Kokkekniv Testoversikt: Her er de beste kokkeknivene ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

I denne artikkelen gjennomgår vi forskjellige kokkekniver. Artikkelen er bygget opp slik at vi ut ifra flere ekspertkilder sine vurderinger tar en titt på de ulike knivene sine funksjoner, spesifikasjoner, fordeler og ulemper.

Vi har sett nærmere på tester fra en rekke ekspertkilder, som inkluderer det danske Forbrukerrådet Tænk, svenske Råd & Rön, The Strategist, Cnet.com, Wired.com, The Telegraph, T3.com, Testberichte.de, Good Housekeeping Institute, Wired.co.uk, Wirecutter.com og Equipcook.com.

Hvis du vil lese mer om de ulike testene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Dette bør du tenke på før du kjøper en kokkekniv:

🔸 Type: Tenk over hva slags kokkekniv som passer best til deg; hva slags skaft vil du ha? Hvilken lengde trenger du? Og kan den for eksempel rengjøres i oppvaskmaskinen?
🔸 Pris: Prisen på kokkekniver kan variere veldig, men du skal ikke se bort ifra at du kan få en modell av høy kvalitet til mellom 700 og 1500 kroner. Mer premium modeller vil koste litt mer.
🔸 Tilbehør: Kommer kniven med noe ekstra tilbehør du gjerne vil ha? Dette kan inkludere for eksempel en gaveeske, en knivblokk eller skjerpestål slik at du kan slipe kniven din og holde den skarp kontinuerlig.
🔸 Lengde: Er lengden på kniven tilfredsstillende for dine behov? Det lønner seg også å holde og kjenne på kniven slik at du kan merke balansen mellom kniveggen og håndtaket, slik at kniven føles behagelig og naturlig å holde i akkurat din hånd.
🔸 Skaft: Er skaftet laget av for eksempel tre eller plast? Det finnes skaft med mange ulike design, så her må du tenke litt over hva slags personlige kriterier du har når det kommer til design, funksjoner og håndterbarhet.
🔸 Rengjøring: Er det kanskje viktig for deg å kunne vaske kniven i oppvaskmaskinen? Da blir du nødt til å sjekke om modellen du vurderer tåler å vaskes i oppvaskmaskinen – for ikke alle kniver tåler dette dersom de skal holde seg optimale og skarpe i lang tid.
🔸 Ekspert- og brukeranmeldelser: Når du velger et produkt er det alltid en god idé å se hva andre kunder sier om produktet og forhandlerne, og i tillegg se på ekspertanmeldelser og offisielle tester av produktene.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men at vi samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren lettere skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet.


Kokkekniv testoversikt – Her er ekspertenes favoritter

I avsnittene nedenfor vil du finne en gjennomgang av de kokkeknivene som har fått de beste anmeldelsene av ekspertene. Forbrukerliv har analysert en rekke ulike anerkjente tester, og her viser vi deg de modellene som har fått best anmeldelser. 

Du finner også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som har den mest gunstige prisen.

ONYX Kokkekniv 20 cm – god kokkekniv skaft av glassfiber

Best for prisen

ONYX Kokkekniv 20 cm

 

ONYX Kokkekniv 20 cm er den perfekte kniven til deg som vil ha en kokkekniv med en optimal skarphet og lang levetid. 

Skarp og ergonomisk for best mulig kutting

Denne kokkekniven fra ONYX er 20 cm lang – noe som vil være mer enn nok for de aller fleste brukerne – enten du er hobbykokk eller jobber som kokk profesjonelt. 

Modellen er designet på en ergonomisk måte slik at kniven ligger perfekt i hånden, så dersom du har mange matvarer å skjære så vil du ikke slite med smerter i hånden dersom du bruker denne kniven. 

ONYX Kokkekniv er nemlig en hybrid-kniv med en keramikk og stål-kombinasjon som gir en maksimal holdbarhet og en ekstra skarp knivegg. Knivene fra ONYX har nemlig en ekstrem skarphet som mange vil kunne dra nytte av – som ikke er å finne i alle slags kniver som markedet har å by på.

Holdbar og lett kniv

Uansett om du bare lager mat hjemme – eller om du bruker arbeidsdagen din på å lage mat – så vil det være lurt å ha en kniv som er lett å holde i hånden – og som vil vare lenge slik at man ikke trenger å bytte den ut hele tiden. 

ONYS Kokkekniv 20 cm er utstyrt med en kjerne av stål som i tillegg dekket med titan, noe som gjør kniven ekstra holdbar. 

Her er det blitt kombinert mange ulike materialer og produksjonsprosesser slik at du skal kunne få en super kniv av profesjonell kvalitet. 

Under smiingsprosessen brukes det en plate som er 5 cm tykk. Denne platen består av den nevnte keramikk og stål-kombinasjonen og plasma. Dette sveises deretter inn i selve knivbladet før eggen formes med en hardhet på hele 64 HRC på Rockwell-skalaen. 

Etter denne prosessen så vil hver enkelt knivegg gå igjennom en presisjonssliping som er mye kraftigere enn det som er vanlig under normal knivproduksjon – og slik vil du få en av de beste knivene på markedet.

Ekspertene nevner imidlertid én ulempe ved modellen, og det er at den er litt dyr. Dersom du har budsjett til en slik kniv så vil du få en kniv som vil vare i mange år – ellers kan du se etter et tilbud på ONYX Kokkekniv 20 cm.

Nydelig skaft av glassfiber

Selve knivskaftet er veldig viktig, og burde være en avgjørende faktor når du skal kjøpe deg en ny kniv. Skaftet bestemmer nemlig hvor god balanse kniven skal ha, og hvor ergonomisk kniven kommer til å være i bruk. 

ONYX Kokkekniv 20 cm er utstyrt med et høykvalitetsskaft av glassfiber som vil gi en god balanse og vektdistribusjon. I tillegg har modellen en overflate som er både smuss- og vannavvisende slik at modellen er tryggere i bruk.

Fordeler

 • 5 års garanti
 • Lett og ergonomisk modell
 • Skarp og holdbar
 • Skaft av glassfiber
Ulemper

 • Litt dyr modell

Spesifikasjoner:
Høykvalitets stålkjerne med titanbelegg
Tåler vask i oppvaskmaskin
Anti-skli håndtak
Patentert keramisk stål for en ultimat skarphet


ONYX Komplett Knivsett – beste kokkekniv sett til for prisen

Forbrukerliv’s anbefaling

ONYX Komplett Knivsett

Dette knivsettet vil være perfekt til deg som vil ha en kniv til enhver anledning – og som gjerne vil ha det beste av det beste som markedet har å tilby.

En kniv til alle anledninger

Dette komplette knivsettet fra ONYX inkluderer hele 6 ulike kniver, så her vil du få en spesialdesignet kniv til alt det du kan tenke deg å skjære. 

Settet inkluderer en rotkniv på 9 cm, en universalkniv på 13 cm, en kokkekniv på 20 cm, en brødkniv på 20 cm, en kjøttkniv på 20 cm og en santoku-kniv på 18 cm.

Nyskapende hybridteknologi

Når du skal kjøpe deg en ny kniv så er det 3 elementer det er viktig å tenke på. Det inkluderer knivens egg, blad og skaft. 

Eggene til knivene i dette settet fra ONYX er patenterte hybrid-egger med en keramikk og stål-kombinasjon. De ulike materialene og prosessene som brukes for å produsere disse knivene sørger for at du vil få en unik skarphet og en ekstremt lang levetid.

Blad og skaft dekket av titan

Bladenes stålkjerne er dekket med et unikt lag av titan. Det er også knivenes skaft. Dette laget sørger for at du vil få en unikt lang levetid som ikke er lett å finne blant andre modeller. Dette omfavner hvert eneste aspekt ved disse knivene.

Ved hver eneste kniv som produseres av ONYS så utføres det en spesiell presisjonssliping på hver knivegg. Det brukes her en kraftigere slipingsprosess enn det gjør under produksjonen av vanlige kniver – og det er på denne måten ONYX kan tilby deg den skarpeste kniven du noen gang kommer til å prøve, uten at den blir sløv.

Viktig med et skikkelig skaft

Skaftet på hver enkelt kniv i dette knivsettet fra ONYX er laget av glassfiber. Dette gir kniven en god balanse og en overflate som er både smuss- og vannavvisende. 

Dette knivsettet kommer også med en garanti på hele 5 år, og en full returrett på hele 100 dager. 

Fordeler

 • Knivsett med en kniv til enhver anledning
 • Super-skarpe kniver
 • Alle skaft og blad er dekket av titan
 • Skaft laget av glassfiber
 • Lette kniver
 • 5 års garanti
Ulemper

 • Dyrt knivsett

Spesifikasjoner:
Sett med 6 deler
Høykvalitets stålkjerne med titanbelegg
Tåler vask i oppvaskmaskin
Anti-skli håndtak
Patentert keramisk stål for en ultimat skarphet


MAC BK-80 – god kjøkkenkniv av kvalitetsstål

Testvinner

4,9 av 5 stjerner av brukere på Google shopping
MAC Chef Kokkekniv 20 cm

MAC BK-80 er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Både de danske og svenske ekspertene er imponerte over kokkekniven som de begge har kåret til en av testvinnerne.

Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med knivens skarphet, håndtering og holdbarhet. De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at kniven er forholdsvis tynn, derfor kan den komme til å ruste fort hvis man ikke passer godt på den.

Velegnet til mange oppgaver på kjøkkenet

Med MAC BK-80 får man en kniv som kan brukes til en bred vifte av oppgaver på kjøkkenet. Selve bladet er tynt og skarpt, og er laget av hardt rustfritt stål.

Det gjør at kniven er forholdsvis robust og holdbar slik at den kan klare alt ifra grønnsaker til frukt og kjøtt. Det rustfrie stålet har også et høyt karboninnhold slik at kniven holdes skarp i en ekstra lang periode. 

Behagelig skaft

MAC BK-80 er en kokkekniv med en bladlengde på 21 centimeter samt et behagelig skaft i laminert tre med en farget og sort finish. Skaftet er ergonomisk og sikrer at det er enkelt å håndtere kniven uansett hva som skal skjæres.

I tillegg får man en balansert kniv med en god tyngde, noe som også bidrar til en mer korrekt og komfortabel håndtering.

Håndslepet kniv

MAC BK-80 er håndslept i Japan hvor den er blitt kvalitets-kontrollert før den har forlatt fabrikken. Da er man sikret at kniven fungerer nøyaktig slik som den skal – samt at knivens skarphet er optimal.

Kniven har en Rockwell-hardhet på 59. Det vil si at kniven ikke så lett vil gå i stykker selv om man for eksempel kutter harde grønnsaker. Når det gjelder vedlikehold av kniven så bør den ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men må i stedet vaskes for hånd.

Fordeler

 • Håndslipt
 • Balansert kniv
 • Behagelig skaft av laminert tre
 • Godt egnet til flere forskjellige formål på kjøkkenet
 • Laget av kvalitetsstål
Ulemper

 • Ingen informasjon om HRC-indeksen

Spesifikasjoner:
Komfortabelt håndtak av bjørketre
Høyt nivå av karbon holder kniven skarp
Leveringstid: 1-3 dager
Egnet til å kutte grønnsaker og til å kutte kjøtt og fisk


Global G2 – klassisk kokkekniv

Global G2

Global G2 er blitt testet og anmeldt av fem ekspertkilder, noe som inkluderer The Strategist, Cnet.com, Råd & Rön, Forbrukerrådet Tænk og Wired.com. Alle ekspertene er fornøyde med denne kokkekniven som de har gitt en god anmeldelse.

I anmeldelsene sine skriver de at kniven er særdeles enkel å håndtere samt at den er laget av god kvalitet. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Global G2 kan være forholdsvis glatt å holde i dersom den blir utsatt for fukt.

Kniv av god kvalitet, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene så er Global G2 en god kokkekniv som mange kan få nytte av å ha på kjøkkenet sitt.

For eksempel skriver ekspertene fra The Strategist at kniven «har et sjeldent håndtak» der «det føles som om kniven forsvinner inn i hånden, når man bruker den». De er derfor fornøyde med hvor enkel kniven er å håndtere.

Dette er ekspertene fra Cnet.com enige i og forklarer også at Global G2 har et «helt unikt design» der bladet er laget av stål av god kvalitet. Wired.com fremhever at kniven selges til en rimelig pris, men de nevner også at knivbladets skarphet reduseres betraktelig etter et par uker.

Ergonomisk design

Med Global G2 får man en kniv med et ergonomisk design. Kniven er fremstilt med et bredt blad slik at det er god plass til å støtte med knokene. Dette sikrer at man alltid har full kontroll over kniven.

I tillegg gjør den skarpe «hælen» at man for eksempel kan lage hull i tomater uten at de blir most. Takket være det ergonomiske designet kan den brukes av alle i et kjøkken uansett om man ønsker å skjære frukt, grønnsaker eller kjøtt. Kniven har en Rockwell-hardhet på mellom 56 og 58.

Laget av rustfritt stål

Global G2 er en populær kokkekniv som ble tegnet av den japanske designeren Komin Yamada i 1985. Målet var å lage en kniv som både kunne brukes av profesjonelle kokker og av hjemmekokken.

Kniven er derfor laget av rustfritt stål av god kvalitet slik at den er veldig skarp. Selve knivbladet har en lengde på 20 centimeter. Ved kjøp av kniven bør man også være oppmerksom på at den ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Den må i stedet vaskes for hånd.

Fordeler

 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Skarp hæl
 • Ergonomisk design
 • Bredt blad
 • Kan brukes til både frukt, grønnsaker og kjøtt med mer
Ulemper

 • Håndtaket er av metall og har ikke anti-skli

Spesifikasjoner:
Sylskarp knivegg
Tynt knivblad
Høyt blad som gir god plass til større matvarer

Her kan du se en kort video som viser hvordan man bruker de forskjellige knivene fra Global til ulike utskjæringer. Videoen er produsert av Global: 


Wüsthof Classic 4582 – kokkekniv med ergonomisk håndtak

Testvinner hos amerikanske Healthykitchen101.com
Toppscorer hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Radron.se
✅ Best heavy knife och god anmeldelse hos cnet.com

 

 

Wusthof Classic 4582

 

Både The Telegraph, T3.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Wüsthof Classic 4582 som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over kokkeknivens enkle håndtering samt at den kan klare flere forskjellige matvarer uten problemer. Til gjengjeld mener enkelte av ekspertene at Wüsthof Classic 4582 er temmelig dyr.

Alt i alt en kvalitetskniv, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene så er Wüsthof Classic 4582 en god kokkekniv som lett kan brukes av hjemmekokken som vil ha en optimal kniv. Ekspertene fra The Telegraph skriver for eksempel at Wüsthof Classic 4582 «er en kvalitetskniv» som er svært enkel å håndtere.

Disse betraktningene er ekspertene fra T3.com enige i og fremhever også at Wüsthof Classic 4582 er «så brukbar som den overhodet kan være». De nevner også at den er veldig skarp, derfor den kan klare de fleste typer matvarer.

Ekspertene fra tyske Testberichte.de har også testet Wüsthof Classic 4582 og trekker frem at kniven «utfører alle oppgavene på kjøkkenet så lett som ingenting». De mener imidlertid også at den koster forholdsvis mye – som er noe man bør være oppmerksom på.

Slitesterk og skarp kniv

Med Wüsthof Classic 4582 får man en slitesterk kniv som kan brukes til mange forskjellige oppgaver på et kjøkken. I og med at kniven er allsidig så kan den brukes både til grønnsaker, frukt og kjøtt etter ønske og behov.

Selve knivbladet har en lengde på 20 centimeter, så den er enkel å håndtere uansett om man skal skjære eller snitte det ene eller det andre. Den kan imidlertid også fås med andre bladlengder. Kniven har en Rockwell-hardhet på 58.

Kniven tåler også å bli vasket i oppvaskmaskinen, men det anbefales likevel ikke da dette påvirker knivens holdbarhet og skarphet.

Ergonomisk håndtak

Wüsthof Classic 4582 er utstyrt med et ergonomisk håndtak som ligger trygt og godt i hånden. Selve bladet er laget av rustfritt stål og er veldig skarpt. Samtidig er kniven balansert og beskytter hånden best mulig. 

Sist, men ikke minst er kniven laget av Solingen i Tyskland, noe som er en garanti for at man får en kniv av god kvalitet. Designet er både stilrent og klassisk, så her får man ikke kun en skarp kniv, men også en flott kniv.

Fordeler

 • Velegnet til flere typer matvarer
 • Ergonomisk håndtak
 • Enkel håndtering
 • Knivblad laget av rustfritt stål
 • Klassisk og stilrent design
Ulemper

 • Ingen informasjon om HRC-indeksen

Spesifikasjoner:
Beskyttende design
Spesielt herdet stål
20 cm, men tilgjengelig i mange forskjellige størrelser

Her kan du se en presentasjonsvideo av Wüsthof Classic 4582. Videoen er produsert av YouTube kanalen Cutlery and More: 


 Miyabi 5000MCD – japansk kokkekniv av førsteklasses stål

Miyabi 5000MCD

Miyabi 5000MCD er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk. Begge ekspertene er imponerte over kniven som de har gitt henholdsvis 87 av 100 poeng samt 8 av 10 stjerner.

Dette har de blant annet gjort fordi de er svært fornøyde med skarpheten på kniven samt den enkle betjeningen. Selv om ekspertene generelt sett er veldig imponerte over Miyabi 5000MCD så nevner de også at det er dumt at den ikke tåler maskinoppvask.

Veldig behagelig kniv ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene så er Miyabi 5000MCD en «utmerket kniv som passer godt inn på ethvert kjøkken». Ekspertene fra Good Housekeeping Institute skriver for eksempel at kniven «er et flott supplement til enhver kjøkkenskuff».

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute fremhever også at kniven «skjærer både lett og rent, og kan skjære ekstra tynt». Wired.co.uk trekker i tillegg frem at man med Miyabi 5000MCD «oppnår et solid grep om kniven» samt at «den er en av de mest behagelige knivene på markedet».

Ekspertene nevner imidlertid også at Miyabi 5000MCD kun kan vaskes for hånd – som er noe de er litt skuffet over.

Allsidig kniv

Med Miyabi 5000MCD får man en allsidig kniv som er utstyrt med et skaft som er laget av Masur-bjørk. Selve utformingen av håndtaket er D-formet, noe som sørger for at grepet er ergonomisk slik at kniven ligger godt og trygt i hånden.

Kniven egner seg også godt til både hjemmekokken og profesjonelle kokker, og den kan brukes til de fleste typer matvarer. Det vil si at man kan bruke kniven til alt ifra grønnsaker til frukt og kjøtt.

Skarp kniv av førsteklasses stål

Miyabi 5000MCD er en slitesterk og skarp kniv med et CRYODOR-blad. Det vil si at stålet er blitt herdet ved hjelp av is, og det skjer ved -196 grader. Det gjør at stålet blir ekstra skarpt.

I tillegg så er knivens kjerne belagt med 100 lag med førsteklasses stål med varierende hardhetsgrad av typen MC63. Man er derfor sikret at kniven holder seg skarp i lang tid. Sist, men ikke minst så har Miyabi 5000MCD en Rockwell-hardhet på 63.

Fordeler

 • Skarp CRYODOR-blad
 • Laget av førsteklasses stål
 • Ergonomisk skaft av bjørk
 • Holdbar kniv
 • Allsidig kniv
Ulemper

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Spesifikasjoner:
D-formet ergonomisk grep
Består av 101 lag med herdet stål
Japanernes svar på en kokkekniv

Her kan du finne ut mer om Miyabi 5000MCD. Videoen er produsert av Burrfection:


Wüsthof Classic 4596

Wüsthof Classic 4596 er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Forbrukerrådet Tænk, Råd & Rön samt Wirecutter.com. Alle ekspertene er imponerte over kniven som de har kåret til toppscorer i sin store test.

I anmeldelsen sin skriver de at de er spesielt imponerte over knivens hardhet, skarphet og robuste design. De er imidlertid mindre imponerte over at kniven er laget av mykere stål slik at den blir fortere sløv sammenlignet med andre modeller.

Skarp og robust kniv, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene så er Wüsthof Classic 4596 en god kniv som er flott å ha hjemme på kjøkkenet. Ekspertene fra Wirecutter.com skriver for eksempel at dette er en «skarp og robust kniv» som «oppfyller alle våre kriterier for en god kniv».

De fremhever i tillegg at kniven var enkel å jobbe med da de lett kunne skjære ulike typer matvarer. De nevner imidlertid også at kniven fort ble litt sløv da den er laget av mykere stål. Wirecutter.com mener derfor at man bør være oppmerksom på dette ved kjøp.

Skarp kniv til en lang rekke skjæreoppgaver

Med Wüsthof Classic 4596 får man en kniv som kan klare de fleste skjæreoppgavene på et kjøkken. Kniven kan nemlig brukes til å skjære blant annet grønnsaker, frukt eller kjøtt alt etter hva man har behov for.

Wüsthof Classic 4596 er også en kniv som kan brukes av både hjemmekokken og av profesjonelle kokker.

Man er derfor sikret en kniv som kan holde i mange år fremover hvis man passer godt på den. Det vil si at den for eksempel alltid må vaskes for hånd. Kniven har en Rockwell-hardhet på 58.

Spesialherdet rustfritt stål

Wüsthof Classic 4596 er laget av spesialherdet rustfritt stål, derfor er den veldig skarp og ekstra holdbar samt slitesterk.

I tillegg til dette kommer kniven med et ergonomisk håndtak slik at den alltid ligger godt i hånden når man er i gang med å skjære diverse råvarer. Derfor er brukervennligheten på topp – og kniven er samtidig sikker i bruk.

Sist, men ikke minst så har Wüsthof Classic 4596 et knivblad med en lengde på 20 centimeter. Den kan imidlertid også fås med andre bladlengder.

Fordeler

 • Ergonomisk håndtak
 • Spesialherdet rustfritt stål
 • Allsidig å ha på et kjøkken
 • Veldig skarp
 • Svært holdbar
Ulemper

 • Noen brukere foretrekker kanskje et trehåndtak

Spesifikasjoner:
Laget av herdet rustfritt stål
Tilgjengelig i to forskjellige farger
20 cm lang


 Kai Shun Classic

Toppscorer hos svenske Radron.se
Toppscorer och testvinner hos foodsguy.com
4,7 av 5 stjerner av brukere på Amazon

 

 

Kai Shun Classic

 

Både The Telegraph og svenske Råd & Rön har testet og anmeldt Kai Shun Classic, som de begge har kåret til toppscorer i de store testene sine.

Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over knivens flotte design, gode skjæring og håndtering. Selv om ekspertene generelt sett liker Kai Shun Classic svært godt så er de mindre imponerte over prisen.

Veldig enkel å skjære med, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra The Telegraph så er Kai Shun Classic en «veldig stilren kniv» som er designet på en helt spesiell måte, derfor er den flott å ha i kjøkkenskuffen.

De fremhever også at kniven er «veldig enkel å skjære med» uansett om man skjærer myke eller harde grønnsaker. Samtidig forklarer The Telegraph at kniven også kan skjære kjøtt veldig fint, noe de mener er et stort pluss.

De avslutter anmeldelsen sin med å skrive at Kai Shun Classic er forholdsvis dyr og at kniven er litt vanskelig å slipe.

Funksjonell japansk kokkekniv

Med Kai Shun Classic får man en funksjonell og allsidig japansk kokkekniv som kan brukes til mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Det vil si at man kan bruke den samme kniven til å skjære for eksempel grønnsaker, frukt og kjøtt.

Denne kniven er designet av Kai og er utstyrt med et spesielt damaskmønstret stål og det tradisjonelle japanske håndverket. Man er derfor sikret en kniv av god kvalitet som er laget for hånd. Knivbladets lengde ligger på 18 centimeter.

Slitesterk og skarp kniv

Kai Shun Classic er en slitesterk og skarp kniv med et blad som er smidd i 65 lag rustfritt damaskstål. Kjernestålet er laget av VG10-stål som er ekstra hardt. Kniven har derfor en Rockwell-hardhet på 61.

Selve skaftet er laget av tre og er vannavisende da det er produsert ved hjelp av en helt unik prosess. Håndtaket holder formen sin og blir ikke misfarget selv om skaftet blir vasket med vann.

Fordeler

 • 65 lag rustfritt damaskstål
 • Treskaft
 • Håndlaget
 • Vannavvisende skaft
 • Kan brukes til mange skjæreoppgaver
Ulemper

 • Passer best til høyrehendte

Spesifikasjoner:
Japansk blad
Korrosjonsbestandig
Utrolig kraftig blad

Her kan du finne ut mer om Kai Shun Classic. Videoen er produsert av ChefPanko: 


Dette bør du se etter når du skal kjøpe en kokkekniv

Er du på utkikk etter en ny kokkekniv? Da er det flere ting du bør se etter og være oppmerksom på, slik at du ender opp med den beste kniven til dine behov.

Det kan være vanskelig å velge mellom alle de ulike mulighetene på markedet og i tillegg vite hvordan du finner en kniv av god kvalitet. Derfor finner du her en oversikt over hvilke to ting du alltid bør sjekke før du kjøper deg en ny kniv.

Hvilke materialer er kniven laget av?

Noe av det første du bør ta en titt på er hvilke materialer kniven er laget av.

Hvis knivbladet er hardt og er laget av god kvalitet så kan du være sikker på at du får en kniv som vil holde i mange år fremover – samt at den holder seg skarp.

Du bør også ta en titt på hva skaftet er laget av. Her skal du helst finne en kniv med et vannavvisende, ergonomisk og sklisikkert håndtak.

Hva er prisen på kniven? 

I mange tilfeller henger pris og kvalitet sammen. Det gjelder også når det kommer til kokkekniver. Velger du en kniv av god kvalitet så vil prisen reflektere dette fordi den er blitt laget av bedre materialer.

Derfor er det alltid en fordel å ta en titt på prisen på kniven da det ofte forteller deg hvor god kvalitet kniven er laget av.

Ønsker du å finne ut mer om hva du bør se etter når du kjøper en kokkekniv, så kan du ta en titt her og lese denne artikkelen fra Bonappetit.com eller denne artikkelen fra BBCgoodfood.com.

Hva kjennetegner en kokkekniv?

En kokkekniv er muligens ett av de viktigste redskapene man kan ha på kjøkkenet. De fleste foreslår at du bør kjøpe den beste kniven du har råd til.

Det er ikke til spesielt mye hjelp med mindre du vet nøyaktig hva som gjør én kniv bedre enn en annen kniv – eller hva som kjennetegner en kokkekniv. Basert på en artikkel fra Thespruceeats.com kan du her lese mer om de ulike kjennetegnene.

Knivbladet

De beste kokkeknivene er laget av rustfritt stål med et høyt karboninnhold. Dette er veldig hardt stål som sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid og at den ikke ruster så fort.

Kokkekniver har knivblad som måles i centimeter. Knivbladet er som regel mellom 18 og 20 centimeter langt, men det finnes også andre lengder.

Håndtaket

Håndtaket er den delen på kniven, som du har mest kontakt med. Derfor må du sørge for at håndtaket er behagelig og ligger godt hånden din.

Mange kokkekniver har i dag et håndtak som er laget av tre. Det er imidlertid også mulig å finne kokkekniver med håndtak som er laget av enten plast eller gummi. Det er fordeler og ulemper ved alle slags materialer, derfor bør du velge det materialet du selv foretrekker.

Tangen

Som vi har nevnt tidligere så er de beste kokkeknivene smidd av høykvalitetsstål som går igjennom hele lengden på kniven. Det betyr at stålet strekker seg helt inn i håndtaket.

Den delen av stålet som er inne i håndtaket kalles for tangen. Hvis stålet strekker seg helt til enden på håndtaket så er det en kniv med «full tang». Det sørger for at kniven er mer balansert, noe som igjen gjør at den er enklere å bruke. En god kokkekniv vil helt sikkert være laget på denne måten.

Kniv-guide: Har du styr på de ulike kjøkkenknivene?

Trenger du nye kniver på kjøkkenet, men er usikker på hvilken kniv du bør velge? Det finnes utallige kniver på markedet som egner seg godt til forskjellige formål. Derfor kan det være vanskelig å få oversikt dersom du skal velge den ene eller den andre kniven. Her får du en oversikt over de forskjellige knivtypene på markedet basert på en artikkel fra danske Samvirke.dk og en artikkel fra danske Gastrofun.dk.

Kokkekniver

Hvis du kun skal bruke én enkelt kniv så er det en fordel å velge en kokkekniv. En slik kniv er nemlig både funksjonell og allsidig da den kan brukes til et vell av ulike råvarer. Den kan brukes til alt ifra kjøtt til grønnsaker og frukt med mer.

Kokkekniver kommer i mange forskjellige størrelser, men de kjennetegnes spesielt ved sine skarpe og harde knivblad. Noen ganger kommer kokkekniver også med luftskjæring på bladet.

Urtekniver

En urtekniv er en liten og kort kniv med et veldig spisst knivblad. Selve skaftet er forholdsvis lite slik at det er enkelt å bruke kniven.

En slik type kniv er ideell til mindre skjæreoppgaver der du ikke trenger å bruke et skjærebrett. Det kan for eksempel være lurt å bruke en urtekniv hvis du skal fjerne kjernehuset i en frukt eller skjære sjampinjong.

Brødkniver

Brødkniver er – som navnet antyder – gode til å skjære i brød. Dette er en kniv som de fleste husstander i dag har bruk for da mange av oss spiser brød hver eneste dag.

En brødkniv er utstyrt med et langt blad slik at du lett kan «sage» brødet når du skjærer det. Da slipper du å bevege hånden din så mye frem og tilbake, for en brødkniv gjør at du kan bruke lange og glidende bevegelser.

Du kan imidlertid også bruke en brødkniv til mer enn bare brød. En slik kniv er blant annet også god til å hakke sjokolade eller nøtter.

Grønnsakskniver

Grønnsakskniver egner seg godt til å skjære frukt og grønnsaker. Denne kniven kan brukes til både myke grønnsaker og harde grønnsaker.

Knivbladet er forholdsvis bredt og litt buet slik at du får en mer vuggende bevegelse når du skjærer. Dette er veldig praktisk når du skal snitte, hakke eller skjære grønnsaker.

Filetkniver

En filetkniv er perfekt når du skal filetere en fisk. Denne typen kniv er forholdsvis lang og smal, og kommer med et fleksibelt blad som lett glir over fiskeben uten at de blir skåret over.

Det er ikke lett å filetere en fisk med andre typer kniver, og derfor er det en god idé at du har denne kniven på kjøkkenet ditt hvis du er veldig glad i å tilberede fisk hjemme.

Forskjærskniver

En forskjærskniv – også kjent som en trancherkniv – er bra til å skjære for eksempel en stek. Kniven har et langt og spisst blad som buer litt innover mot spissen i både ryggen og i skjæret.  Lengden på knivbladet ligger som regel på mellom 20 centimeter og 25 centimeter.

Universalkniver

En universalkniv er en forholdsvis slank kniv med en rygg som er lett buet ved spissen. En slik kniv kan brukes til et vell av oppgaver på et kjøkken da den ikke egner seg best til kun én bestemt oppgave.

Den kan derfor brukes til å både hakke, snitte, skjære og skrelle med mer. Det vil si at en universalkniv er en god all-round kniv som du kan ha på kjøkkenet.

Laksekniver

En laksekniv er utstyrt med et fleksibelt og langt knivblad der spissen er litt avrundet. Det gjør at den egner seg veldig bra til å skjære laks hvis du vil ha tynne og fine skiver. Kniven kan imidlertid også brukes til andre typer fisk som for eksempel torsk eller ørret.

Slakterkniver

Slakterkniver brukes til å skjære og partere rått kjøtt. I dag er det ikke mange som har en slik kniv hjemme da de fleste ikke skjærer ut sitt eget kjøtt. Kjøttet er som regel allerede skåret på forhånd når du kjøper det i butikken.

Slik vedlikeholder du knivene dine

Vedlikeholder du knivene dine på best mulig måte så er du sikret at de holder seg skarpe og fungerer optimalt i lang tid. Det er ingen grunn til å bytte ut knivene du har i kjøkkenskuffen din hele tiden så lenge du vedlikeholder dem korrekt.

Hvordan vedlikeholder du knivene dine best mulig? Det kan du gjøre på følgende måte ifølge de danske ekspertene hos Forbrukerrådet Tænk, Scanpan.dk og Gastrotools.dk.

Vask alltid knivene dine for hånd

Etter at du har brukt en kniv så er det viktig at du vasker og tørker den med én gang. Er kniven for eksempel laget av karbonstål så vil den være tilbøyelig til å ruste. Derfor er det viktig at du alltid vasker og tørker kniven rett etter bruk slik at den vil holde i lang tid.

Samtidig bør du heller aldri vaske knivene i oppvaskmaskinen. De fleste kniver tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin da de blir skadet av dette. For å sikre en skånsom vask bør du i stedet vaske knivene dine for hånd.

Beskytt knivene du har i kjøkkenskuffen

Oppbevares knivene dine i en kjøkkenskuff så vil de skades raskere dersom de kommer i kontakt med andre skarpe gjenstander eller stålgjenstander.

Dette kan ha en effekt på knivenes skarphet. For å skåne knivene dine best mulig så bør du alltid ha noe som beskytter knivene. Du kan også velge å plassere dem i en knivblokk eller henge dem opp.

Tips til vedlikehold av knivene dine 

Nå har du en idé om hvordan du skal vaske og oppbevare knivene dine på best mulig måte for å holde dem skarpe og brukbare i mange år, men dette er imidlertid ikke nok. Du må nemlig også sørge for å vedlikeholde dem på andre måter.

Sørg for å slipe knivene dine

På ett eller annet tidspunkt så vil knivene dine bli sløve. Et sløvt knivblad er ikke bare irriterende å skjære med, men det øker også risikoen for diverse ulykker. Derfor er det en fordel at du sliper knivene dine regelmessig når du ikke føler at de er like skarpe som de var på et tidligere tidspunkt.

Pass godt på håndtaket

Det er ikke bare knivbladet du skal vedlikeholde. Knivens håndtak er også noe du bør vedlikeholde. Har knivene dine et håndtak av tre så kan du behandle det med en litt olje når har gått et par måneder. Er håndtaket laget av noe annet, så må vedlikeholdet tilpasses dette.

Hva er Rockwell-skalaen?

Når du kjøper en kniv så vil du ofte se betegnelsen HRC og et tall etter dette. Men hva betyder det egentlig?

Ifølge en artikkel fra Knifeart.com så måles hardheten på et knivblad på Rockwell-skalaen. Denne skalaen ble funnet opp av Stanley og Hugh Rockwell på starten av 1900-tallet da de ville teste hardheten på forskjellige materialer.

Det finnes flere skalaer som kan måte materialenes hardhet. Er det snakk om et knivblad så vil det bli målt på C-skalaen. HRC er derfor betegnelsen for hardhet på Rockwell-skala C.

Det vil si at HRC forteller deg noe om knivstålets hardhet. Hvis HRC-tallet er lavt så betyr det at stålet er mykere, mens et høyere tall betyr at stålet er hardere. Alle former for stål har hver sitt optimale hardhetsnivå. Derfor er det ikke nødvendigvis et høyere tall som er det beste, for det kommer an på flere forskjellige faktorer.

Japanske eller tyske kniver – Hva er best?

I mange år har både Japan og Tyskland vært kjent for sine utrolige knivferdigheter. Begge landene er i dag også hjemsted for noen av de mest populære og beste merkene innenfor kniver.

Når det kommer til tyske og japanske kniver så er det faktisk ikke så stor forskjell på de to typene. Du kan i alle fall være sikker på at du ender opp med en kniv av god kvalitet. Er det en type som er bedre enn andre?

Skal jeg velge japansk eller tysk? 

Japanske produsenter bruker tradisjonelt sett karbonstål til fremstillingen av knivene sine. Dette er et perfekt materiale til knivblad da det sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid. Samtidig har de som regel en hardhet på cirka 60 eller 61 på Rockwell-skalaen.

Tyske kniver lages vanligvis av rustfritt stål og har en hardhet som ofte ligger på mellom 56 og 58 på Rockwell-skalaen. I og med at rustfritt stål inneholder krom så er hårdheden som regel lavere hos tyske kniver sammenlignet med japanske kniver.

Den største forskjellen på disse to knivtypene er derfor materialet de er laget av, men om tyske kniver eller japanske kniver er best er ikke så lett å svare på. I bunn og grunn kommer det an på dine personlige preferanser samt hva du foretrekker.

Vil du vite mer om tyske og japanske kniver så kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Tastingtable.com eller denne artikkelen fra Gearpatrol.com.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Miyabi 7000D Gyutoh

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Miyabi 7000D Gyutoh. Både de danske og svenske ekspertene er imponerte over kokkekniven som de begge kårer til en av toppscorerne i testene sine.

I anmeldelsene skriver de at kniven er veldig skarp og egner seg godt til mange råvarer. Selv om ekspertene generelt sett liker Miyabi 7000D Gyutoh svært godt så nevner de også at den er ganske dyr.

Ergonomisk skaft

Miyabi 7000D Gyutoh er en stilren kniv med et moderne og ergonomisk skaft. Den er nemlig utstyrt med et solid og holdbart micarta-skaft av tre.

Skaftet er laget av materialer som kunstharpiks og lerret kombinert med rustfritt stål, noe som ikke bare gjør den til en flott kniv – men også en kniv som er behagelig å arbeide med.

I tillegg er skaftet D-formet, noe som er en tradisjonell utforming for japanske kniver. Det sikrer at grepet er håndterbart slik at man kan utføre de fleste skjære-, hakke- og snitteoppgaver uten problemer.

Kniv av god kvalitet

Med Miyabi 7000D Gyutoh får man en kniv som har en kjerne som er laget av CMV60 pulverstål. Kjernen er belagt med 64 lag av to typer stål med forskjellige hardhetsgrader. Kniven er derfor laget med stål av god kvalitet slik at den er veldig skarp og allsidig til bruk på kjøkkenet. 

Selve CRYODUR-bladet er svært hardt på grunn av is-herdingen ved -196 grader. Det gjør at bladet holder seg skarpt i en lang periode. Kniven har en Rockwell-hardhet på 60. 

Funksjonell kniv

Miyabi 7000D Gyutoh er en funksjonell og allsidig kniv som kan brukes til mange ulike kjøkkenoppgaver. Takket være knivens allsidighet så kan den brukes til å skjære både grønnsaker, frukt og kjøtt med mer.

Videre så er kniven laget med en spesiell blad-behandling som endrer overflatestrukturen på hvert lag. Det gir bladet et unikt damaskmønster, derfor er ingen av knivene helt like. Knivbladets lengde er på 24 centimeter, men kniven kan også fås i andre lengder.

Fordeler ved Miyabi 7000D Gyutoh:

 Damaskmønster
Skarpt knivblad
 Stål av god kvalitet
Ergonomisk skaft
Funksjonell kniv


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kokkekniver er best i test?

MAC BK-80, Global G2 og Wüsthof Classic 4582

🤓 Hvordan er kokkeknivene blitt testet?

Kokkeknivene er blitt vurdert ut ifra faktorer som deres hardhet på Rockwell skalaen, bladets design og fleksibilitet samt hvor komfortabelt skaftet er å holde i. I tillegg til dette så har ekspertene også foretatt en praktisk test av knivene der knivenes evner og brukervennlighet er blitt anmeldt.

🤔 Hva er best – Japanske eller tyske kniver?

Svaret på dette kommer veldig an på personlig preferanse. Den store forskjellen ligger i hardheten på stålet. Tyske kniver ligger vanligvis på mellom 56-58 på Rockwell skalaen, mens japanske kniver som regel ligger på mellom 60-61. Generelt sett sier det at japanske kniver er mye mer presise enn de tyske, mens de tyske knivene har et rykte som å være mer robuste enn de japanske.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at der ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Cnet.com 🇺🇸

Det amerikanske magasinet Cnet.com arbeider hovedsakelig med emner innenfor elektronikk og teknologi. På nettsiden kan du finne både nyheter, guider, artikler og tester av produkter. Her har Cnet.com testet noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Global G2 som de har kåret til «Best lightweight knife».

Testen ble utført: Den 28. februar 2021

Du kan lese mer om testen her: Cnet.com

Equipcook.com 🇺🇸

Equipcook.com er en amerikansk blogg som leverer informasjon og anmeldelser av produkter som brukes på kjøkkenet. I denne omgang har de testet og anmeldt ToJiro Japan DP F-808 som de har gitt en anbefaling. 

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet Tænk jobber med det danske forbrukerlivet og lager både tester og anmeldelser av forskjellige forbrukerprodukter. Her er det snakk om en stor test av kokkekniver der MAC BK-80, Global G2, ToJiro Japan DP F-808, Miyabi 7000D Gyutoh og Wüsthof Classic 4596 er blitt inkludert.

Legg merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Testen ble utført: Den 30. august 2018

Du kan lese mer om testen her: Forbrukerrådet Tænk

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute leverer et vell av gode guider, tips og inspirasjon om alt som har med hus og hage å gjøre. De tester og anmelder også et vell av ulike forbrukerprodukter. I denne omgang har de britiske ekspertene testet og anmeldt Miyabi 5000MCD som de har gitt 87 av 100 poeng.

Testen ble utført: Den 17. juni 2016

Du kan lese mer om testen her: Goodhousekeeping.com

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön jobber med det svenske forbrukerlivet. Dette inkluderer tester av forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Råd & Rön har testet modellene MAC BK-80, Global G2, Miyabi 7000D Gyutoh, Wüsthof Classic 4596 og Kai Shun Classic. 

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

T3.com 🇺🇸

Det amerikanske magasinet T3.com jobber hovedsakelig med emner innenfor teknologiens verden. På nettsiden kan du finne alt ifra flotte artikler til gode råd og guider. De tester også forskjellige forbrukerprodukter, og her har de utført en test av noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Wüsthof Classic 4582. 

Testen ble utført: Den 8. februar 2021

Du kan lese mer om testen her: T3.com

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forbrukerprodukter som de vurderer på grunnlag av produkttester fra forskjellige kilder sine anmeldelser og vurderinger. Deretter videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at det er enklere å finne det beste produktet til hjemmet. Her har de testet Wüsthof Classic 4582 som de har gitt en anbefaling.

Du kan lese mer om hva brukerne mener her: Testberichte.de

The Strategist 🇺🇸

The Strategist er en del av New York Magazine som jobber med alt ifra å finne de beste tilbudene til å skrive kjøpsguider og produktanmeldelser. I denne omgang har The Strategist testet og anmeldt noen av de beste kokkeknivene som markedet har å by på – inkludert Global G2 som de har kåret til testvinner.

Du kan lese mer om testen her: NYmag.com

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avisen The Telegraph finnes både som en fysisk versjon samt som en nettbasert versjon. Denne avisen leverer artikler og nyheter hver eneste dag fra både inn- og utland. I tillegg skriver de om sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur, økonomi og mye mer.

De tester og anmelder også en bred vifte av forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. I denne omgang har de testet syv av de beste kokkeknivene som finnes på markedet, og her er Wüsthof Classic 4582 og Kai Shun Classic blitt inkludert.

Testen ble utført: Den 18. februar 2021

Du kan lese mer om testen her: Telegraph.co.uk

Wirecutter.com 🇺🇸

Det amerikanske magasinet Wirecutter.com tester og anmelder de beste teknologiproduktene, apparatene, gadgets og mye mer. Dette gjør de fordi de ønsker å hjelpe forbrukerne med å finne de helt riktige produktene. I denne omgang har de testet noen av de beste kokkeknivene på markedet, inkludert de to knivene ToJiro Japan DP F-808 og Wüsthof Classic 4596. 

Testen ble oppdatert: Den 26. februar 2021

Du kan lese mer om testen her: NYtimes.com

Wired.co.uk 🇬🇧

Wired.co.uk er et britisk testmagasin som dekker en lang rekke ulike emner som for eksempel design, arkitektur, kultur, økonomi, politikk og filosofi. I tillegg tester og anmelder de også forskjellige forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Her har de laget en stor test av flere kniver, og det inkluderer modellen Miyabi 5000MCD som de har gitt hele 8 av 10 mulige stjerner. 

Testen ble utført: Den 28. mai 2013

Du kan lese mer om testen her: Wired.co.uk

Wired.com 🇬🇧

Det britiske magasinet Wired.com jobber med emner innen både IT, telefoni, kommunikasjon, data og teknologi. I tillegg til dette så anmelder og tester de også en lang rekke forbrukerprodukter. I denne omgang har de testet 8 forskjellige kokkekniver – inkludert kniven Global G2 som de har gitt 5 av 10 stjerner.

Testen ble utført: Den 11. januar 2012

Du kan lese mer om testen her: Wired.com

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en dansk blogg med fokus på alt som rører seg innen den kulinariske verden. Det inkluderer emner som matlaging, restauranter, drikkevarer, menyer, tilbehør og utstyr til kjøkkenet med mer. Bloggerne foretar av og til tester i forbindelse med kjøkkenredskaper, og her er det snakk om en undersøkelse av 6 kniver fra merket Qknives. 

Testen ble utført: Den 7. september 2019

Du kan lese mer om testen her: Mad & Monopolet.

Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke den kniven du lette etter, så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Her kan du lese vår test av japanske kniver. I denne test finner du en gjennomgang av de japanske kokkeknivene som har klaret seg best i test. Les også vår store test av markedets beste santoku kniver.

I forlengelse av knivtestene våre så vil vi her fremheve noen av våre andre artikler med testvinnende produkter.

Vil du sikre deg et restaurantverdig resultat hver gang du griller så kan du med fordel kombinere grillingen din med bruken av en sous vide. Trikset er å tilberede kjøttet til perfeksjon i en sous vide før det legges på grillen – slik at grillen kun tilfører smak og farge. Her kan du lese vår generelle artikkel om tester av sous vide.

Før kjøttet legges i sous vide vannbadet så må det vakuum-pakkes. For å hjelpe deg med å finne den beste maskinen til oppgaven så har vi også utarbeidet en artikkel om tester vakuumpakkere som inneholder en oversikt over markedets best bedømte modeller.

En annen herlig måte å tilberede ferske råvarer på er ved røyking. Her kan du lese vår artikkel om tester av røykepistoler der vi gir deg en oversikt over de best anmeldte røykepistolene som markedet har å by på.

 

Denne side er anmeldt af: Sigrid Holmberg Rating 5/5

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere