Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Kokkekniv Test-guide: Her er de beste kjøkkenknivene ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING april 9, 2024.

Kokkekniv Test-guide: Her er de beste kjøkkenknivene ifølge ekspertene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

MAC BK-80 er valgt som kokkekniv best i test av svensk og dansk uavhengig testpanel.

I denne artikkelen gjennomgår vi flere ulike kokkekniver, hvor beskrivelsene er basert på ekspertvurderinger fra forskjellige kilder. Knivene er blitt vurdert ut i fra funksjoner, spesifikasjoner, fordeler og ulemper.

Vi har sett nærmere på tester fra en rekke ekspertkilder, inkludert det svenske Råd & Rön, The Strategist, Cnet.com, Wired.com, The Telegraph, T3.com, Testberichte.de, Good Housekeeping Institute, Wired.co.uk, Wirecutter.com og Equipcook.com.

Hvis du vil lese mer om de ulike testene kan du gå helt nederst  i artikkelen -her vil du finne en liste over undersøkelsene vi henviser til.

Seneste endring:

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av kokkeknivene i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

Tidligere endringer:

25. mai 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 9 beste kokkeknivene i testguiden 2024:

Se resten nedenfor

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte kokkeknivene

ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cm - skaft av glassfiber

Best til alle typer hakking

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Ergonomisk, sklisikkert glassfiberskaft
 • Slitesterkt blad - titan- og stållegering
 • Lettvektsdesign med ideell balanse

Forbrukerlivs vurdering

Denne kniven scorer høyt på komfort. Den har både god vekt og skarphet, som gjør det til en lek å skjære gjennom selv harde grønnsaker. Dette er en svært god egenskap, da du vil bruke mindre kraft og dermed unngå å bli sliten i hånden og håndleddet. I tillegg vil fingrene lett finne sin naturlige plass rundt håndtaket, da det ikke er noen grove kanter å ta hensyn til.

Det mørke designet gjør at kniven skiller seg ut blant konkurrentene -den er rett og slett stilig.  I tillegg ser det ut som om håndtaket er laget av tre, til tross for at det rent faktisk er laget av glassfiber. Dette gir kniven et ekslusivt utseende. Til slutt setter vi pris på at den tåler oppvaskmaskin uten å ta skade av det.

Fordeler

 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Langvarig skarphet
 • 100 dagers tilfredshetsgaranti
 • Høy skjærepresisjon
 • 64 HRC på Rockwell-skalaen

Ulemper

 • Designet i svart har en tendens til å bli skittent raskt

Kokkekniven ONYX Cookware™ er den ideelle kniven for deg som vil ha en svært skarp kokkekniv med lang levetid.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cm

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 260 g
 • Stålets hardhet: 64 HRC
 • Bladmateriale: Keramikk - stål
 • Håndtaksmateriale: Sklisikkert glassfiber
 • Total lengde: 34 cm

Skarp og ergonomisk
Denne kokkekniven fra ONYX Cookware™ er 20 cm lang – som vil være mer enn nok for de aller fleste  – enten du skal bruke den til allminnelig matlaging eller som profesjonell kokk.  Modellen er designet på en ergonomisk måte, slik at kniven ligger godt i hånden.

Det betyr at du kan bruke kniven i lengre økter uten å oppleve smerter i hånden. ONYX Cookware™ Kokkekniv er en hybrid-kniv som består av en kombinasjon av keramikk og stål. Dette øker knivens holdbarhet og gir en ekstra skarp knivsegg. Knivene fra ONYX Cookware™ er generelt kjent for å være blant de skarpeste knivene markedet har å by på.

Holdbar og lett kniv
Uavhengig av om du skal bruke kniven hjemme på kjøkkenet, eller på jobben som kokk, er det smart å ha en kniv som ligger behagelig og lett i hånden. Det er også smart å velge en kniv med lang holdbarhet så man slipper å irritere seg over at den blir mindre god med tiden, eller at man må bytte den ut med en ny. Kokkekniven ONYX Cookware™ har en kjerne av stål som er dekket med titan -dette gjør denne kniven ekstra holdbar.

I utviklingen av denne kokkekniven har man kombinert mange ulike materialer, for å få en optimal kokkekniv av svært høy kvalitet. Under produksjonsprosessen brukes det en plate som er 5 cm tykk. Denne platen består av den nevnte kombinasjonen av keramikk og stål, samt plasma.

Dette sveises deretter inn i selve knivbladet før eggen formes. Kniven får da en “hardhet” på hele 64 HRC på Rockwell-skalaen. Etter denne prosessen vil hver enkelt knivsegg gå igjennom en presisjonssliping, som er mye kraftigere enn det som er vanlig under normal knivproduksjon – slik lages en av de beste knivene på markedet.

Ekspertene nevner imidlertid én ulempe ved modellen, og det er at den er litt dyr. Dersom du likevel har budsjettet til det, vil du få en kniv som vil vare i svært lang tid – du kan også se etter et tilbud på kniven.

Nydelig skaft av glassfiber
Selve knivskaftet er en svært viktig del av kniven, og det burde være en avgjørende faktor når du skal kjøpe deg en ny kniv. Skaftet bestemmer nemlig hvor god balanse kniven har, og hvor ergonomisk kniven er.

Kokkekniven fra ONYX Cookware™ er utstyrt med et skaft av høy kvalitet. Det er laget av glassfiber som gir god vektdistribusjon og derav god balanse. I tillegg har skaftet en overflate som er smuss- og vannavvisende, som reduserer sjansen for at kniven blir glatt i hånden -denne modellen er derfor svært trygg i bruk.

Mer om ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cm

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 260 g
 • Stålets hardhet: 64 HRC
 • Bladmateriale: Keramikk - stål
 • Håndtaksmateriale: Sklisikkert glassfiber
 • Total lengde: 34 cm

ONYX Cookware™ Komplett Knivsett - beste sett kokkekniver for prisen

Beste komplette kokkeknivsett

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Komplett Knivsett:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Sett med 6 kniver av høy kvalitet
 • Optimal skarphet og lang levetid med knivegg i 64 HRC
 • Banebrytende teknologi innen patentert hybridkeramisk stål

Forbrukerlivs vurdering

ONYX Cookware™-knivsettet er et godt valg for deg som ønsker allsidig og holdbart kjøkkenutstyr. De seks forskjellige knivtypene dekker ulike kulinariske behov, noe som er svært praktisk. ONYX’ innovative hybridteknologi er virkelig prisverdig; den unike blandingen av keramisk stål og stål på eggen gir enestående skarphet, mens titanbelegget på blad og skaft sikrer holdbarhet. Med særlig fokus på skarphet er disse knivene et hakk bedre enn de fleste konvensjonelle kniver.

Til tross for den noe høyere prisen, mener vi at investeringen lønner seg over tid på grunn av den eksepsjonelle holdbarheten til disse knivene. Håndtaket i glassfiber sørger for god balanse, samtidig som det er smuss- og vannavvisende – et smart tillegg. Med 100 dagers returrett viser ONYX’ tillit til produktet og gir kundene trygghet.

Fordeler

 • Knivsett med kniver til enhver anledning
 • Vann- og smussavvisende håndtak
 • Beholder skarpheten over tid
 • Alle skaft og blad er dekket av titan
 • Lette kniver

Ulemper

 • Dyrt knivsett

Dette knivsettet passer godt for deg som ønsker ha en kniv til enhver anledning – og som gjerne vil ha det beste av det beste  markedet har å tilby.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Komplett Knivsett

Spesifikasjoner

 • Bladmateriale: Keramisk stål
 • Håndtaksmateriale: Glassfiber
 • Antall kniver: 6
 • Stålets hardhet: 64 HRC
 • Total lengde: 21-34 cm
 • Bladlengde: 9,5-20 cm
 • Vekt: 120-275 g

En kniv til alle anledninger
Dette komplette knivsettet fra ONYX Cookware™ inkluderer hele 6 ulike kniver. Det betyr at du her vil du få ulike kniver som er spesialdesignet for ulike formål. Settet inkluderer en rotkniv på 9 cm, en universalkniv på 13 cm, en kokkekniv på 20 cm, en brødkniv på 20 cm, en kjøttkniv på 20 cm og en santoku-kniv på 18 cm.

Nyskapende hybridteknologi
Når du skal kjøpe deg en ny kniv, er det 3 elementer det er viktig å tenke på. Det inkluderer knivens egg, blad og skaft. Knivseggen til knivene settet fra ONYX Cookware™ er patenterte hybrid-egger, som består av en keramikk og stål-kombinasjon. De ulike materialene og prosessene som brukes for å produsere disse knivene sørger for en unik skarphet og en svært lang levetid.

Blad og skaft dekket av titan
Bladenes stålkjerne, og skaftet, er dekket med et lag av titan. Dette laget sørger for at knivene blir svært holdbare. Ved hver eneste kniv som produseres av ONYX Cookware™ blir det utført en helt spesiell presisjonssliping av kniveggen. Dette gjøres ved bruk av en kraftig slipingsprosess -kraftigere enn ved produksjonen av vanlige kniver – og det er på denne måten ONYX Cookware™ kan tilby de skarpeste knivene.

Viktig med et skikkelig skaft
Knivskaftet på kvinene i dette settet fra ONYX Cookware™ er laget av glassfiber. Dette gir kniven god balanse og en overflate som er både smuss- og vannavvisende.  Knivsettet kommer også med full returrett på hele 100 dager.

Mer om ONYX Cookware™ Komplett Knivsett

Spesifikasjoner

 • Bladmateriale: Keramisk stål
 • Håndtaksmateriale: Glassfiber
 • Antall kniver: 6
 • Stålets hardhet: 64 HRC
 • Total lengde: 21-34 cm
 • Bladlengde: 9,5-20 cm
 • Vekt: 120-275 g

MAC BK-80 - kjøkkenkniv av kvalitetsstål

Kokkekniv best i test av svensk og dansk uavhengig testpanel

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på MAC BK-80 :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Knivskarpt stål som er herdet til under frysepunktet
 • Unikt bladdesign smidd for hånd i Japan
 • PakkaTrehåndtak

Forbrukerlivs vurdering

MAC BK-80 er kåret som den beste kokkekniven av et svensk og dansk uavhengig testpanel. Vi mener at kokkekniven MAC BK-80, med sin høye kvalitet og allsidighet, er et godt tilskudd til ethvert kjøkken. Det faktum at den er håndsmidd i Japan, sier sitt om kvaliteten. Det tynne, skarpe bladet i hardt, rustfritt stål med høyt karboninnhold sikrer robusthet og lang skarphet, noe som gjør den egnet til mange ulike oppgaver på kjøkkenet, fra å skjære grønnsaker til å kutte kjøtt.

Komforten i det laminerte trehåndtaket med svart finish er bemerkelsesverdig. Det er ergonomisk utformet og godt balansert, noe som bidrar til brukervennligheten. Håndsliping og grundig kvalitetskontroll i Japan sikrer optimal ytelse.

Det er viktig å merke seg at MAC BK-80 ikke tåler oppvaskmaskin og må vaskes for hånd, noe som kan virke upraktisk. Likevel kan dette ses på som et tiltak for å bevare knivens kvalitet og levetid. Alt i alt anses MAC BK-80 kokkekniven som et godt alternativ for de som setter pris på kvalitet, allsidighet og komfort.

Fordeler

 • Håndslipt
 • Balansert kniv
 • Behagelig skaft av laminert tre
 • Godt egnet til flere forskjellige formål på kjøkkenet
 • Laget av kvalitetsstål

Ulemper

 • Bør ikke vaskes i oppvaskmaskin

MAC BK-80 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene er svært imponerte over kokkekniven og de har kåret den til en av testvinnerne. Ekspertenes begrunnelse for den gode kåringen omfatter knivens skarphet, håndtering og holdbarhet. De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at kniven er forholdsvis tynn, og at den derfor bør vedlikeholdes godt for å vare i mange år.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av MAC BK-80

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 23,5 cm
 • Vekt: 370 g
 • Stålets hardhet: 59-60 HRC
 • Bladmateriale: Karbonstål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Total lengde: 36 cm

Velegnet til mange oppgaver på kjøkkenet
Med MAC BK-80 får man en kniv som kan brukes til et bredt spekter av oppgaver på kjøkkenet. Selve bladet er tynt og skarpt, og er laget av hardt rustfritt stål. Dette gjør kniven forholdsvis robust og holdbar, slik at den kan brukes til alt ifra grønnsaker til kjøtt. Det rustfrie stålet har også et høyt karboninnhold slik at kniven holdes skarp over lengre tid.

Behagelig skaft
MAC BK-80 er en kokkekniv med en bladlengde på 21 centimeter, samt et behagelig skaft i laminert tre med en sort finish. Skaftet er ergonomisk korrekt, noe som sikrer at den er enkel å håndtere -uansett hva den brukes til å skjære i. I tillegg er har kniven en god balanse og tyngde, noe som også bidrar til en mer korrekt og komfortabel håndtering.

Håndslipt kniv
MAC BK-80 er håndslipt  i Japan, hvor den blir kvalitets-kontrollert før den forlater fabrikken. Man er derfor sikret at kniven fungerer nøyaktig slik som den skal – samt at knivens skarphet er optimal. Kniven har en Rockwell-hardhet på 59, som vil si at den er svært robust. Når det gjelder vedlikehold av kniven, bør den ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men må i stedet vaskes for hånd.

Mer om MAC BK-80

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 23,5 cm
 • Vekt: 370 g
 • Stålets hardhet: 59-60 HRC
 • Bladmateriale: Karbonstål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Total lengde: 36 cm

Global G2 - klassisk kokkekniv med bratt vinklet bladkant

Det beste valget for presisjon

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Global G2:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Lett, men likevel knivskarp design
 • Håndtak i rustfritt stål med sikkert grep
 • Bratt vinklet bladkant

Forbrukerlivs vurdering

Global G2 kokkekniv har en god balanse og en ergonomisk utforming som minimerer belastningen på hendene, og fremstår som et godt alternativ for hjemmebruk og nybegynnere. Det brede bladet og den skarpe “knivhælen” gjør det mulig å skjære presist og kontrollert, for eksempel å stikke hull på tomater uten å skade dem. Kniven har en Rockwell-hardhet på 56-58, noe som indikerer at den er slitesterk. Bladet, som er laget av førsteklasses rustfritt stål, lover imponerende skarphet og et profesjonelt preg. Bladlengden på 20 cm gjør kniven enda mer praktisk.

En mulig ulempe kan være metallhåndtaket, som ikke er sklisikkert. Knivens velbalanserte struktur og ergonomiske design bidrar imidlertid til å oppveie dette, og gir et sikkert grep og enkel manøvrering under bruk.

Fordeler

 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Skarp hæl
 • Ergonomisk design
 • Bredt blad
 • Kan brukes til både frukt, grønnsaker og kjøtt med mer

Ulemper

 • Håndtaket er av metall og har ikke anti-skli

Global G2 er blitt testet og anmeldt av fem ekspertgrupper, inkludert The Strategist, Cnet.com, Råd & Rön og Wired.com. Alle ekspertene er fornøyde med denne kokkekniven, noe som har resultert i gode anmeldelser.

I anmeldelsene skrives det at kniven er særdeles enkel å håndtere, samt at den er laget av god kvalitet. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Global G2 kan være forholdsvis glatt å holde i dersom den blir utsatt for fukt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Global G2

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 32 cm
 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 222 g
 • Bladmateriale: Karbonstål
 • Håndtaksmateriale: Rustfritt stål
 • Stålets hardhet: 58 HRC

Ergonomisk design
Med Global G2 får man en kniv med et ergonomisk design. Kniven er fremstilt med et bredt blad slik at det er god plass til å støtte opp kuttingen med fingrene. Dette sikrer at man alltid har full kontroll over kniven.

I tillegg gjør den skarpe «knivhælen» at man for eksempel kan lage hull i tomater uten at de blir most. Takket være det ergonomiske designet, kan denne kniven brukes av så og si alle. Kniven har en Rockwell-hardhet på mellom 56 og 58.

Laget av rustfritt stål
Global G2 er en populær kokkekniv som ble tegnet av den japanske designeren Komin Yamada i 1985. Målet var å lage en kniv som både kunne brukes av profesjonelle kokker og av hobbykokker.

Kniven er derfor laget av rustfritt stål av god kvalitet, for å gjøre den veldig skarp. Selve knivbladet har en lengde på 20 centimeter. Ved kjøp av kniven bør man også være oppmerksom på at den ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Den må i stedet vaskes for hånd.

Hva sier eksperter om Global G2?

Ifølge ekspertene er Global G2 en god kokkekniv, som mange vil få god nytte av.  For eksempel skriver ekspertene fra The Strategist at kniven «har et sjeldent håndtak» der «det føles som om kniven forsvinner inn i hånden, når man bruker den».

De er altså svært fornøyde med hvor enkel kniven er å håndtere. Dette er ekspertene fra Cnet.com enige i -de nevner også at Global G2 har et «helt unikt design» der knivens stål-blad er laget av god kvalitet. Wired.com fremhever at kniven selges til en rimelig pris, men de nevner også at knivbladets skarphet reduseres betraktelig etter et par uker og at det derfor er nødvendig å slipe den.

Mer om Global G2

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 32 cm
 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 222 g
 • Bladmateriale: Karbonstål
 • Håndtaksmateriale: Rustfritt stål
 • Stålets hardhet: 58 HRC

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Wüsthof Classic 4582 - kokkekniv med ergonomisk håndtak

Beste kokkekniv av profesjonell kvalitet

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Wüsthof Classic 4582 :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Smidd av ett stykke rustfritt stål
 • Utviklet i samråd med profesjonelle kokker
 • Tilgjengelig i flere bladlengder

Forbrukerlivs vurdering

Wüsthof Classic 4582 skiller seg ut som en kokkekniv av profesjonell kvalitet med lang levetid, allsidighet og skarphet. Kniven er av tysk opprinnelse, og bladets lengde på 20 cm gjør den svært anvendelig til ulike oppgaver på kjøkkenet. Knivens Rockwell-hardhet på 58 indikerer en respektabel robusthet. Selv om kniven tåler oppvaskmaskin, anbefales håndoppvask for å bevare knivens holdbarhet og skarphet. Det ergonomisk utformede håndtaket øker komforten og beskytter hendene under bruk, mens bladet i rustfritt stål sikrer langvarig skarphet. Knivens balanserte natur bidrar til å gjøre den tiltalende, kombinert med et stilig og klassisk design.

Selv om den ligger i en høyere prisklasse og krever forsiktig rengjøring, er den verdt investeringen. Wüsthof Classic 4582 er et godt alternativ for dem som ønsker en allsidig kjøkkenkniv av høy kvalitet.

Fordeler

 • Kutter og skjærer med stor presisjon
 • Velegnet til flere typer matvarer
 • Ergonomisk håndtak
 • Enkel håndtering
 • Knivblad laget av rustfritt stål
 • Klassisk og stilrent design

Ulemper

 • Krever spesiell pleie etter bruk

Både The Telegraph, T3.com og Testberichte.de har testet Wüsthof Classic 4582 og gitt gode anmeldelser. De gode anmeldelsene er gitt på grunnlag av kokkeknivens enkle håndtering samt at den kan brukes til flere forskjellige oppgaver uten problemer. Imidlertid mener enkelte av ekspertene at Wüsthof Classic 4582 er temmelig dyr.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Wüsthof Classic 4582

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 263 g
 • Stålets hardhet: 58 HRC
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Polyoksymetylen
 • Total lengde: 33,2 cm

Slitesterk og skarp kniv
Med Wüsthof Classic 4582 får man en slitesterk kniv, med et allsidig bruksområde – den kan brukes til mange forskjellige oppgaver på et kjøkken. Selve knivbladet har en lengde på 20 centimeter, så den er enkel å håndtere uansett om man skal skjære eller snitte det ene eller det andre. Den finnes imidlertid også med andre bladlengder. Kniven har en Rockwell-hardhet på 58, og tåler å bli vasket i oppvaskmaskinen, men det anbefales likevel ikke da dette påvirker knivens holdbarhet og skarphet.

Ergonomisk håndtak
Wüsthof Classic 4582 er utstyrt med et ergonomisk håndtak som ligger trygt og godt i hånden. Selve bladet er laget i rustfritt stål og er veldig skarpt. Samtidig er kniven balansert og beskytter hånden best mulig. Sist, men ikke minst er kniven laget av Solingen i Tyskland, noe som er en garanti for at man får en kniv av god kvalitet. Designet er både stilrent og klassisk, så her får man ikke kun en skarp kniv, men også en flott kniv.

Hva sier eksperter om Wüsthof Classic 4582?

Ifølge ekspertene så er Wüsthof Classic 4582 en god kokkekniv som kan brukes av alle. Ekspertene fra The Telegraph skriver for eksempel at Wüsthof Classic 4582 «er en kvalitetskniv» som er svært enkel å håndtere. Disse betraktningene er ekspertene fra T3.com enige i og fremhever også at Wüsthof Classic 4582 er «så brukbar som den overhodet kan være». De nevner også at den er veldig skarp, derfor den kan brukes til de fleste typer matvarer.

Ekspertene fra tyske Testberichte.de har også testet Wüsthof Classic 4582 og trekker frem at kniven «utfører alle oppgavene på kjøkkenet så lett som ingenting». De mener imidlertid også at den koster forholdsvis mye – så man bør vurdere om hvor mye man er villig til å investere i en god kokkekniv.

Mer om Wüsthof Classic 4582

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 263 g
 • Stålets hardhet: 58 HRC
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Polyoksymetylen
 • Total lengde: 33,2 cm

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

 Miyabi 5000MCD - japansk kokkekniv av førsteklasses stål

Førsteklasses kokkekniv

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på  Miyabi 5000MCD :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Spesialsveiset stål med jevn sliping
 • Stabilt håndtak i pakka tre i tradisjonell D-form
 • Designet for å makulere, klippe og klippe

Forbrukerlivs vurdering

Miyabi 5000MCD er en førsteklasses og allsidig kokkekniv med ergonomisk design, noe som gjør den til et godt valg for både profesjonelle kokker og matentusiaster. Det D-formede håndtaket i Masur-bjørk gir et sikkert og behagelig grep. Kniven egner seg til et bredt spekter av oppgaver på kjøkkenet, og den håndterer ulike matvarer på en smidig måte, fra grønnsaker og frukt til kjøtt. CRYODUR-bladet, som er isherdet til -196 grader, gjør kniven ekstra skarp, mens kjernen består av 100 lag MC63 premiumstål som sikrer at eggen holder lenge. Knivens Rockwell-hardhet på 63 understreker holdbarheten.

Miyabi 5000MCD ligger riktignok i den øvre delen av prisskalaen. Men den eksepsjonelle kvaliteten og tilpasningsdyktigheten gjør den verdt investeringen. Kniven kombinerer eldgammelt håndverk med moderne teknologi og garanterer varig skarphet og slitestyrke.

Fordeler

 • Skarp CRYODOR-blad
 • Laget av førsteklasses stål
 • Ergonomisk skaft av bjørk
 • Holdbar kniv
 • Allsidig kniv

Ulemper

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Miyabi 5000MCD er blitt testet og anmeldt av to ekspertgrupper; Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk. Begge ekspertgruppene er svært imponerte over kniven, som har fått henholdsvis 87 av 100 poeng, samt 8 av 10 stjerner.

Den gode vurderingen er gitt på grunnlag av knivens skarphet og at den er enkel å håndtere. Selv om ekspertene generelt sett er veldig imponerte over Miyabi 5000MCD, nevner de også at det er kan være upraktisk at den ikke tåler oppvaskmaskin.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miyabi 5000MCD

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 18 cm
 • Vekt: 211 g
 • Stålets hardhet: 61 HRC
 • Bladmateriale: Stål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Total lengde: 31 cm

Allsidig kniv
Med Miyabi 5000MCD får man en allsidig kniv med et skaft laget av Masur-bjørk. Selve utformingen av håndtaket er D-formet, som sørger for at grepet er ergonomisk korrekt og derfor vil kniven ligge godt og trygt i hånden. Kniven egner seg også godt til både hjemmekokker og profesjonelle kokker, og den kan brukes til de fleste typer matvarer. Det vil si at man kan bruke kniven til alt ifra grønnsaker til frukt og kjøtt.

Skarp kniv av førsteklasses stål
Miyabi 5000MCD er en slitesterk og skarp kniv med et CRYODOR-blad. Det vil si at stålet er blitt herdet ved hjelp av is, og det skjer ved -196 grader. Det gjør at stålet blir ekstra skarpt. I tillegg består knivens kjerne av 100 lag med førsteklasses stål med varierende hardhetsgrad av typen MC63. Man er derfor sikret at kniven holder seg skarp i lang tid. Miyabi 5000MCD en Rockwell-hardhet på 63.

Hva sier eksperter om Miyabi 5000MCD?

Ifølge ekspertene er Miyabi 5000MCD en «utmerket kniv som passer godt inn på ethvert kjøkken». Ekspertene fra Good Housekeeping Institute skriver også at kniven «er et flott supplement til ethvert kjøkken».

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute fremhever også at kniven «skjærer både lett og rent, og kan skjære ekstra tynt». Wired.co.uk trekker i tillegg frem at man med Miyabi 5000MCD «oppnår et solid grep om kniven» samt at «den er en av de mest behagelige knivene på markedet». Ekspertene nevner imidlertid også at Miyabi 5000MCD kun kan vaskes for hånd – noe som kan være upraktisk.

Mer om  Miyabi 5000MCD

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 18 cm
 • Vekt: 211 g
 • Stålets hardhet: 61 HRC
 • Bladmateriale: Stål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Total lengde: 31 cm

Wüsthof Classic 4596 - svært holdbar kokkekniv

Kundens favoritt

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Wüsthof Classic 4596:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Egnet for profesjonelle kokker og hjemmebruk
 • Designet for å ligge godt i hånden
 • Spesialherdet rustfritt stål for høyere utholdenhet

Forbrukerlivs vurdering

Wüsthof Classic 4596 er en allsidig kniv som appellerer til både profesjonelle kokker og matentusiaster. Det skarpe bladet takler et bredt spekter av oppgaver, fra å kutte grønnsaker til å skjære kjøtt. Kniven er laget av spesialherdet rustfritt stål og har en bemerkelsesverdig kombinasjon av skarphet, slitestyrke og motstandskraft, samtidig som den har en Rockwell-hardhet på 58. Regelmessig vedlikehold, for eksempel håndvask, sikrer at kniven holder seg skarp lenge. Det ergonomiske håndtaket er designet for å være komfortabelt ved langvarig bruk, noe som gir brukervennlighet i toppklasse. Noen kan imidlertid synes at håndtaket er lite hvis de har større hender. Til tross for denne ulempen er Wüsthof Classic 4596 tilgjengelig i ulike bladlengder, slik at man kan velge kniv etter behov. Vi mener at denne kniven er et godt valg for alle som ønsker en kombinasjon av komfort, holdbarhet og presisjon på kjøkkenet.

Fordeler

 • Ergonomisk håndtak
 • Spesialherdet rustfritt stål
 • Allsidig
 • Veldig skarp
 • Svært holdbar

Ulemper

 • Håndtaket kan virke lite for personer med større hender

Wüsthof Classic 4596 er blitt testet og anmeldt av to ekspertgrupper, fra Råd & Rön samt Wirecutter.com. Alle ekspertene er imponerte over kniven, som er kåret til toppscorer.  I anmeldelsene blir kniven spesielt rost for sin høye kvalitet, skarphet og det robuste designet. De er imidlertid mindre imponerte over at kniven er laget av mykere stål, slik at den raskere blir sløv sammenlignet med andre modeller.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Wüsthof Classic 4596

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 270 g
 • Stålets hardhet: 58 HRC
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Metall
 • Total lengde: 33,5 cm

Egnet for en rekke skjæreoppgaver
Med Wüsthof Classic 4596 får man en kniv som kan klare de aller fleste oppgaver -alt fra grønnsaker til kjøtt. Kniven er også godt egnet både for profesjonelle kokker og for den allminnelige hobbykokken. Hvis man er god med vedlikehold vil kniven også holde seg skarp og god i lang tid. Det vil si at den for eksempel alltid må vaskes for hånd. Kniven har en Rockwell-hardhet på 58.

Spesialherdet rustfritt stål
Wüsthof Classic 4596 er laget av spesialherdet rustfritt stål, derfor er den veldig skarp og ekstra holdbar samt slitesterk.

I tillegg til dette har kniven med et ergonomisk håndtak slik at den alltid ligger godt i hånden når man er i gang med å skjære diverse råvarer. Derfor er brukervennligheten på topp – og kniven er samtidig sikker i bruk. Wüsthof Classic 4596 et knivblad med en lengde på 20 centimeter. Den kan imidlertid også fås med andre bladlengder.

Hva sier eksperter om Wüsthof Classic 4596?

Ifølge ekspertene er Wüsthof Classic 4596 en svært god kniv. Ekspertene fra Wirecutter.com skriver for eksempel at dette er en «skarp og robust kniv» som «oppfyller alle våre kriterier for en god kniv».

De fremhever i tillegg at kniven er enkel å jobbe med, da den lett kan skjære gjennom og kutte opp ulike typer matvarer. De nevner imidlertid også at kniven fort kan bli litt sløv, da den er laget av en mykere type stål. Wirecutter.com mener derfor at man bør være oppmerksom på dette før kjøp.

Mer om Wüsthof Classic 4596

Spesifikasjoner

 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 270 g
 • Stålets hardhet: 58 HRC
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Metall
 • Total lengde: 33,5 cm

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Kai Shun Classic - kokkekniv med unikt mønster i stålet

"Beste japanske kokkekniv" på Good House Keeping

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Kai Shun Classic:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Håndlaget kniv med unikt mønster i stålet
 • Korrosjons- og flekkbestandig blad
 • Tradisjonelt japansk håndtak i pakka-tre i D-form

Forbrukerlivs vurdering

Kai Shun Classic er en allsidig japansk kokkekniv som egner seg til mange ulike oppgaver på kjøkkenet. Denne kniven byr på tradisjonell japansk håndverkskunst kombinert med et estetisk tiltalende damaskstålmønster. Kniven er håndlaget og utstråler en kvalitet som er vanskelig å overgå. Kniven har et 18 cm langt blad med 65 lag rustfritt damaststål og en kjerne av ekstra hardt VG10-stål, noe som gir en Rockwell-hardhet på 61. Håndtaket, som er laget av tre og designet for å motstå vann, beholder formen og fargen selv etter regelmessig vask. Kai Shun Classic kan være litt følsom for avflising på grunn av hardheten, men den enestående skarpheten oppveier langt dette lille problemet. Vi mener at denne kniven er et prisverdig valg for alle som setter pris på kombinasjonen av funksjonalitet og tradisjonell estetikk.

Fordeler

 • 65 lag rustfritt damaskstål
 • Solid og robust konstruksjon
 • Komfortabelt håndtak
 • Bredt, buet blad
 • Kan brukes til mange skjæreoppgaver

Ulemper

 • Følsom for avskalling

Både The Telegraph og svenske Råd & Rön har testet og anmeldt Kai Shun Classic -begge har kåret denne kniven til toppscorer i de store testene sine. Den gode kåringen er blant annet gitt på grunnlag av knivens flotte design, gode skjæringsevne og at kniven er enkel å håndtere. Selv om ekspertene generelt sett liker Kai Shun Classic svært godt, er de mindre imponerte over prisen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av  Kai Shun Classic

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 32 cm
 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 208 g
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Stålets hardhet: ?

Funksjonell japansk kokkekniv
Med Kai Shun Classic får man en funksjonell og allsidig japansk kokkekniv som kan brukes til mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Det vil si at man kan bruke den samme kniven til å skjære for eksempel grønnsaker, frukt og kjøtt.

Denne kniven er designet av Kai og er utstyrt med et spesielt damaskmønstret stål og det tradisjonelle japanske håndverket. Man er derfor sikret en kniv av god kvalitet som er laget for hånd. Knivbladets lengde ligger på 20 centimeter.

Slitesterk og skarp kniv
Kai Shun Classic er en slitesterk og skarp kniv med et blad som er smidd i 65 lag rustfritt damaskstål. Kjernestålet er laget av VG10-stål som er ekstra hardt. Kniven har derfor en Rockwell-hardhet på 61. Selve skaftet er laget av tre og er vannavisende da det er produsert ved hjelp av en helt unik prosess. Håndtaket holder formen sin og blir ikke misfarget selv om skaftet blir vasket med vann.

Hva sier eksperter om Kai Shun Classic?

Ifølge ekspertene fra The Telegraph er Kai Shun Classic en «veldig stilren kniv» som er designet på en helt spesiell måte, derfor tar den seg godt ut på kjøkkenet.

De fremhever også at kniven er «veldig enkel å skjære med» uansett om man skjærer myke eller harde grønnsaker. Samtidig forklarer The Telegraph at kniven også er godt egnet til å skjære kjøtt, noe de mener er et stort pluss.De avslutter anmeldelsen sin med å skrive at Kai Shun Classic er forholdsvis dyr og at kniven kan være litt vanskelig å slipe.

Mer om Kai Shun Classic

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 32 cm
 • Bladlengde: 20 cm
 • Vekt: 208 g
 • Bladmateriale: Rustfritt stål
 • Håndtaksmateriale: Tre
 • Stålets hardhet: ?

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Miyabi 7000D Gyuto - kokkekniv med ergonomisk skaft

Best for multifunksjonell bruk

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Miyabi 7000D Gyuto:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Unikt utformet damaskmønster
 • Slipt etter den tradisjonelle japanske trefasemetoden
 • Konstruert for en rekke kulinariske behov

Forbrukerlivs vurdering

I den store verdenen av kjøkkenkniver skiller Miyabi 7000D Gyutoh seg klart ut. For det første setter vi pris på det gjennomtenkte designet, med det D-formede, ergonomiske skaftet som er laget av en blanding av kunstharpiks, lerret og rustfritt stål, noe som lover både holdbarhet og komfort. Vi mener at knivens multifunksjonelle design er dens fremste styrke; uansett om du skal skjære grønnsaker, frukt eller kjøtt, er du godt dekket med denne kniven. Kniven har en kjerne av CMV60-pulverstål belagt med 64 lag stål med dobbel hardhet, noe som gir et skarpt og allsidig blad. Det unike damaskmønsteret, som er et resultat av en spesiell bladbehandling, sikrer at ingen kniver er identiske. Noen vil kanskje synes at prisen er i høyeste laget. På den annen side mener vi at kvaliteten, håndverket og allsidigheten gjør den til et godt alternativ for dem som ønsker en pålitelig kjøkkenkompanjong som kan håndtere en rekke oppgaver.

Fordeler

 • Damaskmønster
 • Skarpt knivblad
 • Stål av god kvalitet
 • Ergonomisk skaft
 • Funksjonell kniv

Ulemper

 • Høyere prisklasse

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Miyabi 7000D Gyutoh. Svenske ekspertene er imponerte over kokkekniven som de kårer til en av toppscorerne i testene sine.

I anmeldelsene skriver de at kniven er veldig skarp og egner seg godt til mange råvarer. Selv om ekspertene generelt sett liker Miyabi 7000D Gyutoh svært godt så nevner de også at den er ganske dyr.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miyabi 7000D Gyutoh

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 37,5 cm
 • Bladlengde: 24 cm
 • Vekt: 260 g
 • Bladmateriale: Stål
 • Håndtaksmateriale: Micarta
 • Stålets hardhet: ?

Ergonomisk skaft
Miyabi 7000D Gyutoh er en stilren kniv med et moderne og ergonomisk skaft. Den er nemlig utstyrt med et solid og holdbart micarta-skaft av tre. Skaftet er laget av materialer som kunstharpiks og lerret kombinert med rustfritt stål, noe som ikke bare gjør den til en flott kniv – men også en kniv som er behagelig å arbeide med.

I tillegg er skaftet D-formet, noe som er en tradisjonell utforming for japanske kniver. Det sikrer at grepet er håndterbart slik at man kan utføre de fleste skjære-, hakke- og snitteoppgaver uten problemer.

Kniv av god kvalitet
Med Miyabi 7000D Gyutoh får man en kniv som har en kjerne som er laget av CMV60 pulverstål. Kjernen er belagt med 64 lag av to typer stål med forskjellige hardhetsgrader. Kniven er derfor laget med stål av god kvalitet slik at den er veldig skarp og allsidig til bruk på kjøkkenet.

Selve CRYODUR-bladet er svært hardt på grunn av is-herdingen ved -196 grader. Det gjør at bladet holder seg skarpt i en lang periode. Kniven har en Rockwell-hardhet på 60.

Funksjonell kniv
Miyabi 7000D Gyutoh er en funksjonell og allsidig kniv som kan brukes til mange ulike kjøkkenoppgaver. Takket være knivens allsidighet så kan den brukes til å skjære både grønnsaker, frukt og kjøtt med mer.

Videre så er kniven laget med en spesiell blad-behandling som endrer overflatestrukturen på hvert lag. Det gir bladet et unikt damaskmønster, derfor er ingen av knivene helt like. Knivbladets lengde er på 24 centimeter, men kniven kan også fås i andre lengder.

Mer om Miyabi 7000D Gyuto

Spesifikasjoner

 • Total lengde: 37,5 cm
 • Bladlengde: 24 cm
 • Vekt: 260 g
 • Bladmateriale: Stål
 • Håndtaksmateriale: Micarta
 • Stålets hardhet: ?

5 ting du bør vurdere før du kjøper kokkekniv

 • Vekt

  En kokkekniv bør være tung nok til å takle enhver skjæreoppgave uten at det oppleves som tungvint eller vanskelig. Hvilken kniv-vekt du bør velge avhenger av hva du skal bruke den til og dine personlige preferanser. Et blad på 18 cm bør veie rundt 140 g hvis det brukes til vanlige oppgaver. Ønsker du større skjærekraft, bør du velge en tyngre kniv.

 • Bladmateriale

  Ulike typer materiale har ulike egenskaper som har stor innvirkning på knivens ytelse. Et blad i rustfritt stål er korrosjonsbestandig, krever lite vedlikehold og er skarpt. Derfor er de svært populære blant nybegynnere og semi-profesjonelle brukere. Det er et mykere metall som ikke holder eggen like godt som høykarbonstål. Høykarbonstål holder seg skarpt lenge og misfarges ikke med alderen. Det inneholder de beste egenskapene fra karbonstål og rustfritt stål.

 • Håndtak

  Håndtaket kan være laget av ulike materialer, blant annet tre, metall, plast og kompositter. Det er viktig å ta vare på håndtaket når det gjelder vedlikehold. For alle høykvalitetskniver anbefales det å vaske dem for hånd. Over tid kan oppvaskmaskinen skade trehåndtakene og føre til at de sprekker. Håndtaket er ofte knivens “akilleshæl”.

  For å beskytte dem har de fleste moderne kniver med trehåndtak et tynt, klart plastbelegg. Når du kjøper en kokkekniv, bør du tenke på at de fleste kniver egner seg for både høyre- og venstrehendte, siden den doble fasingen gjør begge sider kantede og skarpe. Noen kniver har imidlertid bare ett enkelt nivå. Dette innebærer at bladet bare er skarpt på høyre side.

 • Pris

  De dyreste knivene starter på rundt 2000 kr. De fleste førsteklasses kokkekniver er laget av materialer av høy kvalitet, for eksempel stål med høyt karboninnhold. Kniver i budsjettklassen ligger på 400-500 kr, og de fleste er laget av keramikk eller rustfritt stål. Det viktigste du bør tenke på når du kjøper en kniv, er hva du skal bruke den til. Hvis du skal bruke den til hverdagsmatlaging, bør det holde med en kniv i budsjettklassen. Skal du derimot bruke den til profesjonell matlaging, kan det være lurt å investere i et premium-alternativ.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Forbrukeranmeldelser gir deg et inntrykk av hvordan kniven fungerer i praksis, mens ekspertanmeldelser gir deg innsikt i knivens konstruksjon og design. Dette kan hjelpe deg med å avgjøre om kniven er av god kvalitet og om den tåler mye bruk. Vi har inkludert forbruker- og ekspertanmeldelser i guiden vår for å hjelpe deg med å å ta det beste valget for dine behov.

arrow-more

Tester og anmeldelser av kokkeknivene som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Cnet.com

Det amerikanske magasinet Cnet.com arbeider hovedsakelig med emner innenfor elektronikk og teknologi. På nettsiden kan du finne både nyheter, guider, artikler og tester av produkter. Her har Cnet.com testet noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Global G2 som de har kåret til «Best lightweight knife».

Testen ble utført: Den 28. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: Cnet.com

Equipcook.com

Equipcook.com er en amerikansk blogg som leverer informasjon og anmeldelser av produkter som brukes på kjøkkenet. I denne omgang har de testet og anmeldt ToJiro Japan DP F-808 som de har gitt en anbefaling. 

Good Housekeeping Institute

Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute leverer et vell av gode guider, tips og inspirasjon om alt som har med hus og hage å gjøre. De tester og anmelder også et vell av ulike forbrukerprodukter. I denne omgang har de britiske ekspertene testet og anmeldt Miyabi 5000MCD som de har gitt 87 av 100 poeng.

Testen ble utført: Den 17. juni 2016
Du kan lese mer om testen her: Goodhousekeeping.com

Råd & Rön

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön jobber med det svenske forbrukerlivet. Dette inkluderer tester av forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Råd & Rön har testet modellene MAC BK-80, Global G2, Miyabi 7000D Gyutoh, Wüsthof Classic 4596 og Kai Shun Classic. 

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

T3.com

Det amerikanske magasinet T3.com jobber hovedsakelig med emner innenfor teknologiens verden. På nettsiden kan du finne alt fra flotte artikler til gode råd og guider. De tester også forskjellige forbrukerprodukter, og her har de utført en test av noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Wüsthof Classic 4582. 

Testen ble utført: Den 8. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: T3.com

Testberichte.de

Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forbrukerprodukter som de vurderer på grunnlag av produkttester fra forskjellige kilder sine anmeldelser og vurderinger. Deretter videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at det er enklere å finne det beste produktet til hjemmet. Her har de testet Wüsthof Classic 4582 som de har gitt en anbefaling.

Du kan lese mer om hva forbrukerne mener her: Testberichte.de

The Strategist

The Strategist er en del av New York Magazine som jobber med alt fra å finne de beste tilbudene til å skrive kjøpsguider og produktanmeldelser. I denne omgang har The Strategist testet og anmeldt noen av de beste kokkeknivene som markedet har å by på – inkludert Global G2 som de har kåret til testvinner.

Du kan lese mer om testen her: NYmag.com

The Telegraph

Den britiske avisen The Telegraph finnes både som en fysisk versjon samt som en nettbasert versjon. Denne avisen leverer artikler og nyheter hver eneste dag fra både inn- og utland. I tillegg skriver de om sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur, økonomi og mye mer.

De tester og anmelder også forbrukerprodukter, slik som for eksempel kokkekniver. I denne omgang har de testet syv av de beste kokkeknivene som finnes på markedet, og her er Wüsthof Classic 4582 og Kai Shun Classic blitt inkludert.

Testen ble utført: Den 18. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: Telegraph.co.uk

Wirecutter.com

Det amerikanske magasinet Wirecutter.com tester og anmelder de beste teknologiproduktene, apparatene, gadgets og mye mer. Dette gjør de fordi de ønsker å hjelpe forbrukerne med å finne de helt riktige produktene. I denne omgang har de testet noen av de beste kokkeknivene på markedet, inkludert de to knivene ToJiro Japan DP F-808 og Wüsthof Classic 4596. 

Testen ble oppdatert: Den 26. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: NYtimes.com

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk testmagasin som dekker mange ulike emner som for eksempel design, arkitektur, kultur, økonomi, politikk og filosofi. I tillegg tester og anmelder de  forskjellige forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Her har de laget en stor test av flere kniver, og det inkluderer modellen Miyabi 5000MCD som de har gitt hele 8 av 10 mulige stjerner. 

Testen ble utført: Den 28. mai 2013
Du kan lese mer om testen her: Wired.co.uk

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en dansk blogg med fokus på alt som rører seg innen den kulinariske verden. Det inkluderer emner som matlaging, restauranter, drikkevarer, menyer, tilbehør og utstyr til kjøkkenet med mer. Bloggerne foretar av og til tester i forbindelse med kjøkkenredskaper, og her er det snakk om en undersøkelse av 6 kniver fra merket Qknives. 

Testen ble utført: Den 7. september 2019
Du kan lese mer om testen her: Mad & Monopolet.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en global nettbasert markedsplass som tilbyr et stort utvalg av produkter, alt fra bøker og elektronikk til klær og dagligvarer. Det er en plattform der både store merkevarer og små bedrifter kan selge produktene sine. Amazon har et robust vurderingssystem der kundene kan vurdere og rangere produkter på en skala fra én til fem stjerner, noe som gjør det enklere for fremtidige kjøpere å ta informerte beslutninger. Disse forbrukeranmeldelsene og vurderingene kan gi innsiktsfull informasjon om produktets kvalitet og ytelse, noe som gjør det enklere for forbrukerne å velge riktig produkt for sine behov.

Se firbrukervurderinger av Wüsthof Classic 4582 her.

Se forbrukervurderinger av Wüsthof Classic 4596 her.

Se Kai Shun Classic vurderinger her.

 

 

FAQ

Hvilke kokkekniver er best i test?
Kokkekniver fra ONYX Cookware™, MAC BK-80, Global G2, Wüsthof Classic 4582, Miyabi 5000MCD og Wüsthof Classic 4596.
Hvordan er kokkeknivene blitt testet?
Kokkeknivene er blitt vurdert ut ifra faktorer som deres hardhet på Rockwell skalaen, bladets design og fleksibilitet samt hvor komfortabelt skaftet er å holde i. I tillegg har ekspertene foretatt en praktisk test av knivene der knivenes evner og brukervennlighet er blitt anmeldt.
Hva er best – Japanske eller tyske kniver?
Svaret på dette kommer veldig an på personlig preferanse. Den store forskjellen ligger i hardheten på stålet. Tyske kniver ligger vanligvis på mellom 56-58 på Rockwell skalaen, mens japanske kniver som regel ligger på mellom 60-61. Generelt sett sies det at japanske kniver er mye mer presise enn de tyske, mens de tyske knivene er mer robuste enn de japanske.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe en kokkekniv

Er du på utkikk etter en ny kokkekniv? Da er det flere ting du bør være oppmerksom på, slik at du ender opp med den beste kniven for dine behov.

Det kan være vanskelig å velge mellom alle de ulike knivene på markedet, og å vite hvordan du finner en kniv av god kvalitet. Derfor vil vi gi deg en oversikt over hvilke to ting du alltid bør sjekke før du kjøper deg en ny kniv.

Hvilke materialer er kniven laget av?

Noe av det første du bør undersøke er hvilke materialer kniven er laget av.

Hvis knivbladet er hardt og er laget av god kvalitet, kan du være sikker på at du får en kniv som vil holde i mange år fremover – samt at den holder seg skarp.

Du bør også undersøke hva skaftet er laget av. Her skal du helst finne en kniv med et vannavvisende, ergonomisk og sklisikkert håndtak.

Hva er prisen på en kokkekniv?

I mange tilfeller henger pris og kvalitet sammen. Det gjelder også når det kommer til kokkekniver. Velger du en kniv av god kvalitet vil prisen reflektere dette, fordi den er blitt laget av bedre materialer.

Derfor er det alltid en fordel å ta en titt på prisen på kniven -det sier ofte noe om hvorvidt kniven er av god kvalitet.

Ønsker du å finne ut mer om hva du bør se etter når du kjøper en kokkekniv? Da kan du lese denne artikkelen fra Bonappetit.com eller denne artikkelen fra BBCgoodfood.com.

Hva kjennetegner en kokkekniv?

En kokkekniv er muligens ett av de viktigste redskapene man kan ha på kjøkkenet. De fleste foreslår at du bør kjøpe den beste kniven du har råd til.

Det er vanskelig å vite hva som kjennetegner en god kokkekniv med mindre du vet nøyaktig hva som gjør én kniv bedre enn en annen kniv. Basert på en artikkel fra Thespruceeats.com går vi gjennom noen av de ulike kjennetegnene.

Knivbladet
De beste kokkeknivene er laget av rustfritt stål med et høyt karboninnhold. Dette er veldig hardt stål som sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid og at den ikke ruster.

Kokkekniver har knivblad som måles i centimeter. Knivbladet er som regel mellom 18 og 20 centimeter langt, men det finnes også andre lengder.

Håndtaket
Håndtaket er den delen på kniven som du har kontakt med. Derfor må du sørge for at håndtaket er behagelig, slik at kniven ligger godt hånden din.

Mange kokkekniver har i dag et håndtak som er laget av tre. Det er imidlertid også mulig å finne kokkekniver med håndtak som er laget av enten plast eller gummi. Det er fordeler og ulemper ved alle slags materialer, derfor bør du velge det materialet du selv foretrekker.

Tangen
Som vi har nevnt tidligere er de beste kokkeknivene smidd av høykvalitetsstål som går igjennom hele lengden på kniven. Det betyr at stålet strekker seg helt inn i håndtaket.

Den delen av stålet som er inne i håndtaket kalles for tangen. Hvis stålet strekker seg helt til enden på håndtaket, er det en kniv med «full tang». Det sørger for at kniven er mer balansert, noe som igjen gjør den enklere å bruke. En god kokkekniv vil helt sikkert være laget på denne måten.

Kniv-guide: Har du styr på de ulike kjøkkenknivene?

Trenger du nye kniver på kjøkkenet, men er usikker på hvilken kniv du bør velge? Det finnes utallige kniver på markedet som egner seg godt til forskjellige formål. Derfor kan det være vanskelig å få oversikt dersom du skal velge mellom den ene eller den andre kniven. Her får du en oversikt over de forskjellige knivtypene på markedet basert på en artikkel fra danske Samvirke.dk og en artikkel fra danske Gastrofun.dk.

Kokkekniver

Hvis du kun skal bruke én enkelt kniv er det en fordel å velge en kokkekniv. En slik kniv er nemlig både funksjonell og allsidig da den kan brukes til et rekke av ulike råvarer. Den kan brukes til alt ifra kjøtt til grønnsaker og frukt med mer.

Kokkekniver kommer i mange forskjellige størrelser, men de kjennetegnes spesielt ved sine skarpe og harde knivblad. Noen ganger kommer kokkekniver også med luftskjæring på bladet.

Urtekniver

En urtekniv er en liten og kort kniv med et veldig spisst knivblad. Selve skaftet er forholdsvis lite slik at det er enkelt å bruke kniven.

En slik type kniv er ideell til mindre skjæreoppgaver der du ikke trenger å bruke et skjærebrett. Det kan for eksempel være lurt å bruke en urtekniv hvis du skal fjerne kjernehuset i en frukt eller skjære sjampinjong.

Brødkniver

Brødkniver er – som navnet antyder – egnet for å skjære i brød. Dette er en kniv som de fleste husstander i dag har bruk for, da mange av oss spiser brød hver eneste dag.

En brødkniv er utstyrt med et langt blad slik at du lett kan «sage» brødet når du skjærer gjennom det. Da slipper du å bevege hånden din så mye frem og tilbake, for en brødkniv gjør at du kan bruke lange og glidende bevegelser.

Du kan imidlertid også bruke en brødkniv til mer enn bare brød. En slik kniv er blant annet også god til å hakke sjokolade eller nøtter.

Grønnsakskniver

Grønnsakskniver egner seg godt til å skjære frukt og grønnsaker. Denne kniven kan brukes til både myke grønnsaker og harde grønnsaker.

Knivbladet er forholdsvis bredt og litt buet slik at du får en mer vuggende bevegelse når du skjærer. Dette er veldig praktisk når du skal snitte, hakke eller skjære grønnsaker.

Filetkniver

En filetkniv er perfekt når du skal filetere en fisk. Denne typen kniv er forholdsvis lang og smal, og kommer med et fleksibelt blad som lett glir over fiskeben uten at de blir skåret over.

Det er ikke lett å filetere en fisk med andre typer kniver, og derfor er det en god idé at du har denne kniven på kjøkkenet ditt hvis du er glad i å tilberede fisk hjemme.

Forskjærskniver

En forskjærskniv – også kjent som en trancherkniv – er for eksempel egnet til å skjære gjennom en stek. Kniven har et langt og spisst blad som buer litt innover mot spissen i både ryggen og i skjæret.  Lengden på knivbladet ligger som regel på mellom 20 centimeter og 25 centimeter.

Universalkniver

En universalkniv er en forholdsvis slank kniv med en rygg som er lett buet ved spissen. En slik kniv kan brukes til et vell av oppgaver på et kjøkken da den ikke egner seg best til kun én bestemt oppgave.

Den kan derfor brukes til å både hakke, snitte, skjære og skrelle med mer. Det vil si at en universalkniv er en god all-round kniv som du kan ha på kjøkkenet.

Laksekniver

En laksekniv er utstyrt med et fleksibelt og langt knivblad der spissen er litt avrundet. Det gjør at den egner seg veldig godt til å skjære laks hvis du vil ha tynne og fine skiver. Kniven kan imidlertid også brukes til andre typer fisk som for eksempel torsk eller ørret.

Slakterkniver

Slakterkniver brukes til å skjære og partere rått kjøtt. I dag er det ikke mange som har en slik kniv hjemme da de fleste ikke skjærer ut sitt eget kjøtt. Kjøttet er som regel allerede skåret på forhånd når du kjøper det i butikken.

Slik vedlikeholder du knivene dine

Hvis du vedlikeholder du knivene dine på best mulig måte, er sikret at de holder seg skarpe og optimalt fungerende i lang tid. Det er ingen grunn til å bytte ut knivene du har i kjøkkenskuffen, så lenge du vedlikeholder dem korrekt.

Hvordan vedlikeholder du knivene dine best mulig? Det kan du gjøre på følgende måte ifølge de danske ekspertene hos Scanpan.dk og Gastrotools.dk.

Vask alltid knivene dine for hånd

Etter at du har brukt en kniv, er det viktig at du vasker og tørker den med én gang. Er kniven for eksempel laget av karbonstål, vil den være tilbøyelig til å ruste. Derfor er det viktig at du alltid vasker og tørker kniven rett etter bruk slik at den vil holde i lang tid.

Samtidig bør du heller aldri vaske knivene i oppvaskmaskinen. De fleste kniver tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin da de blir skadet av dette. For å sikre en skånsom vask bør du i stedet vaske knivene dine for hånd.

Beskytt knivene du har i kjøkkenskuffen

Oppbevares knivene dine i en kjøkkenskuff, vil de skades raskere dersom de kommer i kontakt med andre skarpe gjenstander eller stålgjenstander.

Dette kan ha en effekt på knivenes skarphet. For å skåne knivene dine på en best mulig måte, bør du alltid ha noe som beskytter knivene. Du kan også velge å plassere dem i en knivblokk eller henge dem opp.

Tips til vedlikehold av knivene dine

Nå har du en idé om hvordan du skal vaske og oppbevare knivene dine på best mulig måte, for å holde dem skarpe og brukbare i mange år -men dette er imidlertid ikke nok. Du må nemlig også sørge for å vedlikeholde dem på andre måter.

Sørg for å slipe knivene dine

På ett eller annet tidspunkt vil knivene dine bli sløve. Et sløvt knivblad er ikke bare irriterende å skjære med, det øker også risikoen for diverse ulykker. Derfor er det en fordel at du sliper knivene dine regelmessig når du ikke føler at de er like skarpe som de var på et tidligere tidspunkt.

Pass godt på håndtaket

Det er ikke bare knivbladet du skal vedlikeholde. Knivens håndtak er også noe du bør vedlikeholde. Hvis knivene dine et håndtak laget av tre tre, kan du behandle det med en litt olje når har gått et par måneder. Er håndtaket laget av noe annet, må vedlikeholdet tilpasses dette.

Hva er Rockwell-skalaen?

Når du kjøper en kniv vil du ofte se betegnelsen HRC og et tall etter dette. Men hva betyder det egentlig?

Ifølge en artikkel fra Knifeart.com måles hardheten på et knivblad på Rockwell-skalaen. Denne skalaen ble funnet opp av Stanley og Hugh Rockwell på starten av 1900-tallet da de ville teste hardheten til forskjellige materialer.

Det finnes flere skalaer som kan måle materialenes hardhet. Er det snakk om et knivblad vil det bli målt på C-skalaen. HRC er derfor betegnelsen for hardhet på Rockwell-skala C.

Det vil si at HRC forteller deg noe om knivstålets hardhet. Hvis HRC-tallet er lavt betyr det at stålet er mykere, mens et høyere tall betyr at stålet er hardere. Alle former for stål har hver sitt optimale hardhetsnivå. Derfor er ikke nødvendigvis et høyere tall det beste -det kommer an på flere forskjellige faktorer.

Japanske eller tyske kniver – Hva er best?

I mange år har både Japan og Tyskland vært kjent for sine utrolige knivferdigheter. Begge landene er i dag også hjemsted for noen av de mest populære og beste merkene innenfor kniver.

Når det kommer til tyske og japanske kniver er det faktisk ikke så stor forskjell på de to typene. Du kan i alle fall være sikker på at du ender opp med en kniv av god kvalitet.

Skal jeg velge japansk eller tysk?

Japanske produsenter bruker tradisjonelt sett karbonstål til fremstillingen av knivene sine. Dette er et perfekt materiale til knivblad da det sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid. Samtidig har de som regel en hardhet på cirka 60 eller 61 på Rockwell-skalaen.

Tyske kniver lages vanligvis av rustfritt stål og har en hardhet som ofte ligger på mellom 56 og 58 på Rockwell-skalaen. I og med at rustfritt stål inneholder krom, er hårdheten som regel lavere hos tyske kniver sammenlignet med japanske kniver.

Den største forskjellen på disse to knivtypene er derfor materialet de er laget av, men om tyske kniver eller japanske kniver er best er ikke så lett å svare på. I bunn og grunn kommer det an på dine personlige preferanser samt hva du foretrekker.

Vil du vite mer om tyske og japanske kniver, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Tastingtable.com eller denne artikkelen fra Gearpatrol.com.

Andre relevante tester og artikler

Fant du ikke den kniven du lette etter? Her hos Forbrukerliv har vi også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Her kan du lese om japanske kniver. Artikkelen består av en gjennomgang av de japanske kokkeknivene som har klaret seg best i test. Les også vår store test av markedets beste santoku kniver.

I forlengelse av dette vil vi her fremheve noen av våre andre artikler med testvinnende produkter.

Vil du sikre deg et restaurantverdig resultat hver gang du griller? Da kan du med fordel kombinere grillingen din med bruken av en sous vide. Trikset er å tilberede kjøttet til perfeksjon i ved bruk av sous vide før det legges på grillen – slik at grillen kun tilfører smak og farge. Her kan du lese vår artikkel om sous vide.

Før kjøttet legges i sous vide vannbadet må det vakuum-pakkes. For å hjelpe deg med å finne den beste maskinen til oppgaven så har vi også skrevet en artikkel om  vakuumpakkere som inneholder en oversikt over markedets best bedømte modeller.

En annen herlig måte å tilberede ferske råvarer på er ved røyking. Her kan du lese vår artikkel om tester av røykepistoler der vi gir deg en oversikt over de best anmeldte røykepistolene som markedet har å by på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme