Vakuumpakker Test – Finn de beste vakuumpakkerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: Denne artikkelen ser på noen vakuumpakkere i ulike modeller som finnes på markedet. Maskinene som er inkludert i artikkelen har vært med i flere tester, og ekspertene har vurdert dem etter nøye beregninger.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den vakuumpakkeren som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske motparten Råd & Rön, samt den danske avisen Politiken, engelske The Guardian og forbrukervurderinger.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne vakuumpakker testen inneholder: 

🔸 En oversikt over de beste vakuumpakkerne.
🔸 Informasjon om hvorfor vakuumpakning er en fordel
🔸 Steg for steg-guide for å holde maten så frisk som mulig
🔸 Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


FoodSaver V2860

  Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

.
FoodSaver V2860 kan brukes både når du skal fryse ned mat eller hvis du ønsker å tilberede maten i en sous vide-maskin. Modellen er svært holdbar og robust. Pakningen er også helt tett og sikrer at det ikke blir igjen oksygen i vakuumposen.

For uten oksygen holder maten seg nemlig lenger. Det er lett å lukke posene og så lenge du ikke overfyller posene (la 2/3 av posen være igjen), så er FoodSaver V2860 så solid, at posene ikke sprekker. For en ekstra sikkerhet finnes det en forseglingssstrimmel.

Mange funksjoner

FoodSaver V2860 har to hastighetsinnstillinger og en vakuumpuls-funksjon, som sikrer maksimal kontroll. Modellen er håndfri, og en Progress Indicator angir om prosessen fortsatt pågår. FoodSaver V2860 har to forskjellige forseglingsnivåer, som gjør modellen bra både for fuktig og tørr mat. For ekstra brukervennlighet er det også en spesiell funksjon for delikat mat, som kan ha vanskeligheter med å klare vakuumpakkingen uten å bli skadet.

FoodSaver V2860 er designet med et lokk i rustfritt stål, og leveres med en beholder og en flyttbar dryppekuff. For å komme i gang med vakuumpakkingen følger det også med fem poser med en kapasitet på 0,94 liter og fem poser med en kapasitet på 3, 78 liter, samt en rull.

FoodSaver V2860 måler 10 cm (h), 40 cm (b), 29 cm (d).

Utvalgte fordeler med FoodSaver V2860:
Stilrent design
 Robust og solid modell
 Egnet for både frysing og sous vide
 Mange funksjoner
 Sikker modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av FoodSaver V2860 og dens funksjoner:


Caso VC300 Pro

  Testvinner hos den danske avisen Politiken

Caso VC300 Pro vakuumpakker

.
For å forlenge holdbarheten med flere måneder, er det viktig at luften er sugd helt ut, for jo mindre oksygen, dess lengre holdbarhet. Caso VC300 er ganske god på dette området, og maskinens vakuumfunksjon er så effektiv at det nesten ikke er luft igjen, når maten har vært igjennom vakuumpakkingen. Dette skyldes ikke minst maskinens to solide sveisetråder, som også sikrer en komplett forsegling. Modellen er også velegnet for sous vide.

Stor valgfrihet

En av de største fordelene med Caso VC300 er at du kan velge hvor stor posen skal være, noe som betyr at du kan pakke maten med en bredde på opptil 30 cm. På modellen er det også et flyttbart vakuumkammer og en folieboks for lagring av folierullen.

Når du skal vakuumpakke mat, trekke du bare av folien til ønsket lengde og kutter den til med den integrerte foliekutteren. Caso VC300 er i tillegg til å være svært egnet for sous vide, også god på fuktig og tørr mat. Det er også enkelt å bytte mellom innstillingene. For å komme i gang med Caso VC300  er det to folieruller inkludert.

Caso VC300 måler 9 cm (h) 38 cm, (b), 26 cm (d).

Utvalgte fordeler med Caso VC300:
Litt dyrere modell, men med god kvalitet
 God vakuumevne
 Forsegler vakuumet godt
 Mulighet for å velge hvor stor vakuumposen skal være
 Svært godt egnet for sous vide

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Caso VC300 og dens funksjoner:


OBH Nordica Supreme 7949

  Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

OBH Nordica Supreme 7949

.
OBH Nordica Supreme 7949 tilhører den litt høyere enden av prisskalaen, men på den annen side, demonstrerer modellen veldig godt kvalitet og allsidighet. I tillegg til frysing og sous vide er OBH Nordica Supreme 7949 egnet til bruk i mikrobølgeovn. Modellen har et godt vakuumforseglings-system som sikrer at posen er helt lukket og sørger for å holde maten friskere i fryseren. Når du tar frossenmat ut av fryseren i en av Nordica Nordica Supreme 7949 sine vakuumposer, unngår du også frostskader og at maten er i bedre stand.

Enkel å betjene

I tillegg til å være allsidig er OBH Nordica Supreme 7949 en svært brukervennlig modell, og det følger også med en detaljert bruksanvisning. Du får instruksjoner om nøyaktig hvilke knapper du skal trykke på, og så arbeider maskinen resten deretter. Bruken er både intuitivt og enkel, og den bråker heller ikke så veldig mye. OBH Nordica Supreme 7949 har et pent design og har en smart lagringsplass for rullen. Det er spesielle innstillinger både for fuktig og tørr mat. Du kan vakuumpakke omtrent alle typer mat på med OBH Nordica Supreme 7949, og det gjelder alt fra steiker, biffer, fett, schnitzler, bacon, fisk, grønnsaker, poteter og bær. Det følger også med en startpakke bestående av to ruller i ulike størrelser, for å komme raskt i gang.

OBH Nordica Supreme 7949 måler 44 cm (h), 13 cm (b), 26 cm (d).

Utvalgte fordeler med OBH Nordica Supreme 7949:
Godt kvalitetsprodukt
 Stor allsidighet
 Også egnet for mikrobølgeovn
 Det følger med en god bruksanvisning
 Enkel å betjene

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av OBH Nordica Supreme 7949:


Caso VC100

 4,5 av 5 stjerner hos tyske Amazon.de basert på 424 vurderinger

Caso VC100 vakuumpakker

.
Markedet for vakuummaskiner er stort, så det er bare utvalgte modeller som er med i de forskjellige testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, men de er ikke testet ennå. Det er derfor vi har sett på ulike brukervurderinger på nettsiden Amazon, der brukerne selv snakker om produkter og fremhever spesifikke kvaliteter. En av disse produktene er Caso VC100, som er en klar brukerfavoritt på Amazon. Modellen har nemlig fått en score på 4,5 stjerner av 5 blant cirka 450 vurderinger.

Effektiv vakuumpakker

Caso VC100 er en virkelig god vakuumpakker som klarer å pakke maten riktig og helt uten problemer. Det er det helautomatiske vakuumsystemet som sørger for det, i tillegg til en ekstra sterk forsegling med to sveisetråder. Dermed kan du være sikker på at forseglingen ikke lekker. Overflødig væske samles opp av modellen selv. Caso VC100 er en svært effektiv modell, som klarer vakuumpakkingen raskt og problemfritt. En elektronisk temperaturkontroll sikrer økt sikkerhet ved bruk.

Enkel å bruke

Caso VC100 er en relativt liten modell, men den er svært solid og kraftig. Den kan vakuumpakke for eksempel store biter med kjøtt, siden du selv kan bestemme lengde og bredde helt opptil 30 cm. Det finnes ulike alternativer som er enkle å finne ut av, og inntrykk av modellen er at den er generelt god, intuitiv og enkel. Du kan med fordel bruke Caso VC100 til både frysing og sous vide. Modellen leveres med en flyttbart vakuumkammer og en slange t som kan brukes til eksterne vakuumbeholdere. For å raskere komme i gang med produktet, er det inkludert en startpakke, som består av ti folieposer.

Caso VC100 måler 9 cm (h), 17 cm (b), 39 cm (d).

Utvalgte fordeler med Caso VC100:
Svært populært blant forbrukerne
 Godt og sikkert vakuumsystem
 Lekker ikke
 Samler selv overflødig væske
 Liten, men solid


Caso VC10

 4,5 stjerner av 5 hos tyske Amazon.de basert på 1194 vurderinger

Caso VC10

.
Caso VC10 har ikke vært med i ekspert-testene, der modellene har blitt testet på en rekke parametere. På den annen side, er modellen veldig populær blant forbrukerne, som bruker den i sitt eget hjem. Vi har sett nærmere på hva disse brukerne fremhever med modellen. Caso VC10 er faktisk så populær at den scorer 4,5 av 5 stjerner på nettsiden Amazon blant cirka 1200 vurderinger.

Billigere, men god modell

Caso VC10 tilhører den lavere enden av prisskalaen, men det betyr ikke at modellen har mangel på kvalitet. Tvert imot er forbrukerne selv veldig fornøyd med modellen, og fremhever spesielt at modellen er god til å suge luft ut av posene og forsegle dem trygt. Caso VC10 kan brukes til mange ulike formål som frysing og sous vide. Caso VC10 har en automatisk forsegling som sikrer en perfekt tetthet, slik at det ikke blir noe vann inne i posen ved sous vide.. Modellen er også svært allsidig og er ideell for alle typer vakuumpakking. Du kan også også tenke i mindre baner og vakuumpakke for eksempel lunsjen til piknikkurven. Det gir nemlig ferskere mat.

God brukervennlighet

Caso VC10 roses også for den gode brukervennligheten. Modellen kan brukes ofte, og det er lett å finne ut av innstillingene. Modellen har flere gode og nyttige funksjoner, som er tilpasset de ulike typene av vakuumpakking. Du kan også bestemme hvor store mengder med mat som skal vakuumpakkes, for det er opptil 30 cm sveisebredde, uansett lengde. Modellen er avlang og ligner mest på en liten skriver, og designet er pent i en blanding av svart og sølv. Det følger med en startpakke med ti poser, som har målene 30×20 cm.

Caso VC10 måler 36 cm (h), 9 cm (w), 15 cm (d).

Utvalgte fordeler med Caso VC10:
Prisvennlig modell
 God kvalitet
 Suger effektivt oksygen ut av posene
Sørger for at posene ikke lekker
 Høy brukervennlighet


Caso VC200

 4,6 stjerner av 5 på  tyske Amazon.de basert på 474 vurderinger
✅ Testvinner hos det tyske magasinet Haus & Garten

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Caso VC200 har begge fått mye ros både fra forbrukere og eksperter, og både profesjonelle og amatører vil ha nytte av denne modellen. Den tyske magasinet Haus & Garten har testet Caso VC200, og ekspertene er så imponert over modellen at den kåres som testvinner. Forbrukerne gir også modellen gode kommentarer på veien, og Caso VC200 får hele 4,6 stjerner av 5 hos Amazon blant cirka 500 vurderinger.

Sterk modell som holder maten fersk

Caso VC200 har begge som formål å lage mat til sous vide og forlenge deres levetid. Caso VC200 sin velfungerende vakuumfunksjon trekker alt oksygenet ut av posen, før den forsegler posen og sveiser den grundig sammen med to sveisetråder. Dette er forbrukerens sikkerhet for at vakuumet opprettholdes. Caso VC200 kan med fordel brukes til å vakuumpakke alle typer mat, og det gjelder også små ting som kjøttpålegg, som du ikke rekker å spise opp. Modellen er enkel i bruk, og det er derfor verken tungvint eller en langsom prosess  å vakuumpakke selv mindre mat.

Folieposer og ruller

Caso VC200 er som sagt enkel å bruke. Innstillinger og funksjoner er lett å finne ut av og modellen er rask i bruk. Derfor fungerer den også effektivt og nøyaktig, og vakuumpakkingen gjøres med foliepose og ruller. Det er et flyttbart vakuumkammer og en folieboks for lagring av folieruller, som kan trekkes ut i ønsket lengde. Det er også en integrerte folieskjærer som kutter til lengden. Bankene er ikke helt valgfritt, men det er mulig å vakuumpakke selv bred mat, med en sveisebredde på 30 cm. Sammen med Caso VC200 følger det også med en slange til eksterne vakuumbeholdere, og for en rask oppstart følger det med to folieruller til selve vakuumpakkingen.

Caso VC200 måler 38 cm (h), 9 cm (b), 26 cm (d).

Utvalgte fordeler med Caso VC200:
Får ros av både eksperter og forbrukere
 Velfungerende vakuumfunksjon som holder maten fersk
 Sikker modell med god forsegling
 Enkel å bruke
 Valgfrie lengde på den vakuumpakkede maten


Hvorfor vakuumpakke maten din?

Hele ideen med vakuumpakking går kort sagt ut på å fjerne luften og dermed oksygenet fra en pose med mat, slik at maten kan holde seg lenger.

Bakterier krever oksygen

For å begrense veksten av bakterier, så pakkes kjøtt ofte i en beskyttet atmosfære, siden luftbårne bakterier krever oksygen for å formere og utvikle seg. Det gjelder for eksempel mikroorganismer som ødelegger maten og mugg. Om du vakuumpakker maten, er det nesten ingen oksygen rundt kjøttet og derfor får maten lengre holdbarhet. Vakuumpakker du for eksempel kjøtt og putter det i fryseren, vil holdbarheten være fem ganger så lang.

Imidlertid sikrer ikke vakuumpakking mot alle bakterier. Melkesyrebakterier og sykdomsfremallende bakterier som listeria monocytogenes vil fortsatt overleve.

Bedre enn fryseposer

Vakuumpakkede matvarer kan med fordel plasseres i fryseren, og det vil være stor forskjell på hvordan vakuumpakket mat og det som er pakket i fryseposer vill reagere på kulden. Hvis du fryse en rib eye steak med en god fettkant i en frysepose, vil så fettet begynne å bli harskt selv ved lave temperaturer som minus 18 grader, som det minimum bør være i en fryser. Det er nemlig oksygenet som starter harskningsprosessen. Til sammenligning vil ikke dette skje med vakuumpakket rib eye steak, siden det ikke er oksygen i vakuumrommet. Det bør også bemerkes at en eventuell harskning ikke er skadelig, men påvirker smaken negativt.

Frostskader kan også unngås med vakuumpakket frossenmat. Fryseskader er frostskader, som skjer sammen med uttørkingen av kjøttet når det er frost, og denne prosessen går utover matens kvalitet. Det unngår du ved å vakuumpakke frossenmat.

Sous vide-tilberedning med vakuumpakket mat

Sous vide betyr oversatt fra fransk “under vakuum” og går ut på at du legger vakuumpakket mat i et vannbad, med en bestemt temperatur. Så tilberedes maten over lengre tid og ved lavere temperatur enn vanlig. Resultatet er mørere kjøtt, som beholder mer vitaminer og mineraler. Når maten er vakuumpakket, slipper ikke disse ut, slik de gjør når du for eksempel koker grønnsaker eller steker en biff.

Den danske avisen Politiken skriver at tilberedningsformen sous vide er mye brukt på restauranter og at metoden skal sikre at kjøttet blir ekstra mørt og får en bedre smak. Metoden er spesielt ideell når du skal tilberede mat som for eksempel et godt stykke kjøtt over lengre tid på lavere temperatur. Da blir ikke smak og kvalitet ødelagt av en sterk og konstant varme, som når du legger biffen i en glovarm stekepanne.

Spesielt kjøtt som ikke er skjært på en god måte, vil ha godt av en langsiktig tilberedning i en sous vide-maskin. Sous vide kan for eksempel forbedre kvaliteten på en culotte, hvis den får en tilberedningstid på mellom ti og tolv timer. Den lange tiden i vannet vil nemlig forbedre kjøttets kvalitet og gjøre det både mer mørt og velsmakende.

Merk at det vil være forskjell på tilberedningstiden, avhengig av hvordan kjøttet er kuttet, og det vil også avhenge av blant annet mengden bindevev i kuttet. Bindevev omdannes til mykt gelatin når det blir tilberedt over lengre tid, og det betyr at det blir mykere og mindre seigt å tygge, jo lenger det er tilberedt.

Som en tommelfingerregel vil kutt fra dyrets brystet og forpart inneholde mye bindevev, kjøtt fra bakparten litt mindre. Det vil være minst bindevev i det som er kuttet fra ryggen.


Slik holder du maten friskere lenger

Nettavisen.no forteller deg steg for steg hvordan du kan beholde maten fersk fem ganger lenger enn normalt. Det er selvsagt vakuumpakkings-metoden det er snakk om. Her er steg for steg-guiden:

Steg 1: Fyll posen: Du kan vakuumpakke nesten alt – kjøtt, fisk, grønnsaker, poteter osv. Fyll posen med ønsket mat og plasser åpningen i maskinen. Husk imidlertid å unngå flytende innhold, siden både væske og oksygen fjernes ved vakuumpakkingen. Som en hovedregell skal posen fylles opp 2/3, slik at den ikke sprekker.

Steg 2: Forsegling: Lukk lokket og trykk på forseglingsknappen. Avanserte vakuumpakkere har flere alternativer, som blant annet regulerer hastigheten og type mat (fuktig eller tørr).

Steg 3: La maskinen arbeide: Nå vil automatiserte vakuumpakkere selv sørge for å vakuumpakke maten, og den vil forteller deg når oppgaven er ferdig. Husk å kontrollere at det ikke er for eksempel kjøttsaft på posens lukking, siden det kan forårsake at den ikke vblir ordentlig forseglet.

Steg 4: Lagring: Legg så den vakuumpakkete maten i fryseren eller i kjøleskapet. Med enkelte modeller kan du også tilberede mat i mikrobølgeovnen. Husk at i tillegg til kjøtt og grønnsaker kan det også være lurt å vakuumpakke for eksempel ost eller pålegg, som du har kjøpt for mye av. Rengjør maskinen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke vakuumpakkere er best i test?

FoodSaver V2860, Caso VC300 Pro og Caso VC200

🤓 Hvordan er vakuumpakkerne blitt testet?

Vakuumpakkerne er blitt vurdert ut ifra deres evne til å vakuumpakke, samt deres brukervennlighet, konstruksjonskvalitet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvilke fordeler er det ved å vakuumpakke matvarer?

Generelt sett er det 3 fordeler med å vakuumpakke matvarene sine: 1. Man kan oppbevare matvarene sine på en effektiv måte. 2. Det forhindrer frostskader og forlenger levetiden på matvarene. 3. Det er avgjørende for tilberedning av matvarer ved sous vide metoden.


Vakuumpakker test – disse kildene har vi brukt:

Haus & Garten 🇩🇪
Dette tyske huset og hagemagasinet tar for seg alle aspekter ved hagen, husholdning og forbrukerstoff. Magasinet tester også produkter innimellom, og her snakker vi om en test av vakuumpakkere fra Caso.

Politiken 🇩🇰
Dansk avis som utgis hver dag. Den ble grunnlagt i 1884 og er i dag en av de største avisene i Danmark. De arbeider daglig med et bredt spekter av emner som nyheter, sport, debatt og kulture, men det er også forbrukerstoff i avisen. Her har de testet seks forskjellige vakuumpakkere fra forskjellige merker og i forskjellige prisklasser. Les mer her.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Råd & Rön har testet ti vakuumpakkere fra ulike merker og i forskjellige prisklasser.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

The Guardian 🇬🇧
En av de største engelske avisene. Ble grunnlagt i 1821 og publiseres hver dag fra mandag til lørdag. Avisen har alt fra nyheter og sport til bedriftsnyheter. Avisen inkluderer iblant stoff om forbrukerliv, og her har avisen testet en vakuumpakker fra merket FoodSaver. Les mer her.

Forbrukervurderinger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til ovennevnte tester, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos Amazon. Vi har sett på nærmere på et par vakuumpakkere og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene. Les mer her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere