Stekepanne test-oversikt: Finn markedets beste stekepanne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen gir deg en stor oversikt over hvor du kan finne den aller beste stekepannen på markedet.

Denne artikkelen om tester av stekepanner er bygget opp slik at du blir guidet igjennom de 8 beste modellene, som er fremhevet av ekspertene i diverse tester. Vi begynner med å gå igjennom hva produktene kan og hvordan de fungerer, og deretter går vi mer konkret inn på hva ekspertene har skrevet om hvert enkelt produkt.

Hva bør du vurdere når du kjøper en stekepanne?

Størrelse
Når du vurderer størrelsen på stekepannen bør du tenke på hvilken type mat du skal lage, og hvor mange personer du skal lage mat til. Mindre stekepanner (20 og 24 cm) blir raskere varme og er derfor mer egnet for å lage frokost eller tilbehør.

I en 20 cm panne kan du for eksempel lage omelett eller steke en mindre biff. Stekepanner på 24 cm egner seg godt for opptil 3 egg, en pakke frosne grønnsaker og en normal størrelse laksefilet. Middels store stekepanner (26 og 28 cm) passer godt dersom du skal lage mer mat på en gang. De er passende for pastasauser og steking av grønnsaker. De store (30 cm) brukes til å tilberede større mengder mat, da disse har den beste oppvarmingsevnen. Du kan steke 3-4 egg, større kjøttstykker, sjømat mm.

Materiale
Det er tre hovedmaterialer som brukes i stekepanner: aluminium, rustfritt stål og støpejern. Aluminium er lett og leder varme godt. Det er også relativt billig. Aluminium kan imidlertid bli deformert over tid, og er ikke like slitesterk som andre materialer.

Rustfritt stål er tyngre enn aluminium, men leder også varme godt. Den er også mer holdbar enn aluminium, noe som betyr at den vil vare lenger. En stekepanne i rustfritt stål vil likevel være noe dyrere enn en stekepanne i aluminium.

Støpejern er tungt og tar lengre tid å varme opp enn de to andre materialene. Den er imidlertid veldig slitesterk og kan brukes på alle komfyroverflater, inkludert induksjonstopper. Noen stekepanner har non-stick-belegg som gjør rengjøringen enklere, og at maten ikke fester seg til overflaten.

Tykkelse
Stekepanner måles vanligvis i mm. Tykkere panner kan ta lengre tid å varme, men de holder også godt på temperaturen når den er nådd. En tykkere stekepanne er et godt alternativ da de er mindre utsatt for bulker og slitasje over tid. Tykkelsen kan variere fra 35 mm på en 160 mm i diameter panne, til 50 mm på en 500 mm i diameter panne.

Kjemikalier
Vær oppmerksom på om stekepannen inneholder fluorstoffer som kan være skadelige for helsen og miljøet. Selv om flere av de skadelige fluorstoffene er ulovlige i Skandinavia, slik som PFOA og PFOS, er ikke alle fluorstoffer ulovlige.

Non-stick belegg (som PTFE, Teflon og Tefal) i stekepanner og gryter inneholder nemlig ofte PFAS grunnet dets vann- og fettavvisende egenskaper. Hvis du vil unngå dette, se etter produkter som er merket med: PFC-fri, PFAS-fri, fluorfri og fluorokarbon-fri.

Vær spesielt oppmerksom på at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE garanterer at du vil unngå alle miljøskadelige fluorstoffer, men kun de som allerede er ulovlige i Skandinavia, og derfor er helt standard. Disse stekepannene kan godt inneholde PFAS.

Pris
De dyrere stekepannene koster rundt 2000 kr og oppover. De fleste av dem er laget av kobber eller rustfritt stål, som har ideell varmeledning. Budsjett-alternativet er rundt 200-500 kr, og de er vanligvis laget av stemplet aluminium. Husk at det dyrere alternativet vil vare lenger og være lettere å rengjøre.

Budsjett-alternativet kan imidlertid være et godt valg hvis du bare skal bruke stekepannen av og til, eller hvis du foretrekker å holde deg til et strammere budsjett.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Det er en god idé å lese anmeldelser fra flere ulike kilder før du tar din endelige avgjørelse. Dette vil hjelpe deg med å få god oversikt over hva du skal se etter i en stekepanne, slik at du kan en god beslutning. Ekspertanmeldelser kan gi deg en mer detaljert beskrivelse av hvordan stekepannen har prestert i deres tester, mens dommen fra forbrukerne sier noe om den sanne kvaliteten på produktet og merket, samt hvordan stekepannen presterer i daglig bruk.

arrow-more


ONYX Cookware™ Stekepanne – Med «Try-Ply Clad» -teknologi

Beste non-stick stekepanne

Beste stekepanne til prisen
✅ Hybrid produksjonsteknologi
✅ Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ 5 års garanti

ONYX Cookware™ Stekepanne hører til blant forbrukernes favoritter, og modellen får veldig gode tilbakemeldinger. Den er riktig nok ikke blitt testet av eksperter, men på grunn av den høye statusen blant forbrukerne har vi likevel bestemt oss for at den fortjener en plass i denne artikkelen om stekepanner.
Forbrukere har brukt denne modellen mange ganger, og over lang tid, og de vet derfor hva som fungerer bra og hva som ikke fungerer like godt. Generelt sett er de svært imponerte over hva denne stekepannen kan, og derfor roses den opp i skyene.

Her er det i tillegg snakk om en veldig moderne stekepanne som skiller seg ut på markedet:

Derfor skal du kjøpe denne modellen:
🔴 Moderne modell med patentert teknologi
🔴 Valgfritt non-stick belegg (PTFE eller keramisk)
🔴 Kan brukes til både induksjonsovn og gassovn

Stor kapasitet og Tri-Ply teknologi

ONYX Cookware™ Stekepanne måler 28 centimeter i diameter og er dermed et stort kjøkkenprodukt med en stor kapasitet – derfor passer den godt til en stor husstand, eller hvis man ønsker å tilberede mye mat. Den har et svært elegant og stilfullt design – i tillegg kan den kjøpes med PTFE, eller keramisk non-stick belegg. PTFE non-stick inneholder diamantstøv for ekstra holdbarhet og styrke. Hvis du heller ønsker et mer miljøvennlig alternativ, kan du velge det keramiske belegget, som har de samme non-stick-egenskapene. Dette belegget gjør rengjøringen lettere, og den er robust nok til at man også kan bruke redskaper av metall.

Modellen passer til alle typer komfyrer – inkludert både induksjon og gass. For en enda enklere rengjøring kan den gjøres ren i oppvaskmaskinen, i tillegg er den også ovnsfast. Sørg likevel for å følge bruksanvisningen når det gjelder håndtering og temperatur. Ødelagt non-stick belegg kan potensielt være skadelig, grunnet frigjøring av kjemikalier, slik som PFAS. 

Denne modellen er som sagt laget med patentert teknologi -det er her snakk om et spesielt hybrid-format som består av 3 lag: Ett lag av magnetisk rustfritt stål, ett lag av ren aluminium og ett lag av det tidligere nevnte non stick belegget. Til sammen kalles dette Tri-Ply teknologi med laser-gravering, som gir små topper og daler i designet. Dette systemet gir til sammen en best mulig tilberedning av mat, samt non stick funksjonalitet.

God stekepanne ifølge forbrukerne

ONYX Cookware™ Stekepanne har som sagt ikke blitt inkludert i noen ekspert-tester, men den er likevel svært populær blant forbrukerne. Forbrukerne er svært fornøyde med modellens matlagingsevner, og flere kommenterer også den lette rengjøringen, samt det flotte designet. Én av forbrukerne oppsummerer opplevelsen på denne måten: «Produkt helt i toppklasse. Flott finish».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en svært moderne stekepanne, med moderne teknologi og non stick belegg, og som kan brukes på induksjonsovn. 

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Forsterket PTFE non-stick belegg med diamantstøv
 • Kan brukes til ovner som bruker både elektrisitet, induksjon og gass
 • Patentert 3-lags Tri-Ply teknologi
Ulemper

 • Ingen varmeindikator
 • Hvis PTFE belegget blir ødelagt kan kjemikalier (PFAS) frigjøres

Greenpan Barcelona Stekepanne –

Beste keramiske stekepanne

Greenpan Barcelona Stekepanne

Greenpan Barcelona Stekepanne

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Keramisk Infinity non stick belegg
🔴 Fri for kjemikalier

Sunnere matlaging, og uten kjemikalier

Greenpan Barcelona Stekepanne er en flott og stilig stekepanne med en diameter på 28 centimeter. Den har altså stor kapasitet, og du får derfor mulighet til å lage mye mat på en gang. Den er laget av aluminium, men har i tillegg et unikt keramisk Infinity non stick belegg. Dette belegget gjør at matrester ikke fester, eller brenner seg fast, i pannen -belegget gjør det også enkelt å rengjøre stekepannen. 

Infinity non stick belegget gjør i tillegg at man ikke trenger å bruke like mye fett til stekingen, noe som resulterer i sunnere matlaging.

I tillegg er den laget for å kunne tåle svært høye temperatur, og er derfor ovnsfast. Den er kompatibel med komfyrer av typene elektrisk, gass og induksjon, men den tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin. Non stick belegget gjør imidlertid rengjøringen vesentlig mye lettere.

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Infinity non stick
 • Fri for kjemikalier
 • Kan brukes til alle slags komfyrer
Ulemper

 • Bunnen av pannen blir fort brun

ONYX Cookware™ Sauté Panne – med god kapasitet og høy kant

Beste stekepanne med høy kant

Beste stekepanne med høy kant til prisen
✅ Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ 100 dagers returrett
✅ 5 års garanti

ONYX Cookware™ Sauté Panne vil være et godt valg hvis man ser etter en stekepanne med høye kanter, som heller ikke er særlig dyr. Prisen på denne er nemlig forholdsvis lav, hvis man tar den gode kvaliteten med i betraktning. I tillegg får man her en kraftig sauté panne med stort bruksområde. 

ONYX Cookware™ Sauté Panne har – i motsetning til flere av konkurrentene – ikke blitt inkludert i en ekspert-test av stekepanner. På grunn av den gode kvaliteten, og  den svært moderne teknologier, har vi likevel valgt å inkludere denne modellen -den er også en favoritt blant de forbrukerne. Forbrukerne er veldig imponert over funksjonaliteten – som vurderes som å være svært god.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Du får mye kvalitet for pengene
🔴 Kan brukes til alle slags komfyrer
🔴 Med den patenterte teknologien Tri-Ply

Allsidig og med den patenterte teknologien Tri-Ply

ONYX Cookware™ Sauté Panne vil være et godt valg for deg som gjerne vil ha en sauté panne i stedet for en vanlig stekepanne. Sauté-modellen har nemlig høyere kanter som gjør at den godt kan brukes til både vanlig steking og sautering av for eksempel grønnsaker. Kapasiteten er stor (26 centimeter), den tåler å vaskes i oppvaskmaskin, og den er i tillegg ovnsfast –følg likevel produsentens instruksjoner når det gjelder maks. temperatur slik at pannen holder lengre. 

Den kan brukes til alle typer komfyrer – inkludert elektrisk, induksjon og gass – og den er veldig robust med et enkelt, men likevel stilfullt design. Denne modellen skal spesielt fremheves for den patenterte Tri-Ply teknologien som består av en laser-gravering og 3 lag i konstruksjonen. Her er det snakk om et ytre lag av magnetisk rustfritt stål som gjør det mulig å bruke modellen på alle slags komfyrer.

Lag 2 består av ren aluminium som bidrar til å sikre en jevn varmefordeling, og det tredje laget med non stick belegg gjør at maten ikke svir seg fast i underlaget. Onyx tilbyr valgfrie non-stick-belegg for stekepannene sine. Originalt PTFE non-stick-belegg gir ideell bruning grunnet den hexagonale utformingen. Hvis du ønsker et mer miljøvennlig alternativ, kan du velge det keramiske belegget med de samme non-stick-egenskapene.

Stekepanne med enkel rengjøring og gode evner til steking, ifølge forbrukerne

ONYX Cookware™ Sauté Panne hører som sagt til blant forbrukernes favoritter, men er ikke blitt inkludert i ekspert-testene. Forbrukerne er svært imponerte over modellen og at den scorer veldig høyt hos dem når det kommer til non stick belegget, designet og rengjøringen.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha mye for pengene -en allsidig sauté panne med den mest moderne teknologien som finnes på markedet.

Hvis du er blitt nysgjerrig på andre typer utstyr som kan hjelpe til med å øke allsidigheten på kjøkkenet, kan du også vurdere å lese Forbrukerliv sin test av sous vide. Her kan du finne de beste sous vide apparatene, samt at du kan få mer informasjon om hvordan du får de beste matlagingsresultatene.

Fordeler

 • Flott sauté panne med stor kapasitet
 • Enkel rengjøring
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Moderne Tri-Ply teknologi
 • 3 lags fremstilling for bedre resultater
Ulemper

 • Potensiell frigjørelse av kjemikalier hvis PTFE-belegget blir ødelagt
 • Ingen varmeindikator

Scanpan Classic Stekepanne – Nominert til beste stekepanne hos T3.com

Beste lette stekepanne

Scanpan Classic Stekepanne er blitt testet av det britiske teknologimagasinet T3.com, i en test hvor flere forskjellige stekepanner ble vurdert. Dette magasinet har fokus på teknologi, og tilbyr både nyheter og kunnskap om den teknologiske utviklingen – det inkluderer også tester av diverse elektroniske forbrukerprodukter.

I denne testen av stekepanner, har ekspertene testet de utvalgte produktene på parametere som funksjonalitet, brukervennlighet, evner, rengjøring og non stick belegg. De har også sett nærmere på design og pris. Legg merke til at det kun er inkludert produkter med non stick belegg.

Alle modellene i testen ble vurdert ut fra de overnevnte kriteriene -det gjelder også Scanpan Classic modellen. Ekspertene liker denne modellen generelt veldig godt, og den har derfor fått en god vurdering og en gjev plassering blant de 13 beste stekepannene som finnes på markedet.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Blant de 13 beste stekepannene hos det britiske teknologimagasinet T3.com
🔴 Lett
🔴Ovnsfast

Miljøvennlig og kan tåle metallredskaper

Scanpan Classic Stekepanne har litt mindre kapasitet enn flere av konkurrentene, men den likevel en diameter på 24 centimeter -som ikke er altfor lite. I tillegg er modellen svært robust og holdbar, og det gjelder også for non stick belegget av keramisk titan som tåler alle former for redskaper – inkludert de som er laget av metall. Dette belegget har også den fordelen at det ikke kreves på langt nær like mye fett til steking som ellers.

Stekepannen er kompatibel med elektriske komfyrer og gasskomfyrer, men ikke induksjon. Den er også ovnsfast, men sørg for å følge instruksjonene på maks. temperatur. Rengjøring i oppvaskmaskin frarådes.

Flott lettvektpanne som er enkel å håndtere, ifølge ekspertene

Scanpan Classic Stekepanne er som sagt blitt testet av det britiske teknologimagasinet T3.com som kåret modellen til en av de 13 beste stekepannene som finnes på markedet. Helt kort oppsummeres den med følgende bemerkninger: «Lightweight, non stick, and good-looking to boot».

Ekspertene har mye ros å komme med når det gjelder dette produktet, og det går blant annet ut på at den har et flott utseende og at den veier lite. Det forklares at den lave vekten gjør modellen ideell til spesielt pannekaker, og den føles «light as a feather».

I tillegg til dette kommenterer ekspertene at modellen er svært lett å håndtere, og dens «stay cool» håndtak ser ikke bare flott ut – her brenner man seg heller ikke. Det fremheves også at den har et bra non stick belegg, og at dette belegget er så robust at man kan bruke alle slags redskaper – også de som er laget av metall. T3.com nevner kun én enkelt ulempe ved modellen – nemlig prisen, som de synes er litt høy.

Denne modellen er et godt valg for alle som leter etter en lett stekepanne med et godt non-stick belegg.

Utvalgte egenskaper

Flott og enkel
God varmefordeling
Redskaper av metall kan brukes

Fordeler

 • Lett
 • Ovnsfast
 • Livstidsgaranti
Ulemper

 • Håndtaket har begrenset holdbarhet
 • Ikke egnet for induksjonskomfyrer

Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm – Teknologi av høy kvalitet og god varmefordeling

Beste stekepanne med varme-indikator

 • 4.7 på Google Shopping
 • 4.6 på Amazon
 • 4.5 på BBCGoodFood.com

Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm

 

Tefal Unlimited-stekepannen er et godt valg for folk som ønsker en pålitelig stekepanne som ikke er skadelig for helsen.

 • Titanium non-stick belegg
 • 100 % sikker
 • Termo-signal

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal Unlimited Frying Pan

Teknologi av høy kvalitet
Tefal Unlimited-stekepannen er av høy kvalitet, med et non stick belegg av titan. I tillegg har den en anti-ripe funksjon, som gjør den svært holdbar. Du kan vaske denne stekepannen i oppvaskmaskinen, og til og med bruke redskaper av metall, uten å bekymre deg. Aluminium ikke er magnetiske, og derfor vil ikke aluminiumspanner fungere på induksjon, uten et ekstra magnetisk lag. Tefal løser dette problemet ved at den har en bunnplate i rustfritt, som kalles «Thermo-Fusion Plus»-teknologi, noe som gjør den egnet for alle typer komfyrer. 

Jevn varmefordeling
Termosignalet sørger for optimal temperatur. Når pannen varmes opp, begynner fargen å endre seg. Når den når temperaturen på 180 grader, forsvinner tegningen og den røde sirkelen er godt synlig. Dette indikerer at pannen er klar for steking, eller at du bør regulere temperaturen. I tillegg fordeler Thermo-Fusion induksjonsbasen varmen jevnt i pannen og oppover sidene, takket være basens tykkelse og bredde. Produktet er også ovnsfast, men kun opp til 170°C.

Fordeler

 • Passer til alle typer komfyrer
 • Tåler ovn opp til 170°C
 • Tåler vask i oppvaskmaskin
 • Fin vekt og skrå sider
Ulemper

 • Håndtaket kan føles litt plastikk-aktig

Hva sier forbrukere og eksperter om Tefal Unlimited Frying Pan

Tefal Unlimited Frying Pan fikk 4,7 av 5 stjerner på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, og 4,6 av 5 stjerner på Amazon. Forbrukerne roser stekepannens non-stick og anti-ripe egenskaper.

BBCGoodFood.com testet produktets vurdering på 4,5/5. De har poengtert at pannen er pent balansert, verken for tung eller for lett. Den har svakt skrånende sider, og det er en lek å fjerne alt av matrester fra denne stekepannen.

Forbrukerlivs vurdering

Tefal Unlimited-stekepannen har en fin vekt, med skrånende sider som gjør det enkelt å vende maten. Den eneste ulempen er at håndtaket kan føles litt plastiskk-aktig, selv om det er et metallinnlegg inne i plasten som er festet til selve pannen med en enkelt skrue. Totalt sett er denne stekepannen et godt alternativ for alle som leter etter en allsidig stekepanne, som også kan vaskes i oppvaskmaskinen, og som selv indikerer når den er er varm nok til bruk. 

Spesifikasjoner
Kapasitet: 3,3 l
Diameter: 32 cm
Materiale: aluminium
Vekt: 1,5 kg


ONYX Cookware™ Wok Panne – Stilig wokpanne med god kapasitet

Beste non-stick wokpanne

Populær bestselger blant forbrukere
✅ Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ 5 års garanti

ONYX Cookware™ Wok Panne har ikke blitt testet av ekspertene, men vi har likevel valgt å inkludere denne modellen i vår artikkel om stekepanner, da den er svært populær blant forbrukerne. Den har til og med blitt til en bestselger.

Forbrukerne har hatt mulighet til å teste denne modellen over lang tid, og de har derfor et solid grunnlag som de kan basere anmeldelsene sine på. Her er det blitt sett på aspekter som blant annet stekeevner, design, pris, anvendelighet og rengjøring – og forbrukerne er generelt sett veldig imponerte over modellen. Dette kommer til uttrykk i både et høyt salgstall og veldig flotte forbrukeranmeldelser.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Bestselger blant forbrukerne
🔴 Du kan velge mellom forskjellige typer belegg (PTFE eller keramisk)
🔴 Svært robust og tåler redskaper av metall

Svært robust og kan brukes til alle typer komfyrer

ONYX Cookware™ Wok Panne vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en litt høyere stekepanne til woking, som også er slitesterk. Den er nemlig designet til å være veldig robust og holdbar, og det gjelder også når det kommer til håndteringen under matlagingen: Du kan velge mellom to forskjellige typer belegg – PTFE og keramisk.

Begge beleggene har non-stick egenskaper og er svært slitesterke. PTFE-belegget er forsterket med diamantstøv for å være ekstra slitesterkt. Det keramiske alternativet er laget av mer naturlig materiale, nemlig leire og sand. Ofte kan denne formen for belegg lett komme til skade, men på denne pannen er det så sterkt at selv ikke hardhendt behandling med redskaper av metall kan ødelegge den. Men hvis belegget blir ødelagt, bør du bytte ut pannen. Ødelagt belegg kan frigjøre potensielt skadelige kjemikalier, slik som PFAS.

I tillegg er produktet kompatibelt med alle typer komfyrer og varme, inkludert induksjon. Pannen tåler også å settes i ovnen – på så mye som opp til 250 grader. Den har en god og bred størrelse på 30 centimeter som gjør den ideell til å lage selv store porsjoner. Du kan bruke modellen til å lage wok, men også til å steke alle andre typer matvarer.

Denne modellen er også veldig lett å rengjøre, for i tillegg til at matrester ikke lett setter seg fast, tåler den også å bli vasket i oppvaskmaskin.

Velfungerende stekepanne ifølge forbrukerne

ONYX Cookware™ Wok Panne er som sagt ikke blitt testet av ekspertene, men den er imidlertid blitt en bestselger blant forbrukerne. Forbrukerne er svært begeistret over pannen, og det gjelder spesielt den enkle rengjøringen og den lette stekingen. En av forbrukerne oppsummerer kort opplevelsen slik: «Super stekepanne … Enkel å gjøre ren».

Denne modellen er et godt valg hvis du gjerne vil ha en robust non stick stekepanne som også kan brukes som en wokpanne.

Fordeler

 • Veldig holdbar
 • Belegg som tåler redskaper av metall
 • Enkel rengjøring
 • Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
 • Gratis levering
Ulemper

 • Ikke egnet for bruk hvis belegget blir skadet (PFAS)
 • Ingen varmeindikator

EVA Trio Stekepanne –  

EVA Trio Stekepanne

For å kunne finne frem til nettopp den beste modellen, er alle produktene blitt vurdert ut ifra 3 aspekter: Varmefordeling, holdbarhet og kvalitet på non stick belegget. Basert på vurderinger av disse aspektene, kommer de danske eksperter frem til at EVA Trio Stekepanne presterer veldig godt – den scorer nemlig hele 73 av 100 mulige poeng – noe som er veldig høyt. Det er faktisk så høyt at denne modellen sikrer seg en tredjeplass i den samlede testen.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Prisvennlig valg
🔴 Slitesterk med non stick belegg

Dansk klassiker til en god pris

EVA Trio Stekepanne er en dansk klassiker når det kommer til kjøkkenutstyr, og denne modellen har stor kapasitet med en diameter på 28 centimeter. Den er fremstilt i høyglanspolert rustfritt stål, som gjør den både slitesterk og robust, samt at den har et virkelig elegant og stilig utseende i en lys sølvfarge.

Prisen er budsjettvennlig, så her får man mye for pengene. Bunnen er utstyrt med et keramisk non stick belegg som gjør at mat og matrester ikke fester, eller brenner seg fast, i pannen. I tillegg gjør non stick belegget at det er lett å rengjøre pannen, i tillegg til at den tåler svært høye temperaturer – faktisk helt opptil 400 grader.

EVA Trio Stekepanne er derfor ovnsfast og passer til komfyrer med både elektrisitet, gass og induksjon. Som en bonus tåler den også å vaskes i oppvaskmaskinen. Den er svært slitesterk, og laget for å bli brukt hver dag. At den er laget i rustfritt stål gjør også at den ikke ruster, blir ødelagt og mister sin funksjonaliteten.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en slitesterk stekepanne, med non stick belegg, til en budsjettvennlig pris.

Utvalgte egenskaper
Klassisk Eva Trio design
Flott modell i høyglanspolert rustfritt stål
Budsjettvennlig
Med non stick belegg


 

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Med Triple Layer non stick belegg
🔴 Kompatibel med alle slags komfyrer

Triple Layer non stick og kan brukes til alle slags komfyrer

WMF PermaDur Premium er laget av det verdenskjente merket WMF som produserer kjøkkenprodukter av svært høy kvalitet. Denne modellen har god kapasitet med en diameter på 28 centimeter, og dermed kan man tilberede store porsjoner av gangen.

Pannen er flott og enkel med et minimalistisk design, og bør spesielt fremheves for at den er kompatibel med alle slags komfyrer – det gjelder både induksjon, elektrisk og gass. I tillegg er den utstyrt med det unike Triple Layer PermaDur belegget som tjener flere formål: Det vil blant annet bli et mindre behov for å steke med fett, matrester brenner seg ikke fast like lett, og rengjøring av pannen blir lettere.

Modellen tåler og tilberedning i ovn på opptil 250 grader, men den tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin.

Denne modellen er godt valg hvis du gjerne vil ha stekepanne av god kvalitet, som også har et unikt Triple Layer non stick belegg.

Utvalgte egenskaper
Enkel og flott
Kvalitetsmerke
Triple Layer non stick
Kan brukes til komfyrer med elektrisitet, gass og induksjon


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har tidligere fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tefal Extra Junior

Tefal Extra Junior

Tefal Extra Junior er blitt inkludert i en stor test av stekepanner utført av det store britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk, som jevnlig tester forskjellige forbrukerprodukter til hjemmet. I denne omgang er 8 av de beste pannene på markedet blitt testet og vurdert ut ifra spesifikke parametere. Her er det snakk om modeller fra forskjellige merker, i ulike prisklasser, og hver enkelt modell er blitt testet og anmeldt ut ifra parametere som pris, design, funksjonalitet, anvendelighet, kvalitet og andre egenskaper.

De britiske ekspertene er svært imponerte over denne modellen fra Tefal – faktisk så imponerte at de utnevner den til testvinner.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Testvinner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
🔴 Lav pris
🔴 Thermo Spot indikasjon

Prisvennlig og med unik Thermo Spot

Tefal Extra Junior er en flott og enkel stekepanne som selges til en svært fornuftig pris. Den er budsjettvennlig – noe som er med på å gjøre den tilgjengelig for alle typer forbrukere. Den er laget av merket Tefal som er kjent for å produsere kvalitetsprodukter. Det gjelder også for denne modellen, som er laget i anodisert aluminium, noe som gjør at overflaten på metalldelene blir tykkere.

Det betyr blant annet at den varmes raskt opp og gir en jevn fordeling av varmen – dermed får ytterkantene samme mengde varme til maten i midten av pannen. En detalj som er verdt å nevne er modellens Thermo Spot markering som selv indikerer når den optimale temperaturen er nådd.

I tillegg har den et non stick belegg som sørger for at maten ikke setter seg fast, og på grunn av dette blir rengjøringen enklere – her er det ikke noe behov for å sette pannen i bløtt eller, skrubbe den hardt, for å fjerne matrester. Håndtaket er i tillegg ergonomisk designet for et godt grep, og diameteren ligger på 30 centimeter -kapasiteten er høy.

Svært gode egenskaper ifølge ekspertene

Tefal Extra Junior er blitt testet av de britiske ekspertene fra testmagasinet Expertreviews.co.uk, som er veldig imponerte over modellen. Derfor har den blitt kåret til testvinner over 7 konkurrenter i testen for å finne den beste stekepannen. Ekspertene gir mye ros til denne modellen – og her gjelder det først og fremst den lave prisen. I tillegg fremheves også Thermo Spot indikatoren som selv kan fortelle når den ideelle steketemperaturen er nådd – pluss non stick belegget.

Expertreviews.co.uk påpeker også at modellen er like smart utvendig som innvendig med en sterk aluminiums-kropp og et håndtak med ergonomisk soft-grip. I tillegg får modellen skryt for at den er svært temperatur-resistent da den kan tåle varme på opp til 175 grader. Som en viktig detalj nevnes det også at Tefal Extra Junior er ideell til gass- og elektriske komfyrer, men ikke til induksjon. 

All rosen modellen får oppsummeres på denne måten: «Til tross for sin rimelige pris er Tefal Extra-pannen langt mer enn kostnadseffektiv».

Denne modellen er et godt valg hvis du gjerne til ha en prisvennlig stekepanne, som også har en intelligent indikator for varme og god varmefordeling.

Utvalgte egenskaper
Anodisert aluminium
Jevn fordeling av varme
Rask oppvarming
Thermo Spot indikator


Hvordan vaske en teflon stekepanne?

En stekepanne med et belegg av teflon må alltid vaskes grundig etter bruk. Du kan gjerne vaske den med varmt vann og litt Zalo – eller du kan bruke en annen skånsom såpe som er laget til bruk på oppvask. I motsetning til panner av støpejern, trenger du ikke å smøre inn pannen med olje eller annet fettstoff etter bruk – for en panne med teflonbelegg vil ikke ruste mens den ligger i kjøkkenskuffen og venter på å bli brukt.

Det er imidlertid uhyre viktig at du ikke bruker grove vaskesvamper eller harde materialer som for eksempel stålull når du skal rengjøre en panne med et belegg av teflon. Det er fordi disse harde materialene vil ripe opp teflonbelegget og ødelegge pannen. Da vil du ikke kunne steke mat like effektivt, samt at stekte matvarer kan komme til å sette seg fast i bunnen dersom du ikke er forsiktig. Vær derfor nøye med materialene du bruker, når du skal rengjøre de stekepannene som er utstyrt med gode belegg av teflon. Dette gjelder også for redskapene du bruker under matlagingen.

Hvor varm blir en stekepanne?

Generelt sett så vil stekepanner i gjennomsnitt kunne nå en temperatur på 260 grader – det er da de anses som virkelig varme. Gjennomsnittet vil imidlertid ligge på rundt 200 til 220 grader. Temperaturen kommer imidlertid litt an på hva slags panne du skal bruke. Teflonpanner og panner av støpejern oppfører seg nemlig litt forskjellig.

En panne med teflonbelegg blir som regel ikke utsatt for temperaturer over 265 grader, og dersom den skulle bli varmere enn dette så vil du merke en vond lukt. Teflon begynner imidlertid ikke å brytes ned før materialet når 280 varmegrader, noe som vil være mye mer enn det de fleste trenger for å lage mat.

Temperaturen til en stekepanne kan måles ved hjelp av ulike metoder. Den vanligste metoden er ovnstermometer-testen der et ovnssikkert termometer plasseres i midten av pannen mens den varmes opp til 200° grader. Etter dette er nådd så skal termometeret bare stå til tiden er ute før du kan se hva termometeret viser. Jo lenger pannen forblir på, jo mer varme vil den absorbere. Det gjør at en stekepanne kan bli så varm som 200 grader på kun noen få minutter, og dersom du venter så lenge som 30 minutter så kan den varmes opp til ca. 220 grader.


Kilder og Referanser

Her kan du finne informasjon og linker til de undersøkelsene vi har brukt i vår artikkel om stekepanner:

Brukeranmeldelser 🇳🇴

Ikke alle modellene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse brukeranmeldelser vedrørende et par av produktene:

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Wok Panne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Stekepanne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Sauté Panne hos Onyxcookware.no

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektroniske forbrukerprodukter, som den vanlige forbrukeren har bruk for i hverdagen. I denne omgang har Expertreviews.co.uk utført en test for å finne frem til den beste stekepannen som finnes på markedet, og modellen Tefal Extra Junior er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese testen i sin helhet hos britiske Expertreviews.co.uk.

T3.com 🇬🇧

T3.com er et britisk teknologimagasin som skriver artikler om nyheter og trender innen den teknologiske verden. Det inkluderer også tester av forskjellige elektroniske produkter, og her er det snakk om en stekepanne test av de beste non stick modellene som finnes på markedet. Modellen Scanpan Classic Stekepanne er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese mer om testen hos britiske T3.com.


FAQ – alt det du bør vite om den beste stekepannen

🤩 Hvordan velges produktene i denne artikkelen?

For å finne frem til markedets beste stekepanne har vi gått igjennom både magasiner, aviser og nettsider med tanke på å finne de mest profesjonelle og relevante eksperttestene. Dette har vi gjort for å kunne gi brukeren best mulig oversikt over de ulike modellene – og disse resultatene kan man få en god oversikt over i denne artikkelen om tester av stekepanner.

😉 Hva bør jeg tenke over når jeg velger en ny stekepanne?

Når du skal finne den beste stekepannen til dine behov så vil det være fordelaktig å søke råd i en profesjonell test av stekepanner – de testene vi har brukt kan du finne linker til i avsnittet som heter «Kilder og Referanser». Det finnes imidlertid også noen aspekter som du selv kan finne ut av – som for eksempel størrelse (har du bruk for en liten eller stor panne), materiale (foretrekker du for eksempel aluminium fremfor rustfritt stål), egenskaper/funksjoner (er den belagt med non stick belegg), rengjøring (kan den tåle å vaskes i oppvaskmaskin og/eller har belegget non stick), pris (hvor mye vil du betale) og varmekilder (kan den brukes til komfyrer med elektrisitet, gass og induksjon – eller alle 3).

🤓 Kan jeg bruke redskaper av metall hvis stekepannen min har non stick belegg?

Modellene i denne artikkelen om tester av stekepanner kommer med non stick belegg – og det betyr at maten ikke setter seg fast så lett. Dette belegget kan være litt følsomt, og derfor vil redskaper av tre, silikon eller plast ofte være de mest sikre. Redskaper av metall kan i enkelte tilfeller ødelegge non stick belegget hvis man ikke er forsiktig. Flere av modellene i denne artikkelen er imidlertid laget til også å kunne brukes med redskaper av metall.

🧐 Hvordan passer jeg best mulig på stekepannen min?

Holdbarheten på stekepannen forlenges dersom du vasker den for hånden i stedet for i en oppvaskmaskin – og hvis du unngår å utsette den for altfor høye temperaturer.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere