Stekepanne test-oversikt: Finn markedets beste stekepanne

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Denne artikkelen vil gi deg en stor oversikt over hvor du kan finne den aller beste stekepannen på markedet.

Denne artikkelen om tester av stekepanner er bygget opp slik at du blir guidet igjennom de 8 beste modellene som er fremhevet av ekspertene i diverse tester. Vi begynner med å gå igjennom hva produktene kan og hvordan de fungerer, og deretter går vi mer konkret inn på hva ekspertene har skrevet om hvert enkelt produkt.

[BUYING_GUIDE]

ONYX Stekepanne – non-stick stekepanne

Vår anbefaling + best for prisen

✅ Beste stekepanne til prisen
✅ Med non-stick og patentert teknologi
Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
5 års garanti

ONYX Stekepanne

 

ONYX Stekepanne hører til blant de absolutte favorittene blant forbrukerne, og modellen får veldig flotte kommentarer. Den er riktig nok ikke blitt testet av eksperter, men på grunn av den høye statusen blant brukerne har vi likevel bestemt oss for at den er berettiget til å nevnes i denne artikkelen om stekepanner.

Brukerne har hatt mulighet til å bruke modellen mange ganger over lang tid, og derfor vet de hva som fungerer bra og hva som ikke fungerer like godt. Generelt sett er de svært imponerte over hva modellen kan, og derfor roser de denne stekepannen opp i skyene.

Her er det i tillegg snakk om en veldig moderne stekepanne som skiller seg ut på markedet: Den er nemlig laget med den mest moderne vitenskapen og har både non stick belegg og patentert teknologi.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Moderne modell med patentert teknologi
🔴 Robust non stick belegg
🔴 Kan også brukes til både induksjonsovn og gassovn

Stor kapasitet og Tri-Ply teknologi

ONYX Stekepanne måler 28 centimeter i diameter og er dermed et stort kjøkkenprodukt med en stor kapasitet – derfor passer den godt til en stor husstand, eller hvis man ønsker å tilberede mye mat. Den er svært flott og elegant i et stilfullt design – og i tillegg til dette så er den utstyrt med et PFOA-fritt non stick belegg. Dette belegget gjør rengjøringen lettere, og den er så robust laget at man også kan bruke redskaper av metall.

Modellen vil passe til alle typer komfyrer – inkludert både induksjon og gass. For en enda enklere rengjøring kan den gjøres ren i oppvaskmaskinen, og den tåler også svært høye temperaturer – helt opp til 250 grader. Derfor er den i tillegg ovnsfast.

Denne modellen er som sagt laget med patentert teknologi, og her er det snakk om et spesielt hybrid-format som består av 3 lag: Ett lag av magnetisk rustfritt stål, ett lag av ren aluminium og ett lag av det tidligere nevnte non stick belegget. Til sammen kalles dette Tri-Ply teknologi med laser-gravering, som gir små topper og daler i designet. Dette systemet gir til sammen en best mulig tilberedning av mat samt non stick funksjonalitet.

God stekepanne ifølge brukerne

ONYX Stekepanne har som sagt ikke blitt inkludert i noen eksperttester, men den er imidlertid svært populær blant brukerne. Eierne av produktet er svært fornøyde med modellens matlagingsevner, og flere kommenterer også den lette rengjøringen samt det flotte designet. Én av brukerne oppsummerer opplevelsen på denne måten: «Produkt helt i toppklasse. Flott finish».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en svært moderne stekepanne med moderne teknologi, non stick belegg og mulighet til å bruke modellen til induksjon.

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Non stick belegg
 • Kan brukes til ovner som bruker både elektrisitet, induksjon og gass
 • Patentert 3-lags Tri-Ply teknologi
Ulemper

 • Ingen varmeindikator

Greenpan Barcelona Stekepanne – kåret til best i test av danske Tænk i en stor test av stekepanner

Greenpan Barcelona Stekepanne

 

Greenpan Barcelona Stekepanne er blitt testet av det danske forbrukerrådet Tænk i en stor test av stekepanner for å finne frem til de beste modellene på markedet. Her har de danske ekspertene sett nærmere på til sammen 16 forskjellige modeller fra ulike merker. Her er det utelukkende snakk om modeller med non stick belegg.

Det danske forbrukerrådet Tænk har sett nærmere på ulike aspekter som ligger til grunn for den endelige anmeldelsen. Dette inkluderer blant annet holdbarhet og varmefordeling i tillegg til en undersøkelse av hvor bra non stick belegget fungerer. I denne testen av stekepanner vurderer ekspertene at Greenpan Barcelona Stekepanne klarer seg imponerende godt, og derfor kåres den til best i test – som tilsvarer det aller beste av alle de testede produktene.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
🔴 Keramisk Infinity non stick belegg
🔴 Fri for kjemikalier

Sunnere matlaging og uten kjemikalier

Greenpan Barcelona Stekepanne er en flott og stilig stekepanne med en diameter på 28 centimeter. Det gir en stor kapasitet og dermed mulighet til å lage mye mat av gangen. Den er laget av aluminium, men har i tillegg et unikt keramisk Infinity non stick belegg. Dette belegget gjør at matrester ikke setter seg fast så lett eller brenner seg fast i underlaget.

Infinity non stick belegget gjør i tillegg at man ikke trenger å bruke like mye fett til stekingen, noe som resulterer i en sunnere matlaging. Apropos sunnhet, så er det her fokus på forbrukerens miljø og helse da produktet er fri for både PFOA, PFAS, kadmium og bly. Da vil man ikke utsettes for på langt nær så mange kjemikalier når man jobber på kjøkkenet.

I tillegg til dette så er den laget til å kunne tåle svært høye temperatur og er derfor ovnsfast. Den er kompatibel med komfyrer av typene elektrisk, gass og induksjon, men den tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin. Non stick belegget gjør imidlertid rengjøringen vesentlig mye lettere.

Imponerende testvinner ifølge ekspertene

Greenpan Barcelona Stekepanne er som sagt blitt testet av ekspertene fra det danske forbrukerrådet Tænk i en stor test av stekepanner. Modellen klarer seg utrolig godt, utnevnes til testvinner og slår dermed hele 15 konkurrenter. Overordnet sett så gis det flotte testvinner-stempelet til denne modellen da den blir vurdert til å være lett – og fordi den kommer med et utrolig bra belegg og en god holdbarhet.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en testvinner til en god pris – som er fri for kjemikalier og derfor vil kunne bidra til sunnere matlaging.

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Infinity non stick
 • Fri for kjemikalier
 • Kan brukes til alle slags komfyrer
Ulemper

 • Bunnen av pannen blir fort brun

ONYX Sauté Panne – Beste stekepanne med høy kant for pengene

Beste stekepanne med høy kant til prisen
Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
5 års garanti
100 dagers returrett

ONYX Sauté Panne

 

ONYX Sauté Panne vil være et godt valg hvis man ser etter en stekepanne med høye kanter som tilbyr mye for pengene. Prisen på denne er nemlig forholdsvis lav hvis man tar den gode kvaliteten med i betraktning. I tillegg til dette får man her en kraftig sauté panne med mange anvendelsesmuligheter.

ONYX Sauté Panne har – i motsetning til flere av konkurrentene – ikke blitt inkludert i en test av stekepanner som er blitt utført av eksperter. På grunn av den gode kvaliteten og svært moderne teknologier har vi likevel valgt å inkludere modellen, og her er det nemlig snakk om en favoritt blant de brukerne som har kjøpt den og bruker den hver dag. Brukerne er nemlig imponerte over funksjonaliteten – som vurderes som å være svært god.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Du får mye kvalitet for pengene
🔴 Kan brukes til alle slags komfyrer
🔴 Med den patenterte teknologien Tri-Ply med non stick belegg

Allsidig og med den patenterte teknologien Tri-Ply

ONYX Sauté Panne vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en sauté panne i stedet for en vanlig stekepanne. Sauté-modellen har nemlig høyere kanter som gjør at den godt kan brukes til både vanlig steking og sautering av for eksempel grønnsaker. Kapasiteten er stor på 26 centimeter, den tåler å vaskes i oppvaskmaskin, og den er i tillegg ovnsfast slik at den kan settes i en ovn på helt opp til 250 grader.

Den kan brukes til alle typer komfyrer – inkludert elektrisk, induksjon og gass – og den er veldig robust med et enkelt, men likevel stilfullt design. Denne modellen skal spesielt fremheves for den patenterte Tri-Ply teknologien som består av en laser-gravering og 3 lag i konstruksjonen. Her er det snakk om et ytre lag av magnetisk rustfritt stål som gjør det mulig å bruke modellen på alle slags komfyrer. Lag 2 består av ren aluminium som bidrar til å sikre en jevn varmefordeling, og det tredje laget med non stick belegg gjør at maten ikke setter seg fast eller blir svidd fast i underlaget.

Graveringen kommer til uttrykk ved små forhøyninger i designet som jobber sammen om å gi den beste tilberedningen – i tillegg til et effektivt non stick belegg.

Stekepanne med enkel rengjøring og gode evner til steking, ifølge brukerne

ONYX Sauté Panne hører som sagt til blant brukerfavorittene, men er ikke blitt inkludert i eksperttestene. Brukerne er svært imponerte over modellen og forklarer at den scorer veldig høyt hos dem når det kommer til non stick belegget, designet og rengjøringen.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha mye valuta for pengene med en allsidig sauté panne med den mest moderne teknologien som finnes på markedet.

Hvis du er blitt nysgjerrig på andre typer utstyr som kan hjelpe til med å øke allsidigheten på kjøkkenet, så kan du også vurdere å lese Forbrukerliv sin test av sous vide. Her kan du finne de beste sous vide apparatene samt få mer informasjon om hvordan du får de beste matlagingsresultatene.

Fordeler

 • Flott sauté panne med stor kapasitet
 • Enkel rengjøring med non stick belegg
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Moderne Tri-Ply teknologi
 • 3 lags fremstilling for bedre resultater
Ulemper

 • Mindre diameter sammenlignet med de andre modellene
 • Ingen varmeindikator

Scanpan Classic Stekepanne – Nominert til beste stekepanne hos T3.com

Scanpan Classic Stekepanne

 

Scanpan Classic Stekepanne er blitt testet av det britiske teknologimagasinet T3.com i en test av stekepanner der flere forskjellige modeller er blitt vurdert. Dette magasinet har fokus på teknologi, og leverer både nyheter og kunnskap om den teknologiske utviklingen – og det inkluderer også tester av diverse elektroniske forbrukerprodukter.

I denne testen av stekepanner har ekspertene testet de utvalgte produktene på parametere som funksjonalitet, brukervennlighet, evner, rengjøring og non stick belegg. De har også sett nærmere på design og pris. Legg merke til at det kun er inkludert produkter med non stick belegg.

Ut ifra disse kriteriene er hver av modellene blitt anmeldt, og det gjelder også for denne Scanpan Classic modellen. Ekspertene liker generelt sett modellen veldig godt, og den får derfor flotte kommentarer og en god plassering blant de 13 beste stekepannene som finnes på markedet.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Blant de 13 beste stekepannene hos det britiske teknologimagasinet T3.com
🔴 Kjemikaliefri
🔴 Belegg i keramisk titan med non stick

Miljøvennlig og kan tåle metallredskaper

Scanpan Classic Stekepanne har en litt mindre kapasitet enn flere av konkurrentene, men denne kommer likevel med en diameter på 24 centimeter. Den er flott og enkel i uttrykket, men er laget med miljøvennlighet i fokus: Den er nemlig laget i PFOA-fritt aluminium med Green Tek som gjør produktet fri for kjemikalier.

I tillegg er modellen svært robust og holdbar, og det gjelder også for non stick belegget av keramisk titan som tåler alle former for redskaper – inkludert de som er laget av metall. Dette belegget har også den fordelen at det ikke kreves på langt nær like mye fett til steking som ellers.

Stekepannen er kompatibel med elektriske komfyrer og gasskomfyrer, men ikke induksjon. Den er også ovnsfast samt at den kan klare temperaturer på opptil 260 grader. Rengjøring i oppvaskmaskin frarådes.

Flott lettvektpanne som er enkel å håndtere, ifølge ekspertene

Scanpan Classic Stekepanne er som sagt blitt testet av det britiske teknologimagasinet T3.com som nominerer denne modellen til å være en av de 13 beste modellene som finnes på markedet. Helt kort oppsummeres den med følgende bemerkninger: «Lightweight, non stick, and good-looking to boot».

Ekspertene har mye ros å komme med når det gjelder dette produktet, og det går blant annet ut på at den har et flott utseende og en liten vekt. Det forklares at den lave vekten gjør modellen ideell til spesielt pannekaker, og den føles «light as a feather».

I tillegg til dette kommenterer ekspertene at modellen er svært lett å håndtere, og dens «stay cool» håndtak ser ikke bare flott ut – her brenner man seg heller ikke. Det fremheves også at den kommer med et bra non stick belegg, og at dette belegget er så robust at man kan bruke alle slags redskaper – også de som er laget av metall. Modellen kommer også med Green Tek, som betyr at den er fri for kjemikalier samtidig som den er ovnsfast og kan tåle opptil 260 grader. T3.com nevner kun én enkelt ulempe ved modellen – nemlig prisen, som de synes er litt høy.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha et miljøvennlig valg som er fri for kjemikalier og har et en non stick belegg av keramisk titan.

Utvalgte egenskaper
Flott og enkel
Miljøvennlig og fri for kjemikalier
Redskaper av metall kan brukes
Keramisk titan-belegg med non stick


Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm – med god produksjonsteknologi og varmefordeling

Best for generell matlaging

 • 4.7 på Google Shopping
 • 4.6 på Amazon
 • 4.5 på BBCGoodFood.com

Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm

Tefal Unlimited-stekepannen er 100 % sikker da den ikke inneholder noen skadelige kjemikalier som PFOA, bly eller kadmium. Dette gjør den til et godt valg for folk som ønsker en pålitelig stekepanne som ikke skader helsen deres.

 • Titanium non-stick belegg
 • 100 % sikker – PFOA-, bly- og kadmiumfri panne
 • Termo-signal

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal Unlimited Frying Pan

Kvalitetsbygget teknologi
Tefal Unlimited-stekepannen er et alternativ av høy kvalitet som tilbyr anti-klebende titanbelegg. I tillegg til dette gjør anti-ripe-funksjonen den holdbar. Du kan putte denne pannen i oppvaskmaskinen og til og med bruke metallredskaper uten å bekymre deg. Selv om aluminium ikke er magnetisk, og derfor, vil aluminiumspanner ikke fungere på induksjon uten et slags ekstra magnetisk lag. Tefal omgår dette ved å legge til en bunnplate i rustfritt stål til pannen, som den kaller «Thermo-Fusion Plus»-teknologi, noe som gjør den egnet for alle typer kokeplater.

Jevn varmefordeling
Termosignalet sørger for optimal temperatur. Når pannen varmes opp, begynner fargen å endre seg. Når den når temperaturen på 180 grader, forsvinner tegningen og den røde sirkelen er godt synlig. Dette er tiden for å begynne å lage mat eller for å regulere temperaturen. I tillegg fordeler Thermo-Fusion induksjonsbasen varmen jevnt over pannen og oppover sidene, takket være bredden og tykkelsen som basen tilbyr. Produktet er også ovnsikkert, men kun opp til 170°C.

Fordeler

 • Passer til alle typer kokeplater
 • Tåler ovn opp til 170°C
 • Tåler vask i oppvaskmaskin
 • Fin vekt og skrå sider
Ulemper

 • Håndtaket kan føles litt plastikkaktig

Hva sier brukere og eksperter om Tefal Unlimited Frying Pan

Tefal Unlimited Frying Pan fikk 4,7 av 5 stjerner på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, og 4,6 av 5 stjerner på Amazon. Brukerne understreker dens non-stick og anti-ripe egenskaper.

BBCGoodFood.com testet produktets vurdering på 4,5/5. De har lagt merke til at pannen er pent balansert, verken for tung eller for lett. Den har svakt skrånende sider, og det er en lek å fjerne alt fra denne pannen.

Forbrukerlivs vurdering

Tefal Unlimited-stekepannen har en fin vekt, mens skrånende sider gjør det enkelt å snu maten uten å rote. Den eneste ulempen er at håndtaket kan føles litt plastisk for noen mennesker, selv om det er et metallinnlegg inne i plasten som er festet til kroppen av pannen med en enkelt skrue. Totalt sett er denne stekepannen et godt alternativ for alle som leter etter et allsidig produkt som kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør den til vårt beste valg for generell matlaging.

Spesifikasjoner:

Kapasitet: 3,3 l
Diameter: 32 cm
Materiale: aluminium
Vekt: 1,5 kg


EVA Trio Stekepanne – 73 av 100 poeng hos danske Tænk i en stor test av stekepanner 

EVA Trio Stekepanne

 

EVA Trio Stekepanne er blitt inkludert i en stor test av stekepanner som er utført av de danske ekspertene fra forbrukerrådet Tænk. Tænk har testet til sammen 16 forskjellige modeller med non stick belegg for å finne frem til den aller beste stekepannen.

For å kunne finne frem til nettopp den beste modellen så er alle produktene spesielt blitt vurdert ut ifra 3 aspekter: Varmefordeling, holdbarhet og kvalitet på non stick belegget. Ved hjelp av disse undersøkelsene så kommer de danske eksperter frem til den konklusjonen at EVA Trio Stekepanne presterer veldig godt – den scorer nemlig hele 73 av 100 mulige poeng – noe som er veldig høyt. Det er faktisk så høyt at det er nok til å sikre modellen en tredjeplass i den samlede testen.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
🔴 Prisvennlig valg
🔴 Høy slitestyrke med non stick belegg

Dansk klassiker til en god pris

EVA Trio Stekepanne er en dansk klassiker når det kommer til kjøkkenutstyr, og denne modellen har en stor kapasitet med en diameter på 28 centimeter. Den er fremstilt i høyglanspolert rustfritt stål som både gjør den veldig sterk og robust samt at den får et virkelig elegant og stilig utseende i en lys sølvfarge.

Prisen er budsjettvennlig og lav, og dermed får man veldig mye valuta for pengene. Bunnen er utstyrt med et keramisk non stick belegg som gjør at mat og matrester ikke setter seg så lett fast eller brenner seg fast i pannen. I tillegg til dette så gir belegget en lettere oppvask, og sikrer at den kan tåle svært høye temperaturer – faktisk helt opptil 400 grader.

EVA Trio Stekepanne er derfor ovnsfast og passer til komfyrer med både elektrisitet, gass og induksjon. Som en bonus for rengjøringen tåler den også å vaskes i oppvaskmaskinen. Slitestyrken er svært høy, og pannen er laget til å bli brukt hver dag. Den rustfrie fremstillingen gjør også at den ikke ruster og ødelegger utseendet og funksjonaliteten.

Velfungerende toppscorer ifølge ekspertene

EVA Trio Stekepanne er som sagt blitt inkludert i det danske forbrukerrådet Tænk sin store test av stekepanner hvor til sammen 16 produkter er blitt anmeldt. Ekspertene er svært imponerte over modellen EVA Trio, og derfor får den hele 73 av 100 mulige poeng. Det er nok til å sikre en tredjeplass i hele testen. Den flotte poengsummen tildeles blant annet fordi det vurderes at denne modellen er utstyrt med et svært bra non stick belegg som har en god holdbarhet.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en slitesterk stekepanne med non stick til en budsjettvennlig pris.

Utvalgte egenskaper
Klassisk Eva Trio design
Flott modell i høyglanspolert rustfritt stål
Budsjettvennlig
Med non stick belegg


ONYX Wok Panne – Beste wokpanne til prisen

Populær bestselger blant brukere
Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
5 års garanti

ONYX Wok Panne

 

ONYX Wok Panne har ikke blitt testet av ekspertene, men vi har likevel valgt å inkludere denne modellen i vår artikkel om stekepanner siden det her er snakk om en modell som er svært populær blant brukerne. Den har til og med blitt til en bestselger.

Brukerne har hatt mulighet til å teste denne modellen over lang tid, og de har derfor et solid grunnlag som de kan basere anmeldelsen sin på. Her er det blitt sett på aspekter som blant annet tilberedningsevner, design, pris, anvendelighet og rengjøring – og brukerne er generelt sett veldig imponerte over modellen. Dette kommer til uttrykk i både et høyt salgstall og veldig flotte brukeranmeldelser.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Bestselger blant brukerne
🔴 PFOA-fri non stick belegg som sikrer en enklere oppvask
🔴 Svært robust og tåler redskaper av metall

Svært robust og kan brukes til alle typer komfyrer

ONYX Wok Panne vil være et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha en litt høyere stekepanne til wok som ikke er skjør og lett går i stykker. Den er nemlig designet til å være veldig robust og holdbar, og det gjelder også når det kommer til håndteringen under matlagingen: Belegget er laget med det unike PFOA-fri non stick, som betyr at maten ikke så lett hverken brenner seg fast eller setter seg fast i underlaget. Ofte kan denne formen for belegg lett komme til skade, men på denne pannen er det så sterkt at selv ikke hardhendt behandling med redskaper av metall kan ødelegge den.

I tillegg til dette så er produktet kompatibelt med alle typer komfyrer og varme, inkludert induksjon. Pannen tåler også å settes i ovnen – på så mye som opp til 250 grader. Den har en god og bred størrelse på 30 centimeter som gjør den ideell til å lage selv store porsjoner. Du kan bruke modellen til å lage wok, men også til å steke alle andre typer matvarer.

Denne modellen er også veldig lett å rengjøre, for i tillegg til at matrester ikke setter seg fast så lett så kan den tåle å vaskes i oppvaskmaskin.

Velfungerende stekepanne ifølge brukerne

ONYX Wok Panne er som sagt ikke blitt testet av ekspertene, men den er imidlertid blitt en bestselger blant forbrukerne. Forbrukerne er svært begeistret over pannen, og det gjelder spesielt når det kommer til den enkle rengjøringen og den lette stekingen. En av brukerne oppsummerer kort opplevelsen slik: «Super stekepanne … Enkel å gjøre ren».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en robust non stick stekepanne som også kan brukes som en wokpanne.

Fordeler

 • Veldig holdbar
 • PFOA-fri non stick belegg
 • Belegg som tåler redskaper av metall
 • Enkel rengjøring med non stick belegg
 • Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Ingen varmeindikator

WMF PermaDur Premium – anmeldt som «god» av danske Tænk i en test som finner den beste stekepannen

WMF PermaDur Premium

 

WMF PermaDur Premium er blitt inkludert i en stor test av stekepanner som er utført av det danske forbrukerrådet Tænk, hvor formålet deres har vært å finne frem til den aller beste stekepannen. Til sammen har 16 forskjellige produkter fra flere merker blitt testet, og alle disse kommer med non stick belegg.

Danske Tænk har vurdert alle de 16 modellene ut ifra spesifikke kriterier som blant annet inkluderer kvaliteten på non stick belegget, varmefordelingen og holdbarheten. Basert på resultatene av disse parameterne så er en endelig anmeldelse blitt gitt, og for WMF PermaDur Premium sitt vedkommende har det resultert i en anmeldelse som «god». Her er det faktisk snakk om en ren toppscorer som blir kåret til nummer 2 i den omfattende testen.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
🔴 Med Triple Layer non stick belegg
🔴 Kompatibel med alle slags komfyrer

Triple Layer non stick og kan brukes til alle slags komfyrer

WMF PermaDur Premium er laget av det verdenskjente merket WMF som produserer kjøkkenprodukter av svært høy kvalitet. Denne modellen kommer i en god størrelse med en diameter på 28 centimeter, og dermed kan man tilberede store porsjoner av gangen.

Pannen er flott og enkel med et minimalistisk design, og bør spesielt fremheves for at den er kompatibel med alle slags komfyrer – det gjelder både induksjon, elektrisk og gass. I tillegg til dette så er den utstyrt med det unike Triple Layer PermaDur belegget som tjener flere formål: Det vil blant annet bli et mindre behov for å steke med fett – og matrester brenner seg ikke like lett fast. I tillegg til dette så blir rengjøringen også lettere.

Modellen tåler i tillegg tilberedning i ovn på opptil 250 grader, men den tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin.

Fremtredende andreplass, ifølge brukerne

WMF PermaDur Premium er som sagt blitt testet av de danske ekspertene fra det danske forbrukerrådet Tænk i en stor test av stekepanner. For å finne frem til den aller beste stekepannen så er 16 modeller blitt anmeldt, og ekspertene vurderer at denne modellen fra WMF skal tildeles testens andreplass. Grunnen til den flotte plasseringen er blant annet at den har en veldig god varmefordeling og holdbarhet. Den føles nemlig svært robust i designet og i bruk.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha både en god kvalitet og et unikt Triple Layer non stick belegg.

Utvalgte egenskaper
Enkel og flott
Kvalitetsmerke
Triple Layer non stick
Kan brukes til komfyrer med elektrisitet, gass og induksjon


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har tidligere fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tefal Extra Junior

Tefal Extra Junior

Tefal Extra Junior er blitt inkludert i en stor test av stekepanner utført av det store britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk, som jevnlig tester forskjellige forbrukerprodukter til hjemmet. I denne omgang er 8 av de beste pannene på markedet blitt testet og vurdert ut ifra spesifikke parametere. Her er det snakk om modeller fra forskjellige merker og i ulike prisklasser, og hver enkelt modell er blitt testet og anmeldt ut ifra parametere som pris, design, funksjonalitet, anvendelighet, kvalitet og andre egenskaper.

De britiske ekspertene er svært imponerte over denne modellen fra Tefal – faktisk så imponerte at de utnevner den til testvinner som virkelig leverer en god kvalitet.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Testvinner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
🔴 Lav pris
🔴 Thermo Spot indikasjon

Prisvennlig og med unik Thermo Spot

Tefal Extra Junior er en flott og enkel stekepanne som selges til en svært fornuftig pris. Den er budsjettvennlig – noe som er med på å gjøre den tilgjengelig for alle typer forbrukere. Den er laget av merket Tefal som er kjent for å produsere kvalitetsprodukter. Det gjelder også for denne modellen som er laget i anodisert aluminium, noe som gjør at overflaten på metalldelene blir tykkere.

Det betyr blant annet at den varmes raskt opp og gir en jevn fordeling av varmen – dermed får ytterkantene samme mengde varme til matvarene som det pannen gjør i midten. En detalj som er verdt å nevne er modellens Thermo Spot markering som selv indikerer når den optimale temperaturen er nådd.

I tillegg til dette så finnes det et non stick belegg som sørger for at maten ikke så lett brenner seg fast eller setter seg fast, og på grunn av dette så blir rengjøringen enklere – her er det ikke noe behov for å sette pannen i bløtt eller skrubbe den hardt for å fjerne matrester. Håndtaket er i tillegg ergonomisk designet for et godt grep, og diameteren ligger på 30 centimeter. Det gjør at kapasiteten er høy.

Svært gode egenskaper ifølge ekspertene

Tefal Extra Junior er blitt testet av de britiske ekspertene fra testmagasinet Expertreviews.co.uk, som er veldig imponerte over modellen. Derfor tildeles den stemplet som testvinner over 7 konkurrenter i testen for å finne den beste stekepannen. Ekspertene gir mye ros til denne modellen – og her gjelder det først og fremst den lave prisen. I tillegg til dette så fremheves også Thermo Spot indikatoren som selv kan fortelle når den ideelle steketemperaturen er nådd – pluss non stick belegget.

Expertreviews.co.uk påpeker også at modellen er like smart utvendig som innvendig med en sterk aluminiums-kropp og et håndtak med ergonomisk soft-grip. I tillegg til dette så får modellen skryt for at den er svært temperatur-resistent da den kan tåle varme på opp til 175 grader. Som en viktig detalj nevnes det også at Tefal Extra Junior er ideell til gass- og elektriske komfyrer, men ikke til induksjon. 

All rosen modellen får oppsummeres på denne måten: «Til tross for sin rimelige pris er Tefal Extra-pannen langt mer enn kostnadseffektiv».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne til ha en prisvennlig stekepanne som kommer med en intelligent indikator for varme og en god varmefordeling.

Utvalgte egenskaper
Anodisert aluminium
Jevn fordeling av varme
Rask oppvarming
Thermo Spot indikator


Hvilken stekepanne er best?

ONYX har for eksempel utrolig mange flotte stekepanner å by på. Den modellen som har blitt kåret til både «vår anbefaling» og «best til prisen» er ONYX Stekepanne med non stick belegg, som fungerer helt briljant til matlaging. Med denne kan du til og med steke omelett uten å bruke fettstoff da non stick belegget virkelig er av premium kvalitet.

ONYX har også flere andre flotte modeller å by på, og da kan vi trekke frem modeller som for eksempel ONYX Sauté Panne med høy kant eller ONYX Wok Panne. Sautépannen har en høy kant som gjør at den kan brukes til mange ulike retter – også i større mengder da den kan holde litt mer mat enn en vanlig stekepanne. Wok Pannen er også en fantastisk modell dersom du er glad i wok og asiatiske retter. Hva som er best til dine behov er noe du selv må ta stilling til – ut ifra hva slags mat du lager mest av og hva du foretrekker å ha på kjøkkenet ditt.

En annen modell som er verdt å anbefale blant de beste er Greenpan Barcelona Stekepanne. Denne modellen skiller seg ut da det er satt ekstra stort fokus på helse og miljø fra produsentens side. Denne stekepannen er fri for både PFOA, PFAS, kadmium og bly.

 

Hvordan vaske en teflon stekepanne?

En stekepanne med et belegg av teflon må alltid vaskes grundig etter bruk. Du kan gjerne vaske den med varmt vann og litt Zalo – eller du kan bruke en annen skånsom såpe som er laget til bruk på oppvask. I motsetning til panner av støpejern så trenger du ikke å smøre inn pannen med olje eller annet fettstoff etter bruk – for en panne med teflonbelegg vil ikke ruste mens den ligger i kjøkkenskuffen og venter på å bli brukt.

Det er imidlertid uhyre viktig at du ikke bruker grove vaskesvamper eller harde materialer som for eksempel stålull når du skal rengjøre en panne med et belegg av teflon. Det er fordi disse harde materialene vil ripe opp teflonbelegget og ødelegge pannen. Da vil du ikke kunne steke mat like effektivt, samt at stekte matvarer kan komme til å sette seg fast i bunnen dersom du ikke er forsiktig. Vær derfor nøye med materialene du bruker når du skal rengjøre de pannene du har som er utstyrt med gode belegg av teflon. Dette gjelder også for redskapene du bruker under matlagingen.

 

Hvor varm blir en stekepanne?

Generelt sett så vil stekepanner i gjennomsnitt kunne nå en temperatur på 260 grader – det er da de anses som å være virkelig varme. Gjennomsnittet vil imidlertid ligge på rundt 200 til 220 grader. Temperaturen kommer imidlertid litt an på hva slags panne du skal bruke. Teflonpanner og panner av støpejern oppfører seg nemlig litt forskjellig.

En panne med teflonbelegg blir som regel ikke utsatt for temperaturer over 265 grader, og dersom den skulle bli varmere enn dette så vil du merke en vond lukt. Teflon begynner imidlertid ikke å brytes ned før materialet når 280 varmegrader, noe som vil være mye mer enn det de fleste trenger for å lage mat.

Temperaturen til en stekepanne kan måles ved hjelp av ulike metoder. Den vanligste metoden er ovnstermometer-testen der et ovnssikkert termometer plasseres i midten av pannen mens den varmes opp til 200° grader. Etter dette er nådd så skal termometeret bare stå til tiden er ute før du kan se hva termometeret viser. Jo lenger pannen forblir på, jo mer varme vil den absorbere. Det gjør at en stekepanne kan bli så varm som 200 grader på kun noen få minutter, og dersom du venter så lenge som 30 minutter så kan den varmes opp til ca. 220 grader.


Kilder og Referanser

Her kan du finne informasjon og linker til de undersøkelsene vi har brukt i vår artikkel om stekepanner:

Brukeranmeldelser 🇳🇴

Ikke alle modellene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse brukeranmeldelser vedrørende et par av produktene:

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Wok Panne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Stekepanne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Sauté Panne hos Onyxcookware.no

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet Tænk jobber med flere forskjellige sider av danskenes forbrukerliv, og det inkluderer blant annet omfattende tester av forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om en test av stekepanner med non stick belegg. I denne testen er flere av produktene i denne artikkelen blitt inkludert.

Du kan lese hele testen på den danske nettsiden til Tænk, men vær oppmerksom på at det her er snakk om en betalingstest. Det betyr at full tilgang krever at man har et abonnement. Man kan imidlertid også kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektroniske forbrukerprodukter som den vanlige forbrukeren har bruk for i hverdagen. I denne omgang har Expertreviews.co.uk utført en test for å finne frem til den beste stekepannen som finnes på markedet, og modellen Tefal Extra Junior er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese testen i sin helhet hos britiske Expertreviews.co.uk.

T3.com 🇬🇧

T3.com er et britisk teknologimagasin som skriver artikler om nyheter og trender innen den teknologiske verden. Det inkluderer også tester av forskjellige elektroniske produkter, og her er det snakk om en stekepanne test av de beste non stick modellene som finnes på markedet. Modellen Scanpan Classic Stekepanne er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese mer om testen hos britiske T3.com.


FAQ – alt det du bør vite om den beste stekepannen

🤩 Hvordan velges produktene i denne artikkelen?

For å finne frem til markedets beste stekepanne har vi gått igjennom både magasiner, aviser og nettsider med tanke på å finne de mest profesjonelle og relevante eksperttestene. Dette har vi gjort for å kunne gi brukeren best mulig oversikt over de ulike modellene – og disse resultatene kan man få en god oversikt over i denne artikkelen om tester av stekepanner.

😉 Hva bør jeg tenke over når jeg velger en ny stekepanne?

Når du skal finne den beste stekepannen til dine behov så vil det være fordelaktig å søke råd i en profesjonell test av stekepanner – de testene vi har brukt kan du finne linker til i avsnittet som heter «Kilder og Referanser». Det finnes imidlertid også noen aspekter som du selv kan finne ut av – som for eksempel størrelse (har du bruk for en liten eller stor panne), materiale (foretrekker du for eksempel aluminium fremfor rustfritt stål), egenskaper/funksjoner (er den belagt med non stick belegg), rengjøring (kan den tåle å vaskes i oppvaskmaskin og/eller har belegget non stick), pris (hvor mye vil du betale) og varmekilder (kan den brukes til komfyrer med elektrisitet, gass og induksjon – eller alle 3).

🤓 Kan jeg bruke redskaper av metall hvis stekepannen min har non stick belegg?

Modellene i denne artikkelen om tester av stekepanner kommer med non stick belegg – og det betyr at maten ikke setter seg fast så lett. Dette belegget kan være litt følsomt, og derfor vil redskaper av tre, silikon eller plast ofte være de mest sikre. Redskaper av metall kan i enkelte tilfeller ødelegge non stick belegget hvis man ikke er forsiktig. Flere av modellene i denne artikkelen er imidlertid laget til også å kunne brukes med redskaper av metall.

🧐 Hvordan passer jeg best mulig på stekepannen min?

Holdbarheten på stekepannen forlenges dersom du vasker den for hånden i stedet for i en oppvaskmaskin – og hvis du unngår å utsette den for altfor høye temperaturer.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere