Stekepanne test-oversikt: Her er de beste stekepannene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: november 23, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Stekepanne test-oversikt: Her er de beste stekepannene

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Denne artikkelen gir deg oversikt over hvor du kan finne de aller beste stekepannene på markedet.

Artikkelen er bygget opp slik at du blir guidet igjennom de 7 beste stekepannene, som er blitt fremhevet av forbrukere og eksperter i diverse tester. Vi begynner med å gå igjennom hva stekepannene kan og hvordan de fungerer, og deretter går vi mer konkret inn på hva eksperter og forbrukere har skrevet om hver enkelt stekepanne.

Seneste endring:

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av stekepanner i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 6 beste stekepanner i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte stekepanner

Se hele tabellen

6 ting du bør vurdere før du kjøper stekepanne

 • Størrelse

  Når det gjelder stekepannens størrelse bør du tenke på hvilken type mat du skal lage, og hvor mange personer du skal lage mat til. Mindre stekepanner (20 og 24 cm) blir raskere varme og er derfor mer egnet for å lage frokost eller tilbehør.

  I en 20 cm panne kan du for eksempel lage omelett eller steke en mindre biff. Stekepanner på 24 cm egner seg godt for opptil 3 egg, en pakke frosne grønnsaker og en normal størrelse laksefilet. Middels store stekepanner (26 og 28 cm) passer godt dersom du skal lage mer mat på en gang. De er passende for pastasauser og steking av grønnsaker. De store (30 cm) brukes til å tilberede større mengder mat, da disse har den beste oppvarmingsevnen. Du kan steke 3-4 egg, større kjøttstykker, sjømat mm.

 • Materiale

  Det er tre hovedmaterialer som brukes i stekepanner: aluminium, rustfritt stål og støpejern. Aluminium er lett og leder varme godt. Det er også relativt billig. Aluminium kan imidlertid bli deformert over tid, og er ikke like slitesterk som andre materialer.

  Rustfritt stål er tyngre enn aluminium, men leder også varme godt. Det er også mer holdbar enn aluminium, noe som betyr at stekepannen vil vare lenger. En stekepanne i rustfritt stål vil likevel være noe dyrere enn en stekepanne i aluminium.

  Støpejern er tungt og tar lengre tid å varme opp enn de to andre materialene. Den er imidlertid veldig slitesterk og kan brukes på alle komfyroverflater, inkludert induksjonstopper. Noen stekepanner har non-stick-belegg som gjør at maten ikke fester seg til overflaten, og at rengjøringen blir enklere.

 • Tykkelse

  Stekepanner måles vanligvis i mm. Tykkere panner kan ta lengre tid å varme, men de holder også godt på temperaturen når den er nådd. En tykkere stekepanne er et godt alternativ da de er mindre utsatt for bulker og slitasje over tid. Tykkelsen kan variere fra 35 mm på en 160 mm i diameter panne, til 50 mm på en 500 mm i diameter panne.

 • Kjemikalier

  Vær oppmerksom på om stekepannen inneholder fluorstoffer som kan være skadelige for helsen og miljøet. Selv om flere av de skadelige fluorstoffene er ulovlige i Skandinavia, slik som PFOA og PFOS, er ikke alle fluorstoffer ulovlige.

  Non-stick belegg (som PTFE, Teflon og Tefal) i stekepanner og gryter inneholder nemlig ofte PFAS grunnet dets vann- og fettavvisende egenskaper. Hvis du vil unngå dette bør du se etter modeller som er merket med: PFC-fri, PFAS-fri, fluorfri og fluorokarbon-fri.

  Vær spesielt oppmerksom på at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE garanterer at du vil unngå alle miljøskadelige fluorstoffer, men kun de som allerede er ulovlige i Skandinavia, og derfor er helt standard. Disse stekepannene kan godt inneholde PFAS.

 • Pris

  De dyrere stekepannene koster rundt 2000 kr og oppover. De fleste av dem er laget av kobber eller rustfritt stål, som har ideell varmeledning. Budsjett-alternativet ligger på rundt 200-500 kr, og de er vanligvis laget av stemplet aluminium. Husk at det dyrere alternativet vil vare lenger og være lettere å rengjøre.

  Budsjett-alternativet kan imidlertid være et godt valg hvis du bare skal bruke stekepannen av og til, eller hvis du foretrekker å holde deg til et strammere budsjett.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Det er en god idé å lese anmeldelser fra flere ulike kilder før du tar din endelige avgjørelse. Dette vil hjelpe deg med å få god oversikt over hva du skal se etter i en stekepanne, slik at du kan en god beslutning. Ekspertanmeldelser kan gi deg en mer detaljert beskrivelse av hvordan stekepannen har prestert i deres tester, mens dommen fra forbrukerne sier noe om den sanne kvaliteten på produktet og merket, samt hvordan stekepannen presterer i daglig bruk.

arrow-more

ONYX Cookware™ Stekepanne - med "Try-Ply Clad" -teknologi

Beste non-stick stekepanne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Testet av redaksjonen: god erfaring

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Stekepanne:

 • Moderne modell med patentert teknologi
 • Valgfritt non-stick belegg (PTFE eller keramisk)
 • Kan brukes til både induksjonsovn og gassovn

Fordeler

 • Tåler oppvaskmaskin
 • Forsterket PTFE non-stick belegg med diamantstøv
 • Kan brukes til ovner som bruker både elektrisitet, induksjon og gass
 • Patentert 3-lags Tri-Ply teknologi

Ulemper

 • Ingen varmeindikator
 • Hvis PTFE-belegget er ødelagt, ikke anbefalt for bruk

Stekepannen ONYX Cookware™ hører til blant forbrukernes favoritter, og modellen har fått veldig gode tilbakemeldinger. Den er riktig nok ikke blitt testet av eksperter, men på grunn av den høye statusen blant forbrukerne har vi likevel valgt å inkludere den i artikkelen.

Mange forbrukere har brukt denne modellen og over lang tid, og de vet derfor hva som fungerer bra og hva som ikke fungerer like godt. Generelt sett er de svært fornøyde med hva denne stekepannen kan, og den har derfor fått mye skryt og gode vurderinger.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Stekepanne

Spesifikasjoner

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,2 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

Stor kapasitet og Tri-Ply teknologi
Stekepannen ONYX Cookware™ måler 28 centimeter i diameter og er dermed en stor stekepanne med en god kapasitet – derfor passer den godt til en stor husstand, eller hvis man ønsker å tilberede mye mat på en gang. Den har et svært elegant og stilfullt design – i tillegg kan den kjøpes med PTFE eller keramisk non-stick belegg. PTFE non-stick inneholder diamantstøv for ekstra holdbarhet og styrke.

Hvis du heller ønsker et mer miljøvennlig alternativ, kan du velge det keramiske belegget, som har de samme non-stick-egenskapene. Dette belegget gjør rengjøringen lettere, og den er robust nok til at man også kan bruke redskaper av metall.

Modellen passer til alle typer komfyrer – inkludert både induksjon og gass. For en enda enklere rengjøring kan den gjøres ren i oppvaskmaskinen, i tillegg er den også ovnsfast. Sørg likevel for å følge bruksanvisningen når det gjelder håndtering og temperatur. Ødelagt non-stick belegg kan potensielt være skadelig, grunnet frigjøring av kjemikalier, slik som PFAS.

Denne modellen er som sagt laget med patentert teknologi -det er her snakk om et spesielt hybrid-format som består av 3 lag: Ett lag av magnetisk rustfritt stål, ett lag av ren aluminium og ett lag av det tidligere nevnte non stick belegget. Til sammen kalles dette Tri-Ply teknologi med laser-gravering, som gir små topper og daler i designet. Dette systemet gjør at maten tilberedes på best mulig måte, samtidig som det har non-stick funksjonalitet.

Hva sier forbrukere om ONYX Cookware™ Stekepanne?

Stekepannen ONYX Cookware™ har som sagt ikke blitt inkludert i noen eksperttester, men den er likevel svært populær blant forbrukerne. Forbrukerne er svært fornøyde med modellens matlagingsevner, og flere kommenterer også den lette rengjøringen, samt det flotte designet.

Én av forbrukerne oppsummerer opplevelsen på denne måten: «Produkt helt i toppklasse. Flott finish». Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en svært moderne stekepanne, med moderne teknologi og non stick belegg, og som kan brukes på induksjonstopp.

Mer om ONYX Cookware™ Stekepanne

Spesifikasjoner

 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,2 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

Greenpan Barcelona - stekepanne uten teflon

Beste keramiske stekepanne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Greenpan Barcelona:

 • Moderne induksjonsteknologi med ekstra tykt skall
 • Non-stick keramisk og ripebestandig overflate
 • Livstidsgaranti mot produksjonsfeil

Fordeler

 • Robust og behagelig å bruke
 • Håndtak i rustfritt stål
 • Ensartet varmefordeling
 • Effektiv på alle kokeplater
 • Fri for kjemikalier
 • Kan brukes til alle slags komfyrer

Ulemper

 • Anbefales ikke å bli vasket i oppvaskmaskin

Stekepannen Greenpan Barcelona er en flott og stilig stekepanne med en diameter på 28 centimeter. Den har altså stor kapasitet, og du får derfor mulighet til å lage mye mat på en gang. Den er laget av aluminium, men har i tillegg et unikt keramisk Infinity non-stick belegg.

Mer om Greenpan Barcelona

Spesifikasjoner

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vekt: 1,4 kg
 • Type belegg: Keramikk

Stekepannens keramisk non-stick belegg gjør at matrester ikke fester seg, eller brenner seg fast, i pannen. Belegget gjør det også enkelt å rengjøre stekepannen, i tillegg til at man ikke trenger å bruke like mye fett til stekingen -noe som resulterer i sunnere matlaging.

Denne stekepannen er også laget for å kunne tåle svært høye temperatur, og er derfor ovnsfast. Den er kompatibel med komfyrer av typene, elektrisk, gass og induksjon, men den tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin. Non stick belegget gjør imidlertid rengjøringen vesentlig mye lettere.

ONYX Cookware™ Wok Panne - stilig wokpanne med god kapasitet

Beste non-stick wokpanne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Populær bestselger blant forbrukere
 • check Testet av redaksjonen: god erfaring

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Wok Panne :

 • Unik ONYX COOKWARE™ sekskantet utforming
 • Ideell for omrøring
 • Profesjonell bygget kvalitet

Fordeler

 • Veldig holdbar
 • Belegg som tåler redskaper av metall
 • Enkel rengjøring
 • Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
 • Gratis levering
 • Du kan velge mellom forskjellige typer belegg (PTFE eller keramisk)

Ulemper

 • Ikke egnet for bruk hvis belegget blir skadet (PFAS)

ONYX Cookware™ WokPanne har ikke blitt testet av ekspertene, men vi har likevel valgt å inkludere denne modellen i vår artikkel om stekepanner, da den er svært populær blant forbrukerne. Den har til og med blitt en bestselger.

Mange forbrukere har brukt denne stekepannen over lang tid, og de har derfor et solid grunnlag når de vurderer denne stekepannen i anmeldelsene sine. Forbrukerne har kommentert på aspekter som blant annet stekeevner, design, pris, anvendelighet og rengjøring – og tilbakemeldingne er generelt sett svært gode. Dette kommer til uttrykk i både et høyt salgstall og veldig flotte forbrukeranmeldelser.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Wok

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5 l
 • Diameter: 30 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,4 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

Svært robust og kan brukes til alle typer komfyrer
ONYX Cookware™ WokPanne vil være et godt valg for deg som gjerne vil ha en litt høyere stekepanne til woking, som også er slitesterk. Den er nemlig designet til å være veldig robust og holdbar, og det gjelder også når det kommer til håndteringen under matlagingen: Du kan velge mellom to forskjellige typer belegg – PTFE og keramisk.

Begge beleggene har non-stick egenskaper og er svært slitesterke. PTFE-belegget er forsterket med diamantstøv for å være ekstra slitesterkt. Det keramiske alternativet er laget av mer naturlig materiale, nemlig leire og sand. Ofte kan denne formen for belegg lett komme til skade, men på denne pannen er det så sterkt at selv ikke hardhendt behandling med redskaper av metall kan ødelegge den. Men hvis belegget blir ødelagt, bør du bytte ut pannen. Ødelagt belegg kan frigjøre potensielt skadelige kjemikalier, slik som PFAS.

I tillegg er produktet kompatibelt med alle typer komfyrer og varme, inkludert induksjon. Pannen tåler også å settes i ovnen – på så mye som opp til 250 grader. Den har en god og bred størrelse på 30 centimeter som gjør den ideell til å lage selv store porsjoner. Du kan bruke modellen til å lage wok, men også til å steke alle andre typer matvarer.

Denne modellen er også veldig lett å rengjøre, for i tillegg til at matrester ikke lett setter seg fast, tåler den også å bli vasket i oppvaskmaskin.

Hva sier forbrukere om ONYX Cookware™ Wok?

ONYX Cookware™ WokPanne er som sagt ikke blitt testet av ekspertene, men den er imidlertid blitt en bestselger blant forbrukerne. Forbrukerne er svært begeistret over pannen, og det gjelder spesielt den enkle rengjøringen og den lette stekingen.

En av forbrukerne oppsummerer kort opplevelsen slik: «Super stekepanne … Enkel å gjøre ren». Denne modellen er et godt valg hvis du gjerne vil ha en robust non stick stekepanne som også kan brukes som en wokpanne.

Mer om ONYX Cookware™ Wok Panne

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 5 l
 • Diameter: 30 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,4 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm - teknologi av høy kvalitet og god varmefordeling

Beste stekepanne med varme-indikator

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Høy rangering på 4.5/5 stjerner på BBCgoodfoood
 • check 4,7/5 på Google Shopping
 • check 4,6/5 på Amazon

Se priser og tilbud på Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm :

 • Temperaturindikator for termisk signal
 • Ripebestandig titan non-stick belegg av høy kvalitet
 • Overlegen induksjon med rask og jevn tilberedning

Fordeler

 • Passer til alle typer komfyrer
 • Tåler ovn opp til 170°C
 • Tåler vask i oppvaskmaskin
 • Fin vekt og skrå sider

Ulemper

 • Håndtaket kan føles litt plastikk-aktig

Tefal Unlimited-stekepannen er et godt valg for folk som ønsker en pålitelig stekepanne som ikke er skadelig for helsen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal Unlimited Frying Pan

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,3 l
 • Diameter: 32 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vekt: 1,9 kg
 • Type belegg: Titan

Teknologi av høy kvalitet
Tefal Unlimited-stekepannen er av høy kvalitet, med et non stick belegg av titan. I tillegg har den en anti-ripe funksjon som gjør den svært holdbar. Du kan vaske denne stekepannen i oppvaskmaskinen og til og med bruke redskaper av metall, uten å bekymre deg.

Aluminium er ikke-magnetiske, og derfor vil ikke aluminiumspanner fungere på induksjon, uten et ekstra magnetisk lag. Tefal løser dette problemet ved at den har en bunnplate i rustfritt, som kalles «Thermo-Fusion Plus»-teknologi, noe som gjør den egnet for alle typer komfyrer.

Jevn varmefordeling
Termosignalet sørger for optimal temperatur. Når pannen varmes opp, begynner fargen å endre seg. Når den når temperaturen på 180 grader, forsvinner tegningen og den røde sirkelen er godt synlig.

Dette indikerer at pannen er klar for steking, eller at du bør regulere temperaturen. I tillegg fordeler Thermo-Fusion induksjonsbasen varmen jevnt i pannen og oppover sidene, takket være basens tykkelse og bredde. Stekepannen er også ovnsfast, men kun opp til 170°C.

Hva sier brukere og eksperter om Tefal Unlimited Frying Pan

Tefal Unlimited-stekepannen har fått 4,7 av 5 stjerner på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, og 4,6 av 5 stjerner på Amazon. Forbrukerne roser stekepannens non-stick og anti-ripe egenskaper.

BBCGoodFood.com testet produktets vurdering på 4,5/5. De har poengtert at pannen er pent balansert, verken for tung eller for lett. Den har svakt skrånende sider, og det er en lek å fjerne alt av matrester fra denne stekepannen.

Mer om Tefal Unlimited Stekepanne 32 cm

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,3 l
 • Diameter: 32 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Vekt: 1,9 kg
 • Type belegg: Titan

ONYX Cookware™ Sauté Panne - med god kapasitet og høy kant

Beste stekepanne med høy kant

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • check Testet av redaksjonen: god erfaring

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ Sauté Panne:

 • Patentert Tri-Ply-teknologi av høy kvalitet
 • Ideell for et bredt spekter av bruksområder
 • Utmerket bruning på grunn av den sekskantede designen

Fordeler

 • Flott sauté panne med stor kapasitet
 • Enkel rengjøring
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Moderne Tri-Ply teknologi
 • 3 lags fremstilling for bedre resultater

Ulemper

 • Potensiell frigjørelse av kjemikalier hvis PTFE-belegget blir ødelagt
 • Ingen varmeindikator

Stekepannen ONYX Cookware™ Sauté vil være et godt valg hvis man ser etter en stekepanne med høye kanter, som heller ikke er særlig dyr. Prisen på denne stekepannen er nemlig forholdsvis lav, spesielt hvis man tar den gode kvaliteten med i betraktning. Dette er altså en kraftig sauté stekepanne med stort bruksområde.

ONYX Cookware™ Sauté har – i motsetning til flere av konkurrentene – ikke blitt inkludert i en ekspert-test av stekepanner. På grunn av den gode kvaliteten, og bruk av svært moderne teknologi, har vi likevel valgt å inkludere denne modellen -den er også en favoritt blant de forbrukerne. Forbrukerne er veldig imponerte over funksjonaliteten, som vurderes som svært god.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Sauté Panne

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,7 l
 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,9 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

Allsidig og med patentert Tri-Ply teknologi
ONYX Cookware™ Sauté vil være et godt valg for deg som gjerne vil ha en sauté stekepanne i stedet for en vanlig stekepanne. Sauté-modellen har nemlig høyere kanter som gjør at den godt kan brukes til både vanlig steking og sautering av for eksempel grønnsaker. Kapasiteten er stor (26 centimeter), den tåler å vaskes i oppvaskmaskin, og den er i tillegg ovnsfast. Du bør likevel følge produsentens instruksjoner når det gjelder maks. temperatur slik at pannen holder lengre.

Den kan brukes til alle typer komfyrer – inkludert elektrisk, induksjon og gass – og den er veldig robust med et enkelt, men likevel stilfullt design. Denne modellen skal spesielt fremheves for den patenterte Tri-Ply teknologien som består av en laser-gravering og 3 lag i konstruksjonen. Her er det snakk om et ytre lag av magnetisk rustfritt stål som gjør det mulig å bruke modellen på alle slags komfyrer.

Lag 2 består av ren aluminium som bidrar til å sikre jevn varmefordeling, og det tredje laget med non stick belegg gjør at maten ikke svir seg fast i underlaget. Onyx tilbyr valgfrie non-stick-belegg for stekepannene sine. Originalt PTFE non-stick-belegg gir ideell bruning grunnet den hexagonale utformingen. Hvis du ønsker et mer miljøvennlig alternativ, kan du velge det keramiske belegget med de samme non-stick-egenskapene.

Hva sier forbrukere om ONYX Cookware™ Sauté Panne?

ONYX Cookware™ Sauté Panne hører som sagt til blant forbrukernes favoritter, men er ikke blitt inkludert i noen eksperttester. Forbrukerne er svært imponerte over stekepannen og at den scorer veldig høyt hos dem når det kommer til non stick belegget, designet og rengjøringen.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha mye for pengene -en allsidig sauté panne med den mest moderne teknologien som finnes på markedet.

Hvis du er blitt nysgjerrig på andre typer utstyr som kan hjelpe til med å øke allsidigheten på kjøkkenet, kan du også vurdere å lese Forbrukerliv sin artikkel om sous vide. Her kan du finne de beste sous vide apparatene, samt mer informasjon om hvordan du får de beste matlagingsresultatene.

Mer om ONYX Cookware™ Sauté Panne

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3,7 l
 • Diameter: 26 cm
 • Materiale: Tri-ply
 • Vekt: 1,9 kg
 • Type belegg: PTFE eller keramikk

EVA Trio Stekepanne - i høyglanspolert rustfritt stål

Beste stekepanne i rustfritt stål

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på EVA Trio Stekepanne:

 • Keramisk Slip-Let®-belegg
 • Ikke varmeledende metallhåndtak
 • Laget av høyglanspolert rustfritt stål

Fordeler

 • Motstandsdyktig mot høye temperaturer (400 grader)
 • Klassisk Eva Trio design
 • Motstandsdyktig mot rust
 • Budsjettvennlig
 • Holdbart materiale

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen

For å kunne finne frem til nettopp den beste modellen, er alle produktene blitt vurdert ut ifra 3 aspekter: Varmefordeling, holdbarhet og kvalitet på non stick belegget. Basert på vurderinger av disse aspektene, kommer de danske eksperter frem til at EVA Trio Stekepanne presterer veldig godt – den scorer nemlig hele 73 av 100 mulige poeng. Det er faktisk så høyt at denne modellen sikrer seg en tredjeplass i den samlede testen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av EVA Trio

Spesifikasjoner

 • Diameter: 30 cm
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Vekt: 1,4 kg
 • Type belegg: Keramikk

Dansk klassiker til en god pris
EVA Trio Stekepanne er en dansk klassiker når det kommer til kjøkkenutstyr, og denne modellen har stor kapasitet med en diameter på 28 centimeter. Den er fremstilt i høyglanspolert rustfritt stål, som gjør den både slitesterk og robust, i tillegg har den et virkelig elegant og stilig utseende i en lys sølvfarge.

Prisen er budsjettvennlig, så her får man mye for pengene. Bunnen er utstyrt med et keramisk non stick belegg som gjør at mat og matrester ikke fester, eller brenner seg fast, i pannen. I tillegg gjør non stick belegget at det er lett å rengjøre pannen og den tåler svært høye temperaturer – faktisk helt opptil 400 grader.

EVA Trio Stekepanne er derfor ovnsfast og passer til komfyrer med både elektrisitet, gass og induksjon. Som en bonus tåler den også å vaskes i oppvaskmaskinen. Den er svært slitesterk, og laget for å bli brukt hver dag.

At den er laget i rustfritt stål gjør også at den ikke ruster, blir ødelagt og mister sin funksjonaliteten. Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en slitesterk stekepanne, med non stick belegg, til en budsjettvennlig pris.

Mer om EVA Trio Stekepanne

Spesifikasjoner

 • Diameter: 30 cm
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Vekt: 1,4 kg
 • Type belegg: Keramikk

Tester og anmeldelser av stekepanner som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektroniske forbrukerprodukter, som den vanlige forbrukeren har bruk for i hverdagen. I denne omgang har Expertreviews.co.uk utført en test for å finne frem til den beste stekepannen som finnes på markedet, og modellen Tefal Extra Junior er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese testen i sin helhet hos britiske Expertreviews.co.uk.

T3.com

T3.com er et britisk teknologimagasin som skriver artikler om nyheter og trender innen den teknologiske verden. Det inkluderer også tester av forskjellige elektroniske produkter, og her er det snakk om en stekepanne test av de beste non stick modellene som finnes på markedet. Modellen Scanpan Classic Stekepanne er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese mer om testen hos britiske T3.com.

Kundeanmeldelser

Onyx Cookware

Ikke alle modellene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse forbrukeranmeldelser vedrørende et par av produktene:

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Wok Panne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Stekepanne hos Onyxcookware.no.

Les mer om brukernes erfaringer med ONYX Sauté Panne hos Onyxcookware.no

FAQ

For å finne frem til markedets beste stekepanne har vi gått igjennom både magasiner, aviser og nettsider med tanke på å finne de mest profesjonelle og relevante eksperttestene. Dette har vi gjort for å kunne gi deg best mulig oversikt over de ulike modellene som finnes på markedet.
Hva bør jeg tenke over når jeg velger en ny stekepanne?
Når du skal finne den beste stekepannen for deg vil det være fordelaktig å søke råd i en profesjonell test av stekepanner – de testene vi har brukt kan du finne linker til i avsnittet som heter «Kilder og Referanser». Det finnes imidlertid også noen aspekter som du selv kan finne ut av – som for eksempel størrelse (har du bruk for en liten eller stor panne), materiale (foretrekker du for eksempel aluminium fremfor rustfritt stål), egenskaper/funksjoner (har den non-stick belegg), rengjøring (kan den tåle å vaskes i oppvaskmaskin og/eller har den non-stick), pris (hvor mye vil du betale) og varmekilder (kan den brukes til komfyrer med elektrisitet, gass og induksjon – eller alle 3).
Kan jeg bruke redskaper av metall hvis stekepannen min har non-stick belegg?
Stekepannene i denne artikkelen kommer med non-stick belegg – og det innebærer at maten ikke fester seg til pannen. Dette belegget kan være litt følsomt, og derfor vil redskaper av tre, silikon eller plast ofte være de mest sikre. Redskaper av metall kan i enkelte tilfeller ødelegge non-stick belegget hvis man ikke er forsiktig. Flere av stekepannene i denne artikkelen tåler imidlertid redskaper av metall.
Hvordan passer jeg best mulig på stekepannen min?
Holdbarheten på stekepannen forlenges dersom du vasker den for hånd i stedet for i en oppvaskmaskin – og hvis du unngår å utsette den for altfor høye temperaturer.

Hvordan vaske en teflon stekepanne?

En stekepanne med et belegg av teflon må alltid vaskes grundig etter bruk. Du kan gjerne vaske den med varmt vann og litt Zalo – eller du kan bruke en annen skånsom såpe som er laget til oppvask. I motsetning til panner av støpejern, trenger du ikke å smøre inn pannen med olje eller annet fettstoff etter bruk – for en panne med teflonbelegg vil ikke ruste mens den ligger i kjøkkenskuffen og venter på å bli brukt.

Det er imidlertid uhyre viktig at du ikke bruker grove vaskesvamper eller harde materialer, som for eksempel stålull, når du skal rengjøre en panne med et belegg av teflon. Det er fordi disse harde materialene vil ripe opp teflonbelegget og ødelegge pannen. Da vil du ikke kunne steke mat like effektivt, samt at stekte matvarer kan komme til å sette seg fast i bunnen dersom du ikke er forsiktig. Vær derfor nøye med materialene du bruker når du skal rengjøre de stekepannene som er utstyrt med gode belegg av teflon. Dette gjelder også for redskapene du bruker under matlagingen.

Hvor varm blir en stekepanne?

Generelt sett vil stekepanner i gjennomsnitt kunne nå en temperatur på 260 grader – det er da de anses som virkelig varme. Gjennomsnittet vil imidlertid ligge på rundt 200 til 220 grader. Temperaturen kommer imidlertid litt an på hva slags panne du skal bruke. Teflonpanner og panner av støpejern oppfører seg nemlig litt forskjellig.

En panne med teflonbelegg blir som regel ikke utsatt for temperaturer over 265 grader, og dersom den skulle bli varmere enn dette så vil du merke en vond lukt. Teflon begynner imidlertid ikke å brytes ned før materialet når 280 varmegrader, noe som vil være mye mer enn det de fleste trenger for å lage mat.

Temperaturen til en stekepanne kan måles ved hjelp av ulike metoder. Den vanligste metoden er ovnstermometer-testen der et ovnssikkert termometer plasseres i midten av pannen mens den varmes opp til 200° grader. Etter dette er nådd så skal termometeret bare stå til tiden er ute før du kan se hva termometeret viser. Jo lenger pannen forblir på, jo mer varme vil den absorbere. Det gjør at en stekepanne kan bli så varm som 200 grader på kun noen få minutter, og dersom du venter så lenge som 30 minutter så kan den varmes opp til ca. 220 grader.

ONYX stekepanne

Når det kommer til stekepanner, finnes det et bredt spekter av merker og materialer å velge mellom. Kvaliteten og ytelsen til stekepannen har stor innvirkning på resultatet av matlagingen, og derfor er det viktig å velge en stekepanne som passer dine behov. En merkevare som har gjort seg bemerket i verden av stekepanner, er ONYX.

ONYX stekepanner er et utmerket valg for både amatører og profesjonelle kokker som ønsker kokeutstyr av høy kvalitet. Disse pannene skiller seg ut fra konkurrentene med sitt innovative design og avanserte teknologi. Laget av førsteklasses materialer, sikrer ONYX stekepanner jevn varmefordeling og lang holdbarhet.

Hva er PFAS?

PFAS er perfluorerte og polyfluorerte alkylstoffer og klassifiseres normalt som fluorholdige kjemikalier. De er best kjent fra non-stick kjøkkenutstyr. PFAS-molekylene består av en kjede av sammenkoblede karbon- og fluoratomer som potensielt er giftige, og siden karbon-fluor-bindingen er en av de sterkeste, er den vanskelig å bryte ned. Forbindelsen er kjent under mange navn, for eksempel fluorerte stoffer, perfluorerte stoffer, PFC, fluorkarboner, PFOA, PFOS, PTFE, Teflon og Gore-Tex. Disse kjemikaliene kan være et problem da de:

 • Ikke brytes ned i naturen. 
 • Kan sive gjennom jordsmonnet og forurense grunnvannet.
 • Kan samle seg (bioakkumuleres) i fisk og dyr.

Hvordan unngår du PFAS?

Siden PFAS finnes i mange dagligdagse produkter, inkludert kjøkkenutstyr og klær, bør du sørge for å følge produsentens anvisninger. Her er 6 tips som hjelper deg med å unngå PFAS i ditt kjøkkenutstyr:  

 • Bruk rustfritt stål
 • Bruk keramikk
 • Hold øye med temperaturen når du bruker non-stick-panner.
 • Bytt ut gryter og panner hvis de har riper.
 • Unngå sure matvarer i aluminiumsgryter
 • Vask nytt kjøkkenutstyr før du tar det i bruk

Det er også viktig at du bruker kjøkkenredskaper av plast eller tre for å unngå riper i non-stick-belegget. Med andre ord, ikke bruk metallredskaper med mindre produsenten oppgir at belegget tåler det.

 

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Scanpan Classic Stekepanne - nominert til beste stekepanne hos T3.com

Tefal Extra Junior

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme