Gryter til induksjon testoversikt: De 7 beste grytene til induksjon

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Har du en induksjonskomfyr og lyst til å virkelig briljere når du skal lage mat til deg selv og de du er glad i? Da er det viktig at du har det riktige utstyret.

For å kunne bruke induksjonskomfyren din så er det viktig at du har en gryte som kan brukes på komfyren. Dette vil kunne gi deg en veldig presis temperaturkontroll. Elektriske komfyrer tar lang tid å varme opp og kjøle ned igjen, og det kan være vanskelig å få en nøyaktig temperatur.

Med induksjon så vil du imidlertid få full kontroll over temperaturen som gir deg en mye bedre kontroll over matlagingen. 

I denne artikkelen finner du de 7 beste grytene på markedet til induksjon. Disse grytene er nøye utvalgt av ekspertene som gjennom grundige tester har funnet frem til de beste modellene markedet har å by på. 

I denne artikkelen finner du de 7 beste grytene til induksjon som er å finne på markedet. Disse grytene er nøye utvalgt av ekspertene som gjennom grundige tester har funnet frem til de aller beste modellene.

Før du kjøper deg nye gryter så bør du ha følgende i tankene:

✔ Størrelse: Hvor stor skal gryten være?
✔ Materiale: Hva er gryten laget av?
✔ Lokk: Har modellen et gjennomsiktig glasslokk, eller er lokket laget av samme materiale som gryten?
✔ Funksjoner: Ønsker du en enkel gryte eller en som gjør matlagingen litt lettere?
✔ Oppvask: Er gryten lett å gjøre ren? Tåler den å vaskes i oppvaskmaskin?

Denne artikkelen er bygget opp slik at du får en kort gjennomgang av hva grytene kan, samt hva ekspertene mener – både når det er snakk om Eva Trio gryter, OBH Nordica gryter, Fiskars gryter eller andre modeller.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv – vi samler nemlig resultatene fra upartiske tester.


ONYX Kasserolle – Beste gryte til induksjon

Best for prisen

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Bestselger og brukerfavoritt blant brukerne
✅ Non-stick teknologi
✅ Ovnssikker opptil 250 grader
5 års garanti
ONYX Kasserolle

 

ONYX Kasserolle er ikke blitt inkludert i noen eksperttester, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen da det her er snakk om en bestselger og en brukerfavoritt. Brukerne er svært imponerte over kasserollen, og basert på hverdagsbruk så har de gjort seg mange gode erfaringer med modellen – både når det kommer til holdbarhet, funksjonalitet, rengjøring, brukervennlighet og så videre.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Brukerfavoritt
🔴 Non stick belegg gir en enkel rengjøring
🔴 Hardt og robust materiale

Robust modell

ONYX Kasserolle vil være et godt valg hvis man gjerne vil ha en gryte som virkelig er holdbar. Den er utstyrt med et holdbart non stick belegg som gjør at maten ikke brenner seg så lett eller setter seg fast i belegget. Dette belegget vil ikke ta skade av hardhendt behandling – heller ikke fra metallredskaper.

Denne modellen har i tillegg en stor kapasitet på hele 5 liter, og den er kompatibel med alle typer komfyrer. Den tåler å vaskes i oppvaskmaskin og kan klare en tur i ovnen på opptil 250 grader.

Fantastisk produkt ifølge brukerne

Brukere er imponerte over denne gryten, og mye av rosen de har å komme med går på at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og virkelig leverer gode resultater. En av brukerne beskriver opplevelsen slik: «Nøt å steke kjøttkaker som ikke brant seg fast. Enkel å gjøre ren».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du har et større budsjett og legger stor vekt på non stick belegget.

Fordeler

 • Fungerer på alle komfyrer
 • Blir ikke skadet av metallredskaper
 • Høykvalitets non-stick belegg
Ulemper

 • Lokk følger ikke med

Utvalgte egenskaper
Svært holdbar
Non stick belegg
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Kan brukes i ovn


ONYX Grytesett – Beste grytesett til induksjon

Forbrukerliv’s anbefaling

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Holdbare gryter og bestselger blant brukerne
✅ Non-stick teknologi
Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
100 dagers returrett
ONYX Grytesett

 

ONYX Grytesett er ikke blitt testet av ekspertkilder, men vi har likevel valgt å inkludere disse grytene i denne artikkelen da det her i stedet er snakk om en bestselger og en favoritt blant brukerne. Brukerne er nemlig svært imponere over grytenes egenskaper, og erfaringene deres er høstet på grunnlag av erfaringer i hverdagen.

Derfor skal du kjøpe disse grytene:

🔴 Bestselger og favoritt blant brukerne
🔴 Non stick belegg gir en enkel rengjøring
🔴 Veldig hardt materiale

Hardt non stick belegg

Dette ONYX Grytesettet skal spesielt fremheves for at det er laget med et PFOA-fritt non stick belegg som sikrer at maten ikke svis eller brenner seg fast i underlaget. Det forlenger både grytens levetid og gir en enklere oppvask. I tillegg til dette så er dette non stick belegget veldig hardt – ikke engang hardhendt behandling med metallredskaper vil skade belegget.

De 2 grytene er henholdsvis en sauskjele og en kasserolle, og begge kan brukes til både induksjon og andre typer varme. De kan også tåle å settes i ovnen på opptil 250 grader samt rengjøring i oppvaskmaskin.

Lever helt klart opp til forventningene, ifølge brukerne

Som sagt så er ONYX Grytesettet både en bestselger og favoritt blant brukerne, og her får grytene mye skryt. All denne rosen går blant annet ut på at «de lever helt opp til forventningene» som én bruker uttrykker det, og generelt sett kommenteres det ofte at grytene er enkle i bruk og leverer et godt matlagingsresultat. At rengjøringen er enkel er også noe som fremheves.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha flere gryter i et hardt og robust materiale.

Fordeler

 • Favoritt blant forbrukerne
 • Praktisk non-stick belegg
 • Kan brukes både på induksjon og andre koketopper
Ulemper

 • Lokket på grytene i settet er ikke inkludert

Utvalgte egenskaper
Sett med 2 gryter
Non stick belegg
Hardt materiale
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin


Fiskars Functional Form gryte – 4 av 6 mulige stjerner i stor norsk test av gryter til induksjon

✅ 4 av 6 stjerner hos Klikk.no

Fiskars Functional Form gryte

 

Fiskars Functional Form er blitt inkludert i en stor test av gryter til induksjon hos det norske testmagasinet Klikk.no, og her oppnår den en veldig høy score – nemlig 4 av 6 mulige stjerner. Ekspertene har vurdert alle grytene ut ifra spesifikke parametere, og det vurderes at dette produktet klarer seg utrolig bra i testen.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Toppscorer hos stort norsk testmagasin
🔴 Herdet glasslokk
🔴 Hellefunksjon, damp- og koke-kontroll

God kontroll over matlagingen

Gryten Fiskars Functional Form er laget til den travle forbrukeren om gjerne vil at matlagingen skal gå raskt og enkelt. Produktet rommer hele 5 liter og er laget av holdbart rustfritt stål. Den varmes raskt opp og er utstyrt med både en smart hellefunksjon samt damp- og kokekontroll. Dermed får man en bedre oversikt over tilberedningen og en lettere jobb. Man får også enda bedre oversikt da modellen er utstyrt med et gjennomsiktig lokk i herdet glass.

Modellen tåler i tillegg å vaskes i oppvaskmaskin samt ovnsvarme på opptil 150 grader, og det finnes en silikonkant som gir en lydløs tilberedning.

Behagelig opplevelse ifølge ekspertene

Fiskars Functional Form er en favoritt hos det norske testmagasinet Klikk.no, som tildeler modellen hele 4 av 6 stjerner. Det fremheves spesielt at den er «en behagelig og velfungerende gryte», og det forklares at det finnes mange hull i lokket slik at det skal være enkelt å helle ut vannet fra gryten – uten at man trenger å fjerne lokket. Håndtakene på gryten er også komfortable da de ikke blir varme på grunn av at de er utstyrt med et belegg av gummi.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en mer prisvennlig gryte med god kontroll.

Fordeler

 • Høy romslighet på 5 liter
 • Slitesterkt rustfritt stål
 • Gjennomsiktig lokk i herdet glass gir oversikt over maten
Ulemper

 • Har ikke non-stick belegg

Utvalgte egenskaper

Herdet glasslokk
Hellefunksjon
Damp- og koke-kontroll
Silikondemping i lokket


WMF Function 4 Gryte – god vurdering fra tyske Test.de i en test av 16 gryter til induksjon

✅ God anmeldelse fra den tyske nettsiden Test.de

WMF Function 4 Gryte

 

WMF Function 4 Gryte er blitt inkludert i en test av 16 forskjellige gryter til induksjon hos det tyske testmagasinet Test.de. Ekspertene har sett nærmere på blant annet funksjonalitet, strømforbruk og håndtering, og ut ifra disse kriteriene er en endelig anmeldelse blitt gitt. Vurderingen når det kommer til WMF Function 4 er at den er både velfungerende og god.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 God anmeldelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Multi-funksjonelt lokk
🔴 Robust Cromargan rustfritt stål

Cromargan rustfritt stål og TransTherm Universalbunn

WMF Function 4 er laget av flere patenterte systemer for å sikre en svært effektiv og lang levetid samt en enkel matlaging – her er det snakk om en utforming i Cromargan rustfritt stål samt en TransTherm universalbunn. Dette fører også til et enkelt vedlikehold og en tykk bunn som er kompatibel med all slags varme.

Her er det satt fokus på det multi-funksjonelle lokket i glass med silikonbelegg.  Det gjør det enkelt å helle ut vann, og gir en effektiv koking med både lite og mye vann. Belegget av silikon vil også gjøre grytekluter overflødige.

Generelt god gryte, ifølge ekspertene

WMF Function 4 er som sagt blitt inkludert i en stor tysk test av gryter til induksjon – utført av det tyske testmagasinet Test.de. De tyske ekspertene har vurdert alle modellene på utvalgte parametere som inkluderer blant annet funksjonalitet i forbindelse med matlaging, strømforbruk og håndtering. WMF Function 4 scorer høyt på alle de 3 parameterne og tildeles derfor et stempel som «god».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en premium gryte med moderne teknologi.

Fordeler

 • Multi-funksjonelt lokk
 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Mange gode egenskaper
Ulemper

 • Hullene i lokket kunne godt vært større

Utvalgte egenskaper
Patentert Cromargan rustfritt stål
Patentert TransTherm universalbunn
Lokk i glass med silikonbelegg
Gir god assistanse ved all slags koking


Kilder og referanser

Her kan du finne mer informasjon og linker til de undersøkelsene vi har brukt i denne artikkelen om de 7 grytene til induksjon:

Brukeranmeldelser 🇳🇴

Ikke alle de 7 grytene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi heller sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse brukeranmeldelser når det gjelder et par av produktene.

Du kan lese mer om brukernes erfaringer med ONYX Kasserolle hos Onyxcookware.no.

Du kan lese mer om brukernes erfaringer med ONYX Grytesett hos Onyxcookware.no.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som utfører tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettside i form av siden Test.de. I denne omgang har ekspertene testet de beste grytene som finnes på markedet. Modellene WMF Function 4 og Rösle Silence High Saucepan er blitt inkludert her. Les om alle de testede grytene til induksjon her.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er et stort norsk testmagasin som utfører forbrukertester. Det inkluderer produkter til både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no foretatt en test av de beste grytene som finnes på markedet, og modellene Eva Solo Gravity, OBH Nordica C-Smart gryte og Fiskars Functional Form gryte er blitt inkludert. Du kan lese testen i sin helhet hos Klikk.no.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Eva Solo Gravity – best i test blant 17 gryter til induksjon

Eva Solo Gravity

Eva Solo Gravity er blitt testet av det norske testmagasinet Klikk.no sammen med 16 andre gryter til induksjon, og ekspertene vurderer at den virkelig briljerer. Den imponerer så stort at den kåres til best i test blant mange gode gryter. Testen inkluderer flere merker fra både dyre og billige prisklasser, noe som gjør det mulig å finne gryter fra både Eva Solo og Eva Trio seriene.

Ekspertene har sett nærmere på forskjellige parametere som ligger til grunn for den endelige anmeldelsen, og disse inkluderer blant annet design, størrelse, rengjøring, funksjoner, pris og tilberednings-egenskaper. I tillegg til dette så er disse grytene til induksjon blitt testet på flere forskjellige områder – her er det snakk om koking av både vann og melk.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Kåret til best i test av et stort norsk testmagasin
🔴 Integrert dampventil og sil
🔴 Bedre enn 16 andre konkurrenter

Romslig og med gode funksjoner

Eva Solo Gravity kan romme 4 liter, noe som gjør den svært romslig og allsidig, og i tillegg kan den brukes til alle varmekilder – inkludert induksjon. Den er flott og enkel i utseendet, og står i stil med de andre Eva Solo og Eva Trio grytene, og den kommer med et gjennomsiktig lokk, en innebygd dampventil samt en integrert sil. Dampventilen sørger for at vannet ikke koker over så lett, og silen gjør det enklere å helle ut vann fra kjelen.

I tillegg til dette så er det fokus på rengjøring da dette produktet er laget til å kun kreve en lett oppvask – man kan nemlig uten problemer sette den i oppvaskmaskinen. For en god komfort er håndtakene spesialdesignet til å ikke bli for varme, og innvendige litermål gjør kjelen enda mer oversiktlig.

Praktisk og god ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no har kåret Eva Solo Gravity til «best i test», og dette begrunnes hovedsakelig med ordene: «Praktisk og god gryte med et behagelig lokk».

Ekspertene utdyper også at det her rett og slett er snakk om en flott gryte som med sitt praktiske lokk gjør det lett å helle ut vann. I tillegg til dette så fremheves også de innvendige måleenhetene samt dampventilen. Det kommenteres også at modellen er svært enkel i bruk, og man trenger ikke engang å fjerne lokket for å helle ut vannet. Klikk.no gir Eva Solo Gravity enda mer ros for å ha håndtak som ikke blir varme, en god vekt og balanse samt en enkel rengjøring.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en gryte som gjør matlagingen enklere ved hjelp av gode funksjoner.

Utvalgte egenskaper
God romslighet
Gjennomsiktig lokk
Med dampventil og sil
Med håndtak som ikke blir for varme


OBH Nordica C-Smart – unikt patentert system som får hele 5 av 6 stjerner

✅ 5 av 6 stjerner hos Klikk.no
✅ Unikt patentert system

OBH Nordica C-Smart

OBH Nordica C-Smart har fått hele 5 av 6 mulige stjerner i en test av hele 17 gryter til induksjon hos det norske testmagasinet Klikk.no. Ekspertene har vurdert modellene på parametere som størrelse, design, oppvask, funksjoner og kokeegenskaper – og ut ifra dette er en endelig anmeldelse blitt gitt.

Ekspertenes vurdering ble til at de er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart – noe som resulterer i en klar kåring som toppscorer.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Får gode resultater hos stort norsk testmagasin
🔴 Unikt patentert system med dobbelt håndtak
🔴 Passer til alle typer komfyrer

Dobbelt håndtak og lettere arbeid

Denne OBH Nordica C-Smart gryten kommer med en god størrelse på 3 liter og et flott design med dobbelt håndtak i et patentert system som sikrer en ultimat komfort. Materialet er holdbart i rustfritt stål, og modellen tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Lokket er laget av glass – noe som gjør det mulig å holde øye med matlagingen, og det finnes også en praktisk helletut samt en integrert sil. Denne silen gjør det lettere å helle vann ut av gryten. Som en ekstra bonus så kan modellen brukes på alle typer komfyrer – også induksjon – og for en enklere oppbevaring kan grytene stables.

Uvanlig, men praktisk, ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart og skriver rett og slett at den er «en perfekt gryte til grønnsaker og pasta» da det er veldig lett å helle ut vannet. Ekspertene forklarer også at det finnes mange gode gryter til induksjon, men at denne modellen er praktisk med komfortable og brede håndtak – også selv om utformingen er litt uvanlig. 

Denne modellen vil være et godt valg dersom du gjerne vil ha en komfortabel gryte der det er veldig enkelt å helle ut vannet.

Utvalgte egenskaper
Patentert system
Dobbelt håndtak
Lett å helle ut vannet
Integrert sil


Rösle Silence High Saucepan – spesialdesignet lokk og stempel som tilfredsstillende hos tyske Test.de

Rösle Silence High Saucepan

Rösle Silence High Saucepan er blitt testet av det tyske testmagasinet Test.de sammen med 15 andre gryter til induksjon. De tyske ekspertene har gått igjennom hver enkelt modell og undersøkt dem på spesifikke parametere som for eksempel funksjonalitet på kjøkkenet, strømforbruk og generell håndtering. Basert på dette er det blitt gitt en endelig anmeldelse, og her vurderes det at Rösle Silence High Saucepan klarer seg godt og er svært tilfredsstillende.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Flott anmeldelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Spesialdesignet lokk
🔴 God og jevn varmetilførsel

Fokus på spesialdesignet lokk

Det som muligens er mest iøynefallende ved Rösle Silence High Saucepan er lokket. Her finnes det nemlig et spesielt silikonbelegg som sørger for å holde gryten helt tett. Dette gjør at både smaksnyanser, vitaminer, mineraler og lukt bevares i maten. I tillegg til dette så har bunnen en kjerne av aluminium som er hele 5 millimeter tykt, og det sikrer en god, jevn og stabil varmetilførsel under hele tilberedningstiden.

Det finnes i tillegg en praktisk helletut som reduserer søl.

Tilfredsstillende resultater ifølge ekspertene

Det tyske testmagasinet Test.de gir Rösle Silence High Saucepan det som kalles en «tilfredsstillende» anmeldelse. Dette stempelet er bedre enn det vanlige stempelet som «god», og det vurderes derfor at denne modellen er et veldig bra produkt.

Ekspertene har vurdert de inkluderte grytene ut ifra 3 parametere: Funksjon under matlaging, strømforbruk og håndtering. Denne modellen fra Rösle scorer høyt over hele linja – spesielt på strømforbruk.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en jevn varmetilførsel og god bevaring av smak og vitaminer.

Utvalgte egenskaper
Spesielt lokk
Silikonbelegg
Bunn med kjerne av aluminium
Jevn og stabil varmetilførsel


FAQ – alt det du gjerne vil vite om gryter til induksjon

🤩 Hvordan velges produktene ut i artikkelen?

For å finne frem til de aller beste grytene til induksjon – noe som vil gi forbrukerne en best mulig oversikt over utvalget – så har vi søkt igjennom både aviser, magasiner og andre nettsider for å finne de mest relevante og profesjonelle testene. Her har vi sett nærmere på hvilke modeller som er blitt testet – som for eksempel grytene Eva Solo- og Eva Trio samt gryter fra blant annet OBH Nordica, Fiskars, ONYX og Rösle.

😉 Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge en ny gryte til induksjon?

Når du skal velge deg en ny gryte så er det et par punkter du bør tenke på: Dette gjeldet blant annet størrelse, materiale (både i selve gryten og lokket), bunn (tykk bunn eller vanlig bunn), rengjøring (tåler den å vaskes i oppvaskmaskin, eller har den non stick), pris, funksjonalitet (fungerer den også til induksjon) og funksjoner (som for eksempel om det finnes funksjoner som gjør at vannet ikke koker over, at damp lettere kan slippe ut, at det er enklere å helle ut kokende vann og så videre).

🤓 Hvilket merke burde jeg velge hvis jeg vil ha nye gryter?

Det finnes veldig mange gode merker når det gjelder gryter til induksjon, og disse kommer også i ulike prisklasser. Vil du helst ha en god kvalitet som gjør at gryten kan holde i mange år så kan du for eksempel velge en modell fra Fiskars, OBH Nordica, ONYX, WMF og Rösle – eller du kan se nærmere på Eva Solo- og Eva Trio gryter.

🧐 Hvor kan jeg lese mer?

Hvis du er blitt nysgjerrig på flere nye ting til kjøkkenet så kan du med fordel også lese Forbrukerliv sin artikkel om sous vide. Her finner du både testvinnende produkter og mer informasjon om hvordan du får de beste resultatene med sous vide tilberedning av maten.

Les også vår stekepanne testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere