Kjeler til induksjonstopp - Best i test: De 6 beste grytene til induksjon

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: august 31, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Kjeler til induksjonstopp - Best i test: De 6 beste grytene til induksjon

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Har du en induksjonskomfyr og lyst til å briljere på kjøkkenet? Da er det viktig at du har det riktige utstyret.

Dersom du har en induksjonskomfyr trenger du gryter som nettopp er laget for induksjon. Med en induksjonskomfyr vil du få svært presis temperaturkontroll, sammenlignet med bruk av vanlige elektriske komfyrer. Det tar også langt mer tid å varme opp, og kjøle ned, elektriske komfyrer.

Med en induksjonskomfyr og full kontroll over temperaturen, vil du får mye bedre kontroll over matlagingen.

I denne artikkelen finner du de 6 beste induksjon-grytene på markedet. Disse grytene er nøye utvalgt av ekspertene, som gjennom grundige tester har funnet frem til de beste modellene markedet har å by på.

Denne artikkelen gir en gjennomgang av grytene, samt hva ekspertene mener -dette gjelder blant annet for Eva Trio gryter, Le Creuset gryter, Fiskars gryter og andre modeller.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv – vi samler heller resultatene fra upartiske tester.

Seneste endring:

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av kjeler til induksjonstopp i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 6 beste kjeler til induksjonstopp i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte kjeler til induksjonstopp

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper gryter

 • Størrelse

  Når du skal kjøpe en gryte for induksjon er det viktig å tenke på størrelsen. Gryter kommer i mange forskjellige størrelser, og hver av dem passer til forskjellige formål. Du må sørge for at gryten du velger har riktig størrelse, slik at den får plass på induksjonsplaten. Hvis den er for stor eller for liten, vil den ikke aktivere varmeelementet. Mindre gryter brukes vanligvis til oppgaver som å tilberede mindre mengder mat, og har vanligvis en kapasitet på rundt 2L.

  Middels store gryter, som har en kapasitet på 5 eller 6L, er godt egnet for å tilberede små menger med pasta, suppe, korn og grønnsaker. Den vanligste grytestørrelsen er på 7,5 til 8 L, og de er ideelle for å lage åtte til tolv porsjoner suppe, koke en til to bokser med pasta eller lage hjemmelaget kraft. Hvis du lager mat for en stor familie, kan en 10L gryte være et bedre valg, slik at du kan lage større mengder mat av gangen.

 • Materiale

  En annen faktor å vurdere er grytens materiale. Rustfritt stål er et populært valg fordi det er sterkt og ikke ruster. Det leder ikke varme så godt som andre materialer, så det kombineres ofte med aluminium. Støpejern har god varmebevaring, og er godt egnet for matlaging som trenger lav, jevn varme. Det tar imidlertid lengre tid å varme opp, og kjøle ned, sammenlignet med andre materialer.

  Aluminium leder og holder varmen godt, og er både lett og rimelig. Den er imidlertid kun kompatibel med induksjonstopper hvis den har en rustfri stålplate i bunnen. Porselensemalje på metall er også et godt valg for induksjonsgryter, så lenge grunnmaterialet i gryten er magnetisk metall.

 • Vedlikehold

  Det er også viktig å tenke på hvordan du vil vedlikeholde grytene. Noen materialer kan vaskes i oppvaskmaskin, men andre må vaskes for hånd. Rustfritt stål er et godt alternativ for en induksjonsgryte fordi den er slitesterk og enkel å rengjøre -da den både kan vaskes for hånd og settes i oppvaskmaskinen. Generelt er håndvask med varmt vann og såpe en anbefalt måte å rengjøre alle typer gryter, også støpejern og aluminium. Med induksjonsgryte må du sørge for at den fortsatt er magnetisk, og at bindingen på induksjonsplaten fortsatt er god. Hvis den ikke er det, må du kanskje bytte ut gryten.

 • Pris

  De dyreste modellene koster rundt 5000 kr og er generelt laget med fokus på detaljer, har mer ripebestandig belegg og er laget av mer holdbart materiale, slik som rustfritt stål. De budsjettvennlige alternativene koster rundt 300 kr, og er vanligvis mindre holdbare på lang sikt, og mat kan bli brent på grunn av tynnere konstruksjon. Vurder hva slags mat du pleier å lage, og velg deretter den gryten som passer best for deg.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Når du kjøper en gryte for induksjon, kan det være smart å se på hva andre syntes om nettopp denne gryten. Forbrukeranmeldelser kan si deg noe hvor godt gryten fungerer, og om den er enkel å bruke og rengjøre. Ekspertanmeldelser kan gi deg mer informasjon om evnene til gryten, og om det er et godt valg for din type matlaging.

arrow-more

ONYX Cookware™ - kjele til induksjonstopp med god kapasitet

Beste non-stick gryte for induksjon for prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™ :

 • Trelags konstruksjon i unik sekskantet design
 • Japansk non-stick PTFE-belegg av høy kvalitet
 • Rask oppvarming og jevn varmefordeling

Forbrukerlivs vurdering

Kjøkkengryten fra ONYX Cookware™  har gode egenskaper som gjør den til et godt valg for ulike matlagingsbehov. Det som utmerker seg er “Tri-Ply clad”-teknologien, som er en god blanding av magnetisk rustfritt stål og aluminium for jevn varmefordeling. Dette designet kompletteres av et elastisk PTFE non-stick-belegg, forsterket med diamantstøv, som gir holdbarhet og pålitelig non-stick-funksjonalitet. Med to typer belegg og et sjenerøst volum på 5 liter er denne gryten godt egnet til mange ulike former for matlaging. Gryten tåler dessuten både oppvaskmaskin og stekeovn, og følger bruksanvisningen.

Vær imidlertid oppmerksom på en potensiell ulempe: et ødelagt non-stick-belegg kan gjøre det nødvendig å bytte ut gryten. Dette reduseres imidlertid av det diamantstøvtilførte belegget, som vanligvis har lengre holdbarhet. Selv om det ikke følger med et lokk, er kvaliteten på selve gryten svært god. Vi mener kjøkkengryten fra ONYX Cookware™ er et godt alternativ for deg som ønsker en blanding av allsidighet og holdbarhet.

Fordeler

 • Fungerer på alle komfyrer
 • Tåler redskaper av metall
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Tåler stekeovn opp til 260 °C
 • 100 dagers tilfredshetsgaranti

Ulemper

 • Lokk følger ikke med
 • Hvis belegget er skadet, bør gryten skiftes ut.

ONYX Cookware™ kjøkkengryte er ikke blitt testet i noen ekspert-tester, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen. Dette fordi det er en bestselger og en forbrukerfavoritt. Forbrukerne er svært imponerte over denne gryten og sier at den er svært god til hverdagsbruk – både når det gjelder funksjonalitet, rengjøring, brukervennlighet og holdbarhet.

Derfor er kjøkkengryten fra ONYX et godt valg:

 • Favoritt blant forbrukerne
 • Tåler å bli vasket i oppvaskmaskin
 • Hardt og robust materiale

Hva sier forbrukere om kjøkkengryten fra ONYX Cookware™ ?

Forbrukerne er imponert over denne gryten, og mye av rosen går ut på at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og gir veldig gode resultater. En av forbrukerne beskriver opplevelsen slik: «Nøt å steke kjøttkaker som ikke brant seg fast. Enkel å gjøre ren».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du har et større budsjett, og setter pris på et godt non-stick belegg.

Mer om ONYX Cookware™

Spesifikasjoner

 • Materiale: Rustfritt stål, aluminium
 • Kapasitet: 2,8 l
 • Diameter: 20 cm
 • Vekt: 1,2 kg

Kjøkkengryten fra ONYX Cookware™ har god varmefordeling og “try-ply clad” -teknologi. Derfor er gryten egnet for alle typer komfyrer, og den tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Den har også et PTFE non-stick belegg som er forsterket med diamantstøv for ekstra holdbarhet.

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis non-stick-belegget ødelegges, bør kasserollen byttes ut. Ødelagt non-stick belegg kan være farlig på grunn av kjemikalier som PFAS. Denne modellen har god kapasitet med sitt 5l volum. I tillegg er den ovnsikker, men sørg for å følge bruksanvisningen når det kommer til maks. temperatur.

Eva Solo Nordic 26cm 6L - kjele til induksjonstopp som er allsidig bruk

God gryte til mange formål

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Eva Solo Nordic 26cm 6L:

 • Rustikk look i lett aluminiumskonstruksjon
 • Egnet for tilberedning av forskjellige retter
 • Tåler høye temperaturer

Forbrukerlivs vurdering

Eva Solo fra Nordic Kitchen-serien balanserer form og funksjon. Den har et visuelt tiltalende design med myke kurver og en elegant finish som passer inn i enhver kjøkkeninnredning. Med en kapasitet på hele 6 liter og en diameter på 26 cm egner den seg til en rekke ulike retter, fra grønnsaks- og suppetilberedning til steking av kjøtt.

Den har et non-stick-belegg som forenkler rengjøringen og forhindrer at maten setter seg fast. At gryten er kompatibel med alle varmekilder, inkludert induksjon, og at den kan vaskes i oppvaskmaskin, gjør den enda mer praktisk. Det må imidlertid utvises forsiktighet, da overflaten kanskje ikke tåler bruk av metallredskaper. Alt i alt mener vi at Eva Solo er et godt alternativ for deg som er opptatt av estetikk og funksjonalitet.

Fordeler

 • Kan brukes til baking
 • Passer til alle kokeplater
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Enkel å håndtere
 • Estetisk tiltalende design
 • Slitesterk og lett

Ulemper

 • Bunnen er litt sensitiv for diverse kjøkkenredskaper

Denne gryten har et 4-lags non-stick Slip-Let-belegg som gjør det lettere å lage mat, sammenlignet med tradisjonelle gryter. Den krever nesten ingen bruk av olje, og den er veldig enkel å rengjøre. Gryten passer godt for deg som ønsker en moderne kjøkkengryte, med de samme gode egenskapene som ved en støpejernsgryte, men som er lett.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 6 l
 • Materiale: Aluminium
 • Diameter: 26 cm
 • Vekt: 4,4 kg

Løynefallende design og enkel rengjøring
Eva Solo gryten er av høy kvalitet -den er slitesterkt, lett og enkel å rengjøre. Den stammer fra Nordic Kitchen-serien, og kan brukes til alle varmekilder, inkludert induksjon. Den har non-stick belegg, så mat og smuss vaskes lett bort.

I tillegg tåler den oppvaskmaskin, så du kan også velge å rengjøre den på den måten. Husk at hvis non-stick-belegget blir ødelagt er det nødvendig med en ny gryte. Skadet eller overopphetet non-stick-belegg kan frigjøre potensielt farlige kjemikalier som PFAS.

Hvis du bruker gryten i samsvar med det som står i instruksjonene, bør du kunne unngå dette og sikre holdbarheten til gryten. I tillegg har den et veldig tiltalende design med glatte kurver og en elegant finish. Den vil derfor ta seg godt ut på ethvert kjøkken.

God kapasitet
Den har en kapasitet på 6L, noe som passer for de fleste, og du kan lage supper, store porsjoner med pasta og mye annet for en mellomstor familie. Den har en diameter på 26 cm, som er den mest allsidige og optimale størrelsen for ulike typer matretter.

Hva sier forbrukere og eksperter om Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L?

Denne gryten har en vurdering på 4,3 basert på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, med forbrukere som sier at den er verdt pengene. Anmeldere har også nevnt at gryten varmer maten jevnt, og at den har en passende størrelse for de fleste bruksområder. De liker også det lette designet, og ar det er svært lett å rengjøre den etter bruk.

Mer om Eva Solo Nordic 26cm 6L

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 6 l
 • Materiale: Aluminium
 • Diameter: 26 cm
 • Vekt: 4,4 kg

ONYX Cookware™ - kjeler til induksjonstopp med 2 deler - med "try-ply clad"

Beste allsidige grytesett

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 5/5 stjerner av forbrukerne hos Onyxcookware.no
 • Holdbare gryter og bestselger blant forbrukerne

Se priser og tilbud på ONYX Cookware™:

 • Allround-sett med 2 potter
 • Rask oppvarming med unik Tri-Ply-sammensetning
 • Mulighet for å velge to forskjellige belegg

Forbrukerlivs vurdering

ONYX COOKWARE™-settet med 2 gryter er allsidig og praktisk på kjøkkenet. Du kan velge mellom to ulike belegg, der det originale japanske non-stick PTFE-belegget er av høy kvalitet og tilsatt diamantstøv for økt holdbarhet. Dette belegget sikrer lang holdbarhet og utmerket ytelse ved sautering og bruning av kjøtt og grønnsaker. En stor fordel med ONYX COOKWARE™ er at det tåler bruk av metallredskaper uten å lage riper i non-stick-belegget.

Grytene er spesielt utviklet for sauser, og løser det vanlige problemet med brent saus ved å gi jevn oppvarming og en slitesterk non-stick-overflate. Det sekskantede designet som er lasergravert, gir bedre bruning og perfekt tilberedt mat. Lokket følger ikke med, men gryten er kompatibel med induksjon og andre varmekilder, og den tåler både stekeovn og oppvaskmaskin. Det er imidlertid viktig å bytte ut gryten hvis PTFE non-stick-belegget blir skadet, for å unngå at skadelige kjemikalier som PFAS frigjøres. Alt i alt mener vi at ONYX COOKWARE™-settet med 2 gryter er et godt alternativ for deg som ønsker allsidige gryter med utmerkede non-stick-egenskaper.

Fordeler

 • Slitesterk og holdbar konstruksjon
 • Ideell for ulike matlagingsbehov
 • Fungerer på alle komfyrtopper
 • Lett å vedlikeholde med non stick-effekt
 • Motstandsdyktig mot metallredskaper

Ulemper

 • Lokket på grytene i settet er ikke inkludert

Grytesettet fra ONYX Cookware™ er ikke blitt testet av eksperter, men vi har likevel valgt å inkludere disse grytene i denne artikkelen, da dette er en bestselger og en favoritt blant forbrukerne. Forbrukerne er nemlig svært imponere over grytenes egenskaper.

Derfor er grytesettet fra ONYX et godt valg:

 • Bestselger og favoritt blant forbrukerne
 • Enkel å vaske -trygg å vaske i oppvaskmaskinen
 • Slitesterkt materiale

Hva sier forbrukere om ONYX Cookware™ Grytesett?

Grytesettetet ONYX Cookware™  er både en bestselger og favoritt blant forbrukerne. Grytene får blant annet skryt for at  «de lever helt opp til forventningene» som én forbruker uttrykker det, og generelt sett kommenteres det ofte at grytene er enkle i bruk og gir et godt matlagingsresultat.

At rengjøringen er enkel, er også noe som fremheves av forbrukerne. Settet er et godt valg for deg som ønsker å ha flere non-stick gryter som passer til alle komfyrer.

Mer om ONYX Cookware™

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 2 ,5 l
 • Materiale: Aluminium, rustfritt stål
 • Diameter: 18 , 24 cm
 • Vekt: 1,1 kg

Settet har det originale PTFE non-stick-belegget, som er veldig slitesterkt grunnet bruk av diamantstøv. Onyx har en unik hexagonal utforming, som lages ved bruk av lasergravering. Dette fører til ideell bruning av maten. Hvis belegget skulle bli ødelagt bør du bytte ut gryten.

Skadet PTFE non-stick belegg kan føre til frigjøring av kjemikalier som PFAS. De 2 grytene er henholdsvis en sauskjele og en større kjøkkengryte, og begge kan brukes til både induksjon og andre typer varme. De tåler også å settes i ovnen, samt rengjøring i oppvaskmaskin.

Le Creuset, 24cm, 4,2L - kjele til induksjonstopp med god varmebevaring

En favoritt blant forbrukerne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4.9/5 hos Google Shopping
 • 4.8/5 hos Amazon

Se priser og tilbud på Le Creuset, 24cm, 4,2L :

 • Praktisk kapasitet for 4-5 personer
 • Tettsittende lokk
 • Krever minimalt bruk av fett

Forbrukerlivs vurdering

Le Creuset-gryten er en kundefavoritt og får mye skryt for sine eksepsjonelle egenskaper. Denne gryten er laget av slitesterk og hygienisk emalje og tåler ulike tilberedningsmetoder, inkludert stekeovn, grill, fryser og oppvaskmaskin. Den er kompatibel med alle typer kokeplater, inkludert induksjon, noe som gjør den enda mer allsidig. En funksjon som skiller seg ut er at støpejernskonstruksjonen holder godt på varmen. Selv om den varmes opp sakte, holder den på varmen i en lengre periode, noe som gjør den perfekt til å holde maten varm i vintermånedene. I tillegg sørger grytens avrundede bunn for jevn varmefordeling, noe som resulterer i jevnt tilberedte retter.

Selv om Le Creuset-gryten ligger i en høyere prisklassen, er den en god investering på lang sikt på grunn av sin eksepsjonelle holdbarhet. Det er imidlertid verdt å merke seg at den kan være tung når den er fylt, og at den ikke har non-stick-belegg. De gode koke-egenskapene og den lange levetiden veier likevel opp for disse mindre ulempene. Alt i alt mener vi at Le Creuset-gryten er et godt alternativ for deg som ønsker et pålitelig og allsidig gryte.

Fordeler

 • God varmebevaring
 • Enkel å rengjøre
 • Avrundet bunn for jevn varmefordeling 
 • Tåler stekeovn, grill, fryser og oppvaskmaskin

Ulemper

 • Litt tung når den er fullastet og varm
 • Ikke non-stick belegg

Den største fordelen med denne gryten er at den er lett og behagelig å holde i, på grunn av gode håndtak. Den er ideell for de som ønsker en vakker emaljert støpejernsgryte som kan tilberede mat til 4-5 personer, og er kompatibel med induksjon.

 • Tettsittende lokk
 • Allsidig bruk
 • Håndtak som er lette å gripe

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Le Creuset Støpejernsgryte

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 4,2 l
 • Materiale: Støpejern
 • Diameter: 24 cm
 • Vekt: 4,3 kg

Slitesterk og god varmebevaring
Denne Le Creuset-gryten, laget av slitesterk og hygienisk emalje, tåler bruk i ovn, grill, fryser og oppvaskmaskin, noe som gjør den til en allsidig gryte for ulike matlaging. Den kan brukes på alle typer kokeplater, inkludert induksjon.

Det som gjør at denne gryten virkelig skiller seg ut, er dens evne til varmebevaring. Dette kommer av at gryten er laget av støpejern, som er et materiale som varmes sakte opp, men som til gjengjeld holder på varmen lenge. Denne gryten vil holde mat varm i lang tid, noe som gjør den optimal for vinterhalvåret hvor man oftere lager varme supper, grøt, gryterett osv.

Jevn varmefordeling
En annen flott funksjon ved denne gryten er dens avrundede bunnen, som gir jevn varmefordeling, og derav også jevn tilbereding av maten. Når det kommer til pris er denne gryten i det høyere sjiktet, men samtidig kan den anse som en god langsiktig investering, da den er laget av svært slitesterk materiale og derfor vil vare lenge.

Les også vår stekepanne testoversikt.

Hva sier forbrukere om Le Creuset Støpejernsgryte?

Denne gryten har en rangering på 4,9 på Google, basert på samlede forbrukeranmeldelser, og en vurdering på 4,8 på Amazon. Forbrukerne liker at gryten er svært slitesterk, at den gir jevn varmefordeling og at den er enkel å rengjøre. Gryten kan også brukes i ovnen, noe som gjør den til et godt valg for både baking og annen matlagning som krever bruk av ovn.

Mer om Le Creuset, 24cm, 4,2L

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 4,2 l
 • Materiale: Støpejern
 • Diameter: 24 cm
 • Vekt: 4,3 kg

Fiskars Functional Form - kjele til induksjonstopp for større porsjoner

Best for større porsjoner

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • 4/6 stjerner hos Klikk.no

Se priser og tilbud på Fiskars Functional Form:

 • Rustfritt stål av høy kvalitet med Hardtec™-belegg
 • To innebygde hellefunksjoner for praktisk tilberedning
 • Høy romslighet på 5 liter

Forbrukerlivs vurdering

Fiskars Functional Form-gryte har en romslig kapasitet på 5 liter og er ideell for den travle hjemmekokken som vil ha praktiske løsninger. Gryten er laget av slitesterkt rustfritt stål og varmes raskt og effektivt opp på alle platetopper. Den smarte hellefunksjonen, damp- og kokekontrollen og det flate lokket med to helle-alternativer bidrar til det brukervennlige designet. Bakelit-håndtaket er kjølig å ta på og gir et godt grep, mens det gjennomsiktige lokket i herdet glass gjør det enkelt å følge med på kokeprosessen. I tillegg tåler gryten både oppvaskmaskin og stekeovn opp til 150 grader, noe som forenkler rengjøringen. Silikonranden langs lokket gir en stillegående og varmesikker funksjon.

Selv om gryten ikke har non-stick-belegg, gjør funksjonaliteten og holdbarheten den til et godt alternativ for hverdagsmatlaging. Det plassbesparende designet gjør den enkel å stable og effektiv å oppbevare. Vi mener at Fiskars Functional Form-gryte er praktisk og lettvint, noe som gjør den til et godt valg for dem som er på jakt etter en effektiv og slitesterk gryte til matlaging av større porsjoner.

Fordeler

 • Varmer raskt og effektivt på alle platetopper
 • Silikonkanter som gjør lokket stillegående og varmetett
 • Plassbesparende design
 • Slitesterkt rustfritt stål
 • Gjennomsiktig lokk i herdet glass -gir oversikt 

Ulemper

 • Har ikke non-stick belegg

Fiskars Functional Form er blitt testet i en stor test av gryter til induksjon hos det norske testmagasinet Klikk.no, hvor den har fått en god score på 4 av 6 mulige stjerner. Ekspertene vurderte alle grytene ut ifra spesifikke parametere, og Fiskars Functional Form gryten klarte seg svært bra.

Derfor er denne gryten et godt valg:

 • God vurdering hos testmagasinet Klikk.no
 • Herdet glasslokk
 • Hellefunksjon, damp- og koke-kontroll

Hva sier forbrukere og eksperter om Fiskars Functional Form?

Fiskars Functional Form er en av favorittene hos det norske testmagasinet Klikk.no, som tildeler modellen 4 av 6 stjerner. Det fremheves spesielt at gryten er «en behagelig og velfungerende gryte», og det forklares at grytelokket har mange hull i seg, slik at det skal være enkelt å helle ut vannet fra gryten – uten at man trenger å fjerne lokket.

Håndtakene på gryten er også komfortable, da de er utstyrt med en gummibelegg som sørger for at de ikke blir for varme. Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en prisvennlig gryte, som gir god kontroll over matlagingen.

Mer om Fiskars Functional Form

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 3 l
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Diameter: 22 cm
 • Vekt: 1,32 kg

Gryten Fiskars Functional Form er spesielt laget for den travle forbrukeren, som gjerne vil at matlagingen skal gå raskt og enkelt. Gryten rommer hele 5 liter, og er laget av rustfritt stål -altså er den svært slitesterk. Den varmes raskt opp, og er utstyrt med både en smart hellefunksjon, samt damp- og koke-kontroll.

Dermed får man bedre oversikt over matlagingen, og jobben blir lettere. Man får også ytterligere god oversikt over matlagingen, grunnet et gjennomsiktig grytelokk i herdet glass. Gryten tåler i tillegg å vaskes i oppvaskmaskin, samt ovnsvarme på opptil 150 grader. Den har også en silikonkant langs lokket, som skaper en lydløs effekt når man åpner og lukker lokket.

WMF Function 4 - kompakt kjele til induksjonstopp

Beste kompakte gryte

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden
 • God anmeldelse fra den tyske nettsiden Test.de
 • 4,5/5 stjerner hos Amazon

Se priser og tilbud på WMF Function 4:

 • Smart lokk med fire forskjellige åpninger
 • Lydabsorberende silikonkant
 • Polert 18/10 Cromargan® rustfritt stål av høy kvalitet

Forbrukerlivs vurdering

Gryten WMF Function 4 har en praktisk og kompakt kapasitet på 1 liter, noe som gjør den til et ideelt valg for mindre matlagingsoppgaver. Den bruker patenterte systemer, inkludert Cromargan rustfritt stål og en TransTherm universalbunn, som sikrer effektiv matlaging, enkelt vedlikehold og lang holdbarhet. Den tykke bunnen på gryten er kompatibel med alle typer varmekilder, noe som gjør den enda mer allsidig. En funksjon som skiller seg ut, er det multifunksjonelle glasslokket med silikonbelegg. Dette lokket gjør det enkelt å helle vann og bidrar til effektiv koking, uansett om du har små eller store mengder væske. Silikonbelegget gjør også at du slipper å bruke grytekluter, noe som sikrer en komfortabel og trygg matlaging.

Noen vil kanskje synes at hullene i lokket er i minste laget, men denne ulempen oppveies av grytens generelle funksjonalitet og bekvemmelighet. WMF Function 4-gryten er et godt alternativ for deg som ønsker et pålitelig og effektiv gryte for mindre mengder mat.

Fordeler

 • Håndtak for å holde hodet kaldt
 • Måleanvisninger på innsiden
 • Multi-funksjonelt lokk
 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Stor kant for å hindre søl

Ulemper

 • Hullene i lokket kunne godt vært større

Gryten WMF Function 4 er blitt testet i en test av 16 forskjellige gryter til induksjon, hos det tyske testmagasinet Test.de. Ekspertene har sett nærmere på blant annet funksjonalitet, strømforbruk og håndtering, og ut ifra disse kriteriene er en endelig anmeldelse blitt gitt. WMF Function 4 ble her vurdert som både velfungerende og god.

Derfor er denne gryten et godt valg:

 • God anmeldelse hos stort tysk testmagasin
 • Multi-funksjonelt lokk
 • Robust Cromargan rustfritt stål

Hva sier eksperter om gryten WMF Function 4?

WMF Function 4 er blitt testet i en stor tysk test av gryter til induksjon – utført av det tyske testmagasinet Test.de. De tyske ekspertene har vurdert alle modellene etter utvalgte parametere, som blant annet inkluderer grytens funksjonalitet, strømforbruk og håndtering.

WMF Function 4 scorer høyt på alle de 3 parameterne, og tildeles derfor et stempel som «god». Denne gryten er et godt valg hvis du gjerne vil ha en premium gryte, med moderne teknologi.

Mer om WMF Function 4

Spesifikasjoner

 • Kapasitet: 1.9 l
 • Materiale: Rustfritt stål
 • Diameter: 16 cm
 • Vekt: 1 kg

WMF Function 4 er laget av flere patenterte systemer, for å sikre svært effektiv og enkel matlaging, samt lang levetid  – her er det brukt Cromargan rustfritt stål og en TransTherm universalbunn. Gryten er derfor enkel å vedlikehold, og den tykke bunnen er kompatibel med alle slags varmekilder.

En ekstra imponerende kvalitet ved denne gryten er det multi-funksjonelle lokket i glass, som også har et silikonbelegg. Dette lokket gjør det enkelt å helle ut vann, og gir effektiv koking med både lite og mye vann. Belegget av silikon sørger også for at man ikke trenger å bruke grytekluter.

Tester og anmeldelser av kjeler til induksjonstopp som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Stiftung Warentest / Test.de

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som utfører tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettside i form av siden Test.de. I denne omgang har ekspertene testet de beste grytene som finnes på markedet. Modellene WMF Function 4 og Rösle Silence High Saucepan er blitt inkludert her. Les om alle de testede grytene til induksjon her.

Klikk.no

Klikk.no er et stort norsk testmagasin som utfører forbrukertester. Det inkluderer produkter til både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no foretatt en test av de beste grytene som finnes på markedet, og modellene Eva Solo Gravity, OBH Nordica C-Smart gryte og Fiskars Functional Form gryte er blitt inkludert. Du kan lese testen i sin helhet hos Klikk.no.

Kundeanmeldelser

Forbrukeranmeldelser

Ikke alle grytene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi heller sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse forbrukeranmeldelser når det gjelder et par av produktene.

Du kan lese mer om fobrukernes erfaringer med ONYX Kasserolle hos Onyxcookware.no.

Du kan lese mer om forbrukernes erfaringer med ONYX Grytesett hos Onyxcookware.no.

Se Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm Amazon forbrukervurderinger her.

Se Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm Google Shopping forbrukervurderinger her.

Se forbrukervurderinger av WMF Function 4 Gryte her.

FAQ

Hvordan velges grytene i artikkelen?
For å finne frem til de aller beste grytene til induksjon – som gir forbrukerne best mulig oversikt over utvalget – har vi søkt igjennom aviser, magasiner og andre nettsider for å finne de mest relevante og profesjonelle testene. Her har vi sett nærmere på hvilke modeller som er blitt testet – som for eksempel gryter fra ONYX Cookware™, Eva Solo Nordic kjøkkengryte og Le Creuset støpejernsgryte.
Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge en ny gryte til induksjon?
Når du skal velge deg en ny gryte til induksjon, er det et par faktorer som du bør tenke over. Dette gjeldet blant annet størrelse, materiale (både i selve gryten og lokket), bunn (tykk bunn eller vanlig bunn), rengjøring (tåler den å vaskes i oppvaskmaskin, eller har den non stick), pris, funksjonalitet og funksjoner (som for eksempel om det finnes funksjoner som gjør at vannet ikke koker over, at damp lettere kan slippe ut eller om det er enklere å helle ut kokende vann).
Hvilket merke burde jeg velge når jeg kjøper nye gryter?
Det finnes veldig mange gode merker når det gjelder gryter til induksjon, og disse kommer også i ulike prisklasser. Vil du helst ha en gryte av god kvalitet, som gjør at gryten kan holde i mange år? Da kan du for eksempel velge en modell fra ONYX, Eva Solo, Le Creuset eller Fiskars.
Hvor kan jeg lese mer om kjøkkenutstyr?
Hvis du er blitt nysgjerrig på flere nye ting til kjøkkenet, kan du med fordel også lese Forbrukerliv sin artikkel om sous vide. Her finner du både testvinnende produkter og mer informasjon om hvordan du får de beste resultatene med "sous vide"-tilberedning av maten.

Hva er de vanligste materialene i gryter, og hva er fordeler og ulemper med hver type?

De vanligste materialene som brukes til å lage gryter er rustfritt stål, aluminium og støpejern. Rustfritt stål er populært på grunn av sin holdbarhet, varmeledningsevne og motstand mot korrosjon. Det er også enkelt å rengjøre og er egnet for bruk på alle typer komfyrer. Aluminium er en god varmeleder og gir jevn varmefordeling. Ulempen er at det kan reagere med sure matvarer og misfarges over tid. Støpejern er kjent for sin overlegne varmefordeling og holder godt på varmen. Ulempen er at det kan være tungt å håndtere, og det krever spesiell omsorg for å unngå rust.

Hvilke typer gryter/panner er best egnet for ulike typer matlaging, for eksempel steking, koking eller simmering?

For steking er en stekepanne med non-stick-belegg eller en jernpanne ideell. Disse gir god varmefordeling og bidrar til å få en jevn stekeskorpe. Når det gjelder koking, er en kjele med høye sider og bred bunnsflate best egnet. Dette gir nok plass til å romme væske og mat, og sørger for jevn varmefordeling. Når det gjelder simmering, er en gryte med tykk bunn og tettsittende lokk ideell. Dette bidrar til å holde på varmen og bevare smakene.

Finnes det spesielle funksjoner eller egenskaper ved moderne gryter som skiller dem fra eldre eller tradisjonelle gryter?

Moderne gryter har ofte spesielle funksjoner og egenskaper som skiller dem fra eldre eller tradisjonelle gryter. Noen av disse inkluderer non-stick-belegg, som gjør matlaging og rengjøring enklere, og temperatur-indikatorer som viser når gryten er tilstrekkelig oppvarmet. Moderne gryter har også ergonomiske håndtak og lokkløsninger som gjør det lettere å håndtere og sikrer tettsluttende lokk for å bevare fuktighet og smaker. Mange moderne gryter er også designet for å være mer energieffektive ved å ha tykke bunner og vegger som holder på varmen bedre.

Hva er PFAS?

PFAS (perfluorerte og polyfluorerte alkylstoffer) kategoriseres som fluorkjemikalier og er nok mest kjent fra non-stick belegg på kjøkkenutstyr. Molekylene i PFAS består av en kjede av sammenkoblede karbon- og fluoratomer, som potensielt kan være giftige. Siden karbon-fluor-bindingen er en av de sterkeste, er nedbrytning en utfordring. Stoffet har mange navn, for eksempel fluorerte stoffer, perfluorerte stoffer, PFC, fluorkarboner, PFOA, PFOS, PTFE, Teflon og Gore-Tex. Disse kjemikaliene er problematiske fordi de

 • Ikke brytes ned i naturen
 • Kan sive gjennom jordsmonnet og forurense grunnvannet
 • Kan samles opp i fisk og dyr

Hvordan unngår man PFAS?

Siden PFAS finnes i mange hverdagsprodukter, inkludert kjøkkenutstyr og klær, er det viktig å følge produsentens anvisninger. Her er 6 tips som hjelper deg med å unngå PFAS i kjøkkenutstyr:

 • Velg kjøkkenutstyr i rustfritt stål
 • Bruk non-stick stekepanner som ikke inneholder PFAS
 • Vær oppmerksom på temperaturen når du bruker non-stick-panner
 • Bytt ut gryter og panner med riper i belegget
 • Unngå sure matvarer i aluminiumsgryter
 • Vask nytt kjøkkenutstyr før du tar det i bruk

Det er også viktig å bruke kjøkkenredskaper av plast eller tre for å beskytte non-stick-belegget. Metallredskaper bør unngås, med mindre produsenten sier at belegget tåler dette.Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Eva Solo Gravity

OBH Nordica C-Smart

Rösle Silence High Saucepan

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme