Gryter til induksjon testoversikt: De 7 beste grytene til induksjon

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Har du en induksjonskomfyr og lyst til å virkelig briljere når du skal lage mat til deg selv og de du er glad i? Da er det viktig at du har det riktige utstyret.

For å kunne bruke induksjonskomfyren din er det viktig at du har en gryte som kan brukes på komfyren. Dette vil kunne gi deg en veldig presis temperaturkontroll. Elektriske komfyrer tar lang tid å varme opp og kjøle ned igjen, og det kan være vanskelig å få en nøyaktig temperatur.

Med induksjon så vil du imidlertid få full kontroll over temperaturen, som vil gi deg en mye bedre kontroll over matlagingen. 

I denne artikkelen finner du de 7 beste grytene på markedet til induksjon. Disse grytene er nøye utvalgt av ekspertene som gjennom grundige tester har funnet frem til de beste modellene markedet har å by på. 

Hva bør du vurdere før du kjøper en induksjon gryte?

 • Størrelse– Når du skal kjøpe en gryte for induksjon, er det viktig å tenke på størrelsen. Gryter kommer i alle forskjellige størrelser, og hver av dem passer til forskjellige formål. Du må sørge for at gryten du velger har riktig størrelse slik at den får plass på induksjon kokeplaten. Hvis den er for stor eller for liten, vil den ikke aktivere varmeelementet. Mindre gryter brukes vanligvis til oppgaver som å brenne og tilberede mindre mengder mat og har vanligvis en kapasitet på rundt 2L. Middels store gryter, som har en kapasitet på 5 eller 6L, er gode for å tilberede små menger med pasta, suppe, korn og grønnsaker. Den vanligste grytestørrelsen er 7,5 til 8 L, og den er perfekt for å lage åtte til tolv porsjoner suppe, koke en til to bokser med pasta eller lage hjemmelaget kraft. Hvis du tilbereder i partier eller lager mat for en stor familie, kan en 10L gryte være et bedre valg slik at du kan lage større partier med mat.
 • Materiale– En annen ting å vurdere er pottens materiale. Rustfritt stål er et populært valg fordi det er sterkt og ikke ruster. Det leder ikke varme så godt som andre materialer, så det kombineres ofte med aluminium i kokekar. Støpejern har god varmebevaring og er bra for oppgaver som trenger lav, jevn varme. Det tar imidlertid lengre tid å varme opp og kjøle ned enn andre materialer. Aluminium leder og holder varmen godt, og er både lett og rimelig. Den er imidlertid kun kompatibel med induksjonstopper hvis den har en rustfri stålplate på bunnen. Porselensemalje på metall er også et godt valg for induksjonskokekar så lenge grunnmaterialet i gryten er magnetisk metall.
 • Vedlikehold– Det er også viktig å tenke på hvordan du vil vedlikeholde pottene dine for induksjon. Noen materialer kan vaskes i oppvaskmaskin, men andre må vaskes for hånd. Rustfritt stål er et godt alternativ for en induksjon gryte fordi den er slitesterk og enkel å rengjøre, siden den kan vaskes for hånd og settes i oppvaskmaskinen også. Generelt er håndvask med varmt vann og såpe en anbefalt måte å rengjøre alle typer kokekar, som også inkluderer støpejern og aluminium. For enhver induksjon gryte må du sørge for at den fortsatt er magnetisk og at bindingen på induksjonsplaten fortsatt er god. Hvis den ikke er det, må du kanskje bytte ut gryten.
 • Pris– De dyreste modellene koster rundt 5000 NOK og er generelt laget med fokus på detaljer, har mer ripebestandig belegg og er laget av mer holdbare materialer, som flere konstruksjon slag i kokekaret i rustfritt stål. Budsjett alternativer koster rundt 300 NOK og er vanligvis mindre holdbare på lang sikt, og mat kan bli brent på grunn av den tynne konstruksjonen som de har til tider. Vurder hva du skal lage oftest og velg deretter den gryten som passer best for deg.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser – Når du kjøper en potte for induksjon, er det viktig å vurdere hva andre har tenkt om potten. Brukeranmeldelser kan fortelle deg hvor godt potten fungerer og om den er enkel å bruke og rengjøre. Ekspertanmeldelser kan gi deg mer informasjon om evnene til grytekoking og om det er et godt valg for matlaging behovene dine.

arrow-more

Denne artikkelen er bygget opp slik at du får en kort gjennomgang av hva grytene kan, samt hva ekspertene mener – både når det er snakk om Eva Trio gryter, OBH Nordica gryter, Fiskars gryter eller andre modeller.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv – vi samler nemlig resultatene fra upartiske tester.


ONYX Kasserolle – Beste gryte til induksjon

Best for prisen

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Bestselger og brukerfavoritt blant brukerne
✅ Non-stick teknologi
✅ Ovnssikker opptil 250 grader
5 års garanti
ONYX Kasserolle

ONYX Kasserolle er ikke blitt inkludert i noen eksperttester, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen siden det er snakk om en bestselger og en brukerfavoritt. Brukerne er svært imponerte over kasserollen, og basert på hverdagsbruk så har de gjort seg mange gode erfaringer med modellen – både når det kommer til holdbarhet, funksjonalitet, rengjøring, brukervennlighet og så videre.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

 • Brukerfavoritt
 • Non stick belegg gir en enkel rengjøring
 • Hardt og robust materiale

Robust modell
ONYX Kasserolle vil være et godt valg hvis man gjerne vil ha en gryte som virkelig er holdbar. Den er utstyrt med et holdbart non stick belegg som gjør at maten ikke brenner seg så lett eller setter seg fast i belegget. Dette belegget vil ikke ta skade av hardhendt behandling – heller ikke fra metallredskaper.

Denne modellen har i tillegg en stor kapasitet på hele 5 liter, og den er kompatibel med alle typer komfyrer. Den tåler å vaskes i oppvaskmaskin og kan klare en tur i ovnen på opptil 250 grader.

Fantastisk produkt ifølge brukerne
Brukere er imponerte over denne gryten, og mye av rosen de har å komme med går på at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og leverer veldig gode resultater. En av brukerne beskriver opplevelsen slik: «Nøt å steke kjøttkaker som ikke brant seg fast. Enkel å gjøre ren».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du har et større budsjett og legger stor vekt på non stick belegget.

Fordeler

 • Fungerer på alle komfyrer
 • Blir ikke skadet av metallredskaper
 • Høykvalitets non-stick belegg
Ulemper

 • Lokk følger ikke med

Utvalgte egenskaper
Svært holdbar
Non stick belegg
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Kan brukes i ovn


ONYX Grytesett – Beste grytesett til induksjon

Forbrukerliv’s anbefaling

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Holdbare gryter og bestselger blant brukerne
✅ Non-stick teknologi
Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
100 dagers returrett
ONYX Grytesett

ONYX Grytesett er ikke blitt testet av ekspertkilder, men vi har likevel valgt å inkludere disse grytene i denne artikkelen siden det er snakk om en bestselger og en favoritt blant brukerne. Brukerne er nemlig svært imponere over grytenes egenskaper, og erfaringene deres er høstet på grunnlag av erfaringer i hverdagen.

Derfor skal du kjøpe disse grytene:

 • Bestselger og favoritt blant brukerne
 • Non stick belegg gir en enkel rengjøring
 • Veldig hardt materiale

Hardt non-stick belegg
Dette ONYX Grytesettet skal spesielt fremheves for at det er laget med et PFOA-fritt non-stick belegg som sikrer at maten ikke svis eller brenner seg fast i underlaget. Det forlenger både grytens levetid og gir en enklere oppvask. I tillegg til dette så er dette non stick belegget veldig hardt – ikke engang hardhendt behandling med metallredskaper vil skade belegget.

De 2 grytene er henholdsvis en sauskjele og en kasserolle, og begge kan brukes til både induksjon og andre typer varme. De kan også tåle å settes i ovnen på opptil 250 grader samt rengjøring i oppvaskmaskin.

Lever helt klart opp til forventningene, ifølge brukerne
Som sagt så er ONYX Grytesettet både en bestselger og favoritt blant brukerne, og her får grytene mye skryt. All denne rosen går blant annet ut på at «de lever helt opp til forventningene» som én bruker uttrykker det, og generelt sett kommenteres det ofte at grytene er enkle i bruk og leverer et godt matlagingsresultat. At rengjøringen er enkel er også noe som fremheves.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha flere gryter i et hardt og robust materiale.

Fordeler

 • Favoritt blant forbrukerne
 • Praktisk non-stick belegg
 • Kan brukes både på induksjon og andre koketopper
Ulemper

 • Lokket på grytene i settet er ikke inkludert

Utvalgte egenskaper
Sett med 2 gryter
Non stick belegg
Hardt materiale
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin


Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm 4,2L – modell med god varmebevaring

Beste premium valg

✅ 4.9 Google Shopping 4.8 Amazon

Hovedfordelen med produktet er at det er lett å holde på grunn av håndtakene. Den er perfekt for de som ønsker en vakker emaljert støpejernsgryte som serverer 4-5 personer og er kompatibel med induksjons matlaging.

 • Tettsittende lokk
 • Allsidig bruk
 • Håndtak som er lette å gripe

Hva bør du vurdere før du kjøper Le Creuset Støpejernsgryte Rund?

Slitesterk konstruksjon og god varmebevaring
Denne Le Creuset-gryten, laget av slitesterk og hygienisk emalje, tåler bruk i ovn, grill, fryser og oppvaskmaskin, noe som gjør den til en allsidig gryte for ulike matlaging behov. Den kan brukes på alle typer kokeplater, inkludert induksjon. Det som gjør at denne potten virkelig skiller seg ut, er dens evne til varmebevaring. Dette kommer av at gryten er laget av støpejern, som er et materiale som varmes sakte opp men holder på varmen lenge. Denne gryten vil holde suppene og grytene dine varme i lang tid, noe som gjør den perfekt for vinternettene.

Jevn varmefordeling
En annen flott funksjon ved denne gryten er dens avrundede bunn som gjør at det blir en jevn tilberedning av maten. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for varme deler eller kalde deler mens du lager favorittretten din. Når det kommer til pris, er denne potten i det høyere sjiktet, men å kjøpe denne potten vil være en langtidsinvestering, hvis man tar den holdbare konstruksjon i betraktning.

Fordeler

 • Varig varme oppbevaring
 • Enkel å rengjøre
 • Avrundet bunn er perfekt til supper og gryteretter
 • Koker maten jevnt
 • Tåler stekeovn, grill, fryser og oppvaskmaskin
Ulemper

 • Litt tung når den er fullastet og varm
 • Ikke «non-stick»

Hva sier brukere og eksperter om Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm 4,2L?

Potten har en rangering på 4,9 på Google basert på samlede brukeranmeldelser, og en vurdering på 4,8 på Amazon. Brukere elsker gryten for dens holdbarhet, jevn matlaging og enkel rengjøring. Gryten er også kompatibel med bruk i ovnen , noe som gjør den til et godt valg for både baking og ovnsplate matlagning.

Konklusjon

Denne 24 cm store gryten med en kapasitet på 4,2 liter har massevis av flotte funksjoner som varig varmebevaring og en lett å vedlikeholde overflate. Vi fant ut at den er litt tung når den er fullastet og varm, og at den ikke har non-stick-belegg som finnes på andre modeller i prisklassen. Men dette er fortsatt små ulemper for en ellers høykvalitets gryte som tåler lang bruk.

Spesifikasjoner:
Materiale: Støpejern
 Diameter: 24 cm
Volum: 4,2 L


Eva Solo Nordic Kjøkken Gryte 26cm 6L – allsidig bruk

Flerbruksgryte i minimalistisk design

✅ 4.3 Google Shopping

Denne gryten har et 4-lags non-stick Slip-Let-belegg som gjør den lettere å lage mat med enn tradisjonelle gryter, siden den nesten ikke krever fett og den er veldig enkel å rengjøre. Gryten er for de som leter etter et moderne kjøkkenredskap som ser ut som støpejern, men uten vekt.

 • PFOA-fri
 • 4 lag non-stick Slip-Let belegg
 • Tåler vask i oppvaskmaskin

Hva bør du vurdere før du kjøper Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L?

Tåler vask i oppvaskmaskin
Eva Solo Pot er et høykvalitetsprodukt som er slitesterkt, lett og enkel å rengjøre. Den stammer fra Nordic Kitchen-serien og passer for alle varmekilder, inkludert induksjon. Gryten er enkel å rengjøre med varmt vann og såpe. Materialet er non-stick, så mat og smuss kan lett vaskes bort. I tillegg tåler den oppvaskmaskin, så du kan raskt rengjøre den på den måten.

God kapasitet
Den har en kapasitet på 6L, noe som passer for de fleste, og du kan lage supper, store porsjoner med pasta og mye annet for en mellomstor familie. Den har en diameter på 26 cm, som er den mest allsidige og optimale størrelsen for ulike typer mat.

Fri for skadelige kjemikalier
Materialet som brukes til konstruksjonen er også PFOA-fritt, slik at du kan være sikker på at det er trygt for deg og din familie. Du trenger ikke å bekymre deg for at skadelige kjemikalier ender opp i maten din, siden den ikke frigjør skadelige giftstoffer. I tillegg har den en veldig estetisk tiltalende design med glatte kurver og en elegant finish. Det vil være et godt tillegg til ethvert kjøkken eller samling av gryter og panner.

Fordeler

 • Kan brukes til baking
 • Enkel å håndtere
 • Estetisk tiltalende design
 • Slitesterk og lett
Ulemper

 • Bunnen er litt sensitiv mot diverse kjøkkenredskaper

Hva sier brukere og eksperter om Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L?

Potten har en vurdering på 4,3 basert på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, med brukere som sier at den gir god valuta for pengene. Anmeldere har nevnt at kjelen varmer jevnt og har en god størrelse for de fleste bruksområder. De elsket det lette designet og hvordan den rydder opp uten problemer etter bruk.

Konklusjon

Dette er en flott flerbruksgryte som er perfekt for alle typer mat, selv for baking i ovnen. Selv om håndtakene kan bli varme, anser vi denne gryten for å være verdt å kjøpe og anbefaler den til alle som leter etter en attraktiv og allsidig gryte til kjøkkenet sitt.

Spesifikasjoner:
Materiale: Aluminium
 Diameter: 26 cm
 Volum: 6 L


Fiskars Functional Form gryte – 4 av 6 mulige stjerner i stor norsk test av gryter til induksjon

✅ 4 av 6 stjerner hos Klikk.no

Fiskars Functional Form gryte

Fiskars Functional Form er blitt inkludert i en stor test av gryter til induksjon hos det norske testmagasinet Klikk.no, og her oppnår den en veldig høy score – nemlig 4 av 6 mulige stjerner. Ekspertene har vurdert alle grytene ut ifra spesifikke parametere, og det ble komkludert at dette produktet klarer seg utrolig bra i testen.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

 • Toppscorer hos stort norsk testmagasin
 • Herdet glasslokk
 • Hellefunksjon, damp- og koke-kontroll

God kontroll over matlagingen
Gryten Fiskars Functional Form er laget til den travle forbrukeren om gjerne vil at matlagingen skal gå raskt og enkelt. Produktet rommer hele 5 liter og er laget av holdbart rustfritt stål. Den varmes raskt opp og er utstyrt med både en smart hellefunksjon samt damp- og kokekontroll. Dermed får man en bedre oversikt over tilberedningen og en lettere jobb. Man får også enda bedre oversikt da modellen er utstyrt med et gjennomsiktig lokk i herdet glass.

Modellen tåler i tillegg å vaskes i oppvaskmaskin samt ovnsvarme på opptil 150 grader, og det finnes en silikonkant som gir en lydløs tilberedning.

Behagelig opplevelse ifølge ekspertene
Fiskars Functional Form er en favoritt hos det norske testmagasinet Klikk.no, som tildeler modellen hele 4 av 6 stjerner. Det fremheves spesielt at den er «en behagelig og velfungerende gryte», og det forklares at det finnes mange hull i lokket slik at det skal være enkelt å helle ut vannet fra gryten – uten at man trenger å fjerne lokket. Håndtakene på gryten er også komfortable da de ikke blir varme på grunn av at de er utstyrt med et belegg av gummi.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en mer prisvennlig gryte med god kontroll.

Fordeler

 • Høy romslighet på 5 liter
 • Slitesterkt rustfritt stål
 • Gjennomsiktig lokk i herdet glass gir oversikt over maten
Ulemper

 • Har ikke non-stick belegg

Utvalgte egenskaper
Herdet glasslokk
Hellefunksjon
Damp- og koke-kontroll
Silikondemping i lokket


WMF Function 4 Gryte – god vurdering fra tyske Test.de i en test av 16 gryter til induksjon

✅ God anmeldelse fra den tyske nettsiden Test.de

WMF Function 4 Gryte

WMF Function 4 Gryte er blitt inkludert i en test av 16 forskjellige gryter til induksjon hos det tyske testmagasinet Test.de. Ekspertene har sett nærmere på blant annet funksjonalitet, strømforbruk og håndtering, og ut ifra disse kriteriene er en endelig anmeldelse blitt gitt. Vurderingen når det kommer til WMF Function 4 er at den er både velfungerende og god.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

 • God anmeldelse hos stort tysk testmagasin
 • Multi-funksjonelt lokk
 • Robust Cromargan rustfritt stål

Cromargan rustfritt stål og TransTherm Universalbunn
WMF Function 4 er laget av flere patenterte systemer for å sikre en svært effektiv og lang levetid samt en enkel matlaging – her er det snakk om en utforming i Cromargan rustfritt stål samt en TransTherm universalbunn. Dette fører også til et enkelt vedlikehold og en tykk bunn som er kompatibel med all slags varme.

Her er det satt fokus på det multi-funksjonelle lokket i glass med silikonbelegg.  Det gjør det enkelt å helle ut vann, og gir en effektiv koking med både lite og mye vann. Belegget av silikon vil også gjøre grytekluter overflødige.

Generelt god gryte, ifølge ekspertene
WMF Function 4 er som sagt blitt inkludert i en stor tysk test av gryter til induksjon – utført av det tyske testmagasinet Test.de. De tyske ekspertene har vurdert alle modellene på utvalgte parametere som inkluderer blant annet funksjonalitet i forbindelse med matlaging, strømforbruk og håndtering. WMF Function 4 scorer høyt på alle de 3 parameterne og tildeles derfor et stempel som «god».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en premium gryte med moderne teknologi.

Fordeler

 • Multi-funksjonelt lokk
 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Mange gode egenskaper
Ulemper

 • Hullene i lokket kunne godt vært større

Utvalgte egenskaper
Patentert Cromargan rustfritt stål
Patentert TransTherm universalbunn
Lokk i glass med silikonbelegg
Gir god assistanse ved all slags koking


Kilder og referanser

Her kan du finne mer informasjon og linker til de undersøkelsene vi har brukt i denne artikkelen om de 7 grytene til induksjon:

Brukeranmeldelser 🇳🇴

Ikke alle de 7 grytene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi heller sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse brukeranmeldelser når det gjelder et par av produktene.

Du kan lese mer om brukernes erfaringer med ONYX Kasserolle hos Onyxcookware.no.

Du kan lese mer om brukernes erfaringer med ONYX Grytesett hos Onyxcookware.no.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som utfører tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettside i form av siden Test.de. I denne omgang har ekspertene testet de beste grytene som finnes på markedet. Modellene WMF Function 4 og Rösle Silence High Saucepan er blitt inkludert her. Les om alle de testede grytene til induksjon her.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er et stort norsk testmagasin som utfører forbrukertester. Det inkluderer produkter til både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no foretatt en test av de beste grytene som finnes på markedet, og modellene Eva Solo Gravity, OBH Nordica C-Smart gryte og Fiskars Functional Form gryte er blitt inkludert. Du kan lese testen i sin helhet hos Klikk.no.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Eva Solo Gravity – best i test blant 17 gryter til induksjon

Eva Solo Gravity

Eva Solo Gravity er blitt testet av det norske testmagasinet Klikk.no sammen med 16 andre gryter til induksjon, og ekspertene vurderer at den virkelig briljerer. Den imponerer så stort at den kåres til best i test blant mange gode gryter. Testen inkluderer flere merker fra både dyre og billige prisklasser, noe som gjør det mulig å finne gryter fra både Eva Solo og Eva Trio seriene.

Ekspertene har sett nærmere på forskjellige parametere som ligger til grunn for den endelige anmeldelsen, og disse inkluderer blant annet design, størrelse, rengjøring, funksjoner, pris og tilberednings-egenskaper. I tillegg til dette så er disse grytene til induksjon blitt testet på flere forskjellige områder – her er det snakk om koking av både vann og melk.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Kåret til best i test av et stort norsk testmagasin
🔴 Integrert dampventil og sil
🔴 Bedre enn 16 andre konkurrenter

Romslig og med gode funksjoner

Eva Solo Gravity kan romme 4 liter, noe som gjør den svært romslig og allsidig, og i tillegg kan den brukes til alle varmekilder – inkludert induksjon. Den er flott og enkel i utseendet, og står i stil med de andre Eva Solo og Eva Trio grytene, og den kommer med et gjennomsiktig lokk, en innebygd dampventil samt en integrert sil. Dampventilen sørger for at vannet ikke koker over så lett, og silen gjør det enklere å helle ut vann fra kjelen.

I tillegg til dette er det fokus på rengjøring da dette produktet er laget til å kun kreve en lett oppvask – man kan nemlig uten problemer sette den i oppvaskmaskinen. For en god komfort er håndtakene spesialdesignet til å ikke bli for varme, og innvendige litermål gjør kjelen enda mer oversiktlig.

Praktisk og god ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no har kåret Eva Solo Gravity til «best i test», og dette begrunnes hovedsakelig med ordene: «Praktisk og god gryte med et behagelig lokk».

Ekspertene utdyper også at det her rett og slett er snakk om en flott gryte som med sitt praktiske lokk gjør det lett å helle ut vann. I tillegg til dette så fremheves også de innvendige måleenhetene samt dampventilen. Det kommenteres også at modellen er svært enkel i bruk, og man trenger ikke engang å fjerne lokket for å helle ut vannet. Klikk.no gir Eva Solo Gravity enda mer ros for å ha håndtak som ikke blir varme, en god vekt og balanse samt en enkel rengjøring.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en gryte som gjør matlagingen enklere ved hjelp av gode funksjoner.

Utvalgte egenskaper
God romslighet
Gjennomsiktig lokk
Med dampventil og sil
Med håndtak som ikke blir for varme


OBH Nordica C-Smart – unikt patentert system som får hele 5 av 6 stjerner

✅ 5 av 6 stjerner hos Klikk.no
✅ Unikt patentert system

OBH Nordica C-Smart

OBH Nordica C-Smart har fått hele 5 av 6 mulige stjerner i en test av hele 17 gryter til induksjon hos det norske testmagasinet Klikk.no. Ekspertene har vurdert modellene på parametere som størrelse, design, oppvask, funksjoner og kokeegenskaper – og ut ifra dette er en endelig anmeldelse blitt gitt.

Ekspertenes vurdering ble til at de er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart – noe som resulterer i en klar kåring som toppscorer.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Får gode resultater hos stort norsk testmagasin
🔴 Unikt patentert system med dobbelt håndtak
🔴 Passer til alle typer komfyrer

Dobbelt håndtak og lettere arbeid

Denne OBH Nordica C-Smart gryten kommer med en god størrelse på 3 liter og et flott design med dobbelt håndtak i et patentert system som sikrer en ultimat komfort. Materialet er holdbart i rustfritt stål, og modellen tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Lokket er laget av glass – noe som gjør det mulig å holde øye med matlagingen, og det finnes også en praktisk helletut samt en integrert sil. Denne silen gjør det lettere å helle vann ut av gryten. Som en ekstra bonus så kan modellen brukes på alle typer komfyrer – også induksjon – og for en enklere oppbevaring kan grytene stables.

Uvanlig, men praktisk, ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart og skriver rett og slett at den er «en perfekt gryte til grønnsaker og pasta» da det er veldig lett å helle ut vannet. Ekspertene forklarer også at det finnes mange gode gryter til induksjon, men at denne modellen er praktisk med komfortable og brede håndtak – også selv om utformingen er litt uvanlig. 

Denne modellen vil være et godt valg dersom du gjerne vil ha en komfortabel gryte der det er veldig enkelt å helle ut vannet.

Utvalgte egenskaper
Patentert system
Dobbelt håndtak
Lett å helle ut vannet
Integrert sil


Rösle Silence High Saucepan – spesialdesignet lokk og stempel som tilfredsstillende hos tyske Test.de

Rösle Silence High Saucepan

Rösle Silence High Saucepan er blitt testet av det tyske testmagasinet Test.de sammen med 15 andre gryter til induksjon. De tyske ekspertene har gått igjennom hver enkelt modell og undersøkt dem på spesifikke parametere som for eksempel funksjonalitet på kjøkkenet, strømforbruk og generell håndtering. Basert på dette er det blitt gitt en endelig anmeldelse, og her vurderes det at Rösle Silence High Saucepan klarer seg godt og er svært tilfredsstillende.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Flott anmeldelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Spesialdesignet lokk
🔴 God og jevn varmetilførsel

Fokus på spesialdesignet lokk

Det som muligens er mest iøynefallende ved Rösle Silence High Saucepan er lokket. Her finnes det nemlig et spesielt silikonbelegg som sørger for å holde gryten helt tett. Dette gjør at både smaksnyanser, vitaminer, mineraler og lukt bevares i maten. I tillegg til dette så har bunnen en kjerne av aluminium som er hele 5 millimeter tykt, og det sikrer en god, jevn og stabil varmetilførsel under hele tilberedningstiden.

Det finnes i tillegg en praktisk helletut som reduserer søl.

Tilfredsstillende resultater ifølge ekspertene

Det tyske testmagasinet Test.de gir Rösle Silence High Saucepan det som kalles en «tilfredsstillende» anmeldelse. Dette stempelet er bedre enn det vanlige stempelet som «god», og det vurderes derfor at denne modellen er et veldig bra produkt.

Ekspertene har vurdert de inkluderte grytene ut ifra 3 parametere: Funksjon under matlaging, strømforbruk og håndtering. Denne modellen fra Rösle scorer høyt over hele linja – spesielt på strømforbruk.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en jevn varmetilførsel og god bevaring av smak og vitaminer.

Utvalgte egenskaper
Spesielt lokk
Silikonbelegg
Bunn med kjerne av aluminium
Jevn og stabil varmetilførsel


FAQ – alt det du gjerne vil vite om gryter til induksjon

🤩 Hvordan velges produktene ut i artikkelen?

For å finne frem til de aller beste grytene til induksjon – noe som vil gi forbrukerne en best mulig oversikt over utvalget – så har vi søkt igjennom aviser, magasiner og andre nettsider for å finne de mest relevante og profesjonelle testene. Her har vi sett nærmere på hvilke modeller som er blitt testet – som for eksempel grytene Eva Solo- og Eva Trio samt gryter fra blant annet OBH Nordica, Fiskars, ONYX og Rösle.

😉 Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge en ny gryte til induksjon?

Når du skal velge deg en ny gryte så er det et par faktorer som du bør tenke på: Dette gjeldet blant annet størrelse, materiale (både i selve gryten og lokket), bunn (tykk bunn eller vanlig bunn), rengjøring (tåler den å vaskes i oppvaskmaskin, eller har den non stick), pris, funksjonalitet (fungerer den også til induksjon) og funksjoner (som for eksempel om det finnes funksjoner som gjør at vannet ikke koker over, at damp lettere kan slippe ut, at det er enklere å helle ut kokende vann og så videre).

🤓 Hvilket merke burde jeg velge hvis jeg vil ha nye gryter?

Det finnes veldig mange gode merker når det gjelder gryter til induksjon, og disse kommer også i ulike prisklasser. Vil du helst ha en god kvalitet som gjør at gryten kan holde i mange år så kan du for eksempel velge en modell fra Fiskars, OBH Nordica, ONYX, WMF og Rösle – eller du kan se nærmere på Eva Solo- og Eva Trio gryter.

🧐 Hvor kan jeg lese mer?

Hvis du er blitt nysgjerrig på flere nye ting til kjøkkenet så kan du med fordel også lese Forbrukerliv sin artikkel om sous vide. Her finner du både testvinnende produkter og mer informasjon om hvordan du får de beste resultatene med sous vide tilberedning av maten.

Les også vår stekepanne testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere