Gryter til induksjon testoversikt: De 6 beste grytene til induksjon

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Har du en induksjonskomfyr og lyst til å virkelig briljere når du skal lage mat til deg selv og de du er glad i? Da er det viktig at du har det riktige utstyret.

Dersom du har en induksjonskomfyr, trenger du gryter som nettopp er laget for induksjon. Med en induksjonskomfyr vil du få svært presis temperaturkontroll, sammenlignet med bruk av vanlige elektriske komfyrer. Det tar også langt mer tid å varme opp, og kjøle ned, elektriske komfyrer. 

Med en induksjonskomfyr, og full kontroll over temperaturen, vil du får mye bedre kontroll over matlagingen. 

I denne artikkelen finner du de 6 beste induksjon-grytene på markedet. Disse grytene er nøye utvalgt av ekspertene, som gjennom grundige tester har funnet frem til de beste modellene markedet har å by på. 

Hva bør du vurdere før du kjøper en induksjon gryte?

 • Størrelse– Når du skal kjøpe en gryte for induksjon, er det viktig å tenke på størrelsen. Gryter kommer i mange forskjellige størrelser, og hver av dem passer til forskjellige formål. Du må sørge for at gryten du velger har riktig størrelse, slik at den får plass på induksjonsplaten. Hvis den er for stor, eller for liten, vil den ikke aktivere varmeelementet. Mindre gryter brukes vanligvis til oppgaver som å tilberede mindre mengder mat, og har vanligvis en kapasitet på rundt 2L. Middels store gryter, som har en kapasitet på 5 eller 6L, er gode for å tilberede små menger med pasta, suppe, korn og grønnsaker. Den vanligste grytestørrelsen er på 7,5 til 8 L, og de er ideelle for å lage åtte til tolv porsjoner suppe, koke en til to bokser med pasta eller lage hjemmelaget kraft. Hvis du lager mat for en stor familie, kan en 10L gryte være et bedre valg, slik at du kan lage større mengder mat av gangen. 
 • Materiale– En annen faktor å vurdere er grytens materiale. Rustfritt stål er et populært valg fordi det er sterkt og ikke ruster. Det leder ikke varme så godt som andre materialer, så det kombineres ofte med aluminium. Støpejern har god varmebevaring, og er godt egnet for matlaging som trenger lav, jevn varme. Det tar imidlertid lengre tid å varme opp, og kjøle ned, enn andre materialer. Aluminium leder og holder varmen godt, og er både lett og rimelig. Den er imidlertid kun kompatibel med induksjonstopper hvis den har en rustfri stålplate i bunnen. Porselensemalje på metall er også et godt valg for induksjonsgryter, så lenge grunnmaterialet i gryten er magnetisk metall.
 • Vedlikehold– Det er også viktig å tenke på hvordan du vil vedlikeholde grytene. Noen materialer kan vaskes i oppvaskmaskin, men andre må vaskes for hånd. Rustfritt stål er et godt alternativ for en induksjonsgryte fordi den er slitesterk og enkel å rengjøre -da den både kan vaskes for hånd og settes i oppvaskmaskinen. Generelt er håndvask med varmt vann og såpe en anbefalt måte å rengjøre alle typer gryter, også støpejern og aluminium. Med induksjonsgryte må du sørge for at den fortsatt er magnetisk, og at bindingen på induksjonsplaten fortsatt er god. Hvis den ikke er det, må du kanskje bytte ut gryten.
 • Pris– De dyreste modellene koster rundt 5000 NOK og er generelt laget med fokus på detaljer, har mer ripebestandig belegg og er laget av mer holdbart materiale, slik som rustfritt stål. De budsjettvennlige alternativene koster rundt 300 NOK, og er vanligvis mindre holdbare på lang sikt, og mat kan bli brent på grunn av tynnere konstruksjon. Vurder hva slags mat du pleier å lage, og velg deretter den gryten som passer best for deg.
 • Forbruker- og ekspertanmeldelser – Når du kjøper en gryte for induksjon, kan det være smart å se på hva andre syntes om nettopp denne gryten. Forbrukeranmeldelser kan si deg noe hvor godt gryten fungerer, og om den er enkel å bruke og rengjøre. Ekspertanmeldelser kan gi deg mer informasjon om evnene til gryten, og om det er et godt valg for din type matlaging. 

arrow-more

Denne artikkelen gir en gjennomgang av grytene, samt hva ekspertene mener -dette gjelder blant annet Eva Trio gryter, Le Creuset gryter, Fiskars gryter og andre modeller.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv – vi samler nemlig resultatene fra upartiske tester.


ONYX Cookware™ Kasserolle – Gryte med god kapasitet som passer til alle typer komfyrer

Beste non-stick gryte for induksjon for prisen

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Bestselger og brukerfavoritt blant brukerne
✅ 100 dagers returrett
✅ 5 års garanti

 

ONYX Cookware™ Kasserolle er ikke blitt testet i noen ekspert-tester, men vi har likevel valgt å ta denne modellen med, det dette er en bestselger og en forbrukerfavoritt. Forbrukerne er svært imponerte over kasserollen, da den anses som svært god til hverdagsbruk – både når det kommer til holdbarhet, funksjonalitet, rengjøring og brukervennlighet.

Derfor bør du kjøpe denne modellen:

 • Favoritt blant forbrukerne
 • Tåler å bli vasket i oppvaskmaskin
 • Hardt og robust materiale

Robust modell

ONYX Cookware™ Kasserollen har god varmefordeling og «try-ply clad» -teknologi. Derfor er gryten egnet for alle typer komfyrer, og den tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Den har også et PTFE non-stick belegg som er forsterket med diamantstøv for ekstra holdbarhet. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis non-stick-belegget ødelegges, bør kasserollen byttes ut. Ødelagt non-stick belegg kan være farlig på grunn av kjemikalier som PFAS. 

Denne modellen har god kapasitet med sitt 5l volum. I tillegg er den ovnsikker, men sørg for å følge bruksanvisningen når det kommer til maks. temperatur.

Fantastisk produkt ifølge forbrukerne

Forbrukerne er imponert over denne gryten, og mye av rosen går ut på at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og gir veldig gode resultater. En av forbrukerne beskriver opplevelsen slik: «Nøt å steke kjøttkaker som ikke brant seg fast. Enkel å gjøre ren».

Denne modellen vil være et godt valg hvis du har et større budsjett, og setter pris på et godt non-stick belegg.

Fordeler

 • Fungerer på alle komfyrer
 • Blir ikke skadet av metallredskaper
 • Forsterket PTFE belegg med diamantstøv
Ulemper

 • Lokk følger ikke med

Utvalgte egenskaper

Svært holdbar
5 års garanti
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin
Kan brukes i ovn


Eva Solo Nordic Kjøkken Gryte 26cm 6L – Allsidig bruk

Beste minimalistiske gryte for induksjon

✅ Google Shopping

 

 

Denne gryten har et 4-lags non-stick Slip-Let-belegg som gjør den lettere å lage mat med enn tradisjonelle gryter. Den krever nesten ingen bruk av olje, og den er veldig enkel å rengjøre. Gryten passer godt for deg som leter etter et moderne kjøkkenredskap, som ser ut som støpejern, men som er lett. 

 • Lett
 • Passer til alle kokeplater
 • Tåler vask i oppvaskmaskin

Hva bør du vurdere før du kjøper Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L?

Løynefallende design og enkel rengjøring
Eva Solo Pot er gryte av høy kvalitet -den er slitesterkt, lett og enkel å rengjøre. Den stammer fra Nordic Kitchen-serien, og kan brukes til alle varmekilder, inkludert induksjon. Gryten er enkel å rengjøre med varmt vann og såpe. Den har non-stick belegg, så mat og smuss kan lett vaskes bort.

I tillegg tåler den oppvaskmaskin, så du kan også velge å rengjøre den på den måten. Husk at hvis non-stick-belegget blir ødelagt er det nødvendig med en ny gryte. Skadet eller overopphetet non-stick-belegg kan frigjøre potensielt farlige kjemikalier som PFAS.

Hvis du bruker gryten i samsvar med det som står i instuksjonene, bør du kunne unngå dette og sikre holdbarheten til gryten. I tillegg har den et veldig tiltalende design med glatte kurver og en elegant finish. Den vil derfor ta seg godt ut på ethvert kjøkken.

God kapasitet
Den har en kapasitet på 6L, noe som passer for de fleste, og du kan lage supper, store porsjoner med pasta og mye annet for en mellomstor familie. Den har en diameter på 26 cm, som er den mest allsidige og optimale størrelsen for ulike typer mat.

Hva sier forbrukere og eksperter om Eva Solo Nordic Kitchen Pot 26cm 6L?

Denne gryten har en vurdering på 4,3 basert på Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, med forbrukere som sier at den er verdt pengene. Anmeldere har også nevnt at gryten varmer maten jevnt, og at den har en passende størrelse for de fleste bruksområder. De liker også det lette designet, og ar det er svært lett å rengjøre den etter bruk.

Fordeler

 • Kan brukes til baking
 • Enkel å håndtere
 • Estetisk tiltalende design
 • Slitesterk og lett
Ulemper

 • Bunnen er litt sensitiv for diverse kjøkkenredskaper

Konklusjon

Dette er en flott flerbruksgryte som er ideell for alle typer mat, selv for baking i ovnen. Selv om håndtakene kan bli varme, anser vi denne gryten som et godt kjøp for alle som leter etter en estetisk fin, minimalistisk og allsidig gryte til sitt kjøkken.

Spesifikasjoner
Materiale: Aluminium
Diameter: 26 cm
Volum: 6 L


ONYX Cookware™ Grytesett – Sett med 2 deler – med «try-ply clad» -teknologi

Beste non-stick grytesett for induksjon

✅ 5 av 5 stjerner av brukerne hos Onyxcookware.no
✅ Holdbare gryter og bestselger blant forbrukerne
✅ Patentert hybrid teknologi
✅ Mye for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ 100 dagers returrett

 

 

ONYX Cookware™ Grytesett er ikke blitt testet av ekspertkilder, men vi har likevel valgt å inkludere disse grytene i denne artikkelen, da dette er en bestselger og en favoritt blant forbrukerne. Forbrukerne er nemlig svært imponere over grytenes egenskaper, noe som er basert på deres erfaringer med grytene i hverdagen.

Derfor bør du kjøpe disse grytene:

 • Bestselger og favoritt blant forbrukerne
 • Enkel å vaske -trygg å vaske i oppvaskmaskinen
 • Slitesterkt materiale

 

Godt non-stick belegg

Settet har det originale PTFE non-stick-belegget, som er veldig slitesterkt grunnet bruk av diamantstøv. Onyx har en unik hexagonal utforming, som lages ved bruk av lasergravering. Dette fører til ideell bruning av maten. Hvis belegget skulle bli ødelagt bør du bytte ut gryten. Skadet PTFE non-stick belegg kan føre til frigjøring av kjemikalier som PFAS.

De 2 grytene er henholdsvis en sauskjele og en kasserolle, og begge kan brukes til både induksjon og andre typer varme. De tåler også å settes i ovnen, samt rengjøring i oppvaskmaskin.

Lever helt klart opp til forventningene, ifølge forbrukerne

Som sagt så er ONYX Cookware™ Grytesettet både en bestselger og favoritt blant forbrukerne -her får grytene mye skryt. All denne rosen går blant annet ut på at «de lever helt opp til forventningene» som én forbruker uttrykker det, og generelt sett kommenteres det ofte at grytene er enkle i bruk og gir et godt matlagingsresultat. At rengjøringen er enkel, er også noe som fremheves av forbrukerne.

Settet er et godt valg for deg som ønsker å ha flere non-stick gryter som passer til alle komfyrer.

Fordeler

 • Favoritt blant forbrukerne
 • Forsterket PTFE-belegg med diamantstøv
 • Kan brukes både på induksjon og andre koketopper
Ulemper

 • Lokket på grytene i settet er ikke inkludert

Utvalgte egenskaper
Sett med 2 gryter
Onyx hybridteknologi
Hardt materiale
Tåler å vaskes i oppvaskmaskin


Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm 4,2L – modell med god varmebevaring

Beste gryte for induksjon i premiumklassen

✅ 4.9 Google Shopping 4.8 Amazon

Den største fordelen med denne gryten er at den er lett og behagelig å holde i, på grunn av gode håndtak. Den er ideell for de som ønsker en vakker emaljert støpejernsgryte som kan tilberede mat til 4-5 personer, og er kompatibel med induksjon. 

 • Tettsittende lokk
 • Allsidig bruk
 • Håndtak som er lette å gripe

 

Hva bør du vurdere før du kjøper Le Creuset Støpejernsgryte?

Slitesterk og god varmebevaring
Denne Le Creuset-gryten, laget av slitesterk og hygienisk emalje, tåler bruk i ovn, grill, fryser og oppvaskmaskin, noe som gjør den til en allsidig gryte for ulike matlaging. Den kan brukes på alle typer kokeplater, inkludert induksjon. Det som gjør at denne gryten virkelig skiller seg ut, er dens evne til varmebevaring. Dette kommer av at gryten er laget av støpejern, som er et materiale som varmes sakte opp, men som til gjengjeld holder på varmen lenge. Denne gryten vil holde mat varm i lang tid, noe som gjør den optimal for vinterhalvåret hvor man oftere lager varme supper, grøt, gryterett osv. 

Jevn varmefordeling
En annen flott funksjon ved denne gryten er dens avrundede bunnen, som gir jevn varmefordeling, og derav også jevn tilbereding av maten. Når det kommer til pris er denne gryten i det høyere sjiktet, men samtidig kan denne gryten anse som en god langsiktig investering, da den er laget av svært slitesterk materiale og derfor vil vare lenge. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Le Creuset Støpejernsgryte Rund 24cm 4,2L?

Denne gryten har en rangering på 4,9 på Google, basert på samlede forbrukeranmeldelser, og en vurdering på 4,8 på Amazon. Forbrukerne liker at gryten er svært slitesterk, at den gir jevn varmefordeling og at den er enkel å rengjøring. Gryten kan også brukes i ovnen, noe som gjør den til et godt valg for både baking og annen matlagning som krever bruk av ovn. 

Fordeler

 • God varmebevaring
 • Enkel å rengjøre
 • Avrundet bunn for jevn varmefordeling 
 • Tåler stekeovn, grill, fryser og oppvaskmaskin
Ulemper

 • Litt tung når den er fullastet og varm
 • Ikke non-stick belegg

Konklusjon

Denne 24 cm store gryten, med en kapasitet på 4,2 liter, har massevis av flotte funksjoner -slik som god varmebevaring og at den er svært slitesterk. Likevel er den litt tung når den er fullastet og varm, og den ikke har non-stickbelegg, slik som mange andre gryter i denne prisklassen har. Dette er imidlertid mindre ulemper for en ellers høykvalitets gryte, som tåler å bli brukt i lang tid.  

Spesifikasjoner
Materiale: Støpejern
Diameter: 24 cm
Volum: 4,2 L


Fiskars Functional Form gryte – 4 av 6 mulige stjerner i stor norsk test av gryter til induksjon

Beste gryte for induksjon i test

✅ 4 av 6 stjerner hos Klikk.no

Fiskars Functional Form gryte

Fiskars Functional Form er blitt testet i en stor test av gryter til induksjon, hos det norske testmagasinet Klikk.no, hvor den har fått en god score på 4 av 6 mulige stjerner. Ekspertene vurderte alle grytene ut ifra spesifikke parametere, og Fiskars Functional Form gryten klarte seg svært bra. 

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

 • Toppscorer hos testmagasinet Klikk.no 
 • Herdet glasslokk
 • Hellefunksjon, damp- og koke-kontroll

God kontroll over matlagingen
Gryten Fiskars Functional Form er spesielt laget for den travle forbrukeren, som gjerne vil at matlagingen skal gå raskt og enkelt. Gryten rommer hele 5 liter, og er laget av rustfritt stål -altså er den svært slitesterk. Den varmes raskt opp, og er utstyrt med både en smart hellefunksjon, samt damp- og koke-kontroll. Dermed får man en bedre oversikt over matlagingen, og en jobben blir lettere. Man får også ytterligere god oversikt over matlagingen, grunnet et gjennomsiktig grytelokk i herdet glass.

Gryten tåler i tillegg å vaskes i oppvaskmaskin, samt ovnsvarme på opptil 150 grader. Den har også en silikonkant langs lokket, som skaper en lydløs effekt når man åpner og lukker lokket. 

Behagelig opplevelse ifølge ekspertene
Fiskars Functional Form er en favoritt hos det norske testmagasinet Klikk.no, som tildeler modellen hele 4 av 6 stjerner. Det fremheves spesielt at den er «en behagelig og velfungerende gryte», og det forklares at grytelokket har mange hull i seg, slik at det skal være enkelt å helle ut vannet fra gryten – uten at man trenger å fjerne lokket. Håndtakene på gryten er også komfortable, da de er utstyrt med en gummibelegg som sørger for at de ikke blir for varme.

Denne modellen vil være et godt valg hvis du gjerne vil ha en prisvennlig gryte, som gir god kontroll over matlagingen. 

Fordeler

 • Høy romslighet på 5 liter
 • Slitesterkt rustfritt stål
 • Gjennomsiktig lokk i herdet glass -gir oversikt 
Ulemper

 • Har ikke non-stick belegg

Utvalgte egenskaper
Herdet glasslokk
Hellefunksjon
Damp- og koke-kontroll
Silikondemping i lokket


WMF Function 4 Gryte – God vurdering hos tyske Test.de i en test av 16 gryter til induksjon

Beste gryte for induksjon i rustfritt stål

✅ God anmeldelse fra den tyske nettsiden Test.de

WMF Function 4 Gryte

WMF Function 4 Gryte er blitt testet i en test av 16 forskjellige gryter til induksjon, hos det tyske testmagasinet Test.de. Ekspertene har sett nærmere på blant annet funksjonalitet, strømforbruk og håndtering, og ut ifra disse kriteriene er en endelig anmeldelse blitt gitt. WMF Function 4 ble her vurdert som både velfungerende og god.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

 • God anmeldelse hos stort tysk testmagasin
 • Multi-funksjonelt lokk
 • Robust Cromargan rustfritt stål

Cromargan rustfritt stål og TransTherm Universalbunn
WMF Function 4 er laget av flere patenterte systemer, for å sikre svært effektiv og enkel matlaging, samt lang levetid  – her er det brukt Cromargan rustfritt stål og en TransTherm universalbunn. Gryten er derfor enkel å vedlikehold, og den tykke bunnen er kompatibel med alle slags varmekilder.

En ekstra imponerende kvalitet ved denne gryten er det multi-funksjonelle lokket i glass, som også har et silikonbelegg. Dette lokket gjør det enkelt å helle ut vann, og gir en effektiv koking med både lite og mye vann. Belegget av silikon sørger også for at man ikke trenger å bruke grytekluter. 

Generelt god gryte, ifølge ekspertene
WMF Function 4 er som sagt blitt testet i en stor tysk test av gryter til induksjon – utført av det tyske testmagasinet Test.de. De tyske ekspertene har vurdert alle modellene etter utvalgte parametere, som blant annet inkluderer grytens funksjonalitet, strømforbruk og håndtering. WMF Function 4 scorer høyt på alle de 3 parameterne, og tildeles derfor et stempel som «god».

Denne gryten er et godt valg hvis du gjerne vil ha en premium gryte, med moderne teknologi.

Fordeler

 • Multi-funksjonelt lokk
 • Rustfritt stål av god kvalitet
 • Mange gode egenskaper
Ulemper

 • Hullene i lokket kunne godt vært større

Utvalgte egenskaper
Patentert Cromargan rustfritt stål
Patentert TransTherm universalbunn
Lokk i glass med silikonbelegg
Gir god assistanse ved all slags koking


Kilder og referanser

Her kan du finne mer informasjon og linker til de undersøkelsene vi har brukt i denne artikkelen om gryter til induksjon:

Brukeranmeldelser 🇳🇴

Ikke alle grytene er blitt testet av eksperter. I stedet har vi heller sett nærmere på hva forbrukerne mener i diverse brukeranmeldelser når det gjelder et par av produktene.

Du kan lese mer om fobrukernes erfaringer med ONYX Kasserolle hos Onyxcookware.no.

Du kan lese mer om forbrukernes erfaringer med ONYX Grytesett hos Onyxcookware.no.

Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin som utfører tester av forskjellige forbrukerprodukter. Stiftung Warentest har også en nettside i form av siden Test.de. I denne omgang har ekspertene testet de beste grytene som finnes på markedet. Modellene WMF Function 4 og Rösle Silence High Saucepan er blitt inkludert her. Les om alle de testede grytene til induksjon her.

Klikk.no 🇳🇴

Klikk.no er et stort norsk testmagasin som utfører forbrukertester. Det inkluderer produkter til både hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no foretatt en test av de beste grytene som finnes på markedet, og modellene Eva Solo Gravity, OBH Nordica C-Smart gryte og Fiskars Functional Form gryte er blitt inkludert. Du kan lese testen i sin helhet hos Klikk.no.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Eva Solo Gravity – «Best i test» blant 17 gryter til induksjon

Eva Solo Gravity

Eva Solo Gravity er blitt testet av det norske testmagasinet Klikk.no sammen med 16 andre gryter til induksjon, og ekspertene vurderte at den virkelig briljerer. Den imponerte så stort at den ble kåret til «best i test» blant mange gode gryter. Testen inkluderer flere merker fra både dyre og billige prisklasser, noe som gjør det mulig å finne gryter fra både Eva Solo og Eva Trio seriene.

Ekspertene har sett nærmere på forskjellige parametere som ligger til grunn for den endelige anmeldelsen. Disse inkluderer blant annet design, størrelse, rengjøring, funksjoner, pris og tilberednings-egenskaper. I tillegg er disse grytene testet på ytterligere  områder – slik som koking av både vann og melk.

Derfor bør du kjøpe denne modellen:

🔴 Kåret til best i test av et stort norsk testmagasin
🔴 Integrert dampventil og sil
🔴 Bedre enn 16 andre konkurrenter

Romslig og med gode funksjoner

Eva Solo Gravity kan romme 4 liter -altså er den svært romslig og allsidig. I tillegg kan den brukes til alle varmekilder – inkludert induksjon. Den er flott og enkel i utseendet, og står i stil med de andre Eva Solo og Eva Trio grytene, og den kommer med et gjennomsiktig lokk, en innebygd dampventil, samt en integrert sil. Dampventilen sørger for at vannet ikke koker over så lett, og silen gjør det enklere å helle ut vann fra kjelen.

Denne gryten er også svært lett å rengjøre etter bruk – man kan nemlig vaske den i oppvaskmaskinen. For god komfort er håndtakene spesialdesignet, så de ikke blir for varme, og det innvendige litermålet gjør kjelen enda mer oversiktlig.

Praktisk og god, ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no har kåret Eva Solo Gravity til «best i test», og dette begrunnes hovedsakelig med ordene: «Praktisk og god gryte med et behagelig lokk».

Ekspertene utdyper også at det her er snakk om en god gryte, som med sitt praktiske lokk gjør det lett å helle ut vann. I tillegg fremheves også de innvendige måleenhetene, samt dampventilen. Det kommenteres også at modellen er svært enkel i bruk, og man trenger ikke engang å fjerne lokket for å helle ut vannet. Klikk.no gir Eva Solo Gravity ytterligere skryt for å ha håndtak som ikke blir varme, god vekt og balanse, samt at den er enkel å rengjøre.

Denne modellen er et godt valg hvis du gjerne vil ha en gryte som gjør matlagingen enklere ved hjelp av gode funksjoner.

Utvalgte egenskaper
God romslighet
Gjennomsiktig lokk
Med dampventil og sil
Med håndtak som ikke blir for varme


OBH Nordica C-Smart – Unikt patentert system som får hele 5 av 6 stjerner

✅ 5 av 6 stjerner hos Klikk.no
✅ Unikt patentert system

OBH Nordica C-Smart

OBH Nordica C-Smart har fått hele 5 av 6 mulige stjerner i en test av 17 gryter til induksjon, hos det norske testmagasinet Klikk.no. Ekspertene har vurdert modellene på parametere som størrelse, design, oppvask, funksjoner og kokeegenskaper – og ut ifra dette har de gitt en endelig anmeldelse. 

Ekspertene er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart – de anser derfor gryten som en toppscorer.

Derfor skal du kjøpe denne modellen:

🔴 Gode resultater hos stort norsk testmagasin
🔴 Unikt patentert system med dobbelt håndtak
🔴 Passer til alle typer komfyrer

Dobbelt håndtak og lettere arbeid

Denne OBH Nordica C-Smart gryten har god størrelse på 3 liter, og et flott design med dobbelt håndtak i et patentert system som sikrer en optimal komfort. Materialet er i rustfritt stål, altså svært holdbart, og modellen tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Lokket er laget av glass – noe som gjør det mulig å holde øye med matlagingen. Den har også en praktisk helletut, samt en integrert sil. Denne silen gjør det lettere å helle vann ut av gryten. Som en ekstra bonus kan modellen brukes på alle typer komfyrer – også induksjon – og for enklere oppbevaring kan grytene stables.

Uvanlig, men praktisk, ifølge ekspertene

Det norske testmagasinet Klikk.no er svært imponerte over OBH Nordica C-Smart og skriver den er «en perfekt gryte til grønnsaker og pasta» da det er veldig lett å helle ut vannet. Ekspertene forklarer også at det finnes mange gode gryter til induksjon, men at denne modellen er praktisk med komfortable og brede håndtak – også selv om utformingen er litt uvanlig. 

Denne modellen vil være et godt valg dersom du gjerne vil ha en komfortabel gryte, som det er veldig enkelt å helle vannet av.

Utvalgte egenskaper
Patentert system
Dobbelt håndtak
Lett å helle ut vannet
Integrert sil


Rösle Silence High Saucepan – spesialdesignet lokk og stempel, med gid anmeldelse hos tyske Test.de

Rösle Silence High Saucepan

Rösle Silence High Saucepan er blitt testet av det tyske testmagasinet Test.de, sammen med 15 andre gryter til induksjon. De tyske ekspertene har gått igjennom hver enkelt modell og undersøkt dem på spesifikke parametere som for eksempel funksjonalitet på kjøkkenet, strømforbruk og generell håndtering. Basert på dette  vurderes det at Rösle Silence High Saucepan er en svært god og tilfredstillende gryte. 

Derfor bør du kjøpe denne modellen:

🔴 Flott anmeldelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Spesialdesignet lokk
🔴 God og jevn varme

Fokus på spesialdesignet lokk

Det som muligens er mest iøynefallende ved Rösle Silence High Saucepan er lokket. Her finnes det nemlig et spesielt silikonbelegg som sørger for å holde gryten helt tett. Dette gjør at både smaksnyanser, vitaminer, mineraler og lukt bevares i maten. I tillegg til dette har bunnen en kjerne av aluminium som er hele 5 millimeter tykt, og det sikrer en god, jevn og stabil varmetilførsel under hele tilberedningstiden.

Den har i tillegg en praktisk helletut som reduserer søl.

Tilfredsstillende resultater ifølge ekspertene

Det tyske testmagasinet Test.de gir Rösle Silence High Saucepan det som kalles en «tilfredsstillende» anmeldelse. Dette stempelet er bedre enn det vanlige stempelet som «god», og det vurderes derfor at denne modellen er et veldig bra produkt.

Ekspertene har vurdert de inkluderte grytene ut ifra 3 parametere: Funksjon under matlaging, strømforbruk og håndtering. Denne modellen fra Rösle scorer høyt over hele linja – spesielt på strømforbruk.

Denne gryten er et godt valg hvis du gjerne vil ha jevn varmetilførsel, og god bevaring av smak og vitaminer.

Utvalgte egenskaper
Spesielt lokk
Silikonbelegg
Bunn med kjerne av aluminium
Jevn og stabil varmetilførsel


FAQ – alt det du gjerne vil vite om gryter til induksjon

🤩 Hvordan velges produktene ut i artikkelen?

For å finne frem til de aller beste grytene til induksjon – som gir forbrukerne en best mulig oversikt over utvalget – har vi søkt igjennom aviser, magasiner og andre nettsider for å finne de mest relevante og profesjonelle testene. Her har vi sett nærmere på hvilke modeller som er blitt testet – som for eksempel grytene Eva Solo- og Eva Trio samt gryter fra blant annet OBH Nordica, Fiskars, ONYX og Rösle.

😉 Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge en ny gryte til induksjon?

Når du skal velge deg en ny gryte, er det et par faktorer som du bør tenke på: Dette gjeldet blant annet størrelse, materiale (både i selve gryten og lokket), bunn (tykk bunn eller vanlig bunn), rengjøring (tåler den å vaskes i oppvaskmaskin, eller har den non stick), pris, funksjonalitet (fungerer den også til induksjon) og funksjoner (som for eksempel om det finnes funksjoner som gjør at vannet ikke koker over, at damp lettere kan slippe ut, at det er enklere å helle ut kokende vann osv.).

🤓 Hvilket merke burde jeg velge hvis jeg vil ha nye gryter?

Det finnes veldig mange gode merker når det gjelder gryter til induksjon, og disse kommer også i ulike prisklasser. Vil du helst ha en av god kvalitet, som gjør at gryten kan holde i mange år? Da kan du for eksempel velge en modell fra Fiskars, OBH Nordica, ONYX, WMF og Rösle – eller du kan se nærmere på Eva Solo- og Eva Trio gryter.

🧐 Hvor kan jeg lese mer?

Hvis du er blitt nysgjerrig på flere nye ting til kjøkkenet, kan du med fordel også lese Forbrukerliv sin artikkel om sous vide. Her finner du både testvinnende produkter og mer informasjon om hvordan du får de beste resultatene med sous vide tilberedning av maten.

Les også vår stekepanne testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere