Sous Vide test – Finn de beste Sous Vide-maskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: Sous vide er fortsatt et relativt nytt konsept i Norge, men kort sagt er sous vide en måte å lage mat på gjennom vakuumemballasjen til maten, for deretter å senke den i vann. Sous vide er en langsiktig tilberedning slik at du får mørere kjøtt og friskere grønnsaker.

Denne artikkelen ser nærmere på ulike sous vide-maskiner. Maskinene har gått gjennom flere tester, og etter nøye vurderinger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er best. Her er det snakk om to ulike typer: med vannbad, hvor et “vannkar” er inkludert, og med sirkulator, hvor sous vide-sirkulatoren senkes ned i en gryte.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den sous vide-maskinen som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske motparten Råd & Rön, samt den norske nettsiden klikk.no

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Den 30.06.2023 la vi til to produkter i artikkelen vår om de beste sous vide-maskinene. Både Anova Precision Cooker og Anova Precision Cooker Pro er kvalitetsprodukter som er høyt vurdert blant eksperter og forbrukere. 

Anova Precision Cooker er kåret til “Best i test” på FoodAndWine.com, TheSpruceEats.com, Forbes.com, SimplyRecipes.com og Bhg.com, noe som vitner om svært høy kvalitet.

På samme måte er Anova Precision Cooker Pro en premium sous vide-maskin, som er blitt kåret til testvinner hos GoodHouseKeeping.com og Money.com og “Best for experts” hos SimplyRecipes.com.

Denne Sous Vide testen inneholder: 

En oversikt over de beste sous vide-maskinene.
Informasjon om hvordan sous vide fungerer, inkludert videodemonstrasjoner.
En guide til tider for tilberedning, samt videodemonstrasjoner.
En steg for steg guide til hvordan du skal bruke sous vide.
En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Anova Precision Cooker – kompakt design og WiFi-tilkobling

✅ Testvinner hos FoodAndWine.com
✅ Testvinner hos TheSpruceEats.com
✅ Testvinner hos Forbes.com
✅ Testvinner hos SimplyRecipes.com
✅ Testvinner hos Bhg.com
✅ “Beste sous vide med innebygd skjerm” hos SeriousEats.com
✅ 4,5/5 Google Shopping
✅ 4,6/5 Amazon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

 

Anova Precision Cooker er et innovativt kjøkkenverktøy som kan hjelpe deg med å lage gourmetmat på en enkel måte. Alt du trenger å gjøre er å feste den ved hjelp av den justerbare og vanntette klemmen og legge maten i en forseglet pose. Enten du er en nybegynner som ønsker å eksperimentere på kjøkkenet, eller en erfaren kokk på jakt etter presisjon, er denne sous vide-maskinen et kompakt alt-i-ett-apparat av kompromissløs kvalitet.

 • Kan tilpasses alle gryter 
 • Serverer opptil 8 personer
 • Justerbar klemme

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Anova Precision Cooker

Rask oppvarmingstid
Anova Precision Sous Vide er revolusjonerende innen kulinarisk teknologi, og den skiller seg ut ved å kombinere presisjon og kraft. Dette kjøkkenverktøyet har en slående likhet med Anova Nano når det gjelder presisjonsnivået, og kan holde vanntemperaturen på nøyaktig 0,1 °C. Anova Precision er imidlertid kraftigere når det gjelder effekt, med hele 1000 W sammenlignet med Nanos 750 W. Denne effektforskjellen gjør at Precision Sous Vide kan varme opp vann svært raskt -den kan varme 6-liters fra 90 grader til hele 155 grader på litt over 21 minutter. Hvis du ikke har noe imot å vente lenger på at vannbadet varmes opp, kan du få Anova Precision Cooker Nano til halve prisen, men den bruker Bluetooth i stedet for Wi-Fi, og til tross for navnet er den ikke mindre i størrelsen enn Precision Cooker. 

Brukervennlig design og grensesnitt
Anova Precision Sous Vide utmerker seg ikke bare med sin kraft, men også med sitt brukervennlige design og grensesnitt. Den kan betjenes manuelt eller sammen med Anovas egen app, noe som gir større fleksibilitet i matlagingen. Brukergrensesnittet er intuitivt, brukervennlig og visuelt oversiktlig, med enkle termometer- og timerikoner for innstilling av temperatur og tid. Det tydelige designet gjør det lettere for nybegynnere å forstå hvordan maskinen brukes, samtidig som det er effektivt for mer erfarne brukere.

Kulinarisk inspirasjon og vedlikehold
I tillegg til hovedfunksjonaliteten gir Anova Precision Sous Vide merverdi på flere måter. For det første leveres den med 1 000 forhåndsinnlastede oppskrifter. Disse er spesielt utviklet for å passe for hjemmekokker på alle nivåer, og er et utmerket verktøy for dem som ønsker å utforske nye kulinariske horisonter. Når det gjelder vedlikehold, er Anova Precision Sous Vide utstyrt med et avtakbart skjørt og skiver i rustfritt stål, som begge tåler oppvaskmaskin. Dette gjennomtenkte designelementet gjør dette kjøkkenapparatet spesielt enkelt å rengjøre og vedlikeholde, noe som forlenger apparatets levetid.

Hva sier forbrukere og eksperter om Anova Precision Cooker?

Anova Precision Cooker har fått gode tilbakemeldinger fra både forbrukere og eksperter, og har befestet sin posisjon som en av de fremste utfordrerne på sous vide-markedet. Anerkjente nettsteder som FoodAndWine.com, TheSpruceEats.com og Forbes.com har tildelt den tittelen “testvinner” og anerkjenner den som en “leder og pioner på dette kulinariske området”.

Et aspekt som gjennomgående imponerer anmelderne, er den eksepsjonelt raske oppvarmingen. Ekspertene bemerker at det tar ca. 17 minutter å nå 130 grader, sammenlignet med Precision Cooker Nano, som bruker 30 minutter på samme vannmengde. Denne raske ytelsen sikrer at måltidet tilberedes presist og effektivt.

En annen høyt verdsatt egenskap ved denne sous vide-maskinen er den enkle rengjøringen, noe både forbrukere og eksperter setter pris på. I tillegg gir den justerbare klemmen et sikkert og stabilt feste til ulike gryter og kokekar, noe som gir fleksibilitet i kjøkkenoppsettet.

Det er imidlertid verdt å nevne at Anova Precision Cooker krever en høyere vannpåfylling enn andre alternativer på markedet. Den krever vanligvis ca. 12 liter vann. Dette reduserer imidlertid ikke sous vide-maskinens generelle effektivitet og ytelse.

Fordeler

 • Over 1000 oppskrifter inkludert i Anova-appen
 • Deler som tåler oppvaskmaskin
 • IPX7 vann- og sprutbestandig
 • Varmes raskt opp og holder temperaturen godt
 • Intuitiv programmering
Ulemper

 • Krever høyere vannpåfylling
 • Kan være støyende

Forbrukerlivs vurdering

Oppsummert representerer Anova Precision Cooker et nytt nivå av enkelhet og presisjon på kjøkkenet. Den fjerner behovet for tradisjonelt kokeutstyr som komfyrer og termometre, og erstatter dem med et intuitivt og kraftig apparat som enkelt kan festes til en hvilken som helst vannbeholder. Den justerbare, vannavstøtende klemmen sørger for sikker feste, mens temperaturnøyaktigheten på 0,1 °C garanterer optimalt tilberedt mat hver gang. Selv om den har en svak, men merkbar brummelyd, mener vi at Anova Precision Cooker er et godt valg med sine jevne og nøyaktige temperaturer, raske oppvarming, lille størrelse og smarte tekniske funksjoner er et godt valg for de fleste.

Spesifikasjoner
Effekt: 1000 W
Temperaturpresisjon: 0,1 °C
Maks. temperatur: 92 °CVolum: 20 L
Vekt: 0,9 kg
WiFi: Ja


Steba SV100 prof

 Testvinner hos den norske testsiden klikk.no

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

.
Steba SV100 prof er av typen med sirkulator, noe som betyr at sous vide-sirkulatoren senkes ned i en gryte med vann, før den varmer opp vannet til ønsket temperatur ved å sirkulere vannet rundt. Ekspertene mener at teknikken fungerer veldig bra på Steba SV100 prof, som raskt varmer opp vannet. Det tar for eksempel 17 minutter å varme opp vannet fra 20 til 56 grader. Deretter holdes temperaturen så stabil at maten tilberedes med en jevn varme, noe som også gir de beste resultatene for smaken.

Stor maskin

Steba SV100 prof er en litt større sous vide-modell med sirkulator, og den veier også to kilo. Modellen har et enkelt design og er i rustfritt stål. Det kan derimot være greit å vite at den er bred og rektangulær, siden den krever en dyp gryte. Høyden på gryten må gjerne være minst 15 cm. Steba SV100 prof har stor kapasitet på hele 30 liter, som arbeider på 1500 watt og sirkulerer 7,5 liter vann per minutt. Steba SV100 prof er ikke en av de mest prisvennlige modellene, men til gjengjeld får du virkelig god kvalitet for pengene.

God skjerm

Steba SV100 prof har en svært enkel betjening, og det er et stort pluss, spesielt hvis du er ny i sous vide-faget. Modellen har en opplyst LCD-skjerm som informerer om temperaturinnstilling, gjeldende temperatur og har tidtaker. Det er mulig å stille inn temperaturen på mellom 5-99 grader, så Steba sv100 prof er en svært allsidig modell når det kommer til temperaturer.

Steba sv100 prof måler 32 cm (h), 15 cm (b), 13 cm (d), og er av typen med sirkulator. Det følger ikke med en vakuumpakker, så den må kjøpes utenom.

Utvalgte fordeler med Steba sv100 prof:
Rask modell
 Holder temperaturen stabil gjennom hele tilberedningsprosessen
 Stor modell
 Enkel betjening
 Brukervennlig skjerm


Anova Precision Cooker Pro – ideell sous vide-maskin for krevende matlagingsoppgaver

✅ Testvinner hos GoodHouseKeeping.com
✅ Testvinner hos Money.com
✅ “Best for eksperter” hos SimplyRecipes.com
✅ “Beste premium sous vide med innebygd display” hos SeriousEats.com
✅ 4,3/5 Google Shopping
✅ 4,6/5 Amazon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Vi kan trygt si at Anova Precision Cooker Pro er et kulinarisk kraftverk utviklet for både seriøse matentusiaster og profesjonelle. Med en kapasitet på 12 liter vann i minuttet er den mer enn i stand til å dekke de mest krevende sous vide-behov. Enten du jobber med et mindre måltid eller forbereder et festmåltid for en stor forsamling, kan den varme opp store mengder vann, noe som sikrer presise og konsistente resultater. Når det gjelder utholdenhet, er den virkelig uovertruffen, med en driftstid på minst 10 000 timer i strekk. Enten du er en aspirerende kokk, profesjonell kokk eller rett og slett en hjemmekokk som ønsker resultater av restaurantkvalitet, kan denne maskinen tilby både holdbarhet og presisjon slik at du kan realisere dine gourmetambisjoner.

 • Temperaturnøyaktighet på 0,05 °C 
 • Effekt på 1200 W
 • Håndterer 12 liter vann per minutt

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Anova Precision Cooker Pro

Premiumfunksjoner
Hvis du vil gå i motsatt retning av Anova Precision eller Anova Nano, er Precision Cooker Pro Anovas luksusmodell. Den koster det dobbelte av Precision Cooker, men til gjengjeld har den en effekt på 1200 watt og en mer presis temperaturregulering på +/- 0,1 graders nøyaktighet.

Konstruksjon av høy kvalitet
Anova Precision Cooker Pro skiller seg ut i den kulinariske verden på grunn av sin eksepsjonelle kvalitet. Enheten er hovedsakelig konstruert av slitesterkt metall og rustfritt stål, noe som gjør den visuelt tiltalende og robust nok til å tåle å bli senket ned i vann. Den detaljerte konstruksjonen gjør at den passer perfekt til selv de mest kravstore profesjonelle kjøkken. En rekke ekspertsider har også bekreftet denne påstanden, noe som ytterligere understreker at denne maskinen er godt egnet for kulinariske miljøer med høyt trykk.

Overlegen tilberedningsytelse
I tillegg til det robuste designen får Anova Precision Cooker Pro ros for sin overlegne kokeytelse. Den innovative teknologien holder på smak og fuktighet under tilberedningen, noe som fører til ekstraordinære resultater når det gjelder tekstur og smak. Enten du tilbereder kylling, fisk, grønnsaker, egg, storfekjøtt, lam eller svinekjøtt, sørger dette apparatet for at ingrediensene tilberedes til perfeksjon. Den nøyaktige temperaturkontrollen som kjennetegner sous vide-tilberedning, betyr at maten tilberedes jevnt over det hele. 

Brukervennlig berøringsskjerm
Som et supplement til ytelsen har apparatet en stor og elegant berøringsskjerm med et intuitivt grensesnitt som gjør det svært brukervennlig. I tillegg er Precision Cooker Pro Wi-Fi-aktivert og kan kobles sammen med Anova-appen. Med denne funksjonen kan du fjernstyre maskinen og få tilgang til en verden av forhåndsinnstilte matlagingsguider og oppskrifter som fungerer som inspirasjon og læringsverktøy.

Hva sier forbrukere og eksperter om Anova Precision Cooker Pro?

Anova Precision Cooker Pro har blitt kåret til testvinner på anerkjente nettsteder som GoodHouseKeeping.com og Money.com, som fremhever dens allsidighet når det gjelder raske måltider og lengre matlagingsprosjekter. 

Anova Precision Cooker Pro kjennetegnes blant annet av den raske vannstrømmen som sørger for rask oppvarming. Den kraftige effekten på 1200 watt overgår alle andre testede maskiner. Anmeldere har bemerket at den kan varme 6 liter vann fra 90 grader til 155 grader på litt over 16 minutter (5 minutter raskere enn ikke-Pro-versjonen).

Fordeler

 • Stor og elegant berøringsskjerm
 • Avtakbar klemme som passer til de fleste gryter
 • Slitesterk konstruksjon av metall og rustfritt stål
 • Rask oppvarmingstid
 • God opprettholdelse av temperaturen
Ulemper

 • I en høyere prisklasse
 • Tidtakeren har litt lav lyd

Forbrukerlivs vurdering

Anova Precision Cooker Pro anses som en game-changer innen sous vide-matlaging. Den robuste konstruksjonen, som hovedsakelig er laget av metall og rustfritt stål, sikrer uovertruffen holdbarhet. Samtidig er den i stand til å sirkulere 12 liter vann i minuttet og varme opp opptil 100 liter med høy nøyaktighet, slik at den er klar til å takle selv de mest utfordrende matlagingsoppgavene. Maskinens brukervennlige berøringsskjerm og den praktiske Anova-appen gjør den intuitiv å bruke. Tidtakeren har litt lav lyd, noe som kan kreve litt oppmerksomhet, men med Wi-Fi-tilkoblingen og Anova-appen kan du enkelt overvåke tilberedningsprosessen fra enheten din, slik at du aldri går glipp av noe. 

Med sine utmerkelser som testvinner og ekspertenes enstemmige vurdering av den raske oppvarmingstiden, den enkle rengjøringen og den justerbare klemmen, er Anova Precision Cooker Pro et enestående valg for sous vide-entusiaster som er ute etter førsteklasses matlagingspresisjon og pålitelighet.

Spesifikasjoner
 Effekt: 1200 W
Temperaturpresisjon: 0,05 °C
Maks. temperatur: 92 °C
Volum: 50 L
Vekt: 1,3 kg
WiFi: Ja


Steba SV50

  Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Steba V50

.
Mange forbinder sous-vide teknikken kun med tilberedning av kjøtt, men det er også mulig å tilberede grønnsaker og poteter i sous vide-maskinene. Steba SV50 er en av de modellene som er god på alle typer mat, og dermed er en ekstremt allsidig modell. Steba SV50 er av typen med sirkulator, noe som betyr at en liten motor sirkulerer vannet rundt og sikrer en jevn temperatur i hele vannet. Denne teknikken sikrer at du får et jevnt resultat med SV50, slik at hele biffen eller steken blir nøye tilberedt.

Stor spennvidde

En av de største fordelene med Steba SV50 er det store temperaturområdet. Modellen har en spennvidde som varierer fra 0 til 90 grader. Det vil gi deg mulighet for å tilberede mat over lang tid ved svært lave temperaturer. Steba SV50 har også et lavt energiforbruk, siden vannet ikke trenger og varmes opp så mye. Det er derimot viktig å huske på at du aldri må tilberede kjøttet for lite, spesielt siden det er en risiko for at bakterier overlever.

Kvalitetsmodell

Steba SV50 gir inntrykk av å ha god kvalitet, og både kvaliteten på konstruksjon og robustheten er høy. Maskinen er laget av rustfritt stål og betjenes gjennom en enkel kontrollknapp. LCD-skjermen lyser og viser både temperatur og har tidtaker. Med Steba SV50 sin tidtaker har du også mulighet til å ta tiden på maten helt opp til 99 timer. Det er et pluss at modellen ikke bråker så mye, og det er en fordel hvis du skal langtidstilberede over natten, og kjøkkenet ligger nær soverommet. Steba SV50 er en av de lettere modellene med en vekt på 1,2 kilo uten vann.

Steba SV50 måler 38 cm (h), 8 cm (b), (d) og 11 cm er av typen med sirkulator. Det følger ikke med en vakuumpakker, så den må kjøpes utenom.

Utvalgte fordeler med Steba SV50:
Bra for alle typer mat
 Brukervennlig LCD-skjerm
 Stor bredde i temperaturforskjeller
 God kvalitet og robusthet
 Ideell for langsiktig tilberedning

Nedenfor kan du se hvordan Steba V50 fungerer:


Champion CHSV310

Champion CHSV310

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Champion CHSV310 er en allsidig modell som lager veltilberedt mat, enten i form av kjøtt eller grønnsaker. Modellen har en høy temperaturnøyaktighet, noe som betyr at temperaturen holdes konstant rundt den valgte temperaturinnstillingen. Det er denne presisjonen som er avgjørende for sous vide-metoden, for selv små avvik kan gi et dårligere resultat.

Lett å starte

Mange sous vide-maskiner sliter med brukervennligheten, men på Champion CHSV310 er den veldig bra.  Modellen er lett å starte opp og montere, og kvaliteten på konstruksjonen er ganske bra. Champion CHSV310 er også av typen med sirkulator, og det blir fordelt 8,2 liter vann per minutt med en effekt på 800 watt. Kapasiteten på denne modellen er opptil 15 liter. Sirkulasjonen bidrar til å sikre at en jevn temperatur under hele matlagingsprosessen. Sirkulatoren bråker stort sett ikke, så du blir ikke plaget med støy fra Champion CHSV310.

Fint design

Mange sous vide-maskiner kan se litt bastante ut, men hos Champion CHSV310 har de tenkt mer på utseendet. Designet er mer stilrent, og selve konstruksjonen er smart og anvendelig. Skjermen er tydelig og brukervennlig, og viser gjeldende temperatur og hvor lang tid som er igjen av den fastsatte tiden (tidtaker). Ved siden av skjermen er det knapper, som er laget av rustfritt stål. De er enkle å bruke for å stille inn temperatur og tidtaker. Temperaturområdet på Champion CHSV310 er også stort og det teller helt fra 0-92 grader. Champion CHSV310 ligger omtrent i midten av prisskalaen og veier 1,2 kilo uten vann.

Champion CHSV310 måler 38 cm (h), 8 cm (b), (d) og 11 cm er av typen med sirkulator. Det følger ikke med en vakuumpakker, så den må kjøpes utenom.

Utvalgte fordeler med Champion CHSV310:
Allsidig modell, som er god til alle matvarer
 Holder temperaturen stabil og jevn
 Modellen lager lite lyd
 Fint utseende
 Stor bredde i temperaturforskjeller


Hvordan fungerer sous vide?

Ønsker du å lage like mørt og saftig kjøtt som du får på gode restauranter men har innsett etter utallige eksperimenter hjemme, at hjemmelaget kjøtt ikke blir like godt? Da er det kanskje fordi du bruker feil metode. Problemet vil ofte være at du tilbereder kjøttet ved for høy temperatur og dermed ødelegger tekstur og mørhet.

Her kommer sous vide-metoden inn i bildet, som kort fortalt går ut på å vakuumpakke kjøtt eller grønnsaker og langtidstilberede dem i et vannbad. Om du kan fransk vet du allerede at navnet “sous vide” betyr “under vakuum”.

Vakuumpakking og vannbad

For en mer detaljert forklaring så skriver OBH Nordica at prinsippet med sous vide-metoden er at maten skal tilberedes ved en svært nøyaktig temperatur, som er mye lavere enn den 200 grader varme ovnen eller den rykende stekepannen. Rødt oksekjøtt skal for eksempel ha en temperatur på 54 til 57 grader.

Hvis du vil starte med sous vide-metoden, begynner du med å skaffe deg en sous vide maskin og en vakuumpakker, siden det sjelden følger med vakuumpakker til sous vide-maskinen.

Du starter tilberedningsprosessen ved å la sous vide-teknologien varme opp vannet i gryten/vannkaret, og deretter tilberedes kjøttet eller grønnsakene ved å mariner det og vakuumpakke det.

Vi skiller her mellom vannkaret og gryten, siden den ene typen sous vide-maskin (med vannbad) bruker et medfølgende vannkar, og den andre typen (med sirkulator) bruker en vanlig gryte, hvor du må senke ned sirkulatoren.

Vakuumpakkingen fungerer som en slags beskyttelse mot den direkte kontakten med vann, og sikrer at matens naturlige smak og saft ikke forsvinner.

Deretter legges maten ned i vannkaret eller gryten. Siden maten blir helt omgitt av vann under tilberedningen, så er du er sikret en jevn og lik temperatur.

Ulike typer kjøtt

Du kan lage nesten alle typer kjøtt, fisk og grønnsaker i en sous vide-maskin og sous vide-metoden viser den største forskjellen, når det gjelder større kutt, som normalt vil være mer seigt og tørt. Den danske nettavisen politiken.dk fremhever culotte-stek som et godt valg, siden tilberedning over lengre tid vil forbedre kvaliteten markant i forhold til å gi den en time i ovnen ved 180 grader. Med Sous vide blir biffen både mer mør og saftig, siden saften ellers raskt ville kommet i pannen.

Hvis du vil lære deg å lage en perfekt biff, så kan du se Halvar Ellingsen demonstrere hvordan du tilbereder biff med sous vide nedenfor.

Du kan også tilberede flere typer fisk i sous vide-maskinen, men du må være forsiktig med fjørfe som and og duer, siden det ikke blir tilberedt optimalt i vakuumpakken.

Dette betyr imidlertid ikke at vi bør forkaste ideen om å tilberede fjørfe med sous vide. Kylling kan lett vakuumpakkes og legges i vann. Videoen nedenfor viser deg hvordan du kan tilberede kyllinglår med sitron i sous vide. Kyllinglårene vil bli fylt med smak, som ikke minst kommer fra marinaden. Normalt vil en del av marinaden renne fra kjøttet, men i vakuum blir marinaden hvor den er og trenger i stedet inn i kjøttet.

Selv om sous vide-metoden er mest rettet mot å tilberede kjøtt, så kan du også bruke sous vide for å tilberede grønnsaker. DinSide.no skriver at en av de største fordelene med sous vide er vakuumpakking, som ved tilberedning av kjøtt, sørger for at saften ikke forsvinner. Når væsken ikke forsvinner, så blir heller ikke vitaminer og mineraler borte. Det gjør også metoden egnet for tilberedning av grønnsaker, som ofte mister mange vitaminer og mineraler ved koking.


Guide: hvor lang tid må kjøttet ha

Det er en forskjell på hvilken temperatur du må bruke til ulike typer kjøtt, men som en tommelfingerregel skriver den danske nettavisen politiken.dk at du med en vanntemperatur på 58 grader får mer mørt og velsmakende kjøtt.

OBH Nordica skriver også at tid er en faktor som kan variere litt, for her er det viktig å kjenne kjøttet. Dess mørere kjøttet er, jo kortere tid skal det være i vannet. For eksempel skal en indrefilet bare ha cirka to timer i en sous vide-maskin, mens en culotte, som har et verre kutt og dermed kan være mindre mør, med fordel kan tilberedes i 10-12 timer. Den lange tiden i vannet vil nemlig forbedre kjøttets kvalitet og gjøre culotten mer mør og velsmakende.

Avhengig av kuttingen på kjøttet, vil det være forskjell på tilberedningstiden. Hvis du for eksempel skal tilberede et stykke kjøtt fra skaftet på dyret, hvor det er svært mye bindevev i musklene, så må kjøttet ha lengre tid. Kuttet fra dyrets rygg vil vanligvis inneholde minst bindevev, kjøtt fra bakparten litt mer og kjøtt fra brystet og forpart vil ha mest bindevev.

Når bindevevet tilberedes over en lengre periode, forvandles det til mykt gelatin, og jo lenger det er tilberedt, dess mykere og mindre seigt blir det å tygge.

Etter tilberedning i sous vide-gryten, kan det hende at du ønsker en sprøstekt skorpe. Det kan du få ved å steke den i ovnen og grille den litt eller ved å legge biffene på stekepannen i kort tid. Biff trenger bare ett minutt, mens steken bør ha litt lenger tid. Du bør holde et øye med det så du kan se når overflaten endrer tekstur. Nedenfor kan du se hvordan en Filet Mignon tilberedes med sous vide og får en fin skorpe på komfyren.

Svinekjøtt
Den svenske nettsiden Kitchenlab.se har samlet en hel tabell med tider og temperaturer angitt etter kjøttype.

Svinekjøtt bør generelt ha lenger tid og det gjelder også mindre stykker. Hvis du ønsker en gjennomstekt svinekotelett, skal den tilberedes i sous vide-maskinen på 70 grader i en til en og en halv time. En godt gjennomstekt svinestek bør også tilberedes på 70 grader, men i opptil 3,5 time.

Du kan også tilberede ribbe, som vil ta minst 15 timer ved 65 grader, hvis du ønsker den medium stekt.

Kylling
Det anbefales å gjennomsteke kyllingen av hensyn til alle bakteriene. Både kyllingfilet og kyllinglår vil ta minst en og en halv time å gjennomsteke ved en temperatur på 72 grader. Hvis du er ny i faget og har ikke har prøvd å tilberede kylling med sous vide før, så kan du se en guide i videoen nedenfor på hvordan du kan få et enkelt, sprøtt og gyllent kyllinglår med masse smak.

Oksekjøtt
Det er mange typer oksekjøtt og hver type krever sin tilberedning. For eksempel kan en oksefilet tilberedes ved 58 grader i minst en og en halv time, hvis den skal være rosa. En entrecote med ben derimot, må ha mellom fem og seks timer på 60 grader, hvis du vil at den skal være rosa og saftig. Har du har mot til å tilberede rosa ytrefilet av okse, må kjøttet ha minimum 16 timer ved 65 grader.

Fisk
Du kan lage ulike typer fisk i sous vide-maskinen, og det tar vanligvis mindre tid enn med kjøtt. En vanlig fiskefilet, som trenger å gjennomstekes, tar cirka 40 minutter ved 60 grader. Når du steke fisken i pannen, er det lett å oversteke den. Hvis du ikke har prøvd å tilberede fisk med sous vide før, kan du se guiden i videoen nedenfor om hvordan du kan få en veltilberedt laksefilet med masse smak, ved hjelp av sous vide.

Grønnsaker
Det er mulig å lage mange typer grønnsaker og poteter i en sous vide-maskin, og du kan godt ha høyere temperatur her. Dette gjelder for eksempel brokkoli, som må ha minst 20 minutter på 85 grader. Pastinakker må ha 15 minutter på 85 grader og poteter bør også tilberedes på 85 grader men, men må ha minst en time.

Du kan se hele listen med tilberedningstider her.Sous vide uten sous vide-maskin?

re

Det vil være vanskelig å tilberede kjøtt uten riktig sous vide-maskin, siden kjøttet krever konstante temperaturer over mange timer.

Men med grønnsaker vil du faktisk kunne oppnå samme resultat, selv om den bare har en gryte og et termometer.

Start med å rense grønnsaker og vakuumpakke dem med litt olje. Ta posen i en gryte med 80-88 grader varmt vann og prøv manuelt å holde temperaturen så stabil som mulig. Tilberedningsprosessen tar cirka 20 minutter, hvor du hele tiden må holde et øye med maten. Til gjengjeld oppnår du det samme resultatet som med en sous-vide maskin, hvor alle vitaminer og mineraler beholdes i grønnsakene. Du bør derimot huske å tilberede grønnsakene i ulike poser.

Ser du etter en vakuumpakker eller bare ønsker å lese litt mer om hva de kan gjøre, så bør du lese Forbrukerliv.no sin store vakuumpakker test.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Sansaire sous vide

Sansaire sous vide

.
Sansaire sous vide er av typen sirkulator. Det betyr i praksis at du setter modellen fast på en gryte med en klemme på baksiden, legger til vann og stiller inn temperaturen. Sansaire sous vide varmer deretter opp vannet til ønsket temperatur, noe modellen klarer veldig bra. Temperaturen holdes jevn og stabil gjennom matlagingsprosessen. Dermed blir maten mør og veltilberedt.

Profesjonell modell

Sansaire sous vide har et vært profesjonelt preg over seg. Utseendet er fint og smart, og modellen er designet i et enkel sylinderdesign. Det tar opp lite plass og kan lett lagres i kjøkkenskapet. Faktisk fyller ikke Sansaire sous vide mer enn en termos. Modellen hører ikke til blant de største sous vide-maskinene, men den har fortsatt en kapasitet på 23 liter, noe som passer godt til en middels stor familie. Til tross for sitt profesjonelt ytre og de gode omtalene fra ekspertene, så koster ikke Sansaire sous vide like mye som flere av de andre gode sous vide-maskinene.

Stor og brukervennlig

Sansaire sous vide er også laget med hensyn til forbrukeren. Både designet og stilen er enkel å bruke, og bruken er enkel og nyskapende. I tillegg er Sansaire sous vide utstyrt med en stor og tydelig skjerm, der temperatur, tid og tidtaker kan justeres. Du kan lage mat opptil 100 grader, men de fleste typer mat må tilberedes ved mye lavere temperaturer. Som en ekstra bonus er modellen svært støysvak og veier bare 1,8 kg. Det følger også med en ledning på 110 cm for bedre bevegelsesfrihet.

Sansaire sous vide måler 38 cm (h), 10 cm (b), (d) og 10 cm er av typen med sirkulator. Det følger ikke med en vakuumpakker, så den må kjøpes utenom.

Utvalgte fordeler med Sansaire sous vide:
Holder stabil temperatur
 Lager god mat
 Fint sylinderformet design
 God mellomstor størrelse
 Brukervennlig design

Nedenfor kan du se hvordan Sansaire sous vide kan brukes for å tilberede laks:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke sous vide modeller er best i test?

Steba SV100 prof og Sansaire sous vide

Hvordan testes sous vide maskinene?

Generelt sett er sous vide maskinene blitt vurdert på hvordan de tilbereder ulike råvarer og hvor gode resultatene blir. I tillegg er de blitt evaluert på brukervennlighet, energiforbruk, konstruksjonskvalitet og støynivå.

Hva er sous vide metoden?

Sous vide metoden er tilbereding av matvarer ved hjelp av et temperaturstyrt vannbad. Når man tilbereder mat på denne måten bevares flere vitaminer, mineraler og næringsstoffer i maten i forhold til om man bruker ovnen eller stekepannen. Dette skyldes den lavere temperaturen på vannbadet, noe som også har en positiv effekt på matvarenes konsistens og mørhet.


Sous vide test – Vi har brukt disse kildene:

Klikk.no
Nettstedet klikk.no gjør hundrevis av forbrukertester hvert år, alt fra bolig og bil til mote, helse, elektronikk osv. I denne testen er det seks sous vide-maskiner som er testet. Les mer her.

Råd & Rön
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Rådet har også gjort en test av ti sous vide-maskiner på parametere som tilberedningsferdigheter, temperaturpresisjon, strømforbruk og håndterbarhet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Ekspertanmeldelser 

FoodAndWine.com 

FoodAndWine.com er et nettsted for mat- og vinentusiaster med oppskrifter, matlagingstips og kulinariske nyheter. De tester sous vide ved å evaluere presisjonen i temperaturkontrollen, vurdere tilberedningstiden for ulike typer ingredienser og sammenligne resultatene med tradisjonelle tilberedningsmetoder. Til slutt gir de forbrukerne en liste over de beste sous vide-modellene.

TheSpruceEats.com 

TheSpruceEats.com er et matlagings- og matnettsted som tilbyr oppskrifter, veiledninger og produktanbefalinger. De tester sous vide-apparater ved å undersøke temperaturnøyaktighet, evaluere utstyrets brukervennlighet og funksjonalitet og gjennomføre smakstester for å vurdere smak og tekstur på sous vide-tilberedte retter.

Anova Precision Cooker

Du kan se anmeldelsen her.

Testet den: 09/09/2019

Forbes.com 

Forbes er et globalt medieselskap som fokuserer på næringsliv, investeringer, teknologi, entreprenørskap, ledelse og livsstil. Selskapet ble grunnlagt i 1917 og har siden den gang blitt en av de mest leste og innflytelsesrike kildene til nyheter og informasjon om disse temaene.

Du kan se deres liste over de beste sous vides her.

SimplyRecipes.com 

SimplyRecipes.com er et populært matlagingsnettsted som tilbyr mange oppskrifter, tilberedningsteknikker og måltidsideer. Når de tester sous vide, fokuserer de på temperaturkonsistens, tilberedningstider for ulike ingredienser og den generelle smaken og mørheten til den tilberedte maten.

Bhg.com 

Bhg.com, nettstedet til Better Homes & Gardens, dekker ulike temaer, blant annet matlaging, hagearbeid og oppussing. Når de tester sous vide, vurderer de nøyaktigheten av temperaturkontrollen, undersøker utstyrets holdbarhet og brukervennlighet og gjennomfører smakstester for å sikre optimal smak og tekstur.

SeriousEats.com 

SeriousEats.com er et populært nettsted for mat og matlaging som tilbyr oppskrifter, matlagingsteknikker, produktanmeldelser og matrelaterte artikler og videoer. 

Anova presisjonskoker

Du kan se anmeldelsen her.

Oppdatert den: 19/02/2019

GoodHouseKeeping.com

GoodHousekeeping.com er et nettsted som gir informasjon og råd om et bredt spekter av temaer knyttet til hjemmet og familielivet. Nettstedet er en forlengelse av magasinet Good Housekeeping, en populær publikasjon som siden 1885 har gitt tips og inspirasjon til husholdning, helse og livsstil.

Du kan se listen over de beste sous vide-maskinene her.

Money.com

Money.com er et nettsted for økonomi og personlig økonomi som gir informasjon og råd om pengerelaterte emner. Selv om de ikke primært fokuserer på sous vide, kan de vurdere og anbefale sous vide-maskiner basert på faktorer som pris, brukervurderinger og generell verdi for pengene, med tanke på utstyrets kostnadseffektivitet og holdbarhet.

Du kan se listen over de beste sous vide-maskinene her.

Forbrukeranmeldelser 

Google Shopping 

Google Shopping er en online shoppingtjeneste som tilbys av Google, og som lar forbrukerne søke etter og sammenligne produkter fra en rekke forhandlere på nettet. Forbrukerne kan bla gjennom og kjøpe produkter direkte fra søkeresultatsiden, med mulighet for å filtrere etter pris, merke, butikk og andre relevante faktorer.

Anova Precision Cooker – Du kan se anmeldelser her.

Anova Precision Cooker Pro – Du kan se anmeldelser her.

Amazon 

Amazon er en av verdens største nettbutikker og tilbyr et stort utvalg av alt fra bøker og elektronikk til klær, husholdningsartikler og dagligvarer. Selskapet ble grunnlagt i 1994 av Jeff Bezos og har siden den gang vokst til å bli et globalt kraftverk innen e-handel.

Anova Precision Cooker – Du kan se anmeldelser her.

Anova Precision Cooker Pro – Du kan se anmeldelser her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere