Melkeskummer Test – Finn de beste melkeskummerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige melkeskummere. Ut ifra ekspertenes vurderinger gjennomgår vi en og en modell for å finne ut hva som gjør hver enkelt melkeskummer til et godt kjøp. Vi har sett på et antall tyske testsider som har testet melkeskummere: Computer Bild, TestFazit og Testberichte.

Vi har også tatt en titt på de britiske avisene The Evening Standard og The Independent, hvor ekspertene vurderer et bredt utvalg melkeskummere. Hvis du vil lese mer kan du se på listen over kilder vi har brukt nederst i artikkelen.

Denne melkeskummer testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste melkeskummerne
🔸
 Guide til hva melkeskum er
🔸
 Informasjon om melkens påvirkning av kaffens kvalitet
🔸
 Guide til å finne din foretrukne spesialkaffe
🔸
 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Gastroback Latte Magic

✅ Testvinner hos tyske ETM Magazine
✅ Testvinner hos tyske Technik Zu Hause
✅ Toppscorer hos tyske Testsieger
✅ Toppscorer hos tyske Testberichte

.
Flere tyske testsider har testet modellen Gastroback Latte Magic sammen med et utvalg andre gode melkeskummere. Modellen er testet på flere områder, og både ETM Magazine, Technik Zu Hause, Testsieger og Testberichte mener at Gastroback Latte Magic er en meget god melkeskummer som med fordel kan brukes til både cappucino, latte macchiato, espresso og andre kaffetyper. Modellen er så god at den topper alle testene.

Kremaktig melkeskum

Den elektriske melkeskummeren Gastroback Latte Magic er en allsidig melkeskummer som kan brukes til alle kaffetyper. Modellen produserer både varmt og kaldt skum med fløyelsmyk konsistens som kan brukes i kaffen og som ”lokk” på drikken. Modellens temperatur er god og varmeelementet sørger for at temperaturen ikke går over 70 grader da dette vil gi melken en ubehagelig bismak.

Stor modell

Med Gastroback Latte Magic er det mulig å lage melkeskum til flere kopper samtidig med kapasiteten på 350 ml. Modellen roses for enkelhet ved rengjøring da den er utstyrt med et non-stick belegg som gjør det vanskeligere for melken å brenne seg fast. Modellen har også en avtakbar spiral som gjør rengjøringen enda enklere.

God til hele familien

Mange familier drikker spesialkaffe som cappuccino og café latte – og Gastroback Latte Magic er skapt til å lage velsmakende skum til dette formålet. Familier med barn vil også kunne få glede av modellen da den er god til å produsere varm kakao. Her ligger kapasiteten på 250 ml. Det er også fokus på sikkerhet da modellen er utstyrt med en automatisk slukkefunksjon. Den blir heller ikke særlig varm utenpå. Gastroback Latte Magic er en stillegående modell takket være det magnetiske drivsystemet og det er lett å følge med på prosessen da lokket er gjennomsiktig.

Utvalgte fordeler ved Gastroback Latte Magic:

Melkeskummet blir kremaktig og mykt
God til mange kaffetyper inkludert kakao
Stor kapasitet
Non-stick belegg for enklere rengjøring
Lydløs modell


Philips CA6500

Toppscorer hos tyske TestFazit

Philips CA6500

.
Philips CA6500 er blitt testet av det tyske nettstedet TestFazit som har foretatt grundige undersøkelser av flere melkeskummere. Phillips CA6500 har blitt testet på skumkvalitet, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring – og på nesten alle områdene blir modellen rost av ekspertene.

Liten modell med godt melkeskum

En av hovedårsakene til at Philips CA6500 blir fremhevet som en god melkeskummer er størrelsen. Modellen er relativt liten med en kapasitet på 120 ml, som burde holde til en stor latte macchiato eller 2 cappuccinoer. Modellen har hovedsakelig blitt testet på evne til å produsere melkeskum, og både skummingsprosessen og det endelige resultatet blir bra. Det tar ca. 2 minutter å varme og skumme melken til 70 grader.

Flott utseende

Hvis man oppgraderer designet på kjøkkenet er Philips CA6500 perfekt. Ekspertene er meget imponerte over både design og utforming på modellen. Designet er minimalistisk og moderne, og selve kannen er laget i høyglansplastikk i en flott sort nyanse. Utover det flotte designet er den også veldig enkel å bruke, og manualen som forteller kortfattet om bruk av produktet er skrevet på flere språk.

Lett å produsere melkeskum

Designets strømlinjede ytre brytes ikke av knapper eller display, for Philips CA6500 er født med kun en enkelt kontrollknapp. Knappen er diskret og et kort trykk gir oppvarmet og skummet melk. Holdes knappen nede, blir melken i stedet kaldskummet. Modellen er dessuten meget støysvak, og den eneste ulempen er at kannen og de medfølgende delene ikke kan vaskes i oppvaskmaskinen. Likevel er Philips CA6500 utstyrt med et non-stick belegg som gjør det vanskelig for melkerester å sette seg fast – selv ved høye temperaturer.

Utvalgte fordeler ved Philips CA6500:

Liten men effektiv modell
Ideell til kontoret
Mulighet for mange skumtyper
Kremaktig skum
Veldig flott design


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 


Severin SM 9685

Testvinner hos tyske TestFazit
Anbefalt av britiske The Evening Standard

Severin Melkeskummer SM9495

.
Siden Severin SM 9685 er utgått er prislisten erstattet med Severin Melkeskummer SM 9495 som er en ny og forbedret modell. 

Både det store tyske nettstedet TestFazit samt den britiske avisen The Evening Standard har testet et utvalg melkeskummere, blant annet den automatiske modellen Severin SM 9685. Ekspertene er imponerte over modellen på alle testområder: Konsistens, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring. Modellen er så god at den kåres til testvinner hos Testfazit og får gode anbefalinger av The Evening Standard.

God konsistens

Severin SM 9685 er en allsidig melkeskummer som produserer et godt resultat uavhengig av hva slags skum man har valgt. Skummet blir både mykt og kremaktig med små luftbobler som gir god høyde. Modellen kan produsere både varmt og kaldt skum, som betyr at man kan individualisere kaffen etter ønske. Det er også mulig å produsere fastere skum som kan ligge som et lokk på drikken uten å falle sammen. Det er også mulig å bare lage varm melk uten skum.

Forskjellige temperaturinstillinger

For større bruksområde er Severin SM 9685 utstyrt med 4 forskjellige temperaturtrinn – 45 grader, 55 grader, 60 grader og 65 grader. Dette gjør det enkelt å produsere nettopp den type skum man foretrekker. Modellen er stor med en kapasitet på 700 ml og kan derfor lage melk til flere kopper samtidig dersom man får gjester. Selve melkeskummeren er avtakbar slik at man for eksempel kan ta med kannen inn i stuen.

Ligger godt i hånden

Melkeskummeren er laget i rustfritt stål, og håndtaket er skapt med tanke på brukeren: Plastikk med et godt grep. Utformingen er konstruert slik at man ikke brenner seg på den varme kannen. Delene kan settes i oppvaskmaskinen, noe som letter rengjøringsprosessen betraktelig. For enklere bruk kan lokket åpnes slik at påfyllingen av andre ingredienser som kakao og sirup blir lettere. Modellens utseende er også pent, og selve inntrykket er at modellen er robust og solid.

Utvalgte fordeler ved Severin SM 9685:

 Allsidig modell med mulighet for flere typer skum
 Produserer kremaktig og fyldig skum
 Mulighet for 4 forskjellige temperaturinstillinger
 Flere deler kan gå i oppvaskmaskinen
 Solid og robust modell


Krups Automatisk melkeskummer

Anbefalt hos britiske The Evening Standard

Krups Automatisk maelkeskummer

.
Den London-baserte avisen The Evening Standard skriver om emner som interesserer London-folket, og dette gjelder også emner som spesialkaffe og hva som kreves for å lage cafe-kaffe. Derfor har avisen testet et utvalg melkeskummere, blant annet Krups Automatisk melkeskummer, som får meget gode vurderinger av ekspertene.

3 forskjellige typer skum

Krups Automatisk melkeskummer gjør det lett for brukeren å lage enhver kaffetype med skum som hun eller han foretrekker. Modellen har 3 forskjellige innstillinger med hver sin knapp; cappuccino, latte og varm melk, noe som gjør det enkelt og raskt å spesifisere hva slags skum man ønsker. Etter valget mellom de 3 innstillingene viser den blå LED-indikatoren valgt innstilling, og man kan følge med på prosessen via det gjennomsiktige lokket.

Høy brukervennlighet

I tillegg til å produsere godt skum som er både mykt og kremaktig, er det spesielt brukervennligheten som trekkes frem av ekspertene som har testet Krups Automatisk melkeskummer. Modellen tar seg av skummingen selv, men er samtidig ledningsfri slik at den kan stå hvor som helst – også i stuen dersom man vil ha flere kopper. Designet er også konstruert slik at man kan helle fra alle vinkler uten å søle så lett.

Gode funksjoner

Krups Automatisk melkeskummer har tenkt på det meste når det kommer til forbrukerens bekvemmelighet – dette gjelder også de små målingslinjene på innsiden av kannen som viser hvor mye melk man skal fylle på for å få presis mengde melkeskum. Håndtaket er behagelig å holde og gir en vinkel som gjør at man ikke brenner seg. For ekstra sikkerhet har modellen en automatisk slukk-funksjon og non-stick belegg som gjør det vanskelig for melkerester å sette seg fast.

Utvalgte fordeler ved Krups Automatisk melkeskummer:

3 nøye utvalgte innstillinger for cappuccino, latte og varm melk
Skummet blir kremaktig og mykt
Lett å følge med på prosessen
Brukervennlig modell som er enkel å bruke
God sikkerhet

 

 

 

 


maelkeskummerHvordan blir melkeskummet best?

Kan det stemme at kvaliteten på melkeskummet kommer an på kyrne som har produsert melken? Videnskab.dk har undersøkt problemstillingen og starter med en kort forklaring av hvordan melkeskum egentlig dannes:

Høyt skum blir stående

Videnskab.dk forteller at melken skummes ved at man puster damp inn i melken. Dette skaper små luftbobler omkranset av protein som lager små kanaler mellom luftboblene. Det er på grunn av disse kanalene at skummet ikke faller sammen igjen, for her setter fettdråpene i melken seg fast og fungerer som propper. Det skjer også en overflatespenning i prosessen hvor proteinmolekyler tiltrekker hverandre og holder seg fast i hverandre. Dette bidrar til at skummet blir stående og ikke faller sammen. Små luftbobler er veien til stabilt skum, og de små luftboblene bestemmes av proteininnholdet i melken. Boblene gjør skummet mer elastisk og enklere å ha kontroll på. Størrelsen på boblene påvirker også hvor enkelt det er å lage mønster i kaffen for baristaene – jo mindre bobler jo enklere blir det.

Melkens fettinnhold er avgjørende

Tilbake til kyrne og melken deres – for om melkeskummet blir godt og stabilt avhenger faktisk av melkens sammensetning. Fettinnholdet i melken er avgjørende for skummets konsistens. Jo fetere melken er, desto mer stabilt blir skummet da fettet i fettdråpene presses ut og klistrer dråpene sammen som et slags lim. Man får best resultat når man bruker homogenisert melk, da annen melk har store fettdråper som gjør skummet ustabilt og får det til å falle raskere sammen. Derfor er det best å ikke bruke økologisk melk til å lage melkeskum, da melken ikke er homogenisert.

Transport og såpe ødelegger mulighetene for skum

En annen forklaring på at det noen ganger kan være vanskelig å få flott, oppreist skum ligger i transporten av melken. Ubehandlet melk kan ristes veldig under transporten fra gården til meieriet, og for mye risting kan ødelegge fettdråpene i melken. Dette medfører at enkelte enzymer kan påvirke fettet og frigi fettsyrer. Dersom det er for mange fettsyrer i melken, blir overflatespenningene rundt proteinmolekylene ødelagt og skummet faller sammen.

Andre ganger er det helt små ting som påvirker effekten av skummet, som for eksempel såpe og oppvaskmiddel. Det er vanskelig å unngå såperester i kannen, og all såpe vil ødelegge overflatespenningen i likhet med fettsyrer.

Slik lager du selv det beste melkeskummet:

– Melketype: Velg gjerne helmelk da den har høyest fettinnhold

– Homogenisering: Unngå å bruke økologisk melk, da den er ubehandlet

– Varme: Varm maksimalt melken til omkring 65 grader, da høyere temperaturer gir bismak


Hva betyr melken for kvaliteten på melkeskummet?

maelkArla.dk skriver at man får det beste melkeskummet ved å bruke en halv desiliter varm melk til hver hele desiliter sterk kaffe. Melken skal piskes i melkeskummeren i ca. 1 minutt til melken har nådd en temperatur på ca. 60 grader. Som tommelfingerregel blir skummet mer luftig hvis man pisker mindre mengder av gangen.

Arla.dk nevner også at alle typer melk kan brukes til å fremstille melkeskum – det er bare resultatet som blir forskjellig. Under følger en forklaring av hvordan de forskjellige melketypene påvirker melkeskummet:

Skummetmelk: Mager melk gir et stabilt skum som mest av alt minner om stivpiskede eggehviter. Mager melk blir ikke like mild i kaffen, men dersom man vil spare på kaloriene er skummetmelk et godt valg.

Lettmelk: Lettmelk fungerer ikke like godt da skummet blir for mykt og ikke like stabilt.

Helmelk: Helmelk gir både mykt og kremaktig skum som også er stabilt. Den fete melken tilfører en god avrunding til kaffen på grunn av det høye fettinnholdet.


Finn din favoritt-spesialkaffe

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange av kaffetypene ligner mye på hverandre, så derfor guider vi deg her til hva de enkleste og mest populære kaffetypene inneholder, basert på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen utgjør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt type bønne, men blir brygget under trykk. Trykket presser smaksstoffer og oljer ut av bønnene og gir en meget intens smak.

Dobbel espresso: Som navnet antyder er det snakk om 2 kaffe-shots i 1 kopp. Dobbel espresso er derfor en meget sterk kaffe.

Espresso macchiato: Denne varianten er espresso med melkeskum på toppen. Skummet holder både på varmen, men også på aromaen og smaken.

Americano: En sterkere type kaffe som består av 2 shots av espresso toppet med varmt vann. Kan godt være litt bitter i smaken, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Brygg gjerne espressoen direkte over vannet i stedet for å helle kokende vann oppi espressoen.

Café latte: Latte er en mildere kaffevariant som på mange måter er en mild og søt utgave av espressoen, men med høyt melkeinnhold. Latte består av 1 eller 2 shots med espresso toppet med en god mengde melk. Øverst legges et lag melkeskum som både holder på varmen og gjør drikken god å nippe til. Smaken av kaffen kan lett utvannes ved bruk av for mye melk. Noen tilsetter kald melk, mens andre tilsetter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fått et rykte for å være meget søt med like deler espresso, melk og skum. I stedet bør en cappuccino bestå av mer melk og mindre skum – slik at kun en femtedel av kaffen er skum. Tilsett gjerne 1 desiliter melk til cappuccinoen. Tradisjonelt sett brukes det mye skum til cappuccino og gjerne sjokoladedryss på toppen.

Cortado: En mindre kjent variant som kalles den maskuline latte. Cortado består av 2 shots med espresso toppet med helmelk uten skum. Smaker mer enn latte.

Mocha: Mochaen er en blanding mellom cappuccino og kakao. Mochaen fremstilles ved at 1 espresso-shot mikses med kakaopulver, og deretter tilsettes melk og melkeskum.

kaffetyper


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke melkeskummere er best i test?

Severin SM 9685 og Gastroback Latte Magic

🤓 Hvordan testes melkeskummere?

Melkeskummere er først og fremst blitt vurdert ut ifra deres evner til å skumme kald og varm melk. I tillegg er de blitt vurdert på brukervennlighet, energiforbruk, konstruksjonskvalitet og støynivå.

🤔 Hvorfor blir kaffen bedre med skummet melk?

Du opplever kanskje at kaffen smaker bedre når du får den servert med skummet melk. En av grunnene kan være at når melken piskes så økes melkens volum og du kan oppleve smaken bedre. I tillegg gir skummet melk kaffen en mer kremaktig konsistens.


Melkeskummer Test – Disse kildene har vi brukt:

Disse kildene har vi bruktComputer Bild 🇩🇪
Tysklands største online teknikk-portal som skriver om alt innen teknikk og forbrukerliv. Nettstedet utfører mange tester, inkludert en test av 8 forskjellige melkeskummere. Les mer her.

ETM Magazine 🇩🇪
Tysk testmagasin som foretar tester av husholdningsprodukter, teknikk og fritid. Her er det snakk om en test av 12 melkeskummere. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement.

Technik Zu Hause 🇩🇪
Tysk nettsted som hovedsakelig konsentrerer seg om hus, kjøkken og hage. Her testes et utvalg av melkeskummere. Les mer her.

Testberichte 🇩🇪
Dette tyske nettstedet samler forskjellige brukeranmeldelser og analyserer de. Deretter danner de sin egen faglige mening og gir samlet poengsum. Ler mer her.

TestFazit 🇩🇪
TestFazit er et Tysk nettsted med fokus på forbrukerlivet i hus, husholdning og kjøkken. Her fokuseres det på testing av forbrukerprodukter, hvor en rekke melkeskummere har blitt testet av ekspertene. Les mer her.

Testsieger 🇩🇪
Dette tyske testnettstedet samler og kryss-refererer forskjellig testmateriale. På bakgrunn av dette genereres en samlet og unik vurdering av produktene. Les mer her.

The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserte daglige tabloidavisen har et opplag på 600.000 eksemplarer og skriver både om nyhetsstoff, sport, underholdning og forbrukerstoff. Her er det snakk om 7 forskjellige melkeskummere. Les mer her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avisen er en av de største og mest omfangsrike britiske avisene. Det skrives om nyhetsstoff, politikk og utland m.m., men forbrukerstoff og mat har også en plass i avisen. I denne testen har de funnet de 5 beste melkeskummerne på markedet. Les mer her.

Øvrige tester

Du kan med fordel også lese vår espressomaskin test hvor du kan lære mer om de beste espressomaskinene på markedet ifølge ekspertene. Du kan også lese Forbrukerlivs Nespressomaskin test dersom du foretrekker kaffe brygget i kapsler: Her får du en komplett oversikt over hvilke modeller ekspertene har kåret til testvinnere.

Dessuten har vi også utarbeidet en tradisjonell kapsel kaffemaskin-test hvor vi ser nærmere på de kapselmaskinene med best anmeldelser uavhengig av produsent eller modell.

Hvis du derimot vil ha helt tradisjonell kaffe, har vi også utarbeidet en tradisjonell kaffemaskin test og kaffemaskin med kvern testoversikt hvor du også kan lese mer om de beste modellene på markedet ifølge ekspertene.

Les også vår Kokkekniv testoversikt, Airfryer testoversikt og Japanske knivor test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere