Melkeskummer Test – Finn de beste melkeskummerne

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne artikkelen ser vi nærmere på forskjellige melkeskummere. Ut ifra ekspertenes vurderinger gjennomgår vi en og en modell for å finne ut hva som gjør hver enkelt melkeskummer til et godt kjøp. Vi har sett på et antall tyske testsider som har testet melkeskummere: Computer Bild, TestFazit og Testberichte.

Vi har også tatt en titt på de britiske avisene The Evening Standard og The Independent, hvor ekspertene vurderer et bredt utvalg melkeskummere. Hvis du vil lese mer kan du se på listen over kilder vi har brukt nederst i artikkelen.

Denne melkeskummer testen inneholder:

Oversikt over de beste melkeskummerne
 Guide til hva melkeskum er
 Informasjon om melkens påvirkning av kaffens kvalitet
 Guide til å finne din foretrukne spesialkaffe
 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Sage SMF600 – melkeskummer med temperaturskala

Førsteklasses melkeskummer

✅ Testvinner på TechGearLab.com
✅ Toppvalg på FoodNetwork.com
✅ Best til varm sjokolade på Cofeeness.de
✅ Best med justerbar temperatur på Nymag.com
✅ Beste oppgradering av melkeskummer på SeriousEats.com
✅ 4,7/5 på Google Shopping
✅ 4,2/5 på Amazon

Det som skiller Sage SMF600 ut, er den banebrytende funksjonen for valg av varme; med et enkelt håndgrep kan du tilpasse temperaturen fra kjølig omrøring til ekstra varm. Vi ser på dette som en uunnværlig funksjon for å lage alt fra islatte til dampende cappuccino. Enten du er en spirende barista eller bare elsker morgenkaffen din, vil denne melkeskummeren hjelpe deg med å lage drinker av kafékvalitet hjemme.

 • Varmesystem av induksjon
 • Brukervennlig temperaturskala
 • Konstruksjon i rustfritt stål

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sage SMF600

Innovativ design og bekvemmelighet
Brevilles Sage SMF600 er ikke bare en melkeskummer, men en åpenbaring innen kaffekunst. Det smarte utformede lokket på Sage SMF600 er ikke bare et lokk – det fungerer også som måleskje og sørger for riktig mengde melk hver gang. Det som virkelig er viktig for oss, og vi antar at det er det samme for de fleste, er den enkle bruken – det er bare å velge skumming for latte eller cappuccino, tilsette melk, velge temperatur og trykke på start. Under skumming har du mulighet til å drysse kakao eller matcha gjennom vinduet på lokket, noe som gir drikken en herlig vri. I tillegg er den magnetiske oppbevaringen for den andre platen på baksiden en fin detalj som holder alt ryddig og tilgjengelig.

Avansert teknologi for perfekt skum
Et annet høydepunkt ved modellen er varmesystemet av induksjon som gir en skånsom og jevn varme og skaper de små boblene som er avgjørende for en perfekt varm melkedrikk. Vi er også imponert over den automatiske funksjonen for avstegning. Når apparatet når riktig temperatur, slår det seg av, noe som gir ekstra sikkerhet og bekvemmelighet.

Tips: Du kan også forvarme koppene eller krusene dine før du skummer opp melken. Bare fyll koppene med varmt vann i et minutt eller to før du lager kaffen. På denne måten holder drikken den perfekte temperaturen lenger, spesielt hvis du foretrekker ekstra varme drikker. Denne fremgangsmåten gir ikke bare en jevnere temperatur, men får også frem den fulle smaken av kaffen

Enkel bruk og rengjøring
Vi vil også fremheve at Sage SMF600 er enkel å rengjøre. Siden den bruker et varmesystem av induksjon, tåler beholderen oppvaskmaskin. Og la oss ikke glemme at den sjenerøse kapasiteten på 800 milliliter er ideell for alle kaffeelskende familier, og at den enkelt kan håndtere flere porsjoner.

Hva sier brukere og eksperter om Sage SMF600?

Sage SMF600 viser seg å være et godt valg for de som setter pris på de finere detaljene i kaffen sin, ifølge flere ekspertsider. Ekspertene på SeriousEats.com mener den er et ideelt alternativ for de som kan skille mellom skumteksturen i en latte og en cappuccino, og som foretrekker ekstra varme drikker.

Den generelle oppfatningen blant brukerne er den samme som blant ekspertene; de elsker hvor raskt og enkelt maskinen produserer varm, jevn og skummende melk. På litt over ett minutt kan brukerne nyte en kaffeopplevelse av høy kvalitet som kan måle seg med et kafebesøk.

Fordeler

 • Enkel rengjøring
 • Perfekt til varm kakao
 • Egnet for å lage til flere kopper
 • Stilig design
 • Stor kapasitet
Ulemper

 • I den høyere prisklassen

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår grundige analyse av Sage SMF600 kan vi trygt konkludere med at den skiller seg ut som et av de beste apparatene innen kaffetilberedning. Maskinens fremste egenskap er den enestående kontrollen over melkeskummet, som er spesielt tilpasset kjennere som krever presisjon i kaffetilberedningen. Muligheten til å finjustere melkeskummets tekstur og temperatur gjør at hver eneste kopp kaffe, enten det er latte eller cappuccino, får en profesjonell kaféstandard.

Vi erkjenner at Sage SMF600 ligger i den høyere prisklassen, men etter våre undersøkelser mener vi at den er vel verdt investeringen. Kvaliteten på skummet, det praktiske designet og maskinens generelle holdbarhet rettferdiggjør prisen. Vår konklusjon er klar: Sage SMF600 er en investering i kvalitet og presisjon, noe som gjør den til et klokt valg for alle kaffeentusiaster.

Spesifikasjoner:
Type: Elektrisk
Kapasitet: 800 ml
Materiale: Rustfritt stål
Effekt: 500 W


SMEG MFF01 – Melkeskummer med 6 innstillinger

Beste allsidige melkeskummer

✅ Beste “splurge” hos TheSpruceEats.com
✅ 4.5/5 og “Best top-of-the-range” elektrisk skummer for varm sjokolade hos OliveMagazine.com
✅ 4/5 og “beste retrodesign” hos Independent.co.uk
✅ 5/5 og “Beste melkeskummer for retrostil” hos IdealHome.co.uk
✅ Bedste melkeskummer hos Esquire.com
✅ “Beste melkeskummer for raske resultater” hos ExpertReviews.co.uk
✅ 4.4/5 hos HomeGrounds.co
✅ 4,8/5 hos Google Shopping
✅ 4,7/5 hos Amazon

Melkeskummeren Smeg MFF01 har et stilig retrodesign inspirert av 1950-tallet, noe som gjør den velegnet for deg som setter pris på vintage-estetikk og ønsker å tilføre kjøkkenet et snev av retro-sjarm.

 • 6 innstillinger 
 • Stor kapasitet
 • Retro-design

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av SMEG MFF01

Forhåndsprogrammerte innstillinger
Smeg MFF01 er en førsteklasses elektrisk melkeskummer med 6 forhåndsinnstilte funksjoner som gir nøyaktig kontroll over tekstur og temperatur på melkeskummet. Denne melkeskummeren er ideell for deg som liker å eksperimentere med melkebaserte drikker, og har innstillinger for varm sjokolade, varm melk, lett skum, tykt skum, kaldt skum og varmt skum. Betjeningsknappen er enkel å bruke og har tydelige ikoner for hver innstilling, mens det ergonomiske håndtaket gir optimal kontroll når du lager latte-kunst. Smeg MFF01 melkeskummer er laget av rustfritt stål og har et retrodesign fra 1950-tallet, noe som gjør den til et stilig tillegg til på ethvert kjøkken. Den er også svært enkel å rengjøre, ettersom den avtakbare kannen og vispene tåler oppvaskmaskin.

Høyt volum
Denne melkeskummeren har stor kapasitet på 600 ml til oppvarming og 250 ml til skumming. Melkeskummeren er laget av rustfritt stål av høy kvalitet og har en avtakbar kanne med synlige måleangivelser på innsiden, noe som gjør den enkel å bruke og rengjøre. Kannen tåler også oppvaskmaskin, og det samme gjelder de to vispene som følger med. 

Sammenlignet med andre melkeskummere skiller Smeg MFF01 seg ut med sin store kapasitet på 600 ml til oppvarming og 250 ml til skumming, noe som er større enn mange andre modeller på markedet, inkludert Smeg MFF01s lillesøster, Smeg MFF01PBUK.

Profftips: Selv om de seks forhåndsinnstilte funksjonene er praktiske, kan du bruke den manuelle funksjonen til å justere temperaturen og skumnivået etter dine personlige preferanser.

Hva sier forbrukere og eksperter om SMEG MFF01?

Forbrukerne roser denne melkeskummeren for sin pålitelighet og ytelse, selv etter flere måneders daglig bruk. De liker spesielt godt å bruke den varme, tette innstillingen til å lage latte og varm sjokolade, hvor litt revet mørk sjokolade på toppen gir best resultat. Det er enkelt å rengjøre kannen i rustfritt stål siden den kan tas av, og forbrukerne setter pris på at motorenheten ikke blir ødelagt fra vann under skyllingen. Selv om prisen er noe høy mener forbrukerne at maskinens allsidige ytelse og lange levetid gjør den verdt investeringen. 

Smeg MFF01 melkeskummer har også fått gode tilbakemeldinger fra en rekke eksperter. HomeGrounds.co og Independent.co.uk anbefaler denne modellen til de som liker varierte melkebaserte drikker, på grunn av de seks forhåndsinnstilte programmene og kontrollen over melkeskummets tekstur og temperatur. ExpertReviews.co.uk fremhever dens evne til å lage silkemyk melk på bare noen få minutter, og Esquire.com beskriver den som et godt valg for de som ønsker å oppgradere sine varme drikker. TheSpruceEats.com roser modellens brukervennlighet og skummets tekstur. Dette er altså et godt valg for de som er villige til å investere i stil og kvalitet. 

Fordeler

 • Estetisk tiltalende
 • Kan kontrollere melkens konsistens og temperatur
 • Egner seg godt til varm sjokolade.
 • Sklisikre føtter
Ulemper

 • Litt høylytt under bruk

Forbrukerlivs vurdering

Melkeskummeren Smeg MFF01 er et førsteklasses produkt for deg som er ute etter en stilig og funksjonell melkeskummer. Melkeskummerens retrodesign tilfører et snev av vintage-sjarm til ethvert kjøkken. Samtidig gir de seks forhåndsinnstilte funksjonene presis kontroll over tekstur og temperatur på den skummede melken, noe som gjør den velegnet for dem som liker å eksperimentere med melkebaserte drikker. I tillegg er den store kapasiteten, på 600 ml til oppvarming og 250 ml til skumming, en viktig fordel. Modellen kan være litt høylytt under bruk, men dette kan løses ved å plassere den på en sklisikker matte for å redusere vibrasjonene.

Spesifikasjoner:
Type: Elektrisk
Kapasitet: 600 ml
Materiale: Rustfritt stål
Effekt: 500 W


Bodum Latteo – Melkeskummer med glassbeholder

Blant de beste manuelle melkeskummerne

✅ “Beste manuelle melkeskummer” hos Insider.com
✅ 3/5 og “Best mid-range buy for simplicity” hos OliveMagazine.com
✅ “Beste manuelle melkeskummer” hos NyMag.com
✅ 4,4/5 hos Amazon
✅ 4,5/5 hos Google Shopping

 

Melkeskummeren Bodum tar liten plass, noe som gjør den velegnet til kjøkken med liten benkeplass eller lavthengende skap.

 • Tåler oppvaskmaskin
 • Tar opp liten plass
 • Kanne i borosilikatglass av høy kvalitet 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bodum Latteo

Tåler rengjøring i oppvaskmaskin
Bodum Latteo er en manuell melkeskummer som tåler oppvaskmaskin, noe som gjør den enkel å rengjøre og vedlikeholde. De enkle instruksjonene, veiledningen og den manuelle betjeningen gjør den enkel å bruke, noe som gjør den til et godt alternativ for dem som ønsker å lage skummet melk med minimal innsats. 

I tillegg har den en kapasitet på 250 ml, noe som passer til å lage skummet melk til én eller to kopper. 

Beholder av kvalitetsglass
Denne melkeskummeren har en kanne av høykvalitets borosilikatglass som er varmebestandig. Kannen og plastlokket er av samme materiale som brukes i Bodums franske presser, noe som sikrer holdbarhet og pålitelighet. Glaskannen gjør det også mulig å varme opp melkeskummet i mikrobølgeovnen, noe som er praktisk for dem som ønsker å varme opp melkeskummet raskt før de heller det i drikken. Skummet som produseres av Bodum Latteo er glatt og luftig, noe som gir en lett og delikat tekstur. 

Sammenlignet med andre manuelle melkeskummere på markedet har Bodum Latteo en mindre kapasitet på 250 ml, noe som kanskje ikke passer for de som ønsker å lage større mengder melkeskum på en gang.

Profftips: For best resultat bør du varme opp melken i melkeskummeren før du bruker stempelet, og alltid bruke kald melk til skumming for å oppnå et tykkere og mer kremet skum.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bodum Latteo?

Bodum Latteo er en favoritt blant mange forbrukere på grunn av sin evne til å lage ønsket skum raskt og enkelt, og det rengjøringsvennlige designet gjør den til et godt alternativ for alle som ønsker å tilføre morgenkaffen et snev av dekadens. En forbruker nevner at glassbeholderen er skjør, og anbefaler at man bare pumper skummeteren når glasset hviler på en hard overflate. En annen bruker anbefaler denne melkeskummeren framfor espressomaskinens tilbehør for skummet melk, da den skaper et fastere skum som er spesielt godt egnet til tørr cappuccino.

Ifølge NyMag.com er Bodum Latteo et prisgunstig alternativ som lager jevnt og luftig skum med enkle instruksjoner, i tillegg til at den er lett å rengjøre. OliveMagazine.com bemerker at Bodum Latteo er laget av borosilikatglass og plast av høy kvalitet, noe som gjør at den tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, og at den passer for kjøkken med begrenset plass.

Insider.com anbefaler Bodum Latteo som et prisgunstig alternativ som er lett å rengjøre, og som kan produsere skummet melk like godt som andre maskiner, men som krever manuell betjening.

Fordeler

 • Kan brukes i mikrobølgeovn
 • Krever verken strøm eller batterier
 • Enkel å bruke
 • Bruksanvisning
Ulemper

 • Ikke egnet til å lage store mengder skummet melk

Forbrukerlivs vurdering

Bodum Latteo er et godt alternativ for deg som ønsker å lage skummet melk med minimal innsats. Den manuelle betjeningen, den enkle bruksanvisningen og at den tåler oppvaskmaskin, gjør den svært enkel å bruke og vedlikeholde. Kannen i borosilikatglass av høy kvalitet gjør det mulig å varme opp melkeskummet i mikrobølgeovn, noe som er praktisk. Skummet som lages av Bodum Latteo er glatt og luftig, noe som gir en lett og delikat tekstur. Den eneste ulempen er at den har en mindre kapasitet på 250 ml. Denne melkeskummeren er likevel et godt alternativ for deg som bare trenger å lage noen få kopper om gangen. 

 Spesifikasjoner:
Type: Manuell
Kapasitet: 250 ml
Materiale: Glass
Effekt: –


Melitta Cremio – Melkeskummer med opplyste berøringsknapper

God melkeskummer

✅ 4/5 og “Best mid-range for hot chocolates” hos OliveMagazine.com
✅ “Beste melkeskummer for latte” hos IdealHome.co.uk
✅ 4,6/5 hos Google Shopping
✅ 4,4/5 hos Amazon

 

 

Melitta Cremio melkeskummer har et non-stick-belegg, noe som gjør den til et godt alternativ for dem som ønsker en melkeskummer som er enkel å rengjøre og vedlikeholde, og som vil bruke den ofte.

 • Opplyste berøringsknapper
 • Tre moduser
 • Non-stick-belegg

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Melitta Cremio

Valgmuligheter i tre trinn
Melitta Cremio melkeskummer kan skilte med tre moduser – varmskummet, varm melk og kaldskummet – som gir mulighet for ulike bruksområder som latte, cappuccino, varm sjokolade med mer. Maskinen kan håndtere alle typer melk, og den har en kapasitet på 100-150 ml skummet melk, noe som er nok til to porsjoner. Melkeskummeren er også enkel å rengjøre, og både lokket og vispen tåler oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen til en lek. Skummerens konstruksjon i rustfritt stål gir den ekstra holdbarhet og styrke, og det elegante designet gjør at den passer godt inn på ethvert kjøkken.

Knapper med lys
De belyste berøringsknappene på Melitta Cremio melkeskummer er brukervennlige og enkle, med rødt og blått lys som indikerer om maskinen tilbereder varmt eller kaldt melkeskum. Det robuste lokket som er lett å løfte, er også festet til vispestangen, noe som gjør den enkelt å bruke, men som kan føre til at det drypper litt når man løfter lokket av. 

Sammenlignet med den forrige modellen, som bare har to instillinger for skumming, har denne melkeskummeren hele tre innstillinger, som åpner for større variasjon. 

Profftips: Når du bruker innstillingen for varmt skum, bør du vente noen minutter etter at melken er skummet opp før du heller, da melken vil fortsette å varmes opp.

Hva sier forbrukere og eksperter om Melitta Cremio?

Forbrukerne er generelt fornøyde med Melitta Cremio melkeskummer. En bruker mener at den er perfekt til å lage varm sjokolade, og at den lave effekten gjør den ideell til bruk i campingvognen. En annen roste funksjonaliteten, den raske leveringen, NHS og Black Friday-rabatten. 

Både IdealHome.co.uk og OliveMagazine.com roser Melittas Cremio melkeskummer for det ergonomiske håndtaket, non-stick-belegget for effektiv rengjøring og det stilige eksteriøret i børstet stål. IdealHome.co.uk fremhever melkeskummerens belyste berøringsknapper som indikerer når den er klar til å lage varmt eller kaldt melkeskum. Nettstedet fremhevet også at melkeskummeren fungerer godt med alle typer melk, men at skummet melk gir best resultat. OliveMagazine.com legger til at melkeskummeren har en kapasitet på 100-150 ml, noe som er tilstrekkelig til to kopper, og at den kan tilberede varm kakao ved å tilsette sjokoladepulveret i melken før du trykker på knappen for varm melk.

Fordeler

 • Kan lage varmt skum, varm melk og kaldt skum
 • Enkel å bruke
 • Stilig design i rustfritt stål
 • Behagelig å holde
Ulemper

 • Lokket er festet til vispestangen, noe som gjør det vanskelig å overvåke skummingsprosessen.

Forbrukerlivs vurdering

Melitta Cremio melkeskummer er et allsidig og stilig tilskudd til ethvert kjøkken. Med sine tre modusfunksjoner, belyste berøringsknapper og non-stick-belegg er den et godt alternativ for deg som ønsker å kunne skumme melk på en enkel måte. Skummeren kan lage varmt skum, varm melk og kaldt skum, noe som åpner for variasjon. Det ergonomiske designet gjør den enkel å bruke og behagelig å holde i, og konstruksjonen i rustfritt stål gjør den slitesterk og robust. Noen synes kanskje at lokket som er festet til vispestangen er et lite problem, men skummerens generelle ytelse og brukervennlighet veier mer enn opp for det. 

 Spesifikasjoner:
Type: Elektrisk
Kapasitet: 250 m
Materiale: Rustfritt stål
Effekt: 450 W


Gastroback Latte Magic

✅ Testvinner hos tyske ETM Magazine
✅ Testvinner hos tyske Technik Zu Hause
✅ Toppscorer hos tyske Testsieger
✅ Toppscorer hos tyske Testberichte

.
Flere tyske testsider har testet modellen Gastroback Latte Magic sammen med et utvalg andre gode melkeskummere. Modellen er testet på flere områder, og både ETM Magazine, Technik Zu Hause, Testsieger og Testberichte mener at Gastroback Latte Magic er en meget god melkeskummer som med fordel kan brukes til både cappucino, latte macchiato, espresso og andre kaffetyper. Modellen er så god at den topper alle testene.

Kremaktig melkeskum

Den elektriske melkeskummeren Gastroback Latte Magic er en allsidig melkeskummer som kan brukes til alle kaffetyper. Modellen produserer både varmt og kaldt skum med fløyelsmyk konsistens som kan brukes i kaffen og som ”lokk” på drikken. Modellens temperatur er god og varmeelementet sørger for at temperaturen ikke går over 70 grader da dette vil gi melken en ubehagelig bismak.

Stor modell

Med Gastroback Latte Magic er det mulig å lage melkeskum til flere kopper samtidig med kapasiteten på 350 ml. Modellen roses for enkelhet ved rengjøring da den er utstyrt med et non-stick belegg som gjør det vanskeligere for melken å brenne seg fast. Modellen har også en avtakbar spiral som gjør rengjøringen enda enklere.

God til hele familien

Mange familier drikker spesialkaffe som cappuccino og café latte – og Gastroback Latte Magic er skapt til å lage velsmakende skum til dette formålet. Familier med barn vil også kunne få glede av modellen da den er god til å produsere varm kakao. Her ligger kapasiteten på 250 ml. Det er også fokus på sikkerhet da modellen er utstyrt med en automatisk slukkefunksjon. Den blir heller ikke særlig varm utenpå. Gastroback Latte Magic er en stillegående modell takket være det magnetiske drivsystemet og det er lett å følge med på prosessen da lokket er gjennomsiktig.

Utvalgte fordeler ved Gastroback Latte Magic:

Melkeskummet blir kremaktig og mykt
God til mange kaffetyper inkludert kakao
Stor kapasitet
Non-stick belegg for enklere rengjøring
Lydløs modell


Philips CA6500

Toppscorer hos tyske TestFazit

Philips CA6500

.
Philips CA6500 er blitt testet av det tyske nettstedet TestFazit som har foretatt grundige undersøkelser av flere melkeskummere. Phillips CA6500 har blitt testet på skumkvalitet, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring – og på nesten alle områdene blir modellen rost av ekspertene.

Liten modell med godt melkeskum

En av hovedårsakene til at Philips CA6500 blir fremhevet som en god melkeskummer er størrelsen. Modellen er relativt liten med en kapasitet på 120 ml, som burde holde til en stor latte macchiato eller 2 cappuccinoer. Modellen har hovedsakelig blitt testet på evne til å produsere melkeskum, og både skummingsprosessen og det endelige resultatet blir bra. Det tar ca. 2 minutter å varme og skumme melken til 70 grader.

Flott utseende

Hvis man oppgraderer designet på kjøkkenet er Philips CA6500 perfekt. Ekspertene er meget imponerte over både design og utforming på modellen. Designet er minimalistisk og moderne, og selve kannen er laget i høyglansplastikk i en flott sort nyanse. Utover det flotte designet er den også veldig enkel å bruke, og manualen som forteller kortfattet om bruk av produktet er skrevet på flere språk.

Lett å produsere melkeskum

Designets strømlinjede ytre brytes ikke av knapper eller display, for Philips CA6500 er født med kun en enkelt kontrollknapp. Knappen er diskret og et kort trykk gir oppvarmet og skummet melk. Holdes knappen nede, blir melken i stedet kaldskummet. Modellen er dessuten meget støysvak, og den eneste ulempen er at kannen og de medfølgende delene ikke kan vaskes i oppvaskmaskinen. Likevel er Philips CA6500 utstyrt med et non-stick belegg som gjør det vanskelig for melkerester å sette seg fast – selv ved høye temperaturer.

Utvalgte fordeler ved Philips CA6500:

Liten men effektiv modell
Ideell til kontoret
Mulighet for mange skumtyper
Kremaktig skum
Veldig flott design


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 


Severin SM 9685

Testvinner hos tyske TestFazit
Anbefalt av britiske The Evening Standard

Severin Melkeskummer SM9495

.
Siden Severin SM 9685 er utgått er prislisten erstattet med Severin Melkeskummer SM 9495 som er en ny og forbedret modell. 

Både det store tyske nettstedet TestFazit samt den britiske avisen The Evening Standard har testet et utvalg melkeskummere, blant annet den automatiske modellen Severin SM 9685. Ekspertene er imponerte over modellen på alle testområder: Konsistens, funksjoner, brukervennlighet og rengjøring. Modellen er så god at den kåres til testvinner hos Testfazit og får gode anbefalinger av The Evening Standard.

God konsistens

Severin SM 9685 er en allsidig melkeskummer som produserer et godt resultat uavhengig av hva slags skum man har valgt. Skummet blir både mykt og kremaktig med små luftbobler som gir god høyde. Modellen kan produsere både varmt og kaldt skum, som betyr at man kan individualisere kaffen etter ønske. Det er også mulig å produsere fastere skum som kan ligge som et lokk på drikken uten å falle sammen. Det er også mulig å bare lage varm melk uten skum.

Forskjellige temperaturinstillinger

For større bruksområde er Severin SM 9685 utstyrt med 4 forskjellige temperaturtrinn – 45 grader, 55 grader, 60 grader og 65 grader. Dette gjør det enkelt å produsere nettopp den type skum man foretrekker. Modellen er stor med en kapasitet på 700 ml og kan derfor lage melk til flere kopper samtidig dersom man får gjester. Selve melkeskummeren er avtakbar slik at man for eksempel kan ta med kannen inn i stuen.

Ligger godt i hånden

Melkeskummeren er laget i rustfritt stål, og håndtaket er skapt med tanke på brukeren: Plastikk med et godt grep. Utformingen er konstruert slik at man ikke brenner seg på den varme kannen. Delene kan settes i oppvaskmaskinen, noe som letter rengjøringsprosessen betraktelig. For enklere bruk kan lokket åpnes slik at påfyllingen av andre ingredienser som kakao og sirup blir lettere. Modellens utseende er også pent, og selve inntrykket er at modellen er robust og solid.

Utvalgte fordeler ved Severin SM 9685:

 Allsidig modell med mulighet for flere typer skum
 Produserer kremaktig og fyldig skum
 Mulighet for 4 forskjellige temperaturinstillinger
 Flere deler kan gå i oppvaskmaskinen
 Solid og robust modell


Krups Automatisk melkeskummer

Anbefalt hos britiske The Evening Standard

Krups Automatisk maelkeskummer

.
Den London-baserte avisen The Evening Standard skriver om emner som interesserer London-folket, og dette gjelder også emner som spesialkaffe og hva som kreves for å lage cafe-kaffe. Derfor har avisen testet et utvalg melkeskummere, blant annet Krups Automatisk melkeskummer, som får meget gode vurderinger av ekspertene.

3 forskjellige typer skum

Krups Automatisk melkeskummer gjør det lett for brukeren å lage enhver kaffetype med skum som hun eller han foretrekker. Modellen har 3 forskjellige innstillinger med hver sin knapp; cappuccino, latte og varm melk, noe som gjør det enkelt og raskt å spesifisere hva slags skum man ønsker. Etter valget mellom de 3 innstillingene viser den blå LED-indikatoren valgt innstilling, og man kan følge med på prosessen via det gjennomsiktige lokket.

Høy brukervennlighet

I tillegg til å produsere godt skum som er både mykt og kremaktig, er det spesielt brukervennligheten som trekkes frem av ekspertene som har testet Krups Automatisk melkeskummer. Modellen tar seg av skummingen selv, men er samtidig ledningsfri slik at den kan stå hvor som helst – også i stuen dersom man vil ha flere kopper. Designet er også konstruert slik at man kan helle fra alle vinkler uten å søle så lett.

Gode funksjoner

Krups Automatisk melkeskummer har tenkt på det meste når det kommer til forbrukerens bekvemmelighet – dette gjelder også de små målingslinjene på innsiden av kannen som viser hvor mye melk man skal fylle på for å få presis mengde melkeskum. Håndtaket er behagelig å holde og gir en vinkel som gjør at man ikke brenner seg. For ekstra sikkerhet har modellen en automatisk slukk-funksjon og non-stick belegg som gjør det vanskelig for melkerester å sette seg fast.

Utvalgte fordeler ved Krups Automatisk melkeskummer:

3 nøye utvalgte innstillinger for cappuccino, latte og varm melk
Skummet blir kremaktig og mykt
Lett å følge med på prosessen
Brukervennlig modell som er enkel å bruke
God sikkerhet

 

 

 

 


maelkeskummerHvordan blir melkeskummet best?

Kan det stemme at kvaliteten på melkeskummet kommer an på kyrne som har produsert melken? Videnskab.dk har undersøkt problemstillingen og starter med en kort forklaring av hvordan melkeskum egentlig dannes:

Høyt skum blir stående

Videnskab.dk forteller at melken skummes ved at man puster damp inn i melken. Dette skaper små luftbobler omkranset av protein som lager små kanaler mellom luftboblene. Det er på grunn av disse kanalene at skummet ikke faller sammen igjen, for her setter fettdråpene i melken seg fast og fungerer som propper. Det skjer også en overflatespenning i prosessen hvor proteinmolekyler tiltrekker hverandre og holder seg fast i hverandre. Dette bidrar til at skummet blir stående og ikke faller sammen. Små luftbobler er veien til stabilt skum, og de små luftboblene bestemmes av proteininnholdet i melken. Boblene gjør skummet mer elastisk og enklere å ha kontroll på. Størrelsen på boblene påvirker også hvor enkelt det er å lage mønster i kaffen for baristaene – jo mindre bobler jo enklere blir det.

Melkens fettinnhold er avgjørende

Tilbake til kyrne og melken deres – for om melkeskummet blir godt og stabilt avhenger faktisk av melkens sammensetning. Fettinnholdet i melken er avgjørende for skummets konsistens. Jo fetere melken er, desto mer stabilt blir skummet da fettet i fettdråpene presses ut og klistrer dråpene sammen som et slags lim. Man får best resultat når man bruker homogenisert melk, da annen melk har store fettdråper som gjør skummet ustabilt og får det til å falle raskere sammen. Derfor er det best å ikke bruke økologisk melk til å lage melkeskum, da melken ikke er homogenisert.

Transport og såpe ødelegger mulighetene for skum

En annen forklaring på at det noen ganger kan være vanskelig å få flott, oppreist skum ligger i transporten av melken. Ubehandlet melk kan ristes veldig under transporten fra gården til meieriet, og for mye risting kan ødelegge fettdråpene i melken. Dette medfører at enkelte enzymer kan påvirke fettet og frigi fettsyrer. Dersom det er for mange fettsyrer i melken, blir overflatespenningene rundt proteinmolekylene ødelagt og skummet faller sammen.

Andre ganger er det helt små ting som påvirker effekten av skummet, som for eksempel såpe og oppvaskmiddel. Det er vanskelig å unngå såperester i kannen, og all såpe vil ødelegge overflatespenningen i likhet med fettsyrer.

Slik lager du selv det beste melkeskummet:

– Melketype: Velg gjerne helmelk da den har høyest fettinnhold

– Homogenisering: Unngå å bruke økologisk melk, da den er ubehandlet

– Varme: Varm maksimalt melken til omkring 65 grader, da høyere temperaturer gir bismak


Hva betyr melken for kvaliteten på melkeskummet?

maelkArla.dk skriver at man får det beste melkeskummet ved å bruke en halv desiliter varm melk til hver hele desiliter sterk kaffe. Melken skal piskes i melkeskummeren i ca. 1 minutt til melken har nådd en temperatur på ca. 60 grader. Som tommelfingerregel blir skummet mer luftig hvis man pisker mindre mengder av gangen.

Arla.dk nevner også at alle typer melk kan brukes til å fremstille melkeskum – det er bare resultatet som blir forskjellig. Under følger en forklaring av hvordan de forskjellige melketypene påvirker melkeskummet:

Skummetmelk: Mager melk gir et stabilt skum som mest av alt minner om stivpiskede eggehviter. Mager melk blir ikke like mild i kaffen, men dersom man vil spare på kaloriene er skummetmelk et godt valg.

Lettmelk: Lettmelk fungerer ikke like godt da skummet blir for mykt og ikke like stabilt.

Helmelk: Helmelk gir både mykt og kremaktig skum som også er stabilt. Den fete melken tilfører en god avrunding til kaffen på grunn av det høye fettinnholdet.


Finn din favoritt-spesialkaffe

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange av kaffetypene ligner mye på hverandre, så derfor guider vi deg her til hva de enkleste og mest populære kaffetypene inneholder, basert på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen utgjør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt type bønne, men blir brygget under trykk. Trykket presser smaksstoffer og oljer ut av bønnene og gir en meget intens smak.

Dobbel espresso: Som navnet antyder er det snakk om 2 kaffe-shots i 1 kopp. Dobbel espresso er derfor en meget sterk kaffe.

Espresso macchiato: Denne varianten er espresso med melkeskum på toppen. Skummet holder både på varmen, men også på aromaen og smaken.

Americano: En sterkere type kaffe som består av 2 shots av espresso toppet med varmt vann. Kan godt være litt bitter i smaken, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Brygg gjerne espressoen direkte over vannet i stedet for å helle kokende vann oppi espressoen.

Café latte: Latte er en mildere kaffevariant som på mange måter er en mild og søt utgave av espressoen, men med høyt melkeinnhold. Latte består av 1 eller 2 shots med espresso toppet med en god mengde melk. Øverst legges et lag melkeskum som både holder på varmen og gjør drikken god å nippe til. Smaken av kaffen kan lett utvannes ved bruk av for mye melk. Noen tilsetter kald melk, mens andre tilsetter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fått et rykte for å være meget søt med like deler espresso, melk og skum. I stedet bør en cappuccino bestå av mer melk og mindre skum – slik at kun en femtedel av kaffen er skum. Tilsett gjerne 1 desiliter melk til cappuccinoen. Tradisjonelt sett brukes det mye skum til cappuccino og gjerne sjokoladedryss på toppen.

Cortado: En mindre kjent variant som kalles den maskuline latte. Cortado består av 2 shots med espresso toppet med helmelk uten skum. Smaker mer enn latte.

Mocha: Mochaen er en blanding mellom cappuccino og kakao. Mochaen fremstilles ved at 1 espresso-shot mikses med kakaopulver, og deretter tilsettes melk og melkeskum.

kaffetyper


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke melkeskummere er best i test?

Severin SM 9685 og Gastroback Latte Magic

Hvordan testes melkeskummere?

Melkeskummere er først og fremst blitt vurdert ut ifra deres evner til å skumme kald og varm melk. I tillegg er de blitt vurdert på brukervennlighet, energiforbruk, konstruksjonskvalitet og støynivå.

Hvorfor blir kaffen bedre med skummet melk?

Du opplever kanskje at kaffen smaker bedre når du får den servert med skummet melk. En av grunnene kan være at når melken piskes så økes melkens volum og du kan oppleve smaken bedre. I tillegg gir skummet melk kaffen en mer kremaktig konsistens.


Melkeskummer Test – Disse kildene har vi brukt:

Disse kildene har vi bruktComputer Bild
Tysklands største online teknikk-portal som skriver om alt innen teknikk og forbrukerliv. Nettstedet utfører mange tester, inkludert en test av 8 forskjellige melkeskummere. Les mer her.

ETM Magazine
Tysk testmagasin som foretar tester av husholdningsprodukter, teknikk og fritid. Her er det snakk om en test av 12 melkeskummere. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement.

Technik Zu Hause
Tysk nettsted som hovedsakelig konsentrerer seg om hus, kjøkken og hage. Her testes et utvalg av melkeskummere. Les mer her.

Testberichte
Dette tyske nettstedet samler forskjellige brukeranmeldelser og analyserer de. Deretter danner de sin egen faglige mening og gir samlet poengsum. Ler mer her.

TestFazit
TestFazit er et Tysk nettsted med fokus på forbrukerlivet i hus, husholdning og kjøkken. Her fokuseres det på testing av forbrukerprodukter, hvor en rekke melkeskummere har blitt testet av ekspertene. Les mer her.

Testsieger
Dette tyske testnettstedet samler og kryss-refererer forskjellig testmateriale. På bakgrunn av dette genereres en samlet og unik vurdering av produktene. Les mer her.

The Evening Standard
Denne London-baserte daglige tabloidavisen har et opplag på 600.000 eksemplarer og skriver både om nyhetsstoff, sport, underholdning og forbrukerstoff. Her er det snakk om 7 forskjellige melkeskummere. Les mer her.

The Independent 
Den britiske avisen er en av de største og mest omfangsrike britiske avisene. Det skrives om nyhetsstoff, politikk og utland m.m., men forbrukerstoff og mat har også en plass i avisen. I denne testen har de funnet de 5 beste melkeskummerne på markedet. Les mer her.

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com er et populært nettsted for mat og drikke som tilbyr oppskrifter, matlagingstips og produktanmeldelser for å hjelpe forbrukerne med å lage deilig mat og drikke. For å teste melkeskummere vurderte teamet hvert enkelt produkt ut fra brukervennlighet, skummeevne og holdbarhet, samtidig som de tok hensyn til design og pris. De testet melkeskummerne ved å lage ulike skummende drikker, som latte og cappuccino, og vurderte kvaliteten og konsistensen på skummet som ble produsert.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 05/02/2023.

Du kan lese en anmeldelse av Nespresso Aeroccino 4 her.

Testen ble sist oppdatert 24.09.2023.

Du kan lese en anmeldelse av Sage SMF600 her.

Testen ble sist oppdatert 11/03/2021

Insider.com

Insider.com er en ledende nettbasert nyhetsplattform som tilbyr grundig dekning og analyse av ulike emner, fra næringsliv og teknologi til livsstil og underholdning. For å teste melkeskummere valgte Insider.com ut populære modeller og lot dem gjennomgå en omfattende evalueringsprosess som inkluderte vurdering av brukervennlighet, skumkvalitet og konsistens, samt rengjøring og oppbevaring. Denne grundige testmetoden sikrer at anbefalingene er pålitelige og nyttige for leserne, slik at de kan ta informerte kjøpsbeslutninger. 

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 23/01/2023.

Coffeeness.de

Coffeeness.de er et tysk nettsted som spesialiserer seg på anmeldelser av kaffe og relatert utstyr. De tester produktene grundig og fokuserer på aspekter som smak, brukervennlighet og kaffemaskinens teknologi. Verdien for brukerne ligger i at de gir grundig og sakkyndig innsikt i kaffens verden, noe som gjør det enklere å velge de beste kafferelaterte produktene.

Du kan se deres test av de beste melkeskummere her.

TechGearLab.com

TechGearLab.com tilbyr detaljerte anmeldelser av elektroniske og tekniske produkter. De gjennomfører omfattende tester og vurderer produktene ut fra ytelse, brukervennlighet og holdbarhet. Deres grundige analyser og sammenligningstabeller hjelper brukerne med å ta informerte beslutninger om kjøp av teknologi.

Du kan se deres test av de beste melkeskummere her.

FoodNetwork.com

FoodNetwork.com, som er kjent for sitt kulinariske innhold, tilbyr også produktanmeldelser og tester kjøkkenutstyr og -apparater fra kokkens perspektiv. De vurderer produktene ut fra funksjonalitet, effektivitet og hvordan de bidrar til tilberedning av oppskrifter. Deres anmeldelser er nyttige for lesere som ønsker profesjonell innsikt i kjøkkenredskaper.

Du kan se deres test av de beste melkeskummere her.

SeriousEats.com

SeriousEats.com er et matnettsted som tilbyr detaljerte kulinariske råd, oppskrifter og produktanmeldelser. De tester kjøkkenutstyr og kokekar grundig, med fokus på ytelse, pålitelighet og valuta for pengene. Den vitenskapelig underbygde tilnærmingen gir verdifull innsikt for hjemmekokker og matentusiaster.

Du kan se deres test av de beste melkeskummere her.

OliveMagazine.com

OliveMagazine.com er en populær nettplattform som deler oppskrifter, matlagningstips og anmeldelser av kjøkkenutstyr og -dingser. I sin evaluering av melkeskummere testet de hvert produkt grundig ved å skumme ulike typer melk og vurderte faktorer som skumkvalitet, brukervennlighet og rengjøring. De omfattende testene og sammenligningene side om side gir leserne verdifull innsikt som kan hjelpe dem med å ta en informert beslutning når de skal kjøpe en melkeskummer.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 15/02/2023.

Independent.co.uk

Independent.co.uk er et britisk nyhetsnettsted med omfattende dekning av lokale og internasjonale nyheter, politikk, næringsliv, kultur og andre emner. I sin test av melkeskummere vurderte de hvert enkelt produkt ut fra faktorer som brukervennlighet, skumhastighet, konsistens og generell skumkvalitet. De sammenlignet ytelsen til flere melkeskummere i ulike prisklasser for å finne de beste alternativene for forbrukerne.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 05/01/2023.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er et pålitelig nettsted som gir grundige anmeldelser og kjøpsveiledninger for ulike produkter, inkludert elektronikk, husholdningsapparater og mer. For å teste melkeskummere ble de ulike modellene sammenlignet på parametere som brukervennlighet, skumkvalitet, konsistens, hastighet og støynivå under drift. Den grundige testprosessen omfattet også en undersøkelse av holdbarheten og rengjøringsvennligheten for å sikre at forbrukerne får nøyaktige og pålitelige anbefalinger.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 04/04/2023.

NyMag.com

NyMag.com, en forkortelse for New York Magazines nettsted, er en nettpublikasjon som dekker temaer som mote, mat, politikk og kultur, og som retter seg mot et bredt spekter av lesere med sitt mangfoldige innhold. For å teste melkeskummere vurderte de flere modeller basert på faktorer som skumkvalitet, brukervennlighet og generell ytelse. Ved å vurdere ulike forbrukeranmeldelser og ekspertuttalelser har de utarbeidet en omfattende guide som hjelper leserne med å velge den beste melkeskummeren for deres behov.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 07/04/2023.

Esquire.com

Esquire.com er en nettbasert plattform med innhold relatert til livsstil, mote, kultur og underholdning for menn. For å teste melkeskummere vurderte de ulike modeller ut fra kriterier som brukervennlighet, skummingsevne og konsistens på skummet. De utførte også sammenligninger med ulike typer melk for å sikre en omfattende evaluering av hver enkelt melkeskummer.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 26/01/2023.

IdealHome.co.uk

IdealHome.co.uk er et ledende britisk nettsted for hjem og livsstil som tilbyr ekspertråd, inspirasjon og produktanmeldelser for huseiere og designentusiaster. De dekker en rekke temaer, fra interiørdesign og hagearbeid til gjør-det-selv-prosjekter, hvitevarer og smarthusteknologi. For å teste melkeskummere evaluerte teamet hos IdealHome.co.uk hvert enkelt produkt grundig ut fra faktorer som brukervennlighet, skummeevne, konsistens, holdbarhet og design, i tillegg til å vurdere pris og tilbakemeldinger fra brukerne for å finne de beste alternativene for målgruppen.

Du kan se testen deres her.

Testen ble sist oppdatert 03/06/2022.

HomeGrounds.co

HomeGrounds.co er en omfattende nettressurs dedikert til kaffeentusiaster, med verdifull informasjon om bryggeteknikker, kaffebønner og utstyr. Målet er å hjelpe leserne med å brygge den perfekte koppen kaffe ved å tilby grundige guider, anmeldelser og ekspertråd. For å teste melkeskummere har HomeGrounds.co vurdert ulike modeller ut fra faktorer som skummingsevne, brukervennlighet, holdbarhet og rengjøringsvennlighet, og samlet resultatene for å kunne gi objektive og velinformerte anbefalinger til leserne.

Du kan se anmeldelsen av SMEG MFF01 her. 

Gjennomgangen ble sist oppdatert 28/06/2023

Du kan lese en anmeldelse av Sage SMF600 her.

Gjennomgangen ble sist oppdatert 28/06/2023

Google Shopping

Google Shopping er en nettbasert plattform som lar forbrukerne søke etter, sammenligne og kjøpe produkter fra ulike nettbutikker. Ved å samle produktoppføringer, priser og anmeldelser effektiviserer Google Shopping shoppingopplevelsen og gir firbrukerne verdifull informasjon slik at de kan ta informerte kjøpsbeslutninger. Tjenesten er tilgjengelig via Googles ledende søkemotor og som et frittstående nettsted, noe som gjør det enkelt for forbrukerne.

Du kan lese brukeranmeldelser av Sage SMF600 her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Smeg MFF01 her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Bodum Latteo her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Melitta Cremio her.

Amazon

Amazon er et multinasjonalt teknologiselskap med fokus på e-handel, cloud computing, digital strømming og kunstig intelligens. Selskapet ble grunnlagt av Jeff Bezos i 1994 og startet som en nettbokhandel, men har siden utviklet seg til å bli verdens største nettbaserte markedsplass med et stort utvalg av produkter og tjenester. Amazons omfattende rekkevidde og innovasjoner har gjort selskapet til en bransjeleder og en viktig aktør i den globale økonomien.

Du kan lese brukeranmeldelser av Sage SMF600 her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Smeg MFF01 her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Bodum Latteo her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Melitta Cremio her.

Øvrige tester

Du kan med fordel også lese vår espressomaskin test hvor du kan lære mer om de beste espressomaskinene på markedet ifølge ekspertene. Du kan også lese Forbrukerlivs Nespressomaskin test dersom du foretrekker kaffe brygget i kapsler: Her får du en komplett oversikt over hvilke modeller ekspertene har kåret til testvinnere.

Dessuten har vi også utarbeidet en tradisjonell kapsel kaffemaskin-test hvor vi ser nærmere på de kapselmaskinene med best anmeldelser uavhengig av produsent eller modell.

Hvis du derimot vil ha helt tradisjonell kaffe, har vi også utarbeidet en tradisjonell kaffemaskin test og kaffemaskin med kvern testoversikt hvor du også kan lese mer om de beste modellene på markedet ifølge ekspertene.

Les også vår Kokkekniv testoversikt, Airfryer testoversikt og Japanske knivor test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere