Kapselmaskin Test – Finn de beste kapselkaffemaskinene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Norge det landet der det blir drukket nest mest kaffe i verden – bare i Finland drikker folk mer. Gjennomsnittet ligger på 160 liter kaffe årlig per person – 3,7 kopper om dagen.

Dersom du er en av de som trenger fri flyt av kaffe hele dagen, er den klassiske kaffetrakteren fremdeles en utmerket løsning. Dersom du ønsker kaffe i litt mer moderate mengder og vil ha en kopp i ny og ne, kan en kapselmaskin være den optimale løsningen.

I denne kapselmaskintesten får du oversikt over hvilke kaffemaskiner som gir deg mest valuta for pengene.

Vi har tatt en gjennomgang av en lang rekke tester av kapselmaskiner, og her viser vi deg testvinnerne. Først presenterer vi hvert produkt, og deretter gir vi deg tips og råd til valg av modell. Nederst i artikkelen får du en oversikt over testene og kildene vi har brukt, slik at du selv kan etterforske videre.

Artikkelen inneholder:

 Gjennomgang av de beste testvinnende kapselkaffemaskinene
 Gode råd til hva du burde være oppmerksom på når du kjøper ny kapselmaskin
 Gjennomgang av testene vi har undersøkt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Nespresso Gran Lattissima


Kåret til «Best Buy» av Englands største testmagasin Which.co.uk
Anbefalt av den engelske avisen The Independent
4.5 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de
85 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

DeLonghi Gran Lattissima

.
Which.co.uk, The Independent, Testberichte.de og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Nespresso Gran Lattissima.

Ekspertene gir kapselmaskinen en høy poengsum på grunn av modellens brukervennlighet og gode bryggekvalitet. Selv om ekspertene generelt sett liker Nespresso Gran Lattissima svært godt så forklarer de også at den koster forholdsvis mye.

Bemerkelsesverdig Nespressomaskin ifølge ekspertene

Ifølge Testberichte.de er Nespresso Gran Lattissima en «bemerkelsesverdig Nespressomaskin» med en brukervennlig one-touch-funksjon. Dette er ekspertene fra The Independent enige i og forklarer også at den «tilbyr et vell av smaksopplevelser» slik at man kan brygge akkurat den kaffen man liker best.

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute mener bestemt at Nespresso Gran Lattissima er «en god investering» fordi man «raskt kan få en kopp kaffe» selv om man har det travelt. Ekspertene fremhever imidlertid at modellen «er temmelig dyr».

Kaffedrikker med og uten melk

Nespresso Gran Lattissima er en funksjonell kapselmaskin som kan brygge kaffedrikker både med og uten melk. Den kommer nemlig med en avtakbar melkebeholder på 0,5 liter som kan oppbevares i kjøleskapet når man ikke bruker den. Selve vanntanken kan også tas av og har en kapasitet på 1,3 liter.

Dersom man har det travelt og gjerne vil brygge en god kopp kaffe så trenger man ikke vente lenge da oppvarmingen skjer på under 25 sekunder. Maskinen lager også melkeskum på rundt 20 sekunder.

Rengjøringsvennlig og energivennlig maskin

Med Nespresso Gran Lattissima får man en rengjøringsvennlig og energivennlig kapselmaskin som har en energibesparende innstilling. Det vil si at energiforbruket reduseres etter tre minutter dersom den ikke har vært i bruk. Nespresso Gran Lattissima er også utstyrt med en autoslukk-funksjon slik at den slår seg av automatisk dersom man ikke har brukt den på ni minutter.

Rengjøring av maskinen kan gjøres både raskt og enkelt takket være den automatiske rensingen mellom to tilberedninger. Dette sørger for at man oppnår en hygienisk og fersk kaffe hver gang.

Fordeler ved Nespresso Gran Lattissima:
Energibesparende innstilling
Autoslukk-funksjon
Rengjøringsvennlig
Flere typer kaffe
Avtakbar melkebeholder

Her kan du se en videopresentasjon av Nespresso Gran Lattissima. Videoen er laget av Nespresso:


Nespresso Vertuo Plus

Testvinner hos det amerikanske tech-magasinet Techradar.com
Testvinner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
Kåret til «Best Buy» av Englands største testmagasin Which.co.uk
5 av 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasinet T3.com
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
89 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Vertuo Plus

.
Både Techradar.com, Trustedreviews.com, Which.co.uk, T3.com, Expertreviews.co.uk og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Nespresso Vertuo Plus. Alle instansene har gitt modellen en god anmeldelse.

I anmeldelsene sine skriver ekspertene at de er spesielt imponerte over maskinens intuitive betjening og utmerkede kaffe. Selv om ekspertene generelt sett liker Nespresso Vertuo Plus så nevner de at maskinen er ganske dyr.

Ekstremt enkel å bruke, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Trustedreviews.com er Nespresso Vertuo Plus en utmerket Nespressomaskin som vil passe godt inn i de fleste hjem, noe ekspertene fra Good Housekeeping Institute og Techradar.com er enige i.

De forklarer at maskinens «bryggekvalitet er fantastisk», og ekspertene fra T3.com mener at det er en fordel at «man kan brygge mange ulike typer kaffe».

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk har også testet Nespresso Vertuo Plus og trekker frem at modellen er veldig «luksuriøs» da den kommer med et vell av ulike funksjoner og fordeler. Ingen av ekspertene nevner noen utpregede ulemper ved modellen, men de mener det er en ulempe at «man ikke kan bruke noe annet enn kapsler fra Nespresso».

Enkel betjening

Nespresso Vertuo Plus er en brukervennlig kapselmaskin som er enkel i bruk. Man har nemlig mulighet til å velge mellom fem koppstørrelser og brygge kaffe kun ved å trykke på én enkelt knapp.

I tillegg til dette er Nespresso Vertuo Plus rask til å brygge en kopp kaffe da oppvarmingen av vannet ikke tar mer enn ca. 20 sekunder. Maskinen kommer også med bryggeteknologien Centrifusion & Trade. Her blir kapselen rotert opptil 7000 ganger i minuttet, og slik er man sikret en optimal blanding av malt kaffe og vann som frigir smaken maksimalt.

Praktiske funksjoner

Med Nespresso Vertuo Plus får man en kapselmaskin som er utstyrt med flere praktiske funksjoner. Modellen har for eksempel en strekkodegjenkjennelse slik at den kan lage kaffe på best mulig måte ut ifra den spesifikke kaffeblandingen man velger.

Sist, men ikke minst har Nespresso Vertuo Plus et automatisk hode som sørger for at man uten problemer kan åpne og lukke lokket på maskinen. Vanntanken er avtakbar og kan romme opptil 1,2 liter vann.

Fordeler ved Nespresso Vertuo Plus:
Strekkodegjenkjennelse
Rask oppvarming
Enkel betjening
Centrifusion & Trade-bryggeteknologi
Fem koppstørrelser

Her kan du se en videopresentasjon av Nespresso Vertuo Plus. Videoen er laget av Nespresso:


Nespresso CitiZ & Milk

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ Testvinner hos svenske Aftonbladet
✅ Anbefalt hos Which.co.uk
✅ Toppscorer hos svenske Vlt.se
✅ Toppscorer hos tyske Testberichte.de

Nespresso Citiz & Milk Black D122

.
Nespresso CitiZ & Milk har en pris på middels nivå, men byr likevel på en melkeskummer som følger med; dette gir deg mulighet til å lage mange flere kaffevarianter. På tross av prisen får du også flere andre funksjoner som vanligvis bare finnes hos de litt dyrere modellene. For eksempel er det verdt å nevne den relativt store vanntanken på 1 liter, som er praktisk dersom dere er flere som bruker maskinen.

Solid kvalitetsmodell fra merkevareprodusent

Selve byggekvaliteten får ros av ekspertene: Med full vannbeholder veier Nespresso CitiZ & Milk hele 5,6 kilo, og er absolutt av den tyngre typen. Høy vekt gir mer stabilitet på bordet, men vekten i seg selv er også en god pekepinn om kvalitet og soliditet.

Derfor er Nespresso CitiZ & Milk et godt valg

Med modell CitiZ & Milk fra Nespresso får du enkelt og greit mye kapselmaskin for pengene. I tillegg til solid byggekvalitet og mange nyttige funksjoner, vurderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön at brukervennligheten er topp hos denne modellen.

Et par eksempler er den automatiske indikatoren for utført oppvarming, og en alarm som minner deg om når det er tid for å av-kalke systemet. Når det kommer til sikkerhet, er modellen også utstyrt med automatisk stopp av vanntilførsel og automatisk slukk etter 9 minutter.

Fordeler med Nespresso CitiZ & Milk:
 Anerkjent merkevare
 Stabil solid konstruksjon
 Medfølgende melkeskummer
 Stor vannbeholder på 1 liter
 Mye kaffebrygger for pengene
 Høy brukervennlighet og mange automatiske funksjoner

Her kan du se en liten presentasjonsvideo om maskinen: 

Her kan du se hvordan du kommer i gang med maskinen: 


Nespresso Essenza Mini

✅ Anbefalt hos engelske Good Housekeeping Institute

Nespresso Essenza Mini kapsel maskine

.
Nespresso Essenza Mini er, som navnet hinter til, en av Nespressos minste kapselmaskiner. Denne lille smarte maskinen har blitt testet av engelske Good Housekeeping Institute.

Det engelske ekspertpanelet vurderer at modellen er en veldig god kaffemaskin, og på grunn av den lille størrelsen vil den passe godt inn selv på et lite kjøkken.

Kort om Nespresso Essenza Mini

Den lille kapselmaskinen Nespresso Essenza Mini er designet til å være både kompakt og ta lite plass, samtidig som den skal være fin å se på. Modellen finnes i 5 forskjellige farger: Sort, hvit, grå, rød og limegrønn – i tillegg til 2 forskjellige designmuligheter.

Modellens design er inspirert av og utformet i den moderne, stilfulle og klassiske stilen med helt rene linjer. Formene er runde og myke. Dette er Nespressos minste kapselmaskin hittil, og den er designet til å lage en optimal kaffekopp hver eneste gang.

Bruk og funksjoner

Nespresso Essenza Mini har 19 bar trykk og er kompatibel med Nespressos store utvalg av kapsler.

Modellen er laget til å fremstille espresso og lungo, og man styrer modellen med 2 programmerbare kaffeknapper. Det er mulig å velge mellom 2 forskjellige koppstørrelser.

Nespresso Essenza Mini varmes raskt opp og har et brukervennlig design, noe ekspertene også fremhever i deres test av modellen.

Ifølge ekspertene er det veldig mange gode aspekter ved Nespresso Essenza Mini, og det nevnes også at den bryggede kaffen har en veldig god smak og tilberedes raskt. På under 2 minutter brygget ekspertene en velbalansert espresso med velsmagende skum på toppen.

Andre fordeler

Nespresso Essenza Mini er laget til å være energisparende. Dersom man vil ha en kaffedrikk med melk, fremhever produsenten at man kan anskaffe seg en Nespresso Aeroccino melkeskummer. Da kan man bruke modellen til å lage en lang rekke kaffetyper med melk.

Utover dette er Nespresso Essenza Mini en lett modell som kun veier ca. 2,5 kilo.

Legg merke til at Nespresso Essenza Mini kun kan bruke Nespresso-kapsler.

Utvalgte fordeler ved Nespresso Essenza Mini:
Kapselmaskin i 2 design og 5 farger
Produserer velsmakende espresso eller lungo
Hurtig modell
Høy brukervennlighet

Her kan du se en liten videopresentasjon av Nespresso Essenza Mini: 


Pass på miljøet med kaffekapslene ♻

Videre i artikkelen vil vi se nærmere på kapselmaskinenes påvirkning på miljøet da kapslene ikke er like nedbrytbare som for eksempel vanlige kaffefiltre. Les videre og lær hvordan du unngår å skade miljøet.

Kapsler bør ikke kastes i søpla

Kapslene er nemlig enkle og raske når man skal brygge espresso og andre spesielle kaffetyper hjemme, men materialet som er brukt i kaffekapslene gjør at man ikke bør kaste de i søpla.

Kapsler fra forskjellige merker vil også ofte være laget av forskjellige materialer. Nespressos kapsler er laget av aluminium. Andre kapsler kan være laget av plast.

Felles for kapslene er at de alle blir brent som avfall som utleder de tunge drivhusgassene. Dette skjer dersom man kaster kapslene i søppelbøtta.

Sorter kapslene dine

I stedet for å ende i søpla bør kapsler laget av aluminium kastes i metallbeholderen og kapsler av plast i plastbeholderen. Det finnes metallbeholdere og plastbeholdere i mange avfallsordninger og på resirkuleringsplasser.

Nespresso har en egen løsning

Livsstil.tv2.dk sier at det er en annen måte å kvitte seg med kapslene dersom man kun bruker Nespresso sine egne kapsler. Man kan nemlig levere inn de brukte kapslene til resirkulering hos 30 Nespresso-forhandlere over hele landet. Nespresso-genanvendelsespose

Ideen er også til nytte for produsenten da Nespresso forteller at det krever 20 ganger mer energi å produsere ny aluminium i forhold til å gjenbruke aluminiumet.

Forbrukerliv.no skriver at dette initiativet heter The Positive Cup og startet i 2014 da Nespressos misjon var å gjøre kaffeinntaket via kapsler mer bærekraftig, og at forbrukerne kunne nyte kaffen med god samvittighet.

Dersom man bor langt unna en Nespresso-forhandler kan man også gi de brukte kapslene sine til postmannen. Nespresso har nemlig inngått en avtale med PostNord hvor det er mulig å gi de brukte kapslene direkte til postmannen, eller levere de ferdig frankert på posten.

Disse kapslene skal samles i en resirkuleringspose som man automatisk får tilsendt når man bestiller nye kapsler.

Posen med de brukte kapslene blir deretter tatt med av postmannen når han kommer med en ny levering av Nespresso-kapsler. Husk at posen skal frankeres med frimerker.

Til tross for debatten rundt det at kapsler av aluminium er skadelige for miljøet ser det ikke ut til at Nespresso kommer til å bruke et annet materiale. Begrunnelsen deres er at innkapsling i aluminium er den beste måten å beskytte kaffen på, i tillegg til at det bringer frem de beste smaksaromaene.

Hvis man vil ha et mer bærekraftig alternativ kan man på mange butikker kjøpe kapsler som er biologisk nedbrytbare. Vær oppmerksom på at resultatet kan bli nedsatt i forhold til de originale kapslene, i tillegg til at maskinene fra Nespresso kan ta skade av uoriginale kapsler.


Gode råd ved kjøp av kapselmaskine

Generelt er det ganske stor sammenheng mellom pris og kvalitet når det kommer til kaffekapselmaskiner, noe vi også ser i denne kapselmaskintesten. Derfor er det ikke så mange billige modeller blant anbefalingene i denne artikkelen. Noen mener kanskje at resultatet på kaffen blir akkurat lik om man bruker de samme kapslene, men dette stemmer ikke helt.

Smak og konsistens kommer mest an på vanntemperatur, trykk og hastighet, og bare små variasjoner fra det optimale forholdet kan påvirke resultatet. Det er vanligvis bedre kontroll på disse elementene med de litt dyrere maskinene, og da blir resultatet gjerne også bedre. På en annen side er det fullt mulig å finne en utmerket modell til rimelig pris, og du finner også gode budsjettmodeller på denne listen. Dersom du vil lese mer om perfekte bryggeforhold og tips til valg av maskiner, har Norsk Kaffeinformasjon svært gode og informative sider om alt som er relatert til kaffe.

Det er stor variasjon i strømforbruket til de ulike modellene, som i praksis betyr lite fordi kaffemaskiner bare er i bruk en kort stund av gangen. Du bør heller fokusere på ting som størrelse på vanntank: Jo mindre den er, jo oftere må du fylle på. Dette er viktig, spesielt om dere er flere som bruker kaffemaskinen.

Mange av modellene kommer med melkeskummer, men vær oppmerksom på at skummingen sjelden er helautomatisk. Et par av de dyrere modellene har helautomatikk, og dette er verdt å vurdere dersom du ønsker kaffevarianter med melk. Du kan spare penger om melk ikke er en fast del av kaffebryggingen din, og da kan du med fordel gå etter en modell uten melkeskummer fordi prisforskjellen kan være stor.

Kapselkaffemaskinene har blitt populære fordi det er enkelt og behagelig å lage en rask kaffekopp. Slik som på alle andre områder kommer komforten med en pris, fordi kaffe er dyrere når den kommer i kapselform. Derfor må du regne med at selve maskinen er den minste delen av utgiftene i lengden; enda en grunn til ikke å velge en for billig maskin.

Hvis du velger en Nespresso-maskin, bør du se denne videoen:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Nespresso Lattissima Pro

✅  5 av 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅  4,5 av 5 stjerner hos Techlicious.com
✅  “Sehr Gut” hos Testberichte.de
✅  4,5 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅  “Sehr Gut” hos tyske Chip.de

De'Longhi Lattissima Pro


”Den beste Nespresso-maskinen du kan få tak i” – vurderer Expertreviews.co.uk om De’Longhi Lattissima Pro, og det støttes av svært gode vurderinger fra en rekke andre anerkjente testinstitusjoner. De’Longhi og Nespresso har slått seg sammen og produsert denne kritikerroste modellen. Den er av den litt dyrere typen, men kaffen følger prisnivået. Panelet på Expertreviews.com vurderer at De’Longhi Lattissima Pro ikke er langt unna en sammenligning med dedikerte innebygde espresso-maskiner.

Elegant design i de beste materialer

De’Longhi Lattissima Pro er designet med overflater i børstet aluminium og detaljer i forkrommet stål. Den er med andre ord ikke noe billig eller plastikkaktig med denne maskinen, som garantert passer inn i de mest stilfulle kjøkken, mener Expertreviews.co.uk. De lekre detaljene består også av LCD-display og sofistikert bruk av touch-knapper.

Det gjennomtenkte designet omfatter også perfekt designmessig integrasjon av melkebeholderen, som på en del kaffemaskiner virker som noe produsenten tenkte på til slutt. Den integrerte varmtvannskranen er skjult bak et skyvelokk på siden av maskinen og får også ros. Som kaffedrikker trenger du ikke denne så ofte, men får du besøk av en tedrikker, tar det ikke mange sekunder å servere en kopp te for gjesten.

Derfor er De’Longhi Lattissima Pro et bra valg

Selv om De’Longhi Lattissima Pro er relativ stor og laget i robuste materialer, veier den kun 3,5 kilo. Modellen er utstyrt med stor vanntank på 1,3 liter samt god plass til melk. Om du lager en kaffevariant med melk, minner maskinen deg automatisk om å sette melkebeholderen inn i kjøleskapet og utfører selv en helautomatisk rens av systemet slik at alle melkespor fjernes.

Nesten alt kan justeres, helt fra konsistensen på melkeskummet til kaffens crema – og hvis du foretrekker det, kan du styre maskinen manuelt gjennom hver fase. De’Longhi Lattissima Pro kan også gjøre alt selv automatisk. Velg kaffen du ønsker og kom tilbake et halvt minutt senere til ferdig kaffe, servert akkurat som den skal på 66 grader.

Fordeler med De’Longhi Lattissima Pro:
 Blir sammenlignet med ”ekte” espressomaskiner
 Gjennomført design i gode materialer
 Mulighet for å tappe varmt vann
 Stor vanntank på 1,3 liter
 Automatiserte prosesser

I denne videoen ser du en liten presentasjon av Lattisima Pro: 


Nespresso Pixie

✅    Testvinner hos tyske Test.de
✅  Anbefalt hos Toptenreviews.com

Nespresso Pixie

Er du på utkikk etter en liten, smart og prisbillig kapselkaffemaskin, er Nespresso Pixie et godt alternativ. Modellen utmerker seg både med lavt energiforbruk og lav vekt, slik at den er lett å flytte på. Prisen er veldig rimelig, men du får likevel den kjente merkevarekvaliteten fra Nespresso.

Brukervennlig kaffemaskin med kort bryggetid 

Den lilla Nespresso Pixie använder endast 1260 watt, vilket är ungefär hälften av vad större kaffemaskiner använder. Kapselmaskinen kan ge dig espresso eller lungo med en optimal temperatur på cirka 73 grader.

Nespresso Pixie får gode vurderinger i alle de testene vi har sett. Dette gjelder også hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som begge framhever den ekstra gode brukervennligheten. Dette gjelder både manualen og daglig bruk, som får stor ros fra kontrollpanelet. Det er også enkel tilgang for påfylling av vann og å sette i nye kapsler.

Gode grunner til å kjøpe Nespresso Pixie

Hvis du bare trenger en kopp kaffe i ny og ne, er det mye å spare på å velge den rimelige kapselmaskinen Nespresso Pixie. Ekspertene vurdere at kaffen er aldeles utmerket, og klarer du deg uten melkeskummer får veldig mye kaffebrygger for pengene. Sikkerheten har de likevel ikke spart på, der er det automatisk stopp av vannstråle og valgfri autoslukk etter 9 eller 30 minutter.

Den kompakte størrelsen gjør Pixie til et soleklart valg dersom plassen er trang, enten på et lite kjøkken eller på kontoret. Med ledningslengde på 80 centimeter er du sikker på at det ikke blir rot med for mye kabel, og den lave vekten på 3,7 kilo med full vanntank gjør at apparatet er lett å flytte rundt.

Fordeler med Nespresso Pixie:
 Attraktivt priset merkevare
 Lavt strømforbruk på bare 1260 Watt
 Kompakte dimensjoner
 Kort bryggingstid på ned til 16 sekunder/kopp
 Mobil modell med lav vekt på 3,7 kilo alt inkludert

Her kan du se en liten videopresentasjon av Nespresso Pixie:

I denne videoen ser du hvordan du kommer i gang med kaffemaskinen:


Nespresso Essenza Mini D30

Testvinner hos det amerikanske testmagasinet Wirecutter
Anbefalt av det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute

Nespresso Essenza Mini D30

 

.
Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Nespresso Essenza Mini D30 som de henholdsvis har kåret til testvinner, toppscorer og gitt en god anbefaling.

I anmeldelsene sine fremhever de at maskinen er rask og lager en velsmagende kopp kaffe. Ekspertene er imidlertid mindre imponere over at man ikke kan bruke noe annet enn kapsler fra Nespresso.

Fantastisk kaffe ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Good Housekeeping Institute er Nespresso Essenza Mini D30 en enestående Nespressomaskin som brygger «kaffe som smaker fantastisk».

De trekker også frem at maskinen «jobber ekstra raskt» slik at man slipper å vente lenge på en kopp kaffe. De mener imidlertid at det er en ulempe at man ikke kan bruke noe annet enn kapsler fra Nespresso.

Dette er ekspertene fra Wirecutter enige i og forklarer at Nespresso Essenza Mini D30 er en kompakt modell som likevel «er svært kraftig og bastant». De er også fornøyde med at den kan kjøpes til en bra pris sammenlignet med andre modeller.

Rask og enkel kaffebrygging

Nespresso Essenza Mini D30 brygger kaffe ved kun ett trykk på en knapp når man har funnet den kapselen man ønsker å bruke. Maskinen kommer også med to programmerbare koppstørrelser slik at man selv kan velge kaffemengden man vil bruke.

Kaffen er klar på kort tid da Nespresso Essenza Mini D30 er utstyrt med en høytrykkspumpe samt et raskt oppvarmingssystem. Her når maskinen nemlig den ideelle temperaturen på rundt 30 sekunder.

Stilren maskin med energibesparende innstilling

Med Nespresso Essenza Mini D30 får man en stilren og kompakt kapselmaskin som lett kan stå fremme på kjøkkenbenken i og med at den tar liten plass.

I tillegg til dette er modellen utstyrt med en energibesparende innstilling i form av en Eco-innstilling der energiforbruket reduseres etter tre minutter inaktivitet. Har man glemt å slå av maskinen så vil den ta seg av dette selg – etter ni minutter slår den seg av automatisk takket være autoslukk-funksjonen.

Sist, men ikke minst kommer Nespresso Essenza Mini D30 med en vanntank som kan romme tilsammen 0,6 liter vann.

Fordeler ved Nespresso Essenza Mini D30:
To programmerbare koppstørrelser
Rask oppvarming
Kompakt størrelse
Eco-innstilling
Autoslukk-funksjon

Her kan du se en videopresentasjon av Nespresso Essenza Mini D30. Videoen er laget av Nespresso:


Bosch Tassimo Vivy

4 av 5 mulige stjerner hos engelske Trustedreviews.com
✅ Anbefalt av det engelske testmagasinet Which.co.uk

Bosch Tassimo Vivy

 

.
Bosch Tassimo Vivy er laget til den forbrukeren som bare har litt kjøkkenplass til rådighet da modellen er liten og kompakt – og kun måler 17 cm i bredden.

Bosch Tassimo Vivy har blitt testet av både Trustedreviews.com og Which.co.uk. Ekspertene fra begge panelene fremhever modellen som en god kaffemaskin, spesielt til den forbrukeren som ikke har et stort behov for mange spesialfunksjoner.

Kort om Bosch Tassimo Vivy

Bosch Tassimo Vivy er en veldig enkel kaffemaskin som kan brygge mange forskjellige typer kaffe. Modellen fungerer med kapsler. For å brygge den riktige kaffetypen så raskt og enkelt som mulig så har modellen den patenterte T DISH-teknologien som via et intelligent strekkodesystem leser av og gjenkjenner hver type kaffe ut ifra kapselens strekkode. Dermed er man sikker på at modellen brygger riktig type kaffe hver gang.

Det betyr at maskinen selv tilpasser vannmengde, bryggesyklus og temperatur automatisk ut ifra hvilken type drikk du har valgt.

Bruk og funksjoner

Ekspertene vurderer at Bosch Tassimo Vivy vil være et godt valg for den vanlige kaffedrikkeren som ikke er en super-kaffeentusiast. Dette begrunnes med at modellen er enkel i bruk og brygger kaffe på en enkel og riktig måte. Modellen kan lage mange typer kaffe, inkludert espresso, svart kaffe, latte, macchiato, te og chai.

Det er bare å koble til strøm på maskinen og velge den foretrukne kaffekapselen. På kun få minutter er kaffen drikkeklar. Videre er denne kompakte kaffemaskinen også veldig enkel å bruke da man styrer maskinen via kun én knapp.

Andre fordeler

Bosch Tassimo Vivy er en liten kapselmaskin som er veldig smal med en rund og enkel form. Man kan få modellen i mange forskjellige farger; både nøytrale farger og noen som er mer oppsiktsvekkende.

Rengjøringen på Bosch Tassimo Vivy er enkel da modellen er laget med et automatisk renseprogram som selv tar seg av rengjøringen.

Utvalgte fordeler ved Bosch Tassimo Vivy:
Liten og kompakt kapselmaskin
T DISH-teknologi som leser av strekkoden på kapslene
Enkel i bruk med kun én knapp til styring
Kan brygge mange forskjellige typer kaffe – som espresso, svart kaffe, latte og macchiato, samt te

Her kan du se en liten presentasjonsvideo fra Bosch:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kapselmaskiner er best i test?

DeLonghi Gran Lattissima, Nespresso Essenza Mini D30, Nespresso Vertuo Plus, Nespresso CitiZ & Milk, Nespresso Lattissima Pro og Nespresso Pixie

Hvordan testes kapselmaskinene?

Kapselmaskinene testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Kapselmaskin Test – Disse kildene har vi brukt

Disse kildene har vi bruktNår vi har valgt ut de beste kapselkaffemaskinene til denne testen, har vi først og fremst basert valgene på offentlige, uavhengige tester både fra inn- og utland. Under har vi listet kildene vi har brukt, slik at du eventuelt kan fordype deg i hver test og anmeldelse. Vær oppmerksom på at en del av kildene krever betaling for å få full tilgang til innholdet.

Aftonbladet.se
Aftonbladet.se er med 3,5 millioner lesere Sveriges største nettavis. I samarbeid med barista og kafferister Joanna Alm, testet avisen en rekke kapselkaffemaskiner. Er du abonnent, kan du lese artikkelen og testen her.

Which.co.uk
Det engelske testmagasinet Which har – som navnet antyder – spesialisert seg i forbrukerrådgiving av produkter. Magasinet tester og vurderer alt fra biler til bleier, og bruker både profesjonelle eksperter med kjennskap til bransjen, testpaneler med ufaglærte personer og vanlige forbrukere i tillegg til laboratorietester.

Magasinet Which har også testet modellen Nescafe Dolce Gusto Piccolo, men denne maskinen er de ikke like imponerte over. Du kan lese hele anmeldelsen deres her.

Which.co.uk har også testet og anmeldt  Nespresso Vertuo Plus.

Du kan lese hele anmeldelsen av Nespresso Vertuo Plus her.

Vlt.se
Den svenske avisen Vlt.se publiserte en test med 6 utvalgte kapselmaskiner i august 2016. Artikkelen og testen er gratis og enkel å forstå, da de testede produktene er presentert i et skjema med fordeler og ulemper.

Testberichte.de
Det tyske magasinet Testberichte.de har spesialisert seg i å samle forskjellige tester og brukeranmeldelser, analysere de og deretter komprimere resultatet i en samlet poengsum som kan sammenlignes mellom produkter selv om de ikke har blitt testet samme sted. Dette gir et bredere grunnlag for vurderingen da magasinet analyserer mange ulike produkter, også kapselmaskiner. Via disse linkene finner du deres vurdering av blant annet Nespresso CitiZ & Milk, Nespresso Prodigio&Milk og De’Longhi Lattissima Pro.

Testberichte.de har også testet og anmeldt DeLonghi Gran Lattissima som de har gitt hele 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com
Det engelske magasinet Trustedreviews.com har spesialisert seg på tester og anmeldelser av elektroniske produkter. De moderne kapselkaffemaskinene er avanserte nok til å ha fanget oppmerksomheten til Trustedreviews.com, som er kjent for grundige og faglige artikler. Magasinet har blant annet testet og anmeldt Nespresso Lattissima Touch, Nespresso Prodigio&Milk og De’Longhi Lattissima Pro.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt Nespresso Vertuo Plus som de har kåret til testvinner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her eller her.

Testsieger.de
TTestsieger.de er enda et eksempel på et tysk magasin med spesialisering i å samle og kryss-referere testmateriale med fokus på å sette en karakter som kan sammenlignes på tvers av produktene. Testsieger.de tar for seg mye elektronikk og husholdningsprodukter, og har gitt gode vurderinger til Nespresso Lattissima Touch, Nespresso Prodigio&Milk og Nespresso Gran Maestria.

Chip.de
Det tyske magasinet Chip.de er kjent for korte og presise anmeldelser av elektronisk utstyr, der det samtidig blir gitt en god oversikt over fordeler og ulemper. Flere av de mer avanserte kapselmaskinene har også blitt testet, og du finner gode anbefalinger fra Chip.de på Nespresso Lattissima Touch. 

Altomdata.dk
Det danske magasinet Altomdata.dk har eksistert i flere generasjoner. Magasinet utvikler artikler og anmeldelser blant annet av elektroniske produkter og software. Vi fant en interessant vurdering av Nespresso Lattissima Touch, som du kan se her.

Dinside.no
Nettsiden Dinside.no er populær blant norske forbrukere. Den tar for seg aktuelt forbrukerstoff av alle typer, og har undersøkt de mest populære kapselmaskinene. Her er det blant annet ros og gode vurderinger til Nespresso Prodigio&Milk, som ble testet og analysert grundig i denne artikkelen.

Gastromand.dk
Det litt nyere danske magasinet Gastromand.dk tar for seg emner relatert til matlaging og gastronomi, inkludert kaffemaskiner. Magasinet har blant annet publisert en svært grundig artikkel som har fokus på Nespresso Gran Maestria.

Toptenreviews.com
Det engelske magasinet Toptenreviews.com er enda et eksempel på et serviceorgan som hjelper forbrukerne med å manøvrere i et voksende marked med stadig flere produkter. Dette gjør de med anmeldelser og tester, og i november 2016 publiserte de en vurdering av Nespresso Pixie. Du kan lese hele anmeldelsen via denne linken.

Techlicious.com
Som navnet hinter til, har magasinet Techlicious.com fokus på litt finere gadgets og andre tekniske produkter. I august 2016 publiserte magasinet en grundig artikkel der De’Longhi Lattissima Pro var inkludert. Du kan eventuelt selv lese den her.

Good Housekeeping Institute
Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute er en nettside hvor man kan finne et vell av informasjon, gode råd og kunnskap i forhold de produktene du har i hjemmet ditt. Du kan også finne mange anmeldelser og tester av diverse forbrukerprodukter som for eksempel kaffemaskiner.

Good Housekeeping Institute har også testet og anmeldt DeLonghi Gran Lattissima og Nespresso Essenza Mini D30.

Du kan lese hele anmeldelsen av DeLonghi Gran Lattissima her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Nespresso Essenza Mini D30 her.

Techadvisor.co.uk
Den britiske teknologisiden Techadvisor.co.uk arbeider med alt som har med teknologi og teknikk å gjøre. Det vil si at de skriver guider, artikler, nyheter og gir gode råd om et vell av emner som har med teknologi å gjøre. I tillegg til å levere artikler og guider både tester og anmelder Techadvisor.co.uk mange ulike produkter. De har blant annet testet og anmeldt kaffemaskinen Nespresso Expert, som de har gitt 4 av 5 mulige stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Techradar.com
Den britiske teknologisiden Techradar.com arbeider med flere forskjellige aspekter innen teknologiens verden. Ekspertene hos Techradar.com skriver nyheter, artikler og guider om teknologi. I tillegg til dette anmelder de også ulike elektroniske produkter til hjemmet. Her har Techradar.com testet kaffemaskinen Nespresso Vertuo Plus, som de har gitt 3,5 av 5 mulige stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Techradar.com har også testet og anmeldt Nespresso Vertuo Plus som de har kåret til testvinner i sin store test. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk
Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk leverer tester og anmeldelser til forbrukere slik det er enklere å finne frem til de beste produktene på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt Nespresso Vertuo Plus som de har gitt 4 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

T3.com
Det amerikanske tech-magasinet T3.com arbeider med alt som har med teknologiens verden å gjøre, og skriver artikler med gode råd og guider samt anmeldelser og tester av forskjellige produkter. I denne omgang har de testet og anmeldt Nespresso Vertuo Plus som de har gitt hele 5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

The Independent
Den engelske avisen The Independent leverer nyheter hver dag fra både inn- og utland. Artiklene på nettsiden handler om alt ifra politikk til sport, underholdning og lignende. I tillegg til dette tester og anmelder de forbrukerprodukter, og her har de laget en stor test av de beste kapselmaskinene på markedet – inkludert DeLonghi Gran Lattissima. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Wirecutter 
Wirecutter er et amerikansk testmagasin som tester og anmelder et vell av ulike forbrukerprodukter. Her har de tatt en titt på de beste Nespressomaskinene som finnes på markedet – inkludert Nespresso Essenza Mini D30 som de har kåret til testvinner. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant den rette kapselmaskinen for deg i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv heldigvis en rekke andre tester som du kanskje vil synes er interessante.

En av de mest populære produsentene av kapselmaskiner er det amerikanske merket Nespresso. Av den grunn kan du her lese vår store Nespresso maskin test som inneholder en gjennomgang av de Nespresso maskinene som har fått de beste karakterene i diverse anerkjente tester.

Dersom du vurderer om en vanlig kaffetrakter heller ville vært et bedre valg for deg så kan vi også være behjelpelige med dette. Her kan du lese vår generelle tester av kaffemaskiner og kaffemaskiner med kvern. Begge testene inneholder testvinnende modeller, tips og triks til hvordan man kan lage best mulig kaffe samt mye mer.

Dersom det er et bestemt merke du vil vite mer om så kan du med fordel lese vår produsent-spesifikke tester som blant annet inneholder en KitchenAid kaffemaskin test, en Moccamaster test, en Siemens kaffemaskin test og en Bosch kaffemaskin test.

Dersom du også skulle være interessert i å lære mer om espressomaskiner så finner du her våre store generelle tester om espressomaskiner og helautomatiske espressomaskiner. Begge testene gir en veldig god introduksjon til denne kategorien – samt at de viser deg en lang rekke av markedets beste modeller.

I espressomaskin kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår DeLonghi Magnifica test, vår Siemens espressomaskin test, vår Melitta Caffeo Solo test, vår DeLonghi espressomaskin test og vår Krups espressomaskin test.

Det er imidlertid én spesiell produsent som lager espressomaskiner av kafé-kvalitet til hjemmebaristaen. Det er selvfølgelig snakk om det australske merket Breville – også kalt Sage.

Av den grunn finner du her en rekke dyptgående tester av blant annet Sage the Bambino PlusSage the Oracle og Sage the Barista Pro som alle blir rost opp i skyene av både eksperter og forbrukere.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere