Kaffemaskin Test – En gjennomgang av testvinnende kaffemaskiner

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne artikkelen kan du lese om mange kaffemaskinetester, og vi viser deg testvinnere fra både norske og utenlandske forbrukertester. Målet vårt er å samle alle relevante tester her, slik at du enkelt og raskt får overblikk over hvilke kaffemaskiner som blir anbefalt av profesjonelle.

Nedenfor gjennomgår vi fordelene ved de ulike testvinnerne, og nederst i artikkelen finner du link og kilder til de testene vi refererer til. Vi håper at artikkelen gjør deg litt klokere på hvilken kaffemaskin som passer best for deg.

Hva bør du tenke på når du kjøper en kaffemaskin?

Størrelse og kapasitet – Du bør se etter en maskin med en relativt stor vanntank hvis du trenger å lage mye kaffe. Noen maskiner har veldig små tanker, som gjør at du må fylle den ofte. Hvis du trenger å lage mye kaffe på en gang, bør du derfor se etter en maskin med større vanntank – rundt 1,5 liter. Hvis du kjøper den til kontoret, er det lurt å velge en maskin som kan brygge mye kaffe på en gang. Hvis du derimot kjøper det til hjemmet ditt, bør du velge en som er mer egnet for dine behov. Noen kaffemaskiner kan lage forskjellige størrelser på kaffe, så tenk over hvilken mengde kaffe i koppen som du liker best. Du bør også tenke på hvor mange personer som skal bruke maskinen og hva slags kaffe du har lyst at den skal lage.

Vedlikehold – Hvis du ikke kan åpne kaffemaskinen helt uten at den treffer et skap eller en hylle, er dette et tegn på at kaffemaskinen ikke passer til deg. Sørg for at komponentene til kaffemaskinen passer til ditt kjøkken og livsstil. Hvis du vurderer å kjøpe en maskin med en karaffel som må vaskes for hånd og du ikke er sikker på om du har tid hver dag, bør du vurdere å gå velge en karaffel som passer inn i oppvaskmaskinen.

Å kjøpe en kaffemaskin er en god investering, men å ta godt vare på den vil gi den økt levetid. Du bør sørge for at du har nok tid til daglig rengjøring og at du rengjør maskinen grundig med noen måneders mellomrom. Ulike maskiner vil ha ulike rengjøringsbehov, noe som gjør at du bør vurdere hvor mye tid du vil kunne bruke på dette før du bestemmer deg for en modell.

Funksjoner – Noen maskiner kommer med tilbehør, som for eksempel melkeskummer eller kværner. Du bør tenke på hvilket trykk maskinen har og om den er fungerer godt til å lage drinker med melk i. I tillegg vil du kanskje ha en kaffemaskin som du kan tilpasse til dine egne preferanser, eller en som renser seg selv automatisk. En siste ting på er om du vil ha en kaffemaskin med smart teknologi, slik at du kan styre den med en app på telefonen eller nettbrettet.

Pris – Den dyreste kaffemaskinen er på rundt 2500 NOK og inkluderer motstandsdyktige og slitesterke materialer, samt et større antall funksjoner. Budsjettalternativet koster rundt 500 NOK og har færre funksjoner, i tillegg til mindre vanntankkapasitet og bryggekraft. Det er viktig å vurdere hva du trenger fra kaffemaskinen din og hvor mye penger du er villig til å bruke på den

Bruker- og ekspertanmeldelser – Når du leter etter en kaffemaskin, er det lurt å lese både brukeranmeldelser og ekspertanmeldelser for å få et komplett bilde av produktet. Brukeranmeldelser kan gi deg en idé om maskinens kapasitet og design, mens ekspertanmeldelser kan fortelle deg om tilleggsfunksjoner og vedlikehold.

arrow-more

Artikkelen inneholder:

 En gjennomgang av testvinnende maskiner
Tips til å brygge god kaffe
En gjennomgang av alle kilder vi har undersøkt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalt av den britiske kaffebloggen Coffeeandblogging.co.uk
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Expertreviews.co.uk, Coffeeandblogging.co.uk og Testberichte.de. Alle ekspertene er imponerte over kaffetrakteren og gir den derfor en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av trakterens brukervennlighet og raske kaffebrygging. Ekspertene er også veldig fornøyde med prisen.

Rask og brukervennlig kaffetrakter ifølge ekspertene

Ifølge de tre ekspertkildene så er Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe en «god kaffetrakter» som kommer med flere gode fordeler. Ekspertene fra Expertreviews.co.uk skriver for eksempel at trakteren «er enkel å bruke takket være modellens design» samt at den «holder kaffen varm i en lang periode uten å ødelegge den».

Dette er ekspertene fra Coffeeandblogging.co.uk enige i og fremhever at kaffetrakteren er «rask slik at man ikke behøver å vente lenge». Til slutt i anmeldelsen forklarer de at dette er et «kvalitetsprodukt» som «produserer veldig god kaffe».

Ekspertene fra Testberichte.de har også testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe. De fremhever at kaffetrakteren «fungerer godt» og er «et meget tilfredsstillende kjøp». Flere av ekspertene er imidlertid mindre imponerte over den dyre prisen.

Klassisk kaffetrakter med termosfunksjon og autoslukk-funksjon

Med Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe får man en klassisk kaffetrakter med en avtakbar vannbeholder som har en kapasitet på opptil 1,25 liter vann. Ønsker man å våkne opp til fersk kaffe så kan man stille inn timer-funksjonen slik at kaffen er klar om morgenen eller på et annet tidspunkt.

I tillegg til dette kommer kaffetrakteren med en autoslukk-funksjon og en termosfunksjon. Autoslukk-funksjonen sørger for at modellen automatisk slår seg av hvis den ikke har vært i bruk på rundt 15 minutter, og termosfunksjonen sørger for at kaffen holdes varm i forholdsvis lang tid.

Hvis man fjerner kannen så vil kaffebryggingen automatisk stoppe takket være anti-drypp-funksjonen.

Innovativ kaffetrakter

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe gir brukeren mulighet til å brygge opptil 10 til 15 kopper kaffe på under 6 minutter. På grunn av modellens spesielle oppvarmingsteknologi og bryggeteknologi med 1800 Watt vil kaffesmaken bli fullt utnyttet mens bryggetiden samtidig reduseres.

Uansett om man brygger en liten eller stor mengde kaffe så vil man alltid kunne lage en kaffe med en fyldig aroma dersom man trykker på knappen Aroma Control. Dette gjør at smaken blir fyldig og at aromaen utnyttes til det fulle ved hver kaffebrygging.

Sist, men ikke minst kommer Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe med en 3-i-1 kalkbeskyttelse samt et avtakbart filter som kan stå fritt på kjøkkenbenken. Det gjør det enkelt å sette inn et kaffefilter og tilsette kaffebønner.

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe – spesifikasjoner
Type: Kaffetrakter
Merke: Melitta
Effekt: 1800 watt
Kapasitet i vanntank: 1,25 liter
Kapasitet, antall kopper på én tank: 10-15
Timer: Ja
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 37,5 centimeter
Dybde: 25,5 centimeter
Vekt: 4,2 kilo

Fordeler ved Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe:
Timer-funksjon
Autoslukk-funksjon
Aroma Control
Avtakbart filter
Termosfunksjon


Wilfa Svart Presisjon

Anbefalt hos det danske livsstilsmagasinet Connery.dk
10 av 10 stjerner hos Dinside.no
Anbefalt av den danske livsstilsbloggen Feinschmeckeren
Registrert hos norske Tu.no
Vinner av iF Product Design Award

Wilfa Svart Presisjon

.
Denne anerkjente kaffemaskinen skiller seg ut fra mengden med sitt innovative design. Det er norske Wilfa som står bak denne maskinen som de har utviklet i samarbeid med den anerkjente baristaen og kaffeentusiasten Tim Wendelboe.

Designet er annerledes enn hos andre kaffemaskiner, og utformingen har også en tiltenkt funksjonalitet som bidrar til å brygge den beste kaffekoppen.

En av tingene den får ros for blant kritikerne er den unike temperaturstabiliteten på 94 grader. Grunnen til at dette er viktig, er fordi temperaturen spiller en viktig rolle i hvordan kaffen blir ekstrahert av kaffeprodusentene. Ved å brygge ved en konstant temperatur på 94 grader, bør dette sikre best mulig smak.

Få det optimale ut av kaffebønnene

En annen funksjon som også hjelper å optimalisere duften under bryggingen er det runde dusjhodet som sikrer en jevn fordeling av vannet som renner over de kvernede kaffebønnene. Dermed sørger maskinen for å dra optimal nytte av alle bønnene.

Maskinen har også den såkalte Flow Control-funksjonen, som er en teknologi som gjør at vannet har den beste gjennomløpstiden under bryggeprosessen av kaffe, som bidrar til å få den beste smaken ut av bønnene.

Maskinen har også den såkalte Flow Control-funksjonen, som er en teknologi som gjør at vannet har den beste gjennomløpstiden under bryggeprosessen av kaffe, som bidrar til å få den beste smaken ut av bønnene.

Det danske livsstilsmagasinet Connery.dk roser maskinen for dens minimalistiske funksjoner og det stilrene designet. Deres konklusjon er at Wilfa Svart Presisjon har 3 fordeler: enkelhet, stabilitet og god smak.

Nettmagasinet Dinside.no er også veldig imponert over denne maskinen, men nevner at i en test av 10 kaffemaskiner at denne bråker mest. Det er en god grunn til dette, siden en vakuumpumpe suger vannet ut av tanken og inn i filteret, som gir optimal tilførsel av vann til kaffebønnene.

Fordeler med Wilfa Svart Presisjon:
Får ros av kritikere for en svært velsmakende kaffe
Nyskapende design
Flow Control-funksjon
Patentert varmesystem: Perfekt temperatur for kaffebrygging
Avtakbar vannbeholder med dosering
Laget i aluminium
Doble vegger i filterholderen for temperaturkontroll
Antidrypp-funksjon
Automatisk stoppfunksjon

Her ser du en demonstrasjonsvideo fra produsenten:


Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041 kaffemaskine

.
Som de fleste andre kaffemaskiner på markedet, slår også denne modellen seg automatisk av og er utstyrt med dryppstopp-funksjon som gjør at kaffen ikke drypper og brenner seg fast på kokeplaten når du fjerner kannen.

Automatisk stopp setter maskinen i ventemodus hvis du glemmer å slå den av, slik at den ikke står og er varm om natten. Dette er bra for sikkerheten, men også en fordel sett fra et økonomisk perspektiv. Bosch kaller denne funksjonen «AutoOff».

Du kan også velge å stille inn maskinen til å automatisk slå seg av, for eksempel etter 20, 40 eller 60 minutter.

Lett å avkalke

Avkalkingssystemet fungerer slik at et LED-signal gir beskjed når maskinen vurderer at det er på tide å av-kalke den. Du kan av-kalke den med det integrerte avkalkningsprogrammet, som gjør prosessen enkel og rask.

Vannbeholderen har en total kapasitet på 1 liter, som tilsvarer cirka 4 kopper kaffe i en kanne. Alt i alt får du her en kaffemaskin med god standard.

Du får ikke det ultimate innen kaffebrygging, som også er å forvente når du ser på prisnivået. Men du får solid kaffemaskin som leverer god kaffe og er enkel å rengjøre.

Fordeler med Bosch TKA6A041:
Lett av-kalking med integrert avkalkningsprogram
Slår seg automatisk av
Dryppstopp-funksjon
Aroma+ knapp gir mulighet for individuelle valg av kaffearoma
Lett å rengjøre på grunn av kannens store åpning
Gjennomsiktig vannbeholder med integrert håndtak for vannstand


Melitta Aroma Signature Deluxe

Melitta-Aroma-Signature-Deluxe-Testvinner-kaffemaskin

.
Modellen får ros for sin evne til å brygge velsmakende kaffe. Den har innebygd aromakontroll, som skal sikre best mulig smak uansett hvor mye kaffe du drikker. Det justerer aromaen basert på om du brygger for eksempel 4 eller 10 kopper kaffe.

Avkalking er også lett med Melittas AromaElegance, som har 3-i-1-beskyttelse med programmerbart vannhardhets-nivå, avkalkningsskjerm og enkelt avkalkningsprogram. Du har mulighet til å stille inn varmen til enten 30, 60, eller 90 minutter ut fra dine behov, uten at kaffen mister sin aroma.

Dyrt design i en billig maskin

En av tingene maskinen berømmes for er designet, som får den til å se ut som en mye dyrere maskin enn den egentlig er. Den er produsert i rustfritt stål og har like høy kvalitet utenpå, som sin gode evne til å brygge kvalitetskaffe.

Maskinen har også innebygd dryppstopp i filteret, som sikrer at det ikke drypper kaffe på kokeplaten når du fjerner kannen. Den slår seg automatisk av og settes i ventemodus hvis du glemmer å slå den av.

Maskinen kan brygge en kanne kaffe på 1,25 liter (10 kopper), og får ros av ekspertene for sin evne til å raskt brygge kaffe og holde den varm i kannen.

Den har også automatisk aromakontroll så du er garantert den beste smaksopplevelsen hver gang du brygger en kopp kaffe.

Fordeler med Melitta Aroma signatur Deluxe:
Dryppstopp-funksjon
Slår seg automatisk av
2 varmeelementer
Roser dens evne til å brygge god kaffe
Produsert i rustfritt stål
Brygger 1,25 liter kaffe i en kanne
Automatisk aromakontroll
Programmerbart vannhardhets-nivå

Du kan se en presentasjonsvideo av kaffemaskinen her: 


Moccamaster KBGT741 – Med innebygget termos

 Tildelt «Golden Brew» av European Coffee Brewing Centre
✅ Testvinner hos Råd & Rön
✅ Toppskårer hos Icakuriren
✅ Anbefalt hos Dinside.no

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Dette er enda en toppmodell fra Moccamaster som er utrolig populær blant nordmenn. Den er designet i rustfritt stål, som gir den et elegant og tidløst design. En av de smarteste funksjonene ved denne Moccamasteren er at den brygger kaffen direkte i en termos med volum på 1,25 liter (10 kopper).

Den har en veldig driftssikker motor på 1450 watt som sikrer at du har en velfungerende kaffemaskin i mange år fremover. Kaffemaskinen er dessuten utstyrt med antidryppfunksjon og temperatursikring som forhindrer kaffemaskinen i å bli overopphetet.

Denne modellen er håndbygget og testet på fabrikken før den blir sendt ut på markedet.

Hvis du leter etter en kaffemaskin i absolutt toppklasse som i tillegg har termos, er vi overbeviste om at Moccamaster KBGT741 er den perfekte løsningen for deg.


Slik får du mer ut av kaffen din kaffebonner

Kaffe er et personlig valg, nesten som med vin. På samme måte som noen liker vin med stor mineralitet og mye syre, er det også ulike preferanser for kaffe. Men hvordan kan du sikre at du får den samme gode kaffeopplevelsen hver gang, og hvordan får du mer ut av kaffen din? Det skal vi se nærmere på her.

Den beste kaffen er den du liker best. Så enkelt er det. Hvis din personlige preferanse er en av de billige kaffemerkene på supermarkedet, så kan du glede deg selv over at du sparer masse penger hvert år på kaffeforbruket ditt. Men hvis du foretrekker gourmetkaffe som Luwak kaffe, Blue Mountain eller en kapselløsning, hvor du er trygg på å få den samme smaken hver gang, bør du nok innfinne deg med at kaffeforbruket ditt kommer til å koste deg litt mer i året.

Men uansett hvilke preferanser du har, vil du selvfølgelig alltid ha mest ut av kaffen din. Her har vi samlet en rekke tips til denne delen av vår test av kaffemaskiner.


Hold kaffemaskinen din ren for å unngå sur kaffe og mugg

En av de vanligste feilene når det kommer til smaken på kaffe er at kaffen smaker surt. Det skjer ofte fordi kaffemaskin og spesielt fordi kaffetrakten ikke er renset godt nok, eller fordi kaffen har tatt smaken fra en av de matvarene som kaffebønnene lagres sammen med.

Å holde kaffemaskinen, kaffetrakten og kaffekolben ren er viktig, og det er ikke bare på grunn av smaken. Lar du filteret stå med kaffegruten i eller du lar den siste resten med kaffe være igjen i kolben, oppretter du nemlig en varm og fuktig yngleplass for muggsopp- og muggsporer.

Hvis du bare drikker en kaffekanne om dagen eller bruker kaffemaskinen sporadisk, risikerer du at det blir masse mugg- og muggsoppsporer i trakten og kaffekolben.

Du bør derfor alltid kaste det brukte kaffefilteret så snart du har brygget ferdig kaffen. Det er også viktig å rengjøre og tørke både vannbeholderen og trakten. Slå den av hver gang, så snart den har brygget ferdig kaffen og den er helt over på termokannen.

Om du ikke rengjør disse delene effektivt før du drikker kaffe neste gang, risikerer du inntak av mugg- og muggsoppsporer. Kaffemaskinen vil også sende ut mange muggsopp- og muggsoppsporer som sprer seg i inneklimaet på kjøkkenet, eller der du har kaffemaskinen stående.

Hvis det allerede er mugg- og muggsoppsporer spredt i innemiljøet fra andre fuktige steder i hjemmet ditt, kan den skitne kaffemaskinen din gjøre at det blir mugg og muggsoppsporer langt over grensene. Så hold kaffemaskinen din ren og sørg for tilstrekkelig ventilasjon i hjemmet ditt. Da reduserer du helserisikoen med din kaffemaskin.


Hva er det som lager smak og aroma i kaffen?

Akkurat som med vin, får kaffebønnene smak av:

☕️ Jord
☕️ Dyrkingsmetode
☕️ Klima
☕️ Etterbehandling

Selve smaken oppfattes av alle de smaks-reseptorene som vi har sittende på tungen og i munnhulen. Det er derfor det er en god idé å smake på en ny kaffe på samme måte som du smaker vin. La kaffen være i munnen, slik at alle smaks-reseptorene kan påvirkes og legg eventuelt litt oksygen til prosessen, ved å puste gjennom munnen med en passende mengde kaffe på tungen.

De samme fire forholdene påvirker også kaffens aroma. Derfor bør du også lukte på kaffen, slik du gjør med vinen. Finn rett vinkel og avstand mellom kaffekoppen og nesen og kikk ned mens du lukter kaffen. Dermed øker du nesens evne til å lukte og hjernens evne til å gjenkjenne de ulike aromaene.

Slik lagrer du kaffen riktig

Kaffe bør holdes kjølig i en luft- og aromatett beholder. Så i stedet for å sette en klemme på kaffeposen og putte den i et skap, så bør du heller sette posen ned i en beholder med et tettsittende lokk eller et patentglass. Deretter legger du den i kjøleskapet.

Hvis du har mye kaffe på lager, er det lurt å fryse det ned. Men du må bare fryse hele bønner, siden kaffen lett kan få frostskader under frysing og ta skade under tining.


7 grunnleggende regler for god kaffebrygging

I tillegg til riktig lagring er det selve behandling av kaffebønnene under bryggeprosessen også svært viktig for smaken og aromaen på kaffen. Men om du følger de sju grunnleggende reglene for kaffebrygging som vi gir deg her, vil du forbedre sjansene for at du får en velsmakende kaffe.

☕️  Velg en kaffe som du synes smaker godt. Fortrinnsvis en kaffe i hele bønner som du kan male, like før du trenger den. Hele bønner holder bedre på smaken. Malt kaffe bevarer smaken på bønnene dårligere. Du kan smake forskjell bare noen få dager etter at bønnene er malt, hvis du sammenligner dem med nymalte bønner av samme type.

☕️  Les instruksjonene for bruk av kaffemaskinen. Eller sett deg litt inn i hvordan kaffemaskinen fungerer. Er det noen spesielle alternativer for innstilling av temperatur? Varmes kaffekolben opp eller ikke, og kan du endre temperaturen på varmeplaten? Kan du stille inn gjennomstrømningshastigheten for vannet på kaffetrakten eller på maskinen?

☕️  Kontroller at kaffemaskinen, kaffetrakten og kaffekolben er rengjort. Det er viktig både for smaken og helsegevinsten av kaffe og inneklimaet rundt kaffemaskinen. Det har vi allerede vært inne på. Skyll og rengjør alle delene og sørg for at de alltid er tørre. Kast kaffefilteret, rengjør og tørk trakten, kolben og vannbeholderen så snart kaffen er ferdig og du har helt den over på kaffekannen. Hver gang!

☕️  Kontroller at vanntemperaturen er riktig. Riktig vanntemperatur for en god kaffe ligger på mellom 92 og 96 grader celsius, når vannet treffer kaffebønnene. Hvis temperaturen er for lav, blir kaffen tynn og kjedelig og er den for høyt, blir kaffen bisk og bitter. Sjekk temperaturen ved å la vannet renne direkte ned i kaffekolben uten kaffefilter på maskinen. Mål temperaturen på vannet i kolben med et termometer, så snart vannet kommer ned i kaffekolben.

☕️  Velg riktig malingsgrad på kaffen. Hvor lenge det kokende vannet trenger for å trekke ut kaffen av de malte bønnene, avhenger av malingsgraden på bønnene. Jo bedre sammenheng det er mellom malingsgraden og leveringstiden for vannet, dess bedre smak får kaffen:

– En gjennomløpstid på en til fire minutter krever ekstra finmalte kaffebønner
– Gjennomløpstider på 4-6 minutter krever finmalt kaffe, noe som er ideelt for kaffemaskinen
– En kontakttid 6-8 minutter er egnet for grovmalt kaffe, og er ideelt for presskanner

☕️  Styrken på kaffen bestemmes av doseringen. Et annet viktig parameter ved kaffens smak og styrke er dosering av kaffebønner. Som en tommelfingerregel, kan du bruke 60 gram malt kaffe per liter kaffe du vil brygge. Så for en typisk kaffemaskin med kapasitet på 10-12 kopper, skal du bruke cirka 110 gram, noe som tilsvarer 1,8 liter med kaffe. Sjekk bruksanvisningen på kaffemaskinen for å finne kolbens kapasitet, hvis du vil beregne riktig mengde med kaffebønner til kaffemaskinen din.

☕️  Drikk kaffen mens den er varm. Kaffen smaker best har når den er varm. Det vil si at den har en temperatur på mellom 80 og 85 grader celsius. Kald eller lunken kaffe smaker ikke spesielt godt. Så du bør finne en termokanne, som effektivt kan holde på den varme kaffen.


Smak deg frem til den kaffen du liker best

Som steg 5, 6 og 7 i ovennevnte gjennomgang understreker, utvikler kaffens aroma og smak seg fra det øyeblikket det kokende vannet møter bønnene. Her vil syren i kaffen ofte være sterkere de første 30 sekundene, etter at bønnene har fått varmt vann. Det er derfor kaffen smaker så surt, hvis du tar en kopp så snart det er nok til det i kaffekolben.kaffekop

Det er først etter 30 sekunder at aromaen begynner å utvikle seg. I takt med at syren avtar, blir kaffen gradvis mildere. Hvor sterk aroma og smak en kaffe har, bestemmes delvis av trykketiden i presskannen eller gjennomløpstiden på kaffemaskinen og delvis av mengden kaffebønner, samt valg av bønner.

I en kaffemaskin kan du ikke gjøre så mye med gjennomløpstiden, med mindre det er mulig å skru ned for gjennomløpet i trakten på kaffemaskinen din. Dette er mulig på alle Moccamaster sine kaffemaskiner.  Så hvis du ikke synes at kaffen fra kaffemaskinen din smaker godt nok, er doseringen ofte er det eneste du kan justere. Prøv ut forskjellige doser over og under den anbefalte mengden bønner i trinn 6. Deretter kan du enkelt smake deg frem til hvordan du brygger deg kaffen du liker best.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kaffemaskiner er best i test?

Electrolux EKF7800, Braun KF7020, Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, Siemens TC86303, Wilfa Svart Presisjon, Bosch TKA6A041, Melitta Aroma Signature Deluxe, Bosch TKA8013, Moccamaster KBGT741 og Melitta Aroma Excellent

Hvordan testes kaffemaskinene?

Kaffemaskinene testes ut ifra parametere som kaffebrygging, herunder bryggetid og temperatur, smak, brukervennlighet, finjustering av de forskjellige innstillingene, vedlikehold og rengjøring. Til slutt vurderes maskinenes energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige maskinen?

Start med å finne ut hvilken type kaffemaskin som dekker dine behov. Det finnes overordnet 5 typer kaffemaskiner: Kaffetrakter med filter, halvautomatisk espressomaskin, automatisk espressomaskin, helautomatisk espressomaskin og kapselkaffemaskin. Deretter bør du overveie ting som funksjoner, størrelse, brukervennlighet og pris.


Kaffemaskin Test – Disse testene har vi gjennomgått:

Familie Journalen 
Det danske bladet Familie Journalen har testet 6 kaffemaskiner i ulike prisklasser, og husholdningslærer Camilla Andersen var ansvarlig for kaffemaskintesten. I testen har det vært fokus på brukervennlighet, smak, bryggetid og vurdering av om tid og temperatur reflekterer det produsenten lover. Vinneren av testen ble Moccamaster KBGC741. Du kan lese hele testen på familiejournal.dk.

Politiken.dk 
Den danske avisen har testet 8 forskjellige kaffemaskiner. Fødevaretekniker ved Karolines Køkken, Lone Lysdal, var sjef for testutførelsen. Det ble fokusert på funksjonalitet, brukervennlighet, pris, design, kaffetemperatur og hvor lang tid det tok å brygge kaffe på de ulike maskinene.

Undersøkelsen viste at den billige kaffemaskinen Melitta Aroma Excellent stakk av med tittelen«Beste Kaffemaskin». Du kan lese hele testen gratis her.

Råd & Rön 
Det svenske testmagasinet Råd & Rön er et stort forbrukerråd som her testet 24 ulike kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. Testen ble utført av en gruppe kaffeeksperter i laboratorium.

Du kan lese hele testen online på hjemmesiden deres her. Det koster 45 kroner å få tilgang til testen.

Ecbc.info 
European Coffee Brewing Centre (ECBC) er en norsk kaffeorganisasjon som tester kaffemaskiner for både privat og profesjonelt bruk. Alle kaffemaskinene som er godkjent av ECBC er garantert kvalitetsmaskiner. Du kan lese mer om organisasjonen her.

Dinside.no 
Den uavhengige norske avisen har gjennomført en test av 8 forskjellige kaffemaskiner. Du kan lese testresultatene deres ved å besøke hjemmesiden her.

De har også publisert en hel artikkel hvor de grundig gjennomgår kvaliteter. Du kan lese den ved å klikke her.

Icakuriren.se 
Det svenske forbrukernettmagasinet Icakuriren har testet 10 kaffemaskiner etter funksjoner og evne til å brygge en velsmakende kaffe. Her vant Bosch Styleline prisen som den beste maskinen.
Du kan lese testen her. Du kan også laste ned en PDF på hjemmesiden hvor du kan lese fler detaljer om testen.

Connery.dk 
Det danske livsstilsmagasinet for menn har testet Wilfa Svart Presisjon. I testen kan du lese redaksjonens vurdering på hvordan maskinen brygger kaffe, kvalitet og design. Du kan lese hele artikkelen med Connery ved å klikke her.

Feinschmeckeren 
Den danske livsstilsbloggen Feinschmeckeren har også hatt Wilfa Svart Presisjon til testing. De har laget en svært detaljert gjennomgang av maskinen i sin artikkel, som kan gjøre deg klokere på maskinens ulike funksjoner og egenskaper. Før du bestemmer deg for om du skal kjøpe denne modellen, er det lurt å lese deres artikkel, for å få en bedre forståelse av kaffemaskinen. Du kan lese hele artikkelen her.

Tu.no 
Tu.no er en forkortelse for «Norges tekniske ukeblad». De har testet Wilfa Svart Presisjon og blant annet vurdert designet og dens evne til å brygge god kaffe. Du kan lese hele artikkelen her.

Test.de 
Tysklands største testmagasin heter Stiftung Warentest. På deres hjemmeside Test.de finner du beskrivelser av Siemens TC86303 som de kåret til testvinner i 2011, i en test av 22 forskjellige kaffemaskiner fra en rekke kjente merker.

Du kan lese hele testen her. Merk at det krever et betalt abonnement å få adgang til hele testen.

Coffeeandblogging.co.uk
Den britiske kaffebloggen Coffeeandblogging.co.uk skriver om alt som har med kaffe å gjøre. Nettsiden skriver både kjøpsguider og anmeldelser som gjør det mye enklere å finne de beste produktene på markedet. Her har de testet og anmeldt Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe som de har gitt en god anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk
Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk utfører uavhengige tester av produkter til hjemmet. Her har de britiske ekspertene testet kaffetrakteren Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe som de har gitt hele 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 
Det tyske testmagasinet Testberichte.de samler inn forskjellige tester og brukeranmeldelser som de både analyserer og vurderer. Til slutt gir de produktene en samlet vurdering slik at forbrukerne kan se om det er et produkt som passer til deres behov. I denne omgang har de testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe som de har gitt en god anmeldelse. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch TKA8013 – Billig anbefaling hos Dinside.no

Anbefalt hos Dinside.no
✅ Testvinner hos Icakuriren
✅ Anbefalt hos Råd & Rön

MCSA046335_TKA8013_def

.
Kaffemaskinen har også en avtakbar vanntank som gjør det enkelt å fylle tanken. Tiden maskinen bruker på kaffebryggingen forkortes automatisk hvis det er vann til mindre enn 4 kopper i tanken.

Leter du etter en billig kaffemaskin som i tillegg er testvinner i Danmarks største testmagasin, er Bosch TKA8013 et veldig bra valg.


Melitta Excellent 5.0 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Melitta Excellent 5.0

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt hver sin store test av ulike kaffemaskiner, og dette inkluderer blant annet modellen Melitta Excellent 5.0.

Alle produktene er blitt testet på utvalgte parametere for å finne frem til hvilke modeller som er de beste, og dette gjelder også Melitta Excellent 5.0 – denne kaffemaskinen imponerer de svenske ekspertene, og derfor kåres den til toppscorer.

Kompakt og enkel modell

Melitta Excellent 5.0 hører til blant de enkle og mer kompakte av de moderne filter-kaffemaskinene.

Denne modellen ligner også i stor grad på de mer gammeldagse typene, men med litt mindre fokus på stil sammenlignet med flere av konkurrentene. De ulike delene (kanne, vanntank, bryggeelement) er godt synlig, og derfor kan den rent designmessig virke mindre harmonisk.

Ettersom det her er snakk om en kompakt modell, så vil denne maskinen være et godt valg for den forbrukeren som ikke har så mye plass på kjøkkenet.

Rask brygging av kaffen

Melitta Excellent 5.0 kommer med en vanntank på 1,25 liter, og er derfor ikke den mest romslige kaffemaskinen som finnes på markedet. De 1,25 literne tilsvarer likevel at man kan brygge hele 10 kopper per tank.

Ettersom denne modellen har 1525 watt i effekt, brygger modellen raskt og med stor effekt, noe som betyr at man kan brygge ferdig en hel kanne på kun 5 minutter og 50 sekunder – og det er veldig raskt. Hvis man brygger en hel kanne, men ikke kan drikke den med én gang, så gjør den smarte Holde Varm-funksjonen at kaffen ikke blir kald.

Maskin med 2 varmeelementer

Melitta Excellent 5.0 kan holde kaffen varm lenge da det finnes 2 ulike varmeelementer på modellen. Her er det snakk om et varmeelement til selve bryggingen – samt et annet varmeelement som sørger for å holde kaffen varm etter at den er ferdig brygget.

Melitta Excellent 5.0 er også utstyrt med andre gode funksjoner – dette inkluderer blant annet Aroma Kontroll. Aroma Kontroll gjør at resultatet av kaffebryggingen alltid blir bra, og at smaken blir god uansett om man brygger en hel kanne eller en mindre mengde.

Denne kaffemaskinen har også en smart Auto Slukk-funksjon som trer i kraft dersom maskinen ikke er i bruk på 40 minutter – da vil den slå seg av automatisk.

Melitta Excellent 5.0 – spesifikasjoner 
Type: Kaffemaskin
Merke: Melitta
Effekt: 1525 watt
Kapasitet på vanntank: 1,25 liter
Kapasitet, antall kopper på én tank: 10
Timer: Nei
Høyde: 38 centimeter
Bredde: 33,3 centimeter
Dybde: 18,8 centimeter
Vekt: 2,95 kilo

Fordeler ved Melitta Excellent 5.0: 
Klassisk kaffemaskin i et kompakt design
Mulighet til å brygge opptil 10 kopper kaffe
Rask brygging på bare seks minutter
Modell med 2 varmeelementer
Aroma Kontroll for bedre smak


Melitta Aroma Excellent Bestselger

✅ Testvinner i Politiken.dk
✅ Tildelt «Golden Brew» av European Coffee Brewing Centre

.
Melitta Aroma Excellent er den mest solgte kaffemaskinen i Danmark – og det er det mange gode grunner til. Først og fremst er den prisvennlig, og du får en kaffemaskin som brygger raskt og gir deg en ganske god kaffe.

Den brygger 10 kopper kaffe per kanne ved temperatur på 96 grader. Kaffemaskinen skrur seg automatisk av etter 2 timer.

Hvis du er på utkikk etter en testvinner der du får mye for pengene, er dette et bra valg. Maskinen har både vunnet en kaffemaskintest i den danske avisen Politiken og fått utmerkelsen «Den Gylne Bønne» av norske European Coffee Brewing Centre. Det er kun få kaffemaskiner som har blitt tildelt Den Gylne Bønne, fordi det er så strenge krav til godkjennelsen. Dette vitner om en kaffemaskin som lager virkelig god kaffe.


Electrolux EKF7800 

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

.
Kaffemaskinen Electrolux EKF7800 er blitt inkludert i eksperttester som er utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Råd & Rön har fokusert på å teste en lang rekke ulike kaffemaskiner på forskjellige parametere som for eksempel bryggeevner, funksjoner, design og brukervennlighet – før de har gitt modellene en samlet poengsum.

Electrolux EKF7800 klarer seg svært godt og imponerer ekspertene, derfor kåres modellen til testvinner av svenske ekspertene.

Klassisk kaffemaskin med god kapasitet

Electrolux EKF7800 hører til blant de tradisjonelle kaffemaskinene som brygger filterkaffe til forbrukeren. Her er det snakk om en flott og enkel modell i rustfritt stål, som er designet til å være lett å bruke slik at man enkelt kan lage kaffe. Modellen er også rask til å brygge, for det tar kun 12 minutter å brygge en full kanne.

Electrolux EKF7800 er utstyrt med en stor vanntank på 1,65 liter som sikrer at man kan brygge mye kaffe på én gang – det kan nemlig brygges 12 kopper på én kanne.

Man trenger imidlertid ikke lage en hel kanne dersom det ikke trengs – det er også mulig å lage kun én kopp.

Med Aroma-velger

Electrolux EKF7800 kan mer enn å bare brygge kaffe: Modellen kommer også med en såkalt Aroma-velger – som betyr at man selv kan tilpasse kaffen og få den akkurat slik man foretrekker den. Det er nemlig mulig å velge mellom ulike nivåer når det kommer til styrke.

For å sikre at kaffen er velsmakende hver gang, er Electrolux EKF7800 utstyrt med det innebygde vannfilteret Pre Advantage, som sikrer best mulig filtrering – i tillegg til at det holder maskinen ren lenger.

I tillegg til dette så kommer denne kaffemaskinen også med et oversiktlig LCD-display som gir en lett og brukervennlig betjening.

Smart modell med timer

Electrolux EKF7800 hører til blant de moderne modellene selv om det her er snakk om en tradisjonell kaffemaskin.

Denne maskinen er nemlig utstyrt med en smart timer som gjør at man kan programmere den til å brygge kaffen når man foretrekker det – for eksempel kan den stilles inn til å være ferdig med å brygge når man kommer hjem fra jobb, eller med én gang man står opp.

I tillegg til dette har Electrolux EKF7800 også en annen smart funksjon: Nemlig en Auto Slukk-funksjon som gjør at modellen slår seg av automatisk etter 40 minutter dersom den ikke er i bruk.

Electrolux EKF7800 – spesifikasjoner  
Type: Kaffemaskin
Merke: Electrolux
Effekt: 1080 watt
Kapasitet på vanntank: 1,65 liter
Kapasitet, antall kopper på én tank: 12
Timer: Ja
Høyde: 36,1 centimeter
Bredde: 19,2 centimeter
Dybde: 32 centimeter
Vekt: 2,96 kilo

Fordeler ved Electrolux EKF7800: 
Tradisjonell kaffemaskin med god kapasitet
Rask modell – kan brygge en kanne kaffe på 12 minutter
Mulighet for selv å velge styrke
Modell med timer
Pre-Advantage Vannfilter


Braun KF7020 

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Braun KF7020 

.
Kaffemaskinen Braun KF7020 er blitt testet av 2 eksperter på ulike hold. Her er det snakk om den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som har testet ulike modeller på parametere som for eksempel bryggeevner, funksjoner og design.

Braun KF7020 imponerer ekspertene kraftig med sine gode kvaliteter, og det munner ut i kåringer som testvinner.

Meget stilig kaffemaskin

Braun KF7020 hører til blant de mer tradisjonelle kaffemaskinene som brygger en god, gammeldags filterkaffe.

Utseendemessig er det her imidlertid snakk om en svært moderne modell med et særdeles stilig design. Modellen kommer nemlig i en flott, sort farge uten for mange elementer som bryter designet, noe som gjør stilen svært enkel og minimalistisk.

Øverst på maskinen finnes det et display med et tilhørende kontrollpanel, og under dette panelet er kannen diskret plassert. Displayet er et moderne LCD-display hvor man lett kan velge og stille inn valgene for kaffen.

Velg styrken selv

På Braun KF7020 finnes det ulike muligheter å velge mellom: Modellen er blant annet utstyrt med en smart timer som kan stilles inn via displayet.

Her er det snakk om en 24-timers timer som man kan justere etter behov – for eksempel til å lage ferdig brygget kaffe når man står opp om morgenen.

Det finnes også en Coffee Strength Selector som gir forbrukeren mulighet til å velge akkurat den styrken på kaffen som han eller hun foretrekker.

Mulighet til å brygge 12 kopper per gang

Braun KF7020 hører til blant de romslige kaffemaskinene da den kan brygge opptil 12 kopper per tank. Hvis man ønsker det, kan man også gjerne brygge for eksempel 1 eller 3 kopper.

Hvis man likevel brygger en full kanne, selv om man ikke får drukket den umiddelbart, så sørger modellen for å holde den varm lenge ved hjelp av den smarte funksjonen Aroma Carafe.

For å kunne brygge kaffe som både er passe varm og har hatt riktig bryggetid mellom vann og kaffebønner, er Braun KF7020 også utstyrt med Opti Brew System. Dette er et system som holder øye med både bryggetemperatur og bryggetid for å lage den mest velsmakende kaffekoppen.

Braun KF7020 – spesifikasjoner 
Type: Kaffemaskin
Merke: Braun
Effekt: 1000 watt
Kapasitet på vanntank: 1,2 liter
Kapasitet, antall kopper på én tank: 12
Timer: Ja
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 20 centimeter
Dybde: 32 centimeter
Vekt: 2,8 kilo

Fordeler ved Braun KF7020: 
Stilig og elegant modell
Enkel styring via LCD-display
Coffee Strength Selector lar forbrukeren velge styrken på kaffen
Funksjonen Aroma Carafe holder kaffen varm
Opti Brew System sikrer optimale forhold mellom bryggetid og temperatur


Siemens TC86303

Testvinner hos det tyske testmagasinet Stiftung Warentest

Siemens-TC86303-kaffemaskin

.
Denne kaffemaskinen er kåret som testvinner i Danmark, Sverige og Tyskland. Den får generelt ros av kritikere for å brygge god og rask kaffe. En av grunnene til at evnen til å brygge velsmakende kaffe er på topp hos denne modellen, er ifølge ekspertene på grunn av maskinens 2 varmeelementer, som sikrer optimal kaffebrygging. Det gjenspeiles i det endelige resultatet og maskinen blir videre rost for å være god til å holde kaffen varm, samtidig som prisen er meget gunstig og du får mye for pengene.

Noen kaffemaskiner lar kaffen stå og bli kald og sur, men her er det innebygd sensor i maskinen måler bryggetemperaturen og justerer temperaturen for å holde den optimal.

Vil du ha kaffen din ferdig brygget på et bestemt tidspunkt, så kan du aktivere timerfunksjonen, som får maskinen til å brygge kaffe på ønsket tidspunkt.

Ser man prisen på denne modellen, så er det ingen tvil om at du får mye for pengene, noe det er bred enighet om, blant ekspertene som har testet maskinen.

Du har mulighet til å brygge 1,25 liter kaffe per kanne, og skulle man ha behov for å brygge mindre så har Siemens optimalisert sine maskiner med den såkalte AromaSensePlus-funksjonen, som sikrer at kaffen får best mulig aroma, selv om du bare brygger en halv kanne.

Enkel rengjøring 

Rengjøring er også lett med Siemens TC86303. Den er laget slik at vanntanken lett kan fjernes, og du kan flytte filterbeholderen til side slik at det blir enkelt og praktisk å rense den. I tillegg har filterholderen en automatisk dryppstopp-funksjon som aktiveres når kannen fjernes fra varmeplaten, slik at ikke kaffen drypper ned og brenner seg fast.

Til slutt bør det også nevnes at maskinen er utstyrt med en automatisk av-funksjon, som gjør at den automatisk går i ventemodus hvis du glemmer å slå den av: Dermed sparer du strøm og slipper at maskinen står og er varm hele natten.

Fordeler med Siemens TC86303:
Dryppstopp-funksjon
Den slår seg automatisk av
Timer-funksjon
Får ros for sin velsmakende kaffe
Enkel å rengjøre
Kan brygge 1,25 liter kaffe
2 varmeelementer


Gerlach GL 4411

Gerlach GL 4411 kaffemaskin passer perfekt for de som ønsker en moderne kaffemaskin med mange praktiske funksjoner. Det store LCD-displayet gjør det enkelt å styre maskinen, mens den automatiske kaffekvernen sørger for at kaffen din alltid smaker godt.

  • Rustfritt design
  • Kapasitet til 12 kopper kaffe
  • Stor LCD-skjerm

Hva bør du vurdere når du kjøper Gerlach GL 4411?

Gerlach GL 4411 kaffemaskin er en kraftig kaffetrakter som kan brygge opptil 12 kopper kaffe samtidig. Effekten på 900 watt gjør dette til en kraftfull kaffemaskin, siden den kan lage kaffe i rask hastighet uten å bruke for lang tid.

Kaffemaskinen har et rustfritt design, noe som er bra fordi den ikke ruster og den er lett å rengjøre. Dette er en viktig funksjon fordi kaffemaskiner kan bli fort skitne og må rengjøres ofte. I tillegg har kaffemaskinen en vannstandsindikator, noe som er nyttig fordi det gjør at du kan se hvor mye vann som er i maskinen og vite når den må etterfylles.

Kaffemaskinen har en justerbar kaffestyrke, noe som er nyttig fordi folk kan lage kaffe som er så sterk eller svak som du vil. Til slutt har kaffemaskinen en automatisk avstengingsfunksjon, noe som er nyttig fordi det hindrer kaffen i å brenne seg hvis den står på for lenge.

Fordeler

  • Vannstandsindikator
  • Innebygd timer
  • Justerbar kaffestyrke
  • Automatisk avstenging
  • Enkelt vedlikehold
Ulemper

  • Ingen innebygd melkebeholder

Redaksjonens dom

Gerlach GL 4411 kaffemaskinen er enkel å bruke og har en timer slik at du kan våkne opp til lukten av fersk kaffe hver morgen. Dryppbeskyttelsessystemet bidrar også til å holde diskene rene. Vi skulle ønske den hadde en innebygd melkebeholder for å lage latte og cappuccino, men totalt sett anser vi denne kaffemaskinen som et godt alternativ.

Spesifikasjoner:
Effekt: 1,5 L
Vanntankkapasitet: 1,5 L
Høyde: 37,5 cm
Bredde: 27,5 cm
Dybde: 23 cm
Vekt: 4 kg


Moccamaster KBGC982 

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet kaffemaskiner i store tester hvor mange modeller fra flere forskjellige merker er blitt vurdert.

Moccamaster KBGC982 hører til blant de utvalgte modellene, og etter å ha testet dette produktet på parametere som blant annet bryggeevner, funksjoner og håndterbarhet så vurderer ekspertene at det her er snakk om en veldig god modell. Derfor blir denne kaffemaskinen kåret til toppscorer 2 ganger.

Elegant kaffemaskin i en høyere prisklasse

Moccamaster KBGC982 er produsert av Moccamaster, som er et av de mest kjente merkene når det kommer til moderne kaffebygging.

Moccamaster er et svært populært merke, og derfor ligger denne modellen også i en litt høyere prisklasse sammenlignet med andre tradisjonelle kaffemaskiner.

Her er det snakk om et veldig bra produkt med et tradisjonelt design som minner litt om de modellene som flere baristaer bruker – og derfor vil spesielt denne modellen være et godt valg dersom man vil ha en kaffemaskin som ser litt mer luksuriøs ut.

Rask og effektiv modell

Moccamaster KBGC982 kommer med en vanntank på 1,25 liter, derfor er ikke dette den største modellen som finnes på markedet. Det tilsvarer 10 kopper, men her er det til gjengjeld snakk om en veldig rask modell.

Ettersom denne kaffemaskinen er veldig kraftig med en effekt på 1520 watt, så er den i stand til å brygge kaffen svært raskt – derfor vil det også være mulig å brygge en hel kanne med kaffe på under 6 minutter.

Hvis man ikke kan drikke all kaffen med én gang, så kommer Moccamaster KBGC982 med 2 varmeelementer hvor det ene sørger for en «Holde Varm-funksjon» som gjør at kaffen ikke blir kald etter bryggingen er avsluttet.

Brygging ved optimal temperatur

For å kunne levere den mest velsmagende kaffen til forbrukerne, kommer Moccamaster KBGC982 med en smart Temperatur Kontroll som sikrer optimale forhold mellom vann og temperatur.

Bryggetemperaturen holdes mellom 92 og 96 grader, som er den beste temperaturen, og maskinens varmeelementer sørger for å opprettholde denne varmen konstant.

I tillegg til dette så er Moccamaster KBGC982 også utstyrt med en smart indikator for kalk. Denne indikatoren begynner å lyse når det er på tide å avkalke maskinen. Modellen har også en Auto Slukk-funksjon.

Auto Slukk-funksjonen gjør at ingenting skjer dersom man skulle være uheldig å glemme og slå av maskinen, for etter 45 minutter vil maskinen slå seg av automatisk dersom den ikke er i bruk. Dette sparer også forbrukeren for unødvendig bruk av strøm.

Moccamaster KBGC982 – spesifikasjoner 
Type: Kaffemaskin
Merke: Moccamaster
Effekt: 1520 watt
Kapasitet på vanntank: 1,25 liter
Kapasitet, antall kopper på én tank: 10
Timer: Nei
Høyde: 36,5 centimeter
Bredde: 33 centimeter
Dybde: 16,5 centimeter
Vekt: 3,6 kilo

Fordeler ved Moccamaster KBGC982: 
 Klassisk modell med luksus-følelse
Rask brygging av kaffe
Holde Varm-funksjon
Optimale temperaturforhold for brygging
Med indikator for kalk


Moccamaster KBG744 – Dobbel kaffemaskin

Populær dobbelmaskin fra Moccamaster

Moccamaster KBG744

Moccamaster KBG744 er den perfekte løsningen til kontoret, klubben, eller andre steder der det skal brygges både mye og god kaffe. Denne modellen er egentlig en cateringmaskin som kan brygge 2 kanner på 1,25 liter av gangen. I løpet av 8 minutter får du altså 20 kopper kaffe, og kan raskt slukke kaffetørsten hos kollegaene dine.

Den har en effekt på 2060 watt og er derfor kraftigere enn mange andre kaffemaskiner. De 4 varmeelementene sørger for å holde kaffen varm lenge, og man kan faktisk regulere temperaturen i varmeplaten. I tillegg til automatisk dryppstopp har Moccamaster KBG744 også autoslukk og skrur seg av etter 40 minutter. Det er en funksjon som både er energibesparende og sparer deg for bekymring hvis du har glemt å skru den av.

Denne kaffemaskinen gir god kaffe i rikelige mengder, og Moccamaster leverer som alltid produkter i høyeste kvalitet.


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere