Mini-kjøleskap Test – Finn det beste mini-kjøleskapet

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Du kan spare både penger, plass og strøm ved å velge et minikjøleskap, og her presenterer vi en rekke av de mest energivennlige modellene på markedet.

Hos et gjennomsnittshjem i Norge går 14% av strømforbruket til kjøl og frys, derfor er det mulig å spare en hel del dersom du velger hvitevarene nøye. De såkalte minikjøleskapene er både små og energisparende.

Et mini-kjøleskap veier selvsagt også mye mindre enn et vanlig kjøleskap; dette kan være viktig om det skal installeres på hytta, i en bobil eller på båten. Den lave vekten og de små dimensjonene gjør at det er enkelt å transportere og installere i en leilighet.

Denne artikkelen er delt opp i to deler: Først presenterer vi de beste modellene på dagens marked, og til slutt gir vi deg noen tips til hvordan du kan bruke kjøleskapet optimalt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

Hva bør du vurdere når du kjøper et minikjøleskap?

Størrelse og kapasitet
Hvis du kun ønsker å oppbevare kald  drikke bør du velge et lite minikjøleskap med hyller kun for drikke. Hvis du derimot vil også bruke minikjøleskapet til mat bør du skaffe deg et som er vanlig størrelse. Minikjøleskap kommer i forskjellige størrelser, fra ca 20 til 100 liter. De kommer også i forskjellige bredder, dybder og høyder. Sørg også for at minikjøleskapet får plass på den angitte plassen før du kjøper den.

Noen minikjøleskap er små nok til å få plass i en koffert, mens andre er like store som et vanlig kjøleskap. Det finnes tre typer minikjøleskap: minikjøleskap med terninger, minikjøleskap i mellomstørrelse og minikjøleskap under disken. Kube-minikjøleskapet er av den minste typene og er bra hvis du ikke har mye plass eller vil ha det med deg på tur. Det mellomstore minikjøleskapet er større enn cube-minikjøleskapet, men ikke så stort som et vanlig kjøleskap. Den kan passe fint på begrensede plasser. Minikjøleskapet under benken er den største typen minikjøleskap og sees ofte på hotellrom. Den kan oppbevares under skap og leveres med funksjoner som låsemekanismer, lys og hyller.

Strøm og energiforbruk
Minikjøleskap bruker mindre strøm enn kjøleskap i vanlig størrelse, men du må likevel være obmerskom på hva slags minikjøleskap du kjøper. Sørg for at du får en som er Energy Star-sertifisert, fordi den bruker minst mulig strøm. De fleste minikjøleskap bruker standard 120-volts A/C elektrisk strøm, men noen kommer med en D/C-adapter slik at de kan brukes med bilbatteri. Hvis du planlegger å bruke minikjøleskapet hele året bør du velge et med energieffektivitetsklasse A eller høyere, slik at strømregningen ikke øker for mye. I gjennomsnitt bruker et minikjøleskap 65 watt strøm når det er på og går i 8 til 10 timer per dag. Det betyr at den bruker omtrent 600 Wh strøm hver dag eller 220 kWh hvert år.

Tilleggsfunksjoner
inikjøleskap kommer i mange forskjellige farger og stiler. Noen minikjøleskap har temperaturkontroller, slik at du kan sikre deg at maten holder seg kald. Andre har et avrimingssystem, slik at du ikke trenger å bekymre deg for frostoppbygging inne i minikjøleskapet. Noen av dem kommer til og med med en drikkedispenser, som er praktisk hvis du liker å drikke kaldt vann eller juice. Noen minikjøleskap kommer også med låsbare dører, noe som kan være nyttig hvis du trenger å holde maten trygg fra andre mennesker. Hyllene og skuffene i minikjøleskap kan også justeres for å passe dine behov.

Pris
Det dyreste minikjøleskapet er på rundt 5.000 NOK. Dette alternativet inkluderer mer kapasitet, energiklasse A eller høyere, flere hyller, LED-lys og digitalt display. Budsjettalternativet for minikjøleskap koster rundt 600 NOK, og inkluderer mindre kapasitet og færre tilleggsfunksjoner.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Brukeranmeldelser kan gi deg innsikt i kapasiteten til minikjøleskapet, samt eventuelle tilleggsfunksjoner det kan ha. Ekspertanmeldelser kan gi informasjon om energiforbruket til minikjøleskapet, samt hvilke materialer det er laget av. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å ta en mer informert beslutning når du kjøper et minikjøleskap.

arrow-more


Denver MFR-400 – retro minikjøleskap for ca 6 bokser

Beste budsjettvalg

Denver MFR-400 minikjøleskap er perfekt for folk på farten. Enten du er på reise eller bare trenger litt kald drikke tilgjengelig, kan dette ultrakompakte kjøleskapet passe for dine behov. Det er også flott for små rom, som studenthjem og leiligheter.

 • UV-C LED-lys for å drepe bakterier
 • Ultrakompakt design
 • Bryter for kjøling og varme

Hva bør du vurdere når du kjøper Denver MFR-400?

Dette minikjøleskapet har dimensjoner på 26 cm i høyden, 24,6 cm i bredden og 19 cm i dybden. Det er litt mindre enn det gjennomsnittlige minikjøleskapet på markedet, men det har fortsatt god lagringskapasitet. Den har en kapasitet på 4 liter, noe som er betydelig mindre enn gjennomsnittlig minikjøleskap på markedet. Denne modellen er perfekt for folk som ikke trenger mye lagringsplass eller for de som leter etter et minikjøleskap med et unikt design. Den kan varmes opp til 55 grader og kjøles ned til 6 grader. Dette gjør den perfekt for både kjøling og oppvarming av mat eller drikke. Dette minikjøleskapet har også en bryter for kjøling og oppvarming, slik at du enkelt kan endre temperaturen uten å koble fra minikjøleskapet. I tillegg har den et UV-C LED-lys for å drepe bakterier. Dette LED-lyset er mer effektivt enn andre typer lys når det gjelder å drepe bakterier, og det er også mer holdbart og bruker mindre energi.

Fordeler

 • Innvendig plass i aluminium
 • Dobbel strømkilde
 • Krom dørlås
 • Perfekt for brus, øl, mat, snacks
 • Retro design
Ulemper

 • Det kan være litt vanskelig å rengjøre den på grunn av den matte overflaten

Redaksjonens dom

Denver MFR-400 har et kult retrodesign og den er perfekt for nedkjøling av brus, øl, mat og snacks. Den eneste ulempen er at den kan være utfordrende å rengjøre på grunn av den matte overflaten. Til tross for denne mindre feilen, tror vi at dette minikjøleskapet er et godt valg for alle som leter etter en enkel måte å holde drikke og mat kaldt.

Spesifikasjoner
Bredde: 24,6 cm
Høyde: 26 cm
Dybde: 19 cm
Volum: 4 L
Farge: svart
Temperaturområde: 6 – 55 grader C
Inngangsspenning 1: 12 V
Inngangsspenning 2: 230 V


Scandomestic Cool Cube

✅ Populært skap for kald drikke

scandomestic-cool-cube

.
Med Cool Cube fra Scandomestic blir det fargerikt. Denne modellen er nok best kjent som ”Coca Cola-kjøleskapet” fordi det kjente merkenavnet pryder både front og sidene på den røde kuben. Dette skapet skiller seg ut ved å ha glassdør slik at du kan se hva som er inni, som gjør denne til et opplagt til baren. Scandomestic Cool Cube kan selvsagt også brukes som vanlig kjøleskap om du har behov for det. Den vendbare døren sikrer at du kan plassere det lille skapet nesten hvor som helst.

Volumet er på 50 liter, som er litt mindre enn de andre modellene i presentasjonen. Det er likevel rikelig med plass til brusbokser eller øl, og de små dimensjonene har en rekke fordeler. For eksempel er høyden på skapet bare 51 centimeter, men det beste er kanskje strømforbruket som er det absolutt laveste av alle modellene vi har undersøkt. Du klarer deg med bare 84 kWh i året, så det er ikke mange kroner å betale hver måned. Skapet har fått en bra A+ i energimerking.

Et festligt kjøleskap med mange bruksområder

Scandomestic Cool Cube er vanligvis ikke førstevalget til et tradisjonelt kjøkken, men organisasjoner, kjellerbarer, festlokaler, tenåringsrom og arbeidsplasser kan få en herlig stemningsskaper med dette kjøleskapet. Med et støynivå på 39 dB(A) merker du heller ikke Cool Cube noe særlig –det samme gjelder budsjettet da dette skapet har en svært attraktiv pris.

Når man leser ulike brukervurderinger på nettet er det liten tvil om at denne modellen også fungerer bra i praksis. I gjennomsnitt får Scandomestic Cool Cube 4,5 av 5 stjerner. Det er mange godord både til retro design, den lydløse driften og det overraskende store kjølerommet.

Utvalgte fordeler fra Scandomestic Cool Cube
Flott og dekorativ retro-design
Glassdør slik at du kan se innholdet
Fleksibel modell med små dimensjoner og vendbar dør
Billig å kjøpe og billig i drift
Lavt støynivå på 39 dB(A)
Stor generell brukertilfredshet


Camry CR 8062 – minikjøleskap med komfortabelt håndtak

Beste energivennlige valg

Den største fordelen med Camry minikjøleskap er at det er energibesparende. Det er perfekt for de som leter etter et miljøvennlig alternativ. LCD-skjermen gjør det enkelt å se hva som er inni og justere innstillinger.

 • Komfortabelt håndtak
 • LCD skjerm
 • Elektronisk temperaturkontroll

Hva bør du vurdere når du kjøper en Camry CR 8062?

Camry CR 8062 minikjøleskap er et høykvalitetsprodukt med mange funksjoner som ikke finnes på lignende produkter. Dette minikjøleskapet har et årlig energiforbruk på 211 kWh, noe som er betydelig lavere enn gjennomsnittet på 220 kWh. Dette gjør det til et godt valg for de som ønsker å spare på energikostnadene sine. Den har en kapasitet på 20 liter, noe som gjør den perfekt for oppbevaring av mye mat. Den elektroniske temperaturkontrollen sørger for at maten eller drikken din holdes på den ideelle temperaturen til enhver tid. Det komfortable håndtaket gjør det enkelt å transportere dette minikjøleskapet hvor enn du går.

Den bakgrunnsbelyste, gjennomsiktige døren lar deg enkelt se hva som er inni uten å måtte åpne døren. Den maksimale kjøletemperaturen på 20 grader Celsius under omgivelsestemperaturen gjør at du kan holde maten og drikken din kalde selv når det er varmt ute. Minikjøleskapet har også en maks oppvarmingstemperatur på 60 grader Celsius.

Fordeler

 • Gjennomsiktig dør
 • En konstant temperatur i kjølerommet
 • Bakgrunnsbelyst
 • Avtagbar hylle
Ulemper

 • Designet kunne vært bedre

Redaksjons dom

Camry CR 8062 minikjøleskap har en flyttbar hylle som gjør det enkelt å oppbevare høyere gjenstander og gjør at man kan tilpasse plassen sine egne behov. Designet kunne vært bedre, men totalt sett er dette et godt minikjøleskap for prisen.

Spesifikasjoner
Bredde: 32 cm
Høyde: 45,3 cm
Dybde: 37 cm
Volum: 20 L
Farge: svart
Temperaturområde: 20 grader under omgivelsestemperatur, og kan varmes opp til 60 grader
Inngangsspenning 1: AC 230V
Inngangsspenning 2: DC 12V


GRAM KS 3135-90

✅ Populært lite kjøleskap fra danske Gram

gram-ks-3135-90

 

Med 130 liters plass er det danskproduserte kjøleskapet GRAM KS 3135-90 det nest største minikjøleskapet i denne artikkelen, og den ekstra plassen kan være svært god å ha dersom det er flere personer i boligen. Forbrukerne er ganske fornøyde om man skal tro vurderingene på hvitevareportalen Whiteaway.com hvor denne modellen får 4,3 stjerner av 5 mulige.

Takket være størrelsen er det plass til både grønnsaksskuff og hele 4 glasshyller, noe som er imponerende for et minikjøleskap. I døren er det selvsagt både hyller og flaskeholder, slik man er vant med på de store kjøleskapsmodellene. Døren kan du hengsle i begge sider slik at det er lett å tilpasse skapet.

Dansk merkevare til lavpris

Vanligvis pleier ikke danske merkevarer å konkurrere bare på pris, men GRAM KS 3135-90 er rimelig i forhold til volum. Med en A+merking på energiforbruk har du sikret deg at det ikke skiller seg ut på strømregningen. Det årlige strømforbruket er estimert til 116 kWh.

Når det kommer til utseendet er kjøleskapet relativt klassisk med hvite flater – men likevel moderne med håndtak i kontrastfarge som skaper litt liv. Den ganske lave vekten på 33 kilo gjør det lett å transportere skapet.

Utvalgte fordeler fra GRAM KS 3135-90:
Ekstra god plass med 130 liter
Grønnsaksskuffe og hele 4 glasshyller
Vendbar dør med håndtak i kontrastfarge
Dansk merkevare til lav pris
A+ energimerking – kun 116 kWh i året
Forholdsvis lav vekt


Gode råd når du skal kjøpe nytt mini-kjøleskap

Kanskje du har et eldre kjøleskap hjemme som fremdeles klarer seg i noen år. Det er mange som tror de sparer penger ved å vente med å bytte ut kjøleskapet, men det er ikke alltid sant. Jo eldre kjøleskapet er, desto større er strømforbruket. For det første er de eldre modellene uøkonomiske i drift, og slitasje på gummilister kan føre til ekstra energitap. Du kan spare mye på strømregningen ved å kjøpe nytt kjøleskap, og investeringen sparer du fort inn igjen med de lave driftsutgiftene.

Velg så bra energimerking som mulig

Har du fokus på strømforbruk, er det selvsagt viktig at det nye kjøleskapet har en bra energimerking på A+ eller bedre – dette gjelder alle de modellene vi har inkludert. Dersom du i tillegg velger minikjøleskap kommer du til å spare enda mer enn med et stort kjøleskap med samme merking. Du finner mange gode tips for å spare strøm på den danske siden Sparenergi.dk.

Miljøriktig tining

Det er vanlig å la kjøtt tine på kjøkkenbenken, men dette er sløsing av energi. Mye strøm blir brukt på å fryse ned maten, så dersom du lar den tine i kjøleskapet kan du «gjenbruke» energien. Det tar litt lenger tid, men kulden blir frigitt inne i kjøleskapet og senker energiforbruket ditt.

Rent kjøleskap bruker mindre strøm

Hygiene er viktig; selv om kjøleskapet er kaldt og hemmer bakterievekst, vokser bakteriene likevel. Du slipper derfor ikke unna jevnlig rengjøring, selv om kjøleskapet kanskje har antibakterielle flater og andre smarte elementer.

Jord fra grønnsaker, kjøttsaft fra tining og lignende er vanlige eksempler på bakterie-utslipp i kjøleskap. Du klarer deg nok med en vanlig vask hver 1-2 måned, og det trenger ikke å ta lang tid. Rengjøring reduserer også strømforbruket fordi det ikke er nødvendig å bruke ekstra energi på å kjøle ned skitt i et rent kjøleskap – her er det ikke bare helsa som tjener på å holde kjøleskapet rent.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere.

Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Coca-Cola Mini Fridge

4.2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Coolstuff.no

Coca-Cola Mini Fridge

.
Coca-Cola Mini Fridge er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld et populært minikjøleskap som har fått gode anmeldelser av forbrukerne.

Hos forhandleren Coolstuff.no har kjøleskapet fått 4,2 av 5 stjerner. Her skriver forbrukerne at minikjøleskapet er en kul gadget som ikke bråker og som lever opp til forventningene.

De nevner imidlertid også at Coca-Cola Mini Fridge bråker litt og bruker en del strøm. Derfor er det en god idé å slå det av når det ikke er i bruk.

Boks-formet kjøleskap til innendørs bruk eller på farten

Med Coca-Cola Mini Fridge får man et minikjøleskap som kan brukes til å kjøle ned brusbokser. Kjøleskapet er formet som en Coca Cola-boks, og det er jo en morsom detalj å ha innendørs.

I tillegg til å plassere minikjøleskapet innendørs så kan man også ta det med seg på farten. Det kan nemlig både kobles til et vanlig vegguttak og til bilens 12V-uttak. Det gjør at man kan man ta med seg kjøleskapet på en piknik eller en lang kjøretur hvor det er bruk for kalde drikkevarer.

Fleksibelt minikjøleskap

Coca-Cola Mini Fridge rommer opptil 12 bokser med en størrelse på 33 cl. Dersom man ikke vil oppbevare bokser i kjøleskapet så er det naturligvis også mulig å legge en matpakke eller annet i det.

Kjøleskapet er fleksibelt da det ikke åpnes ovenfra, men har en dør som kan åpnes fra siden. I stedet fungerer «kapselen» som et bærehåndtak slik at man enkelt kan bære det rundt når det er bruk for det.

I tillegg til dette kommer Coca-Cola Mini Fridge med en avtakbar hylle i midten slik at man får mer plass til å plassere store ting i kjøleskapet dersom det er bruk for det.

Stillegående og rengjøringsvennlig kjøleskap

Coca-Cola Mini Fridge bråker ikke så mye under bruk da lydnivået ligger på rundt 45 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på cirka 60 dB.

Dersom minikjøleskapet trenger en rengjøring så skal det bare tørkes av med en fuktig klut og eventuelt litt oppvaskmiddel eller såpe hvis det er veldig skittent.

Sist, men ikke minst så kan Coca-Cola Mini Fridge kjøle ned brus eller andre drikke- og matvarer til maksimum 20 grader lavere enn temperaturen i omgivelsene.

Spesifikasjoner ved Coca-Cola Mini Fridge – mål:
🌀 Høyde: 47 centimeter
🌀 Diameter: 28 centimeter
🌀 Vekt: 6 kilo

Spesifikasjoner ved Coca-Cola Mini Fridge – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Frittstående minikjøleskap
🔴 Kjølekapasitet: 12 liter
🔴 Støynivå: 45 dB
🔴 Effekt: 40 Watt

Fordeler ved Coca-Cola Mini Fridge:
Avtakbar hylle i midten
Rommer opptil 12 bokser
Rengjøringsvennlig modell
Lydnivå på 45 dB
Kapselen er et bærehåndtak
Kan brukes både innendørs og på farten


Scandomestic SKS 150A++

✅ Billig kvalitetsskap
✅ Brukerfavoritt (4,7 av 5 stjerner hos Whiteaway)

scandomestic-sks-150a

 

.
Minikjøleskapet SKS 150A++ fra Scandomestic er den billigste modellen i denne artikkelen, men samtidig et av de større skapene med volum på 124 liter. Brukervurderingene på hvitevareportalen Whiteaway.com gir dette skapet hele 4,7 av 5 stjerner, et resultat basert på uvanlig mange tilbakemeldinger.

Med Scandomestic SKS 150A++ får du et svært energivennlig skap, som litt overraskende i denne prisklassen. Dette er tydeligvis produsenten stolt av: Det gode A++ energimerket har blitt en del av modellnummeret, som i praksis betyr at du i løpet av et år har et gjennomsnittlig energiforbruk på kun 92 kWh.

Lett og praktisk skap

En av de elementene forbrukerne nevner er den lave vekten på under 30 kilo. Dette gjør skapet enkelt å flytte rundt, selv om det er et litt stort minikjøleskap med en høyde på 85 centimeter. Høyden er selvsagt et resultat av den gode plassen i kjøleskapet. Scandomestic SKS 150A++ blir levert med høyrehengt dør, men den kan lett snus til å åpnes andre veien.

Offisielt har denne modellen et støynivå på 40 dB(A) som litt høyere enn de mest støysvake kjøleskapene på markedet – likevel oppfatter ikke menneskeører støy på samme måte som tekniske måleapparater, så den støysvake driften frem trekkes likevel frem som en av de største fordelene.

Utvalgte fordeler fra Scandomestic SKS 150A++:
Særdeles attraktiv pris
Stor volum på 124 liter
Svært høy og konsistent brukertilfredshet
Energivennlig med A++ merking
Lav vekt gjør skapet mobilt


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke mini-kjøleskap har fått de beste anmeldelsene?

Scandomestic SKS 150A++

🤓 Hvordan testes mini-kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Andre relevante tester

Hvis du leter etter et kjøleskap i tradisjonell størrelse, kan du med fordel lese vår kjøleskap test, hvor vi har samlet de kjøleskapene som får best anmeldelser av ekspertene. Vi har gjennomgått mange tester og gir deg en enkel oversikt over de beste kjøleskapene på markedet akkurat nå. I artikkelen finner du også en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du kan se hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere