Side by side-skap test – Finn det beste amerikanske kjøleskapet her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen presenterer vi de beste modellene av side-by-side-kjøleskap (amerikanske kjøleskap) på markedet. For å finne de beste amerikanske kjøleskapene har vi lagt stor vekt på hvordan forbrukerne vurderer de etter bruk i praksis.

Derfor har vi samlet inn uavhengige brukeranmeldelser fra hvitevareportaler som WhiteAway og Skousen. Én brukeranmeldelse kan selvsagt ikke stå alene, men fordi vi har tatt utgangspunkt i gjennomsnittvurderingen fra en rekke brukere, skaper vi et realistisk bilde av hvert produkt.

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Bosch KAD90VI20 

5 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 av 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAD90VI20

 

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med 370 liter til kjøling, er Bosch KAD90VI20 et av skapene med mest kjøleskapsplass.  Dette går ikke ut over den gjennomsnittlige frysekapasiteten på 163 liter. Denne modellen får også toppkarakter fra forbrukerne med en svært rimelig pris i forhold til konkurrentene. Med dette amerikanske kjøleskapet får du fri tilgang til kaldt vann, knust is og isbiter.

Med et estimert strømforbruk på 436 kWh/år får modellen en klar A+ energimerking, så det er ingen grunn til å frykte strømregningen. Designet er moderne og minimalistisk med fronter i rustfritt stål, kombinert med høye og slanke håndtak som gjør det lett for både store og små å åpne dørene.

Bosch KAD90VI20 indeni

Spesielle fordeler med Bosch KAD90VI20
Bosch KAD90VI20 skiller seg ikke mye ut rent designmessig. Det er likevel snakk om en merkevare, noe som vises på spesifikasjoner og funksjoner. En av de fornøye brukerne påpeker blant annet at «kjøl og frys holder eksakt temperatur», som er en av styrkene hos denne modellen. Via kontrollpanelet på fronten kan du stille inn temperaturen både i kjøleskap og fryseboks helt nøyaktig, og du kan holde øye med temperaturen på displayet.

Modellen er også utstyrt med ventilert kjøling som fordeler kulden jevnt både i kjøleskapet og fryseren. Lyset får du via miljøvennlige LED-lys – og pæren varer vanligvis minst like lenge som kjøleskapet. Med Bosch KAD90VI20 får du en fryser med helautomatisk avising og mulighet for superkjøling/superfrysing dersom det er mye fersk mat som skal kjøles ned kjapt.

Utvalgte spesifikasjoner fra Bosch KAD90VI20:

 Ekstra mye kjøleskapplass med 370 liter
 Svært høy forbrukertilfredshet
 Nøyaktig temperaturstyring av både kjøl og frys
 Ventilert kjøling
 LED-belysning
 Mulighet for superkjøling og superfrys-funksjon


Gode råd ved kjøp av side by side-skap

Uansett om du kjøper et side-by-side-skap på grunn av husholdningens størrelse eller luksusen, er det alltid lurt å vurdere behov og budsjett. Selv om du velger en dyr modell, er det ikke sikkert at den tilbyr de funksjonene du har bruk for. På en annen side er det også mulig å få et relativt billig amerikansk kjøleskap med mange smarte funksjoner, hvis du bare ser grundig etter.

Markedet for side-by-side-skap er en jungel, men i denne listen har vi valgt ut de beste modellene basert på brukeranmeldelser. Med disse kjøleskapene kan du i alle fall være sikker på å få et kvalitetsprodukt som andre forbrukere også har anbefalt etter å ha prøvd det i sitt eget hjem.

I de neste avsnittene tar vi en gjennomgang av hva du bør være oppmerksom på ved kjøp og bruk av amerikanske kjøleskap. Her finner du også nyttige linker til ytterligere informasjon.

Amerikanske kjøleskap tar mer plass
Amerikanerne er kjent for at de lager alt litt større, og det er også slik terminologien ’amerikanske kjøleskap’ oppstod. Kjøleskapene i denne presentasjonen er hverken laget av eller for amerikanere, men er likevel en del større enn tradisjonelle kjøleskap.

De fleste vet nok at disse modellene er bredere enn standarden, men vær oppmerksom på at de vanligvis også er en del dypere enn den vanlige kjøkkenstandarden på 60 cm. Derfor kan ikke side by side-skap alltid gli lett inn i kjøkkeninnredningen, selv om det er plass i bredden. For noen er løsningen å ha kjøleskapet stående fritt. Dersom det er aktuelt for deg, bør du forsikre deg om at kjøleskapet du ønsker også har et pent design og finish på sideplatene.

Kapasiteten varierer, men ikke mye
Vanlige kjøleskap finnes i alle størrelser, men slik er det vanligvis ikke med side by side-skap. Alle modellene her ligger på en samlet kapasitet på 500 liter. Det er selvsagt noe variasjon der noen modeller skiller seg ut ved å ha ekstra stort kjøleskap eller fryserom, men dette er selvsagt noe du bør tenke på i valgprosessen.

Selve nedfrysingskapasiteten varierer veldig, og dette bør du holde øye med hvis dere ofte drar på storhandel. I dette tilfellet er det lurt å se etter et skap med høy nedfrysingskapasitet. Jo høyere nedfrysingskapasitet, jo mer mat kan du legge i fryseboksen på en gang uten at det øker temperaturen.

Har du behov for isvann og isbiter?
Muligheten for å alltid ha kaldt vann og isbiter i nærheten er fristende for mange, og dersom det er viktig for deg er det et par ting du bør sjekke. For eksempel kan ikke alle modellene kobles direkte på vannforsyningen, men må fylles på tanken manuelt.

Legg merke til at det kan være stor forskjell på is-kapasiteten da enkelte modeller kan produsere 4-5 kilo is i døgnet, mens andre kanskje klarer en tredjedel av det. I hverdagen er det kanskje ikke så avgjørende, men om du ofte arrangerer store selskap er kapasiteten verdt å tenke over. Enkelte modeller gir deg også mulighet til å lage brus med kullsyrepatron. Tenk over dette om du eller gjestene dine setter pris på hjemmelaget brus eller et godt glass kaldt mineralvann med kullsyre.

Om du ikke regner med å få bruk for disse funksjonene, kan du med fordel velge en modell uten. I mange tilfelle gjør det skapet markant billigere – men ikke alltid. På noen av kjøleskapene har ressursene heller blitt brukt på høyere kvalitet og andre spennende funksjoner. Fraværet av isbitmaskin gjør vanligvis designet strammere og mer strømlinjet – uansett får du mer plass i fryseren.

God forberedelse lønner seg
Det har alltid vært fornuftig å foreta grundig research før du kjøper større forbruksvarer – dette gjelder også side-by-side skap som tross alt er en del dyrere enn tradisjonelle kjøleskap.

I denne artikkelen er det meste av arbeidet gjort, fordi vi har funnet brukernes favoritter og analysert hver modell grundigere. Kombinert med disse innkjøpsrådene og vurderingstipsene, er du på god vei til å velge riktig kjøleskap.

Tips og triks i hverdagen
Når du har valgt og installert et amerikansk kjøleskap, kan du glede deg over den ekstra plassen og alle luksusfunksjonene. Om du har valgt en av modellene vi har anbefalt, får du et driftssikkert og nesten vedlikeholdsfritt kjøleskap i mange år fremover. Det er likevel en del du kan gjøre for å optimere bruken i hverdagen – for eksempel i forhold til strømforbruk og hygiene. Dette ser vi litt nærmere på i følgende avsnitt.

Vær oppmerksom på strømforbruket
Fordi side by side-skap både byr på kjøleskap, fryser og massevis av kapasitet, er det ikke overraskende at strømforbruket er høyere enn hos et vanlig kjøleskap. Heldigvis hjelper moderne teknologi, og alle de modellene vi har presentert får A+ energimerkinger.

Det er viktig å ikke plassere kjøleskapet et sted der solen ofte steker på dagtid, og det må være luft både over og bak skapet slik at overskuddsvarmen slipper ut uten for mye energiforbruk. Dersom du venner deg til å bruke kjøleskapet til tining og lar varm mat kjøle ned før det settes inn, er det også en del å spare der.

Du bør selvsagt holde dørene til både kjøleskap og fryser lukket mest mulig. Denne disiplinen behersker ikke alle barn og unge like godt, men det hjelper at mange av modellene har akustisk varselsignal om dørene er åpne for lenge.

Du kan lese mer om strømforbruk og sparing hos Elektroexperten, som også gir masse gode tips til strømsparing. Du finner også en del informasjon i det danske Samvirke, som i 2015 publiserte en utmerket artikkel om kjøleskap og strømforbruk.

Optimer hygienen med jevnlig rengjøring
Et moderne amerikansk kjøleskap er stort sett vedlikeholdsfritt. For eksempel tar de beste modellene seg automatisk av avising, styring av temperatur og luftfuktighet.

Den vanlige rengjøringen slipper du dessverre ikke unna, men lett rengjøring et par ganger i måneden er alt som trenges. Du kan lese noen tips og triks til rengjøring av kjøleskap og håndtering av vond lukt i Dagbladets artikkel. Visste du for eksempel at dårlig lukt vanligvis kommer fra dryppskålen og avløpet?

En typisk feil er for eksempel å plassere matvarene helt inntil bakveggen i kjøleskapet. Her har de en tendens til å fryse fast og slippe matrester i det smeltevannet som kan oppstå – og det er kun noen få bakterier som skal til før dårlig lukt oppstår.

Klar til å velge
Med denne artikkelen håper vi at du føler deg klar til å velge kjøleskapet som passer din familie og preferanser. Øverst i artikkelen finner du en oversikt over de beste modellene på markedet, og underveis får du tips og triks til før og etter kjøp.

Forbrukerliv ønsker deg lykke til med anskaffelsen – du kan også ta en titt rundt på siden og bli inspirert av de andre artiklene hvor vi på samme grundige måte guider deg til mange ulike produktgrupper – alt fra forbrukerelektronikk, til hvitevarer og møbler.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Samsung RF24HSESCSR   

4,6 av 5 stjerner hos WhiteAway
4,7 av 5 stjerner hos Skousen

 

Skapplass og andre spesifikasjoner
Har du og familien din behov for mye kjøleskapsplass, er Samsung RF24HSESCSR et optimalt valg. Med plass til hele 371 liter, er denne modellen den største i denne gjennomgangen. Den får generelt mange poeng av brukerne, hvor en bruker nevner at han er «veldig overrasket over hvor romslig det er». Likevel har det plass til en fryser på 123 liter som kan dekke hele behovet, også for større familier.

Til tross for den ekstra kapasiteten er ikke strømregningen noe du trenger å frykte. Samsung RF24HSESCSR er målt til et gjennomsnittlig årsforbruk på bare 421 kWh, som er det nest laveste av alle modellene vi har gjennomgått, og gir naturligvis denne modellen en A+ energimerking.Samsung RF24HSESCSR indvendigt

Spesielle fordeler med Samsung RF24HSESCSR
Denne modellen skiller seg markant ut fra de fleste andre side-by-side-skapene med skuffesystemet i nederste halvdel av fryseren. Den midterste skuffen er veldig grei å bruke fordi den er plassert i kjøkkenbenkhøyde. I anmeldelsene beskriver en bruker skuffen som «genial» og anser investeringen i Samsung RF24HSESCSR som ”årets beste kjøp”.

I tillegg til skuffesystemet og den store kjølekapasiteten, får du likevel alle luksusfunksjonene du kan forvente av et amerikansk kjøleskap: Vanntilførselen kan kobles på direkte, slik st du får både iskaldt vann, knust is og isbiter. Is-dispenseren kan faktisk helt opptil 4,5 kilo is i døgnet, som er en del over gjennomsnittskapasiteten for side-by-side-kjøleskap.

En annen detalj flere brukere omtaler svært positivt, er den innebygde kullsyrepatronen som gir deg mulighet til å tappe iskaldt mineralvann med kullsyre direkte fra maskinen. Er du en av de som liker hjemmelaget brus á la SodaStream, er det en funksjon du bør ta med i vurderingen, da det er mye å spare på å lage brusen hjemme i lengden.

Utvalgte spesifikasjoner fra Samsung RF24HSESCSR:

 Svært stor kjølekapasitet på hele 371 liter
  A+ energimerking med ett av testens laveste energiforbruk
God oversikt med skuffesystem til fryser
Stor is-kapasitet på hele 4,5 kilo i døgnet
Innebygget mineralvann-automat med kullsyrepatron


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke side by side-skap har fått de beste anmeldelsene?

Bosch KAD90VI20

Hvordan testes side by side-skapene?

Side by side-skapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Andre relevante tester

Hvis du i stedet vil ha et kjøleskap i tradisjonell størrelse, anbefaler vi at du leser vår vanlige kjøleskap test hvor vi har samlet de kjøleskapene med best ekspertanmeldelser. I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan danne deg en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Ytterligere har vi tilføyd en stor seksjon hvor vi viser deg hvordan du best vedlikeholder kjøleskapet ditt og unngår bakteriedannelse.

Hvis du mangler et sted å kjøle vinflaskene dine, så har Forbrukerliv også laget en kjøpsguide til vinkjøleskap. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke modeller som får de beste brukeranmeldelsene. Det er ikke foretatt noen valide tester av vinkjøleskap, derfor ser vi heller på brukeranmeldelsene.

Samtidig har vi også sammenlignet prisene på produktene, slik at du kan se hvilke forhandlere som selger de billigst.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere