Side by side-skap test – Finn det beste amerikanske kjøleskapet her

0

I denne artikkelen presenterer vi de beste modellene av side-by-side-kjøleskap (amerikanske kjøleskap) på markedet. For å finne de beste amerikanske kjøleskapene har vi lagt stor vekt på hvordan forbrukerne vurderer de etter bruk i praksis.

Derfor har vi samlet inn uavhengige brukeranmeldelser fra hvitevareportaler som WhiteAway og Skousen. Én brukeranmeldelse kan selvsagt ikke stå alene, men fordi vi har tatt utgangspunkt i gjennomsnittvurderingen fra en rekke brukere, skaper vi et realistisk bilde av hvert produkt.

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Whirlpool WMD4001X  

4,5 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 av 5 stjerner hos Skousen

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
19 599,00 Kr. 0,00 Kr. 19 599,00 Kr. Les mer
21 299,00 Kr. 0,00 Kr. 21 299,00 Kr. Les mer
21 499,00 Kr. 0,00 Kr. 21 499,00 Kr. Les mer

 

Skapplass og andre spesifikasjoner
Er du den typen person som vanligvis storhandler, bør du se nærmere på Whirlpool WMD4001X. Det er mer effektivt enn hva som er vanlig når det kommer til innfrysing av matvarer. Hele 18 kilo i døgnet klarer denne modellen, noe som er en hel del mer enn hos de andre modellene vi har undersøkt. Med dette kjøleskapet får du dessuten 164 liters fryseplass, så det er ingenting som forhindrer deg i å kjøpe mye mat dersom det er tilbud på kjøtt eller andre frysevarer. Denne modellen har A+-energimerke, så strømforbruket er begrenset.

Med 362 liters kjøleplass har Whirlpool vært rause med kjøleskapsvolumet. Designer er i rustfritt stål, men med anti-fingeravtrykksemalje som gjør det enkelt å holde overflaten ren og pen. «Svært stilren, og innvendig virkelig funksjonell,» vurderer en av de mange fornøyde brukerne. Modellen er av French door-typen, der fryseren er plassert nederst.

Whirlpool WMD4001X indvendigt

Spesielle fordeler med Whirlpool WMD4001X
Der er ingen tvil om at Whirlpool WMD4001X er super når det gjelder design. Det minimalistiske utseendet fungerer godt med glatte stål-flater og integrert kontrollpanel. De glatte flatene brytes heller ikke av en isbitmaskin eller kaldtvannsautomat da det ikke er integrert. Om dette er en fordel eller ulempe er selvsagt en smakssak.

Til gjengjeld byr Whirlpool WMD4001X på en fleksibilitet som er ganske sjelden i forhold til de andre toppmodellene vi har sett på: Du kan nemlig stille inn den nederste delen av skapet til enten å være kjøleskap, fryser eller halve av hver. Slik kan du hele tiden tilpasse og justere modellen etter dine behov. Fryseren har NoFrost-funksjon, så avising skjer helt automatisk.

Utvalgte spesifikasjoner fra Whirlpool WMD4001X:

🔵 Svært stor innfrysingskapasitet på 18 kilo i døgnet
🔵 French door-modell med fryseskap nederst
🔵 Flott stilrent design i rustfritt stål med anti-fingeravtrykksemalje
🔵 Energimerke A+
🔵 Fleksibel funksjon med valgfri frys/kjøl i nederste del


Bosch KAD90VI20 

5 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 5 av 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAD90VI20

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
14 995,00 Kr. 0,00 Kr. 14 995,00 Kr. Les mer
17 995,00 Kr. 0,00 Kr. 17 995,00 Kr. Les mer
18 195,00 Kr. 0,00 Kr. 18 195,00 Kr. Les mer

 

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med 370 liter til kjøling, er Bosch KAD90VI20 et av skapene med mest kjøleskapsplass.  Dette går ikke ut over den gjennomsnittlige frysekapasiteten på 163 liter. Denne modellen får også toppkarakter fra forbrukerne med en svært rimelig pris i forhold til konkurrentene. Med dette amerikanske kjøleskapet får du fri tilgang til kaldt vann, knust is og isbiter.

Med et estimert strømforbruk på 436 kWh/år får modellen en klar A+ energimerking, så det er ingen grunn til å frykte strømregningen. Designet er moderne og minimalistisk med fronter i rustfritt stål, kombinert med høye og slanke håndtak som gjør det lett for både store og små å åpne dørene.

Bosch KAD90VI20 indeni

Spesielle fordeler med Bosch KAD90VI20
Bosch KAD90VI20 skiller seg ikke mye ut rent designmessig. Det er likevel snakk om en merkevare, noe som vises på spesifikasjoner og funksjoner. En av de fornøye brukerne påpeker blant annet at «kjøl og frys holder eksakt temperatur», som er en av styrkene hos denne modellen. Via kontrollpanelet på fronten kan du stille inn temperaturen både i kjøleskap og fryseboks helt nøyaktig, og du kan holde øye med temperaturen på displayet.

Modellen er også utstyrt med ventilert kjøling som fordeler kulden jevnt både i kjøleskapet og fryseren. Lyset får du via miljøvennlige LED-lys – og pæren varer vanligvis minst like lenge som kjøleskapet. Med Bosch KAD90VI20 får du en fryser med helautomatisk avising og mulighet for superkjøling/superfrysing dersom det er mye fersk mat som skal kjøles ned kjapt.

Utvalgte spesifikasjoner fra Bosch KAD90VI20:

🔵 Ekstra mye kjøleskapplass med 370 liter
🔵 Svært høy forbrukertilfredshet
🔵 Nøyaktig temperaturstyring av både kjøl og frys
🔵 Ventilert kjøling
🔵 LED-belysning
🔵 Mulighet for superkjøling og superfrys-funksjon


Samsung RF24HSESCSR   

4,6 av 5 stjerner hos WhiteAway
4,7 av 5 stjerner hos Skousen

Skapplass og andre spesifikasjoner
Har du og familien din behov for mye kjøleskapsplass, er Samsung RF24HSESCSR et optimalt valg. Med plass til hele 371 liter, er denne modellen den største i denne gjennomgangen. Den får generelt mange poeng av brukerne, hvor en bruker nevner at han er «veldig overrasket over hvor romslig det er». Likevel har det plass til en fryser på 123 liter som kan dekke hele behovet, også for større familier.

Til tross for den ekstra kapasiteten er ikke strømregningen noe du trenger å frykte. Samsung RF24HSESCSR er målt til et gjennomsnittlig årsforbruk på bare 421 kWh, som er det nest laveste av alle modellene vi har gjennomgått, og gir naturligvis denne modellen en A+ energimerking.Samsung RF24HSESCSR indvendigt

Spesielle fordeler med Samsung RF24HSESCSR
Denne modellen skiller seg markant ut fra de fleste andre side-by-side-skapene med skuffesystemet i nederste halvdel av fryseren. Den midterste skuffen er veldig grei å bruke fordi den er plassert i kjøkkenbenkhøyde. I anmeldelsene beskriver en bruker skuffen som «genial» og anser investeringen i Samsung RF24HSESCSR som ”årets beste kjøp”.

I tillegg til skuffesystemet og den store kjølekapasiteten, får du likevel alle luksusfunksjonene du kan forvente av et amerikansk kjøleskap: Vanntilførselen kan kobles på direkte, slik st du får både iskaldt vann, knust is og isbiter. Is-dispenseren kan faktisk helt opptil 4,5 kilo is i døgnet, som er en del over gjennomsnittskapasiteten for side-by-side-kjøleskap.

En annen detalj flere brukere omtaler svært positivt, er den innebygde kullsyrepatronen som gir deg mulighet til å tappe iskaldt mineralvann med kullsyre direkte fra maskinen. Er du en av de som liker hjemmelaget brus á la SodaStream, er det en funksjon du bør ta med i vurderingen, da det er mye å spare på å lage brusen hjemme i lengden.

Utvalgte spesifikasjoner fra Samsung RF24HSESCSR:

🔵 Svært stor kjølekapasitet på hele 371 liter
🔵  A+ energimerking med ett av testens laveste energiforbruk
🔵 God oversikt med skuffesystem til fryser
🔵 Stor is-kapasitet på hele 4,5 kilo i døgnet
🔵 Innebygget mineralvann-automat med kullsyrepatron


Samsung RS7567THCBC   

4,5 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,6 av 5 stjerner hos Skousen 

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med en kjølekapasitet på 371 liter og en frysekapasitet på 171 liter, plasseres Samsung RS7567THCBC bra i feltet og gir svært mye plass for pengene. Designet er elegant i svart med detaljer av stål. Utformingen er klassisk som et todelt skap, med fryser til venstre og kjøleskap til høyre.

Med et støynivå på bare 39 dB(A) blir Samsung RS7567THCBC også et av de mest støysvake amerikanske kjøleskapene på markedet, noe som er verdt å merke seg hvis du lett blir irritert av støy. Med den lydløse driften overrasker det heller ikke at denne modellen får en flott A+ energimerking, slik at det ikke blir ubehagelige overraskelser når strømregningen kommer. Forbruket er estimert til 458 kWh per år.

Samsung RS7567THCBC indvendigt

Spesielle fordeler med Samsung RS7567THCBC
I tillegg til det karakteristiske svarte designet, får du nesten alt du kan forlange av et side-by-side-skap. Direkte vanntilførsel er en selvfølge, og kaldt vann, knust is og isbiter er alltid tilgjengelig rett fra døren. Det er dessuten mulig å kjøpe et ekstra integrerbart vannfilter om du vil forbedre vannkvaliteten enda mer.

I motsetning til tradisjonelle kjøleskap, er Samsung RS7567THCBC utstyrt med LED-lys langs hele bakveggen, i stedet for bare i toppen. Det gir bedre oversikt – også når det står høye ting i kjøleskapet. Twin Cooling kjøler ned fryser og kjøleskap uavhengig av hverandre, og skaper dermed optimale forhold for matvarene: Luften i fryseren er helt tørr, mens kjøleskapet bevarer fuktigheten og holder optimale forhold for eksempel for frukt og grønnsaker som fint kan oppbevares i de ekstra store skuffene.

Utvalgte spesifikasjoner fra Samsung RS7567THCBC:

🔵 Elegant design med svart finish og ståldetaljer
🔵 God kjølekapasitet for både kjøl og frys
🔵 Svært lavt støynivå på bare 39 dB(A)
🔵 Mulighet for integrasjon av ekstra vannfilter
🔵 Praktisk LED-lys i hele skapets høyde
🔵 Optimale forhold for matvarene med Twin Cooling


Samsung RS7527THCSR   

4,8 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Skousen

Samsung RS7527THCSR

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med hele 209 liter fryseplass, byr Samsung RS7527THCSR på den mest romslige fryseren av alle side-by-side-kjøleskapene i denne presentasjonen. Dette er en stor del mer enn konkurrentene og går heller ikke ut over plassen i kjøleskapet, der det er plass til 361 liter.

En svensk forbruker skriver i anmeldelsen sin at Samsung RS7527THCSR har ”lekkert design og lavt energiforbruk – sterkt anbefalt”. I tillegg er energiforbruket er unikt ved denne modellen, da det til tross for den store kapasiteten ligger på kun 399 kWh per år.

Med et så lavt strømforbruk overrasker det ikke at modellen også er svært støysvak. Lyden fra Samsung RS7527THCSR ble målt til bare 39 dB(A), som ligger i den laveste enden av spekteret. Likevel skiller modellen seg ut med å tilby en nedfrysingskapasitet på 12 kilo per døgn. Dette er det bare én av de andre testede modellene som klarer å overgå – perfekt for storinnkjøp.

Samsung RS7527THCSR indvendigt

Spesielle fordeler med Samsung RS7527THCSR
Det er ingen tvil om at Samsung RS7527THCSR utmerker seg markant på det fleste områder, men i motsetning til mange andre modeller byr ikke dette på kaldt vann og is-produksjon. Er dette viktig for deg bør du velge en av de andre modellene, men dersom det ikke er avgjørende er Samsung RS7527THCSR et virkelig bra valg. Modellen er markant billigere enn konkurrentene, og bortsett fra isen får du et side-by-side-skap med toppspesifikasjoner.

Samsung RS7527THCSR er utstyrt med den aller nyeste teknologien, blant annet LED-belysning i hele høyden – en spesifikasjon som flere forbrukere nevner som en stor fordel. I tillegg til lavt strømforbruk og varmeutvikling, er det lys på alle hyller. Designet er klassisk todelt med fryser til venstre og kjøleskap til høyre. Fordi det ikke er is-dispenser, har skapet en hel og elegant rusfri ståloverflate, der det bare er det flate elektroniske displayet som bryter linjene.

Utvalgte spesifikasjoner fra Samsung RS7527THCSR:

🔵 En av markedets største frysere på 209 liter
🔵 Lavt energiforbruk på 399 kWh/år
🔵 Markant billigere pris enn konkurrentene
🔵 Lavt støynivå på bare 39 dB(A)
🔵 LED-belysning i hele høyden
🔵 Flott design med finish i rustfritt stål


Bosch KAN58A55 

4,6 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 3 av 5 stjerner hos Skousen

Bosch KAN58A55

Skapplass og andre spesifikasjoner
”Alt fungerer perfekt”, vurderer en av de mange tilfredse brukerne om Bosch KAN58A55. Bosch er kjent for hvitevarer av høy kvalitet, og dette gjelder naturligvis også side-by-side-kjøleskapene. Denne modellen byr på 346 liter kjølekapasitet og 155 liter frysekapasitet. Når det kommer til energiforbruk, har den A+-merke og ligger bra på skalaen.

Med Bosch KAN58A55 får du et kjøleskap i moderne design med svart finish, hvor linjene er brutt av høye håndtak i stål. Oppbyggingen er klassisk med kjøleskap til høyre og fryseskap til venstre. Fryseskapet byr også på en utvendig seksjon der du har mulighet til å tappe kaldt vann, knust is og isbiter. Denne modellen kan selvsagt kobles direkte på vanntilførsel slik at alle funksjonene går helt automatisk. Flere brukere nevner at isbitmaskinen er enkel å bruke for både barn og voksne.

Bosch KAN58A55 indeni

Spesielle fordeler med Bosch KAN58A55
Designet på Bosch KAN58A55 er stilig og diskré, men den svarte finishen trekker selvsagt til seg litt oppmerksomhet. Kvaliteten skinner gjennom på alle områder, og du får både automatisk avising og avansert elektronisk temperaturstyring med separate seksjoner for kjøl og frys. Modellen har også superkjøling, Multi Airflow System, akustiske alarmer og flere andre praktiske funksjoner.

Innredningen er også ganske fleksibel, med hyller av sikkerhetsglass du kan justere opp eller ned og trekke ut, fryseskuffer og forskjellige muligheter for plassering av hyller i døren både med og uten lokk.

Utvalgte spesifikasjoner fra Bosch KAN58A55:

🔵 Merkevare i høy kvalitet
🔵 A+ energimerket
🔵 Flott svart finish med stålhåndtak
🔵 Klassisk oppbygging med vann- og isfunksjoner
🔵 Automatisk avriming og elektronisk temperaturstyring


Siemens KA58NP95 

✅  4,7 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4 av 5 stjerner hos Skousen

Siemens KA58NP95

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med Siemens KA58NP95 får du et flott og stilrent side-by-side-skap ifølge brukerne. Siemens er en av tungvekterne innen hvitevarer, og har ikke behov for å gjøre mye utav seg. Med denne modellen får du akkurat det du kan forvente av et side-by-side-skap: Kjøle/frysekapasitet på 333/164 liter, flott avdempet design og kaldt drikkevann, knust is og isbiter i lange baner.

Når det kommer til energiforbruk, er Siemens KA58NP95 et A+ kjøleskap hvor strømforbruket er vurdert til å ligge på 441 kWh/år, som er noe av det bedre man kan forvente av et side-by-side-skap. Det er bra for miljøet og sikrer deg også mot ubehagelige overraskelser på strømregningen.Siemens KA58NP95 indvendigt

Spesielle fordeler med Siemens KA58NP95
Siemens KA58NP95 leverer på mange måter akkurat det du forventer. En spesifikasjon som er ekstra smart er Fresh Protect-skuffen, som du kommer til å sette stor pris på om du bruker mye frukt og grønt i husholdningen eller har behov for å holde fisk eller kjøtt temperert. Temperaturen i skuffen kan nemlig justeres helt nøyaktig til 4, 2 eller 0 grader, alt etter innhold.

I resten av kjøleskapet er temperaturen også konstant og fordeles jevnt, takket være MultiAirflow-systemet som sirkulerer luften både i kjøleskap og fryser. Alt blir styrt elektronisk via et brukervennlig kontrollpanel på fronten.

Utvalgte spesifikasjoner fra Siemens KA58NP95:

🔵 ”Flott og stilren” merkevare
🔵 God kapasitet og alle vanlige funksjoner
🔵 Energivennlig A+ side by side-skap
🔵 Fresh Protect-skuffe med egen temperaturinnstilling
🔵 Jevn fordeling av kulde med MultiAirflow
🔵 Brukervennlig kontrollpanel


Samsung RS7567THCWW 

4,5 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4 av 5 stjerner hos Skousen

Samsung RS7567THCWW

Skapplass og andre spesifikasjoner
Med kjøleskapplass på 361 liter og hele 171 liter fryseskap, er Samsung RS7567THCWW et av de mer romslige amerikanske kjøleskapene. Strømforbruket har blitt vurdert til A+ merking, og modellen klarer nedfrysing av 12 kilo mat per døgn.

Prisnivået er her en del lavere enn hos de andre kjøleskapene vi har undersøkt, men til tross for dette leverer Samsung RS7567THCWW alt du kan forvente av et moderne side-by-side-skap: Det kan kobles direkte på vannforsyningen og leverer både kaldt vann, knust is og isbiter via panelet i fronten. Lydnivået er på nivå med det laveste i testen med kun 39 dB(A). ”Den beste hvitevaren jeg noensinne har hatt”, mener en fornøyd norsk forbruker.Samsung RS7567THCWW indvendigt

Spesielle fordeler med Samsung RS7567THCWW
En av årsakene til den lave prisen kan muligens være designet. På denne modellen har Samsung valgt et helt klassisk, hvitt design som passer bra inn i de fleste hjem. Dersom den hvite finishen passer på kjøkkenet ditt, er Samsung RS7567THCWW en interessant mulighet hvor du sparer svært mye ved å ikke velge stål- eller andre spesielle overflater.

Funksjonaliteten har det ikke blitt spart på, for denne modellen har alle de moderne utstyrsmulighetene fra LED-lys i hele skapets høyde, til elektronisk temperaturstyring og automatisk avising. Kjølingen er også ventilert slik at det alltid er samme temperatur i hele kjøleskapet.

Utvalgte spesifikasjoner fra Samsung RS7567THCWW:

🔵 Romslig amerikansk kjøleskap med attraktiv pris
🔵 Økonomisk drift med A+ energimerking
🔵 Klassisk hvitevaredesign med hvit finish
🔵 Lavt støynivå – kun 39 dB(A)
🔵 LED-lys i hele skapets høyde
🔵 Alle normale funksjoner med automatikk og temperaturregulering


Gode råd ved kjøp av side by side-skap

Uansett om du kjøper et side-by-side-skap på grunn av husholdningens størrelse eller luksusen, er det alltid lurt å vurdere behov og budsjett. Selv om du velger en dyr modell, er det ikke sikkert at den tilbyr de funksjonene du har bruk for. På en annen side er det også mulig å få et relativt billig amerikansk kjøleskap med mange smarte funksjoner, hvis du bare ser grundig etter.

Markedet for side-by-side-skap er en jungel, men i denne listen har vi valgt ut de beste modellene basert på brukeranmeldelser. Med disse kjøleskapene kan du i alle fall være sikker på å få et kvalitetsprodukt som andre forbrukere også har anbefalt etter å ha prøvd det i sitt eget hjem.

I de neste avsnittene tar vi en gjennomgang av hva du bør være oppmerksom på ved kjøp og bruk av amerikanske kjøleskap. Her finner du også nyttige linker til ytterligere informasjon.

Amerikanske kjøleskap tar mer plass
Amerikanerne er kjent for at de lager alt litt større, og det er også slik terminologien ’amerikanske kjøleskap’ oppstod. Kjøleskapene i denne presentasjonen er hverken laget av eller for amerikanere, men er likevel en del større enn tradisjonelle kjøleskap.

De fleste vet nok at disse modellene er bredere enn standarden, men vær oppmerksom på at de vanligvis også er en del dypere enn den vanlige kjøkkenstandarden på 60 cm. Derfor kan ikke side by side-skap alltid gli lett inn i kjøkkeninnredningen, selv om det er plass i bredden. For noen er løsningen å ha kjøleskapet stående fritt. Dersom det er aktuelt for deg, bør du forsikre deg om at kjøleskapet du ønsker også har et pent design og finish på sideplatene.

Kapasiteten varierer, men ikke mye
Vanlige kjøleskap finnes i alle størrelser, men slik er det vanligvis ikke med side by side-skap. Alle modellene her ligger på en samlet kapasitet på 500 liter. Det er selvsagt noe variasjon der noen modeller skiller seg ut ved å ha ekstra stort kjøleskap eller fryserom, men dette er selvsagt noe du bør tenke på i valgprosessen.

Selve nedfrysingskapasiteten varierer veldig, og dette bør du holde øye med hvis dere ofte drar på storhandel. I dette tilfellet er det lurt å se etter et skap med høy nedfrysingskapasitet. Jo høyere nedfrysingskapasitet, jo mer mat kan du legge i fryseboksen på en gang uten at det øker temperaturen.

Har du behov for isvann og isbiter?
Muligheten for å alltid ha kaldt vann og isbiter i nærheten er fristende for mange, og dersom det er viktig for deg er det et par ting du bør sjekke. For eksempel kan ikke alle modellene kobles direkte på vannforsyningen, men må fylles på tanken manuelt.

Legg merke til at det kan være stor forskjell på is-kapasiteten da enkelte modeller kan produsere 4-5 kilo is i døgnet, mens andre kanskje klarer en tredjedel av det. I hverdagen er det kanskje ikke så avgjørende, men om du ofte arrangerer store selskap er kapasiteten verdt å tenke over. Enkelte modeller gir deg også mulighet til å lage brus med kullsyrepatron. Tenk over dette om du eller gjestene dine setter pris på hjemmelaget brus eller et godt glass kaldt mineralvann med kullsyre.

Om du ikke regner med å få bruk for disse funksjonene, kan du med fordel velge en modell uten. I mange tilfelle gjør det skapet markant billigere – men ikke alltid. På noen av kjøleskapene har ressursene heller blitt brukt på høyere kvalitet og andre spennende funksjoner. Fraværet av isbitmaskin gjør vanligvis designet strammere og mer strømlinjet – uansett får du mer plass i fryseren.

God forberedelse lønner seg
Det har alltid vært fornuftig å foreta grundig research før du kjøper større forbruksvarer – dette gjelder også side-by-side skap som tross alt er en del dyrere enn tradisjonelle kjøleskap.

I denne artikkelen er det meste av arbeidet gjort, fordi vi har funnet brukernes favoritter og analysert hver modell grundigere. Kombinert med disse innkjøpsrådene og vurderingstipsene, er du på god vei til å velge riktig kjøleskap.

Dersom du trenger flere tips og råd, kan vi anbefale denne artikkelen fra det danske forbrukerrådet Tænk, der de går i dybden med de ulike kriteriene og fokusområdene. Denne artikkelen er kun tilgjengelig for abonnenter.

Tips og triks i hverdagen
Når du har valgt og installert et amerikansk kjøleskap, kan du glede deg over den ekstra plassen og alle luksusfunksjonene. Om du har valgt en av modellene vi har anbefalt, får du et driftssikkert og nesten vedlikeholdsfritt kjøleskap i mange år fremover. Det er likevel en del du kan gjøre for å optimere bruken i hverdagen – for eksempel i forhold til strømforbruk og hygiene. Dette ser vi litt nærmere på i følgende avsnitt.

Vær oppmerksom på strømforbruket
Fordi side by side-skap både byr på kjøleskap, fryser og massevis av kapasitet, er det ikke overraskende at strømforbruket er høyere enn hos et vanlig kjøleskap. Heldigvis hjelper moderne teknologi, og alle de modellene vi har presentert får A+ energimerkinger.

Det er viktig å ikke plassere kjøleskapet et sted der solen ofte steker på dagtid, og det må være luft både over og bak skapet slik at overskuddsvarmen slipper ut uten for mye energiforbruk. Dersom du venner deg til å bruke kjøleskapet til tining og lar varm mat kjøle ned før det settes inn, er det også en del å spare der.

Du bør selvsagt holde dørene til både kjøleskap og fryser lukket mest mulig. Denne disiplinen behersker ikke alle barn og unge like godt, men det hjelper at mange av modellene har akustisk varselsignal om dørene er åpne for lenge.

Du kan lese mer om strømforbruk og sparing hos Elektroexperten, som også gir masse gode tips til strømsparing. Du finner også en del informasjon i det danske Samvirke, som i 2015 publiserte en utmerket artikkel om kjøleskap og strømforbruk.

Optimer hygienen med jevnlig rengjøring
Et moderne amerikansk kjøleskap er stort sett vedlikeholdsfritt. For eksempel tar de beste modellene seg automatisk av avising, styring av temperatur og luftfuktighet.

Den vanlige rengjøringen slipper du dessverre ikke unna, men lett rengjøring et par ganger i måneden er alt som trenges. Du kan lese noen tips og triks til rengjøring av kjøleskap og håndtering av vond lukt i Dagbladets artikkel. Visste du for eksempel at dårlig lukt vanligvis kommer fra dryppskålen og avløpet?

En typisk feil er for eksempel å plassere matvarene helt inntil bakveggen i kjøleskapet. Her har de en tendens til å fryse fast og slippe matrester i det smeltevannet som kan oppstå – og det er kun noen få bakterier som skal til før dårlig lukt oppstår.

Klar til å velge
Med denne artikkelen håper vi at du føler deg klar til å velge kjøleskapet som passer din familie og preferanser. Øverst i artikkelen finner du en oversikt over de beste modellene på markedet, og underveis får du tips og triks til før og etter kjøp.

Forbrukerliv ønsker deg lykke til med anskaffelsen – du kan også ta en titt rundt på siden og bli inspirert av de andre artiklene hvor vi på samme grundige måte guider deg til mange ulike produktgrupper – alt fra forbrukerelektronikk, til hvitevarer og møbler.

Andre relevante tester
Hvis du i stedet vil ha et kjøleskap i tradisjonell størrelse, anbefaler vi at du leser vår vanlige kjøleskap test hvor vi har samlet de kjøleskapene med best ekspertanmeldelser. I denne artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan danne deg en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Ytterligere har vi tilføyd en stor seksjon hvor vi viser deg hvordan du best vedlikeholder kjøleskapet ditt og unngår bakteriedannelse.

Hvis du mangler et sted å kjøle vinflaskene dine, så har Forbrukerliv også laget en kjøpsguide til vinkjøleskap. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke modeller som får de beste brukeranmeldelsene. Det er ikke foretatt noen valide tester av vinkjøleskap, derfor ser vi heller på brukeranmeldelsene.

Samtidig har vi også sammenlignet prisene på produktene, slik at du kan se hvilke forhandlere som selger de billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse