Fryseboks Test – Finn de beste fryseboksene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2023: Utvalget av frysebokser er stort, og det kan være vanskelig å velge riktig modell. Nedenfor har Forbrukerliv.no samlet noen av beste og mest prisbelønte modellene på markedet akkurat nå, slik at du enkelt kan finne fryseren som passer deg og din husholdning.

Denne fryseboks testen inneholder:

green-elmEn gjennomgang av de beste og mest testvinnende fryseboksene
green-elmHva gjør din frysers avkjøling for strømregninga
green-elmHva gjør plasseringen av fryseren for din strømregning
green-elmEn gjennomgang av alle testene vi har undersøkt og gjennomgått

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Bauknecht GT333A++ – 4,9 av 5 stjerner hos Skousen.no

Bauknecht GT333A++

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Bauknecht GT333A++ hører til blant brukerfavorittene hos Skousen.no der den får mye ros på grunn av den store kapasiteten, den overkommelige prisen og det lave energiforbruket. Denne modellen er nemlig svært romslig, og i tillegg skiller den seg ut fra konkurrentene ved at den kan stå i svært kalde omgivelser.

Fordeler

 Energiklasse A++
Stor kapasitet
Kan fryse helt ned til minus 15 grader
Balansert lokk
Hurtig nedfrysing

Mer informasjon om Bauknecht GT333A++

Bauknecht GT333A++ vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en stor kapasitet og moderne teknologi – uten at det er den mest avanserte modellen på markedet.

Den rommer 315 liter, noe som er veldig mye. For å få utnyttet nettovolumet best mulig så er modellen utstyrt med 3 frysekurver der man kan plassere frysevarene sine. Dette gir en bedre oversikt over oppbevaringen. Kapasiteten på innfrysingen ligger på 20 kilo per døgn. Dersom man har behov for ekstra nedkjøling i forbindelse med dette – som når de nye matvarene er ferske – så kan man benytte seg av funksjonen hurtig-frys som øyeblikkelig senker temperaturen en stund.

Til tross for størrelsen så er denne modellen svært energivennlig da den er plassert i energiklassen A++. Det er den nest beste på markedet når det gjelder frysebokser, og den har et årlig energiforbruk på 218 kWh. Det mest unike er imidlertid modellens evne til å kunne fungere i svært kalde omgivelser. De fleste fryseboksene er i stand til å tåle temperaturer ned til minus 10 grader, men denne modellen ligger på minus 15 grader – forutsatt at den plasseres i en bod eller i et tørt rom. 

Fryseboksen har i tillegg hjul, noe som gjør den flyttbar – og det balanserte lokket sikrer en behagelig lukking. 


Whirlpool WH 1411E2 – toppscorer med 4,3 av 5 stjerner blant Elkjøp sine brukere

Whirlpool WH 1411E2

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Whirlpool WH 1411E2 er en populær modell da den har fått toppkarakterer fra mange av forbrukerne hos Elkjøp som bruker fryseboksen hver dag. De gir nemlig i gjennomsnitt 4,3 av 5 mulige stjerner. Det vitner om at det her er snakk om et veldig bra og velfungerende produkt som kommer med mange bra funksjoner. 

Fordeler

 Energiklasse A+
Miljøvennlig og strømbesparende
Med 6th Sense-teknologi
FastFreeze bevarer smak, næringsverdi og konsistens
Stillegående

Mer informasjon om Whirlpool WH 1411E2

Whirlpool WH 1411E2 vil være et fordelaktig valg for den miljøbevisste forbrukeren da det her er satt fokus på miljø og energiforbruk ved produksjon av denne modellen. Den tar heller ikke stor plass – derfor vil den være ideell til et lite hjem. Fryseboksen har et volum på 131 liter, noe som vil passe til en mindre husstand, og innfrysningskapasiteten ligger på 11 kilo per døgn. Energiklassen er A+, som er en av de beste klassene på markedet, og det årlige energiforbruket ligger på 186 kWh. Man vil derfor kunne spare en del på strømregningen med denne fryseboksen.

I tillegg kommer modellen med mange smarte funksjoner som for eksempel den eksklusive 6th Sense-teknologien som overvåker temperaturen og regulerer fryseevnen etter behov. FastFreeze sørger for at matvarene fryses raskt ned, og dermed vil man i høyere grad bevare både smak, næringsverdier og konsistens. 

Fryseboksen er også stillegående med et lydnivå på kun 41 desibel.


Scandomestic SB 60A+ – 4,8 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Whiteaway.com

Scandomestic SB 60A+

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Scandomestic SB 60A+ er en smart og kompakt fryseboks som har fått mye ros fra forbrukerne hos forhandleren Whiteaway.com. Her har den nemlig fått en samlet vurdering på hele 4,8 av 5 stjerner, og det kan dermed ikke herske noen tvil om at modellen presterer godt på mange ulike parametere.

Fordeler

 Energiklasse A+
Lavt energiforbruk
Kompakt størrelse
Velegnet til store porsjoner
Stillegående modell

Mer informasjon om Scandomestic SB 60A+

Scandomestic SB 60A+ vil være et godt valg, spesielt hvis man bor i et mindre hjem. Den tar nemlig ikke mye plass og kommer med en frysekapasitet på 52 liter, noe som er velegnet til en husstand på 1-2 personer. Til tross for at den er liten i størrelsen så er den innredet på en smart måte som gjør at man uten problemer kan oppbevare store porsjoner i fryseren, og innfrysningskapasiteten ligger på 3 kilo per døgn.

Enda en fordel er modellens energiforbruk, som er svært lavt. Produktet kommer nemlig i energiklasse A+, som befinner seg i den gode enden av prisskalaen, og i tillegg ligger det årlige energiforbruket på 144 kWh, noe som tilsvarer kun 0,39 kWh i døgnet. Dermed kan man spare mye penger på denne modellen.

Fryseboksen fungerer i et temperatur-intervall på mellom minus 16 og minus 43 grader. Som en ekstra bonus er den svært diskret da den jobber på et lavt lydnivå på kun 44 desibel.


Whirlpool WHE 31331 – flotte kommentarer hos både forbrukere og eksperter

Whirlpool WHE 31331

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

 

Whirlpool WHE 31331 er blitt vurdert både av brukerne hos Elkjøp samt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som har testet den sammen med 7 andre frysebokser. Dette resulterer i en middels god vurdering, men ifølge brukerne er det mye positivt å si om denne modellen. De trekker spesielt frem den store kapasiteten, den smarte inndelingen i kurvene samt brukervennligheten.

Gode ting ved Whirlpool WHE 31331

Energiklasse A+
Stor romslighet
Med 6th Sense-teknologi
Hurtig nedfrysing
Med 3 oppbevaringskurver

Mer informasjon om Whirlpool WHE 31331

Whirlpool WHE 31331 kommer med en kapasitet på hele 312 liter – det er veldig mye, og den vil derfor egne seg godt til en stor husstand. Den kommer i tillegg med den smarte Spacemax-funksjonen som utnytter plassen i oppbevaringsrommet 10 % bedre enn de konkurrerende modellene med samme bredde.

Det finnes 3 oppbevaringskurver for en enklere fordeling av frysevarene, og FastFreeze-funksjonen sørger for at matvarene fryses raskt ned slik at de bevarer mer smak og en god næringsverdi. 6th Sense-teknologien sikrer en automatisk temperaturregulering slik at du slipper for mye manuelt arbeid. 

Modellen er blitt tildelt energimerket A+, og det betyr at maskinen er både miljøvennlig og økonomisk. Det årlige energiforbruket ligger på 279 kWh, og det kan fryses ned hele 17,5 kilo per døgn.

Fryseren jobber på et lydnivå på 42 desibel, noe som er lavt. I tillegg finnes det en smart lås på lokket som gjør at barn ikke kommer til å åpne det ved et uhell.


Hva slags fryser skal jeg velge?

Alle husstander har bruk for en fryser til å kunne fryse ned mat til senere bruk. Enkelte matvarer skal kun oppbevares i fryseren, men å fryse ned mat er både lurt og mye mer økonomisk – for eksempel når man har laget store porsjoner kan man fryse ned og tine på et senere tidspunkt.

Generelt sett finnes det 3 forskjellige løsninger når man trenger en fryser: Kombiskapet, fryseboksen og fryseskapet.

det kombinerede køle-fryseskabKombiskapet

Kombiskapet er fordelaktig dersom man ikke har så mye plass hjemme eller ikke har stor husstand. Et kombiskap er et skap som ofte har fryseseksjonen nederst og kjøleseksjonen øverst. Fryseseksjonen vil som oftest være utstyrt med fryseskuffer hvor maten kan oppbevares.

En ulempe ved denne typen fryser er at det ikke vil være så mye plass til å fryse ned matvarer i et kombiskap. Det vil heller ikke være like mye plass i kjøleskapet som det man ville fått med et vanlig kjøleskap.

Hvis du vil se nærmere på kombiskap kan du med fordel lese Forbrukerliv sin kombiskap test om emnet. Dette er en guide til de beste modellene på markedet.

Electrolux EC2231AOWFryseboksen

Whiteaway.com forklarer at mange anser fryseboksen til å være en smule gammeldags, men en fryseboks har faktisk mange fordeler.

Fryseboksen er et godt valg spesielt hvis man vil ha en fryser med størst mulig kapasitet. De største fryseboksene kan nemlig romme opptil 600 liter – til sammenligning har de største fryseskapene kun en kapasitet på ca. 400 liter.

Man vil også kunne utnytte plassen godt i en fryseboks da hyllene ofte er fleksible slik at man kan endre på oppsettet eller ta de helt bort. Det betyr også at fryseboksen er ideell til store matvarer med ujevne former. Som en ekstra bonus er frysebokser veldig gode til å «holde på kulden» dersom et strømbrudd skulle oppstå – ofte bedre enn fryseskapene.

En ulempe ved fryseboksen er at en stor modell med mange matvarer fort kan bli litt uoversiktlig – her er fryseskapet bedre organisert. En fryseboks tar også mye plass, så det er viktig at man har fysisk plass til det i hjemmet. En fryseboks vil neppe kunne stå på kjøkkenet, så man vil sannsynligvis trenge å sette den på et annet rom.

Fryseskabet som alternativ til kummefryserFryseskapet

Whiteaway.com forklarer at man ofte kan få fryseskapet som en frittstående modell eller som en integrert modell alt etter hvordan kjøkkenet er konstruert.

Et fryseskap har den fordelen at det ikke tar så mye plass i forhold til en fryseboks. Med sin høye og slanke fasong er det forholdsvis enkelt å plassere. Derfor er fryseskapet ideelt i for eksempel leiligheter hvor man ikke har så god plass.

Et fryseskap har også den fordelen at det er enkelt å organisere matvarene. Modellene er ofte utstyrt med skuffer som gir en oversiktlig inndeling – da trenger man ikke lete igjennom hele fryseren for å finne den matvaren man ser etter.

I motsetning til fryseboksen kan fryseskapet lett plasseres på kjøkkenet. Det betyr at man alltid kan ha frysevarene lett tilgjengelig under matlagingen.

En ulempe ved fryseskapet i forhold til fryseboksen er at det ikke har like stor kapasitet.

Hvis du vil se nærmere på fryseskapet kan du med fordel lese Forbrukerliv sin fryseskap test om emnet.


Dette bør du vite før du kjøper fryser

Der er mange fordeler ved en fryseboks dersom man trenger mer plass til nedfrysing, men før man investerer i en er det et par ting man bør vite og vurdere.

Er det plass til fryseboksen?

Whiteaway.com forklarer at man først må vurdere om man har plass hjemme da en fryseboks neppe kan plasseres på kjøkkenet. Derfor må man ha et annet sted å plassere den – for eksempel et grovkjøkken, en kjeller eller muligens en garasje/bod dersom den er ordentlig isolert.

Hvor kan fryseboksen plasseres?

Hvis man vurderer å plassere fryseboksen i en bod eller garasje bør man ta klimaklassen i betraktning. Forskjellige frysebokser har ulike klimaklasser – og klimaklassen forteller hvilke temperaturer fryseren kan plasseres i.

På hver fryseboks er det angitt et temperaturspenn (for eksempel 16-32) som forteller hvilke temperaturer fryseren fungerer optimalt i. Ved 16-32 skal fryseboksen plasseres et sted hvor temperaturen ligger mellom 16 og 32 grader.

I et kjølig klima som i Norge kan særlig den nedre temperaturen være et problem dersom man for eksempel vil plassere fryseren i en bod. I en utendørs bod vil det være et problem å opprettholde en minimumstemperatur på 16 grader hele året. Da må man enten sette fryseboksen et annet sted eller gå for en klimaklasse med lavere minimumstemperatur.

Legg også merke til at man i utgangspunktet bør plassere fryseboksen et kjølig sted av hensyn til energiforbruket (men ikke for kaldt i forhold til klimaklassen). Whiteaway.com forklarer at man sparer mellom 2-5% av fryserens energiforbruk for hver temperaturgrad som senkes i rommet.

Hvor stor fryseboks bør jeg velge?

En av fryseboksens største fordeler er den store kapasiteten og dette er ofte hovedgrunnen til at man vurderer å skaffe seg en fryseboks. Hvis man ofte fryser ned mange matvarer kan det være en god idé å kjøpe en modell som er litt større enn det man kanskje regnet med – en overfylt fryser kan nemlig påvirke energiforbruket og matens holdbarhet negativt. Derfor kan man med fordel velge en modell som er minst 50 liter større enn hva man ellers ville ha valgt.

På en annen side skal man heller ikke kjøpe en altfor stor fryseboks bare for å være sikker på at man har nok plass. Man bør vite hva man trenger, for en stor fryseboks bruker mer strøm enn en mindre fryseboks.

Frysebokser kommer i mange forskjellige størrelser, og man kan finne de med en kapasitet fra 50 liter helt opptil 600 liter.

Fryseren bruker strøm hele året ♻

En fryser er påslått hver dag hele året – derfor kan man ikke unngå at den bruker mye strøm. Da er det ekstra viktig å skaffe seg en fryser som ligger i en god energiklasse. Gå helst etter en modell med merket C eller bedre.

En fryser bråker også

En påslått fryser bråker, men modellene varierer i støynivå. Hvis fryseboksen skal stå i nærheten av der man oppholder seg kan det være nødvendig å vurdere å velge en modell som har et lavt støynivå. Hvis modellen for eksempel skal plasseres i garasjen er dette mindre vesentlig.

Hvor mye kan fryseren fryse ned?

Whiteaway.com forklarer at man også må legge merke til stjernemerkingen på fryserne. Alle frysere merkes nemlig etter en spesiell stjerneordning som forteller noe om hvor effektiv fryseren er når det gjelder nedfrysing av matvarer.

Fryserne merkes etter effektivitet med 1-4 stjerner. Hvis man trenger å fryse ned matvarer i lengre tid (mer enn 1 måned) skal man alltid gå etter en modell med 4 stjerner.

Dette betyr stjernene:

⭐ Fryser med 1 stjerne: Denne fryseren er desidert egnet til korttidsfrysing – 3-4 dager. Modeller med 1 stjerne kan holde en temperatur ned til minus 6 grader.

⭐⭐ Fryser med 2 stjerner:Denne fryseren er egnet til korttidsfrysing – 1-2 uker. Modeller med 2 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 12 grader.

⭐⭐⭐ Fryser med 3 stjerner:Denne fryseren er egnet til litt lengere nedfrysing – 1 måned eller mer. Modeller med 3 stjerner kan holde en temperatur ned til minus 18 grader.

⭐⭐⭐⭐ Fryser med 4 stjerner: Denne fryseren er egnet til langtidsfrysing. Modeller med 4 stjerner kan holde en temperatur på minus 18 grader eller kaldere.

Varierende nedfrysingskapasitet

Legg også merke til at dersom man vil fryse ned matvarer som ikke er frosne fra før av (for eksempel rester fra middagen), så krever dette en fryser med 4 stjerner.

Til sammenligning trenger ikke fryseren hjelpe til med å fryse ned matvarer som allerede er frosne (for eksempel frysevarer fra butikken som is eller frosne grønnsaker).

Hvis en fryser har 4 stjerner og kan fryse ned matvarer så angis det også hvor stor nedfrysingskapasitet modellen har – det vil si hvor mange kilo modellen er i stand til å fryse ned per døgn.

Man bør være spesielt oppmerksom på nedfrysingskapasiteten dersom man vil fryse ned større mengder samtidig – for eksempel hvis man går på jakt. Dette krever en fryser med stor nedfrysingskapasitet.

Enkelte frysere er også utstyrt med en hurtigfunksjon som kan aktiveres når ferske matvarer raskt skal fryses ned.

Velg en fryser som kan avise seg selv

Jo større fryser, desto mer jobb blir det med avisingen. Med en stor fryseboks kan det kreves en stor innsats å avise fryseren – derfor kan man med fordel vurdere å skaffe seg en modell som enten har funksjonen LowFrost eller NoFrost.

En fryser med NoFrost aviser seg selv automatisk da funksjonen fungerer ved at fryserens fordamper varmes opp regelmessig. Det gjør at rimet ikke smelter og renner nedover veggene. En fryser med NoFrost krever derfor ikke manuell avising.

En fryser med LowFrost krever fremdeles manuelt arbeid, men LowFrost sørger for at det dannes mindre rim i selve fryseren. I praksis betyr det at man ikke trenger å avise fryseren like ofte. Hvis man har en fryser med LowFrost kan man avise fryseren 1 gang i året i stedet for 3-5 ganger – som er normalt med en fryser uten LowFrost-funksjonen.


Hva gjør din frysers energimerking i kroner og øre?

Ifølge organisasjonen Enova varierer det mye fra merke til merke hvor mye strøm vi bruker. Det avhenger også av hvor ofte og hvor lenge du åpner fryseren og kjøleskapet, samt temperaturen i utstyret. Hvis du skal investere i nye hvitevarer, er det lett å fokusere utelukkende på produktets egenskaper, men det lønner seg også å sjekke energiskalaen produktene befinner seg i. For frysebokser går energiskalaen fra A til G, der G er den dårligste og minst energieffektive. En fryseboks er en av de største energiforbrukene i private husholdninger og det kan derfor også være verdt å se etter en fryseboks i energiklasse B eller A, siden det er penger å spare ved å velge riktig.

Siden energiklasse A er den beste merkingen en fryseboks kan oppnå, er denne energiklassen også best for strømregningen. En fryser med energimerking A er også betydelig dyrere enn en fryser i en lavere energiklasse, som oftest skyldes at kravene for å få denne energimerkingen er høy, som resulterer i ulik materialbruk og isolering som driver produksjonskostnadene og salgsprisen opp.

Den danske Energistyrelsen har laget en oversikt over hvor stor forskjell det er mellom energimerkingene. For eksempel bruker en fryseboks i energiklasse D med en kapasitet på 400 liter rundt 425 kWh per år, mens en fryseboks med energimerking A og samme kapasitet cirka 170 kWh per år. Hvis man regner med at en kWh koster en krone, så vil fryseboksen i energiklasse D koste 425 kroner per år i strømforbruk, mens fryseboksen i energiklasse A vil koste 170 kroner. Over en periode på ti år, vil det gi en besparelse på 2550 kroner å velge en fryseboks i energiklasse A .

Selv om det er ofte er dyrere på kort sikt å investere i en mer energivennlig fryser, kan det på lang sikt lønne seg. Det er derimot sjelden at frysebokser er så energieffektive at de klarer å oppnå energimerking A, men det er flere gode modeller som har oppnådd den nest beste energimerkingen (B). Du kan lese mer om energimerkinger og strømforbruk på nettsiden Energimerking.no.


Hva betyr plassering av din fryser for strømregningen?

En annen faktor som også kan ha stor innvirkning på strømregningen, er hvor du plasserer fryseboksen. Mange velger å sette fryseboksen i for eksempel et skur eller i garasjen, siden det ofte er kaldt. Dette kan imidlertid ha en betydelig effekt på strømregningen og koste over 400 kroner mer per år, enn hvis fryseren ble plassert mer fordelaktig.

Å plassere fryseboksen på et kjølig sted kan være en dyr løsning, siden frysere er laget for å fungere i temperaturer på minimum 16 °C. Fryserens kompressor fungerer ikke optimalt hvis romtemperaturen er for lav, og den vil derfor bruke mer energi og i verste fall bli ødelagt, fordi den må arbeide mer for å holde riktig trykk. Selv om en fryser fungerer godt med å være kald på innsiden, så er det ikke samme mekanikk som holder fryseren kald.

Hvis fryseren står for kaldt, kan oljen i fryserens kompressor bli så tykk at den ikke smører kompressoren slik den skal. Det betyr at stempelringen i kompressoren ikke smøres og dermed blir slitt. Dette utgjør en fare for at kompressoren vil lekke, så den må arbeide hardere for å oppnå samme trykk – og da vil kompressoren ødelegges.

Nettstedet Strømvalget har skrevet en rekke sparetips for hvordan du kan spare strøm for fryseren og kjøleskapet. Du kan lese mer her.


FAQ

Hvilke fryseboks er best i test?
Electrolux EC3131AOW
Hvordan testes fryseboksene?
De testes på hvor raskt de kan fryse ned store porsjoner mat, hvor mye energi de bruker, hvor godt de fungerer på de anbefalte innstillingene og hvor isolerende de er. I tillegg testes de også på ting som brukervennlighet, støynivå og hvor enkle de er å avrime.
Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?
Energiskalaen for frysere går fra A til G. Det er anbefalt at du velger en modell i energiklasse A.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Whirlpool WHS 1021 – enkel og en av de mest populære modellene hos Elkjøp

Whirlpool WHS 1021

 

Whirlpool WHS 1021 vil være et godt valg for den forbrukeren som ikke har behov for en stor fryseboks, men som bare trenger en som kan være til hjelp ved de mest grunnleggende behovene for nedfrysing. 

Modellen er i tillegg en brukerfavoritt hos Elkjøp da dette er en solid og holdbar modell som ikke er altfor avansert.

Fordeler

Energiklasse A+
Kapasitet på 100 liter – perfekt til et lite hjem>
Med funksjonen hurtig-frys >
Justerbar temperatur
Brukerfavoritt

Mer informasjon om Whirlpool WHS 1021

Whirlpool WHS 1021 kommer ikke med den største kapasiteten – den rommer kun 97 liter, men det gjør den ideell til et lite hjem der det er trangt om plassen. Den er liten og kompakt, og tar ikke så mye plass. 

Modellen er perfekt til å plasseres på et lite vaskerom.

Selv om den er liten så er den laget for å kunne inneholde så mye som mulig – derfor er den innredet på en plassbesparende måte.

Produktet er ikke det mest avanserte på markedet, men det avspeiles også i prisen som er overkommelig for de fleste. Den imponerer imidlertid med en flott energiklasse som kalles A+, noe som er den tredje beste klassen på markedet. Det årlige energiforbruket ligger på 171 kWh.

Det finnes noen funksjoner som er svært gode, og disse inkluderer en justerbar termostat samt en funksjon til hurtig nedfrysing – perfekt dersom man skal fryse ned store porsjoner. Kapasiteten på nedfrysning per døgn ligger på 9 kilo, og den er stillegående i drift på kun 41 dB. Den er i stand til å holde temperaturer på mellom minus 10 og minus 43 grader, noe som betyr at den også kan plasseres i en isolert utebod. 


Electrolux EC3131AOW

✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Gode forbrukeranmeldelser

Electrolux EC3131AOWMed Electrolux EC3131AOW får du en dobbel testvinner og romslig fryser med lavt energiforbruk. Fryseren er kåret som best i test hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön hvor den klarer seg godt på alle punkter, men spesielt utmerker seg med lavt energiforbruk og stabil temperatur.

Fryseren utmerker seg for å ha ekstra høy frysekapasitet, noe som gir muligheter for å fryse opptil 22 kilo mat i løpet av et døgn uten at det påvirker temperaturen på maten som allerede er i fryseren. Modellen har også en superfrys-funksjon, hvor temperaturen i fryseren senkes ytterligere i en kort periode, så nye frysevarer raskt blir frosset ned og beholder kvaliteten på maten.

Fryseboksen fra Electrolux har en total kapasitet på 292 liter, og ligger i energiklasse B. Den har et årlig energiforbruk på 211kWh, som er veldig bra for en fryseboks.

Fryseboksen er utstyrt med en rekke flotte funksjoner, blant annet det intelligente LowFrost-systemet som reduserer isdannelsen i fryseren med opptil 80%. Dette betyr at fryseboksen holder seg isfri i lengre perioder enn vanlig, slik at du ikke behøver å avise den så ofte. Når det er tid for avising, gjøres dette enkelt via det innebygde avløpet i bunnen av fryseren.

Hvis temperaturen i fryseren plutselig begynner å stige, vil en smart visuell og akustisk alarm advare deg, slik at du ikke risikerer at maten blir fordervet.

Electrolux kaller selv innredningen av fryseren for SpacePlus, som betyr at den er laget av svært praktiske funksjoner og ekstra detaljer i fryserommet. For eksempel er fryseboksens kondensator avskjermet, noe som gir mer plass i fryseren. I deres test av frysebokser påpeker den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön at brukervennligheten er bra og at de innvendige kurvene er enkle å flytte rundt på slik at du når alle frysevarene. Fryseboksens lokk har vakuumutjevning, som gjør den enkel å åpne.

Med fryseboksen fra Electrolux er det også slutt på å lete etter frossenmat i mørket, siden modellen har innvendig belysning. Hvis fryseren står i et rom hvor flere enn deg har adgang, er det også mulig å låse lokket med en nøkkel.

Utvalgte spesifikasjoner ved Electrolux EC3131AOW:
Frysekapasitet på 22 kilo
LowFrost-funksjon som reduserer isdannelse
Mulighet for å låse lokk
Ekstra store fryserom med kurver
Høyde: 86,8 cm
 Bredde: 132,5 cm
 Dybde: 66,5 cm


Gram FB 3413-90

✅ 4.8 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.dk 
✅ 4.8 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.dk

Gram FB 3413-90

.
Gram FB 3413-90 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær modell blant forbrukerne. Fryseboksen er nemlig blitt testet og anmeldt av forbrukerne hos de to forhandlerne Skousen.dk og WhiteAway.com. Her har Gram FB 3413-90 fått 4,8 av 5 stjerner.

Dette har fryseboksen blant annet fått fordi forbrukerne er svært fornøyde med at modellen er romslig og at den fryser ned matvarer som den lover. Imidlertid nevner forbrukerne også én ulempe ved modellen da de ikke er så fornøyde med at det er hjul under fryseren.

Superbra og romslig fryseboks ifølge forbrukerne 

Ifølge forbrukerne hos de to online forhandlerne Skousen.dk og Whiteaway.com er Gram FB 3413-90 en «superbra fryseboks» da den fryser ned matvarer akkurat slik den lover. Én av brukerne skriver for eksempel at Gram FB 3413-90 er en «svært romslig fryser med fire kurver» samt at den «holder det den lover».

Imidlertid er samme bruker mindre imponert over at fryseren kommer med hjul da den «ikke egner seg så bra til et skjevt kjellergulv». De fleste brukerne er svært imponerte over fryserens kapasitet – og mener også at den er svært effektiv, noe som er viktig når det kommer til en fryser.

Støysvak og energivennlig fryseboks med god kapasitet

Med Gram FB 3413-90 får man en støysvak og energivennlig fryseboks med et lydnivå på 42 dB. Selv om fryseren plasseres inne i huset trenger man ikke å være bekymret for at den bråker for mye, for en normal samtale har til sammenligning et lydnivå på 60 dB.

I tillegg er Gram FB 3413-90 plassert i energiklasse C slik at den ikke bruker mye energi i løpet av et år. Fryseboksen er dessuten svært romslig med en kapasitet på hele 420 liter. Dette gjør fryseren velegnet til en stor familie eller en husstand med mange medlemmer.

Fryseboksen er designet på en praktisk og fleksibel måte med fire kurver slik at det er enkelt å plassere de ulike matvarene i fryseren etter en handletur. Man trenger nemlig ikke å bekymre seg for om det er plass til større matvarer i og med at de ikke skal plasseres i fryseskuffer. Man har i tillegg mulighet til å sette kurvene i bunnen av fryseren eller henge de i rammen øverst i fryseren.

Fryser til utendørs bruk med LED-lys

Når man åpner Gram FB 3413-90 så er det veldig enkelt å se hva som er i fryseren. Her tennes det et LED-lys i lokket slik at man enkelt og raskt får skaffet seg en oversikt over alle de ulike matvarene som finnes i fryseboksen. Det er i tillegg mulig å plassere Gram FB 3413-90 både innendørs og utendørs etter ønske og behov.

Dette er mulig fordi fryseren tåler temperaturer helt ned til -15 grader. Man kan derfor lett plassere fryseren i en garasje, et skur eller lignende dersom det er behov for det.

Spesifikasjoner ved Gram FB 3413-90 – mål:
Høyde: 85 centimeter
Bredde: 144,8 centimeter
Dybde: 72,1 centimeter
Vekt: 59 kilo

Spesifikasjoner ved Gram FB 3413-90 – nøkkelopplysninger:
Type: Fryseboks
Kapasitet: 420 liter
Energiklasse: C
Årlig energiforbruk: 332 kWh/år
Støynivå: 42 dB
Nedfrysings-kapasitet: 26 kg/døgn

Fordeler ved Gram FB 3413-90:
Kan plasseres både inne og ute
Romslig modell med kapasitet på 420 liter
LED-lys i lokket
Fleksibel innredning med kurver
Støysvak fryseboks


Electrolux EC4231AOW

✅ Gode forbrukervurderinger

Electrolux EC4231AOW

.Electrolux EC4231AOW er enda en forbrukerfavoritt, som ikke har vært med i noen offisielle tester. Blant forbrukerne utmerker modellen seg spesielt for sin store kapasitet, temperaturstabilitet og ved å gi lite lyd. Fryseren er i samme serie som modellen Electrolux EC3131AOW og er kåret som testvinner den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön sine tester av frysebokser.

Electrolux EC4231AOW har en kapasitet på hele 400 liter, så ser du etter en romslig fryser er denne et godt valg. Fryseren er i energiklasse C og har et årlig energiforbruk på 323 kWh. Modellen er utstyrt med det intelligente LowFrost-systemet, som reduserer isdannelsen i fryseren med opptil 80%. Dette betyr at du nesten aldri trenger å avise fryseren.

Fryseren har en frysekapasitet på 19 kilo, noe som betyr at du har mulighet til å fryse opptil 19 kilo mat i løpet av et døgn, uten at det påvirker temperaturen i maten, på det som allerede er i fryseren. Modellen har også en hurtigfrys-funksjon, hvor temperaturen i fryseren senkes ytterligere i en kort periode, så ny frossenmat raskt blir frosset ned, og beholder kvaliteten på maten.

Funksjonen TempAlert forteller deg via en varsellampe og alarm hvis temperaturen i fryseren plutselig begynner å stige. Ved strømsvikt kan fryseren holde maten kald i opptil 31 timer.

Utvalgte spesifikasjoner ved Electrolux EC3131AOW:
Energiklasse C
Kapasitet på 400 liter
Hurtigfrys funksjon
 LowFrost-system
Høyde: 86,8 cm
 Bredde: 132,5 cm
 Dybde: 66,5 cm


Electrolux EC2231AOW

✅ Populær blant brukerne

Electrolux EC2231AOW

Modellen Electrolux EC2231AOW har ikke blitt inkludert i noen offisielle tester hvor ekspertpaneler har testet ulike modellers evner. Til gjengjeld har Electrolux EC2231AOW fått gode brukeranmeldelser av brukere som selv har testet modellen i praksis. Forbrukerne fremhever veldig mange positive aspekter ved Electrolux EC2231AOW, men det som gjentas oftest er den gode romsligheten, den fornuftige prisen og den stabile temperaturen. Disse er nøkkelord som går igjen flere steder.

Modell som rommer 210 liter

Electrolux EC2231AOW hører ikke til blant de aller romsligste fryseboksene på markedet, men med en kapasitet på 210 liter kan denne modellen fremdeles romme en god del matvarer. For å utnytte plassen på best mulig måte kommer modellen med en praktisk kurv som kan stables eller henges etter behov. Derfor kan man oppbevare både store og små matvarer i denne modellen. For best mulig oversikt er Electrolux EC2231AOW også utstyrt med innvendig belysning.

God energiklasse

Electrolux EC2231AOW vil være et godt valg for den familien som har bruk for litt ekstra fryseplass – og for den familien som er miljøbevisst. Electrolux EC2231AOW ligger nemlig i energiklasse C, som betyr at modellen ikke tærer voldsomt på strømregningen. Her er det snakk om en fryseboks med fokus på effektivitet –modellen har nemlig flere praktiske funksjoner. Dette inkluderer blant annet funksjonen FastFreeze som sørger for at ferske matvarer fryses ned så fort som mulig. Electrolux EC2231AOW har en nedfrysingskapasitet på 14 kilo per døgn.

Sikrer stabil temperatur

Som brukerne også nevner er Electrolux EC2231AOW en veldig temperaturstabil fryseboks – ikke minst på grunn av funksjonen TempAlert som holder øye med temperaturen. Hvis temperaturen skulle stige gir TempAlert beskjed om dette både med varslingslampe og alarm. Sikkerhet er et annet nøkkelord for Electrolux EC2231AOW som også kommer med en medfølgende nøkkel slik at man kan låse fryseren.

Fordeler ved Electrolux EC2231AOW:
 God kapasitet på 210 liter
 Praktisk innredning med belysning
Energiklasse C
 Mange gode funksjoner som for eksempel FastFreeze
 TempAlert sørger for at temperaturen ikke stiger ubemerket


Whirlpool WHE 4600

Whirlpool WHE 4600

Whirlpool WHE 4600 får gode anmeldelser og kommentarer blant brukerne hos Elkjøp, som spesielt gir den ros for at den er svært romslig på hele 437 liter. Dette er veldig mye og passer derfor best til den forbrukeren som har stort behov for nedfrysning. I tillegg kommer den med moderne teknologi og gode oppbevaringsmuligheter.

Fordeler

God energiklasse med A+
Stor kapasitet på 437 liter
20 kilos frysekapasitet per døgn
Spacemax-design
6th Sense-teknologi

Mer informasjon om Whirlpool WHE 4600

Whirlpool WHE 4600 har veldig mange detaljer som bør fremheves. For eksempel er den som sagt svært romslig på hele 437 liter – det er veldig sammenlignet med konkurrentene. For en optimal oppbevaring finnes det 3 kurver der du kan plassere matvarene for å få en bedre oversikt. 

Med Spacemax-designet kan man faktisk få opptil 10 prosent mer nettovolum sammenlignet med frysebokser uten Spacemax. Fordi kapasiteten er stor så kan man fryse ned hele 20 kilo matvarer per døgn.

Selv om den er stor så går det ikke ut over strømregningen – modellen ligger nemlig i energiklasse A+, som er en av de beste klassene på markedet. 

Whirlpool WHE 4600 kommer også med 6th Sense-teknologi. Det betyr at modellen er intelligent nok til å finne den optimale temperaturen selv – også når du nettopp har lagt ferske matvarer i den. Hvis du imidlertid ønsker en rask nedfrysing så kan du velge FastFreeze som senker temperaturen enda mer.

For enkelt vedlikehold, rengjøring og avriming så er fryseren utstyrt med funksjonen FrostOut som holder rimet unna, og i tillegg kan man finne en elektrisk termostat og et display plassert foran på modellen. 


Matsui M200 CFW 18E

Matsui M200 CFW 18E

Matsui M200 CFW 18E har oppnådd stor popularitet blant brukerne hos Elkjøp, som tildeler den hele 4 av 5 stjerner i anmeldelser på nettsiden deres. De gode anmeldelsene begrunnes spesielt med at fryseren har en god innredning, at den er veldig effektiv og at den gir mye valuta for pengene.

Gode ting ved Matsui M200 CFW 18E

Energiklasse A+
Stor kapasitet
Med Super Freeze-funksjon
Miljøvennlig
Stillegående modell

Mer informasjon om Matsui M200 CFW 18E

Matsui M200 CFW 18E hører til blant de store fryseboksene på markedet da den kommer med en kapasitet på 200 liter. Det er forholdsvis mye og vil passe godt til en husstand på 3-4 personer.

Frysekapasiteten ligger på 15,5 kilo per døgn, og i den finnes det 2 kurver til oppbevaring. Kurvene vil gjøre det lettere å organisere matvarene. Nederst på forsiden finnes det et smart kontrollpanel der man kan regulere temperaturen. Her kan man blant annet også velge funksjonen Super Freeze som lynraskt kan fryse ned store matvarer og store porsjoner.

Modellen er i tillegg miljøvennlig da den kommer i den gode energiklassen A+. Forbruket ligger på 213 kWh per år, og i tillegg er den utstyrt med energibesparende LED-lys innvendig. Et utvendig håndtak gjør det lett å betjene lokket, som kan låses fast slik at man får en bedre beskyttelse av matvarene.

Lydnivået ligger på 42 desibel, så her er det snakk om et diskret og stillegående produkt.


Test av frysebokser – disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har gjort en test av 7 forskjellige frysebokser. De ulike modellene har alle blitt testet for frysekapasitet, energiforbruk, anbefalte innstillinger, brukervennlighet, isolasjon og stabilitet, som støy og vibrasjoner. Du kan lese hele testen til Råd & Rön her. Merk at det krever et betalt abonnement å få adgang til hele artikkelen.
Brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne fryseboks testen er basert på anmeldelser fra både ekspertkilder og forbrukere.

I og med at det ikke finnes offisielle eksperttester og anmeldelser av alle fryseboksene så har vi også tatt en titt på forbrukernes anmeldelser av noen modeller for å finne ut av hva brukerne er fornøyde med og mindre fornøyde med ved de spesifikke modellene.

Vi har brukt forhandlere som danske Skousen.dk og WhiteAway.com. Dersom du ønsker å lese brukeranmeldelsene av de ulike fryseboksene så finner du linker til de anmeldelsene vi har tatt med i denne artikkelen nedenfor.

Les brukeranmeldelser av Gram FB 3413-90 hos Skousen.dk og WhiteAway.com.


 

FAQ

Hva er en fryser?
En fryser er et elektronisk apparat som brukes til å oppbevare mat for å holde den fersk lenger.
Hvordan fungerer en fryser?
En fryser fungerer ved å senke temperaturen i fryserommet for å fryse ned maten. Når maten fryses, slutter bakterier og mikroorganismer å formere seg, noe som forlenger matens holdbarhet.
Hva er forskjellen mellom en fryseboks og en fryser?
En fryseboks er vanligvis mindre og mer bærbar enn en fryser som er laget for å installeres i hjemmet ditt. En fryseboks kan være lettere å flytte rundt og kan være nyttig hvis du trenger ekstra fryseplass midlertidig.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere