Fryseskap Test – De beste fryseskapene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Utvalget av fryseskap er stort, og det kan være vanskelig å velge riktig modell. Nedenfor har Forbrukerliv.no samlet noen av beste og mest prisbelønte modellene på markedet akkurat nå, så du enkelt kan finne fryseren som passer deg og din husholdning.

I denne artikkelen får du:
En gjennomgang av de beste og mest testvinnende fryseskapene
Guide: Bør du velge et fryseskap eller en fryseboks
En gjennomgang av alle testene vi har undersøkt, med linker til de originale kildene

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch GIN81AEF0 – innebygd fryser med praktiske funksjoner

Blant de beste fryserne med høy kapasitet

Blant T3.com sitt toppvalg av frysere i 2023
Vurdering på 4.6 basert på forbrukeranmeldelser hos Google Shopping

Bosch GIN81AEF0-fryseren har fullt justerbare hyller som gjør det enkelt og praktisk å organisere ulike frysevarer. Dette gjør at fryseren passer spesielt godt for husholdninger med ulike oppbevaringsbehov, da man enkelt får plass til frysevarer i ulike størrelser.

 • Automatisk superfrysing-funksjon
 • Intelligent inverterteknologi
 • Fullt justerbare hyller

Anmeldelse: Produktanalyse av Bosch GIN81AEF0

Rask dypfrysing for bedre matkonservering
Den automatiske superfrysing-funksjonen er en unik fordel med denne Bosch-fryseren. Med denne funksjonen kan fryseren raskt senke temperaturen, slik at nytilførte matvarer fryses ned raskt og bevarer sin ferskhet og næringsverdi. Denne funksjonen er spesielt nyttig for grønnsaker og frukt, som kan miste mye av næringsinnholdet i løpet av en lang innfrysingsperiode. Denne smarte teknologien sørger for at matvarene raskt fryses ned, og forhindrer at temperaturen i fryseren stiger og påvirker de andre frysevarene.

Smart teknologi for energieffektivitet
Bosch GIN81AEF0 skiller seg ut fra mange av konkurrentene på markedet grunnet sin intelligente inverterteknologi. Denne teknologien gjør det mulig for fryseren å justere kjøleeffekten etter mengden frysevarer i fryseren og utetemperaturen, noe som optimaliserer energiforbruket og reduserer slitasjen på kompressoren. De fleste tradisjonelle frysere kjører med fast hastighet og sløser med energi når kjølebehovet er lavere. Med den intelligente inverterteknologien kan man både spare energi og forlenge apparatets levetid.

Tilpasning av hylleplass
En annen fordel ved denne Bosch-fryseren er den tilpassbare hylleinnredningen. Denne funksjonaliteten gir brukerne mulighet til å omorganisere fryseren etter behov, noe som gjør det enkelt å få plass til større varer eller optimalisere plassen for effektiv oppbevaring. Selv om noen konkurrerende frysere kan tilby justerbare hyller, gir Bosch sitt design større muligheter for tilpasning. Denne funksjonen er spesielt verdifull for personer som har behov for å oppbevare store frysevarer som kaker i flere etasjer, eller som foretrekker å organisere fryseren på en bestemt måte.

Hva sier forbrukere og eksperter om Bosch GIN81AEF0?

Ekspertanmeldere fra T3.com har evaluert denne Bosch-fryseren og valgt den som et av sine beste valg for 2023 på grunn av den store kapasiteten og de mange nyttige funksjonene. De fremhever hvor enkelt det er å omorganisere hylleoppsettet, avrimingsfunksjonene og energieffektiviteten.

Basert på Google Shopping sine forbrukeranmeldelser er mange forbrukere fornøyde med Bosch-fryseren, der kvaliteten og ikke minst det lave støynivået er faktorer som fremheves spesielt. I tillegg setter forbrukerne stor pris på størrelsen og innredningen, og mange synes det er svært nyttig at fryseren kan tilpasses. Alt i alt anbefales denne fryseren av både forbrukere og ekspertene.

Fordeler

 • Høy kapasitet
 • Hyller som kan tilpasses
 • Energieffektiv takket være smart temperaturregulering
 • Diskret, støysvak drift
 • Mulighet for rask nedfrysing
Ulemper

 • Stor innebygd modell som kan være vanskelig å installere

Redaksjonens vurdering

Bosch GIN81AEF0 er med sin imponerende kapasitet og tilpassbare hylleplassering en pålitelig løsning for deg som trenger mye fryseplass. Den intelligente temperaturreguleringen gjør fryseren svært energieffektiv, noe som ytterligere forsterkes av hurtigfrysing-funksjonen for rask nedkjøling av nye varer. Den støysvake driften er også en fordel, da dette sørger for at fryseren ikke forstyrrer husholdningen. Potensielle kjøpere bør imidlertid være oppmerksomme på at denne fryseren er en innbyggingsmodell, noe som kan by på noen installasjonsutfordringer, spesielt med tanke på størrelsen. Når det er sagt, mener vi at fryserens gode kapasitet og allsidighet gjør den til et godt alternativ for husholdninger som trenger god oppbevaringsplass. Fryserens evne til å tilpasse seg spesifikke oppbevaringsbehov og den smarte temperaturregulering veier mer enn opp for ulempene med en litt mer komplisert installasjonsprosess.

Spesifikasjoner:
Kapasitet: 212 L
Energiklasse: F
Lydnivå: 36 dB
Dimensjoner: 177,2 x 55 x 54,5 cm
Vekt: 64,8 kg
Temperaturalarm: Nei
Hurtigfrysing: Ja
Automatisk avriming: Ja


Liebherr GP 1486 – liten benkeplate-fryser med stor kapasitet

Et godt benkeplate-alternativ

Vurdering på 4,8 basert på brukeranmeldelser hos Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Liebherr GP 1486 har et kompakt design i forhold til kapasiteten, noe som skiller den fra andre frysere i samme kategori. Denne fryseren er ideell for personer som har mindre plass tilgjengelig eller som ønsker å optimalisere kjøkkeninnredningen, da den tar lite plass samtidig som den har høy kapasitet.

 • SmartFrost-funksjon
 • Frost Safe- og Frost Protect-system
 • Kompakt i forhold til kapasiteten

Anmeldelse: Produktanalyse av Liebherr GP 1486

Rask og enkel avriming
SmartFrost-funksjonen til Liebherr GP 1486 er en av de viktigste fordelene med denne fryseren. Den reduserer isdannelse og gjør manuell avriming enklere. Sammenlignet med konvensjonelle frysere kan SmartFrost-teknologien redusere isdannelsen med opptil 60 %. Denne funksjonen forbedrer brukeropplevelsen ved at man sparer tid og krefter på avriming, en oppgave som mange gruer seg til. Andre merker tilbyr lignende funksjoner, men Liebherrs SmartFrost skiller seg ut med sin effektivitet når det gjelder å forhindre isdannelse og forenkle avrimingsprosessen.

Isolerte hyller og rom for temperaturbevaring
Liebherr GP 1486 er utstyrt med Frost Safe- og Frost Protect-systemet, som ytterligere forebygger rim- og isdannelse. Denne funksjonen reduserer behovet for avriming og sikrer holdbarheten til frysevarene. Først og fremst opprettholder disse funksjonene de lave temperaturene inne i fryseren over lengre tid, med kraftig isolerte hyller og rom. I tillegg sørger Frost Protect-funksjonen for optimal drift selv ved lavere romtemperaturer (ned til -15 grader Celsius), noe som gjør denne fryseren egnet for garasjer og andre uoppvarmede rom.

Smart, kompakt design med god plass
Et av høydepunktene med Liebherr GP 1486 er den kompakte størrelsen i forhold til kapasiteten. Med sine kompakte dimensjoner er fryseren designet for å passe inn i små rom, noe som gjør den til et ideelt valg for leiligheter eller små kjøkken. Til tross for den kompakte størrelsen har den en sjenerøs kapasitet på 102 liter, noe som gjør det mulig å oppbevare en betydelig mengde frysevarer. Dette skiller den fra andre frysere som kan være mindre kompakte samtidig som det er vanskeligere å få plass til større frysevarer.

Hva sier forbrukerne om Liebherr GP 1486?

Brukeranmeldelsene fra Google Shopping er svært positive. Denne Liebherr-modellen anses for å være av svært høy kvalitet, og forbrukerne fremhever spesielt den overraskende store kapasiteten sammenlignet med hvor liten plass den tar. Andre fremhever energieffektiviteten og det lave støynivået. Alt i alt er det et stort antall fornøyde forbrukere som mener at Liebherr GP 1486 er et utmerket alternativ som passer som benkeplatefryser på kjøkkenet eller som garasjefryser.

Fordeler

 • Godt forhold mellom størrelse og kapasitet
 • Egnet for uoppvarmede rom (fungerer ved lavere utetemperaturer)
 • Lavt strømforbruk takket være smart design (SmartFrost, FrostSafe osv.)
 • Vendbare dørhengsler
 • Barnesikring inkludert
Ulemper

 • Ingen automatisk avriming

Forbrukerlivs vurdering

Liebherr GP 1486-fryseren har et ideelt forhold mellom størrelse og kapasitet, noe som gjør den egnet for små rom uten at det går på bekostning av lagringskapasiteten. De unike funksjonene, inkludert SmartFrost og FrostSafe, sørger for effektiv drift og lavt strømforbruk. I tillegg gir de vendbare dørhengslene og barnesikringen ekstra fleksibilitet og sikkerhet. En stor fordel er at den kan brukes i uoppvarmede rom, da den fungerer effektivt ved lavere utetemperaturer. GP 1486 mangler imidlertid en automatisk avrimingsfunksjon. Likevel har den SmartFrost-teknologi og FrostSafe-systemet som reduserer isdannelse betydelig, slik at manuell avriming ikke er nødvendig like ofte. På bakgrunn av dette mener vi at Liebherr GP 1486 er et godt alternativ for de som ønsker en kompakt og effektiv fryser med gjennomtenkte funksjoner, selv om den krever manuell avriming av og til.

Spesifikasjoner:
Kapasitet: 102 liter
Energiklasse: D
Lydnivå: 37 dB
Dimensjoner: 85,1 x 60,2 x 62,8 cm
Vekt: 41,9 kg
Temperaturalarm: Nei
Hurtigfrysing: Ja
Automatisk avriming: Nei


Samsung RZ32M7005WW – effektiv fryser med minimal frostdannelse

God frittstående modell

Vurdering på 4,6 basert på forbrukeranmeldelser på Amazon.co.uk

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Samsung-fryseren RZ32M7005WWW kan skilte med et allsidig kjølesystem som sørger for jevn temperatur i hele fryseren. Med sin ekstra store kapasitet er denne fryseren et ideelt valg for store husholdninger eller de som ofte er vertskap for større sammenkomster, da den gir god plass til å oppbevare et bredt utvalg av matvarer på en enkel måte.

 • Allsidig kjølesystem
 • Null-frost-funksjon
 • LED-lys

Anmeldelse: Produktanalyse av Samsung RZ32M7005WWW

Jevne temperaturer for optimal oppbevaring av frysevarene
Den unike fordelen med det allsidige kjølesystemet er at det holder en jevn temperatur i hele fryseren. Dette oppnås ved hjelp av flere kjøleventiler som er strategisk plassert inne i fryseren for å sikre at kald luft når ut i alle hjørner. Dette er en forbedring sammenlignet med konkurrentene som ofte fokuserer kjølingen på mindre områder, noe som kan føre til ujevne temperaturer og dårlig holdbarhet på frysevarene i enkelte seksjoner. Denne funksjonen kan være spesielt nyttig ved oppbevaring av store mengder mat, slik at alt holder optimal temperatur og ikke ødelegges.

Rask og effektiv kjøling med null-frost-funksjon
Null-frost-funksjonen, som finnes i de fleste av Samsungs kjøle- og frysemodeller, anses som en verdifull funksjon. Den forhindrer oppbygging av is i fryseren, noe som reduserer behovet for manuell avriming. I tillegg sørger luftsirkulasjonen for raskere avkjøling, noe som gir bedre holdbarhet for frysevarene. Ytelsen og levetiden sikres også ved at man unngår slitasje forbundet med frostdannelse. I tillegg sørger denne funksjonen for at maten ikke dekkes av frost, slik at tekstur og smak bevares.

Kvalitet kombinert med konkurransedyktig kapasitet
Den ekstra store kapasiteten til denne frittstående Samsung-fryseren skiller seg ut fra de fleste konkurrentene. Med en total lagringskapasitet på 323 liter gir denne fryseren god plass til en stor mengde frysevarer, eller for husstander som liker å lage mat i flere omganger og fryse ned måltider til senere bruk. Et slikt volum kan være spesielt fordelaktig for dem som ofte har gjester og liker å lage store måltider. Sammen med det allsidige kjølesystemet og den praktiske LED-belysningen er denne fryseren et virkelig godt alternativ for de som trenger en større fryseløsning.

Hva sier forbrukerne om Samsung RZ32M7005WW?

Det er mange svært positive anmeldelser fra fornøyde kunder på Amazon. Blant annet fremheves den store kapasiteten og hylleinndelingen, og spesielt nevnes null-frost-funksjonen som har vist seg å være svært effektiv for å minimere isdannelse. De fleste mener at dette er en pålitelig fryser av høy kvalitet. Det generelle inntrykket er at kundene er fornøyde og gjerne anbefaler denne fryseren videre.

Fordeler

 • Eksepsjonell frittstående kapasitet
 • Ingen frostdannelse
 • Jevne temperaturer for bedre kjøling
 • Rask og enkel digital betjening
 • LED-belysning
Ulemper

 • Kan være for støyende

Forbrukerlivs vurdering

Samsung RZ32M7005WWW er etter vår mening et godt valg for deg som trenger god oppbevaringsplass og effektiv nedkjøling av frysevarer. Fryseren har en stor kapasitet og er derfor godt egnet for større husholdninger eller de som liker å ha mange ulike varer tilgjengelig. Null-frost-funskjonen forhindrer dannelsen av iskrystaller, noe som sikrer at maten holder seg frisk lenger, samtidig som vedlikeholdet minimeres. En annen fordel er den jevne temperaturen i hele fryseren, som bidrar til bedre kjøling og konservering av frysevarene. Den digitale kontrollskjermen er brukervennlig og gjør det raskt og enkelt å justere temperaturen, og LED-belysningen gir bedre sikt inne i fryseren. En mulig ulempe er at den kan være litt støyende. Men støynivået er muligens lavere enn hos de fleste frysere med denne kapasiteten, og vi mener at fordelene ved denne modellen veier opp for denne potensielle ulempen. Alt i alt er denne Samsung-fryseren et godt alternativ for deg som er ute etter en effektiv og brukervennlig fryser med høy kapasitet.

Spesifikasjoner:
Kapasitet: 323 L
Energiklasse: F
Lydnivå: 40 dB
Dimensjoner: 185 x 69,4 x 59,5 cm
Vekt: 78 kg
Temperaturalarm: Ja
Hurtigfrysing: Ja
Automatisk avriming: Ja


Whirlpool W390FO – Stor og energieffektiv fryser

Budsjettvennlig valg

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

Whirlpool W390FO er utstyrt med et unikt dreneringssystem for tinevann, noe som skiller den fra andre frysere på markedet. Denne fryseren er ideell for de som gruer seg til den tungvinte prosessen med manuell avriming og fjerning av overflødig vann. Den gjør vedlikeholdet enklere og er et godt alternativ for de som ønsker en praktisk og brukervennlig fryser med stor kapasitet. 

 • 6th SENSE-teknologi
 • Dreneringssystem for tinevann
 • Låsbar dør

Anmeldelse: Produktanalyse av Whirlpool W390FO

Tilpasningsdyktige temperaturer for energieffektivitet
Whirlpool W390FOs 6th SENSE-teknologi gir smart overvåking av temperaturen inne i fryseren og tilpasser kjølenivået etter mengden frysevarer som oppbevares. Til sammenligning vil mange andre frysere på markedet kun tilbyr statiske temperaturinnstillinger, noe som kan føre til ineffektiv energibruk eller mindre optimale oppbevaringsforhold. 6th SENSE-teknologien kan for eksempel tilpasse seg en plutselig temperaturøkning når nye varer legges inn, slik at maten holder seg på ønsket temperaturnivå.

Forenklet avriming og vedlikehold
Whirlpool W390FO har et dreneringssystem som leder tinevannet ut av fryseren. Dette fjerner behovet for å tørke opp vannet manuelt, noe som gjør det enklere å vedlikeholde og rengjøre fryseren. I motsetning til andre konkurrerende frysere, hvor det kan det være nødvendig å fjerne tinevannet manuelt, slipper man her dette ekstra trinnet i avrimingsprosessen. Denne funksjonen er spesielt nyttig for personer som bor i fuktige områder eller som ofte opplever strømbrudd som kan føre til tining.

Ekstra sikkerhet
Den låsbare døren er en viktig egenskap ved Whirlpool W390FO, og gir en ekstra sikkerhet. Låsefunksjonen kan være spesielt nyttig for personer som ønsker å begrense tilgangen til fryseren, for eksempel husholdninger med nysgjerrige barn eller bofellesskap der man ønsker å beskytte innholdet i fryseren.

Fordeler

 • Fryser med høy kapasitet
 • Rask og effektiv nedfrysning av mat
 • Forenklet vedlikehold takket være drenering
 • Fire kurver inkludert
 • Energieffektiv med lavt strømforbruk
Ulemper

 • Mangel på funksjoner for automatisk avriming og hurtigfrysing

Forbrukerlivs vurdering

Whirlpool W390FO er en fryser med høy kapasitet som sikrer rask og effektiv oppbevaring av frysevarer. En av de gode egenskapene ved denne fryseren er det enkle vedlikeholdet takket være det innebygde dreneringssystemet, som fjerner de vanlige utfordringene ved avriming. I tillegg har den fire kurver for organisering av frysevarer, noe som gjør den enda mer brukervennlig. Energieffektiviteten og det lave strømforbruket sørger for at dette er et godt alternativ både for miljøet og strømregningen. På grunn av den rimelige prisen er det imidlertid verdt å merke seg at den mangler automatisk avriming og hurtigfrysing. Men med tanke på energieffektiviteten og den generelt raske nedfrysningen, er dette et godt valg for dem som prioriterer høy kapasitet og økonomisk drift.

Spesifikasjoner:
Kapasitet: 394 liter
Energiklasse: E
Lydnivå: 42 dB
Dimensjoner: 91,6 x 140 x 69,8 cm
Vekt: 48,9 kg
Temperaturalarm: Nei
Hurtigfrysing: Nei
Automatisk avriming: Nei


Bauknecht GKN 2173

Testvinner hos tyske Stiftung Warentest

Bauknecht GKN 2173

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

 

·
Fryseskapet fra Bauknecht er kåret som testvinner av Stiftung Warentest, som er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. I testen klarer fryseskapet seg godt på nesten alle parametere og utmerker seg spesielt for sitt energiforbruk og brukervennlighet.

Lavt energiforbruk og stor frysekapasitet

Fryseskapet befinner seg i energiklasse A, som er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Det årlige energiforbruket er estimert til å være på 182 kWh, og støynivået er lavt med kun 40dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Fryseren har en kapasitet på hele 310 liter og frysekapasitet på 34 kilo i døgnet. Til tross for fryserommets store størrelse, får fryseevnen ros i testen, samt for temperaturstabiliteten. Dette, sammen med det lave energiforbruket, indikerer at fryseskapets isolasjon er ganske bra. Skulle temperaturen i fryseren mot forventning bli for høy, for eksempel ved strømbrudd, vil en alarm varsle deg om dette.

Selve fryserommet har en stjerneklassifisering på fire, som er den beste merking som kan gis. Et fryserom med denne merkingen har den best mulige fryseevnen og er godkjent for både frysing og langsiktig lagring.

Fryserommet er inndelt i fem fryseskuffer, hvorav ett er ekstra stort, med plass til store frysevarer, og i tillegg to justerbare hyller med dør på toppen. Alle skuffer og dører er gjennomsiktige, så det er lett å se hvilke varer som er plassert i skuffen.

Fryseren er også godt opplyst og en elektronisk skjerm på innsiden av døren, gjør det enkelt både å overvåke og stille temperaturen. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm gjøre deg oppmerksom på dette. Bauknecht er også utstyrt med en NoFrost-funksjon, og manuell avriming er derfor overflødig.

Derfor er Bauknecht GKN 2173 et godt valg

Fryseskapet har både en svært høy frysekapasitet på hele 310 liter og et svært lavt energiforbruk, som sjelden sees sammen. Bauknecht er derfor et godt økonomisk valg på flere punkter, siden det gir mulighet for å fryse ned mye mat, uten at strømregningen kommer ut av kontroll. Fryseskapet kan romme like mye som en tradisjonell fryser, men et fryseskap tar mye mindre plass og er lettere å plassere. Med Bauknecht, får du et enkelt fryseskap med betjening, fryseevne og temperaturstabilitet i veldig god kvalitet.

Utvalgte fordeler ved Bauknecht ved GKN 2173:
Stor kapasitet på 310 liter
God temperaturstabilitet
Frysekapasitet på 34 kilo per døgn
Testvinnende betjening
 Lavt energiforbruk
Alarm ved for høy temperatur


Skal du velge et fryseskap eller en fryseboks?

Står du overfor et valg mellom en fryseboks og et fryseskap, og er usikker på hva du skal velge? Det er flere faktorer som er verdt å vurdere og som kan være avgjørende for ditt valg.

Hva har du plass til

Den første åpenbare forskjellen mellom de to typene, er selvfølgelig plassen de opptar. En fryseboks kan raskt fylle mye, og være vanskelig å passe, mens en fryser har en langt større fleksibilitet når det gjelder plassering. Tilgang til frysevarene er også betydelig enklere og mer håndterlig i en fryser, mens det raskt kan være en stor oppgave å finne noe i bunnen av fryseboksen.

Hvis du har behov for en løsning, som kan fungere på så lite plass som mulig, eller du ønsker du en stor fryser til daglig bruk på kjøkkenet, så vil en fryseboks være det opplagte valget.

Hvor stor frysekapasitet trenger du

Er valget av fryser ikke tatt for deg ved begrenset plass eller beliggenhet, så kan en annen utslagsgivende faktor være frysekapasiteten. En av fryseboksens helt klare fordeler er at de fleste modellene ofte har større kapasitet enn et fryseskap.

I tillegg er mulighetene med en fryseboks ofte større, siden du kan få plass til nesten alt i dem, og ikke er begrenset av skuffer eller hyller. Om du har en husholdning, som krever ekstra plass til frysevarer, eller du er typen som plukker bær om sommeren for å ha hele vinteren, så kan en dypfryser være det beste valget.

Det er viktig at du velger en fryser som passer til dine vaner og behov. Hvis du for eksempel kjøper en fryser med kapasitet på 500 liter, for så å putte en pose med erter og en kilo kjøttdeig i den, så blir det snart en dyr fornøyelse, selv om fryseren var på tilbud. Hvis du kjøper en fryser med mye større kapasitet enn hva du trenger, så kan man nemlig ikke lenger stole på fryserens energimerking, og strømregningen kan være betydelig høyere enn hva man hadde forventet.

Et annet behov du bør vurdere er, hvor ofte du trenger tilgang til dine frysevarer. Frysebokser er ofte både store og dype og åpnes i toppen, noe som betyr at de ikke alltid det mest hensiktsmessige til daglig bruk, siden det kan være vanskelig å finne den ønskede frysevaren, spesielt hvis den ligger nederst i fryseren.

Fryserens energiforbruk

Enten du velger å investere i en fryseboks eller et fryseskap, så er det alltid viktig å vurdere produktets energiforbruk. Selv om det vanligvis er billigere å investere i en fryser med lavere energimerking, kan den raskt bli en kostbar investering i det lange løp.

De fryserne som er mest energieffektive har ofte også en tendens til å være dyrere enn mindre energieffektive modeller. Dette er ofte fordi de er dyrere i produksjon. Bedre energimerking betyr bedre isolasjon, akkurat som energieffektive frysere ofte er utstyrt med flere funksjoner som sørger for å holde en stabil temperatur. Ofte ser man, at frysebokser har et litt lavere strømforbruk enn fryseskap.

Så selv om det ofte er dyrere på kort sikt å investere i en mer energivennlig fryser, kan det på lang sikt ofte betale seg, både for din strømregning og for miljøet. Du kan lese mere om energimerkinger og strømforbruk på nettsiden Energimerking.no. 

Avriming

Er det viktig at avrimingen av din fryser er lett eller helt overflødig, så vil et fryseskap ofte være det beste valget. De fleste modeller av fryseskap er utstyrt med NoFrost, som betyr at det ikke dannes is i fryseren, og avriming er derfor ikke nødvendig. Mange fryseskap, derimot, er bare utstyrt med en LowFrost-funksjon, som betyr at dannelsen av is er betraktelig redusert, men at en manuell avriming fortsatt er nødvendig.

Avhengig av hvilke muligheter for avriming fryseboksen har, så kan det fort bli et komplisert prosjekt å avrime en fryseboks. Ønsker du å investere i en fryseboks, så kan det lønne seg å gå for en modell som har LowFrost-funksjon, og i beste fall NoFrost-funksjon.

Vurderer du å investere i en fryseboks, eller ønsker du bare å se hvilke modeller som er anbefalt, kan du lese vår store test av frysebokser. På samme side kan du også finne en guide til hva din frysers plassering i hjemmet og energimerking betyr for din strømregning.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere.

Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Liebherr GNPes 4355

Toppscorer hos svenske Råd & Rön 

Liebherr GNPes 4355

·
Denne modellen fra Liebherr utmerker seg i test for sin høye brukervennlighet, enkle betjening, samt svært lave støynivå og energiforbruk. Modellen er det eneste fryseskapet med energimerking A, som har vært del av testen hos svenske Råd & Rön. Energimerking A er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Fryseskapets årlige energiforbruk er estimert til bare 168 kWh.

Nytenkende teknologi og innovativt design

Fryseskapet passer til en større husholdning, siden den har en kapasitet på hele 270 liter. I forhold til at modellen er i energiklasse A, så er dette veldig bra. Frysekapasiteten er på 18 kilo per døgn, og ser man dette i forhold til det lave energinivået, så er det veldig bra. Lydnivået på fryseren er også utrolig lavt og ved aktivering av kompressoren, er støynivået bare på 38 dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Liebherr GNPes 4355 er i klimaklasse SN-T, som betyr at fryseren fungerer optimalt i romtemperaturer mellom 10-43 °C. Klimaklasse SN-T er også egnet for et rom med varierende temperatur.

Fryseren har en NoFrost-funksjon, og dette betyr at den er avrimingsfri, noe som er en virkelig god detalj. Manuell avriming av en fryser på 270 liter kan være mye arbeid. Fryseren har elektronisk temperaturinnstilling, som gjør at du enkelt og nøyaktig både kan se og vise hvor kald fryseren skal være. Skjermen er lett tilgjengelig for lesing og kontroll på innsiden av døren.

Skulle uhellet være ute og temperaturen bli upassende høy, for eksempel ved strømbrudd, så vil varene, ifølge Liebherr selv, holde seg kaldt i opptil 20 timer i fryseren. Når temperaturen i fryseren er for høy, vil en alarm gjøre deg oppmerksom på dette.

Fryserommet er lyst opp med en kraftig LED-belysning, slik at du enkelt kan finne dine frysevarer. Selve fryserommet er innredet med åtte skuffer, hvorav sju er på hjul. Fryserens innredning med VarioSpace sikrer at du kan raskt og fleksibelt kan justere fryserommene som du vil, så du kan lett får plass til større frysevarer, som ikke umiddelbart passer i fryseskuffene.

Døren til fryserommet åpnes lett med modellens stålhåndtak, som har en integrert åpningsmekanisme som gjør døren ekstra lett å få opp. Både døren, vegger og håndtak er laget av rustfritt stål og har en “anti-fingeravtrykk”-teknologi som sikrer at det ikke vil sette seg stygge fingeravtrykk på fryseskapet. Dørhengslene er venstrehengt fra produsentens side. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm varsle deg om dette.

Derfor er Liebherr GNPes 4355 et godt valg

Brukervennlig og energivennlig er stikkord for dette fryseskapet. Hvis du har spesielt fokus på strømregninga og hvor mye dine husholdningsprodukter belaster miljøet, så er denne modellen et godt valg. Bare svært få frysere har oppnådd energimerking A, og det sees enda mer sjeldent ved en kapasitet på 270 liter.

Fryseskapet har også en svært høy brukervennlighet og betjening, som også utmerker seg i test, der modellen roses for sin lette tilgang til frysevarene. Den automatiske avrimingssyklusen øker brukervennligheten ytterligere, siden modellen også utmerker seg ved å være enkel å rengjøre. Fryseskapet ligger i den svært dyre enden av skalaen, men med denne modellen får du også kvalitetskontroll og design i særklasse.

Utvalgte fordeler ved Liebherr GNPes 4355:
 NoFrost-funksjon
Kapasitet på 270 liter
Energimerking A
Svært lav støy
Anti-fingeravtrykk på overflaten
Alarm ved for høy temperatur


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke fryseskap er best i test?

Bauknecht GKN 2173

Hvordan testes fryseskapene?

De testes på hvor raskt de kan fryse ned store porsjoner mat, hvor mye energi de bruker, hvor godt de fungerer på de anbefalte innstillingene og hvor isolerende de er. I tillegg testes de også på ting som brukervennlighet, støynivå og hvor enkle de er å avrime.

Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for frysere går fra A til G. Det er anbefalt at du velger en modell i energiklasse A.


Test av fryseskap – Disse kildene har vi gjennomgått:

I avsnittene ovenfor, har vi samlet den viktigste informasjonen om forskjellige modeller av fryseskap. Vi har hentet ekspertvurderinger og analyser fra ulike kilder og de er alle er oppført nedenfor. På denne måten kan du selv lese videre, hvis du vil ha mer informasjon.

Stiftung Warentest
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, og deres tester er kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. De har gjort en gjennomgang av 26 forskjellige frysere, som alle har blitt bedømt for fryseevne, energiforbruk, betjening, alarmfunksjoner og temperaturstabilitet. Du kan lese hele testen her, hvis du har et betalt medlemskap hos Stiftung Warentest eller kjøper tilgang til den enkelte artikkel.

T3.com

T3.com er et veletablert nettbasert teknologimagasin som er kjent for sine ekspertanmeldelser, nyheter og kjøpsguider. Magasinet dekker et bredt spekter av forbrukerelektronikk og gadgets, inkludert smarttelefoner, bærbare datamaskiner, smartklokker, hodetelefoner og hvitevarer. Med et team av erfarne teknologijournalister og anmeldere gir T3.com detaljerte vurderinger av de nyeste teknologiproduktene hvor man som leser kan få innsikt i funksjoner, ytelse og verdi for pengene. Innholdet er skreddersydd for å hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger ved å sammenligne produkter, fremheve de nyeste teknologiske fremskrittene og vise frem de beste alternativene på markedet. T3.com er anerkjent som en pålitelig kilde til informasjon og besøkes av både teknologientusiaster, fagfolk og vanlige forbrukere.

Du kan lese eksperttesten av Bosch GIN81AEF0 her.

Google shopping

Google Shopping er en nettbasert shoppingplattform som samler produktoppføringer fra ulike nettbutikker og gjør det enkelt for forbrukerne å bla gjennom, sammenligne og kjøpe produkter fra ulike steder. En av de viktigste funksjonene i Google Shopping er systemet for brukeranmeldelser. Google Shopping samler inn brukeranmeldelser fra flere kilder, inkludert de opprinnelige forhandlernes nettsteder, tredjepart-nettsteder med anmeldelser og direkte innsendte anmeldelser fra forbrukere på plattformen. Disse anmeldelsene gir verdifull innsikt i andre kunders erfaringer med produktene, og hjelper potensielle kjøpere med å ta informerte beslutninger. Google Shopping konsoliderer disse anmeldelsene og viser en samlet vurdering basert på den gjennomsnittlige poengsummen som anmelderne har gitt.

Du kan lese brukeranmeldelser for Bosch GIN81AEF0 her.
Du kan lese brukeranmeldelser for Liebherr GP 1486 her.

Amazon

Amazon er en multinasjonal netthandelsplattform som ble grunnlagt i 1994 av Jeff Bezos, og som har vokst til å bli en av verdens største detaljhandlere med tilstedeværelse i over 200 land. I tillegg til sin nettbaserte markedsplass har Amazon også ekspandert på en rekke andre områder, blant annet cloud computing, digital strømming og kunstig intelligens. En annen viktig funksjon hos Amazon er systemet for brukeranmeldelser, der kundene kan gi tilbakemeldinger og rangere produktene de har kjøpt. Dette systemet gir verdifull informasjon til andre potensielle kjøpere, slik at de kan ta informerte beslutninger om kjøpene sine. Omtalene kan også sorteres etter ulike kategorier, for eksempel “mest nyttige” eller “nyeste”, for å hjelpe kundene med å finne de mest relevante tilbakemeldingene.

Du kan lese brukeranmeldelser for Samsung RZ32M7005WWW her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere