Fryseskap test – De beste fryseskapene – Best i Test guide

0

Utvalget av fryseskap er stort, og det kan være vanskelig å velge riktig modell. Nedenfor har Forbrukerliv.no samlet noen av beste og mest prisbelønte modellene på markedet akkurat nå, så du enkelt kan finne fryseren som passer deg og din husholdning.

I denne artikkelen får du:
🔸 En gjennomgang av de beste og mest testvinnende fryseskapene
🔸 Guide: Bør du velge et fryseskap eller en fryseboks
🔸 En gjennomgang av alle testene vi har undersøkt, med linker til de originale kildene

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Liebherr SGN3036 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Liebherr SGN3036 fryseskab

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer

 

Modellen Liebherr SGN3036 har blitt testet både av det danske forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön. Begge forbrukerrådene er enige i at Liebherr SGN3036 er et veldig godt fryseskap.

Dette fryseskapet vil være godt egnet til en litt større husstand som også tenker på miljøet. Liebherr SGN3036 er av typen frittstående fryseskap.

Passer til 4-5 personer

Liebherr SGN3036 er et romslig fryseskap med en kapasitet på 257 liter. Dette vil passe til en husstand på ca. 4-5 personer.

Denne modellen vil også være godt egnet til den forbrukeren som foretrekker å kjøpe inn masse på én gang og deretter fryse ned maten.

Modellen er veldig romslig, men den store størrelsen går ikke utover miljøet da fryseskapet ligger i energiklasse A++. Dette er en av de beste og grønneste energiklassene på markedet.

Modellen har en nedfrysningskapasitet på 20 kilo per døgn og er funksjonell i romtemperaturer mellom 10 og 43 grader.

Av-iser automatisk

Liebherr SGN3036 fryseskap vil være enklere å få plass til enn en fryseboks, til tross for den store romsligheten. Modellen er også utstyrt med moderne teknologi som for eksempel den automatiske av-isingsfunksjonen. Denne sparer forbrukeren for å måtte ta ut alle matvarene og av-ise fryseskapet selv.

Også temperaturen er det fullstendig kontroll på da modellen er utstyrt med en elektronisk temperaturstyring. Det betyr at man alltid kan være sikker på at temperaturen er både kald og stabil.

Støysvak modell

De fleste vil ha et fryseskap stående i et separat rom, som for eksempel på vaskerommet eller i en bod. Dersom man bor i et mindre hus eller i en leilighet vil det være et opplagt valg å velge et fryseskap som ikke lager mye lyd og derfor ikke blir et forstyrrende element. Liebherr SGN3036 er et slikt stillegående fryseskap med et lydnivå på kun 42 dB. Dette lydnivået er så diskré at man nesten ikke vil kunne høre det.

I tillegg er fryseskapet fra Liebherr laget så fleksibelt som mulig slik at man kan oppbevare utrolig mange matvarer i modellen. Utover dette finnes det også belysning i form av innvendig LED-lys og et elektronisk display. Dette vil gi brukeren enda bedre oversikt.

Liebherr SGN3036 måler 185 cm (h), 60 cm (b), 63 cm (d) og veier 81 kilo i bruttovekt.

Utvalgte fordeler ved Liebherr SGN3036:

🔵 Kapasitet på 257 liter, som passer til 4-5 personer
🔵 Energiklasse A++
🔵 Automatisk av-isingsfunksjon
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 Elektronisk display og innvendig LED-belysning


Liebherr SGNef3036

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Liebherr SGNef3036

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
13 999,00 Kr. 0,00 Kr. 13 999,00 Kr. Les mer
17 299,00 Kr. 0,00 Kr. 17 299,00 Kr. Les mer
17 499,00 Kr. 0,00 Kr. 17 499,00 Kr. Les mer

 

Modellen Liebherr SGNef3036 har gått av med seieren i det danske forbrukerrådet Tænks test av fryseskap. Modellen er både romslig, energivennlig og støysvak. Liebherr SGNef3036 er av typen frittstående fryseskap.

Kapasitet på 253 liter

Dette fryseskapet fra Liebherr er et romslig fryseskap med en kapasitet på 253 liter. Derfor vil modellen passe godt inn i en mellomstor husstand på 4-5 personer, eller i en husstand hvor forbrukeren foretrekker å kjøpe inn masse mat på én gang og har bruk for å fryse ned store mengder matvarer samtidig.

I denne sammenheng er det lurt å legge merke til at Liebherr SGNef3036 har en nedfrysningskapasitet på 20 kilo per døgn.

Stor oversiktlighet

Liebherr SGNef3036 er lett å få plass til i forhold til en fryseboks. Modellen er innredet slik at de forskjellige skuffene både gir god oversikt og sørger for at man kan oppbevare så mange matvarer som mulig i fryseskapet.

Modellen har en venstrehengt dør, men døren er vendbar dersom kjøkkenet eller boden passer bedre til en dør som svinger den andre veien. Liebherr SGNef3036 gjør nedfrysing så lett som mulig for forbrukeren da modellen er utstyrt med en automatisk av-isningsfunksjon slik at man slipper manuelt arbeid.

Hensyn til miljøet

For et så lavt strømforbruk som mulig ligger denne modellen i energiklasse A++. Dette er bra for både miljøet og forbrukerens økonomi.

Modellen får enda mer skryt for å være designet i et flott og stilrent utseende med farge og materiale i rustfritt stål, slik at den er nøytral nok til å passe inn i alle slags hjem.

Videre er modellen også utstyrt med Anti FingerPrint som sikrer at fronten ikke grises til med tydelige fettmerker fra fingre.

Utover dette får man med Liebherr SGNef3036 et fryseskap som man nesten ikke merke til lydmessig da lydnivået på denne modellen ligger på 42 dB. Dette er veldig lavt.

Modellen måler 185 cm (h), 60 cm (b), 63 cm (d) og veier 81 kilo i bruttovekt.

Utvalgte fordeler ved Liebherr SGNef3036:

🔵 Kapasitet på 253 liter – nok til 4-5 personer
🔵 Innredet med hensyn til oversiktlighet
🔵 Vendbar dør
🔵 Automatisk av-isningsfunksjon
🔵 Anti FingerPrint


AEG AGE72924NW

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

AEG AGE72924NW

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det danske forbrukerrådet Tænk har foretatt en omfattende test av en lang rekke fryseskap. Blant disse finnes modellen AEG AGE72924NW som ekspertene generelt er veldig fornøyde med.

Derfor får AEG AGE72924NW en topplassering av de danske ekspertene. Dette fryseskapet fra AEG vil være et ideelt valg for en mellomstor husstand som har bruk for stor kapasitet og gode funksjoner. Modellen er et frittstående fryseskap.

241 liters kapasitet

AEG AGE72924NW er som sagt et romslig fryseskap med en kapasitet på 241 liter. Man kan velge å gjøre store innkjøp en gang iblant eller mindre innkjøp jevnlig. Døren har CustomFlex som gjør at oppbevaring av mindre matvarer også er enkelt og oversiktlig slik at de ikke forsvinner i mengden.

Skuffene er gjennomsiktige for bedre oversikt og kjører på skinner for større komfort for forbrukeren.

Glasshyllene er laget i FlexiGlass, som også sørger for optimal plassbesparing. Disse hyllene finnes i den øvre halvdelen av fryseskapet. Her kan de fritt flyttes rundt slik at det er plass til selv store matvarer.

Det innvendige LED-lyset med fade-effekt bidrar til bedre oversikt.

Intelligent fryseskap

AEG AGE72924NW er utstyrt med flere smarte funksjoner som sikrer et optimalt fryseresultat. Blant disse gjelder blant annet en døralarm som reagerer dersom man ikke får lukket fryseskapet ordentlig, samt en elektronisk temperaturstyring som holder styr på gradene.

Fryseskapet har også en visuell temperaturalarm i tillegg til funksjonen No Frost. Dette er en automatisk av-isningsfunksjon slik at forbrukeren slipper det manuelle arbeidet med å av-ise fryseren.

Lavt strømforbruk

AEG AGE72924NW vil være et godt valg for den økonomi- og miljøbevisste forbrukeren da modellen er ligger i energiklasse A++. Det vil si at den ligger i den bedre enden av energiskalaen.

Modellens årlige strømforbruk ligger også i den lave enden på kun 236 kWh.

Dette fryseskapet har en nedfrysningskapasitet på 22 liter om dagen. Skulle det oppstå et strømbrudd så ligger tiningstiden på 25 timer.

AEG AGE72924NW måler 185 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Utvalgte fordeler ved AEG AGE72924NW:

🔵 Kapasitet på 241 liter
🔵 CustomFlex dørinnredning
🔵 Døralarm
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 Automatisk av-isningsfunksjon


AEG AGE72924NX

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk

AEG AGE72924NX fryseskab

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

AEG AGE72924NX har blitt testet både av det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.

Ekspertene fra begge landene er fornøyde med modellen som får flotte plasseringer i de respektive testene. AEG AGE72924NX vil være et godt kjøp for en mellomstor husstand og forbrukeren som foretrekker et fryseskap med et par smarte funksjoner.

Denne modellen er et frittstående fryseskap.

A++ fryseskap

AEG AGE72924NX er laget til å være strømbesparende selv om modellen er rimelig stor. Energiklassen den ligger i, nemlig A++, ligger i den lave enden av energiskalaen med et årlig strømforbruk på 236 kWh.

Modellen har veldig stor kapasitet på 241 liter og vil passe godt til en familie på 4-5 personer.

Fryseskapets innredning er oversiktlig for best mulig brukervennlighet. Modellen har gjennomsiktige fryseskuffer og det finnes også innvendig LED-belysning i fryseskapet som bidrar til bedre oversikt – i tillegg til et elektronisk display.

Elektronisk temperatur

Det er viktig med en jevn, lav temperatur når det gjelder frosne matvarer. Derfor er AEG AGE72924NX utstyrt med en elektronisk temperaturstyring. Da er man sikker på å få akkurat den temperaturen man ønsker.

Dette fryseskapet er også laget for å være til best mulig hjelp for forbrukeren og er derfor utstyrt med en automatisk No Frost av-isningsfunksjon som sikrer optimal vedlikeholdelse av fryserens innside.

Bråker ikke

Det lave støynivået er en annen fordel ved denne modellen som er verdt å fremheve.

Lydnivået ligger nemlig kun på 42 dB, som betyr at man stort sett ikke kan høre fryseskapet i det hele tatt. Dette er spesielt viktig i mindre leiligheter hvor man ofte vil oppholde seg nærme kjøkkenet.

Utover dette har AEG AGE72924NX en nedfrysningskapasitet på 22 kilo per døgn. Da kan man lett kjøpe inn store mengder matvarer og legge alle de ferske varene i fryseren på én gang.

Dette fryseskapet er designet til å være både fint og nøytralt i en stålgrå farge, og modellen kommer i tillegg med en Anti Fingerprint-funksjon som sikrer at fryseskapet ikke blir tilgriset med fete fingermerker.

Døren er venstrehengt, men kan vendes dersom det passer bedre med en høyrehengt fryseskapsdør.

AEG AGE72924NX måler 185 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d) og veier 77 kilo i bruttovekt.

Utvalgte fordeler ved AEG AGE72924NX:

🔵 God kapasitet på 241 liter
🔵 Gjennomsiktige fryseskuffer
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 No Frost av-isningsfunksjon
🔵 Anti Fingerprint


Electrolux EUE2984MFX

God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux EUE2984MFX fryseskap

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 459,00 Kr. 0,00 Kr. 11 459,00 Kr. Les mer
17 098,00 Kr. 0,00 Kr. 17 098,00 Kr. Les mer
17 098,00 Kr. 0,00 Kr. 17 098,00 Kr. Les mer

 

Modellen Electrolux EUE2984MFX har blitt testet av det danske forbrukerrådet Tænk og ekspertene er veldig imponerte over modellen som får topplasseringer i testen. Tænk kårer faktisk modellen til testvinner. Electrolux EUE2984MFX vil være fordelaktig for en mellomstor husstand som vil redusere strømforbruket og få teknologisk hjelp fra fryseskapet selv. Electrolux EUE2984MFX er av typen frittstående fryseskap.

Romslig fryseskap

Electrolux EUE2984MFX har en stor frysekapasitet på 236 liter som vil passe bra til forbruket til en husstand på 4-5 personer. Ettersom modellen har en nedfrysningskapasitet på 22 liter per døgn så vil det være mulig å gjøre store innkjøp og legge alle matvarene rett i fryseren på én gang.

Denne modellen har et unikt oppvarmingssystem med CustomFlex. Dette gjør at man kan endre på innredningen etter eget ønske. Da kan man oppbevare selv store matvarer med vanskelige former fordi den fleksible innredningen i døren har flyttbare bokser.

God oversikt

Electrolux EUE2984MFX er også utstyrt med sterke glasshyller som gir bedre oversikt over hvilke matvarer man har i fryseren, i tillegg til at hyllene er enkel å rengjøre. Utover dette er modellen også utstyrt med LED-belysning som man selv kan justere etter behov. Da er man alltid er sikker på å få en belysning som er tilpasset ens egne preferanser.

Dette fryseskapet er også veldig enkelt å plassere i forhold til en tradisjonell fryseboks slik at selv mindre kjøkken/boder vil kunne få plass til modellen. Skal man plassere fryseskapet i nærheten av steder man oppholder seg mye så er det fordelaktig med et stillegående fryseskap. Med et lydnivå på 42 dB er det nettopp dette modellen er.

Videre er også Electrolux EUE2984MFX et miljøvennlig fryseskap i energiklasse A++.

Moderne teknologi hjelper til

Fryseskapet fra Electrolux er utstyrt med flere gode og høyteknologiske funksjoner som gir en stor hjelpende hånd i hverdagen. Modellen er for det første utstyrt med en Frost Free automatisk av-isningsfunksjon.

Frost Free fungerer ved at en vifte sørger for økt luftsirkulasjon som også sikrer at etikettene på frysevarene forblir lesbare da de ikke blir dekt med is. Utover dette har Electrolux EUE2984MFX en elektronisk temperaturstyring med et tilsvarende LCD-display på døren. Denne styringen sørger for at man kan stille inn nøyaktig den temperaturen man ønsker og fryseskapet vil alltid holde den korrekte temperaturen.

Displayet på døren viser dette og bidrar til et flott utseende.

Modellen har en pen farge i rustfritt stål og Anti Fingerprint sikrer at fryseskapet ikke får stygge, fete fingermerker på seg.

Electrolux EUE2984MFX måler 185 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d) og veier 76 kilo i bruttovekt.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EUE2984MFX:

🔵 Kapasitet på 236 liter
🔵 Innredning med CustomFlex
🔵 Støysvak modell på kun 42 dB
🔵 Frost Free automatisk av-isningsfunksjon
🔵 Elektronisk temperaturstyring


Liebherr GNPes 4355

Toppscorer hos svenske Råd & Rön 
Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Liebherr GNPes 4355

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
21 799,00 Kr. 0,00 Kr. 21 799,00 Kr. Les mer
21 999,00 Kr. 0,00 Kr. 21 999,00 Kr. Les mer
21 999,00 Kr. 0,00 Kr. 21 999,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Liebherr utmerker seg i test for sin høye brukervennlighet, enkle betjening, samt svært lave støynivå og energiforbruk. Modellen er det eneste fryseskapet med energimerking A+++, som har vært del av testen hos danske Tænk og svenske Råd & Rön. Energimerking A+++ er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Fryseskapets årlige energiforbruk er estimert til bare 168 kWh.

Nytenkende teknologi og innovativt design

Fryseskapet passer til en større husholdning, siden den har en kapasitet på hele 270 liter. I forhold til at modellen er i energiklasse A+++, så er dette veldig bra. Frysekapasiteten er på 18 kilo per døgn, og ser man dette i forhold til det lave energinivået, så er det veldig bra. Lydnivået på fryseren er også utrolig lavt og ved aktivering av kompressoren, er støynivået bare på 38 dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Liebherr GNPes 4355 er i klimaklasse SN-T, som betyr at fryseren fungerer optimalt i romtemperaturer mellom 10-43 °C. Klimaklasse SN-T er også egnet for et rom med varierende temperatur.

Fryseren har en NoFrost-funksjon, og dette betyr at den er avrimingsfri, noe som er en virkelig god detalj. Manuell avriming av en fryser på 270 liter kan være mye arbeid. Fryseren har elektronisk temperaturinnstilling, som gjør at du enkelt og nøyaktig både kan se og vise hvor kald fryseren skal være. Skjermen er lett tilgjengelig for lesing og kontroll på innsiden av døren.

Skulle uhellet være ute og temperaturen bli upassende høy, for eksempel ved strømbrudd, så vil varene, ifølge Liebherr selv, holde seg kaldt i opptil 20 timer i fryseren. Når temperaturen i fryseren er for høy, vil en alarm gjøre deg oppmerksom på dette.

Fryserommet er lyst opp med en kraftig LED-belysning, slik at du enkelt kan finne dine frysevarer. Selve fryserommet er innredet med åtte skuffer, hvorav sju er på hjul. Fryserens innredning med VarioSpace sikrer at du kan raskt og fleksibelt kan justere fryserommene som du vil, så du kan lett får plass til større frysevarer, som ikke umiddelbart passer i fryseskuffene.

Døren til fryserommet åpnes lett med modellens stålhåndtak, som har en integrert åpningsmekanisme som gjør døren ekstra lett å få opp. Både døren, vegger og håndtak er laget av rustfritt stål og har en «anti-fingeravtrykk»-teknologi som sikrer at det ikke vil sette seg stygge fingeravtrykk på fryseskapet. Dørhengslene er venstrehengt fra produsentens side. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm varsle deg om dette.

Derfor er Liebherr GNPes 4355 et godt valg

Brukervennlig og energivennlig er stikkord for dette fryseskapet. Hvis du har spesielt fokus på strømregninga og hvor mye dine husholdningsprodukter belaster miljøet, så er denne modellen et godt valg. Bare svært få frysere har oppnådd energimerking A+++, og det sees enda mer sjeldent ved en kapasitet på 270 liter.

Fryseskapet har også en svært høy brukervennlighet og betjening, som også utmerker seg i test, der modellen roses for sin lette tilgang til frysevarene. Den automatiske avrimingssyklusen øker brukervennligheten ytterligere, siden modellen også utmerker seg ved å være enkel å rengjøre. Fryseskapet ligger i den svært dyre enden av skalaen, men med denne modellen får du også kvalitetskontroll og design i særklasse.

Utvalgte fordeler ved Liebherr GNPes 4355:

🔵 NoFrost-funksjon
🔵 Kapasitet på 270 liter
🔵 Energimerking A+++
🔵 Svært lav støy
🔵 Anti-fingeravtrykk på overflaten
🔵 Alarm ved for høy temperatur


Siemens GS36NBI30

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Siemens GS36NBI30

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Denne modellen fra Siemens ligger øverst i forbrukerrådet Tænk sin vurdering av fryseskap. Modellen utmerker seg spesielt for å ha god brukervennlighet og betjening, så vel som lavere støynivå under bruk.

Digitale innstillinger og god fryseevne med superFrys

Fryseskapet har en kapasitet på 237 liter og befinner seg i energiklasse A++, som er den nest beste klassen et produkt kan oppnå. Sammenligner man frysekapasiteten og energiforbruket, så er strømforbruket fortsatt fornuftig og det årlige forbruket er estimert til å være på 234 kWh.

Frysekapasiteten er på 20 kilo per døgn, som lar deg gjøre store innkjøp, uten at det påvirker temperaturen på de frysevarene som allerede er i fryseren. Planlegger du å legge til en rekke nye produkter i fryseren, kan du aktivere knappen «superFrys» før du handler. Dermed kjøles fryseren ned til –30 °C, slik at nye frysevarer ikke avbryter fryseprosessen.

Siemens GS36NBI30 har en digital skjerm, der du enkelt kan stille inn og overvåke temperaturen i fryseren elektronisk, så du er sikker på at temperaturen er slik den skal være. Modellen skiller seg litt fra andre fryseskap på markedet, ved at den digitale skjermen sitter på utsiden av døren.

Dette gir enkel tilgang for å vise temperaturen i fryseren og har konstant mulighet til å følge med. Skulle du oppleve strømbrudd, så kan fryseren holde varene dine kalde i opptil 25 timer. Hvis du glemmer å lukke døren til fryseren, så vil en liten alarm varsle deg om dette, akkurat som en alarm vil varsle deg hvis temperaturen i fryseren er for høy.

Modellen er også utstyrt med en NoFrost-funksjon som sikrer at fuktighet ledes ut av fryseren, så bare tørr luft sirkulerer i fryserommet. Dermed dannes det ikke frost på maten eller is på fryserens innside. Den skal derfor ikke avrimes. Innvendig har fryseren to hyller og fem skuffer, hvor det er to store skuffer med ekstra plass. Trenger du enda mer plass enn hva de to store hyllene kan gi, så kan alle rom og hyller tas ut, slik at plassen blir enda større. Fryseskapet får i test ros for innredningen av både hyllene og skuffene, samt enkel tilgang til frysevarene.

Derfor er Siemens GS36NBI30 et godt valg

Modellen fra Siemens tilbyr enkel betjening og høy kapasitet, der det er tenkt på detaljene. For eksempel har kjøleskapsdøren en EasyOpen ventil, som muliggjør åpningen. Døren er også rustfritt stål og utstyrt med en spesiell finish, som sørger for at det ikke etterlates fingeravtrykk på den rustfrie overflaten.

Det kan være spesielt nyttig hvis du har små barn i husholdningen, eller ønsker en enkel rengjøring av overflaten.  En freshSense-teknologi gir via en intelligent sensor-teknologi, en jevn temperatur i hele fryseren. Dette er spesielt nyttig hvis det er mange nye varer i fryseren eller døren har vært oppe lenge.

Utvalgte fordeler ved Siemens GS36NBI30:

🔵 NoFrost-funksjon
🔵 Kapasitet på 237 liter
🔵 freshSense-teknologi
🔵 Fleksibel oppbevaring
🔵 SuperFrys-funksjon
🔵 Alarm ved for høy temperatur


Liebherr SGN 3063

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Liebherr SGN 3063

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer
14 499,00 Kr. 0,00 Kr. 14 499,00 Kr. Les mer

 

Med denne modellen fra Liebherr får du en romslig fryser med en kapasitet på 257 liter. Modellen har energimerking A+, som er den tredje beste merkingen et produkt kan oppnå. De danske forbrukerrådet Tænk påpeker derimot i sin test, at til tross for energimerkingen, så klarer modellen seg godt hvis du sammenligner med modeller med bedre energimerking. Det estimerte årlige energiforbruket er på 312 kWh, som, i forhold til frysekapasitet, fortsatt er fornuftig.

Brukervennlighet og betjening i særklasse

Til tross for et litt høyt energiforbruk, gjør modellen Liebherr seg godt i testing, og plasserer seg på toppen både hos det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Begge steder utmerker den seg spesielt for sin lette brukervennlighet, betjening og gode kvalitetsinntrykk.

Selve fryserommet har en stjerneklassifisering på fire, som er den beste merking som kan gis. Et fryserom med en stjerneklassifisering på fire har den beste fryseevnen og er godkjent for både frysing og langsiktig lagring. Frysekapasiteten er på 20 kilo per døgn og ved frysing av store mengder frysevarer, er det mulig å aktivere funksjonen SuperFrost, slik at varene som er allerede i fryseren ikke tar skade.

Når temperaturen i fryseren er for høy, vil en alarm gjøre deg oppmerksom på dette. Det er god belysning på innsiden og gjennomsiktige fryseskuffer, som gir deg en enkel oversikt over innholdet i fryseren. Alle skuffer og hyller kan tas ut, så du har mulighet for fleksibel oppbevaring av større frysevarer.

Lydnivået på fryseren er også utrolig lavt og ved aktivering av kompressoren, er støynivået bare på 42 dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB. Fryseskapet er i klimaklasse SN-T, som betyr at fryseren fungerer optimalt i romtemperaturer mellom 10-43 °C. Klimaklasse SN-T er også egnet for et rom med varierende temperatur.

Derfor er Liebherr SGN 3063 et godt valg

Med modellen fra Liebherr får du solid tysk kvalitet og håndverk. Fryseskapet er ikke blant de mest avanserte modellene på markedet, men du får en modell som har alle de viktigste funksjonene. Fryseskapet er for eksempel utstyrt med en NoFrost-funksjon, som betyr at avriming skjer automatisk.

Fryserommet er fleksibelt, så du alltid har plass til dine frysevarer, uavhengig av størrelse. Modellen har en digital skjerm, slik at du lett kan følge fryserens temperatur, og en alarm gjør deg umiddelbart oppmerksom, hvis du har glemt å lukke døren. Med Liebherr får du et fryseskap, der effektivitet og kvalitet sørger for god brukervennlighet og kontroll.

Utvalgte fordeler ved Liebherr SGN 3063:

🔵 NoFrost-funksjon
🔵 Fleksibel oppbevaring
🔵 SuperFrost-funksjon
🔵 Digital skjerm
🔵 Fryseseksjon med en stjernevurdering på fire
🔵 Alarm ved for høy temperatur


Bauknecht GKN 2173

Testvinner hos tyske Stiftung Warentest

Bauknecht GKN 2173

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
10 499,00 Kr. 0,00 Kr. 10 499,00 Kr. Les mer
10 749,00 Kr. 0,00 Kr. 10 749,00 Kr. Les mer
10 749,00 Kr. 0,00 Kr. 10 749,00 Kr. Les mer

 

Fryseskapet fra Bauknecht er kåret som testvinner av Stiftung Warentest, som er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. I testen klarer fryseskapet seg godt på nesten alle parametere og utmerker seg spesielt for sitt energiforbruk og brukervennlighet.

Lavt energiforbruk og stor frysekapasitet

Fryseskapet befinner seg i energiklasse A+++, som er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Det årlige energiforbruket er estimert til å være på 182 kWh, og støynivået er lavt med kun 40dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Fryseren har en kapasitet på hele 310 liter og frysekapasitet på 34 kilo i døgnet. Til tross for fryserommets store størrelse, får fryseevnen ros i testen, samt for temperaturstabiliteten. Dette, sammen med det lave energiforbruket, indikerer at fryseskapets isolasjon er ganske bra. Skulle temperaturen i fryseren mot forventning bli for høy, for eksempel ved strømbrudd, vil en alarm varsle deg om dette.

Selve fryserommet har en stjerneklassifisering på fire, som er den beste merking som kan gis. Et fryserom med denne merkingen har den best mulige fryseevnen og er godkjent for både frysing og langsiktig lagring.

Fryserommet er inndelt i fem fryseskuffer, hvorav ett er ekstra stort, med plass til store frysevarer, og i tillegg to justerbare hyller med dør på toppen. Alle skuffer og dører er gjennomsiktige, så det er lett å se hvilke varer som er plassert i skuffen.

Fryseren er også godt opplyst og en elektronisk skjerm på innsiden av døren, gjør det enkelt både å overvåke og stille temperaturen. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm gjøre deg oppmerksom på dette. Bauknecht er også utstyrt med en NoFrost-funksjon, og manuell avriming er derfor overflødig.

Derfor er Bauknecht GKN 2173 et godt valg

Fryseskapet har både en svært høy frysekapasitet på hele 310 liter og et svært lavt energiforbruk, som sjelden sees sammen. Bauknecht er derfor et godt økonomisk valg på flere punkter, siden det gir mulighet for å fryse ned mye mat, uten at strømregningen kommer ut av kontroll. Fryseskapet kan romme like mye som en tradisjonell fryser, men et fryseskap tar mye mindre plass og er lettere å plassere. Med Bauknecht, får du et enkelt fryseskap med betjening, fryseevne og temperaturstabilitet i veldig god kvalitet.

Utvalgte fordeler ved Bauknecht ved GKN 2173:

🔵 Stor kapasitet på 310 liter
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Frysekapasitet på 34 kilo per døgn
🔵 Testvinnende betjening
🔵  Lavt energiforbruk
🔵 Alarm ved for høy temperatur


Miele FN 28262 ws

 Testvinner hos svenske Råd & Rön
 Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Miele FN 28262 ws

 

Denne modellen fra Miele utmerker seg som testvinner hos både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Fryseskapet utmerker seg på nesten alle testparametrene, men fremfor alt for å ha et svært lavt støynivå, svært høy brukervennlighet og en god fryseevne. Miele er spesielt kjent for å lage produkter i svært god kvalitet, og det skuffer ikke med dette fryseskapet, siden kvalitetsinntrykket også får virkelig gode karakterer i tester.

Firestjernet fryserom og særdeles god fryseevne

Fryseskapet har energimerking A++, som er den nest beste klassen man kan oppnå, og virkelig er bra for et fryseskap. Det årlige energiforbruket er estimert til 243 kWh. Selve fryserommet har en stjerneklassifisering på fire, som er den beste merking som kan gis.

Et fryserom med en stjerneklassifisering på fire har den beste fryseevnen og er godkjent for både frysing og langsiktig lagring. Fryseren har en kapasitet på 253 liter og fryseevnen roses i testen. Ifølge produsenten selv, er frysekapasiteten 20 kilo per døgn.

Avriming er også ekstra lett, for det er ikke nødvendig. Fryseskapet er utstyrt med Mieles spesielle NoFrost resirkulerings-funksjon som skal sikrer at det ikke blir is i fryseren, og dermed eliminerer behovet for avriming. Funksjonen betyr også at det ikke dannes is på dine frysevarer.

Det er også enkelt å sette opp og holde et øye med temperaturen, som gjøres via et lite, elektronisk betjeningspanel bak døren. Hvis temperaturen i fryseren plutselig blir upassende høy, for eksempel ved strømbrudd, så kan frysevarer holde seg kalde i opptil 24 timer. Når temperaturen i fryseren er for høy, vil en alarm gjøre deg oppmerksom på dette.

Modellen er i klimaklasse SN-T, som betyr at fryseren fungerer optimalt i romtemperaturer mellom 10-43 °C. Klimaklasse SN-T er også egnet for et rom med varierende temperatur.

Fryseskapet har totalt åtte flyttbare fryseskuffer og kurver, som gjør lagring enkelt og håndterlig. Modellen er utstyrt med Mieles VarioRoom, som sikrer en fleksibel, lav temperatur. I praksis betyr dette at skuffer og glasshyller enkelt kan tas ut, så du har mulighet for å kombinere fryserens åtte separate rom for å skape færre større områder. Hvis du har mange plasskrevende frysevarer, kan du enkelt slå flere rom sammen i én.

Døren er fra Mieles side venstrehengt, men den er også fleksibel og kan endres til høyre, hvis du ønsker dette. På utsiden er fryseskapet utstyrt med et EasyOpen-håndtak, som gjør at døren åpnes enkelt. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm varsle deg om dette.

Derfor er Miele UN 28262 et godt valg

Fryseskapet fra Miele er uten tvil en av beste på markedet. I testen påpekes det at kvaliteten skinner gjennom og modellen skiller seg ut på nesten alle testparametrene, alt fra støynivå til brukervennlighet. Med sin 253 liter har fryseren stor kapasitet og den er derfor velegnet til en større husholdning.

Fryserommet har en kraftig LED-belysning, så det er alltid lett å finne frysevarene og NoFrost-funksjonen betyr at det er et minimum av vedlikehold og at fryseren hovedsakelig passer seg selv. Modellen er derfor egnet for deg som ønsker et fryseskap i ekstra høy kvalitet, uten ekstra arbeid. Design er også verdt å bemerke, da det er tydelig at det er et Miele-produktet av høy kvalitet.

Utvalgte fordeler ved Miele UN 28262 ws:

🔵 NoFrost-funksjon
🔵 Fleksibelt fryserom
🔵 Kapasitet på 253 liter
🔵 Frysekapasitet på 20 kilo per døgn
🔵 Digital skjerm for visning av temperatur og innstillinger
🔵 Alarm ved for høy temperatur


Skal du velge et fryseskap eller en fryseboks?

Står du overfor et valg mellom en fryseboks og et fryseskap, og er usikker på hva du skal velge? Det er flere faktorer som er verdt å vurdere og som kan være avgjørende for ditt valg.

Hva har du plass til

Den første åpenbare forskjellen mellom de to typene, er selvfølgelig plassen de opptar. En fryseboks kan raskt fylle mye, og være vanskelig å passe, mens en fryser har en langt større fleksibilitet når det gjelder plassering. Tilgang til frysevarene er også betydelig enklere og mer håndterlig i en fryser, mens det raskt kan være en stor oppgave å finne noe i bunnen av fryseboksen.

Hvis du har behov for en løsning, som kan fungere på så lite plass som mulig, eller du ønsker du en stor fryser til daglig bruk på kjøkkenet, så vil en fryseboks være det opplagte valget.

Hvor stor frysekapasitet trenger du

Er valget av fryser ikke tatt for deg ved begrenset plass eller beliggenhet, så kan en annen utslagsgivende faktor være frysekapasiteten. En av fryseboksens helt klare fordeler er at de fleste modellene ofte har større kapasitet enn et fryseskap.

I tillegg er mulighetene med en fryseboks ofte større, siden du kan få plass til nesten alt i dem, og ikke er begrenset av skuffer eller hyller. Om du har en husholdning, som krever ekstra plass til frysevarer, eller du er typen som plukker bær om sommeren for å ha hele vinteren, så kan en dypfryser være det beste valget.

Det er viktig at du velger en fryser som passer til dine vaner og behov. Hvis du for eksempel kjøper en fryser med kapasitet på 500 liter, for så å putte en pose med erter og en kilo kjøttdeig i den, så blir det snart en dyr fornøyelse, selv om fryseren var på tilbud. Hvis du kjøper en fryser med mye større kapasitet enn hva du trenger, så kan man nemlig ikke lenger stole på fryserens energimerking, og strømregningen kan være betydelig høyere enn hva man hadde forventet.

Et annet behov du bør vurdere er, hvor ofte du trenger tilgang til dine frysevarer. Frysebokser er ofte både store og dype og åpnes i toppen, noe som betyr at de ikke alltid det mest hensiktsmessige til daglig bruk, siden det kan være vanskelig å finne den ønskede frysevaren, spesielt hvis den ligger nederst i fryseren.

Fryseskap er ofte innredet med hyller og kurver, noe som gjør oversikt og organisering av frysevarer langt bedre. Husholdningsøkonom Lene Klemgaard gir i den danske avisen Berlingske, en kort oversikt over hva du bør vurdere i forhold til dine behov og valg av fryser. Du kan lese artikkelen her.

Fryserens energiforbruk

Enten du velger å investere i en fryseboks eller et fryseskap, så er det alltid viktig å vurdere produktets energiforbruk. Selv om det vanligvis er billigere å investere i en fryser med lavere energimerking, kan den raskt bli en kostbar investering i det lange løp.

De fryserne som er mest energieffektive har ofte også en tendens til å være dyrere enn mindre energieffektive modeller. Dette er ofte fordi de er dyrere i produksjon. Bedre energimerking betyr bedre isolasjon, akkurat som energieffektive frysere ofte er utstyrt med flere funksjoner som sørger for å holde en stabil temperatur. Ofte ser man, at frysebokser har et litt lavere strømforbruk enn fryseskap.

Så selv om det ofte er dyrere på kort sikt å investere i en mer energivennlig fryser, kan det på lang sikt ofte betale seg, både for din strømregning og for miljøet. Du kan lese mere om energimerkinger og strømforbruk på nettsiden Energimerking.no. 

Avriming

Er det viktig at avrimingen av din fryser er lett eller helt overflødig, så vil et fryseskap ofte være det beste valget. De fleste modeller av fryseskap er utstyrt med NoFrost, som betyr at det ikke dannes is i fryseren, og avriming er derfor ikke nødvendig. Mange fryseskap, derimot, er bare utstyrt med en LowFrost-funksjon, som betyr at dannelsen av is er betraktelig redusert, men at en manuell avriming fortsatt er nødvendig.

Avhengig av hvilke muligheter for avriming fryseboksen har, så kan det fort bli et komplisert prosjekt å avrime en fryseboks. Ønsker du å investere i en fryseboks, så kan det lønne seg å gå for en modell som har LowFrost-funksjon, og i beste fall NoFrost-funksjon.

Vurderer du å investere i en fryseboks, eller ønsker du bare å se hvilke modeller som er anbefalt, kan du lese vår store test av frysebokser. På samme side kan du også finne en guide til hva din frysers plassering i hjemmet og energimerking betyr for din strømregning.


Test av fryseskap – Disse kildene har vi gjennomgått:

I avsnittene ovenfor, har vi samlet den viktigste informasjonen om forskjellige modeller av fryseskap. Vi har hentet ekspertvurderinger og analyser fra ulike kilder og de er alle er oppført nedenfor. På denne måten kan du selv lese videre, hvis du vil ha mer informasjon.

Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk har testet 25 forskjellige modeller av fryseskap, der de blant annet har vurdert deres temperaturstabilitet, frysekapasitet, energiforbruk og brukervennlighet. Du kan lese hele testen her. Merk at det krever et betalt abonnement å få adgang til hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har gjort en grundig gjennomgang og tester av flere forskjellige modeller av fryseskapet. I alt har organisasjonen testet 20 ulike modeller i forskjellige størrelser og prisklasser. Modellene ble blant annet bedømt på støynivå, energiforbruk, brukervennlighet og generell kvalitet. Du kan lese hele testen her. Vennligst merk at full tilgang til artikkelen enten krever betalt abonnement eller betaling for hver artikkel.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, og deres tester er kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. De har gjort en gjennomgang av 26 forskjellige frysere, som alle har blitt bedømt for fryseevne, energiforbruk, betjening, alarmfunksjoner og temperaturstabilitet. Du kan lese hele testen her, hvis du har et betalt medlemskap hos Stiftung Warentest eller kjøper tilgang til den enkelte artikkel.