Fryseskap Test – De beste fryseskapene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Utvalget av fryseskap er stort, og det kan være vanskelig å velge riktig modell. Nedenfor har Forbrukerliv.no samlet noen av beste og mest prisbelønte modellene på markedet akkurat nå, så du enkelt kan finne fryseren som passer deg og din husholdning.

I denne artikkelen får du:
🔸 En gjennomgang av de beste og mest testvinnende fryseskapene
🔸 Guide: Bør du velge et fryseskap eller en fryseboks
🔸 En gjennomgang av alle testene vi har undersøkt, med linker til de originale kildene

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Bauknecht GKN 2173

Testvinner hos tyske Stiftung Warentest

Bauknecht GKN 2173

 

·
Fryseskapet fra Bauknecht er kåret som testvinner av Stiftung Warentest, som er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. I testen klarer fryseskapet seg godt på nesten alle parametere og utmerker seg spesielt for sitt energiforbruk og brukervennlighet.

Lavt energiforbruk og stor frysekapasitet

Fryseskapet befinner seg i energiklasse A, som er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Det årlige energiforbruket er estimert til å være på 182 kWh, og støynivået er lavt med kun 40dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Fryseren har en kapasitet på hele 310 liter og frysekapasitet på 34 kilo i døgnet. Til tross for fryserommets store størrelse, får fryseevnen ros i testen, samt for temperaturstabiliteten. Dette, sammen med det lave energiforbruket, indikerer at fryseskapets isolasjon er ganske bra. Skulle temperaturen i fryseren mot forventning bli for høy, for eksempel ved strømbrudd, vil en alarm varsle deg om dette.

Selve fryserommet har en stjerneklassifisering på fire, som er den beste merking som kan gis. Et fryserom med denne merkingen har den best mulige fryseevnen og er godkjent for både frysing og langsiktig lagring.

Fryserommet er inndelt i fem fryseskuffer, hvorav ett er ekstra stort, med plass til store frysevarer, og i tillegg to justerbare hyller med dør på toppen. Alle skuffer og dører er gjennomsiktige, så det er lett å se hvilke varer som er plassert i skuffen.

Fryseren er også godt opplyst og en elektronisk skjerm på innsiden av døren, gjør det enkelt både å overvåke og stille temperaturen. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm gjøre deg oppmerksom på dette. Bauknecht er også utstyrt med en NoFrost-funksjon, og manuell avriming er derfor overflødig.

Derfor er Bauknecht GKN 2173 et godt valg

Fryseskapet har både en svært høy frysekapasitet på hele 310 liter og et svært lavt energiforbruk, som sjelden sees sammen. Bauknecht er derfor et godt økonomisk valg på flere punkter, siden det gir mulighet for å fryse ned mye mat, uten at strømregningen kommer ut av kontroll. Fryseskapet kan romme like mye som en tradisjonell fryser, men et fryseskap tar mye mindre plass og er lettere å plassere. Med Bauknecht, får du et enkelt fryseskap med betjening, fryseevne og temperaturstabilitet i veldig god kvalitet.

Utvalgte fordeler ved Bauknecht ved GKN 2173:
Stor kapasitet på 310 liter
God temperaturstabilitet
Frysekapasitet på 34 kilo per døgn
Testvinnende betjening
 Lavt energiforbruk
Alarm ved for høy temperatur


Skal du velge et fryseskap eller en fryseboks?

Står du overfor et valg mellom en fryseboks og et fryseskap, og er usikker på hva du skal velge? Det er flere faktorer som er verdt å vurdere og som kan være avgjørende for ditt valg.

Hva har du plass til

Den første åpenbare forskjellen mellom de to typene, er selvfølgelig plassen de opptar. En fryseboks kan raskt fylle mye, og være vanskelig å passe, mens en fryser har en langt større fleksibilitet når det gjelder plassering. Tilgang til frysevarene er også betydelig enklere og mer håndterlig i en fryser, mens det raskt kan være en stor oppgave å finne noe i bunnen av fryseboksen.

Hvis du har behov for en løsning, som kan fungere på så lite plass som mulig, eller du ønsker du en stor fryser til daglig bruk på kjøkkenet, så vil en fryseboks være det opplagte valget.

Hvor stor frysekapasitet trenger du

Er valget av fryser ikke tatt for deg ved begrenset plass eller beliggenhet, så kan en annen utslagsgivende faktor være frysekapasiteten. En av fryseboksens helt klare fordeler er at de fleste modellene ofte har større kapasitet enn et fryseskap.

I tillegg er mulighetene med en fryseboks ofte større, siden du kan få plass til nesten alt i dem, og ikke er begrenset av skuffer eller hyller. Om du har en husholdning, som krever ekstra plass til frysevarer, eller du er typen som plukker bær om sommeren for å ha hele vinteren, så kan en dypfryser være det beste valget.

Det er viktig at du velger en fryser som passer til dine vaner og behov. Hvis du for eksempel kjøper en fryser med kapasitet på 500 liter, for så å putte en pose med erter og en kilo kjøttdeig i den, så blir det snart en dyr fornøyelse, selv om fryseren var på tilbud. Hvis du kjøper en fryser med mye større kapasitet enn hva du trenger, så kan man nemlig ikke lenger stole på fryserens energimerking, og strømregningen kan være betydelig høyere enn hva man hadde forventet.

Et annet behov du bør vurdere er, hvor ofte du trenger tilgang til dine frysevarer. Frysebokser er ofte både store og dype og åpnes i toppen, noe som betyr at de ikke alltid det mest hensiktsmessige til daglig bruk, siden det kan være vanskelig å finne den ønskede frysevaren, spesielt hvis den ligger nederst i fryseren.

Fryseskap er ofte innredet med hyller og kurver, noe som gjør oversikt og organisering av frysevarer langt bedre. Husholdningsøkonom Lene Klemgaard gir i den danske avisen Berlingske, en kort oversikt over hva du bør vurdere i forhold til dine behov og valg av fryser. Du kan lese artikkelen her.

Fryserens energiforbruk

Enten du velger å investere i en fryseboks eller et fryseskap, så er det alltid viktig å vurdere produktets energiforbruk. Selv om det vanligvis er billigere å investere i en fryser med lavere energimerking, kan den raskt bli en kostbar investering i det lange løp.

De fryserne som er mest energieffektive har ofte også en tendens til å være dyrere enn mindre energieffektive modeller. Dette er ofte fordi de er dyrere i produksjon. Bedre energimerking betyr bedre isolasjon, akkurat som energieffektive frysere ofte er utstyrt med flere funksjoner som sørger for å holde en stabil temperatur. Ofte ser man, at frysebokser har et litt lavere strømforbruk enn fryseskap.

Så selv om det ofte er dyrere på kort sikt å investere i en mer energivennlig fryser, kan det på lang sikt ofte betale seg, både for din strømregning og for miljøet. Du kan lese mere om energimerkinger og strømforbruk på nettsiden Energimerking.no. 

Avriming

Er det viktig at avrimingen av din fryser er lett eller helt overflødig, så vil et fryseskap ofte være det beste valget. De fleste modeller av fryseskap er utstyrt med NoFrost, som betyr at det ikke dannes is i fryseren, og avriming er derfor ikke nødvendig. Mange fryseskap, derimot, er bare utstyrt med en LowFrost-funksjon, som betyr at dannelsen av is er betraktelig redusert, men at en manuell avriming fortsatt er nødvendig.

Avhengig av hvilke muligheter for avriming fryseboksen har, så kan det fort bli et komplisert prosjekt å avrime en fryseboks. Ønsker du å investere i en fryseboks, så kan det lønne seg å gå for en modell som har LowFrost-funksjon, og i beste fall NoFrost-funksjon.

Vurderer du å investere i en fryseboks, eller ønsker du bare å se hvilke modeller som er anbefalt, kan du lese vår store test av frysebokser. På samme side kan du også finne en guide til hva din frysers plassering i hjemmet og energimerking betyr for din strømregning.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere.

Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Liebherr GNPes 4355

Toppscorer hos svenske Råd & Rön 

Liebherr GNPes 4355

·
Denne modellen fra Liebherr utmerker seg i test for sin høye brukervennlighet, enkle betjening, samt svært lave støynivå og energiforbruk. Modellen er det eneste fryseskapet med energimerking A, som har vært del av testen hos svenske Råd & Rön. Energimerking A er den beste merkingen et produkt kan oppnå. Fryseskapets årlige energiforbruk er estimert til bare 168 kWh.

Nytenkende teknologi og innovativt design

Fryseskapet passer til en større husholdning, siden den har en kapasitet på hele 270 liter. I forhold til at modellen er i energiklasse A, så er dette veldig bra. Frysekapasiteten er på 18 kilo per døgn, og ser man dette i forhold til det lave energinivået, så er det veldig bra. Lydnivået på fryseren er også utrolig lavt og ved aktivering av kompressoren, er støynivået bare på 38 dB. Til sammenligning er nivået ved en normal samtale mellom to personer på 60 dB.

Liebherr GNPes 4355 er i klimaklasse SN-T, som betyr at fryseren fungerer optimalt i romtemperaturer mellom 10-43 °C. Klimaklasse SN-T er også egnet for et rom med varierende temperatur.

Fryseren har en NoFrost-funksjon, og dette betyr at den er avrimingsfri, noe som er en virkelig god detalj. Manuell avriming av en fryser på 270 liter kan være mye arbeid. Fryseren har elektronisk temperaturinnstilling, som gjør at du enkelt og nøyaktig både kan se og vise hvor kald fryseren skal være. Skjermen er lett tilgjengelig for lesing og kontroll på innsiden av døren.

Skulle uhellet være ute og temperaturen bli upassende høy, for eksempel ved strømbrudd, så vil varene, ifølge Liebherr selv, holde seg kaldt i opptil 20 timer i fryseren. Når temperaturen i fryseren er for høy, vil en alarm gjøre deg oppmerksom på dette.

Fryserommet er lyst opp med en kraftig LED-belysning, slik at du enkelt kan finne dine frysevarer. Selve fryserommet er innredet med åtte skuffer, hvorav sju er på hjul. Fryserens innredning med VarioSpace sikrer at du kan raskt og fleksibelt kan justere fryserommene som du vil, så du kan lett får plass til større frysevarer, som ikke umiddelbart passer i fryseskuffene.

Døren til fryserommet åpnes lett med modellens stålhåndtak, som har en integrert åpningsmekanisme som gjør døren ekstra lett å få opp. Både døren, vegger og håndtak er laget av rustfritt stål og har en “anti-fingeravtrykk”-teknologi som sikrer at det ikke vil sette seg stygge fingeravtrykk på fryseskapet. Dørhengslene er venstrehengt fra produsentens side. Om du glemmer å lukke døren på fryseren, vil en liten alarm varsle deg om dette.

Derfor er Liebherr GNPes 4355 et godt valg

Brukervennlig og energivennlig er stikkord for dette fryseskapet. Hvis du har spesielt fokus på strømregninga og hvor mye dine husholdningsprodukter belaster miljøet, så er denne modellen et godt valg. Bare svært få frysere har oppnådd energimerking A, og det sees enda mer sjeldent ved en kapasitet på 270 liter.

Fryseskapet har også en svært høy brukervennlighet og betjening, som også utmerker seg i test, der modellen roses for sin lette tilgang til frysevarene. Den automatiske avrimingssyklusen øker brukervennligheten ytterligere, siden modellen også utmerker seg ved å være enkel å rengjøre. Fryseskapet ligger i den svært dyre enden av skalaen, men med denne modellen får du også kvalitetskontroll og design i særklasse.

Utvalgte fordeler ved Liebherr GNPes 4355:
 NoFrost-funksjon
Kapasitet på 270 liter
Energimerking A
Svært lav støy
Anti-fingeravtrykk på overflaten
Alarm ved for høy temperatur


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke fryseskap er best i test?

Bauknecht GKN 2173

🤓 Hvordan testes fryseskapene?

De testes på hvor raskt de kan fryse ned store porsjoner mat, hvor mye energi de bruker, hvor godt de fungerer på de anbefalte innstillingene og hvor isolerende de er. I tillegg testes de også på ting som brukervennlighet, støynivå og hvor enkle de er å avrime.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for frysere går fra A til G. Det er anbefalt at du velger en modell i energiklasse A.


Test av fryseskap – Disse kildene har vi gjennomgått:

I avsnittene ovenfor, har vi samlet den viktigste informasjonen om forskjellige modeller av fryseskap. Vi har hentet ekspertvurderinger og analyser fra ulike kilder og de er alle er oppført nedenfor. På denne måten kan du selv lese videre, hvis du vil ha mer informasjon.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har gjort en grundig gjennomgang og tester av flere forskjellige modeller av fryseskapet. I alt har organisasjonen testet 20 ulike modeller i forskjellige størrelser og prisklasser. Modellene ble blant annet bedømt på støynivå, energiforbruk, brukervennlighet og generell kvalitet. Du kan lese hele testen her. Vennligst merk at full tilgang til artikkelen enten krever betalt abonnement eller betaling for hver artikkel.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkjente forbrukerorganisasjon, og deres tester er kjent for grundige gjennomganger og sterke vurderinger. De har gjort en gjennomgang av 26 forskjellige frysere, som alle har blitt bedømt for fryseevne, energiforbruk, betjening, alarmfunksjoner og temperaturstabilitet. Du kan lese hele testen her, hvis du har et betalt medlemskap hos Stiftung Warentest eller kjøper tilgang til den enkelte artikkel.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere