Electrolux Kjøleskap – Finn beste Electrolux kjøleskap

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne Electrolux kjøleskapstesten ser vi nærmere på kjøleskapene fra Electrolux som ekspertene anser som de beste på markedet. Vi har gjennomgått en rekke anerkjente tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det største testmagasinet i Europa, tyske Stiftung Warentest.

I denne artikkelen presenterer vi også en rekke testvinnende kjøleskap fra andre merker, slik at du får oversikt over alternativene som finnes på markedet. Du kan lese beskrivelsen av hvert kjøleskap og se hvorfor og hvordan de ulike modellene har utmerket seg i testene.

Under presenterer vi fordelene ved de forskjellige testvinnerne, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

I denne artikkelen får du:
🔸Presentasjon av de beste testvinnende Electrolux-køleskapene
🔸Gjennomgang av alternative testvinnere fra andre merker
🔸Presentasjon av alle kildene vi har brukt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Andre testvinnere:

I dette avsnittet ser vi også på kjøleskap fra andre merker som har vunnet tester. Formålet er å gi deg oversikt over hvilke andre modeller som ekspertene mener er et bra kjøp. Slik får du sjansen for å vurdere om Electrolux er riktig valg for deg, eller om du kanskje får mer glede av en testvinner fra et annet merke.


Informasjon om Electrolux

Electrolux-logo
I denne artikkelen har vi presentert de kjøleskapene fra Electrolux med best vurdering. Vi har også tatt en gjennomgang av en rekke alternative modeller fra andre merker med det formål å gi deg best mulig vurderingsgrunnlag når du kjøper nytt kjøleskap.

I denne seksjonen kan du lese mer om Electrolux og få et innblikk i verdiene deres.

Historien om Electrolux:
Electrolux er en svensk virksomhet som er spesielt kjent for produksjon av hvitevarer, elektriske apparat til profesjonelt bruk og husholdningsmaskiner. Det er en av de største bedriftene i verden i sin bransje, og er aktivt i over 150 land.

Electrolux har kjøpt opp en rekke andre hvitevaremerker, blant annet AEG, Voss og Zanussi. Så dersom du er på jakt etter et Electrolux-kjøleskap er det lurt å vite at de andre merkene også er eid av Electrolux og leverer samme kvalitet.

Electrolux ble stiftet i 1910 og har vokst støtt de siste 100 årene. I dag har Electrolux over 50 fabrikker i Europa.
Du kan lese mer om historien om Electrolux her.

Du kan lære mer om kjøleskapene fra Electrolux på den offisielle hjemmesiden deres. Her kan du lese mye mer om fordelene ved å kjøpe et Electrolux-kjøleskap og en liste over alle de ulike modellene de forhandler. Siden deres kan du besøke her.

Dersom du ønsker å lese mer visjonene deres som bedrift, kan du klikke deg inn på den internasjonale siden der de skriver mye mer om visjoner og mål her.

 


Problem: Kjøleskapet bråker

Hvis kjøleskapet står for nære veggen kan vibrasjonene fra kompressoren avgi en irriterende lyd.

Slik løser du problemet:
Plasser kjøleskapet litt lengre unna veggen. Ekspertene fra Viivilla.no sier at man også bør sørge for at kjøleskapet står på et helt flatt underlag. Et ujevnt underlag kan påvirke sirkulasjonen i kjøleskapet.

Legg også merke til om kjøleskapsdøren eventuelt ikke er tett. Dette vil få kompressoren til å jobbe enda hardere for å opprettholde en kjølig temperatur i kjøleskapet.

Sjekk derfor listene grundig. Dersom kjøleskapet bråker veldig er det lurt at du også sjekker avløpshullet i rennen under kjøleelementene – helt bakerst i kjøleskapet. Her kan det sitte gamle matrester å blokkere.


Problem: Kjøleskapet blir ikke kaldt nok

Temperaturene i kjøleskapet varierer ofte fra sted til sted. Kjøleskapet påvirkes også av temperaturene utenfor. Ekspertene fra klikk.no sier at temperaturen i kjøleskapet kan variere med ca. 8 grader øverst i forhold til nederst, og den laveste temperaturen finnes i bunnen av kjøleskapet. Vifter og glasshyller kan motvirke den store forskjellen. Som tommelfingerregel burde det være mellom 3-5 grader i kjøleskapet.

Slik løser du problemet:
For å finne den nøyaktige temperaturen i kjøleskapet er det bare å plassere et glass vann i midten. Mål vannets temperatur etter 4-6 timer – da vil den vise den nøyaktige temperaturen. Deretter kan du justere temperaturstyringen.

Her sier ekspertene fra klikk.no at det er viktig å huske at dersom man har et kjøleskap med skruknapp med intervaller fra 1-6, så er 6 kaldest og 1 varmest. Intervallene representerer altså ikke temperaturene.


Problem: Matvarene blir våte

Matvarene i kjøleskapet kan bli våte dersom de berører bakveggen hvor is og rim smeltes.

Slik løser du problemet:
Plasser matvarene slik at de ikke kommer borti bakveggen.


Få et lavere energiforbrug i køleskabet

Sparenergi.dk sier det er mange ting man kan gjøre for å spare strøm når man skal kjøpe et nytt kjøleskap eller fryser – også i hverdagen.

Her er listen over hva du kan gjøre: (Electrolux):

♻ Først og fremst skal man gå etter et kjøleskap med en god energimerking, helst A++ eller A+++

♻ Velg separat kjøleskap og fryser

♻ Gå etter modeller med digital termostat, samt display

♻ Vær bevisst om hvilken størrelse du og husstanden din trenger

♻ Hold temperaturen i kjøleskapet på mellom 3-5 grader

♻ Hold temperaturen i fryseren på -18 grader

♻ Tin matvarer i kjøleskapet

♻ Sørg for å sikre plass til ventilasjon

♻ Se over tetningslistene en gang iblant


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Liebherr KB 4350

✅ Testvinner hos forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Liebherr KB 4350

.
Modellen Liebherr KB 4350 har både blitt undersøkt av ekspertene i det danske forbrukerrådet og den svenske forbrukerorganisasjonen. Her har de sett på både funksjoner, anvendbarhet, strømforbruk, brukervennlighet og evne til å holde kjøleskapet kaldt.

Ekspertpanelene er enige i at Liebherr KB 4350 er et veldig bra kjøleskap og dette belønnes med en veldig god førsteplass i begge testene.

Kort om Liebherr KB 4350:

Liebherr KB 4350 vil være et godt valg for den forbrukeren som helst vil ha et stort kjøleskap med god romslighet.

Dette kjøleskapet har nemlig en kjølekapasitet på 367 liter, noe som holder lenge til en større husstand på ca. 5-6 personer. Utover dette tar Liebherr KB 4350 hensyn til både strømregningen og miljøet, da modellen ligger i energiklasse A++ som er en veldig god miljømerking.

Det årlige strømforbruket ligger også i den lave enden og er på 90 kWh/år.

Modellen er hvit og laget i et enkelt design slik at den vil passe inn på alle slags kjøkken. Den kommer med et 2,4 tommer TFT-fargedisplay bak døren med touchkontroll.

Bruk og funksjoner:

Liebherr KB 4350 har flere gode funksjoner som gjør livet lettere for brukeren. For eksempel har modellen ventilert kjøling som sikrer at temperaturen forblir jevn i hele kjøleskapet. Det betyr at man ikke lengere trenger å tenke på at enkelte matvarer skal oppbevares ved lavere temperatur enn andre.

Utover dette har Liebherr KB 4350 en elektronisk temperaturstyring som sørger for at temperaturen kan stilles inn helt nøyaktig i forhold til hva man ønsker. Den elektroniske temperaturstyringen er motsatt av de gamle modellene med skruknapp, hvor det kan være vanskelig å finne den nøyaktige temperaturen da det heller ikke er angitt grader på temperaturstyringen.

For å sikre en god og optimal temperatur som holder matvarene ferske lengre, så har Liebherr KB 4350 PowerCooling med FreshAir, samt BioFresh-skuffer til grønt.

Andre fordeler

Liebherr KB 4350 har LED-lys flere steder i kjøleskapet for optimal belysning: Dette inkluderer LED-lamper i taket med dimmer, LED-belysning i BioFresh-skuffene og LED-belysning i bakveggen.

Utover dette er Liebherr KB 4350 utstyrt med 4 GlassLine oppbevaringshyller, hvor den ene kan deles. I tillegg finnes det en flaske- og oppbevaringshylle.

Liebherr KB 4350 måler 185 cm (H), 60 cm (B), 71 cm (D) – håndtak er inkludert.

Udvalgte fordele ved Liebherr KB 4350:

Stort kjøleskap med en kapasitet på 367 liter
Ventilert kjøling sikrer jevn temperatur i hele kjøleskapet
Elektronisk temperaturstyring
PowerCooling og BioFresh-skuffer

Electrolux ERF4115DOW

✅ Populær blant brukerne

Electrolux ERF4115DOW

.
Modellen Electrolux ERF4115DOW har ikke offisielt blitt testet av forbrukerråd eller eksperter, men vi har likevel tatt med modellen da den har fått utrolig mange gode brukeranmeldelser på blant annet Skousen.dk og Whiteaway.com.

Ut ifra det man kan se er Electrolux ERF4115DOW et veldig bra og velfungerende kjøleskap som enkelt møter forbrukernes ønsker og krav. Electrolux ERF4115DOW vil være et godt valg for den forbrukeren som har bruk for et stort kjøleskap.

Kort om Electrolux ERF4115DOW:

Electrolux ERF4115DOW er et stort kjøleskap med en kapasitet på 387 liter – tilsvarende et bruk til 5-6 personer.

Modellen har funksjonen FreeStore som på intelligent vis sikrer god og jevn kjøling i hele kjøleskapet. FreeStore sørger nemlig for å minimere temperaturforskjellene i kjøleskapet slik at samme temperatur opprettholdes på alle hyller, både øverst og nederst i skapet. For brukeren betyr dette at en matvare vil få samme temperatur uansett hvor i kjøleskapet man plasserer den.

Utover dette har Electrolux ERF4115DOW LED-belysning, som er både energibesparende og sikrer god oversikt for forbrukeren.

Dette sier forbrukerne:
Electrolux køleskab ERF4115DOW
Forbrukerne fremhever veldig mange aspekter ved Electrolux ERF4115DOW. Dette inkluderer blant annet kapasiteten og den enkle rengjøringen, som gjør modellen godt egnet også til store husstander. Også LED-lyset fremheves av forbrukerne, som forteller at lyset virkelig utgjør en stor forskjell for oversikten.

Andre forbrukere forteller at det allerede romslige kjøleskapet kan utnyttes på en måte som gjør det enda mer plassbesparende – da hyllene er ekstra dype og lange. Grønnsaksskuffen også har en god størrelse. Denne skuffen går på skinner og bevegelsene foregår jevnt og glatt.

Designet er også et aspekt som forbrukerne legger merke til da det nevnes at kjøleskapets ytre er veldig flott og stilfullt i et meget enkelt design.

Andre fordeler:

Electrolux ERF4115DOW er i energiklasse A+, som ligger mot den gode enden av energiskalaen. Dette sparer både miljø og forbruker for unødvendig sløsing av strøm. Det årlige strømforbruket er på 148 kWh/år.

Electrolux ERF4115DOW kommer også med en praktisk flaskehylle som sikrer at det nå blir enkelt å oppbevare flasker i kjøleskapet uten at de tar for mye plass. Døren på Electrolux ERF4115DOW er høyrehengt, men den er vendbar dersom man skulle ønske å snu den.

Electrolux ERF4115DOW måler 185 cm (H), 59,5 cm (B), 66,8 cm (D).

Udvalgte fordele ved Electrolux ERF4115DOW:

Stort kjøleskap med en kapasitet på 387 liter
FreeStore-teknologi som sikrer jevn temperatur i hele kjøleskapet
LED-belysning
 Praktisk flaskehylle


Electrolux ERF4114AOW

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

.
Electrolux ERF4114AOW har både blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Den var en av toppscorerne i Råd & Röns test og den gjorde det veldig bra.

Dette kjøleskapet fra minner mye om ERF4114AOX, en annen modell fra Electrolux. Denne får også ros for å være en av de mest støysvake modellene på markedet samtidig som kjøleeffektiviteten er super og energiforbruket lavt.

Modellen blir definert som et svært godt valg av ekspertene, og du er sikker på å få et kjøleskap som fungerer bra på alle områder.

Instilling:
Electrolux ERF4114AOW koeleskab
I begge testene får dette kjøleskapet mye ros for den intuitive og enkle innstillingen som styres på et LCD-display. Her kan du velge mellom alle funksjonene kjøleskapet har å by på; les mer om disse funksjonene i avsnittet under.

En stor fordel med LCD-display er at du enkelt kan stille inn en presis temperatur, fordi det kodes digitalt og ikke med en skruknapp slik som på de gamle modellene.

En stor fordel med LCD-display er at du enkelt kan stille inn en presis temperatur fordi det kodes digitalt og ikke med skruknapp slik som på de gamle modellene. Det er også innebygd LED-lys i selve kjøleskapet som lyser opp effektivt og er energisparende.

Funksjoner:

Ekspertene er generelt veldig fornøyde med funksjonene i dette kjøleskapet, som også er en av de største grunnen til at det klarer seg så bra i testene.

Noen av funksjonene som er verdt å nevne er Superkjølingsfunksjonen som gjør det mulig å kjøle ekstra kraftig en stund; en stor fordel om du setter nye matvarer i kjøleskapet som du ønsker å kjøle raskt. Da sikrer det at matvarene du allerede har i kjøleskapet holder seg på optimal temperatur.

Det finnes også en ventilasjonsfunksjon som Electrolux kaller Freestore. Denne gjør at luft blir ventilert rundt i kjøleskapet og sikrer også at alle matvarene holder optimal temperatur. Denne modellen er en av de mest energivennlige på markedet og har energimerke A++. Det er også verdt å nevne feriefunksjonen som du kan aktivere dersom du skal på tur i flere dager. Da senker kjøleskapet energiforbruket, men sørger likevel for at matvarene holder seg kald.

Størrelse:
Høyde: 1854 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 668 mm
Vekt: 63 kg

Fordeler med Electrolux ERF4114AOX:

Energiklasse A++
Innebygget LED-lys
Støysvakt
Lavt energiforbruk
Høy kjølingsevne
Stilrent design
Elektronisk temperaturinnstilling med LCD-display
Volum på 395 liter
Feriefunksjon
Ventilert kjøling og superkjølingsfunksjon


Electrolux ERF4114AOX

electrolux-koeleskab-ERF3866AOX_open

.

Innstilling:
kylskap-electrolux-erf4114aox
Ekspertene er veldig begeistret for den enkle kontrollen på dette Electrolux-kjøleskapet. Det er enkelt å styre temperaturen med LCD-displayet, i tillegg til at det er utstyrt med en alarm som sier ifra om døren ikke lukkes korrekt.

En annen fordel ved dette kjøleskapet er det innvendige LED-lyset som gjør det enkelt for deg å få oversikt over innholdet i kjøleskapet.

Funksjoner:

Denne modellen får poeng for alle de nyttige funksjonene den er utstyrt med.

Et par av funksjonene er verdt å trekke fram, for eksempel den effektive Superkjøling-funksjonen som betyr at du har muligheten for å få kjøleskapet til å gi ekstra kraftig nedkjøling for en kort stund.

Det er en fordel hvis du legger nye matvarer i kjøleskapet som må kjøles kjapt. Med Superkjøling unngår du at kjøleeffekten blir satt ned i hele kjøleskapet og at de varene som allerede er der blir påvirket av at kjøleskapet må bruke energi på å kjøle de nye varene.

Det finnes også en Freestore-funksjon som gir ventilert kjøling. Fordelen med ventilert kjøling er at luften sirkulerer rundt i skapet og sikrer at alle matvarene holder seg nedkjølt konstant.

Kjøleskapet er merket med energiklasse A++ og er derfor et av kjøleskapene på markedet med høyest energibesparing.

Electrolux har i tillegg lagt til en feriefunksjon som lar deg spare enda mer strøm dersom du er borte i flere dager. Når du aktiverer feriefunksjonen kjøler det litt mindre, men likevel nok til at alle matvarene holder seg ferske.

Størrelse:
Høyde: 1854 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 668 mm
Vekt: 63 kg

Fordeler med Electrolux ERF4114AOX:

Energiklasse A++
Innebygget LED-lys
Støysvakt
Lavt energiforbruk
Høy kjølingsevne
Stilrent design
Elektronisk temperaturinnstilling med LCD display
Volum på 395 liter
Feriefunksjon
Ventilert kjølefunksjon og superkjølingsfunksjon


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Electrolux kjøleskap er best i test?

Electrolux ERF4114AOX og Electrolux ERF4114AOW

🤓 Hvordan testes Electrolux kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Electrolux kjøleskapstest – Disse kildene har vi brukt

Vi har undersøkt mange tester av kjøleskap. Det er viktig å være kritisk til mange av testene man finner på nettet fordi mange hjemmesider lager «tester» uten å faktisk ha testet produktene i virkeligheten. Hos Forbrukerliv.no bruker vi kun tester fra pålitelige kilder som har testet produktene i virkeligheten.

Vi har brukt følgende kilder i denne artikkelen:

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön gjennomførte en test av 22 ulike kjøleskap i september 2017. Råd & Rön undersøkt de viktigste elementene ved et kjøleskap, slik som kjølingsevne, energiforbruk, lydnivå, funksjoner, innstilling og generell kvalitet. Du kan lese hele testen her. Merk at Råd & Rön også krever betalt medlemskap.

Stiftung Warentest 🇩🇪
Det store tyske testmagasinet Stiftung Warentest er et av de mest velansette testmagasinene i Europa med millioner av faste lesere. I denne artikkelen refererer vi til testen deres av kombiskap, der de laboratorie-testet 30 forskjellige modeller i juni 2016.

Her har de også har fokus på sentrale vurderingspunkter, slik som funksjoner, innstilling, energiforbruk, generell kvalitet og kjølingsevne. Hele testen kan leses her. Merk at også Stiftung Warentest krever abonnement for å lese testen.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere