Kombiskap Test – Her er de beste Kombiskapene i Norge

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: Kjøleskap som har integrert fryser går under betegnelsen kombiskap. I denne kombiskap-testen har Forbrukerliv.no sett på en rekke testvinnende kombiskap som har vunnet i de største testmagasinene i Skandinavia. Alle testene er uavhengige og offentliggjorte tester. Dersom du vil undersøke testene nærmere, finner du linkene i oversikten over kilder nederst i artikkelen.

Denne kombiskap testen inneholder:

🔸 Presentasjon av vinnerne i de største testene i Skandinavia
🔸
 Prissammenligning av alle modellene
🔸
 Oversikt over testene vi har gjennomgått, med linker

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch KGV36VB32S

✅ Gode anmeldelser fra forbrukerne
✅ Unikt design i sort og sølvgrå

bosch KGV36VB32S

 

Dersom du som ikke er redd for å være litt utradisjonell, kan du se nærmere på kombiskapet Bosch KGV36VB32S, som allerede ved første øyekast skiller seg ut med den svarte fronten og de sølvgrå sidene. Testene vi har gjennomgått hos Råd & Rön viser tydelig at Bosch konsekvent leverer kombiskap som både er billige og leverer gode resultater.

Bosch KGV36VB32S er ingen unntak: Prismessig ligger skapet i den nedre delen av spekteret, men har samtidig svært flotte spesifikasjoner. Akkurat denne modellen har ennå ikke blitt testet i laboratoriene enda, men forbrukerne gir svært positive tilbakemeldinger. Skal man tro forbrukeranmeldelsene fra de forskjellige hvitevarebutikkene på nettet, er dette en av brukernes soleklare favoritter.

Spesielle fordeler ved Bosch KGV36VB32S

Du betaler ikke ekstra for det iøynefallende designet, og til tross for den attraktive prisen får du likevel svært gode funksjoner. Modellen utmerker seg blant annet med miljøvennlig drift, som er klassifisert til A++, det nest beste energimerket for kombiskap. Samtidig får du med Bosch KGV36VB32S et samlet nettovolum på hele 309 liter, fordelt på 215 liter i kjøleskap og 94 liter i fryser.

Brukervennligheten kan også sies å være utmerket, ikke minst på grunn av LowFrost-funksjonen, som sjelden blir sett på kombiskap i denne prisklassen. Funksjonen sikrer at det oppstår mindre danning av is, og at avisingen går raskere. Kjøleskapsdelen byr også på ventilert kjøling som sikrer jevne temperaturer i hele skapet.

Bosch har i tillegg valgt å utstyre kjøleskapet med LED-lys. Det både senker strømforbruket og sørger for at du aldri må skifte lyspære – som er mer komfortabelt og sparer på strøm og innkjøp av dyre pærer. Lydnivået under drift er bare 30 dB(A) for Bosch KGV36VB32S.

Derfor anbefales denne modellen:

Kjølerommet har en kapasitet på 215 liter
Fryserommet har en kapasitet på 94 liter
Svært lydsvak (30 dB)
3 fryseskuffer, der den ene er en BigBox til ekstra store frostvarer
Har CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker


Smeg FC370X2PE

✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

 

Smeg er vanligvis ett av de litt dyrere merkene, og Smeg FC370X2PE ligger også i den dyreste delen av de testede modellene. Likevel er den marginalt dyrere enn gjennomsnittet for kombiskapene i både den danske og svenske testen fra 2016. Av de 71 modellene som ble testet fikk Smeg FC370X2PE toppkarakter hos begge. Det var blant annet enighet om at den stille driften imponerer.

Smeg FC370X2PE får toppkarakter på flere områder

Selv om Smeg FC370X2PE kun er kategorisert som A++ (det nest beste energimerket), er energiforbruket fortsatt relativt lavt, og Råd & Rön gir gode karakterer for modellens energivennlighet. De vurderer det samlede kvalitetsinntrykket og er enige om at denne modellen er langt over gjennomsnittet når det gjelder rask nedkjøling av mat, en funksjon som sikrer bedre holdbarhet for maten.

Målingene viser dessuten av Smeg FC370X2PE er svært temperaturstabil. Den eneste kritikken er fryserens isoleringsevne, som vurderes til å være ”bare” middels god. Det betyr i praksis at temperaturen i fryseren kommer over akseptabelt nivå dersom strømmen forsvinner i mer enn et døgnn.

Kontrollpanelet er let tilgjengelig på fronten av skapet, og fabrikkinnstillingene treffer også de anbefalte temperaturene bra, slik at kombiskapet kan brukes momentant uten ytterligere innstilling.

Derfor anbefales denne modellen:

Kjølekapasitet på 219 liter
Frysekapasitet på 99 liter
Automatisk avrimingssystem
Ventilert kjøling – sikrer jevn temperatur i hele kjøleavdelingen
Elektronisk temperaturjustering
LED-belysning


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kombiskap har fått de beste anmeldelsene?

Smeg FC370X2PE

🤓 Hvordan testes kombiskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.Råd & Rön
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön, som også er et uavhengig testlaboratorium. I denne artikkelen har vi brukt den store testen av kombiskap fra våren 2016, hvor 25 ulike modeller ble testet. Råd & Rön presenterer alle delkarakterene for hvert kombiskap i kategoriene funksjon, energiforbruk, brukervennlighet, støy og kvalitetsinntrykk. Delkarakteren er slått sammen til en samlet karakter, og resultatene presenteres i en oversiktlig og interaktiv form, hvor du kan sortere og sammenligne produktene etter karakter, pris eller andre funksjoner. Vær oppmerksom på at visning av testen krever et abonnement.


Forbrukervurderinger
I sammendraget av de beste kombiskapene har vi også sett litt på forbrukernes egne vurderinger, blant annet på www.whiteaway.no. Fordelen ved å undersøke dette er at de ofte er basert på en lengre bruksperiode, og tar utgangspunkt i en helt vanlig hverdag hos en “virkelig” familie. Ulempen ved de offisielle testene er at de som regel er foretatt i et laboratorium over en kortere periode.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere