Kombiskap Test – Her er de beste Kombiskapene – Best i Test guide

0

Kjøleskap som har integrert fryser går under betegnelsen kombiskap. I denne kombiskap-testen har Forbrukerliv.no sett på en rekke testvinnende kombiskap som har vunnet i de største testmagasinene i Skandinavia. Alle testene er uavhengige og offentliggjorte tester. Dersom du vil undersøke testene nærmere, finner du linkene i oversikten over kilder nederst i artikkelen.

Denne kombiskap testen inneholder:

🔸 Presentasjon av vinnerne i de største testene i Skandinavia
🔸
 Prissammenligning av alle modellene
🔸
 Oversikt over testene vi har gjennomgått, med linker

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch KGE39BI40

Testvinner hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos danske Tænk.dk

Bosch KGE39BI40

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Dette stilrene kombiskapet i rustfritt stål fra Bosch ble testvinner hos Tænk, og toppscorer hos Råd & Rön, i testene deres med 71 kombiskap fra våren 2016.

Begge testpanel bemerker blant annet at nedkjølingsevnen for denne modellen er svært effektiv, som gir bedre holdbarhet på matvarene. På en annen side må man akseptere manuell avising av fryseren. Dersom strømmen går i hjemmet, kan temperaturen holdes på et akseptabelt nivå i et døgn etter at strømmen har gått. Dette var gjennomsnittet for de testede modellene.

Den flotte vurderingen av Bosch KGE39BI40 har flere årsaker:

Til tross for den raske nedkjølingsevnen er Bosch KGE39BI40 svært energivennlig, som betyr mye i vurderingen hos både Tænk og Råd & Rön. Modellen har merket A+++ som er det beste energimerket for kombiskap. Tænk anbefaler at man senker temperaturen litt i forhold til fabrikkinnstillingene, men utover dette vurderer begge testlaboratorier at modellen er svært brukervennlig.

Bosch KGE39BI40 får også toppkarakter på det samlede kvalitetsinntrykket, og både Tænk og Råd Rön er enige om at modellen er svært stille under drift.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Energiklasse A+++ (Den best mulige)
🔵 I kjøleavdelingen er det plass til 250 liter
🔵 I fryseavdelingen er det plass til 89 liter
🔵 Justerbare glasshyller
🔵 Stilrent design i rustfritt stål
🔵 Har ChillerBox som holder kjøtt og fisk kaldere enn resten av skapet
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker
🔵 LED-belysning


Bosch KGE36BW40

Testvinner hos danske Tænk.dk
✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Får 5 stjerner av brukerne

Bosch KGE36BW40

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Dersom du er på jakt etter mest mulig kombiskap for pengene, er Bosch KGE36BW40 et godt bud. Modellen får toppkarakterer hos både det danske forbrukermagasinet Tænk og svenske Råd & Rön.

På tross av gode bedømmelser ligger denne modellen i den billigste prisklassen. Det betyr i praksis at du må akseptere mindre luksus sammenlignet med dyrere modeller. Blant annet er ikke avising automatisk, så dette må du gjøre manuelt.

Derfor er Bosch KGE36BW40 et godt kjøp til prisen:

På tross av litt mindre luksus, får Bosch KGE36BW40 svært gode karakterer, og det kommer av at modellen klarer seg svært godt på nesten alle områdene. Både Tænk og Råd & Rön legger stor vekt på den flotte A+++ vurderingen, som plasserer dette kombiskapet i den mest energivennlige klassen på markedet. Selve driften er også nesten lydløs, og begge testlaboratoriene gir toppkarakter på disse to områdene.

Det er enkelt å installere og innstille kombiskap, og begge testlaboratorier er enige i at den daglige bruken fungerer optimalt. Det blir også påpekt at det er lett å bruke og flytte på innredningen. Digitale termostater, innstillingsmuligheter og alarmer er også med på å heve vurderingen.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Energimerkning A+++ (Best mulig)
🔵 Kjølerommet har en kapasitet på 215 liter
🔵 Fryserommet har en kapasitet på 89 literventilert kjøling – sikrer jevn temperatur i hele kjøleavdelingen
🔵 Elektronisk temperaturstyring – gjør det enkelt å avlese og stille inn temperatur
🔵 ChillerBox som holder kjøtt og fisk kaldere enn resten
 av varene
🔵 CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker


Bosch KGV36VB32S

Gode anmeldelser fra forbrukerne
Unikt design i sort og sølvgrå

bosch KGV36VB32S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Les mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Les mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Les mer

 

Dersom du som ikke er redd for å være litt utradisjonell, kan du se nærmere på kombiskapet Bosch KGV36VB32S, som allerede ved første øyekast skiller seg ut med den svarte fronten og de sølvgrå sidene. Testene vi har gjennomgått hos Tænk og Råd & Rön viser tydelig at Bosch konsekvent leverer kombiskap som både er billige og leverer gode resultater.

Bosch KGV36VB32S er ingen unntak: Prismessig ligger skapet i den nedre delen av spekteret, men har samtidig svært flotte spesifikasjoner. Akkurat denne modellen har ennå ikke blitt testet i laboratoriene enda, men forbrukerne gir svært positive tilbakemeldinger. Skal man tro forbrukeranmeldelsene fra de forskjellige hvitevarebutikkene på nettet, er dette en av brukernes soleklare favoritter.

Spesielle fordeler ved Bosch KGV36VB32S

Du betaler ikke ekstra for det iøynefallende designet, og til tross for den attraktive prisen får du likevel svært gode funksjoner. Modellen utmerker seg blant annet med miljøvennlig drift, som er klassifisert til A++, det nest beste energimerket for kombiskap. Samtidig får du med Bosch KGV36VB32S et samlet nettovolum på hele 309 liter, fordelt på 215 liter i kjøleskap og 94 liter i fryser.

Brukervennligheten kan også sies å være utmerket, ikke minst på grunn av LowFrost-funksjonen, som sjelden blir sett på kombiskap i denne prisklassen. Funksjonen sikrer at det oppstår mindre danning av is, og at avisingen går raskere. Kjøleskapsdelen byr også på ventilert kjøling som sikrer jevne temperaturer i hele skapet.

Bosch har i tillegg valgt å utstyre kjøleskapet med LED-lys. Det både senker strømforbruket og sørger for at du aldri må skifte lyspære – som er mer komfortabelt og sparer på strøm og innkjøp av dyre pærer. Lydnivået under drift er bare 30 dB(A) for Bosch KGV36VB32S.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Kjølerommet har en kapasitet på 215 liter
🔵 Fryserommet har en kapasitet på 94 liter
🔵 Svært lydsvak (30 dB)
🔵 3 fryseskuffer, der den ene er en BigBox til ekstra store frostvarer
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker


 Siemens KG49EBI40

Best i test hos svenske Råd & Rön

Siemens KG49EBI40 testSiemens KG49EBI40

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
10 190,00 Kr. 0,00 Kr. 10 190,00 Kr. Les mer

 

Da det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön offentliggjorde en test av kombiskap, fikk Siemens KG49EBI40 den flotte tittelen ”Best i Test”, og i magasinets seneste test fra 2016 ligger modellen fremdeles blant de beste. Det er med andre ord snakk om en gjennomtestet og vellykket modell. Forbrukerne er også meget fornøyde dersom man skal tro brukeranmeldelsene fra forskjellige hvitevarebutikker, der modellen får toppkarakter av brukerne.

Selv om modellen får toppkarakter, er den overraskende billig. Modellen har front i rustfritt stål, som vil gi en litt høyere pris. Ståloverflaten er i tillegg behandlet slik at den motvirker fettmerker og er svært lett å vaske.

Råd & Rön gir generelt gode karakterer til Siemens KG49EBI40 på stort sett alle områder, men et par detaljer trekker litt ned. Testpanelet henger seg blant annet opp i at fabrikkinnstillingene ikke er optimale, og anbefaler derfor etterjustering av temperaturene. Det blir også vurdert at innfrysing av nye matvarer tar litt lenger tid enn i de beste kombiskapene, men dette kan løses ved å bruke den spesielle knappen til lyn-frysing.

Toppkarakterer til Siemens KG49EBI40 på de viktige områdene

Selv om Siemens KG49EBI40 får enkelte anmerkinger, er den samlede vurderingen fra det svenske testpanelet svært positiv. Energiforbruket er minimal, noe som både er bra både for miljøet og økonomien. Modellen får det beste energimerket, A+++. Driftsstøy fra modellen blir vurdert til å ligge langt under middels og får toppkarakter.

Modellen får også god karakter for brukervennlighet, der både innstillinger og innredning av skapet er svært enkelt å håndtere. Testpanelet er svært begeistret for tilgjengeligheten når matvarer tas ut eller settes inn, så her får modellen absolutt toppkarakter. Råd & Rön legger også vekt på den velfungerende alarmfunksjonen i fryserdelen, samt det generelle kvalitetsinntrykket.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Kjølerommet har en kapasitet på 301 liter
🔵 Fryserommet har en kapasitet på 112 liter
🔵 Miljøvennlig A+++ (Beste miljømerke)
🔵 Ventilert kjøling, gir stabil og jevn temperatur på alle hyller
🔵 ChillerBox som holder kjøtt og fisk kaldere enn resten av varene
🔵 CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker
 3 fryseskuffer, hvor den ene er en BigBox til ekstra store frostvarer
🔵 LED-belysning
🔵 Elektronisk temperaturstyring


Siemens KG39EBI40

✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos danske Tænk.dk

Siemens KG39EBI40

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Både det danske forbrukermagasinet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön kårte i 2016 Siemens KG39EBI40 til testvinner. Her er det snakk om et moderne og svært energivennlig kombiskap, som med A+++ merkingen kommer til å gi besparelser på strømregningen.

Prismessig ligger denne modellen i blant de dyreste av de testede modellene fordi kjøleskapsdøren har stålfront. Modellen finnes også med hvit dør, og her kan du spare et par tusen kroner dersom du velger den løsningen. Med hvit dør ligger denne testvinneren langt nede i feltet rent prismessig.

Fordeler med Siemens KG39EBI40:

På tross av det lave strømforbruket har begge testlaboratorier funnet ut at Siemens KG39EBI40 er utrolig effektiv til å raskt kjøle ned større mengder mat. Faktisk fem ganger så kjapt som de dårligste modellene i testen. Dette er avgjørende for hvor lenge matvarene holder seg.

Generelt får denne modellen også stor ros fra både Tænk og Råd & Rön i vurderingen av brukervennlighet. Vær oppmerksom på at det danske Forbrugerrådet Tænk råder til etterjustering av temperaturen i både kjøleskap og fryser, ettersom fabrikkinnstillingene (på den testede modellen) gir litt for høye temperaturer.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Energimerke A+++ (markedets beste)
🔵 I kjøleskapet er det plass til 250 liter
🔵 I fryseren er det plass til 89 liter
🔵 Utstyrt med elektronisk temperaturstyring
🔵 Ventilert kjøling sikrer samme temperatur i topp og bunn
🔵 ChillerBox som holder kjøtt og fisk kaldere enn resten
 av varene
🔵 CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker
🔵 Vario Zone: flyttbare glasshyller som gir ekstra plass


Smeg FC370X2PE

✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Toppscorer hos danske Tænk.dk

Smeg FC370X2PE

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 175,00 Kr. 0,00 Kr. 11 175,00 Kr. Les mer
11 175,00 Kr. 0,00 Kr. 11 175,00 Kr. Les mer
13 310,00 Kr. 0,00 Kr. 13 310,00 Kr. Les mer

 

Smeg er vanligvis ett av de litt dyrere merkene, og Smeg FC370X2PE ligger også i den dyreste delen av de testede modellene. Likevel er den marginalt dyrere enn gjennomsnittet for kombiskapene i både den danske og svenske testen fra 2016. Av de 71 modellene som ble testet fikk Smeg FC370X2PE toppkarakter hos begge. Det var blant annet enighet om at den stille driften imponerer.

Smeg FC370X2PE får toppkarakter på flere områder

Selv om Smeg FC370X2PE kun er kategorisert som A++ (det nest beste energimerket), ligger energiforbruket likevel relativt lavt, og både Tænk og Råd & Rön gir gode karakterer for modellens energivennlighet. Begge laboratoriene vurderer det generelle kvalitetsinntrykket og er enige om at denne modellen ligger langt over middels når det gjelder rask nedkjøling av matvarer, en egenskap som sikrer bedre holdbarhet for matvarene.

Målingene viser dessuten av Smeg FC370X2PE er svært temperaturstabil. Den eneste kritikken er fryserens isoleringsevne, som vurderes til å være ”bare” middels god. Det betyr i praksis at temperaturen i fryseren kommer over akseptabelt nivå dersom strømmen forsvinner i mer enn et døgnn.

Kontrollpanelet er let tilgjengelig på fronten av skapet, og fabrikkinnstillingene treffer også de anbefalte temperaturene bra, slik at kombiskapet kan brukes momentant uten ytterligere innstilling.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Kjølekapasitet på 219 liter
🔵 Frysekapasitet på 99 liter
🔵 Automatisk avrimingssystem
🔵 Ventilert kjøling – sikrer jevn temperatur i hele kjøleavdelingen
🔵 Elektronisk temperaturjustering
🔵 LED-belysning


SMEG FAB32LXN1

✅ Populært Retro kombiskap

SMEG FAB32LXN1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
19 670,00 Kr. 0,00 Kr. 19 670,00 Kr. Les mer
19 670,00 Kr. 0,00 Kr. 19 670,00 Kr. Les mer
24 626,00 Kr. 0,00 Kr. 24 626,00 Kr. Les mer

 

Hvis du setter pris på de klassiske runde formene som var typisk på 50-tallet, bør du se nærmere på kombiskapet SMEG FAB32LXN1. Denne modellen faller perfekt inn i retrostilen med de runde hjørnene og grå metallisk finish. Innholdet er selvsagt toppmoderne, og driften er svært billig med A++ energimerket.

I likhet med de fleste andre produktene fra SMEG ligger dette kombiskapet i den litt dyrere prisklassen, men du får mange ekstra egenskaper og masse plass: Kjøleskapet rommer 229 liter og fryseren 75 liter. Driften er selvsagt freon-fri og miljøet blir beskyttet med det lave strømforbruket.

En liten ulempe ved produktet er den litt høye vekten, som med 93 kilo ligger litt over gjennomsnittet. Vekten avspeiler likevel den ekstra plassen og produktkvaliteten – så når kombiskapet er på plass, står det også godt og sikkert.

Derfor er SMEG FAB32LXN1 så populær:

Designet spiller selvsagt en rolle for populariteten, men kvalitet og komfort veier også tungt. Kjøleskapet er ventilert, slik at temperaturen er lik på alle hyllene. I hverdagen setter du garantert også pris på den relativt stille driften på bare 41 dB(A).

Fryserdelen på SMEG FAB32LXN1 har en hurtigfrysingsknapp slik at nye matvarer blir kjølt ned raskt. Dette gir lenger holdbarhet, både for de nye varene og varer som allerede er frosne. Fryseren har NoFrost-funksjon som minimerer dannelsen av rim på matvarer og fryserveggene. Eventuell rim i fryseren er ikke et problem i praksis, ettersom SMEG FAB32LXN1 også tilbyr automatisk avriming.

Derfor anbefales denne modellen:

🔵 Kjølerommet har en kapasitet på 219 liter
🔵 Fryserommet har en kapasitet på 75 liter
🔵 Automatisk avising
🔵 Miljøvennlig
🔵 Ventilert kjøling
🔵 Retro kombiskap i 1950talls-stil


Kombiskap Test: Disse kildene har vi brukt

I artikkelen har vi brukt uavhengige tester fra både svenske og danske forbrukerorganisasjoner, i tillegg til tilgjengelige anmeldelser fra forbrukerne selv. Du finner en kort oversikt over kildene nedenfor, slik at du selv kan gå i dybden dersom du vil vite mer.

Tænk.dk
Det danske forbrukermagasinet Tænk er kjent for mange upartiske tester på vegne av forbrukerne. Magasinet har nære forhold til den danske Forbrugerstyrelsen, noe som understreker under troverdigheten. Derfor blir Tænk ofte sitert i medier, både i Danmark og i resten av Skandinavia. En god vurdering fra Tænk blir ofte brukt som kvalitetsstempel i markedsføringen.

I denne artikkelen refererer vi til den svært aktuelle testen fra våren 2016, der 46 kombiskap ble testet og sammenlignet. Hvert produkt får en samlet karakter basert på en grundig test og karaktersetting innenfor kategoriene funksjon, energiforbruk, brukervennlighet, støy og kvalitetsinntrykk. Hver kategori blir testet, og testpanelet gir deretter en subjektiv fortolking og sammendrag av resultatet. Dersom du har abonnement på Tænk kan du lese hele testen av kombiskap her. Ellers kan du kjøpe spesiell tilgang til denne testen for et mindre beløp. Her får du tilgang til et interaktivt skjema der du kan danne deg god oversikt med ulike sorterings- og sammenligningsmuligheter.


Råd & Rön
Det svenske motsvaret til danske Tænk er forbrukermagasinet Råd & Rön, som også er et uavhengig testlaboratorium. I denne artikkelen har vi brukt den store testen av kombiskap fra våren 2016, der 25 ulike modeller ble testet. Råd & Rön presenterer alle delkarakterene for hvert kombiskap innen kategoriene funksjon, energiforbruk, brukervennlighet, støy og kvalitetsinntrykk. Delkarakteren blir samlet til en sammenlagt karakter, og resultatene er presentert i et oversiktlig og interaktivt skjema, der du kan sortere og sammenligne produktene etter karakter, pris eller andre funksjoner. Vær oppmerksom på at det krever abonnement å se testen.


Forbrukervurderinger
I sammendraget av de beste kombiskapene har vi også sett litt på forbrukernes egne vurderinger, blant annet på www.whiteaway.no. Fordelen ved å undersøke dette er at de ofte er basert på en lengre bruksperiode, og tar utgangspunkt i en helt vanlig hverdag hos en “virkelig” familie. Ulempen ved de offisielle testene er at de som regel er foretatt i et laboratorium over en kortere periode.