Kombiskap Test – Her er de beste Kombiskapene i Norge

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Best i Test 2021: Kjøleskap som har integrert fryser går under betegnelsen kombiskap. I denne kombiskap-testen har Forbrukerliv.no sett på en rekke testvinnende kombiskap som har vunnet i de største testmagasinene i Skandinavia. Alle testene er uavhengige og offentliggjorte tester. Dersom du vil undersøke testene nærmere, finner du linkene i oversikten over kilder nederst i artikkelen.

Denne kombiskap testen inneholder:

🔸 Presentasjon av vinnerne i de største testene i Skandinavia
🔸
 Prissammenligning av alle modellene
🔸
 Oversikt over testene vi har gjennomgått, med linker

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch KGV36VB32S

✅ Gode anmeldelser fra forbrukerne
✅ Unikt design i sort og sølvgrå

bosch KGV36VB32S

 

Dersom du som ikke er redd for å være litt utradisjonell, kan du se nærmere på kombiskapet Bosch KGV36VB32S, som allerede ved første øyekast skiller seg ut med den svarte fronten og de sølvgrå sidene. Testene vi har gjennomgått hos Tænk og Råd & Rön viser tydelig at Bosch konsekvent leverer kombiskap som både er billige og leverer gode resultater.

Bosch KGV36VB32S er ingen unntak: Prismessig ligger skapet i den nedre delen av spekteret, men har samtidig svært flotte spesifikasjoner. Akkurat denne modellen har ennå ikke blitt testet i laboratoriene enda, men forbrukerne gir svært positive tilbakemeldinger. Skal man tro forbrukeranmeldelsene fra de forskjellige hvitevarebutikkene på nettet, er dette en av brukernes soleklare favoritter.

Spesielle fordeler ved Bosch KGV36VB32S

Du betaler ikke ekstra for det iøynefallende designet, og til tross for den attraktive prisen får du likevel svært gode funksjoner. Modellen utmerker seg blant annet med miljøvennlig drift, som er klassifisert til A++, det nest beste energimerket for kombiskap. Samtidig får du med Bosch KGV36VB32S et samlet nettovolum på hele 309 liter, fordelt på 215 liter i kjøleskap og 94 liter i fryser.

Brukervennligheten kan også sies å være utmerket, ikke minst på grunn av LowFrost-funksjonen, som sjelden blir sett på kombiskap i denne prisklassen. Funksjonen sikrer at det oppstår mindre danning av is, og at avisingen går raskere. Kjøleskapsdelen byr også på ventilert kjøling som sikrer jevne temperaturer i hele skapet.

Bosch har i tillegg valgt å utstyre kjøleskapet med LED-lys. Det både senker strømforbruket og sørger for at du aldri må skifte lyspære – som er mer komfortabelt og sparer på strøm og innkjøp av dyre pærer. Lydnivået under drift er bare 30 dB(A) for Bosch KGV36VB32S.

Derfor anbefales denne modellen:

Kjølerommet har en kapasitet på 215 liter
Fryserommet har en kapasitet på 94 liter
Svært lydsvak (30 dB)
3 fryseskuffer, der den ene er en BigBox til ekstra store frostvarer
Har CrisperBox med fuktighetsregulering til frukt og grønnsaker


Smeg FC370X2PE

✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Toppscorer hos danske Tænk.dk

Smeg FC370X2PE

 

Smeg er vanligvis ett av de litt dyrere merkene, og Smeg FC370X2PE ligger også i den dyreste delen av de testede modellene. Likevel er den marginalt dyrere enn gjennomsnittet for kombiskapene i både den danske og svenske testen fra 2016. Av de 71 modellene som ble testet fikk Smeg FC370X2PE toppkarakter hos begge. Det var blant annet enighet om at den stille driften imponerer.

Smeg FC370X2PE får toppkarakter på flere områder

Selv om Smeg FC370X2PE kun er kategorisert som A++ (det nest beste energimerket), ligger energiforbruket likevel relativt lavt, og både Tænk og Råd & Rön gir gode karakterer for modellens energivennlighet. Begge laboratoriene vurderer det generelle kvalitetsinntrykket og er enige om at denne modellen ligger langt over middels når det gjelder rask nedkjøling av matvarer, en egenskap som sikrer bedre holdbarhet for matvarene.

Målingene viser dessuten av Smeg FC370X2PE er svært temperaturstabil. Den eneste kritikken er fryserens isoleringsevne, som vurderes til å være ”bare” middels god. Det betyr i praksis at temperaturen i fryseren kommer over akseptabelt nivå dersom strømmen forsvinner i mer enn et døgnn.

Kontrollpanelet er let tilgjengelig på fronten av skapet, og fabrikkinnstillingene treffer også de anbefalte temperaturene bra, slik at kombiskapet kan brukes momentant uten ytterligere innstilling.

Derfor anbefales denne modellen:

Kjølekapasitet på 219 liter
Frysekapasitet på 99 liter
Automatisk avrimingssystem
Ventilert kjøling – sikrer jevn temperatur i hele kjøleavdelingen
Elektronisk temperaturjustering
LED-belysning


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kombiskap har fått de beste anmeldelsene?

Smeg FC370X2PE

🤓 Hvordan testes kombiskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen – også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg ses det på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Kombiskap Test: Disse kildene har vi brukt

I artikkelen har vi brukt uavhengige tester fra både svenske og danske forbrukerorganisasjoner, i tillegg til tilgjengelige anmeldelser fra forbrukerne selv. Du finner en kort oversikt over kildene nedenfor, slik at du selv kan gå i dybden dersom du vil vite mer.

Tænk.dk
Det danske forbrukermagasinet Tænk er kjent for mange upartiske tester på vegne av forbrukerne. Magasinet har nære forhold til den danske Forbrugerstyrelsen, noe som understreker under troverdigheten. Derfor blir Tænk ofte sitert i medier, både i Danmark og i resten av Skandinavia. En god vurdering fra Tænk blir ofte brukt som kvalitetsstempel i markedsføringen.

I denne artikkelen refererer vi til den svært aktuelle testen fra våren 2016, der 46 kombiskap ble testet og sammenlignet. Hvert produkt får en samlet karakter basert på en grundig test og karaktersetting innenfor kategoriene funksjon, energiforbruk, brukervennlighet, støy og kvalitetsinntrykk. Hver kategori blir testet, og testpanelet gir deretter en subjektiv fortolking og sammendrag av resultatet. Dersom du har abonnement på Tænk kan du lese hele testen av kombiskap her. Ellers kan du kjøpe spesiell tilgang til denne testen for et mindre beløp. Her får du tilgang til et interaktivt skjema der du kan danne deg god oversikt med ulike sorterings- og sammenligningsmuligheter.


Råd & Rön
Det svenske motsvaret til danske Tænk er forbrukermagasinet Råd & Rön, som også er et uavhengig testlaboratorium. I denne artikkelen har vi brukt den store testen av kombiskap fra våren 2016, der 25 ulike modeller ble testet. Råd & Rön presenterer alle delkarakterene for hvert kombiskap innen kategoriene funksjon, energiforbruk, brukervennlighet, støy og kvalitetsinntrykk. Delkarakteren blir samlet til en sammenlagt karakter, og resultatene er presentert i et oversiktlig og interaktivt skjema, der du kan sortere og sammenligne produktene etter karakter, pris eller andre funksjoner. Vær oppmerksom på at det krever abonnement å se testen.


Forbrukervurderinger
I sammendraget av de beste kombiskapene har vi også sett litt på forbrukernes egne vurderinger, blant annet på www.whiteaway.no. Fordelen ved å undersøke dette er at de ofte er basert på en lengre bruksperiode, og tar utgangspunkt i en helt vanlig hverdag hos en “virkelig” familie. Ulempen ved de offisielle testene er at de som regel er foretatt i et laboratorium over en kortere periode.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere