Håndmikser Test – Finn de beste håndmikserne her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test: Ømme håndledd og lang tid brukt på pisking er for lengst forbi. Du finner en håndmikser i de fleste hjem, og den er uunnværlig uansett om du er en ivrig baker eller bare må piske egg til matlagingen. En god håndmikser kan fort bli et velbrukt verktøy på kjøkkenet og kan både brukes til å piske, mikse og kna.

I denne artikkelen finner du en gjennomgang av de beste håndmikserne på markedet, hvor vi hjelper deg å finne akkurat den varianten som best passer dine behov og ønsker. Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til nederst i denne artikkelen.

Denne håndmikser testoversikten inneholder: 

Oversikt over de beste håndmikserne
3 gode oppskrifter til din håndmikser
Hvilke merker som er best på markedet
Gjennomgang av alle testene vi har undersøkt, inkludert linker originale kilder

Merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Siste oppdatering: 16/04/2024

Den 16.04.2024 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste håndmikserne med KitchenAid 5KHMB732EBM, en testvinnende modell som er kåret til det beste trådløse alternativet på markedet av flere ekspert-sider. Vi har også lagt til Smeg HMF01 – en lekker håndmikser med LED-display og Braun MultiMix 5 HM5137 – en allsidig håndmikser med et bredt utvalg av tilbehør.


KitchenAid 5KHMB732EBM – batteridrevet mikser med SoftStart-funksjon

Beste batteridrevne håndmikser

Testvinner på HomesAndGardens.com
✅ De beste trådløse på BBCGoodFood.com
Beste trådløse på TheSpruceEats.com
De beste trådløse på FoodAndWine.com
De beste batteridrevne på GoodHouseKeeping.com
4,7/5 på Google Shopping
4,7/5 på Amazon

 

.
KitchenAid 5KHMB732 har et oppladbart litium-ionbatteri og gir deg frihet og bekvemmelighet når du baker. Med den kan du vispe og blande opptil 200 kaker på én lading, noe som gjør den ideell for deg som vil kombinere bekvemmelighet og effektivitet.

 • Oppladbar
 • Funksjon for myk start
 • Turbopisker i rustfritt stål

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av KitchenAid 5KHMB732

Allsidige hastighetsinnstillinger

KitchenAid 5KHMB732 skiller seg ut med sine syv hastighetsinnstillinger som dekker en rekke ulike behov i matlaging. Enten du skal blande grove ingredienser på lav hastighet, røre smør og sukker på middels hastighet eller piske eggehviter og fløte på høy hastighet, sørger denne håndmikseren for at du får riktig konsistens. 

Men en av de viktigste funksjonene er den myke startfunksjonen. Den akselererer vispene gradvis til ønsket hastighet og forhindrer uønsket sprut og søl. Vispene i rustfritt stål er ikke bare robuste, de er også myke og stillegående, noe som bidrar til en bedre miksing.

Praktisk lade- og batteridesign

Den batteridrevne KitchenAid 5KHMB732 drives av et oppladbart litium-ion-batteri som gir optimal ytelse og driftstid. Det tar bare to timer å lade det helt opp, men hvis du har det travelt, kan en rask 10-minutters lading redde dagen. I tillegg er det utskiftbare batteriet en stor fordel. Med et ekstra batteri (selges separat) kan du enkelt bytte ut det tomme batteriet.

Hva sier brukere og eksperter om KitchenAid 5KHMB732?

Anerkjente nettsteder som GoodHouseKeeping.com har rost håndmikserens evne til å lage perfekt luftig kremfløte, noe som er et bevis på dens effektivitet og kraft. SeriousEats.com fremhever dessuten mikserens ergonomiske design, det behagelige grepet og den søyleformede kroppen som på en smart måte holder vispen unna benken når de settes ned. 

Fra et brukerperspektiv er den generelle oppfatningen at KitchenAid 5KHMB732 er svært lett og brukervennlig. Selv om denne mikseren kanskje ikke er ideell for langvarige, tunge oppgaver på grunn av periodisk batterilading og en motor som ikke er den kraftigste på markedet, kompenserer bærbarheten og brukervennligheten mer enn nok for disse begrensningene. 

Pros

 • Indikatorlampe for batteri
 • Deler som tåler oppvaskmaskin
 • Lader på bare to timer
 • Elegant og minimalistisk design
 • Lett og enkel å betjene
Cons

 • Ingen tilleggsutstyr
 • Ikke ideell for lange, krevende miksinger

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at Smeg HMF01s elegante retrodesign, kombinert med den eksepsjonelle ytelsen i oppgaver som spenner fra pisking av fløte til elting av deig, gjør at den skiller seg ut på markedet. De ni hastighetsnivåene, som drives av en robust motor på 250 watt, sikrer presisjon og effektivitet ved hver bruk, mens de jevne vispene reduserer sprutingen betydelig og sørger for et rent arbeidsmiljø.

Vi har oppdaget at Smeg HMF01 er designet slik at bunnen er tynnere enn toppen, noe som gjør den litt ustø. Vi tror likevel ikke at dette er noe som vil avskrekke noen fra å kjøpe den, men det er verdt å merke seg. Vi kan slå fast at investeringen i denne håndmikseren rettferdiggjøres av sin overlegne kvalitet, holdbarhet og allsidighet. I bunn og grunn er denne håndmikseren ikke bare et bevis på eksepsjonelt håndverk, men også et eksempel på ordtaket “Du får det du betaler for”. 

Spesifikasjoner:

Strøm: Batteridrevet
Antall tilbehør: 1
Antall hastighetstrinn: 7
Materiale: Plast, rustfritt stål
Vekt: 0,95 kg


Smeg HMF01 – vakkert designet håndmikser med LED-display

Den best utformede håndmikseren

Testvinner på BBCGoodFood.com
✅ Testvinner på GoodHouseKeeping.com
Beste oppgradering på Forbes.com
Den beste håndmikseren stilmessig på HomesAndGardens.com
✅ 5/5 på Google Shopping
✅ 4,7/5 på Amazon

.
Smeg HMF01 kombinerer eleganse med presisjon og har et unikt LED-display som er sømløst integrert i håndtaket. Dette skiller den unektelig fra andre håndmiksere på markedet, og gjør at du kan styre miksingen med tre intuitive knapper. Håndtaket har også en tidtaker som vises direkte på displayet, noe som er ekstra praktisk.

 • LED-display
 • 9 hastighetsinnstillinger + turbofunksjon
 • Sklisikkert ergonomisk innlegg med myk berøring

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Smeg HMF01

Elegant design og førsteklasses byggekvalitet

Smegs håndmikser HMF01 er et symbol på varemerkets satsing på førsteklasses design og byggekvalitet. Hver eneste detalj gjenspeiler gjennomtenkt håndverk, fra den blanke overflaten som utstråler en luksuriøs glød til de myke, avrundede formene som gir en tidløs estetikk. 

Allsidig og kraftig ytelse

Smeg HMF01 leveres med 9 hastighetsnivåer, drevet av en robust motor på 250 watt. Derfor kan den brukes til et bredt spekter av oppskrifter – fra visping av luftige konsistenser med trådvispene, tilberedning av halvhard deig med de flate vispene til elting av surdeig med deigkrokene.

Kombinasjon av komfort og bekvemmelighet

Dessuten har håndmikseren et sklisikkert soft-touch-innlegg for sikker bruk. I tillegg følger det med en praktisk oppbevaringspose som gjør det enkelt å holde orden på kjøkkenet og holde verktøyene innen rekkevidde. 

Hva sier brukere og eksperter om Smeg HMF01?

Smeg HMF01 skiller seg ut som testvinner på flere ekspert-sider og er en generelt godt mottatt modell. På GoodHouseKeeping.com får den gode skussmål for sin evne til å røre lett og luftig kakedeig og raskt piske fløte til en tykk og jevn konsistens. HMF01 pisket imponerende nok eggehviter til stive fløyelstopper på bare 80 sekunder og eltet deigen jevnt, effektivt og uanstrengt. Forbes.com fremhever hurtigheten, spesielt når det gjelder å vispe sammen smør og sukker, der sukkeret løses opp på under 2 minutter. 

Brukerne er enige i dette, og setter særlig pris på de glatte vispene som reduserer søling av krem. Denne mikseren er ikke bare et verktøy, den er et bevis på Smegs engasjement for å kombinere høy ytelse med elegant design.

Pros

 • Utvalg av tilbehør
 • Tilbehøret er enkelt å løse ut
 • Et enestående alternativ for retrodesign
 • Brukervennlig grensesnitt og kontroller
 • Overbelastningsbeskyttelse av motoren
Cons

 • Ikke så god til å stå oppreist på en benkeplate

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at Smeg HMF01s elegante retrodesign, kombinert med den eksepsjonelle ytelsen i oppgaver som spenner fra pisking av fløte til elting av deig, gjør at den skiller seg ut på markedet. De ni hastighetsnivåene, som drives av en robust motor på 250 watt, sikrer presisjon og effektivitet ved hver bruk, mens de jevne vispene reduserer sprutingen betydelig og sørger for et rent arbeidsmiljø.

Vi har oppdaget at Smeg HMF01 er designet slik at bunnen er tynnere enn toppen, noe som gjør den litt ustø. Vi tror likevel ikke at dette er noe som vil avskrekke noen fra å kjøpe den, men det er verdt å merke seg. Vi kan slå fast at investeringen i denne håndmikseren rettferdiggjøres av sin overlegne kvalitet, holdbarhet og allsidighet. I bunn og grunn er denne håndmikseren ikke bare et bevis på eksepsjonelt håndverk, men også et eksempel på ordtaket “Du får det du betaler for”. 

Spesifikasjoner:

Effekt: 250 W
Antall tillegg: 3
Antall hastighetsnivå: 9
Materiale: Plast, rustfritt stål
Vekt: 1,1 kg


Braun MultiMix 5 HM5137 – kraftig håndmikser med stort utvalg av tilbehør

Best for allsidighet

Mest kraftfulle på TheSpruceEats.com
✅ Best for baking på GoodHouseKeeping.com
Best for ytelse på HomesAndGardens.com
4,5/5 på Google Shopping
✅ 4,4/5 på Amazon

.
Braun MultiMix 5 HM5137 leveres med innovative VarioControl – en trinnløs hastighetsregulering. Du kan justere hastigheten med tommelen, noe som sikrer konsistente resultater og presisjon i miksingen.

 • Kraftig motor på 750 W
 • VarioControl-funksjon
 • SmartMix-teknologi

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Braun MultiMix 5 HM5137

Allsidig kjøkkenhjelper

Braun MultiMix 5 HM5137 håndmikser er et allsidig verktøy som leveres med en rekke tilbehør for å dekke et bredt spekter av kulinariske oppgaver. Enten du ønsker å røre sammen en jevn røre til kaker, elte deig til hjemmebakt brød og pizza eller lage deilige smoothies, har denne håndmikseren alt du trenger. Pakken inneholder visp, deigkrok, miksebunn, miksekopp og hakker, noe som gjør den til en komplett løsning for alle behov.

Baking og miksing uten problemer

En av de fremste egenskapene er den kraftige motoren på 750 watt som gir 50 % mer kraft sammenlignet med forgjengeren MultiMix 3. Denne modellen skiller seg ut ved at motoren er strategisk plassert vertikalt over tilbehøret. Denne innovative designen sørger for optimal vektfordeling, noe som gjør at du bruker betydelig mindre krefter på hånden når du mikser. Resultatet er en mer komfortabel og mindre anstrengende bakeopplevelse. SmartMix-teknologien forbedrer brukeropplevelsen ytterligere ved å sikre at vektfordelingen er optimal, noe som krever opptil 40 % mindre innsats sammenlignet med tradisjonelle miksere.

Enkel bruk

I tillegg kan mikseren skilte med et one-touch-system for alt tilbehør, noe som forenkler prosessen med å bytte mellom ulike oppgaver. Den elegante, sømløse designen tilfører ikke bare et elegant preg på kjøkkenet, men gjør også rengjøringen rask.

Hva sier brukere og eksperter om Braun MultiMix 5 HM5137?

GoodHouseKeeping.com fremhever mikserens eksepsjonelle allsidighet, og viser til dens evne til å piske eggehviter og håndtere tung kakedeig. HomesAndGardens er av samme oppfatning og roser mikseren for å kunne håndtere blandinger med ulik tetthet uten problemer.

Den generelle tendensen blant brukerne er at de setter pris på de praktiske egenskapene til Braun MultiMix 5 HM5137. Mange fremhever den lange kabelen på 1,5 meter og den store skålen, som brukerne mener er perfekt til å bearbeide ingredienser som tørket frukt. Gummikanten, som fungerer som en sugekopp på benkeplaten, er et smart tillegg som eliminerer behovet for å holde i bollen under bruk. Noen brukere har bemerket at mikseren kan være litt høylytt, men denne lille ulempen overskygges av den robuste ytelsen.

Pros

 • Lang kabel
 • Praktisk oppbevaringspose for tilbehør
 • Enkel hastighetsjustering med én hånd
 • Godt forhold mellom pris og ytelse
Cons

 • Litt høylytt
 • Støpselet er laget av plast

Forbrukerlivs vurdering

Oppsummert kan vi etter våre undersøkelser og tester trygt anbefale Braun MultiMix 5 HM5137 som et verdifullt tilskudd til ethvert kjøkken. Vi mener at dens evne til sømløst å håndtere oppgaver som spenner fra pisking av sarte eggehviter til blanding av tett kakedeig, er et bevis på dens overlegne design og funksjonalitet. Mikserens robuste motor på 750 watt, kombinert med SmartMix-teknologien, sørger for optimal vektfordeling og reduserer fysisk anstrengelse, noe som gjør den til en fryd å bruke til ulike oppgaver.

Selv om enkelte deler av håndmikseren, som for eksempel støpselet, er laget av plast, ser vi på dette som en gjennomtenkt balanse mellom holdbarhet og lav vekt og kostnadseffektivitet. Dette valget bidrar til at mikseren er enkel å håndtere og manøvrere, uten at det går vesentlig utover den generelle kvaliteten og levetiden.

Spesifikasjoner:

Effekt: 750 W
Antall vedlegg: 4
Antall hastighetstrinn: 9
Materiale: Plast, rustfritt stål
Vekt: 1 kg


Bosch MFQ4020

Testvinner hos svenske Råd & Rön 

Bosch MFQ4020

.
Både det danske og svenske forbrukerrådet har kåret denne modellen til testvinner i sine individuelle tester av håndmiksere. Bosch MFQ4020 ble testet mot mange dyrere modeller, men det vises også at en håndmikser i den nedre enden av prisskalaen enkelt kan levere en solid og overbevisende prestasjon. Maskinen fra Bosch er solid og svært brukervennlig, og trenger du en allround-modell er denne håndmikseren en sikker vinner.

Fleksibel arbeidsflyt og enkel betjening

Det er intervaller fra 0-5 i hastighetsnivåer, noe som gir gode muligheter til å tilpasse både pisking og elting. De lave hastighetene er bra for sarte masser og elting av deig, mens du godt kan skru opp hastigheten når du pisker blandinger, smør og sukker.

Det er også tatt hensyn til fleksibiliteten, for med en ledning på 141 cm kan man enkelt bevege seg rundt på kjøkkenet uten å strekke ledningen eller stoppe arbeidet. Enkel håndtering er stikkord for denne modellen, som har en vekt på mindre enn 1 kilo. Støynivået ligger også nederst på skalaen.

Råd & Rön er imponert over Bosch MFQ4020 og plasserer den på førsteplass foran dyrere konkurrenter. Det generelle kvalitetsinntrykket er veldig bra, og utseendet er klassisk i nøytrale farger med runde kanter – som enkelt passer inn i ethvert hjem.

Utvalgte fordeler ved Bosch MFQ4020:
Prisvennlig modell
God til elting
Pisker krem og kakedeig lett og luftig
God kvalitet


Bosch MFQ3030

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
88 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Bosch MFQ3030

.
Bosch MFQ3030 er blitt testet og anmeldt av 2 ekspertkilder som inkluderer Råd & Rön samt Good Housekeeping Institute. Alle eksperter er imponerte over håndmikseren som de har gitt mye ros med på veien.

Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med modellens kompakte design og gode resultater. Til gjengjeld er ekspertene mindre imponerte over at Bosch MFQ3030 ikke er så god til å piske eggehviter.

God til de fleste piskeoppgaver, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Good Housekeeping Institute er Bosch MFQ3030 en utmerket håndmikser som kan klare de fleste piskeoppgaver på et kjøkken. Ekspertene skriver for eksempel at Bosch MFQ3030 «skårer svært høyt på nesten alle tester» unntatt når det kommer til å piske eggehviter.

De britiske ekspertene fremhever i tillegg at Bosch MFQ3030 har et flott og kompakt design samt at de elsker de delene som følger med. Dette gjør det mulig å bruke håndmikseren til et vell av forskjellige piskeoppgaver. Ekspertene merker seg også at tilbehørsdelene tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Kraftig håndmikser med flere hastigheter

Med Bosch MFQ3030 får man en håndmikser med en kraftig motor som har en motoreffekt på 350 Watt. Det vil si at modellen kan klare de fleste oppgaver uansett hva man ønsker å piske på kjøkkenet.

I tillegg er Bosch MFQ3030 utstyrt med fire forskjellige hastigheter samt en turbo-funksjon. Dermed kan man velge den hastigheten som passer best til de ingrediensene som skal piskes i forhold til den oppskriften det gjelder. Med turbo-funksjonen er det også mulig å øke effekten.

Enkel håndtering

Bosch MFQ3030 er en håndmikser som er enkel å håndtere for alle. Håndmikseren veier nemlig ikke så mye, så derfor er det mindre slitsomt for hånden og håndleddet å arbeide med denne modellen.

Ved kjøp av Bosch MFQ3030 følger det med forskjellige former for tilbehør som visp og deigkrok. Alle tilbehørsdelene er laget av rustfritt stål så de er slitesterke og kan vare i mange år fremover.

Dersom man skal skifte tilbehør kan man benytte seg av avmonteringsknappen. Denne knappen frigjør tilbehøret med bare et enkelt trykk slik at det er raskt og enkelt å skifte tilbehøret når det er behov for det.

Fordeler ved Bosch MFQ3030:
Avmonteringsknapp til tilbehøret
Tilbehør laget av rustfritt stål
Flere hastigheter
Kraftig motor
Turbofunksjon


Dualit Hand Mixer

4.5 av 5 stjerner hos det britiske magasinet BBCgoodfood.com
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
85 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
Anbefalt av den britiske avisen The Independent
God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Dualit Hand Mixer

.
Dualit Hand Mixer er blitt testet og anmeldt av seks forskjellige ekspertkilder som inkluderer BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, The Independent og Råd & Rön.

Alle ekspertkildene er fornøyde med håndmikseren som de har gitt en god anmeldelse. Dette har de blant annet gjort på grunn av modellens attraktive design og ergonomiske håndtering. Til gjengjeld er flere eksperter mindre fornøyde med at Dualit Hand Mixer er litt tung i bruk.

Utfører alle piskeoppgaver svært godt, ifølge ekspertene 

Ifølge ekspertene er Dualit Hand Mixer en god håndmikser som klarer de fleste piskeoppgaver svært godt. For eksempel skriver ekspertene fra Good Housekeeping Institute at håndmikseren «utfører alle piske- og blandeoppgaver svært godt nærmest uansett ingredienser».

Dette er ekspertene fra Trustedreviews.com enige i og fremhever i tillegg at Dualit Hand Mixer kommer med flere hastigheter og et ergonomisk grep. Imidlertid mener de at modellen er litt tung å arbeide med, så dette er noe man bør være oppmerksom på.

Ekspertene fra BBCgoodfood.com og The Independent har også testet Dualit Hand Mixer. De merker seg spesielt at håndmikseren er laget i et attraktivt design, er enkel å oppbevare samt at den har en kraftig motor.

Kraftig håndmikser til flere kjøkkenoppgaver

Dualit Hand Mixer kan brukes til et vell av piskeoppgaver på kjøkkenet takket være modellens kraftige motor på 400 Watt. Man kan dermed bruke håndmikseren til både å piske eggehviter, elte en deig eller lignende.

I tillegg kommer Dualit Hand Mixer med fire forskjellige hastigheter som kan justeres på håndtaket på selve mikseren. Dette gjør det mulig å bruke akkurat den hastigheten som er best egnet til de spesifikke ingrediensene.

Håndmikseren har dessuten et solid og robust håndtak som gjør at modellen er enkel å håndtere under bruk.

Ved oppbevaring av Dualit Hand Mixer kan man plassere ledningen i selve ledningsoppbevaringen slik at det er lett å plassere håndmikseren i et kjøkkenskap, i en kjøkkenskuff eller lignende.

God vektfordeling

I tillegg til det solide håndtaket har Dualit Hand Mixer en god vektfordeling slik at den ikke føles for tung å arbeide med i hånden. Ved kjøp av modellen følger det i tillegg med både en vanlig ballongvisp, deigkrok og flatvisper. På denne måten kan man bruke det tilbehøret som passer best til den gjeldende oppgaven.

Sist, men ikke minst kan man få skiftet ut alle enkle deler dersom de går i stykker da Dualit har fokus på miljøvennlige produkter.

Fordeler ved Dualit Hand Mixer:
Fire hastigheter
God vektfordeling
Flere tilbehørsdeler følger med
Kraftig motor på 400 Watt
Ledningsoppbevaring


Electrolux EHM6300

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EHM6300

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux EHM6300 og har gitt den en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over håndmikserens kvalitet, støynivå og brukervennlighet. Imidlertid er de mindre fornøyde med yteevnen til modellen når det kommer til å piske eggehviter.

Støysvak og kraftig håndmikser 

Med Electrolux EHM6300 får man en støysvak og kraftig håndmikser som gir et utmerket resultat med de fleste ingredienser.

Håndmikseren er utstyrt med en praktisk Silence-teknologi som sørger for at modellen ikke bråker så mye når den er i bruk. Dermed kan man piske forskjellige matvarer samtidig som man har en samtale i samme rom.

Selve motoren har en effekt på hele 500 Watt, så man er sikret en kraftig håndmikser som kan klare de fleste typer av piskeoppgaver på kjøkkenet. På denne måten kan man piske alt ifra pannekakerøre til eggehviter, kremfløte eller noe helt annet.

Trinnløs hastighetsregulering

Electrolux EHM6300 er utstyrt med en trinnløs hastighetsregulering som gjør det enkelt å justere og stille inn den nøyaktige hastigheten til de ulike oppgavene.

Samtidig har Electrolux EHM6300 en turbo-funksjon. Denne funksjonen kan brukes når man har behov for å øke hastigheten. Turbofunksjonen må bare holdes inne og deretter øker effekten med en gang.

Alle løse deler på maskinen tåler å vaskes i oppvaskmaskin så man behøver ikke å rengjøre dem under springen etter bruk.

Soft touch-håndtak

Ved kjøp av Electrolux EHM6300 følger det med deigkroker og to typer forskjellige visper slik at man kan velge det tilbehøret som passer best til formålet.

I tillegg kommer Electrolux EHM6300 med et soft touch-håndtak som er utformet på en måte som gjør det enklere å holde i det. Dette gir nemlig et bedre og et fastere grep slik at håndmikseren er enkel å arbeide med.

Sist, men ikke minst har Electrolux EHM6300 en praktisk oppbevaring til ledningen slik at man kan oppbevare håndmikseren uten at ledningen krøller seg sammen.

Fordeler ved Electrolux EHM6300:
Soft touch-håndtak
Turbo-funksjon
Trinnløs hastighetsregulering
Motoreffekt på 500 Watt
Silence-teknologi


Bosch MFQ40301

Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Bosch MFQ40301

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Bosch har en sterk posisjon innen håndmiksere, og dette gjelder også modellen Bosch MFQ40301 som oppnår toppkarakterer både hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön. Den flotte plasseringen i testen viser at Bosch står for kvalitet, pålitelighet og enkel håndtering.

Sterk maskin til bakverk

Maskinen er robust, svært enkel å bruke og har mange bruksområder på kjøkkenet. Skal mikseren brukes til bakverk og dermed elte både tunge gjærdeiger og mer flytende kakedeiger, fungerer Bosch MFQ40301 optimalt. Den er sterk på begge områdene og er god til å lage en myk, gjennomarbeidet masse som er lett å arbeide med. Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön fremhever spesielt modellens evner innen elting av deig.

Maskinen er sterk og har god kraft til å takle det tunge arbeidet, men fungerer også godt med lettere materialer som bare trenger å bli pisket. Bruk med fordel høye hastigheter når du pisker lette materialer hvor det må innarbeides luft, slik at massen ikke klapper sammen. Modellens «FineCreamer»-visp med små innebygde kuler sørger for mer volum og luft, noe som gir en mer luftig blanding.

Fokus på komfort og kvalitet

I denne modellen har Bosch satt stort fokus på komfort. Her er det er lagt arbeid i å gi brukeren et godt stykke verktøy som gjør kjøkkenarbeidet så enkelt som mulig. Støynivået er svært lavt, motorens styrke er sterk (noe som gjør den spesielt bra for tunge deiger), og den lange ledningen (142 cm) gir forbrukeren et godt kjøkkenverktøy. Som et pluss er maskinen enkel å rengjøre. Dette er et solid kvalitetsprodukt, og utseendet er så nøytralt og klassisk at det passer inn i enhver stil.

Utvalgte fordeler ved Bosch MFQ403011:
Robust maskin
Veldig bra til bakverk
Lavt støynivå
Skapt for å gjøre arbeidet enklere på kjøkkenet


Bosch MFQ4030

Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Bosch MFQ4030

.
Bosch MFQ4030 er enda en solid merkevare blant Bosch sine håndmiksere. Modellen fungerer godt som en allrounder og ligger i den mellomste prisklassen, men for pengene får du en sterk og stabil kvalitetsmaskin. Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön gir modellen toppkarakter i en test, der en rekke gode håndmiksere er testet og sammenlignet.

God til kake og brød

Bosch MFQ4030 utfører alle testenes bake- og matlagingsoppgaver godt, men det er særlig i sammenheng med pisking av kremer og elting av deig at modellen utmerker seg. Hvis du skal piske krem til kaken, sørger Bosch MFQ4030 for å gi deg en myk, glatt og luftig krem som gir kaken din et løft. Pisk på høyere hastighet for mer luft og letthet. Modellens «FineCreamer»-visp med små innebygde kuler sørger for mer volum og luft i blandingen.

Skal det bakes litt tyngre, flytende kaker eller brød, så klarer modellen disse oppgavene utmerket. Den har et hastighetsnivå fra 0-5, og bruk gjerne de lave hastighetene til tyngre blandinger. Her gjøres alt arbeidet med kraftig motor, og samtidig er maskinen lett å håndtere fordi den veier under 1 kilo.

Klassiske og komfortabel

Denne modellen fra Bosch får generelt mye ros fra eksperter til å være en håndmikser i veldig god kvalitet, og maskinen er veldig robust og lett å betjene. Det er tatt hensyn til at ikke alle elsker prosessen med å lage mat eller bake kake, for det er mye komfort rettet mot brukeren. Modellen er svært støysvak, lett å rengjøre og kan lett håndtere selv vanskelige konsistenser. Hvis du ikke er vant til å bruke en håndmikser, medfølger en detaljert brukerguide slik at også en nybegynner kan oppnå gode resultater på kjøkkenet. Hastighetsnivåene rangeres fra 0-5, så du kan være sikker på at det er en hastighet som passer til det du kokkelerer.

Utvalgte fordeler ved Bosch MFQ4030:
Enkel å betjene
Godt til å elte tunge deiger
Pisker krem og fløte god og luftig
Fokus på brukerkomfort


KitchenAid Håndmikser

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Toppscorer hos norske Klikk.no

KitchenAid Haandmixer

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Hvis du leter etter en håndmikser som er veldig god på bakverk, er KitchenAid håndmikser et godt valg. Håndmikseren er toppscorer hos både det danske og svenske forbrukerrådet – og nettstedet klikk.no fremhever spesielt god kontroll med eltingen.

Fantastisk til kakedeig

KitchenAid-håndmikseren er et veldig godt kvalitetsprodukt hvor det er lagt vekt på detaljene. Det myke grepet sikrer god stabilitet, og hele 9 forskjellige hastigheter sikrer at du oppnår ønsket resultat.

Stor kontroll og fleksibilitet

Denne håndmikseren tar lite plass og det er satt stort fokus på brukervennlighet. Den inkluderer flere forskjellige visper og eltekroker, egnet for alle formål. Ledningen er lang (156 cm) og har en dreibar snor som gir større fleksibilitet.

I tillegg til 9 hastigheter finnes også funksjonen «soft start», som sikrer at innholdet i bollen ikke ender opp på gulvet eller ødelegges. Det gir også en mye bedre kontroll over arbeidet og sikrer bedre oversikt over prosessen. Mikseren er i den tyngre enden av skalaen med en vekt på litt over 1 kg, men vekten gjør bare at maskinen ligger bedre i hånden. Det er også en digital LED-skjerm samt en ekstra visp inkludert. KitchenAid håndmikser vil pynte opp ethvert kjøkkenbord med sitt unike og stilige design i tillegg til herlige farger.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid håndmikser:
9 hastigheter gir bedre bruksmuligheter
Soft start sikrer økt kontroll
Fleksibel håndmikser
Veldig god til bakverk


Bosch MFQ40302

✅ Testvinner hos den svenske avisen Eskilstuna-Kuriren
✅ Testvinner hos Aftenposten.no
✅ Testvinner hos den svenske ukeavisen Icakuriren

Bosch MFQ40302

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Denne håndmikseren fra Bosch er i forkant på alle fronter. Den er kåret som testvinner både i de svenske avisene Eskilstuna-Kuriren og Icakuriren, samt hos Aftenposten.no. Det er spesielt på brukervennlighet, hurtighet og hastigheter at Bosch MFQ40302 utmerker seg.

Stor brukervennlighet og fleksibel bruk

Denne Bosch-mikseren ligger i mellomprisklassen og gir mye for pengene – spesielt hvis du er veldig interessert i mat og desserter: Her gir den fine, små nyanser som selv en profesjonell vil verdsette. Håndmikserne mangler ofte lavere hastigheter når det for eksempel skal piskes sarte sauser eller eltes deig, siden overdrevent rask pisking kan ødelegge massen.

Denne mikseren fra Bosch utmerker seg på hastighets-funksjonen, for dens 5 intervaller gir gode variasjoner i piskingen samtidig som den pisker svært jevnt. I tillegg er modellen rask til å piske og kan piske fløte til pisket krem på 45 sekunder.

Lydløs bruk og flott design

I tillegg til pisking er denne modellen også utmerket til å håndtere elting av deig. Kroker tar godt vare på deigen og elter den myk og ensartet. Selv når det arbeides hardt er modellen veldig stillegående. I motsetning til tunge miksere, er denne lett og veier ikke mer enn 800 gram. Dette øker fleksibiliteten og gjør den enkel å håndtere. Med en score på 4,7 av 5 hos Aftenposten slår den konkurrentene, men det eneste minuset er at maskinen kan grise litt. Modellens design fremstår som vakkert og klassisk.

Utvalgte fordeler ved Bosch MFQ40302:
Pisker raskt, effektivt og jevnt
Har gode hastigheter
God eltekroker
Lavt støynivå


Få det meste ut av din håndmikser

Pisket fløte, kakemiks og deig er trolig det folk flest tenker på når de hører ordet håndmikser, men håndmikser er faktisk et veldig nyttig verktøy og har mange flere bruksområder. Her har vi satt sammen 3 ideer du kanskje ikke hadde vurdert:

Fløyelsmykt smør i en fei:
Pisk fløte og salt sammen i en bolle med håndmikseren og sil deretter ut mysen. Sil smøret sammen, og etter en avkjølende tur i kjøleskapet kan du servere nykjernet smør til kaffebordet. Les hele oppskriften her.

Hjemmelaget majones:
Dropp tuben ved påske- eller julefrokosten og gled gjestene med hjemmelaget majones. Bare noen få råvarer må til – bland de sammen til ønsket konsistens er oppnådd, men husk å være spesielt oppmerksom på å røre godt med håndmikseren når oljen er tilsatt slik at majonesen ikke skiller seg. Pass på hastigheten! Les hele oppskriften her.

Himmelske fløteboller:
Du kan selv bestemme smak og størrelse når du lager fløteboller, og det er enklere enn du tror. Bak først bunnene og lag deretter ønsket fyll med sukker, eggehvite og egne innspill av smaker. Det er viktig å få eggehviten veldig stiv slik at overtrekks-sjokoladen ikke ødelegger formen. Her er en god håndmikser er et must! Les hele oppskriften her.


Den beste merkene for håndmiksere sørger for god kvalitet og design

Det finnes et bredt utvalg håndmiksere og det kan være vanskelig å finne de beste merkene. Her følger en gjennomgang av merkene du bør vite om i jakten på en ny håndmikser.

bosch logo

Den tyske merkevaren Bosch er kjent for både husholdning og verktøy. Selskapet ble grunnlagt i 1886, der det var særlig fokus på håndverk og industriteknikk. Grunnleggeren Robert Bosch strebet etter det beste, og en av Bosch sine kampsaker er at det ikke skal gå på bekostning av kvalitet. Til slutt utvidet Bosch til å forhandle både hvitevarer som kjøleskap, frysere og oppvaskmaskiner, men også støvsugere, produkter for hårpleie og kjøkkenredskaper.

Opp gjennom 1900-tallet økte Bosch sin produksjon, og spesielt siden kvinner startet på arbeidsmarkedet i 1960 var det økt fokus på komfort på kjøkkenet og vaskerommet når familien ikke lenger hadde like mye tid til matlaging, oppvask og rengjøring. Med dette kom også fokus på kjøkkenredskaper og i dag er Bosch storforhandler av kjøkkenutstyr. På 1990-tallet var det større fokus på fleksibilitet og luksus, og Bosch konsentrerte seg igjen om å forenkle husarbeid, blant annet med ny teknologi som lar deg overvåke og betjene hvitevarer gjennom en app når du ikke er hjemme. Bosch produserer et bredt utvalg av håndmiksere. Les mer om dette på deres hjemmeside.


kitchenaid-logo

KitchenAid betyr oversatt «kjøkkenhjelper», og det er nettopp dette de streber etter. I 1919 ble verdens første elektroniske visp oppfunnet, og her var merkenavnet også opprettet: Direktørens kone kjente ikke navnet på produktet, men ble så glad for vispen at hun omtalte det som «den beste kjøkkenhjelpen jeg har prøvd.»

KitchenAid er kanskje mest kjent for de røde kjøkkenmaskinene – og de spreke fargene er også merkets signatur. Før 1950 var husholdningsapparater hvite, men KitchenAid gikk etter en fargerik palett med maskiner i gule, røde, rosa, grønne, blå og oransje farger. I tillegg til fargenes særpreg, fokuseres de på kvalitet og slitestyrke og lager produkter både for profesjonelle og nybegynnere. KitchenAid forhandler i dag ulike hvitevarer og kjøkkenutstyr. Du kan lese mer om KitchenAids håndmiksere på hjemmesiden deres.


kenwood
Svenske Kenwood, grunnlagt i 1947, fokuserer både på maskiner og kunst der kvalitet og design går hånd i hånd. Merket er så populært at det selges et Kenwood-produkt hvert tredje sekund, og Kenwoods mål er å være både profesjonelle og amatørkokkers betrodde kjøkkenpartner. Tillit og innovasjon er nøkkelord, og utvalget av kjøkkenutstyr er stort: Her finner du alt fra kjøkkenmaskiner til kjøtthakkere, brødristere og håndmiksere. Kenwood har lansert flere serier; for eksempel er kMix-serien en sann bestselger. Designet er fargerikt, men klassisk (ofte rød, svart eller hvit) og den fargerike kokken kan også få utstyr i iøynefallende farger som lyseblå og rosa. Tanken er at kjøkkenet skal være kunst i seg selv, og samtidig være tidløst og elegant. Vil du vite mer om Kenwoods håndmiksere, kan du lese mer på hjemmesiden deres.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke håndmiksere er best i test?

Bosch MFQ40302 og Bosch MFQ4020

Hvordan testes håndmikserne?

Håndmikserne er blitt vurdert ut ifra deres yteevne som er en betegnelse for hvordan de pisker og elter, samt tiden de bruker på det. I tillegg er de blitt vurdert på deres brukervennlighet, støynivå og konstruksjonskvalitet.

Hva skal man se etter når man velger en håndmikser?

Det kan være verdt å se på motoreffekten når man skal velge en ny håndmikser. Redskapene som kan kjøpes i tillegg kan også være verdt å inkludere da du potensielt kan få mange funksjoner ut av den samme maskinen.


Håndmikser test – disse kildene har vi gjennomgått:


Råd & Rön
Råd & Rön utfører også en rekke tester av hverdagsprodukter, og i denne testen har de testet 33 forskjellige håndmiksere i alle prisklasser og merker. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester. 

Klikk.no
Nettstedet klikk.no gjør hundrevis av forbrukertester hvert år, hvor de spenner bredt med alt fra bolig og bil, til mote, helse og elektronikk. Her har de testet 11 håndmiksere der hver modell har vært igjennom ulike tester (både pisking og elting) for å finne den beste modellen. Du kan lese mer om testen her.

Independent.co.uk
Avisen er en av de største og mest omfangsrike avisene i Storbritannia. Det skrives om nyheter, sport, politikk og internasjonale spørsmål, men forbrukerstoff har også en plass i avisen. The Independent har testet og anmeldt Dualit Hand Mixer som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.co.uk
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en enkelt test av håndmiksere, men siden har kontinuerlig testet en rekke forskjellige håndmiksere. Her får mikserne karakterer på en skala fra 0-100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.

Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Bosch MFQ3030 og Dualit Hand Mixer.

Du kan lese hele anmeldelsen av Bosch MFQ3030 her.

Du kan lese hele anmeldelsen av Dualit Hand Mixer her.

Du kan se deres test av de beste stavmikserne her.

Abcnyheter.no
Denne Oslobaserte nettavisen skriver daglige nyheter, men har også en fast del med forbrukerstoff. Her er det testet 11 forskjellige håndmiksere. Les mer her.

Ekuriren.se
Den svenske avisen Eskilstuna-Kuriren har en test, der seks håndmiksere er testet i flere omganger. Blant annet ble håndmikserne testet i å piske krem og kakedeig, og det er også fokus på grep, stabilitet og anvendelse. Her gis opptil 5 poeng. Du kan se testen her.

Aftenposten.no
Norges største avis basert på opplaget, som også har et stort nettunivers. Avisen utgis 2 ganger daglig og fokuserer hovedsakelig på nyheter. Boligstoff prioriteres også, og her har avisen testet 6 håndmiksere og forhørt seg med fagkilder for å finne den beste mikseren. Du kan lese testen her.

Göteborg Posten
Den svenske avisen Göteborgposten er en av de største avisene i Sverige, og avisen skriver fortløpende forbrukerstoff. Her har avisen gjennomført en forbrukerundersøkelse av håndmiksere, hvor de har testet og sammenlignet 8 miksere i pisking og elting. Les mer her.

Icakuriren
Denne svenske ukeavisen er en av de mest leste i Sverige og kommer opprinnelig fra supermarkedkjeden ICA. Avisen skriver spesifikt om mat og oppskrifter, og i denne sammenhengen har avisen testet 11 forskjellige håndmiksere. Les mer her.

BBCgoodfood.com
Det britiske magasin BBCgoodfood.com leverer nyheter fra inn- og utland. De skriver om alt ifra politikk til sport, underholdning og mye mer. I tillegg tester og anmelder de forskjellige forbrukerprodukter. Her har de laget en test av Dualit Hand Mixer som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Du kan se deres test av de beste stavmikserne her.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com er et britisk testmagasin som hovedsakelig fokuserer på å levere anmeldelser av elektroniske forbrukerprodukter.

I denne omgang har de testet og anmeldt Dualit Hand Mixer som de har gitt 4 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

 

Les også: Kokkekniv testoversikt, Airfryer testoversikt, kaffemaskin med kvern testoversikt og Japanske knivor.

HomesAndGardens.com

HomesAndGardens.com fokuserer på hjemmedesign og livsstilsprodukter, og tester produktene i virkelige omgivelser for å sikre at de oppfyller hverdagens behov. Testene kombinerer estetisk evaluering med praktisk ytelse, og gir leserne et helhetlig bilde av produktkvaliteten.

Du kan se gjennomgangen av KitchenAid trådløs håndmikser her.

TheSpruceEats.com

TheSpruceEats.com er et mat- og drikkefokusert nettsted som tester produkter ved å bruke dem i faktiske tilberedninger og vurdere faktorer som funksjonalitet, holdbarhet og matkompatibilitet. Testene er skreddersydd for å hjelpe leserne med å ta informerte valg for å forbedre sine kulinariske opplevelser.

Her kan du se deres test av de beste håndmikserne her.

FoodAndWine.com

FoodAndWine.com evaluerer kjøkkenredskaper og kulinariske produkter med fokus på gourmetmatlaging og fine dining. Testprosessen innebærer at produktene brukes i sofistikert matlaging, med fokus på å forbedre smak, presentasjon og generell matglede.

Du kan se deres test av de beste håndmikserne her.

Forbes.com

Forbes.com dekker næringsliv og livsstil og tester produkter med fokus på innovasjon, markedsrelevans og valuta for pengene. Anmeldelsene inkluderer ofte ekspertuttalelser og bransjeinnsikt, noe som gir et overordnet perspektiv på produktkvalitet og trender.

Du kan se deres test av de beste håndmikserne her.

Google Shopping

Google Shopping er først og fremst et verktøy for produktsøk og -sammenligning, og samler anmeldelser og rangeringer fra ulike kilder. Det hjelper brukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger ved å gi en omfattende oversikt over priser, anmeldelser og produktspesifikasjoner.

KitchenAid 5KHMB732EBM – Du kan se anmeldelser her.

Smeg HMF01 – Du kan se anmeldelser her.

Braun MultiMix 5 HM5137 – Du kan se anmeldelser her.

Amazon

Som en global nettbutikk tilbyr Amazon en plattform der brukerne kan lese og skrive produktanmeldelser. Disse kundeomtalene, sammen med et robust vurderingssystem, gir innsikt i produktets ytelse og tilfredshet.

KitchenAid 5KHMB732EBM – Du kan se anmeldelser her.

Smeg HMF01 – Du kan se anmeldelser her.

Braun MultiMix 5 HM5137 – Du kan se anmeldelser her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere