Bosch oppvaskmaskin test – Finn de beste Bosch oppvaskmaskinene

0

Best i Test guide: I denne artikkelen ser vi nærmere på oppvaskmaskiner fra merket Bosch. Oppvaskmaskinene har gått gjennom flere tester, og etter nøye vurderinger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er best.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den oppvaskmaskinen som passer dine behov best. Vi har sett nærmere på tester fra det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske motparten Råd & Rön.

Legg spesielt merke til, at det kan være to forskjellige typer oppvaskmaskiner: integrert og underbygget. Den underbygde modellen skal plasseres under benkeplaten, ved siden av andre kjøkkenelementer, Derfor leveres denne typen uten topp og sidevegger, men med front.

Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Bosch oppvaskmaskin testen inneholder:

🔸 En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra Bosch.
🔸 Informasjon om varemerket Bosch.
🔸 En guide om hvordan du best kan rengjøre oppvaskmaskinen.
🔸 Lær hvordan du får oppvaskmaskinen å vaske helt rent.
🔸 Informasjon om oppvaskmaskins energimerke.
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Bosch SMU46CB01S

 Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer

 

Vasker du ofte, eller du har bare en stor husholdning, så det er spesielt viktig å velge en oppvaskmaskin med stor kapasitet. Denne modellen fra Bosch rommer 13 kuverter og er ifølge produsenten spesielt romslig på innsiden.

Mange programmer

Bosch SMU46CB01S har et effektiv hoved- og økoprogram, som vasker både rent og effektiv. Både glass, tallerkener, gryter, bestikk og plast kan gå i oppvaskmaskin, og siden Bosch SMU46CB01S har mange programmer er bruken svært allsidig. Modellen har faktisk seks ulike programmer, alt fra temperaturer på 45 til 70 grader. Hvis serviset er veldig skittent, kan du også kjøre et skylleprogram, som fjerner den verste skitten, før programmet starter.

Stor og trygg modell

Bosch SMU46CB01S er en av de større modellene og har plass til rundt 13 kuverter. Den passer lett til et daglig forbruk for en familie på 4-5 personer. For å fjerne skitten, sørger den spesielle Machine Care-funksjonen for å nøye fjerne fett og kalkavleiringer. Selv om du har barn i husholdningen og bruker Bosch SMU46CB01S hver dag, så trenger du ikke å frykte for barnas sikkerhet eller sikkerheten generelt, fordi modellen har en mekanisk barnesikring på døren og en elektronisk barnesikring på skjermen. I tillegg beskytter modellens AquaStop-funksjon mot mulig vannskader, siden vannstrømmen automatisk avsluttes, slik at oversvømmelser og lekkasjer kan unngås.

Intelligent oppvaskmaskin

Moderne oppvaskmaskiner klarer mange ting selv, og dette gjelder også Bosch SMU46CB01S. Modellen er utstyrt med en rekke funksjoner og teknikk, som gir en hjelpende hånd i hverdagen. EcoSilence Drive er strømbesparende og har en rolig motorteknologi, som sikrer at modellen ikke lager så mye støy når den skyller.

Den intelligente funksjonen AquaSensor regulerer selv rengjøringsprosessen etter type servise og urenheter, for å fokusere på hva slags flekker serviset har (f.eks. rester av mat, fett eller vaskemiddel). På denne måten oppnås et optimalt sluttresultat. Mengde-sensoren registrerer selv hvor full oppvaskmaskin er og tilpasser seg deretter tilsvarende til type program og lengde. Bosch SMU46CB01S vet selv når det er tid for å fylle på skyllemiddel og salt, og den informerer brukeren om dette ved å indikere det på skjermen.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b) 59 cm (d), og kan underbygges. Dette betyr at modellen er plassert under bordplaten og kommer uten topp og sidevegger, men med front.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CB01S:
🔵 Vasker og tørker helt rent
🔵 Mange forskjellige programmer for allsidig bruk
🔵 Stor modell
🔵 Høy sikkerhet
🔵 Smart modell med intelligent teknologi

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av oppvaskmaskinens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=WiuFbaFswhs

Bosch SMU46CI01S

 Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CI01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Bosch har flere nyskapende funksjoner og effektive programmer, som sikrer en veldig effektiv og miljøvennlig oppvask. Maskinen har en spesiell vasketeknikk, som sørger for målrettet vanndistribusjon under oppvask, noe som sparer både vann og strøm, uten at det blir spart på effektiviteten.

Enkel og effektiv rengjøring

Ofte det kan være vanskelige fettflekker og kalkflekker når du er ferdig med oppvaskprogrammet, men med sine effektive programmer, så er ikke dette tilfellet med Bosch SMU46CI01S. Oppvaskmaskinen har både et hovedprogram og et økoprogram, som, ifølge produsenten er spesielt effektivt når det gjelder både vasking og tørking. Ønsker du at den er ekstra grundig, kan du velge mellom flere tilleggsfunksjoner, som for eksempel ExtraDry, for å sikre at serviset etterlates helt tørt når programmet er ferdig.

Store og miljøvennlig modell

Bosch SMU46CI01S er en flott modell med plass til 13 kuverter, og det er nok til en familie på 4-5 personer. Til tross for stor kapasitet er modellen svært miljøvennlig og har energiklasse A++, noe som ligger i den bedre enden av energiskalaen, Strømforbruket for et program er på mindre enn 1 kWh, og bruker du økoprogrammet, vil strømforbruket være lavere. Det samme gjelder vannforbruk, der bruk av økoprogrammet bruker over to liter vann mindre hver gang. Oppvaskmaskinen har funksjonen SilencePlus, som gjør at det blir mindre støy og gir en behagelig stillhet.

Enkel å bruke

Bosch SMU46CI01S er en brukervennlig oppvaskmaskin som er enkel i bruk. 7-segmentsskjermen gir god informasjon underveis til forbrukeren og viser blant annet resterende tid og programmets status. Skjermen forteller også når det er tid for å fylle på salt og skyllemiddel i oppvaskmaskinen. Den innvendige plassen er fleksibelt organisert med kurvsystemet Vario, som kan justeres i høyden. Bosch SMU46CI01S sikrer optimal oppvask hver gang fordi den er utstyrt med et selvrensende filtersystem i tre lag og et bølgete HEPA-filter. Innsiden er i rustfritt stål, og modellen har AquaStop, som skal sikre at det er blir vannskader og lekkasjer.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b) 59 cm (d), og kan underbygges. Dette betyr at modellen er plassert under bordplaten og kommer uten topp og sidevegger, men med front.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CI01S:
🔵 Virkelig gode vaske- og tørkeevner
🔵 Gode programmer
🔵 ExtraDry gir et helt tørt resultat
🔵 Stor modell
🔵 Brukervennlig oppvaskmaskin

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av oppvaskmaskinens funksjoner:

https://www.youtube.com/watch?v=lGSHIi9rA3A

Bosch SMU46CW01S

 Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

opvaskemaskinen Bosch SMU46CW01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Les mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Les mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Les mer

 

Med denne modellen fra Bosch får du en effektiv og testvinnende oppvaskmaskin, med flere smarte funksjoner og programmer. Den er også et prisvennlig alternativ til mange av de dyre oppvaskmaskinene som er tilgjengelig.

Mye for pengene

Bosch SMU46CW01S beviser at det er mulig å kjøpe en oppvaskmaskin som er utrolig bra, samtidig som den ikke koster så mye penger. Bosch SMU46CW01S er både en billig og effektiv oppvaskmaskin, med en effektiv vaske- og tørkeevne. De gode tørkeresultatene skyldes spesielt ExtraDry-funksjonen, som gir ekstra grundig tørking av serviset. Bosch SMU46CW01S har seks ulike programmer, som sikrer at du lett finner varmen og programtypen som passer best til den enkelte oppvasken.

Raskere modell

Tiden er en annen viktig faktor, når oppvaskmaskinene testes., og Bosch SMU46CW01S klarer oppvasken på god tid. På normalt program tar oppvasken knapt to timer, mens økoprogrammet bruker mindre vann og strøm, og vil derfor ta lengre tid. Har du ikke har noe imot å vente litt lenger, så er det mye vann og strøm å spare, siden økoprogrammet bruker både mindre vann og mindre strøm. Bosch SMU46CW01S er allerede en miljøvennlig oppvaskmaskin med lavt vann og strømforbruk, siden den er i energiklasse A++. Modellen er også laget med hensyn til forbrukerens komfort, siden SilencePlus gjør at motoren er stille og komfortabel med sine 48 dB.

Mange innstillinger

Bosch SMU46CW01S har seks ulike programmer, som gjør at du kan ta hensyn til hvilket servise som vaskes. Glass er for eksempel mer sårbart enn plastikk og gryter, men med programmet Glass på 40 grader leverer maskinen en ekstra mild vask, som tar hensyn til at den arbeider med skjøre materialer. Dette er bare ett eksempel på at Bosch SMU46CW01S har mange nyttige innstillinger, og at modellen er svært fleksibel. Hvis du har det travelt, kan du slå på turbo-funksjonen VarioSpeed, som både vasker og tørker på halvparten av tiden, og Machine Care-funksjonen som spesialiserer seg på å fjerne fett og kalkavleiringer.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b) 59 cm (d), og kan underbygges. Dette betyr at modellen er plassert under bordplaten og kommer uten topp og sidevegger, men med front.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CW01S:
🔵 Vasker rent og tørker effektivt
🔵 Rask modell
🔵 Miljøvennlig oppvaskmaskin
🔵 Mange vaske/tørke- programmer
🔵 Prisvennlig modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av oppvaskmaskinen:

https://www.youtube.com/watch?v=z21SkFtBcD8

Om Bosch

Tyske Bosch ble grunnlagt i 1886 av Robert Bosch og merkevaren er spesielt kjent for husholdning og verktøy. Tidligere var fokuset på håndverk og industriteknikk, så Bosch har alltid etterstrebet det beste og aldri gått for kompromiss når det kommer til kvalitet. Dette er fortsatt en av Bosch sine merkevarer.  I løpet av årene har Bosch blitt enda større, og i dag har selskapet både hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap og frysere, men også for kjøkkenutstyr som for eksempel støvsugere og produkter til hårpleie.

Produksjonen hos Bosch økte raskt fra 1900-tallet og spesielt rundt 1960-tallet. Da begynte kvinnene begynte å arbeide, fikk produksjonen innen kjøkken og vaskeprodukter en betydelig økning. Nå hadde ikke husmoren lenger tid til matlaging, oppvask og klesvask, så det var nødvendig å fokusere på å gjøre komforten og produktiviteten i kjøkkenet og på vaskerommet større. Da fikk Bosch for alvor fokus på kjøkkenprodukter, som i dag er en av Bosch sine største produksjonsområder.

I løpet av 1900-tallet kom det et økt fokus på luksus og fleksibilitet, og med ny og moderne teknologi, begynte Bosch å fokusere på å bruke teknologi for å gjøre husarbeidet enklere. Noen av de nye initiativene er husholdningsapparater basert på apper, hvor du kan du overvåke og styre hvitevarer med telefonen, også når du ikke er hjemme.

Bosch sine verdier er svært viktig for selskapet også i dag, og de fleste av disse verdiene kan spores helt tilbake til Robert Bosch på slutten av 1800 -tallet. Verdiene innebærer å være å være rettet mot fremtiden og resultater, ansvarlighet og bærekraft, initiativ, åpenhet og tillit, pålitelighet og troverdighet, samt mangfold.


Slik gjør du ren oppvaskmaskinen

Oppvaskmaskin kan raskt bli fylt med all slags skitt og smuss, til tross for at det er dens oppgave å gjøre serviset helt rent.

Basert på artikler fra danske BoliusKlikk.no og svenske Expressen.se guider vi deg her til hvordan du best kan gjøre ren oppvaskmaskinen.

Først og fremst må du vurdere hvorfor oppvaskmaskinen blir skitten. Legg spesielt merke til følgende:

Matrester: Du får ikke fjernet matrester fra serviset før du setter det inn. Dermed kommer gammel mat inn i maskinen. Husk å skrape bort alt overflødig mat først. Imidlertid bør du ikke fjerne all smusset, for det resulterer i at maskinen kjører et program med lav temperatur senere.

Plassering: Ofte plassere du serviset for tett, slik at det ikke blir nok vann og såpe på alle overflater.

Døren: Du glemmer å la døren stå åpen etter bruk. En lukket dør betyr at fuktighet forblir i maskinen.

Filtre og åpning: Du glemmer å rengjøre filtrene og døråpningen regelmessig.

Programmer: Du bruker ofte for raske programmer, som ikke får opp temperaturen. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

Kategorier: Bruk bare multi-kategoriene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du i stedet bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel.

Riktig dose: Du har kanskje ikke helt i kontroll over hvor mye vaskemiddel, salt og skyllemiddel som skal brukes i forhold til vannets hardhetsgrad. Du vil vanligvis kunne lese det i bruksanvisningen.

Spesielt er dosering av ulike midler noe av det som mange ikke vet så mye om. De helle bare tilfeldig, men det er viktig å finne rett dosering.

For lite vaskemiddel vil gjøre at serviset ikke blir renset riktig, og det kan oppstå bakterievekst i maskinen. Av overdosering kan det sitte igjen såperester på serviset slik at det ser møkkete ut.

Når det gjelder skyllemiddel, så er det spesielt glass det går utover. Både for mye og for lite skyllemiddel vil gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.  Det samme gjelder saltdoseringen, som må tilpasses i forhold til vannets hardhetsgrad. Det er nemlig salt, som binder partiklene i vannet.

Ønsker du å unngå en skitten oppvaskmaskin, er det lurt å rense maskinen 3-4 ganger i året. Her er delene du bør være spesielt oppmerksom på:

Silen: Tøm den en gang i uken, siden matrestene ender her. Ta ut silen og rengjør den med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.

Avløp: Når filterplatene er fjernet, kan avløpet skrubbes med en børste og litt oppvaskmiddel.

Spylearm: Ta ut spylearmen og ta vekk matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

Kurv: Mange oppvaskstativer er flyttbare, så ta dem ut og skrubb dem med en børste med litt oppvaskmiddel. Det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner, så vurder å bruke en tannpirker eller lignende til de vanskeligste flekkene.

Hjørnene og sidene: Skrubb hjørnene og sidene på oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre i oppvaskmaskinen og la den gå en runde, hvis det er alvorlige kalksamlinger.

Døren: Døren har både sprekker og revner, så de må rengjøres med en tannbørste og tørkes ren med en mikrofiberklut.

Grytevask: Til slutt bør du kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Få oppvaskmaskinen din til å vaske helt rent

Når du endelig har fått renset oppvaskmaskinen din etter instruksjonene ovenfor, så vil du også få en oppvaskmaskin som vasker serviset helt rent. Maskinens vaskeytelse kan raskt, bli dårligere så basert på artikler fra de danske avisene Politiken og Samvirke rådes du til å gjøre følgende:

Filter: Filteret må rengjøres ofte for å sikre optimal oppvask.

Fyll på: Husk å fylle på salt og skyllemiddel regelmessig. Mange oppvaskmaskiner forteller selv, når det er tid for en refill.

Eddik: Avhengig av hvor du bor, kan det være mye kalk i vannet.  For å bli kvitt kalken må du bruke eddik, og billig eddik holder lenge. Hell en halv liter i bunnen av en full maskin og kjør programmet. Bruk gjerne eddik sammen med glass, for å unngå kalkrester på glassene.

Sitronsyre: Hvis det er mye kalk i vannet, så er ikke eddik nok. Da bør du få tak i sitronsyre i pulverform. Legg sitronsyrepulveret i skuffen, hvor det vanligvis er vasketabletter og kjør et vanlig program med tom maskin.

Belegg på glass: Hvitt og stygt belegg fra maskinen, kan du ofte se spesielt på glass. De kan komme av en rekke årsaker, men oftest er det på grunn av kalk. Kalken fester seg ofte på glasset fordi det ikke er nok salt i maskinen. Salten binder nemlig kalken så det ikke setter seg andre steder. I tillegg bør du helst bruke grovt salt. Tommelfingerregelen er at jo mer kalsium det er i vannet, dess mer salt skal du bruke. Eksisterende flekker og belegg på glass og servise kan muligens fjernes med sitronsyre, hvis du kjører et program kun med glassene og serviset som er rammet.  Bare legg sitronsyre i pulverform i såpeskuffen.


Oppvaskmaskinens energimerke

En av de store problemene med oppvaskmaskiner er at de har et veldig høyt strømforbruk, spesielt hvis den kjører hver dag, og hvert program tar flere timer.

Den danske nettsiden Sparenergi.dk forklarer at hvis du vil tenke på strømforbruket når du går ut og kjøper en ny oppvaskmaskin, så bør du legge spesielt merke til maskinens energimerke. Energimerket forteller deg hvor mye strøm maskinen bruker i året og viser også energimerket. Her er det lurt å velge en modell i klasse A++ eller A+++, som er de beste modellene på markedet. Skalaen går ned til D, men bare ved å velge en modell i en litt lavere klasse, vil forskjellen på strømforbruket klart legges merke til:

energimaerkningen

Velger du for eksempel en modell til 13 kuverter i klasse A+++, koster bruk av maskinen 470 kroner i året. Velger du en modell med samme kapasitet i klasse A, koster modellen 670 kroner i året. Det er altså 200 kroner forskjell på bare noen få klasser.

Du kan også legge merke til om modellen er merket med en blomst eller en svane, som er det europeiske og nordiske miljømerket. Dette er også en garanti for at produktet er miljøvennlig.


Bosch oppvaskmaskin test – Disse kildene vi har brukt:

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test av 51 oppvaskmaskiner med fokus på vaskeevner, tørkeevner, vann- og strømforbruk, tidsforbruk, brukervennlighet og funksjoner.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Råd & Rön har laget to ulike tester av oppvaskmaskiner. En test er med 75 produkter, og en annen test er med 98 produkter. Felles for begge testene er at de har fokusert på vaske-/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testene her, og her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Andre relevante tester

Hvis du ønsker å vite mer om hvilke oppvaskmaskiner som er best på markedet akkurat nå, kan du med fordel lese vår oppvaskmaskin test hvor vi ser nærmere på en rekke forskjellige oppvaskmaskiner fra forskjellige produsenter. Her har vi samlet produktene med best ekspertanmeldelser og sammenligner også priser slik at du enkelt kan få oversikt over de billigste forhandlerne.

Dersom du leter etter en mindre oppvaskmaskin har vi også utarbeidet en benkoppvaskmaskin test hvor vi har samlet noen av de mest populære og benkoppvaskmaskinene på markedet. Denne testen inneholder en prissammenligning av produkter slik at du kan se hvilken forhandler som er billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse