Benkoppvaskmaskin Test – Finn de beste modellene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Har du bruk for en litt mindre oppvaskmaskin, er en benkoppvaskmaskin et opplagt valg – og mye behageligere enn å vaske opp for hånd. I denne testen ser vi nærmere på de beste modellene som har fått toppkarakterer i forskjellige anerkjente testmagasiner og aviser.

Vi har lest alle du små testene, du trenger bare å lese denne:

Vi har funnet de beste modellene ved å gjennomgå uavhengige tester fra Sverige og Danmark, blant annet fra forbrukerorganisasjonene Råd & Rön. For vanlige oppvaskmaskiner er det ofte Bosch og Siemens som får de beste resultatene, og dette mønsteret gjelder også for benkoppvaskmaskiner. Electrolux bidrar også med en svært god modell.

I denne artikkelen presenterer vi de beste modellene, og nederst linker vi til de testene vi har basert vurderingene på, slik at du eventuelt selv kan undersøke nærmere.

Denne benkoppvaskmaskin testen inneholder:

🔸 Presentasjon av testvinnende benkoppvaskmaskiner
🔸 Guide: Husk å avkalke oppvaskmaskinen
🔸 Gjennomgang av testene vi har analysert

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Electrolux ESF2400OW

Testvinner hos svenske Råd & Rön

electrolux-esf2400ow

.
Bosch og Siemens har inntatt mye av markedet når det gjelder oppvaskmaskiner, men med ESF2400OW blander svenske Electrolux seg i konkurransen. Denne modellen vinner over de andre benkoppvaskmaskinene både hos svenske og danske anmeldere. Det må sies at det kun er marginale forskjeller mellom de testede modellene, så selve rangeringen bør ikke være det eneste du ser etter når du velger.

En av detaljene som gjør at denne modellen skiller seg ut er toppbetjeningen. De fleste benkoppvaskmaskinene har kontrollpanel og skjerm plassert nederst på fronten, men på Electrolux ESF2400OW er det plassert øverst. Dette er en fordel dersom maskinen er plassert på en kjøkkenbenk, fordi kontrollene og avlesing kommer høyere opp.

Toppkarakterer for tørkeevnen

En av de tingene som får ekstra skryt hos testpanelene er den gode tørkeevnen som denne modellen har. Den byr også på et uvanlig stort utvalg av andre programmer, blant annet 20 minutters Party-program, 40 graders Kvikkprogram, GlassCare-program, Intensivt 70-gradersprogram.

Brukervennligheten blir også vurdert av både det danske og svenske testpanelet til å være svært god, med toppkarakter til selve arbeidsgangen med innsetting i og tømming av maskinen. De innebygde sprinklerne fungerer helt optimalt, og denne benkoppvaskmaskinen får generelt toppkarakter for konstruksjon og kvalitet.

Mange praktiske funksjoner

På tross av de beskjedne dimensjonene på 44x55x50 cm (høyde x bredde x dybde), er det plass til seks kuverter i maskinen. Tallerkenholderne kan til og med legges ned om du har behov for å vaske større ting, for eksempel gryter og panner. Modellen utfører arbeidet utmerket med hensyn til energiforbruket, ettersom dette ligger på rundt 174 kWh per år, og derfor får en flott A+ klassifisering.

Electrolux ESF2400OW byr på mange av de smarte funksjonene man også finner i de store oppvaskmaskinene. Den har blant annet indikatorer for manglende glansemiddel og salt, og det er også mulig å starte vaskingen med opp til 24 timers forsinkelse. Selv om støynivået på 50 dB(A) ikke er alarmerende, kommer driften likevel til å høres tydelig når apparatet står fritt på bordet, men med tidsforsinkelsen kan du fint ta oppvasken mens du er ute av huset.

Fordeler ved Electrolux ESF2400OW:
Praktisk toppbetjening øverst på fronte
Svært god tørkeevne
Mange programmer å velge mellom
God konstruksjon
Strømbesparende med A+ energimerking
Mulighet for tidsinnstilt start


Scandomestic SFO 2201

4.6 av 5 stjerner basert på 29 brukeranmeldelser

Scandomestic SFO 2201

Merk deg at Scandomestic SFO 2201 er utgått, derfor viser vi her prisen for Scandomestic SFO 2203 W som er en ny og forbedret versjon.

 

.

Stillegående benkoppvaskmaskin med flere programmer 

Hvis man ikke har plass til en tradisjonell oppvaskmaskin kan man heller kjøpe en benkoppvaskmaskin som Scandomestic SFO 2201.

Med Scandomestic SFO 2201 får man en benkoppvaskmaskin med hele 6 forskjellige programmer med hver sin funksjon. Det vil si at man har mulighet til å tilpasse programmene etter hva slags oppvask man skal sette i gang.

De 6 programmene kan styres via LED-displayet foran på maskinen. Her kan man raskt og enkelt finne ut hvilket program man skal velge.

Scandomestic SFO 2201 er også en stillegående benkoppvaskmaskin da lydnivået ligger på 49 dB. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB – derfor vil ikke maskinen bråke eller virke forstyrrende.

Fleksibel og praktisk modell 

Selv om Scandomestic SFO 2201 er en mindre benkoppvaskmaskin er den innredet på en fleksibel måte, og det er gjort plass til at man kan fylle den med så mye servise som mulig.

Her har man nemlig mulighet til å trekke ut hyllen for servise og sette tallerkener på den ene siden og glass på den andre. Det følger også med en bestikkurv der man kan sette i alt bestikket på en gang.

Man kan også se om det mangler enten salt eller glansemiddel ved å ta en titt på LED-displayet – derfor trenger man ikke holde øye med dette hele tiden da det skjer automatisk.

God vaske- og tørkeevne samt utsatt start-funksjon 

Scandomestic SFO 2201 er utstyrt med både god vaske- og tørkeevne. Dette er noen av de viktigste funksjonene ved en oppvaskmaskin – derfor er det best når disse ligger i toppklasse. Både vaske- og tørkeevne har fått karakteren A, som er den beste karakteren innenfor begge områder.

I tillegg til en god vaske- og tørkeevne er Scandomestic SFO 2201 også utstyrt med en utsatt start-funksjon. Dette er en funksjon man kan forhåndsinnstille til å starte om enten 2, 4, 6 eller 8 timer. Det vil si at man kan stille inn maskinen til å starte når man kommer hjem fra skole eller jobb. Funksjonen kan man finne på maskinens LED-display.

Spesifikasjoner ved Scandomestic SFO 2201 – mål 
🌀 Høyde: 43,8 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Spesifikasjoner ved Scandomestic SFO 2201 – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Benkoppvaskmaskin
🔴 Kapasitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Vaskeevne: A
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 1820 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 174 kWh/år
🔴 Støynivå: 49 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Scandomestic SFO 2201:
Kompakt og fleksibel benkoppvaskmaskin med plass til 6 kuverter
6 forskjellige programmer
Utsatt start-funksjon
Stillegåendeog energivennlig modell
Tørke- og vaskeevne A
Bestikkurv følger med


Skal du velge en benkoppvaskmaskin eller en vanlig oppvaskmaskin?

En benkoppvaskmaskin kan være et opplagt valg for små leiligheter, hytta eller kolonihagen, hvor det er lite plass på kjøkkenet. En benkoppvaskmaskin er imidlertid en relativt kostbar investering, hvis du sammenligner med en vanlig oppvaskmaskin, hvor du får mye mer for pengene. Har du plassen, er det derfor verdt å investere i en vanlig oppvaskmaskin. Du kan lese mer om de beste oppvaskmaskinene på markedet akkurat nå, i Forbrukerliv sin store oppvaskmaskin test. Du kan også finne en guide med tips og viktige hensyn du bør ta når du velger oppvaskmaskin.


Husk å avkalke oppvaskmaskinen

Kalk i oppvaskmaskinen din er ikke bra verken for oppvaskmaskinen, energiforbruket eller deg. Grunnen til at det kommer kalk i oppvaskmaskinen er kalkholdig vann. Over tid og etter mange oppvasker, vil kalket hope seg opp i maskinen, der det kan blokkere vannstrømmen og dermed øke strømforbruket, akkurat som det også kan la etterlate hvite flekker på glass og bestikk. Derfor er det viktig å huske på å avkalke oppvaskmaskinen.

Hvor ofte bør oppvaskmaskinen avkalkes?

Det er to faktorer som gjelder, når det kommer til hvor ofte du bør avkalke oppvaskmaskinen: 1. Kalkinnholdet i vannet der du bor. 2. Om du bruker salt i maskinen eller ikke. Bruker du salt, så er det bare nødvendig å avkalke oppvaskmaskinen en gang i året. Hvis du ikke bruker salt, bør du avkalke hver tredje måned. Bor du i et område med hardt vann, så kan det være nødvendig å avkalke oppvaskmaskin så ofte som hver annen måned, hvis du ikke bruker salt i maskinen. Du kan lese mer om avkalkning av hvitevarer hos Whiteaway.

Hvordan avkalker man oppvaskmaskinen?

Det er heldigvis enkelt å avkalke oppvaskmaskinen. Ifølge husmorekspert Julie Skals, så kreves det bare litt eddik eller sitronsyrepulver fra butikken, hvis maskinen er hardt rammet. Bruker du eddik, kan du helle en halv liter i bunnen av en full oppvaskmaskin og deretter kjøre oppvasken som normalt. Hvis du har glass med kalkrester, så kan du vaske dem samtidig, siden eddik vil oppløse kalkrestene i glasset.

Hvis oppvaskmaskinen er hardt rammet av kalk, kan du bruke sitronsyrepulver, ifølge Julie Skals. Hell pulveret i skuffen til oppvaskmiddelet og kjør den deretter på et vanlig program i en tom maskin.

Kvitt deg med hvite flekkene på rene glass

Hvis oppvaskmaskinen allerede er avkalket og fri for kalk, så kan et høyt kalkinnhold i vannet være nok til at det setter seg hvite flekker på for eksempel glass og bestikk. Hvis du opplever problemer med kalkavleiringer, så er det en god idé å bruke salt i maskinen. Legger du til salt, vil oppvaskmaskinen selv sørge for å nøytralisere kalken i løpet av en oppvask. Saltet binder seg nemlig til kalken i vannet, så kalken ikke fester seg på glass og bestikk.

Opplever du hvite flekker på glass og bestikk, så er det ifølge Samvirke, en veldig god idé å sjekke salttilførselen til oppvaskmaskinen. Sjekk både at det er nok salt i maskinen og at tilførselen på salt er stilt inn riktig. Dess mer kalk det er i vannet, dess mer salt tilføres under en oppvask. Det er også viktig at det er tilstrekkelig med skyllemiddel i maskinen, og at filteret er rent.

En annen ting du bør være klar, er doseringen av såpe. Er doseringen av såpe for lavt i forhold til kalkinnholdet i vannet, så vil det ikke være nok vaskeaktive stoffer til å løse opp kalken og den kan sette seg på glass og bestikk.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke benkoppvaskmaskiner er best i test?

Electrolux ESF2400OW

🤓 Hvordan testes benkoppvaskmaskinene?

Maskinene vurderes på deres vaske- og tørkeevne samt tidsforbruk av en gjennomført vask. I tillegg ses det også på vann og strømforbruk, støynivå, brukervennlighet og den håndverksmessige utførelsen av maskinens ulike deler.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Skalaen for oppvaskmaskiner går fra A+++ som det beste til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Benkoppvaskmaskin Test – Brukte kilder i artikkelen

I vår presentasjon av benkoppvaskmaskiner har vi først og fremst sett på eksterne uavhengige tester, primært fra danske og svenske forbrukerorganisasjoner. De får en kort presentasjon under, og vi linker også direkte til testene slik at du selv kan lese mer.

Råd & Rön 🇸🇪
Fra Sverige har vi hentet testresultater fra magasinet Råd & Rön. Her testet de i løpet av 2016 hele 98 oppvaskmaskiner, både benkoppvaskmaskiner og vanlige oppvaskmaskiner. Testen kan du se her, men full tilgang krever abonnement hos Råd & Rön.

Oppvaskmaskinene er listet i et interaktivt skjema hvor du kan sortere resultatene etter behov og se karakter på alle de testede funksjonene. Du kan for eksempel sortere den etter benkoppvaskmaskiner, så den bare lister opp disse modellene. Når du klikker på hver modell kan du se karakteren på alle de testede parameterne.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere