Benkoppvaskmaskin Test – Finn de beste modellene her

0

Har du bruk for en litt mindre oppvaskmaskin, er en benkoppvaskmaskin et opplagt valg – og mye behageligere enn å vaske opp for hånd. I denne testen ser vi nærmere på de beste modellene som har fått toppkarakterer i forskjellige anerkjente testmagasiner og aviser.

Vi har lest alle du små testene, du trenger bare å lese denne:

Vi har funnet de beste modellene ved å gjennomgå uavhengige tester fra Sverige og Danmark, blant annet fra forbrukerorganisasjonene Råd & Rön. For vanlige oppvaskmaskiner er det ofte Bosch og Siemens som får de beste resultatene, og dette mønsteret gjelder også for benkoppvaskmaskiner. Electrolux bidrar også med en svært god modell.

I denne artikkelen presenterer vi de beste modellene, og nederst linker vi til de testene vi har basert vurderingene på, slik at du eventuelt selv kan undersøke nærmere.

Denne benkoppvaskmaskin testen inneholder:

🔸 Presentasjon av testvinnende benkoppvaskmaskiner
🔸 Guide: Husk å avkalke oppvaskmaskinen
🔸 Gjennomgang av testene vi har analysert

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Electrolux ESF2400OW

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
Testvinner hos svenske Råd & Rön

electrolux-esf2400ow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 290,00 Kr. 0,00 Kr. 4 290,00 Kr. Les mer
4 290,00 Kr. 0,00 Kr. 4 290,00 Kr. Les mer
4 290,00 Kr. 0,00 Kr. 4 290,00 Kr. Les mer

 

Bosch og Siemens har inntatt mye av markedet når det gjelder oppvaskmaskiner, men med ESF2400OW blander svenske Electrolux seg i konkurransen. Denne modellen vinner over de andre benkoppvaskmaskinene både hos svenske og danske anmeldere. Det må sies at det kun er marginale forskjeller mellom de testede modellene, så selve rangeringen bør ikke være det eneste du ser etter når du velger.

En av detaljene som gjør at denne modellen skiller seg ut er toppbetjeningen. De fleste benkoppvaskmaskinene har kontrollpanel og skjerm plassert nederst på fronten, men på Electrolux ESF2400OW er det plassert øverst. Dette er en fordel dersom maskinen er plassert på en kjøkkenbenk, fordi kontrollene og avlesing kommer høyere opp.

Toppkarakterer for tørkeevnen

En av de tingene som får ekstra skryt hos testpanelene er den gode tørkeevnen som denne modellen har. Den byr også på et uvanlig stort utvalg av andre programmer, blant annet 20 minutters Party-program, 40 graders Kvikkprogram, GlassCare-program, Intensivt 70-gradersprogram.

Brukervennligheten blir også vurdert av både det danske og svenske testpanelet til å være svært god, med toppkarakter til selve arbeidsgangen med innsetting i og tømming av maskinen. De innebygde sprinklerne fungerer helt optimalt, og denne benkoppvaskmaskinen får generelt toppkarakter for konstruksjon og kvalitet.

Mange praktiske funksjoner

På tross av de beskjedne dimensjonene på 44x55x50 cm (høyde x bredde x dybde), er det plass til seks kuverter i maskinen. Tallerkenholderne kan til og med legges ned om du har behov for å vaske større ting, for eksempel gryter og panner. Modellen utfører arbeidet utmerket med hensyn til energiforbruket, ettersom dette ligger på rundt 174 kWh per år, og derfor får en flott A+ klassifisering.

Electrolux ESF2400OW byr på mange av de smarte funksjonene man også finner i de store oppvaskmaskinene. Den har blant annet indikatorer for manglende glansemiddel og salt, og det er også mulig å starte vaskingen med opp til 24 timers forsinkelse. Selv om støynivået på 50 dB(A) ikke er alarmerende, kommer driften likevel til å høres tydelig når apparatet står fritt på bordet, men med tidsforsinkelsen kan du fint ta oppvasken mens du er ute av huset.

Fordeler ved Electrolux ESF2400OW:
🔵 Praktisk toppbetjening øverst på fronte
🔵 Svært god tørkeevne
🔵 Mange programmer å velge mellom
🔵 God konstruksjon
🔵 Strømbesparende med A+ energimerking
🔵 Mulighet for tidsinnstilt start


Bosch SKS62E22EU

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks62e22eu

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Les mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Les mer
3 649,00 Kr. 0,00 Kr. 3 649,00 Kr. Les mer

 

Som nevnt tidligere er Bosch ett av de merkene som tradisjonelt dominerer innen oppvask, og Bosch SKS62E22EU er et utmerket eksempel på dette. Modellen har hvit front, men finnes også med stålfront.

Noe som begeistrer ekspertene er brukervennligheten. Manualen får absolutt toppkarakter, men også den daglige bruken blir vurdert til å være helt topp hos denne modellen. Det er også delt ut toppkarakter til håndteringen av selve saltbeholderen og den smarte selvrensingsfunksjonen, og generelt blir det vurdert at selve maskinens byggkonstruksjon er i absolutt toppklasse.

Om man ser på brukeranmeldelser av produktet, er det generelt også stor tilfredshet da alle anmeldelsene vi har sett gir gjennomsnittlig 4,7 av 5 mulige stjerner i vurderingen.

Energivennlig versjon med god tørkeevne

Bosch SKS62E22EU er generelt energivennlig i drift, og også energimerket med A+. Tester viser at du får den reneste oppvasken med auto-programmet, som bruker litt mer energi og vann enn gjennomsnittet, men som i praksis kun vil si noen få kroner på årsbasis. Uansett hvilket vaskeprogram som blir brukt, er ekspertene enige om at tørkeevnen er utmerket og gir maskinen A-klassifisering på tørking etter de nye EU-standardene.

Støynivået for Bosch SKS62E22EU ble målt til 48 dB(A), noe som er utmerket for en benkoppvaskmaskin og på nivå med tradisjonelle oppvaskmaskiner som ligger på mye høyere prisnivå. Til sammenligning pleier man å regne med at en vanlig samtale har et lydnivå på 60 dB(A). Fordi denne modellen står fritt, kommer du garantert til å høre maskinen når den er i gang, så du kan med fordel bruke tidsinnstillingen til å starte maskinen når du sover eller er ute av leiligheten eller huset.

God kapasitet og praktiske ekstrafunksjoner

Kapasiteten for Bosch SKS62E22EU ble målt til 6 standardkuverter, men om man er nøye med fordelingen er det plass til mer. Denne modellen utmerker seg ved å ha både vanlig bestikkskuff samt en egen rist til bestikk. Tallerkenholderne kan også legges ned om du vil ha plass til større ting.

I motsetning til mange andre benkoppvaskemaskiner, tilbyr Bosch SKS62E22EU muligheten å for-skylle oppvasken. Dette er en stor fordel dersom oppvasken er ekstra skitten eller har stått litt for lenge med inntørket mat som resultat. Denne modellen byr også på hele 6 forskjellige vaskeprogram og en intelligent mengdesensor som vurderer hvor full maskinen er og hvor skittent innholdet er.

Fordeler ved Bosch SKS62E22EU:
🔵 Brukervennlig modell med god manual
🔵 Energimerke A+ og god tørkeevne
🔵 Relativt lavt støynivå og mulighet for tidsinnstilling
🔵 God plass med både skuff og rist til bestikk
🔵 Mulighet for skylling av oppvasken
🔵 Mange programmer og intelligent sensorteknologi


Bosch SKS50E32EU

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks50e32eu

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 490,00 Kr. 0,00 Kr. 3 490,00 Kr. Les mer
3 490,00 Kr. 0,00 Kr. 3 490,00 Kr. Les mer
3 490,00 Kr. 0,00 Kr. 3 490,00 Kr. Les mer

 

Modellen SKS50E32EU fra Bosch er den nest billigste benkoppvaskmaskinen i presentasjonen vår, og med dette i tankene får du veldig mye for pengene. På mange områder matcher denne modellen de dyrere konkurrentene, men om du vil ha den billigste maskinen må du tåle ett kompromiss: Bosch SKS50E32EU bråker nemlig en anelse mer enn gjennomsnittet.

Støynivået ble målt til 59 dB(A) hos Tænk.dk, noe som tross alt ikke er høyere enn lydnivået for en vanlig samtale. Bosch opplyser selv at støynivået ligger på bare 54 dB(A), som er noe lavere (skalaen er logaritmisk) – kanskje Tænk.dk har vært uheldige med testmodellen.

I praksis er ikke støy et problem i følge brukernes egne anmeldelser i forskjellige nettbutikker. Noen synes den er desidert stillegående og andre kaller lyden ubetydelig. Det er ikke overveldende mange brukeranmeldelser, men alle vi har funnet gir toppkarakter til denne benkoppvaskmaskinen med 4,8 av 5 stjerner i gjennomsnitt.

Dersom du er litt støyfølsom kan du vurdere en av de andre modellene i artikkelen dersom økonomien tillater det. Alternativt kan du fint unngå problemet ved hjelp av den innebygde klokken som lar deg bestemme akkurat når maskinen skal starte. Du kan jo velge å la den være på om natten eller mens du er på jobb, og da betyr støynivået ingenting.

Brukervennlige funksjoner

En av de tingene med Bosch SKS50E32EU som virkelig gleder ekspertene, er brukervennligheten. For eksempel gir det danske forbrukermagasinet Tænk.dk den flotte gjennomsnittvurderingen “god” til brukervennlighet. På mange av de individuelle test-områdene får maskinen absolutt toppkarakter på brukervennlighet, dette gjelder for eksempel for sentrale elementer slik som innsetting og tømming av maskinen, hvor brukbar manualen er og den generelle brukervennligheten i hverdagen. Detaljer som håndtering av saltbeholder og den effektive selvrensefunksjonen får også toppkaraktererr.

Maskinen får full pott hos både svenske og danske anmeldere når det kommer til den mekaniske konstruksjonen, men på en annen side mener ekspertene at energiforbruket ligger litt høyt. Ikke desto mindre er oppvaskmaskinen merket med A+ energimerke, så her er det snakk om marginer som ikke setter særlig spor på strømregningen.

Ekstra vannsikring og mange programmer og funksjoner

Bosch SKS50E32EU er utstyrt med ekstra vannsikring så du ikke risikerer oversvømmelse på kjøkkenet om maskinen mot forventning går i stykker. Med denne modellen får du også tilgang til 5 forskjellige vaskeprogram. Testpanelene mener at auto-programmet fungerer svært bra takket være den innebygde mengdesensoren som selv vurderer hvor mye oppvask som er i maskinen og hvor skittent det er.

Maskinen har automatisk avkalking og elektroniske indikatorer som gir beskjed om det trenges salt eller glansemiddel. Selve innstillingen av vaskeprogrammet skjer ved bruk av en skruknapp med innebygd startknapp. Denne modellen har også Bosch’s IQ-drive motorteknologi som mest mulig reduserer støy og energi.

Fordeler ved Bosch SKS50E32EU:
🔵 Attraktiv prissetting og høy brukertilfredshet
🔵 Svært brukervennlig benkoppvaskmaskin
🔵 Energivennlig med A+ energimerke
🔵 Innebygd vannsikring
🔵 Autoprogram med mengdesensor
🔵 Bosch IQ-drive motorteknologi


Bosch SKS62E28EU

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks62e28eu

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 495,00 Kr. 0,00 Kr. 4 495,00 Kr. Les mer
4 495,00 Kr. 0,00 Kr. 4 495,00 Kr. Les mer
4 495,00 Kr. 0,00 Kr. 4 495,00 Kr. Les mer

 

Dersom du har et kjøkken i rustfritt stål, kan du vurdere å skaffe deg den populære Bosch SKS62E28EU. Den er populær hos brukerne med en gjennomsnittskarakter på 4,7 av 5 mulige stjerner. Mange av brukerne kaller den “en kjapp liten sak” og “herlig liten maskin”.

Modellen er også plassert fint i testrangeringen både hos svenske Råd & Rön og danske Tænk. Her var de blant annet imponert over den solide konstruksjonen som får toppkarakter begge steder. Ekspertene mener at støynivået på 48 dB(A) ligger litt høyt, mens forbrukerne mener at modellen i praksis er svært stillegående dersom man ser nærmere på anmeldelsene.

48 dB(A) er bedre enn mange tilsvarende maskiner i samme klasse, og til sammenligning blir en vanlig samtale vurdert til å ha et lydnivå på 60 dB(A).

Flott energimerking og god kapasitet

Bosch SKS62E28EU er dimensjonert til å håndtere 6 gjennomsnittskuverter, noe som er passende kapasitet for en mindre husstand med 1-2 personer. I praksis kommer kapasiteten i høy grad an på hvor mye oppvask du selv klarer å få plass til i maskinen. Denne maskinen har både vanlig bestikkskuff og en ekstra rist til bestikk.

Bosch SKS62E28EU får en god A+ energimerking, noe som må sies å være godkjent. Strømforbruket kommer selvsagt an på hvilket vaskeprogram du velger, ettersom vask ved høy temperatur bruker ekstra strøm. I hverdagen kan du klare deg helt fint med det smarte auto-programmet som bruker sensorer til å måle hvor full maskinen er og hvor mye skylling og vasking innholdet trenger. Modellen utmerker seg også ved å ha et helt enkelt skylleprogram som kan brukes dersom matrester er veldig inntørkete. Det er 6 forskjellige program til sammen.

Brukervennlig maskin med god tørkeevne

Selvfølgelig må serviset være rent etter oppvask, men det letter arbeidsmengden om det er tørt i tillegg. Det blir det med Bosch SKS62E2EU. Bosch opplyser også at tørkeevnen er i den beste klassen med A-merking etter EU-standard.

Generelt vurderer ekspertene at denne maskinen er veldig brukervennlig. Manualen får toppkarakter, og det samme gjelder flere av de vanlige funksjonene, for eksempel påfyll av salt og at maskinen er selvrensende.

Fordeler ved Bosch SKS62E28EU:
🔵 Flott design med rustfri stålfront
🔵 Gode anmeldelser hos forbrukerne
🔵 God kvalitet over hele linja
🔵 A+ energimerking og A-klassifisering i tørking
🔵 Autoprogram med mengdesensor
🔵 Svært brukervennlig på alle områder


Siemens SK25E203EU

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

siemens-sk25e203eu

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Les mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Les mer
3 499,00 Kr. 0,00 Kr. 3 499,00 Kr. Les mer

 

Dersom pris er det avgjørende for deg, bør du se nærmere på Siemens SK25E203EU, som er en av de billigste benkoppvaskmaskinene i denne artikkelen. Med denne modellen får du overraskende mye for pengene, og de forbrukerne som allerede har denne maskinen er svært tilfredse og gir modellen 4,8 av 5 stjerner.

Også fra forbrukermagasin slik som danske Tænk.dk og svenske Råd & Rön gis det gode karakterer til Siemens SK25E203EU, som blir vurdert til å være en veldig brukervennlig benkoppvaskmaskin. Testpanelene har blant annet målt hvor lett det er å sette inn og ta ut av maskinen. Mange av funksjonene får toppkarakter, og dette inkluderer også bruksanvisningen som gir god hjelp til installering og bruk.

Robust konstruksjon og energivennlig drift

Fra testpanelene gis det makspoeng til byggekvaliteten og selve konstruksjonen av Siemens SK25E203EU. De er litt mer moderate når det gjelder vurderingen av energiforbruket som ligger litt høyere enn gjennomsnittet, men likevel ikke for høyt da Siemens SK25E203EU likevel får en flott A+ energimerking, og dermed likker på lik linje med andre mye dyrere modeller.

Når prisen på denne modellen også blir tatt i betraktning, bør et par kroners variasjon på strømregningen ikke være avgjørende for valget.

Når du velger det automatiske vaskeprogrammet på Siemens SK25E203EU er det enda mer å spare, ettersom en innebygd sensor måler hvor skittent innholdet er og slik unngår å bruke mer vann og høyere temperaturer enn nødvendig. Denne maskinen har mange andre programmer du kan velge manuelt via en skruknapp på fronten som også har innebygd startknapp.

Robust Selvrensende funksjoner og moderat støynivå

Siemens måler selv støynivået til å være 54 dB(A), som er litt over middels for en benkoppvaskmaskin, men forbrukerne vurderer likevel Siemens SK25E203EU til å være særdeles støysvak i praksis.

Dersom man plages av lyden kan man enkelt unngå problemet ved å sette på maskinen mens man er borte. Du kan kode oppvasken til å starte opptil 24 timer frem i tid. Siemens SK25E203EU byr også på en rekke andre smarte funksjoner, og en av funksjonene ekspertene legger stor vekt på er de selvrensende funksjonene som renser og av-kalker maskinen automatisk.

Fordeler ved Siemens SK25E203EU:
🔵 Kvalitetsbenkoppvaskmaskin til lav pris
🔵 Solid og gjennomarbeidet byggekvalitet
🔵 Brukervennlig og lett å sette i og ta ut av
🔵 Mange programmer, bl.a. automatisk sensorstyrt program
🔵 Mulighet for tidsinnstilt start
🔵 Selvrensende funktsjoner


Siemens SK26E221EU

Toppscorer hos danske Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

siemens-sk26e221eu

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 099,00 Kr. 0,00 Kr. 5 099,00 Kr. Les mer
5 099,00 Kr. 0,00 Kr. 5 099,00 Kr. Les mer
5 099,00 Kr. 0,00 Kr. 5 099,00 Kr. Les mer

 

Med Siemens SK26E221EU får du en strålende benkoppvaskmaskin i klassisk hvit finnish, som med målene 45x55x52 (høyde x bredde x dybde) passer inn nesten hvor som helst. Byggekvaliteten er i typisk Siemens-kvalitet, og den får også absolutt toppkarakter hos ekspertene både hos svenske Råd & Rön og danske Tænk.dk.

Denne modellen er utstyrt med både bestikkskuff og ekstra bestikkrist, og tallerkenholderne i bunnen kan legges ned dersom du trenger plassen til større ting. Om du er nøye, får du plass til litt mer enn de seks kuvertene som er opplyst som makskapasitet. Siemens SK26E221EU er dermed et godt valg for en liten familie med begrenset plass på kjøkkenet.

Skylling og andre funksjonelle programmer

I tillegg til de mer vanlige programmene tilbyr Siemens SK26E221EU muligheten til å skylle oppvasken dersom den er ekstra skitten. Dette kan være praktisk hvis oppvasken har stått og tørket inn litt for lenge. Til vanlig er det nok auto-programmet som blir brukt mest, hvor de innebygde sensorene sikrer at vasken passer til skittenhetsgraden slik at du sparer både strøm og vann.

Laboratoriemålingene indikerer ifølge testpanelene et strømforbruk litt over middels, men ikke høyere enn at Siemens SK26E221EU er merket med A+ energimerking etter de nye EU-standardene. Til gjengjeld er ekspertene imponert over maskinens evne til å levere tørt servise etter ferdig oppvask. Denne modellen får også A på tørkeevnen, som blir målt etter EU-standard.

Brukervennlig benkoppvaskmaskin med moderat støynivå

Testpanelene er litt påpasselige med støynivået, men med 48 dB(A) ligger det i normalområdet for benkoppvaskmaskiner. Ser man på diverse forbrukeranmeldelser på nettet, er den generelle opplevelsen at Siemens SK26E221EU i hverdagen føles svært stillegående. Forbrukerne er veldig fornøyde og gir en gjennomsnittskarakter på 4,7 av 5 mulige stjerner.

Her der det også snakk om en veldig brukervennlig maskin, som også kommer frem hos de svenske og danske ekspertene. Det er full pott å hente på både manual og funksjonalitet i hverdagen, der funksjoner som selvrensing, påfyll av salt og glansemiddel også ble testet.

Fordeler ved Siemens SK26E221EU:
🔵 Høy kvalitet og god kapasitet
🔵 Mange vaskeprogrammer, bl.a. program til skylling
🔵 Autoprogram med sensorer som måler hvor skittent innholdet er
🔵 A+ energimerke og god tørkeevne
🔵 Brukervennlig maskin med god manual
🔵 Innebygd selvrensefunksjon


Scandomestic SFO 2201

Middels anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk
4.6 av 5 stjerner basert på 29 brukeranmeldelser

Scandomestic SFO 2201

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Les mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Les mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Les mer

 

Scandomestic SFO 2201 er en stilren benkoppvaskmaskin som er både funksjonsdyktig og stilren ifølge brukeranmeldelsene hos hvitevareportalen Whiteaway.com. Her får modellen hele 4.6 av 5 stjerner basert på forskjellige brukeranmeldelser fra forbrukerne. Det danske forbrukerrådet Tænk er også imponerte over modellen, men har valgt å gi den en middels anmeldelse.

En faktor med Scandomestic SFO 2201 som gjør den populær hos forbrukerne, er at dette er en benkoppvaskmaskin som «vasker og tørker godt» i tillegg til at den er «enkel å betjene».

Forbrukerne skriver også at de er veldig imponerte over hvordan den fungerer. Ifølge forbrukerne er den eneste ulempen ved modellen er at den er litt for liten til å kunne håndtere store tallerkener.

Det danske Forbrukerrådet Tænk er mest imponert over maskinens tørkeevne og gjennomføring av vask, men de er mindre imponerte over modellens tidsforbruk.

Når man kjøper denne benkoppvaskmaskinen får man en maskin med plass til 6 kuverter – noe som passer bra til en mindre husstand på enten 1 eller 2 personer. Scandomestic SFO 2201 er også plassert i energiklasse A+, derfor kan man være sikker på at den ikke er for dyr i drift.

Stillegående benkoppvaskmaskin med flere programmer 

Hvis man ikke har plass til en tradisjonell oppvaskmaskin kan man heller kjøpe en benkoppvaskmaskin som Scandomestic SFO 2201.

Med Scandomestic SFO 2201 får man en benkoppvaskmaskin med hele 6 forskjellige programmer med hver sin funksjon. Det vil si at man har mulighet til å tilpasse programmene etter hva slags oppvask man skal sette i gang.

De 6 programmene kan styres via LED-displayet foran på maskinen. Her kan man raskt og enkelt finne ut hvilket program man skal velge.

Scandomestic SFO 2201 er også en stillegående benkoppvaskmaskin da lydnivået ligger på 49 dB. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB – derfor vil ikke maskinen bråke eller virke forstyrrende.

Fleksibel og praktisk modell 

Selv om Scandomestic SFO 2201 er en mindre benkoppvaskmaskin er den innredet på en fleksibel måte, og det er gjort plass til at man kan fylle den med så mye servise som mulig.

Her har man nemlig mulighet til å trekke ut hyllen for servise og sette tallerkener på den ene siden og glass på den andre. Det følger også med en bestikkurv der man kan sette i alt bestikket på en gang.

Man kan også se om det mangler enten salt eller glansemiddel ved å ta en titt på LED-displayet – derfor trenger man ikke holde øye med dette hele tiden da det skjer automatisk.

God vaske- og tørkeevne samt utsatt start-funksjon 

Scandomestic SFO 2201 er utstyrt med både god vaske- og tørkeevne. Dette er noen av de viktigste funksjonene ved en oppvaskmaskin – derfor er det best når disse ligger i toppklasse. Både vaske- og tørkeevne har fått karakteren A, som er den beste karakteren innenfor begge områder.

I tillegg til en god vaske- og tørkeevne er Scandomestic SFO 2201 også utstyrt med en utsatt start-funksjon. Dette er en funksjon man kan forhåndsinnstille til å starte om enten 2, 4, 6 eller 8 timer. Det vil si at man kan stille inn maskinen til å starte når man kommer hjem fra skole eller jobb. Funksjonen kan man finne på maskinens LED-display.

Spesifikasjoner ved Scandomestic SFO 2201 – mål 
🌀 Høyde: 43,8 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Spesifikasjoner ved Scandomestic SFO 2201 – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Benkoppvaskmaskin
🔴 Kapasitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Vaskeevne: A
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 1820 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 174 kWh/år
🔴 Støynivå: 49 dB
🔴 Antall programmer: 6

Fordeler ved Scandomestic SFO 2201:
🔵 Kompakt og fleksibel benkoppvaskmaskin med plass til 6 kuverter
🔵 6 forskjellige programmer
🔵 Utsatt start-funksjon
🔵 Stillegåendeog energivennlig modell
🔵 Tørke- og vaskeevne A
🔵 Bestikkurv følger med


Bosch SKS51E26EU

Gode brukeranmeldelser

Bosch SKS51E26EU

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 605,00 Kr. 0,00 Kr. 4 605,00 Kr. Les mer
4 745,00 Kr. 0,00 Kr. 4 745,00 Kr. Les mer
4 745,00 Kr. 0,00 Kr. 4 745,00 Kr. Les mer

 

Bosch SKS51E26EU er en benkoppvaskmaskin som har fått gode anmeldelser av forbrukere som har skaffet seg modellen.

Forbrukerne beskriver maskinen som å være både «stillegående, effektiv og laget i et fint design». De er også positivt overrasket over at det er mye plass i modellen i forhold til at det er en benkoppvaskmaskin.

Selv om Bosch SKS51E26EU kun har fått et par anmeldelser, så er de positive da forbrukerne ikke har skrevet om noen umiddelbare ulemper ved modellen.

Bosch SKS51E26EU er en maskin som passer godt til en familie på ca. 1 til 2 personer. Den har nemlig en kapasitet på 6 kuverter. Denne oppvaskmaskinen ligger også i klasse A+, som er en fordel både for lokkeboken og miljøet.

Effektiv modell med 5 programmer og lavt lydnivå 

Med Bosch SKS51E26EU får man 5 forskjellige programmer. Disse programmene inkluderer et økoprogram, et normalprogram, et skåneprogram, et hurtigprogram og et intensivprogram. Det er også mulig å velge en tilleggsfunksjon med ekstra tørking dersom man har bruk for det.

Videre har Bosch SKS51E26EU et lavt lydnivå som ikke virker forstyrrende når maskinen er i gang med å vaske eller tørke. Lydnivået ligger på 48 dB – noe som er lavt sammenlignet med en samtale i et normalt stemmeleie som har et lydnivå på ca. 60 dB.

Bosch SKS51E26EU er også en effektiv benkoppvaskmaskin da den har fått karakteren A i både tørkeevne og vaskeevne. A er den høyeste karakteren man kan få – derfor er man her sikret en funksjonsdyktig og effektiv maskin.

Praktisk benkoppvaskmaskin med flere funksjoner 

Bosch SKS51E26EU er en oppvaskmaskin som til tross for sin lille størrelse og kapasitet er utstyrt med massevis av praktiske funksjoner. Ved kjøp av Bosch SKS51E26EU får man en maskin som kommer med en EcoSilence Drive-motor, en MengdeSensor og en ActiveWater-teknologi.

EcoSilence Drive-motoren er kjent for å være både sterkere og mer stillegående enn mange andre modeller, og dette er også tilfellet med denne modellen. Motoren er heller ikke utstyrt med kullbørster, noe som reduserer støy og forlenger levetiden.

ActiveWater-teknologien anses som å være en innovativ vasketeknologi som sørger for en ren og miljøvennlig oppvask. Vanndistribusjonen blir nemlig målrettet slik at man har mulighet til å spare på både energi og vann.

Sist men ikke minst kommer Bosch SKS51E26EU med en MengdeSensor som sparer på energien når oppvaskmaskinen ikke er helt full. Derfor vil man spare både strøm og vannforbruk når man vasker mindre mengder. Dette skjer ved at veken av serviset måles med en rotasjonshastighetssensor som registrerer lydnivået.

Glassbeskyttelse og LED-display 

Det er raskt og enkelt å lære Bosch SKS51E26EU å kjenne da den kommer med et LED-display der man kan finne alle programmer og innstillinger.

Man trenger ikke være oppmerksom på eller sjekke om det mangler salt eller glansemiddel, for det finnes en elektronisk indikator på selve LED-displayet. Det betyr at man må huske å fylle på salt eller glansemiddel på maskinen dersom en liten prikk lyser ved enten salt- eller glansemiddelfunksjonen.

Med glassbeskyttelsesfunksjonen er man sikret en skånsom og effektiv oppvask som beskytter fine og skjøre glass og porselen. Modellen kan nemlig regulere hardheten på vannet slik at det skjøre serviser er godt beskyttet gjennom hele vasken.

Spesifikasjoner ved Bosch SKS51E26EU – mål 
🌀 Høyde: 45 centimeter
🌀 Bredde: 55,1 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Spesifikasjoner ved Bosch SKS51E26EU – nøkkelopplysninger 
🔴 Type: Benkoppvaskmaskin
🔴 Kapasitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Vaskeevne: A
🔴 Tørkeevne: A
🔴 Årlig vannforbruk: 2240 liter
🔴 Årlig energiforbruk: 174 kWh/år
🔴 Støynivå: 48 dB
🔴 Antall programmer: 5

Fordeler ved Bosch SKS51E26EU:
🔵 Tørke- og vaskeevne A
🔵 MengdeSensor
🔵 Energibesparende og stillegåendemotor
🔵 Glassbeskyttelsesfunksjon
🔵 Innovativ vasketeknologi
🔵 5 programmer – inkludert et hurtigprogram og økoprogram


Skal du velge en benkoppvaskmaskin eller en vanlig oppvaskmaskin?

En benkoppvaskmaskin kan være et opplagt valg for små leiligheter, hytta eller kolonihagen, hvor det er lite plass på kjøkkenet. En benkoppvaskmaskin er imidlertid en relativt kostbar investering, hvis du sammenligner med en vanlig oppvaskmaskin, hvor du får mye mer for pengene. Har du plassen, er det derfor verdt å investere i en vanlig oppvaskmaskin. Du kan lese mer om de beste oppvaskmaskinene på markedet akkurat nå, i Forbrukerliv sin store oppvaskmaskin test. Du kan også finne en guide med tips og viktige hensyn du bør ta når du velger oppvaskmaskin.


Husk å avkalke oppvaskmaskinen

Kalk i oppvaskmaskinen din er ikke bra verken for oppvaskmaskinen, energiforbruket eller deg. Grunnen til at det kommer kalk i oppvaskmaskinen er kalkholdig vann. Over tid og etter mange oppvasker, vil kalket hope seg opp i maskinen, der det kan blokkere vannstrømmen og dermed øke strømforbruket, akkurat som det også kan la etterlate hvite flekker på glass og bestikk. Derfor er det viktig å huske på å avkalke oppvaskmaskinen.

Hvor ofte bør oppvaskmaskinen avkalkes?

Det er to faktorer som gjelder, når det kommer til hvor ofte du bør avkalke oppvaskmaskinen: 1. Kalkinnholdet i vannet der du bor. 2. Om du bruker salt i maskinen eller ikke. Bruker du salt, så er det bare nødvendig å avkalke oppvaskmaskinen en gang i året. Hvis du ikke bruker salt, bør du avkalke hver tredje måned. Bor du i et område med hardt vann, så kan det være nødvendig å avkalke oppvaskmaskin så ofte som hver annen måned, hvis du ikke bruker salt i maskinen. Du kan lese mer om avkalkning av hvitevarer hos Whiteaway.

Hvordan avkalker man oppvaskmaskinen?

Det er heldigvis enkelt å avkalke oppvaskmaskinen. Ifølge husmorekspert Julie Skals, så kreves det bare litt eddik eller sitronsyrepulver fra butikken, hvis maskinen er hardt rammet. Bruker du eddik, kan du helle en halv liter i bunnen av en full oppvaskmaskin og deretter kjøre oppvasken som normalt. Hvis du har glass med kalkrester, så kan du vaske dem samtidig, siden eddik vil oppløse kalkrestene i glasset.

Hvis oppvaskmaskinen er hardt rammet av kalk, kan du bruke sitronsyrepulver, ifølge Julie Skals. Hell pulveret i skuffen til oppvaskmiddelet og kjør den deretter på et vanlig program i en tom maskin.

Kvitt deg med hvite flekkene på rene glass

Hvis oppvaskmaskinen allerede er avkalket og fri for kalk, så kan et høyt kalkinnhold i vannet være nok til at det setter seg hvite flekker på for eksempel glass og bestikk. Hvis du opplever problemer med kalkavleiringer, så er det en god idé å bruke salt i maskinen. Legger du til salt, vil oppvaskmaskinen selv sørge for å nøytralisere kalken i løpet av en oppvask. Saltet binder seg nemlig til kalken i vannet, så kalken ikke fester seg på glass og bestikk.

Opplever du hvite flekker på glass og bestikk, så er det ifølge Samvirke, en veldig god idé å sjekke salttilførselen til oppvaskmaskinen. Sjekk både at det er nok salt i maskinen og at tilførselen på salt er stilt inn riktig. Dess mer kalk det er i vannet, dess mer salt tilføres under en oppvask. Det er også viktig at det er tilstrekkelig med skyllemiddel i maskinen, og at filteret er rent.

En annen ting du bør være klar, er doseringen av såpe. Er doseringen av såpe for lavt i forhold til kalkinnholdet i vannet, så vil det ikke være nok vaskeaktive stoffer til å løse opp kalken og den kan sette seg på glass og bestikk.


Benkoppvaskmaskin Test – Brukte kilder i artikkelen

I vår presentasjon av benkoppvaskmaskiner har vi først og fremst sett på eksterne uavhengige tester, primært fra danske og svenske forbrukerorganisasjoner. De får en kort presentasjon under, og vi linker også direkte til testene slik at du selv kan lese mer.

Tænk.dk 🇩🇰
De fleste dansker kjenner til Tænk.dk som forbrukernes vokter. Magasinet har påtatt seg denne rollen i mange år og er anerkjent for mange upartiske og saklige vurderinger av forbruksvarer og produkter. Tænk.dk arbeider tett sammen med den danske Forbrugerstyrelsen.

I denne artikkelen har vi studert magasinets test av oppvaskmaskiner nøye. Testen omfatter både vanlige modeller og benkoppvaskmaskiner. Du kan se hele testen her, men vær oppmerksom på at tilgang krever abonnement. Du også kjøpe tilgang til denne spesifikke teksten for et lite beløp om du ikke allerede er abonnent.

Råd & Rön 🇸🇪
Fra Sverige har vi hentet testresultater fra magasinet Råd & Rön, som på mange området er svært likt danske Tænk.dk. Her testet de i løpet av 2016 hele 98 oppvaskmaskiner, både benkoppvaskmaskiner og vanlige oppvaskmaskiner. Testen kan du se her, men full tilgang krever abonnement hos Råd & Rön.

Oppvaskmaskinene er listet i et interaktivt skjema hvor du kan sortere resultatene etter behov og se karakter på alle de testede funksjonene. Du kan for eksempel sortere den etter benkoppvaskmaskiner, så den bare lister opp disse modellene. Når du klikker på hver modell kan du se karakteren på alle de testede parameterne.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse