AEG oppvaskmaskin test – Finn de beste oppvaskmaskinene fra AEG – Best i Test guide

0

I denne artikkelen ser vi nærmere på oppvaskmaskiner fra merket AEG. Oppvaskmaskinene har vært gjennom flere tester fra både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Deretter har ekspertene etter nøye beregninger vurdert hvilke modeller som er best. Vi har også tatt med flere brukeranmeldelser i betraktning for å finne ut hvilke modeller forbrukerne selv foretrekker.

Legg spesielt merke til at det kan være to forskjellige typer oppvaskmaskiner: integrert og underbygget. Den underbygde modellen skal plasseres under benkeplaten ved siden av andre kjøkkenelementer. Derfor leveres denne typen uten topp og sidevegger, men med front.
Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet. I tillegg finnes det også både brede og smale modeller.

I denne AEG oppvaskmaskin test får du:

🔸 En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra AEG
🔸 Alternativer til AEG
🔸 Informasjon om AEG
🔸 Guide til hvordan du best kan holde oppvaskmaskinen din ren
🔸 Informasjon om skyllemiddel, rust og energimerket
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.


AEG FSE62800P

✅ God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God bedømmelse hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

AEG FSE62800P

Både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har inkludert modellen AEG FSE62800P i sine store tester av oppvaskmaskiner. Det har blitt testet ulike modeller fra ulike merker i alle prisklasser, og både de danske og svenske ekspertene konkluderer med at AEG FSE62800 er en virkelig god oppvaskmaskin. Derfor får modellen virkelig gode kommentarer over nesten hele linjen.

Plass til 13 kuverter

AEG FSE62800P er designet for å passe inn i alle typer kjøkken, for den er laget i et enkelt design. I tillegg er modellen bare en integrert oppvaskmaskin, og det betyr at AEG FSE62800P leveres uten front, siden den er designet for å ha samme front som for eksempel dørene på kjøkkenet.

AEG FSE62800P er i tillegg en stor modell, noe som vil være gunstig for større husholdninger, gjerne på fire-fem personer, siden modellen har en kapasitet på 13 kuverter.

For å gi en så målrettet oppvask som mulig, har denne modellen også seks ulike programmer. Dermed vil du alltid være i stand til å finne akkurat det programmet som passer deg med forskjellige temperaturer og ulike typer service.

Fleksibel innredning

For å kunne inneholde så mange tjenester på en gang er OVA FSE62800P designet for fleksibilitet. Derfor finner du bestikkskuffen øverst, noe som gir mer plass for store tallerkener i bunnen av maskinen.

AEG-FSE62800P-opvaskmaskin

Holderen for glass er standard hos AEG.

Modellens teknologi har også et øye for det fleksible, for denne oppvaskmaskinen har en integrert timerfunksjon med forsinket start, som gjør at du kan planlegge når du vil vaske at oppvasken skal starte og avslutte.

Du kan derfor planlegge at oppvasken skal være ferdig når du kommer hjem, og du trenger ikke frykte for hva som kan skje ved et uhell siden AEG FSE62800P har AquaStop, noe som er en sikkerhetsfunksjon som slår av vanntilførselen automatisk, hvis lekkasjer skal skje.

Miljøvennlig modell

AEG FSE62800P vil også være et godt valg for miljøbevisste forbrukere. Modellen er nemlig i energiklasse A++, som er i den bedre enden av skalaen og sikrer husholdningen et fornuftig vann- og strømforbruk.

I tillegg til lavt forbruk innenfor miljømessige områder, så er maskinen også utformet for å gi veldig lite lyd når den er i drift. Med et lydnivå på 44 dB bråker den nemlig ikke mye, og hvis du er i nærheten av kjøkkenet, vil du vil ikke bli plaget av støy fra denne oppvaskmaskinen.

Modellen måler 90 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan integreres.

Utvalgte fordeler med AEG FSE62800P:

🔵 Flott modell for 13 kuverter
🔵 Seks forskjellige programmer
🔵 Timer med forsinket start
🔵 Med sikkerhetsfunksjonen AquaStop
🔵 Miljøvennlig modell i energiklasse A++


AEG FFE62800PM

✅ God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ God bedømmelse hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

AEG-FFE62800PM-opvaskmaskin

Oppvaskmaskinen AEG FFE62800PM har blitt testet av både av det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Eksperter fra begge instansene mener at AEG FFE62800PM har mange gode kvaliteter og gir modellen en god totalvurdering.

En oppvaskmaskin for store husholdninger

AEG FFE62800PM er en av de litt større oppvaskmaskinene, som kan inneholde 13 kuverter. Dette holder til forbruket for en husholdning på cirka fire-fem personer, så har du en litt større familie, vil den være et godt valg.

AEG FFE62800PM er en oppvaskmaskin som kan underbygges, og derfor leveres modellen med front, men ikke sidepaneler eller topp. Det er meningen at en underbygget modell skal plasseres under kjøkkenbenken sammen med skap med synlig front. Siden modellen dermed er synlig på kjøkkenet, er designet pent, enkelt og stilrent.

Fokus på komfort med Comfort Lift

Denne oppvaskmaskinen fra AEG har åtte ulike programmer, som er et høyt tall sammenlignet med andre oppvaskmaskiner. Dette betyr at det er flere valgmuligheter for forbrukeren, som får flere spesialiserte programmer og dermed en mer målrettet oppvask.AEG FFE62800PM med comfort lift

Disse programmene omfatter blant annet et hurtigprogram på 60 grader, AutoSense 45-70 grader, Eco, stilleprogram, glassprogram, 45 grader og intensiv 70 grader. Den dekker dermed alle tenkelige oppgaver. Det er også en ExtraHygiene-funksjon, som øker temperaturen mot slutten, der 99,9 prosent av bakteriene blir drept.

AEG FFE62800PM har i tillegg den spesielle funksjonen ComfortLift, som gjør det enda mer behagelig og ergonomisk å bruke modellen for forbrukeren. Du finner ComfortLift i den nederste skuffen, som har en løftemekanisme og kan føres opp til den øverste skuffen og tømmes derfra. Da trenger du ikke å bøye deg ned og belaste på ryggen din.

Airdry-tørking

Når spesialiserte programmer er kjørt, så må serviset også tørkes. Tørkeprosessen avgjør om det for eksempel setter seg kalsiumflekker og belegg på serviset, og det vil være spesielt på tydelig og stygt på glass.

AEG FFE62800PM har fokus på å komme dette til livs med modellens Airdry-teknologi, som bruker en så naturlig tørking som mulig. Du kan også kjøre Xtra-dry-programmet, som sikrer at serviset blir veldig tørt.

I tillegg er AEG FFE62800PM i energiklasse A++, som er i den beste enden av energiskalaen. Modellen har både timer-funksjon og automatisk av-funksjon som slår seg av ti minutter etter at vasken er fullført.

Modellen måler 81,8 cm (makshøyde), 60 cm (b) 57 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med AEG FFE62800PM:

🔵 Stor modell med plass til 13 kuverter
🔵 Med åtte ulike programmer
🔵 ExtraHygiene-funksjon som dreper alle bakterier
🔵 ComfortLift beskytter ryggen
🔵 Forsiktig tørking med Airdry-teknologi


AEG FSE53600Z

Middels bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
Middels bedømmelse hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

AEG FSE53600Z

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Oppvaskmaskinen AEG FSE53600Z har oppnådd en middels bedømmelse i tester fra både det danske forbrukerrådet Tænk, så vel som den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Det betyr at det er snakk om en fin oppvaskmaskin som vil tilfredsstille de aller fleste av forbrukernes behov og ønsker i hverdagen.

AEG FSE53600Z er en oppvaskmaskin som kan integreres, og derfor må du selv montere en kjøkkendør, siden modellen leveres uten front.

Allsidige programmer

AEG FSE53600Z har en stor kapasitet på 13 kuverter, noe som gjør modellen bra for større husholdninger på fire-fem personer. Maskinen er kun utstyrt med fem programmer, noe som er ikke så mange, men til gjengjeld dekker den lett de fleste behov.

Her er det blant annet snakk om automatiske programmer mellom 45-70 grader, med sensorer som måler hvor skitten serviset er. Dette gjøres gjennom hele vaskeprogrammet, og modellen justerer selv program, temperatur, tid og vannbruk underveis for å få den mest optimale oppvasken.

I tillegg har denne modellen blant annet et spesialprogram for glass, noe som sikrer høy beskyttelse av delikate glass.

Fokus på tørkeprosessen med Airdry

AEG FSE53600Z er laget for å sikre best mulig tørking av serviset etter vask og er derfor utstyrt med Airdry-teknologi. Denne teknologien er basert på naturlig lufttørking, og åpner derfor døren litt på slutten.

Serviset blir ofte ikke helt tørt etter endt program, og derfor har EGG FSE53600Z et ekstra program, hvis du ønsker serviset helt tørt. Dette programmet kalles XtraDry, som du selv kan aktivere og justere etter behov.

A+++ model

Denne modellen fra AEG er en svært miljøvennlig oppvaskmaskin på flere områder. For det første finner du modellen i energiklasse A+++, noe som er det aller beste på markedet.

I tillegg er flere av programmene laget for å holde forbruket av både vann og strøm så lavt som mulig. Det inkluderer også TimeSaver-funksjonen, noe som kan redusere programmets varighet med opptil 50 prosent. Den tidligere nevnte Airdry-teknologien og autoprogrammene har fokus på å redusere forbruket.

AEG FSE53600Z har også en timerfunksjon med utsatt start og den slår seg automatisk av etter ti minutter. Som et ekstra smart tiltak, som også er for estetikkens skyld, har denne modellen også TimeBeam med Beam on Floor-funksjon. Det går ut på at AEG FSE53600Z har en tofarget lysindikator, som skinner ned på gulvet. Dette lyset vil være rødt mens modellen arbeider og deretter skifte til grønt når oppvasken er ferdig.

Modellen måler 88 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d) og er av typen som kan integreres.

Utvalgte fordeler med AEG FSE53600Z:

🔵 Plass til 13 kuverter
🔵 Fem energisparende programmer
🔵 Airdry-teknologi til tørkingen
🔵 Svært energieffektiv modell i energiklasse A+++
🔵 TimeBeam viser om maskinen arbeider eller er ferdig gjennom lysindikator på gulvet


AEG FFB62720PW

Gode brukervurderinger og energieffektiv

opvaskmaskin-AEG-FFB62720PW

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

AEG FFB62720PW har ikke vært inkludert i offisielle tester og vurderinger, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen, siden den har fått svært gode anmeldelser fra forbrukerne, som forteller hvordan AEG FFB62720PW fungerer bra i hverdagen deres.

Det er spesielt den enkle betjeningen, gode funksjoner og den gode energiklassen som har imponert hverdagsforbrukerne. AEG FFB62720PW er også svært energieffektiv, siden du finner modellen i energiklasse A+++, som er markedets aller beste. AEG FFB62720PW er også en oppvaskmaskin som kan underbygges.

Veldig stor modell

AEG FFE62800PWDenne oppvaskmaskinen imponerer på mange fronter, ifølge forbrukeranmeldelsene. Det innebærer blant annet størrelse, siden AEG FFB62720PW kan romme hele 15 kuverter. Det er veldig mye og passer til en stor husholdning på cirka fem personer. I tillegg er det seks ulike programmer, som hver er spesialisert på ulike områder. Det innebærer blant annet et spesielt glassprogram og autoprogrammer mellom 45-70 grader.

Det som er smart med autoprogrammene er at en sensor under hele oppvasken måler hvor rent serviset er, og deretter tilpasser temperatur, tid og forbruk automatisk. Det sikrer både et mest mulig rent resultat, så vel som den mest energieffektive oppvasken. Glassprogrammet er designet for å ha en beskyttende hånd på delikate glass med AEG SoftGrip og SoftSpikes, som forsiktig holder fast glassene, slik at de ikke blir skadet.

A+++ model

Det miljøvennlige aspektet er noe av det som best karakteriserer AEG FFB62720PW. Modellen har, som nevnt energimerking A+++, og i tillegg vasker modellen med fokus på miljøet, siden programmene er designet for å ha minst mulig forbruk.

I tillegg har denne maskinen en TimeSaver-funksjon som kan redusere programmets varighet med opptil 50 prosent, samt en vannsensor, som tilpasser vannforbruk til hver oppvask.

Hygienisk oppvask

Det er mange bakterier som sitter fast når du setter brukt servise i oppvaskmaskinen. AEG FFB62720PW har derfor, i tillegg til de vanlige programmene, en ExtraHygiene-funksjon som du kan bruke hvis du ikke føler at serviset er helt fritt for bakterier. Denne funksjonen øker nemlig temperaturen ved siste skylling, og den svært høye temperaturen sørger for at 99,9 prosent av mulige bakterier dør.

Maskinen er også designet for å fordele vannet perfekt med ProWater-systemet, som har en ekstra spylearm. Derfor er det også en sprinkling fra toppen, slik at vannet kommer til i hjørnene og vil ta hånd om selv vanskelig service.

AEG FFB62720PW har også en timer-funksjon med forsinket start, den slår seg automatisk av etter ti minutter, AquaControl mot vannutslipp og Beam On Floor-lysindikator, der lyset viser om modellen er ferdig eller fortsatt arbeider.

Modellen måler 81,8 cm (makshøyde), 60 cm (b) 57 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med AEG FFB62720PW:

🔵 Svært stor modell med plass til 15 kuverter
🔵 Flere gode programmer med hensyn til miljøet
🔵 Svært energieffektiv modell i energiklasse A+++
🔵 ExtraHygine-funksjon dreper alle bakterier
🔵 Ekstra spylearm med ProWater system


AEG FFE62800PW

Gode brukervurderinger og energieffektiv

AEG FFE62800PW

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Oppvaskmaskinen AEG FFE62800PW har ikke vært inkludert i offisielle tester eller blitt vurdert av eksperter. Vi har likevel valgt å inkludere modellen i denne artikkelen, siden AEG FFE62800PW har vist seg å være svært populært blant forbrukerne.

AEG FFE62800PW har fått mange gode brukeranmeldelser, som ofte går på modellens gode kvalitet, innredning samt gode evne til å vaske rent. I tillegg er denne modellen er en svært energieffektiv oppvaskmaskin i energiklasse A++. AEG FFE62800PW er også en oppvaskmaskin som kan underbygges.

13 kuverter og åtte programmer

AEG FFE62800PW er laget for litt større husholdninger, som vil ha flere programmer og alternativer å velge imellom. Modellen har plass til 13 kuverter, noe som tilsvarer forbruket til mellom fire og fem personer, samt åtte ulike alternativer for program. Disse programmene er hurtigprogram 60 grader, autoprogrammer 45-70 grader, øko, stilleprogram, glassprogram 45 grader, samt intensiv 70 grader. Dermed vil du alltid være i stand til å finne et program som passer til det serviset du skal vaske opp.

I tillegg kommer en ExtraHygiene-funksjon, som under ekstra høye temperatur dreper 99.9 prosent av alle bakterier. Glassprogrammet er et spesielt godt tillegg, som beskytter skjøre glass under vask med AEG SoftGrip og SoftSpikes, som holder glassene forsiktig på plass under oppvasken.

Ergonomisk modell med ComfortLift

AEG FFE62800PW er designet med stor indre fleksibilitet for å kunne inneholde mange kuverter. I tillegg har den teknologien ComfortLift, som sikrer bedre komfort for forbrukeren: Underkurven er utstyrt med en løftemekanisme, som kan heve kurven opp til den øvre kurven, hvor den kan tømmes og fylles. Det skåner spesielt forbrukerens rygg og er også noe som svært mange forbrukere understreker i sine vurderinger, at er en virkelig god og brukbar mulighet.

Miljøvennlig modell

AEG FFE62800PW har energiklasse A++, og det miljøvennlige aspektet er også integrert i modellens programmer. Atomprogrammene har derfor en vannsensor, som måler hvor skitten oppvasken er og deretter tilpasser vannmengde, temperatur, tid og innstilling i forhold til dette. Det er også mulighet til å slå på TimeSaver-funksjonen på flere av programmene, slik at varigheten kan reduseres mye.

Denne oppvaskmaskinen fra AEG har også flere andre gode og nyttige funksjoner som forbrukerne noterer seg. Det gjelder blant annet timer-funksjonen med forsinket start, slik at du kan planlegge oppvasken din, indikator for mangel på salt og skyllemiddel, automatisk avslutning etter ti minutter. Du finner også en Beam On Floor-lysindikator, som gjennom lys mot gulvet viser om oppvasken er ferdig og automatisk døråpner som selv åpner døren etter endt program, noe som fremmer en naturlig tørking.

Modellen måler 81,8 cm (makshøyde), 60 cm (b) 57 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med AEG FFE62800PW:

🔵 Plass til 13 kuverter og med åtte programmer
🔵 Mulighet for flere alternativer
🔵 ComfortLift med løftemekanisme i underkurven
🔵 Energiklasse A++ og mange øko-vennlige programmer
🔵 Timer med forsinket start

Her kan du se en video som demonstrerer ComfortLift-teknologien:


Andre testvinnere – Alternativer til oppvaskmaskiner fra AEG

I denne artikkelen har vi gått igjennom fem forskjellige oppvaskmaskiner fra AEG, som i ulike tester har fått karakterer av eksperter gjennom ulike tester, eller som er svært populære blant forbrukerne.

I tillegg til disse oppvaskmaskinene fra AEG, så er det også mange andre gode modeller på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, så vil vi i dette avsnittet gå igjennom ytterligere tre oppvaskmaskiner fra merket Bosch og en fra Siemens.


Bosch SMU46CI02S

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch SMU46CI02S opvaskmaskin

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det danske forbrukerrådet Tænk har testet et stort utvalg av oppvaskmaskiner fra ulike merker og i forskjellige prisklasser, og her er Bosch SMU46CI02S også inkludert. De danske ekspertene er imponert over Bosch SMU46CI02S, og kårer derfor modellen til testvinner. Bosch SMU46CI02S er en oppvaskmaskin som underbygges.

Seks programmer

Bosch SMU46CI02S er en stor og romslig modell med plass til 13 kuverter. Modellen vil derfor være fin for en husholdning på fire-fem personer.

Denne modellen er en moderne oppvaskmaskin, som er utstyrt med seks ulike programmer for å klare oppvasken. Det teller både intensiv, auto, øko, super, glass, og forhåndsskylling, som sikrer at modellen kan ta seg av alt serviset. I tillegg finnes det tilleggsfunksjoner som HalfLoad, noe som er en fordel hvis du ikke fyller opp maskinen helt og ExtraDry, som kan brukes hvis du ønsker helt tørt serviset, som ofte ikke blir helt tørt under et vanlig program.

Det er stort fokus på tørking hos Bosch SMU46CI02S, siden modellen har et innebygd Zeolith-system som sikrer en grundig tørking. Zeolitt er et naturlig mineral, som forvandler fuktighet til varme.

A+++ model

Bosch SMU46CI02S har generelt har et stort fokus på forbruk som blir tatt hensyn til på alle områder, men modellen har som nevnt også et spesielt økoprogram. Dette programmet vil sikre at det blir brukt mindre vann og strøm, så hvis du bruker oppvaskmaskinen hver dag, blir det raskt en stor besparelse.

Bosch SMU46CI02S sitt hensyn til miljø kan også sees på markedets beste energiklasse, som er A+++. Modellen har også en innebygd avslutnings-funksjon som sørger for at modellen vil automatisk slår seg av etter endt program, slik at den ikke står på lenge etter bruk, og dermed bruker strøm..

Fokus på fleksibilitet

Bosch SMU46CI02S er en oppvaskmaskin med mange funksjoner, og modellen er også svært fleksibelt innredet. Det er ett å se, siden modellen er utstyrt med Vario sitt kurvsystem og har en høydejusterbar overkurv. Hvis du for eksempel ikke trenger så mange tallerken-rekker, kan tallerken-rekkene i underkurven legges sammen. Både den øvre og nedre spylearmen kan kobles fra, og en barnesikring på døren gjør at modellen kan brukes selv når det er små barn tilstede.

Døren vil fortsatt være lukket, selv når programmet er slutt med ServoLås-system. Hvis du vil planlegge oppvasken din, så er denne oppvaskmaskinen også utstyrt med en timer-funksjon med forsinket start.

Bosch SMU46CI02S er en modell som lager lite støy, noe som er veldig bra hvis kjøkkenet ligger i nærheten av rom hvor husstanden oppholder seg. Lydnivået er på bare 48 dB, noe som betyr at du knapt kan høre den.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CI02S:

🔵 Stor modell med plass til 13 kuverter
🔵 Seks programmer samt flere tilleggsfunksjoner
🔵 Zeolith-system for bedre tørking
🔵 Miljøvennlig modell med økoprogram i energiklasse A+++
🔵 Fleksibel innredning med Vario-kurvsystem og tallerkenrekkesom kan legges sammen.


Bosch SMU46CW02S

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Modellen Bosch SMU46CW02S er både blitt testet av det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Oppvaskmaskinen imponerer i begge testene og blir kåret som testvinner begge steder.

Bosch SMU46CW02S er en romslig modell med fokus på strømsparing og effektiv oppvask og tørking. Denne modellen er også en oppvaskmaskin som kan underbygges.

Passer for større og økologisk tenkende husholdninger

Bosch SMU46CI02S er en romslig modell med plass til 13 kuverter. Det vil i praksis passe til en litt større husholdning på fire til fem personer.

Med energiklasse A+++, vil Bosch SMU46CW02S også være et godt valg i en husstand hvor det er fokus på miljø og strømregningen. A+++ er nemlig i markedets beste klasse. Det sikrer et lavere energi- og vannforbruk, og, Bosch SMU46CW02S har naturligvis derfor også et økoprogram blant de seks ulike programmene, noe som sparer enda mer på vann og strøm.

I tillegg er har den programmene intensiv, auto 45 til 65 grader, super og glass, samt et skylleprogram, som du kan kjøre i hovedvasken og som fjerner den verste skitten.

Zeolith-tørking

For at serviset skal se pent og vedlikeholdt ut uten flekker og avleiringer, er det avgjørende at oppvaskmaskinen har gode tørkeevner.

Bosch SMU46CW02S er utstyrt med både ExtraDry og et Zeolith-system, som utfører tørkeoppgaver ekstra nøye og sørger for at alle delene blir tørre. Det gjelder også plastdeler, som ofte forårsaker problemer.

Zeolith-systemet er Bosch sitt eget system av mineralet zeolit, som produserer varme når det kommer i kontakt med fuktighet. Varmen brukes deretter til å tørke serviset.

Bosch SMU46CW02S har også en ekspertise når det kommer til håndtering av glass. Modellens spesifikke glassprogram er så mildt at selv delikate glass tåler å vær i maskinen, siden det vasket med lave temperaturer og glassene sitter godt på plass. Tørkeprosessen er også utvidet på glass-programmet, og sørger for rene glass uten spor eller avleiringer.

Oppvaskmaskin med intelligente sensorer

Denne oppvaskmaskinen inneholder teknologi som er av høyeste standard, derfor er modellen også en smart oppvaskmaskin, som selv bidrar til å få det beste oppvask-resultatet. Det finnes også innebygde sensorer som kan måle både mengde og vann.

AquaSensoren sørger for å registrere hvilke flekker som finnes på serviset, slik at rengjøringen kan tilpasses tilsvarende, og en mengdeSensor gir ekstra vann og strømsparing, slik at vannforbruket justeres etter hvor full oppvaskmaskinen er.

Modellen er i tillegg utstyrt med Machine Care-funksjonen, som er et spesielt program for å fjerne fett og kalk, samt automatisk All-in-1, som tilpasser seg typen oppvaskmiddel.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CW02S:

🔵 Plass til 13 kuverter
🔵 Seks forskjellige programmer, blant annet et spesialprogram til glass
🔵 ExtraDry og Zeolith-teknologi som sørger for ekstra tørt servise
🔵 AquaSensor og MengdeSensor effektiviserer oppvasken
🔵 Machine Care-program som fjerner fett og kalk


Bosch SMU46CB01S

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer

 

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har gjennomført en omfattende test av oppvaskmaskiner og har prøvd og testet alle 73 modeller fra ulike merker og i forskjellige prisklasser.

Modellen Bosch SMU46CB01S er inkludert i begge testene, og etter fullført test konkluderer de svenske ekspertene med at Bosch SMU46CB01S er en så god oppvaskmaskin at den blir kåret til testvinner. Bosch SMU46CB01S er en oppvaskmaskin som kan underbygges.

13 kuverter og seks programmer

Bosch SMU46CB01S er en av de større modellene og har plass til rundt 13 kuverter. Den passer lett til et daglig forbruk for en familie på fire-fem personer. I tillegg har Bosch SMU46CB01S et stort utvalg av programmer, noe som gjør bruken veldig allsidig.

Denne modellen har seks ulike programmer, som teller intensiv, auto 45-70 grader, øko, glass, super og forhåndsskylling.

Hvis serviset er veldig skittent, kan det være en fordel å bruke skylleprogrammet, som fjerner den verste skitten før selve hovedprogrammet starter. Autoprogrammene tilpasser seg automatisk til det serviset som er plassert i maskinen, men du kan også velge et egendefinert program, hvis du ønsker å ha den mest optimale behandlingen av serviset.

På Bosch SMU46CB01S gjelder det spesielt glassprogrammet, som er designet for å ta spesielt godt vare på skjøre glass og som utfører et skånsom program. For å fjerne all skitten er det en spesiell Machine Care-funksjon som fjerner fett og kalkavleiringer ekstra nøye.

Intelligent med sensorer

Bosch SMU46CB01S er et moderne vaskemaskin som er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og teknikker, noe som gjør maskinen i stand til å gjøre smarte valg. Den har blant annet AquaSensor, som regulerer rengjøringsprosessen selv etter type servise og skitt, slik at det fokuseres på hva slags flekker som finnes på serviset, har for et optimalt resultat.

Det er også en MengdeSensor, som selv oppdager hvor full oppvaskmaskinen er, og tilpasser programmets type og lengde deretter.
I tillegg er Bosch SMU46CB01S utstyrt med motorteknologien EcoSilence Drive, som gir en strømbesparende og stille arbeidsprosess, som sikrer at modellen ikke lager så mye støy. Lydnivået på denne oppvaskmaskinen ligger på kun 46 dB.

Som nevnt er denne modellen en smart oppvaskmaskin, og som en ekstra bonus registrerer modellen selv når det er på tide å fylle på skyllemiddel og salt. Så snart dette blir aktuelt, vil forbrukeren bli informert om dette gjennom en indikator på skjermen.

Bosch SMU46CB01S er også utstyrt med en timer-funksjon med forsinket start, slik at du kan planlegge oppvasken din.

AquaStop og ServoLås

Bosch SMU46CB01S har et høyt nivå av sikkerhet , som både handler om barns sikkerhet, og den generelle lekkasje-sikkerheten. Modellen har en mekanisk barnesikring på døren og elektronisk barnesikring på panelet. Det spesielle ServoLås-systemet sørger for sikker håndtering og økt smidighet når døren skal åpnes og lukkes.

Bosch SMU46CB01 har også AquaStop-funksjon, som beskytter mot mulige vannskader, siden vanntilførselen automatisk avsluttes, slik at oversvømmelser og lekkasjer kan unngås.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CB01S:

🔵 Stor kapasitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskjellige programmer
🔵 Spesialprogram til glass
🔵 Smart modell med AquaSensor og MengdeSensor
🔵 Sikker modell med AquaStop og ServoLås.


Siemens SR46M580SK

God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Siemens SR46M580SK

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Siemens SR46M580SK har blitt testet og vurdert av både danske og svenske eksperter fra henholdsvis det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Begge stedene gir Siemens SR46M580SK gode karakterer, og dermed bemerkes det at denne modellen er en velfungerende oppvaskmaskin til mellomstore husholdninger.

Legg merke til at Siemens SR46M580SK er en slank modell med en bredde på bare 45 cm, hvor mange av de brede modellene er på cirka 60 cm i bredden til sammenligning.

Siemens SR46M580SK er også en oppvaskmaskin som kan underbygges.

Plass til ti kuverter

Denne modellen er som nevnt en smal oppvaskmaskin, og dermed er det snakk om en oppvaskmaskin av mindre størrelse. Siemens SR46M580SK har en kapasitet på ti kuverter, noe som tilsvarer forbruket til en mellomstor husstand på tre-fire personer. Det er seks ulike programmer på Siemens SR46M580SK, som hver spesielt tar seg av serviset med hver sin type oppvask.

Disse programmene er et intensivt program på 70 grader, et autoprogram på 45-65 grader og et økoprogram på 50 grader. I tillegg er det også mulig å kjøre et spesielt program til glass på 40 grader, der glass behandles mer forsiktig, mens de ligger godt fast, samt at det er mulig å kjøre et hurtigprogram, hvis det er dårlig med tid.

Fleksibel innredning

Siden Siemens SR46M580SK er en smal modell, så er innredningen viktig for å gi rom for så mye service som mulig. Modellen er derfor utstyrt med både VarioFlex-kurvsystem og Vario-bestikkbakke, som håndterer serviset samtidig som plassen utnyttes. Den øverste kurven kan også justeres i høyden med den smarte tre-trinns rackMatic.

Oppvaskmaskinen er også utstyrt med en doserings-assistent, som utfører automatisk dosering. Dette sikrer at det alltid kommer riktig dose med oppvaskmiddel med i oppvasken.

Sensor-teknologi

Siemens SR46M580SK er kanskje en mindre modell, men på det teknologiske området er modellen med helt fremme for å sikre en bedre og mer effektiv oppvask. Modellen er utstyrt med DuoPower, som er en dobbel spylearm for å fremme effektiviteten. Både AquaSensor og MengdeSensor som sørger for at maskinen alltid vasker med riktig mengde vann forhold til mengden med servise.

I tillegg er Siemens SR46M580SK utstyrt med iQdrive-teknologien, som både sørger for en strømbesparende og rolig motorteknologi. Siemens SR46M580SK lager heller ikke så mye lyd, siden lydnivået kun er på 44 dB. Modellen har også en elektronisk indikator både for mangel på salt og mangel på skyllemiddel.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 44,8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SR46M580SK:

🔵 Smal modell med plass til 10 kuverter
🔵 Seks ulike programmer
🔵 Fleksibelt innredet med VarioFlex-systemet
🔵 DuoPower, AquaSensor og MengdeSensor fremmer effektiviteten
🔵 iQdrive teknologi sørger for en oppvask uten støy


Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og ble grunnlagt i Tyskland i 1883 av Emil Rathenau. Rathenau hadde kjøpt ulike patenter, som ble utviklet av oppfinneren Thomas Edison, og som han ville bruke til å starte en elektronikk-virksomhet.

Rathenau hadde hell med bedriften sin og allerede på begynnelsen av 1900-tallet vokste selskapet og ble en suksess. Flere fabrikker ble raskt etablert i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 startet AEG et samarbeid med Siemens el-produksjon, og arbeidsstyrken økte til rundt 150 000 mennesker. AEG arbeider på mange områder og AEG har blant annet spilt en stor rolle i lokomotiv – og jernbaneteknologien i Tyskland, så vel som i fly- og bilindustrien.

På 1980-tallet hadde AEG økonomiske problemer, og i 1990-årene ble selskapet nødt til å selge deler av produksjonen på ulike områder. Dette gjaldt blant annet husholdningsapparater (slik som oppvaskmaskiner), som i 1994 ble kjøpt opp av Electrolux. Imidlertid har Electrolux beholdt det kjente AEG-merket i denne produksjonen, og det er derfor fortsatt mulig å kjøpe produkter i dag med den velkjente røde/hvite AEG-logoen.

Ønsker du å lese mer om AEG, kan du besøke selskapets nettside her.


Slik holder du oppvaskmaskinen din ren

rengoring af din aeg opvaskemaskineNår oppvaskmaskinen gjør serviset rent, vil det unektelig være massevis av matrester og rester av rengjøringsmidler, noe som vil være i maskinens system. Man kan imidlertid gjøre mye for å holde oppvaskmaskin ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har vært involvert i å holde oppvaskmaskinen ren, og har her oppsummert de beste rådene:

Først og fremst skriver ekspertene at du bør vurdere hvorfor oppvaskmaskin blir skitten. Legg derfor spesielt merke til følgende:

Matrester: Husk å fjerne matrester fra serviset før det settes inn. Hvis du ikke skraper av serviset først, vil det komme gammel mat i oppvaskmaskinen. Imidlertid bør du ikke fjerne all smusset, siden det resulterer i at maskinen kjører et program med lav temperatur senere.

Plassering: Pass på at du ikke plasserer serviset alt for tett, siden det er det en risiko for at ikke kommer med tilstrekkelige mengder vann og såpe rundt på alle overflater.

Døren: Husk å la døren stå åpen etter bruk, for en lukket dør gjør at fuktighet ikke kan komme ut av maskinen. Det kan skape et dårlig klima.

Filtre og åpning: Rengjør filtrene og døråpningen regelmessig

Programmer: Selv om det er fristende, bør du ikke alltid bruke de raske programmene, siden temperaturen ikke alltid er høy nok. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

Kategorier: Bare bruk multitablettene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du i stedet bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel manuelt.

Riktig dose: Du har kanskje ikke helt i kontroll over hvor mye vaskemiddel, salt og skyllemiddel som skal brukes i forhold til vannets hardhetsgrad. Du vil vanligvis kunne lese det i bruksanvisningen.

Foruten rådene ovenfor er det også viktig å rengjøre oppvaskmaskinen grundig tre til fire ganger i året. Vær spesielt oppmerksom på følgende komponenter:

Filter: Det finnes både ent grovfilter og et fint filter i oppvaskmaskinen. Pass på at du tømmer grov-filteret en gang i uken, siden matrestene ender her. Ta ut filteret og rengjør det med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.
Avløp: Rense sluket med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel, etter at filtrene er fjernet.

Spylearm: Ta ut spylearmene og ta vekk matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

Kurv: Det finnes flyttbare oppvaskkurver på mange modeller, så ta dem ut og skrubb dem med en børste med litt oppvaskmiddel. Du kan også bruke en tannpirker eller lignende på de vanskeligste stedene, siden det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner.

Hjørnene og sidene: Skrubb hjørnene og sidene på oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre i oppvaskmaskinen og la den gå en runde, hvis det er alvorlige kalksamlinger.

Dør: Det er både revner og sprekker i døren. Rengjør dem med en tannbørste og tørk av med en mikrofiberklut.

Grytevask: Etter rengjøringen bør du til slutt kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Hvordan bruke skyllemiddel i oppvaskmaskinen

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at skyllemiddel er ment for å myke opp vannet, slik at det ikke setter seg fast på serviset som små dråper, som tørker inn og former kalsiumflekker. Skyllemiddel er også ment å redusere vannets overflatespenning.

Når overflatespenningen er redusert, så forsvinner vannet lettere fra serviset, noe som også sikrer færre kalsiumflekker. Det finnes sitronsyre i skyllemiddel – sitronsyre er veldig sterkt og kan også brukes til hovedrengjøringen av oppvaskmaskinen.

Tænk skriver, at hvis du bruker alt-i-ett-tabletter, så vil disse inneholde vaskemiddel, salt og skyllemiddel, der de vanlige tablettene kun inneholder vaskemiddel, så her bør selv fylle på skyllemiddel. Hvis du bruker den første typen, bør du være klar over at spesielt glass kan bli litt uklare.

Når det gjelder skyllemiddel, så er det spesielt glass det går utover. Hvis du selv doserer, kan både for mye og for lite skyllemiddel gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.

Det danske forbrukerrådet Tænk skriver videre at doseringen av skyllemiddel vil variere, avhengig av hvilken maskin du har, men den største faktoren er hvor du bor. Doseringen avhenger nemlig av hardheten på vannet (mengden av kalk), og det er forskjeller avhengig av hvor du er i landet.

Hvis du bor i et område med svært hardt vann, vil det være behov for en større dose med skyllemiddel. Hvis du ikke vet hvor hardt vannet er i boligen din, så kan du ta kontakt med kommunens tekniske forvaltning.

Legg også merke til at dosering av salt i oppvaskmaskin, i stor grad følger de samme retningslinjene som skyllemiddel. Dette nivået må også justeres i forhold til hardheten av vannets hardhet. Det er nemlig salt som binder kalsium i vannet.


Unngå flyverust og glasspest

Opplever du ofte at ditt ellers rustfrie stålbestikk fortsatt får skjemmende flekker? I et slikt tilfelle kan det være at det er flyverust i oppvaskmaskinen.

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at flyverust oppstår når du setter rustfritt bestikk i oppvaskmaskinen sammen med enten rustne gjenstander og servise, eller servise som ikke er laget av rustfritt stål. Det kan være ganske små ting som du ellers ikke ville ha lagt merke til. Det kan for eksempel være en hvitløkpresse eller bladet på ostehøvelen. Flyverust kan også stamme fra bestikkholderen, hvis den har fått sprekker og jernet har blitt synlig.

Har du allerede fått flyverust på rustfritt bestikk, så kan du kan løse problemet ved å kjøpe en klassisk rustfjerner. Du vil ofte oppleve at det er rester av flyverust i oppvaskmaskinen, og hvis du vil ta det til livs, så du kjøre en tom vask med sitronsyre.

I tillegg til flyverust kan du også oppleve at glass får hvite striper eller belegg. Her kan det være snakk om glasspest, som oppstår hvis det er små sprekker glassene, og du setter dem i oppvaskmaskinen ofte. Du vil som oftest ikke være i stand til å reparere skaden, hvis det har allerede skjedd. Du kan, imidlertid prøve å sette glass i oppvaskmaskinen og kjøre en vask med sitronsyre på høy temperatur.

Problemene med de hvite strekene på glassene skyldes ofte kalk. Kalken fester seg ofte på glasset fordi det ikke er nok salt i maskinen. Salten binder nemlig kalken så det ikke setter seg andre steder. Tommelfingerregelen er at jo mer kalsium det er i vannet, dess mer salt skal du bruke og helst grovt salt.


Dette må du ikke sette i oppvaskmaskinen

Det er lett å bare sette skittent servise i oppvaskmaskinen og la maskinen gjøre arbeidet. Det er imidlertid ting som du ifølge det danske nettmagasinet Idenyt.dk ikke bør legge i oppvaskmaskinen.

Det kan være ulike årsaker til dette, men som en generell regel bør du ikke sette dyre krystallglass, gammelt porselen og håndmalte eller dekorerte glass i maskinen. Ved høye temperaturene og sterk behandling i oppvaskmaskinen kan det oppstå skade på glass eller porselen, men enkelte oppvaskmaskiner har imidlertid glassprogrammer som skåner glass.

I tillegg bør du heller ikke ta bestikk med bein- eller trehåndtak i maskinen, panner av aluminium eller kjøkkenutstyr laget av tre.

Idenyt.dk skriver videre at det også er ting som kan være direkte skadelig for oppvaskmaskinen, hvis du får dem i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen klarer mindre matrester maskinen kan håndtere, men vær forsiktig med sigarett-blits og lysestaker, som sitter rester av stearin fast.


Informasjon om energimerket

En oppvaskmaskin er en god luksus i hverdagen, men dessverre forbruker den også svært mye vann og strøm. Dette er fordi maskinen ofte brukes hver dag, og programmene kan ta flere timer.

Det danske nettstedet Sparenergi.dk forklarer at hvis du ønsker å spare på strømforbruket, så bør du være spesielt oppmerksom på maskinens energimerke når du går ut og kjøper en ny oppvaskmaskin.

Energimerket informerer nemlig om hvor mye strøm maskinen bruker per år, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det lurt å velge en modell i klasse A++ eller A+++, som er de mest energivennlige modellene på markedet. Skalaen går ned til D, men bare ved å velge en modell i en litt lavere klasse, vil forskjellen på strømforbruket klart legges merke til:

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

🔷 Velger du en modell til 13 kuverter i klasse A+++, koster bruk av maskinen 470 kroner i året.
🔷 Velger du en modell med samme kapasitet i klasse A, koster modellen 670 kroner i året.

Det er altså 200 kroner forskjell på bare noen få klasser.

Du kan også legge merke til om modellen er merket med en blomst eller en svane, som er det europeiske og nordiske miljømerket. Dette er også en garanti for at produktet er miljøvennlig.

Her kan du se en liten video som forklarer mer om energimerket:


AEG oppvaskmaskin test – Disse kildene har vi brukt:

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrukerrådet Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test av 52 oppvaskmaskiner med fokus på vaskeevner, tørkeevner, vann- og strømforbruk, tidsforbruk, brukervennlighet og funksjoner.

Du kan lese mer om testen her på nettsiden deres, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon. Råd & Rön har foretatt en test av 73 oppvaskmaskiner, hvor det er satt fokus på vaske/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Forbrukeranmeldelser av AEG oppvaskmaskiner:

I tillegg til ovennevnte tester har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos ulike forhandlersider. Vi har sett på nærmere på ulike oppvaskmaskiner og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene.


Andre relevante tester:

Hos Forbrukerliv.no har vi også utarbeidet en rekke andre artikler knyttet til oppvaskmaskiner. For eksempel kan du lese vår generelle artikkel om test av oppvaskmaskiner her. I denne artikkelen går vi gjennom testvinnende oppvaskmaskiner fra et bredt utvalg av forskjellige produsenter.

For eksempel, hvis du bor i leilighet eller har bare liten plass i huset for en oppvaskmaskin, så kan du med fordel lese vår artikkel om benkoppvaskmaskiner her. I denne artikkelen vil du få en oversikt over de bordoppvaskmaskinene på markedet som klarer seg best i test. I artikkelen vil du også finne en rekke tips til hvordan du får mest mulig ut av en bordoppvaskmaskin.

Hvis du vil ha mer informasjon om andre merker enn AEG, så vi har også utarbeidet en rekke artikler på alternative merker.
Det er særlig to merker som ofte skiller seg ut når det blir foretatt tester hos for eksempel det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.

Det er spesielt Siemens oppvaskmaskiner og Bosch oppvaskmaskiner, som ofte får topplasseringene i diverse tester. Du kan lese begge disse testene hvis du vil finne ut hvem av modellene deres som har blitt kåret til best i test.