AEG oppvaskmaskin test – Finn de beste oppvaskmaskinene fra AEG

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: I denne artikkelen ser vi nærmere på oppvaskmaskiner fra merket AEG. Oppvaskmaskinene har vært gjennom flere tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Deretter har ekspertene etter nøye beregninger vurdert hvilke modeller som er best. Vi har også tatt med flere brukeranmeldelser i betraktning for å finne ut hvilke modeller forbrukerne selv foretrekker.

Legg spesielt merke til at det kan være to forskjellige typer oppvaskmaskiner: integrert og underbygget. Den underbygde modellen skal plasseres under benkeplaten ved siden av andre kjøkkenelementer. Derfor leveres denne typen uten topp og sidevegger, men med front.

Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet. I tillegg finnes det også både brede og smale modeller.

I denne AEG oppvaskmaskin test får du:

En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra AEG
Alternativer til AEG
Informasjon om AEG
Guide til hvordan du best kan holde oppvaskmaskinen din ren
Informasjon om skyllemiddel, rust og energimerket
En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.


Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og ble grunnlagt i Tyskland i 1883 av Emil Rathenau. Rathenau hadde kjøpt ulike patenter, som ble utviklet av oppfinneren Thomas Edison, og som han ville bruke til å starte en elektronikk-virksomhet.

Rathenau hadde hell med bedriften sin og allerede på begynnelsen av 1900-tallet vokste selskapet og ble en suksess. Flere fabrikker ble raskt etablert i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 startet AEG et samarbeid med Siemens el-produksjon, og arbeidsstyrken økte til rundt 150 000 mennesker. AEG arbeider på mange områder og AEG har blant annet spilt en stor rolle i lokomotiv – og jernbaneteknologien i Tyskland, så vel som i fly- og bilindustrien.

På 1980-tallet hadde AEG økonomiske problemer, og i 1990-årene ble selskapet nødt til å selge deler av produksjonen på ulike områder. Dette gjaldt blant annet husholdningsapparater (slik som oppvaskmaskiner), som i 1994 ble kjøpt opp av Electrolux. Imidlertid har Electrolux beholdt det kjente AEG-merket i denne produksjonen, og det er derfor fortsatt mulig å kjøpe produkter i dag med den velkjente røde/hvite AEG-logoen.

Ønsker du å lese mer om AEG, kan du besøke selskapets nettside her.


Slik holder du oppvaskmaskinen din ren

rengoring af din aeg opvaskemaskineNår oppvaskmaskinen gjør serviset rent, vil det unektelig være massevis av matrester og rester av rengjøringsmidler, noe som vil være i maskinens system. Man kan imidlertid gjøre mye for å holde oppvaskmaskin ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har vært involvert i å holde oppvaskmaskinen ren, og har her oppsummert de beste rådene:

Først og fremst skriver ekspertene at du bør vurdere hvorfor oppvaskmaskin blir skitten. Legg derfor spesielt merke til følgende:

Matrester: Husk å fjerne matrester fra serviset før det settes inn. Hvis du ikke skraper av serviset først, vil det komme gammel mat i oppvaskmaskinen. Imidlertid bør du ikke fjerne all smusset, siden det resulterer i at maskinen kjører et program med lav temperatur senere.

Plassering: Pass på at du ikke plasserer serviset alt for tett, siden det er det en risiko for at ikke kommer med tilstrekkelige mengder vann og såpe rundt på alle overflater.

Døren: Husk å la døren stå åpen etter bruk, for en lukket dør gjør at fuktighet ikke kan komme ut av maskinen. Det kan skape et dårlig klima.

Filtre og åpning: Rengjør filtrene og døråpningen regelmessig

Programmer: Selv om det er fristende, bør du ikke alltid bruke de raske programmene, siden temperaturen ikke alltid er høy nok. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

Kategorier: Bare bruk multitablettene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du i stedet bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel manuelt.

Riktig dose: Du har kanskje ikke helt i kontroll over hvor mye vaskemiddel, salt og skyllemiddel som skal brukes i forhold til vannets hardhetsgrad. Du vil vanligvis kunne lese det i bruksanvisningen.

Foruten rådene ovenfor er det også viktig å rengjøre oppvaskmaskinen grundig tre til fire ganger i året. Vær spesielt oppmerksom på følgende komponenter:

Filter: Det finnes både ent grovfilter og et fint filter i oppvaskmaskinen. Pass på at du tømmer grov-filteret en gang i uken, siden matrestene ender her. Ta ut filteret og rengjør det med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.
Avløp: Rense sluket med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel, etter at filtrene er fjernet.

Spylearm: Ta ut spylearmene og ta vekk matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

Kurv: Det finnes flyttbare oppvaskkurver på mange modeller, så ta dem ut og skrubb dem med en børste med litt oppvaskmiddel. Du kan også bruke en tannpirker eller lignende på de vanskeligste stedene, siden det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner.

Hjørnene og sidene: Skrubb hjørnene og sidene på oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre i oppvaskmaskinen og la den gå en runde, hvis det er alvorlige kalksamlinger.

Dør: Det er både revner og sprekker i døren. Rengjør dem med en tannbørste og tørk av med en mikrofiberklut.

Grytevask: Etter rengjøringen bør du til slutt kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Hvordan bruke skyllemiddel i oppvaskmaskinen

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at skyllemiddel er ment for å myke opp vannet, slik at det ikke setter seg fast på serviset som små dråper, som tørker inn og former kalsiumflekker. Skyllemiddel er også ment å redusere vannets overflatespenning.

Når overflatespenningen er redusert, så forsvinner vannet lettere fra serviset, noe som også sikrer færre kalsiumflekker. Det finnes sitronsyre i skyllemiddel – sitronsyre er veldig sterkt og kan også brukes til hovedrengjøringen av oppvaskmaskinen.

Når det gjelder skyllemiddel, så er det spesielt glass det går utover. Hvis du selv doserer, kan både for mye og for lite skyllemiddel gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.

Legg også merke til at dosering av salt i oppvaskmaskin, i stor grad følger de samme retningslinjene som skyllemiddel. Dette nivået må også justeres i forhold til hardheten av vannets hardhet. Det er nemlig salt som binder kalsium i vannet.


Unngå flyverust og glasspest

Opplever du ofte at ditt ellers rustfrie stålbestikk fortsatt får skjemmende flekker? I et slikt tilfelle kan det være at det er flyverust i oppvaskmaskinen.

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at flyverust oppstår når du setter rustfritt bestikk i oppvaskmaskinen sammen med enten rustne gjenstander og servise, eller servise som ikke er laget av rustfritt stål. Det kan være ganske små ting som du ellers ikke ville ha lagt merke til. Det kan for eksempel være en hvitløkpresse eller bladet på ostehøvelen. Flyverust kan også stamme fra bestikkholderen, hvis den har fått sprekker og jernet har blitt synlig.

Har du allerede fått flyverust på rustfritt bestikk, så kan du kan løse problemet ved å kjøpe en klassisk rustfjerner. Du vil ofte oppleve at det er rester av flyverust i oppvaskmaskinen, og hvis du vil ta det til livs, så du kjøre en tom vask med sitronsyre.

I tillegg til flyverust kan du også oppleve at glass får hvite striper eller belegg. Her kan det være snakk om glasspest, som oppstår hvis det er små sprekker glassene, og du setter dem i oppvaskmaskinen ofte. Du vil som oftest ikke være i stand til å reparere skaden, hvis det har allerede skjedd. Du kan, imidlertid prøve å sette glass i oppvaskmaskinen og kjøre en vask med sitronsyre på høy temperatur.

Problemene med de hvite strekene på glassene skyldes ofte kalk. Kalken fester seg ofte på glasset fordi det ikke er nok salt i maskinen. Salten binder nemlig kalken så det ikke setter seg andre steder. Tommelfingerregelen er at jo mer kalsium det er i vannet, dess mer salt skal du bruke og helst grovt salt.


Dette må du ikke sette i oppvaskmaskinen

Det er lett å bare sette skittent servise i oppvaskmaskinen og la maskinen gjøre arbeidet. Det er imidlertid ting som du ifølge det danske nettmagasinet Idenyt.dk ikke bør legge i oppvaskmaskinen.

Det kan være ulike årsaker til dette, men som en generell regel bør du ikke sette dyre krystallglass, gammelt porselen og håndmalte eller dekorerte glass i maskinen. Ved høye temperaturene og sterk behandling i oppvaskmaskinen kan det oppstå skade på glass eller porselen, men enkelte oppvaskmaskiner har imidlertid glassprogrammer som skåner glass.

I tillegg bør du heller ikke ta bestikk med bein- eller trehåndtak i maskinen, panner av aluminium eller kjøkkenutstyr laget av tre.

Idenyt.dk skriver videre at det også er ting som kan være direkte skadelig for oppvaskmaskinen, hvis du får dem i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen klarer mindre matrester maskinen kan håndtere, men vær forsiktig med sigarett-blits og lysestaker, som sitter rester av stearin fast.


Informasjon om energimerket

En oppvaskmaskin er en god luksus i hverdagen, men dessverre forbruker den også svært mye vann og strøm. Dette er fordi maskinen ofte brukes hver dag, og programmene kan ta flere timer.

Det danske nettstedet Sparenergi.dk forklarer at hvis du ønsker å spare på strømforbruket, så bør du være spesielt oppmerksom på maskinens energimerke når du går ut og kjøper en ny oppvaskmaskin.

Energimerket informerer nemlig om hvor mye strøm maskinen bruker per år, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det lurt å velge en modell i klasse A++ eller A+++, som er de mest energivennlige modellene på markedet. Skalaen går ned til D, men bare ved å velge en modell i en litt lavere klasse, vil forskjellen på strømforbruket klart legges merke til:

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

Velger du en modell til 13 kuverter i klasse A+++, koster bruk av maskinen 470 kroner i året.
Velger du en modell med samme kapasitet i klasse A, koster modellen 670 kroner i året.

Det er altså 200 kroner forskjell på bare noen få klasser.

Du kan også legge merke til om modellen er merket med en blomst eller en svane, som er det europeiske og nordiske miljømerket. Dette er også en garanti for at produktet er miljøvennlig.

Her kan du se en liten video som forklarer mer om energimerket:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG FFB41600ZW

Middels anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG FFB41600ZW

 

AEG FFB41600ZW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og forbruk av både energi og vann. Testen viser også, at ekspertene er mindre imponerte over maskinens tidsforbruk ved enkelte av programmene.

Ekspertene liker imidlertid AEG FFB41600ZW svært godt, og har derfor endt opp med å gi modellen en middels anmeldelse.

Oppvaskmaskinen er ideell til en familie på 4+ personer da den kan romme 13 kuverter. Energiklassen ligger også i den gode enden av skalaen da modellen har fått energimerkingen A+, noe som betyr at den er energibesparende.

AEG FFB41600ZW kommer også med funksjoner som en timer-funksjon og Aqua-stop. Timer-funksjonen gjør at man kan forhåndsinnstille oppvaskmaskinen med opptil 24 timers forsinkelse, og Aqua-stop sørger for at vanntilførselen stoppes automatisk slik at man unngår vannlekkasjer.

Modell med 4 programmer og naturlig tørking

Ved kjøp av AEG FFB41600ZW får man en oppvaskmaskin som er utstyrt med til sammen 4 programmer samt et glassprogram. De ulike programmene er: Intensiv, 30 minutter, AutoSense og Eco.

Glassprogrammet brukes til skjøre glass som trenger en mer skånsom behandling. Ved bruk av dette programmet kan man vaske skjøre glass uten at de blir skadet.

I tillegg til å være utstyrt med flere programmer så kommer AEG FFB41600ZW også med en naturlig lufttørking. Denne teknologien sørger for at døren åpnes 10 centimeter på slutten av programmet. På den måten vil alt serviset tørkes naturlig, noe som også reduserer strømforbruket.

Videre kommer maskinen også med funksjonen XtraDry som kan tørke bestikk, glass og tallerkener som ofte er vanskelige å tørke i en oppvaskmaskin. Denne funksjonen kan aktiveres etter behov.

Hygienisk og energibesparende maskin

Modellen AEG FFB41600ZW kommer med en ExtraHygiene-funksjon som øker temperaturen i oppvaskmaskinen under siste skylling. Det betyr at ca. 99,9% av alle bakterier vil bli drept, noe som er en stor fordel for brukeren.

I tillegg til å ligge i energiklasse A+ så er AEG FFB41600ZW også utstyrt med flere energibesparende funksjoner. Med funksjonen AutoSlukk slår oppvaskmaskinen seg av automatisk kort tid etter at programmet er ferdig.

Maskinen kommer også med et auto-program som selv regulerer og tilpasser temperatur, funksjoner og tid slik at det passer optimalt i forhold til mengden servise og hvor tilgriset det er. Dette sparer både vann og energi, noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Videre har AEG FFB41600ZW en vannsensor som registrerer hvor tilgriset serviset er. Deretter tilpasser den vannforbruket slik at det ikke sløses med vannet.

Brukervennlig display med symboler

AEG FFB41600ZW har et display som viser når maskinen er ferdig. Betjeningspanelet har også symboler som viser hvor man skal trykke, hvilke programmer og innstillinger som finnes, og hvor man kan finne de. Dette gjør modellen til en oppvaskmaskin som er enkel og rask å betjene.

Bestikkurven til maskinen er flyttbar, og overkurven er høydejusterbar slik at man selv kan flytte rundt på delene for å tilpasse oppvaskmaskinen etter egne behov.

Oppvaskmaskinens lydnivå ligger på 47 dB, noe som er forholdsvis lavt. Derfor vil den heller ikke forstyrre hele huset når den er i gang med oppvasken.

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZW – mål: 
Høyde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter 

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZW – nøkkelopplysninger: 
Type: Underbygging
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A+
Vaskeevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2775 liter
Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
Støynivå: 47 dB
Antall programmer: 4

Fordeler ved AEG FFB41600ZW:
 Brukervennlig display
Hygienisk maskin med ExtraHygiene-funksjon
4 forskjellige programmer
XtraDry-funksjon og naturlig lufttørking
Vannsensor
Kapasitet på 13 kuverter

 


AEG FFB64606PW

✅ Middels anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG FFB64606PWAEG FFB64606PW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertkildene er fornøyde med oppvaskmaskinen som de har gitt en middels anmeldelse.

Anmeldelsen er basert på at ekspertene er imponerte over modellens energi- og vannforbruk samt støynivå, men de er imidlertid mindre imponerte over tidsforbruket ved noen av programmene.

Ved kjøp av AEG FFB64606PW må man være oppmerksom på at dette er en oppvaskmaskin til integrering. Maskinen må derfor installeres under en benkeplate og kommer uten topplate.

Energibesparende oppvaskmaskin med timer-funksjon

Med AEG FFB64606PW får man en oppvaskmaskin med en kapasitet på 13 kuverter. Maskinen er derfor velegnet til en husstand med over fire personer. Ikke nok med at modellen er romslig, men den er også energivennlig. Energimerkingen er A+++, så man er sikret et lavt energi- og vannforbruk.

I tillegg har AEG FFB64606PW et lydnivå på 44 dB, så den forstyrrer ikke mye i hjemmet når den er i bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Dersom man ønsker å planlegge når oppvaskmaskinen skal starte eller være ferdig så har man mulighet til å bruke timer-funksjonen. Her kan man programmere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt. Etter endt program vil modellen slå seg av automatisk innen kort tid, så man trenger ikke bekymre seg for om man har husket dette.

Flere avanserte funksjoner

AEG FFB64606PW er utstyrt med flere avanserte funksjoner som bidrar til å optimalisere vaske- og tørkeprosessen. Oppvaskmaskinen kommer blant annet med en Satellitt- sprøytearm og en AirDry-teknologi.

Satellitt-sprøytearmen sprer vannet optimalt slik at rengjøringsevnen forbedres, mens AirDry-teknologien bruker naturlig lufttørking helt til slutt i programmet. Dette maksimerer ikke bare tørketiden, men reduserer også strømregningen.

I tillegg er AEG FFB64606PW utstyrt med en SensorLogic mengdeautomatikk som registrerer hvor mye som er i maskinen slik at vannforbruket tilpasses etter mengde servise.

Mange oppvaskprogrammer

AEG FFB64606PW har flere forskjellige oppvaskprogrammer man kan velge mellom. Dette inkluderer 30 minutter 60°C, 89 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Økonomi 50°C, Ekstra stille program, Glassprogram 45°C, Intensiv 70°C, Maskinrens og ProZone.

ProZone-programmet er perfekt til blandet servise der man kan plassere glass og så videre øverst, og skitne gryter og panner nederst uten å gå på kompromiss med et jevnt vaskeresultat.

Med TimeManager-funksjonen kan man halvere programtiden og likevel oppnå det samme rene vaskeresultatet.

Sist, men ikke minst er AEG FFB64606PW utstyrt med en SprayZone-funksjon der man kan velge en ekstra intensiv vask til det vaskeprogrammet man ønsker.

Spesifikasjoner ved AEG FFB64606PW – mål: 
Høyde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 58 centimeter

Spesifikasjoner ved AEG FFB64606PW – nøkkelopplysninger:
Type: Til integrering
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A+++
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2940 liter
Årlig energiforbruk: 211 kWh/år
Støynivå: 44 dB
Antall programmer: 9

Fordeler ved AEG FFB64606PW:
 SprayZone-funksjon
Mange oppvaskprogrammer
Energimerking A+++
AirDry-teknologi
Satellitt-sprøytearm
SensorLogic mengdeautomatikk


AEG FFB41600ZM

AEG FFB41600ZM

Energieffektiv oppvaskmaskin med AirDry-teknologi

AEG FFB41600ZM er en romslig oppvaskmaskin som egner seg godt til en familie på fire til fem personer takket være modellens kapasitet på 13 kuverter.

I tillegg er oppvaskmaskinen energibesparende da den er plassert i energiklasse A+, som er i den gode enden av skalaen.

Med maskinens timer-funksjon kan man planlegge oppvasken etter når man ønsker at den skal starte og være ferdig. Den kan programmeres i opptil 24 timer i forveien.

Når AEG FFB41600ZM er ferdig med oppvasken åpnes døren til slutt i programmet da den benytter seg av naturlig lufttørking. Dette sikrer ikke bare en mer effektiv tørking, men det sparer også på strømregningen.

Fire oppvaskprogrammer

Med AEG FFB41600ZM får man en oppvaskmaskin som er utstyrt med fire oppvaskprogrammer. Disse programmene inkluderer 30 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Eco og Intensiv 70°C. Hurtigprogrammet på 30 minutters sørger for at serviset vaskes på kort tid uten at det går på kompromiss med vaskeresultatet.

De avanserte sensorene i oppvaskmaskinen sikrer også at tiden, vannforbruket og temperaturen justeres automatisk ut ifra hvor skittent innholdet i maskinen er. Dermed er man sikret et optimalt resultat hver gang.

I tillegg til AirDry-teknologien kommer AEG FFB41600ZM med en XtraDry-funksjon. Denne funksjonen tørker plast og andre ting som vanligvis ikke blir helt tørt. Man kan velge å bruke denne funksjonen når man vasker store ting.

Støysvak oppvaskmaskin med Autostopp-funksjon

AEG FFB41600ZM er en forholdsvis støysvak oppvaskmaskin med et lydnivå på 47 dB. Det betyr at maskinen ikke forstyrrer hele huset under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Man trenger heller ikke være bekymret for om man husker å slå av maskinen etter at man har tømt den for innhold. Autostopp-funksjonen sørger for at oppvaskmaskinen slår seg av etter kort tid når den er ferdig med et program.

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZM – mål: 
Høyde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZM – nøkkelopplysninger:
Type: Til innbygging
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A+
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 3080 liter
Årlig energiforbruk: 295 kWh/år
Støynivå: 47 dB
Antall programmer: 4

Fordeler ved AEG FFB41600ZM:
 Autostopp-funksjon
Timer-funksjon
Optimal tørking med XtraDry-funksjon og AirDry-teknologi
Kapasitet til 13 kuverter
Lavt lydnivå
Flere oppvaskprogrammer


AEG FFB52610ZW

AEG FFB52610ZW

Energivennlig og støysvak oppvaskmaskin

Med AEG FFB52610ZW får man en støysvak og energieffektiv oppvaskmaskin. Maskinen er nemlig plassert i energiklasse A+++, som er i den gode enden av skalaen.

Lydnivået ligger på bare 44 dB, derfor bråker den ikke mye. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Oppvaskmaskinen har en kapasitet på 13 kuverter, så den er velegnet til en husstand på rundt fire til fem personer.

Den praktiske timer-funksjonen gjør det mulig å programmere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt. AEG FFB52610ZW kan programmeres til å starte en oppvask i opptil 24 timer i forveien.

Optimal tørking

Når en vask er ferdig så begynner AEG FFB52610ZW selve tørkeprosessen. Her bruker maskinen teknologien AirDry som bruker naturlig lufttørking helt til slutt i programmet. Dette maksimerer tørkingen samtidig som det minimerer strømregningen. Hvis det er noe i oppvaskmaskinen som er vanskelig å tørke så kan man bruke XtraDry- funksjonen.

AEG FFB52610ZW kommer i tillegg med en autostopp-funksjon. Her slår oppvaskmaskinen seg av automatisk etter kort når programmet er ferdig. Derfor trenger man ikke bekymre seg for om man har husket å slå av maskinen etter bruk.

Flere oppvaskprogrammer og SensorLogic mengdeautomatikk

AEG FFB52610ZW er utstyrt med fem oppvaskprogrammer. Dette inkluderer 30 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Økonomi 50°C, Glassprogram 45°C og Intensiv 70°C.

Man kan også velge et automatisk program som stiller inn temperaturen mens en sensor måler hvor skittent serviset er. Deretter tilpasses vann- og energiforbruket. I tillegg sikrer SensorLogic mengdeautomatikken at vannforbruket bestemmes i forhold til mengden av innhold i maskinen.

Sist, men ikke minst kommer AEG FFB52610ZW med en TimeManager-funksjon som halverer tiden på programmet uten at vaskeresultatet blir påvirket.

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZW – mål:
Høyde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZW – nøkkelopplysninger:
Type: Til innbygging
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A++
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2775 liter
Årlig energiforbruk: 262 kWh/år
Støynivå: 44 dB
Antall programmer: 5

Fordeler ved AEG FFB52610ZW:
 Optimal tørking
Autostopp-funksjon
Timer-funksjon
SensorLogic mengdeautomatikk
Lavt støynivå
Fem oppvaskprogrammer


AEG FFB52610ZM

AEG FFB52610ZM

AEG FFB41600ZW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og forbruk av både energi og vann. Testen viser også at ekspertene er mindre imponerte over maskinens tidsforbruk ved enkelte av programmene.

AEG FFB52610ZM er en oppvaskmaskin til underbygging som kan romme 13 kuverter, derfor er modellen ideell til en familie på 4+ personer. I tillegg til dette ligger modellen i energiklasse A++, som betyr at den er snill mot både miljøet og lommeboken.

Oppvaskmaskin med 5 programmer og praktiske funksjoner

Ved kjøp av AEG FFB52610ZM får man en oppvaskmaskin som har scoret A både når det kommer til vaske- og tørkeevne.

Modellen kommer også med 5 programmer som Intensiv, AutoSense, Eco, Glassprogram og 30-minutters program. Det betyr at man kan velge akkurat det programmet som passer til ens behov. Maskinens glassprogram er for eksempel ideelt til skjøre glass og porselen.

I tillegg til de 5 ulike programmene er AEG FFB52610ZM også utstyrt med et vell av praktiske funksjoner. Maskinen kommer blant annet med den energibesparende funksjonen AutoSlukk som sørger for at maskinen slår seg av automatisk 10 minutter etter endt oppvask.

Videre er oppvaskmaskinen utstyrt med en timerfunksjon som gjør det mulig å starte oppvaskmaskinen når man skulle ønske. Her er det mulig å forhåndsinnstille maskinen til å starte med en forsinkelse på opptil 24 timer.

Stillegående modell med mengdeautomatikk og Autoprogram

AEG FFB52610ZM er en stillegående oppvaskmaskin med et lydnivå på 44 dB. En samtale i et normalt stemmeleie vil ha et lydnivå på ca. 60 dB, derfor vil ikke denne modellen forstyrre hele huset.

I tillegg til dette kommer AEG FFB52610ZM med en mengdeautomatikk som kan registrere hvor full maskinen er. Deretter tilpasser maskinen vannforbruket etter hvor full den er og hvor tilgriset oppvasken er. Dette gjør at man unngår unødvendig bruk av energi.

Maskinen kommer også med et auto-program som selv regulerer temperaturen, og deretter måler hvor tilgriset innholdet er. Dette programmet vil automatisk velge både innstillinger, temperatur og program slik at man oppnår et optimalt resultat.

Med oppvaskmaskinens TimeSaver-funksjon kan man spare mer på energiforbruket da denne funksjonen reduserer programmenes varighet med opptil 50% uten å gå på kompromiss med resultatet.

Brukervennlig maskin med AirDry-lufttørking

Med AEG FFB52610ZM får man en brukervennlig oppvaskmaskin som er utstyrt med symboler på betjeningspanelet. Disse symbolene gir en oversikt over maskinens ulike funksjoner og programmer. En indikator på betjeningspanelet vil lyse dersom det mangler salt eller glansemiddel.

Videre er AEG FFB52610ZM utstyrt med en effektiv tørkemetode som heter AirDry-lufttørking. Denne funksjonen sørger for at både tallerkener, glass og bestikk er helt tørt når man skal tømme oppvaskmaskinen.

Sist, men ikke minst, kommer AEG FFB52610ZM med en høydejusterbar overkurv og en flyttbar bestikkurv.

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZM – mål: 
Høyde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter 

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZM – nøkkelopplysninger:
Type: Til underbygging
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A++
Vaskeevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2775 liter
Årlig energiforbruk: 262 kWh/år
Støynivå: 44 dB
Antall programmer: 5

Fordeler ved AEG FFB52610ZM:
 Kan romme 13 kuverter
5 forskjellige programmer samt et glassprogram
Med Mengdeautomatikk og Autoprogram
Timer-funksjon og Automatisk slukke-funksjon
AirDry-lufttørking
Brukervennlig modell


Alternativer til oppvaskmaskiner fra AEG

I avsnittet ovenfor har vi gjennomgått et utvalg av AEG oppvaskmaskiner som har fått gode anmeldelser i ulike eksperttester.

I det følgende avsnittet gjennomgår vi alternativer til oppvaskmaskiner fra AEG da det finnes andre maskiner på markedet som også er verdt en anbefaling. Dermed kan man enklere skaffe seg en oversikt over andre modeller og sammenligne dem ut ifra ulike funksjoner og ekspertvurderinger.


Miele G 7150 SCVI

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk 
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ Toppscorer hos det amerikanske nettmagasinet T3.com
✅ Anbefalt av den britiske avisen The Telegraph

Miele G 7150 SCVI

Miele G 7150 SCVI er blitt testet og anbefalt av fem ekspertkilder som inkluderer

Which.co.uk, svenske Råd & Rön, T3.com og The Telegraph. Alle ekspertkildene imponerte over oppvaskmaskinen som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med maskinens vaske- og tørkeevne samt det lave energi- og vannforbruket. Samtidig mener de også at modellen er brukervennlig. Ekspertene er imidlertid litt mindre fornøyde med tidsforbruket på noen av programmene.

Ved kjøp av Miele G 7150 SCVI bør man være oppmerksom på at dette er en oppvaskmaskin til innbygging.

Rask og effektiv oppvaskmaskin, ifølge ekspertene

Ifølge de fem ekspertkildene er Miele G 7150 SCVI en god oppvaskmaskin som både er rask og effektiv. For eksempel skriver ekspertene fra T3.com at maskinen er «fantastisk god til å tørke» og vasker «svært stille». De mener derfor at den passer godt inn i de fleste hjem.

Dette er ekspertene fra The Telegraph enige i og forklarer at «man er sikret en oppvaskmaskin av høy kvalitet». I tillegg er de også fornøyde med at den kommer med flere vaske- og tørkeprogrammer slik at man kan velge program etter behov.

De nevner imidlertid også at de er mindre imponerte over prisen da maskinen er forholdsvis dyr.

Romslig og energibesparende oppvaskmaskin

Med Miele G 7150 SCVI får man en romslig oppvaskmaskin med en kapasitet på 14 kuverter.

Dette gjør at maskinen er velegnet til en familie med mer enn fire medlemmer. I tillegg er modellen plassert i energiklasse A+++, så her er man sikret en energibesparende modell med et lavt energi- og vannforbruk.

Lydnivået ligger bare på 44 dB, derfor bråker den ikke mye under bruk. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB. I tillegg kan man også bruke timer-funksjonen der man kan programmere maskinen til å starte opptil 24 timer i forveien. På den måten kan man planlegge når maskinen skal starte og når den skal være ferdig.

Mange oppvaskprogrammer

Miele G 7150 SCVI er utstyrt med mange oppvaskprogrammer som inkluderer ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Universal 60 °C, Automatic skånsom, QuickPowerWash, Ekstra støysvak 40 dB(A) og Maskinrengjøring. Programmet QuickPowerWash sørger for en rask vask uten å gå på kompromiss med vaskeresultatet.

Oppvaskmaskinene kommer i tillegg med en AutoOpen-tørking samt ComfortClose. Mens AutoOpen-tørkefunksjonen sørger for at døren åpnes automatisk etter endt program, sikrer

ComfortClose at døren aldri smeller igjen. Den blir nemlig stående i den valgte posisjonen.

I tillegg til dette har man mulighet til å koble oppvaskmaskinen til Mieles mobil-app. Her kan man styre de forskjellige funksjonene via appen og få beskjed dersom det oppstår en feil eller noe lignende.

Spesifikasjoner ved Miele G 7150 SCVI – mål:
Høyde: 80,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 57 centimeter

Spesifikasjoner ved Miele G 7150 SCVI – nøkkelopplysninger:
Type: Til innbygging
Kapasitet: 14 kuverter
Energiklasse: A+++
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2492 liter
Årlig energiforbruk: 213 kWh/år
Støynivå: 44 dB
Antall programmer: 7

Fordeler ved Miele G 7150 SCVI:
Mange oppvaskprogrammer
Kapasitet til 14 kuverter
Energibesparende
Støysvak modell
Timer-funksjon
Mulighet til fjernstyring via app


Siemens SN636X05IE

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens SN636X05IE

Siemens SN636X05IE er blevet testet og anmeldt af de svenske eksperter Råd &; Rön. Ekspertkilderne har kåret opvaskemaskinen til en af topscorerne i de store tests.

Denne anmeldelsen har de gitt ut ifra at ekspertene er fornøyde med vaskeevnen, men de er imidlertid mindre imponerte over modellens tidsforbruk ved noen av programmene.

Velger man å investere i Siemens SN636X05IE så bør man være oppmerksom på at dette er oppvaskmaskin til innbygging. Dette vil si at man selv må montere en skapdør på den.

Energivennlig og romslig oppvaskmaskin

Ved kjøp av Siemens SN636X05IE får man en energivennlig og romslig oppvaskmaskin som egner seg godt til en familie på rundt fire til fem medlemmer. Maskinen rommer 13 kuverter og er plassert i energiklasse A+++. Det betyr at modellen hverken bruker mye energi eller vann i løpet av et år.

I tillegg er Siemens SN636X05IE en forholdsvis støysvak modell med et lydnivå på kun 44 dB. Derfor vil den ikke bråke mye da en normal samtale til sammenligning har et lydnivå på rundt 60 dB.

Man har også mulighet til å bruke maskinens timer-funksjon der man programmere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt.

Oppvaskmaskin med mange programmer

Siemens SN636X05IE kommer med til sammen seks oppvaskprogrammer. Disse programmene inkludererIntensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Rask 65 °C, Rask 45 °C og Forskylling. Maskinen er også utstyrt med flere tilleggsfunksjoner som IntensivZone og VarioSpeed Plus.

VarioSpeed Plus sørger for å redusere vasketiden med opptil 66 % mens IntensivZone er en funksjon som er praktisk – spesielt til veldig skittent servise. Her økes spyletrykket i underkurven slik at det er optimalt til skitne gryter og panner med mer.

Etter endt program starter tørkingen av serviset. Her bruker Siemens SN636X05IE Zeolith-tørking som sikrer en effektiv tørkeprosess. Mineralet Zeolit absorberer nemlig all fukt og omdanner den til varme.

Funksjonell oppvaskmaskin

Med Siemens SN636X05IE får man en funksjonell oppvaskmaskin med et fleksibelt kurvsystem. Her er overkurven utstyrt med tre nivåer og to rekker med tallerkenholdere, mens underkurven har opptil fire rekker med tallerkenholdere. Man kan derfor fylle oppvaskmaskinen alt etter hva man har behov for.

I tillegg kommer Siemens SN636X05IE med en iQdrive-motor som bidrar til et jevnt vaskeresultat mens den samtidig bruker mindre energi. Motoren er både stillegående og effektiv.

Sist, men ikke minst har Siemens SN636X05IE en DoseringsAssistent-funksjon. Med denne funksjonen faller oppvasktabletten rett ned i en oppsamlingsbeholder hvor den deretter blir oppløst og jevnt fordelt slik at man er sikret et bedre resultat.

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X05IE – mål:
Høyde: 81,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved Siemens SN636X05IE – nøkkelopplysninger:
Type: Til innbygging
Kapasitet: 13 kuverter
Energiklasse: A+++
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2660 liter
Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
Støynivå: 44 dB
Antall programmer: 6

Fordeler ved Siemens SN636X05IE:
Fleksibelt kurvsystem
DoseringsAssistent-funksjon
Zeolith-tørking
VarioSpeed Plus
IntensivZone
Timer-funksjon


Miele G 7310 SCi

✅ Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele G 7310 SCi

Miele G 7310 SCi er blitt testet og anmeldt av de ekspertkildene Which.co.uk, og Råd & Rön. Alle de ekspertene er imponerte over denne modellen som de har kåret til henholdsvis «Best Buy» og en til en av toppscorerne i deres store tester.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens gode vaske- og tørkeevne samt lave energi- og vannforbruk.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med modellen så er de mindre fornøyde med maskinens tidsforbruk ved noen av programmene.

Ved kjøp av Miele G 7310 SCi bør man være oppmerksom på at dette er en oppvaskmaskin til innbygging. Dette betyr at man selv må montere en skapdør på den.

Velegnet til en større familie

Med Miele G 7310 SCi får man en romslig oppvaskmaskin som egner seg godt til en større familie på rundt fire til fem personer takket være kapasiteten på 14 kuverter.

I tillegg er oppvaskmaskinen energibesparende da den er plassert i energiklasse A+++. Dette er ikke bare en fordel for miljøet, men også en fordel for lommeboka.

Maskinen bråker ikke mye under bruk da lydnivået ligger på kun 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

I denne oppvaskmaskinen finner man bestikkurven øverst slik at det blir mer plass til tallerkener, gryter, panner med mer i underkurven.

Mange oppvaskprogram å velge mellom  

Miele G 7310 SCi er utstyrt med mange forskjellige oppvaskprogrammer slik at man har mulighet til å velge akkurat det programmet som passer best til innholdet i maskinen.

Her kan du velge mellom følgende: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Automatic skånsom, QuickPowerWash, Hygiene, SolarSpar, Ekstra støysvak 40 dB(A) og Maskinrengjøring.

QuickPowerWash-programmet sørger for at man oppnår de mest optimale vaske- og tørkeresultatene på bare 58 minutter. Dermed er man sikret en rask oppvask dersom man har bruk for det.

Kontroller maskinen via en app

Miele G 7310 SCi kan kobles til Mieles mobilapp slik at man kan fjernstyre oppvaskmaskinen dersom man ønsker det. Her har man mulighet til å kontrollere enkelte funksjoner i tillegg til å få informasjon dersom det oppstår feil eller annen viktig informasjon.

Dersom man ikke er hjemme, men ønsker at oppvaskmaskinen starter på et bestemt tidspunkt, så kan man bruke timer-funksjonen. Med timer-funksjonen kan man programmere maskinen til å starte opptil 24 timer i forveien.

Sist, men ikke minst kommer Miele G 7310 SCi med funksjonen ComfortClose som gjør at man aldri smeller igjen døren. Døren vil nemlig bli stående i den posisjonen man ønsker slik at man er sikret en stille og forsiktig åpning og lukking.

Spesifikasjoner ved Miele G 7310 SCi – mål:
Høyde: 80,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 57 centimeter

Spesifikasjoner ved Miele G 7310 SCi – nøkkelopplysninger:
Type: Til innbygging
Kapasitet: 14 kuverter
Energiklasse: A+++
Oppvaskevne: A
Tørkeevne: A
Årlig vannforbruk: 2492 liter
Årlig energiforbruk: 208 kWh/år
Støynivå: 43 dB
Antall programmer: 9

Fordeler ved Miele G 7310 SCi:
ComfortClose
Timer-funksjon
Mange oppvaskprogrammer
Kapasitet på 14 kuverter
Energimerking A+++
Lavt støynivå


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke AEG oppvaskmaskiner har fått de beste anmeldelsene i tester?

AEG FFB64606PW, AEG FFB41600ZM, AEG FFB52610ZW, AEG FFB52610ZM og AEG FFB41600ZW

Hvordan testes AEG oppvaskmaskinene?

Maskinene vurderes på deres vaske- og tørkeevne samt tidsforbruk av en gjennomført vask. I tillegg ses det også på vann og strømforbruk, støynivå, brukervennlighet og den håndverksmessige utførelsen av maskinens ulike deler.

Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Skalaen for oppvaskmaskiner går fra A+++ som det beste til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


AEG oppvaskmaskin test – Disse kildene har vi brukt:


Råd & Rön
Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon. Råd & Rön har foretatt en test av 73 oppvaskmaskiner, hvor det er satt fokus på vaske/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

The Telegraph
Den britiske avisen The Telegraph kommer ut i både en fysisk form og i en nettversjon.

Avisen arbeider med artikler og nyheter fra både inn- og utland samt med sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur og økonomi. I tillegg tester og anmelder de forskjellige forbrukerprodukter som for eksempel oppvaskmaskiner.

Her har de utført en stor test av oppvaskmaskiner som inkluderer blant annet Miele G 7150 SCVI som de har gitt en anbefaling. Du kan lese hele anmeldelsen her. 

T3.com
Det amerikanske nettmagasinet T3.com leverer artikler, gode råd og guider innen teknologiens verden. De tester også produkter der de har laget en test av noen av de beste oppvaskmaskinene på markedet, inkludert Miele G 7150 SCVI som de har kåret til toppscorer. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her. 

Forbrukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐ 
I tillegg til ovennevnte tester har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos ulike forhandlersider. Vi har sett på nærmere på ulike oppvaskmaskiner og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene.


Andre relevante tester:

Hos Forbrukerliv.no har vi også utarbeidet en rekke andre artikler knyttet til oppvaskmaskiner. For eksempel kan du lese vår generelle artikkel om test av oppvaskmaskiner her. I denne artikkelen går vi gjennom testvinnende oppvaskmaskiner fra et bredt utvalg av forskjellige produsenter.

For eksempel, hvis du bor i leilighet eller har bare liten plass i huset for en oppvaskmaskin, så kan du med fordel lese vår artikkel om benkoppvaskmaskiner her. I denne artikkelen vil du få en oversikt over de bordoppvaskmaskinene på markedet som klarer seg best i test. I artikkelen vil du også finne en rekke tips til hvordan du får mest mulig ut av en bordoppvaskmaskin.

Hvis du vil ha mer informasjon om andre merker enn AEG, så vi har også utarbeidet en rekke artikler på alternative merker.
Det er særlig to merker som ofte skiller seg ut når det blir foretatt tester hos for eksempel det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.

Det er spesielt Siemens oppvaskmaskiner og Bosch oppvaskmaskiner, som ofte får topplasseringene i diverse tester. Du kan lese begge disse testene hvis du vil finne ut hvem av modellene deres som har blitt kåret til best i test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere