AEG oppvaskmaskin test – Finn de beste oppvaskmaskinene fra AEG

0

Best i Test 2020: I denne artikkelen ser vi nærmere på oppvaskmaskiner fra merket AEG. Oppvaskmaskinene har vært gjennom flere tester fra både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Deretter har ekspertene etter nøye beregninger vurdert hvilke modeller som er best. Vi har også tatt med flere brukeranmeldelser i betraktning for å finne ut hvilke modeller forbrukerne selv foretrekker.

Legg spesielt merke til at det kan være to forskjellige typer oppvaskmaskiner: integrert og underbygget. Den underbygde modellen skal plasseres under benkeplaten ved siden av andre kjøkkenelementer. Derfor leveres denne typen uten topp og sidevegger, men med front.

Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet. I tillegg finnes det også både brede og smale modeller.

I denne AEG oppvaskmaskin test får du:

🔸 En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra AEG
🔸 Alternativer til AEG
🔸 Informasjon om AEG
🔸 Guide til hvordan du best kan holde oppvaskmaskinen din ren
🔸 Informasjon om skyllemiddel, rust og energimerket
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen. 


AEG FFB52610ZM

Middels anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk

AEG FFB52610ZM

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 899,00 Kr. 0,00 Kr. 9 899,00 Kr. Les mer
9 899,00 Kr. 0,00 Kr. 9 899,00 Kr. Les mer
9 899,00 Kr. 0,00 Kr. 9 899,00 Kr. Les mer

AEG FFB41600ZW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og forbruk av både energi og vann. Testen viser også at ekspertene er mindre imponerte over maskinens tidsforbruk ved enkelte av programmene.

Ekspertene fra det danske Forbrukerrådet Tænk er spesielt imponerte over oppvaskmaskinens brukervennlighet, energiforbruk og støynivå. De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at tidsforbruket er litt lengre ved flere programmer, noe de ikke er like imponerte over.

AEG FFB52610ZM er en oppvaskmaskin til underbygging som kan romme 13 kuverter, derfor er modellen ideell til en familie på 4+ personer. I tillegg til dette ligger modellen i energiklasse A++, som betyr at den er snill mot både miljøet og lommeboken.

Oppvaskmaskin med 5 programmer og praktiske funksjoner

Ved kjøp av AEG FFB52610ZM får man en oppvaskmaskin som har scoret A både når det kommer til vaske- og tørkeevne.

Modellen kommer også med 5 programmer som Intensiv, AutoSense, Eco, Glassprogram og 30-minutters program. Det betyr at man kan velge akkurat det programmet som passer til ens behov. Maskinens glassprogram er for eksempel ideelt til skjøre glass og porselen.

I tillegg til de 5 ulike programmene er AEG FFB52610ZM også utstyrt med et vell av praktiske funksjoner. Maskinen kommer blant annet med den energibesparende funksjonen AutoSlukk som sørger for at maskinen slår seg av automatisk 10 minutter etter endt oppvask.

Videre er oppvaskmaskinen utstyrt med en timerfunksjon som gjør det mulig å starte oppvaskmaskinen når man skulle ønske. Her er det mulig å forhåndsinnstille maskinen til å starte med en forsinkelse på opptil 24 timer.

Stillegående modell med mengdeautomatikk og Autoprogram

AEG FFB52610ZM er en stillegående oppvaskmaskin med et lydnivå på 44 dB. En samtale i et normalt stemmeleie vil ha et lydnivå på ca. 60 dB, derfor vil ikke denne modellen forstyrre hele huset.

I tillegg til dette kommer AEG FFB52610ZM med en mengdeautomatikk som kan registrere hvor full maskinen er. Deretter tilpasser maskinen vannforbruket etter hvor full den er og hvor tilgriset oppvasken er. Dette gjør at man unngår unødvendig bruk av energi.

Maskinen kommer også med et auto-program som selv regulerer temperaturen, og deretter måler hvor tilgriset innholdet er. Dette programmet vil automatisk velge både innstillinger, temperatur og program slik at man oppnår et optimalt resultat.

Med oppvaskmaskinens TimeSaver-funksjon kan man spare mer på energiforbruket da denne funksjonen reduserer programmenes varighet med opptil 50% uten å gå på kompromiss med resultatet.

Brukervennlig maskin med AirDry-lufttørking

Med AEG FFB52610ZM får man en brukervennlig oppvaskmaskin som er utstyrt med symboler på betjeningspanelet. Disse symbolene gir en oversikt over maskinens ulike funksjoner og programmer. En indikator på betjeningspanelet vil lyse dersom det mangler salt eller glansemiddel.

Videre er AEG FFB52610ZM utstyrt med en effektiv tørkemetode som heter AirDry-lufttørking. Denne funksjonen sørger for at både tallerkener, glass og bestikk er helt tørt når man skal tømme oppvaskmaskinen.

Sist, men ikke minst, kommer AEG FFB52610ZM med en høydejusterbar overkurv og en flyttbar bestikkurv.

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZM – mål: 
🔴 Høyde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 59 centimeter 

Spesifikasjoner ved AEG FFB52610ZM – nøkkelopplysninger:
🌀 Type: Til underbygging
🌀 Kapasitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Vaskeevne: A
🌀 Tørkeevne: A
🌀 Årlig vannforbruk: 2775 liter
🌀 Årlig energiforbruk: 262 kWh/år
🌀 Støynivå: 44 dB
🌀 Antall programmer: 5

Fordeler ved AEG FFB52610ZM:
🔵 Kan romme 13 kuverter
🔵 5 forskjellige programmer samt et glassprogram
🔵 Med Mengdeautomatikk og Autoprogram
🔵 Timer-funksjon og Automatisk slukke-funksjon
🔵 AirDry-lufttørking
🔵 Brukervennlig modell


AEG FSE53630Z

Middels anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk

AEG FSE53630Z

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 899,00 Kr. 0,00 Kr. 9 899,00 Kr. Les mer
9 899,00 Kr. 0,00 Kr. 9 899,00 Kr. Les mer
17 025,00 Kr. 0,00 Kr. 17 025,00 Kr. Les mer

AEG FSE53630Z er en integrert oppvaskmaskin som er blitt testet og anmeldt av det danske Forbrukerrådet Tænk. Ekspertene fra Tænk likte modellen svært godt og endte opp med å gi den en middels anmeldelse.

Ekspertene liker spesielt hvor lavt maskinens støynivå er, samt energi- og vannforbruk. De er imidlertid ikke like imponerte over Eco-programmets tidsforbruk.

Modellen AEG FSE53630Z kan romme opptil 13 kuverter og ligger i energiklasse A+++, derfor er dette en energibesparende modell.

Oppvaskmaskinen kommer med flere funksjoner som bidrar til å minimere energiforbruket. Dette inkluderer blant annet en AutoSlukk-funksjon som automatisk slår av maskinen etter endt program – samt et auto-program som tilpasser energi- vann- og tidsforbruk i forhold til hvor full maskinen er og hvor tilgriset innholdet er. TimeSaver-funksjonen vil også redusere programmenes varighet med opptil 50%.

Maskin med lavt lydnivå, 5 programmer og mengdeautomatikk

AEG FSE53630Z er en stillegående modell med et lydnivå på kun 44 dB. En samtale i et normalt stemmeleie vil ha et lydnivå på ca. 60 dB, derfor vil ikke denne modellen være forstyrrende å ha i hjemmet.

AEG FSE53630Z har fått karakteren A når det kommer til vaske- og tørkeevne, derfor kan man være sikker på at maskinen takler disse oppgavene optimalt. Når oppvaskmaskinen er ferdig med et program så startes funksjonen AirDry-lufttørking slik at man kan være sikker på at alt innholdet er tørt når maskinen skal tømmes.

Modellen har til sammen 5 programmer som kan velges avhengig av hva slags behov man har. Dette inkluderer blant annet et Eco-program og et Intensivt program. Maskinen kommer også med et glassprogram til skjøre glass og porselen.

Videre er AEG FSE53630Z utstyrt ned funksjonen Mengdeautomatikk som tilpasser maskinens vannforbruk ut ifra hvor full maskinen er og hvor tilgriset serviset er.

Praktisk oppvaskmaskin som er enkel å betjene

Med AEG FSE53630Z får man en brukervennlig oppvaskmaskin som er enkel å betjene. Den kommer med et symbolbasert betjeningspanel hvor man kan finne maskinens programmer og andre innstillinger ved hjelp av symbolene.

Denne oppvaskmaskinen kommer også med en tofarget lysindikator på gulvet som lyser enten rødt eller grønt. Slik kan man enkelt følge med på når maskinen er i gang, og når den er ferdig.

AEG FSE53630Z er utstyrt med en timerfunksjon som gjør at man kan forhåndsinnstille maskinen til å starte med en forsinkelse på opptil 24 timer. Man kan også stille den inn til å starte når man kommer hjem fra jobb eller om natten.

Sikker og fleksibel modell

I tillegg til å være en brukervennlig og praktisk oppvaskmaskin så er AEG FSE53630Z også sikker og fleksibel. Modellen er sikker fordi den er utstyrt med Aqua-Control som beskytter mot vannlekkasjer og andre skader.

Videre er AEG FSE53630Z fleksibel da den kommer med en flyttbar bestikkurv, en høydejusterbar overkurv og en SoftGrips-glassholder som er plassert i underkurven. Med denne glassholderen vil alle glass beskyttes, derfor er det mulig å vaske skjøre glass uten å måtte bekymre seg for hvordan de ser ut når de tas ut av oppvaskmaskinen igjen.

Spesifikasjoner ved AEG FSE53630Z – mål: 
🔴 Høyde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Spesifikasjoner ved AEG FSE53630Z – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Integrert
🌀 Kapasitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Vaskeevne: A
🌀 Tørkeevne: A
🌀 Årlig vannforbruk: 2775 liter
🌀 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
🌀 Støynivå: 44 dB
🌀 Antall programmer: 5

Fordeler ved AEG FSE53630Z:
🔵 Symbolbasert betjeningspanel og lysindikator
🔵 5 forskjellige programmer samt et glassprogram
🔵 Energibesparende modell med AutoSlukk, TimerSaverFunksjon og Autoprogram
🔵 Kapasitet på 13 kuverter
🔵 Aqua-Control
🔵 Stillegående modell


AEG FFB41600ZW

Middels anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG FFB41600ZW

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 352,00 Kr. 0,00 Kr. 4 352,00 Kr. Les mer
4 352,00 Kr. 0,00 Kr. 4 352,00 Kr. Les mer
4 352,00 Kr. 0,00 Kr. 4 352,00 Kr. Les mer

AEG FFB41600ZW er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, som er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og forbruk av både energi og vann. Testen viser også, at ekspertene er mindre imponerte over maskinens tidsforbruk ved enkelte av programmene.

Ekspertene liker imidlertid AEG FFB41600ZW svært godt, og har derfor endt opp med å gi modellen en middels anmeldelse.

Oppvaskmaskinen er ideell til en familie på 4+ personer da den kan romme 13 kuverter. Energiklassen ligger også i den gode enden av skalaen da modellen har fått energimerkingen A+, noe som betyr at den er energibesparende.

AEG FFB41600ZW kommer også med funksjoner som en timer-funksjon og Aqua-stop. Timer-funksjonen gjør at man kan forhåndsinnstille oppvaskmaskinen med opptil 24 timers forsinkelse, og Aqua-stop sørger for at vanntilførselen stoppes automatisk slik at man unngår vannlekkasjer.

Modell med 4 programmer og naturlig tørking

Ved kjøp av AEG FFB41600ZW får man en oppvaskmaskin som er utstyrt med til sammen 4 programmer samt et glassprogram. De ulike programmene er: Intensiv, 30 minutter, AutoSense og Eco.

Glassprogrammet brukes til skjøre glass som trenger en mer skånsom behandling. Ved bruk av dette programmet kan man vaske skjøre glass uten at de blir skadet.

I tillegg til å være utstyrt med flere programmer så kommer AEG FFB41600ZW også med en naturlig lufttørking. Denne teknologien sørger for at døren åpnes 10 centimeter på slutten av programmet. På den måten vil alt serviset tørkes naturlig, noe som også reduserer strømforbruket.

Videre kommer maskinen også med funksjonen XtraDry som kan tørke bestikk, glass og tallerkener som ofte er vanskelige å tørke i en oppvaskmaskin. Denne funksjonen kan aktiveres etter behov.

Hygienisk og energibesparende maskin

Modellen AEG FFB41600ZW kommer med en ExtraHygiene-funksjon som øker temperaturen i oppvaskmaskinen under siste skylling. Det betyr at ca. 99,9% av alle bakterier vil bli drept, noe som er en stor fordel for brukeren.

I tillegg til å ligge i energiklasse A+ så er AEG FFB41600ZW også utstyrt med flere energibesparende funksjoner. Med funksjonen AutoSlukk slår oppvaskmaskinen seg av automatisk kort tid etter at programmet er ferdig.

Maskinen kommer også med et auto-program som selv regulerer og tilpasser temperatur, funksjoner og tid slik at det passer optimalt i forhold til mengden servise og hvor tilgriset det er. Dette sparer både vann og energi, noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Videre har AEG FFB41600ZW en vannsensor som registrerer hvor tilgriset serviset er. Deretter tilpasser den vannforbruket slik at det ikke sløses med vannet.

Brukervennlig display med symboler

AEG FFB41600ZW har et display som viser når maskinen er ferdig. Betjeningspanelet har også symboler som viser hvor man skal trykke, hvilke programmer og innstillinger som finnes, og hvor man kan finne de. Dette gjør modellen til en oppvaskmaskin som er enkel og rask å betjene.

Bestikkurven til maskinen er flyttbar, og overkurven er høydejusterbar slik at man selv kan flytte rundt på delene for å tilpasse oppvaskmaskinen etter egne behov.

Oppvaskmaskinens lydnivå ligger på 47 dB, noe som er forholdsvis lavt. Derfor vil den heller ikke forstyrre hele huset når den er i gang med oppvasken.

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZW – mål: 
🔴 Høyde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 59 centimeter 

Spesifikasjoner ved AEG FFB41600ZW – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Underbygging
🌀 Kapasitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+
🌀 Vaskeevne: A
🌀 Tørkeevne: A
🌀 Årlig vannforbruk: 2775 liter
🌀 Årlig energiforbruk: 234 kWh/år
🌀 Støynivå: 47 dB
🌀 Antall programmer: 4

Fordeler ved AEG FFB41600ZW:
🔵 Brukervennlig display
🔵 Hygienisk maskin med ExtraHygiene-funksjon
🔵 4 forskjellige programmer
🔵 XtraDry-funksjon og naturlig lufttørking
🔵 Vannsensor
🔵 Kapasitet på 13 kuverter


Andre testvinnere – Alternativer til oppvaskmaskiner fra AEG

I denne artikkelen har vi gått igjennom forskjellige oppvaskmaskiner fra AEG, som i ulike tester har fått karakterer av eksperter gjennom ulike tester, eller som er svært populære blant forbrukerne.

I tillegg til disse oppvaskmaskinene fra AEG, så er det også mange andre gode modeller på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, så vil vi i dette avsnittet gå igjennom ytterligere en oppvaskmaskin fra merken Bosch.


Bosch SMU46CB01S

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer
5 995,00 Kr. 0,00 Kr. 5 995,00 Kr. Les mer

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har gjennomført en omfattende test av oppvaskmaskiner og har prøvd og testet alle 73 modeller fra ulike merker og i forskjellige prisklasser.

Modellen Bosch SMU46CB01S er inkludert i begge testene, og etter fullført test konkluderer de svenske ekspertene med at Bosch SMU46CB01S er en så god oppvaskmaskin at den blir kåret til testvinner. Bosch SMU46CB01S er en oppvaskmaskin som kan underbygges.

13 kuverter og seks programmer

Bosch SMU46CB01S er en av de større modellene og har plass til rundt 13 kuverter. Den passer lett til et daglig forbruk for en familie på fire-fem personer. I tillegg har Bosch SMU46CB01S et stort utvalg av programmer, noe som gjør bruken veldig allsidig.

Denne modellen har seks ulike programmer, som teller intensiv, auto 45-70 grader, øko, glass, super og forhåndsskylling.

Hvis serviset er veldig skittent, kan det være en fordel å bruke skylleprogrammet, som fjerner den verste skitten før selve hovedprogrammet starter. Autoprogrammene tilpasser seg automatisk til det serviset som er plassert i maskinen, men du kan også velge et egendefinert program, hvis du ønsker å ha den mest optimale behandlingen av serviset.

På Bosch SMU46CB01S gjelder det spesielt glassprogrammet, som er designet for å ta spesielt godt vare på skjøre glass og som utfører et skånsom program. For å fjerne all skitten er det en spesiell Machine Care-funksjon som fjerner fett og kalkavleiringer ekstra nøye.

Intelligent med sensorer

Bosch SMU46CB01S er et moderne vaskemaskin som er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og teknikker, noe som gjør maskinen i stand til å gjøre smarte valg. Den har blant annet AquaSensor, som regulerer rengjøringsprosessen selv etter type servise og skitt, slik at det fokuseres på hva slags flekker som finnes på serviset, har for et optimalt resultat.

Det er også en MengdeSensor, som selv oppdager hvor full oppvaskmaskinen er, og tilpasser programmets type og lengde deretter.
I tillegg er Bosch SMU46CB01S utstyrt med motorteknologien EcoSilence Drive, som gir en strømbesparende og stille arbeidsprosess, som sikrer at modellen ikke lager så mye støy. Lydnivået på denne oppvaskmaskinen ligger på kun 46 dB.

Som nevnt er denne modellen en smart oppvaskmaskin, og som en ekstra bonus registrerer modellen selv når det er på tide å fylle på skyllemiddel og salt. Så snart dette blir aktuelt, vil forbrukeren bli informert om dette gjennom en indikator på skjermen.

Bosch SMU46CB01S er også utstyrt med en timer-funksjon med forsinket start, slik at du kan planlegge oppvasken din.

AquaStop og ServoLås

Bosch SMU46CB01S har et høyt nivå av sikkerhet , som både handler om barns sikkerhet, og den generelle lekkasje-sikkerheten. Modellen har en mekanisk barnesikring på døren og elektronisk barnesikring på panelet. Det spesielle ServoLås-systemet sørger for sikker håndtering og økt smidighet når døren skal åpnes og lukkes.

Bosch SMU46CB01 har også AquaStop-funksjon, som beskytter mot mulige vannskader, siden vanntilførselen automatisk avsluttes, slik at oversvømmelser og lekkasjer kan unngås.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CB01S:
🔵 Stor kapasitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskjellige programmer
🔵 Spesialprogram til glass
🔵 Smart modell med AquaSensor og MengdeSensor
🔵 Sikker modell med AquaStop og ServoLås.


Bosch SMU46CI01S

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch SMU46CI01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer
4 689,00 Kr. 0,00 Kr. 4 689,00 Kr. Les mer

Bosch SMU46CI01S er en oppvaskmaskin til underbygging som er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Ekspertene fra Råd & Rön er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og lydnivå. Derfor endte den opp som testvinner i deres test av oppvaskmaskiner.

Modellen Bosch SMU46CI01S rommer 13 kuverter, derfor passer den godt til en familie på 4+ personer. I tillegg til dette ligger maskinen også i energiklasse A++, noe som vitner om at den ikke bruker mye energi årlig.

Stillegående oppvaskmaskin med EcoSilence Drive-motor

Bosch SMU46CI01S er en stillegående oppvaskmaskin med 6 programmer og et lydnivå på 46 dB. En samtale i et normalt stemmeleie ligger på ca. 60 dB, det betyr at denne modellen vil være forholdsvis stillegående under oppvasken.

Maskinens motor hjelper til med å redusere lydnivået da den er utstyrt med en EcoSilence Drive-motor. Denne motoren er både effektiv og holdbar, i tillegg til at den sørger for å redusere energiforbruket. Motoren har ingen kullbørster slik som vanlige motorer har, og den jobber ekstra raskt uten å gå på kompromiss med resultatet.

I tillegg til dette kommer Bosch SMU46CI01S med funksjonen VarioSpeed Plus som både vasker og tørker optimalt på kun en tredjedel av tiden. Det vil si at vasketiden reduseres med opptil 66%.

Energi- og vannbesparende modell

Modellen Bosch SMU46CI01S er både vann og energibesparende. Det skyldes blant annet den automatiske mengdesensoren som registrerer når maskinen ikke er helt full. Her måles innholdet av en rotasjonshastighetssensor som registrerer vannivået og tilpasser det automatisk avhengig av hvor mye servise som er satt inn i maskinen.

Dette gjør seg også gjeldende i oppvaskmaskinens programautomatikk som tilpasser vannforbruk, temperatur og skylletid ut ifra hvor tilgriset innholdet er.

Maskinens varmeveksler gjør det mulig å sette skjøre glass i oppvaskmaskinen da vannet blir forvarmet for å unngå temperatursvingninger og kulde. Det betyr at oppvaskmaskinen arbeider skånsomt.

Her er man også sikret en ekstra grundig tørking av serviset med funksjonen ExtraDry.

Maskin med flere sikkerhetsfunksjoner og praktisk display

Med Bosch SMU46CI01S får man en oppvaskmaskin som er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner. Den ene funksjonen er HygienePlus, som vasker ved høyere temperatur for optimal hygiene.

Den andre sikkerhetsfunksjonen er en barnelås som gjør at man ikke kan åpne døren når maskinen er i gang.

Videre er Bosch SMU46CI01S utstyrt med et display som både viser resttid og annen informasjon man har bruk for. Via displayet kan man også forhåndsinnstille maskinen til å starte senere.

Bosch SMU46CI01S kommer med en høydejusterbar overkurv kan lage ekstra plass til høye glass eller tallerkener.

Spesifikasjoner ved Bosch SMU46CI01S – mål: 
🔴 Høyde: 81,5 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Spesifikasjoner ved Bosch SMU46CI01S – nøkkelopplysninger: 
🌀 Type: Underbygging
🌀 Kapasitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Vaskeevne: A
🌀 Tørkeevne: A
🌀 Årlig vannforbruk: 2660 liter
🌀 Årlig energiforbruk: 262 kWh/år
🌀 Støynivå: 46 dB
🌀 Antall programmer: 6

Fordeler ved Bosch SMU46CI01S:
🔵 Flere energi- og vannbesparende funksjoner
🔵 Hygienisk maskin med HygienePlus
🔵 6 programmer
🔵 Kapasitet på 13 kuverter
🔵 Timer-funksjon
🔵 EcoSilence Drive-motor uten kullbørster

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af Bosch SMU46CI01S fra WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=lGSHIi9rA3A

Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og ble grunnlagt i Tyskland i 1883 av Emil Rathenau. Rathenau hadde kjøpt ulike patenter, som ble utviklet av oppfinneren Thomas Edison, og som han ville bruke til å starte en elektronikk-virksomhet.

Rathenau hadde hell med bedriften sin og allerede på begynnelsen av 1900-tallet vokste selskapet og ble en suksess. Flere fabrikker ble raskt etablert i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 startet AEG et samarbeid med Siemens el-produksjon, og arbeidsstyrken økte til rundt 150 000 mennesker. AEG arbeider på mange områder og AEG har blant annet spilt en stor rolle i lokomotiv – og jernbaneteknologien i Tyskland, så vel som i fly- og bilindustrien.

På 1980-tallet hadde AEG økonomiske problemer, og i 1990-årene ble selskapet nødt til å selge deler av produksjonen på ulike områder. Dette gjaldt blant annet husholdningsapparater (slik som oppvaskmaskiner), som i 1994 ble kjøpt opp av Electrolux. Imidlertid har Electrolux beholdt det kjente AEG-merket i denne produksjonen, og det er derfor fortsatt mulig å kjøpe produkter i dag med den velkjente røde/hvite AEG-logoen.

Ønsker du å lese mer om AEG, kan du besøke selskapets nettside her.


Slik holder du oppvaskmaskinen din ren

rengoring af din aeg opvaskemaskineNår oppvaskmaskinen gjør serviset rent, vil det unektelig være massevis av matrester og rester av rengjøringsmidler, noe som vil være i maskinens system. Man kan imidlertid gjøre mye for å holde oppvaskmaskin ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har vært involvert i å holde oppvaskmaskinen ren, og har her oppsummert de beste rådene:

Først og fremst skriver ekspertene at du bør vurdere hvorfor oppvaskmaskin blir skitten. Legg derfor spesielt merke til følgende:

Matrester: Husk å fjerne matrester fra serviset før det settes inn. Hvis du ikke skraper av serviset først, vil det komme gammel mat i oppvaskmaskinen. Imidlertid bør du ikke fjerne all smusset, siden det resulterer i at maskinen kjører et program med lav temperatur senere.

Plassering: Pass på at du ikke plasserer serviset alt for tett, siden det er det en risiko for at ikke kommer med tilstrekkelige mengder vann og såpe rundt på alle overflater.

Døren: Husk å la døren stå åpen etter bruk, for en lukket dør gjør at fuktighet ikke kan komme ut av maskinen. Det kan skape et dårlig klima.

Filtre og åpning: Rengjør filtrene og døråpningen regelmessig

Programmer: Selv om det er fristende, bør du ikke alltid bruke de raske programmene, siden temperaturen ikke alltid er høy nok. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

Kategorier: Bare bruk multitablettene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du i stedet bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel manuelt.

Riktig dose: Du har kanskje ikke helt i kontroll over hvor mye vaskemiddel, salt og skyllemiddel som skal brukes i forhold til vannets hardhetsgrad. Du vil vanligvis kunne lese det i bruksanvisningen.

Foruten rådene ovenfor er det også viktig å rengjøre oppvaskmaskinen grundig tre til fire ganger i året. Vær spesielt oppmerksom på følgende komponenter:

Filter: Det finnes både ent grovfilter og et fint filter i oppvaskmaskinen. Pass på at du tømmer grov-filteret en gang i uken, siden matrestene ender her. Ta ut filteret og rengjør det med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.
Avløp: Rense sluket med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel, etter at filtrene er fjernet.

Spylearm: Ta ut spylearmene og ta vekk matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

Kurv: Det finnes flyttbare oppvaskkurver på mange modeller, så ta dem ut og skrubb dem med en børste med litt oppvaskmiddel. Du kan også bruke en tannpirker eller lignende på de vanskeligste stedene, siden det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner.

Hjørnene og sidene: Skrubb hjørnene og sidene på oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre i oppvaskmaskinen og la den gå en runde, hvis det er alvorlige kalksamlinger.

Dør: Det er både revner og sprekker i døren. Rengjør dem med en tannbørste og tørk av med en mikrofiberklut.

Grytevask: Etter rengjøringen bør du til slutt kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Hvordan bruke skyllemiddel i oppvaskmaskinen

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at skyllemiddel er ment for å myke opp vannet, slik at det ikke setter seg fast på serviset som små dråper, som tørker inn og former kalsiumflekker. Skyllemiddel er også ment å redusere vannets overflatespenning.

Når overflatespenningen er redusert, så forsvinner vannet lettere fra serviset, noe som også sikrer færre kalsiumflekker. Det finnes sitronsyre i skyllemiddel – sitronsyre er veldig sterkt og kan også brukes til hovedrengjøringen av oppvaskmaskinen.

Tænk skriver, at hvis du bruker alt-i-ett-tabletter, så vil disse inneholde vaskemiddel, salt og skyllemiddel, der de vanlige tablettene kun inneholder vaskemiddel, så her bør selv fylle på skyllemiddel. Hvis du bruker den første typen, bør du være klar over at spesielt glass kan bli litt uklare.

Når det gjelder skyllemiddel, så er det spesielt glass det går utover. Hvis du selv doserer, kan både for mye og for lite skyllemiddel gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.

Det danske forbrukerrådet Tænk skriver videre at doseringen av skyllemiddel vil variere, avhengig av hvilken maskin du har, men den største faktoren er hvor du bor. Doseringen avhenger nemlig av hardheten på vannet (mengden av kalk), og det er forskjeller avhengig av hvor du er i landet.

Hvis du bor i et område med svært hardt vann, vil det være behov for en større dose med skyllemiddel. Hvis du ikke vet hvor hardt vannet er i boligen din, så kan du ta kontakt med kommunens tekniske forvaltning.

Legg også merke til at dosering av salt i oppvaskmaskin, i stor grad følger de samme retningslinjene som skyllemiddel. Dette nivået må også justeres i forhold til hardheten av vannets hardhet. Det er nemlig salt som binder kalsium i vannet.


Unngå flyverust og glasspest

Opplever du ofte at ditt ellers rustfrie stålbestikk fortsatt får skjemmende flekker? I et slikt tilfelle kan det være at det er flyverust i oppvaskmaskinen.

Det danske nettmagasinet Idenyt.dk skriver at flyverust oppstår når du setter rustfritt bestikk i oppvaskmaskinen sammen med enten rustne gjenstander og servise, eller servise som ikke er laget av rustfritt stål. Det kan være ganske små ting som du ellers ikke ville ha lagt merke til. Det kan for eksempel være en hvitløkpresse eller bladet på ostehøvelen. Flyverust kan også stamme fra bestikkholderen, hvis den har fått sprekker og jernet har blitt synlig.

Har du allerede fått flyverust på rustfritt bestikk, så kan du kan løse problemet ved å kjøpe en klassisk rustfjerner. Du vil ofte oppleve at det er rester av flyverust i oppvaskmaskinen, og hvis du vil ta det til livs, så du kjøre en tom vask med sitronsyre.

I tillegg til flyverust kan du også oppleve at glass får hvite striper eller belegg. Her kan det være snakk om glasspest, som oppstår hvis det er små sprekker glassene, og du setter dem i oppvaskmaskinen ofte. Du vil som oftest ikke være i stand til å reparere skaden, hvis det har allerede skjedd. Du kan, imidlertid prøve å sette glass i oppvaskmaskinen og kjøre en vask med sitronsyre på høy temperatur.

Problemene med de hvite strekene på glassene skyldes ofte kalk. Kalken fester seg ofte på glasset fordi det ikke er nok salt i maskinen. Salten binder nemlig kalken så det ikke setter seg andre steder. Tommelfingerregelen er at jo mer kalsium det er i vannet, dess mer salt skal du bruke og helst grovt salt.


Dette må du ikke sette i oppvaskmaskinen

Det er lett å bare sette skittent servise i oppvaskmaskinen og la maskinen gjøre arbeidet. Det er imidlertid ting som du ifølge det danske nettmagasinet Idenyt.dk ikke bør legge i oppvaskmaskinen.

Det kan være ulike årsaker til dette, men som en generell regel bør du ikke sette dyre krystallglass, gammelt porselen og håndmalte eller dekorerte glass i maskinen. Ved høye temperaturene og sterk behandling i oppvaskmaskinen kan det oppstå skade på glass eller porselen, men enkelte oppvaskmaskiner har imidlertid glassprogrammer som skåner glass.

I tillegg bør du heller ikke ta bestikk med bein- eller trehåndtak i maskinen, panner av aluminium eller kjøkkenutstyr laget av tre.

Idenyt.dk skriver videre at det også er ting som kan være direkte skadelig for oppvaskmaskinen, hvis du får dem i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen klarer mindre matrester maskinen kan håndtere, men vær forsiktig med sigarett-blits og lysestaker, som sitter rester av stearin fast.


Informasjon om energimerket

En oppvaskmaskin er en god luksus i hverdagen, men dessverre forbruker den også svært mye vann og strøm. Dette er fordi maskinen ofte brukes hver dag, og programmene kan ta flere timer.

Det danske nettstedet Sparenergi.dk forklarer at hvis du ønsker å spare på strømforbruket, så bør du være spesielt oppmerksom på maskinens energimerke når du går ut og kjøper en ny oppvaskmaskin.

Energimerket informerer nemlig om hvor mye strøm maskinen bruker per år, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det lurt å velge en modell i klasse A++ eller A+++, som er de mest energivennlige modellene på markedet. Skalaen går ned til D, men bare ved å velge en modell i en litt lavere klasse, vil forskjellen på strømforbruket klart legges merke til:

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

🔷 Velger du en modell til 13 kuverter i klasse A+++, koster bruk av maskinen 470 kroner i året.
🔷 Velger du en modell med samme kapasitet i klasse A, koster modellen 670 kroner i året.

Det er altså 200 kroner forskjell på bare noen få klasser.

Du kan også legge merke til om modellen er merket med en blomst eller en svane, som er det europeiske og nordiske miljømerket. Dette er også en garanti for at produktet er miljøvennlig.

Her kan du se en liten video som forklarer mer om energimerket:

https://www.youtube.com/watch?v=mA6cEyrj7ko

AEG oppvaskmaskin test – Disse kildene har vi brukt:

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrukerrådet Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test av 52 oppvaskmaskiner med fokus på vaskeevner, tørkeevner, vann- og strømforbruk, tidsforbruk, brukervennlighet og funksjoner.

Du kan lese mer om testen her på nettsiden deres, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon. Råd & Rön har foretatt en test av 73 oppvaskmaskiner, hvor det er satt fokus på vaske/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Forbrukeranmeldelser av AEG oppvaskmaskiner:

I tillegg til ovennevnte tester har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos ulike forhandlersider. Vi har sett på nærmere på ulike oppvaskmaskiner og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene.


Andre relevante tester:

Hos Forbrukerliv.no har vi også utarbeidet en rekke andre artikler knyttet til oppvaskmaskiner. For eksempel kan du lese vår generelle artikkel om test av oppvaskmaskiner her. I denne artikkelen går vi gjennom testvinnende oppvaskmaskiner fra et bredt utvalg av forskjellige produsenter.

For eksempel, hvis du bor i leilighet eller har bare liten plass i huset for en oppvaskmaskin, så kan du med fordel lese vår artikkel om benkoppvaskmaskiner her. I denne artikkelen vil du få en oversikt over de bordoppvaskmaskinene på markedet som klarer seg best i test. I artikkelen vil du også finne en rekke tips til hvordan du får mest mulig ut av en bordoppvaskmaskin.

Hvis du vil ha mer informasjon om andre merker enn AEG, så vi har også utarbeidet en rekke artikler på alternative merker.
Det er særlig to merker som ofte skiller seg ut når det blir foretatt tester hos for eksempel det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön.

Det er spesielt Siemens oppvaskmaskiner og Bosch oppvaskmaskiner, som ofte får topplasseringene i diverse tester. Du kan lese begge disse testene hvis du vil finne ut hvem av modellene deres som har blitt kåret til best i test.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse