Siemens oppvaskmaskin test – Finn de beste oppvaskmaskinene fra Siemens

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne artikkelen ser Forbrukerliv.no nærmere på oppvaskmaskiner fra merket Siemens. Oppvaskmaskinene har gått gjennom flere tester, og etter nøye vurderinger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er best.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den oppvaskmaskinen som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske motparten Råd & Rön i tillegg til brukervurderinger

Legg spesielt merke til at det kan være snakk om to ulike typer oppvaskmaskiner: integrerte og underbygde modeller, som er både brede og smale. Den underbygde modellen plasseres under benkeplaten ved siden av andre kjøkkenelementer. Derfor leveres denne typen med front, men uten topp og sidevegger.

Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne Siemens oppvaskmaskin testen inneholder:

 En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra Siemens i tillegg til andre alternativer.
 Informasjon om Siemens.
 Guide til hvordan du best kan holde oppvaskmaskinen din ren.
 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens SN436W05IS

✅ Populær blant forbrukerne

Siemens SN436W05IS

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Flere modeller i denne artikkelen har blitt inkludert i eksperttestene. Dette gjelder også for modellen Siemens SN436W05IS, som allikevel har fått plass i artikkelen, siden modellen er en klar forbrukerfavoritt.

Vi har sett på hva forbrukere hos Whiteaway.no sier om modellen, og her fremheves både funksjonalitet og brukervennlighet. Siemens SN436W05IS er så populær at den har fått 4,5 av 5 stjerner. Legg merke til at Siemens SN436W05IS er en bred modell med bredde på 60 cm.

Bra for store husholdninger

Siemens SN436W05IS er en veldig romslig modell med en kapasitet på 13 kuverter. Derfor passer modellen godt inn i en større husholdning på mellom fire og fem personer, slik at de ikke behøver å vaske opp flere ganger om dagen.

Med den fleksible innredningen, er det mulig å utnytte hele plassen, blant annet på grunn av kurvsystemet med VarioFlex-designet, en flyttbar bestikk-kurv i den nederste kurven og en høydejusterbar overkurv med tre-trinns rackMatic.

Modellen har også en spesiell holder for vin og champagneglass med lange stett, som sikrer at disse typer glass holdes godt festet under vask.

Måler vann og mengde selv

Siemens SN436W05IS er en intelligent oppvaskmaskin som gjennom sensorer som AquaSensor og mengdeSensor kan måle hvor mye vann som må tas inn for å gi et optimalt vaskeresultat i forhold til mengden av service.

Videre har Siemens SN436W05IS seks ulike programmer som intensiv, auto, glass, hurtig, forhåndsskylling og øko.

Øko-programmet vil være fordelaktig for en miljøbevisst forbruker, og generelt vil denne type forbruker også være glade for Siemens SN436W05IS, siden modellen er i energiklasse A+++, noe som er markedets absolutt beste.

Fokus på hygiene

Det er uunngåelig med bakterier i forbindelse med matlaging, og det er viktig å komme disse bakteriene til livs gjennom både skikkelig rengjøring og høye temperaturer.

Siemens SN436W05IS sin tilleggsfunksjon HygienePlus sørger derfor for en grundig rengjøring etterfulgt av en siste skylling på ti minutter, hvor temperaturen ikke faller under 70 grader. Da blir 99,9 prosent av de gjenværende bakteriene drept.

Noe av det forbrukerne spesielt fremhever på Siemens SN436W05IS, er modellens brukervennlighet.

Modellen er utstyrt med en god skjerm, der du kan kontrollere og overvåke programmer og vask, og det er også en timer med forsinket-funksjon, slik at du kan programmere et vaskeprogram til å kjøre på det tidspunktet som passer husholdningen best.

Siemens SN436W05IS måler 87,5 cm (makshøyde), 59,8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SN436W05IS:
Stor kapasitet med 13 kuverter
Fleksibelt system med VarioFlex-kurver sitt fleksible system og en spesiell holder for vinglass
Effektiv oppvask med AquaSensor og mengdeSensor
Miljøvennlig i energiklasse A+++, samt øko-program
HygienePlus fjerner 99,9 prosent av bakteriene

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN436W05I og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Om Siemens

Siemens ble grunnlagt i 1847 i Tyskland av elektroingeniøren Werner von Siemens og urmakeren Johann Georg Halske. Den første suksessen var oppfinnelsen av en ny og forbedret telegraf.

Helt fra begynnelsen av hadde Siemens fokus på teknologisk utvikling, og selskapet legger spesiell vekt på elektroteknikk. De begynte tidlig å produsere produkter for lyskilder, heiser, trikker, tog, generatorer og telefoner.

Bare noen få år etter at selskapet ble grunnlagt, så spredte Siemens sine produkter seg til utlandet og det ble opprettet datterselskaper i både Petersburg og London. Da Werner von Siemens døde i 1892, forlot han et selskap med 4500 ansatte, som bare fortsatte å vokse oppover 1900-tallet.

I dag fokuserer Siemens både på elektriske apparater som datamaskiner og hvitevarer til den generelle forbrukeren, men også på en lang rekke aktiviteter innen miljø, energi, industri, informasjon, trafikk, bygningsautomatisering, sikringsteknikk og medisinsk utstyr. Selskapets utviklingssentre finner hvert år rundt 10 000 nye oppfinnelser og i dag har de mer enn 62 000 patenter. Selskapet sysselsetter i dag mer enn 50 000 ansatte over hele verden.

Siemens arbeider ut ifra tre kjerneverdier, som danner grunnlaget for måten selskapet drives på. Kjerneverdiene er ansvarlighet, kvalitet og innovasjon: Ansvarlighet som forplikter selskapet til å gjøre etiske og ansvarlige handlinger, dyktighet innen kvalitet, som du ser på produktene og innovasjon, hvor fokuset er på å utvikle nyskapende løsninger som skaper verdier for kundene.

Siemens har ytterligere fokus på troverdighet som leverandør, at de ansatte selv forstår og arbeid ut ifra kjerneverdier og at samfunnet i Siemens blir en etisk ansvarlig partner.

I tillegg til de tre kjerneverdiene så uttrykker Siemens sin misjon med ”Making real what matters”.

siemens logo


Hold oppvaskmaskinen din ren

Hvis du bruker oppvaskmaskinen din ofte eller galt, så den raskt bli litt ekkel. Her forklarer den danske nettsiden Bolius.dk hva du bør være oppmerksom på for å holde oppvaskmaskinen så ren som mulig. Legg spesielt merke til følgende:

Matrester: Hvis du ikke får fjernet matrester fra serviset før du setter det inn, så kommer det gammel mat med inn i maskinen. Husk å skrape vekk alt overflødig mat først. Skyll det gjerne under springen ved bruk av oppvaskbørsten eller en serviett.

 Programmer: Du bruker ofte for raske programmer slik som quick-programmet, som ikke får høy nok temperatur. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

Døren: Du stenger døren etter bruk. En lukket dør betyr at fuktighet forblir i maskinen.

For mye eller for lite oppvaskmiddel: For mye oppvaskmiddel kan gjøre at det setter seg såperester eller såpefilm på serviset. For lite vaskemiddel vil gjøre at serviset ikke blir ordentlig rengjort, og det kan oppstå bakterievekst i maskinen.

For mye eller for lite skyllemiddel: Når det gjelder skyllemiddel så er det hovedsakelig glasset det går utover. Både for mye og for lite skyllemiddel vil gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.

For mye eller for lite salt: Det samme gjelder for dosering av salt, siden det kan komme en mathinne på serviset, spesielt hvis mengden salt ikke tilpasses i forhold til vannets hardhetsgrad. Det er nemlig salt som binder kalken i vannet. Du kan selv regulere mengden av salt i oppvaskmaskinen og det står hvordan i bruksanvisningen.

Multitabletter: Bruk bare multitablettene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel i stedet.

Filtre og åpningDu glemmer å rengjøre filtrene og døråpningen regelmessig.

Hvis du ønsker å unngå en skitten oppvaskmaskin, er det lurt å rense maskinen 3-4 ganger i året. Her er delene du bør være spesielt oppmerksom på:

Silen: Matrester ender opp i silen, så grovsilen bør tømmes en gang i uken. Ta ut silen og rengjør den med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.

Avløp: Fjern grovsilen og skrubb avløpet med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel.

Spylearm: Ta ut spylearmen og fjern matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

Oppvaskkurv: Ta ut kurven og skrubb den med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel, siden mange av disse oppvask-kurvene kan tas ut. Du kan også bruke en tannpirker eller lignende til de plagsomme flekkene, siden det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner.

De indre hjørnene og sidene: Skrubb de indre hjørnene og sidene i oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre hvis det er alvorlige kalksamlinger.

Døråpningen: Døren har både sprekker og revner som må rengjøres med en tannbørste og tørkes ren med en mikrofiberklut.

Avslutt med grytevask: Til slutt bør du kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Få orden på en stinkende oppvaskmaskin

Danske TV2.dk skriver at det er hjelp å hente hvis du finner ut at oppvaskmaskinen lukter, selv om det ikke er skittent servise i den. Det kan nemlig skyldes at rørføringen er feil, eller at det er søl på innsiden av oppvaskmaskinen. Spesielt fett kan gi dårlig lukt. Følg denne steg for steg-guiden for å komme lukten til livs:

⚙️ Filteret: Start med å rengjøre filteret som er plassert i bunnen av maskinen.

⚙️ Gummilistene: Bruk vann med oppvaskmiddel til å vaske gummilistene. Hvis listene er veldig møkkete, så kan du med fordel skarpere midler, slik som brun såpe. Men bruk gummihansker, siden brun såpe er veldig sterkt.

⚙️ Avkalking: Bruk sitronsyre for å avkalke oppvaskmaskinen. Fyll såpeskuffen med syre og kjøre et program med tom maskin på 60 grader.

⚙️ Kjøre et tomt program: Gør filteret rent igen og kør et program på 60 grader med tom maskine for at få citronsyren helt ud.

⚙️ Gjenta rengjøringen: Rengjør filteret og tørk over gummilistene igjen med rent oppvaskvann.

⚙️ Aldri bland disse produktene: Vær spesielt oppmerksom ved bruk av produkter med klor etter at du har brukt syreholdige produkter som sitronsyre, siden blandingen av disse to kan danne giftige gasser.

Hvis det som står beskrevet ovenfor fungerer, men lukten raskt kommer tilbake, kan det være lurt å kjørevaskeprogrammer på minst 60 grader. Som en siste utvei kan du bruke et klorholdig produkt til en ny rens, men hold gjerne igjen på kloren, siden det er hardt for miljøet.

Eventuelt kan du kontakte en autorisert vvs-installatør til å gå igjennom rørføringen til oppvaskmaskinen, for hvis rør eller vannlåsen ikke er installert riktig, så kan vvs-installatøren løse problemet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Siemens SN636X02AE

✅ Populær blant forbrukerne

Siemens SN636X02AE

Modellen Siemens SN636X02AE er ikke tatt med i eksperttester, men vi har likevel tatt med denne modellen, siden den er svært populær blant forbrukerne. Den er så populær at Siemens SN636X02AE har fått en fin score på 4,6 av 5 stjerner hos nettstedet whiteaway.no.

Forbrukerne fremhever spesielt modellens pris, programmer og brukervennlighet. Legg spesielt merke til at Siemens SN636X02AE hører til blant de brede modellene, med en bredde på rundt 60 cm.

Plass til tolv kuverter

Siemens SN636X02AE er i den større enden av kapasitets-skalaen, fordi modellen kan romme tolv konvolutter. Det er nok for en husholdning på fire personer.

Hvis du både er miljø og økonomi-orientert, så vil Siemens SN636X02AE være et virkelig godt valg, siden modellen koster en del mindre enn andre gode modeller.

På den miljømessige siden er modellen i energiklasse A++, noe som er nest best på markedet. En oppvaskmaskin i denne klassen har derfor mindre strøm- og vannforbruk.

Seks programmer

En av egenskapene til modellen Siemens-SN636X02AE, som forbrukerne også selv fremhever, er de gode programmene. Det er seks av dem og de inkluderer intensiv, auto, øko, hurtig, fest og forhånds-skylling. I tillegg finnes det tre tilleggsfunksjoner og Machine Care, som er et spesielt program, som fjerner fett og kalkavleiringer.

Mange programmer gir mulighet for tilpasset vask, og det er også mulig å tilpasse innsiden på modellen, siden “innredningen” er fleksibel med både Vario kurvsystem og høydejusterbar overkurv.

Intelligent modell

Siemens SN636X02AE kan virkelig hjelpe forbrukeren godt på vei. Forbrukerne selv synes at modellen er veldig brukervennlig og lett å finne ut av. For ekstra hjelp finnes det blant annet DoseringsAssistent og automatisk All-in-1, som automatisk tilpasser seg typen vaskemiddel.

For å justere mengden vann forhold til mengden service, så er Siemens SN636X02AE også utstyrt med AquaSensor og mengdeSensor, samt den moderne motorteknologien iQdrive, som sørger for at maskinen er energieffektive og lydløs. Lydnivået er nemlig på 48 dB, noe som er lavt. Til sammenligning ligger en normal samtale på 60-65 dB.

Siemens SN636X02AE måler 87,5 cm (makshøyde), 59,8 cm (b), 55 cm (d), og er av typen integrert oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler med Siemens SN636X02AE:
Forholdsvis stor modell med plass til tolv kuverter
Pris- og energivennlig modell i energiklasse A++
Seks programmer og Machine Care som fjerner fett og kalk
Automatisk All-in-1 tilpasser automatisk type oppvaskmiddel
Motorteknologien iQdrive sikrer en strømbesparende og stille arbeidsflyt

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN636X02AE og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Siemens oppvaskmaskiner har fått de beste anmeldelsene?

Siemens SN436W05IS og Siemens SN636X02AE

Hvordan testes Siemens oppvaskmaskinene?

Maskinene vurderes på deres vaske- og tørkeevne samt tidsforbruk av en gjennomført vask. I tillegg ses det også på vann og strømforbruk, støynivå, brukervennlighet og den håndverksmessige utførelsen av maskinens ulike deler.

Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Skalaen for oppvaskmaskiner går fra A+++ som det beste til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en maskin med A+ som et minimum.


Siemens oppvaskmaskin test – Disse kildene har vi brukt:


Råd & Rön 

Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Råd & Rön har foretatt en test av 75 oppvaskmaskiner, hvor det er satt fokus på vaske/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene


Forbrukervurderinger

I tillegg til de ovennevnte testene, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos whiteaway.no, Tretti og Elkjøp. Vi har sett på nærmere på ulike oppvaskmaskiner og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene.


Andre relevante tester

I tillegg til ovennevnte artikkel, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en rekke andre tester med oppvaskmaskiner, blant annet med økt fokus på spesifikke merker og bestemte typer.

Vi har for eksempel utarbeidet en Bosch oppvaskmaskin test der vi spesielt har fokusert på de oppvaskmaskinene fra Bosch, som ekspertene har vurdert som de beste på markedet.

Ønsker du å lese mer om de beste oppvaskmodellene på markedet, uansett merke, så bør du lese vår generelle test med oppvaskmaskiner.

Hvis du trenger en oppvaskmaskin som opptar minimalt med plass, så har Forbrukerliv.no har også utarbeidet en detaljert test av benkoppvaskmaskiner. I alle artiklene får du selvfølgelig e prissammenligning av de ulike produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere i Danmark som er billigst.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere