Siemens oppvaskmaskin test – Finn de beste oppvaskmaskinene fra Siemens

0

I denne artikkelen ser Forbrukerliv.no nærmere på oppvaskmaskiner fra merket Siemens. Oppvaskmaskinene har gått gjennom flere tester, og etter nøye vurderinger har ekspertene vurdert hvilke modeller som er best.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den oppvaskmaskinen som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske motparten Råd & Rön i tillegg til brukervurderinger

Legg spesielt merke til at det kan være snakk om to ulike typer oppvaskmaskiner: integrerte og underbygde modeller, som er både brede og smale. Den underbygde modellen plasseres under benkeplaten ved siden av andre kjøkkenelementer. Derfor leveres denne typen med front, men uten topp og sidevegger.

Den integrert modellen leveres uten front, siden den må integreres med designet på kjøkkenet. Derfor må den ha samme front som resten av dørene på kjøkkenet.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

I denne artikkelen får du:
– En oversikt over de beste oppvaskmaskinene fra Siemens i tillegg til andre alternativer.
– Informasjon om Siemens.
– Guide til hvordan du best kan holde oppvaskmaskinen din ren.
– En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert
.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens SR46M580SK – smal modell

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk 

Siemens SR46M580SK

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Siemens SR46M580SK vil være fordelaktig for mellomstore husholdninger, som foretrekker oppvaskmaskiner som ikke lager for mye lyd. Legg merke til at Siemens-SR46M580SK er en smal modell med en bredde på bare 45 cm.

Fin størrelse for tre-fire personer

Siemens SR46M580SK har en kapasitet på ti kuverter, noe som tilsvarer hva en middels stor familie på tre-fire personer bruker.

Modellen er enkel og intuitiv i bruk og du kan velge mellom seks ulike programmer, der hver av dem tar seg spesielt av serviset. Blant disse er det et intensivt program på 70 grader, et autoprogram på 45-65 grader og et økoprogram på 50 grader.

I tillegg er det også mulig å kjøre et spesielt program til glass på 40 grader, der glass behandles mer forsiktig. Du kan også kjøre et lynprogram, hvis det er dårlig med tid.

God innredning

Siemens SR46M580SK er utformet så fleksibelt som mulig av hensyn til plassbesparelse, så modellen er utstyrt med både VarioFlex-kurver og Vario-bestikkskuff, som begge tar seg av serviset, samtidig som at plassen utnyttes.

Den øverste kurven er også høydejusterbar med den smarte tre-trinns rackMatic. For å være sikker på at du har rett dose med vaskemiddel i oppvaskmaskinen hver gang, er Siemens SR46M580SK også utstyre med en doseringsassistent, som automatisk klarer doseringen.

Den nyeste teknikken

Siemens SR46M580SK er i forkant med den nyeste teknologien, slik at den kan gi bedre og mer effektiv vask. For å fremme effektiviteten er modellen utstyrt med DuoPower, som er en dobbel spylearm. Det er både AquaSensor og mengdesensor som sørger for at maskinen alltid vasker med riktig mengde vann forhold til mengden med service.

I tillegg er Siemens SR46M580SK utstyrt med iQdrive-teknologi som sørger for strømbesparende og rolig motorteknologi. Siemens SR46M580SK lager heller ikke så mye lyd, siden lydnivået kun er på 44 dB.

Hvis du ikke har så mye erfaring med oppvaskmaskiner og fylling av både salt og skyllemiddel, er Siemens SR46M580SK også et godt valg, siden modellen selv har en elektronisk indikator for både mangel på salt og mangel av skyllemiddel.

Siemens SR46M580SK måler 87,5 cm (makshøyde), 44,8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SR46M580SK:
🔵 Kapasitet på ti kuverter
🔵 Seks ulike programmer
🔵 Fleksibelt innrettet med VarioFlex-systemet
🔵 Effektiviteten er god med DuoPower, AquaSensor og mengdeSensor
🔵 Stille modell med iQdrive-teknologi


Siemens SN457S16MS

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens SN457S16MS

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet 75 forskjellige oppvaskmaskiner, både brede og smale modeller. I denne testen finner du også modellen Siemens SN457S16MS, som er av den brede typen. Ekspertene har testet Siemens SN457S16MS og siden modellen gjør det veldig bra, har forbrukerrådet valgt å gi den en topplassering.

Romslig og miljøvennlig modell

Siemens SN457S16MS hører til blant de største modellene på markedet med en kapasitet på 14 kuverter. Det vil være nok for en husholdning på fire til seks personer. Hvis du vasker ofte er det en god idé å investere i en romslig modell, også av hensyn til miljøet.

Siemens SN457S16MS er også en miljøvennlig modell med markedets beste energiklasse A+++. Siemens SN457S16MS vil også være et godt valg for enhver miljøbevisst forbruker.

Sju programmer

I tillegg til å ha god plass, så har Siemens SN457S16MS mulighet til å tilpasse de ulike oppvaskene. Modellen har nemlig sju ulike programmer, som er intensiv, auto, øko, to hurtigfunksjoner, glass og forhåndsskylling.

I tillegg kommer fire ekstra funksjoner, inkludert Shine & Dry, som fokuserer på å fjerne matthet og sørger for at det ikke er igjen flekker, ved å skylle serviset ekstra godt for såperester.

Siemens SN457S16M har funksjonen Zeolith-tørking, som sørger for at tørkingen skjer effektivt gjennom mineralet zeolit, som absorberer fuktighet og gjør det om til varme, som brukes til å tørke serviset.

Kontrollere maskinen med en app

Siemens SN457S16MS tilhører de moderne hvitevarene, som kan styres med smarttelefonen. Funksjonen kalles HomeConnect, noe som betyr at du kan overvåke oppvaskmaskinen HomeConnect-appen.

Innredningen hos Siemens SN457S16MS er også utformet med nytenkning i tankene. Med VarioFlex-kurver og VarioDrawer-systemet har det vært ekstra fokus på å skape så mye plass som mulig.

Siden bestikkskuffen er plassert øverst, blir det mer plass i bunnen, hvor det kan plasseres flere tallerkener. Siemens SN457S16MS har også en fin TFT-skjerm med tydelige symboler og tekst med timerfunksjon og emotionLight. Den har to lysdioder på toppen av døråpningen som lyser opp oppvaskmaskinen innvendig med et kjølig blått lys. Lyset slås på automatisk når døren åpnes og deaktiveres igjen når den lukkes.

Siemens SN457S16MS måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SN457S16MS:
🔵 Stor og bred modell med plass til 14 kuverter
🔵 Miljøvennlig modell i energiklasse A+++
🔵 Sju forskjellige programmer
🔵 Modellen har Zeolith-teknologi for bedre tørking
🔵 Kan styres med HomeConnect-appen

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN457S16MS og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SR46M280SK

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

siemens-sr46m280sk

Siemens SR46M280SK er en god anskaffelse, hvis du ikke har mye plass på kjøkkenet eller på grovkjøkkenet, for det er snakk om en smal modell med en bredde på bare 45 cm.

Kapasitet på ti kuverter med fleksibel innredning

Siemens SR46M280SK er ideell for mindre kjøkken eller mindre husholdninger. Modellen har en kapasitet på ti kuverter, noe som tilsvarer forbruket til en husstand på tre-fire personer. Modellen har ytterligere fordeler hvis du er miljøbevisst, for med en energiklasse på A+, ligger modellen mot den gode enden av skalaen.

Med en mindre modell er det viktig å ha en fleksibel innredning. Takket være kurvsystemet VarioFlex og Variobestikk-skuffen øverst, kan du dra nytte av plassen på best mulig måte. Siden bestikket er plassert på toppen, så er det ekstra mye plass til for eksempel tallerkener nederst.

Seks programmer

Selv om Siemens SR46M280SK er en mindre modell, så er det ikke spart på funksjonene. Modellen har nemlig seks ulike programmer, som er standard for mange oppvaskmaskiner fra Siemens. Den har programmene intensiv, auto, øko, glass, hurtig og forhåndsskylling.

Du kan med fordel bruke forhåndsskylling, hvis serviset er veldig skittent og glass, hvis oppvasken må være ekstra forsiktig med fokus på å polere glassene så mye som mulig.

I tillegg kommer ekstrafunksjoner som IntensivZone, VarioSpeed og ekstra tørking. Tørkingen er spesielt viktig, siden denne prosessen hjelper til med å fjerne vann og såpe-striper og flekker effektivt.

Brukervennlig og sikker modell

Siemens SR46M280SK er enkel i bruk, og modellen forteller selv når det er på tide å fylle på nytt salt og skyllemiddel. Dette vises tydelig på skjermen som er enkel å lese og forstå. Her finner du også informasjon om vaske-programmene, samt en indikasjon på gjenværende tid i minutter, som gir deg en oversikt over når den nåværende syklusen er ferdig.

Det er også tenkt på sikkerhet med Siemens SR46M280SK, siden det både er AquaStop, som skal sikre at det ikke oppstår lekkasjer og to former for barnesikring: En mekanisk barnesikring av døren og en elektronisk barnesikring av panelet/skjermen.

Siemens SR46M280SK måler 87,5 cm (makshøyde), 44,8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SR46M280SK:
🔵 Smal modell med rom for ti kuverter
🔵 Energiklasse A+
🔵 Fleksibel innretning med VarioFlex-kurvsystem
🔵 Seks programmer, samt mulighet for ekstra tørkefunksjon
🔵 En sikker modell med AquaStop og barnesikring


Siemens SN436S05IS

✅ Populær blant forbrukerne

Siemens SN436S05IS

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 499,00 Kr. 0,00 Kr. 5 499,00 Kr. Les mer
6 995,00 Kr. 0,00 Kr. 6 995,00 Kr. Les mer
8 399,00 Kr. 0,00 Kr. 8 399,00 Kr. Les mer

 

Modellen Siemens SN436S05IS er ikke er inkludert i testene, men vi har likevel tatt modellen med i denne artikkelen, siden den er svært populært blant forbrukere som benytter seg av den hver dag.

På siden Whiteaway.no har modellen fått 4,8 av 5 stjerner, og det er spesielt modellens stabilitet, gode innredning, brukervennlighet kontroll og støysvake motor som forbrukerne fremhever. Legg merke til at Siemens SN436S05IS er en bred modell med en bredde på rundt 60 cm.

Romslig og miljøvennlig

Siemens SN436S05IS er blant de romsligste oppvaskmaskinene og har en kapasitet på 13 kuverter. Det vil være nok for en husholdning på fire til fem personer.

Modellen vil også være et godt valg hvis du er miljøbevisst, for Siemens SN436S05IS er i den absolutt beste energiklassen, som er A+++. Det betyr at modellen både har et fornuftig strøm- og vannforbruk.

Mange av forbrukerne understreker at de er glad for at modellen er stille, og med et støynivå på 46 DB er også støyen i den lavere enden av skalaen.

Programmer med fokus på hygiene

Siemens SN436S05IS har seks ulike programmer som innebærer den vanlige intensiv, auto, øko, glass, hurtig og forhåndsskylling, men det er også mulig å fokusere ekstra på hygienen med den ekstra funksjonen HygienePlus.

HygienePlus er spesielt bra for beholdere, skjærebrett og utstyr som har vært i kontakt med mange bakterier, men også til for eksempel tåteflasker, hvor det er svært viktig at hygienen er på topp.

Under den siste skyllingen beholdes det nemlig en høy gjennomsnittstemperatur på 70 grader i ti minutter, noe som dreper 99,9% av alle bakteriene.

God innredning

Siemens SN436S05IS sin høye kapasitet kommer først og fremst på grunn av den fleksible innredningen. Kurvsystemet VarioFlex og bestikk-kurven er godt plassert, og en smart beholder til vinglass som sørger for å passer ekstra godt på skjøre glass med stett.

Du kan sette fire vin eller champagneglass i spesialbeholderen, slik at de får ekstra beskyttelse. Siemens SN436S05IS er både effektiv i innredningen og i under selve oppvasken, for modellens innebygde AquaSensor og mengdeSensor vurderer selv hvor mye vann som er nødvendig i forhold til mengden. Det reduserer også vannsvinn.

Det er også en god skjerm på Siemens SN436S05IS, som både er informativ og lett å lese, og her kan du styre og overvåke programmene.

Som en praktisk ekstrafunksjon er modellen utstyrt med en timer-funksjon, noe som betyr at du kan programmere når oppvasken skal starte.

Du kan for eksempel programmere maskinen til å starte noen timer før du stå opp, så når du går ut av sengen om morgenen, vil det være ren service.

Siemens SN436S05IS måler 87,5 cm (makshøyde), 59.8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SN436S05IS:
🔵 Stor kapasitet med 13 kuverter
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Seks programmer pluss HygienePlus
🔵 AquaSensor og mengdeSensor som effektiviserer oppvasken
🔵 Timer-funksjon som gjør at du kan programmere oppvasken

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN436S05IS og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SN436W05IS

✅ Populær blant forbrukerne

Siemens SN436W05IS

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
5 255,00 Kr. 0,00 Kr. 5 255,00 Kr. Les mer
6 499,00 Kr. 0,00 Kr. 6 499,00 Kr. Les mer

 

Flere modeller i denne artikkelen har blitt inkludert i eksperttestene. Dette gjelder også for modellen Siemens SN436W05IS, som allikevel har fått plass i artikkelen, siden modellen er en klar forbrukerfavoritt.

Vi har sett på hva forbrukere hos Whiteaway.no sier om modellen, og her fremheves både funksjonalitet og brukervennlighet. Siemens SN436W05IS er så populær at den har fått 4,5 av 5 stjerner. Legg merke til at Siemens SN436W05IS er en bred modell med bredde på 60 cm.

Bra for store husholdninger

Siemens SN436W05IS er en veldig romslig modell med en kapasitet på 13 kuverter. Derfor passer modellen godt inn i en større husholdning på mellom fire og fem personer, slik at de ikke behøver å vaske opp flere ganger om dagen.

Med den fleksible innredningen, er det mulig å utnytte hele plassen, blant annet på grunn av kurvsystemet med VarioFlex-designet, en flyttbar bestikk-kurv i den nederste kurven og en høydejusterbar overkurv med tre-trinns rackMatic.

Modellen har også en spesiell holder for vin og champagneglass med lange stett, som sikrer at disse typer glass holdes godt festet under vask.

Måler vann og mengde selv

Siemens SN436W05IS er en intelligent oppvaskmaskin som gjennom sensorer som AquaSensor og mengdeSensor kan måle hvor mye vann som må tas inn for å gi et optimalt vaskeresultat i forhold til mengden av service.

Videre har Siemens SN436W05IS seks ulike programmer som intensiv, auto, glass, hurtig, forhåndsskylling og øko.

Øko-programmet vil være fordelaktig for en miljøbevisst forbruker, og generelt vil denne type forbruker også være glade for Siemens SN436W05IS, siden modellen er i energiklasse A+++, noe som er markedets absolutt beste.

Fokus på hygiene

Det er uunngåelig med bakterier i forbindelse med matlaging, og det er viktig å komme disse bakteriene til livs gjennom både skikkelig rengjøring og høye temperaturer.

Siemens SN436W05IS sin tilleggsfunksjon HygienePlus sørger derfor for en grundig rengjøring etterfulgt av en siste skylling på ti minutter, hvor temperaturen ikke faller under 70 grader. Da blir 99,9 prosent av de gjenværende bakteriene drept.

Noe av det forbrukerne spesielt fremhever på Siemens SN436W05IS, er modellens brukervennlighet.

Modellen er utstyrt med en god skjerm, der du kan kontrollere og overvåke programmer og vask, og det er også en timer med forsinket-funksjon, slik at du kan programmere et vaskeprogram til å kjøre på det tidspunktet som passer husholdningen best.

Siemens SN436W05IS måler 87,5 cm (makshøyde), 59,8 cm (b) 57,3 cm (d), og er av typen som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Siemens SN436W05IS:
🔵 Stor kapasitet med 13 kuverter
🔵 Fleksibelt system med VarioFlex-kurver sitt fleksible system og en spesiell holder for vinglass
🔵 Effektiv oppvask med AquaSensor og mengdeSensor
🔵 Miljøvennlig i energiklasse A+++, samt øko-program
🔵 HygienePlus fjerner 99,9 prosent av bakteriene

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN436W05I og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SR65E004EU

✅ Populær blant forbrukerne – smal modell 

Siemens SR65E004EU

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Modellen Siemens SR65E004EU har ikke vært med i de forskjellige eksperttestene, slik som flere av de andre modellene. Vi har likevel valgt å ta med modellen, siden den er populær blant forbrukerne og har en imponerende score på 4,8 av 5 stjerner hos whiteaway.no.

Forbrukerne fremhever spesielt at den har god vaskeevne, innredning og en god tilhørende bruksanvisning. Vær oppmerksom på at Siemens-SR65E004EU er en smal modell, som bare tar opp 45 cm i bredden.

Smal modell for små kjøkken

Siemens SR65E004EU hører til blant de smale oppvaskmaskinene. Med en bredde på 45 cm er den cirka 15 cm smalere enn de store modellene. Plassen er derfor ikke så stor, men på den annen side er modellen fin hvis du ikke har så mye plass på kjøkkenet.

Siemens SR65E004EU kan romme ni kuverter, noe som passer til en liten husholdning på cirka tre personer.

Færre men gode programmer

Med mindre bredde sørger Siemens SR65E004EU for å utnytte plassen så mye som mulig med VarioFlex sitt kurvsystem og en høydejusterbar overkurv. Den har også en variabel bestikk-kurv i den nederste kurven.

Modellen har færre programmer enn større modeller, men den har fortsatt fem programmer, som inkluderer intensiv, auto, øko, party og forhåndsskylling. Bruk gjerne intensiv, når det er behov for å vaske ved svært høye temperaturer (for eksempel ved kontakt med mange bakterier), siden programmet vasker på 70 grader.

For å sikre en så optimalt en vask opp som mulig, som også tar hensyn til vannforbruk, har Siemens SR65E004EU både AquaSensor og mengdeSensor som justerer vannmengden i forhold til mengden med servise. Modellen er også miljøvennlig i energiklasse A+, noe som ligger i den gode enden av skalaen.

Overskuelig model

Forbrukerne synes Siemens SR65E004EU er en håndterlig modell i mindre design, som er enkel i bruk. Forbrukerne liker også bruksanvisningen som følger med, og synes den gir svar på de vanligste spørsmålene.

Modellen er fin å se på, og har en fin detalj, med blått lys som lyser ned på gulvet, når den er i bruk. Det finnes en god skjerm på forsiden, som både opplyser om programmer og vask, og en tidtaker som gjør det mulig å bruke forsinket start-funksjon.

Du får beskjed når det er tid for å fylle på med salt og skyllemiddel. Dette vises gjennom en elektronisk indikator, og som en ekstra sikkerhet er modellen også utstyrt med AquaStop, som forhindrer eventuelle lekkasjer.

Siemens SR65E004EU måler 87,5 cm (makshøyde), 44,8 cm (b), 55 cm (d), og er av typen integrert oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler med Siemens SR65E004EU:
🔵 Smal modell med plass til ni kuverter
🔵 Fleksibelt innrettet med VarioFlex-kurver og høydejusterbar kurv øverst
🔵 Fem ulike programmer
🔵 Med AquaSensor og mengdeSensor for effektiv vask uten søl
🔵 God bruksanvisning er inkludert


Siemens SN636X02AE

✅ Populær blant forbrukerne

Siemens SN636X02AE

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 599,00 Kr. 0,00 Kr. 4 599,00 Kr. Les mer
5 080,00 Kr. 0,00 Kr. 5 080,00 Kr. Les mer
5 080,00 Kr. 0,00 Kr. 5 080,00 Kr. Les mer

 

Modellen Siemens SN636X02AE er ikke tatt med i eksperttester, men vi har likevel tatt med denne modellen, siden den er svært populær blant forbrukerne. Den er så populær at Siemens SN636X02AE har fått en fin score på 4,6 av 5 stjerner hos nettstedet whiteaway.no.

Forbrukerne fremhever spesielt modellens pris, programmer og brukervennlighet. Legg spesielt merke til at Siemens SN636X02AE hører til blant de brede modellene, med en bredde på rundt 60 cm.

Plass til tolv kuverter

Siemens SN636X02AE er i den større enden av kapasitets-skalaen, fordi modellen kan romme tolv konvolutter. Det er nok for en husholdning på fire personer.

Hvis du både er miljø og økonomi-orientert, så vil Siemens SN636X02AE være et virkelig godt valg, siden modellen koster en del mindre enn andre gode modeller.

På den miljømessige siden er modellen i energiklasse A++, noe som er nest best på markedet. En oppvaskmaskin i denne klassen har derfor mindre strøm- og vannforbruk.

Seks programmer

En av egenskapene til modellen Siemens-SN636X02AE, som forbrukerne også selv fremhever, er de gode programmene. Det er seks av dem og de inkluderer intensiv, auto, øko, hurtig, fest og forhånds-skylling. I tillegg finnes det tre tilleggsfunksjoner og Machine Care, som er et spesielt program, som fjerner fett og kalkavleiringer.

Mange programmer gir mulighet for tilpasset vask, og det er også mulig å tilpasse innsiden på modellen, siden «innredningen» er fleksibel med både Vario kurvsystem og høydejusterbar overkurv.

Intelligent modell

Siemens SN636X02AE kan virkelig hjelpe forbrukeren godt på vei. Forbrukerne selv synes at modellen er veldig brukervennlig og lett å finne ut av. For ekstra hjelp finnes det blant annet DoseringsAssistent og automatisk All-in-1, som automatisk tilpasser seg typen vaskemiddel.

For å justere mengden vann forhold til mengden service, så er Siemens SN636X02AE også utstyrt med AquaSensor og mengdeSensor, samt den moderne motorteknologien iQdrive, som sørger for at maskinen er energieffektive og lydløs. Lydnivået er nemlig på 48 dB, noe som er lavt. Til sammenligning ligger en normal samtale på 60-65 dB.

Siemens SN636X02AE måler 87,5 cm (makshøyde), 59,8 cm (b), 55 cm (d), og er av typen integrert oppvaskmaskin.

Utvalgte fordeler med Siemens SN636X02AE:
🔵 Forholdsvis stor modell med plass til tolv kuverter
🔵 Pris- og energivennlig modell i energiklasse A++
🔵 Seks programmer og Machine Care som fjerner fett og kalk
🔵 Automatisk All-in-1 tilpasser automatisk type oppvaskmiddel
🔵 Motorteknologien iQdrive sikrer en strømbesparende og stille arbeidsflyt

Nedenfor kan du se en presentasjon av Siemens SN636X02AE og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Andre testvinnere – Alternativer til oppvaskmaskiner fra Siemens

Ovenfor har vi gått igjennom flere oppvaskmaskiner fra Siemens som i ulike tester har fått toppkarakterer av eksperter, eller som er svært populære blant forbrukerne.

I tillegg til disse oppvaskmaskinene fra Siemens, er det også mange andre gode modeller på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, så vil vi i dette avsnittet gå igjennom tre oppvaskmaskiner fra merket Bosch.

Bosch og Siemens topper de fleste lister når det utføres tester av oppvaskmaskiner. Derfor har vi fokusert på disse to merkene i denne artikkelen. Det bør nevnes at de to merkene har slått sammen sine hvitevare-avdelinger, noe som også betyr at kvaliteten på de to merkevarene er svært like.


Bosch SMU46CI02S

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch SMU46CI02S opvaskemaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Både det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet en rekke oppvaskmaskiner, henholdsvis 52 og 75 ulike modeller. Begge forbrukerrådene har inkludert modellen Bosch SMU46CI02S.

Ekspertene er imponert over Bosch SMU46CI02S, og begge forbrukerrådene kårer Bosch SMU46CI02S som testvinner. Legg merke til at Bosch SMU46CI02S er en bred modell med bredde på rundt 60 cm.

Bra både for vask og tørking

Bosch SMU46CI02S er en moderne oppvaskmaskin, som er utstyrt med seks ulike programmer for å klare oppvasken. Den har både intensiv, auto, øko, super, glass og forhåndsskylling. I tillegg er det tilleggsfunksjoner som HalfLoad, noe som er nyttig hvis du ikke fyller opp maskinen helt og ExtraDry, som kan brukes hvis du ønsker helt tørt service.

Det er et generelt stort fokus på tørking hos Bosch SMU46CI02S, siden modellen har et innebygd Zeolith-system som sikrer en grundig tørking. Zeolit er et naturlig mineral, som forvandler fuktighet til varme. Bosch SMU46CI02S er også en stor og romslig modell med plass til 13 kuverter.

Miljøvennlig modell

Bosch SMU46CI02S har som nevnt et økoprogram for å ta hensyn til miljøet. Dette programmet vil sikre at det blir brukt mindre vann og strøm, så hvis du bruker oppvaskmaskinen hver dag, blir det raskt en besparelse.

Økoprogrammet bruker flere liter vann mindre enn andre programmer, og strømforbruket er også flere kWh mindre. Bosch SMU46CI02S sitt hensyn til miljø kan også sees på markedets beste energiklasse, som er A+++.

For at maskinen ikke skal stå på lenge etter bruk, så har modellen også en innebygd funksjon som gjør at den skrur seg av selv når programmet er ferdig.

Fleksibel innredning

Bosch SMU46CI02S er en støysvak modell, noe som er veldig bra hvis kjøkkenet ligger i nærheten av rom hvor husstanden oppholder seg.

Lydnivået er på bare 48 dB, noe som betyr at du knapt kan høre den. I tillegg er Bosch SMU46CI02S en oppvaskmaskin med mange funksjoner, og modellen er svært fleksibelt med plassen, siden den har Vario kurvsystem og høydejusterbar overkurv. Hvis du for eksempel ikke har bruk for mange rader med tallerkener, så kan tallerkenradene i underkurven klappes sammen.

Både den øvre og den nedre spylearmen kan kobles fra, og en barnesikring på døren gjør at du kan bruke oppvaskmaskinen, selv når det er små barn tilstede. Døren vil fortsatt være lukket, selv når programmet er slutt med ServoLås-system.

Hvis du vil planlegge oppvasken, så er Bosch SMU46CI02S også utstyrt med en forsinket start-funksjon.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av type som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CI02S:
🔵 God kapasitet med plass til 13 kuverter
🔵 Seks programmer pluss tilleggsfunksjoner som HalfLoad
🔵 Fokus på tørking med Zeolith-systemet
🔵 Miljøvennlig modell med økoprogram i energiklasse A+++
🔵 Modellen er sikker med ServoLås-system og barnesikring

Nedenfor kan du se en presentasjon av Bosch SMU46CI02 og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Bosch SMU46CW02S

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Modellen Bosch SMU46CW02S har blitt testet både av det danske og det svenske forbrukerrådet. Bosch SMU46CW02S imponerer i begge testene og blir kåret som testvinnere begge stedene.

Bosch SMU46CW02S er en romslig modell med fokus på strømsparing og effektiv oppvask og tørking. Legg merke til at Bosch SMU46CW02S er en bred modell med en bredde på 60 cm.

Modell med god plass og allsidige programmer

Bosch SMU46CW02S har stor kapasitet og kan romme 13 kuverter. Det vil passe til en litt større husholdning på fire til fem personer.

Bosch SMU46CW02S vil være et godt valg i en husholdning, hvor det tenkes på miljøet og strømregningen, for modellen er i energiklasse A+++, som er den beste klassen. Det sikrer et lavere strøm- og vannforbruk, og du sparer mye penger over tid.

Blant de seks ulike programmene finner du også et økoprogram, som sparer enda mer vann og strøm. Det finnes også programmer som intensiv, autoprogram på 45-65 grader, et superprogram og et glassprogram samt et skylleprogram, som du kan bruke før hovedvasken, for å fjerne den verste skitten.

Ekstra fokus på tørking

Etter vask er det nødvendig med god tørkeevne, for at serviset skal se pent og vedlikeholdt ut uten flekker og avleiringer. Det kan også være vanskelig å få tørket alle deler helt, men Bosch SMU46CW02S er utstyrt med både ExtraDry og Zeolith-tørkesystem, som utfører oppgaven nøye og sørger for at alle deler blir tørre.

Det gjelder også plastdeler, som ofte forårsaker problemer. Zeolith-systemet er Bosch sitt eget system av mineralet zeolit, som produserer varme når det kommer i kontakt med fuktighet. Varmen brukes deretter til å tørke serviset.

Et annen sterkt fokus på Bosch SMU46CW02S er glassprogrammet. Programmet er så skånsomt at selv delikate krystallglass kan vaskes og tørkes i maskinen, siden det vaskes ved lave temperaturer. Tørkeprosessen er også utvidet og sikrer rene glass uten spor.

Intelligent oppvaskmaskin

Bosch SMU46CW02S hører til blant de moderne, intelligente oppvaskmaskinene med teknologi av høyeste standard. Derfor er det også innebygde sensorer som kan måle både mengde og vann.

AquaSensoren sørger for å registrere hvilke flekker som finnes på serviset, slik at rengjøringen kan tilpasses tilsvarende, og en mengdeSensor gir ekstra vann og strømsparing, slik at vannforbruket justeres etter hvor full oppvaskmaskinen er.

Modellen er i tillegg utstyrt med Machine Care-funksjonen, som er et spesielt program for å fjerne fett og kalk, samt automatisk All-in-1, som tilpasser seg typen oppvaskmiddel.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av type som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CW02S:
🔵 Modell med god plass – kan romme 13 kuverter
🔵 Seks programmer, samt ExtraDry og Zeolitt-teknologi som gir ekstra tørt servise
🔵 AquaSensor og mengdeSensor som effektiviserer oppvasken
🔵 Machine Care-program fjerner fett og kalk
🔵 Automatisk All-in-1 tilpasser type oppvaskmiddel

Nedenfor kan du se en presentasjon av Bosch SMU46CI02 og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Bosch SMU46CB01S

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch SMU46CB01S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer
4 990,00 Kr. 0,00 Kr. 4 990,00 Kr. Les mer

 

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet forskjellige oppvaskmaskiner fra ulike merker og i forskjellige prisklasser, og det danske forbrukerrådet Tænk har testet 52 modeller.

Modellen Bosch SMU46CB01S er inkludert i begge testene, og etter fullført test konkluderer ekspertene med at Bosch SMU46CB01Ser en så god oppvaskmaskin, at den får en bra topplassering på begge steder.  Legg merke til at Bosch SMU46CB01S er en bred modell.

Seks programmer

Bosch SMU46CB01S er en av de større modellene og har plass til rundt 13 kuverter. Den passer lett til et daglig forbruk for en familie på fire-fem personer. Siden Bosch SMU46CB01S har er et stort utvalg av programmer så bruken svært allsidig.

Modellen har seks ulike programmer, alt fra temperaturer på 45 til 70 grader. Den har intensiv, auto, øko, glass, super og forhåndsskylling. Hvis serviset er veldig skittent, kan det være en fordel å bruke programmet for forhåndsskylling, som fjerner den verste skitten før hovedprogrammet starter.

Glassprogrammet er spesiallaget for å ta ekstra godt vare på skjøre glass og gir dem et skånsomt program. For å fjerne skitten, sørger den spesielle Machine Care-funksjonen for å nøye fjerne fett og kalkavleiringer.

Intelligent oppvaskmaskin

Bosch SMU46CB01S er en moderne oppvaskmaskin, som er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og teknikker. Den har blant annet den intelligente AquaSensor, som regulerer rengjøringen selv etter type service og urenheter, slik at det fokuseres på hva slags flekker serviset har for et optimalt resultat.

Mengde-sensoren kan selv registrere hvor full oppvaskmaskin er og tilpasser seg deretter tilsvarende til type program og lengde.

I tillegg er også Bosch SMU46CB01S utstyrt med motorteknologien EcoSilence Drive, som gir en strømbesparende og stille arbeidsprosess, som sikrer at modellen ikke lager så mye støy når den vasker opp. Lydnivået på denne oppvaskmaskinen er satt til bare 46 dB.

Som en ekstra bonus vet Bosch SMU46CB01S selv når det er tid for å fylle på skyllemiddel og salt, og den informerer forbrukeren om dette ved å vide det på skjermen.

På skjermen er det også en timer-funksjon med forsinket start, slik at du kan planlegge og programmere vasken din.

Sikker modell

Selv om du bruker Bosch SMU46CB01S hver dag og har barn i familien, så trenger du ikke å frykte for barnas sikkerhet eller sikkerheten generelt. Modellen har både en AquaStop-funksjon som beskytter mot mulige vannskader ved at vannet automatisk slukker, slik at oversvømmelse og lekkasjer unngås, samt en mekanisk barnesikring på døren og elektronisk barnesikring i panelet.

Det spesielle ServoLås-systemet sikrer trygg håndtering og økt smidighet når døren åpnes og lukkes.

Modellen måler 87,5 cm (makshøyde), 60 cm (b) 55 cm (d), og er av type som kan underbygges.

Utvalgte fordeler med Bosch SMU46CB01S:
🔵 Stor modell med en kapasitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer inklusive specialprogram til glas
🔵 Machine Care sørger for å fjerne fett og kalk
🔵 AquaSensor og mengdeSensor effektiviserer oppvasken
🔵 Sikker modell med AquaStop og ServoLås

Nedenfor kan du se en presentasjon av Bosch SMU46CB01S og dens funksjoner fra forhandleren Whiteaway:


Om Siemens

Siemens ble grunnlagt i 1847 i Tyskland av elektroingeniøren Werner von Siemens og urmakeren Johann Georg Halske. Den første suksessen var oppfinnelsen av en ny og forbedret telegraf.

Helt fra begynnelsen av hadde Siemens fokus på teknologisk utvikling, og selskapet legger spesiell vekt på elektroteknikk. De begynte tidlig å produsere produkter for lyskilder, heiser, trikker, tog, generatorer og telefoner.

Bare noen få år etter at selskapet ble grunnlagt, så spredte Siemens sine produkter seg til utlandet og det ble opprettet datterselskaper i både Petersburg og London. Da Werner von Siemens døde i 1892, forlot han et selskap med 4500 ansatte, som bare fortsatte å vokse oppover 1900-tallet.

I dag fokuserer Siemens både på elektriske apparater som datamaskiner og hvitevarer til den generelle forbrukeren, men også på en lang rekke aktiviteter innen miljø, energi, industri, informasjon, trafikk, bygningsautomatisering, sikringsteknikk og medisinsk utstyr. Selskapets utviklingssentre finner hvert år rundt 10 000 nye oppfinnelser og i dag har de mer enn 62 000 patenter. Selskapet sysselsetter i dag mer enn 50 000 ansatte over hele verden.

Siemens arbeider ut ifra tre kjerneverdier, som danner grunnlaget for måten selskapet drives på. Kjerneverdiene er ansvarlighet, kvalitet og innovasjon: Ansvarlighet som forplikter selskapet til å gjøre etiske og ansvarlige handlinger, dyktighet innen kvalitet, som du ser på produktene og innovasjon, hvor fokuset er på å utvikle nyskapende løsninger som skaper verdier for kundene.

Siemens har ytterligere fokus på troverdighet som leverandør, at de ansatte selv forstår og arbeid ut ifra kjerneverdier og at samfunnet i Siemens blir en etisk ansvarlig partner.

I tillegg til de tre kjerneverdiene så uttrykker Siemens sin misjon med ”Making real what matters”.

siemens logo


Hold oppvaskmaskinen din ren

Hvis du bruker oppvaskmaskinen din ofte eller galt, så den raskt bli litt ekkel. Her forklarer den danske nettsiden Bolius.dk hva du bør være oppmerksom på for å holde oppvaskmaskinen så ren som mulig. Legg spesielt merke til følgende:

🌀 Matrester: Hvis du ikke får fjernet matrester fra serviset før du setter det inn, så kommer det gammel mat med inn i maskinen. Husk å skrape vekk alt overflødig mat først. Skyll det gjerne under springen ved bruk av oppvaskbørsten eller en serviett.

🌀 Programmer: Du bruker ofte for raske programmer slik som quick-programmet, som ikke får høy nok temperatur. Høy temperatur er viktig for å drepe bakterievekst.

🌀 Døren: Du stenger døren etter bruk. En lukket dør betyr at fuktighet forblir i maskinen.

🌀 For mye eller for lite oppvaskmiddel: For mye oppvaskmiddel kan gjøre at det setter seg såperester eller såpefilm på serviset. For lite vaskemiddel vil gjøre at serviset ikke blir ordentlig rengjort, og det kan oppstå bakterievekst i maskinen.

🌀 For mye eller for lite skyllemiddel: Når det gjelder skyllemiddel så er det hovedsakelig glasset det går utover. Både for mye og for lite skyllemiddel vil gi belegg på serviset, og det vil bli mest synlig på glass.

🌀 For mye eller for lite salt: Det samme gjelder for dosering av salt, siden det kan komme en mathinne på serviset, spesielt hvis mengden salt ikke tilpasses i forhold til vannets hardhetsgrad. Det er nemlig salt som binder kalken i vannet. Du kan selv regulere mengden av salt i oppvaskmaskinen og det står hvordan i bruksanvisningen.

🌀Multitabletter: Bruk bare multitablettene hvis vannets hardhetsgrad er under 21 dH, for de kan bare binde kalsium til dette nivået. Hvis hardheten er over 21 dH, bør du bruke salt, oppvaskmiddel og skyllemiddel i stedet.

🌀 Filtre og åpningDu glemmer å rengjøre filtrene og døråpningen regelmessig.

Hvis du ønsker å unngå en skitten oppvaskmaskin, er det lurt å rense maskinen 3-4 ganger i året. Her er delene du bør være spesielt oppmerksom på:

🌀 Silen: Matrester ender opp i silen, så grovsilen bør tømmes en gang i uken. Ta ut silen og rengjør den med oppvaskmiddel. Det fine filteret må rengjøres på samme måte, men det behøver du bare å gjøre 3-4 ganger i året.

🌀 Avløp: Fjern grovsilen og skrubb avløpet med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel.

🌀 Spylearm: Ta ut spylearmen og fjern matrestene med en tannpirker eller lignende. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

🌀 Oppvaskkurv: Ta ut kurven og skrubb den med en børste tilsatt litt oppvaskmiddel, siden mange av disse oppvask-kurvene kan tas ut. Du kan også bruke en tannpirker eller lignende til de plagsomme flekkene, siden det kan være vanskelig å komme til i alle hjørner.

🌀 De indre hjørnene og sidene: Skrubb de indre hjørnene og sidene i oppvaskmaskinen med en børste. Tilsett eventuelt sitronsyre hvis det er alvorlige kalksamlinger.

🌀 Døråpningen: Døren har både sprekker og revner som må rengjøres med en tannbørste og tørkes ren med en mikrofiberklut.

🌀 Avslutt med grytevask: Til slutt bør du kjøre en av maskinens kraftigste programmer ved høy temperatur, for å fjerne spor av smuss. Bruk gjerne gryte-programmet til dette formålet.


Få orden på en stinkende oppvaskmaskin

Danske TV2.dk skriver at det er hjelp å hente hvis du finner ut at oppvaskmaskinen lukter, selv om det ikke er skittent servise i den. Det kan nemlig skyldes at rørføringen er feil, eller at det er søl på innsiden av oppvaskmaskinen. Spesielt fett kan gi dårlig lukt. Følg denne steg for steg-guiden for å komme lukten til livs:

⚙️ Filteret: Start med å rengjøre filteret som er plassert i bunnen av maskinen.

⚙️ Gummilistene: Bruk vann med oppvaskmiddel til å vaske gummilistene. Hvis listene er veldig møkkete, så kan du med fordel skarpere midler, slik som brun såpe. Men bruk gummihansker, siden brun såpe er veldig sterkt.

⚙️ Avkalking: Bruk sitronsyre for å avkalke oppvaskmaskinen. Fyll såpeskuffen med syre og kjøre et program med tom maskin på 60 grader.

⚙️ Kjøre et tomt program: Gør filteret rent igen og kør et program på 60 grader med tom maskine for at få citronsyren helt ud.

⚙️ Gjenta rengjøringen: Rengjør filteret og tørk over gummilistene igjen med rent oppvaskvann.

⚙️ Aldri bland disse produktene: Vær spesielt oppmerksom ved bruk av produkter med klor etter at du har brukt syreholdige produkter som sitronsyre, siden blandingen av disse to kan danne giftige gasser.

Hvis det som står beskrevet ovenfor fungerer, men lukten raskt kommer tilbake, kan det være lurt å kjørevaskeprogrammer på minst 60 grader. Som en siste utvei kan du bruke et klorholdig produkt til en ny rens, men hold gjerne igjen på kloren, siden det er hardt for miljøet.

Eventuelt kan du kontakte en autorisert vvs-installatør til å gå igjennom rørføringen til oppvaskmaskinen, for hvis rør eller vannlåsen ikke er installert riktig, så kan vvs-installatøren løse problemet.


Siemens oppvaskmaskin test – Disse kildene har vi brukt:

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrukerrådet. Her utføres omfattende tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her snakker vi om en test av 52 oppvaskmaskiner med fokus på vaskeevner, tørkeevner, vann- og strømforbruk, tidsforbruk, brukervennlighet og funksjoner.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Råd & Rön har foretatt en test av 75 oppvaskmaskiner, hvor det er satt fokus på vaske/tørkeevne, strøm- og vannforbruk, tidsforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene


Forbrukervurderinger

I tillegg til de ovennevnte testene, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos whiteaway.no, Tretti og Elkjøp. Vi har sett på nærmere på ulike oppvaskmaskiner og sett hva vanlige forbrukere mener om modellene.


Andre relevante tester

I tillegg til ovennevnte artikkel, så har Forbrukerliv.no også utarbeidet en rekke andre tester med oppvaskmaskiner, blant annet med økt fokus på spesifikke merker og bestemte typer.

Vi har for eksempel utarbeidet en Bosch oppvaskmaskin test der vi spesielt har fokusert på de oppvaskmaskinene fra Bosch, som ekspertene har vurdert som de beste på markedet.

Ønsker du å lese mer om de beste oppvaskmodellene på markedet, uansett merke, så bør du lese vår generelle test med oppvaskmaskiner.

Hvis du trenger en oppvaskmaskin som opptar minimalt med plass, så har Forbrukerliv.no har også utarbeidet en detaljert test av benkoppvaskmaskiner. I alle artiklene får du selvfølgelig e prissammenligning av de ulike produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere i Danmark som er billigst.