Juicer Test 2020 – Gjennomgang av testvinnende juicemaskiner

0

Juicer Test: I denne artikkelen finner du markedets beste juicemaskiner. Forbrukerliv.no har undersøkt en rekke skandinaviske tester der ulike eksperter har sammenlignet og testet juicepressere. Vi har samlet de beste testvinnerne i denne artikkelen så du enkelt og kjapt får oversikt over hvilke juicere som har utmerket seg. Vi har gjennomgått det danske Forbrukerrådet Tænks test av juicere, der 20 juicere ble testet.

Vi har også sett nærmere på hva Sveriges største testmagasin Råd & Rön anbefaler etter å ha testet 26 forskjellige juicere. TV2 Norge og TV2 Danmark har laget TV-program der de tester ulike modeller, og den store norske nettavisen Dinside.no har også testet juicere. Alle disse testene har vi tatt med her, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Denne juicer testen inneholder:

🔸 Gjennomgang av testvinnende juicemaskiner.
🔸 Guide til hvordan du får mest mulig ut av juicemaskinen.
🔸 Gjennomgang av alle kilder vi har undersøkt. 

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Braun Multiquick 5 J500

✅ Testvinner hos danske Forbrugerrådet Tænk.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 066,00 Kr. 0,00 Kr. 1 066,00 Kr. Les mer
1 185,00 Kr. 0,00 Kr. 1 185,00 Kr. Les mer
1 185,00 Kr. 0,00 Kr. 1 185,00 Kr. Les mer
1 185,00 Kr. 0,00 Kr. 1 185,00 Kr. Les mer

 

Denne juiceren fra Braun er en flott og veldesignet maskin med motorkraft på 900W. Den får ros for å være støysvak, 68 dB, og samtidig lage god juice både raskt og effektivt.

Også her kan alle delene vaskes i oppvaskemaskinen. Modellen har AntiDrypp-funksjon, så det drypper ikke saft ned på bordet etter bruk.

En av fordelene ved denne modellen er evnen til å lage juice raskt. Maskinen har en turbofunksjon som gjør at den arbeider høyeffektivt. Saftsentrifugen kan gi deg et glass frisk fruktjuice på bare 15 sekunder. Den kan produsere opptil 1 liter juice på under 1 minutt, så den er en av de raskeste presserne på markedet.

Juiceren har 2 hastigheter, 1 rustfritt stålfilter og en kanne på 1,25 liter. Maskinen er lett å rengjøre og det følger med en praktisk børste som gjør det lett å fjerne fruktkjøtt som sitter fast.

Denne modellen har også et bredt påfyllsrør på 75 mm så du enkelt kan putte hele frukter og grønnsaker i maskinen.


Bosch MES25A0

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
“Godt kjøp” hos danske Tænk.dk

Bosch-MES25A0 juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 049,00 Kr. 0,00 Kr. 1 049,00 Kr. Les mer
1 135,00 Kr. 0,00 Kr. 1 135,00 Kr. Les mer
1 215,00 Kr. 0,00 Kr. 1 215,00 Kr. Les mer
1 965,00 Kr. 0,00 Kr. 1 965,00 Kr. Les mer

 

Bosch MES25A0 er en anmelderrost juicer med motoreffekt på 700 W.

Juiceren fra Bosch har lavere motorkraft enn de andre testvinnerne her i artikkelen. Den er likevel bygd svært bra, og dette veier opp for lavere effekt. Den gode juicekvaliteten er en av tingene som ekspertene fremhever. Maskinen er lett å rengjøre fordi alle avtakbare deler kan gå i oppvaskmaskinen. Denne har også bredt påfyllsrør som gjør det enkelt å bruke hele frukter og grønnsaker i maskinen.

Juiceren har dryppstopp og kan kjøre med 2 tempoer. Det følger med en juicekanne på 1,25 liter med skumskiller og en børste til rengjøring.


Philips HR1855

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips HR1855

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
990,00 Kr. 0,00 Kr. 990,00 Kr. Les mer

 

Philips HR1855 skiller seg ut i mengden på ett område. Maskinen har det nyskapende juicepressesystemet QuickClean, som betyr at du kan presse opptil 2 liter juice før du må tømme fruktkjøttbeholderen. Dette gjør maskinen ekstremt effektiv og sparer tid ved å ikke måtte tømme tanken flere ganger. Produsenten lover i tillegg at rengjøringen bare vil ta 1 minutt.

Motoren er på 700 watt, og maskinen har et ekstra stort påfyllingsrør som måler 75 mm og gjør at du kan presse både større og mindre frukter. Selve påfyllingstrakten kaller Philips for XL. Du trenger ikke kutte frukt/grønnsaker – det klarer maskinen for deg.

Materialene på Philips HR1855 er stilrene og glatte i overflaten. Det betyr at du enkelt kan gjøre den ren, og de ulike delene kan vaskes i oppvaskmaskin. Denne maskinen får også en fin vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk. Her får ytelse, brukervennlighet og energiforbruk toppkarakter.

Imidlertid må du være klar over at maskinen kan lage litt støy under bruk, men prisen tatt i betraktning er den i den rimeligste enden av spekteret. Det er godt anvendte penger å kjøpe denne maskinen fra Philips.

Denne videoen viser hvordan maskinen presser juice av fruktene:

https://www.youtube.com/watch?v=sYlHpMgSGzc

Philips HR1836

✅ 4,4 av 5 stjerner hos Amazon basert på 601 brukeranmeldelser
✅ God bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk

Philips-HR1836

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
840,00 Kr. 0,00 Kr. 840,00 Kr. Les mer
955,00 Kr. 0,00 Kr. 955,00 Kr. Les mer

 

Modellen Philips HR1836 er blitt testet av det danske forbrukerrådet Tænk. De har vurdert juiceren i forhold til holdbarhet, funksjoner og yteevne. Modellen har klart seg godt, og det danske forbrukerrådet har gitt juicemaskinen en god vurdering.

Philips HR1836 er også en brukerfavoritt som har fått 4,4 av 5 stjerner av forbrukerne på Amazon. Forbrukerne er imponerte over modellen og gir den gode anmeldelser både når det kommer til yteevne og når det gjelder rengjøring av juiceren.

Denne modellen er enkel og kompakt med et grått design. Juicemaskinen er laget av plastikk og aluminium og passer godt inn på de fleste kjøkken uansett om den skal stå fremme på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Interaktiv pressing og fruktkjøttbeholder 

Philips HR1836 har en 500 Watt motor samt et påfyllingshull på 55 millimeter. Man kan presse harde frukter og grønnsaker med denne modellen, men man må imidlertid kutte store frukter og grønnsaker i mindre biter slik at de kan presses ned i maskinen.

Med Philips HR1836 er det mulig å presse opptil 1,5 liter juice på én gang uten å tømme fruktkjøttbeholderen. Ved pressing av juice ender fruktkjøttet i en beholder som rommer 1 liter.

Det er mulig å følge med under hele prosessen da både lokket og fruktkjøttbeholderen er gjennomsiktige. Slik kan man se når beholderen er full og det er på tide å tømme den.

På grunn av modellens kompakte størrelse vil den ikke oppta særlig mye plass i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken.

Denne juiceren gir også brukeren mulighet til å presse juice rett ned i et glass på maksimum 12 centimeter. Hvis man plasserer glasset rett under kranen så vil juicen presses ned i glasset slik at man kan drikke den med én gang.

Hos det danske forbrukerrådet Tænk har maskinen fått en god vurdering da den får gode karakterer for brukervennlighet, rengjøring og yteevne.

Enkel rengjøring og dryppstoppfunksjon

Denne modellen skiller seg ut ved at den har et teknologisystem kalt QUICKClean. Juicemaskinen har fokus på en rask og enkel rengjøring – det sies at dette kan foretas på kun 1 minutt på grunn av maskinens glatte overflater og innebygde fruktkjøttbeholder. Alle de avtakbare delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Philips HR1836 er også utstyrt med en dryppstoppfunksjon. Det betyr at man er sikret en ren kjøkkenbenk når funksjonen aktiveres ved å vri på helletuten. Kjøkkenbenken blir derfor ikke full av juice.

Brukerne fra Amazon elsker den enkle og raske rengjøringen – noe som går igjen i alle de positive anmeldelsene.

Flere av forbrukerne påpeker imidlertid at man bør være oppmerksom på at selve maskinen er litt for liten dersom man er en stor familie. Den er også litt mer ustabil i forhold til større maskiner på markedet. Det er likevel overveiende positive anmeldelser som beskriver juicemaskinens funksjoner og yteevne, og det bekrefter at den lager velsmakende juice.

Philips HR1836 spesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 500 Watt
🔴 Kannekapasitet: 0,5 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 1 liter
🔴 Påfyllingshull: 55 millimeter
🔴 Vekt: 1,86 kilo

Fordeler ved Philips HR1836:
🔵 Liten og kompakt
🔵 Enkel rengjøring
🔵 Dryppstoppfunksjon
🔵 God motor i forhold til størrelsen
🔵 Kan presse harde frukter og grønnsaker


Slow juicere


Omega The Cube Juicer

✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com

Omega-The-Cube-Juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 749,00 Kr. 0,00 Kr. 3 749,00 Kr. Les mer
3 749,00 Kr. 0,00 Kr. 3 749,00 Kr. Les mer
6 055,00 Kr. 0,00 Kr. 6 055,00 Kr. Les mer

 

Omega The Cube Juicer kan raskt kjennes igjen på grunn av designet. Dette er en elegant og moderne juicemaskin som er laget for å kunne stå fremme på kjøkkenbenken. Når man ikke bruker maskinen kan man folde den sammen til en rund kube hvor alt tilbehøret oppbevares inni.

Modellen er blitt testet og anmeldt av ekspertene fra det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com. Her har de gitt juiceren 4 av 5 stjerner fordi de er imponerte over hvor raskt og enkelt man kan pakke bort juicemaskinen – i tillegg til modellens evne til å produsere velsmakende nypresset juice.

God til alle slags frukter og grønnsaker

Omega the Cube Juicer har en motor på 200 Watt. Det holder til å presse harde ingredienser som gulerøtter, men også mykere ingredienser som for eksempel tomater.

Motoren jobber med80 omdreininger i minuttet – derfor betegnes denne modellen som en slow juicer. Den langsomme hastigheten er nøkkelen til maskinens evne til å bevare enzymer og næringsstoffer i både frukt og grønnsaker.

Motorens lave omdreiningstall bryter forsiktig celleveggene i ingrediensene slik at næringsstoffene fremdeles bevares i juicen. Dette er grunnen til at juice lages ved hjelp av «tyggemetoden» da dette er mer stabilt og gjør at juicen kan holde lenger (opptil 2-3 dager).

Flere hastighetsinnstillinger

Med Omega the Cube Juicer er det mulig å justere hastigheten og trykket som brukes til å trekke juicen ut av ingrediensene. Når man juicer hardere ingredienser som krever mer trykk kan man skru opp hastigheten – mens mykere ingredienser trenger lavere hastighet.

Det er valgfritt om man vil bruke denne innstillingen eller ikke, men som Cnet.com beskriver er det effektivt dersom man vil lage best mulig juice.

Denne modellen har en kapasitet på opptil 950 milliliter. I tillegg til dette kan man sette maskinens avtakbare deler i oppvaskmaskinen slik at rengjøringen kan foretas raskt og enkelt.

Ved bruk av Omega the Cube Juicer er det også mulig å lage mer enn bare juice. Den kan nemlig brukes som en kjøkkenmaskin til å lage for eksempel pasta, brødpinner og nøttesmør.

Ekspertene fra Cnet.com elsker denne modellen og dens smarte egenskaper. De mener imidlertid at maskinen veier ganske mye – derfor bør man være oppmerksom på dette før man investerer i modellen.

Omega the Cube Juicerspesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 3
🔴 Motoreffekt: 200 Watt
🔴 Kannekapasitet: 950 milliliter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 950 milliliter
🔴 Omdreininger per minutt: 80
🔴 Vekt: 9,1 kilo

Fordeler ved Omega the Cube Juicer:
🔵 Oppbevaring av tilbehør i kuben
🔵 3 mulige hastigheter
🔵 Mulig å lage mer enn bare juice
🔵 Bevarer næringsstoffene
🔵 Kan foldes sammen


Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer 

✅ Anbefalt som en av markedets beste av den danske juiceeksperten Mads Bo

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 949,00 Kr. 0,00 Kr. 2 949,00 Kr. Les mer
3 859,00 Kr. 0,00 Kr. 3 859,00 Kr. Les mer
5 495,00 Kr. 0,00 Kr. 5 495,00 Kr. Les mer

 

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer er en modell som mange beskriver som en «luksus slow juicer». Maskinen er i stand til å utnytte saften fra frukter og grønnsaker bedre enn mange andre modeller.

Dette er en av få modeller på markedet som klarer å presse hele frukter og grønnsaker.  Derfor trenger man ikke kutte opp frukt og grønt i mindre biter før man lager juice.

Juiceeksperten Mads Bo skriver på sin hjemmeside at etter hans vurdering er Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer en av de beste på markedet sammenlignet med andre modeller.

En modell med stort påfyllingshull

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer er utstyrt med et ekstra stort påfyllingshull som gjør det mulig å putte hele frukter og grønnsaker i maskinen. Derfor mister man ikke noe av saften ved å kutte ingrediensene først.

I tillegg jobber maskinen med 50 omdreininger i minuttet. Hele frukter og grønnsaker, kombinert med de langsomme omdreiningene, sørger for at man bevarer flere vitaminer og mineraler.

Maskinens rør har et lite blad som sørger for å kutte alle frukter og grønnsaker når de kommer ned til selve kvernen som presser ut saften. Påfyllingshullet er 7,5 centimeter stort mens juicekapasiteten og fruktkjøttbeholderen kan romme1 liter.

Slow juicere er kjent for å presse all saft sakte ut av ingrediensene. Det betyr at man bedre bevarer næringsstoffene da man unngår oksidering. Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer er intet unntak da maskinen bevarer det meste av vitaminer og mineraler i både frukt og grønnsaker.

35% mer juice og SmartLokk 

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer er utstyrt med et SmartLokk som gjør det mulig å lage juice uten at saften drypper ut av tuten og ned på kjøkkenbenken. Dette gjør rengjøringen enklere. Det følger også med en rengjøringsbørste man kan bruke til å rengjøre maskinen etter bruk.

Med denne modellen får man en maksimal uttrekking av juice på opptil 35% mer enn ved bruk av en vanlig juicemaskin. Maskinen eliminerer utviklingen av skum og oksidering – derfor kan juicen holde seg i kjøleskapet i flere dager dersom man har den i en lufttett beholder.

Motoreffekten er på 240 Watt – derfor kan maskinen presse både harde og myke grønnsaker og frukter. Mads Bo forklarer etter sin testing av produktet at det er mulig å presse alt ifra gulerøtter til sitroner med denne maskinen.

Witt by Kuvings B6100 Slow Juicerspesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kannekapasitet: 1 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 1 liter
🔴 Omdreininger per minutt: 50
🔴 Vekt: 6,4 kilo

Fordeler ved Witt by Kuvings B6100 Slow Juicer:
🔵 Kan putte hele frukter og grønnsaker direkte ned i maskinen
🔵 Bevarer næringsstoffer
🔵 SmartLokk
🔵 Rengjøringsbørste følger med
🔵 Mulighet til å juice både myke og harde frukter og grønnsaker


Wilfa JuiceMaster Sj-150a

✅ Testvinner hos den danske avisen Politiken.dk

Wilfa JuiceMaster Sj-150a

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 639,00 Kr. 0,00 Kr. 1 639,00 Kr. Les mer
1 639,00 Kr. 0,00 Kr. 1 639,00 Kr. Les mer
1 865,00 Kr. 0,00 Kr. 1 865,00 Kr. Les mer

 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en kompakt slow juicer med et moderne design som vil passe inn på de fleste kjøkkenbenker. Danske Politiken.dk har testet og anmeldt modellen, og ekspertene skriver at dette er en juicemaskin som lager «den beste juicen av alle». Modellen er derfor blitt kåret til testvinner hos Politiken.dk – hvor den også har blitt sammenlignet med andre juicemaskiner.

Ut ifra de positive testresultatene kan man tro at Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en forholdsvis dyr modell. Dette er faktisk ikke tilfellet da prisen er fornuftig i forhold til maskinens egenskaper. 

Bevarer næringsstoffer med langsomme omdreininger og keramisk kvern 

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en slow juicer som knuser ingrediensene i stedet for å slynge de fort rundt. Motoren er nemlig utstyrt med en keramisk kvern som effektivt kverner ingrediensene. 

Juiceren arbeider ved 150 watt og 75 omdreininger per minutt. Saften blir langsomt presset ut av ingrediensene, noe som betyr at flere vitaminer og mineraler bevares – og at man utnytter fruktene og grønnsakene optimalt.

Denne modellen presser og sentrifuger ikke fruktkjøttet, noe som gjør at man kan få mest mulig ut av frukten. Selv om maskinen er i gang med å presse diverse ingredienser er motoren fremdeles veldig stillegående – noe som gjør den behagelig å arbeide med.

Selv om maskinens motoreffekt kun er på 150 Watt er det fremdeles mulig å presse både myke og harde ingredienser. Ekspertene fra danske Politiken.dk forklarer at juicen blir veldig homogen uten for mye fruktkjøtt.

Ekspertene mener imidlertid at produsenten godt kunne laget et større påfyllingshull da størrelsen på hullet krever at man skjærer opp frukt og grønt før man har de i maskinen.

Utvinner 50% mer saft fra ingrediensene

Med Wilfa JuiceMaster Sj-150a er det mulig å unngå alt unødvendig søl. Maskinen presser nemlig hele 50% mer saft fra ingrediensene. Derfor vil man ikke bare få mer juice – man vil også unngå mer søl og unødvendig avfall.

Modellen har en beholder på 550 milliliter som samler opp alt fruktkjøttet. Når juicemaskinen er ferdig kan man fjerne fruktkjøttet og eventuelt bruke det til noe annet. Kannen har en kapasitet på 800 milliliter – derfor er det mulig å lage et par glass med nypresset juice.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a er en bruker- og barnevennlig maskin som kan brukes av både barn og voksne. Den er nemlig ikke utstyrt med mange skarpe kanter. 

Rengjøringen er også rask og enkel da alle maskinens avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen. Man kan også velge å skylle delene under springen.

Wilfa JuiceMaster Sj-150a spesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kannekapasitet: 800 milliliter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 550 milliliter
🔴 Omdreininger per minutt: 75
🔴 Vekt: 2,5 kilo

Fordeler ved Wilfa JuiceMaster Sj-150a:
🔵 Stillegående motor
🔵 Enkel rengjøring
🔵 Barnevennlig
🔵 Keramisk kvern
🔵 Fruktkjøttbeholder


Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer 

✅ Testvinner hos den danske avisen Berlingske Tidende
✅ Testvinner hos TV2 Norge

witt-by-kuvings-c9600w

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Les mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Les mer
5 005,00 Kr. 0,00 Kr. 5 005,00 Kr. Les mer
6 139,00 Kr. 0,00 Kr. 6 119,00 Kr. Les mer

 

Modellen Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er blitt testet av danske Berlingske Tidende, TV2 Norge og den danske juiceeksperten Mads Bo. Her har alle de 3 ekspertene gitt modellen gode anmeldelser.

Både danske Berlingske Tidende og TV2 Norge har kåret modellen til testvinner på grunn av maskinens funksjoner, yteevne og design.

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er etterfølgeren til modellen B6100 som ogsåer en populær slow juicer.

Denne modellen utmerker seg spesielt ved at den kan presse hele frukter – derfor går det raskere å lage juice. Designet er stilig og klassisk – derfor kan den godt stå fremme på kjøkkenbenken etter bruk.

Med Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer får man 30% mindre fruktkjøtt – derfor får man presset ut mer juice enn medandre modeller.

Modell som kan presse hele frukter og grønnsaker 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer er utstyrt med et påfyllingshull på 7,5 centimeter. Modellen er spesielt kjent for å kunne presse hele frukter og grønnsaker på grunn hullets størrelse. Påfyllingshullet er i tillegg gjennomsiktig slik at man kan følge med på hele prosessen.

De danske ekspertene fra Berlingske Tidende elsker maskinens påfyllingsrør – som de kaller «megabra» da det er både stort og gjennomsiktig.

Å presse hele frukter og grønnsaker betyr at næringsstoffer som mineraler og vitaminer bevares bedre fordi man unngår å måtte kutte opp ingrediensene på forhånd – man kan bare ha de rett i maskinen.

Denne modellen presser og kverner alle ingrediensene ved lave omdreininger. Maskinen jobber med 50 omdreininger per minutt slik at man unngår oksidering av juicen. Det betyr også at næringsstoffene bevares bedre i tillegg til at juicen kan holde seg i kjøleskapet i flere dager.

Ekspertene fra danske Berlingske Tidende forklarer at maskinen er rask til å presse juice og bare kjører på uten problemer – noe de er imponerte over. De gjør imidlertid oppmerksom på at maskinen stoppet én gang under testingen da de puttet store og tykke gulerøtter ned i maskinen.

Optimert kvernesystem og SmartCap 

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer har en motoreffekt på 240 Watt. Motoren er fremdeles stillegående – derfor er den mer behagelig å presse juice med enn andre modeller.

Ekspertene fra TV2 Norge er veldig imponerte over hvor effektiv og stillegående maskinens motor er. De beskriver juicen som deilig og fyldig – selv om de godt kunne tenke seg at modellen var litt enklere å rengjøre.

Kvernsystemet til denne modellen er blitt optimert da det er plassert en fordypning nedenfor hvor alle fibrene samles opp – derfor er spiralen oppbygd annerledes. I tillegg er maskinen utstyrt med et alt-i-ett system som sørger for enklere rengjøring.

Maskinens SmartCap-funksjon sørger for at utløpshullet lukkes mens juicen blir laget. Derfor har man mulighet til å blande saften samtidig som juicen presses.

Denne funksjonen sørger også for at det ikke drypper juice på kjøkkenbenken etter bruk. Med denne modellen kan man lage opptil 1 liter juice av gangen.

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicerspesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kannekapasitet: 1 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 1 liter
🔴 Omdreininger per minutt: 50
🔴 Vekt: 6,9 kilo

Fordeler ved Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer:
🔵 Stillegående motor
🔵 Stort påfyllingsrør
🔵 Mulig å putte hele frukter og grønnsaker i maskinen
🔵 Optimert kvernesystem
🔵 SmartCap-funksjon


Witt Smoothie Juicepresso

✅ 5 av 6 stjerner hos den danske gastronomisiden Gastromand.dk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com

Witt Smoothie Juicepresso

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer

 

Modellen Witt Smoothie Juicepresso har fått gode anmeldelser av 2 forskjellige ekspertkilder: Danske Gastromand.dk og britiske Trustedreviews.com.

Både Gastromand.dk og Trustedreviews.com er utrolig fornøyde med Witt Smoothie Juicepresso – som de har gitt henholdsvis 5 av 6 stjerner og 4,5 av 5 stjerner.

Modellen er laget i et stilrent og flott design. Dette er en kompakt juicemaskin som ikke vil ta mye plass verken på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet.

Det som er spesielt med Witt Smoothie Juicepresso er at maskinen både kan presse juice og lage sorbet, smoothie og andre desserter. Det følger med et juicefilter, smoothietilbehør og en kanne med lokk slik at man kan tilberede det man har lyst til. Kannekapasiteten er på 1 liter.

Bevarer vitaminer og mineraler

Frukt og grønnsaker inneholder næringsstoffer som er viktige å bevare i nypresset juice. Det kan Witt Smoothie Juicepresso da modellen utvinner ca. 50% mer fruktsaft enn andre modeller.

Det som er spesielt med en slow juicer er at det med færre omdreininger er mulig å unngå oksidering av juicen. Det betyr at det blir enklere å bevare vitaminer og mineraler.

Witt Smoothie Juicepresso jobber med 40 omdreininger per minutt – dette er så langsomt at det er gode muligheter for å bevare næringsstoffer. Modellen kan faktisk bevare opptil 68% av ingrediensenes vitaminer, mineraler og enzymer. Det betyr at juicen kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager uten å bli dårlig.

Takket være DC-motoren med en effekt på 150 Watt er motoren designet til å presse alt ifra nøtter til gulerøtter og sitroner.

Danske Gastromand.dk er imponerte over modellens yteevne som de skriver at «klarer oppgaven med å presse veldig bra». De anbefaler modellen til husstander som ofte lager juice. Trustedreviews.com er enige og bemerker at maskinen lett kan presse frosne frukter og grønnsaker.

Med Witt Smoothie Juicepresso får man også 2 siler som gjør det mulig å lage både smoothie og juice. Dette er nemlig en maskin med flere forskjellige funksjoner.

Modell med 3-i-1 spiral 

Witt Smoothie Juicepresso er utstyrt med en ’3-i-1 spiral. Det betyr at det er både en sil, et knivblad og kvern i én og samme maskin. Rengjøringen er også enkel da maskinen ikke har mange avtakbare deler.

Alle de avtakbare delene tåler å settes i oppvaskmaskinen. Det følger også med en rengjøringsbørste man kan bruke til å rengjøre modellen.De britiske ekspertene fra Trustedreviews.com liker spesielt godt at rengjøringen er så rask og enkel som den er, og at alle de avtakbare delene tåler oppvaskmaskin.

Ved kjøp av Witt Smoothie Juicepresso følger det også med 2 kanner: 1 gjennomsiktig med lokk og 1 svart kanne. Den gjennomsiktige kannen kan settes oppi den svarte kannen for å spare så mye plass som mulig.

Maskinen er også utstyrt med en helletut som sørger for at saften fra ingrediensene ikke drypper ut av tuten og utover kjøkkenbenken. Ekspertene har ikke funnet noen umiddelbare ulemper ved denne modellen – det eneste de legger merke til er at den er litt tung og ligger i den dyrere enden av prisskalaen.

Witt Smoothie Juicepressospesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Kannekapasitet: 1 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 1 liter
🔴 Omdreininger per minutt: 40
🔴 Vekt: 4,8 kilo

Fordeler ved Witt Smoothie Juicepresso:
🔵 2 ulike funksjoner
🔵 Bevarer næringsstoffer
🔵 3-i-1 spiral
🔵 Kompakt design
🔵 2 kanner og 1 rengjøringsbørste følger med


Gode juiceoppskrifter

Med en god juicepresse er det også nødvendig med gode oppskrifter for velsmakende og næringsrik juice. Det er selvfølgelig stor forskjell på hvilke juicer du kan lage, siden utvalget av frukt og grønnsaker er større enn vi umiddelbart regner med. De fleste kjenner og bruker klassiske frukter og grønnsaker som epler, bananer, jordbær, melon eller gulrøtter. Men foruten disse klassikerne, kan du også bruke brokkoli, agurk, paprika, avokado, kiwi, selleri og spinat – bare for å nevne noen alternativer. En juice behøver ikke utelukkende bestå av jordbær og bananer.

En juiceoppskrift for den aktive

Hvis du er opptatt av trening og kropp, må du ha en juice som kan gi ekstra næring til musklene og sørge for god restitusjon. Her kan en «Body Builder»-juice være et godt valg.

Juicen består av følgende:groenn juice

⚪ 1 agurk
⚪ 3 dl spinat
⚪ 1 brokkolibukett
⚪ 2,5 dl kål – spisskål, hvitkål eller grønnkål
⚪ 1 sitron – husk at den må være organisk
⚪ Isbiter
⚪ 1 ss olje

Oppskriften er hentet fra Go ‘ TV2. DK

Juicen er spesielt bra for deg som trener, siden brokkoli er fylt med mange gode vitaminer og mineraler. Brokkoli inneholder blant annet vitamin A, B, K, E og C, samt jern, kalsium, fosfor og magnesium. Spesielt magnesium har en beroligende effekt på kroppens muskler, og bidrar til optimal restitusjon.

Frisk, grønn og søt juice

«Body Builder»-juicen er bra etter trening, men fersk juice er bra hvis du trenger et mellommåltid eller bare mer energi.

Juicen består av følgende:juice-med-spinat

⚪ 1 agurk
⚪ 1 stangselleri
⚪ 4 håndfull spinat
⚪ 275 gram ananas, uten skall
⚪ 2 lime – uten skall
⚪ 0,5-1 tommel ingefær
⚪ 1 ts Chlorella i pulverform – valgfritt

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet Costume.dk

Fersk juice vil gi deg god energi fra den søte ananasen. Frukt er spesielt godt i juice hvis du vil ha litt påfyll av energi med høyt innhold av karbohydrater.

En klassiker: Gulrotjuice
Noen ganger enkelt veldig godt. Her er en god gulrotjuice, som er både enkel og billig å lage. Du skal bruke få ingredienser, og får fortsatt i deg mange næringsstoffer.

Juicen består av følgende:gulrotjuice

⚪ 200 gram gulrot
⚪ 2 cm frisk ingefær
⚪ 2 ts hasselnøttolje
⚪ Appelsinskiver etter behov

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet iForm.dk

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet iForm.dk. Denne juicen har en spesiell fremgangsmåte. Skrell ingefær og gulrot først, deretter presser du dette i juicemaskinen. Når juicen er ferdig, rører du i hasselnøtt-olje, serverer med appelsinskiver.

En gulrotjuice har en mengde helsefordeler, hvorav noen er spesielt verdt å understreke. Blant annet inneholder gulrot betakaroten og vitamin A. I tillegg har gulrotjuice en rensende effekt på leveren, noe som øker dens funksjon.

Vitamin A er et fettløselig vitamin, som er avgjørende for godt syn, fruktbarhet, immunforsvar, genregulering, slimhinner og vekst. Hvis du ikke får nok vitamin A, kan det føre til økt risiko for infeksjoner og dårligere syn.

Går noen av vitaminene tapt under prosessen?
En frisk, kald og nypresset juice kan være en stor forfriskning på dagtid eller tidlig på morgenen – men kommer alle vitaminer, mineraler og næringsstoffer med når vi har drikker det? Dette gir heldigvis forskningen et svar på.

Pia Knuthsen, forsker på næringsinnhold ved Matvareinstituttets avdeling for matkjemi ved Danmarks Tekniske Universitet, forklarer:vitaminer-i-juice

«Når man blender frukt og grønnsaker, skjer det et større eller mindre tap av vitaminer avhengig av forholdene. Dette skyldes at blenderen kutter frukt og grønnsaker i mindre biter, som gjør vitaminene mer utsatt for oksidasjon og andre påvirkninger fra omgivelsene enn hvis frukten eller grønnsaken er hel», forklarer hun til det danske forskningsmagasinet Videnskab.dk.

Kort sagt, vil enkelte vitaminer i oppkuttede frukter og grønnsaker konverteres til andre stoffer, men det finnes en annen side av saken også:

«Mange av vitaminene vi får ned i magen når vi tygger oss igjennom en hel gulrot går direkte gjennom systemet, uten at vi får glede av de. Kroppen har nemlig vanskelig for å absorbere vitaminene som finnes i frukt og grønnsaker hvis vi spiser de rå», forklarer han.

Juicemaskinen, eller en blender, ødelegger celleveggen i frukt og grønnsaker, derfor blir det enklere tilgang til vitaminene, til tross for at noen går tapt når de utsettes for oksidasjon og blir kuttet i mindre biter.

Ifølge Porskjær Christensen, er en runde i juicemaskinen eller blenderen så effektiv at noen vitaminer tas opp allerede i munnhulen. Dermed får vi en høy helseverdi og effekten av mange sunne frukter og grønnsaker.

Det er godt å vite at mineraler er enda mer tilgjengelig etter en runde i juicemaskinen eller blenderen. Mineraler mister ikke næringsinnhold ved å komme i kontakt med luft eller bli hakket i biter, i motsetning til vitaminer.

Det er derfor ingen grunn å holde tilbake med å bruke juicemaskin for frukt og grønnsaker. Jens Rikardt Andersen, førsteamanuensis og forsker i næringsstoffer ved Københavns Universitet Institutt for idrett og ernæring, anbefaler at juicen drikkes nypresset. Det er også gunstig å sørge for at fruktkjøttet kommer med i juicen.

Er frossen frukt og grønnsaker bare sunt? 
Det beste du kan tilføre din juice, er frukt og grønnsaker fra hagen – det er det ingen tvil om. Tatt i betraktning at mange ikke har en stor frukthage eller dyrker en grønnsakhage, kommer de fleste frukt og grønnsaker fra butikken.

Her kjøper vi fra ferskavdelingen eller frossenavdelingen.

Forskjellen mellom fersk og frossen er merkbar: Det er lett å tro at frossen frukt og grønnsaker inneholder færre næringsstoffer enn den ferske, men dette er ikke nødvendigvis sant.frosne baer i juice

Der ferske grønnsaker og frukt har reist langt og blitt utsatt for mye reisetid og omstendigheter, har frossen frukt og grønnsaker blitt frosset ned umiddelbart etter at de ble høstet. All reisingen gjør at næringsstoffer går tapt, men når de er frosset opprettholder de den ernæringsmessige verdien som var der ved nedfrysing.

Ferske grønnsaker og frukt derimot, mister vitaminer og næringsstoffer under hele transporten fra høsting til levering på butikken.

I tillegg har frosne grønnsaker og frukt den fordelen at de er i sesong hele året. De blir høstet i høysesongen og levert direkte til butikken. Ferske grønnsaker og frukt kan som oftest bare leveres i høysesongen, med mindre dyrkingen er gjort under kunstige forhold. Les mer her.

Hvordan unngå klassisk feil når du skal presse juice
Her er noen klassiske nybegynnerfeil som er verdt å unngå, når du presser juice.

Oppbevaring og holdbarhet
Hvis du ønsker å oppnå maksimal helseverdi av juicen, bør du alltid drikke den like etter at den er presset. På samme måte som et eple som er kuttet i biter blir brunt av å være for lenge ute, tåler heller ikke juicen å stå for lenge uten å bli drukket. Det foregår nemlig en oksideringsprosess når skåret frukt kommer i kontakt med luft. Hvis du vil redusere oksideringshastigheten, er det lurt å helle juicen i en flaske som er både lufttett og vanntett.

Desto mer flasken fylles opp med juice, jo bedre. Når det er lite plass til luft i flasken, blir det mindre oksidering.

Sørg for å variere med ingredienser
Hvis du vil tilfredsstille smaksløkene dine bør du variere innholdet i juicen din mest mulig. En juice som utelukkende består av grønnsaker uten søte tilføyelser, kan være vanskelig å drikke. Tenk derfor over hvordan du kan kombinere forskjellige smaker som bittert, søt, sterkt og surt, med hverandre. Lager du for eksempel en juice utelukkende av grønne ingredienser, kan du alltids gjøre den mer spennende med ananas eller en halv sitron med skall. Vær oppmerksom på at dette burde være økologisk.


Juicer Test – Disse testene har vi analysert

Tænk.dk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet Tænk har testet 20 ulike juicer-modeller, der de lagde den samme juicen på alle og sammenlignet kvaliteten etterpå. Juicerne ble vurdert på evnen til å lage juice, hvor lette de er å bruke og hvor enkle de er å rengjøre.

Dommerne har også målt støynivå og vurdert kvaliteten på materialene de forskjellige maskinene er bygd av. Spesielt ble evnen til å lage god juice en avgjørende faktor i undersøkelsen. Du kan lese hele testen her på Tænk.dk. Vær oppmerksom at det krever betalt abonnement å få lese hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges største testmagasin Råd & Rön har testet 18 forskjellige juicere og vurdert de på bakgrunn av en rekke forskjellige kriterier. Alle juicerne måtte lage 5 forskjellige juicer.

I denne testen har vi også sett nærmere på elementer som støynivå, materialkvalitet og rengjøringsvennlighet. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom at det krever betalt abonnement å lese hele testen.

TV2 Norge 🇳🇴
TV2 Norge har laget et videoinnslag der de gjennomgår en rekke juicere. Testen blir utført av 2 juiceeksperter som tester maskinene for evne til å lage god juice. De tester 4 ulike modeller. Du kan se videoene på hjemmesiden til TV2 her.

TV2 Danmark 🇩🇰
TV2 Danmark har undersøkt en rekke juicere som de brukte til å lage juice på 5 ulike frukter. Den kjente journalisten Morten Spiegelhauer er vert i programmet. I testen undersøker de blant annet hvor mye saft de ulike maskinene får ut av råvarene. Du kan se det 5 minutter lange klippet på tv2.dk. Du kan også lese mange gode råd som du bør ta med når du skaffer deg ny juicer. Se innslaget til TV2 Danmark her.

Dinside.no 🇳🇴
Den norske nettavisen dinside.no har testet Philips Avance Collection Juicer og skrevet en lang og grundig anmeldelse av produktet på hjemmesiden. De presenterer både fordeler og ulemper ved maskinen i artikkelen. Hvis du vurderer å kjøpe denne modellen, anbefaler vi at du leser denne testen først ettersom den vil gi et klart bilde av om denne modellen passer for deg. Du kan lese hele testen her.

Forbrukerradet.no 🇳🇴
Er du i tvil om du bør velge en vanlig juicepresser eller en slow juicer? Det norske Forbrukerrådet har skrevet en lang artikkel om emnet, der de presenterer noen av de tingene du bør vurdere. I artikkelen deres tar de utgangspunkt i testen fra Råd & Rön. Du kan lese hele artikkelen på Forbrukerrådets hjemmeside her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse