Juicer Test – Finn de beste juicemaskinene – Best i Test guide

0

Juicer Test: I denne artikkelen finner du markedets beste juicemaskiner. Forbrukerliv.no har undersøkt en rekke skandinaviske tester der ulike eksperter har sammenlignet og testet juicepressere. Vi har samlet de beste testvinnerne i denne artikkelen så du enkelt og kjapt får oversikt over hvilke juicere som har utmerket seg. Vi har gjennomgått det danske Forbrukerrådet Tænks test av juicere, der 20 juicere ble testet.

Vi har også sett nærmere på hva Sveriges største testmagasin Råd & Rön anbefaler etter å ha testet 26 forskjellige juicere. TV2 Norge og TV2 Danmark har laget TV-program der de tester ulike modeller, og den store norske nettavisen Dinside.no har også testet juicere. Alle disse testene har vi tatt med her, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til testene vi refererer til.

Denne juicer testen inneholder:

🔸 1) Gjennomgang av testvinnende juicemaskiner.
🔸 2) Guide til hvordan du får mest mulig ut av juicemaskinen.
🔸 3) Gjennomgang av alle kilder vi har undersøkt. 

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Braun Multiquick 5 J500

✅ Testvinner hos danske Forbrugerrådet Tænk.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 045,00 Kr. 0,00 Kr. 1 045,00 Kr. Les mer
1 045,00 Kr. 0,00 Kr. 1 045,00 Kr. Les mer
1 045,00 Kr. 0,00 Kr. 1 045,00 Kr. Les mer
1 045,00 Kr. 0,00 Kr. 1 045,00 Kr. Les mer

 

Denne juiceren fra Braun er en flott og veldesignet maskin med motorkraft på 900W. Den får ros for å være støysvak, 68 dB, og samtidig lage god juice både raskt og effektivt.

Også her kan alle delene vaskes i oppvaskemaskinen. Modellen har AntiDrypp-funksjon, så det drypper ikke saft ned på bordet etter bruk.

En av fordelene ved denne modellen er evnen til å lage juice raskt. Maskinen har en turbofunksjon som gjør at den arbeider høyeffektivt. Saftsentrifugen kan gi deg et glass frisk fruktjuice på bare 15 sekunder. Den kan produsere opptil 1 liter juice på under 1 minutt, så den er en av de raskeste presserne på markedet.

Juiceren har 2 hastigheter, 1 rustfritt stålfilter og en kanne på 1,25 liter. Maskinen er lett å rengjøre og det følger med en praktisk børste som gjør det lett å fjerne fruktkjøtt som sitter fast.

Denne modellen har også et bredt påfyllsrør på 75 mm så du enkelt kan putte hele frukter og grønnsaker i maskinen.


Bosch MES25A0

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
“Godt kjøp” hos danske Tænk.dk

Bosch-MES25A0 juicer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Les mer
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Les mer
849,00 Kr. 0,00 Kr. 849,00 Kr. Les mer
1 008,00 Kr. 0,00 Kr. 1 008,00 Kr. Les mer

 

Bosch MES25A0 er en anmelderrost juicer med motoreffekt på 700 W.

Juiceren fra Bosch har lavere motorkraft enn de andre testvinnerne her i artikkelen. Den er likevel bygd svært bra, og dette veier opp for lavere effekt. Den gode juicekvaliteten er en av tingene som ekspertene fremhever. Maskinen er lett å rengjøre fordi alle avtakbare deler kan gå i oppvaskmaskinen. Denne har også bredt påfyllsrør som gjør det enkelt å bruke hele frukter og grønnsaker i maskinen.

Juiceren har dryppstopp og kan kjøre med 2 tempoer. Det følger med en juicekanne på 1,25 liter med skumskiller og en børste til rengjøring.


Philips HR1855

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

HR1855-30

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
806,00 Kr. 0,00 Kr. 806,00 Kr. Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer
1 359,00 Kr. 0,00 Kr. 1 359,00 Kr. Les mer

 

Philips HR1855 skiller seg ut i mengden på ett område. Maskinen har det nyskapende juicepressesystemet QuickClean, som betyr at du kan presse opptil 2 liter juice før du må tømme fruktkjøttbeholderen. Dette gjør maskinen ekstremt effektiv og sparer tid ved å ikke måtte tømme tanken flere ganger. Produsenten lover i tillegg at rengjøringen bare vil ta 1 minutt.

Motoren er på 700 watt, og maskinen har et ekstra stort påfyllingsrør som måler 75 mm og gjør at du kan presse både større og mindre frukter. Selve påfyllingstrakten kaller Philips for XL. Du trenger ikke kutte frukt/grønnsaker – det klarer maskinen for deg.

Materialene på Philips HR1855 er stilrene og glatte i overflaten. Det betyr at du enkelt kan gjøre den ren, og de ulike delene kan vaskes i oppvaskmaskin. Denne maskinen får også en fin vurdering hos det danske forbrukerrådet Tænk. Her får ytelse, brukervennlighet og energiforbruk toppkarakter.

Imidlertid må du være klar over at maskinen kan lage litt støy under bruk, men prisen tatt i betraktning er den i den rimeligste enden av spekteret. Det er godt anvendte penger å kjøpe denne maskinen fra Philips.

Denne videoen viser hvordan maskinen presser juice av fruktene:


Magimix Duo XL

✅ Testvinner hos danske Politiken

Magimix Duo XL

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 159,00 Kr. 0,00 Kr. 2 159,00 Kr. Les mer
2 159,00 Kr. 0,00 Kr. 2 159,00 Kr. Les mer
2 159,00 Kr. 0,00 Kr. 2 159,00 Kr. Les mer
2 159,00 Kr. 0,00 Kr. 2 159,00 Kr. Les mer

 

Maskinen fra Magimix, Magimix Duo plus XL juicemaskin, er en solid maskin, med motorkraft på 800 watt. Det er imidlertid ikke maskinens kraftige motor den utmerker seg med, men mer en dobbeltsidig teknologi, som gjør at du får mer juice ut av den. Du unngår dermed at mange næringsstoffer og viktige vitaminer går tapt under pressing av forskjellige frukter og grønnsaker.

Sikkerheten til juicemaskinen får også ros, fordi det følger med både sikkerhets-hette og sikkerhetslås, en såkalt interlock sikkerhetslås. Den står på gummiføttene, slik at den er sklisikker under bruk. Magimix har i tillegg fokusert på å gi maskinen stor romslighet, og du får en stor beholder som kan samle hele 0,8 liter.

Maskinen er også svært enkel å rengjøre. Fra produsentens side er det fokusert på små, fine detaljer og funksjoner som gjør det enkelt å komme til med rengjøring. Du kan skylle delene til maskinen og sette de i oppvaskmaskinen uten problemer.

Modellen er testvinneren i den danske avisen Politiken der Lene Vietz, som har bachelor i ernæring og er kokk og konditor, har stått for kåringen. Her har maskinen klart seg bra på grunn av brukervennlighet og at den er lett å rengjøre. Maskinen får 5 av 6 stjerner. Det eneste som hindrer Magimix Duo XL å få 6 stjerner er at juicekvaliteten burde være mer kremaktig og homogen.

Denne videoen gir en detaljert forklaring av hvordan juicemaskinen er bygget opp:


Philips HR1869

 Toppscorer hos danske Tænk.dk
✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos Sveriges ledende ukemagasin Icakuriren

philips-hr1869

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 490,00 Kr. 0,00 Kr. 1 490,00 Kr. Les mer

 

Med Philips juicepresse HR1869 har produsenten satt fokus på elegant design og god størrelse. Maskinen finnes i to forskjellige farger; sølvgrå og svart.

Designet er derimot ikke det eneste som har fått oppmerksomhet ved denne modellen. Kapasiteten er over gjennomsnittet og maskinen kan lage hele 2,5 liter juice hver gang den er i bruk. Philips har laget et nyskapende juice-system som gir opptil 10% mer juice.

Det er også verdt å nevne at påfyllingsrøret har stor romslighet. Dette til tross for at maskinen er mindre enn mange andre i samme kategori. Påfyllingsrøret er XXL på 88 mm, som betyr at du kan tilsette hele frukter og grønnsaker, både bløte og harde, uten å kutte de på forhånd.

Motoren kjører med 700 watt, og har to hastigheter. Dette betyr at du kan bruke både bløte frukter og harde grønnsaker.

Motoren kjører med 700 watt, og har 2 hastigheter.  Hos det danske forbrukerrådet Tænk, utmerker Philips HR1869 seg med en svært god vurdering – dette skyldes kanskje at Philips HR1869 er nesten identisk testvinneren, Philips HR1871.
Den største forskjellen mellom de to motorene er at Philips HR1869 har 100 watt mindre enn Philips HR1871, og den er derfor også rimeligere. Philips HR1869 får 83% i sin vurdering hos Tænk. Yteevne, brukervennlighet, rengjøring og energiforbruk får toppkarakterer i vurderingen.

Det skal også nevnes at Philips HR1869 får toppkarakter hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Du kan se en video om maskinen her:


Philips Avance Collection HR1871

✅ Testvinner hos danske Tænk.dk 
✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön
✅ Testvinner hos TV2 Norge
✅ Testvinner hos TV2 Danmark
✅ 6 stjerner hos Dinside.no

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Denne juiceren fra Philips er en suveren testvinner. Alle testene som Forbrukeliv har analysert har vurdert denne modellen til å være markedets beste.

Noe av det som maskinen skiller seg ut på i testene er, i tillegg til å lage god juice, at den er svært lett å rengjøre fordi alle delene kan gå i oppvaskmaskinen. Samtidig veier den bare 5 kg, men har likevel en av markedets kraftigste motorer på 1000W. Motoren gir maskinen så mye kraft at den effektivt presser mest mulig saft ut av frukt og grønnsaker. En annen fordel er det store påfyllsrøret som gjør det enkelt å fylle på hele grønnsaker og frukt uten å måtte skjære dem i biter.

Philips har utviklet et nytt innovativt juice-presse-system med omvendt sil som gir mulighet for 10% større utbytte av juicen, sammenlignet med andre juicere. Det mulig å lage opptil 2,5 liter juice på én gang uten å tømme fruktkjøttbeholderen. Maskinens QuickClean-design gjør også at du lett kan rengjøre den ved å skylle de forskjellige delene under kranen. Den har også antidrypp-funksjon, så maskinen ikke drypper juice ned på bordet.

Med denne juiceren fra Philips får du en absolutt testfavoritt.


Gode juiceoppskrifter

Med en god juicepresse er det også nødvendig med gode oppskrifter for velsmakende og næringsrik juice. Det er selvfølgelig stor forskjell på hvilke juicer du kan lage, siden utvalget av frukt og grønnsaker er større enn vi umiddelbart regner med. De fleste kjenner og bruker klassiske frukter og grønnsaker som epler, bananer, jordbær, melon eller gulrøtter. Men foruten disse klassikerne, kan du også bruke brokkoli, agurk, paprika, avokado, kiwi, selleri og spinat – bare for å nevne noen alternativer. En juice behøver ikke utelukkende bestå av jordbær og bananer.

En juiceoppskrift for den aktive

Hvis du er opptatt av trening og kropp, må du ha en juice som kan gi ekstra næring til musklene og sørge for god restitusjon. Her kan en «Body Builder»-juice være et godt valg.

Juicen består av følgende:groenn juice

⚪ 1 agurk
⚪ 3 dl spinat
⚪ 1 brokkolibukett
⚪ 2,5 dl kål – spisskål, hvitkål eller grønnkål
⚪ 1 sitron – husk at den må være organisk
⚪ Isbiter
⚪ 1 ss olje

Oppskriften er hentet fra Go ‘ TV2. DK

Juicen er spesielt bra for deg som trener, siden brokkoli er fylt med mange gode vitaminer og mineraler. Brokkoli inneholder blant annet vitamin A, B, K, E og C, samt jern, kalsium, fosfor og magnesium. Spesielt magnesium har en beroligende effekt på kroppens muskler, og bidrar til optimal restitusjon.

Frisk, grønn og søt juice

«Body Builder»-juicen er bra etter trening, men fersk juice er bra hvis du trenger et mellommåltid eller bare mer energi.

Juicen består av følgende:juice-med-spinat

⚪ 1 agurk
⚪ 1 stangselleri
⚪ 4 håndfull spinat
⚪ 275 gram ananas, uten skall
⚪ 2 lime – uten skall
⚪ 0,5-1 tommel ingefær
⚪ 1 ts Chlorella i pulverform – valgfritt

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet Costume.dk

Fersk juice vil gi deg god energi fra den søte ananasen. Frukt er spesielt godt i juice hvis du vil ha litt påfyll av energi med høyt innhold av karbohydrater.

En klassiker: Gulrotjuice
Noen ganger enkelt veldig godt. Her er en god gulrotjuice, som er både enkel og billig å lage. Du skal bruke få ingredienser, og får fortsatt i deg mange næringsstoffer.

Juicen består av følgende:gulrotjuice

⚪ 200 gram gulrot
⚪ 2 cm frisk ingefær
⚪ 2 ts hasselnøttolje
⚪ Appelsinskiver etter behov

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet iForm.dk

Oppskriften er hentet fra det danske magasinet iForm.dk. Denne juicen har en spesiell fremgangsmåte. Skrell ingefær og gulrot først, deretter presser du dette i juicemaskinen. Når juicen er ferdig, rører du i hasselnøtt-olje, serverer med appelsinskiver.

En gulrotjuice har en mengde helsefordeler, hvorav noen er spesielt verdt å understreke. Blant annet inneholder gulrot betakaroten og vitamin A. I tillegg har gulrotjuice en rensende effekt på leveren, noe som øker dens funksjon.

Vitamin A er et fettløselig vitamin, som er avgjørende for godt syn, fruktbarhet, immunforsvar, genregulering, slimhinner og vekst. Hvis du ikke får nok vitamin A, kan det føre til økt risiko for infeksjoner og dårligere syn.

Går noen av vitaminene tapt under prosessen?
En frisk, kald og nypresset juice kan være en stor forfriskning på dagtid eller tidlig på morgenen – men kommer alle vitaminer, mineraler og næringsstoffer med når vi har drikker det? Dette gir heldigvis forskningen et svar på.

Pia Knuthsen, forsker på næringsinnhold ved Matvareinstituttets avdeling for matkjemi ved Danmarks Tekniske Universitet, forklarer:vitaminer-i-juice

«Når man blender frukt og grønnsaker, skjer det et større eller mindre tap av vitaminer avhengig av forholdene. Dette skyldes at blenderen kutter frukt og grønnsaker i mindre biter, som gjør vitaminene mer utsatt for oksidasjon og andre påvirkninger fra omgivelsene enn hvis frukten eller grønnsaken er hel», forklarer hun til det danske forskningsmagasinet Videnskab.dk.

Kort sagt, vil enkelte vitaminer i oppkuttede frukter og grønnsaker konverteres til andre stoffer, men det finnes en annen side av saken også:

«Mange av vitaminene vi får ned i magen når vi tygger oss igjennom en hel gulrot går direkte gjennom systemet, uten at vi får glede av de. Kroppen har nemlig vanskelig for å absorbere vitaminene som finnes i frukt og grønnsaker hvis vi spiser de rå», forklarer han.

Juicemaskinen, eller en blender, ødelegger celleveggen i frukt og grønnsaker, derfor blir det enklere tilgang til vitaminene, til tross for at noen går tapt når de utsettes for oksidasjon og blir kuttet i mindre biter.

Ifølge Porskjær Christensen, er en runde i juicemaskinen eller blenderen så effektiv at noen vitaminer tas opp allerede i munnhulen. Dermed får vi en høy helseverdi og effekten av mange sunne frukter og grønnsaker.

Det er godt å vite at mineraler er enda mer tilgjengelig etter en runde i juicemaskinen eller blenderen. Mineraler mister ikke næringsinnhold ved å komme i kontakt med luft eller bli hakket i biter, i motsetning til vitaminer.

Det er derfor ingen grunn å holde tilbake med å bruke juicemaskin for frukt og grønnsaker. Jens Rikardt Andersen, førsteamanuensis og forsker i næringsstoffer ved Københavns Universitet Institutt for idrett og ernæring, anbefaler at juicen drikkes nypresset. Det er også gunstig å sørge for at fruktkjøttet kommer med i juicen.

Er frossen frukt og grønnsaker bare sunt? 
Det beste du kan tilføre din juice, er frukt og grønnsaker fra hagen – det er det ingen tvil om. Tatt i betraktning at mange ikke har en stor frukthage eller dyrker en grønnsakhage, kommer de fleste frukt og grønnsaker fra butikken.

Her kjøper vi fra ferskavdelingen eller frossenavdelingen.

Forskjellen mellom fersk og frossen er merkbar: Det er lett å tro at frossen frukt og grønnsaker inneholder færre næringsstoffer enn den ferske, men dette er ikke nødvendigvis sant.frosne baer i juice

Der ferske grønnsaker og frukt har reist langt og blitt utsatt for mye reisetid og omstendigheter, har frossen frukt og grønnsaker blitt frosset ned umiddelbart etter at de ble høstet. All reisingen gjør at næringsstoffer går tapt, men når de er frosset opprettholder de den ernæringsmessige verdien som var der ved nedfrysing.

Ferske grønnsaker og frukt derimot, mister vitaminer og næringsstoffer under hele transporten fra høsting til levering på butikken.

I tillegg har frosne grønnsaker og frukt den fordelen at de er i sesong hele året. De blir høstet i høysesongen og levert direkte til butikken. Ferske grønnsaker og frukt kan som oftest bare leveres i høysesongen, med mindre dyrkingen er gjort under kunstige forhold. Les mer her.

Hvordan unngå klassisk feil når du skal presse juice
Her er noen klassiske nybegynnerfeil som er verdt å unngå, når du presser juice.

Oppbevaring og holdbarhet
Hvis du ønsker å oppnå maksimal helseverdi av juicen, bør du alltid drikke den like etter at den er presset. På samme måte som et eple som er kuttet i biter blir brunt av å være for lenge ute, tåler heller ikke juicen å stå for lenge uten å bli drukket. Det foregår nemlig en oksideringsprosess når skåret frukt kommer i kontakt med luft. Hvis du vil redusere oksideringshastigheten, er det lurt å helle juicen i en flaske som er både lufttett og vanntett.

Desto mer flasken fylles opp med juice, jo bedre. Når det er lite plass til luft i flasken, blir det mindre oksidering.

Sørg for å variere med ingredienser
Hvis du vil tilfredsstille smaksløkene dine bør du variere innholdet i juicen din mest mulig. En juice som utelukkende består av grønnsaker uten søte tilføyelser, kan være vanskelig å drikke. Tenk derfor over hvordan du kan kombinere forskjellige smaker som bittert, søt, sterkt og surt, med hverandre. Lager du for eksempel en juice utelukkende av grønne ingredienser, kan du alltids gjøre den mer spennende med ananas eller en halv sitron med skall. Vær oppmerksom på at dette burde være økologisk.


Juicer Test – Disse testene har vi analysert

Tænk.dk 🇩🇰

Det danske forbrukerrådet Tænk har testet 20 ulike juicer-modeller, der de lagde den samme juicen på alle og sammenlignet kvaliteten etterpå. Juicerne ble vurdert på evnen til å lage juice, hvor lette de er å bruke og hvor enkle de er å rengjøre.

Dommerne har også målt støynivå og vurdert kvaliteten på materialene de forskjellige maskinene er bygd av. Spesielt ble evnen til å lage god juice en avgjørende faktor i undersøkelsen. Du kan lese hele testen her på Tænk.dk. Vær oppmerksom at det krever betalt abonnement å få lese hele testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges største testmagasin Råd & Rön har testet 18 forskjellige juicere og vurdert de på bakgrunn av en rekke forskjellige kriterier. Alle juicerne måtte lage 5 forskjellige juicer.

I denne testen har vi også sett nærmere på elementer som støynivå, materialkvalitet og rengjøringsvennlighet. Du kan lese hele testen her. Vær oppmerksom at det krever betalt abonnement å lese hele testen.

TV2 Norge 🇳🇴
TV2 Norge har laget et videoinnslag der de gjennomgår en rekke juicere. Testen blir utført av 2 juiceeksperter som tester maskinene for evne til å lage god juice. De tester 4 ulike modeller. Du kan se videoene på hjemmesiden til TV2 her.

TV2 Danmark 🇩🇰
TV2 Danmark har undersøkt en rekke juicere som de brukte til å lage juice på 5 ulike frukter. Den kjente journalisten Morten Spiegelhauer er vert i programmet. I testen undersøker de blant annet hvor mye saft de ulike maskinene får ut av råvarene. Du kan se det 5 minutter lange klippet på tv2.dk. Du kan også lese mange gode råd som du bør ta med når du skaffer deg ny juicer. Se innslaget til TV2 Danmark her.

Dinside.no 🇳🇴
Den norske nettavisen dinside.no har testet Philips Avance Collection Juicer og skrevet en lang og grundig anmeldelse av produktet på hjemmesiden. De presenterer både fordeler og ulemper ved maskinen i artikkelen. Hvis du vurderer å kjøpe denne modellen, anbefaler vi at du leser denne testen først ettersom den vil gi et klart bilde av om denne modellen passer for deg. Du kan lese hele testen her.

Forbrukerradet.no 🇳🇴
Er du i tvil om du bør velge en vanlig juicepresser eller en slow juicer? Det norske Forbrukerrådet har skrevet en lang artikkel om emnet, der de presenterer noen av de tingene du bør vurdere. I artikkelen deres tar de utgangspunkt i testen fra Råd & Rön. Du kan lese hele artikkelen på Forbrukerrådets hjemmeside her.