KitchenAid Blender Test – Her er de beste blenderne fra KitchenAid

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Denne artikkelen handler om de beste blenderne på markedet fra KitchenAid. Formålet med denne artikkelen er å gi forbrukerne best mulig oversikt over utvalget.

I denne artikkelen går vi igjennom en rekke ulike blendere fra KitchenAid. Vi ser nærmere på forskjellige ekspertvurderinger av modellene og går inn på hva som finnes av ulike fordeler og ulemper ved hver enkelt modell.

De eksperttestene vi har brukt i denne artikkelen har fokusert på ulike aspekter ved modellene. Dette inkluderer forbrukerinstansene Tænk og Råd & Rön, testsidene Trustedreviews.com og Toptenreviews.com, teknologisidene Inputmag.dk, Cnet.com og Tu.no samt avisene Politiken.dk og Dinside.no.

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene finnes det en liste over linker nederst i artikkelen til de undersøkelsene vi henviser til.

I denne testen av blendere fra KitchenAid finner du:

🔸 Oversikt over de beste blenderne fra KitchenAid 
🔸 Oversikt over alternative testvinnende modeller 
🔸 Informasjon om KitchenAid 
🔸 Gode oppskrifter som er lette å lage med en blender 
🔸 Gjennomgang av testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få en oversikt over de beste produktene på markedet. 


KitchenAid 5KSB8270 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
4,3 av 5 stjerner hos den danske teknologisiden Inputmag.dk

KitchenAid 5KSB8270

.
Modellen KitchenAid 5KSB8270 er blitt inkludert i 2 ulike eksperttester som begge er fra Danmark. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk – som hovedsakelig arbeider med forbrukerliv – samt den danske teknologisiden Inputmag.dk som arbeider med teknologi og elektronikk.

Begge har testet KitchenAid 5KSB8270 på ulike parametere som har til formål å vise hvor godt modellen klarer seg i testene. Etter endt test er begge ekspertkildene enige om at det her er snakk om en velfungerende blender. 

Sterk og kraftig blender med et tradisjonelt KitchenAid-utseende

De fleste KitchenAid-produkter kommer i en ganske spesiell stil som har et litt rått, profesjonelt og moderne uttrykk. Dette er også tilfellet med blenderen KitchenAid 5KSB8270.

Kontrollpanelet på KitchenAid 5KSB8270 finner man foran på maskinen. Dette består av 1 skruknapp og 2 trykknapper, og her kan man velge både hastighet og program. Det finnes 11 ulike hastigheter på modellen i tillegg til en puls-funksjon. Det følger også med en såkalt tamper som man kan bruke til å røre rundt i ingrediensene dersom de legger seg langs kantene der blenderen ikke kommer til.

Her er det snakk om en kraftig og sterk blender med en effekt på hele 1800 watt. Det betyr at modellen vil være både rask i bruk og god å bruke dersom man vil knuse is eller blende harde ingredienser som grønnsaker eller nøtter.

Blender til mange formål

KitchenAid 5KSB8270 vil passe godt til den brukeren som vil bruke blenderen til mange ulike formål.

Ettersom det her er snakk om en kraftig blender så vil den også være i stand til å blende frosne ingredienser dersom man for eksempel vil lage en luftig og kald smoothie, men man kan også lage andre retter som suppe, saus, pesto eller puré med KitchenAid 5KSB8270. Modellen har i tillegg den fordelen at den kan brukes til både varme og kalde ingredienser da den er laget med en dobbeltvegg som gjør at utsiden aldri blir for varm eller for kald.

KitchenAid 5KSB8270 kommer også med en stor kanne på 1,65 liter – det betyr at man kan lage både store og små porsjoner med modellen.

Veldig god til å blende ifølge ekspertene

KitchenAid 5KSB8270 er blant annet blitt anmeldt av den danske teknologisiden Inputmag.dk, og de gir modellen en karakter som ligger ganske nær toppkarakteren – nemlig 4,3 av 5 stjerner. Den gode poengsummen begrunnes med at dette er en velfungerende blender med stor allsidighet. Ekspertene legger også merke til at modellen er veldig kraftig, noe som gjør at den er i stand til å blende stort sett alle typer ingredienser man kan tenke seg å bruke i blenderen.

Harde ingredienser knuses lett, men modellen er også god til finere oppgaver da den får mye skryt for sin evne til å lage smoothies. Ekspertene er i tillegg imponerte over at de avtakbare delene tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, men på den negative siden trekker de frem at modellen bråker en del – i tillegg til at den ikke er spesielt billig.

Spesifikasjoner ved KitchenAid 5KSB8270
🔴 Watt: 1800
🔴 Antall hastigheter: 11
🔴 Puls-funksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 3
🔴 Kannens kapasitet: 1,65 liter 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5KSB8270:
Kraftig blender på 1800 watt
Flott og rått utseende i tradisjonell KitchenAid-stil
Mange hastigheter
Laget med dobbeltvegg
Kan blende både varme og kalde ingredienser 

Her kan du se en video av KitchenAid 5KSB8270. Videoen er produsert av KitchenAid: 


KitchenAid 5KSB1585EOB 

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
7,9 av 10 poeng hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com

KitchenAid 5KSB1585EOB

.
Modellen KitchenAid 5KSB1585EOB er blitt testet av 2 forskjellige eksperter. Dette inkluderer det danske forbrukerrådet Tænk samt det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com. Tænk har testet KitchenAid 5KSB1585EOB sammen med en rekke andre blendere, mens Cnet.com har testet modellen alene i en solotest.

Begge instansene har testet modellen på stort sett de samme parameterne. Dette inkluderer evner innen ulike blendeoppgaver, brukervennlighet og rengjøring.

Denne blenderen fra KitchenAid imponerer både de danske og internasjonale ekspertene da den får gode kommentarer begge steder.

Allsidig blender

KitchenAid 5KSB1585EOB er laget for å være allsidig og kunne brukes til mange formål – i tillegg til at den skal være så lett som mulig å betjene for brukeren. Derfor er det her snakk om en modell med trykknapper på kontrollpanelet hvor man kan styre både hastighet og ulike blenderoppgaver på en oversiktlig måte.

Denne blenderen fra KitchenAid har en effekt på 550 watt. Dette er kanskje ikke like mye som mange andre blendere på markedet har, men ettersom modellen er utstyrt med et unikt knivsystem trenger den ikke flere watt for å kunne klare krevende oppgaver.

Denne modellen vil dermed kunne blende harde ingredienser som for eksempel is, nøtter og grønnsaker, men den klarer også mykere og mer flytende ingredienser.

Derfor kan man med fordel bruke KitchenAid 5KSB1585EOB til å lage for eksempel suppe, pesto, mos, kjøttdeig, smoothies eller milkshakes.

Til både varme og kalde matvarer

Denne blenderen vil være et godt valg til den forbrukeren som vil kunne velge mellom å blende varme matvarer til for eksempel suppe, og kalde ingredienser til for eksempel smoothies. KitchenAid 5KSB1585EOB kommer nemlig med en varmeresistent kanne som tåler matvarer som er både veldig varme og veldig kalde.

Kannen er stor med en kapasitet på 1,75 liter. Dette gjør at man også kan lage store porsjoner. Modellen har 5 ulike hastigheter i tillegg til funksjonen Soft Start som forhindrer spruting fordi motoren starter langsomt.

God stabilitet ifølge ekspertene

KitchenAid 5KSB1585EOB er blant annet blitt testet av det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com som gir modellen en veldig god poengsum. Ekspertene forklarer at den høye poengsummen skyldes at blenderen har en veldig god pris som gir brukeren mye valuta for pengene.

KitchenAid 5KSB1585EOB er svært stabil og konsistent i bruk. Det betyr at man alltid kan være sikker på at man kan oppnå et godt resultat med modellen.

Ekspertene gir modellen skryt for å være veldig allsidig da man kan bruke den til mange ulike formål.

Cnet.com nevner imidlertid et par ulemper ved modellen. De mener at modellen av og til mangler litt krefter – noe som kan bety at denne modellen ikke er den raskeste.

Spesifikasjoner ved KitchenAid 5KSB1585EOB
🔴 Watt: 550
🔴 Antall hastigheter: 5
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Kannens kapasitet: 1,75 liter 

Uvalgte fordeler ved KitchenAid 5KSB1585EOB:
Energibesparende modell på 500 watt
Allsidig blender
5 hastigheter
Varmeresistent kanne
Soft Start-funksjon som unngår spruting 

Her kan du se en kort videopresentasjon av KitchenAid 5KSB1585EOB. Videoen er produsert av det amerikanske testmagasinet Cnet.com: 


KitchenAid Artisan 5KSB5553 

✅ Testvinner i den danske avisen Politiken.dk
Middels bedømmelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

.
Modellen KitchenAid Artisan 5KSB5553 er blitt testet av 3 ulike eksperter. Dette inkluderer forbrukerinstansene Tænk og Råd & Rön, som begge har foretatt en større test av flere forskjellige blendere. Denne modellen er inkludert i testen sammen med mange andre modeller.

Den danske avisen Politiken.dk har også testet flere blendere – nemlig 10 tilsammen – hvor KitchenAid Artisan 5KSB5553 er inkludert. Det er delte meninger om hvor godt KitchenAid Artisan 5KSB5553 klarer seg, for der Tænk gir modellen en middels bedømmelse gir danske Politiken.dk KitchenAid Artisan 5KSB5553 den flotte tittelen som testvinner da blenderen simpelthen presterer best i testen deres.

Flott modell i god kvalitet

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er en flott og stilig blender som vil falle i smak når det kommer til estetikk, for denne modellen kan lett matches med andre kjøkkenmaskiner fra KitchenAid Artisan-serien.

Modellen er en del av Artisan-serien, som er en av merkets mest populære. Det sikrer høy kvalitet med mulighet for å kunne utføre mange ulike oppgaver.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er nemlig designet med et unikt blendesystem som gjør at modellen vil kunne ivareta både krevende og mer fintfølende oppgaver – til tross for at modellen kun har en effekt på 550 watt. Det er en del mindre sammenlignet med mange andre modeller.

Modell med 5 hastigheter

Denne blenderen fra KitchenAid kommer med 5 ulike hastigheter man kan velge mellom, i tillegg til en pulsfunksjon. Det gjør det mulig å blende harde og myke ingredienser om hverandre.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 kommer også med antiskli-ben som gjør at modellen står godt fast og er stabil – selv når man blender på høye hastigheter.

Det følger med en kanne på 1,5 liter med et holdbart lokk. Denne modellen har også et stort fokus på sikkerhet da det finnes elektroniske sensorer som hjelper til med å forhindre eventuelle skader.

En blender som er verdt alle pengene, ifølge ekspertene

Denne blenderen er blitt testet av blant annet den danske avisen Politiken.dk sammen med 9 andre modeller. KitchenAid Artisan 5KSB5553 begeistrer ekspertene så mye at de kårer modellen til testvinner.

Ekspertene gjør oppmerksom på at denne modellen ikke bare er en billig blender – de mener samtidig at modellen er verdt alle pengene da den utfører alle oppgavene til toppkarakter. Her er det snakk om oppgaver som blant annet knusing av is, smoothies, pesto og suppe.

Ekspertene forklarer her at KitchenAid Artisan 5KSB5553 klarer oppgavene som forventes av modellen uten å måtte anstrenge seg for mye. Ekspertene legger også merke til at modellen er veldig god til å knuse is.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er imidlertid ikke helt perfekt ifølge ekspertene. De fremhever at den manuelle rengjøringen kan være litt vanskelig da det fort setter seg mye avfall rundt knivene.

Spesifikasjoner ved KitchenAid Artisan 5KSB5553
🔴 Watt: 550
🔴 Antall hastigheter: 5
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Kannens kapasitet: 1,5 liter 

Uvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KSB5553:
Testvinnende modell som er energibesparende med kun 550 watt
Flott modell i den populære Artisan-serien
Med 5 forskjellige hastigheter
Med antiskli-ben for bedre stabilitet
God til både smoothie, suppe, pesto-laging og is-knusing


KitchenAid Diamond 5KSB1585 

8,3 av 10 stjerner hos den amerikanske testsiden Toptenreviews.com
3,5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com
4 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

KitchenAid Diamond 5KSB1585 

.
Modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585 er blitt testet av 3 forskjellige ekspertkilder. Dette inkluderer de 2 internasjonale testsidene Toptenreviews.com og Trustedreviews.com – samt teknologimagasinet Cnet.com.

Ekspertene har testet denne modellen på ulike parametere innenfor ulike blenderoppgaver – samt brukervennlighet og rengjøring. Alle de 3 ekspertkildene mener at KitchenAid Diamond 5KSB1585 er velfungerende og gir modellen en veldig god karakter.

Modell med intelligent styring

KitchenAid Diamond 5KSB1585 kommer i et klassisk KitchenAid-design som har et litt industrielt og rått utseende. Man styrer modellen foran på kontrollpanelet. Det består av trykknapper hvor man kan velge hva man vil lage. Det som er spesielt ved KitchenAid-produkter er at det er mulig å få KitchenAid Diamond 5KSB1585 i flere forskjellige farger som passer til individuelle stiler.

Denne blenderen arbeider ut ifra intelligent styring som kalles Intelli-Speed. Dette gjør at modellen tilpasser seg den gitte oppgaven for å levere den mest optimale hastigheten.

Med tredobbelt knivblad

KitchenAid Diamond 5KSB1585 er designet til å være en allsidig blender som kan blende både kalde og varme ingredienser. Det finnes også et spesielt program som varmer ingredienser. Modellen behandler ingrediensene med et tredobbelt knivblad i rustfritt stål. Knivbladet er designet til å kunne blende alle slags ingredienser slik at man kan lage for eksempel tykke sauser, myke pureer, knuse is og lage luftige smoothies.

Denne blenderen fra KitchenAid kommer også med en smart Soft Start-funksjon som gjør at modellen starter langsomt. Hastigheten øker gradvis, og det gjør at modellen ikke spruter mye – i tillegg til at ingrediensene ikke setter seg fast rundt knivbladet like lett.

God til å multitaske ifølge ekspertene

Ekspertene er generelt sett veldig imponerte over KitchenAid Diamond 5KSB1585. De gir modellen gode karakterer og begrunner dette med at det her er snakk om en velfungerende blender til en veldig fornuftig pris.

Modellen er god til å multitaske da den kan utføre mange ulike oppgaver veldig bra. Her kommenterer ekspertene at det er lurt at modellen har et spesialprogram til varme ingredienser.

Ekspertene forklarer også at denne modellen er en veldig stabil og funksjonsdyktig blender som både er pålitelig og robust.

Ifølge ekspertene finnes det også noen ulemper ved KitchenAid Diamond 5KSB1585. Det inkluderer blant annet at modellen bråker en del, i tillegg til at det ikke er den raskeste blenderen som finnes på markedet. Ekspertene savner i tillegg et oppskriftshefte.

KitchenAid Diamond 5KSB1585 – spesifikasjoner
🔴 Watt: 550
🔴 Antall hastigheter: Variabel
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 5
🔴 Kannens kapasitet: 1,75 liter 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Diamond 5KSB1585:
Enkel styring med trykknapper
Intelli-speed styring
Takler både varme og kalde ingredienser
Med tredobbelt knivblad
Soft Start-funksjon 

Her kan du se en videopresentasjon av blenderen KitchenAid Diamond 5KSB1585: 


KitchenAid Artisan High Performance Blender

4 av stjerner hos det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com
80 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan High Performance blender

.
2 team av eksperter har testet KitchenAid Artisan High Performance Blender, og begge teamene er svært imponerte over blenderen. Disse ekspertene inkluderer det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com og britiske Good Housekeeping Institute.

I begge testene er det blitt sett nærmere på modellens evner innen forskjellige oppgaver og funksjoner, brukervennlighet, allsidighet, pris og rengjøring.

Disse aspektene utgjør det grunnlaget som de ferdige anmeldelsene er gitt ut ifra. Det vurderes at

KitchenAid-apparatet generelt sett scorer høyt over hele linja.

Enkel, men klassisk KitchenAid-produkt

KitchenAid Artisan High Performance Blender er et godt valg for den forbrukeren som ønsker både en enkel og kraftig blender som i tillegg er robust og solid bygd.

Denne blenderen har det klassiske KitchenAid-designet som skiller seg ut fra konkurrentene og er utstyrt med den høye kvalitets-teknologien som kjennetegner merket.

Blenderen kan fås i forskjellige farger og er utstyrt med et kontrollpanel nederst på sokkelen og beholderen øverst.

Her er det snakk om et forholdsvis enkelt design som er et lett gjenkjennelig KitchenAid-design.

Kontrollpanelet består av en skruknapp og 2 trykknapper. Dermed er den så enkel at alle kan bruke den -også de som er nybegynnere i faget. Trykknappene er til puls og start/stopp. Skruknappen er laget til å styre hastigheten, og her finnes det til sammen 9 hastighetsnivåer.

De høyeste hastighetene passer spesielt til de lettere ingrediensene, mens de laveste er designet til de tunge og kraftige ingrediensene.

Her er det snakk om en svært robust maskin som tar en del plass når den står på kjøkkenbenken.

Dette gjelder ikke bare i forhold til det flotte designet, men også rent fysisk.

Blenderen veier 8,9 kilo, noe som er i tyngste laget, men det sikrer imidlertid en bedre stabilitet slik at den ikke beveger seg når den er i bruk. Høyden er på 45 centimeter, mens bredden ligger på 26,7 centimeter – derfor er det vanskelig å overse den på kjøkkenbenken.

1800 watts styrke

KitchenAid Artisan High Performance Blender er laget til å kunne håndtere både harde og myke matvarer, og til dette formålet finnes det en motor på 1800 watt. Det er mye, men det sikrer at den kan blende for eksempel frø, nøtter, is og harde grønnsaker. Dette utvider bruksområdene slik at man kan bruke den til å lage både juice til frokost, kremaktige smoothies til mellommåltid, suppe til kveldsmat, puré som tilbehør eller en is til dessert etter maten.

Noen blendere tåler bare kalde ingredienser, men her skiller denne seg også ut – den kan nemlig brukes til både varme og kalde matvarer, noe som øker allsidigheten.

Den kraftige motoren i kombinasjon med en spesialdesignet kniv av stål er som skapt til å blende og knuse slik at det ikke oppstår ingredienser som ikke blir bearbeidet, eller klumper.

Stor kapasitet og enkel rengjøring  

Modellen er utstyrt med en kanne med en stor kapasitet på 1,75 liter. Dermed kan man enkelt lage store porsjoner uten vanskeligheter.

For å være så miljø- og allergivennlig som mulig er modellen laget uten skadelig BPA plast. I tillegg finnes det målangivelser på innsiden slik at man enklere kan måle opp de flytende ingrediensene.

Lokket kan settes solid fast slik at det ikke hopper av under bruk, og det er til og med laget slik at man også kan tilsette ingredienser mens den blender. Lokket forsegles imidlertid under bruk, men for å oppnå en optimal kvalitet på måltidet som blendes så er det også ventilasjon.

I tillegg er det satt fokus på rengjøringen, for når man blender så kan man ikke unngå at det sprutes og grises litt utover. På grunn av dette er de fleste delene avtakbare, og de tåler også maskinoppvask.

Flott og allsidig, ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan High Performance Blender er blant annet blitt testet av det internasjonale testmagasinet Trustedreviews.com som er svært fornøyde. De forklarer at det her er snakk om en svært flott blender som er veldig kraftig.

I tillegg er den svært allsidig og kan brukes til mange formål. Det mener også at det er bra at den kan demonteres og at delene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Ekspertene gir modellen mye ros for at den til og med kan klare veldig harde matvarer og at den jobber raskt.

Ekspertene nevner kun et par ulemper, og her merker de seg spesielt den høye prisen og at de savner noen forhåndsinnstilte programmer.

Sterk og kraftig, ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan High Performance Blender er også blitt testet av ekspertene fra britiske Good Housekeeping Institute som gir den 80 av 100 poeng. Den flotte poengsummen gir de blant annet fordi den er svært kraftig og at den leverer et godt resultat på få sekunder.

I tillegg fremhever de muligheten til å håndtere både varme og kalde ingredienser, og at rengjøringen er enkel da delene er avtakbare og tåler å vaskes i oppvaskmaskinen.

Ekspertene mener at blenderen klarer de oppgavene som forventes av den – som å lage puré og majones – og konsistensen blir kremaktig og god.

Good Housekeeping Institute nevner kun et par ulemper, blant annet at de flere ganger opplevde at ingredienser satte seg fast under kniven.

Ekspertene konstaterer også at prisen er litt høy, i tillegg til at de slet litt med å finne den riktige hastigheten.

Spesifikasjoner ved KitchenAid Artisan High Performance Blender
🔴 Watt: 1800
🔴 Antall hastigheter: 9
🔴 Puls-funksjon: Ja
🔴 Høyde: 45 centimeter
🔴 Bredde: 26,7 centimeter
🔴 Vekt: 8,9 kilo
🔴 Kannens kapasitet: 1,75 liter

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan High Performance Blender:
Kraftig blender på 1800 watt
Klassisk og flott KitchenAid-produkt
Enkel betjening
Tåler maskinoppvask
9 hastigheter

Her kan du se en videopresentasjon av blenderen KitchenAid Artisan High Performance Blender: 

https://www.youtube.com/watch?v=TZLJ51q7LwY&feature=emb_logo


Alternativer til blendere fra KitchenAid

I dette avsnittet ser vi nærmere på alternativer til KitchenAid.

Vi har inkludert disse alternativene for å gi forbrukeren bedre oversikt over ulike blendere på markedet. For at en best mulig skal kunne sammenligne modellene behandler vi de alternativene på samme måte som modellene fra KitchenAid.


Magimix Le Blender / 11610

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Magimix le blender

.
Modellen Magimix Le Blender / 11610 er blitt testet av 2 ulike testpaneler fra henholdsvis Danmark og Sverige.

Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som begge har foretatt en større test av blendere. Testen inkluderer også Magimix Le Blender / 11610.

Alle blenderne – inkludert Magimix Le Blender / 11610 – er blitt testet på flere parametere som blendeevner, brukervennlighet og rengjøring. Magimix Le Blender / 11610 utmerker seg og imponerer begge testpanelene. Derfor belønner både Tænk og Råd & Rön Magimix Le Blender / 11610 med et stempel som testvinner.

Kraftig blender

Ved første øyekast ser Magimix Le Blender / 11610 ut som en helt vanlig, tradisjonell blender i et nydelig design som betjenes via fronten. Inni denne modellen gjemmer det seg en veldig kraftig blender – Magimix Le Blender / 11610 har nemlig en veldig sterk motor på hele 1200 watt.

Den høye effekten gjør at Magimix Le Blender / 11610 kan håndtere selv veldig harde ingredienser som for eksempel nøtter og fullstendig pulverisere dem.

I tillegg til dette takler modellen også store biter, og det gjør at det blir mindre manuelt arbeid for brukeren. Modellen arbeider raskt slik at man kan lage en ferdig smoothie, suppe eller saus på kort tid.

Allsidig blender med 4 hastigheter

Denne blenderen er designet til å assistere ved flere forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Man kan for eksempel bruke modellen til å lage middag da den kan kutte grønnsaker og lage suppe eller saus. Man kan også bruke Magimix Le Blender / 11610 til frokosten ved for eksempel å lage juice – eller lage en smoothie etter treningen.

Denne modellen har 4 ulike hastigheter man kan velge mellom – alt etter hva slags oppgave man skal utføre. De 4 hastighetene gjør at man raskt vil kunne blende harde og myke ingredienser.

Stor kannekapasitet

Magimix Le Blender / 11610 kommer med en stor glasskanne med en kapasitet på hele 1,8 liter – det er ganske mye sammenlignet med andre blendere. Det betyr at man kan lage flere porsjoner samtidig, men man kan også velge å lage kun én smoothie hvis man vil det.

Denne modellen er i tillegg designet slik at den ikke skal bråke så mye – dette gjelder også ved høy hastighet. Det er spesielt fordelaktig dersom man vil blende en smoothie eller juice til frokosten før resten av familien har stått opp.

Spesifikasjoner ved Magimix Le Blender / 11610
🔴 Watt: 1200
🔴 Antall hastigheter: 4
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 4
🔴 Kannens kapasitet: 1,8 liter 

Utvalgte fordeler ved Magimix Le Blender / 11610: 
Kraftig blender på 1200 W
Allsidig blender som kan lage blant annet smoothie, juice, suppe, saus og så videre
4 hastigheter å velge mellom
Minimalt manuelt arbeid
Stillegående blender

Her kan du se en videopresentasjon av Magimix Le Blender / 11610. Videoen er produsert av Magimix: 


Gode råd før kjøp av blender

Gode råd før kjøp av blender

I dag kan en blender hjelpe til med mange oppgaver på kjøkkenet, derfor er ikke en blender bare en blender. Basert på Forbrukerliv sin Vitamix Blender test, guider vi deg her til hva du må være oppmerksom på når du skal kjøpe deg en ny blender:

Hva kan en blender?

En moderne blender kan som sagt hjelpe til med svært mange arbeidsoppgaver på kjøkkenet, derfor er en blender en kjøkkenmaskin som kan tilberede en lang rekke ingredienser.

De moderne modellene nøyer seg ikke bare med å blende grønnsaker, men de kan nå også lage både smoothies, supper, pesto, dressinger, sauser og is.

De nyere modellene har ofte også en funksjon som kan knuse is slik at man også kan lage kalde retter som for eksempel is eller smoothies.

Selv om det kan være forskjell på design så har de fleste blendere omtrent den samme fasongen med en sokkel nederst med motor hvor kontrollpanelet sitter, en kanne eller en beholder oppå – samt et lokk over kannen.

Inne i blenderen finnes det enten blad eller kniver som settes i gang når man trykker på start. Disse beveger seg raskt i ulike mønstre slik at ingrediensene pulveriseres.

En stavmikser som alternativ?

I tillegg til vanlige blendere, finnes det også stavmiksere som består av et skjærehode med en kniv eller et blad som er festet på enden av staven man holder i. Denne skal føres rett ned i bollen eller gryten manuelt – som man må investere i utenom.

En stavmikser vil som regel ikke være like allsidig som en vanlig blender, og det vil ofte ta lengre tid å blende ingrediensene. Det vil også bli mer manuelt arbeid.

Derfor vil en vanlig blender være uunnværlig hvis man er glad i smoothies, sauser, supper, juice eller is.

Pris

prisNår man skal investere i en blender så vil man finne veldig mange ulike modeller, noe som kan gjøre valget vanskelig. En av de mest vesentlige aspektene vil for de fleste forbrukere være prisen, som varierer veldig fra blender til blender.

Noen modeller kan koste mange tusen kroner, mens andre kun koster et par hundre kroner.

Pris og kvalitet henger ofte sammen, men det er ikke dermed sagt at den dyreste blenderen er den beste.

Som forbruker kan det være vanskelig å vite hvor god en modell er på forhånd når man ikke kan prøve den først.

Derfor vil det være en god idé å søke råd fra ekspertene som har testet produktene med det formål å guide forbrukerne til å velge de beste modellene. Derfor har vi også inkludert linker til de ekspertundersøkelsene vi har brukt nederst i denne artikkelen.

Man bør også være oppmerksom på at merke og pris henger sammen, og det samme gjør funksjoner og pris.

Hvis man gjerne vil ha en blender som kan utføre mange forskjellige oppgaver, vil den som regel også koste ekstra.

Størrelse/kapasitet

Et annet viktig aspekt når man skal kjøpe blender er beholderens kapasitet. Dersom man har en stor familie eller vil lage store porsjoner av gangen, så kan det være lurt å skaffe seg en modell som i hvert fall har en kapasitet på minst 1,8 liter.

Enkelte modeller kommer med flere kanner i ulike størrelser – noen er også designet til at man skal kunne ta de med på farten slik at man kan drikke innholdet rett fra beholderen.

Hvis man derimot kun blender ingredienser engang iblant, kan det være greit med en mindre kapasitet – mindre modeller koster ofte også mindre penger.

Motor

En blender med en høy effekt i watt vil ofte kunne levere et bedre resultat – det er imidlertid ikke dermed sagt at jo flere watt, desto mer effektiv er modellen.

Knivsystemet spiller også en viktig rolle her. En blender med mange watt vil naturligvis være kraftigere, og derfor vil det være enklere for en slik modell å blende harde ingredienser som grønnsaker, korn eller nøtter.

Det samme gjelder hvis man vil kunne knuse is. Bruker man en svakere blender til disse oppgavene så kan man oppleve at modellen svikter eller i verste fall går i stykker.

Blad/knivsystem

knivsystemDiverse blendere kommer med ulike kniver og blad som jobber på ulike måter. For enkelte blendere er det nærmest snakk om kunst når det kommer til bevegelsene.

Generelt sett bør man gå etter en blender med kraftige, robuste og store kniver som vil være mest effektiv og dermed være best til å blende ingrediensene uten å etterlate klumper.

Funksjoner

De fleste blendere kommer med ulike hastigheter innenfor pulverisering av ingrediensene – ofte én hastighet til myke ingredienser (som frukt) og én eller flere til hardere ingredienser (som grønnsaker eller nøtter).

Enkelte blendere har opptil 10 ulike hastigheter, mens andre kun har 2. Det er en smakssak hva man foretrekker, men det kan være en stor fordel å kunne justere hastigheten selv i forhold til type ingredienser.

Enkelte modeller kommer også med en knapp til hver enkelt hastighet, mens andre kommer med en variabel hastighet.

Hastigheten er en av de viktigste funksjonene på en blender, og mange blendere kommer heller ikke med andre funksjoner.

Noen av de avanserte modellene har flere funksjoner som for eksempel spesialprogrammer til ulike typer blandinger som juice, smoothies, supper og is. Her vil det igjen være et spørsmål om hva man egentlig har bruk for.

Rengjøring

Når man bruker en blender vil det naturligvis bli en del søl – dette er ikke vil å unngå.

Man må selv finne ut hvor mye arbeid man ønsker å legge i matlagingen, for det finnes også flere forskjellige muligheter når det kommer til å rengjøre blendere:

Enkelte modeller kommer nemlig med rengjøringsprogrammer som selv tar seg av rengjøringen, noe som fører til at det blir minst mulig manuelt arbeid.

I tillegg til dette så tåler enkelte modeller å vaskes i oppvaskmaskin, mens andre må vaskes for hånd.

Uansett hva slags rengjøringsmetode man foretrekker så bør man være oppmerksom på at det lett setter seg fast rester fra frukt og grønt rundt knivene. Derfor bør man her være ekstra nøye med rengjøringen for å holde blenderen så hygienisk som mulig.

Design

Design kan også være en viktig faktor dersom man bryr seg om estetikk. Enkelte modeller kan ofte være litt klumpete i utseendet med skarpe kanter, og de kan også ta en del plass.

Andre modeller – ofte modeller fra mer kjente merker som for eksempel KitchenAid – vil bruke mer ressurser utseendet da de ofte er designet i samme stil som andre kjøkkenprodukter fra samme merke. Dette gjør at man kan få et mer harmonisk kjøkken med en gjennomgående stil.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo

KitchenAid er en amerikansk virksomhet som ble etablert i Michigan, USA, i 1919. Virksomhetens fokus ble tidlig satt på kjøkkenprodukter – kombinert med teknologien som fantes den gang – og allerede rett etter etableringen produserte virksomheten verdens første elektriske visp. Dette ble startskuddet til en kjøkkenrevolusjon da effektiviteten på kjøkkenet nå tok et stort steg framover.

Derfor fikk KitchenAid navnet sitt

KitchenAid er et litt pussig navn, og det finnes også en morsom historie bak dette. Da den elektriske vispen ble laget hadde enda ikke bedriften et navn, men en av testpersonene – konen til en av direktørene – utbrøt spontant at dette var den beste kjøkkenhjelpen (oversatt fra «kitchen aid» på engelsk) hun noensinne hadde opplevd. Slik oppstod navnet KitchenAid.

Fokus på design og stil

Allerede fra begynnelsen av fokuserte KitchenAid på design, stil og funksjonalitet. Det betød også at KitchenAid sine produkter ble godt kjent i kjendiskretser, og dette gjorde at populariteten steg voldsomt. På 1930-tallet lanserte KitchenAid sin berømte K-modell-serie som i dag har oppnådd noe som minner om en kultstatus. Designet er faktisk så banebrytende at man kan se de originale modellene på flere museer rundt omkring.

Farger og personlighet

Frem til 1950-tallet var de fleste husholdningsprodukter hvite og anonyme, men dette gjorde KitchenAid noe med. Virksomheten bestemte seg for å personalisere produktene ved å gi dem flotte og iøynefallende farger som lyserosa, lysegul, lysegrønn og lyseblå, men de produserte fremdeles produkter i mer nøytrale farger som sort, hvit, grå, rød og mørkeblå. Med årene har fargepaletten blitt utvidet, og nå er det mulig å få produkter fra KitchenAid i opptil 20 forskjellige farger.

Kjent fra TV

I dag produserer KitchenAid mange forskjellige kjøkkenprodukter som alle lages i den lettgjenkjennelige KitchenAid-stilen med kule farger og et litt rått og industrielt utseende. KitchenAid slo for alvor igjennom i Europa etter tusenårsskiftet, og i dag er merket godt kjent over hele Europa. Dette skyldes ikke minst at KitchenAid har vent tilbake til kjendiskretsene da de ulike kjøkkenproduktene brukes i den britiske versjonen av TV-programmet «Kakekrigen».


Gode oppskrifter til blenderen

Når man skaffer seg en blender er det åpenbart at man må finne noen gode oppskrifter hvor blenderen kommer til sin rett. Her har vi samlet et par ulike oppskrifter med blenderen som midtpunkt. Oppskriftene viser blenderens allsidighet med gode oppskrifter på pannekaker, 2 forskjellige smoothies, guacamole og pesto. 

Pannekaker med bacon 

Pannekaker med bacon Ingredienser: 
2,5 desiliter melk
200 gram hvetemel
1,5 teskje bakepulver
2 egg
1 spiseskje sukker
0,5 teskje salt
10 baconskiver
0,5 desiliter bourbon
0,5 desiliter vann
0,5 desiliter lønnesirup  

1. Hell melk, mel bakepulver, egg sukker og salt i blenderen. Blend massen til den er fri for klumper. Sett den deretter i kjøleskapet i 30 minutter.

2. Stek bacon i pannen til det er gyllent. Hell bourbon, vann og sirup over baconet og la det koke inn ved svak varme. Ta deretter pannen av varmen.

3. Smelt litt smør i pannen og hell i nok pannekakerøre til at bunnen er dekket. Gi hver pannekake et par minutter på hver side.

4. Server pannekakene med bacon med det samme.


Powersmoothie med grønt

Powersmoothie med grøntIngredienser:
75 gram babyspinat, fersk
½ avokado
1 banan i skiver
1 kiwi
2 bunter mint
2 desiliter mandelmelk eller soyamelk
1 håndfull isbiter 

1. Skyll spinaten, skrell kiwi og ha det i blenderen sammen med bananskiver, avokado, melk, mint og isbiter. Man kan også bruke frossen spinat, men da bør man la være å ha i isbiter.

2. Blend massen til den er tykk og luftig. Hvis den er for tykk kan man tilsette mer melk.

3. Serveres med én gang.


Guacamole

GuacamoleIngredienser: 
2 modne avokadoer
1-2 tomater
½ løk
2 fedd hvitløk
1 teskje rød jalapeño
1 spiseskje sitronsaft, nypresset
1 teskje havsalt

1. Ta ut avokadokjøttet og ha det i blenderen

2. Skyll og halver eventuelt tomatene – ha de deretter i blenderen.

3. Skrell løk og hvitløk og ha det i blenderen.

4. Hakk jalapeñoen i små stykker og ha ca. en teskje i blenderen.

5. Tilsett sitronsaft og salt, og blend alle ingrediensene til den ønskede konsistensen er oppnådd.


Pesto

PestoIngredienser: 
1 bunt fersk basilikum
50 gram revet parmesanost
2 spiseskjeer pinjekjerner
3 fedd hvitløk
1 ¾ desiliter ekstra jomfru olivenolje
1 klype salt 

1. Skyll og tørk basilikumen. Riv av bladene.

2. Rist pinjekjernene i en tørr panne.

3. Grovhakk hvitløken.

4. Blend basilikumblader, pinjekjerner og hvitløk sammen med en klype salt.

5. Sett blenderen på pause og ha i litt olje og ost i massen. Blend igjen til konsistensen er tykk.

6. Serveres eller oppbevares i kjøleskap. Hvis man vil lage en varm pesto så kan den varmes opp.


Lett smoothie med mandler og valgfrie bær

Lett smoothie med mandler og valgfrie bærIngredienser:
2 modne bananer
175 gram bær (for eksempel blåbær, bringebær, jordbær eller bjørnebær)
2 spiseskjeer mandler
4 desiliter lettmelk

1. Skrell banene og skjær de eventuelt i skiver.

2. Skyll bærene.

3. Ha alle ingrediensene i en blender og blend til konsistensen er tykk og luftig.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke KitchenAid blendere er best i test?

KitchenAid 5KSB8270 og KitchenAid Artisan 5KSB5553

🤓 Hvordan testes KitchenAid blenderne?

Blenderne er vurdert ut ifra deres blenderegenskaper og brukervennlighet. Det er også tatt en titt på støynivå og konstruksjonskvalitet.

🤔 Hvilken type blender skal jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle blenderoppgaver, men tar stor plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare nesten alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt er det smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og gir nesten ingen oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke helt erstatte den klassiske blenderen.


KitchenAid Blender test – brukte kilder og linker

Cnet.com 🇺🇸 
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med mange forskjellige spekter innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om blant annet nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Her har Cnet.com testet 2 forskjellige blendere:

Ønsker du å lese mer om testen av KitchenAid 5KSB1585EOB, kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av KitchenAid Diamond 5KSB1585, kan du klikke på denne linken.


Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med forskjellige sider av svenskenes forbrukerliv, og dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Svenske Råd & Rön har her testet et utvalg av ulike blendere.

Du kan lese hele testen her. Legg imidlertid merke til at tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis


Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰 
Forbrukerrådet Tænk arbeider med alle tenkelige aspekter av det danske forbrukerlivet. Dette inkluderer grundige tester av mange ulike forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om en test av ulike blendere.

Ønsker du å lese mer om testen så kan du lese Tænk sin artikkel her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatene av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.


Dinside.no 🇳🇴 
Dinside.no er en norsk avis som skriver om mye forskjellig forbrukerstoff. Dinside.no arbeider med et bredt spekter når det kommer til forbrukerprodukter til bil og bolig, men nettsiden skriver også om fritid, reiser og økonomi. Dinside.no har også en test-seksjon hvor de har testet modellen Wilfa Raw Fuel. Du kan lese hele artikkelen på deres hjemmeside her.


Inputmag.dk 🇩🇰 
Inputmag.dk er en dansk teknologiside med fokus på teknologi, teknikk og elektronikk. Inputmag.dk foretar også tester av ulike elektroniske produkter, og her er det snakk om en test av modellen KitchenAid 5KSB8270. Ønsker du å lese mer om testen så kan du klikke på denne linken.


Politiken.dk 🇩🇰 
Politiken er en dansk avis som ble grunnlagt i 1884. Sammen med Jyllandsposten og Berlingske Tidende er Politiken en av de 3 ledende morgenavisene i Danmark. Politiken utgis hver dag.

Politiken har også et online-univers, og både på nett og på trykk arbeider den danske avisen med nyheter, inn- og utland, politikk, debatt og kultur. Avisen har også plass til forbrukerstoff, og her har Politiken.dk testet blenderen KitchenAid Artisan 5KSB5553 sammen med 9 andre blendere. Du kan lese hele testen her.


Teknisk Ukeblad 🇳🇴 
Teknisk Ukeblad er Norges ledende avis innenfor teknologi og ingeniørforetak. Teknisk Ukeblad ble grunnlagt i 1883 og utgis fremdeles ukentlig. Avisen har også en nettportal som heter TU.no. Teknisk Ukeblad gir forbrukerne et grundig innblikk i nyheter og trender innen blant annet generell teknologi, elbiler, energi, industri, skip, IT, klima og mye mer. Teknisk Ukeblad utfører også tester en gang iblant, og her har de norske ekspertene testet blenderen Wilfa Raw Fuel. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.


Toptenreviews.com 🇺🇸 
Toptenreviews.com sørger for å fungere som en hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse elektroniske forbrukerprodukter. Derfor forsker, tester og undersøker nettsiden et stort antall forbrukerprodukter i laboratoriet før de skriver en samlet vurdering av hvert enkelt produkt. Her har ekspertene testet modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Du kan lese mer her.


Trustedreviews.com 🇺🇸 
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de seneste elektroniske forbrukerproduktene. Trustedreviews.com sin jobb er å gi de besøkende den siste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Ønsker du å lese mer om testen så kan du besøke hjemmesiden deres her.

Her har Trustedreviews.com testet KitchenAid Artisan High Performance Blender. Les hele testen hos Trustedreviews.com.


Umahro Cadogan 🇩🇰 
Umahro Cadogan er en dansk matekspert som er spesielt kjent for å skrive kokebøker med det formål å endre helseproblemer og sykdommer via kosten. I forbindelse med sin matlaging har Umahro Cadogan testet blenderen Wilfa Raw Fuel.


Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter.

Goodhousekeeping.com har her testet KitchenAid Artisan High Performance Blender, og hele anmeldelsen kan leses hos Good Housekeeping Institute.


Andre relevante tester

Du kan også lese vår generelle blender test hvor vi har inkludert forskjellige testvinnende blendere fra en lang rekke ulike produsenter. I denne testen vil du få en god oversikt over de ulike modellene og hvordan de klarer seg i testene. Her er det ikke bare fokusert på ett merke, men på alle modellene som får ros av ekspertene.

Hvis du er på jakt etter en blender av høyest mulig kvalitet – og du er åpen for andre produsenter enn KitchenAid – anbefaler vi at du ser nærmere på vår artikkel om Vitamix blendere. Her har vi samlet de beste modellene fra Vitamix, som er en av verdens mest anerkjente produsenter av blendere. Vitamix brukes av profesjonelle kokker, juicere og bartendere over hele verden.

En annen populær produsent er Wilfa, som er kjent for å produsere veldig gode blendere som ligger i en litt billigere prisklasse enn Vitamix. I vår artikkel om Wilfa blendere har vi samlet de modellene som klarer seg best i test slik at du enkelt kan danne deg en oversikt over hvilke modeller som er populære blant ekspertene.

Hvis du hovedsakelig ønsker å lage smoothies med blenderen din bør du også vurdere å lese vår artikkel om smoothie-blendere. I denne artikkelen har vi samlet de smoothie-blenderne som klarer seg best i ulike tester. Fordelen ved smoothie-blendere er at de ofte tar mindre plass, i tillegg til at de som regel er en del billigere enn tradisjonelle blendere.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere