KitchenAid stavmikser – Best i Test – Her er ekspertenes favoritter

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

I denne artikkelen får du en oversikt over de beste KitchenAid stavmikserne på markedet.

Vi har gått igjennom ekspertkilders og forbrukeres anmeldelser av stavmikserne, og samlet alt i denne artikkelen slik at man raskt og enkelt kan skaffe seg en oversikt over ekspertenes og forbrukernes vurdering av de ulike KitchenAid modellene.

I denne artikkelen har vi brukt mange forskjellige ekspertkilder – dette inkluderer blant annet forbrukerinstansene det danske Forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön, testsiden Expertreviews.co.uk, det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping og den danske avisen Politiken.dk.

Vi har også gått igjennom en rekke alternativer til KitchenAid. Her ser vi nærmere på stavmiksere med gode anmeldelser fra andre produsenter.

Hvis man ønsker å lese mer om de ulike testene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til. 

Denne KitchenAid stavmikser testen inneholder:
🔸 Gjennomgang av de beste KitchenAid stavmiksere
🔸 Gjennomgang av alternative testvinnende stavmiksere
🔸 Skal jeg velge en stavmikser eller en vanlig blender?
🔸 Gode oppskrifter til stavmikseren
🔸 Gjennomgang av testkilder 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

KitchenAid stavmikser test 2021 – Her er de beste modellene

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de KitchenAid stavmikserne som har fått best anmeldelser av ulike eksperter. Forbrukerliv har analysert en rekke anerkjente tester samt brukeranmeldelser, og her viser vi deg de modellene som har fått best anmeldelser.

Du finner også en prissammenligning av de ulike stavmikserne fra KitchenAid slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som selger produktet til best pris.


KitchenAid Artisan 5KHB2571

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
✅ 79 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping

KitchenAid Artisan 5KHB2571

 

KitchenAid Artisan 5KHB2571 er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Forbrukerrådet Tænk, Råd & Rön samt Good Housekeeping. Alle ekspertene er imponerte over denne stavmikseren, derfor har de gitt den en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av at modellen kommer med et vell av ekstrautstyr slik at man har mulighet til å bruke den til en del ulike formål. Ekspertene mener at den er stillegående og at den samtidig har en høy yteevne.

Selv om ekspertene generelt sett liker KitchenAid Artisan 5KHB2571, forklarer de at den er forholdsvis dyr samt at den er tung i bruk.

Ekspertene: Robust stavmikser med massevis av tilbehør 

Ifølge ekspertene fra Good Housekeeping er KitchenAid Artisan 5KHB2571 en god stavmikser som kommer med en fremragende yteevne.

De mener at «den jobber bra med de fleste arbeidsoppgaver». Stavmikseren er imidlertid «tung å bruke, og det er ubehagelig å holde knappen inne».

Til gjengjeld skriver Good Housekeeping i sin anmeldelse at KitchenAid Artisan 5KHB2571 «er svært robust og leveres med massevis av tilbehør».

De mener at hvis man «bare vil ha en enkel stavmikser, så er det verdt å vurdere om det er bruk for alt tilbehøret – men for seriøse kokker er det kanskje verdt å investere i modellen».

I ekspertenes test fungerte stavmikseren godt til pisking av fløte og eggehviter, noe den gjorde «til perfeksjon».

Ekspertene mener imidlertid ikke at modellen leverte et optimalt resultat da de skriver at «de ble sviktet av minihakkeren».

Stavmikser med fem hastigheter og tre utskiftbare knivblad

Med KitchenAid Artisan 5KHB2571 får man en stavmikser som kan brukes til en rekke ulike oppgaver på kjøkkenet.

Stavmikseren er på 180 Watt og kommer med en DC-motor med fem hastigheter og en LED-indikator.

Med de fem hastighetene er det mulig å justere yteevnen opp og ned avhengig av hva man skal tilberede. Den er utstyrt med tre forskjellige knivblad, og man kan bruke disse til alt ifra å blende til å knuse, skumme, hakke, piske og purere.

Den kommer også med to avtakbare staver med twist-lock i rustfritt stål som man kan bytte ut etter behov.

Praktisk tilbehør

Ved kjøp av KitchenAid Artisan 5KHB2571 følger det med flere praktiske tilbehørsdeler som gjør at modellen er forholdsvis allsidig.

Det følger også med en grytebeskytter som kan festes på de utskiftbare knivbladene for å beskytte kokekaret. Dette kan være en fordel når man blender en suppe i en gryte. I tillegg til grytebeskyttere følger det også med en beskytter til knivbladene samt en oppbevaringsboks med mer.

Stavmikserens hakker, som følger med ved kjøp av modellen, har en kapasitet på 600 ml. Man får også med en BPA-fri blenderkanne med en kapasitet på 1 liter.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KHB2571:
 Praktisk tilbehør følger med
 Fem forskjellige hastigheter
 Tre utskiftbare knivblad
 To avtakbare staver
 Blenderkanne med en kapasitet på 1 liter 

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid Artisan 5KHB2571. Videoen er produsert av KitchenAid: 


Alternativer

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere stavmiksere fra KitchenAid som har fått gode anmeldelser fra diverse ekspertkilder og forbrukere.

I tillegg til de stavmikserne fra KitchenAid vi har nevnt hittil i artikkelen, finnes det også gode modeller fra andre merker på markedet.

For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi i de følgende avsnittene gjennomgå stavmiksere fra andre produsenter som også har fått gode vurderinger og anmeldelser fra ekspertkilder.


Bamix Swissline

✅ Toppscorer hos den britiske testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 6 av 6 stjerner hos det danske matmagasinet Gastromand.dk
✅ Topp anmeldelse fra danske Hjemogtest.dk
✅ 5 av 5 stjerner hos danske Gourmand.dk

Bamix Swissline

.
Bamix Swissline er blitt testet og anmeldt av fire ekspertkilder, og dette inkluderer Expertreviews.co.uk, Gastromand.dk, Hjemogtest.dk samt Gourmand.dk.

Alle ekspertkildene er imponerte over denne stavmikseren, som de har gitt en god anmeldelse.

De er blant annet spesielt imponerte over at Bamix Swissline kommer med en kraftig yteevne og en sterk motor.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Bamix Swissline, forklarer de at den er forholdsvis dyr.

Stilren stavmikser med sterk motor 

Bamix Swissline er designet i et flott og elegant utseende som vil passe inn på de fleste kjøkken.

Stavmikseren er enkel, men robust, derfor kan den holde i mange år fremover dersom man passer godt på den.

Der er mulig å kjøpe modellen i flere farger. Man kan velge mellom en modell i sort eller sølv – eller velge en mer fargerik versjon da den også kan kjøpes i rødt.

Bamix Swissline er en kraftig stavmikser da den kommer med en motoreffekt på 200 Watt. Det betyr at den kan brukes til å tilberede harde ingredienser som er mer krevende.

Ergonomisk modell med praktisk tilbehør 

Med Bamix Swissline får man en stavmikser som er laget i et ergonomisk design. Den kommer nemlig med et ergonomisk håndtak i sklisikker gummi. På den måten får man et godt og behagelig grep om håndtaket.

Takket være Bamix Swissline sine multifunksjonsblad er modellen allsidig da den kan brukes til litt av hvert på kjøkkenet. Multifunksjonsbladet er velegnet til kjøtt og grønnsaker, men den kommer også med en emulgeringsplate, et blenderblad og en prosessor.

Bamix Swissline kommer også med kniver i rustfritt stål, derfor kan den brukes til alt ifra purering til hakking, knusning og skjæring. Derfor er dette en allsidig modell da den kan brukes til pisking av for eksempel fløte og eggehviter.

I tillegg til dette følger det med en kanne med en kapasitet på 1 liter. Bamix Swissline har to hastighetsinnstillinger samt en turbo-boosting-funksjon.

Uslitelig og kraftig stavmikser ifølge ekspertene 

De fire ekspertkildene er svært imponerte over Bamix Swissline, derfor har alle gitt stavmikseten en høy score. Dette er blant annet basert på at de mener stavmikseren er «uslitelig» da den kan klare «alle slags oppgaver på kjøkkenet uten problemer».

Ekspertene fra både Expertreviews.co.uk og Gastromand.dk forklarer at Bamix Swissline er utstyrt med «en svært kraftig motor og en kraftig yteevne», noe som betyr at den «kan pulverisere selv de mer krevende ingrediensene». Dette er ifølge ekspertene en stor fordel.

Flere ekspertkilder trekker frem at det kan være litt vanskelig å komme i gang med modellen. De skriver at når man først har prøvd den og lært den å kjenne, så er den «uunnværlig på kjøkkenet».

Hjemogtest.dk og Gourmand.dk skriver videre at det er en fordel at Bamix Swissline ikke «setter seg fast ved tilberedning av ulike grønnsaker, noe som gjør håndteringen enklere». Man bør også være oppmerksom på at denne modellen ikke er billig. Ekspertene mener imidlertid at den «er verdt alle pengene».

Uvalgte fordeler ved Bamix Swissline:
 Kraftig motor med 200 Watt
 Ergonomisk design
 Kniver i rustfritt stål
 Kommer med flere tilbehørsdeler
 To hastighetsinnstillinger og turbo-boosting-funksjon 

Her kan du se en demonstrasjonsvideo av stavmikseren Bamix Swissline. Videoen er produsert av Bamix: 


Braun MultiQuick 7 MQ 725

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Braun MultiQuick 7 MQ 725

.
Både det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Braun MultiQuick 7 MQ 725. I sine store tester har de begge kåret stavmikseren til en av testvinnerne.

Dette har de blant annet gjort på grunn av stavmikserens yteevne, samt at den klarer alle oppgavene de ga den optimalt – spesielt når det kommer til å blende diverse ingredienser.

Selv om begge ekspertkildene elsker denne modellen, forklarer de at prisen er forholdsvis høy, som er noe man bør være oppmerksom på.

Allsidig stavmikser med Smart Speed-teknologi

Braun MultiQuick 7 MQ 725 er utstyrt med en kraftig motor på 750 Watt og Smart Speed-teknologi. Denne teknologien gjør det enkelt å kontrollere blenderens hastighet.

Jo hardere man trykker, desto mer kraft får man. Man trenger derfor bare trykke forsiktig på hastighetsknappen for å øke hastigheten, og gi slipp for å redusere den. Den starter forsiktig og sikrer en konstant kontroll avhengig av hvor hardt man trykker på knappen.

Det er også mulig å bruke Braun MultiQuick 7 MQ 725 til flere ulike formål på kjøkkenet.

Stavmikseren kan blant annet piske eggehviter og krem uten å sprute innholdet utover hele kjøkkenet.

Dette er takket være modellens SplashControl-teknologi som sikrer at innholdet forblir i bollen under tilberedningen.

Stavmikser med patentert design og EasyClick-system

Braun MultiQuick 7 MQ 725 er laget i et patentert design fra Braun. Her kombineres harde blad i rustfritt stål med en unik klokkeform. Blenderens skaft tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, og dette gjelder også for de andre avtakbare delene.

I tillegg til dette kommer Braun MultiQuick 7 MQ 725 med et EasyClick-system som sørger for at man raskt og enkelt kan bytte ut de ulike tilbehørsdelene med kun ett trykk på en knapp. Alt tilbehøret er EasyClick-tilbehør som følger med ved kjøp av modellen.

Med stavmikseren følger det også med en minihakker på 350 ml, en visp og et 600ml beger som er laget av BPA-fri plastikk.

Komfortabel mikser med sikkerhetslås 

Braun MultiQuick 7 MQ 725 er en komfortabel og brukervennlig stavmikser. Den er utstyrt med et håndtak med et mykt grep som gir en bedre håndtering og kontroll ved tilberedning av mat.

Det komfortable grepet skyldes den store hastighetsknappen samt den ergonomiske formen.

Sist, men ikke minst, kommer Braun MultiQuick 7 MQ 725 med en sikkerhetslås som forhindrer utilsiktet bruk. Det betyr at barn ikke kan bruke maskinen når låsen er aktivert. Låsen kan aktiveres og deaktiveres etter behov.

Utvalgte fordeler ved Braun MultiQuick 7 MQ 725:
 Smart Speed-teknologi
 SplashControl-teknologi
 EasyClick-system
 Sikkerhetslås
 Ergonomisk design

Her kan du se en presentasjonsvideo av Braun MultiQuick 7 MQ 725. Videoen er produsert av Braun: 


Bamix Mono

✅ Testvinner hos den danske avisen Politiken.dk
✅ God score hos britiske Kagoo.co.uk

Bamix Mono

.
Den danske avisen Politiken.dk og britiske Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bamix Mono, som de har gitt en god anmeldelse.

Politiken.dk har kåret stavmikseren til testvinner, mens Kagoo.co.uk har gitt modellen en god score.

Dette har de blant annet gjort på grunn av stavmikserens yteevne da den kan klare de fleste kjøkkenoppgaver. De mener at den er stillegående under bruk, noe som er en fordel. Til gjengjeld er de mindre imponerte over modellens pris da Bamix Mono er forholdsvis dyr.

Enkel og praktisk stavmikser

Bamix Mono er en enkel stavmikser, noe som avspeiles i modellens design. Den er nemlig designet i et forholdsvis enkelt design, og kommer med kun to knapper.

Med disse knappene styrer man mikserens hastigheter da den er utstyrt med to hastighetsinnstillinger.

Selv om Bamix Mono er en enkel modell, er den laget til å kunne klare de fleste oppgaver på kjøkkenet. Den jobber ved 140 Watt, noe som er lite sammenlignet med andre stavmiksere på markedet, men den er imidlertid fremdeles effektiv og kan klare de fleste ingredienser.

Kan brukes til mange formål på kjøkkenet 

Med Bamix Mono får man en multifunksjonell stavmikser som kan brukes til mange formål på kjøkkenet. Den kommer med en skarp kjøtt- og grønnsakskniv i rustfritt stål som kan klare de fleste hakke- og skjæreoppgaver.

I tillegg til dette kan stavmikseren brukes til å piske, mikse og blende da det følger med en emulgeringsplate samt et blenderblad. Det følger også med et veggoppheng samt et beger med en kapasitet på 600 ml.

Bamix Mono er en kompakt stavmikser, derfor er den enkel å oppbevare enten på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap.

Dette er derfor en modell som er velegnet til forbrukere som ønsker en mindre stavmikser som ikke tar stor plass på kjøkkenet.

Stavmikser med gode anvendelsesmuligheter ifølge ekspertene 

De to ekspertkildene Politiken.dk og Kagoo.co.uk har testet Bamix Mono og gitt den gode anmeldelser.

De er nemlig enige i at modellen er funksjonell og allsidig, derfor er den «verdt alle pengene hvis man vil ha en smart maskin på kjøkkenet som kan utføre et vell av oppgaver».

Kagoo.co.uk er for eksempel så imponerte over Bamix Mono at de mener den «fortjener en plass i alle hjem».

De trekker frem at selv om modellens motoreffekt kun ligger på 140 Watt, så er den fremdeles effektiv med en høy yteevne. De liker også svært godt at den kommer med en visp samt mulighet til å lage en smoothie.

Ekspertene fra Politiken.dk roser Bamix Mono for å være stille i bruk, samt at den er enkel å håndtere og bruke.

Begge ekspertkildene trekker imidlertid frem at prisen for modellen ligger i den dyre enden av skalaen, som er noe man bør være oppmerksom på.

Utvalgte fordeler ved Bamix Mono:
 To hastighetsinnstillinger
 Enkel modell med enkel betjening
 Kommer med flere tilbehørsdeler
 Motor med 140 Watt
 Kjøtt- og grønnsakskniv i rustfritt stål


Bør jeg velge en stavmikser eller en vanlig blender?

I dag finnes det et vell av kjøkkenmaskiner på markedet som kan hjelpe deg med ulike oppgaver på kjøkkenet. Det finnes også maskiner som stort sett er like, men som samtidig er veldig ulike.

Her kan det blant annet nevnes en stavmikser samt en vanlig blender. For hva skal du velge hvis det står mellom disse to mulighetene? Begge har hver sine fordeler og ulemper, og det er enkelte tilfeller hvor den ene er bedre enn den andre.

Når det kommer til å blande, blende, hakke, piske, purere eller lignende så har du to valg: Du kan velge en stavmikser, eller du kan bruke en vanlig blender.

Begge apparatene utfører generelt sett den samme oppgaven. De er ulike når det kommer til størrelse og rengjøring, men den største forskjellen som skiller de fra hverandre er yteevnen og hva det er best å bruke dem til.

Her kan du få hjelp til å bestemme deg for om du bør velge en vanlig blender eller en stavmikser til kjøkkenet ditt basert på gode råd fra TheKitchn.com.

Den vanlige blenderen
Magimix Power BlenderSelv om de tar litt mer plass og krever mer opprydning, er fordelen ved den vanlige blenderen i forhold til en stavmikser, at den er kraftigere. Det betyr at de lager puréer og supper, sauser og dipper i en glattere og bedre konsistens.

Den vanlige blenderen er også det beste valget når du arbeider med faste og harde ingredienser som for eksempel frossen frukt i smoothies, eller isbiter til cocktails.

Bruk en vanlig blender til:
🌀 Glatte puréer
🌀 Kremaktige supper
🌀 Kremaktige dipper
🌀 Smoothies laget med frossen frukt og is
🌀 Frosne cocktails 

En stavmikser
KitchenAid Artisan 5KHB2571Stavmiksere er praktiske hjelpemidler på kjøkkenet på grunn av modellens kompakte størrelse og rengjøringsvennlighet. Hvis du skal gå i gang med mindre oppgaver som å piske krem eller blande salatdressinger, er en stavmikser det rette redskapet til jobben.

Stavmiksere er ikke like kraftige som vanlige blendere, så motoren og knivbladet fungerer kanskje ikke like bra når det kommer til harde gjenstander som frosne matvarer og is.

Bruk en stavmikser til:
💠 Å piske eggehviter
💠 Pisking av fløte
💠 Chunky salsa
💠 Smoothies uten harde ingredienser 

Velg blender etter kjøkkenoppgaver og personlige preferanser

Det kan ikke gis et konkret svar på om du bør velge en vanlig blender eller en stavmikser.

Dette kommer ikke bare an på de kjøkkenoppgavene du skal bruke en blender til, men også dine egne personlige preferanser.

Mens enkelte foretrekker de vanlige blenderne på grunn av de kraftige motorene, er det andre som foretrekker stavmiksere da de som regel er mer håndterbare.

Ønsker du å finne flere gode råd som kan hjelpe deg med å bestemme om du bør velge en vanlig blender eller en stavmikser, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Seriouseats.com eller denne artikkelen fra TheWireCutter.com.


Gode oppskrifter til stavmikseren

En stavmikser kan være et fantastisk hjelpemiddel på kjøkkenet da den kan hjelpe til med tilberedning av diverse ingredienser. Hvis du er usikker på hva du kan lage med en stavmikser, kan du her finne inspirasjon og gode oppskrifter til hva du kan lage dersom du har en stavmikser.


Hjemmelaget ketchup 

Hjemmelaget ketchupIngredienser
500 gram modne tomater (kan både være store eller små)
1 eple
1 løk
1 hvitløksfedd (bruk mer hvis du ønsker)
½ ts. kanel
100 gr. brunt sukker
1 dl. eddik

Slik gjør du
1. Skjær tomater, eple, løk og hvitløk i grove biter.
2. Ha ingrediensene i en gryte med kanel og eddik.
3. Kok opp blandingen til ingrediensene er myke.
4. Bruk en stavmikser til å purere ingrediensene.
5. Smak til med brunt sukker og litt eddik.
6. Sett ketchupen i kjøleskapet og gjør den klar til servering.


Sunne hjemmelagde fruktruller 

fruktruller Ingredienser
Ulike frukter – bruk gjerne epler, pærer, ferskener med mer.
Litt vann
1 ts. sitronsaft
1 ss. honning 

Slik gjør du
1. Skrell frukt og skjær de i terninger.
2. Ha frukten i en gryte med litt vann.
3. Når vannet koker så skal det tilsettes sitronsaft og honning.
4. Skru ned varmen og la frukten koke helt igjennom slik at den er enkel å mose.
5. Bruk en stavmikser til å lage en fruktpuré.
6. Hell blandingen på en stekeplate og stek i ovnen i 8 til 10 timer på 80 graders varme.
7. La fruktrullen kjøles ned.
8. Rull fruktrullen sammen og skjær den i mindre skiver.
9. Server fruktrullene eller bruk de til matpakken


Hjemmelaget banan-is

banan-isIngredienser
2 bananer
Noen nøtter (velg dine foretrukne nøtter, kan utelates)
Litt melk

Slik gjør du
1. Legg bananer i en fryser i en frysepose.
2. Ta bananene ut av fryseren i ca. 10 minutter før servering av isen.
3. Skrell bananene.
4. Bruk stavmikseren til å mose bananene.
5. Tilsett nøtter og litt melk.
6. Mos bananene til ønsket konsistens.


Hjemmelaget tomatsuppe 

tomatsuppe Ingredienser
2 ts. rapsolje
1 liten finhakket løk
1 finhakket selleri
2 bokser hakkede tomater
2-3 dl. vann
2 ts. brunt sukker
1/2 ts. salt
1/2 ts. tørket basilikum
1/4 ts. tørket oregano
1/4 ts. grovmalt peper
Hakket basilikum (valgfritt)

Slik gjør du
1. Varm opp olje i en stor gryte på medium-høy varme.
2. Tilsett løk og selleri. Stek grønnsakene og rør til de er myke.
3. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok de opp og senk varmen.
4. La blandingen stå og å småkoke i 10 minutter.
5. Purer suppen med en stavmikser til den ønskede konsistensen oppnås.
6. Topp eventuelt suppen med hakket fersk basilikum.


Rask og enkel aspargessuppe

aspargessuppeIngredienser
1 ss. smør
1 ss. olivenolje
1 kg. asparges (eventuelt mer eller mindre)
1 løk, hakket
1 gulrot, skåret tynt
1/2 ts. salt
1/4 ts. pepper
1/4 ts. tørket timian
3 dl. brun ris
Buljong
Vann

Slik gjør du
1. Varm opp smør og olje over medium varme i en stor gryte.
2. Rør sammen grønnsaker og krydder i gryten. Kok blandingen til grønnsakene er myke.
3. Ha ris og buljong i gryten og kok opp blandingen. Skru ned varmen og la blandingen stå til risen er ferdig.
4. Purer suppen med en stavmikser.
5. Server suppen.


Kremaktig blomkålsuppe

blomkålsuppeIngredienser
4 mellomstore poteter, skrellet og kuttet i terninger
1 blomkål
1 liten løk, hakket
3 hvitløksfedd, hakket
1 stort laurbærblad
1 ts. salt
3/4 ts. sennep
1/4 ts. cayennepepper
6 kopper vann
Valgfri topping: Ha cheddarost eller krutonger oppi suppen.

Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene i en stor gryte og tilsett vann sakte.
2. La blandingen koke opp og vent til blomkålen er ferdigkokt.
3. Fjern laurbærbladet.
4. Purer suppen med en stavmikser.
5. Server suppen – eventuelt med topping.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


KitchenAid Artisan 5KHB3581

✅ 73 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping
✅ God anmeldelse hos tyske Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KHB3581

Både det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping og den tyske side Testberichte.de har testet og anmeldt KitchenAid Artisan 5KHB3581, som de har gitt henholdsvis 73 av 100 poeng samt en god anmeldelse.

Mens ekspertene fra Good Housekeeping er imponerte over stavmikserens yteevne og gode resultater på kjøkkenet, er Testberichte.de imponerte over den gode batteritiden og enkle håndteringen.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over KitchenAid Artisan 5KHB3581, nevner de at stavmikseren er ganske dyr – samt at den kan være tung å jobbe med.

Allsidig stavmikser med mye tilbehør og gode kjøkkenresultater, ifølge ekspertene 

KitchenAid Artisan 5KHB3581 er blitt testet av de to ekspertkildene Good Housekeeping og Testberichte.de.

Her har stavmikseren fått gode anmeldelser da begge ekspertkildene er imponerte over modellens yteevne og gode kjøkkenresultater.

For eksempel skriver Good Housekeeping at «stavmikseren gir gode resultater for de fleste oppgaver, spesielt når det kommer til å blande» samt at den er «ideell til å lage deig».

De mener også at det er en fordel at delene tåler å vaskes i oppvaskmaskin, noe som «gjør rengjøringen lekende lett».

Ekspertene fra Testberichte.de er enige i disse betraktningene og legger merke til at KitchenAid Artisan 5KHB3581 er svært allsidig da den kan brukes til mange formål på kjøkkenet. De forklarer også at den «er svært stillegående i drift» samt at den kommer med «massevis av tilbehør».

Når det kommer til ulemper ved modellen, skriver ekspertene at det er veldig «harde vibrasjoner når den brukes på full hastighet» samt at «makskapasiteten på kannen er for høy da innholdet spruter rundt når den går på full hastighet».

Oppladbar og allsidig stavmikser

KitchenAid Artisan 5KHB3581 er en allsidig og oppladbar stavmikser uten ledning som kan brukes til tilberedning av blant annet sauser og supper med mer.

Stavmikseren kommer med et oppladbart Li-ion batteri, derfor unngår man å måtte være avhengig av en stikkontakt. Når den er tom for batteri så må den lades i ladestasjonen. Motoren er stillegående, og strømforbruket ligger på 180 Watt.

Ved kjøp av KitchenAid Artisan 5KHB3581 følger det med tre ulike knivblad i rustfritt stål. Disse kan lett monteres av og på etter behov.

Med det brede utvalget av tilbehør er det mulig å bruke stavmikseren til et hav av ulike formål.

Man kan både knuse is, skumme melk, hakke nøtter og blende supper eller sauser. Knivene har avtakbare beskyttere som beskytter kokekar mot skader og riper.

Med to staver og fem hastigheter

KitchenAid Artisan 5KHB3581 er utstyrt med to staver i rustfritt stål som med sine 20 cm. og 30 cm. kan nå ned i dype gryter og boller.

Grytebeskytteren fester man på mikserhodet slik at man ikke lager riper i gryten. Stavene kan også tas av og på etter behov.

I tillegg til dette er KitchenAid Artisan 5KHB3581 utstyrt med fem hastighetsinnstillinger slik at stavmikseren kan tilpasses etter ingrediensene. Yteevnen kan justeres opp og ned, noe som gir brukeren full kontroll over hastigheten. Hastighetene vises på LED-indikatoren.

Til stavmikseren følger det også med en visp, en minihakker, tre knivbladbeskyttere samt en kanne med en kapasitet på 1 liter.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KHB3581:
 To avtakbare staver
 Fem hastigheter
 Tre forskjellige knivblad i rustfritt stål
 Allsidig stavmikser
 Oppladbar stavmikser uten ledning 

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid Artisan 5KHB3581. Videoen er produsert av KitchenAid: 


Bosch MSM87140

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch MSM87140

Bosch MSM87140 er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk samt den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Begge ekspertkildene har gitt modellen toppkarakterer, derfor er den blitt kåret til toppscorer.

Mens ekspertene fra det danske Forbrukerrådet Tænk er imponerte over modellens gode blenderegenskaper, er svenske Råd & Rön imponerte over at modellen er brukervennlig og håndterbar.

Selv om ekspertene generelt sett liker Bosch MSM87140 svært godt, forklarer det danske Forbrukerrådet Tænk at de ikke er så imponerte over modellens støynivå.

Kraftig stavmikser med mange anvendelsesmuligheter 

Bosch MSM87140 er en kraftig stavmikser med en kraftig motor på 750 Watt, noe som gir et raskt og optimalt resultat ved tilberedning av ulike ingredienser.

Det betyr også at man kan bruke modellen til et vell av ulike formål som for eksempel å skjære, blende, hakke, snitte eller blande.

Stavmikseren er kraftig nok til å håndtere harde og krevende ingredienser på grunn av modellens QuatroBladePro-kniver. Disse knivene sikrer best mulig miksing av matvarene.

Stavmikseren kommer også med 12 hastighetsinnstillinger og en valgbar turbofunksjon hvis man har bruk for det.

Med disse hastighetsinnstillinger får man full kontroll over hastigheten – som kan velges avhengig av de ingrediensene man tilbereder.

Rengjøringsvennlig modell med tilbehør 

Med Bosch MSM87140 får man en rengjøringsvennlig stavmikser som raskt og enkelt kan renses. Selve mikserstaven og tilbehøret tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Den eneste delen som ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskinen er motorenheten.

Mikserstaven er designet i rustfritt stål. Utløserknappen gjør det enkelt å ta av staven når den skal vaskes – eller hvis man bare vil fjerne den ved oppbevaring.

Ved kjøp av Bosch MSM87140 følger det med flere former for tilbehør. Den leveres blant annet med et målebeger – inkludert et lokk og en XL-minihakker.

Den ekstra store hakkeren kan brukes til tilberedning av ingredienser som for eksempel nøtter og krydderurter.

Enkel betjening 

Bosch MSM87140 er enkel å komme i gang med og bruke da den ikke er utstyrt med mange knapper. De knappene den har er store slik at det går fort å finne ut hvilke man skal trykke på for å finne en spesifikk funksjon.

Den kommer med en SoftTouch-overflate som ikke bare gjør at den ser stilren og elegant ut, men den hjelper også til med rengjøringen. Overflaten kan nemlig tørkes av med en fuktig klut etter bruk dersom det trengs.

Utvalgte fordeler ved Bosch MSM87140:
 Enkel betjening
 QuatroBladePro-kniver
 Mange anvendelsesmuligheter
 Motor på 750 Watt
 12 hastigheter og turbo-funksjon


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke KitchenAid stavmiksere har fått de beste anmeldelsene?

KitchenAid Artisan 5KHB2571 og KitchenAid Artisan 5KHB3581

🤓 Hvordan testes KitchenAid stavmikserne?

Stavmikserne er blitt vurdert ut ifra deres mikseegenskaper, brukervennlighet, konstruksjonskvalitet og støynivå.

🤔 Hva slags blender bør jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle oppgavene til en blender, men tar mye plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt har vi smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og det blir nesten ikke noe oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke fullstendig erstatte den klassiske blenderen.


Gjennomgang av testkilder

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Den britiske testsiden Expertreviews.co.uk er en side hvor det finnes et vell av tester av ulike forbrukerprodukter. De fokuserer spesielt på elektroniske produkter og har i denne omgang testet fem forskjellige stavmiksere – blant annet Bamix Swissline. Les hele testen av Bamix Swissline her.

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk arbeider med alt som har med det danske forbrukerlivet å gjøre. Derfor lager de alt ifra informative artikler og guider til tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. Her har de utført en stor test av stavmiksere hvor KitchenAid Artisan 5KHB2571, Braun MultiQuick 7 MQ 700, Braun MultiQuick 7 MQ 725 og Bosch MSM87140 er inkludert. Du kan lese anmeldelsen av modellene her på Forbrukerrådet Tænk sin hjemmeside.

Legg merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er et dansk matmagasin som har fokus på emner innenfor matlagingens og gastronomiens verden. På nettsiden kan man derfor finne artikler om alt ifra mattrender til oppskrifter, restauranter, kokebøker og kokekar – samt mye annet. Her har Gastromand.dk testet og anmeldt stavmikseren Bamix Swissline, som de har gitt 6 av 6 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.

Good Housekeeping 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk husholdningsmagasin hvor det finnes informative artikler, guider og tester av ulike hus-, hjem- og hageprodukter. I denne omgang har Good Housekeeping testet og anmeldt flere stavmiksere som KitchenAid Artisan 5KHB2571 og KitchenAid Artisan 5KHB3581.

Les hele anmeldelsen av KitchenAid Artisan 5KHB2571 her.

Les hele anmeldelsen av KitchenAid Artisan 5KHB3581 her. 

Gourmand.dk 🇩🇰
Den danske nettsiden Gourmand.dk skriver om mat og kjøkkenprodukter i alle former. Her finnes det et vell av artikler om mat og oppskrifter – samt tester av kjøkkenprodukter.

Gourmand.dk har blant annet testet og anmeldt stavmikseren Bamix Swissline, som de har gitt 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele testen her. 

Hjemogtest.dk 🇩🇰
Hjemogtest.dk er en dansk side som har som formål å samle de beste produktene til hjemmet til forbrukerne. På nettsiden finner man tester og anbefalinger samt tips og diverse oppskrifter. I denne omgang har Hjemogtest.dk testet og anmeldt stavmikseren Bamix Swissline som de har gitt en topp anmeldelse. Ønsker du å lese anmeldelsen av Bamix Swissline, kan du klikke her på deres hjemmeside.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er en britisk nettside som sammenligner elektroniske produkter som en hjelp til forbrukerne. Dette gjør at forbrukerne enklere kan finne gode produkter til hjemmet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt stavmikseren Bamix Mono, som de har gitt en god score. Les hele anmeldelsen her.

Politiken.dk 🇩🇰
Den danske avisen Politiken publiserte i 2012 en artikkel med en test av stavmiksere – inkludert Bamix Mono som de kåret til testvinner. Du kan lese hele artikkelen på avisens hjemmeside. Det krever imidlertid et abonnement for å lese anmeldelsen.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med alt som har med det svenske forbrukerlivet å gjøre. Dette inkluderer anmeldelser og tester av forbrukerprodukter. I denne omgang har Råd & Rön blant annet testet KitchenAid Artisan 5KHB2571, Braun MultiQuick 7 MQ 700, Braun MultiQuick 7 MQ 725 og Bosch MSM87140. Du kan lese anmeldelsene av stavmikserne på Råd & Rön sin hjemmeside her.

Legg merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er en tysk nettside som spesialiserer seg på anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. På grunnlag av resultater fra ulike kilder vurderer Testberichte.de produktene. Deretter har forbrukerne mulighet til å lese vurderingen av det spesifikke produktet. Her har de testet stavmikseren KitchenAid Artisan 5KHB3581. Les hele testen her.


Alternative tester og artikler 

Er du enda ikke overbevist om at en KitchenAid stavmikser er det rette valg for deg, har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre artikler som kan være relevante for deg.

Skaff deg en oversikt over markedets andre testvinnende stavmiksere med vår generelle stavmikser test, eller les mer om de sveitsiske kvalitetsmaskinene i vår Bamix stavmikser test.

Du kan også lese noen av våre mange gode blender tester. Her finner du for eksempel vår Wilfa blender test, vår Blendtec blender test, vår KitchenAid blender test, vår Vitamix blender test og vår smoothie blender test. Felles for disse testene er at de alle inneholder testvinnende blendere.

En annen praktisk kjøkkenmaskin man kan bruke til å hakke, snitte og purere er en foodprosessor. I vår foodprosessor test finner du en oversikt over de best anmeldte modellene på markedet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere