Iskremmaskin Test – Finn beste iskremmaskin her

0

Om du har lyst til å lage hjemmelaget is, er det en stor fordel å bruke en iskremmaskin. Det finnes mange ulike varianter som kan gjøre det vanskelig å velge, og det er ofte stor forskjell på kvalitet. I denne artikkelen har vi samlet noen testvinnende iskremmaskiner for å gjøre det enkelt og oversiktlig for deg å velge iskremmaskinen som er best for deg. Vi begynner med en gjennomgang av hver iskremmaskin, og til slutt presenterer vi kildene vi ahr brukt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


DeLonghi ICK 6000 iskremmaskin

✅ Anbefalt hos det tyske magasinet Testmagazin
✅ Anbefalt hos den tyske avien Guter Rat
✅ Anbefalt hos den tyske nettsiden Haus & Garten 

Delonghi ICK-6000

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 599,00 Kr. 0,00 Kr. 2 599,00 Kr. Les mer
3 120,00 Kr. 0,00 Kr. 3 120,00 Kr. Les mer
3 150,00 Kr. 0,00 Kr. 3 150,00 Kr. Les mer
3 150,00 Kr. 0,00 Kr. 3 150,00 Kr. Les mer

 

Delonghi ICK 6000 er en kraftig iskremmaskin med god ytelse. Det er produsert i Delonghis lett gjenkjennelige design og leverer også den samme kjente kvaliteten og god iskrem.

Maskinen har en kapasitet på 1,2 liter, noe som tilsvarer cirka 700 ml med iskrem. Isen lages enkelt i en flyttbar bolle i rustfritt stål, slik at du enkelt kan ta av bollen på maskinen når iskremen er laget.

Modellen har en egen kompressor og en motor på hele 230W, noe som betyr at du er fri kan sette iskremen i fryseren, siden hele kjøleprosessen foregår i maskinen. Kompressoren betyr at steketiden bare er på 20-40 minutter, avhengig av mengde og type iskrem du ønsker å lage. Det er også mulig å lage både sorbet, iskrem og yoghurtis i maskinen. Lokket på maskinen er selvsagt lufttett, slik at temperaturen i bollen holdes kald og stabil. Det er imidlertid mulig å ta av lokket når maskinen arbeider, slik at du kan legge til nøtter eller sjokoladebiter underveis.

Både bollen, lokket og iskremmaskinens deler kan tas av og vaskes i oppvaskmaskin. Selve maskinen kan tørkes av lett med en fuktig klut. Maskinen er i den tunge enden av skalaen og veier 14,5 kilo. Mange kilo også betyr at maskinen står fast når den lager iskrem. Modellen har også sklisikre gummiføtter.

Til denne maskinen følger det med en isskje for enkelt å kunne blande ingrediensene i bollen og skrape ut iskremen, samt en oppskriftsbok, slik at du alltid har litt inspirasjon for hånden. Hvis du har glemt å sette drikkevarene dine i kjøleskapet eller å lage isbiter, så kan iskremmaskinen også brukes effektivt til rask nedkjøling av drikkevarer.

Utvalgte fordeler ved Delonghi ICK 6000:
🍦 
Selvstendig kompressor
🍦 Bollen har en kapasitet på 1,2 liter
🍦 Flyttbar bolle
🍦 Tilberedningstid på 20-40 minutter
🍦 Alle flyttbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen


DeLonghi ICK 5000 iskremmaskin

✅ Testvinner hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Røn

DeLonghi ICK 5000

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 729,00 Kr. 0,00 Kr. 2 729,00 Kr. Les mer
2 729,00 Kr. 0,00 Kr. 2 729,00 Kr. Les mer
2 750,00 Kr. 0,00 Kr. 2 750,00 Kr. Les mer
2 909,00 Kr. 0,00 Kr. 2 909,00 Kr. Les mer

 

DeLonghi ble både kåret til Best i Test hos danske Tænk og toppscorer hos svenske Råd & Rön. Den skiller seg ut ved å være den beste iskremmaskinen med kompressor i begge testene.

At maskinen har kompressor betyr at den kan brukes til fremstilling av alle sorter is direkte i maskinen: melkeis, fløteis, sorbet og yoghurtis. Når iskremen er klar i maskinen, kan du også aktivere en såkalt «hold-kald»-funksjon, slik at iskremen holdes kaldt til den skal serveres. Det følger med et lufttett lokk, slik at iskremen holder en kald og stabil temperatur.

DeLonghi ICK 5000 har en motoreffekt på 230 Watt, og medfølges er en skål på 1,2 liter i rustfritt stål som kan lage ca. 700 gram is om gangen. Både bollen og de resterende flyttbare delene til iskremmaskinen tåler å være i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen utrolig enkel. Resten av maskinen kan lett tørkes med en fuktig klut.

Maskinen veier 12 kilo og har sklisikre gummiføtter slik at den står fast. Maskinen er relativt treg til å produsere is, sammenlignet med andre modeller. Maskinen er imidlertid relativt rolig, selv om den bruker lengre tid, så det er ikke problematisk at den arbeider. Hvis du ser bort ifra tidsforbruket og ser utelukkende på kvaliteten til iskremen som lages, så er denne modellen blant de beste på markedet. Delonghi er en italiensk merkevare og er kjent for produksjon av myk og kremaktig italiensk is med virkelig høy kvalitet.

Maskinen veier 12 kg og bruker 89 minutter på å produsere 1 liter is. Det medfølger også et oppskriftshefte med mange spennende oppskrifter til hvordan du kan lage nydelig, hjemmelaget is.

Utvalgte fordeler med Delonghi ICK 5000:
🍦 Selvstendig kompressor
🍦 Flyttbar bolle
🍦 Rolig motor
🍦 Stor ytelse
🍦 Produserer italiensk iskrem av høy kvalitet

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Delonghi ICK 5000:


Wilfa ICM-C15

 Testvinner hos Klikk.no
✅ Brukernes favoritt

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Les mer
1 849,00 Kr. 0,00 Kr. 1 849,00 Kr. Les mer

 

Denne iskremmaskinen fra Wilfa er både brukervennlig, romslig, har elegant design og lager god iskrem. Derfor har den blitt kåret til testvinner i den norske avisen Klikk.no og har blitt toppscorer i flere uavhengige tester. Om man ser etter hos de ulike forhandlerne, ser man også at denne iskremmaskinen får ros av brukerne, og stort sett alltid får toppkarakter i vurderingene deres.

Wilfa ICM-C15 er en fullautomatisk iskremmaskin med kompressor. Den fryser ingrediensene raskt og effektivt og lager veldig god is, i følge brukerne.

Iskremmaskinen har en 150 watts motor og lager is i løpet av bare én time, og har en kapasitet på 1,5 liter. Det betyr at den kan lage nok is til 5-6 personer om gangen. Den kan holde isen kald i opp til en time etter den er ferdig. Maskinen er enkel å betjene og har et LCD-display med digital timer, så alle kan bruke iskremmaskinen.

En av de tingene som forbrukerne setter stor pris på, er det elegante designet i rustfritt stål som gir et tidløst preg. Mange iskremmaskiner er nemlig litt store og klossete i designet.

Alle de løse delene tåler oppvask i maskin – innsiden av maskinen kan vaskes ved å tørke den med en våt klut.

Utvalgte fordeler med Wilfa ICM-C15:
🍦 Helautomatisk iskremmaskin med kompressor
🍦 LCD-skjerm
🍦 Stor brukervennlighet
🍦 Kan holde ferdig is kald i opptil en time
🍦 Elegant design

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Wilfa ICM-C15:


Nemox Gelatissimo Exclusive iskremmaskin

Anbefalt av danske Gastromand.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 140,00 Kr. 0,00 Kr. 3 140,00 Kr. Les mer
3 875,00 Kr. 0,00 Kr. 3 945,00 Kr. Les mer
3 945,00 Kr. 0,00 Kr. 3 945,00 Kr. Les mer

 

Nemox er enda et italiensk merke, som er kjent for å produsere iskremmaskiner i virkelig høy kvalitet og med ekstra stor kapasitet, noe som også gjenspeiles i prisen. Denne iskremmaskinen har blitt gjennomtestet og anbefalt av den danske gourmet-bloggen Gastromand.dk. Iskremmaskinen er først og fremst til profesjonelt bruk, men kan også brukes av privatpersoner.

Maskinen er utstyrt med en effektiv, uavhengig kompressor, slik at du kan fryse iskrem i selve maskinen og dermed kan legge den i fryseren. Iskremmaskinen har en stor bolle på 1,7 liter, noe som tilsvarer cirka 1,5 liter iskrem, avhengig av hvilken type. Produksjonskapasiteten er vanligvis 200-300 ml mindre enn kapasiteten på bollen. Bollen er laget av aluminium og er også flyttbar, slik at iskremen kan legges i fryseren og lagres til senere.

Iskremmaskinen er en robust modell som veier 12 kilo, slik at den står fast under bruk. Nemox Gelatissimo fryser ganske hardt og lager derfor kremete og deilig is relativt raskt. Det er mulig å lage opptil en liter iskrem på cirka 30 minutter, avhengig av hvilken type.

Det følger med et oppskriftshefte med hele 31 oppskrifter, både på fløteis, yoghurtis og sorbet.

Utvalgte fordeler med Nemox Gelatissimo Exclusive:
🍦 Innebygd kompressor
🍦 Rask produksjon av iskrem
🍦 Hold-kald-funksjon
🍦 Evne til å lage 1,5 liter iskrem
🍦 Høy brukervennlighet og kvalitet

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Nemox Gelatissimo Exclusive: 


Nemox Gelato Grand iskremmaskin

✅ Anbefalt av danske Louisesmadblog.dk

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 779,00 Kr. 0,00 Kr. 2 769,00 Kr. Les mer
2 769,00 Kr. 0,00 Kr. 2 769,00 Kr. Les mer
2 769,00 Kr. 0,00 Kr. 2 769,00 Kr. Les mer
2 769,00 Kr. 0,00 Kr. 2 769,00 Kr. Les mer
3 699,00 Kr. 0,00 Kr. 3 699,00 Kr. Les mer

 

Den danske matbloggeren Louise fra Louisesmadblog.dk har testet denne italienske iskremmaskinen. Louise roser maskinens brukervennlighet som gjør det lett å komme i gang med is-produksjonen, og i tillegg er oppryddingen rask og enkel. Det eneste minuset ved denne modellen er at det kan være litt vanskelig å tilsette ingredienser gjennom det lille doseringshullet i lokket.

Nemox Gelato Grande er relativt stor og kan produsere opptil 1 liter is om gangen og rommer hele 1,5 liter. Maskinen er spesielt bra til å lage melkeis, fløteis og sorbet – italienernes favoritt. Modellen har en innebygd kompressor, som betyr at hele fremstillingsprosessen foregår i maskinen. Bollen er også flyttbar, slik at iskremen lett kan lagres i fryseren til den skal spises.

Tilberedningen kan gjøres i den indre skålen som er av rustfritt stål, eller i den avtakbare skålen.

Utvalgte fordeler med Nemox Gelato Grand:
🍦 Innebygd kompressor
🍦 Kan produsere opp til en liter iskrem samtidig
🍦 Passer til både melkeis og sorbet
🍦 Flyttbar bolle
🍦 Stor brukervennlighet og enkel rengjøring

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Nemox Gelato Grand:


Nemox Gelato Chef 2200

Toppscorer hos danske Tænk.dk
Toppscorer hos svenske Råd & Røn

Nemox Gelato Chef 2200

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 639,00 Kr. 0,00 Kr. 2 639,00 Kr. Les mer
2 899,00 Kr. 0,00 Kr. 2 899,00 Kr. Les mer
3 046,00 Kr. 0,00 Kr. 3 046,00 Kr. Les mer

 

Denne iskremmaskinen fra Nemox har en kapasitet på 1,5 liter og har innebygd kompressor slik at den kan fryse isen selv. Ulikt mange andre modeller, er denne ismaskinen konstruert veldig praktisk så det ikke er en rørepinne på midten av maskinen. Det gjør det både enkelt å få ut isen av maskinen, men også mye enklere å vaske den. Rørepinnen er derimot montert i lokket, men kan lett tas av og vaskes opp i hånden. Skålen har som sagt volum på 1,5 liter og er avtakbar, noe som gjør det veldig lett å få den ferdige iskremen ut av maskinen, og i tillegg mye lettere å rengjøre både maskin og skål.

Iskremmaskinen fra Nemox skiller seg ut i testene ved å være støysvak i tillegg til at design og brukervennlighet får ros. Hos både det danske forbrukerrådet Tænk og svenske Råd & Rön legger denne ismaskinen seg helt i teten av alle testmodellene. Den får ekstra poeng fordi kvaliteten av iskremen den produserer ifølge ikke kunne vært bedre. Årsaken til at den ikke blir testvinner er enkelt og greit at den er for treg. Testen til Tænk viste at de tar omtrent 1 time for denne maskinen å produsere 600 ml is. Dersom man har tid og tålmodighet til det, får man belønning i form av svært høy kvalitet. Denne modellen kan du få både som hvit og rød, den veier 10 kilo og det følger med skål, sleiv og et hefte med oppskrifter.

Utvalgte fordeler med Nemox Gelato Chef 2200:
🍦 Innebygd kompressor
🍦 Veldig praktisk konstruksjon
🍦 Kapasitet på 1,5 liter
🍦 Produserer iskrem i veldig god kvalitet
🍦 God brukervennlighet og enkel rengjøring

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Nemox Gelato Chef 2200:


Få det beste ut av iskremmaskinen din

Når du kjøper is på butikken, vet du ikke hva den inneholder. Dette er en av de store fordelene ved hjemmelaget is: du vet akkurat hva som er på innholdslisten. I tillegg er det ofte billigere å lage is selv i stedet for å kjøpe den ferdig fra frysedisken.

Lag din helt personlige favoritt-is

Det som er gøy ved å bruke en iskremmaskin hjemme er at det er så lett: Du trenger bare å velge noen ingredienser du liker og blande de i maskinen. Frukt og bær fra hagen, friske gårdsegg, sjokolade og fløte. Det er lett å smake at du har brukt ferske råvarer, og det er bare å hive seg uti. Lag din egen melkeis, fløteis, sorbet eller yoghurtis.

Vær oppmerksom på at hvis det står at en skål har volum på for eksempel 1,5 liter, er det vanligvis bare plass til omtrent 1 liter is i en slik skål fordi isen ofte hever litt når den fryser.

Kompressor eller ikke?

Iskremmaskiner finnes både med og uten kompressor. Kjøper du en iskremmaskin med kompressor, får du en maskin som nesten kan lage alt helt selv; den rører selv når du skal blande iskremmassen, og den fryser også iskremmassen mens den rører, og kan også fungere som kjøleskap.

Om du velger å kjøpe en iskremmaskin uten kompressor kan den fremdeles mikse ingrediensene, mne du må selv kjøle iskremmassen ned i fryseren din. Det tar 18-24 timer å fryse en perfekt iskrem.

Ulemper ved å kjøpe en iskremmaskin

Hvis vi ser på noen av ulempene ved å lage egen is, er det rengjøring. Selv om det ofte ikke er så komplisert å vaske iskremmaskiner, er det aldri gøy å ta oppvasken.

Om du kjøper en iskremmaskin uten kompressor, bør du være oppmerksom på å ha plass i fryseren.

is


Iskremmaskin test – disse tests har vi gennemgået

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske forbrukermagasinet Tænk.dk har gått gjennom 20 iskremmaskiner i testen deres. De har vurdert modellene ved å lage 3 ulike sorter iskrem: vaniljeis, yoghurtis og sitron-sorbet. Disse sortene er laget 2 ganger med hver maskin, og vurdert av 3 dommere.

De har gitt poeng ut ifra kvalitet ved konsistens, smak og utseende. Maskinene ble generelt vurdert etter evne til å produsere iskrem, brukervennlighet og konstruksjon, samt energiforbruk og støynivå. Du kan lese testen her på Tænk.dk. Det krever betalt abonnement for full tilgang til testen.

Klikk.no 🇳🇴
Nettavisen Klikk.no har utført en grundig test av Wilfa ICM-C15 på siden deres. Som den eneste iskremmaskinen i testen til Klikk fikk den 6 stjerner. Du kan lese hele testen gratis her.

Dinside.no 🇳🇴
Forbrukermagasinet Dinside.no har utført en grundig test av Wilfa ICM-C15. I testen ble det laget yoghurtis, fløteis og sorbet, og maskinen klarte seg bra på alle 3 sorter. Wilfa ble den eneste maskinen vurdert til 6 stjerner. Les hele testen her. Du kan også se en video av testen på hjemmesiden.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasin Råd & Rön har testet 19 iskremmaskiner. I testen deres ble den beste iskremmaskinen med kompressor DeLonghi Il Gelataio ICK5000, som fikk en samlet poengsum på hele 80 poeng. Les hele iskremmaskintesten her. Det krever betalt abonnement for å lese hele testen.

Gastromand.dk 🇩🇰
På gastromand.dk, en dansk blogg om gourmet-matlaging og -drinker, har de testet Wilfa ICM-C15 og Nemox Gelatissimo Exclusive. I testen har de sammenlignet og vurdert alt fra is-kvalitet til hvilket ekstrautstyr som følger med. I testen vurderte de begge maskinene til å være like gode. Les hele testen gratis her.

Louisesmadblog.dk 🇩🇰
Matbloggeren Louise driver denne bloggen, der hun deler alt om mat og oppskrifter. Av og til tester hun forskjellig kjøkkenutstyr. I denne artikkelen har hun testet Nemox Gelato Grand iskremmaskin. Innlegget gir gode beskrivelser av både fordeler og ulemper ved maskinen. Les hele testen hennes her.

T3.com 🇺🇸
Det store engelske gadget-magasinet T3 har skrevet en artikkel hvor de beskriver mange forskjellige iskremmaskiner og vurderer de med en samlet karakter fra 1 til 5. Du kan lese hele testen gratis her.

Familiejournal.dk 🇩🇰
Det danske ukebladet Familie Journal har testet 4 forskjellige iskremmaskiner. Testpanelet har gitt poeng for funksjonalitet, nedfrysingstid og hvor lette de er å vaske. Du kan lese hele artikkelen her.

Politiken.dk 🇩🇰
Den store danske avisen Politiken har fått matvaretekniker og meierist Lone Lydal til å utføre en test av iskremmaskiner. I testen har hun tatt høyde for funksjonalitet, nedfrysingstid og kvalitet på det ferdige resultatet. Du kan lese hele testen på Politiken.dk.

ETM Testmagazin 🇩🇪
Det tyske magasinet ETM utfører omfattende testing av nesten alt du kan komme i kontakt med som forbruker og de vektlegger objektivitet, nøyaktighet og gjennomsiktighet svært høy i alle sine tester. ETM har testet åtte iskremmaskiner med selvstendig kompressor og du finner testen her.

Guter Rat 🇩🇪
Guter Rat er et uavhengig tysk forbrukermagasin, som utfører tester av ulike forbrukerprodukter og utgir informasjon og gode råd (derav navnet Guter Rat) om pengeinvesteringer og pensjonsbestemmelser, juridiske saker, medisin, reise og familie og husholdning. Magasinet har gjennomført en test av fire iskremmaskiner med selvstendig kompressor og du kan lese testen her.

Haus & Garten 🇩🇪
Dette tyske hus- og hagemagasinet tar for seg alle aspekter innen hage, husholdning og forbrukerstoff. Magasinet tester av og til produkter, og her snakker vi om en test av fem iskremmaskiner. Du kan lese hele testen her. Merk at det kreves betaling for å få adgang til hele artikkelen.

Gastromand.dk 🇩🇰
Den danske nettsiden Gastromand.dk har også hatt en grundig gjennomgang av iskremmaskinen Sage BCI600, som kan leses her.