Blendtec Blender test – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Best i Test 2021: Denne artikkelen handler om de beste blenderne fra merket Blendtec, utvalgt av eksperter gjennom grundige tester. 

I denne artikkelen vil vi gjennomgå 5 ulike blendere fra Blendtec. Først går vi inn på de ulike funksjonene blenderne har, og deretter tar vi en titt på hva ekspertene mener.

I tillegg til de 5 blenderne fra Blendtec så har vi også valgt å inkludere 3 alternative modeller fra andre merker. Disse behandles på samme måte som blenderne fra Blendtec, noe som gjør det enklere å sammenligne de ulike modellene.  

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene, så finnes det en liste over de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Blendtec blender test inneholder:
🔸 Oversikt over 5 ulike blendere fra Blendtec
🔸 Oversikt over 3 alternative modeller
🔸 Guide til hva man bør tenke på når man skal kjøpe ny blender
🔸 Tips til rengjøring av blenderen
🔸 5 deilige oppskrifter
🔸 Informasjon om Blendtec
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren lett kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Blendtec Blender Test 2021 – Her er de beste blenderne fra Blendtec

I den følgende seksjonen finner du en oversikt over de beste blenderne fra Blendtec som finnes på markedet – basert på ekspertenes testresultater.

Hos Forbrukerliv har vi analysert en lang rekke anerkjente tester både fra inn- og utland, og samlet de blenderne med de beste anmeldelsene her. Vi har også sammenlignet priser på de ulike Blendtec blenderne slik at du lett kan finne den billigste forhandleren. 


Blendtec Designer 625

6 av 6 mulige stjerner hos det danske magasinet Gastromand.dk
4 av 5 mulige stjerner hos det internasjonale teknologimagasinet Cnet.com
4,9 av 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com

Blendtec Designer 625

.
Blendtec Designer 625 er blitt testet av 3 eksperter på ulike hold eksperter – her er det snakk om matmagasinet Gastromand.dk, teknologimagasinet Cnet.com og blender-testsiden Blenderreviewer.com.

Her er modellen blitt vurdert ut ifra spesifikke parametere som blenderevner, design, funksjoner og brukervennlighet – og ekspertene konkluderer med at det her er snakk om et svært velfungerende produkt.

Sterk og kraftig blender

Blendtec Designer 625 hører til blant de sterke blenderne som finnes på markedet med en motor på 1550 watt, noe som er en kraftig motor. Det betyr at det vil være enklere for denne blenderen å knuse harde ingredienser som for eksempel nøtter, korn eller is.

Denne modellen er laget for å være lett å styre, og det finnes 6 ulike trinn å velge blant når det kommer til hastigheten. Modellen styres enkelt via det smarte og flate touch-displayet.

4 programmer

Blendtec Designer 625 kommer også med 4 forhåndsinnstilte programmer som gjør det enda enklere å bruke dette produktet. De 4 programmene inkluderer suppe, is, juice og smoothies, og alt man trenger å gjøre er å tilsette de ingrediensene man foretrekker og trykke på det ønskede programmet. Deretter lager modellen drikken eller retten på egenhånd.

Her er det også snakk om en blender som både kan håndtere kalde og varme ingredienser, og kapasiteten er også stor – kannen kan nemlig romme hele 2,7 liter.

Kan blende alt ifølge ekspertene

Blendtec Designer 625 får høye poengsummer av ekspertene, og Gastromand.dk er spesielt imponerte over blenderen – de forklarer nemlig at denne modellen kan blende stort sett alt man heller i den.

Ekspertene fremhever også at Blendtec Designer 625 er et veldig brukervennlig produkt som jobber svært raskt. De mener den kan knuse is på få sekunder, og det tar kun 20 sekunder å få en ferdiglaget smoothie.

I tillegg til dette kommenterer Blendereviewer.com blant annet at det er en tydelig fordel at modellen er så kraftig, da dette gjør modellen mer allsidig. Derfor mener de  at denne modellen leder på markedet.

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved denne blenderen, men den tar en del plass med sine 4 kilo, og kan være litt klumpete når man skal håndtere den. Det nevnes også at prisen er litt høy.

Spesifikasjoner ved Blendtec Designer 625
🔴 Watt: 1550
🔴 Antall hastigheter: 6
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 4
🔴 Kannens kapasitet: 2,7 liter 

Utvalgte fordeler ved Blendtec Designer 625
Kraftig blender på 1550 watt
Med 4 forhåndsinnstilte programmer
6 hastigheter
Rask modell – kan lage smoothie på 20 sekunder
Stor kapasitet 

Her finner du en presentasjonsvideo av Blendtec Designer 625. Videoen er produsert av WhiteAway.com:


Blendtec Designer 725 

God anmeldelse hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk
3,5 av 5 mulige stjerner hos det internasjonale teknologimagasinet Cnet.com
79 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

Blendtec Designer 725 

.
Blendtec Designer 725 er blitt testet og vurdert av 3 ulike ekspertkilder som alle er svært imponerte over denne modellen.

Kildene utgjøres av henholdsvis forbrukermagasinet Which.co.uk, teknologimagasinet Cnet.com og husholdnings-instituttet Goodhousekeeping.com. Alle har utført tester hvor Blendtec Designer 725 er blitt vurdert ut ifra en rekke fastsatte kriterier som yteevner, funksjoner, brukervennlighet og design.

Kraftig blender

Blendtec Designer 725 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en kraftig blender med mange krefter. Denne modellen har nemlig en effekt på hele 2800 watt, noe som gjør den i stand til enkelt å kunne blende selv harde ingredienser.

Her er det snakk om en modell med 10 ulike hastighetstrinn, og justeringen av disse foregår trinnløst slik at overgangen blir enklere.

6 forhåndsinnstilte programmer

Blendtec Designer 725 er en romslig blender med en kanne på 2,66 liter – noe som gjør at modellen er fordelaktig til å lage store porsjoner.

Produktet er skapt til å være så brukervennlig som mulig, og derfor kommer det også med 6 programmer som allerede har hver sin profil – disse inkluderer smoothie, salsa, is, juice og suppe samt et rengjøringsprogram.

Imponerende produkt ifølge ekspertene

Ekspertene er svært imponerte over Blendtec Designer 725, og Which.co.uk skriver blant annet at det her er snakk om en imponerende blender som kommer med den nyeste teknologien som finnes på markedet.

Det forklares også at denne blenderen leverer et perfekt resultat, og dette skjer ved hjelp av få trykk – men det kommenteres imidlertid også at prisen er litt høy og at modellen bråker en del under bruk.

Blendtec Designer 725 er også blitt testet av andre eksperter, og Cnet.com skriver for eksempel at det her er snakk om en ultra-kraftig blender hvor hestekreftene virkelig imponerer. De fremhever også modellens forbedrede touch-panel som øker presisjonen markant.

Goodhousekeeping.com er enige i denne uttalelsen, og ifølge de finnes det kun et par små ulemper – blant annet at modellen ligger i den dyre enden av prisskalaen, og at nøtter ikke hakkes helt jevnt.

Cnet.com mener imidlertid at denne blenderen kommer med litt større ulemper da den sterke kraften gjør at modellens kniver lett kan komme til å skade kannen.

Spesifikasjoner ved Blendtec Designer 725
🔴 Watt: 2800
🔴 Antall hastigheter: 10
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 6
🔴 Kannens kapasitet: 2,66 liter 

Utvalgte fordeler ved Blendtec Designer 725
Mange hestekrefter med 2800 watt
Flere hastigheter og trinnløs justering
6 programmer
Enkel betjening
Stor kanne 

Her kan du se en videoanmeldelse av Blendtec Designer 725 blenderen. Videoen er produsert av den amerikanske testsiden Cnet.com:


Blendtec Total Blender Classic 

5 av 5 mulige stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
God anmeldelse hos amerikanske Kitchengearpro.com

Blendtec Total Blender Classic

.
Blendtec Total Blender Classic er blitt testet av eksperter på 2 ulike hold. Her er det snakk om testsiden Blenderreviewer.com, som har som formål å teste blendere – og den amerikanske kjøkken-siden Kitchengearpro.com.

Ekspertene har i begge testene vurdert Blendtec Total Blender Classic ut ifra fastsatte parametere, og etter endt test konkluderer de med at det her er snakk om et veldig bra produkt.

Klassisk og kraftig Blendtec-blender

Blendtec Total Blender Classic har et passende navn da det her er snakk om en klassisk versjon av blendere fra Blendtec. Den er designet med et tradisjonelt utseende – en litt bastant bunn med et kontrollpanel med både LCD-display og knapper samt en gjennomsiktig kanne øverst.

På displayet kan man holde øye med arbeidsprosessen og se hvor lang tid som er igjen. Som med de fleste andre Blendtec-produktene kommer denne modellen med en kraftig motor på 1560 watt, som gjør den ideell til å blende harde ingredienser.

Blender med mange muligheter

Blendtec Total Blender Classic kommer med mange valg for forbrukeren, dette inkluderer både 10 forskjellige hastigheter og 6 forhåndsinnstilte programmer.

Disse er til for å gjøre det enklere for brukeren å få den beste konsistensen, og man kan derfor velge mellom programmer til både smoothie, suppe, juice, iskrem og knusing av is – samt deig. Dette øker modellens allsidighet da man derfor også kan bruke modellen som et ledd i bakeprosessen.

Svært allsidig blender ifølge ekspertene

Blendtec Total Blender Classic er både blitt testet av Kitchengearpro.com og Blenderreviewer.com, og begge ekspertene er veldig imponerte over denne modellen.

Blendtec Total Blender Classic fremheves på flere forskjellige områder, og det kommenteres ofte hvor allsidig produktet er da det kan lage alt ifra is til babymat.

Ekspertene påpeker også at denne modellen er svært effektiv uansett hva slags oppgave den utfører, og det gjelder også når den blender, lager puré og kverner.

Modellen kan også håndtere stort sett alt man tilsetter av ingredienser – og brukervennlighet, display, kanne og rengjøring får mye ros.

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved Blendtec Total Blender Classic, men påpeker imidlertid at dette produktet bråker litt under bruk, og prisen er heller ikke så billig.

Spesifikasjoner ved Blendtec Total Blender Classic
🔴 Watt: 1560
🔴 Antall hastigheter: 10
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 6
🔴 Kannens kapasitet: 2,66 liter 

Utvalgte fordeler ved Blendtec Total Blender Classic
Kraftig motor
LCD-display som viser den resterende tiden
10 hastigheter å velge mellom
6 forhåndsinnstilte programmer
Kan også brukes til baking


Blendtec Classic 575 

4 av 5 mulige stjerner hos amerikanske Easyhealthysmoothie.com
5 av 5 mulige stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
God anmeldelse hos Healthybutsmart.com

Blendtec Classic 575 

.
Blendtec Classic 575 er blitt inkludert i 3 ulike tester; alle utført av eksperter som til daglig jobber med enten blendere eller områder hvor blenderen er en viktig bestanddel.

Disse ekspertene kommer fra henholdsvis helse-nettsidene Easyhealthysmoothie.com og Healthybutsmart.com samt fra test-siden Blenderreviewer.com, og alle er imponerte over Blendtec Classic 575. Derfor får produktet høye poengsummer av ekspertene.

En av Blendtec sine enklere modeller

Blendtec Classic 575 hører til de blant de enkle modellene som Blendtec produserer, derfor kommer den også med en lavere pris.

Her er det likevel snakk om en effektiv blender med mye å tilby. Dette produktet kommer nemlig med en veldig kraftig motor på 1550 watt som gjør den fordelaktig til harde ingredienser, og det finnes 5 hastigheter å velge mellom.

4 programmer

Blendtec Classic 575 kommer også med 4 forhåndsinnstilte programmer som gjør arbeidet enklere for brukeren, og disse inkluderer et smoothie-program, et 60- og 90-sekunders program samt et rengjøringsprogram. Her er det også snakk om en blender med en romslig kanne på 1,9 liter, noe som er litt mindre enn flere av de andre modellene fra Blendtec. Kannen er BPA-fri, som gjør den til et miljøvennlig valg.

Allsidig og funksjonsrik blender til god pris, ifølge ekspertene

Blendtec Classic 575 er blitt testet av 3 hold eksperter som alle er svært imponerte over blenderen. Modellen får mye ros for flere av de testede parameterne.

Ekspertene skriver blant annet at det her rent teknisk er snakk om en moderne blender som også tilbyr mange funksjoner, og den er både holdbar og allsidig. Denne modellen fremheves også for å være enkel i bruk, og så er det en fordel at den tåler å vaskes i oppvaskmaskin.

Når det kommer til effektivitet, forklares det at blenderen kommer med gode kniver som sørger for å blende ingrediensene til perfeksjon hver gang. Både konsistensen og teksturen blir så nøyaktig som man vil ha den.

Som en ekstra fordel er det ifølge ekspertene også snakk om et budsjettvennlig valg da Blendtec Classic 575 ikke er så dyr som flere av de andre blenderne fra Blendtec.

Ekspertene har imidlertid ikke bare ros å komme med til Blendtec Classic 575, for ifølge dem kommer modellen også med noen ulemper. Her påpekes det at de 4 programmene er så gode at de savner flere, at modellen bråker en del under bruk og at den har en tendens til å gjøre iskrem litt for flytende.

Spesifikasjoner ved Blendtec Classic 575
🔴 Watt: 1550
🔴 Antall hastigheter: 5
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 4
🔴 Kannens kapasitet: 1,9 liter 

Utvalgte fordeler ved Blendtec Classic 575
Enkel blender
Kraftig motor
5 hastigheter
4 programmer
En mer prisvennlig blender 

Her kan du se en videogjennomgang av blenderen Blendtec Classic 575. Videoen er produsert av den britiske nettsiden Juicers.co.uk:


Blendtec Professional 800 

4,9 av 5 mulige stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
5 av 5 mulige stjerner hos amerikanske Blenderauthority.com

Blendtec Professional 800 

.
Blendtec Professional 800 er en favoritt blant ekspertene hos både testsiden Blenderreviewer.com og blender-siden Blenderauthority.com.

Begge ekspertene har sett nærmere på modellens egenskaper når det kommer til yteevne, funksjoner, design og brukervennlighet, og de konkluderer med at det her er snakk om en virkelig god maskin – derfor får produktet rene toppkarakterer.

Designet til å være stillegående

Blendtec Professional 800 har et litt mer kompakt utseende enn flere av de andre produktene fra Blendtec, og ifølge designeren er ikke dette det eneste som er annerledes.

Blendtec har nemlig selv sagt at denne blenderen er deres forsøk på å lage den mest stillegående blenderen på markedet.

Til tross for dette er det fremdeles snakk om en kraftig modell som opererer med 1800 watt, noe som gjør den veldig sterk – nok til å blende selv harde ingredienser.

Programmer til det meste

Blendtec Professional 800 kommer med hele 11 hastighetstrinn, og disse justerer man lett på slide-panelet som gir en god overgang mellom hastighetene. Det finnes også et smart touch-display der man lett styrer modellen.

Her er det også snakk om en kanne med en stor kapasitet på 2,6 liter, og kannen er BPA-fri – noe som gjør den god for både miljøet og forbrukeren.

I tillegg til dette er Blendtec Professional 800 utstyrt med 6 ulike programmer som allerede er stilt inn på forhånd. Disse inkluderer programmer til drinker, smoothies, is, juice og suppe samt ett program til pisking og ett til rengjøring.

Verdens mest stillegående blender ifølge ekspertene

Blendtec Professional 800 er blitt testet av 2 hold eksperter som begge er svært imponerte over modellen. Derfor får modellen rene toppkarakterer og stort sett utelukkende god kritikk.

Den gode kritikken går blant annet ut på at blenderen lever opp til forventningene om å være svært stillegående, for ekspertene mener denne modellen er verdens mest stillegående blender.

Ekspertene påpeker imidlertid også at selv om den er stille, er den fremdeles veldig kraftig i bruk.

Den kraftige motoren gjør at Blendtec Professional 800 blender ingredienser til både smoothies, juice, is og supper til perfeksjon, og konsistensen blir fantastisk. Ekspertene påpeker også at det her er snakk om en svært allsidig blender som både kan blende, lage puré, mikse, kverne og ta hånd om deig.

Til tross for de gode anmeldelsene så finnes det også et par ulemper ved denne modellen, ifølge ekspertene. Disse går blant annet ut på at det mangler en selvrengjørings-funksjon, at den er ganske dyr og at den kraftige motoren har en tendens til å knuse isen for mye.

Spesifikasjoner ved Blendtec Professional 800
🔴 Watt: 1800
🔴 Antall hastigheter: 11
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 6
🔴 Kannens kapasitet: 2,6 liter

Utvalgte fordeler ved Blendtec Professional 800
Designet til å være så stillegående som mulig
Mange hestekrefter
11 hastigheter
Enkel styring via touch-display
6 programmer for enkel betjening

Her kan du se en videopresentasjon av Blendtec Professional 800 blenderen. Videoen er laget av Blendtec:


Alternativer til Blendtec blenderne

Ovenfor har vi sett nærmere på 5 blendere fra Blendtec. I dette avsnittet ser vi nærmere på 3 alternative modeller til Blendtec-blenderne, og det inkluderer produkter fra merkene KitchenAid, Vitamix og Braun.


KitchenAid 5KSB8270 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
4,5 av 5 mulige stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
84 av 100 poeng hos det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk

KitchenAid 5KSB8270

.
KitchenAid 5KSB8270 er blitt inkludert i 3 forskjellige eksperttester i Danmark og ellers i utlandet. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk som hovedsakelig arbeider med forbrukerliv, den internasjonale testsiden Trustedreviews.com, som hovedsakelig tester og skriver anmeldelser av forbrukerprodukter, samt det britiske forbrukermagasinet Which.co.uk som også utfører forbrukertester.

Alle ekspertene er imponerte over KitchenAid 5KSB8270, og derfor får produktet gode poengsummer og flotte kommentarer.

Tradisjonelt KitchenAid-utseende med en kraftig motor

KitchenAid 5KSB8270 kommer i den spesielle KitchenAid-stilen med et rått, profesjonelt og moderne uttrykk som gjør den spesiell å se på, og et godt valg for enten estetikeren eller KitchenAid-elskeren.

Modellen er designet med kontrollpanelet nederst – som består av en skruknapp og 2 trykknapper – og her kan man velge hastighet og program.

Det finnes til sammen 11 ulike hastigheter som er variable, og det er fokus på å gi en svært nøyaktig hastighetsstyring. Motoren kan jobbe med opptil 1800 watt, noe som betyr at modellen lett vil kunne blende både myke og harde ingredienser.

Allsidig blender med 4 programmer

KitchenAid 5KSB8270 vil være fordelaktig for den forbrukeren som vil bruke blenderen sin til mange ulike oppgaver.

Det finnes 4 spesial-programmer med hvert sitt formål, og disse inkluderer smoothies, saft og suppe samt et rengjøringsprogram. Programmene sørger for at man får best mulig konsistens til hver type rett eller drikk.

Man kan også bruke modellen til for eksempel saus, pesto og puré, og den har den fordelen at den kan brukes til både varmt og kaldt innhold da kannen er laget med en smart dobbeltvegg.

Dyr, men verdt pengene, ifølge ekspertene

KitchenAid 5KSB8270 er blitt testet av eksperter på 3 ulike hold som er svært imponerte over modellens evner.

Which.co.uk skriver blant annet at det her er snakk om en litt dyr investering, men til gjengjeld er den verdt alle pengene. Den ser først og fremst flott og stilig ut, og den er også av svært god kvalitet.

I tillegg til dette roses modellen også for å lage fantastiske smoothies og supper, og også knusning av is er oppgaver den klarer veldig godt. Ekspertene legger også vekt på at dette produktet er veldig enkelt og brukervennlig i bruk, og de synes også det er lurt at den tåler å vaskes i oppvaskmaskin – samt at rengjøringen generelt sett er enkel.

Trustedreviews.com kommenterer også at KitchenAid 5KSB8270 er velfungerende til både varme og kalde retter.

Ekspertene har ikke mange ulemper å komme med til KitchenAid 5KSB8270 – bortsett fra prisen. De synes imidlertid ikke at pestoen den lager er så god som de hadde forventet, og de synes også at maskinen bråker en den under bruk.

Spesifikasjoner ved KitchenAid 5KSB8270
🔴 Watt: 1800
🔴 Antall hastigheter: 11
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 4
🔴 Kannens kapasitet: 1,65 liter 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5KSB8270
Flott design i tradisjonell KitchenAid-stil
Kraftig blender
11 hastigheter og god hastighetskontroll
4 programmer
Laget med dobbeltvegg – til både varme og kalde ingredienser 

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid 5KSB8270 blenderen. Videoen er produsert av KitchenAid: 


Vitamix Ascent A2500 

5 av 5 mulige stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
«Editor’s Choice» med 88 av 100 poeng hos Techgearlab.com

Vitamix Ascent A2500

.
Vitamix Ascent A2500 er blitt testet, vurdert og anmeldt av 2 ulike ekspertkilder. Disse inkluderer blender-testsiden Blenderreviewer.com og teknologi-siden Techgearlab.com som begge har undersøkt hvordan modellen presterer på aspekter som yteevne, funksjoner og brukervennlighet.

Det vurderes at Vitamix Ascent A2500 klarer seg utrolig godt, og det resulterer i både en høy poengsum og et stempel som Editor’s Choice.

Moderne blender med den nyeste teknologien

Vitamix Ascent A2500 er skapt til å forene den nyeste teknologi med brukervennlighet på kjøkkenet, derfor kommer dette produktet i et flott, moderne og «skarpt» design.

Modellens knivsystem er helt nytt, og for å hele tiden kunne holde seg oppdatert så finnes det også en trådløs kobling inne i modellen slik at produktet kan oppdateres jevnlig.

Denne forbindelsen gjør også at blenderen er i stand til å tilpasse programmet til arbeidsoppgave, tid og bollestørrelse. Det finnes 3 programmer som hjelper en med å lage smoothies, suppe og frosne desserter.

10 hastigheter og god kontroll

Vitamix Ascent A2500 kommer med 10 ulike hastigheter som hver passer til bestemte typer ingredienser og oppgaver. Man er sikret full kontroll da det finnes en smart variabel hastighetskontroll som gir en mulighet til å justere prosessen underveis.

Denne modellen kommer også med en smart digital timer som indikerer både resttid og hvor lenge man har blendet. Vitamix Ascent A2500 opererer ved 1400 watt og kommer med en 2-liters kanne med en smal tut som gjør serveringen enklere.

Høyteknologisk blender med mye kraft, ifølge ekspertene

Vitamix Ascent A2500 får gode karakterer og omtaler fra de 2 ekspertkildene som har testet modellen. Ekspertene trekker frem flere gode aspekter som ligger til grunn for de gode anmeldelsene.

Det forklares blant annet at dette produktet er veldig kraftig, noe som gjør det utrolig lett for modellen å blende alle slags ingredienser – resultatet blir en myk og kremaktig konsistens uansett om man lager milkshake, suppe eller en dessert. Modellen roses også for å være smart og full av høyteknologiske funksjoner og teknologier.

Ekspertene kaller Vitamix Ascent A2500 for «alt man som forbruker kan ønske seg av en blender» med blant annet en BPA-fri kanne, digital timer og trådløs tilkobling. Også programmene får mye ros, og det samme gjør selve designet på modellen.

Ekspertene nevner også noen ulemper ved blenderen, og det går blant annet ut på at dette ikke er en prisvennlig modell, og så har den litt problemer med å lage små porsjoner.

Spesifikasjoner ved Vitamix Ascent A2500
🔴 Watt: 1400
🔴 Antall hastigheter: 10
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 3
🔴 Kannens kapasitet: 2 liter 

Utvalgte fordeler ved Vitamix Ascent A2500
Moderne og høyteknologisk blender
Trådløs tilkobling for å holde modellen oppdatert
3 programmer til smoothies, suppe og desserter
10 hastigheter og hastighetskontroll
Digital timer med smart informasjon 

Her kan du se en presentasjonsvideo av Vitamix Ascent A2500 blenderen. Videoen er produsert av Vitamix: 


Braun JB 5160 

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
4,5 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Braun JB 5160

.
Braun JB 5160 er blitt testet av 2 ekspertkilder som en del av en større blender-test hos det danske forbrukerrådet Tænk og hos den internasjonale testsiden Trustedreviews.com i en solo-test.

Begge ekspertene er svært imponerte over modellens egenskaper, og derfor stemples den som testvinner hos danske Tænk samt at den får en toppscore på 4,5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com.

Prisvennlig valg

Braun JB 5160 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en god og solid blender til en mer overkommelig pris. Denne modellen koster nemlig ikke flere tusen kroner, som mange av de konkurrerende modellene gjør.

Til tross for den lavere prisen så er dette fremdeles en kraftig blender, for dette produktet kommer med en effekt på 1000 watt – noe som fremdeles vil gjøre det mulig å blende selv de harde ingredienser.

11 hastigheter og 3 programmer

Braun JB 5160 kommer også med like mange hastighetstrinn som de dyrere modellene – nemlig 11 trinn som man lett kan bytte mellom mens man arbeider. Det finnes også 3 forhåndsinnstilte programmer til henholdsvis smoothie, suppe og is, og det følger også med en glasskanne på 1,6 liter som man kan bruke til å lage retter og drinker.

Glasskannen er termo-resistent slik at man kan bruke både kalde og varme ingredienser. Designmessig er det her snakk om en enkel blender med kannen øverst og kontrollpanelet nederst på fronten på motoren. Kontrollpanelet utgjøres av en trykknapp og en skruknapp.

Gode programmer og hastigheter ifølge ekspertene

Braun JB 5160 er blitt testet av både det danske forbrukerrådet Tænk samt den internasjonale testsiden Trustedreviews.com, og her har den fått flotte kommentarer.

Trustedreviews.com skriver blant annet at det her er snakk om en generelt sett god blender som fremheves for de 3 gode programmer til både is, suppe og smoothies. Ekspertene fremhever også at det er smart at den har så mange hastighetstrinn da dette øker allsidigheten.

I tillegg til dette påpeker ekspertene at det er bra at Braun JB 5160 kommer med en kanne som kan tas av, noe som gjør rengjøringen mye enklere.

Trustedreviews.com nevner imidlertid også et par ulemper ved dette produktet, og her påpekes det at ekspertene savner en oppskriftsbok, at det kan være litt vanskelig å rengjøre knivene og at lokket ikke kan låses ordentlig fast.

Spesifikasjoner ved Braun JB 5160
🔴 Watt: 1000
🔴 Antall hastigheter: 11
🔴 Pulsfunksjon: Ja
🔴 Antall programmer: 3
🔴 Kannens kapasitet: 1,6 liter 

Utvalgte fordeler ved Braun JB 5160
Budsjettvennlig valg
God kraft på 1000 watt
Med 11 hastigheter
3 programmer til smoothies, supper og is
Enkel betjening


Dette bør du tenke på når du skal kjøpe en ny blender

Det finnes mange forskjellige blendere på markedet, derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilken modell som passer best til ens individuelle behov.

Basert på ekspertkunnskap fra Tasteofhome.com har vi her laget en guide til hva du du bør tenke på når du skal kjøpe en ny blender:

Blendtec Total Blender ClassicStørrelse
Blendere varierer veldig i størrelse, og kannen kan ha en kapasitet på under 1 liter til flere liter. Det er viktig at man velger riktig størrelse, og dette valget avhenger av flere faktorer: Hvor mange man er i familien, hvor ofte man bruker blenderen og hvor store porsjoner man vil lage.

Den fysiske størrelsen er også et aspekt man bør tenke på, for ikke alle har like mye oppbevaringsplass på kjøkkenet. Kniper det om plassen så kan man velge en mer kompakt modell.

Kraft
Blendernes effekt vises i watt, og jo flere watt, desto kraftigere er motoren. Det kan være en fordel med en kraftig blender dersom man vil blende harde ingredienser som nøtter, korn og is.

Effekt i watt reflekterer ikke alltid den endelige effektiviteten, for ulike blendere har forskjellige blende-metoder og kniver/blader. Derfor kan man med fordel lese ekspertenes vurderinger før man går til innkjøp av en blender.

Hastighet
Hastighet er også et vesentlig aspekt når det kommer til valg av blender. Ekspertene anbefaler at man velger en modell som har minst 3 hastighets-intervaller, men man trenger ikke nødvendigvis en modell som har mer enn 10 intervaller.

Velger man en blender med færre end 3 hastigheter så vil kontrollen bli dårligere, ifølge ekspertene.

Tilbehør
Moderne blendere kan mer enn bare å blende ingredienser. De avanserte modellene kommer også med tilbehør som gjør blenderen mer allsidig slik at den for eksempel også kan hakke, skjære, mikse og kverne.

Det kan være en lur idé å gå til anskaffelse av en slik blender dersom man har lite plass til rådighet – slik at man kan få et 2-i-1 eller 3-i-1 produkt i blenderen.

Pris
prisIfølge ekspertene er prisen en av de mest avgjørende faktorer, når det kommer til valg av blender. Noen er veldig dyre, mens andre er billige. Lag et budsjett og se hva som finnes i prisklassen. Husk at en billig blender ikke nødvendigvis er en dårlig blender, akkurat som en dyr blender ikke nødvendigvis er den beste.

Her kan man med fordel også studere ekspertenes anmeldelser nærmere slik at man velger en modell som man vet er god. Du kan finne linker til alle ekspert-undersøkelsene nederst i denne artikkelen.


Slik rengjør du blenderen din

Slik rengjør du blenderen dinMan kan ikke unngå at det skal rengjøring til etter at man har brukt blenderen. Enkelte blendere kan vaskes i oppvaskmaskin, mens andre må rengjøres for hånd.

Basert på ekspertkunnskap fra TheSpruce.com og Thekitchn.com guider vi deg her til hvordan du lettest kan rengjøre blenderen din – både grundig og i hverdagen når det må skje raskt.

Den grundige metoden

Før man starter med dybderengjøringen så bør man finne frem oppvaskmiddel, svamp og eventuelt bakepulver. 

💠 Deretter bør man skylle blenderen så godt som mulig. Matrester kan nemlig lett sette seg fast – også på usynlige steder. Fjern kannen og lokket fra motoren, og ta ut knivene dersom det er mulig.

💠 Vask kannen grundig først med såpevann og svamp, og tørk den med et rent kjøkkenhåndkle. Enkelte kanner tåler maskinoppvask, men en grundig oppvask for hånd kan være nødvendig en gang iblant.

💠 Vask deretter knivene, lokket og de andre smådelene. Tørk de også med et rent kjøkkenhåndkle.

💠 Det kan lett ha satt seg fast gamle rester på selve motoren. Tørk dette av med en fuktig klut eller med litt bakepulver – det fjerner flekker lettere. Husk også ledningen.

💠 Ikke senk motoren eller ledningen ned i vann da elektriske deler ikke må komme i kontakt med vann.

💠 La delene tørke helt på et rent kjøkkenhåndkle. Når alle delene er helt tørre kan du sette blenderen sammen igjen.

Den raske rengjøringen

I hverdagen har man ikke alltid tid til å rengjøre blenderen grundig, men man bør alltid holde blenderen hygienisk – og dersom man har lite med tid så kan man gjøre følgende:

🌀 Hell varmt vann i kannen til den er halvfull.
🌀 Tilsett oppvaskmiddel til vannet – kun et par dråper.
🌀 Slå på strømmen og la blenderen kjøre i ca. 10 sekunder. Sørg for å holde fast lokket.
🌀 Hell ut vannet igjen og skyll kannen et par ganger med rent vann fra springen. Da skal både rester fra smoothies, puré, pesto og supper være forsvunnet.


5 deilige oppskrifter til blenderen

Her har vi samlet 5 ulike oppskrifter med blenderen som redskap:


Banan/havre-muffins

Banan/havre-muffinsIngredienser:
5 dl havregryn
2 bananer, store og modne
2 egg, store
2,5 dl gresk yoghurt
2-3 ss honning
1,5 ts bakepulver
0,5 ts vaniljeekstrakt
En klype salt
Opptil 1 dl grovhakket sjokolade  

1. Varm opp ovnen til 200 grader og smør 12 muffinsformer.
2. Hell alle ingrediensene (bortsett fra den hakkede sjokoladen) i blenderen og blend til deigen er klumpfri og havregrynene nedbrutt. Det tar ca. 3 minutter.
3. Tilsett den hakkede sjokoladen når deigen er litt nedkjølt.
4. Hell deigen over i formene og stek de i ovnen i ca. 15 minutter.

Du kan lese hele oppskriften her.


Acai-dessert  

Acai-dessertIngredienser:
1 ss acai-pulver
1 banan, frossen og skåret i skiver
1 dl kokosvann

Forslag til topping:
Granola
Kokos
Nøtter
Fersk frukt som mango, banan, bringebær eller jordbær 

1. Hell acai-pulver, bananskiver og kokosvann i en blender og blend massen til den er klumpfri. Pass på at den ikke blir for tykk.
2. Server med én gang mens desserten er kald, og pynt med for eksempel granola, kokos, nøtter eller frukt.

Du kan lese hele oppskriften her.


Hjemmelaget salsa 

Hjemmelaget salsa Ingredienser:
0,5 dl hakkede tomater
0,5 dl grønn chili
1 fedd hvitløk
1 ss eddik
2 ss tomatpuré
2 ss løk, hakket
1 dl små tomater 

Ekstra:
Salt
Chiliflak
Hakket rødløk  

1. Hell alle ingrediensene (minus salt, chili og rødløk) i blenderen og blend til massen er klumpfri.
2. Tilsett salt etter behov og pynt med chili og rødløk.
3. Server med kjeks eller grønnsaker.

Du kan lese hele oppskriften her.


Hjemmelaget hummus 

Hjemmelaget hummusIngredienser:
3,5 dl kikerter, fra boks eller tilberedt
0,5 dl fersk sitronsaft
0,5 dl tahini
1 fedd hvitløk, presset
2 ss jomfru-olivenolje
½ ts spisskummen
2-3 ss vann
Salt
Paprika   

1. Blend først tahini og sitronsaft.
2. Tilsett deretter olivenolje, hvitløk, spisskummen og en halv ts salt, og blend videre.
3. Skyll kikertene og tilsett halvparten i blandingen. Blend og tilsett deretter den andre halvdelen.
4. Blend til blandingen er klumpfri og glatt.
5. Smak til med salt og server med olivenolje og litt paprika.

Du kan lese hele oppskriften her.


Blendet Gazpacho 

Blendet Gazpacho Ingredienser:
1 agurk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 stor løk
3 tomater
1 chili
2,5 dl tomatjuice
1 ss eddik
½ ts salt
Nykvernet pepper  

1. Tilsett en halv agurk, en halv av hver av paprikaene og halvparten av løken i blenderen, og blend til du har en glatt masse.
2. Fjern massen fra blenderen og hell det i en bolle.
3. Hell den andre halvparten av agurken, paprikaene og løken i blenderen sammen med tomatene og chilien. Blend til massen er myk og smidig.
4. Tilsett deretter eddik, salt og pepper, og blend videre.
5. Hell blandingen fra blenderen over i bollen med den første blandingen. Rør til massen er blitt til en tykk suppe.
6. Hell blandingen over i en lufttett beholder og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer mens smakene smelter sammen.
7. Kan deretter serveres eller oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.

Du kan lese hele oppskriften her.


Om Blendtec

Blendtec logo
Blendtec er et amerikansk firma som produserer blendere. Firmaet ble grunnlagt i 1975 av Tom Dickson, og har fremdeles hovedsete i Utah, USA, men det selges produkter til hele verden.

Blendtec er blant annet kjent for sine annerledes markedsførings-kampanjer som «Will it Blend?»-kampanjen hvor Tom Dickson selv opptrådte sammen med produktene sine. Her demonstrerte han hvor godt blenderne kunne prestere på en litt alternativ måte ved å blende mer enn bare matvarer – nemlig både golfballer, fjernkontroller, telefoner og musikkspillere.

Blendtec har i fremstillingen av blenderne sine satt stort fokus på innovasjon, og det har blant annet resultert i tildelingen av den prestisjefylte prisen Gold Innovation Award i 2013. Dette skyldes spesielt Dicksons personlige interesser, for allerede fra barndommen av om-designet han familiens ringeklokker og go-karts. Denne interessen ble grunnlaget for Blendtec, og det er virksomhetens formål å være pionerer innenfor både innovasjon og ingeniørvirksomhet – alt for å gjøre livet enklere for forbrukerne og gjøre en forskjell i livene deres.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Blendtec blendere er best i test?

Blendtec Designer 625, Blendtec Total Blender Classic, Blendtec Classic 575 og Blendtec Professional 800

🤓 Hvordan testes Blendtec blenderne?

Blenderne er vurdert ut ifra deres blenderegenskaper og brukervennlighet. Det er også tatt en titt på støynivå og konstruksjonskvalitet.

🤔 Hvilken type blender skal jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle blenderoppgaver, men tar stor plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare nesten alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt er det smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og gir nesten ingen oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke helt erstatte den klassiske blenderen.


Blendtec Blender test – brukte kilder og linker 

Blenderauthority.com 🇺🇸
Blenderauthority.com er en internasjonal nettside med fokus på blendere som både skriver og utfører tester av blendere, og her gjelder det en test av modellen Blendtec Professional 800. Du kan lese hele testen hos Blenderauthority.com. 

Blenderreviewer.com 🇺🇸
Blenderreviewer.com er en stor blender-nettside med fokus på artikler, gode råd og tester. Blenderne testes på en rekke ulike parametere før det skrives en anmeldelse av modellene. Her har Blenderreviewer.com testet flere forskjellige modeller:

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Blendtec Designer 625.

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Blendtec Total Blender Classic.

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Blendtec Classic 575.

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Blendtec Professional 800.

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Vitamix Ascent A2500.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med et bredt spekter innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Her har Cnet.com testet flere forskjellige blendere:

Ønsker du å lese mer om testen av Blendtec Designer 625, kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Blendtec Designer 725, kan du klikke på denne linken 

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrukerrådet Tænk arbeider med alle tenkelige aspekter ved det danske forbrukerlivet, og dette inkluderer grundige tester av ulike forbrukerprodukter fra et bredt spekter. I denne omgang er det snakk om en test av ulike blendere, inkludert modellene KitchenAid 5KSB8270 og Braun JB 5160.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du gjøre det her hos det danske Forbrukerrådet Tænk. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én enkelt test, kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Easyhealthysmoothie.com 🇺🇸
Easyhealthysmoothie.com er en nettside med fokus på hvordan man selv kan lage enkle og sunne smoothies. Til dette formålet skal det brukes en blender, og derfor har Easyhealthysmoothie.com testet blenderen Blendtec Classic 575. Les mer om testen på deres hjemmeside 

Gastromand.dk 🇩🇰 
Gastromand er et dansk mannemagasin med fokus på alt innenfor gastronomiens verden sett med menns øyne. Det innebærer både mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og kokekar med mer. Gastromand har her testet blenderen Blendtec Designer 625. Ønsker du å lese mer, kan du gjøre det hos Gastromand.dk.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧 
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av ulike hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.com foretar jevnlig nye tester, og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet blenderen Blendtec Designer 725.

Ønsker du å lese mer om testen, finnes den i helversjon her.

Healthybutsmart.com 🇺🇸
Healthybutsmart.com er en nettside med fokus på å lage lette delikatesser som også er sunne. For å kunne utføre dette er det nødvendig med riktig kjøkkenutstyr, og derfor har Healthybutsmart.com testet blenderen Blendtec Classic 575. Les hele testen på hjemmesiden deres her.

Kitchengearpro.com 🇺🇸
Kitchengearpro.com er en kjøkken-nettside med fokus på kjøkkenutstyr og apparater til matlaging. Det inkluderer også tester av produktene, og i denne omgang er det snakk om en test av blenderen Blendtec Total Blender Classic, som du kan lese mer om hos Kitchengearpro.com.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com er en nettside med fokus på teknologi og teknologisk utstyr til forbrukerne. Techgearlab.com tester også utstyr til kjøkkenet, og her har ekspertene sett nærmere på blenderen Vitamix Ascent A2500. Du kan lese hele anmeldelsen av produktet hos Techgearlab.com sin hjemmeside her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Her har Trustedreviews.com testet 2 ulike blendere:

Ønsker du å lese mer om testen av KitchenAid 5KSB8270, kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Braun JB 5160, kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk 🇬🇧 
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen. De vil sørge for at forbrukeren får mest mulig kunnskap om produkter før innkjøp. Which.co.uk tester stadig et stort utvalg av forbrukerprodukter, og her gjelder det flere forskjellige blendere:

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av KitchenAid 5KSB8270.

Klikk her for å lese hele anmeldelsen av Blendtec Designer 725.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke overbevist om at en Blendtec blender er den riktige blenderen for deg, så kan du også lese vår generelle Blender test. Her får du en samlet liste over de blenderne fra flere ulike produsenter som har klart seg best i test.

Du kan også lese våre mer spesifikke blender tester hvor vi har fokusert på utvalgte populære merker. Du kan for eksempel lese testene våre om KitchenAid blender, Vitamix blender eller Wilfa blender. I disse testene finner du de blenderne som har klart seg best i testene på grunnlag av resultatene fra anerkjente eksperttester både i inn- og utland.

Vet du på forhånd at blenderens hovedoppgave kommer til å lage forfriskende smoothies, kan du med fordel lese vår Smoothie Blender test. I tillegg til de best anmeldte smoothie-blenderne finner du også informasjon om sunne matvarer og gode oppskrifter på smoothies i disse testene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere