Slow juicer Test – Les og finn din beste slow juicer – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på de slow juicerne som er kåret til testvinnere. Maskinene er bedømt på juicekvalitet, brukervennlighet, tidsforbruk og rengjøringsvennlighet, og nedenfor kan du skaffe deg et enkelt og raskt overblikk over hvilke slow juicere ekspertene anbefaler.

Vi har gjennomgått både norske og utenlandske tester, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til de testene vi gjennomgår.

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer

Slow juicer – Best i test

Testvinner TV2 Norge
Testvinner i danske Berlingske

witt-by-kuvings-c9600w

.
C9600W er storebroren til Kuvings B6100 og den modellen fra denne produsenten. Ifølge den danske juicereksperten Mads Bo, har Witt by Kuvings her gjort et bra produkt enda bedre, og vil du ha tak i den beste slow juiceren på markedet, er det nok denne du bør gå etter.

Denne slow juiceren har blitt testet med fokus på å utnytte frukt og grønnsaker best mulig, holdbarhet og rengjøring – og den utmerker seg på alle punkt. Slow juiceren kan presse hel frukt og grønnsaker, hvilket betyr at du ikke trenger å skjære ingrediensene i småbiter. Denne maskinen har nemlig ekstra stor påfyllingstrakt, slik at du kan juice frukt på helt opp til 75 mm. Trakten er også gjennomsiktig slik at du kan holde øye med hvor lang maskinen har kommet med ingrediensene.

I testen fra den danske avisen Berlingske, får maskinen ros for det store påfyllingsrøret og det gode juice-utbyttet, og brukervennligheten. Den får fem av seks stjerner, og hadde den vært litt lettere å rengjøre, hadde den fått seks.

Den oppgraderte C9600-modellen har et mer effektivt filter og kvernesystem enn forgjengeren. Det har den praktiske effekten at juicen får bedre og renere konsistens med opp til 30 % mindre fruktkjøtt. Det nye systemet skiller seg dermed ut med å være bedre til å håndtere grønnsaker og fordi det bråker mindre. Slik som de andre slow juicerne her på siden, får juicen minimalt med kontakt til oksygen inni maskinen, og det betyr at juicen får lenger holdbarhet og kan oppbevares i kjøleskap i opp til tre dager i lys- og lufttett beholder. Denne maskinen har dessuten en kraftig 240 W motor som kommer med fem års garanti.

Her kan du se en liten presentasjon av Witt by Kuvings nye toppmodell:


Kenwood JMP800

Beste Kenwood slow juicer

Anbefalt hos Tek.no

Kenwood JMP800 slow juicer

.
Slowjuiceren Kenwood JMP800 har blitt testet av Tek.no sammen med en rekke andre modeller og etter endt test er det tydelig at Kenwood JMP800 har klart seg godt. Det finnes ingen testområder hvor ekspertene er utilfredse med modellen. De fremhever spesielt modellens robusthet, utforming og støysvakhet.

Det er snakk om en stor modell på 7 kilo som tar mye plass, men til gjengjeld ser modellen veldig flott ut på kjøkkenbenken.

Bruk hele frukter

Enkelhet for forbrukeren er nøkkelordene for Kenwood JMP800. Modellen kommer nemlig med et dobbelt påfyllingsrør som er så stort at man ikke engang trenger å kutte ingrediensene i mindre stykker først – man kan bare tilsette de i hel tilstand.

Ekspertene har også prøvd seg på dette, men kommenterer at det likevel blir nødvendig å kutte fruktene i litt mindre biter dersom de er for store.

Motoren er rask og kraftig med hele 280 W. Dette betyr at man på få sekunder kan lage en drikkeklar juice. Man tilbereder alle ingrediensene på samme hastighetstrinn da det kun finnes ett alternativ.

Modellen kan også klare harde grønnsaker og brukeren oppfordres til å prøve seg frem med forskjellige oppskrifter.

God utnyttelsesprosent

Kenwood JMP800 gir stort utbytte av ingrediensene. I ekspertenes test produserte den en juicemengde på litt under 70%, noe som er en flott utnyttingsprosent av de tilsatte ingrediensene.

Ettersom det her er snakk om en slowjuicer får man også bevart en god del av næringsstoffene i juicen slik at den forblir så sunn som mulig.

Lyden er et annet viktig aspekt som ekspertene fremhever ved Kenwood JMP800. Modellen har et lydnivå på 39 dB. Dette er så lavt at det nesten ikke høres – det er heller ikke nok til å vekke hele huset tidlig om morgenen.

Mange muligheter

Det følger med flere forskjellige deler til Kenwood JMP800 som gjør bruken av modellen mye enklere. Blant disse teller blant annet 2 forskjellige kanner så man for eksempel kan sette den ene i kjøleskapet med juice mens man bruker den andre.

Størrelsen er på 1,5 liter. Utover dette følger det også med en beholder som samler opp alt fruktkjøttet og – avfallet under bruk.

Det er også tatt hensyn til rengjøringen på flere områder da det følger med en rengjøringsbørste til alle delene. I tillegg finnes det en dryppstopp-funksjon som sørger for at man ikke søler ut juicen.

Utvalgte fordeler ved Kenwood JMP800:

Flott, stor og robust slowjuicer
Dobbelt påfyllingsrør som takler hele frukter
Utnyttelsesprosent på 70%
Lavt støynivå på 39 dB
2 kanner, beholder til fruktkjøtt, samt rengjøringsbørste medfølger

Her kan du se en presentasjonsvideo av modellen. Videoen er produsert av Kenwood:


Omega Mega Mouth MM-702

4,5 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
78 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Omega Mega Mouth MMV-702

.
Omega Mega Mouth MM-702 er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Modellen klarer seg godt i testene til begge ekspertene, derfor har modellen fått gode anmeldelser.

Mens Trustedreviews.com er spesielt imponerte over maskinens effektivitet – i tillegg til at den kan presse hele frukter – mener Good Housekeeping Institute at den største fordelen er at juiceren er god til å presse fruktene og grønnsakene grundig uten å produsere for mye skum.

Ingen av ekspertkildene finner mange ulemper ved Omega Mega Mouth MM-702. Begge mener imidlertid at modellen er forholdsvis dyr, noe forbrukerne bør være oppmerksomme på.

Praktisk slow juicer ifølge ekspertene

Omega Mega Mouth MM-702 arbeider med en motoreffekt på 240 Watt, og den kan arbeide med kun 60 omdreininger i minuttet – derfor presses fruktene og grønnsakene ved lav hastighet uten for mye oksidasjon. Det betyr at maskinen bevarer ingrediensenes næringsstoffer så mye som mulig.

Ifølge de to ekspertkildene er Omega Mega Mouth MM-702 en praktisk slow juicer som både er effektiv og god til å lage en velsmakende og fersk juice. Ekspertene fra Trustedreviews.com kaller modellen for «den mest effektive juiceren de noensinne har testet» da den presser ingrediensene på en måte som gjør at man unngår for mye svinn.

I tillegg til dette kan Omega Mega Mouth MM-702 presse hele frukter og grønnsaker. Dette er mulig på grunn av maskinens brede påfyllingsrør som kan kverne alt ifra epler til tomater og agurker. Ifølge Good Housekeeping Institute er dette en fordel da men slipper å bruke tid på å skjære råvarene i mindre stykker før man har de i juiceren.

Stillegående modell med flere bruksområder

Med Omega Mega Mouth MM-702 får man en slow juicer som også kan brukes til andre oppgaver.

Slow juiceren kommer med en standard sil som kan brukes til å lage juice. I tillegg til dette følger det også med ekstra filterskjermer som kan brukes til å lage babygrøt eller nøttesmør.

Ekspertene fra Trustedreviews.com forklarer at de to filterskjermene betyr at «modellen er mer enn bare en juicer» da de mener at den nesten fungerer som en slags kjøkkenmaskin. Trustedreviews.com nevner også at maskinen er stillegående, derfor kan man godt lage et glass juice om morgenen uten å vekke de andre i huset.

Rengjøringsvennlig modell med dryppstopp-funksjon

Selv om Omega Mega Mouth MM-702 ikke kan vaskes i oppvaskmaskin, er den fremdeles enkel å rengjøre. Den kommer nemlig med innvendige roterende blader som holder silen ren mens man juicer. Deretter trenger man bare skylle delene under springen.

Dette mener Good Housekeeping Institute sørger for en enkel rengjøring da dette systemet sørger for å fjerne alle de små bitene av frukt og grønnsaker som har satt seg fast i juiceren.

I tillegg til dette er Omega Mega Mouth MM-702 utstyrt med en dryppstopp-funksjon som er ideell til å unngå unødvendig søl på kjøkkenbenken. Dette er også en fordel dersom man vil blande juicen godt sammen i beholderen.

Ved kjøp av Omega Mega Mouth MM-702 følger det også med en beholder til juice, en beholder til fruktkjøtt og et redskap man kan bruke til rengjøring – samt 2 børster.

Omega Mega Mouth MM-702 – mål:
🌀 Høyde: 44,6 cm.
🌀 Bredde: 20,8 cm.
🌀 Dybde: 22,8 cm.
🌀 Vekt: 6,9 kilo

Omega Mega Mouth MM-702 – spesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Omdreininger: 60 i minuttet
🔴 Påfyllingsrør: 76 mm.

Fordeler ved Omega Mega Mouth MM-702
Bevarer mest mulig næringsstoffer
Innvendige roterende børster
Dryppstopp-funksjon
Mulighet til å lage mer enn bare juice
Kan presse hele frukter og grønnsaker

Her kan du se en gjennomgang av Omega Mega Mouth MM-702 som er laget av EUJUICERS.com:


Kenwood Pure Juice

82 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

Kenwood Pure Juice

 

Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Kenwood Pure Juice, og de har gitt modellen en god anmeldelse.

De har gitt slow juiceren 82 av 100 poeng og mener den er effektiv til å presse både brukt og grønnsaker. Under testingen av modellen ble de også imponerte over mengden med juice maskinen fikk ut av ingrediensene.

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute fant ikke mange ulemper ved modellen, men nevner én liten ulempe: Man må nemlig kutte opp ingrediensene før man har de i maskinen, og ikke alle delene kan vaskes i oppvaskmaskin.

Brukervennlig juicer med 100% naturlig juice

Med Kenwood Pure Juice får man en brukervennlig maskin som man raskt kan komme i gang med. Ifølge ekspertene er den «veldig enkel å bruke», og man kan også bruke den medfølgende oppskriftsboken dersom man mangler inspirasjon. Maskinen er enkel å arbeide med da man selv bestemmer om man vil la juicen renne rett i kannen eller bli i selve beholderen takket være proppen til utløpet.

I tillegg til dette kommer modellen med en funksjon for brukere som ikke liker fruktkjøtt. På silen er det nemlig montert en liten klype som sørger for å holde igjen fruktkjøttet slik at det ikke kommer i juicen. På den måten vil man kun få ren juice ut av maskinen uten å måtte stille den inn eller justere noe.

Denne modellen er også laget med fokus på at juicen både skal være og se sunn ut. Derfor bevares fargene fra de utvalgte ingrediensene i selve juicen. Takket være slow-juicing teknologien vil råvarene bevare sine naturlige vitaminer og mineraler. Juicen vil også holdes fersk lengre enn andre typer juice da man kan oppbevare den i kjøleskapet i opptil 3 dager.

Ekspertene: Kompakt og effektiv slow juicer

Ifølge ekspertene fra Good Housekeeping Institute er Kenwood Pure Juice en kompakt og effektiv juicemaskin. De skriver at «den er god og effektiv til å juice frukt, bær og til og med grønnsaker» – derfor kan man velge nøyaktig de ingrediensene man vil ha. Man får faktisk presset opptil 84% av saften ut av råvarene.

Ekspertene er også svært imponerte over hvor kompakt modellen er – de mener at dette er en fordel fordi den «ikke vil ta særlig stor plass på kjøkkenbenken» eller i kjøkkenskapet.

Videre er ekspertene også imponerte over at man med Kenwood Pure Juice har mulighet til å tilberede sorbet med det medfølgende tilbehøret. De mener det er en fordel at man kan bruke maskinen til mer enn bare juice.

Modell med flere praktiske funksjoner

Kenwood Pure Juice er utstyrt med en dryppstopp-funksjon og en ekstra sil. Mens dryppstopp-funksjonen sørger for at man unngår søl på kjøkkenbenken, sikrer den ekstra silen at man kan få seg et glass juice slik man selv foretrekker den.

Maskinen kommer med en motoreffekt på 150 Watt, en juicebeholder med en kapasitet på 0,7 liter og en fruktkjøttbeholder med en kapasitet på 0,5 liter.

Det er også enkelt å rengjøre Kenwood Pure Juice da alt man trenger å gjøre er å fylle den med vann – deretter kan man rense den med den medfølgende rengjøringsbørsten. Noen av delene kan også vaskes i oppvaskmaskin.

Kenwood Pure Juice – mål:
🌀 Høyde: 41 cm.
🌀 Bredde: 19 cm.
🌀 Dybde: 15 cm.
🌀 Vekt: 4,48 kilo

Kenwood Pure Juicespesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 150 Watt
🔴 Juicebeholder: 0,7 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 0,5 liter

Fordeler ved Kenwood Pure Juice
Kommer med en ekstra sil
Med dryppstopp-funksjon
Presser opptil 84% saft ut av ingrediensene
Mulighet for å lage sorbet
Mulighet for å tilpasse sin egen juice i forhold til mengde fruktkjøtt


Lag sunn og frisk juice med en slow juicer

sund slow juice

De siste årene har det blitt utrolig populært å lage ulike typer frisk juice. Når du presser din egen juice kan du enkelt få et vitamininnskudd hver dag fra både frukt og grønnsaker. Det en veldig god idé å huske grønnsaker i juicen, fordi de inneholder næringsstoff i massevis.

Det finnes mange typer juicemaskiner, og det er ofte vanskelig å finne ut hva som er fordelene og ulempene ved de forskjellige modellene.

Sentrifuge-juicere er de vanligste juicemaskinene, og de er ofte et billigere prisalternativ blant slow juicere. De er vanligvis kjappe og effektive da de utnytter sentrifugalkraften til å produsere juice, slik at de “slynger” saften ut av frukt og grønt. Mange mener at ulempen ved sentrifugejuicere er at prosessen går for raskt, slik at saft fra frukt og grønt ikke blir presset skikkelig ut. Prosessen blir også beskyldt for å ødelegge en del av næringsstoffene.

Når man bruker en slow juicer blir juicen presset langsommere. Det betyr at man presser juicen på samme måten som med en håndpresser, noe som gjør at slow juiceren utnytter saften bedre enn en sentrifuge, og du får juice med mer vitaminer og næringsstoff.

En annen stor fordel ved slow juicere er at de er mye enklere å rengjøre enn sentrifuge-juicere. For mange er det ofte rengjøringen som er avgjørende for om man lager en juice. Når det er kjapt og enkelt å vaske juicemaskinen er det mye større sjanse for at du lager juice. Det finnes mange forskjellige meninger om hvilken type juicemaskin som lager den beste juicen og hvorfor. Danske TV2 har laget et program som fokuserer på dette. Se programmet her.


Hvordan testes slow juicere?

I dag finnes det flere ekspertnettsider som tester og anmelder slow juicere før de videreformidler resultatene av testene til forbrukerne. Har du noen gang lurt på hvordan slow juicere blir testet? Hvis ja, så kan du lese mer om hvordan slow juicere testes hos for eksempel testsiden Which.co.uk. å lese tester fra ekspertkilder har du mulighet til enkelt å finne frem til den beste modellen til dine behov – samt hvilke eller hvilken funksjon som er viktigst for deg.

De vanlige testene og anmeldelsene går igjennom følgende parametere når de skal teste slow juicere:

– Hvor god er maskinen til at juice?
– Kan maskinen håndtere hardere ingredienser?
– Hvor mye bråker maskinen?
– Er juiceren brukervennlig og enkel å rengjøre?

Hvor god er maskinen til å juice?
Hver enkelt juicer skal kunne producere massevis av god kvalitetsjuice fra både frukt og grønnsaker. Det virker kanskje åpenbart, men et overraskende antall juicere som finnes på markedet er ganske dårlige til å presse juice – i hvert fall når det kommer til å presse råvarene så mye som mulig. Ekspertkildene sørger for å teste alle juicere med ulike typer frukt og grønnsaker for å sikre at juicen maskinens presser er av god kvalitet. Enkelte ekspertkilder tester dette ved å lage ulike typer juice for å se om maskinen håndterer enkelte ingredienser bedre enn andre.

Kan maskinen håndtere harde ingredienser? 
Kan maskinen haandtere haardere ingredienserEn annen faktor ekspertene tester er om juiceren takler harde ingredienser som rå grønnsaker. Det er nemlig ingen grunn til å kjøpe en maskin som ikke kan juice disse matvarene dersom det er det du ønsker. Derfor tester mange eksperter de forskjellige juicemaskinene ved å bruke harde frukter og grønnsaker.

Hvor mye bråker maskinen?
Mange kjøkkenmaskiner kan bråke en del, og en juicer er intet unntak. Maskinen arbeider vanligvis kun i et par minutter eller mindre, men det er likevel viktig at ekspertene tester hvor mye de bråker. Dette er også noe de fleste ekspertkildene legger stor vekt på da ingen vil ha en kjøkkenmaskin som bråker på kjøkkenet dersom det kan unngås.

Er juiceren brukervennlig og enkel å rengjøre?
Det er ingen vits i å ha en slow juicer som lager fremragende juice dersom det er et mareritt å bruke modellen og rengjøre den når man er ferdig. Hvis dette er tilfeller, er det stor fare for at den kommer til å stå og samle støv. Derfor vurderer ekspertene også hvor enkelt det er å montere, bruke og rengjøre juicemaskinen etter bruk. De legger ekstra stor vekt på om det går raskt å komme i gang med modellen eller om det er vanskelig å forstå hvordan den fungerer.

Generelt sett er juicemaskiner vanskelige å rengjøre da de fleste modeller kommer med minst 5 forskjellige deler som må vaskes. Enkelte modeller gjør denne oppgaven enklere ved å inkludere børster eller annet tilbehør som hjelper til med å rengjøre filter og så videre. Flere modeller kommer også med avtakbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Disse faktorene legger ekspertene spesielt godt merke til i testene de utfører av slow juicere.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


KitchenAid Slow Juicer

4,5 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com
58 av 100 poeng hos Which.co.uk

kitchenaid-111ems slowjuicer

KitchenAid Slow Juicer har blitt testet av flere kilder. Blant disse teller Trustedreviews.com – som
med en poengsum på 4,5 av 5 mulige stjerner er veldig fornøyde med modellen – men også det engelske testmagasinet Which.co.uk som ikke er like imponerte over modellen.

Ettersom KitchenAid Slow Juicer kommer fra merket KitchenAid så har den mye å leve opp til. KitchenAid har et rykte på seg for å produsere utrolig gode og innovative kjøkkenredskaper hvor mange modeller allerede blir ansett som stil-ikoner. Derfor hadde ekspertene forventet mer av modellen.

Kraftig og flott slowjuicer

Man kan ikke unngå å legge merke til at KitchenAid Slow Juicer vil ta seg veldig godt ut på kjøkkenbenken. Her vil den med sin majestetiske fasong trone over kjøkkenet.

Modellen er veldig stor og derfor også veldig tung – KitchenAid Slow Juicer veier nemlig over 10 kilo. På den positive siden betyr dette at modellen er robust og står godt fast under bruk.

Prisen er et annet aspekt som er ganske høyt ved KitchenAid Slow Juicer – som ofte forventes når det gjelder produkter fra KitchenAid.

Spesielt god til frukt

KitchenAid Slow Juicer vil være et godt valg til den forbrukeren som primært vil slowjuice frukter med høyt innhold av saft og vann. Dette er nemlig modellens største styrke og den klarer fint å produsere en klumpfri, drikkeklar juice med den kraftige motoren på 230 W.

Som et stort pluss når det kommer til komfort har KitchenAid Slow Juicer en funksjon som gjør at den selv kan kutte frukt og grønnsaker i mindre stykker før de presses. På den måten slipper man selv unna en god del av jobben. Dette er forøvrig en unik funksjon som ikke finnes så mange andre steder.

Støysvak modell

KitchenAid Slow Juicer opererer nærmest lydløst når den jobber, noe som er et stort pluss dersom man liker å bruke slowjuiceren sin tidlig om morgenen. Det følger med en god del tilbehør som gjør bruk av modellen mer allsidig: Her er det snakk om blant annet 3 forskjellige filtre som gjør at man selv kan velge hvor tykk eller tynn juicen skal være.

For å sikre at juicen ikke blir full av skum som produseres under arbeidsprosessen, følger det også med et skumfilter. Modellen har 7 deler som kan skilles fra hverandre når det er tid for rengjøring, noe som fort kan bli litt problematisk.

Til gjengjeld tåler alle delene å gå i oppvaskmaskinen. Det følger også med en rengjøringsbørste som gjør det enklere å fjerne alt fruktavfallet fra filtrene.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Slow Juicer:

Stor, flott og tung slowjuicer på over 10 kilo
Spesielt god til å slowjuice frukter
Integrert funksjon som selv kutter frukt og grønt i mindre stykker
Støysvak modell
Mye tilbehør, blant annet 3 forskjellige filtre


KitchenAid Artisan 5KVJ0111

81 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute
4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com

KitchenAid Artisan 5KVJ0111
KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er blitt testet og anmeldt av de to ekspertkildene Good Housekeeping Institute og Trustedreviews.com. Begge ekspertkildene har gitt modellen en god anmeldelse da den har fått henholdsvis 81 av 100 mulige poeng og 4 av 5 mulige stjerner.

Ekspertene fra Good Housekeeping Institute liker spesielt godt at maskinen er en kompakt, flott og effektiv modell. Dette er Trustedreviews.com enige i, men forklarer også at det er en fordel at maskinens avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved KitchenAid Artisan 5KVJ0111. De forklarer imidlertid at man dessverre ikke kan bruke hele frukter og grønnsaker – i tillegg til at maskinen er litt tung.

Enkelt design med to-trinns slowjuicing-teknologi

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 kommer i et tradisjonelt og enkelt design som er typisk for kjøkkenmaskiner fra KitchenAid.

I tillegg til dette er modellen utstyrt med en totrinns slowjuicing-teknologi som gjør at man alltid får et resultat som har mindre skum og mer juice. Det vil si at slow juiceren begynner med å skjære ingrediensene i mindre biter, deretter presses juicen skånsomt ut av ingrediensene ved hjelp av en mekanisk kvern som jobber ved en lav hastighet.

Maskinens 80 omdreininger i minutter gjør at næringsstoffene i de ulike råvarene bevares da juicen presses langsommere. Maskinen har en motoreffekt på 250 Watt.

Ekspertene fra Trustedreviews.com forklarer at maskinen er effektiv til å lage juice – tillegg til at man har mulighet til å få den «best perfekte juicen uten masse skum».

Ekspertene: Mulig å tilpasse juicen

Med KitchenAid Artisan 5KVJ0111 har man mulighet til å velge mellom 3 ulike filtre i forhold til hva man foretrekker. Med de 3 filtrene kan man velge mellom liten eller stor mengde fruktkjøtt slik at man kan oppnå nøyaktig den konsistensen man ønsker.

Begge ekspertene forklarer at dette gir forbrukeren mulighet til å tilpasse juicen slik at man får den akkurat slik man vil ha den. Good Housekeeping Institute forklarer at man med denne funksjonen får mye for pengene, derfor vil KitchenAid Artisan 5KVJ0111 være en god investering.

Videre skriver ekspertene fra Trustedreviews.com at denne funksjonen gjør at «man kan få juicen akkurat slik man vil ha den – uansett om man vil ha den uten fruktkjøtt eller med mye fruktkjøtt».

Man har også mulighet til å lage andre ting som for eksempel syltetøy, puréer og saft med mer dersom dette er noe man har lyst til.

Maskin med reversfunksjon, 2-i-1 påfyllingsrør samt BPA-fri plast

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er utstyrt med en reversfunksjon som hjelper til med å løsne ingredienser dersom de setter seg fast under prosessen. På denne måten kan man raskt fjerne små biter med fruktkjøtt både raskt og enkelt dersom det trengs.

Slow juiceren kommer også med et ekstra bredt 2-i-1 påfyllingsrør med trakt. Ifølge ekspertene bør man skjære ingrediensene i litt mindre biter før man har de i maskinen. Påfyllingsrøret gir også forbrukeren mulighet til å bruke et vell av råvarer.

Både maskinens juicebeholder og fruktkjøttbeholder har en kapasitet på 1 liter og er begge laget av BPA-fri plast. Ved kjøp av KitchenAid Artisan 5KVJ0111 følger det også med en pose til de 3 filtrene samt en rengjøringsbørste.

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 – mål:
🌀 Høyde: 45,47 cm.
🌀 Bredde: 29,2 cm.
🌀 Dybde: 17,27 cm.
🌀 Vekt: 11,3 kilo

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 spesifikasjoner:
🔴 Antall hastighetsinnstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 250 Watt
🔴 Omdreininger: 80 i minuttet
🔴 Juicebeholder: 1 liter
🔴 Fruktkjøttbeholder: 1 liter

Fordeler ved KitchenAid Artisan 5KVJ0111
Juicebeholder og fruktkjøttbeholder på 1 liter
2-i-1 påfyllingsrør
Kommer med 3 filtre
Mulighet for å tilpasse sin egen juice
Kommer med reversfunksjon


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke slow juicere er best i test?

Witt by Kuvings C9600W Slow Juicer

🤓 Hvordan testes slow juicere?

Slow juicere er blitt vurdert ut ifra deres evne til å juice, samt hvor enkle de er i bruk og hvor mye de bråker.

🤔 Hvordan velger jeg riktig slow juicer?

Når du skal velge en slow juicer er det en god idé at du blant annet legger merke til følgende: Hvor stor er den innebygde beholderen til juice og til fruktkjøtt-massen? Finnes det et filter til skum? Til slutt – hvor enkel er modellen å rengjøre?


Slow Juicer test – Disse testene har vi gjennomgått:

Politiken.dk 🇩🇰
januar 2015 publiserte den danske avisen Politiken en test på nettsiden deres, der de gjennomgikk en rekke juicemaskiner. Lene Vietz som er kokk og konditor med bachelor i ernæring, fungerte som overdommer av testen. Testpanelet bestod av 13 kantineansatte, kokker, ernæringsfysiologer og folk fra sykehusbransjen.

I testen ble det fokusert på juicekvalitet, brukervennlighet, tidsforbruk og rengjøringsvennlighet. Wilfa JuiceMaster Sj-150a ble kåret til testvinner, og fikk ros for juicekvaliteten. Saftpresseren Magimix Duo Plus XL 18045 ble kåret til vinner i brukervennlighet. Les hele juicer-testen på Politiken.dk – klikk her.


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har testet 8 forskjellige slow juicere. Alle ble testet på evnen til å takle harde grønnsaker og frukter – slik som rødbeter og gulerøtter – og de ble også testet i hvordan de lagte saft av myk frukt, for eksempel jordbær og vannmelon.
Den klare testvinneren ble Tefal Infiny Press Revolution.Les hele testen her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få lese teksten hos Råd & Rön. 


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er det største nettsamfunnet for menn i Danmark om gastronomi og kjøkkenutstyr. Det hersker stor interesse og pasjon for gastronomi på nettstedet – av og for menn. Av og til tester Gastromand.dk utstyr, slik som da de testet Hurom HU 700. Den fikk 5 av 6 “gastromenn”. Les hele anmeldelsen her.

Gastromand har også testet Juicepresso slow juiceren og gir den 5 av 6 mulige stjerner. Denne testen kan du lese her.


Trustedreviews.com 🇬🇧
En av verdens største testnettsteder heter Trustedreviews.com. De tester mange forskjellige forbrukerprodukter og har blant annet testet en lang rekke slow juicere.

I vår artikkel refererer vi til deres test av Kitchenaid Slow Juicer, hvor de gir maskinen 4,5 av 5 mulige stjerner. Du kan lese testen her.

De har også testet Witt Smoothie Juicepresso som også blir belønnet med 4,5 av 5 mulige stjerner. Denne testen finner du ved å klikke på denne linken.

Trustedreviews.com har også testet de to slow juicerne Omega Mega Mouth MMV-702 og KitchenAid Artisan 5KVJ0111. Du kan lese de to anmeldelsene her og her.


Which.co.uk 🇬🇧
Det store engelske forbrukermagasinet Which.co.uk har testet Kitchenaid Slow Juiceren. Testpanelet var ikke umiddelbart imponerte av modellen.

Du kan lese hele testen på deres hjemmeside, men merk at det krever betaling å få tilgang til hele testen.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute kommer med kunnskap og informasjon om produkter til hus, hage og hjem. De tester og anmelder også et vell av forbrukerprodukter. Her har nettsiden testet slow juicere som Omega Mega Mouth MMV-702, KitchenAid Artisan 5KVJ0111 og Kenwood Pure Juice. Du kan lese de tre anmeldelsene her, her og her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere