Bamix Stavmikser Test – Her er ekspertenes vurdering av Bamix stavmiksere

0

I denne artikkelen får du en oversikt over de beste Bamix stavmikserne på markedet. 

Vi har gjennomgått en lang rekke eksperttester og samlet alle testresultatene i denne artikkelen slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over ekspertenes vurdering av de ulike stavmikserne fra Bamix. 

De eksperttestene vi har brukt i denne artikkelen kommer fra helt forskjellige bakgrunner. Her er det blant annet snakk om forbrukerinstansene Tænk og Råd & Rön, testsidene Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk, britiske Good Housekeeping Institute, avisene Independent.co.uk og Dinside.no samt teknologimagasinet Tu.no og fitnessmagasinet Menshealth.co.uk.

Vi har også gjennomgått en rekke alternativer til Bamix. Her ser vi nærmere på testvinnende stavmiksere fra andre produsenter.

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene finnes det nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne Bamix stavmikser testen inneholder:

🔸 Oversikt over 6 forskjellige stavmiksere fra Bamix 
🔸 Oversikt over 4 alternativer til stavmiksere fra Bamix
🔸 Guide til hva man kan bruke stavmikseren sin til
🔸 Informasjon om hvordan man vedlikeholder en stavmikser 
🔸 Gode oppskrifter som er lette å lage med en stavmikser 
🔸 Informasjon om Bamix 
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren lett kan få en oversikt over de beste produktene på markedet.

Du kan også lese vår mere generelle stavmikser test hvor vi har gjennomgått testvinnende modeller fra en lang rekke ulike produsenter. 


Bamix Swissline 

✅ 6 av 6 stjerner hos det danske matmagasinet Gastromand.dk
✅ Testvinner hos den britiske testsiden Expertreviews.co.uk

Bamix Swissline

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 695,00 Kr. 0,00 Kr. 1 695,00 Kr. Les mer
1 695,00 Kr. 0,00 Kr. 1 695,00 Kr. Les mer
1 788,00 Kr. 0,00 Kr. 1 788,00 Kr. Les mer

.
Bamix Swissline er blitt testet av 2 forskjellige testpaneler. Her er det snakk om Gastromand.dk, det danske matmagasinet for menn, samt den britiske testsiden Expertreviews.co.uk.

Begge ekspertpanelene har testet Bamix Swissline på forskjellige områder for å finne ut hvordan modellen klarer seg generelt sett. Både Gastromand.dk og Expertreviews.co.uk er veldig imponerte over Bamix Swissline, og dette kommer til uttrykk ved at modellen får toppkarakterer av ekspertene.

Flott og kraftig modell

Bamix Swissline er en av de klassiske Bamix-modellene, og her er det snakk om en stavmikser som gjør mange av de andre kjøkkenredskapene overflødige. Bamix Swissline har et flott og elegant design som er enkelt og samtidig robust.

Hvis man setter pris på estetikk og design er det enda en fordel at Bamix Swissline kommer i en lang rekke ulike farger slik at man for eksempel kan få en nøytral modell i sort eller sølv – eller for eksempel i skinnende rød.

Bamix Swissline er en kraftig modell på 200 watt, noe som gjør at den kan blende selv harde ingredienser.

Ergonomisk håndtak og mye tilbehør

Bamix Swissline er laget med et ergonomisk håndtak i sklisikkert materiale slik at modellen ligger godt i hånden, er behagelig og ikke sklir. Bamix Swissline har kniver i rustfritt stål som er designet til å kunne skjære, purere og hakke ingredienser.

Dette er en allsidig modell som også kan piske da den kommer med en multifunksjonskniv (ideell til kjøtt og grønnsaker), piskeskive, blenderkniv og prosessor.

Det følger også med en kanne på 1 liter. Bamix Swissline har 2 forskjellige hastigheter samt en turbo-boosting-funksjon.

Uslitelig ifølge ekspertene

Ekspertene er veldig imponerte over Bamix Swissline og gir modellen absolutte toppkarakterer. Dette begrunner de med at det her er snakk om en stavmikser som føles aldeles uslitelig. Uansett hva man utsetter den for kan den klare oppgaven.

De forklarer også at Bamix Swissline har en veldig kraftig motor og sterk yteevne. Den kan pulverisere stort sett alle slags ingredienser – og ifølge ekspertene er dette veldig imponerende.

Ekspertene legger imidlertid merke til at man må bruke litt tid på å finne ut hvordan modellen fungerer, for i starten kan den være litt vanskelig å finne ut av. Når det er gjort blir Bamix Swissline ifølge ekspertene helt uunnværlig å ha på kjøkkenet.

Ekspertene forklarer også at Bamix Swissline har den fordelen at den ikke setter seg fast under bruk. Selv om den ikke er blant de billigste modellene er den likevel verdt alle pengene.

Ekspertene mener at modellen ser veldig flott ut. Til tross for vekten er den fremdeles god og kompakt, og den ligger godt i hånden under bruk.

Utvalgte fordeler ved Bamix Swissline:
🔵 Flott design – kommer i mange farger
🔵 200 watt
🔵 Ergonomisk håndtak
🔵 Kniver i rustfritt stål
🔵 Kommer med multifunksjonskniv, piskeskive, blenderkniv og prosessor
🔵 Kanne følger med

Her kan du se en demonstrasjonsvideo av stavmikseren Bamix Swissline: 

https://www.youtube.com/watch?v=PHn8Oe2JVK0

Bamix Mono 

✅ Testvinner hos avisen Dinside.no
✅ «Stavmiksernes Rolls Royce» ifølge teknologimagasinet Tu.no
✅ Toppscorer hos forbrukersiden Klikk.no

Bamix Mono

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Les mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Les mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Les mer
2 104,00 Kr. 0,00 Kr. 2 104,00 Kr. Les mer

.
Modellen Bamix Mono er blitt testet av 3 ulike testpaneler. Her er det snakk om 3 veldig forskjellige kilder; nemlig avisen Dinside.no, teknologimagasinet Tu.no og forbrukeravisen Klikk.no.

Alle ekspertene er imponerte over Bamix Mono og gir derfor modellen utelukkende topplasseringer i de respektive testene.

Enkel og smart

Bamix Mono er en av de enklere stavmikserne fra Bamix. Dette reflekteres også i designet da Bamix Mono er strømlinjeformet uten mange avbrytelser i designet. Modellen er kun utstyrt med 2 nødvendige knapper hvor man kontrollerer hastigheten med 2 forskjellige hastighetstrinn.

Selv om her er snakk om en enkel modell som tar liten plass (modellen er en av de minste i Bamix-serien) så er den laget for å kunne erstatte både en foodprosessor, vanlig blender og håndmikser.

Bamix Mono opererer ved 140 watt, som ikke er så mye som andre stavmiksere, men den er fremdeles effektiv og utnytter effekten maksimalt.

Kan både piske, hakke, blende og skjære

Bamix Mono er et multifunksjonelt kjøkkenredskap som er ideelt til den forbrukeren som vil ha en slik maskin som samtidig skal ta liten plass.

Bamix Mono kommer med en skarp kjøtt- og grønnsakskniv som er veldig robust og laget i rustfritt stål. Modellen klarer alle skjære- og hakkeoppgaver.

Det følger med en piskeskive og en blenderkniv slik at modellen kan piske, mikse og blende. Det følger også med et veggoppheng samt et begerglass på 600 milliliter.

Gir det lille ekstra ifølge ekspertene

Alle de 3 testpanelene som testet modellen Bamix Mono er enige om at det her er snakk om en veldig god stavmikser. I konkurranse med andre stavmiksere hos Dinside.no skiller Bamix Mono seg ut selv om de fleste andre modellene også klarer seg godt. Ekspertene mener modellen rett og slett har det lille ekstra.

Tu.no er så imponerte over Bamix Mono at de kaller modellen «Stavmiksernes Rolls Royce». De sier at den klarer selg veldig godt under bruk selv om det her er snakk om en modell med en motor på «kun» 140 watt. Når det kommer til å piske for eksempel pisket krem så er modellen raskere enn de andre modellene Tu.no har testet.

Ifølge ekspertene er Bamix Mono også veldig god til å lage suppe da den leverer et helt jevnt og glatt resultat. En annen faktor ekspertene fremhever er modellens evne til å knuse is med egne kniver – dette imponerte ekspertene veldig.

Ekspertene har enda mer ros å komme med til Bamix Mono. De synes modellen er stille i bruk, den setter seg ikke fast, man får et godt grep rundt modellen og den er enkel å bruke. De legger imidlertid merke til at prisen på modellen ligger i den dyrere enden av prisskalaen, og at den av og til kan slite litt med å hakke veldig harde ingredienser som for eksempel nøtter.

Utvalgte fordeler ved Bamix Mono:
🔵 Liten og enkel stavmikser
🔵 140 watt
🔵 2 hastigheter
🔵 Kommer med kjøtt- og grønnsakskniv i rustfritt stål
🔵 Piskeskive og blenderkniv sørger for stor allsidighet


Bamix Gastro 

✅ Anbefalt hos den britiske matsiden Kitchenmama.co.uk

Bamix Gastro

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 699,00 Kr. 0,00 Kr. 1 699,00 Kr. Les mer
1 699,00 Kr. 0,00 Kr. 1 699,00 Kr. Les mer
1 699,00 Kr. 0,00 Kr. 1 699,00 Kr. Les mer
2 160,00 Kr. 0,00 Kr. 2 160,00 Kr. Les mer
2 160,00 Kr. 0,00 Kr. 2 177,00 Kr. Les mer

.
Modellen Bamix Gastro er blitt testet og vurdert av den britiske matsiden Kitchenmama.co.uk som arbeider med utstyr og redskap til matlaging og kjøkkenet. De britiske ekspertene er imponerte over Bamix Gastro og gir derfor modellen en god anbefaling.

Modell på 200 watt

Bamix Gastro kommer i en flott lys farge og har ellers det klassiske Bamix-utseendet med selve stavmikseren nederst og håndtaket øverst. Modellen er designet til å se elegant, tidløs og enkel ut på kjøkkenet.

Selve håndtaket er designet med tanke på ergonomi slik at forbrukeren får best mulig grep om modellen. Derfor har den også et Soft Grip som sørger for at håndtaket er stabilt og komfortabelt å holde i.

Bamix Gastro er en av de litt kraftigere stavmikserne fra Bamix, og derfor har den en motor på 200 watt – det betyr at den økte kraften gjør det enklere for modellen å bearbeide selv hardere ingredienser. Det finnes 2 hastigheter på Bamix Gastro, og for å sikre større allsidighet kommer modellen med en multifunksjonskniv, piskeskive og blenderkniv samt et smart veggoppheng.

Finnes også en ekstra kraftig utgave

Som nevnt opererer Bamix Gastro ved 200 watt, noe som er mye for Bamix-stavmiksere, men hvis man vil ha mer muskelkraft og fremdeles vil ha en modell fra Bamix så kan man få Bamix Gastro i en 350-versjon. I stedet for 200 watt har denne modellen nemlig en motor på 350 watt, noe som er en god del mer.

Bamix Gastro 350 kommer med det samme tilbehøret som 200-utgaven: Den har en multifunksjonskniv, piskeskive, blenderkniv og et veggoppheng.

Utvalgte fordeler ved Bamix Gastro:
🔵 Modell på 200 watt
🔵 Elegant og klassisk Bamix-design
🔵 Ergonomisk håndtak
🔵 2 hastigheter
🔵 Finnes også i en kraftigere 350-versjon som opererer med 350 watt

Her kan du se hvordan du raskt og enkelt kan lage en porsjon guacamole med stavmikseren fra Bamix: 

https://www.youtube.com/watch?v=_6Ss6Ca3hCg

Bamix Swissline Superbox

✅ Toppscorer hos den britiske testsiden Expertreviews.co.uk
✅ 6 av 6 mulige stjerner hos det danske matmagasinet Gastromand.dk

Bamix Swissline Superbox

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 781,00 Kr. 0,00 Kr. 1 781,00 Kr. Les mer
2 099,00 Kr. 0,00 Kr. 2 099,00 Kr. Les mer
2 258,00 Kr. 0,00 Kr. 2 258,00 Kr. Les mer

.
Både den britiske testsiden Expertreviews.co.uk og det danske matmagasinet Gastromand.dk har testet og anmeldt Bamix Swissline Superbox.

Begge ekspertkildene har gitt stavmikseren en god anmeldelse da den henholdsvis er blitt kåret til toppscorer og fått 6 av 6 mulige stjerner.

Ekspertene liker svært godt at stavmikseren har en kraftig motor, en god yteevne og at den kan jobbe med ingredienser som er krevende.

Ingen av ekspertene finner noen utpregede ulemper ved Bamix Swissline Superbox. De nevner imidlertid at den veier litt mer i forhold til andre modeller på markedet, og at dette er noe man bør være oppmerksom på.

Ekspertene: Uoppslitelig stavmikser som klarer alle slags ingredienser

Ifølge de to ekspertkildene er Bamix Swissline Superbox en «elegant og kompakt» stavmikser som ligger godt i hånden.

Ekspertene fra Expertreviews.co.uk skriver at «den arbeider raskt og effektivt med riktig mengde kraft, og at den gjør selv de hardeste ingrediensene til fløyelsmyke og glatte blandinger».

De forklarer også at Bamix Swissline Superbox kommer med tilbehør som sikrer at «arbeidet er enkelt uansett om du skal purere, hakke, blande eller noe lignende».

De avslutter anmeldelsen med å skrive at «for alle som bruker mye tid på kjøkkenet så er ikke dette et kjøp man vil gå glipp av».

De danske ekspertene fra Gastromand.dk har også testet Bamix Swissline Superbox.

De er enige med Expertreviews.co.uk og forklarer at stavmikseren «kan pulverisere alt» med den kraftige motoren. De legger også merke til at modellen er «uoppslitelig», derfor vil den kunne «holde i mange tiår».

Håndterbar stavmikser med tilbehørspakke

Med Bamix Swissline Superbox får man en stavmikser som er enkel å håndtere. Den kommer nemlig med et ergonomisk håndtak med sklisikker gummi.

Den sklisikre gummien sørger for at hånden får et godt grep om stangen slik at man har full kontroll over modellen når man holder på med å tilberede ingrediensene.

Denne stavmikseren kommer også med en kraftig motor som har en effekt på 200 Watt. Sammen med modellens kniver i rustfritt stål, er det også mulig å bruke den til flere forskjellige oppgaver på kjøkkenet.

Dette er også mulig på grunn av tilbehørspakken som følger med ved kjøp av Bamix Swissline Superbox.

Tilbehørspakken består av en kanne med en kapasitet på 1 liter, en prosessor, et lokk og 4 standardredskap. Redskapene inkluderer en skarp kniv, to piskeskiver samt et multifunksjonsblad.

Enkel modell i flere farger

Bamix Swissline Superbox er en enkel og stilren stavmikser som kan fås i flere forskjellige farger. Stavmikseren kan kjøpes i både sort, rød og sølv avhengig av om man vil ha en fargerik eller nøytral modell.

I tillegg til dette er modellen robust slik at den kan utføre mange ulike oppgaver. Det vil si at man ikke trenger å bekymre seg for at den skal gå i stykker dersom man bruker den til ingredienser som er mer krevende. Man får også en garanti på 3 år ved kjøp av modellen.

Utvalgte fordeler ved Bamix Swissline Superbox:
🔵 Kommer med en tilbehørspakke
🔵 Med en motor på 200 Watt
🔵 Ergonomisk håndtak av sklisikker gummi
🔵 Holdbare kniver
🔵 Garanti på 3 år


Alternativer til stavmiksere fra Bamix

Ovenfor har vi sett nærmere på 6 stavmiksere fra Bamix. I dette avsnittet ser vi nærmere på en rekke alternativer til Bamix – dette inkluderer modeller fra merkene KitchenAid, Braun, Dualit og Kenwood.

Vi har inkludert disse alternativene for å gi forbrukeren bedre oversikt over forskjellige stavmiksere på markedet, og for å sammenligne modellene på best mulig måte behandler vi disse alternativene på samme måte som stavmikserne fra Bamix.


KitchenAid Stavmikser 

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

kitchenaid stavmixer

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 272,00 Kr. 0,00 Kr. 2 272,00 Kr. Les mer
2 528,00 Kr. 0,00 Kr. 2 528,00 Kr. Les mer
2 532,00 Kr. 0,00 Kr. 2 532,00 Kr. Les mer
2 532,00 Kr. 0,00 Kr. 2 532,00 Kr. Les mer

.
KitchenAid Stavmikser, en alternativ modell til modellene fra Bamix, er blitt testet av det danske forbrukerrådet Tænk i en test av hele 34 stavmiksere. Modellen er også blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som på mange måter minner veldig om danske Tænk.

Her er KitchenAid Stavmikser blitt vurdert ut ifra faste parametere i sammenligning med andre modeller. Både Tænk og Råd & Rön vurderer at det her er snakk om en velfungerende stavmikser – derfor får modellen en plassering som toppscorer i begge testene.

Både Tænk og Råd & Rön krever at man har abonnement for å kunne lese hele testen, og er derfor ikke tilgjengelig gratis. Derfor gjengir vi ikke spesifikke detaljer fra de to testene, men dersom man skulle ønske å lese hele innholdet linker vi til begge testene nederst i artikkelen.

Enkelt utseende og 5 hastigheter

KitchenAid Stavmikser har et veldig enkelt utseende med selve staven nederst og håndtaket øverst. Håndtaket er 2-farget og kommer i et mykt materiale som sørger for stor komfort samt et fast grep som gjør at man kan holde stavmikseren godt fast selv under høyere hastigheter.

Håndtaket buer innover der hvor hånden skal holde – det gir forbrukeren et bedre grep og sørger for at man lettere kan kontrollere hastigheten. KitchenAid Stavmikser kommer med hele 5 hastigheter, noe som gjør at man har bedre kontroll over modellen.

Kommer med mye tilbehør

KitchenAid Stavmikser er mer enn bare en stavmikser – det følger nemlig med veldig mye tilbehør.  Det gjør at man kan bruke modellen både til å skumme melk, knuse is, hakke, blande, mikse, blende og mye mer.

Modellen har utskiftbare hoder som kan byttes avhengig av hvilke oppgaver man vil utføre. Det følger blant annet med en S-kniv slik at man enkelt kan blende, knuse eller purere, en stjernekniv man kan bruke til å hakke og skjære strimler, en minihakker til å finhakke, en visp til å jevne og piske – samt en melkeskummer til å skumme melk eller for eksempel blande sammen deig.

Knivene er i rustfritt stål, og vispen er laget av krom for en langvarig effektivitet.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Stavmikser:
🔵 Enkel stavmikser til mange formål
🔵 Fast og solid grep
🔵 5 hastigheter
🔵 Forskjellige kniver til å blende, hakke, skjære og purere følger med
🔵 Melkeskummer og visp følger også med 

Her kan du se en gjennomgang av stavmikseren fra KitchenAid: 

https://www.youtube.com/watch?v=Rl1mE00i_H0

Kenwood Triblade Stavmikser 

✅ 84 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.co.uk
✅ Testvinner hos den britiske avisen Independent.co.uk
✅ 3 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Kenwood Triblade Stavblender 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 333,00 Kr. 0,00 Kr. 1 333,00 Kr. Les mer

.
Stavmikseren Kenwood Triblade er en av de alternative modellene til stavmikserne fra Bamix, og denne modellen er blitt testet av 3 ulike eksperter.

Her er det snakk om 2 britiske kilder – henholdsvis avisen Independent.co.uk og Good Housekeeping Institute – og den internasjonale testsiden Trustedreviews.com som tester forbrukerprodukter som omdreiningsmaskiner. Stavmikseren Kenwood Triblade klarer seg godt i alle de 3 testene og imponerer ekspertene.

Modell på 800 watt

Stavmikseren Kenwood Triblade kommer i et flott design med staven nederst og håndtaket øverst. Håndtaket er flerfarget og buer innover der hånden skal gripe om skaftet. Slik blir håndtaket ergonomisk og ligger godt i hånden – til og med når modellen arbeider raskt.

Stavmikseren Kenwood Triblade er en kraftig modell som er laget til å kunne bearbeide selv harde og grove ingredienser som for eksempel nøtter og frø. Modellen har nemlig en kraftig motor på 800 watt til dette formålet.

Variabel hastighet

Stavmikseren Kenwood Triblade har en variabel hastighet som kan tilpasses etter hva slags oppgave man skal utføre.

Modellen kan nemlig utføre flere oppgaver enn kun å blende. Det følger med mye forskjellige tilbehør – her er det blant annet snakk om en visp, en hakker og et begerglass man kan bruke til å blande ingredienser i. Det følger også med redskap som man kan bruke til suppe- og mose-oppgaver. Hakkeren har en kapasitet på 500 milliliter, og begerglasset kan romme 1000 milliliter.

God modell, men mye unødvendig tilbehør ifølge ekspertene

Stavmikseren Kenwood Triblade er blitt testet av 3 forskjellige eksperter. Alle er enige om at modellen kommer med en del tilbehør, men at mye av dette tilbehøret er overflødig – derfor vil modellen også ta en del plass.

Når det kommer til å utføre oppgaver klarer Kenwood Triblade Stavmikser seg veldig godt ifølge ekspertene. Dette gjelder både når den blender, pisker og hakker, for denne modellen er veldig kraftig og har ingen problemer med å pulverisere selv harde ingredienser. Det bemerkes imidlertid at den kan være litt langsom.

Ekspertene vil spesielt anbefale denne modellen til den forbrukeren som vil ha en stavmikser som kan utføre mange ulike oppgaver. Modellen har også den fordelen at den er lett å bruke og ligger komfortabelt i hånden.

I tillegg til det litt overflødige tilbehøret kommenterer ekspertene også at det er et par andre ulemper ved modellen. De mener det kan være litt vanskelig å kontrollere hastigheten, i tillegg til at ikke alt tilbehøret tåler å settes i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved Kenwood Triblade Stavmikser:
🔵 800 watt
🔵 Designet til å ligge godt i hånden
🔵 Variabel hastighet
🔵 Kan utføre mange oppgaver – blende, hakke, piske, mose og mikse
🔵 Mye tilbehør følger med

Her kan du se Kenwood sin videopresentasjon av stavmikseren Kenwood Triblade:

https://www.youtube.com/watch?v=ec6YtI9ZXsw

Dette kan du bruke stavmikseren til

Det store britiske husholdningsmagasinet Goodhousekeeping.com forklarer at man kan bruke en stavmikser til mange ulike formål. Slik vil man kunne løse de aller fleste kjøkkenoppgavene – spesielt fordi mange av de moderne stavmikserne kommer med mye forskjellig tilbehør som gjør bruksområdet større.

Det er nemlig mulig å bruke stavmikseren til både supper, puréer, is, smoothies, sauser, blende, hakke, piske og mikse.

På den måten sparer man både tid og oppvask slik at man ikke trenger å bruke en vanlig blender som må stå på kjøkkenbenken.

Videre forklarer ekspertene at en god stavmikser bør være i stand til å blende selv hardere ingredienser som for eksempel grove grønnsaker eller nøtter og frø. Prosessen bør også være ganske rask slik at det ikke tar flere minutter å blende ingrediensene ved hjelp av stavmikseren.

Fordelaktig til smoothies

Ifølge ekspertene er stavmiksere også veldig anvendelige når det kommer til å lage smoothies – til tross for at mange foretrekker en vanlig blender eller går til anskaffelse av en spesiell smoothie-blender til formålet.

Ta gjerne en titt på denne videoen hvor en ekspert fra Bamix demonstrerer hvordan man lager smoothie med en stavmikser:

https://www.youtube.com/watch?v=GLE7qKZSMcs&t=5s

Når det kommer til smoothies forklarer ekspertene at stavmikseren selvsagt bør være i stand til å blende all slags frukt – som ofte har en mykere konsistens enn grønnsaker. Ettersom mange også foretrekker å ha grønnsaker i smoothien bør man helst gå etter en modell som er kraftig nok til å håndtere grovere matvarer.

Hvis man vil ha en kald smoothie kan man med fordel bruke frosne bær eller tilsette isbiter i smoothien. Hvis dette er noe man vil foretrekker bør stavmikseren også være i stand til å kunne knuse is.

I denne videoen kan du se hvordan man kan bruke en stavmikser til å lage pisket krem:

https://www.youtube.com/watch?v=LlYt8x83-Mg

Slik vedlikeholder du stavmikseren din

En annen fordel ved å gå til anskaffelse av en stavmikser er at rengjøringen er forholdsvis enkel. Den amerikanske varehuskjeden Sears.com skriver at stavmikseren raskt vil bli tilgriset når man bruker den. For å være sikker på at modellen forblir både effektiv og hygienisk er rengjøring viktig. Her forklarer de hvordan man lettest foretar rengjøringen:

Trinn 1: Ta stavmikseren ut av stikkontakten og fjern alle delene som kan fjernes. Fyll en balje med varmt vann og legg alle delene i vannet. Da vil matrester som har satt seg fast løsne.

Trinn 2: Vask de løse delene med en svamp og oppvaskmiddel.

Trinn 3: Ta en ny balje og fyll den med vann, litt oppvaskmiddel og eventuelt litt eddik. Vask hver av de fjernede delene og monter de på stavmikseren igjen – én etter én. Før tilbehøret ned i vannet og slå på stavmikseren. La den gå i ca. 30-60 sekunder slik at eventuelle matrester forsvinner. Ta deretter neste del helt til alt tilbehøret er helt rent.

Trinn 4: Fjern hver del etter bruk, tørk de forsiktig og legg de på et kjøkkenhåndkle eller på et stativ til de er helt tørre.

Trinn 5: Håndtaket på stavmikseren inneholder elektronikk og må derfor ikke komme i kontakt med vannet. Ta heller en svamp med varmt vann og oppvaskmiddel og vri godt – den må kun være litt fuktig når den kommer i kontakt med håndtaket. Vask deretter håndtaket forsiktig med den fuktige svampen og tørk av med en tørr klut. Vær ekstra nøye rundt knappene.

Hvis du vil se hvordan man kan rengjøre stavmikseren kan du ta en titt på denne videoen:

https://www.youtube.com/watch?v=vRHXg6sAo8c

Gode oppskrifter for stavmiksere

I dette avsnittet kommer vi med 2 oppskrifter som er lette å lage med en stavmikser. For allsidighetens skyld har vi valgt 2 smoothie-oppskrifter, 1 oppskrift på potetsuppe og 1 oppskrift på bearnaisesaus.

Smoothie med bær

SmoothieIngredienser:
– 50 gram frosne bær – for eksempel en blanding eller solbær, blåbær eller hyllebær
– 1 desiliter skyr eller naturell yoghurt
– 1 teskje honning
– 1 desiliter eplemost
– Et par isbiter

Denne smoothien kan lages med alle slags bær man foretrekker.

Slik gjør du:
1. Start med å helle de frosne bærene i en gryte og la de koke opp.
2. Deretter skal de avkjøles i kjøleskapet slik at de blir helt kalde igjen.
3. Når bærene er kalde heller du de i en bolle sammen med skyr, honning og eplemost.
4. Ta stavmikseren og blend blandingen til konsistensen er kremaktig og luftig.
5. Hvis smoothien ikke er kald nok kan du tilsette noen isbiter, og hvis den er for tykk kan du tilsette mer eplemost.

Du kan lese hele oppskriften her.


Smoothie med gulrotjuice, friske epler og ingefær 

Smoothie med gulrotjuice, friske epler og ingefær Ingredienser:
– 2 epler
– 4 desiliter gulrotjuice
– 2 desiliter kulturmelk
– Et par isbiter
– Revet ingefær
– Litt sukker

Slik gjør du:
1. Start med å skjære eplene i terninger etter at de er vasket.
2. Hell gulrotjuice, epler, kulturmelk og isbitene i en bolle.
3. Ta stavmikseren og blend blandingen til den er kremaktig og fri for klumper.
4. Smak til med ingefær og sukker.

Man kan kjøpe gulrotjuice på butikken, men hvis man har en juicer kan man også presse sin egen juice av ferske råvarer. 

Du kan lese hele oppskriften her.


Potetsuppe med purre og bacon
– til 4 personer 

PotetsuppeIngredienser:
– 10 gram smør
– 1 løk, grovhakket
– 500 gram poteter kuttet i terninger
– 2 purrer, den hvite delen kuttet i ringer
– ¾ liter grønnsaksbuljong
– 1 desiliter fløte
– 1 teskje salt, grovt
– Hvit pepper, nykvernet
– 150 gram bacon
– Den grønne delen av 1 purre, grovhakket

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smøret i en gryte.
2. Ha løk og poteter i gryten og fres de i 2 minutter.
3. Tilsett purreringene og stek videre i 1 minutt.
4. Hell buljongen i gryten og la blandingen koke i 20 minutter.
5. Ta deretter stavmikseren og blend blandingen til en jevn suppe.
6. Tilsett fløte og pepper og la suppen koke opp igjen.
7. Ta en tørr panne og legg i baconet.
8. Stek baconet på sterk varme i et par minutter til det er sprøtt.
9. Ta deretter baconet av varmen og la fettet absorberes av et stykke kjøkkenpapir.
10. Ha den grønne delen av purren i pannen og fres de på sterk varme i 4 minutter.
11. Knus bacon over purren.
12. Server deretter suppen med bacondrysset og eventuelt brød – samt litt brønnkarse som pynt.

Du kan lese hele oppskriften her.


Bearnaisesaus 

BearnaisesausIngredienser:
– 6 eggeplommer, pasteuriserte
– 2 spiseskjeer hvitvinseddik
– 2 teskjeer salt
– 500 gram smeltet smør
– Tabasco
– 1 stor bunt frisk estragon, hakket

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smøret.
2. Hell eggeplommene i en bolle og tilsett Tabasco, eddik og salt én etter én.
3. Tilsett til slutt det smeltede smøret mens du bruker stavmikseren til forsiktig å blende blandingen sammen.
4. Tilsett deretter finhakket estragon mens du blender grundig, men forsiktig, ved å føre stavmikseren opp og ned.

Denne oppskriften kan du se demonstrert med egne øyne i denne videoen hvor en ekspert fra Bamix selv lager mat:

https://www.youtube.com/watch?v=TZtPkNc7zcc

Historien om Bamix

Bamix logo
Bamix er en sveitsisk virksomhet som produserer ulike mindre kjøkkenprodukter. Bamix ble grunnlagt i 1950 og er i dag mest kjent for stavmikseren sin. Denne kunnskapen har også nådd kjendiskokkene, og til og med den britiske TV-kokken Gordon Ramsay er veldig imponert over Bamix.

Ta en titt på denne videoen hvor Ramsay selv forteller om sitt forhold til stavmikseren fra Bamix: 

https://www.youtube.com/watch?v=5dW0Jyo5uWs

Bamix ble grunnlagt i 1950 da pioneren Roger Perrinjaquet fant opp et helt nytt kjøkkenapparat – nemlig en håndholdt mikser som kunne brukes til mer enn bare å blende ingredienser rett i en bolle eller en gryte. Den håndholdte mikseren– eller stavmikseren som den heter i dag – hadde også den fordelen at den var tidsbesparende og sørget for at det ble mindre oppvask. Først hadde ikke apparatet et navn, men Roger Perrinjaquet kalte apparatet Bamix, som er en sammentrekning av franske «battre» og «mixer» – som på norsk betyr å blende og mikse.

Produksjonen av Bamix startet tvert, og i 1954 ble patentet solgt til tyske ESGE før de første stavmikserne ble solgt. Deretter utvidet ESGE produksjonen, og i løpet av 10 år hadde de også spredt seg til Asia med produksjon i Tokyo. Antallet produserte Bamix-produkter steg stadig, og i 1983 gjorde bedriften det så bra at det ble produsert over 1500 produkter hver eneste dag. I 2010 steg tallet til over 2000 produkter i døgnet.

Underveis i prosessen utvidet ESGE også repertoriet sitt til andre produkter enn bare stavmiksere: I 1986 ble Bamix Prosessor lansert – en slags foodprosessor – og i 2002 ble SliceSy lansert, som gjør virksomhetens produkter enda mer allsidige.

I 1991 ble Bamix-serien utvidet med enda en stavmikser kalt Bamix Gastro. Også profesjonelle kjøkken la merke til hva Bamix kunne hjelpe til med på kjøkkenet.

Det er på stavmikserområdet Bamix er mest kjent, og i dag finnes det mange forskjellige modeller av stavmiksere. Dette inkluderer blant annet Basic, Mono, Classic, Deluxe, Swissline, Gastro – modeller vi har inkludert ovenfor i denne artikkelen. 1000 personer deltok på disse kursene i løpet av det første året.

Hvis du vil se og høre mer om Bamix kan du gjøre det her:

https://www.youtube.com/watch?v=0fkpLkqx4Mo

FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Bamix stavmiksere er best i test?

Bamix Swissline, Bamix Mono og Bamix Swissline Superbox

🤓 Hvordan testes Bamix stavmikserne?

Stavmikserne er blitt vurdert ut ifra deres mikseegenskaper, brukervennlighet, konstruksjonskvalitet og støynivå.

🤔 Hva slags blender bør jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle oppgavene til en blender, men tar mye plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt har vi smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og det blir nesten ikke noe oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke fullstendig erstatte den klassiske blenderen.


Bamix stavmikser test – brukte kilder og linker

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med forskjellige sider av svenskenes forbrukerliv – dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön testet hele 47 ulike stavmiksere.

Hvis du vil vite mer kan du lese testen her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.


Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk arbeider med alle tenkelige aspekter ved det danske forbrukerlivet. Dette inkluderer grundige tester av mange forskjellige forbrukerprodukter i ulike kategorier. I denne omgang er det snakk om en test av 34 forskjellige stavmiksere.

Hvis du vil vite mer kan du lese hele testen på hjemmesiden deres her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis du kun vil se resultatene av én enkelt test kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.


Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk avis som skriver om mye forskjellig forbrukerstoff. Dinside.no tilbyr kunnskap innenfor mange forskjellige områder når det gjelder forbrukerprodukter til bil og bolig samt fritid, reise og økonomi. Dinside.no har også en testseksjon hvor avisen har testet 8 stavmiksere i en test hvor modellen Bamix Mono er inkludert. Du kan lese hele artikkelen her.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter den vanlige forbrukeren kan ha nytte av i hjemmet. Hovedfokuset er på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – men også kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk foretatt en test av stavmiksere hvor modellen Bamix Swissline er inkludert. Du kan lese mer om testen her.

Den britiske testsiden Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt Bamix Swissline, og de mener at dette er en rask og effektiv stavmikser. Du kan lese hele anmeldelsen på hjemmesiden deres ved å klikke her.


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er et dansk mannemagasin med fokus på alt innen gastronomiens verden sett med menns øyne. Dette inkluderer blant annet mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og kokekar. Gastromand.dk har her testet stavmikseren Bamix Swissline. Du kan lese hele testen på hjemmesiden deres her.

Det danske matmagasinet Gastromand.dk har også testet og anmeldt Bamix Swissline, og de har gitt modellen hele 6 av 6 mulige stjerner. Du kan lese hele testen her.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne informasjon, kunnskap og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretar hele tiden nye tester og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har de britiske ekspertene testet 4 forskjellige stavmiksere:

Les mer om testen av Bamix Deluxe her.

Les mer om testen av Bamix Classic her.

Les mer om testen av Kenwood Triblade her.


Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen bearbeider mye forskjellig stoff som nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har her testet 8 forskjellige stavmiksere i en test hvor stavmikseren Kenwood Triblade er inkludert. Du kan lese testen på hjemmesiden deres her.


Kitchenmama.co.uk 🇬🇧
Kitchenmama.co.uk er en britisk nettside som hovedsakelig skriver om ulike redskaper og utstyr til kjøkkenet. Derfor utfører Kitchenmama.co.uk også tester av ulike kjøkkenprodukter. Her har Kitchenmama.co.uk testet stavmikseren Bamix Classic. Les mer om testen her.


Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no er en stor norsk forbrukerside som utfører massevis av forbrukertester. Dette inkluderer produkter innenfor blant annet hus, hjem, hage, bil, teknologi, mote og helse. Her har Klikk.no testet 8 forskjellige stavmiksere for å finne frem til de beste, og modellen Bamix Mono er inkludert i denne testen. Du finner hele artikkelen her.


Menshealth.co.uk 🇬🇧
Menshealth.co.uk er et britisk fitnessmagasin rettet mot menn. Magasinet skriver om trening, kost og velvære – men også om andre emner som generelt sett interesserer menn. Menshealth.co.uk foretar også tester en gang i blant, og her har de testet stavmikseren Bamix Deluxe. Du kan lese hele testen her.


Teknisk Ukeblad 🇳🇴
Teknisk Ukeblad (Tu.no) er en av Norges ledende aviser innenfor teknologi og ingeniørfirmaer. Teknisk Ukeblad ble grunnlagt i 1883 og kommer fremdeles ut ukentlig. Teknisk Ukeblad har også nettsiden Tu.no. Teknisk Ukeblad gir forbrukerne et grundig innblikk i nyheter og trender innenfor blant annet generell teknologi, elbiler, energi, industri, skip, IT, klima og mye mer. Teknisk Ukeblad utfører også tester en gang i blant, og her har ekspertene testet 9 forskjellige stavmiksere. Dette inkluderer modellen Bamix Mono. Du kan lese hele testen på  hjemmesiden deres her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en International testside som utfører en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den siste og beste informasjonen om produktene slik at de kan sørge for at forbrukerne er godt informerte før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskjellige stavmiksere:

Les mer om testen av Braun MQ9087X MultiQuick 9 her.

Les mer om testen av stavmikseren Kenwood Triblade her.


Vlt.se 🇸🇪
Vlt.se står for Vestmanlands Läns Tidning og er en svensk lokalavis med fokus på både nyheter, sport, teknologi, samfunn og livsstil. Vestmanlands Läns Tidning har derfor også fokus på forbrukerliv, og i den forbindelse har Vlt.se testet flere forskjellige stavmiksere i en test hvor Bamix Classic er inkludert. Du kan lese mer om testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse