Wilfa Blender Test & Prissammenligning – Se ekspertenes vurderinger – Testvinner-guide

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Denne artikkelen handler om Wilfa-blenderne på det norske markedet, og formålet med artikkelen er å gi best mulig oversikt over utvalget.

Her er det snakk om én Wilfa-blender som har blitt vurdert i offisielle tester av en dansk matekspert i tillegg til de 2 norske avisene Dinside.no og Tu.no – samt 3 andre Wilfa-blendere som ikke har blitt testet enda. At de ikke har blitt testet betyr ikke at blenderne er av dårligere kvalitet da kun et fåtall av modellene testes. Du finner også prissammenligning av de ulike blenderne.

Vi har også inkludert en rekke forskjellige alternativer til Wilfa for å kunne se mangfoldet på markedet. Disse blenderne har alle blitt testet av ekspertpaneler.

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over de undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Wilfa blender-testen inneholder:

🔸 Oversikt over Wilfa-blendere som har fått gode bedømmelser av ekspertene
🔸 Prissammenligning av de forskjellige Wilfa-blenderne
🔸 Oversikt over gode alternativer til Wilfa
🔸 Gode smoothie-oppskrifter som er lette å lage med blenderen
🔸 Informasjon om Wilfa
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene av upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Wilfa BL-800 S Blender

Wilfa BL-800 S blender

.
Wilfa BL-800 S Blender har enda ikke blitt testet av ekspertpaneler, men vi inkluderer modellen i denne artikkelen da det her er snakk om en god og enkel blender til en overkommelig pris.

Wilfa BL-800 S Blender vil derfor være fordelaktig for den forbrukeren som ikke vil betale så mye for en blender, men som fremdeles vil ha tilgang til basisfunksjonene.

Motor på 800 watt

Wilfa BL-800 S Blender har ikke den kraftigste motoren på markedet, men effekten ligger fremdeles på 800 watt. Dette er bra kraft uten å være i samme liga som andre blendere fra Wilfa.

800 watt er fremdeles nok til å gjøre arbeidet på kjøkkenet lettere slik at man ikke trenger å lage puré eller hakke ingrediensene manuelt. Wilfa BL-800 S Blender er designet til å kunne snitte grønnsaker eller lage en ensartet juiceblanding, smoothie eller saus.

Også til is

Wilfa BL-800 S Blender kan klare flere oppgaver enn kun å blende, for modellens kniver er designet til å kunne knuse is til drinker eller blende frossen yoghurt til for eksempel smoothies. Wilfa BL-800 S Blender kan også håndtere varme ingredienser som skal blendes til suppe eller saus, for glasskannen er varmebestandig og kan tåle helt opptil 90 grader. Modellen har en justerbar hastighet slik at man selv kan velge tempoet.

Smart påfyllingslokk

Wilfa BL-800 S Blender har en romslig kanne på 1,5 liter – noe som gjør at man kan lage forholdsvis store porsjoner av gangen. Man trenger imidlertid ikke blende alle ingrediensene samtidig, for Wilfa BL-800 S Blender har et smart og avtakbart lokk med påfyllingshull som gjør at man kan tilsette ingrediensene underveis.

Wilfa BL-800 S Blender tar heller ikke særlig stor plass og er derfor lett å oppbevare i kjøkkenskapet eller bare la den stå fremme.

Utvalgte fordeler ved Wilfa BL-800 S Blender:
Prisvennlig modell
Motor på 800 watt
Kan tåle opptil 90 grader
Kan både knuse is og frosne bær samt fremstille smoothies, juice, supper og sauser
Lokk med påfyllingshull


Alternativer til Wilfa blendere

I det forrige avsnittet gjennomgikk vi 4 forskjellige blendere fra Wilfa. I dette avsnittet vil vi gå igjennom 5 andre blendere for å vise hva utvalget på markedet ellers har å by på av gode modeller fra andre merker.

Vi gjennomgår de 5 alternativene på samme måte som modellene fra Wilfa. Her er det snakk om blendere fra Braun, Magimix, Kenwood, Kitchenaid og Blendtec.


Braun JB 3060

 Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Braun JB 3060 blender

.
Braun JB 3060 har blitt testet av et ekspertpanel hos det danske forbrukerrådet Tænk. Sammen med en rekke andre modeller har Braun JB 3060 blitt testet på flere områder som design, styrke og evner innenfor tilberedning av ingredienser, bruk og rengjøring. Braun JB 3060 begeistrer ekspertene, som stempler modellen til testvinner for dens gode evner og resultater.

God og enkel blender

Prismessig ligger Braun JB 3060 mot den billigere enden av prisskalaen, men modellen viser at funksjonaliteten er høy selv om prisen er lav. Braun JB 3060 er blitt kåret til testvinner av Tænk i deres store test av blendere.

Braun JB 3060 har en motor på 800 watt som kanskje ikke er markedets kraftigste, men modellen er fremdeles kraftig nok til å kunne takle hverdagsoppgaver helt uten problemer.

5 hastigheter

Braun JB 3060 er utstyrt med en avtakbar kniv i rustfritt stål som sammen med motorens 800 watt gjør at den kan bearbeide selv litt hardere ingredienser.

Braun JB 3060 vil kunne lage en kremaktig og jevn smoothie eller en tykkere suppe, og ettersom modellen har 5 forskjellige hastighetstrinn kan man selv bestemme farten.

Utover dette har modellen også en pulsfunksjon og en turbofunksjon slik at man har fullstendig kontroll over farten og blendingsprosessen.

Stor kapasitet

Braun JB 3060 har et klassisk design med kontrollpanelet nederst og glasskannen øverst. Man vil ikke få problemer med å betjene modellen da kontrollpanelet består av en brukervennlig skruknapp.

Modellens glasskanne er på 1,75 liter – noe som betyr at man både kan lage seg én enkelt smoothie eller suppe til flere dager. Når man er ferdig med å blende er rengjøringen veldig enkel da det er minimalt med fruktavfall som setter seg fast.

Utvalgte fordeler ved Braun JB 3060:
Billigere testvinner
Motor på 800 watt
5 forskjellige hastighetstrinn
Puls- og turbofunksjoner
Romslig glasskanne på 1,75 liter

Her kan du se en liten videopresentasjon av modellen:


Magimix Le Blender / 11610

 Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
 Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Magimix le blender

.
Magimix Le Blender / 11610 har blitt testet av 2 forskjellige testpaneler fra Danmark og Sverige. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Panelene har testet modellen på flere områder sammen med en rekke andre blendere fra forskjellige merker.

Magimix Le Blender / 11610 utmerker seg spesielt og begeistrer begge ekspertpanelene. Både Tænk og Råd & Rön stempler Magimix Le Blender / 11610 til testvinner i sine respektive tester.

Kraftig blender på 1200 watt

På utsiden ser Magimix Le Blender / 11610 ut som en tradisjonell standardblender, men innvendig gjemmer det seg en kraftig og allsidig blender i det pene designet.

Magimix Le Blender / 11610 har en utrolig kraftig motor på 1200 watt, noe som gjør at modellen kan jobbe veldig raskt og håndtere selv harde ingredienser. Det betyr også at man ikke trenger å kutte opp ingrediensene i mindre stykker manuelt før de tilsettes.

4 hastigheter

Magimix Le Blender / 11610 er designet til å kunne tilberede mange slags retter. Modellen kan være en assistent til middagen da den kan kutte grønnsaker eller blende ingredienser til en god suppe eller saus.

Den kan også brukes til frokosten eller snack-tiden på ettermiddagen da den kan tilberede både smoothies og juice. Det finnes 4 forskjellige hastighetsinnstillinger som hver passer til ulike typer ingredienser.

Stor kapasitet

Magimix Le Blender / 11610 har en glasskanne med en kapasitet på 1,8 liter. Det betyr at man kan lage flere porsjoner av gangen, men man kan også velge å bare lage én enkelt smoothie. En stor fordel er at modellen er veldig flott og stilren å se på, og den bråker heller ikke mye. Dette er spesielt fordelaktig dersom man vil blende smoothies eller juice til frokosten før resten av familien har stått opp.

Utvalgte fordeler ved Magimix Le Blender / 11610:
Stor effekt på 1200 W
Allsidig blender som kan lage smoothies, juice, supper og sauser
4 hastigheter
Flott design
Stillegående modell

Her kan du se en liten videopresentasjon av Magimix Le Blender:


Blendtec Designer 625

 6 av 6 stjerner hos danske Gastromand.dk
 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com

Blendtec Designer 625

.
2 forskjellige testpaneler har testet og vurdert blenderen Blendtec Designer 625. Begge ekspertene er utrolig imponerte over modellen. Her er det snakk om den danske matsiden for menn, Gastromand.dk, og det amerikanske teknologimagasinet Cnet.com.

Blendtec Designer 625 har blitt testet på flere områder og får rene toppkarakterer. Gastromand.dk sier modellen er i stand til å blende «ALT som helles i».

Kan blende alt

Blendtec Designer 625 er designet til å kunne håndtere alle ingrediensene man kunne tenke seg å blende. Her bekrefter ekspertene at dette faktisk stemmer.

Blendtec Designer 625 har en motor på 1550 watt – noe som er veldig kraftig. Modellen er også utstyrt med kniver og hammere som bearbeider ingrediensene og gjør de til flytende kost. Modellen takler til og med veldig harde frukter og grønnsaker i tillegg til nøtter og frø.

Ekspertene er veldig imponerte over innsatsen til Blendtec Designer 625, og resultatet blir utrolig godt og kremaktig. Man kan med fordel bruke Blendtec Designer 625 til å lage smoothies, supper eller å knuse is – modellen er nemlig i stand til å takle både kalde og varme ingredienser.

4 programinnstillinger

For et så allsidig bruk som mulig har Blendtec Designer 625 hele 4 forskjellige innstillinger man kan bruke til å lage ulike typer flytende kost. Modellen er også utrolig brukervennlig – alt som skal til er å tilsette de ønskede ingrediensene og deretter trykke på den typen man foretrekker. Her kan man velge blant suppe, is, juice eller smoothie. Deretter starter modellen automatisk med å tilberede ingrediensene.

Blendtec Designer 625 har et flatt touch-display man benytter seg av, og skulle det sprute litt fra maskinen så er det bare å tørke av displayet med en klut. I tillegg til de 4 programinnstillingene kan man også velge hastighet selv – det finnes 6 forskjellige hastighetstrinn å velge mellom i tillegg til en pulsfunksjon.

Rask og enkel å rengjøre

Ekspertene konstaterer også at Blendtec Designer 625 er en utrolig rask blender som på kort tid kan lage en drikk med god konsistens. De legger merke til at det kun tar få sekunder å knuse is – og under 20 sekunder å blende en smoothie.

Ekspertene legger også merke til at Blendtec Designer 625 er enkel å bruke og at touch-displayet er utrolig brukervennlig og oversiktlig da det kun er noen få knapper å velge mellom. Kannen er veldig romslig med en kapasitet på 2,7 liter. Den er miljøvennlig da den er laget av BPA-fri plast.

Ekspertene har ikke mange ulemper å komme med angående Blendtec Designer 625 – det eneste er at den tar en del plass og er litt tung å manøvrere rundt med sine 4 kilo. De legger også merke til at den bråker litt når den arbeider.

Utvalgte fordeler ved Blendtec Designer 625:
 Motor på 1550 watt
Klarer alle slags ingredienser ifølge ekspertene
4 forskjellige programmer
6 hastigheter
 Rask og stor modell

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av blenderen:


Gode smoothie-oppskrifter som er lette å lage med en Wilfa-blender

Blåbær/appelsin-smoothieBlåbær/appelsin-smoothie

Ingredienser – 2 personer

🔹300 gram frosne og usukrede blåbær
🔹 1 ½ desiliter gresk yoghurt
🔹 1 ½ desiliter appelsinjuice

Denne smoothien er fettfattig og lett å lage. Bare blend alle ingrediensene helt til blåbærene er helt knust. Blend helst blåbærene når de er litt tinte, men fremdeles iskalde.

Hvis man ikke har blåbær kan de erstattes med andre bær, som for eksempel solbær eller hyllebær.

Du kan lese hele oppskriften her.


Mango/appelsin-smoothie

Mango/appelsin-smoothie

Ingredienser – 2 personer

🔹200 gram frossen mango
🔹½ banan
🔹2 desiliter appelsinjuice
🔹1 desiliter gresk yoghurt

Denne smoothien er fettfattig og tar kort tid å lage. La mangoen tine litt slik at den er mulig å blende, men fremdeles er helt kald. Hell deretter alle ingrediensene i blenderen og blend til smoothien har en kremaktig konsistens. Smoothien er ferdig når fruktene er helt knust.

Du kan lese hele oppskriften her.


Ananas/mynte-smoothie

Ananas/mynte-smoothie

Ingredienser – 4 personer

🔹1 ananas
🔹1 agurk
🔹3 ss. frisk mynte
🔹2 desiliter vann
🔹1 stor håndfull isbiter

Denne oppskriften er også fettfattig. Begynn med å skrelle ananasen og agurken, og skjær begge i store terninger. Deretter tilsetter man alle ingrediensene i blenderen og lar den gå til smoothien begynner å skumme. Denne smoothien inneholder ikke laktose fra melkeprodukter og er derfor velegnet også til de som er laktoseintolerante.

Du kan lese mer om oppskriften her.


Morgen-smoothieMorgen-smoothie

Ingredienser – 1 person

🔹1 moden banan
🔹140 gram frosne blåbær
🔹½ desiliter eplemost, ufiltrert
🔹½ ts. honning

Denne smoothien passer perfekt til en tidlig morgen og tar derfor kort tid å lage. Begynn med å skjære bananen i biter og blend deretter alle ingrediensene i blenderen. Etter kort tid er smoothien klar.

Hvis man ikke har blåbær eller foretrekker noe annet, kan man erstatte blåbærene med andre bær.

Du kan lese mer om oppskriften her.


Grønn kokos-smoothieGrønn kokos-smoothie

Ingredienser – 2 personer

🔹1 appelsin
🔹1 mango
🔹2 desiliter kokosvann
🔹40 gram bladspinat
🔹5 mynteblad

Denne smoothien er utrolig forfriskende og ideell etter trening. Skrell og skjær fruktene i mindre biter og blend alle ingrediensene i blenderen. Server med én gang og nyt en god smoothie med grønn farge. Som en ekstra bonus er denne smoothien velegnet til laktoseintolerante da den ikke inneholder melkeprodukter.

Du kan lese mer om oppskriften her.


Banan med grønt-smoothieBanan med grønt-smoothie

Ingredienser – 2 personer

🔹2 bananer
🔹2 kiwi
🔹1 håndfull blå vindruer, steinfri
🔹2 desiliter eplejuice
🔹4 isbiter

Denne smoothien blir kremaktig takket være bananene og syrlig på grunn av kiwiene. I tillegg får den også en flott farge. Den er lett å lage da alt man trenger å gjøre er å skjære bananene i mindre biter og skrelle kiwiene. Deretter er det bare å blende alle ingrediensene i blenderen.

Du kan lese hele oppskriften her.


Om Wilfa
wilfa logo

Wilfa er en norsk virksomhet som ble etablert i 1948. Siden begynnelsen har Wilfa hatt fokus på mindre elektriske produkter til hjemmet hvor både design, kvalitet og innovasjon går hånd i hånd. Siden etableringen i 1948 har Wilfa hatt en stigende suksess med sine produkter, og i dag er Wilfa en av de ledende produsentene av elektriske artikler til hjemmet i hele Norden.

Tradisjonelt sett har Wilfa fokusert på hverdagsforbruket og de produktene forbrukerne bruker i hverdagen sin. Virksomheten utvikler stadig nye produkter som testes og vurderes. Hensikten deres er å hele tiden levere produkter som kan gjøre hverdagen enklere for forbrukeren – produktene til Wilfa har et flott design og den seneste teknologien. For å være helt sikre på at produktene er av høy kvalitet kommer alle utsendte Wilfa-produkter med en 5-årsgaranti slik at ingen forbruker skal lures ved eventuelle feil.

De siste årene har Wilfa hatt stort fokus på kjøkkenet og tradisjonelle kjøkkenapparater. Virksomheten har forbedret tradisjonelle kjøkkenartikler slik at de passer til den moderne tidsalderen.

Wilfa har blant annet hatt kaffemaskiner som ett av de nye hovedområdene, og bedriften har produsert både innovative kaffemaskiner og andre kafferelaterte produkter som den moderne forbrukeren i dag forventer. Wilfa har faktisk en avtale med Nescafé hvor de distribuerer deres verdenskjente kaffemaskiner Nescafé Dolce Gusto med kapsler.

Wilfa samarbeider også med forskjellige produsenter og eksperter for å være helt i spissen av utviklingen. Derfor har virksomheten også inngått et samarbeid med Jordan for å utvikle en serie med elektriske tannbørster.

Ønsker du å lese mer om Wilfa kan du besøke hjemmesiden deres her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Wilfa OBLB-1200S

✅ Gode brukeranmeldelser hos Skousen.dk 
✅ Gode brukeranmeldelser hos WhiteAway.com

Wilfa OBLB-1200SWilfa OBLB-1200S er ikke tatt med i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld populær blant forbrukerne hos de to forhandlerne Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her har blenderen nemlig fått gode anmeldelser fra brukerne.

Brukerne skriver at Wilfa OBLB-1200S er av fantastisk kvalitet og at den er enkel å rengjøre, men de er mindre fornøyde med at modellen kan være litt for svak til noen ingredienser.

Forbrukerne: Fantastisk blender med enkel rengjøring

Ifølge brukerne er Wilfa OBLB-1200S en blender som vil passe til de fleste familier. For eksempel kaller én bruker blenderen for «perfekt» da den kan klare de fleste kjøkkenoppgaver.

Wilfa OBLB-1200S blir i tillegg beskrevet som å være av «fantastisk kvalitet» da de ikke har funnet noen problemer med denne sammenlignet med deres tidligere modeller.

Sist, men ikke minst, skriver en bruker at Wilfa OBLB-1200S er superlett å rengjøre da dette ikke tar lang tid. Man skal imidlertid være oppmerksom på ingrediensene man bruker, og at knivdelen er satt godt fast før bruk.

Blender som tåler høy temperatur og rengjøringsprogram

Ved kjøp av Wilfa OBLB-1200S får man en blender som kommer med en glasskolbe på 1,8 liter. Kolben er laget av borosilikatglass og tåler temperaturer på opptil 90 grader. Dette er en fordel dersom man vil bruker blenderen til suppe.

I tillegg er Wilfa OBLB-1200S utstyrt med et rengjøringsprogram som også er modellens program for å knuse is. Rensefunksjonen gjør det enkelt å rengjøre selv de vanskelige stedene på knivdelen.

Blenderens gummiføtter bidrar i tillegg til at modellen står stabilt og robust på kjøkkenbordet under bruk. Den er samtidig enkel å betjene da skruknappen sitter i fronten.

Kraftig og effektiv motor

Wilfa OBLB-1200S er utstyrt med en kraftig og effektiv motor med en effekt på 1200 Watt. Det betyr at blenderen kan klare de fleste oppgavene på kjøkkenet da den både kan brukes til å lage juice, hakke nøtter, knuse is og blende grønnsaker.

Den kimmer i tillegg med en trinnløs hastighetsregulering slik at man kan bestemme hastigheten selv. Hastigheten kan velges avhengig av ingrediensene som er plassert i blenderkolben. Dersom man finner ut at man ønsker å putte noe i kolben når den allerede er i gang så finnes det et avtagbart lokk med målebeger i påfyllingshullet.

Utvalgte fordeler ved Wilfa OBLB-1200S:
Avtakbart lokk med målebeger i påfyllingshullet
Trinnløs hastighetsregulering
Blenderkolbe på 1,8 liter som tåler opp til 90 grader
Effektiv motor på 1200 Watt
Rengjørings- og isknusings-program


Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender 

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har enda ikke blitt testet og vurdert av eksperter, men her er det snakk om en solid blender med et klassisk design som kan ta seg av mange forskjellige oppgaver. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har fått navnet fordi den er spesielt velegnet til å knuse is. Modellen ligger omtrent midt på prisskalaen.

1200 watts motor

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender er fra produsentens side skapt til å kunne takle alle hverdagsoppgavene forbrukeren har behov for. Derfor er modellen utstyrt med en kraftig motor på 1200 watt som gjør at den kan blende selv harde ingredienser hvis man for eksempel vil ha nøtter i smoothien sin. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har justerbare hastighetstrinn og en pulsfunksjon som gjør at man selv kan bestemme hvor hardt det skal blendes.

Spesielt god til å knuse is

Selv om Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender er lansert med det formål å være spesielt velegnet til å knuse is, kan modellen gjøre mye mer enn bare det. Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender er utstyrt med spesialdesignede kniver som sammen med 1200 watt sørger for at alle ingrediensene blir behandlet.

Knivene er skapt med tanke på å knuse is, men de vil også være fordelaktige til å håndtere for eksempel ingredienser til smoothies, supper og sauser.

Man trenger ikke ha i alle ingrediensene samtidig da Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender er utstyrt med et praktisk påfyllingshull i lokket som gjør at man kan tilsette flere ingredienser underveis.

Stor kanne og 2GO-flaske

Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender har en stor kanne på 1,8 liter. Det gjør at man kan lage store porsjoner av gangen slik at man kan lage mer enn bare én drikk – man kan for eksempel lage en smoothie og ta den med på farten. Det er nemlig mulig å bruke Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender sammen med Wilfas 2GO-flaske som kan kjøpes separat.

Som en ekstra bonus er Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender veldig enkel å rengjøre – både kannen og lokket tåler en tur i oppvaskmaskinen.

Utvalgte fordeler ved Wilfa BBL-1200B Crush Go Blender:
Kraftig blender som er spesialdesignet til å knuse is
Motor på 1200 watt
Justerbare hastighetstrinn og pulsfunksjon
Til både is-knusing, smoothies, supper og sauser
Påfyllingshull i lokket


Kitchenaid Artisan 5KSB5553

 Testvinner hos den danske avisen Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 har blitt testet av den danske avisen Politiken i deres lørdagstillegg Lørdagsliv. Modellen har blitt testet sammen med 9 andre modeller. Hver modell har blitt testet på flere forskjellige områder for å finne frem til hvilken modell som er den beste.

Etter testen får Kitchenaid Artisan 5KSB5553 den flotte tittelen som testvinner da modellen simpelthen presterer best.

Sublim blender ifølge ekspertene

Med førsteplassen i Politikens test beviser Kitchenaid Artisan 5KSB5553 at en blender ikke trenger å ha den største motoren for å prestere bra.

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 har nemlig en motor med en effekt på «kun» 550 watt – som ligger langt under flere andre blendere på markedet. Når det kommer til generell prestasjon har det ingenting å si, for ekspertene er så imponerte over modellens evner at de kaller den en «sublim drømmemaskin».

Høy kvalitet

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 er ikke en billig blender, men ekspertene fra Politiken skriver at dersom man vil ha en blender som kan mer enn bare å lage litt suppe eller en smoothie, så vil prisen også være høyere. Ekspertene mener imidlertid at Kitchenaid Artisan 5KSB5553 er verdt alle pengene da den simpelthen utfører alle oppgavene med glans.

Sammen med de andre blenderne har modellen blitt testet for sine evner til å lage pesto, suppe og knuse is. Ekspertene vurderer at Kitchenaid Artisan 5KSB5553 klarer alle oppgavene uten å anstrenge seg. Modellen trekkes også frem for å være utrolig god til å knuse is.

Hvis man vil så kan Kitchenaid Artisan 5KSB5553 også lage slush.

5 hastigheter

Kitchenaid Artisan 5KSB5553 jobber forholdsvis stille under alle arbeidsoppgavene. For å ha fullstendig kontroll over arbeidsprosessen så er Kitchenaid Artisan 5KSB5553 utstyrt med 5 forskjellige hastigheter i tillegg til en pulsfunksjon. Modellen er også veldig stabil og står stødig på bordet med antiskli-føtter. Kannen har en kapasitet på 1,5 liter, og her følger det med et tett og holdbart lokk. For økt sikkerhet finnes det elektroniske sensorer i denne modellen.

Hvis man er interessert i design vil man være glad for at det her er snakk om en utrolig flott og stilig blender som kan matches med andre kjøkkenredskaper fra Kitchenaid Artisan-serien. Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved Kitchenaid Artisan 5KSB5553, men synes imidlertid at den manuelle rengjøring kan være litt vanskelig da det raskt setter seg fast mye avfall rundt knivene.

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid Artisan 5KSB5553:
Testvinner med motor på 550 watt
Klarer alle ekspertenes oppgaver feilfritt
God til smoothie, suppe, pesto-laging og is-knusing
Kan lage slush
5 forskjellige hastigheter

Her kan du se en video om blenderen fra Kitchenaid: 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilken Wilfa blender har fått den beste anmeldelsen i test?

Wilfa OBLB-1200S

🤓 Hvordan testes Wilfa blenderne?

Blenderne er vurdert ut ifra deres blenderegenskaper og brukervennlighet. Det er også tatt en titt på støynivå og konstruksjonskvalitet.

🤔 Hvilken type blender skal jeg velge?

Det finnes generelt sett 3 typer blendere. Den klassiske blenderen er god til stort sett alle blenderoppgaver, men tar stor plass og er vanskelig å rengjøre. Stavmikseren er mobil og kan klare nesten alle oppgaver bortsett fra å knuse is. Til slutt er det smoothie-blenderen som er kompakt og enestående til å lage smoothies, og gir nesten ingen oppvask rett etter bruk. Den kan imidlertid ikke helt erstatte den klassiske blenderen.


Wilfa blender test – brukte kilder og linker

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin som arbeider med mange forskjellige aspekter innenfor den teknologiske verden. Her er det snakk om nyheter, guider, artikler, tester, forum og videoer. Cnet.com har testet blenderen Blendtec Designer 625. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. 


Bt.no 🇳🇴 
Bt.no er kort for Bergens Tidende. Avisen ble grunnlagt i 1868 og er derfor en av Norges eldste aviser. Bt.no bringer nyhetsstoff fra nær og fjern til norske lesere i og rundt Bergen. Bergens Tidende har også plass til andre emner som kultur og livsstil, og her har avisen testet blenderen Kenwood kMix BLX50. Ønsker du å lese mer kan du besøke BT sin hjemmeside her.


Dinside.no 🇳🇴 
Dinside.no er en avis som skriver om mye forskjellig forbrukerstoff. Dinside.no arbeider med ulike forbrukerprodukter til bil og bolig, men siden skriver også om fritid, reiser og økonomi. Dinside.no har en testspalte hvor de har testet blenderen Wilfa Raw Fuel. Du kan lese hele artikkelen her.


Gastromand.dk 🇩🇰 
Gastromand er et dansk mannemagasin med fokus på alt innenfor gastronomiens verden sett med menns øyne. Dette innebærer blant annet mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og kjøkkenartikler med mer. Gastromand har testet blenderen Blendtec Designer 625. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk arbeider med alle tenkelige aspekter ved det danske forbrukerlivet. Dette inkluderer grundige tester av mange forskjellige forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om en test av hele 20 ulike blendere.

Ønsker du å lese mer kan du besøke Tænk sin hjemmeside her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatet av én enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene individuelt.


Politiken.dk 🇩🇰
Politiken er en dansk avis som ble grunnlagt i 1884. Sammen med Jyllandsposten og Berlingske Tidende er Politiken en av de 3 ledende morgenavisene i Danmark, og Politiken gis ut hver dag. Politiken har også et online-univers. Både på trykk og online arbeider avisen med nyheter, inn- og utland, politikk, debatt og kultur.

Avisen har også plass til forbrukerstoff, og her har Politiken testet blenderen Kitchenaid Artisan 5KSB5553 sammen med 9 andre blendere. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med mange ulike sider av svenskenes forbrukerliv. Dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter. Her har Råd & Rön testet hele 22 forskjellige blendere.

Ønsker du å lese mer kan du klikke her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun vil se resultatene av én enkelt test kan man kjøpe seg tilgang til testene individuelt.


Teknisk Ukeblad 🇳🇴
Teknisk Ukeblad er en av Norges ledende aviser innenfor teknologi og ingeniørforetak. Teknisk Ukeblad ble grunnlagt i 1883 og utgis fremdeles ukentlig. Avisen har også en nettside som kan besøkes på Tu.no. Teknisk Ukeblad gir forbrukerne et grundig innblikk i nyheter og trender innenfor både generell teknologi, elbiler, energi, industri, skip, IT, klima og mye mer. Avisen kommer av og til med tester, og her har ekspertene testet blenderen Wilfa Raw Fuel. Du finner hele artikkelen her.


Umahro Cadogan 🇩🇰
Umahro Cadogan er en dansk matekspert som spesielt er kjent for å skrive kokebøker med det formål å endre helseproblemer og sykdommer via kosten. I forbindelse med matlagingen sin har Umahro Cadogan testet blenderen Wilfa Raw Fuel.


Klikk.no 🇳🇴
Magasinet Klikk.no skriver en mengde artikler hver dag om diverse emner. De skriver blant annet om streaming, bolig og mye mer. I tillegg tester og anmelder de også forskjellige produkter som for eksempel blendere. Her har de testet flere blendere – og dette inkluderer Wilfa WBL-1200S som de har gitt 3 av 6 stjerner.

Hvis du ønsker å lese hele anmeldelsen av Wilfa WBL-1200S, kan du klikke her på Klikk.no sin hjemmeside.


Brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
I tillegg til de testene og anmeldelsene fra ekspertkildene nevnt ovenfor, har vi også tatt en titt på brukeranmeldelsene hos Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her har vi sett nærmere på blenderen Wilfa OBLB-1200S som har fått gode anmeldelser av forbrukerne. Dersom du ønsker å lese brukernes anmeldelser av Wilfa OBLB-1200S kan du klikke her på WhiteAway.com eller her på Skousen.dk.


Andre relevante tester

Du kan også lese vår generelle blender test. I denne testen har vi samlet testvinnere fra en lang rekke ulike produsenter. Alle blenderne i testen er valgt ut fra eksterne tester hvor ekspertene fra diverse magasiner, aviser og ukeblader har testet de ulike blenderne. I artikkelen finner du også en prissammenligning av de forskjellige modellene slik at du alltid kan finne den billigste prisen på nettet.

Hvis du er spesielt interessert i å lage smoothies kan du lese testen om smoothie-blendere hvor vi har samlet de modellene som har klart seg best i ulike tester. Artikkelen har naturligvis også en prissammenligning av de forskjellige produktene. I artikkelen finner du flere oppskrifter til sunne og velsmakende smoothies.

Hvis du heller foretrekker å lage juice i stedet for smoothies så bør du lese vår juicepresse test. Her har vi samlet en lang rekke tester og anmeldelser av forskjellige juicepressere slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke juicepressere ekspertene mener er best.

Du kan også lese vår slow juicer test hvis du heller vil slow-presse juicen din. Enkelte eksperter hevder at man får ut flere gode næringsstoffer ved hjelp av denne metoden sammenlignet med en tradisjonell juicesentrifuge. I artikkelen finner du naturligvis også en prissammenligning av alle produktene slik at du alltid kan finne den beste prisen på nettet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere