Juicepresse Test – Finn de beste juicepressene her

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Best i Test 2021: Denne artikkelen ser nærmere på forskjellige typer juicepresser som finnes på markedet. Her er det snakk om både alminnelige juicepresser og slow juicere. Formålet ved denne artikkelen er å gi best mulig oversikt over utvalget innenfor begge kategorier.

Vi har analysert et stort utvalg eksperttester hvor diverse eksperter har testet ut juicepressene og vurdert hvilke modeller som er de beste. Det er snakk om et bredt utvalg av tester som spenner fra det danske og svenske forbrukerrådet, til TV-kanaler som TV2 og TV2 Danmark, testsidene Which.co.uk, Trustedreviews.com og Dinside.no. Samt aviser og magasiner som Berlingske tidende, Politiken og Gastromand.

Dersom man ønsker å lese mer om testene og kildene vi har brukt, så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne juicepresse testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste juicepressene på markedet
🔸 Guide: Her finner du de viktigste vitaminene og mineralene
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt, samt linker til eventuell videre lesing 

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke selv tester produktene, men vi samler heller resultatene fra utvalgte tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Sentrifuge-juicepresser

I dette avsnittet har vi samlet de 6 juicepressene som betegnes som ”sentrifuge-juicepresser”. Disse produktene karakteriseres ved at de bruker alminnelig sentrifugalkraft til å slynge saften ut av frukten og grønnsakene – i motsetning til slow juicere som ved en langsommere prosess kverner ingrediensene.


Bosch MES25A0

✅ ”Godt kjøp” hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Bosch-MES25A0 juicer

.
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön og det danske forbrukerrådet Tænk har utført tester av et stort utvalg juicepresser – både de tradisjonelle sentrifuge-juicepressene og slow juicere. Råd & Rön har testet 26 modeller og Tænk har testet 20 modeller. Begge forbrukerrådene har inkludert modellen Bosch MES25A0, og ekspertene fra begge rådene gir Bosch MES25A0 god rangering på listen.

Slik fungerer Bosch MES25A0

Bosch MES25A0 er en tradisjonell sentrifuge-juicepresse. For å få et så stort juice-utbytte som mulig, så har modellen 2 forskjellige innstillinger som passer til henholdsvis frukt og grønnsaker. Den sterke motoren på 700 watt sørger for å slynge saften ut av både myke og harde ingredienser slik at det blir minst mulig avfall. Modellen kommer med et ekstra stort påfyllingsrør på 73 millimeter, og det betyr at forbrukeren kan legge hele frukt og grønnsaker ned i røret uten at man må skjære de opp først – dette sikrer en raskere prosess. Bosch MES25A0 leveres med en juicekanne på 1,25 liter og oppsamlingsbeholderen til fruktkjøtt har en kapasitet på 2 liter.

Rengjøring

Bosch MES25A0 er utrolig enkel å rengjøre da det er mulig å ta fra hverandre modellens deler og enten vaske de manuelt under springen, eller sette de i oppvaskmaskinen. Mens juicepressen kjører skjer det en automatisk utskilling av avfallet og fruktkjøttet. Dette ender i en beholder som er enkel å tømme og som også kan settes i oppvaskmaskinen. Det følger også med en børste til rengjøringen.

Andre fordeler

Bosch MES25A0 er en veldig trygg juicepresse som er sikret både mot lekkasjer og skader: En aluminiumslukking forhindrer eventuelle lekkasjer og motoren er konstruert slik at den ikke virker med mindre alle delene er montert korrekt. Dersom maskinen åpnes under bruk så stopper motoren momentant. Videre yter Bosch 2 års garanti, og modellen har et innebygd rom til oppbevaring av ledningen.

Utvalgte fordeler ved Bosch MES25A0:

🍋
2 forskjellige innstillinger; én til frukt og én til grønt
🍇 Sterk motor på 700 watt
🍏 Stort påfyllingsrør på 73 millimeter
🍊 Sikret mot lekkasjer og skader


Philips HR1855

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ ”Best Buy” hos engelske Which.co.uk

Philips HR1855

.
Philips HR1855 har blitt testet av flere eksperter, inkludert både det danske og svenske forbrukerrådet – samt det engelske forbrukermagasinet Which. Alle 3 kilder gir Philips HR1855 gode kommentarer og bedømmelser.

Slik fungerer Philips HR1855

Philips HR1855 er laget til å være effektiv og gi best mulig utbytte av juicen med minimale vanskeligheter. Den effektive siden ved Philips HR1855 synes tydelig under bruk. Modellen kan juice opptil 2 liter juice på en gang, noe som er en god del mer enn hos andre gode juicepressere.

Motoren arbeider ved 700 watt, og det veldig store påfyllingsroret på 75 millimeter sørger for at selv store biter frukt og grønt kan legges oppi. Derfor vil ikke oppskjæring av frukt eller grønt være nødvendig. Det er dessuten enkelt å kontrollere fruktkjøttet via den gjennomsiktige fruktkjøttbeholderen.

Rengjøring

Et annet aspekt det har vært stort fokus på hos Philips HR1855 er rengjøringen. For å gjøre den ensformige og kjedelige rengjøringen enklere, så er Philips HR1855 utstyrt med en rengjøringsfunksjon som skyller bort fruktfibre og fruktkjøtt som har satt seg fast under juicepressingen.

Utover dette er modellen utstyrt med QuickClean-teknologi som gjør at rengjøringen gjøres på omkring ett minutt. Det følger også med en QuickClean-sil for å sile bort skum og fruktkjøtt, i tillegg til at modellen er utstyrt med glatte overflater som er enkle å rengjøre.

Andre fordeler

Philips HR1855 er på alle måter enkel i bruk. I tillegg til det store påfyllingsroret og rengjøringsfunksjonen, så er alle modellenes deler konstruert slik at de er lette å sette sammen. Utover dette er Philips HR1855 også utstyrt med sklisikre føtter for å sikre god stabilitet under juicepressingen.

Utvalgte fordeler ved Philips HR1855:

🍋
Kan presse opptil 2 liter juice av gangen
🍇 Stort påfyllingsrør på 75 millimeter
🍏 Kraftig motor på 700 watt
🍊 QuickClean-teknologi


Slow juicere

I det følgende avsnittet gjennomgår vi 4 modeller som er ”slow juicere”. Det som skiller denne typen juicere fra vanlige sentrifuge-juicepresser er at fruktene og grønnsakene i en slow juicer blir kvernet i stedet for slynget. Dette sørger for å bevare flere vitaminer og næringsstoffer.


Witt by Kuvings C9600W

✅ Testvinner hos Berlingske Tidende
✅ Testvinner hos TV2 Norge

witt-by-kuvings-c9600w

.
Modellen Witt by Kuvings C9600W har blitt testet både av den danske avisen Berlingske Tidende, samt norske TV2. Ekspertene har sett på hvor godt modellen presser saft, hvor lett den er å rengjøre, samt støy og brukervennlighet. Det konkluderes med at Witt by Kuvings C9600W klarer seg så godt at den vinner begge testene.

Slik fungerer Witt by Kuvings C9600W

Witt by Kuvings C9600W er en slow juicer, og det betyr at den kverner frukt og grønnsaker – noe som sørger for at flere vitaminer beholdes. Witt by Kuvings C9600W er utstyrt med et stort påfyllingsrør for brukerens komfort, da det dermed ikke er nødvendig å skjære frukt eller grønt i mindre stykker – de kan faktisk puttes i hele.

Ekspertene fremhever det store påfyllingsrøret som fungerer veldig godt, i tillegg til maskinens støysvake motor som sørger for at modellen bråker langt mindre enn andre modeller. Også brukervennligheten er på topp og maskinen styres med få knapper.

 Rengjøring

Ekspertene merker seg at det er umulig å anskaffe seg en slow juicer eller sentrifuge-juicepresse og regne med at rengjøringen er minimal. På Witt by Kuvings C9600W er det likevel tatt høyde for dette og sørget for at det ikke blir noen grunn til vanskelig rengjøring og at forbrukeren ikke bruker maskinen. Derfor kan delene på Witt by Kuvings C9600Ws skilles fra hverandre. Delene er utformet slik at ikke for mye fruktavfall setter seg fast, noe som betyr at den er enklere å rengjøre.

Andre fordeler

Ekspertene merker seg at Witt by Kuvings C9600W er veldig effektiv og produserer mer saft enn andre modeller. Dermed utnyttes ingrediensene mest mulig, og med Witt by Kuvings C9600W kan man lage sunnere juicer og safter da kverningen sørger for å beholde så mange vitaminer og mineraler som mulig.

Holdbarheten forlenges også med en slow juicer, som betyr at juicen fra Witt by Kuvings C9600W kan oppbevares i opptil 3 døgn i kjøleskapet i en lufttett beholder. Witt by Kuvings C9600W er en solid og robust slow juicer, og produsenten garanterer dette med 5 års motorgaranti på modellen.

Utvalgte fordeler ved Witt by Kuvings C9600W:

🍋
Stort påfyllingsrør med mulighet for å putte hele frukter/grønnsaker i røret
🍇 Bråker ikke så mye
🍏 Effektiv utnyttelse av fruktene/grønnsakenes saft
🍊 Forlenget holdbarhet på juicen


Smeg Retro Style Citrus Juicer

Anbefalt hos den britiske avisen The Independent
Anbefalt hos den britiske avisen The Telegraph

Smeg Retro Style Citrus Juicer

.
De to britiske ekspertkildene The Independent og The Telegraph har testet Smeg Retro Style Citrus Juicer og skrevet en anbefaling av modellen. De mener nemlig at modellen kommer i et flott design – i tillegg til at den er både brukervennlig og rengjøringsvennlig. De er svært imponerte over modellens flotte design samt hvor brukervennlig og rengjøringsvennlig den er. De er også imponerte over at maskinen er utstyrt med en dryppstopp-funksjon.

Ingen av ekspertene nevner spesielt mange negative aspekter ved modellen, men ekspertene fra The Independent nevner at Smeg Retro Style Citrus Juicer ikke er den mest praktiske modellen som finnes da man selv må holde de forskjellige ingrediensene. Det betyr at man må være forberedt på å ha klissete hender når man er ferdig.

Praktisk sitruspresser med helletut og sklisikkert belegg

Smeg Retro Style Citrus Juicer er en praktisk sitruspresse som kommer helt uten knapper. Det vil si at den er rask og enkel å bruke da man slipper å sette seg inn i massevis av innstillinger.

I tillegg til dette er maskinen utstyrt med et sklisikkert belegg på føttene. Det vil si at den står stødig plantet på kjøkkenbenken slik at man slipper å måtte bekymre seg for om den kommer til å skli rundt under eller etter bruk.

Det er også mulig å vippe modellens helletut opp og ned. På den måten unngår man at det søles masse juice på kjøkkenbenken under bruk.

Av og på-funksjon og BPA-fri tritan

Smeg Retro Style Citrus Juicer kommer med en automatisk av og på-funksjon. Denne funksjonen sørger for at maskinen aktiveres automatisk når man begynner å presse sitrusfrukter.

Når man presser sitrusfruktene vil saften kun komme i kontakt med BPA-fri støtsikker tritan eller rustfritt stål. Dette er ikke bare en fordel for selve juicen, men også en fordel for helsen til brukeren.

Videre kommer Smeg Retro Style Citrus Juicer med en innebygd ledningsoppruller. Dette gjør at man raskt og enkelt kan sette bort maskinen etter bruk dersom man ikke vil la den stå fremme på kjøkkenbenken.

Rengjøringsvennlig maskin med effektiv motor

Smeg Retro Style Citrus Juicer er en rengjøringsvennlig maskin. Man kan nemlig vaske alle de avtakbare delene i oppvaskmaskinen, derfor slipper man å måtte vaske de for hånd under springen etter bruk.

Maskinen er også utstyrt med en motoreffekt på 70 Watt. Selv om dette virker ganske lavt, er det fremdeles effektivt i forhold til arbeidsoppgavene maskinen skal utføre. Med denne motoreffekten kan man presse de aller fleste sitrusfrukter.

Sist, men ikke minst kommer Smeg Retro Style Citrus Juicer med en anti-drypp Tritan-beholder. Beholderen er laget av rustfritt stål og kan romme opptil 5 liter. Derfor er det mulig å lage en stor porsjon juice i slengen.

Utvalgte fordeler ved Smeg Retro Style Citrus Juicer: 
🍋 Beholder med en kapasitet på 5 liter
🍇 Automatisk av og på-funksjon
🍏 Rengjøringsvennlig modell
🍊 Innebygd ledningsoppruller
🍐 Sklisikkert belegg

Her kan du se en videopresentasjon av Smeg Retro Style Citrus Juicer som er laget av Smeg:


Philips HR1889

4.5 av 5 stjerner hos det britiske nettmagasinet BBCgoodfood.com
4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
71 av 100 poeng hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute
Anbefalt av den britiske avisen Mirror.co.uk
God anmeldelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Philips HR1889

.
Både BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk og Which.co.uk har testet og anmeldt Philips HR1889.

De fem ekspertkildene gir juicemaskinen mange rosende ord på veien da de er fornøyde med maskinens effektivitet og flotte design. Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med Philips HR1889 så nevner de også at den ikke er helt optimal når det kommer til de harde ingrediensene.

Enkel juicemaskin med gode funksjoner ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Philips HR1889 en god juicemaskin. Ekspertene fra Good Housekeeping Institute skriver blant annet at modellen «passer godt til de fleste kjøkken». Dette mener de fordi yteevnen er god, mens den samtidig har et slankt og kompakt design.

Flere ekspertkilder er enige i disse uttalelsene, og BBCgoodfood.com og Trustedreviews.com fremhever i tillegg at juicemaskinen er utstyrt med et stort påfyllingsrør. Dette synes de er en stor fordel slik at man ikke «må skjære frukt og grønnsaker i små biter».

Ekspertene fra den britiske avisen Mirror.co.uk merker seg også at maskinen er enkel å rengjøre. Noen av ekspertene mener imidlertid at beholderen til fruktkjøtt gjerne skulle vært litt større.

Effektiv juicemaskin med stort påfyllingsrør

Philips HR1889 er en effektiv juicemaskin som har en motoreffekt på 150 Watt. Dermed kan maskinen klare både myke og harde ingredienser.

I tillegg kommer modellen med et stort påfyllingsrør på 70 millimeter. Dette sikrer at man ikke må bruke tid på å skjære de ulike ingrediensene i mindre biter.

Dersom man ønsker å finne inspirasjon til forskjellige juiceoppskrifter så kan man også laste ned en gratis app.

Enkel rengjøring 

Med Philips HR1889 får man en juicemaskin som er enkel å rengjøre. Alle de avtakbare delene tåler å vaskes i oppvaskmaskin slik at man ikke trenger å vaske de for hånd etter bruk.

I tillegg til dette så har juicemaskinen en juicekanne som har en kapasitet på 1 liter. Beholderen til fruktkjøtt rommer opptil 0,75 liter.

Juicemaskinen har i tillegg en integrert dryppstopp, og det gjør at juicen ikke kommer til å sprute utover kjøkkenbenken når man fjerner kannen fra basen.

Utvalgte fordeler ved Philips HR1889:
🍋 Påfyllingsrør på 70 millimeter
🍇 Effektiv yteevne
🍏 Rengjøringsvennlig
🍊 Integrert dryppstopp
🍐 App med inspirasjon til oppskrifter


Severin ES3571

4.5 av 5 stjerner hos det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de
4.5 av 5 stjerner hos det tyske nettmagasinet Saftland.com
4 av 5 stjerner hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Severin ES3571 

.
Både Coffeeness.de, Saftland.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Severin ES3571. Alle ekspertkildene er fornøyde med juicemaskinen som de har gitt en god anmeldelse.

I anmeldelsene sine skriver de at de spesielt er fornøyde med maskinens deilige juice og gode effektivitet.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte med Severin ES3571 så nevner de også at modellen er forholdsvis dyr.

Effektiv og god maskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Severin ES3571 en «effektiv og god maskin» som kan oppfylle de flestes behov. Ekspertene fra Coffeeness.de skriver for eksempel at maskinen er «et fantastisk tillegg til et kjøkken». De mener at den lager en «deilig juice».

Flere eksperter er enige i disse betraktningene, og Saftland.com merker seg spesielt at Severin ES3571 er både brukervennlig og rengjøringsvennlig. De forklarer at man derfor godt kan bruke modellen hver dag.

Testberichte.de fremhever i tillegg at Severin ES3571 ikke bråker mye under bruk, så den forstyrrer ikke hele hjemmet. De synes at dette er en stor fordel hvis man for eksempel skal bruke den om morgenen når resten av huset sover. De er imidlertid ikke like fornøyde med påfyllingsrøret.

Allsidig juicemaskin

Severin ES3571 er en allsidig juicemaskin som kommer med mange bruksmuligheter. Den kan brukes til både juice, syltetøy og sorbet-is.

For å starte maskinen så kan man bare trykke på én enkelt knapp – derfor er modellen også enkel i bruk.

I tillegg til dette kommer Severin ES3571 med en vekselsstrømmotor som har en effekt på 150 Watt.

Juicemaskinens hastighet ligger på hele 45 omdreininger i minuttet, og det er slik maskinen sørger for at det trekkes ut så mye juice fra ingrediensene som overhodet mulig.

Rengjøringsvennlig juicemaskin

Med Severin ES3571 får man en rengjøringsvennlig juicemaskin. Alle de delene som er avtakbare tåler å vaskes i oppvaskmaskin, så man trenger ikke å bruke tid på å vaske de manuelt. Basen kan i tillegg bare tørkes av med en klut.

Sist, men ikke minst har Severin ES3571 en juicebeholder som kan romme opptil 1 liter juice. Beholderen til fruktkjøtt har en kapasitet på 1,3 liter.

Utvalgte fordeler ved Severin ES3571:
🍋 Rengjøringsvennlig
🍇 Støysvak vekselsstrømmotor
🍏 Allsidig maskin
🍊 Enkel i bruk
🍐 Lave omdreininger


Her finner du de viktigste vitaminene og mineralene

Med en juicepresse kan det bli litt morsommere og enklere å få i seg vitaminer og mineraler fra frukt og grønt i flytende form, men hvilke frukter og grønnsaker er de beste? Les mer nedenfor, hvor vi viser hvilke vitaminer og mineraler som er de viktigste samt hvilke matvarer du skal spise for å få de i deg.

A-vitamin 

Groentsagtjuice

Ifølge Netdoktor.dk så er A-vitamin gunstig for flere av kroppens funksjoner. Det styrker først og fremst immunforsvaret ved å beskytte mot infeksjoner og betennelse, slik at kroppen blir sterkere og mer resistent overfor sykdommer.

Utover dette er A-vitamin spesielt godt for synet og styrker både netthinner og øyne. Også resten av ansiktet har bruk for A-vitamin. Det sørger for å gi liv til håret, styrke neglene og beskytte mot kviser og eksem.

A-vitamin er spesielt viktig dersom du er gravid da det hjelper fosterets utvikling. A-vitamin finnes det mye av i kjøtt, egg og meieriprodukter, men også mørkegrønne og oransje grønnsaker som gulrøtter, tomater, brokkoli, kål og spinat.

B-vitamin

Det finnes veldig mange forskjellige B-vitaminer, så derfor er det veldig vanskelig å skjære alle B-vitaminer over en kam. Her er det nemlig snakk om B1, B2, B3, B6, B8, B9 og B12. Disse har mange forskjellige funksjoner når det kommer til kroppens påvirkning. B-vitaminene finnes hovedsakelig i kornprodukter, kjerner, nøtter, kjøtt og melkeprodukter – så det kan være vanskelig å få i seg nok B-vitaminer via grønnfôr. Sundhed.dk skriver at spesielt B1, B2 og B12 kan være vanskelig å innta nok av dersom man ikke spiser kjøtt. Skal man få i seg B-vitaminer via juicepressen sin så kan man tilsette melk eller nøtter til smoothie eller juice.

Livsstil TV2 fremhever at B1 fremmer fordøyelsen og er et nødvendig vitamin for velfungerende muskler, hjerne og hjerte. B1 finnes i den grønne verden i belgfrukter og linser. Livsstil TV2 påpeker også at B2 spesielt er viktig for et velpleiet utseende da vitaminet styrker hår, hud, negler, syn og generell vekst, samt hjelper mot utslett og eksem. B2 finnes i den grønne verden i bladgrønt og belgfrukter.

B3 og B6 er viktige vitaminer da disse vitaminene hjelper kroppen med å omdanne både proteiner, kullhydrater og fett til energi i kroppen. B3 og B6 finnes i den grønne verden i belgfrukter.

B8 styrker immunforsvaret samt stabiliserer blodsukkernivået. Utover dette hjelper B8 også med oksygen til celler og produksjon av antistoffer. B8 finnes i den grønne verden i bønner, grønnkål og champignon.

B9 er viktig hvis man er gravid da B9 styrker fosterets vekst. Utover dette spiller B9 også en rolle i å styrke immunforsvaret og dannelsen av røde og hvite blodlegemer. I tillegg kan det beskytte mot visse former for kreft. B9 finnes i den grønne verden i grønne grønnsaker, belgfrukter og frukt.

B12 påvirker deg på mange måter, for B12 er både viktig for hjerne og kropp. B12 inngår i produksjonen av serotonin og dopamin i hjernen, som er med på å holde humøret oppe samt minsker risikoen for demens. B12 er også avgjørende for knoklene. B12 finnes stort sett ikke i frukt og grønt, så bruk derfor godt med melk i din smoothie eller juice da melkeprodukter er rike på B12.

C-vitamin

appelsinerVil man unngå forkjølelse så skal man spise C-vitamin i lange baner. Dette velkjente utsagnet er ikke helt sant, men det er riktig at C-vitamin er med på å styrke kroppens immunforsvar og beskytter mot virus og bakterier. Utover dette hjelper C-vitamin med å regulere kolestrolnivået i tillegg til å bevare hjertets og blodårenes styrke. C-vitamin finnes hovedsakelig i frukt og grønt. Spesielt i ferske appelsiner, sitroner og bær – og i grønnsaker som tomater, blomkål og paprika, samt grønne bladgrønnsaker og poteter.

D-vitamin

D-vitamin er veldig viktig for skjelettet, for det er D-vitamin som sørger for knoklenes og tennenes omsetning av kalsium og fosfat. D-vitaminet sørger også for opptak av kalsium i tarmsystemet. Mangel på D-vitamin kan føre til skrøpelige knokler og tenner. D-vitamin finnes hovedsakelig i kjøtt, egg, fet fisk og fete melkeprodukter, samt i solstråler. Dermed finnes stort sett ikke D-vitamin i frukt og grønt¬ – med unntak av avokado. Bruk derfor gjerne melk i drikken din for å få i deg D-vitamin via juicepressen.

E-vitamin

E-vitamin er spesielt viktig for hjertet og blodomløpet da det beskytter kroppens celler mot nedbryting. I tillegg til at det hjelper med dannelse av blodkar og beskytter mot åreforkalkning og blodpropper. Utover dette er E-vitamin viktig for forplantningen. E-vitamin finnes hovedsakelig i kornprodukter, planteoljer, melkeprodukter og egg, men også i grønne grønnsaker som kål og i nøtter. Nøtter og mandler kan med fordel også brukes i en smoothie – gjerne også sammen med melk.

K-vitamin

K-vitamin er viktig for blodet og blodets evne til å størkne, samt til dannelse av viktige proteiner. Menstruerende kvinner skal være oppmerksomme på å få i seg nok K-vitamin. K-vitamin finnes i kornprodukter, melkeprodukter, kjøtt og lever – samt i grønne grønnsaker som avocado, kål, brokkoli og spinat, belgfrukter og vindruer.

Kalsium

Ifølge Sundhed.dk, så er kalsium (kalk) i likhet med D-vitamin viktig for oppbygningen og vedlikehold av knoklene. Får man ikke i seg nok kalsium kan man i verste fall få benskjørhet. Kalsium finnes hovedsakelig i melkeprodukter (også ost), samt frø, kjerner, nøtter og grønnsaker som grønnkål og spinat. Det skal nevnes at det er vanskelig å få i seg nok kalsium dersom man ikke spiser melkeprodukter.

Jern

Jern er et viktig mineral for kroppen da det hjelper de røde blodlegemene med å transportere oksygen rundt i kroppen. Mangler man jern (det er spesielt menstruerende kvinner som er i risikogruppen) så svekkes immunforsvaret og man kan få blodmangel. Jern finnes hovedsakelig i kornprodukter, poteter, kjøtt, fisk og egg, samt grønnsaker som blomkål, brokkoli og bønner.

Folsyre

Folsyre er fordelaktig for de røde blodlegemene i tillegg til at det bistår celledeling. Folsyre finnes både i kornprodukter og melkeprodukter, samt belgfrukter, grønne grønnsaker og frukt.

Pantotensyre

Pantotensyre er viktig for nervesystemet og hormonproduksjonen av hormoner. Pantotensyre hjelper også med omdannelse av mat til energi i kroppen. Pantotensyre finnes i kjøtt, melkeprodukter og egg – men også i belgfrukter, brokkoli og bønner.

Sink

Sink er et mineral som styrker immunforsvaret og kroppens evne til å leges. Sink finnes hovedsakelig i kjøtt, melkeprodukter og egg – men også i nøtter, frø og kjerner. Frukt og grønt inneholder veldig lite sink.

Fett

Selv om det skrives spalte opp og spalte ned om at vi skal skjære ned på fettmengden, så er fett nødvendig for å oppta vitaminer og mineraler. Gå gjerne etter de sunne fett-typene som planteoljer.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


OBH 6749 Prestige

✅ Testvinner hos svenske Metro.se

OBH 6749 Prestige juicer

Den svenske avisen Metro har testet et utvalg forskjellige juicepressere, blant annet modellen OBH 6749 Prestige som ekspertene roser. Modellen er nemlig både bra og har en sterk motor, i tillegg til at den er særdeles effektiv.

Slik fungerer OBH 6749 Prestige

OBH 6749 Prestige er laget for å kunne levere saft, juice, smoothies og grønnsaksdrikker. Modellen er dermed et slags multiprodukt, som også er årsaken til at modellen vinner i tester hos Metro. Juicepressen er utstyrt med en motor på 800 watt, som gjør OBH 6749 Prestige til en særdeles kraftig modell som enkelt kan presse selv harde ingredienser i større biter.

Derfor er modellen også utstyrt med et stort påfyllingsrør slik at brukeren ikke trenger å skjære opp frukt og grønt først. For å kunne få mest mulig ut av ingredienser med forskjellig hardhet, er modellen utstyrt med 2 innstillinger til henholdsvis myke og harde ingredienser.

Rengjøring

Alle delene på OBH 6749 Prestige er avtakbare og kan tåle oppvaskmaskin, med unntak av rivjernet. Det anbefales at delene plasseres i den øverste kurven i oppvaskmaskinen for best beskyttelse og resultat. Det følger også med en rengjøringsbørste som manuelt kan komme til der hvor svamp eller oppvaskklut ikke kommer til. Det er dessuten enkelt å både samle og skille fra hverandre delene, noe som også gjelder den 2 liter store beholderen til fruktkjøttet – som enkelt kan fjernes, tømmes og vaskes.

Andre fordeler

For allsidig bruk følger det også med et rivjern til OBH 6749 Prestige, samt en juicekanne på 1,2 liter. Maskinens fremstilling i stål gjør den robust og sikrer lang levetid. For trygg juicepressing er modellen utstyrt med en låseanordning. Utover dette er OBH 6749 Prestige en av de mer prisvennlige juicepressene på markedet.

Utvalgte fordeler ved OBH 6749 Prestige:

🍋
Kan lage både saft, juice, smoothies og grønnsaksdrikker
🍇 Kraftig modell med 800 watt
🍏 2 innstillinger og stort påfyllingsrør
🍊 Utstyrt med låseanordning


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke juicepresse er best i test?

OBH 6749 Prestige, Bosch MES25A0, Philips HR1855 og Witt by Kuvings C9600W

🤓 Hvordan testes juicepressere?

Juicepressere er blitt vurdert ut ifra deres evne til å juice, samt hvor enkle de er i bruk og hvor mye de bråker.

🤔 Hvordan velger jeg riktig juicepresse?

Når du skal velge en juicepresse er det en god idé at du blant annet legger merke til følgende: Hvor stor er den innebygde beholderen til juice og til fruktkjøtt-massen? Finnes det et filter til skum? Til slutt – hvor enkel er modellen å rengjøre?


Juicepresse Test – Disse kildene har vi gjennomgått:

Berlingske Tidende 🇩🇰
Berlingske Tidende er den eldste danske avisen som fremdeles eksisterer. Avisen er fra 1749 og utgis daglig. Berlingske Tidende har hovedseksjoner om inn- og utland, business, sport, kultur og debatt med mer. Avisen har også et stort online-univers med blant annet fokus på forbrukerliv og livsstil. Her er der snakk om en test av slow juicere. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er et forbrukernettsted som skriver bredt om forbrukerstoff. Dinside.no engasjerer seg innenfor mange forskjellige forbrukerprodukter til bil og bolig, i tillegg til at de skriver om fritid, reiser og økonomi. Dinside.no har videre en test-seksjon, og her har de testet juiceren Philips Avance Collection HR1871. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Foodrepublic.com 🇺🇸
Foodrepublic.com er en amerikansk side som utforsker verdens matkultur gjennom et bredt utvalg av intervjuer, reportasjer, opplevelser, oppskrifter og tester. Her har Foodrepublic.com testet Novis Vita juiceren. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet som fungerer som danskenes vakthund i samfunnet. Forbrukerrådet Tænk engasjerer seg ved alle tenkelige aspekter ved det danske forbrukerlivet, og dette inkluderer grundige tester av forskjellige forbrukerprodukter i mange kategorier. I denne omgang er det snakk om en test av 20 forskjellige juicepresser – inkludert både vanlige juicepresser og slow juicere.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av en enkelt test, kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er et dansk mannemagasin med fokus på alt innenfor gastronomiens verden sett med menns øyne. Dette innebærer både mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og kjøkkenartikler med mer. Gastromand har her testet Novis Vita juiceren. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Metro.se 🇸🇪
Metro.se er en svensk avis som skriver om mange forskjellige emner som berører svenskene og deres interesser. Dette inkluderer både nyheter fra inn- og utland som opplyser, engasjerer og bekymrer de svenske leserne – og det er stort fokus på livsstil og debatt. Avisen skriver også om forbrukerliv og trender, og derfor har avisen testet 5 forskjellige juicepresser, inkludert OBH 6749 Prestige. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Politiken 🇩🇰
Politiken er en av de tradisjonelle danske avisene, og avisen rekker helt tilbake til 1884 da den ble grunnlagt. Politiken er fremdeles en av Danmarks mest lest aviser, og avisen utgis daglig med seksjoner om nyhetsstoff fra inn- og utland med ekstra fokus på kultur og debatt. Som en kulturbetonet avis engasjerer Politiken seg også i forbrukerliv, og derfor har avisen her testet forskjellige juicepresser. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet, og rådets virke er å sikre et godt forbrukerliv i Sverige. Råd & Rön arbeider med adskillige sider av svenskenes forbrukerliv og dette inkluderer også tester av forskjellige forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet 26 forskjellige juicepresser – både de vanlige sentrifuge-juicepresserne og slow juicere.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av en enkelt test, så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

The Independent 🇬🇧
Den store britiske avisen The Independent leverer nyheter innenfor politikk, sport, innland og utland med mer. I tillegg til å skrive nyheter hver dag utfører de også tester og anmelder ulike produkter. De har blant annet laget en test med 11 forskjellige juicepresser hvor Smeg Retro Style Citrus Juicer også er inkludert. Du kan lese anmeldelsene av de 3 juicepresserne her.

The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avisen The Telegraph leverer nyheter fra hele verdenen. I tillegg til å levere nyheter utfører de også tester og anmelder diverse forbrukerprodukter. De har blant annet utført en test av 5 ulike juicepressere hvor Smeg Retro Style Citrus Juicer er blitt inkludert. Du kan lese anmeldelsene av de 3 maskinene her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et amerikansk nettsted som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com’s jobb å gi de besøkende den nyeste og beste informasjonen om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet modellen Novis Vita Juicer. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt juicepresseren Philips HR1946. Du kan lese hele testen her.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt Philips HR1889 som de har gitt 4 av 5 stjerner. Les hele anmeldelsen her.

TV2 Danmark 🇩🇰
TV2 er Danmarks største kommersielle tv-kanal med sendinger om underholdning og kunnskap til danskene. TV2 har også flere underkanaler til spesifikke målgrupper som TV2 Zulu til de unge, TV2 Charlie til de eldre, og TV2 News til de nyhetsorienterte. TV2 har også et stort online-univers som blant annet fokuserer på livsstil og forbrukerliv. Her har TV2 Livsstil testet juicepresser, og dette inkluderer blant annet modellen Philips Avance Collection HR1871. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

TV2 Norge 🇳🇴
TV2 Norge er Norges største kommersielle tv-kanal hvor det er fokus på underholdning, aktualitet og kunnskap. Kanalen fokuserer derfor på nyheter, film, serier, sport og livsstil – og har også et stort online nettsted tilknyttet. TV2 Norge har testet flere forskjellige juicepresser, inkludert blant annet Witt by Kuvings C9600W. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk 🇬🇧
Which er Englands største forbrukermagasin med over en halv million abonnenter. Which sin visjon er å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen, og sørger for at forbrukeren får best mulig kunnskap innen kjøp av produkter. Which tester løpende et stort utvalg av forbrukerprodukter, og her gjelder det juicepresser og blant annet modellen Philips HR1855.

Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Which.co.uk har også testet og anmeldt Philips HR1889 som de har gitt en god anmeldelse. Les hele anmeldelsen her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

BBCgoodfood.com 🇬🇧
Det britiske nettmagasinet BBCgoodfood.com skriver om alt som har med mat å gjøre. På nettsiden deres kan man finne både oppskrifter og guider samt tester og anmeldelser av ulike kjøkkenprodukter.

Her har de testet og anmeldt Philips HR1889 som de har gitt hele 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Coffeeness.de 🇩🇪
Det tyske kaffemagasinet Coffeeness.de drives av Arne Preuß. Her kan man finne alt ifra artikler til guider og anmeldelser av kaffe- og kjøkkenprodukter. I denne omgang har Coffeeness.de testet og anmeldt Severin ES3571 som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Mirror.co.uk 🇬🇧
Den britiske avisen Mirror.co.uk arbeider med nyheter fra både inn- og utland. I tillegg tester og anmelder de et bredt utvalg av forbrukerprodukter.

Her har de testet og anmeldt flere av de beste juicemaskinene som finnes på markedet, inkludert Philips HR1889. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.

Saftland.com 🇩🇪
Det tyske nettmagasinet Saftland.com skriver hovedsakelig om juicemaskiner, blendere og juicepressere. I denne omgang har de testet og anmeldt Severin ES3571 som de har gitt hele 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin som samler forskjellige tester og brukeranmeldelser som deretter blir analysert. Ekspertene danner deretter sin egen mening og gir det spesifikke produktet en samlet vurdering.

Her har de testet Severin ES3571 som de har gitt 4 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.


Andre relevante tester og artikler

Dersom du ikke fant den riktige juicemaskinen for deg i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Som gode alternativer til denne artikkelen finner du også våre generelle juicer og slow juicer tester som begge inneholder testvinnende modeller samt nyttig informasjon om emnet.

Når man lager juice så får man mange sunne vitaminer fra frukt og grønt som man benytter – men dersom man lurer på om man får med alle vitaminene så er svaret dessverre nei. Det sitter mange vitaminer i skallene som man ikke får utnyttet hundre prosent. Derfor kan det også være en god idé å lage noen smoothies i tillegg.

Her kan du lese vår store smoothie blender test som gir deg en god oversikt over de beste modellene som er designet til nettopp dette formålet.

Du kan også lese vår generelle blender test som gir deg en god oversikt over de beste anmeldte modellene som finnes på markedet.

Hvis det er et bestemt merke som fanger oppmerksomheten din så kan du med fordel gi deg i kast med våre produktspesifikke tester.

Her finner du blant annet vår Blendtec blender test, vår KitchenAid blender test, vår Vitamix blender test og vår Wilfa blender test som alle inneholder testvinnende og toppscorende modeller.

Dersom det er trangt om plassen – eller du føler at du ikke har behov for en blender – så kan en god stavmikser også være et ypperlig redskap til å lage deilige smoothies.

I denne kategorien har vi også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår Bamix stavmikser test og vår KitchenAid stavmikser test som alle inneholder ekspertenes favoritter.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere