Kjøkkenmaskin Test – Finn de beste kjøkkenmaskinene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test: I denne artikkelen gjennomgår vi en rekke uavhengige tester av ledende skandinaviske testmagasiner og aviser. Artikkelen har samlet de maskinene som får beste anbefalinger. Etter gjennomgang av de enkelte modeller, kommer vi med et par råd for valg av kjøkkenmaskin. I slutten av artikkelen finner du en oversikt over kilder vi har brukt, slik at du kan søke ytterligere informasjon.

Vi håper vår test av kjøkkenmaskiner vil gi deg en enkel og håndterlig oversikt, over hvilke kjøkkenmaskiner som er de beste på markedet.

I denne artikkelen får du:

En gjennomgang av en rekke testvinnende kjøkkenmaskiner.
Prissammenligning av de ulike modellene
Gode råd ved kjøp av kjøkkenmaskin
Deilige oppskrifter man kan lage med kjøkkenmaskin
Gjennomgang av de ulike kildene vi har undersøkt.

Vennligst bemerk at forbrukeliv.no ikke tester produkter selv, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

 Testvinner hos teknologiavisen Tek.no
 6 av 6 stjerner hos danske Gastromand.dk

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium

.Merket Kenwood er kjent for å produsere solide og robuste kjøkkenmaskiner som er effektive å bruke på kjøkkenet. Ifølge de to ekspertene Tek.no og Gastromand.dk er det intet unntak når det kommer til Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium.

Teknologiavisen Tek.no og den danske nettsiden Gastromand.dk liker kjøkkenmaskinen fra Kenwood utrolig godt og gir den hele 6 av 6 stjerner i tillegg til at den kåres til testvinner. Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er en kjøkkenmaskin med en kraftig motor og flere forskjellige funksjoner som egner seg godt til de fleste norske husstander.

Kraftig kjøkkenmaskin

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er en kraftig kjøkkenmaskin med en motor på hele 1700 Watt. Derfor er det gode muligheter til å lage mange forskjellige blandinger da motoren vil være sterk nok til å kunne klare elting og røring. Modellen har en vekt på 10,4 kilo – derfor er den litt tyngre sammenlignet med mange andre kjøkkenmaskiner på markedet. Maskinens deigkapasitet ligger på 2.56 liter, noe som gir brukeren mulighet til å elte en god del deig på én gang. Det er også mulig å elte mindre porsjoner deig av gangen, men hvis man har behov for å lage en stor porsjon så kan Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium lett klare det ifølge Tek.no og Gastromand.dk.

Fordelen ved Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er at maskinen lett kan arbeide med tyngre deiger. Maskinen er også utstyrt med en spesialkonstruert deigkrok som gjør det enklere og raskere å håndtere røring og elting av tyngre og tykkere deiger.

Selv om maskinens størrelse kan anses som en ulempe så er de to ekspertene enige om at dette kun er en fordel da man har mulighet til å bruke maskinen til akkurat den typen deig man har tenkt å lage.

LED-lys og Splash-Guard funksjon 

Ifølge de to ekspertene ligger denne modellen i den dyre enden av prisskalaen, noe som er den eneste ulempen ekspertene kan finne. I tillegg til den kraftige motoren får man imidlertid smarte funksjoner som kan gjøre hele prosessen litt enklere.

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium er utstyrt med en Splash-Guard funksjon samt LED-lyd. LED-lyset sørger for at man kan følge med under hele prosessen, mens Splash-Guard funksjonen sørger for at man alltid er beskyttet mot sprut når maskinen er i bruk.

Ved kjøp av denne kjøkkenmaskinen får man også med en blandevisp, en ballongvisp, en deigkrok, en vanlig visp og en bolle.

Du kan også lese vår artikkel om Kenwood kjøkkenmaskiner hvor vi har samlet alle modellene som har blitt anmeldt av eksperter.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium:
God til tunge og tykkere deiger
Kraftig motor på 1700 Watt
Splash-Guard funksjon
LED-lys
Flere forskjellige deler medfølger


KitchenAid Artisan 125

 5 av 6 stjerner hos avisen Klikk.no
 4 av 6 stjerner hos danske Søndagsavisen

KitchenAid Artisan

KitchenAid er kjent for å produsere kjøkkenmaskiner av høy kvalitet som passer inn i de fleste norske hjem. KitchenAid Artisan 125 har blitt anmeldt av både norske og danske eksperter. Klikk.no har gitt modellen 5 av 6 stjerner, mens danske Søndagsavisen har gitt maskinen 4 av 6 stjerner.

Begge ekspertene har testet og vurdert alle funksjonene på maskinen, og er enige om at KitchenAid Artisan 125 er enkel i bruk i tillegg til at den kommer med masse nyttig tilbehør.

Med denne modellen kan man velge mellom flere forskjellige farger – derfor er det gode muligheter til å velge akkurat den fargen som passer perfekt inn på ens kjøkken.

Denne modellen er stor og tung, derfor egner den seg best til å stå fremme på kjøkkenbenken. Den kan være vanskelig å få inn i et kjøkkenskap.

En kraftig maskin som er god til pisking 

KitchenAid Artisan 125 har en motor med en kraft på 300 Watt. Man skal imidlertid ikke la seg lure av maskinens lavere kraft da den ifølge ekspertene likevel leverer gode resultater.

Ved bruk av KitchenAid Artisan 125 er det mulig å lage massevis av ulike blandinger. Maskinen er imidlertid spesielt god til å piske.

Ekspertene fra Klikk.no er imponerte over maskinens piskeevne, og skriver at maskinen leverte «en høy og god pisking».

Ekspertene fra danske Søndagsavisen er enige i dette og beskriver maskinen slik: «Til tross for en veldig lav effekt så er maskinen sterk og leverer et godt resultat».

I bunn og grunn mener de to testpanelene at KitchenAid Artisan 125 leverer gode resultater og har materialer som synes å være av god kvalitet.

Deigkapasitet på 4.8 liter og 10 ulike hastigheter 

Denne modellen er utstyrt med 10 ulike hastigheter – derfor er det mulig å justere hastigheten avhengig av hva slags deig man skal blande og elte. Med KitchenAid Artisan 125 er det mulig å lage både mindre og litt større proporsjoner deig.

Deigkapasiteten ligger på 4.8 liter, derfor er det nok av plass til å lage større porsjoner. Det er også mulig å kjøpe massevis av ekstrautstyr og tilbehør til denne modellen dersom man ønsker det. Det følger imidlertid allerede med en del tilbehør ved kjøp av maskinen – derfor er det ikke helt nødvendig.

KitchenAid Artisan 125 er en av de dyrere kjøkkenmaskinene på markedet, noe som er den eneste ulempen ekspertene legger merke til ved denne modellen.

I tillegg nevner ekspertene fra danske Søndagsavisen at man bør være oppmerksom på at maskinen veier en del – 11.2 kilo – derfor mener de at den er litt tung og kan være litt vanskelig å rengjøre.

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid Artisan 125:
God til pisking
Deigkapasitet på 4.8 liter
10 ulike hastigheter
Enkel å bruke
Finnes i flere forskjellige farger


Varimixer Teddy W5A

Varimixer-Teddy-W5A

Med en vekt er på hele 16 kilo, er Varimixer Teddy fra det danske selskapet Bjørn, sannsynligvis den tyngste kjøkkenmaskinen på markedet til privat bruk. Selskapet lager vanligvis bare industrimaskiner, men denne modellen er beregnet for private forbrukere. Prisen er litt høyere enn for de gjennomsnittlige kjøkkenmaskinene, men industriell kvalitet kan ikke fornektes.

Dedikert kjøkkenmaskin uten unødvendig tilbehør

Varimixer Teddy W5A er skreddersydd for å røre, elte og vispe, og det finnes ikke tilgjengelig ekstrautstyr til mer sekundære bruksoppgaver. På den annen siden, klarer den de primære oppgavene veldig bra, og spesielt elting av tyngre brøddeig får absolutt toppkarakter. Her klarer den uten problemer 2,5 kg deig.

Noe overraskende er det at motoren er strømbesparende, med et forbruk på 500 W, uten at det går utover kreftene. Tilbehøret er i rustfritt stål, slik at alle deler kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Derfor anbefaler vi Varimixer Teddy W5A:
Danske industrikvalitet
Kraftig og stabil konstruksjon
Alle deler går i oppvaskmaskinen
Veldig stille drift
Sterk, men strømbesparende motor


Bosch MUM54A00

 Bosch MUM54A00

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Multifunksjonell mikser med flere hastighetsinnstillinger

Mikseren Bosch MUM54A00 kan betegnes som en multifunksjonell kjøkkenmaskin da den er både fleksibel og allsidig – derfor kan den brukes til et vell av arbeidsoppgaver på kjøkkenet. Maskinen kan blant annet brukes til å piske, elte, blande og mye mer.

I tillegg til at den er en praktisk hjelp på kjøkkenet så er Bosch MUM54A00 utstyrt med flere hastighetsinnstillinger. Det vil si at man har mulighet til å justere hastigheten basert på ingrediensene man skal bruke. Hastigheten kan justeres opp og ned mens man bruker maskinen.

Videre er Bosch MUM54A00 utstyrt med en bolle i rustfritt stål. Bollen er mindre enn andre modeller da den har en kapasitet på 3,9 liter. Selv om bollen er mindre, kan den fremdeles brukes av en gjennomsnittlig eller mindre familie.

Kjøkkenmaskin med praktiske funksjoner

Modellen Bosch MUM54A00 kommer med flere praktiske funksjoner som kan hjelpe til med å tilberede ulike matretter. Bosch MUM54A00 er for eksempel utstyrt med en multifunksjonell arm samt en funksjon som kalles 3D planetarisk miksing.

Den multifunksjonelle armen er en funksjon som er til hjelp når man raskt skal sette på eller ta av tilbehøret. Ved å trykke forsiktig på én enkelt knapp kan man raskt og enkelt bytte ut tilbehøret når det trengs.

En andre praktiske funksjonen heter 3D planetarisk miksing, og den hjelper til med noe helt annet. Denne funksjonen sørger nemlig for at selve piskingen eller blandingsprosessen foregår mer effektivt og optimalt. Dette lar seg gjøre på grunn av at vispen beveger seg i flere retninger samt hele veien rundt sin egen akse.

Ved kjøp av Bosch MUM54A00 følger det med flere ulike redskaper. Maskinen kommer blant annet med en grov visp, en fin visp, en deigkrok og en tilbehørspose. Dersom man ønsker å samle alt tilbehøret på samme sted så kan man bruke den medfølgende tilbehørsposen.

Effektiv motor med funksjonen Multi Motion Drive

Bosch MUM54A00 kommer med funksjonen Multi Motion Drive som sørger for at motoren jobber effektivt. Selv om motorens effekt ligger på kun 900 Watt så er den fremdeles både effektiv og kraftig da den får hjelp av funksjonen Multi Motion Drive. Det vil si at maskinen også kan brukes til vanskeligere oppgaver.

Videre er Bosch MUM54A00 utstyrt med en sikkerhetslåsemekanisme som sørger for at bollen kan låses fast. Maskinen vil heller ikke kunne starte dersom de ulike tilbehørsdelene ikke er montert fast på riktig måte.

Bosch MUM54A00 har sklisikre gummiføtter på undersiden, derfor sklir ikke basen rundt mens maskinen arbeider.

Utvalgte fordeler ved Bosch MUM54A00:
Multifunksjonell mikser
7 hastighetsinnstillinger
Mindre modell (til familier som vil ha en mindre maskin)
Sikkerhetslåsemekanisme og gummiføtter
Tilbehør med tilbehørspose
Kommer med en multifunksjonell arm samt en miksefunksjon


Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Chef XL KVL4100S

 

Modell med varierende hastighet og god yteevne

Kenwood Chef XL KVL4100S er en mikser som kommer med en varierende hastighetskontroll. Dette gir en mulighet til å kontrollere og stille inn hastigheten slik at den passer til de ingrediensene man bruker, noe som sikrer et bedre og jevnere resultat.

Kenwood Chef XL KVL4100S kommer også med en turbofunksjon som gjør at man raskt og enkelt kan håndtere selv harde ingredienser.

I tillegg til dette er Kenwood Chef XL KVL4100S utstyrt med en motor med en god yteevne. Motorens effekt ligger nemlig på 1200 Watt, noe som betyr at den takler de fleste arbeidsoppgaver – til og med de som er tunge og vanskelige.

Videre har Kenwood Chef XL KVL4100S 3 stikkontakter, noe som gir modellen stor allsidighet og fleksibilitet.

Ekstra stor bolle og massevis av tilbehør

Ved kjøp av Kenwood Chef XL KVL4100S følger det med massevis av tilbehør. Maskinen kommer med over 20 ulike typer tilbehør, derfor kan man tilberede alt ifra sauser til kjøtt med mer. Man må imidlertid være oppmerksom på at ikke alt eksisterende tilbehør følger med maskinen – noe av det må man kjøpe i tillegg.

Man kan kjøpe ekstra tilbehør som for eksempel en K-spade, en deigkrok og mye mer.

Kenwood Chef XL KVL4100S er utstyrt med en ekstra stor bolle i rustfritt stål med en kapasitet på 6,7 liter. Det vil si at det er mulig å lage ekstra store porsjoner til hele familien samt et par gjester.

Flere praktiske funksjoner

Kenwood Chef XL KVL4100S er en praktisk mikser som blant annet er utstyrt med en sprutskjerm i tillegg til at man har mulighet til å justere pisken eller deigkroken.

Den inkluderte sprutskjermen kan hjelpe til med å minimere søl og holde kjøkkenet rent da den forhindrer at ingrediensene spruter ut av bollen og griser til kjøkkenet.

I tillegg til å minimere søl er det også mulig å justere vispen eller deigkroken. Dersom vispen eller deigkroken ikke sitter helt riktig kan man selv justere skaftet ved bruk av den medfølgende skiftenøkkelen.

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
Inkludert sprutskjerm
Manuell justering av deigkrok eller visp
Variabel hastighetskontroll
Ekstra stor bolle i rustfritt stål
Motoreffekt på 1200 Watt
Kommer med en turbofunksjon


KitchenAid 5K45SS Classic

✅ 86 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

KitchenAid 5K45SS Classic er blitt testet og anmeldt av eksperter fra den britiske nettsiden Good Housekeeping Institute.

Modellen får skryt og flere positive kommentarer fra ekspertkildene. Den får hele 86 av 100 poeng fra britiske Good Housekeeping Institute.

Er britiske Good Housekeeping Institute svært fornøyde med hvor god og robust maskinen er generelt sett.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved denne modellen, men de er imidlertid enige i at den ikke er så god til å tilberede pannekakerøre – i tillegg til at noen av hastighetene er for raske til enkelte arbeidsoppgaver.

Allsidig kjøkkenmaskin med flere funksjoner

KitchenAid 5K45SS Classic er en klassisk maskin med et solid og robust design i metall. Selve designet er avrundet og glatt, derfor er det både enkelt og raskt å tørke av og rengjøre basen.

Mikseren KitchenAid 5K45SS Classic er en allsidig kjøkkenmaskin som kan hjelpe til med et vell av arbeidsoppgaver på kjøkkenet. Maskinen kan hjelpe til med for eksempel røring, pisking, blanding og mosing.

Videre kommer KitchenAid 5K45SS Classic med en ordinær visp, en deigkrok og en flat visp – derfor er det mulig å bruke maskinen til å elte brød, piske krem og mye mer. Den flate vispen er dessuten ideell til tyngre blandinger som for eksempel pai.

Alle de avtakbare delene til maskinen tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, derfor slipper man å måtte bruke tid på å vaske de for hånd.

Flere hastighetsinnstillinger og en romslig bolle

Modellen KitchenAid 5K45SS Classic er utstyrt med en motor som har en effekt på 275 Watt. Dette er en del mindre enn mange andre miksere, men til gjengjeld kommer den med en Direct Drive-motor som sørger for at det arbeides effektivt og optimalt – derfor kan man også bruke mikseren til vanskeligere og tyngre oppgaver.

Videre kommer modellen med 10 ulike hastighetsinnstillinger. Dette gjør at man selv kan justere hastigheten underveis slik at den passer til de ingrediensene man bruker.

Når man bruker mikseren må man plassere ingrediensene i bollen. Bollen som følger med KitchenAid 5K45SS Classic er både stor og romslig da den har en kapasitet på 4,3 liter. Det betyr at man lett kan lage store porsjoner til hele familien på én gang.

Direkte transmisjon, planetarisk røresystem og fleksibelt koblingsledd

Ved kjøp av KitchenAid 5K45SS Classic får man en mikser med flere funksjoner. Den kommer blant annet med et planetarisk røresystem, et fleksibelt koblingsledd og direkte transmisjon.

Mikserens direkte transmisjon sørger for at den arbeider både stille og effektivt. I kombinasjon med det planetariske røresystemet sørger denne funksjonen for at ingrediensene blandes raskt sammen til en jevn masse.

I tillegg til disse funksjonene er KitchenAid 5K45SS Classic også utstyrt med et fleksibelt koblingsledd. Koblingsleddet gjør det mulig å bruke mer enn 15 forskjellige typer tilbehør, noe som også gir modellen flere bruksområder.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5K45SS Classic:
Fleksibelt koblingsledd
Planetarisk røresystem
Direkte transmisjon
Direct Drive-motor
10 forskjellige hastighetstrinn
Romslig bolle med en kapasitet på 4,3 liter


Kenwood KMX750

Kenwood KMX750

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Modell med effektiv motor og stor bolle

Kenwood KMX750 er en kjøkkenmaskin som er spesielt kjent for sitt retroinspirerte design. I tillegg til dette er modellen utstyrt med en effektiv motor med en effekt på til sammen 1000 Watt. Det betyr at motoren kan klare selv vanskelige arbeidsoppgaver som for eksempel tykke og tunge deiger.

Ved kjøp av Kenwood KMX750 får man også med en bolle som skal brukes til de ulike ingrediensene og matrettene man ønsker å tilberede med mikseren. Bollen er stor og romslig da den har plass til hele 5 liter. Man kan derfor bruke maskinen uansett om man skal lage en liten porsjon eller en stor porsjon.

Bollen er designet i rustfritt stål med et ergonomisk håndtak, derfor vil den være enkel å både bruke og sette på plass. Det er også mulig å vaske bollen i oppvaskmaskinen dersom man ikke vil vaske den for hånd.

Kenwood KMX750 er utstyrt med et ekstra stort innføringsrør som gjør at man enkelt kan tilføre nye ingredienser i blandingen.

Flere anvendelsesmuligheter og funksjoner

Med Kenwood KMX570 får man en allsidig kjøkkenmaskin som kan brukes til mange forskjellige kjøkkenoppgaver. Maskinen kan hjelpe til med å blande, piske, elte og mye annet – derfor kan man lage forskjellige typer deig, pasta og krem ved bruk av denne maskinen.

Kenwood KMX750 er utstyrt med 6 hastigheter med en hastighetskontroll. Ved bruk av hastighetskontrollen kan man stille og rolig øke hastigheten. Det betyr også at man ikke kommer til å søle eller sprute ingrediensene utover kjøkkenbenken.

Hastighetskontrollen gir også brukeren mulighet til å endre hastigheten underveis, og selv velge den hastigheten som passer best til blandingen man skal lage.

Videre er Kenwood KMX570 utstyrt med en praktisk foldefunksjon. Foldefunksjonen brukes til å legge sammen og folde alle ingrediensene. Dette er en praktisk funksjon man kan bruke til å lage diverse retter og desserter som for eksempel en sufflé.

Sikker og allsidig mikser

Kenwood KMX570 kommer med massevis av tilbehør som man kan ha bruk for når man bruker maskinen på kjøkkenet. Den kommer blant annet med en deigkrok, en vanlig visp og en deigvisp. Alle disse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Man må imidlertid være oppmerksom på at man må kjøpe ekstra tilbehør som ikke følger med på kjøpet av maskinen. Disse tilbehørsdelene er blant annet uttak til tilbehør som for eksempel en kjøtthakker eller en pastamaskin.

Videre kommer Kenwood KMX750 også med en mekanisme som sørger for at den stopper automatisk dersom man løfter hodet på maskinen.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KMX570:
Allsidig modell
Motoreffekt på 1000 Watt
6 hastighetstrinn
Bolle med en kapasitet på 5 liter
Foldefunksjon
Tilbehør følger med


Bosch OptiMUM

5 av 6 stjerner hos danske Gastromand.dk
Toppscorer hos Klikk.no

Bosch OptiMUM PLS

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
Både Gastromand.dk og Klikk.no har testet Bosch OptiMUM. Kjøkkenmaskinen har klart seg godt i begge eksperttestene da den har fått henholdsvis 5 av 6 stjerner – i tillegg til at den er blitt kåret til toppscorer.

Gastromand.dk er svært imponerte over kjøkkenmaskinens kompakte størrelse og effektivitet – mens Klikk.no er imponerte over hvor enkel modellen er å betjene – samt at maskinen generelt sett er god og stabil.

Hverken Klikk.no eller Gastromand.dk finner mange ulemper ved denne modellen, men de nevner at maskinens hastighet er noe langsom. Klikk.no mener dette går litt utover pisking av eggehviter og blanding av brøddeig.

Ekspertene: Kraftig og effektiv mikser

Med Bosch OptiMUM får man en mikser som er utstyrt med en kraftig motor på 1100 Watt. Ifølge ekspertene fra Gastromand.dk betyr det at man får en effektiv kjøkkenmaskin som kan ta seg av de fleste arbeidsoppgaver på kjøkkenet. De beskriver blant annet modellen som å være «sterk som en okse» i tillegg til at maskinen kan mose, blande, piske, elte og røre.

Det nevnes også at man for eksempel lett kan blande sammen brøddeig i bollen – i tillegg til mer krevende oppgaver – uten problemer. Klikk.no nevner imidlertid at maskinen er noe langsom, og derfor synes de ikke modellen er velegnet til for eksempel eggehviter. De skriver også at det kan la seg gjøre dersom man bruker litt lengre tid på piskingen.

Bosch OptiMUM kommer med en bolle med en kapasitet på hele 5,5 liter. Det vil si at man kan lage store porsjoner på én gang. Man kan også raskt og enkelt stille inn tiden på maskinens innebygde timer slik at den arbeider så lenge man vil. Denne finner man på displayet.

3D-planetarisk rotasjon og 7 hastighetsinnstillinger

Bosch OptiMUM er utstyrt med 3D-planetarisk rotasjon, derfor blir alle ingrediensene grundig gjennomarbeidet både i høyden og langs kantene. Dette gjør det enklere å lage for eksempel en mos eller deig som er jevn og klumpfri – og man unngår også sløsing med mat da maskinen får tak i alt innholdet.

I tillegg til dette har mikseren 7 hastighetsinnstillinger slik at man kan justere tempoet avhengig av arbeidsoppgave og hva slags ingredienser man har. Det finnes også en pulsfunksjon dersom man vil gi ingrediensene en ekstra runde i maskinen.

Ekspertene fra Klikk.no skriver at maskinen er enkel å betjene når man først har funnet ut av hvordan den fungerer. De mener at man må bruke litt tid på å sette seg inn i displayet, men når man først har gjort det er det enkelt å komme i gang med maskinen.

Rengjøringsvennlig modell med ledningsoppruller

Bosch OptiMUM er laget i et moderne og stilrent design, derfor vil den passe godt inn på de fleste kjøkkenbenker. Den kan imidlertid også gjemmes i skapet da den er utstyrt med en ledningsoppruller. Det betyr at man lett kan sette fast ledningen på maskinen slik at den kan settes inn i kjøkkenskapet.

Videre er det også enkelt å rengjøre Bosch OptiMUM. Alle avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskin – dette gjelder tilbehøret og arbeidsbollen. Gastromand.dk mener dette er en fordel da rengjøringen aldri er gøy – derfor er rengjøringen i dette tilfellet «overkommelig».

Ved kjøp Bosch OptiMUM følger det med et lokk, en visp og en eltekrok.

Mål – Bosch OptiMUM:
Høyde: 34 centimeter
Bredde: 22 centimeter
Dybde: 43 centimeter
Vekt: 12,88 kilo

Spesifikasjoner – Bosch OptiMUM:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Bosch
Motoreffekt: 1100 Watt
Kapasitet: 5,5 liter
Hastighet: 7 hastigheter
Blender: Nei

Utvalgte fordeler ved Bosch OptiMUM
7 ulike hastigheter
3D-planetarisk rotasjon
Kraftig motor på 1100 Watt
Bolle med en kapasitet på 5,5 liter
Enkel å rengjøre

Her kan du se en videopresentasjon av Bosch OptiMUM som er laget av Kitchenone.dk:


Gode råd ved kjøp av kjøkkenmaskin

Det er ganske store forskjeller på prisene på kjøkkenmaskiner. Mange tester viser imidlertid at du som utgangspunkt, bør unngå virkelig billig modeller, spesielt hvis maskinen skal håndtere større mengder deig osv.

Dette bør du være klar over:

Mange lar seg tiltrekke av motorkraft (Watt-nummeret på motoren). Men det er ikke noe som er uttrykk for kvalitet. Alle tester viser at det nesten ikke er noen sammenheng mellom motorkraft og kjøkkenmaskinens krefter i praksis. En motor på 500 Watt kan kanskje klare å håndtere en større deigporsjon enn én motor på 1500 watt. Her kan du med fordel støtte deg til disse testene.

Vurder også hvor mye støy betyr for deg på daglig basis. Det er stor forskjell på hvor mye de ulike modellene bråker, og dette behøver ikke å være relatert til maskinens krefter. Et godt eksempel er den svært kraftige Varimixer Teddy W5A, som har krefter som en industriell maskin, men samtidig er den blant de roligste modellene i testene.

Ekstrautstyr:

Det er også stor forskjell på hvor mye ekstrautstyr som følger med – og hvor mye som eventuelt kan kjøpes senere. Det er klart at du betaler for ekstrautstyr, og hvis det ikke brukes, kan du faktisk få mer kjøkkenmaskin for pengene ved å velge en modell som har fokus på “kjernekompetanse”. Hvis du ønsker å samle alle dine kjøkkenmaskiner i et enkelt verktøy, kan du dra nytte av å gå for maskiner, hvor ekstrautstyr enten følger med eller kan kjøpes senere. Dette kan for eksempel være en pastamaskin.

Maskinens vekt:

En viktig, men litt oversett detalj, er maskinens vekt. Det er faktisk mange fordeler ved å velge en kraftig maskin, fordi den er sikrere og mer solid på kjøkkenbenken, når den for eksempel skal elte en stor, tung deig. En veldig lett maskin har en tendens til å hoppe og flytte seg på benken. Trenger du å plassere maskinen i et skap etter bruk, er det imidlertid en fordel at den ikke er for tung.


Oppskrifter til kjøkkenmaskiner

Hvis man trenger litt inspirasjon for å komme i gang med å bruke kjøkkenmaskinen sin så har vi funnet noen enkle og gode oppskrifter man kan teste ut. Det er mulig å lage mange forskjellige oppskrifter ved hjelp av en kjøkkenmaskin.

Deig til pitabrød
Deig til pitabrødCa. 12 stk.

Ingredienser:
– 300 g. hvetemel
– 150 g. sammalt hvete
– 3 dl. kaldt vann
– 15 g. gjær
– 4 g. salt
– 18 g. olivenolje

Slik gjør du: 
1. Hell hvetemel, vann, gjær, salt og halvparten den sammalte hveten i kjøkkenmaskinen
2. Bland sammen deigen og vent til den er eltet ferdig
3. Tilsett olivenolje og resten av den sammalte hveten
4. Elt deigen til den er fast
5. Ta deigen ut av bollen og del opp i 12 deler
6. La deigklumpene heve i 40 minutter
7. Varm ovnen til mellom 225-250 grader
8. Rull ut deigklumpene til pitabrød og sett de inn i ovnen
9. Stek pitabrødene i ca. 4-5 minutter


Kanelsnurr med marsipan og pære
Ca. 16 stk.
Kanelsnurr
Ingredienser:
Deig:
– 3 dl. melk
– 20 g. gjær
– ½ ts. salt
– 1 ss. sukker
– 1 egg
– 500 g. hvetemel
– 50 g. smør

Marsipan- og pærefyll:
– 1 stor pære
– 125-150 g. marsipan
– 100 g. sukker eller brunt sukker
– 150 g. smør
– 3-4 ss. kanel

Slik gjør du: 
1. Bland melk og gjær, og varm det i en gryte
2. Tilsett salt, egg og sukker. Rør inn melet litt av gangen
3. Tilsett smør og rør godt
4. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin og vent til deigen er eltet ferdig
5. Sett deigen i kjøleskapet i 24 timer
6. Ta ut deigen neste dag og la den stå i 1-2 timer
7. Kjevle ut deigen med en kjevle
8. Lag fyllet ved å piske sammen smør, sukker, brunt sukker og kanel
9. Riv pære og marsipan, og pisk det sammen med den andre blandingen
10. Fordel fyllet utover deigen og rull sammen deigens lengderetning
11. Skjær snurrene med en kniv
12. Sett snurrene i ovnen i 20 minutter på 180 grader varmluft


Hjemmelagde müsliboller
Ca. 12-14 stk.
müsliboller
Ingredienser:
– 5 dl. vann
– 15 g. gjær
– 1 egg
– 1 ss. sukker
– 1,5 dl. yoghurt (velg selv hvilken type)
– 4 dl. müsli
– 1 ts. kardemomme
– 2 dl. sammalt hvete
– 2 dl. durumhvete

Tilsett eventuelt tørket frukt, bær eller nøtter i bollene

Slik gjør du:
1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett yoghurt, egg, sukker, kardemomme og müsli
2. Tilsett nøtter, frukt eller bær dersom du ønsker det
3. Tilsett begge meltypene
4. Elt hele blandingen i en kjøkkenmaskin og vent til deigen er ferdig eltet
5. Sett blandingen til kjøling i en bolle i 24 timer
6. Lag mellom 12-14 boller avhengig av størrelsen
7. Legg bollene på en stekeplate og la de heve i 40 minutter
8. Sett bollene i ovnen på 225 grader i 20 minutter


Sjokoladekake
Ca. 8-10 kakestykker
Sjokoladekake
Ingredienser:
– 180 g. mel
– 100 g. brunt sukker
– 100 g. sukker
– 150 g. smør
– 2 store egg eller 3 små egg
– 1 ½ dl. melk
– 1 ts. vaniljesukker eller pulver
– 50 g. kakao
– 1 ts. bakepulver

Slik gjør du: 
1. Varm opp ovnen til 175 grader
2. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og vent til deigen er smidig og luftig
3. Ingrediensene kan også blandes i én etter én dersom du ønsker det
4. Finn en springform og smør den med smør eller olje – eller legg bakepapir i bunnen
5. Hell kakedeigen i formen
6. Stek deigen i ca. 40 minutter på 175 grader
7. Kaken skal være luftig og myk på innsiden når den er ferdig
8. Serveres lunken eller avkjølt


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Electrolux EKM4000

Testvinner hos den store finske TV-kanalen YLE

Electrolux EKM4000

 

På den finske TV-stasjonen YLE sin hjemmeside, kunne man høsten 2015 lese en test om en rekke kjøkkenmaskiner av god kvalitet. Her ble vinneren Electrolux EKM4000, som måtte dele førsteplass med Kenwood Classic Chef KM336 (sistnevnte modell selges ikke i Norge).

En av tingene som spesielt imponert i juryen med Electrolux EKM4000, var den vakre rødfargen og det spesielle designet, som er vurdert å være svært egnet til å stå fremme på kjøkkenet, selv når den ikke er i bruk.

Utseendet ble imidlertid fulgt opp med gode resultater i den praktiske testen i alle testede områder. Spesielt den stille driften imponerte juryen. De var også glad for det innebygde LED-lyset som lyser opp den rustfrie stålbollen, og gjør det enkelt å holde øye med innholdet.

Brukervennlig detaljer ved Electrolux EKM4000

Som noe helt unikt følger det med en ekstra blandebolle med Electrolux EKM4000, og dette fremheves også som et stort pluss, siden vi ikke hele tiden behøver å rengjøre bollen, hvis det er flere prosesser i gang.

Selve hastighetsvelgeren lyser også internt, slik at det er lett å se hvilke av de ti hastighetene som er valgt for den 1000 Watt kraftige motoren. Testpanelet var også begeistret over muligheten til å heve og senke vispen i forhold til bollens bunn.

Derfor anbefales Electrolux EKM4000:
 Gjennomarbeidet design
Stillegående drift
Kraftig motor med ti hastigheter
Inkluderer to rustfrie blandeboller av stål
Integrert LED-belysning både for bollen og hastighetsvelger
Alternativ for høydejustering av vispen


Kenwood Chef KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S

 

Kjøkkenmaskin med flere funksjoner

Kenwood Chef KVC3170S er en kjøkkenmaskin som er utstyrt med flere ulike funksjoner. Ved hjelp av tilbehøret er det nemlig mulig å bruke modellen til å blant annet mose, piske og røre ingredienser.

Ved kjøp av Kenwood Chef KVC3170S følger det med til sammen 20 tilbehørsdeler. Det vil si at man har mulighet til å lage mange forskjellige retter slik at man kan bruke maskinen enten man skal mikse brøddeig eller mose kjøtt til kjøttboller.

Maskinen er enkel å rengjøre da alle de avtakbare delene kan vaskes i oppvaskmaskin. Da slipper man å vaske delene for hånd under springen, men man må imidlertid være oppmerksom på at basen ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. Den må tørkes over med en fuktig klut etter bruk.

Brukervennlig maskin med hastighetskontroll

Kenwood Chef KVC3170S har et enkelt og industrielt design. Dette gjør også modellen brukervennlig da den ikke kommer med mange knapper å forholde seg til. Det finnes kun et par knapper på maskinen, og en av disse er en skruknapp man kan bruke til å regulere den trinnløse hastigheten.

Kjøkkenmaskinen er utstyrt med en trinnløs og variabel hastighetskontroll som også har en pulsfunksjon. Det gjør at man vil oppleve en jevnere overgang fra lav til høy hastighet. Det betyr ikke bare at man vil søle mindre, men også at det er enklere å blande sammen alle ingrediensene.

I tillegg til den trinnløse hastighetskontrollen kommer Kenwood Chef KVC3170S også med en sprutskjerm som gjør at man unngår unødvendig spruting fra bollen. Man har også mulighet til å justere på plasseringen av tilbehøret slik at det hverken plasseres for høyt eller lavt i forhold til oppgaven man skal utføre.

Modell med en motoreffekt på 1000 Watt og en blender

Ved kjøp av mikseren Kenwood Chef KVC3170S får man også en blender. Det vil si at man også kan lage supper, sauser og smoothies.

Kenwood Chef KVC3170S kommer med en motoreffekt på 1000 Watt, derfor er maskinen godt egnet til de fleste arbeidsoppgaver. Dette sørger blant annet for at man kan elte litt tyngre brøddeiger.

Kjøkkenmaskinen er utstyrt med en bolle som er laget i rustfritt stål og har en kapasitet på 4,6 liter. Dette gjør at man har mulighet til å lage forholdsvis store porsjoner på én gang dersom en trenger det.

Mål – Kenwood Chef KVC3170S:
Høyde: 30 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 7,3 kilo

Spesifikasjoner – Kenwood Chef KVC3170S: 
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Kenwood
Motoreffekt: 1000 Watt
Kapasitet: 4,6 liter
Hastighet: Variabel + pulsfunksjon
Blender: Ja

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef KVC3170S: 
Funksjonell kjøkkenmaskin med flere egenskaper
Med variabel og trinnløs hastighetskontroll
Bolle med en kapasitet på 4,6 liter
Kraftig motor på 1000 Watt
Massevis av medfølgende tilbehør


Electrolux EKM4300

Godt kjøp hos norske Tek.no

Electrolux EKM4300

 

.
Tek.no har utført en omfattende test av flere ulike kjøkkenmaskiner – inkludert Electrolux EKM4300. Ekspertene fra Tek.no har testet og anmeldt de ulike modellene ut ifra parametere som yteevne, brukervennlighet, pris, design og mer.

De kårer modellen til et godt kjøp da de er imponerte over dens robuste design og gode pris. Ekspertene mener også at det er en fordel at maskinen kommer med 2 arbeidsboller i forskjellige størrelser.

De er imidlertid mindre imponerte over maskinens kapasitet. De mener den er litt for liten for brukeren som vil lage store porsjoner av gangen.

Allsidig kjøkkenmaskin med kraftig motor

Electrolux EKM4300 er en kjøkkenmaskin som er laget i metall. Derfor er maskinen både holdbar og slitesterk, derfor kan den holde mange år dersom man sørger for å passe godt på den.

Med modellens kraftige motor på 1000 Watt får man en effektiv hjelpende hånd på kjøkkenet. Det betyr at motoren hjelper til slik at maskinen kan utføre tunge oppgaver – enten man skal piske, elte, mose, blande, røre eller noe annet.

Man har også mulighet til å justere på kjøkkenmaskinens ulike innstillinger slik at de passer til ens behov og antall personer man skal lage mat til.

Electrolux EKM4300 kommer med til sammen to boller med en kapasitet på henholdsvis 4,8 og 2,9 liter. Dette er ekspertene fra Tek.no svært imponerte over da de mener dette er en av modellens største fordeler. På den måten kan man selv velge om man vil lage en stor eller liten porsjon.

Ekspertene: Prisvennlig og stabil maskin med 10 hastigheter

Noe av det ekspertene fra Tek.no er mest imponerte over er prisen på selve maskinen. De mener nemlig at den kan kjøpes til en god pris sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Dette gjør at man kan investere i en budsjettvennlig kjøkkenmaskin dersom man ikke vil bruke masse penger på dette.

Ekspertene fra Tek.no mener også at Electrolux EKM4300 er en stabil kjøkkenmaskin da den ut utstyrt med store gummiføtter. Dette sikrer at maskinen står stabilt på kjøkkenbenken – også under bruk.

Videre kommer Electrolux EKM4300 med 10 hastighetsinnstillinger som gir brukeren mulighet til å justere hastigheten avhengig av ingrediensene man bruker.

Maskin med LED-belysning og medfølgende tilbehør

Med Electrolux EKM4300 får man en kjøkkenmaskin som er utstyrt med LED-lys. Dette lyser opp bollen under tilberedning slik at man lettere kan skaffe seg en oversikt over hva som foregår i bollen.

Ved kjøp av Electrolux EKM4300 følger det også med ulike typer tilbehør man kan bruke avhengig av arbeidsoppgaven. Det følger blant annet med en deigkrok, en visp, en rørekrok og et gjennomsiktig lokk med påfyllingsåpning.

Mål – Electrolux EKM4300:
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 37 centimeter
Dybde: 21 centimeter
Vekt: 9,27 kilo

Spesifikasjoner – Electrolux EKM4300:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Electrolux
Motoreffekt: 1000 Watt
Kapasitet: 4,8 og 2,9 liter
Hastighet: 10 hastigheter
Blender: Nei

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKM4300: 
LED-lys som lyser opp bollen
Prisvennlig modell
To forskjellige arbeidsboller
Store gummiføtter
Motoreffekt på 1000 Watt


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kjøkkenmaskiner er best i test?

Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium, Electrolux EKM4000, Varimixer Teddy W5A, Bosch MUM54A00, Kenwood Chef XL KVL4100S, KitchenAid 5K45SS Classic og Kenwood Chef KVC3170S

Hvordan er kjøkkenmaskinene blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Test av kjøkkenmaskiner – disse kildene har vi vurdert:

I gjennomgangen av de ulike kjøkkenmaskinene, har vi tatt utgangspunkt i anmeldelser fra forskjellige uavhengige kilder, som har utført uavhengige tester. Du kan se en liste over dem nedenfor. Det er også direkte linker til testen av kjøkkenmaskinene.

TV2.no
På nettsiden til TV2, var det i oktober 2015 en litt annen test, der det var testet om det lønner seg å kjøpe en litt dyrere modell, når du skal ha en ny kjøkkenmaskin. Konklusjonen var at den dyreste (Kenwood Major Titanium KMM060), også var best. Du kan lese artikkelen her.

Yle.fi
Yle.Fi er en finsk TV-stasjon sin hjemmeside, noe som forklarer det litt spesielle navnet. I oktober 2015 testet de fire kjøkkenmaskiner i mellomklassen. Det er gratis tilgang til artikkelen via denne linken på den svenske delen av nettstedet.

The Telegraph
Den britiske avisen The Telegraph leverer nyheter hver eneste dag om begivenheter i hele verden. I tillegg til dette tester og anmelder den berømte avisen også massevis av produkter. De har blant annet utført en test av 9 forskjellige kjøkkenmaskiner – dette inkluderer de 2 kjøkkenmaskinene Sage Bakery Boss og SMEG kjøkkenmaskin. Du kan lese anmeldelsene av de to modellene her.

Gastromand
Danske Gastromand.dk er Danmarks største online-samfunn om gastronomi og kokekar for menn. Hos Gastromand hersker en stor interesse og lidenskap for gastronomi, og deres misjon er å være Danmarks største og beste online-samfunn som handler om mat og drikke – av og for menn. En gang iblant foretar Gastromand.dk også tester, noe som var tilfellet da de testet blant annet kjøkkenmaskinen Ankarsrum AKM og Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium. Du kan lese anmeldelsene her og her.

Danske Gastromand.dk har også testet og anmeldt Bosch OptiMUM. Les hele anmeldelsen her.

Expressen.se
Expressen er en svensk avis som utgis hver kveld. Den har over en million lesere og dekker nyheter, sport, underholdning og livsstil. I kategorien livsstil har avisen gjennomført en test av åtte forskjellige kjøkkenmaskiner, hvor det var særlig fokus på ulike modellers kvalitet, kapasitet, betjening, brukervennlighet og sluttresultat. Du kan lese hele testen her.

Politiken
Politiken har i samarbeid med mattekniker Lone Lysdal fra Karolines kjøkken testet åtte forskjellige kjøkkenmaskiner. Kjøkkenmaskinene ble testet på deres evne til å elte både rugbrødsdeig og sandkakedeig, og for å få et så representativt resultat som mulig, så ble det brukt ferdigblandinger fra butikken. Du kan finne hele testen her.

Smartson
Smartson har gjennomført en test av åtte ulike kjøkkenmaskiner. Ulike modeller har blitt testet på deres drift og brukervennlighet, motoren på maskinen, kvalitet og design. Du kan lese hele testen her.

Wiseguide
Svenske Wiseguide har testet seks forskjellige kjøkkenmaskiner. Kapasitet, kvalitet, brukervennlighet og sluttresultat har blitt vurdert ved å elte hvetedeig og piske krem. Du kan lese hele testen fra 2016 her.

Good Housekeeping Institute 
Den britiske nettsiden Good Housekeeping Institute tester og vurderer massevis av ulike forbrukerprodukter og deler resultatene med leserne sine. De tester alt ifra blendere til støvsugere og kjøkkenmaskiner. De har blant annet testet og anmeldt de 3 modellene Bosch MUM48W1, Sage Bakery Boss og SMEG kjøkkenmaskin. Du kan lese anmeldelsene her, her og her.

Klikk.no 
Avisen Klikk.no skriver om alt som har med bolig, helse, mat, motor, mote og teknologi å gjøre. I tillegg tester de og anmelder forskjellige forbrukerprodukter – blant annet kjøkkenmaskiner. Klikk.no har testet og anmeldt kjøkkenmaskinen KitchenAid Artisan 125. Du kan lese anmeldelsen her.

Klikk.no har også testet Bosch OptiMUM PLS, som de har kåret til toppscorer i sin test. Les hele anmeldelsen her.

Søndagsavisen 
Den danske ukeavisen Søndagsavisen skriver om alt ifra nyheter til guider, undersøkelser, forbruk og anmeldelser. Her kommer Søndagsavisen med en test og anmeldelse av 7 ulike kjøkkenmaskiner – blant annet modellen KitchenAid Artisan 125. De har testet alt ifra lydnivå til effekt og kapasitet. Du kan lese anmeldelsen her.

Tek.no 
Teknologiavisen Tek.no er Norges største nettside når det kommer til forbrukerteknologi. Hos Tek.no finner du alt ifra nyheter til guider og anmeldelser om teknologi. De har blant annet testet kjøkkenmaskinen Kenwood KVL8300S Chef XL Titanium. Du kan lese anmeldelsen her.

Tek.no har utført en omfattende test av kjøkkenmaskiner. Her har de blant annet testet de to kjøkkenmaskinene Electrolux EKM600 og Electrolux EKM4300. Les hele testen ved å klikke på denne linken.

Trustedreviews.com 
Det britiske testmagasinet Trustedreviews.com er en av de største anmeldelsessidene i Storbritannia. Hver dag anmelder og tester de diverse forbrukerprodukter – dette kan være alt ifra vannkokere til brødristere og kjøkkenmaskiner. De har blant annet testet og anmeldt Sage Bakery Boss og SMEG kjøkkenmaskin. Du kan lese anmeldelsene her og her.

T3.com 
Det britiske teknologimagasinet T3.com leverer nyheter og artikler innenfor alt som har med teknologiverden å gjøre. I tillegg til å skrive nyheter og artikler skriver T3.com også anmeldelser av ulike produkter. De har blant annet testet Sage Bakery Boss og SMEG kjøkkenmaskin. Du kan lese begge anmeldelsene her.

Which.co.uk 
Englands største testmagasin Which.co.uk er kjent for å anmelde og teste produkter som hjelper forbrukerne med å velge riktige produkter til sine behov. Hver dag tester og anmelder de nye produkter og beskriver modellenes funksjoner, fordeler og ulemper. De tester alt ifra støvsugere til juicemaskiner og kjøkkenmaskiner. De har for eksempel testet og vurdert kjøkkenmaskinen Sage Bakery Boss. Du kan lese hele anmeldelsen her. Vær oppmerksom på at det krever abonnement hvis du vil lese hele anmeldelser hos Which.co.uk.


Andre relevante tester

Når man ser nærmere på kjøkkenmaskiner, er Kenwood ett av merkene med best ekspertomtaler. Derfor har vi utarbeidet en Kenwood kjøkkenmaskin test som har fokus på maskiner fra Kenwood. Her har vi samlet toppscorermodellene fra forskjellige tester.

Hvis du er på utkikk etter andre kjøkkenredskaper som gjør livet enklere, kan du med fordel lese vår stavmikser test. Her finner du en oversikt over de beste stavmikserne på markedet og kan se hvilke produkter som er de beste ifølge ekspertene, samt hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Les også vår airfryer testoversikt og vår kaffemaskin med kvern testoversikt.

Ny kniv? Les vår Japanske kniver og kokkekniv testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere