Kenwood kjøkkenmaskin test – Finn de beste Kenwood kjøkkenmaskinene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Best i Test 2021 – Denne artikkelen handler om tester av kjøkkenmaskiner fra merket Kenwood. Vi undersøker ekspertenes vurderinger i flere anerkjente tester, og gjennomgår kjøkkenmaskinene en for en, for å finne ut hva som gjør hver enkelt maskin til et bra kjøp.

I tillegg til kjøkkenmaskinene fra Kenwood har vi også inkludert noen andre testvinnende kjøkkenmaskiner fra andre merker, for å vise hvilke alternativer til Kenwood som er verdt å vurdere.

Vi har, blant annet sett nærmere på tester fra det danske forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, samt tester fra internasjonale aviser som Independent, Daily Mail, Telegraph og danske Søndagsavisen. I tillegg ser vi også på tester fra andre sider samt brukeranmeldelser.

Denne Kenwood kjøkkenmaskin testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Kenwood kjøkkenmaskinene, samt et par fra andre merker
🔸 Guide til hvilke kjøkkenredskaper du bør ha
🔸 Oppskrifter hvor kjøkkenmaskinen er flittig i bruk
🔸 Informasjon om Kenwood
🔸 Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Kenwood Chef XL KVL4100S

✅ Testvinner hos det danske Forbrukerrådet Tænk
✅ 84 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Kenwood Chef XL KVL4100S

.
Kenwood Chef XL KVL4100S er blitt testet og anmeldt av det danske Forbrukerrådet Tænk og det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk. Begge ekspertene er fornøyde med denne kjøkkenmaskinen som de henholdsvis har kåret til testvinner og gitt 84 av 100 poeng.

Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med maskinens kapasitet og allsidighet.

Ekspertene nevner imidlertid at Kenwood Chef XL KVL4100S ikke er like god til å lage pannekakedeig og majones sammenlignet med andre modeller.

Romslig kjøkkenmaskin

Med Kenwood Chef XL KVL4100S får man en romslig kjøkkenmaskin med en kapasitet på 6,7 liter. Derfor har man mulighet til å tilberede store porsjoner av gangen. Når man tilbereder maten i bollen så vil man ikke oppleve at innholdet spruter utover kjøkkenbenken takket være sprutskjermen.

Bruken av Kenwood Chef XL KVL4100S er enkel da modellen betjenes ved hjelp av en stor skruknapp. Med skruknappen kan man justere hastigheten slik at man kan bruke den hastigheten som passer best til de ingrediensene man skal bruke.

Utmerket kjøkkenmaskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene er Kenwood Chef XL KVL4100S en «utmerket kjøkkenmaskin» som kan brukes til mange ulike formål på et kjøkken.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk skriver for eksempel at denne kjøkkenmaskinen utfører de fleste «oppgavene til perfeksjon» uansett hva man skal lage.

Ekspertene fremhever i tillegg at den er «enkel i bruk» og «enkel å komme i gang med» slik at man ikke trenger å bruke mye på dette. De trekker imidlertid også frem at Kenwood Chef XL KVL4100S ikke bråker mye under bruk, noe som alltid er en fordel.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med Kenwood Chef XL KVL4100S så nevner de også at modellen er forholdsvis dyr.

Allsidig kjøkkenmaskin

Kenwood Chef XL KVL4100S er en allsidig kjøkkenmaskin som kan brukes til både de myke og de mer krevende ingrediensene takket være motoren på 1200 Watt. Dermed er det mulighet til å benytte seg av maskinen hvis man for eksempel vil lage en litt tyngre deig til brød.

Dersom man velger å investere i denne kjøkkenmaskinen så følger det både med en K-spade, en deigkrok og en visp. Dette gjør at man kan bruke modellen til alt ifra å piske til å mose, mikse, elte, røre og blande. Hvis man har behov for mer tilbehør så kan man kjøpe dette utenom.

Sist, men ikke minst er Kenwood Chef XL KVL4100S utstyrt med en trinnløs elektronisk hastighetskontroll. På den måten har man full kontroll over hastigheten under tilberedningen.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef XL KVL4100S:
🔴 Høyde: 34,5 centimeter
🔴 Bredde: 38,5 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vekt: 7,658 kilo
🔴 Watt: 1200
🔴 Kapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Trinnløs hastighetskontroll
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S: 
Kraftig motor
Tilbehør følger med
Trinnløs hastighetskontroll
Kapasitet på 6,7 liter
Sprutskjerm


Kenwood Chef XL Elite KVL6100S

✅ God anmeldelse hos den britiske bloggen Realmumreview.com

Kenwood Chef XL Elite KVL6100S

.
Kenwood Chef XL Elite KVL6100S er blitt testet og anmeldt av den britiske bloggen Realmumreview.com som gir kjøkkenmaskinen en god anmeldelse. Dette har ekspertene gjort fordi de er fornøyde med modellens flotte design og allsidighet. De er imidlertid litt mindre imponerte over at Kenwood Chef XL Elite KVL6100S er forholdsvis stor i størrelse.

Flott og kraftig kjøkkenmaskin ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Realmumreview.com er Kenwood Chef XL Elite KVL6100S «en estetisk og tiltalende kjøkkenmaskin» med et «meget flott design». Ekspertene mener at denne modellen vil ta seg godt ut på enhver kjøkkenbenk.

Realmumreview.com fremhever i tillegg at Kenwood Chef XL Elite KVL6100S både er «effektiv og kraftig» slik at det er svært enkelt og raskt å både blande ingredienser og tilberede matretter. Man har også mulighet til å kjøpe ekstra deler til maskinen, noe som er en stor fordel.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med Kenwood Chef XL Elite KVL6100S så nevner de imidlertid at den tar litt stor plass. Dette er ikke helt optimalt dersom man har et lite kjøkken.

God hjelper på kjøkkenet  

Med Kenwood Chef XL Elite KVL6100S får man en hjelpende hånd på kjøkkenet som kan klare et vell av ulike oppgaver. I og med at maskinen kommer med både en K-spade, en turbovisp og en deigkrok så har man alt det tilbehøret man trenger for å kunne bake og tilberede ulike matretter.

I tillegg kommer Kenwood Chef XL Elite KVL6100S med en kraftig motor med en effekt på 1400 Watt og en elektronisk hastighetskontroll. Med den elektroniske hastighetskontrollen kan man justere hastigheten etter behov i forhold til hvilke ingredienser man bruker.

Romslig kjøkkenmaskin i rustfritt stål

Kenwood Chef XL Elite KVL6100S er en romslig kjøkkenmaskin som kommer med en bolle på 6,7 liter. Bollen er laget i rustfritt stål og gir brukeren mulighet til å lage store porsjoner på én gang.

Når man skal bruke kjøkkenmaskinen så bør man være sikker på at ikke hele kjøkkenbenken dekkes av mat som sprutes ut av bollen. Kenwood Chef XL Elite KVL6100S har nemlig en sprutskjerm som forhindrer at innholdet i bollen spurtes utover hele kjøkkenet.

Sist, man ikke minst kan man justere både vispen og blandestangen dersom innholdet står for høyt eller for lavt i maskinen. Man kan bare fjerne redskapet med en skiftenøkkel, og deretter er det mulig å justere på skaftet.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL Elite KVL6100S:
🔴 Høyde: 35 centimeter
🔴 Bredde: 30 centimeter
🔴 Dybde: 43 centimeter
🔴 Vekt: 8,9 kilo
🔴 Watt: 1400
🔴 Kapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Elektronisk hastighetskontroll
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL Elite KVL6100S:
Sprutskjerm
Bolle på 6,7 liter
Kraftig motor
Elektronisk hastighetskontroll
Mye tilbehør

Se en videopresentasjon av Kenwood Cooking Chef her:


Kenwood KMX750

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
Kåret til «Best Buy» hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk
85 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute

Kenwood KMX750

.
Modellen Kenwood KMX750 er blitt testet av 3 forskjellige ekspertkilder. Dette inkluderer det danske forbrukerrådet Tænk, det britiske testmagasinet Which.co.uk og britiske Good Housekeeping Institute.

Alle de 3 ekspertkildene er veldig imponerte over denne modellen fra Kenwood. Det betyr at ekspertene gir den veldig gode karakterer og omtaler.

Stilig og kraftig maskin

Kenwood KMX750 hører til blant de kjøkkenmaskinene som er veldig kraftige og samtidig vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken. Denne modellen kommer i ulike farger som for eksempel sort, hvit og rød, og den har et strømlinjeformet og glatt design uten elementer som bryter med designet.

Med Kenwood KMX750 er det også snakk om en kraftig kjøkkenmaskin med mange krefter, for modellen kommer med en effekt på 1000 watt, noe som er en god del. Det betyr at modellen vil være i stand til å elte selv tunge brøddeiger.

Dette er også en romslig modell, for bollen som følger med er laget i rustfritt stål og har en kapasitet på 5 liter.

Til mange oppgaver

Denne maskinen kommer med forskjellige redskaper man kan bruke til å utføre ulike oppgaver. Her er det snakk om en visp, en K-spade og en deigkrok. Vispen kan brukes til for eksempel å piske krem eller eggehviter, K-spaden til å blande og mikse, og deigkroken til å elte tyngre brøddeiger.

Modellen er utstyrt med en trinnløs hastighetskontroll med 6 nivåer hvor man kan øke hastigheten jevnt, slik at man ikke spruter og søler. Kenwood KMX750 er også laget for å være en veldig trygg kjøkkenmaskin – derfor stopper modellen automatisk dersom hodet løftes.

En av de beste modellene på markedet, ifølge ekspertene

Det britiske testmagasinet Which.co.uk kaller Kenwood KMX750 for en av de beste modellene som finnes, og mener først og fremst at modellens retro-stil er utrolig flott.

Også yteevnen får mye ros, for ifølge Which.co.uk er modellen god til alle oppgavene den skal utføre – og den bråker heller ikke mye under bruk. Which.co.uk er så imponerte over modellen at de mener Kenwood KMX750 ikke har noen vesentlige feil.

Også britiske Good Housekeeping Institute er imponerte over maskinen. De kommenterer blant annet at modellen klarer alle oppgavene som forventes av den veldig godt, og de mener også at modellen er både flott, kraftig og stabil.

Good Housekeeping Institute fremhever at Kenwood KMX750 er en veldig brukervennlig kjøkkenmaskin, for det er lett å bytte mellom redskapene. De britiske ekspertene synes imidlertid også at prisen ligger mot den dyre enden av skalaen. Modellen er best til å lage litt større porsjoner – den sliter for eksempel med å piske ett enkelt egg.

Nøkkelopplysninger – Kenwood KMX750:
🔴 Høyde: 35,5 centimeter
🔴 Bredde: 24 centimeter
🔴 Dybde: 38,5 centimeter
🔴 Vekt: 9,1 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapasitet: 5 liter
🔴 Antall hastigheter: 6
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood KMX750:
Flott og stilig modell
Kraftig modell på 1000 watt
God bollekapasitet på 5 liter
Kan både piske, elte, blande og mikse
Høyt sikkerhetsnivå 

Se en videopresentasjon av Kenwood kMix her:


Kenwood Chef KVC3170S

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Kenwood Chef KVC3170S

.
Modellen Kenwood Chef KVC3170S er blitt testet av det danske forbrukerrådet Tænk i en test av flere ulike kjøkkenmaskiner. Sammen med de andre modellene i testen er Kenwood Chef blant annet blitt testet på parametere som design, brukervennlighet, allsidighet og yteevne.

Den klarer seg veldig godt på de testede parameterne, og dette belønnes med en flott plassering som toppscorer hos de danske ekspertene.

Klassisk Kenwood-modell

Kenwood Chef KVC3170S kommer i det tradisjonelle og litt industrielle Kenwood-designet. Modellen er ikke like prangende som mange andre modeller, men den er solid og noe firkantet.

Designet er også laget til å gjøre modellen så brukervennlig som mulig da det kun er et par detaljer som bryter med designet – en av disse er skruknappen på siden hvor man trinnløst kan justere hastigheten ut ifra hva slags oppgave man skal utføre. Den trinnløse hastighetskontrollen gjør at man får en jevnere overgang fra én hastighet til den neste, i tillegg til at man vil oppleve mindre sprut og søl.

Kraftig motor

Denne kjøkkenmaskinen fra Kenwood er utstyrt med en del hestekrefter da motoren har en effekt på 1000 watt. Det er ganske mye, og sammen med de spesialdesignede redskapene gjør det at man vil kunne utføre veldig mange oppgaver med modellen.

Det følger med redskaper til å piske, elte, blande og mikse, og modellens krefter gjør at man lett vil kunne elte tunge deiger, men den vil også kunne blande ingredienser så godt at det hverken blir klumper eller ujevnheter.

Det følger også med en bolle i rustfritt stål med en kapasitet på 4,7 liter. Det er relativt mye, og en av Kenwood Chef KVC3170S sine største spesialiteter er at den kan håndtere store porsjoner av gangen.

Modell som kan justeres

Denne modellen er designet til å kunne levere et godt resultat hver gang – uten mye søl på kjøkkenet. Derfor følger det også med en sprutskjerm som fungerer som et skjold mot eventuell sprut fra bollen.

Med en kjøkkenmaskin kan man av og til oppleve at både vispen og deigkroken er for høy eller for lav i forhold til ingrediensene, slik at man ikke får med seg alt i piskingen eller eltingen. Dette er det tatt hensyn til med Kenwood Chef KVC3170S, for her følger det nemlig med en nøkkel til modellen som gjør at man kan endre på plasseringen av redskapene.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef KVC3170S:
🔴 Høyde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28 centimeter
🔴 Vekt: 7,3 kilo
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapasitet: 4,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Trinnløs
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef KVC3170S:
Klassisk Kenwood-design
Trinnløs hastighetsjustering
God styrke på 1000 watt
Flere redskaper følger med
Mulighet for å justere høyden på redskapene 

Se en videopresentasjon av Kenwood Chef her:


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
Kåret til «Best Buy» hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

.
Modellen Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk, som har inkludert modellen i en stor test av flere forskjellige kjøkkenmaskiner – samt det store britiske testmagasinet Which.co.uk, som har foretatt en test av kun denne ene modellen.

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt vurdert ut ifra parametere som prestasjoner innenfor ulike tilberedningsområder, brukervennlighet, rengjøring og design – og ettersom modellen generelt sett begeistrer ekspertene vil den motta gode anmeldelser hos både danske Tænk og britiske Which.co.uk.

Kraftig motor på 1500 watt

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er laget for å kunne hjelpe til med mange ulike kjøkkenoppgaver – i tillegg til at den skal kunne håndtere store porsjoner av gangen. Denne modellen kommer nemlig med en bolle med en kapasitet på 4,6 liter – noe som er en god del.

I tillegg til dette er modellen laget for å kunne håndtere alle slags oppgaver da den er utstyrt med en kraftig og sterk motor på hele 1500 watt. Det betyr at modellen ikke vil få problemer med hverken tunge brøddeiger, eller med å piske for eksempel krem ved høy hastighet.

Modell med mye tilbehør

Kenwood Chef Titanium KVC7300S kommer med flere typer tilbehør som passer til forskjellige oppgaver og gjør modellen svært allsidig. Her er det snakk om en visp til for eksempel pisking av krem og eggehviter, en deigkrok til elting av brøddeig, og en K-spade til å blande og mikse sammen ingredienser som for eksempel lette og luftige kakedeiger.

I tillegg til dette kommer modellen også med en kremvisp og en eltekrok som øker hastigheten enda mer. Den er også laget for å være brukervennlig og enkel i bruk – derfor er det lett å betjene modellen på siden av maskinen ved hjelp av den enkle skruknappen. Her kan man også kontrollere hastigheten.

En smart detalj ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S er at den er utstyrt med en LED-belysning som gir brukeren bedre oversikt.

God, men dyr modell ifølge ekspertene

Det britiske testmagasinet Which.co.uk har testet Kenwood Chef Titanium KVC7300S og er generelt sett ganske imponerte over modellen som de utnevner til «Best Buy». Ekspertene forklarer at denne flotte utmerkelsen gis fordi modellen er veldig god til å utføre alle oppgavene som forventes av den. Det betyr at den er god til både å elte, blande og piske ingredienser.

I tillegg til dette får maskinen mye skryt for den gode brukervennligheten da den er enkel i bruk – og som en ekstra bonus er heller ikke lydnivået spesielt høyt.

Which.co.uk fremhever at det er en stor fordel at maskinens løse deler tåler å vaskes i oppvaskmaskin, og forklarer at modellen ikke har noen vesentlige feil i deres øyne.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
🔴 Høyde: 30,5 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 9,2 kilo
🔴 Watt: 1500
🔴 Kapasitet: 4,6 liter
🔴 Antall hastigheter: 2
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med
🔴 Kremvisp følger med
🔴 Eltekrok følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Kraftig modell på 1500 watt
Bolle på 4,6 liter
5 redskaper følger med
Enkel betjening via en skruknapp
Smart LED-belysning


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinner hos vg.no

 Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

.
«Verdens Gang» –bedre kjent som «VG” er Norges nest største avis og utgis daglig. Nettutgaven vg.no er Norges mest leste nyhetsside med 1,9 millioner daglige lesere. Avisen har også mat- og forbrukerartikler og har testet ni kjøkkenmaskiner på ulike parametere. Det har primært vært fokus på elting av deigen og pisking av krem. Etter testens utførelse ble Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S testvinneren, og slår dermed de åtte konkurrentene.

God til tunge deiger

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en stor maskin, som med sin store kraft fungerer bra til elting av brøddeig. Gjærdeiger kan være tunge, men en tung masse gir ikke Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S problemer. Deigkapasiteten er på 2,56 kg, noe som gir mulighet til å elte mye deig samtidig. Mindre deig gir vanligvis bedre og mer effektiv elting, siden maskinen lettere kan bearbeide all deigen, men med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S går ikke motoren saktere eller blir mindre effektiv, selv med for mye deig i bollen.

Store muskelstyrke

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en svært kraftig kjøkkenmaskin med masse muskler. Denne styrken gir en veldig sterk motor, og siden modellen har en vekt på 10,4 kg, er den kraftig på alle måter. Det er også på grunn av denne styrken, at modellen kan håndtere selv tunge deiger. Deigkroken er spesielt designet for å håndtere slike oppgaver, og det gjør også eltingen lettere.

Noen ser det som et minus, at en kjøkkenmaskin er stor, men ekspertene vurderer her, at den store styrken og vekten faktisk gir et bedre resultat hos Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som føles veldig solid og robust. Maskinen står mer fast på kjøkkenbordet, og du kan også snu ryggen til den, selv om den beveger seg litt mens den arbeider. Huskeregel: jo tyngre massen er, dess mer bevegelse.

Praktisk maskin

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S gir svært mye styrke for pengene og er også i den dyrere enden av prisskalaen for kjøkkenmaskiner. Modellen er utstyrt med-LED lys og den smarte splash-guard-funksjonen, er en slags beskyttelse mot sprut. Det er lett å rengjøre, og både fin- og grovmotoriske ferdigheter fungerer bra. Det følger med en bolle og visp, deigkrok, ballongvisp og blandevisp.

Utvalgte fordeler med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Bra til tunge brøddeiger.
Eltingsprosessen ødelegges ikke, selv om det er for mye deig.
Sterk motor.
Solid og robust modell.
 Med splash guard-funksjon som beskytter mot sprut.


Kenwood KVL8320s

Testvinner hos teknologimagasinet Tek.no

Kenwood KVL8320s

.
Teknologimagasinet Tek.no har utført en test av 9 forskjellige kjøkkenmaskiner fra ulike merker for å finne frem til de beste.

Modellen Kenwood KVL8300 er inkludert i denne testen og har blitt utsatt for ulike utfordringer som den takler veldig godt. Etter endt test konkluderer ekspertene med å kåre Kenwood KVL8300 til testvinner.

Legg merke til at vi i denne artikkelen har inkludert modellen Kenwood KVL8320s og ikke Kenwood KVL8300 – som er modellens forgjenger. Kenwood KVL8320s er nemlig en videreutvikling av den tidligere modellen og er derfor mer tidsriktig.

Klassisk Kenwood kjøkkenmaskin

Kenwood KVL8320s vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en av de klassiske kjøkkenmaskinene fra Kenwood med det stålgrå og litt industrielle designet, men som ikke har lyst til å betale i dyre dommer for merkets mest avanserte modeller. Kenwood KVL8320s har nemlig en mer overkommelig pris.

1700 watt 

Kenwood KVL8320s koster kanskje mindre, men styrkemessig er den på linje med de kraftigste maskinene. Kenwood KVL8320s kommer med en motor på 1700 watt og er veldig allsidig i bruk. Det følger med mye forskjellig utstyr til modellen slik at man kan piske, mose, elte og røre. Det følger også med en blender – så med denne modellen har man en alt-i-en-maskin. Kenwood KVL8320s har også en stor bolle på 6,7 liter. Man regulerer og justerer hastigheten på en trinnløs skala som gjør overgangene lettere.

Robust modell 

Ekspertene fra Tek.no skriver at det her er snakk om en veldig kraftig kjøkkenmaskin som er veldig robust og holdbar. De er imidlertid ikke like imponerte over designet og mener det er kjedelig – de synes modellen ligner litt på en sementblokk. Bortsett fra dette er det her snakk om en kjøkkenmaskin av absolutt toppkvalitet som er god til alle slags oppgaver.

Ekspertene fra Tek.no har blant annet testet modellens evne til å elte. De skriver at hastigheten er jevn og at deigen blir godt eltet uansett hvor tung deig man har i bollen. I tillegg kommenterer ekspertene at de liker ett aspekt ved designet, og det er LED-lyset som er montert inne i bollen.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KVL8320s:
Tradisjonell kjøkkenmaskin fra Kenwood
Kraftig motor på 1700 watt
Utstyr til å elte, mose, piske og blende følger med
God pris for en modell fra Kenwood
Trinnløs hastighetsjustering 


Andre testvinnere

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere kjøkkenmaskiner fra Kenwood, som har mottatt toppkarakter av eksperter gjennom ulike tester.

I tillegg til disse toppscorerne fra Kenwood, er det også mange andre gode kjøkkenmaskiner på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi også gå igjennom andre, som har fått ros av ekspertene.


KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin

Anbefalt av den engelske avisen telegraph.co.uk
Anbefalt hos Good Housekeeping Institute
✅ 4,4 av 5 stjerner hos trustedreviews.com

KitchenAid Artisan

.
Den engelske avisen Telegraph og engelske Good Housekeeping Institute har begge testet flere kjøkkenmaskiner, for å se om den tradisjonsrike kjøkkenmaskinen KitchenAid fortsatt kan bli sittende på tronen over kjøkkenmaskiner Konklusjonen er at det kan den. Vurderinger fra ekspertsiden trustedreviews.com liker modellen og gir den 4,4 av 5 stjerner.

Et must hos bakeren

KitchenAid har vært uunnværlig når det er snakk om kjøkkenmaskiner. Verken for profesjonelle eller amatører. Navnet stammer helt tilbake til 1918, hvor guvernørenes koner prøvde maskinene. En av kvinnene sa rett ut, at dette var den beste kjøkkenhjelperen (oversatt = kitchen aid), hun hadde opplevd, og dermed oppsto navnet.

Eksperter roser kjøkkenmaskinen fra KitchenAid over hele linja, og den er god til alle bakeoppgaver, alt fra tunge blandinger som brøddeig og puddinger til knasende sprø kaker og myke kaker. Som et pluss, kan maskinen enkelt arbeide med en liten mengde, som ellers kan være vanskelig å få rørt ordentlig sammen.

Gode hastigheter

Kjøkkenmaskinen KitchenAid er laget for å håndtere mange typer kaker, og den har mange detaljer og god brukervennlighet. For lettere å oppnå hastigheten du trenger til ulike oppgaver, er det hele ti hastighetsintervaller å velge mellom, med myk startfunksjon for å unngå søl og sprut. KitchenAid er også utstyrt med sklisikre føtter, som betyr at maskinen står så fast som mulig, noe som er veldig nyttig ved høye hastigheter eller når det eltes tyngre masser. Her kan selv gode kjøkkenmaskiner ha vanskeligheter med å stå stille.

Stilig design

Du kan ikke si KitchenAid uten å tenke på design og utforming. Stilen er strømlinjeformet og spektakulær, ser flott ut på alle kjøkkenbenker, og bråker ikke så mye. Den kan kjøpes i den ikoniske røde fargen, men også i hele 27 andre farger, som raskt minner om en amerikansk kafe fra 1950-tallet. Kvaliteten på maskinen er veldig bra og den har lang levetid, men kjøkkenmaskiner fra KitchenAid er ikke billige. Tidligere ble kjøkkenmaskinen KitchenAid Artisan brukt i det berømte engelske bakeprogrammet The Great British Bake Off.

Utvalgte fordeler med KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin:
Veldig god kvalitet.
God til alle bakeoppgaver.
Fungerer godt også med små porsjoner.
10 hastighetsintervaller.
 Unikt design.


Bosch M5

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

bosch mum54a00

.
De svenske ekspertene fra forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har foretatt en stor test av forskjellige kjøkkenmaskiner for å finne frem til de beste modellene, og Bosch M5 er inkludert i denne testen. Modellene har blitt testet på parametere som yteevner, brukervennlighet og funksjonalitet – og Bosch M5 klarer seg så godt at den utnevnes til toppscorer.

Legg merke til at det er Bosch M5 52 som har blitt testet av Råd & Rön. Denne artikkelen handler om modellen Bosch M5 54 som er en ny og forbedret versjon av Bosch M5 52.

Unikt design 

Det første man legger merke til ved Bosch M5 er det interessante designet som er både unikt og annerledes. Modellen er nærmest formet som en arm som holder rundt seg selv med myke kanter uten avbrytelser i designet.

Designet er veldig strømlinjeformet, og selv med bollen ser det ut som modellen går i ett med formen. Bosch M5 er lansert i Bosch sin Styline-serie hvor det er satt fokus på både design og funksjonalitet.

Deigkrok og visp er inkludert

Bosch M5 har en nokså kraftig motor på 900 watt – som imidlertid ikke er i nærheten av å være blant de kraftigste på markedet. Til gjengjeld kommer Bosch M5 med spesialdesignede redskap i form av en deigkrok samt en fin og grov visp.

Alle redskapene når ut i kantene av bollen og overser ikke deler av massen som skal tilberedes. Disse redskapene er laget i overensstemmelse med profesjonelle konditorprinsipper – derfor har vispene et silikonbelegg. Ballongvispen har en justerbar høyde og er laget av rustfritt materiale.

Hvis man vil at Bosch M5 skal kunne utføre andre oppgaver er det også mulig å kjøpe mer tilbehør.

Oppskrifter følger med 

Bosch M5 vil være et godt valg spesielt hvis man er nybegynner. Derfor følger det også med en DVD med oppskrifter slik man raskere kan komme i gang med å bruke kjøkkenmaskinen sin.

Bosch M5 har en justerbar hastighet slik at man kan velge mellom 7 forskjellige trinn. For ikke å sprute har den en myk oppstart og et medfølgende beskyttelseslokk slik at ingrediensene holder seg i bollen uansett hastighet. Bosch M5 har en medfølgende bolle som kan romme 3,9 liter.

Utvalgte fordeler ved Bosch M5: 
Spesielt og enkelt design
Motor på 900 watt
3 redskap følger med: 2 visper og 1 deigkrok
7 hastighetstrinn
Beskyttelseslokk følger med


Bosch MUM54A00

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch MUM54A00 

.
Modellen Bosch MUM54A00 er blitt inkludert i en større test av kjøkkenmaskiner som er utført av det danske forbrukerrådet Tænk. Bosch MUM54A00 er – sammen med de andre modellene i testen – blitt testet og vurdert på spesifikke områder før det er blitt gitt en samlet poengsum.

Modellen klarer seg veldig godt i testen, og det danske forbrukerrådet Tænk belønner dette med å kåre modellen til testvinner.

Kraftig modell til en god pris

Bosch MUM54A00 hører til blant de mer prisvennlige kjøkkenmaskinene på markedet da modellene fra Kenwood ofte er svært dyre.

Derfor vil denne modellen fra Bosch være et godt valg for den forbrukeren som vil ha et litt billigere alternativ – eller for den forbrukeren som skal kjøpe sin første kjøkkenmaskin.

Bosch MUM54A00 kommer med en kraftig motor som nesten er like kraftig som på de dyrere modellene, for her er det nemlig snakk om 900 watt. Dette gjør at modellen er i stand til å håndtere både lette og tunge konsistenser. Denne modellen er også utstyrt med en bolle med en middels stor kapasitet på 3,9 liter – som er litt mindre enn på de fleste kjøkkenmaskinene fra Kenwood.

Med deigkrok og 2 visper

Bosch MUM54A00 kommer i et enkelt og kanskje et litt futuristisk design i kontrastfarger. Modellen er laget i et rent design med avrundede kanter. For å kunne utføre mange ulike oppgaver kommer modellen med 2 forskjellige visper samt en deigkrok. Da vil man kunne bruke modellen til å både elte, mikse og piske. Det følger med én grov visp og én fin visp.

Denne modellen har fokus på brukervennlighet og er utstyrt med en multifunksjonell arm hvor man kan bytte mellom redskapene med ett enkelt trykk. Den er også utstyrt med 7 ulike hastigheter som gjør at man lett kan finne et nivå som passer til de ulike oppgavene.

Planetarisk bevegelse

Bosch MUM54A00 opererer via en såkalt planetarisk bevegelse. Dette går ut på at bollen står stille under arbeidet mens redskapene beveger seg i baner. Redskapene beveger seg nemlig i ulike retninger og rundt sin egen akse – noe som gir et jevnt og klumpfritt resultat.

Denne kjøkkenmaskinen har også sikkerhetsnivå da den har kraftige gummiføtter som sikrer god stabilitet. I tillegg til dette kan modellen kun starte dersom redskapet er plassert riktig.

Nøkkelopplysninger – Bosch MUM54A00:
🔴 Høyde: 28,2 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Dybde: 27,1 centimeter
🔴 Vekt: 5,2 kilo
🔴 Watt: 900
🔴 Kapasitet: 3,9 liter
🔴 Antall hastigheter: 7
🔴 2 visper følger med
🔴 Deigkrok følger med 

Utvalgte fordeler ved Bosch MUM54A00:
God styrke på 900 watt
3 redskaper følger med
7 hastigheter
Arbeider med planetariske bevegelser
Høy sikkerhet 


KitchenAid 5K45SS Classic

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
86 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

.
Modellen KitchenAid 5K45SS Classic er blitt testet av 2 ulike ekspertkilder. Her er det snakk om det danske forbrukerrådet Tænk som har testet KitchenAid 5K45SS Classic i en test av flere forskjellige kjøkkenmaskiner, pluss britiske Good Housekeeping Institute som har foretatt en test av kun denne ene modellen.

Begge testkildene er imponerte over denne maskinen, noe som belønnes med gode karakterer.

Flott vintage-kjøkkenmaskin

Modellen KitchenAid 5K45SS Classic kommer i et flott og retro design som KitchenAid er kjent for. Den ser litt ut som en oppgradert versjon av en amerikansk kjøkkenmaskin fra 1950-tallet. Designet er strømlinjeformet og glatt – noe som er en fordel dersom man liker vintage-stilen.

Denne maskinen er utstyrt med et unikt bevegelsessystem da modellen har planetariske bevegelser – det betyr at bollen står stille under arbeidet mens redskapene beveger seg i forskjellige retninger.

Det gjør også at det ikke er et like stort behov for å ha mange watt for å kunne utføre tyngre oppgaver. KitchenAid 5K45SS Classic kommer «kun» med 275 watt, noe som er mye mindre enn på Kenwood-modellene.

10 hastigheter

KitchenAid 5K45SS Classic er utstyrt med forskjellige redskaper slik at modellen får større allsidighet. Her er det snakk om en deigkrok, en vanlig visp og en flat visp. Det vil gjøre modellen i stand til å både elte, mikse, blande og piske – i tillegg til at man kan kjøpe ekstra redskaper til modellen dersom man vil ha flere bruksområder.

KitchenAid 5K45SS Classic er utstyrt med ytterligere 10 ulike hastigheter som hver passer til forskjellige typer oppgaver.

Flott og velfungerende modell, ifølge ekspertene

Good Housekeeping Institute gir KitchenAid 5K45SS Classic 86 poeng av 100 mulige, og er dermed veldig imponerte over modellen. De forklarer at KitchenAid 5K45SS Classic er en veldig flott modell som virkelig vil pynte opp kjøkkenbenken, og den er også meget velfungerende i bruk.

Modellen utførte alle de forventede oppgavene veldig godt. Den utmerket seg spesielt når det kom til elting og blanding av ingrediensene.

Det er imidlertid forbedringer å hente når det kommer til å piske eggehviter, for her sliter modellen med å nå bunnen av bollen. Den får imidlertid skryt for å være svært brukervennlig.

Nøkkelopplysninger – KitchenAid 5K45SS Classic:
🔴 Høyde: 35,3 centimeter
🔴 Bredde: 35,8 centimeter
🔴 Dybde: 22,1 centimeter
🔴 Vekt: 10,5 kilo
🔴 Watt: 275
🔴 Kapasitet: 4,3 liter
🔴 Antall hastigheter: 10
🔴 2 visper følger med
🔴 Deigkrok følger med

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5K45SS Classic:
Veldig flott kjøkkenmaskin i retro-design
Planetariske bevegelser
3 redskaper følger med
Mulig å kjøpe tilleggsutstyr
10 hastigheter


Dette bør du være oppmerksom på når du kjøper ny kjøkkenmaskin

Det finnes veldig mange forskjellige typer kjøkkenmaskiner på markedet som spenner helt fra de enkleste til de veldig avanserte. Derfor er det en god idé å vite hva man har behov for før man kjøper en ny modell.

Teknologimagasinet Tek.no guider her til hva man bør være oppmerksom på:

Funksjoner

Tek.no skriver at det er veldig stor variasjon blant modellene når det kommer til funksjoner, og at de enkle modellene stort sett bare kan elte deig eller piske. Ofte vil det følge med en deigkrok og en visp – en slik modell vil holde dersom man bare skal elte brøddeig eller piske fløte til kakao.

De mest avanserte modellene kommer med veldig mye forskjellig tilbehør som gjør de i stand til å piske, elte, mose, hakke, snitte, blende med mer. Derfor vil man kunne bruke denne typen kjøkkenmaskin til mange flere formål slik at man ikke bare kan bruke den til desserter, men også som en aktiv del av middagen.

Hvis man vurderer å skaffe seg en kjøkkenmaskin med mange funksjoner bør man også vurdere om man virkelig har bruk for alle de ekstra funksjonene. Modeller med mange funksjoner koster også ekstra i forhold til en enklere modell.

Man bør også se på aspekter som brukervennlighet og rengjøring – for hvis en modell kommer med mye ekstra tilbehør vil det også bli mer oppvask. Undersøk om delene kan gå i oppvaskmaskinen og hvor enkle de er å rengjøre.

Sjekk også modellens betjeningspanel. Er det for mange eller for få knapper, og virker det som modellen er enkel i bruk?


Ulike redskaper for ulike behov på kjøkkenet

I denne artikkelen har vi undersøkt ulike kjøkkenmaskiner, som alle har en rekke nyttige funksjoner. Det varierer selvsagt fra maskin til maskin, hva hver enkelt er god på, og det er forskjellig tilbehør til maskinene.

Alle hjemmekokker trenger forskjellige funksjoner til individuelle behov, så det er viktig å vite nøyaktig hva kjøkkenmaskinen skal brukes til, og hvilke alternativer du eventuelt kan investere i. Basert på en artikkel fra det danske forbrukerrådet Tænk, har vi samlet de viktigste faktorene du bør vurdere før du kjøper kjøkkenredskaper:

Baking: Hvis baking er hovedformålet på kjøkkenet, må du ha en kjøkkenmaskin. Det er først og fremst viktig å se etter en kjøkkenmaskin med en sterk og smidig deigkrok. Det er deigkroken som elter deigen sammen. Det er en god idé å se på maskinens evne til å elte flytende kakeblandinger, samt hvor godt den pisker eggehviter og krem, som er noen av de funksjonene du oftest vil bruke til baking. Se også hvilke visper som er inkludert.

dej til koekkenmaskine

Hvis du ikke vil investere i en kjøkkenmaskin, kan en håndmikser også håndtere arbeidet, så lenge den er utstyrt med en deigkrok. Det vil være mer tungvint å elte og piske med en håndmikser, siden du selv må holde mikseren og overvåke hele prosessen, samt at håndmikseren ikke håndterer like store porsjoner som en kjøkkenmaskin. Har du verken håndmikser eller kjøkkenmaskin, kan foodprosessoren være en nødløsning for å elte deigen, men den fungerer ikke optimalt.

Grønnsaker: Hvis grønnsaker er første prioritet, så er en foodprosessor et godt valg, fordi den både kan rive, hakke og skjære grønnsaker i skiver veldig raskt, enkelt og nøyaktig. Faktisk bedre enn en kjøkkenmaskin.groentsager til koekkenmaskine

Når det følger med en minihakker til kjøkkenmaskinen, kan det derimot være en god hjelper til grønnsakene, for den kan takle oppgaver som å hakke krydderurter, løk og tomater med mer. På den annen side, kan den ikke rive eller kutte, og den lille størrelsen gir også liten kapasitet.

Kjøtthakking: For å kunne hakke kjøttet riktig, må vi føre kjøttet gjennom et god kjøtthakker. Det vil ikke fungere og blende kjøttet eller å kjøre kjøttet gjennom foodprosessorens kniv, fordi det vil ødelegge kjøttet. Invester i stedet i en god kjøtthakker, men du kan også få det som tilbehør til en kjøkkenmaskin.

Kaffe: Foretrekker du å kjøpe kaffebønnene hele og kverne dem selv, så er det nødvendig å investere i en kaffemølle eller kaffekvern. Du kan få gode kaffekverner som tilbehør til kjøkkenmaskinen på enkelte modeller.

Flytende frukt og grønnsaker: Hvis du foretrekker å drikke flytende frukt og grønnsaker, så er det nødvendig å investere i en blender. Noen kjøkkenmaskiner har også eget tilbehør for å blende og lage for eksempel smoothies. En stavmikser kan brukes som et alternativ, og den er spesielt bra til supper, der grønnsakene er myke.

Juice: Hvis du vil gjøre om frukt og grønnsaker til juice, så må dette gjøres i juicer eller en saftpresse. Saften presses ut av kjøttet, slik at du får en drikkeklar væske uten kjøtt. Noen kjøkkenmaskiner har saftpresse som tilbehør.


Dette kan du bruke kjøkkenmaskinen din til

Den danske nettbutikken Imerco.dk skriver at kjøkkenmaskinen ofte kan være en veldig stor hjelp på kjøkkenet hvis man husker å bruke den.

En kjøkkenmaskin kan nemlig ta seg av mange forskjellige oppgaver hvis man bare bruker den riktig. Moderne kjøkkenmaskiner kommer med så mye ekstra utstyr at mange av de andre kjøkkenapparatene blir overflødige med en kjøkkenmaskin.

Her guider Imerco.dk i samarbeid med en matblogger til hva man kan bruke kjøkkenmaskinen sin til.

Elte brød: Deig blir ofte bedre eltet med en kjøkkenmaskin enn hvis man skulle gjort det for hånd. Spesielt tung deig – som rugbrødsdeig – blir enklere å elte ved hjelp av en kjøkkenmaskin enn om man skulle gjort det for hånd.

KakerKaker: Når man skal lage kaker eller kjeks skal deigen være lett og luftig, og det kan ta sin tid med smør og sukker. Kjøkkenmaskinen kan gjøre dette lett – og da har man også tid til å tilberede andre deler av oppskriften imens.

Kokosboller eller marengs: Kjøkkenmaskinen er spesielt god å ha når man skal piske mye og lenge – for eksempel hvis man lager marengs eller fyll til kokosboller.

Pannekaker: Man slipper både å røre selv og få klumper hvis man bruker kjøkkenmaskinen til å lage pannekakerøren.

Kjøttdeig: Moderne kjøkkenmaskiner kommer også med redskap til å blande sammen kjøttdeig. Siden kjøttdeig kan være tungt går det raskere og lettere med maskinen.

isIs: Hvis man skal lage hjemmelaget is kan kjøkkenmaskinen lett ta seg av det manuelle arbeidet. Rør sammen basen ved hjelp av kjøkkenmaskinen. Maskinen er også velegnet til parfait der man må røre mye.

Potetmos: De færreste velger å bruke kjøkkenmaskinen til å lage potetmos, men det er faktisk veldig enkelt. Maskinen sørger for at potetmosen får luft slik at den ikke blir tung, men heller myk og luftig.


Kom i gang med lette oppskrifter

En er å investere i en kjøkkenmaskin. Det neste er å begynne å bruke den. Ved første øyekast kan det virke litt for tungvint å bruke maskinen, for de fleste modeller har mange funksjoner og tilbehør.

Kenwood har samlet noen gode, allsidig og klassiske oppskrifter for retter, drikker og desserter, som ikke er for vanskelige å begynne med. Finn oppskriftene på Kenwood sin hjemmeside. Hvis du ønsker en rask oversikt over vanskelighetsgraden, kan du prøve disse oppskriftene.


Slik oppbevarer du kjøkkenmaskinen din

En kjøkkenmaskin kan ta en del plass på kjøkkenbenken, og hvis man ikke har så mye plass kan den fort bli stående i veien.

På en annen side finnes det også modeller som er designet til å stå fremme da designet enten er ikonisk eller utrolig flott.

Danske Jyllands-posten.dk guider her til forskjellige måter å oppbevare kjøkkenmaskinen på:

Kjøkkenredskaps-hjørne
Sett av et hjørne til kjøkkenapparater som for eksempel kjøkkenmaskinen. Her kan man sette de fineste eller mest brukte kjøkkenapparatene avhengig av hvor stor plass man har – de vil se flotte ut og gi kjøkkenet en profesjonell look – spesielt hvis de er i samme serie. Dette kan også bare være en hylle dersom man ikke har plass på kjøkkenbenken. 

Ekstra skapplass
Hvis man ikke har plass i kjøkkenets eksisterende skap kan man skaffe seg et ekstra skap som passer til kjøkkenets design. Oppbevar alle slags kjøkkenredskaper her – inkludert kjøkkenmaskinen – for lett tilgang.

Bak en sjalusidør
En sjalusidør er en god måte å bevare en enkel stil på kjøkkenet. Da er det også lett å få tak i kjøkkenmaskinen når man har bruk for den.

Utnytt plassen i hjørneskapet
Hjørneskap er ofte store og romslige, men de kan være vanskelig å utnytte ordentlig. Installer hyller som eventuelt kan trekkes ut for bedre plassutnyttelse.

Skuffer
Mange skuffer er romslige nok til å kunne få plass til de fleste kjøkkenapparater. Prioriter for eksempel å ha kjøkkenmaskinen stående fremme og legg heller de mindre apparatene i skuffene.

Bruk kjøkkenmaskinen som et møbel
Hvis man ikke har nok skapplass til kjøkkenmaskinen kan man være kreativ og bruke den som et møbel sammen med andre maskiner – eventuelt slik at de passer sammen i stilen.

På uttrekkshyllen
Har man uttrekkshyller i skapet kan kjøkkenmaskinen stå her. Da er det enkelt å ta den ut når den skal brukes.

Walk-in-skap
Hvis man har mye plass i huset kan man innrede en del av plassen som et walk-in-skap hvor man oppbevarer kjøkkenapparatene sine i stedet for klær.

Synlighet = hyppig bruk
Hvis man setter kjøkkenmaskinen for langt unna vil man ofte glemme at man har den og dermed ikke bruke den. Hvis det er snakk om en flott modell fortjener den ofte en plass hvor den synes.


Slik testes kjøkkenmaskiner

Teknologimagasinet Tek.no har foretatt en test av forskjellige kjøkkenmaskiner. Dette er de parameterne ekspertene har vurdert de ut ifra:

Grunnleggende funksjoner: Ekspertene har for det meste sett på kjøkkenmaskinenes evner til å elte deig og piske krem – og unngått å teste eventuelle ekstrafunksjoner. Disse enkle oppgavene kan i seg selv fortelle hvordan modellenes finmotoriske evner og motoregenskaper arbeider. 

Motorkraft: Modellenes effekt har blitt målt.

Stabilitet: Ekspertene har sett nærmere på hvor stabile modellene er når de arbeider. Vekt har også blitt tatt med i betraktning.

Tilbehør: Ekspertene har sett på hva slags tilbehør som følger med modellene.  

Rengjøring: Ekspertene har testet hvor enkel rengjøringen av modellene er.

Bråk: Modellenes støynivå har også blitt målt. Etter testene ble det vurdert at det ikke skulle legges så veldig stor vekt på dette området.


Om Kenwood
kenwood logo

Det svenske merket Kenwood ble grunnlagt i 1947 av Kenneth Kenwood, og allerede fra starten ble det fokusert både på maskin og kunst, der kvalitet og design bør gå hånd i hånd. Det hele startet med en brødrister som kunne toaste brød på begge sider.

Fra midten av 1950-tallet var Kenwood så populært at selskapet oppnådde internasjonal suksess. Popularitet har bare vokst med årene, og nå selges det et Kenwood-produkt hvert tredje sekund i verden.

Kenwoods mål er å være en betrodd kjøkkenpartner, både for profesjonelle og amatørkokker. Tillit og innovasjon er nøkkelord, og utvalget av kjøkkenutstyr er stort, alt fra kjøkkenmaskiner til kjøtthakkere, brødristere, foodprosessorer, blendere og håndmiksere.

De fokuserer også på kundene, og ifølge Kenwood selv, er deres viktigste oppgave å gjøre kundenes erfaringer på kjøkkenet enklere og bedre, slik at de blir fornøyde.

Kenwood har lansert flere serier, hvor kMix-serien er en solid bestselger. Farge og design spiller også en viktig rolle for merket, og ofte er klassiske toner (rød, svart og hvit) fremtredende.

Fargerike kokker kan også få redskaper i mer personlig og iøynefallende farger som lys blå og rosa. Tanken er at kjøkkenet skal være kunst i seg selv og samtidig være tidløst elegant. Les mer om Kenwood på hjemmesiden.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 

Bjørn Teddy Varimixer

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bjørn Teddy Varimixer

 

.
Det danske forbrukerrådet Tænk har foretatt en stor test av forskjellige kjøkkenmaskiner. Modellen Bjørn Teddy Varimixer er inkludert i denne testen og har her blitt testet av eksperter på ulike parametere – som for eksempel evnen til å piske og elte samt brukervennligheten. Bjørn Teddy Varimixer klarer seg veldig godt generelt sett, og den gode yteevnen belønnes med en tittel som testvinner.

Designet til enkel betjening

Bjørn Teddy Varimixer er laget til det formål å fungere som en god hjelper på kjøkkenet for brukeren – og assistere ved alle slags oppgaver. Derfor er modellen designet til å være brukervennlig og lett å betjene. Modellen er ergonomisk designet og har en multifunksjonell betjeningsknapp på begge sider av modellen for å lette arbeidsprosessen ytterligere for brukeren. Utover dette gjør utformingen også at det er enklere å montere de ulike redskapene.

Til pisking og elting 

Bjørn Teddy Varimixer er ikke den kraftigste kjøkkenmaskinen på markedet med en motor på kun 500 watt – noe som er mye mindre enn på de avanserte modellene. Til gjengjeld er redskapene laget for å være så effektivt at det jobber helt ut i kantene på bollen og sørger for at alt innholdet røres rundt.

Med Bjørn Teddy Varimixer følger det med en visp, deigkrok og spatel – som betyr at modellen kan klare piskeoppgaver som for eksempel pisket krem, eggehviter og sauser samt elteoppgaver når det kommer til bakverk.

Modell med Safety Guard 

Bjørn Teddy Varimixer kommer med en bolle på 5 liter som er designet til å kunne brukes ofte. Modellen har 5 hastighetstrinn, og utover dette har Bjørn Teddy Varimixer en intelligent motor som er sikret mot overbelastning.

Sikkerhet er også et gjennomgående tema for Bjørn Teddy Varimixer da modellen er utstyrt med en fastmontert Safety Guard som passer på at man ikke ved uhell stikker hånden i bollen mens maskinen arbeider.

Utvalgte fordeler ved Bjørn Teddy Varimixer: 
 Ergonomisk designet
 Fokus på brukervennlighet
 Deigkrok og visp følger med
 5 hastigheter
 Høy beskyttelse med Safety Guard


Kenwood KCC9060S Cooking Chef

6 av 6 stjerner hos Gastromand.dk

 

.
Gastromand, det danske matmagasinet for menn, har hatt modellen Kenwood KCC9060S Cooking Chef inne til en solo-test hvor kun denne modellen har blitt testet. De danske ekspertene har sett nærmere på flere aspekter ved Kenwood KCC9060S Cooking Chef når det gjelder funksjonalitet, og kommer frem til at modellen fortjener toppkarakter. Toppkarakteren gis fordi Kenwood KCC9060S Cooking Chef kalles «den ultimate mikseren».

Kraftig modell 

Kenwood KCC9060S Cooking Chef er designet likt som Kenwoods vanlige og industrielle stil i et enkelt, men funksjonelt, design i en flott stålgrå sølvfarge. Her er det snakk om en kraftig modell med en motor på 1500 watt, noe som gjør at den vil klare å bearbeide selv tunge masser.

Kenwood KCC9060S Cooking Chef er en veldig allsidig kjøkkenmaskin som kan brukes til mange formål. Den kommer med utsyr slik at den kan røre, mose, blande, piske eller elte. Med denne modellen følger det også med en blender, visp og en deigkrok.

Fungerer som en brukervennlig kjøkkenassistent 

Kenwood KCC9060S Cooking Chef er designet for at den skal være en god hjelper på kjøkkenet, og kommer derfor med hele 20 forskjellige matprogrammer samt en stor bolle som passer til modellens store fasong. Bollen har en kapasitet på 6,7 liter.

Gastromand.dk kaller Kenwood KCC9060S Cooking Chef for en maskulin mikser som både er kompakt og kraftig. Allerede etter å ha brukt den i kort tid konkluderer ekspertene med at Kenwood KCC9060S Cooking Chef er veldig lett å bruke da det ikke er noe problem å bruke den på egenhånd uten bruksanvisning.

Allsidig modell 

Ekspertene fra Gastromand.dk skriver at Kenwood KCC9060S Cooking Chef i deres øyne er av veldig høy kvalitet. Her er det snakk om en veldig robust kjøkkenmaskin. Ekspertene har utsatt Kenwood KCC9060S Cooking Chef for forskjellige oppgaver hvor den første var å lage potetmos med luftig og god konsistens.

Ifølge ekspertene klarer modellen oppgaven med glans, og det samme gjelder når det kommer til pisking av hollandaisesaus. Gastromand.dk konkluderer med at det her er snakk om en effektiv kjøkkenmaskin som både jobber bra og er enkel i bruk.

På den negative siden fremheves det at prisen er veldig høy. Dette er stort sett det eneste negative ekspertene har å si om Kenwood KCC9060S Cooking Chef uten at det blir flisespikkeri.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KCC9060S Cooking Chef: 
 Kraftig modell på 1500 watt
 Kan både røre, piske, elte, mose og blende
 20 forskjellige forhåndsinnstilte matprogrammer
 Veldig brukervennlig
 Effektiv til flere slags oppgaver

Her kan du se en liten presentasjon av Kenwood KCC9060S Cooking Chef: 


Kenwood Cooking Chef KCC9040S

✅ Kåret til «Editors Choice» hos testmagasinet Digitalreviews.net

Kenwood Cooking Chef KCC9040S

 

.
Testmagasinet Digitalreviews.net har testet og anmeldt Kenwood Cooking Chef KCC9040S – og kåret kjøkkenmaskinen til «Editors Choice». I anmeldelsen sin skriver de at de er svært fornøyde med maskinens design, yteevne og allsidighet. De nevner imidlertid også at de er mindre imponerte over varmeskjoldet på maskinen.

Gode resultater hver gang ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Digitalreviews.net så er Kenwood Cooking Chef KCC9040S en kjøkkenmaskin som «er i en liga for seg selv», og ekspertene nevner også at de er spesielt imponerte over kvaliteten på maskinen.

Ekspertene fremhever også at Kenwood Cooking Chef KCC9040S er «svært allsidig» og «leverer gode resultater hver eneste gang». Man kan derfor lage mange oppskrifter helt uten problemer.

De mener også at hvis man ønsker seg en kjøkkenmaskin så er det verdt å ta en titt på Kenwood Cooking Chef KCC9040S. Dette er nemlig en «utmerket alt-i-én maskin». Ekspertene nevner imidlertid også at man bør være oppmerksom på maskinens varmeskjold som «noen ganger løfter seg litt under bruk».

Kan brukes til mange formål på et kjøkken

Kenwood Cooking Chef KCC9040S er en allsidig og funksjonell kjøkkenmaskin som kan brukes til mange ting på et kjøkken. Man kan kjøpe opptil 20 ulike tilbehørsdeler ekstra til maskinen slik at den kan brukes som alt ifra en blender til en foodprosessor, kjøtthakke eller noe annet.

I tillegg kommer Kenwood Cooking Chef KCC9040S med 20 forhåndsinnstilte matprogrammer, og man kan kokkelere et vell av oppskrifter. Disse programmene justerer temperaturen, hastigheten og yteevnen automatisk slik at man ikke trenger å gjøre noe av dette selv.

Kjøkkenmaskinen har også en elektronisk hastighetskontroll, en pulskontroll og en Quick Recipes-funksjon. Med Quick Recipes-funksjonen finner man enklere og raskere oppskrifter man kan lage med maskinen.

Brukervennlig og effektiv kjøkkenmaskin

Med Kenwood Cooking Chef KCC9040S får man en effektiv kjøkkenmaskin som er utstyrt med en LCD-skjerm og et brukervennlig display. Her har man mulighet til å justere på innstillingene når man tilbereder ulike matvarer.

Maskinen har også en motoreffekt på 1500 Watt slik at den kan klare de fleste ingredienser like bra uansett om de er myke eller mer krevende.

Sist, men ikke minst kommer Kenwood Cooking Chef KCC9040S med en bolle på 6,7 liter som er laget i rustfritt stål.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Cooking Chef KCC9040S:
🔴 Høyde: 37 centimeter
🔴 Bredde: 34,5 centimeter
🔴 Dybde: 40 centimeter
🔴 Vekt: 12,88 kilo
🔴 Watt: 1500
🔴 Kapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: Elektronisk hastighetskontroll
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Cooking Chef KCC9040S: 
 Effektiv kjøkkenmaskin
 Allsidig
 Forhåndsinnstilte matprogrammer
 Quick Recipes-funksjon
 Stor kapasitet

Se en videopresentasjon av Kenwood Cooking Chef her:


Kenwood Chef XL KVL8470S

✅ 6 av 6 stjerner hos det danske magasinet Gastromand.dk

Kenwood Chef XL KVL8470S

 

.
Det danske magasinet Gastromand.dk har testet og anmeldt Kenwood Chef XL KVL8470S som de har gitt hele 6 av 6 stjerner. De danske ekspertene er svært fornøyde med kjøkkenmaskinen, og det som imponerer de mest er modellens effektive og kraftige yteevne. De nevner imidlertid kort at maskinen har mange funksjoner som slett ikke er nødvendige å ha.

Ganske imponerende kjøkkenmaskin, ifølge ekspertene

Ifølge de danske ekspertene fra Gastromand.dk så er Kenwood Chef XL KVL8470S en «kraftig og effektiv kjøkkenmaskin» som beskrives som å være «ganske imponerende».

I anmeldelsen sin forklarer de at det er vanskelig å finne noen ulemper ved denne kjøkkenmaskinen.

De nevner imidlertid at dersom de må påpeke noen ulemper så må det være at Kenwood Chef XL KVL8470S er utstyrt med mye tilbehør som ikke er nødvendig å ha. Ekspertene foretrekker nemlig maskiner som har hver sin funksjon.

Til gjengjeld fremhever Gastromand.dk at de til enhver tid varmt vil anbefale «denne kjøkkenmaskinen til alle». Prisen er også helt rettferdig og Kenwood Chef XL KVL8470S er i bunn og grunn «virkelig gjennomført».

Effektiv kjøkkenmaskin med en stor bolle

Kenwood Chef XL KVL8470S er en praktisk hjelper på et kjøkken da modellen kan brukes til alt ifra å mikse til å røre, blende, piske, elte, hakke, juice og kverne.

Ved kjøp av Kenwood Chef XL KVL8470S så følger det med fem SystemPro-redskap som en K-spade, en ballongvisp, en spiralformet deigkrok, en visp til krem og en fleksivisp. De forskjellige tilbehørsdelene tåler å bli vasket i en oppvaskmaskin.

Maskinen kommer også med en motoreffekt på hele 1700 Watt samt en bolle på 6,7 liter. Man har derfor mulighet til å tilberede store porsjoner av gangen ved bruk av denne modellen.

Praktisk kjøkkenmaskin

Med Kenwood Chef XL KVL8470S får man en praktisk kjøkkenmaskin som er utstyrt med en elektronisk hastighetskontroll og to ulike hastigheter. På maskinen kan man regulere hastigheten alt etter hva slags mat man skal tilberede.

I tillegg har Kenwood Chef XL KVL8470S en sprutskjerm samt en integrert LED-belysning. Sprutskjermen sørger for at innholdet i bollen ikke spruter utover hele kjøkkenbenken, mens LED-belysningen gir brukeren en fullstendig oversikt over tilberedingen.

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL KVL8470S:
🔴 Høyde: 35,6 centimeter
🔴 Bredde: 38 centimeter
🔴 Dybde: 28,5 centimeter
🔴 Vekt: 10,4 kilo
🔴 Watt: 1700
🔴 Kapasitet: 6,7 liter
🔴 Antall hastigheter: 2
🔴 Visp følger med
🔴 Deigkrok følger med
🔴 K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL KVL8470S:
 Bolle på 6,7 liter
 Allsidig maskin med mye tilbehør
 Elektronisk hastighetskontroll
 Integrert LED-belysning
 Sprutskjerm


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Kenwood kjøkkenmaskiner er best i test?

Kenwood Chef XL KVL4100S, Kenwood Cooking Chef KCC9040S, Kenwood Chef XL KVL8470S, Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, Kenwood KCC9060S Cooking Chef, Kenwood KVL8320s og Kenwood Chef Titanium KVC7300S

🤓 Hvordan er Kenwood kjøkkenmaskinene blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Kenwood kjøkkenmaskiner test – Disse kildene har vi brukt:

Disse kildene har vi bruktForbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet. Her utføres flere tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Testene er ofte omfattende og grundige. Her snakker vi om en test av 13 kjøkkenmaskiner fra forskjellige merker og i forskjellige prisklasser.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet, og i likhet med det danske, utfører de en rekke tester av produkter, som forbrukerne anvender i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet 27 forskjellige kjøkkenmaskiner i alle prisklasser og merker. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en engelsk tabloidavis fra 1896, som utgis hver dag, og det er Englands nest mest solgte. De skriver nyheter, sport og underholdning, men har også forbrukerstoff. Her testes to kjøkkenmaskiner, som begge er brukt i det berømte bakeprogrammet The Great British Bake Off for å finne den beste maskinen. Les mer her.

Dinside.no 🇳🇴
Norsk forbrukernettsted som har mye forbrukerstoff. Nettstedet skriver stort sett om motor, data, mobil og bolig. Her har du siden testet én Kenwood-modell alene og gitt den en bedømmelse på 1-6 stjerner. Les mer her.

Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis som utgis hver kveld. Den har over en million lesere hver dag skriver både om nyheter, sport og underholdning. Avisen har også en nettavis, hvor innholdet er variert. I denne testen er 5 kjøkkenmaskiner testet på ulike parametere som elting, pisking, brukervennlighet, anvendelighet og holdbarhet. Les mer her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Denne engelske siden både tester og skriver om ulike produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om en egentlig test av kjøkkenmaskiner, men siden har kontinuerlig testet en rekke kjøkkenmaskiner. Her får maskinene karakterer på en skala på opptil 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood KMX750 kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av KitchenAid 5K45SS Classic kan du klikke på denne linken.

Independent 🇬🇧
Avisen er en av de største og mest omfangsrike, engelske avisene. Det skrives om nyheter, sport, politikk og internasjonale spørsmål med mer, men forbrukerstoff har også en plass i avisen. I denne testen har avisen testet ti kjøkkenmaskiner. Les mer her.

Politiken 🇩🇰
Den danske avisen Politiken ble grunnlagt i 1884 og er fortsatt en av Danmarks ledende aviser. Politiken har kommet med en test utført av en matteknolog, som har prøvd åtte forskjellige kjøkkenmaskiner til avisens supplement Lørdagsliv. Lese mer her. Tilgang til hele testen krever abonnement.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danske ukeavisen Søndagsavisen, blir distribuert med posten og skriver blant annet om nyheter, forbruk, livsstil, tester og undersøkelser. Her skriver avisen om laboratorietester av seks forskjellige kjøkkenmaskiner. Det testes for elting, pisking, utholdenhet, brukervennlighet og søl. Les mer her.

The Telegraph 🇬🇧
Den tradisjonelle engelske avisen ble grunnlagt i 1855 og utgis daglig i fysisk form. The Telegraph har også et stort nettunivers. Nesten alle verdens emner har plass i avisen eller på sidene for nyheter, sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur og business. Avisen har testet om KitchenAid er den beste kjøkkenmaskinen. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Siden gir daglig og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter, samt ytterligere analyser. Her er en enkelt kjøkkenmaskin blitt grundig testet, og deretter er det skrevet en detaljert gjennomgang. Les mer her.

TV2 Norge 🇳🇴
Norges største kommersielle TV-kanal. Kanalen fokuserer på nyheter, underholdning, sport og livsstil. TV2 Norge har testet og sammenlignet fem forskjellige kjøkkenmaskiner fra forskjellige merker, med både billige og dyre modeller. Les mer her.

VG Norge 🇳🇴
VG står for Verdens Gang og er både et nettsted og en fysisk avis, som er den nest største i Norge. Avisen har testet ni ulike kjøkkenmaskiner, som er matchet mot hverandre. Det sees på faktiske ferdigheter innenfor elting og pisking, men også på funksjoner og brukervennlighet. Les mer her.

YLE 🇫🇮
YLE er den finske, nasjonale tjenestetilbyderen. Her har flere eksperter testet fire forskjellige kjøkkenmaskiner fra forskjellige merker for å finne den beste modellen. Les mer her.

Gastromand.dk 🇩🇰
Dansk magasin med fokus på gastronomi, oppskrifter, restauranter, kokebøker, gadgets og kokekar sett med menns øyne. Her er det snakk om en enkel, men grundig, test av 1 kjøkkenmaskin – nemlig modellen Kenwood KCC9060S Cooking Chef. Du kan lese hele artikkelen her.

Gastromand.dk har også testet og anmeldt Kenwood Chef XL KVL8470S som de har gitt 6 av 6 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Tek.no 🇳🇴
Norges største nettside for forbrukerteknologi med mer enn 900.000 lesere i uka. Her finner en både nyheter, artikler, guider og tester. Her er det snakk om en test av 9 forskjellige kjøkkenmaskiner. Modellene Kenwood KVL8320s og Electrolux EKM6000 er inkludert. Les mer her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen. De vil sørge for at forbrukeren får best mulig informasjon før de går til anskaffelse av nye produkter. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter. Dette inkluderer også et utvalg av ulike kjøkkenmaskiner fra Kenwood:

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood KMX750 kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood Chef Titanium KVC7300S kan du klikke på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Digitalreviews.net 🇺🇸
Testmagasinet Digitalreviews.net skriver om alt som har med nyheter og ekspertvurderinger innen den digitale verden å gjøre. De vurderer ulike forbrukerprodukter, og her har de testet og anmeldt Kenwood Cooking Chef KCC9040S som de har kåret til «Editors Choice». Du kan lese hele anmeldelsen her.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk sammenligner diverse forbrukerprodukter slik at det skal bli enklere for forbrukerne å finne frem til de beste produktene som finnes på markedet. I denne omgang har Kagoo.co.uk testet og anmeldt Kenwood Chef XL KVL4100S som de har gitt hele 84 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Realmumreview.com 🇬🇧
Den britiske bloggen Realmumreview.com skriver om alt som handler om barn og familieliv med mer. I tillegg tester og anmelder bloggen forskjellige produkter – inkludert kjøkkenmaskiner.

Her har de testet Kenwood Chef XL Elite KVL6100S som de har gitt en god anmeldelse. Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her.


Andre relevante tester

Hvis du ønsker å lese en artikkel som går i dybden med større fokus på andre merker enn kun Kenwood, kan du lese vår kjøkkenmaskin test. Her gjennomgår vi kjøkkenmaskiner fra flere forskjellige produsenter og ser nærmere på hvilke modeller som har fått best ekspertanbefalinger i tester.

Vi sammenligner også prisene på produktene slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.

Hvis du er glad i å bake brød og elsker nybakt brød, kan du lese denne bakemaskin testen hvor vi har samlet en oversikt over de beste bakemaskinene på markedet. Med en bakemaskin kan du forhåndsinnstille den til å bake ferskt brød hver morgen slik at det er klart når du står opp. I denne artikkelen har vi også foretatt en prissammenligning hos de forskjellige forhandlerne, slik at du enkelt og raskt kan få oversikt over hvor produktene kan kjøpes billigst.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere