Tefal Actifry Test – Finn de Beste Tefal Actifryere

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Ønsker man et alternativ til en tradisjonell frityrgryte som tilbereder maten i store mengder olje, kan man velge et sunnere alternativ: Tefal Actifryer – som hovedsakelig bruker varmluft som tilberedningskilde og bare litt olje. Denne artikkelen ser nærmere på tester og anmeldelser av Tefal Actifryere. Ut ifra ekspertenes vurderinger i forskjellige tester og brukernes anmeldelser av modellene, gjennomgår vi en etter en for å finne ut hva som gjør hver enkelt modell til et godt kjøp

Vi har sett nærmere på tester fra blant annet det svenske forbrukerrådet Råd & Rön – samt brukeranmeldelser og testsidene TrustedReviews.com, DinSide.no. Fellesbetegnelsen for sunne alternativer til frityrgryter kalles ”airfryere”. For å danne en god oversikt over utvalget tar vi også med et par andre testvinnende airfryere fra andre merker. Slik er det enkelt å finne gode alternativer til Tefal Actifry dersom man ønsker det.

Hvis du vil lese mer, har vi en liste over linker til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Tefal Actifry testen inneholder:

🔸
 Oversikt over de beste Tefal Actifryere
🔸
 Gjennomgang av alternative airfryere
🔸 Informasjon om hva Actifry er
🔸
 Inspirasjon til spennende oppskrifter
🔸
 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra utvalgte tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Andre testvinnere:

Ovenfor har vi gjennomgått 1 Tefal Actifry som enten har fått gode testomtaler eller ros av forbrukerne.

Utover Tefal Actifry finnes det mange andre gode airfryere på markedet. Nedenfor vil vi gjennomgå andre modeller, som også har blitt kåret til testvinnere i tester.


Delonghi Multifry FH1396

 Anbefalt hos testnettstedet TrustedReviews.com

Delonghi Multifry FH1396

.
TrustedReviews.com er et testnettsted hvor eksperter tester og vurderer diverse brukerprodukter. Her er det airfryeren Delonghi Multifry FH1396 som har blitt testet.

Modellen har mange allsidige funksjoner. Derfor er både bake- pizza- og pommes frites-evnene blitt satt på prøve, men også brukervennlighet og rengjøring. Ekspertene vurderer at Delonghi Multifry FH1396 er en veldig god og imponerende airfryer, og spesielt multifunksjonaliteten er verdt å fremheve.

Modell med allsidig bruk

Delonghi Multifry FH1396 er en meget allsidig modell, og når man skal investere i en airfryer er det en god ide å sikre seg at maskinen kan utføre flere forskjellige oppgaver. Den store fordelen ved Delonghi Multifry FH1396 er at den har evne til å tilberede mange forskjellige typer retter, og alle disse er med et lavt fettforbruk.

I tillegg er det mulig å kokkelere mat til mange personer av gangen. Det kan være hele 1.700 gram ferske poteter i gryten når man skal lage pommes frites. Dette er som regel nok til 6 personer. Selv om vekten av potetene er høy, skal det likevel ikke brukes mer enn 1 spiseskje med olje.

De testede pommes fritesene ble godt tilberedte, men det er spesielt Delonghi Multifry FH1396s evner innen kakebaking som imponerer. En yoghurt/eplekake ble bakt i gryten, og resultatet var en perfekt bakt kake som var både myk og saftig.

Avansert og annerledes

Delonghi Multifry FH1396 er utstyrt med både øvre og nedre varmeelementer samt en vifte. Denne hjelper til med å øke luftsirkulasjonen i gryten slik at den fungerer noenlunde annerledes enn andre airfryere. Denne utformingen er medvirkende til at man kan tilberede mange forskjellige retter i gryten. Dersom man har bruk for ny inspirasjon finnes det en medfølgende oppskriftsbok-app som inneholder over 250 oppskrifter.

Utenfra ser Delonghi Multifry FH1396 ikke annerledes ut enn andre airfryere, men frontens kontrollpanel er nøye planlagt: Det er lett å velge mellom friteringstider og temperaturer via knapper, og man kan også velge forhåndsinnstilte programmer for poteter, pizza, kake og stuing.

Simpel og moderne samtidig

Delonghi Multifry FH1396 har et moderne og avansert utseende med mange funksjoner, men likevel er den overraskende enkel å bruke: Det eneste man skal gjøre er å velge en funksjon, deretter stille inn eventuell temperatur og tid – og til slutt trykke start. Så enkelt er det, og maten passer stort sett seg selv.

Kapasiteten er som nevnt meget stor, så det er mulig å lage mat til en stor familie. Delonghi Multifry FH1396 kan også brukes når det kommer gjester. Maskinen kan tas fra hverandre og alle de avtakbare delene kan gå i oppvaskmaskinen, noe som øker brukervennligheten markant for brukeren – spesielt hvis man bruker airfryeren ofte.

Delonghi Multifry FH1396 måler 39,5 cm (B), 32,5 cm (D), 29 cm (L) og veier 5.400 gram.

Utvalgte fordeler ved Delonghi Multifry FH1396:
Allsidig modell
Spesialprogrammer til poteter, pizza, kake og stuing
Veldig god til å bake kake
250 oppskrifter kan finnes i en app-basert oppskriftsbok
Modell med mange funksjoner


Hva er Actifry?

Actifry ble skapt av Tefal i 2007 og anses som en sann revolusjon på kjøkkenet. Over 8 millioner familier har anskaffet seg en av modellene fra Tefal, og Tefal gir de alle en både sunn og velbalansert kost med Actifryerne.

Det er spesielt pommes fritesene som har blitt populære med actifryer, da fettinnholdet her er på under 3%. Til sammenligning inneholder samme rett tilberedt i en vanlig ovn 9% fett, en mikroovn 13% fett, og en frityrgryte 14% fett – så forskjellen er veldig synlig.

Det unike ved actifryere kontra tradisjonelle frityrgryter er det minimale oljeforbruket som gir en mer fettfattig kost. Actifryeren har et varmluftssystem som sørger for å konstant fordele varmen jevnt og nøyaktig.

Tefal Actifry er mer enn bare en pommes frites-maskin. Det er mulig å tilberede alle former for matretter som alle blir sprø, sunne og hjemmelagde. Tefal skriver at man kan tilberede alt fra forretter og hovedretter til desserter i actifryeren, og alle retter med kun litt eller ingen olje. Man kan med fordel krydre retten i actifryeren etter eget ønske av krydder og urter, og man kan også selv bestemme valg av olje hvis man foretrekker en bestemt smak (Tefal anbefaler selv olivenolje, solsikkeolje, rapsolje og hasselnøttolje).

Det er også en tryggere matlagingsmetode, for når det ikke brukes noe særlig med olje kan det heller ikke sprute utover. Som de fleste sikkert vet, så er varm olje glovarm og kan enkelt brenne sår på huden.

Det er heller ikke nødvendig å verken forvarme maskinen eller røre underveis, for den innebygde røre-funksjonen klarer oppgaven selv. Det sikrer en ensartet sammenblanding uten bruk av manuelle inngrep.

Tefal Actifry er skapt til det formål at alle skal kunne bruke de. Det samme gjelder prosedyren: Tilsett alle ingrediensene, tilføy en spiseskje med olje og start det valgte programmet. Som bonus slipper man også frityrlukten da ingen lukt siver ut. I tillegg er actifryeren lett å rengjøre, og de avtakbare delene kan enkelt gå i oppvaskmaskinen.

Alternativ til Actifry

Airfryer er en annen type kjøkkenapparat som kan brukes til å lage mat på en sunnere måte, og kan være et godt alternativ til Actifry.

Airfryer fungerer på en lignende måte som Actifry, ved at den bruker varmluftsteknologi for å tilberede maten med minimalt med olje. Imidlertid er airfryeren vanligvis mindre og mer kompakt enn Actifry, noe som gjør den enklere å oppbevare og bruke i mindre kjøkken.

En annen fordel med airfryeren er at den vanligvis er raskere i tilberedningstiden, og noen modeller kan også brukes til å grille, bake eller tilberede mat ved hjelp av damp. Noen av de nyere airfryer-modellene har også flere funksjoner og kan fungere som en kombinasjonsenhet for å erstatte flere kjøkkenapparater.

Airfryer har også en større variasjon i størrelse, form og pris enn Actifry, noe som gir deg flere alternativer å velge mellom avhengig av dine behov og budsjett.

Til slutt kan det også være verdt å merke seg at noen brukere foretrekker airfryeren på grunn av dens allsidighet og mulighet for å tilberede en rekke forskjellige matvarer på en sunnere måte. Men det er også verdt å vurdere hva slags matvarer du vil tilberede og hva som passer best for deg og din livsstil før du bestemmer deg for hvilken type kjøkkenapparat du ønsker å investere i.


Tefal Actifry kan lage langt mer enn bare pommes frites

De fleste vil nok umiddelbart forbinde en actifryer med pommes frites, men dette er kun en veldig liten del av hva man faktisk kan tilberede med actifryeren. For å vise hvordan du kan bruke din Tefal Actifryer til mer enn bare pommes frites, har Tefal samlet flere gode oppskrifter på både forretter, hovedretter og desserter. Nedenfor viser vi 2 av de, men du kan finne hele utvalget på Tefals egen hjemmeside – hvor det finnes noe til enhver vanskelighetsgrad og anledning.

Purretærte

Ingredienser (6 personer):Porretaerte-i-tefal-actifry
800g purre
50g smør
50g brødsmuler
100g revet Gruyère ost
3 egg
Salt & pepper
Muskatnøtt

Slik gjør du:

– Vask purrene, fjern de ytterste bladene og skjær av toppen
– Skjær purrene i mindre stykker og damp de i 25 minutter
– Legg heretter purrene på en serviett, slik at overflødig væske blir absorbert
– Bland purrer, brødsmuler, smeltet smør, revet ost, piskede egg, salt, pepper og muskatnøtt
– Hell blandingen i en smurt form, dekk den til med plastfolie og damp i 40 minutter


Svampet sjokoladekake

sjokoladekakeIngredienser (4 personer):
– 125g sjokolade
– 125g smør
– 4 egg
– 100g sukker
– 100g mel

Slik gjør du:

– Dekk actifryerens risskål med plastfolie
– Del eggene
– Pisk smøret slik at det blir lett og luftig
– Smelt sjokoladen over et vannbad, tilsett smør og eggeplommer
– Tilsett forsiktig sukker, mel og piskede eggehviter
– Hell hele blandingen i risskålen
– Dekk over skålen med plastfolie og putt det hele i dampskålen
– Damp i 35 minutter
– La kaken stå og kjøles litt og server

Tefal har også laget flere videoer hvor du kan finne inspirasjon til hvordan du kan bruke din Actifry. Du kan finne hele utvalget av videoer her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tefal Actifry 1 kg

 Anbefalt av den britiske avisen Daily Mail
 Anbefalt av den britiske testsiden GoodHousekeeping.co.uk
Toppscorer hos den svenske testsiden Smartson.se
4,2 av 5 stjerner hos forbrukerne på Amazon.co.uk

Tefal Actifry 1 kg

.
Tefal Actifry 1 kg finnes i Tefals ”Nutricious & Delicious” produktfamilie, og hører dermed til blant produktene fra Tefal som har som ønske å bidra til å redusere det daglige fettinntaket. Felles for serien er formålet med å produsere fettfattig og sunn mat som er god og velsmakende.

Tefal Actifry 1 kg har blitt testet både av den britiske avisen Daily Mail, samt det svenske testnettstedet Smartson.se og britiske GoodHousekeeping.co.uk. Ekspertene er alle enige i at modellen er en veldig god airfryer. Også forbrukerne deler de samme vurderingene som ekspertene.

Velsmakende og fettfattig

Den største forskjellen på de tradisjonelle, oljebaserte frityrgrytene og de nye airfryerne er mengden fett. Tefal Actifry 1 kg hører til den sunne og fettfattige gruppen, og ekspertene vurderer at modellen holder hva den lover med minimalt fett og mange variasjonsmuligheter.

Det testes for evner innenfor tilberedning av hjemmelagde pommes frites, og i Tefal Actifry 1 kg blir de både sprø og får knasende brune ender. Fremgangsmetoden er enkel: Skjær potetene i tynne staver, putt de i gryten, hell 1 spiseskje olje over, lukk lokket og sett tiden på bakgrunn av mengde poteter og størrelsen på stavene.

Allsidig modell

Tefal Actifry 1 kg’s medfølgende manual er både informerende og forklarende, så dersom man er i tvil om noe ved prosessen er det hjelp å hente her. Det finnes mange ideer til nye retter, og så snart man har blitt komfortabel med å bruke Tefal Actifry 1 kg, så finnes det oppskrifter til både forretter, hovedretter og desserter.

Faktisk er Tefal Actifry 1 kg utrolig allsidig, og ekspertene tilføyer at modellen kan tilberede alt fra pølser, kylling, fisk, grønnsaker, karriretter og supper. Tilberedningen kan skje både med friske og frosne retter. Felles er at alle retter er tilberedt med fokus på sunnhet og enkelhet, som kombineres med velsmak og brukervennlighet.

Nok til 4-5 personer

En annen fordel ved Tefal Actifry 1 kg er brukervennligheten. Dersom man lar det intuitive instinktet råde så er det lett å komme i gang, og modellen er meget enkel å bruke – også når man bruker den for første gang. Har man spørsmål, så vil brukermanualen ha svar på det meste.

Maksimum-kapasiteten er på 1.000 gram, noe som er nok til 4-5 personer. Har man en større husstand finnes det også en større variant som kan romme 1.500 gram. Tefal Actifry 1 kg er dessuten utstyrt med Tefals vanlige non-stick belegg som sørger for at verken mat, olje eller matrester brenner seg fast.

Utvalgte fordeler ved Tefal Actifry 1 kg:
Produserer sunn mat med lite oljeforbruk
Pommes frites blir knasende sprø
Praktisk manual med oppskriftsbok
Allsidig modell hvor man kan lage både forretter, hovedretter og desserter
Non-stick belegg sørger for at mat og olje ikke brenner seg fast i bunnen


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Tefal Actifry er best i test?

Tefal Actifry 1 kg

🤓 Hvordan er maskinene blitt testet?

Frityrgrytene er blitt vurdert ut ifra hvor raskt de blir klare til bruk og hvor jevnt de tilbereder matvarene. De vurderes også på brukervennlighet; hvor enkle de er å bruke og rengjøre. Til slutt ses det på modellenes energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å velge den modellen som passer best til dine behov anbefales det at du ser på maskinens kapasitet, om den kommer med en innebygd timer og hvor stor spennvidden i temperaturinnstillingene er.


Tefal Actifry Best i test – Disse kildene har vi brukt:

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører også tester av forskjellige produkter som forbrukerne anvender i hverdagen. I denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor 19 frityrgryter er blitt gjennomtestet med fokus på å vurdere modellenes friteringsevner, friteringstid, brukervennlighet og håndterbarhet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896 som kommer ut hver dag, og den er Storbritannias nest mest solgte avis. Det skrives både om nyheter, sport og underholdning, men også forbrukerstoff har en plass. Her testes en airfryer fra Tefal. Les mer her.

Dinside.no 🇳🇴
Norsk forbrukerside som skriver bredt om forbrukerstoff. Hovedsakelig handler nettsiden om motor, data, mobil og bolig. Her har siden testet en airfryer fra Philips. Les mer her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske nettstedet både tester og skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er egentlig ikke snakk om en test av frityrgryter, men siden har jevnlig testet et utvalg av diverse produkter til kjøkkenet. Her er det snakk om en test av Tefal Actifry 1 kg. Les mer her.

Smartson.se 🇸🇪
Svensk testside hvor forskjellige brukerprodukter blir testet. Forbrukerne kan også selv være med på å teste og anmelde produkter. Her er det snakk om en test av Tefal Actifry 1 kg. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Nettstedet bringer daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske brukerprodukter, samt ytterlige analyser. Her er en enkelt airfryer fra merket Delonghi blitt gjennomtestet, og deretter er en anmeldelse blitt skrevet. Les mer her.

Brukeranmeldelser
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Utover de ovenstående testene har vi også sett på brukeranmeldelser hos skousen.no og amazon.co.uk. Vi har sett nærmere på et par airfryere og undersøkt hva de vanlige forbrukerne mener om modellene.


Andre relevante tester 🔍

Hos Forbrukerliv har vi også utarbeidet en mer generell frityrkoker test. I denne artikkelen har vi samlet en lang rekke forskjellige frityrgryter av den mer tradisjonelle typen, men til slutt i testen gjennomgår vi også en rekke såkalte Airfryere – altså de modellene som markedsføres som et sunnere alternativ da de bruker mindre olje.

I vår test av frityrgryter finner du de modellene som har fått best bedømmelser av ekspertene. Du finner også prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan få en komplett oversikt over hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere