Treningsbenk Guide: De beste treningsbenkene til deg som elsker å trene

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

Elsker du å trene styrke – og har du kanskje brukt den siste tiden på å trene mye hjemme? Da kan det være lurt for deg å gå til anskaffelse av en treningsbenk.

En treningsbenk vil være en briljant kompanjong til treningen din – spesielt dersom du driver med styrketrening. Du kan bruke benken på mange forskjellige måter og til utallige øvelser, for her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan finne på.

Det finnes utrolig mange ulike modeller å velge mellom, og med alle valgmulighetene markedet har å by på så kan det fort føles vanskelig å velge riktig modell til egne behov.

Derfor har vi gått igjennom flere fantastiske modeller – slik at du kan være sikker på at du tar et godt valg som passer til akkurat dine behov og preferanser. Det er imidlertid et par ting du bør tenke over når du skal kjøpe deg en treningsbenk.

Dette bør du tenke på før du kjøper en treningsbenk:

green-elmPris: Tenk over hva budsjettet ditt ligger på og hvor mye du har lyst eller mulighet til å bruke på en treningsbenk. På denne måten kan du eliminere de modellene som ligger over eller under det du har råd til. 
green-elmFlat eller justerbar benk: Du kan velge mellom treningsbenker som er helt flate, eller treningsbenker som kan justeres.
green-elmVektstativ: Har du tenkt å ta i bruk et vektstativ til å løfte vekter så er det også viktig at du velger en modell som tillater dette.
green-elmVektkapasitet: Sørg for at modellen du vurderer å kjøpe tåler den fulle vekten av både de som skal bruke benken og vektene som skal løftes. 
green-elmEkstrautstyr: Kommer treningsbenken med noen tilleggsartikler – og er dette noe du ønsker? Dette kan for eksempel inkludere ting som polstring til armene for tunge løft, eller en fotstøtte som hjelper til med å trene bena samtidig.
green-elmGaranti: Kommer modellen med en tilfredsstillende garanti? Dette kan være viktig å tenke på i og med at treningsbenker brukes flittig og skal tåle mye. Dersom noe skulle være feil så er det fint å ha mulighet til å reparere eller bytte treningsbenken.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk – kraftig og holdbar konstruksjon

Best til den drevne vektløfteren

 • 4 av 5 stjerner av brukerne hos Google shopping

 

Tunturi CT80 Core Trainer

Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk er modellen for deg som vil ha en behagelig og stabil treningsbenk som kan hjelpe til med å trene hele kroppen.

Tren alle de ulike muskelgruppene
CT80 Core Trainer Treningsbenk fra Tunturi er den perfekte modellen til alle muskelgrupper. Det vi virkelig elsker ved denne modellen er at den gir deg mulighet til å trene både mage, rygg, lår og ben.

I tillegg har den mange praktiske funksjoner som gjør den mer allsidig – i tillegg til at du kan justere benken slik at den passer til akkurat din kropp og unike preferanser.

Tåler en høy vektbelastning
Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk tåler en høy vektbelastning da rammene er kraftige og stabile nok til å takle en total vekt på hele 150 kg. Det vil være nok til for de fleste brukere.

Kan legges sammen
Det som gjør denne modellen ekstra praktisk er at den kan legges sammen og oppbevares et annet sted enn der du skal bruke den. Det gjør modellen ideell til for eksempel mindre leiligheter.

Du kan da gjøre om stua eller kontoret til et lite treningsstudio når du ønsker, og pakke vekk treningsbenken i et kott eller et annet oppbevaringssted slik at den ikke står fremme hele dagen.

Fordeler

 • Høy vektkapasitet på 150 kg
 • Justerbar modell
 • Trener alle muskelgrupper
 • Multifunksjonell modell
 • Kan legges sammen
Ulemper

 • Ikke ideell til veldig store brukere

Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk – en enkel modell til minimalisten

Best for prisen

 

Master Black Bench LX

Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk er en sort treningsbenk i et minimalistisk design – men la deg ikke lure av det enkle utseendet. Denne treningsbenken kan nemlig brukes til alt du kan tenke deg innen hjemmetrening.

Utrolig høy vektkapasitet
Denne treningsbenken har en utrolig høy vektkapasitet sammenlignet med andre modeller. Den tåler nemlig en total brukervekt på hele 300 kilo – inkludert kroppsvekt og vekter du skal løfte. Dette er vi veldig imponerte over da modellen også vil være ideell for større brukere.

Polstret og justerbar treningsbenk
Selve setet er i tillegg polstret og mykt slik at du vil sitte behagelig mens du trener. Dersom du har lyst til å justere sittestillingen din så har du også mulighet til dette.

Med Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk vil du få hele 7 høydeposisjoner å velge mellom – i tillegg til at ryggstøtten kan justeres både forover og bakover for å tilpasse treningsøvelsene dine.

Sammenleggbar modell
Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk er også sammenleggbar for enkel oppbevaring. Dersom du ikke vil ha den stående fremme hele tiden – for eksempel hvis du bor i en mindre leilighet – så kan du legge sammen modellen slik at den kan oppbevares under sengen.

Fordeler

 • Kommer med transporthjul
 • Justerbar treningsbenk
 • Veldig høy vektkapasitet på 300 kilo
 • Sammenleggbar modell
Ulemper

 • Enkelt design

 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Hop-Sport HS-1035 Treningsbenk – kult design med kontraster i sort og rød

 • 4 av 5 stjerner av brukerne hos Amazon
 • 30 dages returrett
 • Prisgaranti

Hop-Sport HS-1035

 

Hop-Sport HS-1035 Treningsbenk er en treningsbenk designet til deg som elsker å trene hjemme og nærmest vil ha et lite treningssenter hjemme slik at du ikke trenger å benytte deg av et treningssenter.

Multifunksjonell treningsbenk
HS-1035 Treningsbenk fra Hop-Sport er et multifunksjonelt treningsapparat som er nyttig å ha uansett hva slags hjemmetrening du driver med.

Her vil du få en modell med benlås og elastiske håndtak som kan monteres på begge sider av benken. Da kan du trene akkurat de muskelgruppene du har lyst til, for her sette kun fantasien grenser for hvordan du kan forme kroppen og musklene dine.

Justerbar modell
Denne treningsbenken er utstyrt med en flertrinnsjustering av ryggstøtten slik at du kan velge mellom flat, incline og decline. Dersom du legger på noen vektskiver så kan du for eksempel også trene bena – men det er viktig å legge merke til at vektskivene må kjøpes i tillegg.

Modellen tar heller ikke veldig mye plass med tanke på alle treningsmulighetene du vil få – og dette er noe av det vi liker aller best ved HS-1035 Treningsbenk fra Hop-Sport. Her kan du lage deg et lite treningssenter i et lite hjørne av hjemmet ditt – og du vil få alle treningsmulighetene du trenger i ett og samme produkt.


Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin – et beist med plass til mange vektskiver

Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress

 

Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin er den perfekte maskinen for deg dersom du vil ha et beist av en treningsmaskin med plass til massevis av vektskiver.

Tren mange muskelgrupper
Med Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin vil du kunne trene mange ulike muskelgrupper kun ved hjelp av denne ene maskinen. Vi liker veldig godt at ett produkt kan brukes til mange oppgaver, i stedet for at man trenger å kjøpe egne produkter til alle formål.

Dersom du elsker å løfte tunge vekter så kan Steelflex PlateLoad Line Incline hjelpe til med å trene muskelgrupper som for eksempel armer, skuldre og brystmuskler.

Modellen er veldig stabil og vil sikre at du kan trene på en måte som er trygg og stabil.

Sete og ryggstøtte i vinkel
På Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin får du en treningsmaskin der både setet og ryggstøtten er i vinkel, som vil hjelpe deg med å sitte på en måte som er ergonomisk optimal. Slik vil du unngå skader og feil løfting som vil slite på muskelfestene og leddene dine. Vi mener dette er noe av det beste ved at man går til anskaffelse av en treningsmaskin.

Armer som kan løftes separat
Begge armene på maskinen kan løftes separat, slik at du kan trene én arm av gangen dersom det er ønskelig. I tillegg er den utstyrt med beskyttelsespropper over alle skruer og bolter, slik at du ikke kommer til skade på grunn av dette.


inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk – minimalistisk med knallrøde detaljer

 

inSPORTline AB055 Justerbar

 

inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk er en briljant treningsbenk for deg som er glad i minimalistisk design – og som gjerne vil ha en modell som ikke tar så stor plass og som samtidig tar seg godt ut.

Justerbar modell
Denne treningsbenken fra inSPORTline er justerbar – noe som gjør den ideell til hjemmetrening med manualer eller en vektstang. Da kan du trene både mage og rygg ved hjelp av ett og samme produkt – og dette er det vi liker best ved inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk.

Modellen er laget av stål og er derfor stabil – i tillegg til at den kan justeres til ulike stillinger slik at du vil få flere alternativer når det kommer til treningsmulighetene dine.

Også bra til nybegynnere
inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk er ikke bare designet til de som er vant til å trene og som trener daglig – men også til nybegynnerne som ikke er like vant til å trene. Modellen er svært enkel i bruk, og enkel å sette sammen.

I tillegg er setet laget av et deilig og mykt skum, slik at du kan sitte behagelig gjennom hele treningsøkten. Bena er dekket av et sklisikkert materiale slik at treningsbenken vil stå stødig – også når den brukes flittig.


Kettler Hector Treningsbenk – praktisk og sammenleggbar treningsbenk

Kettler Hector

Kettler Hector Treningsbenk er en ypperlig modell til deg som vil ha en treningsbenk som er sammenleggbar og har flere bruksområder.

Kommer med håndtak og fotstøtte
Denne treningsbenken fra Kettler kommer med både et håndtak og en fotstøtte slik at du kan trene hele kroppen. Dette liker vi svært godt, for dersom du skulle ha lyst til å gjøre øvelser for hele kroppen så vil Kettler Hector Treningsbenk legge til rette for dette.

Du kan i tillegg justere både håndtakene og fotstøtten – eller fjerne de – avhengig av hva slags øvelser du har lyst til å gjøre.

Justerbar ryggstøtte
Det er ikke bare håndtakene og fotstøtten som kan justeres, men også selve ryggstøtten. Dette er flott da du kan flytte ryggstøtten opp eller ned avhengig av hvilke muskelgrupper du har lyst til å styrke.

Kettler Hector Treningsbenk egner seg derfor godt til alle slags utøvere – uansett om du er en erfaren atlet eller om du anser deg selv som en nybegynner.

I tillegg kan Kettler Hector Treningsbenk legges sammen og oppbevares et annet sted enn der den brukes – noe i hvert fall vi setter stor pris på når det kommer til treningsapparater. Da er den aldri i veien når den ikke er i bruk.

Dersom du vil ha en treningsbenk som kan hjelpe deg med å oppnå nye høyder når det kommer til å forme kroppen din akkurat slik du vil ha den – samt leve et sunnere og mer energisk liv, så vil denne treningsbenken fra Kettler være et godt valg.


ASG Flat Treningsbenk – en klassisk og flat treningsbenk 

Perfekt til den som bruker kroppsvekt

ASG Flat Treningsbenk

 

ASG Flat Treningsbenk er en flat treningsbenk til deg som hovedsakelig bruker kroppsvekt under treningsøktene.

Klassisk og flat modell
Denne modellen fra ASG er flat og kan ikke justeres. Dersom alt du trenger er en helt klassisk og enkel treningsbenk til treningsøktene hjemme, så er denne modellen helt perfekt.

Prisen er rimelig, og den vil legge til rette for at du skal kunne utføre utrolig mange øvelser. Den er enkel å bruke dersom du skal trene med kroppsvekten din – men det er imidlertid ikke det eneste du kan gjøre.

Kan også brukes med vekter
Dersom du er bekymret for hvordan du skal trene med vekter på en så enkel modell, så kan du bare legge disse bekymringene til side.

ASG Flat Treningsbenk er nemlig designet slik at du kan bruke manualer og vektstenger i tillegg dersom du ønsker det – men dette må i så fall kjøpes ekstra dersom du ikke allerede har det.

Sort design med konstruksjon av stål
ASG Flat Treningsbenk er helt enkel og sort i designet. Treningsbenken er utstyrt med en konstruksjon av pulverlakkert stål som gjør den til et solid valg.

Bånd til føttene
Denne treningsbenken er i tillegg utstyrt med et bånd til føttene. Dette gjør at du kan feste føttene mens du trener – dette en stor fordel for mange ulike øvelser.


Body-Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk – uavhengig justering av rygg og sete

Best til den praktiske

Body Solid Pro Club Line SFID325

 

Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk er briljant for deg som vil ha en treningsbenk som vil kunne dekke alle behovene dine under hjemmetreningen – uten at den skal koste skjorta.

Utstyrt med transporthjul
Denne treningsbenken er utstyrt med transporthjul som gjør det enkelt å flytte på den dersom det trengs. Treningsbenken veier 34 kilo, derfor liker vi ekstra godt at den kommer med store hjul med håndtak for enkel transport.

Justerbar treningsbenk
Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk kan – som navnet tilsier – justeres i alle mulige retninger. Her kan du velge om du vil sitte helt rett, eller ligge helt flatt – og du har også ulike trinn for alle posisjonene som ligger imellom disse alternativene.

Du kan i tillegg justere posisjonen på setet – og ikke bare ryggen – slik at du sitter nøyaktig slik som passer best til din individuelle kropp og øvelsen du skal foreta deg.

Kjempehøy vektkapasitet
Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk har en av de høyeste vektkapasitetene av modellene i denne artikkelen. Denne tåler nemlig en maksimal belastning på hele 453 kg inkludert brukervekt.

Dette er utrolig mye, og derfor vil denne være perfekt dersom du allerede er veldig sterk og gjerne vil bli sterkere. I tillegg så kommer treningsbenken med en polstring på setet som ikke bare er mykt – det er også tykt og slitesterkt og ser ut som skinn.


Vanlige tabber man gjør ved styrketrening
Dersom du driver med styrketrening så er det veldig viktig å trene på en trygg måte slik at du ikke skader leddene og muskelfestene dine. Det er imidlertid flere feil som mange gjør når de trener styrke, og her vil vi dekke et par av disse slik at du kan trene på en måte som er best mulig for kroppen din.

Trener uten introduksjon
Dersom du trener på treningssenter så hender det ofte at folk hopper over introduksjonen med en personlig trener som kan demonstrere hvordan hvert apparat fungerer og korrekt teknikk for tunge løft.

Det er utrolig viktig å utføre øvelsene korrekt slik at du ikke skader kroppen din. Det er imidlertid mange som hermer etter naboen eller bare prøver seg frem på nye apparater uten å vite hvordan de fungerer.

Sørg for at du får en personlig trener – eller en erfaren treningsentusiast – til å vise deg hvordan du skal løfte riktig og hvordan apparatene skal tas i bruk for maksimalt utbytte.

Trener uten noe treningsprogram
Mange trener også helt uten å følge et treningsprogram. Dersom du vil ha gode og raske resultater så er du helt avhengig av å planlegge treningsøkten din – og ikke unngå de tyngste øvelsene.

Det er også viktig at treningsprogrammet virker motiverende for deg og ikke bare ser ut som en liste med kjedelige instruksjoner. Du kan også be en personlig trener skrive et treningsprogram for deg dersom du ikke har så mye erfaring selv. På denne måten vil du kunne trene målrettet og oppnå de resultatene du har lyst til å se.

Det et også en myte at det å tilbringe mange timer på treningssenter er best – for vektbaserte treningsøkter burde ikke vare mer enn ca. 45 minutter for å gi deg maksimalt utbytte av treningen.

Trener de samme musklene hver gang
Dersom du vil få mest mulig ut av treningsøkten din så er det viktig at treningsprogrammet utvikler seg og at du ikke bare gjør de samme øvelsene dag ut og dag inn.

Det er vanlig blant nybegynnere å kun velge de øvelsene man liker best, og unngå de man liker minst. Dersom du imidlertid trener på samme måte hver gang så vil ikke musklene dine vokse – og det vil heller ikke de musklene du ignorerer. Derfor bør du fokusere på å skaffe deg et variert treningsprogram. Det er også viktig at du øker repetisjoner og vekt etter hvert som du blir sterkere – ellers vil ikke musklene få noe utbytte av treningen din.

Begynner med for tunge vekter og for hyppige økter
Mange har en tendens til å begynne med for tunge vekter. Det kan hende at du ser på treningsprogrammet ditt og tenker at vekten du skal løfte i løpet av de første 6 ukene er altfor lav. Det er viktig at du følger programmet uansett.

Grunnen til dette er at du er nødt til å mestre teknikken før du løfter tyngre vekter for å unngå skader. Når du har mestret teknikken så kan du imidlertid begynne å løfte tyngre vekter.

Husk også å ikke ta for lange pauser mellom øvelsene dine slik at musklene ikke forblir varme – da vil du bare kaste bort tiden din. Sørg i tillegg for at du benytter deg av hviletid mellom øktene slik at musklene får en sjanse til å vokse (noe de gjør når du hviler mellom treningsøkter). 3 dager i uken er mer enn nok til å begynne med.

Er du glad i å trene så kan du med fordel ta en titt på våre artikler om tredemøller, romaskin og ellipsemaskiner. Er du imidlertid glad i vannsport og i å være ute i frisk luft så kan du også lese mer om SUP brett. Dersom du synes det er spennende å følge med på ulike målinger, fremskritt og restitusjon så kan du også benytte deg av vår artikkel om de beste pulsklokkene markedet har å by på.

Les også vår massasjepistol test guide.


FAQ

Hvilke treningsbenker er best?

Kettler Hector Treningsbenk, Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin, Hop-Sport HS-1035 Treningsbenk, inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk, Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk, Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk, ASG Flat Treningsbenk og Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk.

Er en treningsbenk verdt pengene?
Dersom du bruker benken jevnlig så vil den helt klart være verdt investeringen. En treningsbenk vil gi deg utrolig mange muligheter når det kommer til ulike øvelser og styrking av alle kroppens muskelgrupper.
Hvor mye koster en god treningsbenk?
Priser på treningsbenker varierer veldig ut ifra materiale, funksjoner, tilleggsdeler og design. Dersom du vil ha en treningsbenk av god kvalitet så må du nok regne med å bruke alt ifra en tusenlapp og oppover.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere