Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Treningsbenk test-guide: De beste treningsbenkene for deg som elsker å trene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING mai 13, 2024.

Treningsbenk test-guide: De beste treningsbenkene for deg som elsker å trene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Elsker du å trene styrke – og har du kanskje brukt den siste tiden på å trene mye hjemme? Da kan det være lurt å gå til anskaffelse av en treningsbenk.

En treningsbenk er være en briljant kompanjong – spesielt dersom du driver med styrketrening. Du kan bruke benken på mange forskjellige måter og til utallige øvelser, for her er det kun fantasien som setter grenser.

Det er imidlertid et par ting du bør tenke over før du kjøper deg en treningsbenk. Det finnes mange ulike modeller å velge mellom, og med alle valgmulighetene markedet har å by på, kan det fort føles vanskelig å velge riktig modell. Derfor har vi undersøkt flere gode modeller, slik at du kan være sikker på at du tar et godt valg som passer til akkurat dine behov og preferanser.

Seneste endring:

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av Treningsbenker i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

Tidligere endringer:

19. september 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

4. august 2023

Den 04/08/2023 oppdaterte vi anmeldelsene våre med litt tilleggsinformasjon. Tunturi UB40 Utility Bench er blant de beste multifunksjonelle treningsbenkene og TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI er blant de beste for nybegynnere.

3. juli 2023

Den 03/07/2023 oppdaterte vi anmeldelsene våre med litt tilleggsinformasjon. Bowflex 5.1S er en av treningsbenkene med best kompakt design, mens Black Barbell Bench Press er en av de beste treningsbenkene for trening av under- og overkroppen.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 4 beste treningsbenker i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte treningsbenker

BENCH PRESS BLACK BARBELL, CURL BAR, DUMBBELL SET - 100KG - benk med vektskive- og stangsett som er lett å oppbevare og brette sammen

Blant de beste benkene for trening av over- og underkropp

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på BENCH PRESS BLACK BARBELL, CURL BAR, DUMBBELL SET - 100KG:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Enkel å folde sammen og oppbevare
 • 14 plater med en vekt på 100 kg
 • Maks. belastning 200 kg

Forbrukerlivs vurdering

Denne sammenleggbare treningsbenken er et praktisk alternativ for hjemmetrening, spesielt for de som har begrenset  plass. Vi tror mange brukere vil sette pris på den praktiske løsningen. Med en robust vektkapasitet på 200 kg og et romslig sete på 110 x 25 cm passer denne benken til et bredt spekter av brukere. Den sammenleggbare benken kan også brukes som sit-up-plattform, noe som øker allsidigheten. Det justerbare vektstangstativet gjør benken enda mer anvendelig og passer til ulike treningshøyder. Det vi setter mest pris på, er det medfølgende vinylvektsettet på 100 kg og de ulike vektstengene – vektstang, EZ Curl-stang og manualstang. Denne kombinasjonen gir mulighet for progressiv trening og justerbar motstand under styrketreningen, noe som gjør den til et attraktivt valg for treningsentusiaster som ønsker allsidighet. Sikkerhetstiltakene er på plass, med justerbare J-kroker for overkroppsøvelser som benkpress og beskyttende svart plastbelegg på vektskivene, noe som reduserer risikoen for gulvskader og minimerer støy. Det er imidlertid viktig å merke seg at det ikke finnes noen nedtrappingsfunksjon.

 

Fordeler

 • Godt egnet for progressiv trening
 • God for tunge løftere
 • God for høye personer

Ulemper

 • Ingen mulighet for decline

Treningsbenken Gorilla Sports er laget for enkel oppbevaring og kan foldes sammen, noe som gjør den svært praktisk for hjemmetrening. Denne funksjonen er spesielt nyttig for personer med begrenset plass til treningsutstyr.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av BENCH PRESS BLACK BARBELL, CURL BAR, DUMBBELL SET - 100KG

Spesifikasjoner

 • Maks. brukervekt: 200 kg
 • Lengde: 118 cm
 • Bredde: 55 cm
 • Høyde: 112 cm
 • Vekt: 20 kg

Vektgrenser og justeringsmuligheter

Treningsbenken Gorilla Sports har en vektgrense på 200 kg, noe som sikrer at den tåler tung belastning, og et sete med en sjenerøs størrelse på 110 x 25 cm, noe som sikrer komfort for de aller fleste brukere. Den polstrede benken kan legges ned for sit-ups, og vektstangstativet kan justeres i høyden.

Stenger og vekter

Pakken inneholder et vinyl-vektsett på 100 kg. Hvis du driver med progressiv trening eller motstandstrening er det en god tommelfingerregel å øke vektene med 5 % eller 10 %, noe som er mulig med vektskiver og vektstenger som følger med denne benken. Vektene veier fra 1,25 kg til 15 kg (4×1,25 kg, 4×2,5 kg, 2×5 kg, 2×10 kg og 2×15 kg), slik at du kan trene over- og underkroppen effektivt. Det følger også med 3 forskjellige stenger, vektstang, EZ Curl-stang og manualstang, noe som gir allsidighet og muligheter for ulike øvelser. Denne benken er derfor et godt valg for deg som liker progressiv trening og justerbar motstand under styrketreningsøvelser.

Sikkerhetsfunksjoner og beskyttende belegg

J-krokene kan justeres i høyden for trening av overkroppen, for eksempel benkpress. Maksimumshøyden er 92 cm, noe som bør være tilstrekkelig selv for høye brukere.

Vektskivene er belagt med et svart plastbelegg som forhindrer riper og slitasje på gulvet i treningsområdet og beskytter overflaten. Belegget bidrar også til å redusere støy når du legger vektene på gulvet eller på treningsbenken.

Profftips: Hvis du trener med tunge vekter bør du vurdere å skaffe deg en gulvmatte eller demping. En matte er et beskyttende lag mellom vektbenken og gulvet. Den bidrar til å forhindre riper, bulker og andre skader på underlaget forårsaket av benken eller vektene.

Hva sier forbrukere og eksperter om BENCH PRESS BLACK BARBELL, CURL BAR, DUMBBELL SET - 100KG?

Gorilla Sports-benken med inkluderte vekter, er godt likt av forbrukere hos Amazon, som har gitt den en vurdering på 4,1/5. Forbrukerne sier at du får stål av god kvalitet og en stabil vektbenk med en god vektmengde for alle treningsentusiaster. De nevner også at benken har en relativt rimelig pris, ettersom det ville kostet mye mer å kjøpe alt utstyret hver for seg.

Mer om BENCH PRESS BLACK BARBELL, CURL BAR, DUMBBELL SET - 100KG

Spesifikasjoner

 • Maks. brukervekt: 200 kg
 • Lengde: 118 cm
 • Bredde: 55 cm
 • Høyde: 112 cm
 • Vekt: 20 kg

TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI - HOPFÄLLBAR - lett justerbar treningsbenk for nybegynnere

Blant de beste for nybegynnere

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI - HOPFÄLLBAR:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Lett modell
 • Justerbart sete i 4 nivåer
 • Enkel å bære og sammenleggbar

Forbrukerlivs vurdering

Physionics Multi Bench er et lettvektsvidunder på bare 11 kg, noe som gjør den ideell for både nybegynnere og erfarne løftere. Den er bærbar og allsidig, noe som gjør den til et godt valg for dem som setter pris på fleksibilitet i vektløftingsprogrammet. Det som virkelig skiller denne benken fra andre, er de eksepsjonelle justeringsmulighetene, med 10 ryggposisjoner og 4 setejusteringer for en skreddersydd treningsopplevelse. Den er enkel å sette opp og klappe sammen, noe som passer for dem som foretrekker å bytte treningssted. Den balanserer størrelse og vektkapasitet og gir god plass samtidig som den er plasseffektiv. Med benstrekkputer, decline-alternativer og tilpassbare sete- og ryggvinkler gir den en komfortabel treningsplattform. Den robuste rammen i legert stål tåler opptil 200 kg, noe som passer de fleste brukere. Avanserte løftere som ønsker å løfte ekstreme vekter, kan imidlertid finne sine grenser. For å sikre stabiliteten bør du bruke den på et jevnt underlag og vurdere sklisikre matter eller gummiputer for bedre grep.

Fordeler

 • Enkel å sette opp
 • God rygghøyde for høye brukere
 • Forlengelse av setet

Ulemper

 • Ikke egnet for avanserte løftere som trener med svært tunge vekter

Den justerbare treningsbenken Physionics Multi er imponerende lett med en vekt på bare 11 kg. Dette gjør det enkelt å flytte treningsbenken rundt rundt i hjemmet og på treningsområdet. Denne egenskapen gjør den til et godt valg for nybegynnere og viderekomne løftere som ønsker å øke styrken og trene vektløfting på en enkel måte.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI

Spesifikasjoner

 • Lengde: 125 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Høyde: 47 cm
 • Vekt: 17 kg
 • Maks. brukervekt: 200 kg

Flere rygg- og setevinkler med forbedret bærbarhet

Denne treningsbenken har enestående justeringsmuligheter, noe som gir deg frihet til å skreddersy treningsopplevelsen. Ryggstøtten kan justeres i 10 trinn og setet kan justeres i 4 trinn, noe som gjør det mulig å trene i flere ulike posisjoner og vinkler. En annen viktig egenskap ved denne benken er at den er lett å ta med seg. Den er enkel å sette opp og bruke, og den kan enkelt foldes sammen når den ikke er i bruk. Det kompakte og sammenleggbare designet gjør den enkel å oppbevare og transportere, noe som gjør den til et ideelt valg for personer som foretrekker å trene på ulike steder.

Størrelse og vektkapasitet

Denne justerbare benken har en ideell balanse mellom å gi god plass til komfortabel trening og å ikke ta opp for mye plass. Med en setehøyde på 48 cm og en rygghøyde på ca. 71 cm sørger den for god støtte under treningsøkten. Alt i alt tilbyr den en svært komfortabel og romslig plattform for ulike øvelser. Vi setter også pris på benforlengelsesputene, de allsidige decline-alternativene og muligheten til å justere setet og ryggstøtten i henhold til egne preferanser. Benken har dessuten en solid ramme i legert stål som tåler en vektkapasitet på opptil 200 kg, inkludert brukerens egen vekt og eventuelle tilleggsvekter. Denne kapasiteten passer for de fleste brukere, men er kanskje ikke tilstrekkelig for mer avanserte løftere som ønsker å trene med svært tunge vekter.

MERK: For å sikre stabiliteten bør du unngå å plassere benken på ujevnt eller glatt underlag. Ved behov kan du vurdere å bruke sklisikre matter eller gummiputer for å forbedre benkens grep og forhindre at benken sklir eller beveger seg.

Hva sier forbrukere og eksperter om TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI?

Denne treningsbenken har fått overveiende positive anmeldelser på Amazon. Forbrukerne fremhever det gode forholdet mellom pris og funksjonalitet, allsidighet og stabilitet under treningen. Den er godt egnet for hjemmebruk, og tilbyr mange ulike treningsalternativer med sine justerbare posisjoner. Noen anmeldere har gjort endringer for å forbedre stabiliteten, mens andre setter pris på den enkle monteringen.

Mer om TRÄNINGSBÄNK PHYSIONICS MULTI - HOPFÄLLBAR

Spesifikasjoner

 • Lengde: 125 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Høyde: 47 cm
 • Vekt: 17 kg
 • Maks. brukervekt: 200 kg

Tunturi UB40 Utility Bench - sammenleggbar treningsbenk for vektløfting og kjerneøvelser

Blant de beste multifunksjonelle treningsbenkene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Tunturi UB40 Utility Bench:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Plassbesparende og komfortabel design
 • Dobbelt bruksområde
 • Stor maks. belastning og slitesterk ramme

Forbrukerlivs vurdering

Treningsbenken Tunturi UB40 har et kompakt og plassbesparende design, noe som gjør den til et utmerket valg for hjemmegym eller et mindre treningsrom. Den store ryggputen gir behagelig støtte under øvelsene. Benken kan brukes både som vektbenk og magetreningsbenk, og ryggstøtten og setet kan justeres i ulike posisjoner. Med en robust vektkapasitet på 200 kg kan den trygt håndtere tunge vekter uten å miste stabiliteten. Benkens holdbarhet kommer til syne gjennom det sydde setet og den solide stålrammen. Det tiltalende svarte pulverlakkering bidrar til det estetiske uttrykket, og de sklisikre gummiknottene beskytter gulvet under treningsøkten. Det er imidlertid verdt å merke seg at denne treningsbenken ikke er like godt egnet for lave personer, da man ikke nødvendigvis vil finne en komfortabel posisjon.

Fordeler

 • Seks ulike posisjoner for ryggstøtten
 • Ekstra robuste hjørner
 • Sklisikre gummiknotter

Ulemper

 • Ikke egnet for lave personer

Treningsbenken Tunturi har et kompakt og plassbesparende design med en komfortabel ryggpute. Den gjennomtenkte størrelsen og designet gjør benken ideell for personer med hjemmegym eller mindre treningsrom, ettersom den er plassbesparelse uten at det går på bekostning av komfortabel støtte under treningen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tunturi UB40 Utility Bench

Spesifikasjoner

 • Lengde: 125 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Høyde: 47 cm
 • Vekt: 17 kg
 • Maks. brukervekt: 200 kg

Treningsbenk for vektløfting og magetrening

UB40-benken kombinerer funksjonene til en vektbenk med mulighet for magetrening. Allsidigheten kommer til syne gjennom den justerbare ryggstøtten med seks ulike posisjoner og selve setet som kan stilles inn i to ulike posisjoner. Det brukervennlige justeringssystemet muliggjør raske og enkle endringer. Enten du fokuserer på vekttrening eller jobber med kjernemuskulaturen, er denne benken designet for å dekke alle dine treningsbehov på en enkel måte.

Vektkapasitet og holdbarhet

Treningsbenken Tunturi UB40 er en pålitelig følgesvenn under intense treningsøkter, og den gir stabilitet selv ved bruk av tunge vekter. Den imponerende maksimale vektkapasiteten på 200 kg gir god plass til både brukeren og ekstra vekter. Benken er designet med fokus på holdbarhet og har et sydd sete med ekstra robuste hjørner, noe som minimerer slitasje på følsomme områder selv ved regelmessig bruk gjennom mange år. Rammen, som er laget av robust stål, gir benken den nødvendige styrken til å tåle tøffe treningsøkter. I tillegg er benken pulverlakkert i fargen svart, noe som gjør den ekstra estetisk tiltalende, mens de sklisikre gummiknottene beskytter mot skader på gulvet under treningsøktene.

MERK: Ved mageøvelser på treningsbenken er det en god idé å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Langsomme og kontrollerte bevegelser øker muskelengasjementet og minimerer risikoen for skader.

Hva sier forbrukere og eksperter om Tunturi UB40 Utility Bench

Forbrukerne på Amazon setter pris på treningsbenkens prisgunstige pris, enkle montering og generelle kvalitet. De mener at benken har mange gode funksjoner i forhold til prisen, og at den enkle monteringen gjør at hvem som helst kan sette den opp – uavhengig av hvor mye gjør-det-selv-erfaring man har. I tillegg er varemerkets pålitelighet en viktig faktor for forbrukernes tilfredshet.

Mer om Tunturi UB40 Utility Bench

Spesifikasjoner

 • Lengde: 125 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Høyde: 47 cm
 • Vekt: 17 kg
 • Maks. brukervekt: 200 kg

Inspire Abdominal Crunch Bench - stabil og brukervennlig treningsbenk

Kraftig mage-treningsbenk

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Inspire Abdominal Crunch Bench:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Solide kulelager i stål
 • Støttende rygg- og hodeputer
 • Velbygget

Forbrukerlivs vurdering

Inspire Abdominal Crunch Bench, som er utstyrt med robuste kulelagre i stål, er et prisverdig verktøy for å forbedre magetreningen. Vi mener den er et verdifullt supplement til ethvert treningsprogram, spesielt for de som ønsker å nå sine treningsmål. Vår oppfatning av denne treningsbenken stemmer godt overens med det både forbrukere og eksperter sier. Med en Amazon-vurdering på 4,6 av 5 er det tydelig at forbrukerne synes den er enkel å montere, komfortabel og bemerkelsesverdig stabil. Den gir viktig nakkestøtte og aktiverer magemusklene på en effektiv måte. Noe av det vi setter mest pris på, er konstruksjonen i slitesterkt legert stål som sikrer lang levetid og korrosjonsbestandighet. Med en vektkapasitet på opptil 159 kg og muligheten til å legge til vektskiver for økt motstand, passer den både for nybegynnere og viderekomne, og gir allsidige styrketreningsmuligheter.

 

Fordeler

 • Kan enkelt flyttes
 • Stabil og sikker
 • Mulighet for å øke motstanden ved å legge til vektskiver
 • Tilbyr god nakkestøtte

Ulemper

 • Den tar litt tid å montere på grunn av mange deler

Denne treningsbenken kommer med solide stålkulelager, noe som gjør det lettere for deg å få mest mulig ut av magetreningen. Med andre ord er den ideell for deg som ønsker et apparat som kan hjelpe deg med å nå treningsmålene dine.

Hva sier forbrukere og eksperter om Inspire Abdominal Crunch Bench

Benken har en vurdering på 4,6 av 5 på Amazon, med forbrukere som sier at benken er enkel å montere, komfortabel og veldig stabil. Brukere indikerte også at den støtter nakken din og fungerer supert til å trene alle musklene i mageområdet.

Mer om Inspire Abdominal Crunch Bench

Spesifikasjoner

 • Lengde: 154 cm
 • Bredde: 76 cm
 • Høyde: 103 cm
 • Vekt: 1 kg
 • Maks. brukervekt: 160 kg

Dette er en flott trenings benk for å bygge sterke kjernemuskler. Den er laget av legert stål, noe som gjør hele konstruksjonen mer holdbar og motstandsdyktig mot korrosjon. Den kan tåle opptil 159 kg og lar deg øke motstanden ved å legge til vektskiver. Dette betyr at selv de mest avanserte brukerne kan dra nytte av denne modellen siden den vil gi mange muligheter til allsidig styrketrening.

Treningsbenken er laget i henhold til alle EUs sikkerhetskrav og har en støttende rygg- og hodepute, noe som gjør den enda tryggere og mer komfortabel å bruke. Den kan også lett flyttes rundt, noe som gjør den perfekt for bruk i ethver hjemmegym.

5 ting du bør vurdere før du kjøper treningsbenk

 • Størrelse og bærbarhet

  For en enkel flat benk trenger du en tilgjengelig overflaten på minst 2m x 2m, da de vanligvis er mer kompakte en andre modeller. Hvis du har begrenset plass bør du vurdere å velge en sammenleggbar benk som du enkelt kan lagre bort etter at du er ferdig med treningen. Noen større multifunksjonelle modeller kan kreve mer plass på minst 3 meter på grunn av konstruksjonen. Hvor mye plass du trenger avhenger også av øvelsene du planlegger å utføre, da du ideelt sett bør ha nok plass to å kunne utføre alle øvelsene du ønsker på en komfortabel måte. Ikke glem å sjekke om modellen har hjul for enkel transport og flytting hvis du ikke planlegger å ha den på ett sted hele tiden.

 • Justerbarhet

  En justerbar benk lar deg gjøre forskjellige løft og trene andre muskler og øvelser som fallpress eller skråpress. Justerbarheten vil gå opp til 90 grader, slik at du kan utføre et bredt utvalg av ryggstøttede sittende pressøvelser. Det vil gi deg mer variert trening enn den faste, så det er viktig å vite hvilken type øvelser du vil gjøre mest før du bestemmer deg for om du bør velge en justerbar benk.

 • Vektkapasitet

  Sørg for at modellen du velger tåler både vekten til personen som skal bruke den, og vektene personen planlegger å løfte. Gjennomsnittlig vektkapasitet er 220 kg, men kan variere fra 100 til 400 kg. Vektkapasiteten du velger bør avhenge av øvelsene og tilleggsutstyret du planlegger å bruke.

 • Pris

  De dyreste modellene koster ofte rundt 10 000 kr eller mer, men vil gi deg plass til mange vektskiver, har ofte et kraftigere design og en høyere maksimal vektkapasitet. Budsjettvennlige alternativer har vanligvis lavere vektkapasitet, men kan være tilstrekkelig for hjemmebruk og mer grunnleggende trening som ikke inkluderer tunge løft. Slike modeller koster ofte mellom 800 og 1000 kr.

 • Brukeranmeldelser

  Brukeranmeldelser kan gi deg innsikt i hvor godt treningsbenken støtter kroppen, om den er enkel å sette opp og flytte rundt, og om den generelle kvaliteten er god.

arrow-more

Tester og anmeldelser av treningsbenker som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

HealthLine.com

Healthline.com er et populært nettsted som tilbyr et bredt spekter av medisinsk og helserelatert innhold. Nettstedet dekker ulike emner, inkludert fysisk helse, mental helse, velvære, ernæring, fitness og medisinske tilstander. Healthline.com har som mål å gi nøyaktig og pålitelig informasjon slik at enkeltpersoner kan ta informerte beslutninger om egen helse og velvære.

Nettstedet inneholder artikler, nyhetssaker, innhold skrevet av eksperter og medisinsk vurdert informasjon. I tillegg tilbyr nettstedet ressurser som symptomjekklister, legemiddelinformasjon og verktøy for å finne helsepersonell. Healthline.com inneholder også seksjoner om sunn livsstil, sunne oppskrifter og treningstips.

Du finner deres anmeldelse av Bowflex 5.1S Stowable Bench her.

Sist oppdatert 27. februar 2023

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon.com er en av verdens største og mest kjente netthandelsplattformer. Selskapet ble grunnlagt av Jeff Bezos i 1994 og startet opprinnelig som en nettbokhandel. I årenes løp har Amazon utvidet tilbudet til å omfatte et stort utvalg av produkter, fra elektronikk og klær til husholdningsartikler og digitale tjenester. Plattformen tilbyr også tjenester som Amazon Prime, som gir rask levering, strømming av filmer og TV-serier og tilgang til en rekke andre fordeler for abonnentene.

Du finner forbrukeranmeldelser av Bowflex 5.1S Stowable Bench her.
Du finner forbrukeranmeldelser av Gorilla Sports vektbenk med vinyl-vektsett 100 kg her.
Du finner brukeranmeldelser av EXERCISE BENCH PHYSIONICS MULTI – HOPFÄLLBAR her.
Du finner forbrukeranmeldelser av Tunturi CT80 Core Trainer Bench her.
Du finner forbrukeranmeldelser av Tunturi UB40 Utility Bench her.

FAQ

Hvilke treningsbenker er best?
Det finnes mange forskjellige typer treningsbenker på markedet, og det kan være vanskelig å si hvilken som er den absolutt beste. Valg av treningsbenk avhenger også av individuelle preferanser og behov.
Er en treningsbenk verdt pengene?
Dersom du bruker treningsbenken jevnlig vil den helt klart være verdt investeringen. En treningsbenk vil gi deg utrolig mange muligheter når det kommer til ulike øvelser og styrking av alle kroppens muskelgrupper.
Hvor mye koster en god treningsbenk?
Priser på treningsbenker varierer veldig ut ifra materiale, funksjoner, tilleggsdeler og design. Dersom du vil ha en treningsbenk av god kvalitet, må du nok regne med å bruke alt ifra en tusenlapp og oppover.

Vanlige tabber man gjør ved styrketrening

Dersom du driver med styrketrening er det veldig viktig å trene på en trygg måte slik at du ikke skader leddene og muskelfestene dine. Det er imidlertid flere feil som mange gjør når de trener styrke, og her vil vi dekke et par av disse slik at du kan trene på en måte som er best mulig for kroppen din.

Trener uten introduksjon

Når man trener på treningssenter hender det ofte at folk hopper over introduksjonen med en personlig trener som kan demonstrere hvordan hvert apparat fungerer og korrekt teknikk for tunge løft.

Det er utrolig viktig å utføre øvelsene korrekt slik at du ikke skader kroppen din. Det er imidlertid mange som hermer etter naboen eller bare prøver seg frem på nye apparater uten å vite hvordan de fungerer.

Sørg for at du får en personlig trener – eller en erfaren treningsentusiast – til å vise deg hvordan du skal løfte riktig og hvordan apparatene skal tas i bruk for maksimalt utbytte.

Trener uten noe treningsprogram

Mange trener også helt uten å følge et treningsprogram. Dersom du vil ha gode og raske resultater er du helt avhengig av å planlegge treningsøkten din – og ikke unngå de tyngste øvelsene.

Det er også viktig at treningsprogrammet virker motiverende for deg og ikke bare ser ut som en liste med kjedelige instruksjoner. Du kan også be en personlig trener lage et treningsprogram for deg dersom du ikke har så mye erfaring selv. På denne måten vil du kunne trene målrettet og oppnå de resultatene du har lyst til å se.

Det et også en myte at det å tilbringe mange timer på treningssenter er best – for vektbaserte treningsøkter burde ikke vare mer enn ca. 45 minutter for å gi deg maksimalt utbytte av treningen.

Trener de samme musklene hver gang

Dersom du vil få mest mulig ut av treningsøkten din så er det viktig at treningsprogrammet utvikler seg og at du ikke bare gjør de samme øvelsene dag ut og dag inn.

Det er vanlig blant nybegynnere å kun velge de øvelsene man liker best, og unngå de man liker minst. Dersom du imidlertid trener på samme måte hver gang vil ikke musklene dine vokse – og det vil heller ikke de musklene du ignorerer. Derfor bør du fokusere på å skaffe deg et variert treningsprogram. Det er også viktig at du øker repetisjoner og vekt etter hvert som du blir sterkere – ellers vil ikke musklene få noe utbytte av treningen din.

Begynner med for tunge vekter og for hyppige økter

Mange har en tendens til å begynne med for tunge vekter. Det kan hende at du ser på treningsprogrammet ditt og tenker at vekten du skal løfte i løpet av de første 6 ukene er altfor lav. Det er viktig at du følger programmet uansett.

Grunnen til dette er at du er nødt til å mestre teknikken før du løfter tyngre vekter for å unngå skader. Når du har mestret teknikken kan du imidlertid begynne å løfte tyngre vekter.

Husk også å ikke ta for lange pauser mellom øvelsene dine slik at musklene ikke forblir varme – da vil du bare kaste bort tiden din. Sørg i tillegg for at du benytter deg av hviletid mellom øktene slik at musklene får en sjanse til å vokse (noe de gjør når du hviler mellom treningsøkter). 3 dager i uken er mer enn nok til å begynne med.

Hvad får jeg ud af at kombinere cardio med styrketræning?

Å kombinere kardiovaskulær trening (kondisjonstrening) med styrketrening i treningsrutinen din gir en rekke fordeler, noe som gjør det til en godt avrundet tilnærming til å oppnå god helse og kondisjon. Her er fordelene ved å kombinere begge treningsformene:

 • Bedre kardiovaskulær helse: Kondisjonstrening, som for eksempel løping, sykling eller bruk av tredemølle eller crosstrainer, bidrar til å styrke hjertet og lungene, noe som forbedrer hjerte- og karhelsen. Regelmessig kondisjonstrening kan redusere risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk og hjerneslag.
 • Vektkontroll: Kondisjonstrening er effektivt for å forbrenne kalorier, noe som kan bidra til å gå ned i vekt eller holde vekten. Kombinert med styrketrening kan det hjelpe deg med å oppnå en sunn kroppssammensetning ved å redusere kroppsfettet og samtidig bevare eller bygge muskelmasse.
 • Økt muskelstyrke: Styrketrening fokuserer på å bygge og styrke muskelgrupper. Denne ekstra muskelmassen kan øke forbrenningen, slik at du forbrenner flere kalorier i hvile. Det bidrar også til bedre funksjonell styrke og reduserer risikoen for skader.
 • Økt utholdenhet: Kondisjonstrening gir bedre utholdenhet og utholdenhet, slik at du lettere kan utføre hverdagslige aktiviteter og gjennomføre lengre treningsøkter uten å bli sliten. Dette kan være en fordel både i hverdagen og i idrettssammenheng.
 • Mangfoldige treningsfordeler: Styrketrening kan rette seg mot spesifikke muskelgrupper og forbedre stabiliteten i leddene, mens kondisjonstrening utfordrer det kardiovaskulære systemet. Ved å kombinere begge deler får du et bredere spekter av treningsaspekter, fra muskelstyrke og kraft til kardiovaskulær utholdenhet.
 • Effektivt vekttap: Når du trener både kondisjonstrening og styrketrening, får du en mer balansert tilnærming til vekttap. Kondisjonstrening bidrar til å forbrenne kalorier under trening, mens styrketrening øker muskelmassen, som forbrenner flere kalorier i hvile.
 • Beinhelse: Styrketrening er forbundet med økt beintetthet, noe som kan være gunstig for beinhelsen og redusere risikoen for tilstander som osteoporose.
 • Metabolsk helse: Kombinasjonen av kondisjonstrening og styrketrening kan forbedre insulinfølsomheten og bidra til å holde blodsukkernivået under kontroll, noe som reduserer risikoen for type 2-diabetes.
 • Fordeler for den mentale helsen: Trening, inkludert kondisjonstrening og styrketrening, frigjør endorfiner som kan øke humøret, redusere stress og lindre symptomer på angst og depresjon.
 • Variasjon og motivasjon: Ved å inkludere begge treningsformene i rutinen din får du mer variasjon, noe som gjør treningen mer interessant og motiverende. Ved å variere treningsrutinene kan du unngå kjedsomhet og plateauer i fremgangen.
 • Funksjonell kondisjon: Styrken du oppnår ved styrketrening kan gjøre deg bedre i stand til å utføre dagligdagse oppgaver, som å løfte og bære matvarer, gå i trapper eller flytte møbler.

Oppsummert gir kombinasjonen av kondisjonstrening og styrketrening en helhetlig tilnærming til å forbedre helse og kondisjon. Den tar for seg ulike aspekter ved fysisk form, fra kardiovaskulær helse og utholdenhet til muskelstyrke og metabolske fordeler. Enten målet ditt er vektkontroll, generell kondisjon eller forbedring av spesifikke helsemarkører, kan denne kombinasjonen hjelpe deg med å oppnå en balansert og helhetlig tilnærming til velvære.

Er det en god idé å bruke restitusjonsprodukter når man trener?

Bruk av restitusjonshjelpemidler som massasjepistoler og massasjestoler kan være nyttig for noen som en del av restitusjonsrutinen etter trening. Hvor effektive og nødvendige disse apparatene er, kan imidlertid variere avhengig av individuelle behov og preferanser. Her ser vi nærmere på hvert av disse restitusjonsapparatene:

 • Massasjepistoler (slagmassasjeapparater): Massasjepistoler er håndholdte apparater som ved hjelp av raske slag- eller vibrasjonsbevegelser retter seg mot ømme muskler og gir dyp vevsmassasje. De kan bidra til muskelavslapping, redusere muskelspenninger og forbedre blodsirkulasjonen. Massasjepistoler er spesielt populære blant idrettsutøvere og treningsentusiaster for restitusjon etter trening. De gir mulighet for selv-myofascial release (selvmassasje) og kan brukes til å behandle spesifikke områder med stramme eller ømme muskler.
 • Massasjestoler: Massasjestoler er hvilestoler utstyrt med mekaniske massasjeruller, kollisjonsputer og varmeelementer. De gir en helkroppsmassasjeopplevelse og kan bidra til avslapping, lindring av muskelspenninger og stressreduksjon. Noen massasjestoler er designet med spesifikke massasjeteknikker, for eksempel shiatsu eller svensk massasje. Massasjestoler kan være dyre, men de er praktiske og gir deg muligheten til å nyte en massasje hjemme.

Ta hensyn til følgende når du bestemmer deg for om du vil bruke disse restitusjonshjelpemidlene:

 • Individuelle behov: Valget om å bruke restitusjonshjelpemidler avhenger av dine spesifikke treningsmål, treningsintensitet og restitusjonsbehov. Idrettsutøvere eller personer som trener med høy intensitet, kan ha nytte av massasjepistoler og annet restitusjonsutstyr for å håndtere muskelstølhet og forbedre restitusjonstiden.
 • Profesjonelle råd: Rådfør deg med en idrettsterapeut, fysioterapeut eller annet helsepersonell før du tar i bruk restitusjonshjelpemidler, spesielt hvis du har underliggende medisinske problemer.
 • Kostnader og tilgjengelighet: Tenk på kostnadene og tilgjengeligheten til disse apparatene. Massasjestoler kan være dyre, mens massasjepistoler er rimeligere og mer bærbare. Badstutepper gir en annen type restitusjonsopplevelse, men kan ha spesifikke retningslinjer for bruk og sikkerhet.
 • Balanse med andre restitusjonsmetoder: Rekonvalesensutstyr bør være et supplement til andre restitusjonsmetoder som hvile, hydrering, riktig ernæring og søvn. De bør ikke brukes som eneste restitusjonsmetode.
 • Personlige preferanser: Dine personlige preferanser og hvor komfortable du er med disse apparatene, spiller en viktig rolle for hvor effektive de er. For noen er massasje eller badstue en avslappende og behagelig del av treningsrutinen etter trening.

For å oppsummere kan restitusjonsutstyr som massasjepistoler, massasjestoler og badstutepper være et nyttig supplement til restitusjonsrutinen etter trening, men bruken bør baseres på individuelle behov og preferanser. Det er viktig å bruke dem på en ansvarlig måte og i kombinasjon med andre restitusjonsstrategier for å fremme velvære og oppnå treningsmålene dine.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme