Treningsbenk test-guide: De beste treningsbenker til deg som elsker å trene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du å trene styrke – og har du kanskje brukt den siste tiden på å trene mye hjemme? Da kan det være lurt for deg å gå til anskaffelse av en treningsbenk.

En trenings benk vil være en briljant kompanjong til treningen din – spesielt dersom du driver med styrketrening. Du kan bruke benken på mange forskjellige måter og til utallige øvelser, for her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan finne på.

Det finnes utrolig mange ulike modeller å velge mellom, og med alle valgmulighetene markedet har å by på så kan det fort føles vanskelig å velge riktig modell til egne behov.

Derfor har vi gått igjennom flere fantastiske modeller – slik at du kan være sikker på at du tar et godt valg som passer til akkurat dine behov og preferanser. Det er imidlertid et par ting du bør tenke over når du skal kjøpe deg en treningsbenk.

Hva du bør vurdere før du kjøper en treningsbenk

Størrelse og bærbarhet
For en enkel flat benk trenger du den en tilgjengelig overflaten på minst 2m x 2m siden de vanligvis er mer kompakte en andre modeller. Hvis du har begrenset plass bør du vurdere å velge en sammenleggbar benk som du enkelt kan lagre bort etter at du er ferdig med treningen. Noen større, multifunksjonelle modeller kan kreve mer plass på minst 3 meter på grunn av konstruksjonen. Hvor mye plass du trenger avhenger også av øvelsene du planlegger å gjøre, siden du trenger ha nok plass to å kunne utføre alle øvelsene du ønsker på en komfortabel måte. Ikke glem å sjekke om modellen har hjul for enkel transport og flytting hvis du ikke planlegger å ha den på ett sted hele tiden.

Justerbarhet
En justerbar benk lar deg gjøre forskjellige løft og trene andre muskler og øvelser som fallpress eller skråpress. Justerbarheten vil gå opp til 90 grader, slik at du kan utføre et bredt utvalg av ryggstøttede sittende pressøvelser. Det vil gi deg mer variert trening enn den faste, så det er viktig å vite hvilken type øvelser du vil gjøre mest for å bestemme deg for om du bør velge en justerbar benk.

Vektkapasitet
Sørg for at modellen du velger tåler vekten til personen som skal bruke den og vektene de planlegger å løfte. Gjennomsnittlig vektkapasitet er 220 kg, men kan variere fra 100 til 400 kg. Vektkapasiteten du velger bør avhenge av øvelsene og tilleggsutstyret du planlegger å bruke.

Pris
De dyreste modellene vil koste deg rundt 10 000 NOK og enda mer, men vil gi deg plass til mange vektskiver, et kraftigere design og en høyere maksimal vektkapasitet. Budsjettvennlige alternativer har vanligvis lavere vektkapasitet, men kan være tilstrekkelig for hjemmebruk og mer grunnleggende trening som ikke inkluderer tunge løft. De vil koste deg mellom 800 og 1000 NOK.

Brukeranmeldelser
Brukere kan fortelle deg mer om hvor godt det støtter kroppen, om det er enkelt å sette opp og flytte rundt, og om den generelle kvaliteten på produktet.

arrow-more


Abilica Premium FID Bench 2.0 – justerbar treningsbenk for allsidig trening

Godt allsidig alternativ

Premium FID Bench 2.0

Abilica Premium tilbyr seks forskjellige vinkeljusteringer for å gi brukerne en mer allsidig treningsopplevelse. Dette gjør den ideell for de som ønsker å gjøre ulike øvelser i flat eller stigende skråning.

 • 6 forskjellige vinkeljusteringer
 • Tykke puter
 • Solid konstruksjon

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Abilica Premium FID Bench 2.0

Denne treningsbenken av høy kvalitet er perfekt for alle som ønsker å legge til litt ekstra vekt på treningen. Den har tykke puter og en solid konstruksjon, noe som gjør den både komfortabel og slitesterk. I tillegg har den hjul, så den er lett å flytte rundt i hjemmet eller treningsstudioet. Den kan tåle en maksimal belastning på 250 kg, noe som gjør den perfekt for alle som ønsker å legge til litt ekstra vekt på treningen. Denne benken er ideell for ethvert hjem eller treningsstudio med slitesterk konstruksjon og komfortabelt design. Den kommer med klare instruksjoner som er enkle å følge; hvem som helst kan sette den sammen, uavhengig av erfaring.

Fordeler

 • Overdimensjonerte puter gir stabilitet og støtte
 • Enkel å bruke selv med tunge vekter
 • Enkel montering
Ulemper

 • Setet har en fast liten stigning

Forbrukerlivs vurdering

Denne modellen kan brukes av mennesker på alle nivåer av styrke og erfaring. Den er enkel å bruke, selv med tunge vekter, men har en fast liten stigning som kan være en ulempe for noen mennesker. Hvis du ser etter en treningsbenk som vil gi en god treningsøkt, bør denne stå øverst på listen din.

Spesifikasjoner
Lengde: 150 cm
Bredde: 70 cm
Høyde: 133 cm
Maks brukervekt: 250 kg
Varevekt: 32 kg


Tunturi CT80 Core Trainer Bench – kraftig og holdbar treningsbenk

Best til den drevne vektløfteren

 • 4 av 5 stjerner av brukerne hos Google shopping

 

Tunturi CT80 Core Trainer

Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk er modellen for deg som vil ha en behagelig og stabil trenings benk som kan hjelpe til med å trene hele kroppen.

Tren alle de ulike muskelgruppene
CT80 Core Trainer Treningsbenk fra Tunturi er den perfekte modellen til alle muskelgrupper. Det vi virkelig elsker ved denne modellen er at den gir deg mulighet til å trene både mage, rygg, lår og ben.

I tillegg har den mange praktiske funksjoner som gjør den mer allsidig – i tillegg til at du kan justere benken slik at den passer til akkurat din kropp og unike preferanser.

Tåler en høy vektbelastning
Tunturi CT80 Core Trainer Treningsbenk tåler en høy vektbelastning da rammene er kraftige og stabile nok til å takle en total vekt på hele 150 kg. Det vil være nok til for de fleste brukere.

Kan legges sammen
Det som gjør denne modellen ekstra praktisk er at den kan legges sammen og oppbevares et annet sted enn der du skal bruke den. Det gjør modellen ideell til for eksempel mindre leiligheter.

Du kan da gjøre om stua eller kontoret til et lite treningsstudio når du ønsker, og pakke vekk treningsbenken i et kott eller et annet oppbevaringssted slik at den ikke står fremme hele dagen.

Fordeler

 • Høy vektkapasitet på 150 kg
 • Justerbar modell
 • Trener alle muskelgrupper
 • Multifunksjonell modell
 • Kan legges sammen
Ulemper

 • Ikke ideell til veldig store brukere

Inspire Abdominal Crunch Bench – stabil og brukervennlig treningsbenk

Kraftig mage-treningsbenk

 • 4.5 Amazon

Inspire Abdominal Crunch Bench

Denne treningsbenken kommer med solide stålkulelager, noe som gjør det lettere for deg å få mest mulig ut av magetreningen. Den er perfekt for de som ønsker et apparat for å hjelpe dem med å nå treningsmålene sine.

 • Solide kulelager i stål
 • Støttende rygg- og hodeputer
 • Velbygget

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Inspire Abdominal Crunch Bench

Dette er en flott trenings benk for å bygge sterke kjernemuskler. Den er laget av legert stål, noe som gjør hele konstruksjonen mer holdbar og motstandsdyktig mot korrosjon. Den kan tåle opptil 159 kg og lar deg øke motstanden ved å legge til vektskiver. Dette betyr at selv de mest avanserte brukerne kan dra nytte av denne modellen siden den vil gi mange muligheter til allsidig styrketrening.

Den laget i henhold til alle EUs sikkerhetskrav og har en støttende rygg- og hodepute, noe som gjør den enda tryggere og mer komfortabel å bruke. Den er godt bygget og kan lett flyttes rundt, noe som gjør den perfekt for bruk i ethvert treningsstudio.

Hva sier brukere og eksperter om Inspire Abdominal Crunch Bench

Benken har en vurdering på 4,5 av 5 på Amazon, med brukere som sier at benken er enkel å montere, komfortabel og veldig stabil. Brukere indikerte også at den støtter nakken din og fungerer supert til å trene alle musklene i mageområdet.

Fordeler

 • Kan enkelt flyttes
 • Stabil og sikker
 • Mulighet for å øke motstanden ved å legge til vektskiver
 • Tilbyr god nakkestøtte
Ulemper

 • Den tar litt tid å montere på grunn av mange deler

Forbrukerlivs vurdering

Den er stabil og sikker, slik at du kan fokusere på treningen din. Vi synes at den var enkel å montere, men også tidkrevende siden det var mange deler – men det var absolutt verdt det når vi først fikk satt det opp. Denne trenings benken er perfekt for alle som ønsker å få en god magetrening.

Spesifikasjoner
Lengde: 154 cm
Bredde: 76 cm
Høyde: 103 cm
Maks brukervekt: 159 cm
Vekt: 1 kg
Materiale: Legert stål


Masterfit Power Bench – treningsbenk for tyngre vekter

Godt treningsbenk for tunge øvelser

Power Bench Justerbar treningsbenk

Treningsbenken fra Masterfit er justerbar på opptil 85 grader, noe som gjør den perfekt for avanserte brukere som trener med tyngre vekter. Den er solid konstruert og tåler selv de mest anstrengende treningsøktene.

 • 3 mm tykt stål
 • Tåler ekstra tung belastning
 • Justerbar opp til 85 grader

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Masterfit Power Bench

Modellen er laget av 3 mm tykt stål for økt styrke og stabilitet. Denne tykkelsen gjør også at benken tåler en ekstra tung belastning på 400 kg, noe som gjør den perfekt for de som har lyst på en mer utfordrende treningsøkt. Det myke, polstrede setet sikrer at du kan holde deg i posisjon gjennom hele treningsøkten uten å måtte bekymre deg for å oppleve noe ubehag.

Ryggstøtten kan heves eller senkes for å sikre at du er komfortable under økten og har best mulig treningsopplevelse. Denne funksjonen er viktig for de som vil ha målrettet trening mot spesifikke muskelgrupper. Justering av benkhøyden gjør det enkelt å endre treningsrutinen og holde treningen interessant.

Fordeler

 • Kan brukes til alle typer trening
 • Ryggstøtten kan heves og senkes
 • Komfortabelt sete
 • Stabil ramme
Ulemper

 • I høyere prisklasse på grunn av høy maksimal belastning

Forbrukerlivs vurdering

Masterfits trenings benk kan brukes til alle typer trening. Den er solid bygget og tåler tung belastning, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å gjøre å drive seriøs vektløfting. Den eneste ulempen er den høye prislappen. Fordelene oppveier imidlertid kostnadene, noe som gjør dette til et utmerket apparat for alle som er interessert i å forbedre eller endre på treningsrutinen sin.

Spesifikasjoner
Lengde: 134 cm
Bredde: 65 cm
Høyde: 44 cm
Maks brukervekt: 400 cm
Varevekt: 40 kg


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk

 

Master Black Bench LX

Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk er en sort treningsbenk i et minimalistisk design – men la deg ikke lure av det enkle utseendet. Denne trenings benken kan nemlig brukes til alt du kan tenke deg innen hjemmetrening.

Utrolig høy vektkapasitet
Denne treningsbenken har en utrolig høy vektkapasitet sammenlignet med andre modeller. Den tåler nemlig en total brukervekt på hele 300 kilo – inkludert kroppsvekt og vekter du skal løfte. Dette er vi veldig imponerte over da modellen også vil være ideell for større brukere.

Polstret og justerbar treningsbenk
Selve setet er i tillegg polstret og mykt slik at du vil sitte behagelig mens du trener. Dersom du har lyst til å justere sittestillingen din så har du også mulighet til dette.

Med Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk vil du få hele 7 høydeposisjoner å velge mellom – i tillegg til at ryggstøtten kan justeres både forover og bakover for å tilpasse treningsøvelsene dine.

Sammenleggbar modell
Master Black Bench LX – Fold Treningsbenk er også sammenleggbar for enkel oppbevaring. Dersom du ikke vil ha den stående fremme hele tiden – for eksempel hvis du bor i en mindre leilighet – så kan du legge sammen modellen slik at den kan oppbevares under sengen.

Fordeler

  • Kommer med transporthjul
 • Justerbar treningsbenk
 • Veldig høy vektkapasitet på 300 kilo
 • Sammenleggbar modell
Ulemper

 • Enkelt design

Hop-Sport HS-1035 Treningsbenk

Hop-Sport HS-1035

 

Hop-Sport HS-1035 Treningsbenk er en trenings benk designet til deg som elsker å trene hjemme og nærmest vil ha et lite treningssenter hjemme slik at du ikke trenger å benytte deg av et treningssenter.

Multifunksjonell treningsbenk
HS-1035 Treningsbenk fra Hop-Sport er et multifunksjonelt treningsapparat som er nyttig å ha uansett hva slags hjemmetrening du driver med.

Her vil du få en modell med benlås og elastiske håndtak som kan monteres på begge sider av benken. Da kan du trene akkurat de muskelgruppene du har lyst til, for her sette kun fantasien grenser for hvordan du kan forme kroppen og musklene dine.

Justerbar modell
Denne treningsbenken er utstyrt med en flertrinnsjustering av ryggstøtten slik at du kan velge mellom flat, incline og decline. Dersom du legger på noen vektskiver så kan du for eksempel også trene bena – men det er viktig å legge merke til at vektskivene må kjøpes i tillegg.

Modellen tar heller ikke veldig mye plass med tanke på alle treningsmulighetene du vil få – og dette er noe av det vi liker aller best ved HS-1035 Treningsbenk fra Hop-Sport. Her kan du lage deg et lite treningssenter i et lite hjørne av hjemmet ditt – og du vil få alle treningsmulighetene du trenger i ett og samme produkt.


Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin

Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress

 

Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin er den perfekte maskinen for deg dersom du vil ha et beist av en treningsmaskin med plass til massevis av vektskiver.

Tren mange muskelgrupper
Med Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin vil du kunne trene mange ulike muskelgrupper kun ved hjelp av denne ene maskinen. Vi liker veldig godt at ett produkt kan brukes til mange oppgaver, i stedet for at man trenger å kjøpe egne produkter til alle formål.

Dersom du elsker å løfte tunge vekter så kan Steelflex PlateLoad Line Incline hjelpe til med å trene muskelgrupper som for eksempel armer, skuldre og brystmuskler.

Modellen er veldig stabil og vil sikre at du kan trene på en måte som er trygg og stabil.

Sete og ryggstøtte i vinkel
På Steelflex PlateLoad Line Incline Benkpress Maskin får du en treningsmaskin der både setet og ryggstøtten er i vinkel, som vil hjelpe deg med å sitte på en måte som er ergonomisk optimal. Slik vil du unngå skader og feil løfting som vil slite på muskelfestene og leddene dine. Vi mener dette er noe av det beste ved at man går til anskaffelse av en treningsmaskin.

Armer som kan løftes separat
Begge armene på maskinen kan løftes separat, slik at du kan trene én arm av gangen dersom det er ønskelig. I tillegg er den utstyrt med beskyttelsespropper over alle skruer og bolter, slik at du ikke kommer til skade på grunn av dette.


inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk

 

inSPORTline AB055 Justerbar

 

inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk er en briljant treningsbenk for deg som er glad i minimalistisk design – og som gjerne vil ha en modell som ikke tar så stor plass og som samtidig tar seg godt ut.

Justerbar modell
Denne treningsbenken fra inSPORTline er justerbar – noe som gjør den ideell til hjemmetrening med manualer eller en vektstang. Da kan du trene både mage og rygg ved hjelp av ett og samme produkt – og dette er det vi liker best ved inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk.

Modellen er laget av stål og er derfor stabil – i tillegg til at den kan justeres til ulike stillinger slik at du vil få flere alternativer når det kommer til treningsmulighetene dine.

Også bra til nybegynnere
inSPORTline AB055 Justerbar Treningsbenk er ikke bare designet til de som er vant til å trene og som trener daglig – men også til nybegynnerne som ikke er like vant til å trene. Modellen er svært enkel i bruk, og enkel å sette sammen.

I tillegg er setet laget av et deilig og mykt skum, slik at du kan sitte behagelig gjennom hele treningsøkten. Bena er dekket av et sklisikkert materiale slik at treningsbenken vil stå stødig – også når den brukes flittig.


Kettler Hector Treningsbenk

Kettler Hector

Kettler Hector Treningsbenk er en ypperlig modell til deg som vil ha en treningsbenk som er sammenleggbar og har flere bruksområder.

Kommer med håndtak og fotstøtte
Denne treningsbenken fra Kettler kommer med både et håndtak og en fotstøtte slik at du kan trene hele kroppen. Dette liker vi svært godt, for dersom du skulle ha lyst til å gjøre øvelser for hele kroppen så vil Kettler Hector Treningsbenk legge til rette for dette.

Du kan i tillegg justere både håndtakene og fotstøtten – eller fjerne de – avhengig av hva slags øvelser du har lyst til å gjøre.

Justerbar ryggstøtte
Det er ikke bare håndtakene og fotstøtten som kan justeres, men også selve ryggstøtten. Dette er flott da du kan flytte ryggstøtten opp eller ned avhengig av hvilke muskelgrupper du har lyst til å styrke.

Kettler Hector Treningsbenk egner seg derfor godt til alle slags utøvere – uansett om du er en erfaren atlet eller om du anser deg selv som en nybegynner.

I tillegg kan Kettler Hector Treningsbenk legges sammen og oppbevares et annet sted enn der den brukes – noe i hvert fall vi setter stor pris på når det kommer til treningsapparater. Da er den aldri i veien når den ikke er i bruk.

Dersom du vil ha en treningsbenk som kan hjelpe deg med å oppnå nye høyder når det kommer til å forme kroppen din akkurat slik du vil ha den – samt leve et sunnere og mer energisk liv, så vil denne treningsbenken fra Kettler være et godt valg.


ASG Flat Treningsbenk

ASG Flat Treningsbenk

 

ASG Flat Treningsbenk er en flat treningsbenk til deg som hovedsakelig bruker kroppsvekt under treningsøktene.

Klassisk og flat modell
Denne modellen fra ASG er flat og kan ikke justeres. Dersom alt du trenger er en helt klassisk og enkel treningsbenk til treningsøktene hjemme, så er denne modellen helt perfekt.

Prisen er rimelig, og den vil legge til rette for at du skal kunne utføre utrolig mange øvelser. Den er enkel å bruke dersom du skal trene med kroppsvekten din – men det er imidlertid ikke det eneste du kan gjøre.

Kan også brukes med vekter
Dersom du er bekymret for hvordan du skal trene med vekter på en så enkel modell, så kan du bare legge disse bekymringene til side.

ASG Flat Treningsbenk er nemlig designet slik at du kan bruke manualer og vektstenger i tillegg dersom du ønsker det – men dette må i så fall kjøpes ekstra dersom du ikke allerede har det.

Sort design med konstruksjon av stål
ASG Flat Treningsbenk er helt enkel og sort i designet. Treningsbenken er utstyrt med en konstruksjon av pulverlakkert stål som gjør den til et solid valg.

Bånd til føttene
Denne treningsbenken er i tillegg utstyrt med et bånd til føttene. Dette gjør at du kan feste føttene mens du trener – dette en stor fordel for mange ulike øvelser.


Body-Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk

Body Solid Pro Club Line SFID325

 

Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk er briljant for deg som vil ha en treningsbenk som vil kunne dekke alle behovene dine under hjemmetreningen – uten at den skal koste skjorta.

Utstyrt med transporthjul
Denne treningsbenken er utstyrt med transporthjul som gjør det enkelt å flytte på den dersom det trengs. Treningsbenken veier 34 kilo, derfor liker vi ekstra godt at den kommer med store hjul med håndtak for enkel transport.

Justerbar treningsbenk
Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk kan – som navnet tilsier – justeres i alle mulige retninger. Her kan du velge om du vil sitte helt rett, eller ligge helt flatt – og du har også ulike trinn for alle posisjonene som ligger imellom disse alternativene.

Du kan i tillegg justere posisjonen på setet – og ikke bare ryggen – slik at du sitter nøyaktig slik som passer best til din individuelle kropp og øvelsen du skal foreta deg.

Kjempehøy vektkapasitet
Body Solid Pro Club Line SFID325 Justerbar Treningsbenk har en av de høyeste vektkapasitetene av modellene i denne artikkelen. Denne tåler nemlig en maksimal belastning på hele 453 kg inkludert brukervekt.

Dette er utrolig mye, og derfor vil denne være perfekt dersom du allerede er veldig sterk og gjerne vil bli sterkere. I tillegg så kommer treningsbenken med en polstring på setet som ikke bare er mykt – det er også tykt og slitesterkt og ser ut som skinn.


Vanlige tabber man gjør ved styrketrening
Dersom du driver med styrketrening så er det veldig viktig å trene på en trygg måte slik at du ikke skader leddene og muskelfestene dine. Det er imidlertid flere feil som mange gjør når de trener styrke, og her vil vi dekke et par av disse slik at du kan trene på en måte som er best mulig for kroppen din.

Trener uten introduksjon
Dersom du trener på treningssenter så hender det ofte at folk hopper over introduksjonen med en personlig trener som kan demonstrere hvordan hvert apparat fungerer og korrekt teknikk for tunge løft.

Det er utrolig viktig å utføre øvelsene korrekt slik at du ikke skader kroppen din. Det er imidlertid mange som hermer etter naboen eller bare prøver seg frem på nye apparater uten å vite hvordan de fungerer.

Sørg for at du får en personlig trener – eller en erfaren treningsentusiast – til å vise deg hvordan du skal løfte riktig og hvordan apparatene skal tas i bruk for maksimalt utbytte.

Trener uten noe treningsprogram
Mange trener også helt uten å følge et treningsprogram. Dersom du vil ha gode og raske resultater så er du helt avhengig av å planlegge treningsøkten din – og ikke unngå de tyngste øvelsene.

Det er også viktig at treningsprogrammet virker motiverende for deg og ikke bare ser ut som en liste med kjedelige instruksjoner. Du kan også be en personlig trener skrive et treningsprogram for deg dersom du ikke har så mye erfaring selv. På denne måten vil du kunne trene målrettet og oppnå de resultatene du har lyst til å se.

Det et også en myte at det å tilbringe mange timer på treningssenter er best – for vektbaserte treningsøkter burde ikke vare mer enn ca. 45 minutter for å gi deg maksimalt utbytte av treningen.

Trener de samme musklene hver gang
Dersom du vil få mest mulig ut av treningsøkten din så er det viktig at treningsprogrammet utvikler seg og at du ikke bare gjør de samme øvelsene dag ut og dag inn.

Det er vanlig blant nybegynnere å kun velge de øvelsene man liker best, og unngå de man liker minst. Dersom du imidlertid trener på samme måte hver gang så vil ikke musklene dine vokse – og det vil heller ikke de musklene du ignorerer. Derfor bør du fokusere på å skaffe deg et variert treningsprogram. Det er også viktig at du øker repetisjoner og vekt etter hvert som du blir sterkere – ellers vil ikke musklene få noe utbytte av treningen din.

Begynner med for tunge vekter og for hyppige økter
Mange har en tendens til å begynne med for tunge vekter. Det kan hende at du ser på treningsprogrammet ditt og tenker at vekten du skal løfte i løpet av de første 6 ukene er altfor lav. Det er viktig at du følger programmet uansett.

Grunnen til dette er at du er nødt til å mestre teknikken før du løfter tyngre vekter for å unngå skader. Når du har mestret teknikken så kan du imidlertid begynne å løfte tyngre vekter.

Husk også å ikke ta for lange pauser mellom øvelsene dine slik at musklene ikke forblir varme – da vil du bare kaste bort tiden din. Sørg i tillegg for at du benytter deg av hviletid mellom øktene slik at musklene får en sjanse til å vokse (noe de gjør når du hviler mellom treningsøkter). 3 dager i uken er mer enn nok til å begynne med.

Er du glad i å trene så kan du med fordel ta en titt på våre artikler om tredemøller, romaskin og ellipsemaskiner. Er du imidlertid glad i vannsport og i å være ute i frisk luft så kan du også lese mer om SUP brett. Dersom du synes det er spennende å følge med på ulike målinger, fremskritt og restitusjon så kan du også benytte deg av vår artikkel om de beste pulsklokkene markedet har å by på.

Les også vår massasjepistol test guide.


FAQ

Hvilke treningsbenker er best?

Det finnes mange forskjellige typer treningsbenker på markedet, og det kan være vanskelig å si hvilken som er den absolutt beste. Valg av treningsbenk avhenger også av individuelle preferanser og behov.

Er en treningsbenk verdt pengene?
Dersom du bruker benken jevnlig så vil den helt klart være verdt investeringen. En treningsbenk vil gi deg utrolig mange muligheter når det kommer til ulike øvelser og styrking av alle kroppens muskelgrupper.
Hvor mye koster en god treningsbenk?
Priser på treningsbenker varierer veldig ut ifra materiale, funksjoner, tilleggsdeler og design. Dersom du vil ha en treningsbenk av god kvalitet, må du nok regne med å bruke alt ifra en tusenlapp og oppover.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere