Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Tøydamper test-oversikt – Her er de beste tøydamperne ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING april 8, 2024.

Tøydamper test-oversikt – Her er de beste tøydamperne ifølge ekspertene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Tefal IXEO QT2020 er valgt som toeydamper best i test av dansk uavhengig testpanel.

I denne artikkelen kan du lese om de beste tøydamperne på markedet. Disse tøydamperne har vært gjennom grundige tester og vurderinger utført av ulike ekspertgrupper.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Du finner i tillegg en prissammenligning under de ulike tøydamperne slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen.

Seneste endring:

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av tøydampere i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

Tidligere endringer:

25. september 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 7 beste tøydampere i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte tøydampere

Philips STH3010 - kompakt og sammenleggbar tøydamper

Blant de beste praktiske designene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Philips STH3010:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Slankt og sammenleggbart design
 • Med lysindikator
 • Dreper 99,9 % av alle bakterier

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at tøydamperen Philips STH3010 er en rask, effektiv og praktisk løsning vedlikehold av garderoben din. Med sin raske oppvarmingstid på 30 sekunder, gode varmeeffekt på 20 g/min, evne til å fjerne lukt og drepe 99,99 % av alle bakterier er den et verdifullt tilskudd til ethvert hjem. Denne tøydamperen gjør at du kan holde klærne dine rynkefrie, friske og bakteriefrie uten å måtte ta frem det tradisjonelle strykejernet. Enten du leter etter en tøydamper til reising eller en mulighet for rask oppfriskning av klær på regelmessig basis, mener vi dette er et toppvalg.

Fordeler

 • Trygg å bruke på alle strykbare materialer
 • 100 ml avtakbar vanntank for enkel påfylling
 • Tydelige instruksjoner og enkelt oppsett
 • Lett og kompakt design
 • Kraftige og jevn damp

Ulemper

 • Ikke så effektiv ved damping av tykkere skjorter
 • Trenger hyppig påfylling

Med sitt kompakte og sammenleggbare design er denne bærbare tøydamperen ideell for alle som reiser ofte, eller som har begrenset lagringsplass hjemme. Den har et håndtak som enkelt kan brettes flatt mot kroppen på damperen, noe som ikke bare er praktisk for oppbevaring, det minimerer også risikoen for brannskader. Enten du har en travel hverdag, eller bare vil ha muligheten til å raskt friske opp klærne dine uten å måtte dra frem strykejernet, sørger Philips STH3010 for krøllfrie klær og tekstiler -hvor som helst og når som helst.

Anmeldelse: En deltaljert gjennomgang av Philips STH3010

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 30 sec
 • Dampkapasitet: 20 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 100 ml
 • Effekt: 1000 W
 • Vekt: 0.96 kg

Klar på et halvt minutt

En tøydamper er et essensielt verktøy for å raskt kunne glatte ut klærne dine. Denne spesielle tøydamperen har en svært rask oppvarmingstid på bare 30 sekunder, noe som gjør den ideell for de siste justeringene før du går ut døren. En lysindikator viser når den er klar til bruk, noe som gjør den enda mer effektiv. Sammen med en effekt på 1000 watt sikrer denne tøydamperen rask og effektiv fjerning av rynker fra klærne dine.

Kraftig og jevn damp

Tøydamperens kontinuerlige og jevne damp, på 20 gram per minutt, gjør at du enkelt kan dampe en dress eller et antrekk på kort tid. Den varme dampen er også i stand til å drepe opptil 99,9 % av tekstilbakteriene, slik at plaggene dine forblir friske, rene og trygge å bruke. Dette oppnås uten bruk av skadelige kjemikalier, noe som gjør denne tøydamperen til et miljøvennlig alternativ for å vedlikeholde klærne dine.

Praktiske funksjoner og tilbehør

Noe av det beste med denne tøydamperen er at den eliminerer behovet for et strykebrett. Du trenger kun å henge opp plagget ditt og la damperen gjøre jobben. Med en ledningslengde på 2 meter får du fleksibiliteten til å nå hvilken som helst del av klærne uten å være begrenset av strømkilden. Men det som virkelig skiller denne modellen fra andre modeller er den elegante finishen i hårfønerform, noe som øker brukervennligheten ytterligere. Den er også trygg å bruke på alle stoffer som kan strykes, noe som gjør den til et allsidig tilskudd til enhver garderobe. Når du er ferdig med å dampe klærne dine, kan du brette tøydamperen sammen og legge den i den medfølgende oppbevaringsposen.

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips STH3010?

På Independent.co.uk ble STH3010 kåret til den beste tøydamperen samlet sett, med eksperter som sier at den er helt førsteklasses. Det ble også bemerket at damperen er utrolig reisevennlig, da den kommer med sin egen bæreveske, og har et fantastisk kompakt design. I deres test kunne Philips STH3010 lett rette ut noen veldig dype bretter på en ,,teltlignende bomull maxi-kjole.”

Noen forbrukere har bemerket at Philips STH3010 ikke er like effektiv når det gjelder tykkere herreskjorter, noe som kan kreve bruk av et vanlig strykejern, men dette endret ikke deres generelle positive oppfatning av tøydamperen. Mange har kommentert at tøydamperen er enkel å bruke på grunn av det lette designet. De fremhever også at den effektivt fjerner krøller, ikke bare på klærne, men også på gardiner, sengetøy og andre ømfintlige materialer.

Mer om Philips STH3010

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 30 sec
 • Dampkapasitet: 20 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 100 ml
 • Effekt: 1000 W
 • Vekt: 0.96 kg

Tefal IXEO QT2020 - for dem som ønsker en alt-i-ett tøydamperstasjon

Toeydamper best i test av dansk uavhengig testpanel

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Tefal IXEO QT2020:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Smarttavle med tre posisjoner
 • Sterk og jevn dampytelse på 2170 W
 • Desinfiseringsfunksjon - rene og hygieniske resultater

Forbrukerlivs vurdering

Etter omfattende undersøkelser mener vi at tøydamperen Tefal IXEO Power QT2020E0 er et godt valg for deg som er på jakt etter en effektiv og avansert dampløsning. For det første har den et alt-i-ett-design med en spesielt innovativ smartkort. Ikke bare effektiviserer dette dampprosessen, men i kombinasjon med høytrykksteknologien gir det eksepsjonelt jevne resultater på et bredt spekter av tekstiler. Til gjengjeld synes noen forbrukere at kapasiteten på vanntanken er noe begrenset, og noen synes nok at prisen er noe høy.

Med tanke på tøydamperens raske oppvarmingstid på 70 sekunder og dens imponerende antibakterielle egenskaper, som kan eliminere opptil 99,9 % av bakteriene, mener vi likevel at fordelene veier opp for de få ulempene. I tillegg har denne tøydamperen en prisverdig balanse mellom innovasjon og funksjonalitet, noe som har gitt den gode skussmål fra testpanelene og positive tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Fordeler

 • Lar deg styrke fra forskjellige vinkler
 • Godt utjevningsresultat
 • Kort oppvarmingstid
 • Kraftig damputgang
 • Sanitetsfunksjonalitet (Dreper virus/bakterier)

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Vanntanken kunne vært større

Tøydamperen Tefal IXEO Power QT2020E0 er det ideelle valget for deg som ønsker effektiv rynkefjerning, rask oppvarming og en innebygd antibakteriell funksjon.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal IXEO QT2020

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 70 sec
 • Dampkapasitet: 90 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 1100 ml
 • Effekt: 2170 W
 • Vekt: 13 kg

Profesjonelle funksjoner og innstillinger til en høyere prisklasse

Tøydamperen kan enkelt tilpasses etter dine behov, fra vertikal damping til horisontal stryking. Størrelsen er også tilpasset alle type klær. Du kan enkelt stille inn høyden selv for en bedre opplevelse. I tillegg er strykejernshode nærmere halvparten av vekten til et tradisjonelt dampstrykejern og presisjonsspissen hjelper deg med å komme til på alle steder. Den kraftige dampen dreper opptil 99,9% av bakteriene og frisker opp tøyet. Tefal IXEO QT2020 har mange smarte funksjoner til en litt høyere pris enn konkurrentene.

Mye effekt og avtakbar vanntank

Tefal IXEO QT2020 har hele 2170W og er klar for bruk etter bare 70 sekunder. I tillegg har den et damptrykk på opptil 5,8 bar og et kontinuerlig damputslipp. Du får derfor mye kraft i pakken. Vanntanken har kun kapasitet til 1,1 liter, som ikke holder ikke til store mengder klær. Til gjengjeld er vanntanken er avtakbar og enkel å fylle opp. I tillegg har denne tøydamperen et anti-kalk system som renser bort smuss og kalk.

Hva sier forbrukere og eksperter om Tefal IXEO QT2020?

Tefal IXEO QT2020 er kåret som den beste tøydamperen i test av dansk uavhengig testpanel. I tellegg har denne tøydamperen ble grundig testet av det anerkjente tyske magasinet ETM-Testmagazin.de, og vakte stor begeistring. Den tyske publikasjonen ga apparatet en bemerkelsesverdig vurdering på 93,3 av 100 poeng.

Også på Google Shopping får den gode skussmål fra forbrukerne, med en imponerende gjennomsnittsvurdering på 4,9 av 5 stjerner. Forbrukerne roser spesielt brukervennligheten og den eksepsjonelle effektiviteten. På Amazon har denne tøydamperen fått en vurdering på 4,3 stjerner. Brukerne setter pris på de intelligente funksjonene, de bakteriedrepende egenskapene og den raske oppvarmingstiden.

Mer om Tefal IXEO QT2020

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 70 sec
 • Dampkapasitet: 90 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 1100 ml
 • Effekt: 2170 W
 • Vekt: 13 kg

Tefal Access Steam Pocket DT3030 - med damp etter behov

Beste tøydamper for rask oppvarming

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Tefal Access Steam Pocket DT3030:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 15 sekunders oppvarmingstid
 • Automatisk slå-av-funksjon
 • Frittstående design

Forbrukerlivs vurdering

Tøydamperen Tefal Access DT3030 er et førsteklasses valg for de som ønsker en rask, praktisk og pålitelig klesdamper. Med en oppvarmingstid på bare 15 sekunder er denne enheten klar til bruk på et øyeblikk. Det sammenleggbare hodet og det lette designet gjør den enkel å håndtere, mens det stabile stativet sørger for sikker bruk.

Selv om denne modellen krever at knappen holdes nede for kontinuerlig damp, gjør dette at du faktisk har større kontroll og presisjon når du damper plaggene dine. Ved å selv kunne kontrollere strømmen av damp kan du forhindre overdamping og potensiell skade på delikate stoffer.

Fordeler

 • Sammenleggbart hode
 • Lang strømkabel (3 m)
 • Stabil base
 • Enkel påfylling

Ulemper

 • Ingen automatisk kontinuerlig damp
 • Litt ekstra innsats er nødvendig for tykkere stoffer

Tøydamperen Tefal DT3030 er den raskeste løsningen for å gjøre klærne dine klare til bruk. Med en oppvarmingstid på bare 15 sekunder, som er halvparten av markedets gjennomsnitt på 30 sekunder eller mer, er denne tøydamperen ideell for travle personer som ønsker rynkefrie klær i en fei.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal Access Steam Pocket DT3030

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 15 sec
 • Dampkapasitet: 19 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 120 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vekt: 1.2 kg

Frittstående design og stabilitet

Tøydamperen Tefal Access DT3030 har et unikt frittstående design som skiller den fra andre klesdampere på markedet. Dette innovative designet gjør at damperen kan stå oppreist, noe som gir full stabilitet under bruk. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for å finne en passende overflate å plassere klesdamperen mens du for eksempel bytter mellom plagg å du ønsker å dampe. Med andre ord er Tefal Access Steam Pocket DT3030 designet for å gjøre livet ditt enklere og mer praktisk.

Damp etter behov

Sikkerhet er en prioritet når det gjelder Tefal Access DT3030. Med en automatisk slå-av-funksjon sørger denne tøydamperen for at du og plaggene dine alltid er beskyttet. Steam-on-demand-funksjonen gjør det dessuten mulig å kontrollere dampprosessen, og gir damp bare når det er nødvendig, noe som sikrer effektivitet og reduserer risikoen for utilsiktet forbrenning eller overdamping.

Allsidig bruk og desinfiserende egenskaper

Tefal Access Steam Pocket DT3030 har en kraftig ytelse på 1300 watt, noe som gjør den egnet for daglig bruk og damping på farten. Med et dampvolum på 19 g/min er den i stand til å produsere damp ved temperaturer rundt 100 grader Celsius. Ved denne temperaturen er de fleste bakterier ikke i stand til å overleve, så du fjerner ikke bare rynker fra klærne dine -klærne blir også desinfisert.
Denne tøydamperen er også trygg å bruke på et bredt spekter av stoffer, fra ull til delikate materialer. Vanntanken på 120 ml gir omtrent 8 minutter med kontinuerlig damp, noe som gir deg god tid til å friske opp plaggene dine.

Hva sier forbrukere og eksperter om Tefal Access Steam Pocket DT3030?

Tefal Access Steam Pocket DT3030 er en svært anerkjent sammenleggbar tøydamper som har fått gode anmeldelser fra både eksperter og forbrukere. Ifølge ExpertReviews.co.uk er det den beste sammenleggbare klesdamperen på markedet, og den er spesielt egnet for delikate stoffer. Som de sier er den ,,det perfekte valget for raskt å friske opp klærne dine før en kveld ute eller mens du er på ferie.”

GoodHouseKeeping.com har også gitt DT3030 gode tilbakemeldinger og det fremheves at den er den raskeste til å varmes opp blant konkurrentene. Tøydamperen var i stand til å fjerne krøller raskt og effektivt, og den fungerte eksepsjonelt bra på polybomull. I tillegg forble alle klærne tørre, noe som er et bevis på klesdamperens effektivitet.

Blant de som allerede bruker Tefal Access Steam Pocket DT3030 nevnes det at den er svært brukervennlig og effektiv. En forbruker fremhever at én enkelt oppfylling var nok til å dampe 2-3 skjorter. Noen forbrukere nevner imidlertid at klesdamperen krever litt ekstra innsats når de damper tykkere stoffer, men de er generelt sett veldig fornøyde med resultatene.

Mer om Tefal Access Steam Pocket DT3030

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 15 sec
 • Dampkapasitet: 19 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 120 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vekt: 1.2 kg

Philips GC488/60 - tøydamper med kraftig strøm av damp

God frittstående tøydamper

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Philips GC488/60:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • 5 dampnivåer
 • 35 g/min kontinuerlig damp
 • 40% større dampplate

Forbrukerlivs vurdering

Philips GC488/60 Stand Clothes Steamer er en kraftig og allsidig tøydamper. Med forbedret dampkraft, vanntankdesign og flere dampnivåer er dette apparatet et verdifullt verktøy på farten.

Selv om mangelen på av / på-bryter på håndstykket krever at du bøyer deg ned for å skru den av og på, mener vi at dette er en liten pris å betale sammenlignet med alle fordelene, sikkerhetsfunksjonene og det enkle vedlikeholdet av denne enheten.

Fordeler

 • Vanntank med 80% større påfyllingsåpning
 • Høydejusterbar dobbel stang
 • StyleMat for enkel damping
 • Med integrert oppheng
 • Leveres med hanske for ekstra beskyttelse

Ulemper

 • Litt klumpete å oppbevare
 • Ingen av/på-bryter på håndstykket

Tøydamperen Philips GC488/60 er utstyrt med en damp-plate som er 40 % større sammenlignet med de tidligere modellene. Dette betyr at du nå kan dekke mer stoff og dermed får dampen klærne dine raskere og mer effektivt.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips GC488/60

Spesifikasjoner

 • Dampkapasitet: 35 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 1400 ml
 • Effekt: 1800 W
 • Vekt: 3.4 kg
 • Oppvarmingstid: 120 sec

Forbedret dampkraft og forbedret vanntankdesign

Denne modellen er også 20 % kraftigere sammenlignet med tidligere modeller, noe som betyr at den sender ut 35 g/min med kontinuerlig damp gjennom munnstykket. Den forbedrede damputgangen lar deg enkelt fjerne rynker og bretter fra klærne dine med bare noen få strøk. Modellen har også en vannkapasitet på 1,4 liter, og åpningen til påfylling er 80% større sammenlignet med tidligere modeller. Dette forenkler ikke bare påfyllingsprosessen, det gjør det også enklere å rengjøre tanken, noe som sikrer bedre hygiene.

Tilpassbare dampnivåer

En av hovedfunksjonene til denne tøydamperen er de fem dampnivåene, hvor du kan tilpasse intensiteten på dampen til forskjellige typer stoff. Philips GC488/60 kan brukes på alt fra delikat silke til tykk bomull. I tillegg har den en medfølgende StyleMat og en integrert henger, som gjør det enkelt å dampe et bredt spekter av plagg, inkludert skjorter, kjoler og bukser.

Praktisk vedlikehold

Den varme dampen fra Philips GC488/60 gjør ikke bare at klærne blir rynkefrie, den frisker også opp klærne og fjerner mer enn 99 % av bakterier og støvmidd. Dette sikrer at klærne dine forblir friske, rene og allergenfrie. For ekstra sikkerhet under bruk følger det med en beskyttelseshanske som beskytter hånden din mot den varme dampen.

TIPS: For å forlenge levetiden til Philips GC488/60 er det viktig å bruke Easy Rinse-funksjonen regelmessig. Denne vedlikeholdsfunksjonen bidrar til å fjerne eventuelle mineralavleiringer som kan samle seg over tid, og det sikrer optimal ytelse og lang levetid for apparatet.

Hva sier forbrukere om Philips GC488/60?

En forbruker fremhever at vanntanken er kompakt og liten nok til at den lett kan fylles i vasken på badet, mens en annen nevner at det ikke tar lang tid å varme opp vannet. Forbrukerne påpeker også hvor lett damphodet er, noe som gjør det enkelt å holde opp over en periode for å dampe plagg etter plagg. Det er imidlertid verdt å merke seg at noen få forbrukere synes at tøydamperen er litt klumpete å oppbevare, så sørg for at du har litt ledig plass før du kjøper denne modellen.

Mer om Philips GC488/60

Spesifikasjoner

 • Dampkapasitet: 35 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 1400 ml
 • Effekt: 1800 W
 • Vekt: 3.4 kg
 • Oppvarmingstid: 120 sec

Tefal Access Steam Care DT9100E0 - en effektiv og brukervennlig tøydamper

Blant de beste for fine materialer

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Tefal Access Steam Care DT9100E0:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Tøydamper for alle typer tekstiler
 • Klar til bruk på bare 40 sekunder
 • 4 praktiske tilbehør inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener Tefal Access Steam Care DT9100E0 passer til deg som ser etter en kraftig og enkel tøydamper som passer til hverdagsbruk. Dette er en tøydamper som passer alle budsjett og som har gode funksjoner. De 3 dampnivåene passer til både fine og tykke stoffer.

Men vi mener den ikke egner seg for de kraftigste brettekantene, men vi synes kapasiteten på vanntanken passer perfekt til hverdagsbruk, i tillegg er den lett og enkel å ta i bruk.

Fordeler

 • Flott design
 • Enkel å montere og bruke 
 • God størrelse på vanntanken
 • Damper på begge sider samtidig

Ulemper

 • Steameren kan føles tung dersom den brukes over lang tid
 • Ikke egnet for kraftige brettekanter

Vi mener Tefal Access Steam Care DT9100E0 passer til deg som ser etter en kraftig og enkel tøydamper som passer til hverdagsbruk. Dette er en tøydamper som passer alle budsjett og som har gode funksjoner.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal Access Steam Care DT9100E0

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 40 sec
 • Dampkapasitet: 30 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 200 ml
 • Effekt: 1600 W
 • Vekt: 3,33 kg

Perfekt vanntank og kraft for hverdagsbruk

Vanntanken til Tefal Access Steam Care DT9100E0 rommer 0,2 liter og er tilpasset hverdagsbruk. I tillegg har den en kraftig ytelse på opptil 30g damp per minutt. Med en oppvarmingstid på kun 40 sekunder kan du forvente en kraftig tøydamper som takler hverdagens behovet.

 

Gode funksjoner for en god pris

Med sine 3 dampnivåer kan du forvente en kraftig damp som stryker ut rynker og bretter på klærne dine. Den kraftige dampen fjerner i tillegg lukt og dreper opptil 99,9% bakterier. Smart tilbehør følger også med i den vennlige prisen; stoffbørste for tyngre tekstiler, damphette for delikate stoffer, dørkrok og loddrett strykebrett.

Hva sier forbrukere og eksperter om Tefal Access Steam Care DT9100E0

Av 544 vurderinger på Amazon.com får Tefal Access Steam Care DT9100E0 en gjennomsnittvurdering på 4,1 av 5. Forbrukerne mener at dette er en brukervennlig modell som gjør hverdagen enklere og lever opp til forventningene. Plaggene får en frisk duft og i tillegg har den et fint design.

DT9100 fikk 78/100 poeng på GoodHousekeeping.com for effektiv foryngelse av viskoseplagg og eliminering av rynker i linstoffer. De berømmet den også for den raske oppvarmingen på 40 sekunder, tiden og de allsidige dampinnstillingene for ulike stoffer, men den hadde sine begrensninger med silke og bomull, som av og til ble fuktige, og den hadde problemer med å nå trange områder.

 

 

Mer om Tefal Access Steam Care DT9100E0

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 40 sec
 • Dampkapasitet: 30 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 200 ml
 • Effekt: 1600 W
 • Vekt: 3,33 kg

Philips Steam & Go GC362 - horisontal og vertikal damping for hånd

Blant de beste for syntetiske materialer

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Philips Steam & Go GC362 :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • God for horisontal og vertikal damping
 • Optimal temperatur med SmartFlow-plate
 • Automatisk kontinuerlig damp

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening er Philips Steam & Go GC362 et praktisk valg for deg som er på jakt etter en allsidig håndholdt tøydamper, spesielt egnet for syntetiske materialer. Vi setter pris på at den kan tilpasses et bredt spekter av tekstiler, fra blonder til ull, og er et praktisk alternativ til det vanlige strykebrettet med sine horisontale og vertikale dampfunksjoner. Det vi setter mest pris på, er høytrykksdampen som leverer 24 gram damp i minuttet, noe som effektivt glatter ut selv de mest gjenstridige rynker, også i kragefolder. SmartFlow-teknologien beskytter ømfintlige tekstiler under tett damping, samtidig som den har en ekstra hygienisk fordel – en bakteriedrepende effekt – takket være den høye driftstemperaturen som effektivt utrydder opptil 99,9 % av bakteriene ved direkte kontakt.

Det er imidlertid verdt å merke seg at den relativt lille vanntanken krever hyppig påfylling ved lengre dampingsøkter. Til tross for denne begrensningen mener vi at Philips Steam & Go GC362 representerer en bærekraftig tilnærming til revitalisering av plagg uten den vannintensive typen konvensjonell vasking, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for tekstilpleie, spesielt av syntetiske stoffer, samtidig som den fremmer hygiene og bekvemmelighet.

Fordeler

 • Til alle materialer
 • Loddrett og vannrett bruk
 • SmartFlow-teknologi
 • Bakteriedrepende
 • Varmebeskyttende hanske

Ulemper

 • Mindre kapasitet krever hyppig påfylling

Philips Steam & Go GC362 er spesielt godt egnet for personer som krever allsidige dampløsninger, og utmerker seg med både horisontal og vertikal damping, noe som gjør den til et ideelt valg for dem som trenger effektiv oppfriskning og fjerning av rynker på en rekke plagg og tekstiler med presisjon og enkelhet.

 

 

Anmeldelse: En deltaljert gjennomgang av Philips Steam & Go GC362

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 60 sec
 • Dampkapasitet: 24 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 70 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vekt: 0.91 kg

Allsidig håndholdt tekstildamper egnet for syntetiske stoffer

Philips Steam & Go GC362, en allsidig håndholdt tøydamper, utmerker seg som et godt valg for syntetiske stoffer, i tillegg til at den er kompatibel med et bredt spekter av materialer fra blonder til ull, og eliminerer behovet for strykebrett ved å tilby horisontale og vertikale dampalternativer.

 

Effektiv og bakteriedrepende høytrykksdamper 

Denne enheten har et høyt damptrykk på 24 gram per minutt, noe som sikrer en jevn og effektiv dampstrøm som effektivt retter ut rynker, selv på utfordrende områder som krager. Ved hjelp av en oppvarmet dampplate med SmartFlow-teknologi beskytter den tøyet ved nærkontakt, samtidig som den leverer effektive resultater. Den høye temperaturen gir også en bakteriedrepende effekt, og opptil 99,9 prosent av bakteriene blir utryddet ved kontakt med tøydamperen.

Bærekraftig oppfriskning av klesvasken med Handy Cloth Steamer

Denne tøydamperen er et bærekraftig alternativ for deg som ønsker å friske opp klesvasken uten å bruke for mye vann gjennom vasking. Den inkluderer en varmebeskyttende hanske og en varmebeskyttende stoffpose for sikkerhets skyld, samt en vanntank på 70 milliliter, noe som er tilstrekkelig for de fleste av de daglige dampsesjonene.

Mer om Philips Steam & Go GC362

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 60 sec
 • Dampkapasitet: 24 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 70 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vekt: 0.91 kg

Tefal DT7000E0 - enkel tøydamper for damping på farten

Blant de beste for reiser

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Tefal DT7000E0:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Lett design for reise og daglig bruk
 • Fjerner krøller og frisker opp klærne umiddelbart
 • Kan også brukes til gardiner, overtrekk og andre tekstiler.

Fordeler

 • Enkel
 • Prisvennlig
 • Til både tøy og gardiner
 • Stor vanntank
 • Tilbehør følger med

Ulemper

 • Mindre kraftig sammenlignet med andre konkurrenter på markedet

Tefal DT7000E0 har et lett og reisevennlig design og henvender seg til en spesiell målgruppe som verdsetter både mobilitet og bekvemmelighet i klespleierutinen, noe som gjør den spesielt godt egnet for personer som reiser mye og ønsker en effektiv daglig løsning for å holde plaggene rynkefrie mens de er på farten.

 

 

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Tefal DT7000E0

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 190 sec
 • Dampkapasitet: 17 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 150 ml
 • Effekt: 1100 W
 • Vekt: 1.6 kg

Reisevennlig tøydamper

Tefal DT7000E0 er en enkel og prisvennlig tøydamper, perfekt for deg som prioriterer enkelhet og bekvemmelighet, spesielt når du er på reise eller trenger en rask dampløsning på farten. Selv om designen kanskje ikke er like elegant og strømlinjeformet som hos noen av konkurrentene, leverer denne damperen en pålitelig dampytelse på 17 gram per minutt. Den litt kompakte størrelsen går ikke ut over effektiviteten når det gjelder å fjerne rynker og krøller fra klær og tekstiler. Vi fant også ut at denne modellen er svært allsidig, og at den egner seg til gardiner og ulike husholdningsmaterialer, og at den kan brukes vertikalt, slik at den også kan brukes til tekstiler som henger på kleshengere.

 

Større tank og viktig tilbehør

Det som virkelig utmerker Tefal DT7000E0, er den store vannbeholderen med en kapasitet på 150 milliliter – dobbelt så mye som mange av konkurrentene. Denne sjenerøse kapasiteten sikrer lange dampøkter uten hyppige påfyllinger, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for dem som setter pris på uavbrutt klespleie. I tillegg følger det med verdifullt tilbehør som klutbørste og damphette, noe som øker brukervennligheten og ivaretar sikkerheten til klærne dine under dampingen.

Mer om Tefal DT7000E0

Spesifikasjoner

 • Oppvarmingstid: 190 sec
 • Dampkapasitet: 17 g/min
 • Vanntankens kapasitet: 150 ml
 • Effekt: 1100 W
 • Vekt: 1.6 kg
Les mer om Tefal DT7000E0

Tester og anmeldelser av tøydampere som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Hemtrevligt.se 

Svenske Hemtrevligt.se (også kalt Hus & Hem) fokuserer på inspirasjon og råd til hjemmet innen innredning, produkter og apparater. Her er Philips Steam & Go GC363 blitt testet innen dampingsevner, brukervennlighet og funksjonalitet. Ønsker du å lese mer så kan du se hele testen hos Hemtrevligt.se.

Goodhousekeeping.com 

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter.

Goodhousekeeping.com foretar jevnlig nye tester og vurderer produktene ut ifra aspekter som prestasjoner, funksjonalitet, brukervennlighet og pris. Her har de britiske ekspertene testet 2 forskjellige tøydampere:

Ønsker du å lese mer om testen av Tefal Access Steam Care DT9100E0 så kan du klikke på denne linken.

Testarna.se

Testarna.se er en svensk testside som her har testet og vurdert forskjellige strykejern og tøydampere. Philips Steam & Go GC351 er blitt inkludert i denne testen, og ekspertene har sett nærmere på evner innen behandling av tøy, brukervennlighet og funksjonalitet. Les testen i full lengde hos Testarna.se.

Alternative tester og artikler

Er du enda ikke sikker på at en tøydamper er det riktige valget for deg? Da har vi også en rekke andre artikler som kanskje kan være interessante.

Her kan du lese vår store strykejerntest der vi gjennomgår markedets best anmeldte modeller. Du finner også en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne de forhandlerne som selger modellene til den beste prisen.

Kanskje er du også interessert i artikler med fokus på personlig pleie & velvære. Vi kan også være behjelpelige med dette.

Dersom du vil ha rett hår så kan du for eksempel lese vår generelle rettetang-test, vår GHD rettetang-test eller vår rettebørste-test som alle inneholder ekspertenes foretrukne modeller. I tillegg finner du også gode tips til å få mest mulig ut av det nye produktet ditt.

Les også vår dybdegående hårføner-test som viser deg ekspertenes favoritter.

Du finner også masse relevant kunnskap om blant annet styling av hår og hvordan du får mest mulig ut av den nye hårføneren din.

Skulle du være mer interessert i hårfjerning så kan vi også gi deg informasjon om dette.

For å få et resultat som varer lenger enn ved en vanlig barbering så kan du vurdere å skaffe deg et apparat som benytter seg av IPL-teknologi (Intenst Pulserende Lys) som er skånsomt mot huden, men likevel effektivt fjerner hårene. Lyset «deaktiverer» veksten i hårsekkene og du vil dermed kunne nyte å ikke måtte barbere deg over lenger tid.

Les mer om de testvinnende IPL-apparatene her i vår Philips Lumea test.

Independent.co.uk

Independent.co.uk er et populært britisk nyhets- og medienettsted som dekker et bredt spekter av emner, blant annet produktanmeldelser. De tester og vurderer jevnlig husholdningsapparater, inkludert tøydampere, for å gi forbrukerne ekspertanbefalinger. Deres test-team evaluerer hvert produkt basert på ulike kriterier, som ytelse, brukervennlighet, holdbarhet og verdi for pengene. De har deretter laget en liste over de beste tøydamperne basert på sine funn.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er et britisk nettsted som gir anmeldelser og anbefalinger om ulike produkter, inkludert husholdningsapparater. Når det gjelder testing av klesdampere, evaluerer deres ekspertteam hvert produkts ytelse basert på faktorer som dampkraft, brukervennlighet, byggekvalitet og verdi for pengene. Deretter har de laget en liste over utvalgte modeller.

ETM-Testmagazin.de

ETM-Testmagazin.de er et tysk test- og forbrukermagasin som kontinuerlig har tester av ulike forbrukerprodukter. Her gjelder det en klesdamper-test, der Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøydamper er inkludert og får en fin score.

Testen ble utført: Mars 2021
Du kan lese testen her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er et multinasjonalt teknologi- og e-handelsselskap med hovedkontor i Seattle, USA. Selskapet startet som en nettbokhandel, men har siden ekspandert til å tilby et bredt spekter av produkter og tjenester, inkludert e-handel, cloud computing (Amazon Web Services), strømming av digitalt innhold og maskinvareenheter som Kindle og Echo. Det er et av verdens største og mest innflytelsesrike selskaper, kjent for sin innovasjon og tilstedeværelse på markedet.

Philips STH3010 – Du kan se vurderingene her.
Tefal tøjdamper IXEO Power QT2020E0 – Du kan se vurderingene her.
Philips GC488/60 – Du kan se vurderingene her.
Philips Steam & Go GC362 – Du kan se vurderingene her.
Tefal DT7000E0 – Du kan se vurderingene her.

Google Shopping

Google Shopping er en nettplattform der forbrukerne kan søke etter og sammenligne produkter fra ulike forhandlere. Her kan forbrukerne få informasjon om produktpriser, tilgjengelighet og anmeldelser fra andre forbrukere. Når man søker etter et produkt, kan man filtrere resultatene basert på pris, merke og andre faktorer for å finne det beste tilbudet. Google Shopping viser også forbrukeranmeldelser og rangeringer for hvert produkt, slik at kundene kan få et inntrykk av kvaliteten og ytelsen til et produkt før de kjøper det.

Tefal Access Steam Pocket DT3030 – Du kan se vurderingene her.
Philips GC488/60 – Du kan se vurderingene her.
Tefal tøjdamper IXEO Power QT2020E0 – Du kan se vurderingene her.
Philips STH3010 – Du kan se vurderingene her.

FAQ

Hvilke tøydampere har fått de beste anmeldelsene i tester?
Tefal Access Steam Pocket DT3030 og Tefal IXEO QT2020
Hvordan er tøydamperne blitt testet?
Tøydamperne er først og fremst blitt vurdert ut ifra deres evner til å dampe bort skrukker og gi en jevn og glatt overflate. I tillegg har ekspertene også sett nøye på modellenes brukervennlighet, funksjonalitet, innebygde innstillinger og pris.
Hvordan virker en tøydamper?
En tøydamper virker ved å bruke damp til å påvirke tøyfibrene slik at det retter seg ut. I praksis løsner dampen forbindelsene mellom molekylene i stoffet, noe som gir en glattere overflate. En av de største fordelene med en tøydamper er at den kan brukes rett på tøyet når det henger på kleshengeren.

Hva er en tøydamper?

En tøydamper fungerer annerledes enn et strykejern selv om formålet er det samme. En tøydamper fjerner rynker og skrukker uten å være nær tekstilene, og brukes gjerne når tøyet henger på kleshengeren. Den er spesielt god hvis du har hatt klær i tørketrommelen.

Tøydamperen bruker varm damp til å påvirke tøyfibrene slik at de retter seg ut, men uten den direkte kontakten som kan skade tøyet. Dette gjør damperne spesielt ideelle til delikate materialer som silke, sateng, polyester og jersey.

Dampen fungerer ved at den løsner forbindelsen mellom molekylene i stoffet, noe som gir en glattere overflate. Tøydampere er også effektive til vanskeligere klær som hverdagsjakker, ermer og volang. Samtidig er de mye raskere å bruke enn vanlige strykejern, og kan brukes direkte på dynen hvis den har rynker.

Tøydampere har også den fordelen at den varme dampen er bakterie- og luktdrepende.

Tips til hvordan du får mest mulig ut av tøydamperen din

Goodhousekeeping.com nevner her 6 måter som gjør at man får mest mulig ut av tøydamperen sin:

 • Strekk ut tøyet mens det dampes slik at tøydamperen får de beste vilkårene. Hvis det følger med en varmebeskyttende hanske så er det en god idé å bruke den.
 • Når damperen indikerer at den er klar til bruk bør du vente 30 sekunder lenger. Da er man sikker på at overflødig vann er fordampet før bruk slik at tøyet ikke blir vått i stedet.
 • Hold damperen slik at hodet er litt vinklet. Det gjør ikke bare at det ikke kommer vanndråper på tøyet, men også at dampen fordeles bedre.
 • Damp tøyet med korte og langsomme strøk. Dette fjerner krøller og skrukker mer effektivt.
 • Tøydamperen kan brukes til å friske opp tøy som har hengt i skapet lenge. Bruk også en børste til å fjerne støv og skitt hvis det følger med.
 • En damper kan brukes til flere formål enn bare å fjerne krøller og skrukker på klær. Dampen fjerner også lukt og bakterier, så man kan også gi puter, stolseter, gardiner og tepper en runde med tøydamperen.

Gode råd til vedlikehold av en tøydamper

Ehow.com forklarer her hvordan man best vedlikeholder tøydamperen sin dersom man ønsker å gjøre dette manuelt:

Når strømmen av damp begynner å bli svakere, eller mer uregelmessig, trenger tøydamperen å renses. Innholdet i springvannet kan nemlig tette mekanismen og redusere effekten.

Dette kan imidlertid unngås hvis man i stedet for springvann bruker filtrert eller demineralisert vann, men det kan også gjøre dampingen av tøyet vanskeligere. I tillegg kan støv og skitt være med på å tette apparatet. Derfor bør man rense damperen sin med jevne mellomrom. Dette gjøres slik:

Trinn 1: Fjern vann fra tanken og sørg for å helle alt ut. Noen modeller har en avløpsanordning.

Trinn 2: Fyll vanntanken med rengjøringsmiddel bestående av to deler filtrert vann og en del eddik. Sett på lokket og slå på maskinen.

Trinn 3: La apparatet gå til halvparten av rengjøringsmiddelet er brukt opp. Følg hele tiden med på om frigjøringen av damp blir bedre.

Trinn 4: Slå av tøydamperen igjen og ta ut stikkontakten. La resten av rengjøringsmiddelet være i vanntanken minst en halvtime – eller til det er helt avkjølt. Deretter heller du ut vannet.

Trinn 5: Fjern rester av rengjøringsmiddelet ved å tømme rent vann på tanken, springvann er også greit. Gjør dette et par ganger og hell deretter filtrert vann på tanken. Slå deretter på damperen.

Trinn 6: La tøydamperen begynne å dampe igjen, og damp til vanntanken er halvtom. Dette vil fjerne de siste restene av eddiken.

Trinn 7: Hell ut resten av det filtrerte vannet og la vanntanken tørke helt før du pakker sammen damperen. Det skal også nevnes at det ikke er alle produsenter som mener det er en god idé å bruke eddik til rengjøring av tøydamperen. Dette gjelder for eksempel Philips.com som har helt spesifikke guider til rengjøring av hver av sine modeller. Disse kan du se her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme