Tøydamper Test 2021 – Her er de beste damperne til tøy ifølge ekspertene

Senest opdateret den 0

Denne artikkelen handler om de beste tøydamperne på markedet basert på en analyse av en lang rekke eksperttester. De inkluderte damperne er blitt tatt med i grundige tester der eksperter fra ulike bakgrunner har testet og vurdert dem.

Vi gjennomgår først hva de ulike tøydamperne kan utføre, deretter går vi nærmere inn på nøyaktig hva ekspertene har funnet frem til ved hver modell.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til helt nederst i denne artikkelen.

Denne tøydamper testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste tøydamperne ifølge ekspertene
🔸 Guide til hva man bør tenke på når man skal kjøpe en ny tøydamper
🔸 Informasjon om hvordan en tøydamper virker
🔸 Tips til hvordan du får mest ut av tøydamperen din
🔸 Gode råd til vedlikehold av tøydamperen
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesing

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Tøydamper test 2021 – Her er de beste modellene

I avsnittene nedenfor finner du de beste tøydamperne på markedet. Her hos Forbrukerliv har analysert tester av tøydampere fra flere anerkjente testkilder og samlet de beste modellene i denne artikkelen.

Du finner i tillegg en prissammenligning under de ulike tøydamperne slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som har den beste prisen.


Philips Steam & Go GC362 

✅ 72 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com
✅ God anmeldelse hos bloggeren Themakeupmumma.com
✅ God anmeldelse hos svenske Loppi.se

Philips Steam & Go GC362

Butik Pris Totalpris Les mer
699,00 699,00 Læs mere
783,00 783,00 Læs mere
803,00 803,00 Læs mere
817,00 817,00 Læs mere

 

Philips Steam & Go GC362 er blitt inkludert i 3 forskjellige tester – 2 tester hos henholdsvis Goodhousekeeping.com og Themakeupmumma.com samt en generell test av flere produkter hos svenske Loppi.se.

Ekspertene vurderer at det her er snakk om et godt produkt, og dermed scorer Philips Steam & Go GC362 høyt. Her er det snakk om en håndholdt tøydamper.

Forlenger holdbarheten og tar vare på tøyet

Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt damper til tøy som kan brukes på alle materialer – dette gjeldet alt ifra blonder til ull. Man trenger derfor ikke lenger et strykebrett, for denne modellen kan dampe tøyet både vannrett og loddrett.

Det høye damptrykket på 24 gram per minutt sikrer at dampen blir konstant og effektiv. Mens det dampes retter den ut krøller i stoffet – til og med på vanskelig tilgjengelige steder som kraver.

Philips Steam & Go GC362 fungerer via den oppvarmede steamer-platen med SmartFlow-teknologi, og til og med ved nær kontakt skånes tøyet selv om det behandles effektivt. På grunn av den høye temperaturen er produktet også bakteriedrepende, og opptil 99,9 prosent av bakteriene dør ved kontakt med tøydamperen.

Hvis tøyet ditt trenger en oppfriskning, men du ikke vil sløse med vannressurser på å vaske det, så kan denne tøydamperen puste nytt liv i plagget uten vask.

I tillegg følger det med en varmebeskyttende hanske slik at man ikke brenner seg (pluss en varmebeskyttende stoffpose) og en vanntank på 70 milliliter. De 70 milliliterne er nok til å dampe et helt sett med tøy.

Spesielt god til syntetiske materialer ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC362 er blant annet blitt testet av Goodhousekeeping.com som gir den en god poengsum. Denne poengsummen er gitt fordi de vurderer at dette produktet presterer godt på syntetiske materialer.

De nevner også at det er smart med en lysindikator som viser når den er klar til bruk, og at det her i tillegg er snakk om en liten og kompakt størrelse.

Det nevnes imidlertid et par ulemper. Blant annet presterer ikke modellen så godt på bomull og lerret, for her blir ikke skrukkene fjernet helt.

Tøydamperen anbefales derfor mest til en rask oppfriskning og ikke til stryking av hele klær. Designet får også negative kommentarer da det gjør modellen litt vanskelig å håndtere.

Liten, men smart ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC362 er også blitt testet av bloggen Themakeupmumma.com og svenske Loppi.se.

Ekspertene herfra er også generelt sett fornøyde med modellen, og begge gir den en god anmeldelse. De gir den blant annet ros for at det her er snakk om en liten og smart tøydamper som både er enkel å oppbevare og i tillegg enkel å ta med på ferie.

Til tross for størrelsen så vurderer svenske Loppi.se at den likevel er svært kraftig og at den er spesielt god til å friske opp klær og fjerne mindre skrukker.

De gir også ros fordi de vurderer at modellen er elegant og pen, og i tillegg fremhever de at det er smart med den varmebeskyttende vesken som følger med.

Spesifikasjoner ved Philips Steam & Go GC362
🔴 Type: Tøydamper, håndholdt
🔴 Merke: Philips
🔴 Kapasitet, vanntank: 70 milliliter
🔴 Mengde av damp: Opptil 24 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslengde: 2,5 meter
🔴 Vekt: 1,28 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Steam & Go GC362
🔵 Til alle materialer
🔵 Loddrett og vannrett bruk
🔵 SmartFlow-teknologi
🔵 Bakteriedrepende
🔵 Varmebeskyttende hanske

Her kan du se en presentasjonsvideo av Philips Steam & Go GC362. Videoen er produsert av Philips:


Philips Steam & Go GC363

✅ 8 av 10 stjerner hos svenske Smarto.se
✅ God anmeldelse hos den svenske bloggen Emmawarmefjord.se
✅ 2 av 5 stjerner hos svenske Hemtrevligt.se

Philips Steam & Go GC363

Butik Pris Totalpris Les mer
759,00 759,00 Læs mere
777,00 777,00 Læs mere
777,00 777,00 Læs mere
949,00 949,00 Læs mere

 

Philips Steam & Go GC363 er blitt testet av 3 forskjellige hold med eksperter som inkluderer svenske Smarto.se, Emmawarmefjord.se og Hemtrevligt.se.

Det er litt blandede meninger om produktet – les mer her om hvilke fordeler og ulemper som finnes etter beskrivelsen. Her er det snakk om en håndholdt tøydamper.

Til alle materialer

Philips Steam & Go GC363 vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker en tøydamper som kan brukes til alle slags tekstiler. Dette gjelder både grove tekstiler som bomull, men også de delikate tekstilene som silke, blonde, kasjmir og ull.

Dampingen foregår enkelt og uten strykebrett, og det er mulig å dampe tøyet både i en vannrett og loddrett posisjon.

Philips Steam & Go GC363 har en høy effektivitet på grunn av den oppvarmede steamerplaten med SmartFlow-teknologi og en konstant damp som frigis med 24 gram per minutt. Slik gjør dampen at fibrene i stoffet rettes ut, og dette foregår med omtanke for tøyet og forbrukeren. Det følger også med en varmebeskyttende hanske.

Apparatet er kompakt og designet til å kunne tas med på reiser, og modellen har også en vanntank på 70 milliliter.

I tillegg har produktet også den funksjonen at dampen er bakterie- og luktdrepende, så derfor kan tøyet få nytt liv uten vask når du bruker denne damperen.

Til den som ønsker å spare tid, ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC363 er blant annet blitt testet av svenske Smarto.se, og de nevner at denne er en av ekspertenes største og spesielle favoritter.

Ekspertene forklarer at dette produktet er smart da det kan dampe tøyet både vannrett og loddrett, og at det her er snakk om en stor tidsbesparelse. Det fremheves også at produktet effektivt fjerner både bakterier og lukt.

Smarto.se forklarer i tillegg at vannkapasiteten imidlertid ikke er så stor og at den ikke er ideell til å fjerne dype krøller og skrukker, men modellen er smart, funksjonell og fungerer svært godt. Hvis man skal på ferie er denne også enkel å ta med – og det følger med en flott oppbevaringspose til formålet.

God til gardiner ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC363 er også blitt testet av den svenske bloggen Emmawarmefjord.se der innehaveren også er svært fornøyd. Her legges det vekt på at tøydamperen er svært velfungerende til gardiner, og at dette helt sikkert er et hjelpemiddel som også vil tas i bruk i fremtiden.

Det nevnes imidlertid at vanntanken på damperen er på litt liten, men at dette er en bagatell – for det understrekes nemlig at hvis man ikke liker å stryke så er det her snakk om en virkelig god løsning.

Hemtrevligt.se hører til blant de ekspertene som ikke er så imponerte over modellen. De er fornøyde med stoffposen som følger med og at man kan fylle vann rett fra springen.

De synes imidlertid at den er tung og har et vanskelig grep, pluss at det er flere problemer med vanntanken – både at den er vanskelig å se hvor mye vann som fylles i, at tanken er vanskelig å fylle opp og at kapasiteten er litt liten.

Spesifikasjoner ved Philips Steam & Go GC363
🔴 Type: Tøydamper, håndholdt
🔴 Merke: Philips
🔴 Kapasitet, vanntank: 70 milliliter
🔴 Dampmengde: Opptil 24 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslengde: 3 meter
🔴 Vekt: 0,95 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Steam & Go GC363
🔵 Til alle slags tekstiler
🔵 Kan brukes uten strykebrett
🔵 Damptilførsel på 24 gram per minutt
🔵 Designet til reisebruk
🔵 Bakteriedrepende


Philips Steam & Go GC351 

✅ 4 av 5 stjerner hos tyske Buegeleisentest.com
✅ 5 av 6 stjerner hos den norske avisen Dinside.no
✅ 4 av 5 stjerner hos den svenske testsiden Testarna.se

Philips Steam & Go GC351

Butik Pris Totalpris Les mer
446,00 446,00 Læs mere
509,00 509,00 Læs mere
611,00 611,00 Læs mere
611,00 611,00 Læs mere
623,00 623,00 Læs mere

 

Philips Steam & Go GC351 er blitt testet, vurdert og anmeldt av 3 forskjellige ekspertkilder fra Tyskland, Norge og Sverige.

Her er det snakk om den tyske testsiden Buegeleisentest.com, den norske avisen Dinside.no samt den svenske testsiden Testarna.se. Modellen imponerer ekspertene og får derfor en flott poengsum. Her er det snakk om en håndholdt tøydamper.

Allsidig tøydamper

Philips Steam & Go GC351 vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker å raskt og enkelt kunne dampe tøyet sitt slik at mindre rynker og krøller forsvinner.

Takket være den effektive utformingen leverer den en konstant damptilførsel på 20 gram per minutt. Dette gjør strykingen effektiv selv om det finnes andre

Philips-varianter på markedet med mer damp.

Philips Steam & Go GC351 er designet til å kunne brukes på alle materialer – grove som delikate – og kan dampe alt ifra silke til ull og bomull.

Det finnes en skånsom steamerplate som kan plasseres helt inntil stoffet uten risiko for at det tar skade av det. Det følger også med en varmebeskyttende hanske slik at forbrukeren ikke selv tar skade av dampen.

Man behøver heller ikke et strykebrett med denne tøydamperen, for man kan foreta dampingen rett på kleshengeren. Modellen har en vanntank på 70 milliliter som gir damp nok til å dampe et helt sett med tøy.

Produktet har et kompakt design som gjør det enkelt å ta den med på reise, og i tillegg følger det med en 3 meter lang ledning som forlenger arbeidsradiusen.

Modellen er laget for å få bukt med bakterier og lukt, for dampen fjerner opptil 99,9 prosent av disse.

Enkel og lett ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC351 er blant annet blitt testet av norske Dinside.no som er svært imponerte over modellen. De skriver imidlertid at den ikke kan erstatte det gamle strykejernet, men at den likevel er svært anvendelig.

Tøydamperen får ros for at den er lett og enkel i bruk, og det samme gjelder effektiviteten. Dinside.no skriver nemlig at produktet er svært effektivt, og at det enkelt fjerner krøller og skrukker på de fleste typer materialer – men det er imidlertid noen utfordringer når det gjelder kanter, sømmer og hjørner på tøyet.

Ifølge ekspertene slipper man å levere tøyet på renseri, og når man tar dette i betraktning så mener Dinside.no at det her er snakk om en god investering.

Bra til noen få plagg, ifølge ekspertene

Buegeleisentest.com har også testet Philips Steam & Go GC351 og mener at tøydamperen er spesielt bra når det gjelder behandling av noen få plagg, og i tillegg fremheves det at kvaliteten er svært god.

En annen fordel er at det også finnes en lang ledning, noe som gjør arbeidet og bevegeligheten mye bedre.

Svenske Testarna.se gir også en god anmeldelse da de synes at denne modellen er enkel i bruk – i tillegg til at det er smart at man ikke behøver et strykebrett. Ekspertene gir den også ros for at den er ideell til de med sensitive tekstiler.

De svenske ekspertene har kun et par negative kommentarer, og dette går på at de synes modellen er like effektiv som et vanlig dampstrykejern når det kommer til å fjerne krøller og rynker.

Spesifikasjoner ved Philips Steam & Go GC351
🔴 Type: Tøydamper, håndholdt
🔴 Merke: Philips
🔴 Kapasitet, vanntank: 70 milliliter
🔴 Dampmengde: Opptil 20 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslengde: 3 meter
🔴 Vekt: 0,79 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Steam & Go GC351
🔵 Konstant damptilførsel
🔵 Til alle tekstiler
🔵 Ødelegger ikke tøyet
🔵 Ideell til reisen
🔵 Fjerner bakterier og lukt


Philips Steam & Go GC360

✅ 4 av 5 stjerner hos tyske Buegeleisentest.com

Philips Steam & Go GC360

Butik Pris Totalpris Les mer
799,00 799,00 Læs mere
878,00 878,00 Læs mere

 

Philips Steam & Go GC360 er blitt testet hos tyske Buegeleisentest.com som blant annet har sett nærmere på produktets evner til å dampe tøy, funksjoner, brukervennlighet og anvendelsesmuligheter.

Ekspertene er imponerte over denne modellen, derfor mottar den 4 av 5 stjerner. Her er det snakk om en håndholdt tøydamper.

Kompakt modell som gjør strykebrettet overflødig

Philips Steam & Go GC360 er en god løsning hvis man ønsker å få bukt med krøller og rynker i tøyet på en enkel måte.

Her er det nemlig snakk om et produkt man kan bruke uten et strykebrett – i stedet kan man dampe tøyet når det henger på kleshengeren. Man kan dampe tøyet både i loddrett og i vannrett posisjon.

Modellen er også fordelaktig hvis man bare ønsker å friske opp tøyet som er blitt kjedelig av å ligge i skapet. Damperen leverer et damptrykk på 22 gram per minutt som er konstant, og dette trykket er effektivt nok til å kunne «stryke» flere typer tekstiler – alt ifra tykke til de mer delikate som ull, silke og kasjmir.

Platen er imidlertid konstruert slik at det ikke kan skade tøyet selv om den fysiske avstanden blir kort. Forbrukeren tar heller ikke skade da det følger med en varmebeskyttende hanske.

I tillegg er denne modellen laget i et kompakt design som ikke tar mye plass – noe som gjør den fordelaktig til reising.

Damperen kommer med en 70 milliliters vanntank, og man kan bruke vann rett fra springen. Som en ekstra bonus er dette apparatet laget til å være både lukt- og bakteriedrepende, noe som gjør at tøyet blir sunnere.

Enkel i bruk ifølge ekspertene

Philips Steam & Go GC360 er blitt testet av tyske Buegeleisentest.com som er svært fornøyde med dette produktet. Buegeleisentest.com fremhever spesielt at apparatet er raskt og enkelt i bruk, noe som gjør det enklere å få fjernet krøller og rynker i tøyet.

De tyske ekspertene gir også modellen ros for å ha en svært god kvalitet som virkelig viser at det her er snakk om en solid og velbygd damper til tøy.

Spesifikasjoner ved Philips Steam & Go GC360
🔴 Type: Tøydamper, håndholdt
🔴 Merke: Philips
🔴 Kapasitet, vanntank: 70 milliliter
🔴 Dampmengde: Opptil 22 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslengde: 2,5 meter
🔴 Vekt: 0,89 kilo

Utvalgte fordeler ved Philips Steam & Go GC360
🔵 Behøver ikke strykebrett
🔵 God til å friske opp tøy
🔵 Godt damptrykk
🔵 Brenner ikke tøyet
🔵 Gir sunnere tøy


Tefal DT7000E0

✅ 58 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

Tefal DT7000E0

Butik Pris Totalpris Les mer
496,00 496,00 Læs mere
507,00 507,00 Læs mere
517,00 517,00 Læs mere
519,00 519,00 Læs mere
599,00 599,00 Læs mere

 

Tefal DT7000E0 er blitt testet av de britiske hus- og hjem-ekspertene fra Goodhousekeeping.com som gir produktet en middels poengsum.

Tøydamperen er blitt testet på parametere som funksjonalitet, evner, funksjoner og brukervennlighet – og her finner de både fordeler og ulemper. Les videre under beskrivelsen for å finne ut av hvilke. Her er det snakk om en håndholdt tøydamper.

Enkel modell til en god pris

Tefal DT7000E0 vil være et godt valg hvis man vil ha en litt mer prisvennlig tøydamper som er enkel i bruk og ikke har så mange funksjoner.

Designet er derfor ikke like elegant og strømlinjeformet som mange av de konkurrerende modellene.

Tefal DT7000E0 leverer imidlertid en bra damptilførsel med 17 gram i minuttet. Det er litt mindre enn andre produkter, men fortsatt nok til å kunne dampe tøy og tekstiler slik at de blir fri for krøller og rynker.

Denne modellen er også spesielt godt egnet til gardiner og andre materialer i huset, og man bruker modellen loddrett når tøyet henger på kleshengeren.

En av de store fordelene ved denne tøydamperen er at det her finnes en litt større vanntank – kapasiteten ligger på hele 150 milliliter, som er dobbelt så mye som hos flere av konkurrentene. I tillegg følger det med både en tøybørste og damphette som begge kan brukes til å beskytte tøyet under behandlingen.

God størrelse og vanntank, ifølge ekspertene

Tefal DT7000E0 er blitt testet av Goodhousekeeping.com som gir modellen en blandet anmeldelse. På den positive siden fremhever de at tilbehøret fungerer svært godt og at det er smart at vanntanken er farget, noe som gjør det enklere å se vannstanden. I tillegg er vanntanken enkel å fjerne og har en god størrelse. Produktet får også ros for sin kompakte størrelse som gjør den ideell å ta med på tur eller ferie. I tillegg frigir den en god del damp når den behandler tøyet.

Manglende evner ifølge ekspertene

Ekspertene har imidlertid ikke kun fordeler å komme med til modellen, men også en del ulemper: En av grunnene til at Tefal DT7000E0 ikke får en høy poengsum hos Goodhousekeeping.com er at de ikke synes den fungerer så godt når det kommer til damping av tøyet.

Modellen ble testet på flere typer tekstiler, men ifølge ekspertene hadde den vanskeligheter med å fjerne både krøller og rynker i stoffet.

De mener at grunnen til at den presterer dårligere er at steamerplaten er laget av plast og ikke av metall.

I tillegg nevner Goodhousekeeping.com at det finnes noen designmessige feil og at modellen er litt tung i bruk.

Spesifikasjoner ved Tefal DT7000E0
🔴Type: Tøydamper, håndholdt
🔴Merke: Tefal
🔴Kapasitet, vanntank: 150 milliliter
🔴Dampmengde: Opptil 17 gram
🔴Til alle materialer: Ja
🔴Ledningslengde: 2 meter
🔴Vekt: 0,99 kilo

Utvalgte fordeler ved Tefal DT7000E0
🔵Enkel
🔵Prisvennlig
🔵Til både tøy og gardiner
🔵Stor vanntank
🔵Tilbehør følger med

Her kan du se en presentasjonsvideo av Tefal DT7000E0. Videoen er produsert av Tefal:


Det du bør tenke på før du kjøper en tøydamper

Basert på ekspertkunnskap fra Which.co.uk guider vi deg her til hva du bør tenke på og ha i mente hvis du vurderer å investere i en tøydamper:

Tøydamper eller strykejern

Hvis man ikke liker å stryke og synes det tar for lang tid så kan det kanskje være en god idé med en tøydamper. Man kan bruke de fleste modellene når tøyet henger på kleshengeren.

Det nevnes imidlertid at en damper til tøy neppe vil kunne erstatte et ordentlig dampstrykejern da en damper ikke vil være like kraftig. Derfor er en damper et godt valg hvis man bare skal friske opp tøyet eller raskt stryke et plagg som bare er litt krøllete.

Det er imidlertid en fordel at man ikke behøver et strykebrett når man bruker en damper, og disse variantene anses for å fungere godt til spesielt delikate materialer.

Hvis man kun stryker en gang iblant så kan en tøydamper også være et smart valg i forhold til å investere i både strykejern og strykebrett.

Pris

Tøydampere er ikke nødvendigvis billigere enn vanlige strykejern, men de kommer i alle prisklasser – fra et par hundre kroner til et par tusen kroner. Det er spesielt merkene Philips, Tefal og Rowenta som produserer dampere til tøy. Husk at en billig tøydamper kan fungere bra. For å finne ut hvilke som er best så kan man med fordel lese ekspertenes tester. Det finnes linker til disse testene helt nederst i denne artikkelen.

Vekt

Hvis du ønsker å stryke tøyet lett og eventuelt kunne ta med produktet på reise, så gå etter en modell som veier lite.

Tilførsel av damp

Det kan være irriterende å måtte holde en knapp nede hele tiden for å få frigitt dampen. Derfor kan det være en god idé å velge en tøydamper som kan levere en konstant tilførsel av damp.

Justering av damp

Noen dampere til tøy kommer med muligheten til å variere nivået av frigitt damp. Det kan være en fordel hvis man damper delikate eller svært tykke materialer.

Oppvarmingstid

Hvis du ønsker å bruke en tøydamper fordi det er raskt så bør du gå for en modell som varmes opp raskt.

Vanntank

Det er ikke så mange dampere til tøy som kommer med en stor vanntank, men det kan være irriterende med en altfor liten vanntank – for da må den fylles opp hele tiden.

Til alle slags materialer

Hvis du planlegger å bruke tøydamperen på spesifikke typer tøy – for eksempel silke – så sjekk at produktet også egner seg godt til slike tekstiler.

Fordeler ved en tøydamper
Kan brukes uten strykebrett
Lettere i vekt enn de fleste vanlige strykejern
Egner seg godt til reiser
Damp kan være mer skånsom mot tekstilene
Kan friske opp tøyet og drepe bakterier 

Ulemper ved en tøydamper
Mindre kraftig enn et vanlig strykejern
Ikke nødvendigvis billigere enn vanlige strykejern
Kan etterlate tøyet fuktig
Går fortere tom for vann
Vanskelig å oppnå samme effekt som ved et vanlig strykejern – spesielt rundt knapper og kanter


Slik virker en tøydamper

Her kan du lese mer om hvordan en damper til tøy faktisk virker:

En tøydamper fungerer annerledes enn et strykejern selv om formålet er det samme. En damper til tøy fjerner rynker og skrukker uten å være nær tekstilene, og brukes gjerne når tøyet henger på kleshengeren.

Tøydamperen bruker varm damp til å påvirke tøyfibrene slik at de retter seg ut, men uten den direkte kontakten som kan skade tøyet. Dette gjør damperne spesielt ideelle til delikate materialer som silke, sateng, polyester og jersey.

Dampen fungerer ved at den løsner forbindelsen mellom molekylene i stoffet, noe som gir en glattere overflate. Dampere er også effektive til vanskeligere klær som hverdagsjakker, ermer og volang. Samtidig er de mye raskere å bruke enn vanlige strykejern.

Tøydampere har også den fordelen at den varme dampen er bakterie- og luktdrepende.


Tips til hvordan du får mest mulig ut av tøydamperen din

Goodhousekeeping.com nevner her 6 måter som gjør at man får mest mulig ut av tøydamperen sin:

  1. Strekk ut tøyet mens det dampes slik at tøydamperen får de beste vilkårene. Hvis det følger med en varmebeskyttende hanske så er det en god idé å bruke den.
  2. Når damperen indikerer at den er klar til bruk så vent 30 sekunder lenger. Da er man sikker på at overflødig vann er fordampet før bruk slik at tøyet ikke blir vått i stedet.
  3. Hold damperen slik at hodet er litt vinklet. Det gjør ikke bare at det ikke kommer vanndråper på tøyet, men også at dampen fordeles bedre.
  4. Damp tøyet med korte og langsomme strøk. Dette fjerner krøller og skrukker mer effektivt.
  5. Tøydamperen kan brukes til å friske opp tøy som har hengt i skapet lenge. Bruk også en børste til å fjerne støv og skitt hvis det følger med.
  6. En damper kan brukes til flere formål enn bare å fjerne krøller og skrukker på klær. Dampen fjerner også lukt og bakterier, så man kan også gi puter, stolseter, gardiner og tepper en runde med produktet.

Gode råd til vedlikehold av en tøydamper

Ehow.com forklarer her hvordan man best vedlikeholder tøydamperen sin dersom man ønsker å gjøre dette manuelt:

Når strømmen av damp begynner å bli svakere, eller mer uregelmessig, så trenger tøydamperen å renses. Innholdet i springvannet kan nemlig tette mekanismen og redusere effekten.

Dette kan imidlertid unngås hvis man i stedet for springvann bruker filtrert eller demineralisert vann, men det kan også gjøre dampingen av tøyet vanskeligere. I tillegg kan støv og skitt være med på å tette apparatet. Derfor bør man rense damperen sin med jevne mellomrom. Dette gjøres slik:

Trinn 1: Fjern vann fra tanken og sørg for å helle alt ut. Noen modeller har en avløpsanordning.

Trinn 2: Fyll vanntanken med rengjøringsmiddel bestående av to deler filtrert vann og en del eddik. Sett på lokket og slå på maskinen.

Trinn 3: La apparatet gå til halvparten av rengjøringsmiddelet er brukt opp. Følg hele tiden med på om frigjøringen av damp blir bedre.

Trinn 4: Slå av tøydamperen igjen og ta ut stikkontakten. La resten av rengjøringsmiddelet være i vanntanken minst en halvtime – eller til det er helt avkjølt. Deretter heller du ut vannet.

Trinn 5: Fjern rester av rengjøringsmiddelet ved å tømme rent vann på tanken, springvann er også greit. Gjør dette et par ganger og hell deretter filtrert vann på tanken. Slå deretter på damperen.

Trinn 6: La tøydamperen begynne å dampe igjen, og damp til vanntanken er halvtom. Dette vil fjerne de siste restene av eddiken.

Trinn 7: Hell ut resten av det filtrerte vannet og la vanntanken tørke helt før du pakker sammen damperen. Det skal også nevnes at det ikke er alle produsenter som mener det er en god idé å bruke eddik til rengjøring av tøydamperen. Dette gjelder for eksempel Philips.com som har helt spesifikke guider til rengjøring av hver av sine modeller. Disse kan du se her.


FAQ – Ofte stillede spørsmål

🤩 Hvilke tøydampere har fått de beste anmeldelsene i tester?

Philips Steam & Go GC362, Philips Steam & Go GC363 og Philips Steam & Go GC351

🤓 Hvordan er tøydamperne blitt testet?

Tøydamperne er først og fremst blitt vurdert ut ifra deres evner til å dampe bort skrukker og produsere en jevn og glatt overflate. I tillegg har ekspertene også sett nøye på modellenes brukervennlighet, funksjonalitet, innebygde innstillinger og pris.

🤔 Hvordan virker en tøydamper?

En tøydamper virker ved å bruke damp til å påvirke tøyfibrene slik at det retter seg ut. I praksis løsner dampen forbindelsene mellom molekylene i stoffet, noe som gir en glattere overflate. En av de største fordelene med en tøydamper er at den kan brukes rett på tøyet når det henger på kleshengeren.


 

Tøydamper Test – brukte kilder og linker

Buegeleisentest.com 🇩🇪

Buegeleisentest.com er en tysk testside som tester forskjellige strykejern/dampere. Her er det snakk om 2 forskjellige tester av tøydampere fra merket Philips:

Du kan lese mer om testen av Philips Steam & Go GC351 via denne linken.

Du kan lese mer om testen av Philips Steam & Go GC360 via denne linken.

Dinside.no 🇳🇴

Dinside.no er en norsk nettavis som skriver bredt om forbrukerstoff. Dinside.no arbeider med et bredt utvalg innen forbrukerprodukter til bil og bolig. Nettsiden skriver også om fritid, reiser og økonomi. Dinside.no har i tillegg en test-seksjon, og her har nettavisen testet Philips Steam & Go GC351. Du kan lese hele testen hos Dinside.no.

Emmawarmefjord.se 🇸🇪

Emmawarmefjord.se er en svensk blogg som skriver om alt ifra oppskrifter til hudpleie og husholdning. Her har Emmawarmefjord.se testet tøydamperen Philips Steam & Go GC363 for å se nærmere på modellens funksjonalitet.  Les hele testen av produktet hos Emmawarmefjord.se.

Hemtrevligt.se 🇸🇪

Svenske Hemtrevligt.se (også kalt Hus & Hem) fokuserer på inspirasjon og råd til hjemmet innen innredning, produkter og apparater. Her er Philips Steam & Go GC363 blitt testet innen dampingsevner, brukervennlighet og funksjonalitet. Ønsker du å lese mer så kan du se hele testen hos Hemtrevligt.se.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter.

Goodhousekeeping.com foretar jevnlig nye tester og vurderer produktene ut ifra aspekter som prestasjoner, funksjonalitet, brukervennlighet og pris. Her har de britiske ekspertene testet 2 forskjellige tøydampere:

Ønsker du å lese mer om testen av Philips Steam & Go GC362 så kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Tefal DT7000E0 så kan du klikke på denne linken.

Loppi.se 🇸🇪

Loppi.se er en svensk nettside med fokus på familieliv og forbrukerliv som utfører forskjellige tester av forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av flere forskjellige tøydampere, inkludert modellen Steam & Go GC362. Les hele testen hos Loppi.se.

Smarto.se 🇸🇪

Smarto.se er en svensk testside som tester produkter til hjemmet. Her har Smarto.se testet forskjellige tøydampere – inkludert modellen Philips Steam & Go GC363. Du kan lese hele testen av produktene hos Smarto.se.

Testarna.se 🇸🇪

Testarna.se er en svensk testside som her har testet og vurdert forskjellige strykejern og tøydampere. Philips Steam & Go GC351 er blitt inkludert i denne testen, og ekspertene har sett nærmere på evner innen behandling av tøy, brukervennlighet og funksjonalitet. Les testen i full lengde hos Testarna.se.

Themakeupmumma.com 🇺🇸

Themakeupmumma.com er en personlig blogg som har fokus på sminke og hverdagsliv. Her har Themakeupmumma.com testet dampjernet Philips Steam & Go GC362. Les hva Themakeupmumma.com skriver i sin helhet om produktet her.


Alternative tester og artikler

Er du enda ikke sikker på at en tøydamper er det riktige valget for deg så har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre artikler som kanskje kan være interessante for deg.

Her kan du lese vår store strykejern test der vi gjennomgår markedets best anmeldte modeller. Du finner også en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne de forhandlerne som selger produktene til den beste prisen.

Kanskje er du også interessert i artikler med fokus på personlig pleie & velvære. Vi kan også være behjelpelige med dette.

Dersom du vil ha rett hår så kan du for eksempel lese vår generelle rettetang  test, vår GHD rettetang test eller vår rettebørste test som alle inneholder ekspertenes foretrukne modeller. I tillegg finner du også gode tips til å få mest mulig ut av det nye produktet ditt.

Dersom du heller vil ha krøller så kan du lese vår krølltang test som gir deg en oversikt over markedets beste modeller.

Les også vår dybdegående hårføner test som viser deg ekspertenes favoritter.

Du finner også masse relevant kunnskap om blant annet styling av hår og hvordan du får mest mulig ut av den nye hårføneren din.

Skulle du være mer interessert i hårfjerning så kan vi også gi deg informasjon om dette.

For å få et resultat som varer lenger enn ved en vanlig barbering så kan du vurdere å skaffe deg et apparat som benytter seg av IPL-teknologi (Intenst Pulserende Lys) som er skånsomt mot huden, men likevel effektivt fjerner hårene. Lyset «deaktiverer» veksten i hårsekkene og du vil dermed kunne nyte å ikke måtte barbere deg over lenger tid.

Les mer om de testvinnende IPL-apparatene her i vår Philips Lumea test.