Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Philips Lumea Test-oversikt: Her er de beste modellene ifølge ekspertene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING mai 10, 2024.

Philips Lumea Test-oversikt: Her er de beste modellene ifølge ekspertene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

I denne artikkelen har vi sett nærmere på de beste hårfjerningsapparatene til hjemmebruk fra merket Philips.

For å kunne finne frem til de beste modellene har vi sett nærmere på forskjellige eksperttester av ulike apparater hvor ekspertene forklarer hvilke fordeler og ulemper hver IPL hårfjerner har.

Vi har funnet frem til 4 forskjellige hårfjerningsapparater fra Philips Lumea-serien, som er blitt testet av et bredt utvalg ekspertkilder. Disse kildene inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, testsiden Expertreviews.co.uk, avisen Independent.co.uk, magasinene Vogue.co.uk og Computerbild.de samt britiske Good Housekeeping Institute.

Hvis du ønsker å lese mer om testene og testkildene kan du finne en liste over linker til de undersøkelsene som vi henviser til det nederst i denne artikkelen.

Denne testen av Philips Lumea inneholder:

 • Oversikt over forskjellige Philips Lumea hårfjerningsapparater
 • Informasjon om hvordan hårfjerning ved bruk av lys fungerer
 • Gjennomgang av de testene vi har undersøkt – samt linker til eventuell videre lesing

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Philips Lumea – Her er de beste 4

I avsnittene nedenfor følger det en gjennomgang av de 4 beste modellene fra Philips Lumea serien. Vi har analysert eksperttester både fra inn- og utland, og samlet resultatene på denne siden. I de grønne boksene rett under hvert produktnavn kan du se hvilke tester de forskjellige modellene er blitt vurdert i.

Seneste endring:

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av Philips lumea IPL-hårfjerner i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

Tidligere endringer:

20. oktober 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

4. januar 2023

4. januar 2024 oppdaterte vi artikkelen vår med tre IPL-hårfjerningsapparater: Philips Lumea 9000 Series, Philips Lumea Advanced BRI921 og Braun Silk Expert Pro 5.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 4 beste philips lumea ipl-hårfjerner i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte philips lumea ipl-hårfjerner

Se priser og tilbud på Philips Lumea Advanced BRI921:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Løsning for ansikt og kropp med 2 tilbehør
 • Hudfargesensor og 5 intensitetsnivåer
 • Ekstra lang kabel for større fleksibilitet under behandlingen

Forbrukerlivs vurdering

Når vi nå avslutter evalueringen av Philips Lumea Advanced BRI921, er det tydelig at dette apparatet gir en godt avrundet IPL-behandlingsopplevelse. Den leveres med to tilbehør for presis behandling av både ansikt og kropp, samt Satin Compact korreksjonstrimmer for en komplett hårfjerningsløsning. Hudtonesensoren, de justerbare intensitetsnivåene og dens egnethet for ulike hud- og hårtyper understreker apparatets tilpasningsdyktighet. Den lange lampelevetiden, det integrerte UV-filteret og Lumea IPL-appen øker verdien ytterligere. Det er imidlertid viktig å være klar over at BRI921 kanskje ikke fungerer like raskt som mer avanserte modeller som Philips Lumea 9000. Dette litt langsommere tempoet er en kompensasjon for den rimeligere prisen, noe som gjør den til et godt valg hvis du er ute etter effektiv IPL-behandling uten en stor økonomisk forpliktelse.

Fordeler

 • Optimalisert behandlingsrutine med Philips Lumea IPL-appen
 • Integrert UV-filter
 • Utstyrt med Satin Compact korreksjonstrimmer
 • Produkt med lang holdbarhet og 250 000 lysimpulser
 • Raske resultater med behandling to ganger i måneden

Ulemper

 • Langsommere enn enkelte andre modeller

Philips Lumea Advanced BRI921 leveres med en nesten 2 meter lang kabel, noe som gir deg økt fleksibilitet under behandlingen. Denne funksjonen gjør den til et utmerket valg for deg som er ute etter en mer ubegrenset IPL-opplevelse, slik at du kan dekke ulike kroppsområder uten å være for nær en strømkilde.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips Lumea Advanced BRI921

Spesifikasjoner

 • Strømkilde: Elektrisitet
 • Antall lysimpulser: 250 000
 • Hastighetstrinn: 5
 • lysimpulsvindu: 4 cm
 • Vekt: 792 g

IPL-løsning for ansikt og kropp

Philips Lumea Advanced BRI921 gir deg en komplett IPL-løsning for både ansikt og kropp. Den leveres med to tilbehør som gir presis, rask og skånsom hårfjerning, selv på følsomme områder. Kroppsfestet på 4 cm er perfekt for bruk under halsen, mens det mindre ansiktsfestet på 2 cm, med integrert lysfilter, er spesielt utviklet for områder under øynene. Du vil også sette pris på den medfølgende Satin Compact-korrigeringstrimmeren, et praktisk verktøy for rask oppfriskning, spesielt for de uventede, fine ansiktshårene. Det som gjør apparatet enda mer effektivt, er behandlingsplanen; det starter med behandlinger annenhver uke, noe som er halvparten så ofte som hos mange andre merker, for deretter å gå over til en månedlig oppfriskning. Hele behandlingen av begge leggene tar bare ca. 15 minutter, noe som gjør det til et praktisk tilskudd til rutinen.

Egnet for ulike hud- og hårtyper

Når du ser nærmere på de tekniske funksjonene til Philips Lumea Advanced BRI921, vil du oppdage at den er utstyrt med en hudfargesensor og fem justerbare intensitetsnivåer, noe som gir en komfortabel og tilpasset behandlingsopplevelse. Sensoren er designet for å hoppe over områder som er for mørke for IPL-behandling, noe som øker sikkerheten. Apparatet er allsidig og fungerer effektivt på en rekke hårfarger, fra naturlig mørkblond til svart, og passer til hudtoner fra lys til mellombrun (I-IV). Med sine imponerende 250 000 lysimpulser har lampen en estimert levetid på 20 år, noe som gir lang levetid. En ekstra fordel er det innebygde UV-filteret som gir ekstra beskyttelse mot potensielle UV-skader på huden.

For ytterligere assistanse tilbyr Philips Lumea IPL-appen, en gratis digital følgesvenn som over 2,1 millioner brukere har satt sin lit til. Denne appen fungerer som en guide gjennom hver behandlingsøkt, slik at du får mest mulig ut av apparatet. Et profftips for bruk av Philips Lumea Advanced BRI921: Begynn alltid med appens veiledning for å få en skreddersydd og trygg behandling, noe som øker produktets effektivitet over tid.

Hva sier brukere og eksperter om Philips Lumea Advanced BRI921?

I vår analyse av anmeldelser fra ExpertReviews.co.uk fikk Philips Lumea Advanced ros for god pris og effektive resultater, sammen med app-tilkoblingsfunksjonen. I tillegg fremhevet brukerne produktets effektivitet, brukervennlighet og skånsomme opplevelse.

Mer om Philips Lumea Advanced BRI921

Spesifikasjoner

 • Strømkilde: Elektrisitet
 • Antall lysimpulser: 250 000
 • Hastighetstrinn: 5
 • lysimpulsvindu: 4 cm
 • Vekt: 792 g

Se priser og tilbud på Braun Silk Expert Pro 5:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • SensoAdapt-sensor tilpasser intensiteten til hudtonen
 • Skånsom modus for sensitiv hud
 • System med intensivt lysimpuls

Forbrukerlivs vurdering

Braun Silk Expert Pro 5 PL5159 er et teknologisk avansert IPL-hårfjerningssystem som er skreddersydd for å gi deg effektive og personlige behandlinger. SensoAdapt-sensorene justerer automatisk intensiteten etter hudtonen din, noe som ikke bare sikrer effektiv hårfjerning, men også beskytter huden din. Med en kapasitet på opptil 400 000 blitz med 10 ulike intensiteter er dette apparatet både holdbart og fleksibelt, og kan tilpasses dine spesifikke behov. Det er imidlertid viktig at du er klar over at apparatet ikke er egnet for mørkere hudtoner på grunn av de avanserte SensoAdapt-hudfargesensorene. Denne begrensningen er ikke en designfeil, men en naturlig del av IPL-teknologien, som er avhengig av kontrasten mellom hår- og hudfarge for effektiv behandling.

Fordeler

 • Dekker flate, lange områder raskt
 • To hodestørrelser for lettere å nå vanskelige steder
 • 400.000 lysimpulser
 • Nesten helt smertefri å bruke
 • 10 forskjellige intensiteter

Ulemper

 • Ikke egnet for mørke hudtoner

Braun Silk Expert Pro 5 har en “skånsom modus” som er spesielt gunstig for nybegynnere og for behandling av følsomme områder. Du har mulighet til å justere intensiteten manuelt mellom standard, skånsom eller ekstra skånsom innstilling. Alt du trenger å gjøre for å bytte mellom disse modusene, er å trykke på “fjærknappen”, slik at du enkelt kan velge den innstillingen som passer best til din komfort og dine behandlingsbehov.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Braun Silk Expert Pro 5

Spesifikasjoner

 • Strømkilde: Elektrisitet
 • Antall lysimpulser: 400 000
 • Hastighetstrinn: 10
 • lysimpulsvindu: 3 cm
 • Vekt: 285 g

Smart tilpasning til ulike hudtoner

Braun Silk Expert Pro 5 har SensoAdapt-sensorer som automatisk tilpasser intensiteten til hudtonen din, noe som gir en tryggere og mer personlig behandlingsopplevelse. Apparatet håndterer effektivt store, flate områder med glidemodus, noe som fører til raskere behandlingsøkter. I tillegg har den to hoder i ulike størrelser; det bredere hodet er perfekt for behandling av store områder, mens det smalere er ideelt for de vanskelig tilgjengelige områdene, noe som gir deg allsidighet i hårfjerningsrutinen.

MERK: Se etter presisjonshodet i pakken, da det ikke nødvendigvis følger med i alle pakker.

Pulse Light-system

Braun Silk Expert Pro 5, med sitt Intense Pulse Light-system, er kjent for sin effektivitet når det gjelder langvarig hårreduksjon. Selv om den gir deg hele 400 000 blink, er dette litt mindre enn de 450 000 blinkene som Philips Lumea IPL 9000 Series tilbyr. Braun Silk Expert Pro 5 kompenserer imidlertid for dette med 10 ulike intensitetsnivåer, slik at du kan tilpasse opplevelsen til din smerteterskel og hudfølsomhet. Du vil sannsynligvis oppleve Braun-apparatet som nesten smertefritt, noe som gjør det enda mer attraktivt. Dette gjør Braun Silk Expert Pro 5 ikke bare til et kraftfullt valg for deg, men også til et apparat som fokuserer på komforten din, med et litt annet fokus enn Philips Lumea IPL 9000 Series.

Hva sier brukere og eksperter om Braun Silk Expert Pro 5?

Braun Silk Expert Pro 5 har fått en høy vurdering og mange positive anmeldelser blant Googles samling av brukeranmeldelser. Brukerne hevder at den virkelig er effektiv og at den gir en nesten smertefri behandling. En av dem kommenterte at hun opplever “en lett prikkende følelse, men ingen smerte”. Pro 5 får også ros av ekspertene. I sin anmeldelse konkluderte ekspertene på T3.com med at denne IPL-hårfjerneren er “enkel å bruke, med en ergonomisk form og intuitive kontroller, og den er nesten helt smertefri”.

Mer om Braun Silk Expert Pro 5

Spesifikasjoner

 • Strømkilde: Elektrisitet
 • Antall lysimpulser: 400 000
 • Hastighetstrinn: 10
 • lysimpulsvindu: 3 cm
 • Vekt: 285 g

Se priser og tilbud på Philips Lumea Prestige:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Profesjonell hårfjerner for hjemmebruk
 • Designet for hårfjerning på hele kroppen
 • Bekvemmelighet uten ledning

Forbrukerlivs vurdering

Philips Lumea Prestige fremstår som et godt alternativ dersom du ønsker å kunne utføre profesjonell hårfjerning hjemme. Det store utvalget av spesialtilpasset tilbehør gjør det mulig å fjerne hår på ulike kroppsdeler, fra ansiktet til intime områder. Ved hjelp av IPL-teknologi (Intense Pulsed Light) sikrer den ikke bare effektiv hårfjerning, men også skånsom hudpleie. I tillegg forenkler det trådløse designet prosessen, og for dem som er opptatt av uavbrutte økter, er det mulig å bruke den med ledning. Men selv om allsidigheten er bemerkelsesverdig, mener vi at potensielle brukere bør ta hensyn til den høye prisklassen og at den ikke kan behandle visse hårfarger som veldig lyse, røde eller grå. Til tross for disse begrensningene, vil Philips Lumea Prestige være en verdifull investering for de som har behov som samsvarer med dens funksjoner, takket være dens tilpasningsdyktighet og brukervennlighet.

Fordeler

 • Modell med mye tilbehør
 • Kan brukes både til ansikt, hals, armer, ben, under armene og ved bikinilinjen
 • Kan brukes med og uten ledning
 • Modell med sensorer
 • Best til lyse hudfarger og mørke hår

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Ikke ideelt for lyst hår

Modellen Philips Lumea Prestige er blitt testet av 4 forskjellige ekspertgrupper, inkluderert motemagasinet Vogue, den britiske testsiden Expertreviews.co.uk, det tyske teknologi-magasinet Computerbild.de og den britiske avisen Independent.co.uk.

Ekspertene har her testet modellen på forskjellige parametere, og deretter har modellen fått en endelig anmeldelse. Philips Lumea Prestige klarer seg svært godt i alle testene, og dette belønnes med flotte kommentarer og soleklare anbefalinger.

Mer om Philips Lumea Prestige

Spesifikasjoner

 • Antall lysimpulser: 450000
 • Hastighetstrinn: 5
 • Strømkilde: Batteri
 • Vekt: 2 kg
 • lysimpulsvindu: 4,1 cm

Modell med mye tilbehør

Philips Lumea Prestige er laget for å kunne utføre profesjonell hårfjerning hjemme, og derfor kommer denne modellen med mye tilbehør i ulike størrelser – slik at man kan bruke apparatet både til kropp, ansikt og intimområder.

Philips Lumea Prestige fungerer via IPL-teknologi (Intenst Pulserende Lys) som er skånsomt mot huden, men likevel effektivt for fjerning av hår.

Modellen er også trådløs, noe som gjør den enklere å håndtere og styre (kan også brukes med ledning hvis man vil være sikker på at man har nok strøm), og den kan også brukes til ben, armer, under armene, bikinilinjen, ansiktet og halsen.

Dette apparatet er egnet for hårfjerning på hudfarger som rangerer fra lys til medium – og dermed ikke mørke hudtoner. Modellen er heller ikke designet til å fjerne veldig lyse, røde eller grå hår.

Ideell til hårfjerning av flere steder på kroppen, ifølge ekspertene

Philips Lumea Prestige er blant annet blitt testet av den britiske testsiden Expertreviews.co.uk som er imponerte over modellen.

Ekspertene herfra forklarer at denne modellen er ideell hvis man ønsker å fjerne hår fra flere områder på kroppen da det følger med masse tilbehør. Alt tilbehøret er designet til ulike deler av kroppen – i tillegg til at delene er ergonomisk designet slik at de passer til kroppens konturer.

Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk kommenterer også at Philips Lumea Prestige er svært god når det kommer til å nå områder på kroppen som ligger vanskelig til – og modellen er også intelligent nok til å selv kunne vurdere brukerens hudfarge for å kunne gi best mulig resultat.

Enkel å håndtere og uten ledning, ifølge ekspertene

Philips Lumea Prestige er også blitt testet av tyske Computerbild.de som også er svært imponerte over modellen. De tyske ekspertene fremhever også at dette hårfjerningsapparatet er svært effektivt når det kommer til hårfjerning, i tillegg til at det er lett å håndtere.

Det nevnes også at det er en stor fordel at denne modellen kan fungere uten ledning, noe som gjør håndteringen enda lettere. Ekspertene synes imidlertid at prisen på modellen er litt høy.

Philips Lumea Prestige er også blitt testet av den britiske avisen Independent.co.uk, og de er stort sett enige med de andre ekspertene. De kommenterer imidlertid også at man ikke må velge denne modellen dersom man har en mørk hudfarge, eller hvis hårene er for lyse.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Se priser og tilbud på Philips Lumea Advanced:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Effektiv modell med IPL-teknologi
 • Skapt i samarbeid med hudspesialister
 • Rask fjerning av hår
 • Med sensorer
 • Ekstra lang ledning for lettere håndtering

Modellen Philips Lumea Advanced er blitt inkludert i en stor test av flere forskjellige apparater som er utført av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Her er alle modellene blitt testet på forskjellige parametere som for eksempel evne til hårfjerning, brukervennlighet og design – og disse aspektene danner grunnlaget for en total poengsum.

Philips Lumea Advanced klarer seg veldig godt i den svenske testen og ble testvinner.

Mer om Philips Lumea Advanced

Spesifikasjoner

 • Antall lysimpulser: 250000
 • Hastighetstrinn: 5
 • Strømkilde: Strømkabel
 • Vekt: 0,8 kg
 • lysimpulsvindu: 4 cm

Profesjonell IPL-teknologi

Philips Lumea Advanced er skapt i overensstemmelse med de teknologiene som brukes av profesjonelle skjønnhetseksperter. Denne blir kalt IPL-teknologi (Intense pulsed light) og fjerner uønsket hårvekst ved bruk av lys. Denne teknologien er både skånsom mot huden og effektiv når det gjelder hårfjerning.

Denne modellen er skapt av Philips i samarbeid med hudspesialister for å kunne forbedre hårfjerningssystemet og gjøre det trygt til hjemmebruk.

Fjerner håret gradvis

Philips Lumea Advanced skal brukes regelmessig, og ved regelmessig bruk blir mengden av den uønskede hårveksten redusert gradvis, og de gjenværende hårene blir også mykere.

Allerede etter rundt 4 behandlinger med 2 ukers mellomrom kan man se tydelige resultater. Hvor ofte man må bruke modellen avhenger av brukerens individuelle hårvekst. Apparatet har den fordelen at det kan brukes på mange områder på kroppen – og det inkluderer både ansikt, ben, armer, under armene, magen og bikinilinjen – det vil si stort sett over hele kroppen.

Philips Lumea Advanced har mer enn 250.000 lysimpulser, og det vil si at hårfjerningen går raskt – det tar for eksempel kun 15 minutter å behandle leggene.

Best til mørke hår

I likhet med de fleste andre hårfjerningsapparater til hjemmebruk så er Philips Lumea Advanced best og mest effektiv mot hårvekst som ligger i de mørkeblonde, brune og sorte nyansene.

Hårfjerning basert på lys egner seg nemlig ikke til hverken lyseblondt, rødt eller grått hår, og det skal også nevnes at Philips Lumea Advanced er laget til de lyse hudfargene og ikke egner seg godt til de mørke.

Modellen kommer med en hudfarge-sensor, og hvis den registrerer at huden er for mørk så slutter den å jobbe.

Det følger også med et spesialredskap til hårfjerning ved bikinilinjen der hårene kan være kraftigere enn på for eksempel bena. Ledningen er også gjort ekstra lang for lettere håndtering.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

5 ting du bør vurdere før du kjøper ipl-hårfjerner

 • Strømkilde

  Når du skal velge en IPL hårfjerner, er det viktig å tenke på hva slags strømkilde du vil at den skal ha. Noen enheter er trådløse, noe som er praktisk fordi du har større frihet under bruk og det er en god måte å fjerne hår på hvis du er ute på reise. Hvis du velger en enhet som bruker manuell oppladning, må du være i nærheten av en stikkontakt under bruk. Dette kan gi deg begrenset bevegelse, men den vil samtidig ikke gå tom for batteri under bruk.

 • Lysintensitetsinnstilling

  Justerbare lysintensitetsinnstillinger gjør at du kan tilpasse enheten for din hudtype, følsomhet eller behandlingsområde. Dette vil avgjøre hvor trygt det er å bruke enheten på huden din. Jo flere lysinnstillinger den har, desto lettere blir det å finne den rette for din hud. Når du velger riktig intensitet vil du ikke føle svie eller noen ubehagelig følelse under  behandlingen. Hvis du har blondt, hvitt, grått, rødt eller oransje hår eller mørk hudtone og vurderer IPL-behandling, er det bare noen få IPL-enheter som du kan bruke, noe som er viktig å vite før du skal bestemme deg.

 • Holdbarhet og sikkerhet

  Enhetens effektivitet og holdbarhet måles etter hvor mange lysglimt den tåler. Det hyppigste antallet blink er 250 000, som lar deg bruke IPL-hårfjerneren i opptil 10 år. Jo høyere pulsfrekvens, desto raskere vil den fungere og desto mer komfortabel vil den være å bruke. Høykvalitetsmodeller har over 500 000 blink, og noen har til og med opptil 900 000. Noen modeller har hudkontaktsensorer som hindrer øynene dine fra å bli skadet av lyset som sendes ut. En annen funksjon noen modeller har er  hudtonegjenkjenning, for å sikre en sikker behandling for alle typer hud.

 • Pris

  De dyreste og mest avanserte IPL-hårfjerningsenhetene koster rundt 7000 kr og er ofte utstyrt med flere blitser og praktiske funksjoner som forskjellig tilbehør for ulike områder på kroppen. Budsjettvennlige alternativer starter på rundt 1500-2500 kr, men kan mangle noen av de mer kompliserte egenskapene som er tilgjengelige for avanserte modeller. Noen eldre versjoner kan fortsatt være tilstrekkelig og ha en lavere pris, men disse vil ha færre funksjoner, så vær oppmerksom på hvilke type funksjoner du vil ha i din IPL-hårfjerner.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  For å få den mest helhetlige forståelsen av et produkt, bør du se på både bruker- og ekspertanmeldelser. Brukeranmeldelser kan informere deg om hvor effektivt modellen fungerer, om den forårsaker hudirritasjon og hvor lang tid det tok før resultatene ble synlige. Eksperter kan gi innsikt i  hvordan den spesifikke modellen måler seg opp mot andre modeller på markedet og hvor godt den har prestert i sine tester.

arrow-more

Tester og anmeldelser av philips lumea ipl-hårfjerner som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

T3.com

T3.com er en veletablert nettplattform som er kjent for sine ekspertanmeldelser, innsikter og kjøpsveiledninger i en rekke kategorier, fra tekniske gadgets og husholdningsapparater til helse- og treningsprodukter. Plattformen har skapt seg en nisje ved å tilby grundige, forskningsbaserte evalueringer som hjelper forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. T3.coms ekspertteam tester produktene grundig og gir leserne en omfattende analyse som dekker funksjonalitet, design, verdi og innovasjon. T3.com har kontroll på de nyeste teknologiske fremskrittene og markedstrendene, og er en pålitelig ressurs for både teknologientusiaster og vanlige forbrukere.

Du kan lese en anmeldelse av Braun Silk Expert Pro 5 her.

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk er en digital plattform som er kjent for sine omfattende produktanmeldelser og innsiktsfulle tekniske guider. Nettstedet, som drives fra Storbritannia, går i dybden på ulike produkter og tilbyr leserne grundige analyser basert på grundige tester og evalueringer. Ekspertteamet sørger for at alle anmeldelser er objektive og forankret i praktisk bruk, noe som gjør vurderingene både pålitelige og gjenkjennelige. Enten det dreier seg om de nyeste dingsene, husholdningsapparater eller programvare, gir ExpertReviews.co.uk leserne den informasjonen de trenger for å ta informerte kjøpsbeslutninger.

Du kan lese en anmeldelse av Philips Lumea IPL 9000 Series her.

Du kan lese en anmeldelse av Philips Lumea Advanced BRI921 her.

Goodhousekeeping.com

Good Housekeeping har lenge vært en autoritet på en lang rekke områder, fra oppskrifter og tips om oppussing til produktanmeldelser og livsstilsråd. Nettstedet Goodhousekeeping.com fungerer som et omfattende samlingspunkt for både forbrukere og hjemmeværende, og inneholder en rekke artikler, anmeldelser og anbefalinger. Nettstedet har bygget sitt omdømme på tillit, noe som i stor grad skyldes Good Housekeeping Seal, et ettertraktet symbol på kvalitetssikring og produktpålitelighet. Gjennom grundige tester ved Good Housekeeping Institute gir Goodhousekeeping.com sine lesere pålitelig innsikt i produkter og tjenester, slik at de kan ta informerte kjøpsbeslutninger.

Du kan lese en anmeldelse av Philips Lumea IPL 9000 Series her..

Computerbild.de

Computerbild.de er et tysk teknologimagasin som i tillegg til å ha fokus på dataverden også skriver om andre teknologiske produkter og trender. Derfor har magasinet her testet hårfjerningsapparatet Philips Lumea Prestige og gitt en endelig vurdering av modellen. Du kan lese testen i sin helhet her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter som den vanlige forbrukeren kan ha bruk for i hjemmet. Her ligger hovedfokuset på TV, data og mobiltelefoner, men også på kjøkken- og skjønnhetsprodukter. Her har Expertreviews.co.uk derfor testet modellen Philips Lumea Prestige. Ønsker du å lese mer om testen så kan du klikke på denne linken.

Goodhousekeeping.com

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige produkter til hus-, hjem- og hage. Goodhousekeeping.com foretar iblant nye tester og vurderer produktene ut ifra blant annet funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har ekspertene testet modellen Philips Lumea Precision. Hele testen kan leses her.

Independent.co.uk

The Independent er en britisk avis som er en av landets største. Avisen behandler et bredt utvalg av nyheter fra både inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske og forbrukerprodukter. The Independent har her testet forskjellige hårfjerningsapparater, inkludert modellen Philips Lumea Prestige. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Vogue

Vogue er et anerkjent internasjonalt motemagasin som i tillegg til mote også skriver om trender, skjønnhet, helse, kultur og mye mer. Vogue tester også forskjellige produkter, og her er det snakk om en artikkel om hårfjerningsapparater til bruk hjemme. Denne artikkelen inneholder også en test av modellen Philips Lumea Prestige. Du kan lese hele artikkelen her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en integrert tjeneste fra søkegiganten Google som gir brukerne mulighet til å søke etter produkter, sammenligne priser og handle fra ulike nettbutikker og lokale forhandlere. Tjenesten fungerer som en sentral markedsplass og samler en rekke produkter fra ulike e-handelsplattformer, slik at forbrukerne får en helhetlig oversikt over tilgjengelige alternativer og priser. Brukerne kan filtrere resultatene basert på ulike kriterier, lese anmeldelser og til og med se lokal tilgjengelighet hvis de foretrekker å handle i butikk. Forhandlere kan legge ut produktene sine på Google Shopping, noe som gjør det til en effektiv plattform for både store og små bedrifter som ønsker å nå ut til et stort publikum. Takket være det brukervennlige grensesnittet og tilliten som er knyttet til Googles varemerke, har Google Shopping blitt et foretrukket sted for mange nettkunder.

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips Lumea IPL 9000 Series her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Braun Silk Expert Pro 5 PL5159 her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips Lumea Advanced BRI921 her.

Amazon

I tillegg til de enorme produktlistene er Amazon også et knutepunkt for brukeranmeldelser, der kunder deler sine erfaringer, både positive og negative, med produkter de har kjøpt. Disse anmeldelsene er svært viktige for potensielle kjøpere, da de gir dem innsikt i produktene de vurderer å kjøpe. I tillegg gir Amazons sofistikerte algoritmer produktanbefalinger basert på brukernes atferd og preferanser, noe som ytterligere effektiviserer handleopplevelsen for brukerne. I løpet av de siste årene har Amazon blitt mer enn bare en markedsplass på nettet – det er en plattform der både vanlige kunder og dedikerte entusiaster samles for å dele sin lidenskap for produkter og merkevarer.

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips Lumea IPL 9000 Series her..

Du kan lese brukeranmeldelser av Philips Lumea Advanced BRI921 her.

FAQ

Hvilke Philips Lumea modeller har fått best anmeldelser i testene?
Philips Lumea Prestige og IVISKIN G3 IPL
Hvordan er Philips Lumea modellene blitt testet?
Philips Lumea modellene er hovedsakelig blitt vurdert ut ifra deres funksjonalitet – det inkluderer hvor effektiv behandlingen er og hvor brukervennlige produktene er. I tillegg er de også blitt vurdert ut ifra miljøvennlighet og pris.
Er IPL hårfjerning farlig?
At man ved hjelp av en maskin selv kan lyse på huden og dermed endre hårstrukturen kan umiddelbart høres litt farlig ut. Nettopp dette har et utvalg av ulike forskere fra University of Wales Trinity Saint David i Storbritannia studert. Basert på mer enn 25 år med undersøkelser og forskning har ekspertene kunnet konkludere med at de ikke kan finne noen skadelige elementer ved dette. Forskerne har heller ikke funnet noen form for sammenheng mellom bruk av ILP eller laser-teknologi og hudkreft.

Hvordan fungerer hårfjerning med IPL-teknologi

Hårfjerning er en del av mange sin hverdag – både menn og kvinner – og det kan være en langsom og smertefull opplevelse. Det finnes mange måter man kan få fjernet uønsket hårvekst på, og IPL-teknologien er et alternativ man kan velge.

Basert på ekspertkunnskap fra Telegraph.co.uk og Fashionmumblr.com forteller vi deg her hvordan denne teknologien egentlig virker.

IPL – Intense Pulsed Light

IPL står for Intense Pulsed Light (eller på norsk Intenst Pulserende Lys) og er egentlig ikke en ny oppfinnelse, for profesjonelle har fjernet hår via lysimpulser i mange år. Denne teknologien er imidlertid blitt raffinert slik at man nå kan bruke lys-hårfjerningsteknologi hjemme selv.

IPL klassifiseres som en form for lysterapi som kan brukes til flere slags dermatologiske oppgaver – inkludert hårfjerning.

IPL og laser-teknologi

Laser er en annen metode man kan bruke til å fjerne uønsket hårvekst, men laser-teknologi og IPL-teknologi er ikke det samme. Forskjellen mellom IPL og laser-teknologi er at IPL bruker langt flere bølgelengder på huden enn det laser-teknologi gjør.

Laser-behandlinger bruker ofte kun en spesifikk bølgelengde avhengig av typen behandling, mens IPL som regel bruker flere. IPL fungerer også litt som en lommelykt som sender ut mye mer lys, og som derfor er mye mer målrettet enn laser.

IPL fungerer ved å fokusere på pigmentet i hårene og absorbere det, og da dannes det varme som dreper de cellene som danner nye hår.

Hårene må imidlertid være mer eller mindre levende for at behandlingen skal kunne hjelpe, og det kan man se hvis det finnes et slags beskyttende lag utenpå hårsekken. Hår som ikke har dette beskyttelseslaget er døde hår, og på disse hårene vil ikke IPL virke. Det er blant annet derfor man kan risikere å måtte trenge så mye som 12 behandlinger før alle hårene forsvinner.

Enkelte eksperter argumenterer derfor at hårfjerning via IPL er mye mindre effektivt enn for eksempel hårfjerning via laser, og flere eksperter advarer også brukerne om at hårfjerning via IPL kan være ubehagelig og til og med smertefullt.

Kan kun brukes på lys hud

IPL har også den ulempen at denne typen hårfjerning kun kan skje på lys hud og mørke hår, og det skyldes pigmenteringen. Hvis man har mørk hud så kan man komme oppleve at hårfjerningsapparatene ikke virker, og man vil derfor ikke kunne behandle de uønskede hårene sine med IPL.

Det samme gjelder også når det kommer til fargene på hårene – IPL fungerer nemlig ikke på veldig lyse hår eller hår som er hvite eller grå. IPL vil imidlertid godt kunne behandle hår som er i nyansene mørkeblond til sort.

Ekspertene forklarer at heller ikke laser-behandlinger til hårfjerning er uten begrensninger. For det første kan en laserbehandling som er utført av en profesjonell være litt dyr, og i likhet med IPL-teknologien så er den også litt begrenset. Det er nemlig heller ikke alle hudtoner som kan fjerne hår ved bruk av laser. Dette gjelder de aller mørkeste hudfargene, men i motsetning til IPL så vil hudtoner som er medium til mørke godt kunne få fjernet hår ved bruk av laser.

I likhet med IPL kan heller ikke laser fjerne hverken veldig lyse, hvite eller grå hår.

Ikke bland soling og hårfjerning

Ekspertene forklarer også at man ikke bør foreta denne typen hårfjerning hvis man har blitt brunere i huden ved hjelp av soling eller solarium. Dette gjelder både laser og IPL.

Ekspertene anbefaler at man venter 4 uker etter at huden er blitt utsatt for solen før man fjerner håret ved hjelp av disse apparatene. Dette anbefales fordi både laser og IPL kan reagere med pigmentet i huden og i stedet danne arrvev.

Hvis man er gravid eller ammer så bør man også holde seg unna denne typen hårfjerning.

Slik forbereder du deg på hårfjerning

Hvis man går til anskaffelse av et hårfjerningsapparat så bør man ifølge ekspertene ikke bare gå i gang med hårfjerningen med én gang. Man bør teste de ulike områdene på kroppen først – før man går i gang – slik at man kan se om man reagerer negativt på behandlingen.

Ekspertene forklarer også at man godt kan barbere seg, bleke eller trimme hårveksten før og mellom behandlingene, men at man bør unngå voks og napping av hår.

Hvor mange behandlinger må til?

Uønsket hårvekst går ikke bort første gang man bruker et hårfjerningsapparat, som en epilator eller IPL. Det tar litt tid før hårene blir myke og forsvinner, så man kan godt regne med mellom 6 til 12 behandlinger, og disse må foretas med jevne mellomrom.

Antall behandlinger som trengs er imidlertid svært individuelt og avhenger av mange forskjellige faktorer som blant annet områder på kroppen, hormonvekst, livsstil og inntak av medisin.

Hvor lang tid tar en behandling?

De forskjellige områdene på kroppen tar forskjellig tid, men hvis man skal dekke hele kroppen så kan man godt regne med at det tar opptil halvannen time.

Profesjonell klinikk eller apparat til hjemmebruk?

Ekspertene forklarer at man alltid vil få det beste resultatet hos en profesjonell klinikk som vet hva de driver med og har erfaring med hårfjerning enten ved bruk av laser eller IPL.

Det er imidlertid ingenting i veien med å gå til anskaffelse av et hårfjerningsapparat hjemme – selv om man kan oppleve at effekten kan føles mangelfull. Ekspertene mener imidlertid at et hårfjerningsapparat til hjemmebruk vil være et godt supplement – for eksempel til vedlikehold av hårfjerning etter et besøk på en profesjonell klinikk.

Er det farlig?

Det kan virke skremmende at et IPL apparat kan lyse på huden og deretter endre hårstrukturen, og man kan også bekymre seg for om det kan være farlig å bruke et hårfjerningsapparat hjemme.

En akademisk undersøkelse fra NCBI om bruk av laserteknologi til behandling av kroppen dreier seg nettopp om dette, for å finne ut om enten laser-teknologi eller IPL-teknologi kan være skadelig for kroppen.

Basert på mer enn 25 år med undersøkelser og forskning konkluderer ekspertene med at hverken laser eller IPL tyder på å være skadelig. Det var imidlertid spekulasjoner om hvorvidt de 2 ulike behandlingsformene kunne forårsake hudkreft – men forskningen viser ingen sammenheng mellom dette.

Ekspertene nevner imidlertid at ikke alle eventuelle langtids-konsekvenser ved bruk av laser eller IPL er blitt undersøkt enda, men ingenting tyder på at det skulle være farlig å bruke dem.

Les imidlertid alltid bruksanvisningen og følg fabrikantens instrukser for å få det beste og mest sikre resultatet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme