Hårføner Test – Finn de beste hårfønerne – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Hårføneren er et verktøy som de fleste kvinner bruker regelmessig. Imidlertid kan det være vanskelig å finne den hårføneren som best passer ditt behov, siden det er så mange forskjellige å velge mellom. Hårfønere som er tilgjengelig på markedet i dag, har forskjellige funksjoner. Det finnes også hårfønere som best tilfredsstiller en bestemt hårtype.

I denne artikkelen går vi gjennom en rekke ulike tester og omtaler av hårfønere, fra ulike anerkjente aviser og magasiner. Vi har, blant annet gjennomgått testresultatene fra det danske magasinet Femina.dk, samt engelske Independent og The Guardian.

Formålet med denne artikkelen er å lage en guide som hjelper deg å finne hårføneren som best passer dine behov og ønsker.

Denne hårføner testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste hårfønerne.
🔸 Gjennomgang av hva ekspertene mener om de ulike hårfønerne.
🔸 Tips for styling av håret med en hårføner.
🔸 Guide for å få mest ut av hårføneren din.
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene som vi har undersøkt.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet 


Björn Axen AC 2000

5 av 6 stjerner hos det danske magasinet Femina.dk

Bjorn Axen AC 2000

.
Magasinet Femina har testet og vurdert hårføneren Björn Axen AC 2000 fra OBH Nordica og gir den 5 av 6 stjerner. Femina har blant annet sett på designet og dens funksjoner.

Virkelig god innstilling for kaldluft
Femina fremhever hårfønerens kaldluft-funksjon, som lover hva den holder. Denne funksjonen finnes på de fleste hårfønere, men det er svært forskjellig, hvor kjølig den kalde luften er. Hos Björn Axen AC 2000 blåser kald-innstillingen ut kald og kjølig, og gir de beste forutsetninger for en god avslutning på tørking av hår. Varme og luft kan også stilles i tre separate trinn.

Lav vekt
Hårføneren får også positive ord for den lave vekten. I motsetning til andre hårfønere veier den ikke like mye og gir et godt og behagelig grep under hårføning. Motoren har en styrke på 2000 watt, noe som gir kraftig hårføning.

Utvalgte fordeler ved Björn Adams AC 2000:
Virkelig god innstilling for kaldluft
Lav vekt
2000 watt
God pris

Her finner du en frisørvideo hvor de bruker hårføneren – Videoen er på svensk:


GHD Air

6 av 6 stjerner hos det danske magasinet femina.dk
10 av 10 poeng hos The Hair Room

 GHD Air haartoerrer

.
Det danske livsstilsmagasinet Femina og den engelske frisørsalongen The Hair Room er begge enige om at hårføneren GHD Air er et veldig godt verktøy. Styrken blir spesielt fremhevet hos begge anmelderne.

Femina fremhever blant annet at hårføneren har profesjonell salongstyrke til privat bruk. Den kraftige motoren og ion-teknologien, er ifølge testpanelet spesielt god.  The Hair Room skriver at hårføneren GHD Air, kan vare i mange år og vil gi deg en effektiv hårføning hver gang du bruker den.

Hurtigtørkende
Den raske og kraftige AC-motoren i GHD Air får virkelig mye skryt. Med denne modellen tørkes håret raskt og effektivt. Den har også en ion-teknologi som reduserer krøller og etterlater håret mykt. Selv om motoren har en effekt på hele 2100 watt, så er hårføneren fortsatt relativt støysvak, skriver testpanelet.

Elegant design
Hårfønerens design får også ros. GHD er generelt gode til å lage produkter som utstråler luksus og kvalitet. Dette er også tilfelle her. Hårføneren får derimot litt kritikk for sitt upraktiske grep og vekten. Til tross for kritikken gir Femina hårføneren 6 av 6 stjerner og The Hair Room gir 10 av 10 i karakter. Dette er altså en hårføner med god kvalitet og som tørker håret raskt. Hårføneren er i den dyrere enden, men du får til gjengjeld en hårføner i profesjonell kvalitet for pengene.

Avtakbart filter
Nesten alle hårfønere er utstyrt med et filter på baksiden, som samler lo og støvpartikler. Dette filteret kan du ta av og rengjøre på denne modellen, noe som bidrar til å forlenge levetiden.

Utvalgte fordeler med GHD Air:
Kraftig AC-motor, som gir rask hårføning
Kommer med to munnstykker i ulike størrelser
Lavt støynivå til tross for sterk motor
Elegant design

Her kan du se en presentasjonsvideo av GHD Air, laget av produsenten:


Babyliss Pro Silence

Anbefalt hos den svenske avisen expressen.se

Babyliss Pro Silence

.
Hårføneren fra Babyliss Pro Silence har også blitt testet av den svenske avisen Expressen for sin skjønnhetsdel. Her er testpanelet enige om at det er en hårføner, som gir en kraftig men støysvak hårføning.

Expressen skriver blant annet at det er en hårføner med lite lyd, som er veldig fint under langvarig bruk. Testpanelet roser at det er en kraftig motor på hele 2200 watt. I tillegg blir hårføneren hyllet for sine mange funksjoner, som består av hele seks innstillinger.

Lav støy
Denne hårføner er utformet for å være ekstra stille. Det er en stor fordel hvis du ofte tørker håret med hårføner, siden du ikke får høy støy direkte i ørene ved bruk av hårføneren fra Babyliss Pro Silence. Den har et maksimalt støynivå på 81,8 DB.

Mange funksjoner
De fleste hårfønere har kun tre hastigheter. Denne hårføneren fra Babyliss Pro Silence har opptil seks hastigheter. Det er derfor mulig å få tørket håret optimalt og raskt. Hårføner har også en styrke på 2200 watt. Prisen er moderat til lav.

Utvalgte fordeler ved Babyliss Pro Silence:
Lav støy
2200 watt
6 hastigheter
God pris


Slik tørker du håret best

Det beste vil alltid være å tørke håret uten bruk av hjelpemidler. Men det er ikke alltid vi har tid til å la håret tørke av seg selv. I dag er det heldigvis mange effektive og skånsomme hårfønere, som kan hjelpe deg.

Den varme luften fra hårføneren kan tørke ut håret. Derfor er det en god idé å påføre håret et beskyttende lag før du tørker håret. I dag finnes det mange gode produkter, som både varmebeskytter og pleier håret på samme tid. Tørr håret med full styrke og middels varme for å beskytte håret så mye som mulig. Schwarzkopf har utarbeidet en guide til hvordan du føner håret på riktig måte. Les guiden her.


Tips til raskere hårføning

Vanlig tørking av håret kan ofte være en langsom prosess. Spesielt hvis du har langt og tykt hår. Mange prioriterer gjerne å style håret i morgen, så du kan føle deg glad og tilpass i løpet av dagen. Hvis du har det travelt om morgen, men fortsatt ønsker en fin frisyre, kan du dra nytte av å lese Costume’s guide til hvordan du tørker håret raskt og effektivt, slik at du også får tid til å style det. Denne guiden kan du lese her.

Start med varmluft og avslutt med kaldluft

De fleste kvinner har et ønske om et sunt, sterkt og skinnende hår, selv om de har det travelt om morgenen. En hårføner kan derfor være nyttig, men bare hvis du bruker den riktig. En hårføner kan i tillegg til å tørke håret raskt også være et verktøy for å style håret. Hårføneren kan blant annet hjelpe for å gi håret volum, glans og fall. Les her og finne ut hvordan du kan bruke din hårføner på en optimal måte.


3 tips til hårføning

Basert på en artikkel fra den svenske avisen Expressen Hälsoliv gir vi deg her 3 gode råd til riktig hårføning.

1) Bruk varmebeskyttende produkter

Gjør det til en vane å spraye et varmebeskyttende produkt i håret før hårføning. Bruk det overalt så hele håret er beskyttet mot varmen fra hårføneren. Disse varmebeskyttende produktene er tilgjengelig i ulike former og typer. Det er bare om å finne produktet som fungerer best for din hårtype.

2) Bruke tilbehøret som følger med

Når du kjøper en hårføner, følger det ofte med munnstykker. Disse munnstykkene er med på å konsentrere varmen og hjelper deg å style håret som du ønsker. Derfor er det viktig at du alltid bruker munnstykket som passer deg, så du kan tørke og style håret ditt raskt og effektivt.

3) Ikke tørk hele håret samtidig

Hvor lang tid det tar å føne håret er forskjellig fra person til person, siden det avhenger av tykkelse og lengde på håret. Det er lett å føne hele håret med en gang, fordi man må skynde seg ut døren. Men dette er ikke nødvendigvis den raskeste metoden. Du kan med fordel dele opp håret i fire seksjoner og deretter tørke håret i en del om gangen. Denne metoden er både raskere og mer skånsom mot håret.


Føn håret som en profesjonell frisør

haartoerrer
Livsstilsmagasinet KK har utarbeidet en guide som gir deg noen tips for å føne håret mer effektivt, og samtidig gi håret et flott resultat. Nedenfor gir deg et kort sammendrag av denne guiden.

Utstyr:
KK anbefaler en hårføner med minimum 1500 watt. Hårføningen bør gå raskt, så jo mer styrke dess bedre. KK anbefaler også å ta hensyn til hvor mye hårføneren veier, når du skal investere i slik en, siden en tung hårføner kan være ubehagelig for ledd og muskler ved langvarig føning. De anbefaler også å sjekke om strømledningen på hårføneren har en optimal lengde for dine behov, samt at hårføneren har de munnstykkene du trenger. Det er viktig å fokusere på regelmessig rengjøring, siden det forlenger produktets levetid.

Produkter:
Før hårføningen anbefaler KK å bruke en god og fuktighetsgivende balsam. Dette gjør håret mer håndterlig når det fønes. Det anbefales også en god hårolje i spissene, siden det gir glans og fuktighet. KK understreker at et varmebeskyttende produkt før føning er viktig for å opprettholde hårets glans og sunnhet. Ønsker du mer tekstur i håret, kan du også benytte saltvannsspray før føning.

Teknikk:
Før du føner håret er det lurt å tørke håret med et håndkle. Bruk et varmebeskyttende produkt og del deretter håret opp i deler. Føn en del om gangen og føn alltid mot lengden på håret. Unngå føning direkte varme mot hodebunnen, da dette kan føre til irritasjoner. Føn håret med middels varme, siden det gir et mest naturlig utseende. Avslutt føningen med kjølig luft og bruk serum eller olje, som fukter håret og får de små hårene til å ligge.

Shampoo

Føntørreren er et uundværligt redskab for mange, når det kommer til hårstyling, og den kan især være nyttig til at forme og definere krøller. Men før du bruger en føntørrer, er det vigtigt at forberede håret med den rigtige hårpleje for at få det bedst mulige resultat. Dette inkluderer at vælge en god shampoo til krøller, som er tilpasset de specifikke behov for krøllet hår og vil bidrage til et sundere og mere velplejet look.

Shampoo til krøller er specielt udviklet til at fugte, nære og styrke krøllet hår, som ofte har tendens til at være tørt og tilbøjeligt til at kruse. Ingredienser som aloe vera, sheasmør og keratin er almindelige i disse shampooer, da de hjælper med at fugte og beskytte håret, samtidig med at de fremmer krøllernes naturlige form. For at opnå en skånsom og effektiv rensning er det vigtigt at vælge en shampoo, der er fri for sulfater og parabener, da disse stoffer kan være skadelige for håret og hovedbunden.

Ved at vaske dit hår med en passende shampoo til krøller, inden du bruger føntørreren, giver du dit hår den pleje, det har brug for for at forblive friskt og stærkt. Dette vil også hjælpe med at gøre dine krøller mere håndterbare og mindre tilbøjelige til at kruse, så du nemt kan forme dem med føntørreren for at opnå en smuk og langvarig frisure.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


GHD Aura

Anbefalt hos independent.co.uk
Anbefalt hos cosmopolitan.com
Vinner av Best in Beauty Awards

GHD Aura

Avisen Independent, magasinet Cosmopolitan og nettmagasinet Beautyheaven alle enig om at hårføneren GHD Aura er av høy kvalitet med nyttig innovative funksjoner. Spesielt får hårfønerens stylingmuligheter ros fra kritikerne.

Independent skriver at en av de tingene som får dem til å anbefale GHD Aura, er at håret tørker på “rekordtid”. Testpanelet liker også den fokuserte luftstrømmen, som gir en presis og konsentrert tørking. Dens elegante design og gode brukervennlighet, får også ros av testpanelet.

Nyskapende funksjoner
GHD Aura er utstyrt med en nyskapende funksjon kalt Laminair. Det er en funksjon som gir en konsentrert og ikke-turbulente stylingkontroll, og som gir deg et fint og blankt resultat. Hårføneren er også utstyrt med en teknologi kalt Cool-Wall, som gir en behagelig og avkjølende slutt på hårføningen.

Perfekt for krøllete hår
Om du har tendens til krøllete og uregjerlig hår, kan GHD Aura hjelpe til for å bedre problemet. Det følger med et spesialdesignet munnstykke til hårføneren, som gir deg gode forutsetninger for konsentrert hårføning, samt stylingmuligheter, som også får ros av testpanelene som har testet den.

Utvalgte fordeler med GHD Aura:
Konsentrert hårføning
Elegant design
Innstilling for kaldluft
Nyskapende funksjoner

Her kan du se en video som produsenten har laget om GHD Aura:


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke hårfønere er best i test?

GHD Air, GHD Aura og Babyliss Pro Silence

🤓 Hvordan er hårfønerne blitt testet?

Hårfønerne er hovedsakelig blitt vurdert ut ifra deres funksjonalitet og brukbarhet. I tillegg har ekspertene også sett nøye på modellenes brukervennlighet, innebygde innstillinger og pris.

🤔 Skader det håret å bruke føner, rettetang eller krølltang?

Det korte svaret er ja. Når man bruker disse produktene så vil man utsette håret for høy varme, noe som sliter på hårets ytterste lag. Av den grunn kan håret bli spaltet og til slutt bli tørt og livløst å se på. For å motvirke dette er det anbefalt at man bruker et varmebeskyttende produkt til håret, samt en sjampo med fuktighetsgivende ingredienser.


Hårføner test – Disse kildene har vi brukt:

Det danske livsstilsmagasinet Femina 🇩🇰
Magasinet Femina har nyheter, anmeldelser, oppskrifter og artikler innen helse, mote og skjønnhet. Det er et anerkjente dansk magasin, som henvender seg primært til danske kvinner. Femina har testet tre forskjellige hårfønere, som vi har vært igjennom denne artikkelen. Du kan lese mer om dem her.

Den engelske bloggen The Hair Room 🇬🇧
The Hair Room er opprinnelig en engelsk frisørsalong, som har eksistert siden 1993. I tillegg til å ha en aktiv frisørsalong tester og vurderer The Hair Room ulike hårprodukter og redskaper, som de skriver om på sin hjemmeside. Du kan lese deres fulle gjennomgang av GHD Air hårføneren her.

Den engelske avisen The Guardian 🇬🇧
Guardian er en engelsk avis, som skriver om de siste nyhetene, sport, utenriks, bedrifter, debatter og mye mer. De skriver også forbrukerstoff og anmeldelser. The Guardian har skrevet en artikkel om hårføneren Parlux Advance. Denne artikkelen kan du lese her.

Den engelske avisen The Independent 🇬🇧
Avisen Independent er en av de største i England. Her skriver de blant annet om politikk, utenriks, sport og aktuelle nyhetsartikler. De skriver også artikler rettet mot forbrukeren, og her har de blant annet skrevet en artikkel om de tolv beste hårfønerne. I denne artikkelen finner du blant annet tester av Parlux Advance og GHD Aura. Les hele artikkelen her.

Det australske nettmagasinet Beautyheaven 🇦🇺
Beautyheaven er en australsk nettplattform, som tilbyr nyheter og anmeldelser innen skjønnhet og livsstil. Plattformen har artikler om sminke, hårpleieprodukter og livsstil. De har også en av Australias mest omfattende databaser av vurderinger innen skjønnhet og livsstil. Her har vi funnet en test og tilhørende vurdering av GHD Aura. Denne testen kan du lese her.

Den svenske avisen Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis som blir lest av over en million mennesker om dag. Det er en avis med nyheter fra Sverige og utland. De har også ulike deler, som er rettet mot ulike målgrupper. De har blant annet en skjønnhetsdel, som de kaller Halsöliv, der de har artikler om helse, skjønnhet og velvære. De testet hårføneren Björn Axen AC 2000, samt GHD Arctic Gold. Disse testene kan du lese her.

Det amerikanske motebladet Cosmopolitan 🇺🇸
Magasinet Cosmopolitan henvender seg til kvinner over hele verden. Magasinet kan kjøpes i fysisk form i over 110 land og har eksistert i siden 1965. Cosmopolitan skriver artikler om helse, skjønnhet, relasjoner, livsstil og mer. Magasinet har testet hårføneren GHD Aura og du kan lese hele artikkelen her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere