Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Beste Vitaminer for håret: Vårt bud på de beste hårvitaminene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING juni 27, 2024.

Beste Vitaminer for håret: Vårt bud på de beste hårvitaminene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Ønsker du sunnere og sterkere hud, hår og negler? Da bør du vurdere å skaffe deg et kosttilskudd som er spesiallaget for nettopp dette!

Hårvitaminer for økt hårvekst inneholder mange essensielle vitaminer og mineraler som fremmer hårvekst og hjelper cellene i kroppen din med å fornye seg. Dette kan ha en gunstig effekt på både hud, hår, negler og energinivå.

Det finnes utrolig mange ulike produkter å velge mellom på markedet, derfor har vi funnet frem til de beste produktene basert på forbrukeranmeldelser og ekspertvurderinger. Det er imidlertid et par ting du bør tenke over for å finne ut hvilke hårvitaminer som passer best for deg. I denne artikkelen kan du lese mer hva hårvitaminer egentlig er, og om forskjellen mellom ulike vitamintilskudd for håret.

Seneste endring:

Vi har flyttet Hair Skin Nails Holistic Hårvitaminer til seksjonen for tidligere anmeldte produkter, da vi ikke lenger kunne finne produktet på lager hos enkelte forhandlere.

Tidligere endringer:

8. juni 2023

Vi har benyttet starten av 2023 til å revidere og oppdatere vår guide om hårvitaminer. Vår nye research på det nåværende markedet, inkludert oppdaterte tester og forbrukeranmeldelser, har blitt brukt til å revidere og oppdatere alle våre anbefalinger.

Oppdateringer som er verdt å nevne: HairLust Hair Formula Gummies er blant de beste hårvitaminene for diabetikere, da de er sukkerfrie.

31. mai 2023

Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av vitaminene for hår i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.

26. mai 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 4 beste vitaminene for hår i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte vitaminene for hår

Se priser og tilbud på Vitayummy Hair & Nails :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Full formel for normalt hår, negler og hud
 • Deilig bringebærsmak 
 • Inneholder folsyre, vitamin D og B12.

Forbrukerlivs vurdering

Disse hårvitaminene skal ha synlig effekt på bare tre uker, inneholder ikke kunstige tilsetningsstoffer og er veganske. Imidlertid kan vingummiene bli for søte for noen, og de kan klumpe seg litt sammen i beholderen, da de er litt klissete.

Vi tenker likevel at disse hårvitaminene er blant de beste på markedet -spesielt fordi de inneholder en svært god blanding av vitaminer og er fri for animalske ingredienser.

Fordeler

 • Allergivennlig og vegansk
 • Fri for kunstige smaker
 • Effekt kan sees etter bare 3 uker
 • Øker stoffskiftet
 • Ideelt for de som ikke liker å svelge piller

Ulemper

 • Smaken kan være for søt for noen
 • Litt vanskelig å få dem ut da de kan klistre seg sammen

Den største fordelen med Vitayummy Hair & Nails er at de både er effektive og smaker godt. De har nemlig en svært god smak av bringebær. Disse hårvitaminene er derfor en supergod løsning for de som ønsker å forbedre hår og negler, og som setter pris på en god smaksopplevelse.

Hva sier forbrukere og eksperter om Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry?

Ifølge Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker, har Vitayummy Hair & Nails Vitaminer med bringebærsmak en gjennomsnittlig vurdering på 4,7 stjerner av 5 mulige. Amazon-kunder gir hårvitaminene en gjennomsnittlig vurdering på 4,1 stjerner av 5 mulige.

Mange forbrukere nevner at de har opplevd forbedret hårvekst etter å ha brukt disse hårvitaminene -både hva gjelder hårets fylde og tykkelse, men også hårets generelle utseende. I motsetning til flere andre hårvitaminer, inneholder ikke dette produktet noen usunne eller kunstige tilsetningsstoffer.

Mer om Vitayummy Hair & Nails

Spesifikasjoner

 • Form: Tyggegummi
 • Antall: 60
 • Vegan

Disse hårvitaminene har et høyt innhold av biotin, som er et vannløselig B-vitamin. Biotin er viktig for hårets helse, da det bidrar til å holde håret sterkt og sunt. Hårvitaminene inneholder også andre viktige næringsstoffer, inkludert folsyre, vitamin D og vitamin B12.

Disse stoffene bidrar til sunn hårvekst og forhindrer at håret blir tørt og knekker. Hårvitaminene er i tillegg allergivennlige og veganske, noe som betyr at de ikke inneholder kunstige smaksstoffer eller animalske ingredienser. Dette gjør disse hårvitaminene til et godt valg for veganere og personer med allergier.

Yuaia Hårvitaminer - hårvitaminer med naturlige smak og fargestoff

Se priser og tilbud på Yuaia Hårvitaminer:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Høyt innhold av viktige næringsstoffer
 • Fri for gluten, laktose og gelatin
 • Anbefalt av danske frisører

Forbrukerlivs vurdering

Med et bredt utvalg av vitaminer og mineraler kan disse hårvitaminene skreddersys for å passe alle hårtyper. Naturlige smaks- og fargestoffer gjør dem også svært velsmakende. Imidlertid kan det ta litt tid før man opplever effekt, og for noen kan nok smaken være litt for søt. Totalt sett vil disse hårvitaminene effektivt fremme sunn hårvekst, med minimal innsats fra din side.

Fordeler

 • Med et bredt utvalg av vitaminer
 • Inneholder bambusekstrakt
 • Gir næring til håret fra innsiden
 • Passer for alle hårtyper

Ulemper

 • Smaken kan være for søt for noen
 • Det tar litt tid før du opplever effekt

Yuaia Hair hårvitaminer er utviklet for de som ønsker hårvitaminer med høyt innhold av næringsstoffer, som folsyre, biotin og vitamin B12. Yuaia er et godt valg for alle som ønsker å oppnå sterkere hårvekst, eller bare opprettholde sunt hår.

Hva sier forbrukere og eksperter om Yuaia Hair hårvitaminer?

Forbrukernes vurderinger av Yuaia Hair hårvitaminer er overveldende positive, med en gjennomsnittlig vurdering på 4,9 av 5 stjerner hos Googles samling av forbrukeranmeldelser på tvers av butikker. Forbrukerne rapporterer at hårvitaminene har hjulpet dem med å oppnå de ønskede resultater som hårvekst, økt glans og redusert håravfall.

Mange rapporterer også at disse vitaminene har hjulpet dem til å opprettholde sunt hår, uten bruk av sterke kjemikalier eller andre behandlinger. Yuaia Haircare har også fått 4,7/5 stjerner hos Trustpilot basert på 305 anmeldelser, noe som tyder på at selskapet har både gode produkter og god service.

Mer om Yuaia Hårvitaminer

Spesifikasjoner

 • Form: Piller
 • Antall: 60
 • Vegan

Yuaia hårvitaminer bidrar med næring til håret, fra innsiden og ut. Disse hårvitaminene er fri for gelatin, gluten og laktose, noe som gjør dem godt egnet for veganere og de med kostholdsbegrensninger. De inneholder også bambusekstrakt, som bidrar med ekstra næring for et sunt hår. Med en anbefalt daglig dose på to piller per dag, og en naturlig jordbærsmak, gjør disse hårvitaminene det enkelt å oppnå et sterkere og sunnere hår.

Regelmessig inntak av vitaminene vil bidra til å gi næring til håret og fremme hårvekst, helbrede hårsekkene og styrke hårstråene. Den naturlige jordbærsmaken, som er svært god og forfriskende, gjør det enklere å forplikte seg til en god rutine med inntak av vitaminene.

Se priser og tilbud på Beauty Bear Hårvitaminer (60 stk):

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Med smak av solbær
 • Uten kunstige farge- og smaksstoffer
 • Spesielt utviklet for å styrke og vedlikeholde håret

Forbrukerlivs vurdering

Beauty Bear hårvitaminer er et utmerket valg for de som ønsker å forbedre hårets helse og utseende, uten at det går på bekostning av smak. Disse hårvitaminene er veganske, cruelty-frie og inneholder ingen kunstige farger eller smaker. Selv om gummibjørn-formatet kanskje ikke er ideelt for alle, er de enkle å integrere inn i sin daglige rutine.

Totalt sett er Beauty Bear hårvitaminer vårt valg og anbefaling blant de beste naturlige hårvitaminene. Dette er begrunnet i vitaminenes overlegne formel, som tilfører håret essensielle næringsstoffer, samtidig som de er fri for kunstige tilsetningsstoffer og helt cruelty-frie.

Fordeler

 • Høyt innhold av biotin og sink
 • Deilig smak
 • Behagelig å tygge og svelge
 • Gunstig effekt på hårstråene

Ulemper

 • Gummibjørn-formatet er kanskje ikke ideelt for alle

Beauty Bear Hårvitaminer bidrar til å styrke håret og fremme hårvekst. Med en deilig smak av solbær er disse vitaminene ideelle for alle som ønsker å gi håret essensielle næringsstoffer, uten å måtte gå på kompromiss med smaken.

Mer om Beauty Bear Hårvitaminer (60 stk)

Spesifikasjoner

 • Form: Tyggegummi
 • Antall: 60
 • Vegan

Bear Hair vitaminene er fullpakket med biotin og sink, to næringsstoffer som er avgjørende for sunn hårvekst. Biotin bidrar til kroppens produksjon av keratin, som er en viktig for at håret skal holde seg sterkt og spenstig. Sink bidrar til å støtte celledeling og proteinsyntese, som også bidrar til sunnere hårsekker. Sammen utgjør disse to ingrediensene hoveddelen av det som gjør disse hårvitaminene så effektive for god og sunn hårvekst.

Disse hårvitaminene fungerer også godt for alle typer hår, enten du har tørre, sprø hårstrå eller tykke, grove lokker, vil de bidra til å gi håret den næring det trenger. De er også et godt valg hvis du ønsker å redusere flisete tupper eller reparere skader forårsaket av varmestyling eller sterke kjemikalier, som blekemiddel eller fargestoff. Ett glass hårvitaminer inneholder 60 vingummibjørner med en behagelig smak, som gjør det enkelt å integrere dem inn i sin daglie rutine.

Se priser og tilbud på Sugarbearhair vitaminer for hår:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Søt smak fra ekte bær og sitrus
 • Inneholder biotin og sink
 • Kan trygt tas av allergikere og vegetarianere

Fordeler

 • Produsert i en allergen-fri fabrikk
 • Fri for kunstige tilsetningsstoffer
 • Naturlige ingredienser og 13 vitaminer
 • Inneholder ikke hormoner

Ulemper

 • Litt dyr

Sugarbearhair hårvitaminer er designet til alle slags hårtyper uansett om du anser deg selv som hun, han eller hen. Vitaminene har en søt smak som kommer fra ekte bær og sitrusfrukter, og inneholder i tillegg biotin og sink. Disse vitaminene kan trygt tas av allergikere og vegetarianere.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sugarbearhair

Spesifikasjoner

 • Antall: 74
 • Form: Tyggegummi
 • Vegan

Til alle hårtyper
Sugarbearhair hårvitaminer kan brukes av alle – uansett hva slags hårtype du har og uansett hvordan du identifiserer deg. Dersom det er flere i samme husholdning som vil bruke vitaminene så kan dette være en stor fordel.

13 vitaminer og mineraler
Disse vitaminene inneholder mange gode vitaminer og mineraler. Dette inkluderer vitamin A, C, D, E, B6, B12, folsyre, biotin, pantotensyre, jod, sink, kolin og inositol.

Styrker negler og hår
Vitaminene har en styrkende og nærende effekt, slik at du kan få sterkt, sunt og langt hår. De sørger for at håret ikke knekker da de øker hårets egen styrke og elastisitet – i tillegg til at neglene dine vokser raskere og blir ekstra sterke.

Hva sier forbrukerne om Sugarbearhair hår vitaminer?

Forbrukerne hos Google Shopping tildeler Sugarbearhair Hårvitaminer 4,3 av 5 stjerner. Forbrukerne trekker spesielt frem økt hårvekst som en stor fordel, men nevner at det tar ca. 3 måneder å se resultater.

Mer om Sugarbearhair vitaminer for hår

Spesifikasjoner

 • Antall: 74
 • Form: Tyggegummi
 • Vegan

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

5 ting du bør vurdere før du kjøper hårvitamin

 • Ingredienser

  En av de viktigste ingrediensene i hårvitaminer er biotin, som er et B-vitamin som bidrar til å styrke håret og forebygge at håret knekker. En annen viktig ingrediens er vitamin D, som spiller en sentral rolle i hårvekst og kan bidra til å forebygge håravfall. Den generelle vitamin B-blandingen er også viktig for et sunt hår, da den inneholder flere B-vitaminer som bidrar til å gi næring til hårsekkene og fremme vekst. Sink og kalsium er også viktig for hårets helse, da de bidrar til å styrke hårstråene og forebygge skader. I tillegg til disse viktige vitaminene og mineralene er også aminosyrer gunstige for et sunt hår, ettersom de er byggesteinene i protein. Bambusekstrakt er en annen ingrediens du bør se etter, da det inneholder silisiumdioksyd som er gunstig for å fremme sunn hårvekst. Vitamin C er også viktig for et sunt hår, da det bidrar til å øke kollagenproduksjonen, som er avgjørende for sterke og sunne hårstrå. Når du kjøper hårvitaminer, er det viktig å sjekke ingredienslisten og sikre at de inneholder disse viktige stoffene i riktige mengder for å fremme sunt hår. Hårvitaminer inneholder ofte en rekke ulike ingredienser. Det kan være lurt å sjekke hvilke ingredienser produktet faktisk inneholder, og mengden av de ulike ingrediensene. Noen vitamintilskudd kan inneholde allergener, slik som for eksempel gluten eller laktose.

 • Form

  Når det gjelder hårvitaminer, er det viktig å velge en form som både er effektiv og enkel å innlemme i din daglige rutine. Det finnes flere former for hårvitaminer på markedet, blant annet piller, tabletter, kapsler, vingummier og væsker. Hver form har sine unike fordeler, så det er viktig å velge den som passer best for deg.

  Piller, tabletter og kapsler er et populært valg for dem som foretrekker en rask og enkel måte å få i seg sin daglige dose vitaminer på. De kan tas sammen med vann eller et måltid, og de er ofte tilgjengelige i enkeltdosepakninger for ekstra bekvemmelighet.

  Vingummier gir en mer behagelig og smakfull opplevelse, noe som gjør dem til et godt valg for dem som trenger litt drahjelp for å huske å ta vitaminene eller for dem som har problemer med å svelge piller.

  For dem som foretrekker vitaminer i flytende form, finnes det en rekke alternativer, blant annet dråper og spray. Disse kan tilsettes vann eller annen drikke, eller tas direkte i munnen. Flytende vitaminer kan være et godt alternativ for dem som har ikke vil svelge piller  eller tygge vingummi.

 • Dosering

  Det er viktig å merke seg at inntak av for store mengder av visse vitaminer kan ha negative effekter på helsen din. Derfor er det viktig å følge den anbefalte daglige dosen som er oppført på produktetiketten eller som anbefalt av helsepersonell. Anbefalt dosering kan variere avhengig av ulike faktorer, som alder, kjønn og sykdomshistorie. For eksempel kan gravide og ammende kvinner ha behov for en annen dosering av visse vitaminer enn andre. Det kan derfor vær een god ide å rådføre seg med helsepersonell før du tar hårvitaminer for å finne ut hvilken dosering som passer for deg.

 • Pris

  Prisen på hårvitaminer kan variere mye, og noen merker tilbyr produkter for under 100 kroner. De rimeligere alternativene inneholder ofte grunnleggende vitaminer og mineraler, som biotin, vitamin C og sink, og kan ha få tilleggsingredienser. De kan også komme i enkle former, som tabletter eller kapsler. De dyrere hårvitaminene inneholder ofte et bredere spekter av ingredienser, inkludert mer spesialiserte vitaminer og mineraler, samt urteekstrakter og andre kosttilskudd som kan fremme hårets helse. De kan også komme i mer avanserte former, som gummier eller flytende formler, som er utviklet for å tas opp raskere og lettere av kroppen.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Forrukeranmeldelser gir et innblikk i personlige erfaringer og meninger om produktet, mens ekspertanmeldelser gir en mer objektiv analyse av produktets ingredienser og påstander. Når du ser på forbrukeranmeldelser, er det viktig å vurdere en rekke meninger og ikke bare lene seg på én persons erfaring. Se etter mønstre i anmeldelsene, for eksempel gjennomgående positive eller negative tilbakemeldinger, og les anmeldelser fra personer med lignende hårtyper og problemer som deg selv.

  Ekspertanmeldelser fra pålitelige kilder, som skjønnhets- og velværepublikasjoner eller autorisert helsepersonell, kan gi verdifull innsikt i ingrediensene og effektiviteten til hårvitaminer. De kan også gi veiledning om potensielle bivirkninger eller hvordan vitaminene reagerer med andre medisiner eller kosttilskudd.

arrow-more

Tester og anmeldelser av vitaminene for hår som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Testfamilien.dk

Testfamilien.dk er en dansk blogg som skriver mange grundige anmeldelser om diverse produkter. I denne omgang har bloggen skrevet om Yuaia Haircare Hårvitaminer. 

Testen ble utført: Den 22. september 2020

Du kan lese mer om Yuaia Haircare Yuaia Hårvitaminer her

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en nettbasert markedsplass som skaper kontakt mellom kunder og de beste produktene for kundenes behov. Kunder kan ganske enkelt sammenligne priser på tvers av ulike selgere og produkter, ved å bruke Google Shoppings søke- og kjøpsfunksjoner. Kunder kan også enkelt finne forbrukeranmeldelser og vurderinger av et bestemt produkt, før de bestemmer seg for å kjøpe produktet. 

Kundeanmeldelser av Yuaia Hair hårvitaminer finner du her

Kundeanmeldelser av HairLust Hair Formula Gummies finner du her

Kundeanmeldelser av Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry finner du her

Du kan lese mer om Hair Growth Formula Gummies Hårvitaminer her.

Du kan lese mer om VITAYUMMY Hair & Nails Vitamins Raspberry her.

Du kan lese mer om Sugarbearhair Hårvitaminer her.

Du kan lese mer om Beauty Bear Hårvitaminer (60 stk) her

Amazon

Den største nettbaserte markedsplassen i verden, Amazon, har millioner av besøkende som ser etter forbrukeranmeldelser av produkter, og ulike priser. Ett-klikks kjøp, tilkoblinger til andre nettsteder og forbrukeranmeldelser er bare noen få av de tjenestene og funksjonene som Amazon tilbyr. Disse funksjonene legger til rette for at kundene kan vurdere fordelene og ulempene før de foretar et kjøp.

Kundeanmeldelser av Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry finner du her

FAQ

Hvilke hår vitaminer er best?
Hair Growth Formula Gummies, Vitayummy Hair & Nails Vitamins Raspberry, Yuaia Hårvitaminer, Beauty Bear Hårvitaminer og Hair Skin Nails Holistic Hårvitaminer.
Hva bør jeg tenke over før jeg kjøper hårvitaminer?
Tenk over hva slags hårtype du har, eventuelle allergier, hva slags ingredienser som er viktige for deg, om kapslene er veganske eller ikke, budsjettet ditt og hva slags effekt du vil at kosttilskuddet skal ha på håret ditt. Les gjerne forbrukeranmeldelser om produktene.
Biotin er utrolig viktig for hår og negler. Biotin, også kjent som vitamin B7, stimulerer keratinproduksjonen i håret og kan øke hastigheten på follikkelvekst. Det lagres ikke lenge i kroppen – det meste av inntaket ditt kommer nok fra maten du spiser. For å kunne tas opp av kroppen må det spises – enten i form av mat eller som kosttilskudd.

Hva er hårvitaminer?

Hårvitaminer er kosttilskudd som er spesielt formulert for å forbedre hårkvaliteten og øke veksten av sunt hår. Disse vitaminene inneholder en blanding av næringsstoffer som er viktig for håret, som biotin, vitamin A, C, D og E, samt mineraler som jern og sink.

En av de viktigste ingrediensene i hårvitaminer er betakaroten, som er en forløper for vitamin A. Betakaroten er kjent for å gi en sunn glød til huden, men det spiller også en viktig rolle i hårvekst. Vitamin A er nødvendig for å opprettholde sunt hår og hodebunn, og mangel på dette vitaminet kan føre til tørt, skjørt hår og håravfall.

Hårvitaminer kan også inneholde andre ingredienser som er kjent for å bidra til sunn hårvekst, som aminosyrer, kollagen, bambusekstrakt og keratin. Disse ingrediensene jobber sammen for å styrke hårstråene og gi næring til hårsekkene, noe som kan føre til tykkere, sterkere og sunnere hår.

Hvis du ønsker å forbedre hårkvaliteten og øke hårveksten din, kan hårvitaminer være en effektiv løsning. Ved å ta disse kosttilskuddene regelmessig, kan du bidra til å styrke håret ditt og gi det den næringen det trenger for å vokse seg sunt og sterkt.

Hvilke vitaminer er bra for håret?

Kostholdet ditt kan påvirke hår og negler. Hvis du ikke får i deg nok av visse viktige vitaminer og mineraler, så kan du være i fare for å miste hår og få svake negler. Det finnes mange matvarer du kan få disse viktige næringsstoffene fra, men du kan også ta et kosttilskudd dersom du ikke får i deg nok via kostholdet.

Når det kommer til vitaminer er ikke nødvendigvis mer bedre, og noen ganger kan en større dose vitaminer være skadelig. Snakk derfor med legen din før du begynner med nye kosttilskudd. Nedenfor går vi igjennom de viktigste vitaminene for hår og negler.

Biotin

Biotin (vitamin B7) er uhyre viktig for cellene i kroppen din. For lave nivåer av dette kan forårsake hårtap, hudutslett og svake negler. Nivåene dine kan være lave hvis du for eksempel er gravid eller ammende – eller om du tar antibiotika eller epilepsimedisiner. De fleste får imidlertid nok biotin fra kosten. Du kan finne det i matvarer som eggeplommer, fullkorn og kjøtt.

Jern

Røde blodlegemer trenger jern for å frakte oksygen. For lave nivåer kan forårsake jernmangel, og det kan ha store ringvirkninger i hverdagen. Symptomer inkluderer tretthet, blek hud og hårtap. Du er i faresonen for lavt jern hvis får tunge menstruasjoner, har en kronisk sykdom eller om du er vegetarianer eller veganer. Noen matvarer som er naturlig rike på jern inkluderer rødt kjøtt, grønne bladgrønnsaker og belgfrukter.

Vitamin C

Vitamin C er helt avgjørende for at tarmen din skal absorbere jern. Noen gode kilder til vitamin C er for eksempel sitrusfrukter, grønne blader og paprika. Det kan lønne seg å spise mat med høyt innhold av jern sammen med matvarer som inneholder vitamin C, for dette vil hjelpe kroppen din med å absorbere jern på en optimal måte.

Vitamin D

Du vet kanskje allerede at vitamin D er viktig for skjelettet, men visste du at lave nivåer av vitamin D er knyttet til hårtap? Huden din lager vitamin D når du får sollys, men mange mennesker kan ikke få nok av solen alene. Du kan øke nivåene dine ved å spise fet fisk eller drikke melk som er beriket med vitamin D. Du kan også be legen din om å anbefale et kosttilskudd. Å ta magnesium sammen med vitamin D vil øke kroppens evne til å absorbere vitaminet.

Sink

Sink spiller en viktig rolle i å lage proteiner i håret og andre celler. Kroppen din kan ikke lage det selv, så du må få det fra mat eller fra et kosttilskudd. Tegn på lave sinknivåer inkluderer hårtap, dårlig sårheling og svak smaks- eller luktesans. Du er i faresonen for lave nivåer av sink hvis du er gravid eller ammer, har en tarmsykdom eller alvorlig diaré eller om du har en nyresykdom/ DU kan få sink fra helt naturlige matvarer som f.eks. skalldyr, kjøtt, bønner, nøtter og frø.

Når vil du kunne se resultater? 

Hårvitaminer brukes ofte for å fremme sunn hårvekst. Å ta et slikt kosttilskudd gir ikke resultater over natten; det tar vanligvis lang tid å se resultater. Det kan hende du merker litt forskjell på etterveksten etter ca. 6 måneder, men du må regne med at det kan ta så mye som 1 til 5 år å virkelig merke forskjellen. Vanligvis vokser håret ca. 1 centimeter i måneden, selv etter å ha tatt kosttilskudd. Da kan det ta fem til seks år før et nytt hårstrå når skulderlengde.

Det er imidlertid andre endringer i håret som kan sees etter noen måneder med kosttilskudd. Kosttilskuddene gjør at oljekjertlene i hodebunnen reaktiveres, som fukter og gir næring til hodebunnen og håret. Håret begynner å virke skinnende, mer fuktig og sunnere. Håret er kanskje ikke så tynt og skjørt som det pleide å være, noe som igjen reduserer at hårstråene knekker. Du vil derfor kunne merke en forskjell i hårets utseende litt raskere, men å se den totale forvandlingen vil fort ta litt lengre tid da håret trenger tid til å vokse. Prøv også serum til vipper.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme