Rettetang Test – Finn de beste rettetangene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne testen av rettetanger ser vi nærmere på de modellene som er kåret til testvinnere basert på ekspertenes vurderinger. Vi gjennomgår ulike tester for at du skal finne den rettetangen som best passer dine behov og ønsker.

Denne rettetang testen inneholder: 

🔸 En oversikt over de beste rettetangene
🔸 En gjennomgang av hva ekspertene mener om forskjellige rettetangene
🔸 Tips til hva du bør være klar over når du bruker rettetangen din
🔸 Råd for hvordan du får mest nytte av rettetangen
🔸 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


GHD IV Styler

✅ Testvinner hos svenske Bäst-i-test
✅ Anbefalt av Femina
✅ Toppscorer hos engelske Good Housekeeping Institute

GHD IV Styler glattejern

.
Denne rettetangen er testet og vurdert av den svenske forbrukerplattformen Bäst i test, det danske livsstilsmagasinet Femina, det tyske forbrukermagasinet Test og det engelske forbrukermagasinet Good Housekeeping Institute. Her har ekspertene sett nærmere på rettetangens funksjoner og brukervennlighet. Alle er enige i at GHD IV Styler er en rettetang med god kvalitet, som er verdt å anbefale.

Mer enn bare en rettetang

Modellnavnet “Styler” beskriver den godt, basert på hva ekspertene synes om produktet. Rettetangens varmeelement består av to keramiske plater, som sikrer en jevn oppvarming. Denne funksjonen gjør det lett å bruke rettetangen til å rette ut håret eller lage fine lokker. Det svenske forbrukermagasinet Bäst i test synes funksjonen gir perfekt rett eller krøllete hår, som holder hele dagen.

Ligger godt i hånden

GHD er en anerkjent merkevare blant profesjonelle frisører og stylister over hele verden. Årsaken til dette er produktets brukervennlighet og funksjonelle design. På verdensbasis er GHD IV Styler en av mest solgte rettetangene. Femina synes rettetangen ligger godt i hånden og liker at den har lang ledning. Rettetangen kommer også med en innebygd “sleepmode”-funksjon, som sikrer at rettetangen slår seg av selv etter 30 minutter. Du behøver derfor ikke å være redd for at du har glemt å slå av rettetangen. GHD IV Styler har også en innebygd universal adapter som kan brukes over hele verden, uansett hvilken spenning det er i stikkontakten.

En av de billigste rettetangene fra GHD

GHD IV Styler er den rimeligste rettetangen på markedet fra GHD. Prisen er likevel høy, hvis du sammenligner den med andre merker. Femina understreker at rettetangen har god kvalitet og tilbyr de funksjonene som du trenger daglig. Hvis du ønsker å eie en rettetang med standardfunksjoner fra GHD, så er GHD IV Styler et godt kjøp.

Utvalgte fordeler med GHD IV Styler:
 
Integrert sleep-mode funksjon
Avanserte keramiske varmeplater
Kan varmes opp til 185 grader
Lange ledninger og elegant utforming


GHD V Gold Mini Styler

✅ Toppscorer hos tyske Testsieger

Glattejern GHD V Gold Mini Styler

.
Den tyske forbrukerplattformen Testsieger har testet og vurdert rettetangen GHD V Gold Mini Styler. Den får en god plassering for sin effektivitet og ytelse, til tross for den lille størrelsen. Den totale vurderingen fra tyske Testsieger er “veldig god”, noe som betyr en topplassering.

Liten og effektiv

Denne rettetangen har en annen størrelse enn mange av sine konkurrenter. Den passer perfekt for kort eller middels langt hår, siden den lille størrelsen gjør det enklere å style håret. Håndtaket er derimot slik vi kjenner det fra andre størrelser.  At platene og enden på rettetangen er mindre enn normalt, gjør det enklere å bruke den til kort hår. Rettetangen har en innebygd spenningstype, som gjør det mulig å bruke den hvor som helst i verden. Derfor er den velegnet når du er ute og reiser. Til tross for sin beskjedne størrelse gir den et godt resultat.

Spesielt belegg

GHD V Mini Styler får blant annet ros for sine keramiske plater. Platene er belagt med et spesielt belegg i nanosølv, som bidrar til å gi ekstra blankt og skinnende hår. Testsieger fremhever at du får et godt resultat av å bruke GHD V Mini Styler. Det nyskapende belegget sikrer at håret blir glatt og skinnende, samtidig som det gir et langvarig resultat og beskytter håret.

Forbedret isolasjon

Det er en risiko for å brenne seg på rettetangen, siden de fleste har ganske høye temperaturinnstillinger. For å unngå brannskader, arbeides det derfor hele tiden med å optimalisere tiden på isolasjonen. Isolasjonen på GHD V Mini Styler har også blitt forbedret, noe som gjør den mindre varm på utsiden. Du behøver derfor ikke å være redd for å brenne deg når du lager krøller, hvis du holder på utsiden. Rettetangen har kun en temperaturinnstilling og kan varmes opp til 150 grader. Rettetangen justerer også spenningen automatisk, slik at den kan brukes hvor som helst i verden, uavhengig av spenningen i stikkontakten.

Utvalgte fordeler med GHD V Gold Mini Styler:
 Perfekt størrelse for kort hår eller om du vil ta den med deg på tur
Nyskapende belegg med nanosølv
God isolasjon
Funksjonen Sleep-mode starter etter 30 minutter


Remington S9500

✅ Toppscorer hos tyske Testfazit
✅ Toppscorer hos tyske Testsieger
✅ Toppscorer hos engelske Good Housekeeping Institute

Remington S9500 glattejern

.
Remington S9500 er testet og gjennomgått av de tyske forbrukerplattformene Testfazit og Testsieger, samt det engelske forbrukermagasinet Good Housekeeping Institute. Her får rettetangen skryt for gjennomtenkt og godt design.

Keramisk belegg med ekte perlestøv

Rettetangen har nyskapende plater med et dobbelt lag av keramisk belegg og ekte perlestøv. Belegget bidrar til å beskytte håret bedre under rettingen, Og det ekstra laget med perlestøv bidrar til at du ikke ødelegger og sliter på håret. Temperaturinnstillingene går fra 150-235 grader, noe som er ganske mye. Derfor er det doble laget en ekstra god beskyttelse for håret, hvis du benytter deg av høye temperaturer.

5 ganger lengre holdbarhet

Rettetangen fra Remington S9500 gjør at håret holder seg rett fem ganger så lenge, som med andre rettetanger. Dette skyldes delvis at ion-teknologien gir håret glans, det nyskapende belegget og mange temperaturinnstillinger. Har du farget eller slitt hår, bør du unngå temperaturer over 200 grader, siden det kan skade fibrene i håret ytterligere.

Tilleggsfunksjoner

Det følger med en varmebeskyttende pose som du kan legge rettetangen i, hvis du skal ut å reise. Platene er lange og gir raskere godt resultat. Du finner også en digital skjerm, hvor du kan justere innstillingene.

Utvalgte fordeler ved Remington S9500:
 Dobbeltbelagt med ekte perlestøv
Ion-teknologi som gir et varig resultat
Temperaturinnstillingene varierer mellom 150 og 235 grader
Lange plater


Dette bør du være klar over når du kjøper ny rettetang

Hvis du er en av de mange som ikke har rett hår fra naturens side, så kan en god rettetang være redningen for å føle deg ekstra fin på håret. Det er flere ting du bør tenke over når du skal kjøpe ny rettetang. Den danske avisen Politiken nevner blant annet at det er en god idé å investere i en rettetang med god kvalitet og keramiske plater. Disse platene er både mer effektive og mer skånsomme mot håret ditt.

Det er også lurt å velge en rettetang som passer din hårtype og dine behov. Det finnes rettetanger i aller former og størrelser, som passer best til bestemte formål. Danske Hair-blog har utarbeidet en guide til hvordan du kan velge en rettetang som passer dine behov. Hvis du har et kraftig og langt hår, vil det være best å velge en rettetang med brede plater. Hvis du ønsker en rettetang for å lage krøller, bør du velge en rettetang med mellomstore varmeplater på 2-2,5 cm.


5 tips for å beskytte håret når du bruker rettetang

Daglig bruk av rettetang vil slite på håret. Derfor bør du bruke hårpleieprodukter og varmebeskyttelse, for å holde håret skinnende og sunt. Basert på meninger fra tre forskjellige hårspesialister fra Redken, damebladet Marie Claire og magasinet Mama Mia Australia, har vi samlet fem gode tips til hvordan du kan beskytte håret best mulig:

1) Lag et skjold

ghd-varmebeskytterDu må huske å bruke varmebeskyttende hårprodukter når du benytter verktøy som gir fra seg varme. Hårproduktet finner du både som krem og spray, og som kan brukes i både tørt og vått hår. Du må ta det i håret, før du styler det med en rettetang. Varmebeskyttelsen danner et skjold rundt hårstråene, slik at det ikke blir skadet når du retter det ut.

2) Skru ned varmen

Mange rettetanger tilbyr temperaturinnstillinger på over 200 grader, Men dette er ikke nødvendigvis en fordel. Det er viktig å huske på at temperaturer på over 200 grader, kan ødelegge hårstråenes struktur. Om du har farget og slitt hår, er det derfor en god idé å skru ned temperaturen. De fleste hårtyper kan uten problemer rettes og styles på 170-185 grader.

3) Gi håret fukt

Daglig styling vil slite på håret. Det er derfor lurt å bruke en god hårmaske 1-2 ganger i uken, for å gi håret fukt. Det er mange forskjellige hårmasker, som alle gjør forskjellige ting. Du bør derfor kjøpe en hårmaske som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som kokos- eller arganolje.

4) Klipp deg regelmessig

Uansett hvor mye du pleier og beskytter håret ditt, så kommer det til å bli slitt. Det er derfor en god idé å klippe seg regelmessig hos frisøren. En enkel stussing av tupper hver 6. uke vil gjøre underverker på lang sikt, og gjør at håret fremstår sunt og velstelt.

5) Gi håret en pause

Sundt haarDet er viktig å ta pauser fra bruk av stylingverktøy innimellom. Når du børster, styler, vasker og retter ut håret, vil det bli slitt. Det er derfor en god idé å gi håret en lengre pause innimellom. Du kan eventuelt gjøre det til en vane å ha minst en dag i uken, uten bruk av rettetang eller hårføner. Det vil spare deg for tid og knekte tupper.


Aldri bruk rettetangen i vått hår

Du må alltid ha tørt hår når du bruker rettetang. Hvis du bruker det i vått hår, kan det nemlig skade håret ditt. Ifølge en stor test utført av The National Center for Biotechnologi Information, kan høye temperaturer skade både tørt og vått hår, men det blir størst skader i vått hår.  Det er sannsynligvis den raske fordampningen av vann, som gir skader med rettetangen. Effekten av varmebeskyttelsesspray i “tørt” og “vått” hår ble testet samtidig. Det er kun tørr spray som vil inneholde alkohol, men testen viste ingen forskjell på resultatet ved bruke av varmebeskyttende produkter i tørt og vått hår. Begge typene vil redusere varmeskadene i håret ditt.

Det er mange produkter som kan beskytte håret mot varmen fra rettetangen. Det kan derimot være vanskelig å finne et produkt som passer hårtypen din. Pudderdåserne anbefaler at du velger et varmbeskyttende produkt med høy konsentrasjon av alkohol, siden det fordamper raskt når du retter håret og kan gi en positiv effekt.


Få det beste ut av rettetangen din

En rettetang kan mer enn å rette ut håret ditt. Det kan brukes som et verktøy til å lage naturlig fall, store vakre krøller eller gi deg rett og skinnende hår. Nedenfor gir vi deg tre tips som gir deg mest mulig ut av rettetangen. Rådene kommer fra eksperter i damemagasinet Good Housekeeping og motebladet Teen Vogue:

1) Del opp håret

Ved å dele opp håret i 3-4 deler, kan du unngå å rette ut det samme håret flere ganger. Denne metoden hjelper til for å forhindre slitasje. Når du bruker denne metoden for å dele opp håret i flere deler, vil det ta mindre tid å rette håret, siden du får en bedre oversikt over hvor langt du har kommet med rettingen.

2) Vask rettetangen din

Det er ikke så mange som tenker på å vaske rettetangen etter bruk, spesielt siden den ofte er varm. Det er derimot lurt å vaske den regelmessig, siden den samler rester fra produkter som du har brukt i håret. Du kan vaske den ved for å tørke platene med en oppvridd klut, som har vært i varmt vann.

3) Bruk den som et strykejern

glattejern som strygejernHvis du har det travelt og oppdager at skjorta er krøllete, kan du faktisk bruke rettetangen som strykejern for å jevne ut krøller på klærne. Men ikke klem for lenge på klærne, siden det vil gi merker på samme måte som et vanlig strykejern.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke rettetenger er best i test?

GHD IV Styler

🤓 Hvordan er rettetengene blitt testet?

Rettetengene er hovedsakelig blitt vurdert ut ifra deres evne til å gi et flott glatt hår. I tillegg har ekspertene også sett nøye på deres brukervennlighet og innebygde innstillinger.

🤔 Skader det håret å bruke rettebørster, føner, rettetang eller krølltang?

Det korte svaret er ja. Når man bruker disse produktene vil man utsette håret for høy varme, noe som sliter på det ytterste laget av håret. Av den grunn kan håret bli spaltet og til slutt bli tørt og livløst å se på. For å motvirke dette er det anbefalt at man bruker et varmebeskyttende produkt til håret, samt at man bruker en sjampo med fuktighetsgivende ingredienser.


Rettetanger test – Disse kildene har vi brukt:

Bäst i test 🇸🇪
Det svenske forbrukernettstedet Bäst i test skriver anmeldelser, tester og sammenligninger ulike forbrukerprodukter. De har blant annet skrevet en anmeldelse av testvinneren GHD IV Styler som du kan lese her. De har også skrevet en anmeldelse av Remington ProLuxe Straightener S9100, som du kan lese her.


Femina 🇬🇧
Det danske livsstilsmagasinet Femina skriver om mote, skjønnhet og velvære. De tester og vurderer også produkter for kvinner, som de skriver om på nettstedet sitt. Femina har testet og vurdert GHD IV Styler. Du kan lese hele artikkelen her.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det amerikanske damebladet Good Housekeeping Institute har artikler om helse, mat og produktvurderinger. Bladets testpanel har testet og vurdert rettetangen GHD IV Styler. Du kan lese mer om testen her. De har også testet og vurdert Remington S9500, som du kan lese om her.


The Independent 🇬🇧
Den engelske avisen The Independent publiserer nyheter både fra inn og utland. De har også anmeldelser av ulike produkter som forbrukere trenger i hverdagen. The Independent har skrevet en artikkel om GHD Platinum, som du kan lese her.


Daily Mail 🇬🇧
Den engelske avisen The Daily Mail har daglige nyheter fra inn og utland. De har også forbrukernyheter og har blant annet skrevet en vurdering av GHD Platinum, som du kan lese her.


Bags of Beauty 🇺🇸
Bags of Beauty er en engelsk skjønnhetsblogg, som skriver om skjønnhet og velvære. Bloggen tester og anmelder også produkter som er rettet mot kvinner. Bags of Beauty har vurdert GHD Platinum, og du kan lese anmeldelsen her.


Becky Bedbug 🇺🇸
Bloggeren Becky, som står bak den engelske livsstilsbloggen Becky Bedbug, har testet og vurdert GHD Platinum. Du kan lese den her.


Pudderdåserne 🇩🇰
Den danske skjønnhetsbloggen Pudderdåserne har testet og vurdert rettetangen GHD Platinum og GHD V Gold Classic Styler. Du kan lese hele anmeldelsen av GHD Platinum her. Du kan også lese omtalen av GHD V Gold Classic Styler her.


Allure 🇺🇸
Den amerikanske skjønnhetsbloggen Allure har nyheter, skjønnhetstips og anmeldelser av produkter som er rettet mot kvinner. De har vurdert og testet GHD Platinum. Du kan lese anmeldelsen her.


Kvindeguiden 🇩🇰
Det danske livsstilsmagasinet Kvindeguiden skriver artikler om hjem, mote, skjønnhet og livsstil. De har vurdert og testet Remington ProLuxe Straightener S9100, og du kan lese hele artikkelen her.


Testsieger 🇩🇪
Tyske Testsieger er en nettplattform med over 400 000 forskjellige vurderinger av blant annet elektronikk. De har testet og vurdert GHD V Gold Mini Styler. Du kan lese testen her. Rettetangen Braun Satin Hair 7 ST og Remington S95 er testet og gjennomgått av Testsieger. Du kan lese vurderingen av rettetangen fra Braun her og vurderingen av rettetangen fra Remington her.


Testfazit 🇩🇪
Den tyske forbrukerplattformen Testfazit gir forbrukere vurderinger og testresultater av ulike produkter. De har en gjennomgang av GHD V Gold Classic Styler, som du kan lese her. Braun Satin Hair 7 ST710 og Remington S950000 er vurdert av Testfazit. Du kan lese vurderingen av rettetangen fra Braun her og vurderingen av rettetangen fra Remington her.


Test.de 🇩🇪
Den tyske nettplattformen Test.de vurderer og tester produkter for vanlige forbrukere. De har vurdert og testet GHD IV Styler og artikkelen kan du lese her.


HerCampus.com 🇺🇸
Det amerikanske nettmagasinet Her Campus skriver nyheter, artikler og råd innen livsstil, som hovedsakelig har kvinnelige studerer som målgruppe. Her Campus har testet og vurdert GHD V Gold Classic Styler. Anmeldelsen kan du lese her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere