GHD rettetang testoversikt: Finn de beste rettetangene fra GHD

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen tar for seg de ulike rettetangene fra produsenten GHD.

Vi har analysert et stort utvalg av eksperttester, der ulike eksperter fra inn- og utland har testet og evaluert rettetanger fra GHD. Vi har samlet testresultatene i denne artikkelen, slik at du enkelt og raskt få en oversikt over de beste rettetangene på markedet fra GHD.

Det er snakk om et bredt utvalg av tester, alt fra engelske Goodhousekeeping.co.uk til kjente hår-relaterte sider som Haircareclub.co.uk og Hairday.co.uk til store aviser som Dailymail.co.uk og Independent.co.uk.

Vi har også inkludert brukeromtaler på noen av produktene, slik at også forbrukerne får sagt sin mening.

Vi har også inkludert brukeromtaler på noen av produktene, slik at også forbrukerne får sagt sin mening.
Her er det snakk om fem ulike rettetanger fra GHD. I tillegg har vi ytterligere involvert to rettetanger fra andre modeller for å vise andre alternativer. Disse modellene er behandlet på samme måte som rettetangene fra GHD.

Hvis du ønsker å lese mer om tester og testkildene, så finner du en liste med linker til undersøkelsene som vi henviser til, sist i denne artikkelen.

Testen av GHD rettetanger inneholder:

🔸 Oversikt over GHD- rettetangene
🔸 Informasjon om GHD
🔸 Gode råd ved bruk av rettetang
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt, samt linker hvis du vil lese mer

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


GHD IV Styler

✅ 88 av 100 poeng hos Goodhousekeeping.co.uk
✅ 4,6 av 5 stjerner hos engelske Haircareclub.co.uk
✅ 4,4 av 5 stjerner basert på 4 958 anmeldelser hos Amazon.co.uk
✅ Anbefalt av danske magasinet Femina.dk
✅ 4,5 av 5 stjerner hos engelske Hairday.co.uk

GHD-IV-Styler-rettetang

.
GHD IV Classic Styler er en av de mer klassiske rettetangene på markedet og har blitt testet av 4 forskjellige testpaneler, samt omtaler fra forbrukerne på den engelske versjonen av Amazon, nemlig Amazon.co.uk. Testpanelene er det danske kvinnemagasinet Femina.dk, engelske Goodhousekeeping.co.uk, Haircareclub.co.uk og Hairday.co.uk. GHD IV Classic Styler får generelt svært gode anmeldelser av ekspertene og ligger definitivt på topp.

God varme i rettetangen

GHD IV Classic Styler vil være et godt valg forbrukeren som både ønsker en velfungerende rettetang og som ønsker å ta vare på håret sitt. Modellen avgir negative ioner, noe som reduserer statisk elektrisitet, og keramiske varmelegemer beskytter håret under svært høye temperaturer.

GHD IV Classic Styler har en maksimal temperatur på 185 grader, og det tar bare 20 sekunder å varme rettetang opp til denne temperaturen. Ekspertene bemerker spesielt hastigheten og ser det som et veldig stort pluss. Imidlertid ser de det som et lite minus at GHD IV Classic Styler bare har en temperaturinnstilling.

Mange formål

GHD IV Classic Styler kan brukes til mer enn å rette ut håret. GHD IV Classic Styler kan med fordel også brukes til å lage frisyrer med krøller eller fall. Du kan velge å bare skape volum i håret med modellen eller gå for en mer vilter frisyre, der håret ser rotete og sexy ut.

Hvis du vil bølgete krøller, så kan GHD IV Classic Styler også lage dette med en spesiell, men enkle teknikker, og du kan også velge en frisyre midt mellom og lage bølger eller lyse krøller i håret med modellen.

Ekspertene har testet GHD Classic IV Styler til ulike typer frisyrer, og de anslår at GHD IV Classic Styler er en svært allsidig hår rettetang, siden de ferdige resultatene er virkelig bra, og modellen glir lett gjennom håret.

Lett i bruk

Ekspertene har også lagt merke til at GHD IV Classic Styler er veldig lett å håndtere og bruke. Som nevnt så glir modellen godt gjennom håret, og digital kontroll klarer å holde en god temperatur.

GHD IV Classic Styler gir forbrukeren beskjed når den har oppnådd 185 grader, ved at den begynner å blinke, og som en smart sikkerhetsfunksjon har GHD IV Classic Styler en innebygd auto-slukkings-funksjon, som slår seg helt av hvis modellen har vært på i 30 minutter uten aktivitet.

GHD IV Classic Styler kan brukes over hele verden, siden den tilpasser seg spenningen i stikkontakten.

Utvalgte fordeler med GHD IV Classic Styler:

Maksimum temperatur på 185 grader
20 sekunders oppvarming
Kan brukes til både krøller, fall, glatt og volum
Indikerer når 185 grader er nådd
Auto-slukkings-funksjon etter 30 minutter uten bruk


GHD V Gold Mini Styler

✅ Toppscorer hos tyske Testsieger.de
✅ 4.4 av 5 stjerner basert på 684 anmeldelser hos Amazon.co.uk
✅ Anbefalt hos engelske Thefuss.co.uk
✅ 4.6 av 5 stjernerhos engelske Haircareclub.co.uk

GHD V Gold Mini Styler

.
GHD V Gold Mini Styler har blitt testet av tre ulike eksperter, som inkluderer både tyske Testsieger.de, engelske Thefuss.co.uk og hårstylings-siden Haircareclub.co.uk. Alle eksperter er begeistret over modellen, som får en veldig god score.

GHD V Gold Mini Styler har også blitt testet av nesten 700 forbrukere hos Amazon.co.uk, og her forklarer hverdags-forbrukere hva de synes om modellen. GHD V Gold Mini Styler får 4,4 av 5 stjerner i snitt, noe som må anses å være en svært god bedømmelse.

Fin og smart modell

GHD V Gold Mini Styler er designet for å se veldig bra og er en oppdatert versjon av den klassiske GHD-rettetangen. GHD V Gold Mini Styler har et sterkt fokus på design og utseende og skiller seg også ut med de fine gylne varmeplatene. Disse platene har et spesielt nysølv-belegg som bidrar til at håret ser enda mer skinnende ut.

Maksimal temperatur er på 185 grader, og intelligente sensorer sikrer at temperaturen holdes jevn for best mulig styling-resultater.

For både rett hår og krøller

Tradisjonelt sett er en rettetang laget for å få bukt med krusninger og lette bølger i håret, som du ønsker skal være helt glatt og blankt. Ifølge ekspertene gjør GHD V Gold Mini Styler dette virkelig bra, og håret er både sunt å se på og glatt og skinnende.

Modellen har flere andre bruksmuligheter: Tidligere hadde man bruk for en krølltang for å lage fall eller krøller i håret, men takket være spesielle teknikker og et spesielt design med avrundede ender, så kan GHD V Gold Mini Styler også lage ulike typer krøller i håret.

GHD V Gold Mini Styler kan dermed både lage bølgete krøller, pjuskete krøller, bølger og fall i håret, samt volum. GHD V Gold Mini Styler kan brukes både til kort og langt hår, men er spesielt fordelaktig i kortere hår. Ekspertene fremhever nemlig at modellen er veldig bra for kort hår.

Sikker modell

GHD V Gold Mini Styler kan som alle rettetanger bli veldig varmt, helt opp til 185 grader. For å sikre at forbrukeren ikke brenner seg, så er modellen designet for å bli mindre varm der du holder på rettetangen, og modellen er også en av de lettere modellene.

I tillegg til denne økte sikkerheten så har GHD V Gold Mini Styler har også en innebygd auto-slukkings-funksjon som automatisk slår av rettetangen etter 30 minutter uten bruk. Dermed er du sikker på at ingenting skjer, hvis du skulle glemme det.

Ekspertene nevner til slutt at GHD V Gold Mini Styler ikke er en billig rettetang, men til gjengjeld er kvaliteten er så høy, at modellen verdt pengene.

Utvalgte fordeler med GHD V Gold Mini Styler:

Maksimum temperatur på 185 grader
Nysølv-belagte plater for bedre resultat
Kan både brukes til å glatte, krølle og lage bølger
Spesielt god til kort hår
Auto-slukkings-funksjon


Om GHD

ghd logo

I 2001 gav GHD kvinner (og menn) verden over et kraftig verktøy i kampen for å få håret slik det er etter et besøk hos frisøren. Merket lanserte nemlig sin første rettetang for å gi forbrukerne denne frisørsalong-følelsen. GHD sin rettetang har siden blitt til mange forskjellige modeller, som både er brukes i frisørsalonger og stylister, men også i private hjem verden over.

GHD har nå i mange år vært markedsleder innen tilbehør for hårstyling.

GHD ble grunnlagt i Leeds, England av 3 entreprenører, Martin Penny, Gary Douglas og Robert Powls. De følte at det var et tomrom i markedet, og startet den første produksjonen for det engelske markedet, hvor GHD-produkter ble solgt til frisørsalonger. GHD sin rettetang imponerte spesielt med de mange mulighetene den klarte å skape i kundenes hår, og plutselig fikk hele verden, inkludert kjendiser som Jennifer Aniston, Victoria Beckham og Cameron Diaz, øynene opp for GHD.

Deretter tok populariteten fart, og det samme gjorde de ulike rettetangen i unike former og farger, som med tiden ble lansert. “Gold styler” er en avansert rettetang fra 2011 som ble en stor suksess, og flere kjente kvinner har reklamert for GHD.

Med stor suksess følger også ansvar, og Telegraph.co.uk skriver at GHD også bidrar til å støtte nye stylister og er bevisst på bærekraftig produksjon. GHD sine produkter finnes nå i mange eksklusive butikker verden over, og i svært mange private hjem. Den er ikke bare populær hos kvinner, for menn er også blitt mer opptatt av hårprodukter og frisering.


Gode råd for bruk av rettetang 💡

Det er flere aspekter du bør være oppmerksom på når du ønsker å rette håret. For det første bør du velge en modell som passer din hårtype, og deretter må du vurdere hvor mye skade håret får av rettetangen.

I tillegg bør du også vurdere om du ønsker å bruke rettetang til flere formål, for eksempel for å krølle håret, lage fall eller volum.

Beskytt håret:

Basert på et innlegg hos Hair-blog.dk kommer vi her med fire råd til hvordan du best kan passe på håret når du retter det.

🔸 Bruke varmebeskyttelse: Man kan kjøpe et varmebeskyttende produkt (også kalt heat protection), som du påfører håret før retting. Vent til håret igjen er helt tørt før du starter. Varmebeskyttelsen sørger for å beskytte håret mot varmen.

🔸 Vent med stylingprodukter: Bare produktet du bør ta i håret før retting, er varmebeskyttelse. Vent med hårspray og mousse til håret er ferdigfrisert.

🔸 Vær forsiktig med varmen: Mange mener at det er varmeintensiteten som avgjør hvor godt resultatet blir. Det er ikke helt sant, for de beste resultatene oppnår du ved å bruke en rettetang med en jevn og stabil varmefordeling på begge kokeplatene. Skru ned varmen og invester i en varmestabil rettetang i stedet.

🔸 Keramiske plater: Keramiske plater er mest skånsomt mot håret, og det opprettholder best en jevn temperatur.


7 råd for best resultat med rettetang 💡

Politiken.dk skriver at man bør investere i en rettetang av god kvalitet, siden bedre kvalitet sørger for at håret blir bedre behandlet. Disse rettetangene er litt dyrere, men de billigste kan skade håret mye og hvis du er uheldig, så kan håret knekke.

💡 1 gang om dagen: Politiken.dk anbefaler at du bare glatter håret ditt en gang i døgnet. Du bør derfor kun glatte håret om morgenen før skole eller jobb.

💡 Bare i tørt hår: Goodhousekeeping.com anbefaler at du bare retter ut helt tørt hår. Hvis du hører en fresende lyd når du rett ut fuktig hår, så bør du stoppe umiddelbart. Noen rettetang har derimot en spesiell funksjon for fuktig hår.

💡 To eller firedeling: Teenvogue.com anbefaler at du deler håret i to store deler, eller i fire deler, hvis håret er veldig tykt. Da blir arbeidet mer håndterlig.

💡 Små hårtafser: Goodhousekeeping.com skriver at du bør velge mindre hårtafser fra de adskilte hårseksjonene om gangen, når du glatter. Tålmodighet er nøkkelen til vakkert rettet hår, så ikke varm for store hårtafser om gangen, slik at varmen ikke trenger igjennom hele hårtafsen.

💡 Bruk etterbehandling: Teenvogue.com skriver at hvis du ønsker hår som kvinner i reklamene, så må du ofte etterbehandle håret etter at det er rettet ut. Du kan for eksempel bruke hårspray for å fikse frisyren og det glatte uttrykket, for vær og vind kan ødelegge arbeidet.

💡 Til krølling og retting: Woman.dk skriver at man bør investere i en rettetang med runde sider, slik at modellen også kan brukes til å lage krøller, fall og volum.

💡 Husk rengjøring: Goodhousekeeping.com anbefaler at du alltid rengjør rettetangen med jevne mellomrom. Husk at hvis du bruker den ofte, så vil det feste seg rester av smuss fra hår og hårprodukter på platene. Det er imidlertid lett å gjøre rettetangen ren: vent til den er helt kald og skrubb deretter platene forsiktig med varmt vann.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke GHD rettetenger har fått de beste anmeldelsene i testene?

GHD IV Styler og GHD V Gold Mini Styler

🤓 Hvordan er GHD rettetengene blitt testet?

GHD rettetengene er hovedsakelig blitt vurdert ut ifra deres evne til å gi et flott glatt hår. I tillegg har ekspertene også sett nøye på deres brukervennlighet og innebygde innstillinger.

🤔 Skader det håret å bruke rettebørster, føner, rettetang eller krølltang?

Det korte svaret er ja. Når man bruker disse produktene vil man utsette håret for høy varme, noe som sliter på det ytterste laget av håret. Av den grunn kan håret bli spaltet og til slutt bli tørt og livløst å se på. For å motvirke dette er det anbefalt at man bruker et varmebeskyttende produkt til håret, samt at man bruker en sjampo med fuktighetsgivende ingredienser.


Rettetanger test – Disse kildene har vi brukt:

Allure.com 🇺🇸

Allure.com er en internasjonal skjønnhetsside og magasin som handler om alt innenfor skjønnhet. Allure.com skriver både nyheter, råd og trender innen skjønnhet og kommer med ideer og guider. Allure.com tester også av og til skjønnhetsprodukter, og her har Allure.com testet en rettetang fra GHD. Ønsker du å lese deres anmeldelse av GHD Eclipse, så kan du besøke denne siden.

Beautybulletin.com 🇺🇸

Beautybulletin.com er en internasjonal nettside som fokuserer på alt innenfor skjønnhetens verden. Det er også mulig for leserne å samhandle med hverandre og diskutere skjønnhetsprodukter. Her har Beautybulletin.com testet rettetangen GHD Eclipse. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Dailymail.co.uk 🇬🇧

Dailymail.co.uk er en av de største engelske tabloidavisene, som utgis hver dag med både informasjon og underholdning. Avisen ble grunnlagt i 1896 og er Englands nest mest solgte avis. Dailymail.co.uk skriver om både nyheter fra inn- og utland hver dag og har et stort fokus på sport og kjendiser. Dailymail.co.uk skriver også forbrukerartikler i blant, og her har avisen testet en rettetang fra GHD. Ønsker du å lese hele anmeldelsen deres av GHD Platinum, så kan du lese mer her.

Femina.dk 🇩🇰

Femina.dk er et dansk kvinnemagasin med en tilhørende nettside, som skriver om alt som er relatert til kvinner. Femina.dk skriver derfor både om mat, mote, skjønnhet, helse, trender og ulike interesser, i tillegg til reportasjer om berømte kvinner. Femina.dk utfører også tester av produkter, og Femina.dk har testet forskjellige rettetanger fra GHD. Ønsker du å lese mer, så kan du lese hele testen hos Femina her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Engelske God Rengjøring Institute, hvor du som forbruker kan finne både kunnskap, informasjon, og vurderinger av ulike hus, hjem og hage produkter. Goodhousekeeping.co.uk gjennomfører nye tester litt om gangen og vurderer produkter ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet forskjellige rettetanger.

Ønsker du å lese mer om testene av de forskjellige rettetangene, så kan du klikke her for GHD IV Classic styler, her for GHD Platinum Professional Styler, her for GHD Eclipse og her for Cloud Nine The Touch.

Haircareclub.co.uk 🇬🇧

Haircareclub.co.uk er en engelsk nettside som tar for seg hår og styling. Haircareclub.co.uk skriver om trender og guider for selv å lage fantastiske frisyrer, og siden anmelder også forskjellige hårprodukter.

Her har Haircareclub.co.uk testet forskjellige rettetanger fra GHD. Ønsker du å lese mer, så kan du klikke her for GHD IV Classic styler og her for GHD V Gold Mini Styler.

Hairday.co.uk 🇬🇧

Hairday.co.uk er en engelsk hårstylings-side, slik skriver om ulike typer hår, frisyrer og pleie. Hairday.co.uk har her testet rettetangen GHD IV Classic Styler. Du kan lese hele testen på deres hjemmeside.

Hercampus.com 🇺🇸

Hercampus.com er et global forum og magasin på Internett for kvinnelige universitets-studenter, først og fremst i USA. Hercampus.com er den ledende magasinet for denne målgruppen.

Hercampus.com skriv om alle emner som kan ha relevans for målgruppen, og det inkluderer også emner som skjønnhet og styling. Hercampus.com derfor her testet rettetangen GHD V Gold Classic Styler. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Hotstylers.co.uk 🇬🇧
Hotstylers.co.uk er en engelsk nettside for hår og styling. Hotstylers.co.uk sitt mål er å hjelpe vanlige mennesker med å lage velstelt hår og flotte frisyrer, som ellers bare sees i frisørsalongen. Hotstylers.co.uk tester for formålet mer hår og hårstyling, og her har siden funnet de fem beste rettetangene på markedet. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Independent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en engelsk avis, som er en av de største i landet. Avisen har mange nyheter fra inn-og utland, politikk, sport og kultur, men det er også plass for kulinariske nyheter og forbrukerprodukter. The Independent har her testet markedets beste rettetangener, inkludert GHD Platinum Professional Styler. Du finner hele artikkelen fra den engelske avisen ved å klikke her.

Influenster.com 🇺🇸

Influenster.com er en internasjonal testside, som tester et bredt spekter av forbrukerprodukter. Forbrukerne kan også selv anmelde produkter. Her kan du både oppleve nye produkter og se videoer om produktene, samt at du som forbruker kan samhandle med andre brukere. Influenster.com har her testet rettetangen GHD Gold Professional Styler. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Makeupalley.com 🇺🇸

Makeupalley.com er en internasjonal skjønnhetsside, hvor svært mange makeup og skjønnhetsprodukter testes av forbrukerne. Her finnes det over 2,5 millioner produkter som er testet. Makeupalley.com har både testet flere rettetanger fra GHD, samt en Babyliss Pro Straightener.

Ønsker du å lese mer, kan du klikke her for GHD V Gold Classic Styler, her for GHD Eclipse og her for Babyliss Pro Straightener.

Pinkpeonies.co.za 🇳🇿

Pinkpeonies.co.za er en skjønnhetsblogg på nett som testet ulike produkter. Pinkpeonies.co.za har her testet rettetangen GHD Gold Professional Styler. Du kan lese hele anmeldelsen på hjemmesiden deres her.

Testberichte.de 🇩🇪 

Testberichte.de er en tysk testside på nett som arbeider med å samle ulike tester og anmeldelser på et bestemt forbrukerprodukt og deretter analysere ekspertenes vurderinger. På grunnlag av ekspertenes vurderinger foretas deretter en uavhengig vurdering fra Testberichte.de, som gir en samlet poengsum. Testberichte.de har her testet Cloud Nine The Touch. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Testsieger.de 🇩🇪 

Tyske testside på nett som tester ulike forbrukerprodukter som hører til i hjemmet. Testsieger.de samler sammen ulike tester og vurderer dem i forhold til hverandre. På bakgrunn av dette skaper de sin egen vurdering av det gitte produktet. Testsieger.de har her testet rettetangen GHD V Gold Mini Styler. Du kan lese mere her.

Thefuss.co.uk 🇬🇧

Thefuss.co.uk er en engelsk nettside som arbeider med både skjønnhet, mote og underholdning. Thefuss.co.uk har her testet rettetangen GHD V Gold Mini Styler. Ønsker du å lese mer kan du klikke her.

Thehairessence.com 🇺🇸

Thehairessence.com er en internasjonal nettside med fokus på hårpleie, styling og produkter. Thehairessence.com utfører ulike tester av blant annet rettetanger, og her har Thehairessence.com testet og vurdert modellen GHD V Gold Classic Styler. Ønsker du å lese mer kan du klikke på denne linken.

Amazon.co.uk – forbrukeranmeldelser ⭐️

Vi har sett nærmere på en rekke forbrukeranmelder fra Amazon.co.uk for å se hva generelle hverdagsforbrukere synes om produktene. Ønsker du å lese mer, kan du klikke her for GHD IV Classic styler, her for GHD V Gold Mini Styler, her for GHD V Gold Classic Styler, her for GHD Eclipse og her for Cloud Nine The Touch.


Andre relevante tester:

Hvis du i stedet leter etter en generell test av rettetanger, så kan du ed fordel lese denne artikkelen om rettetanger. Her har vi samlet et stort antall rettetanger, som alle får gode omtaler i tester. Du finner derfor andre modeller enn kun GHD i denne artikkelen.

Hos Forbrukerliv.no har vi også publisert en test om hårfønere, som kan være relevant for deg som er opptatt av hårpleie. Denne hårføner -artikkelen ser på en rekke testvinnende hårfønere, samtidig som det gir deg en oversikt over hvilke forhandlere som selger produktene billigst.

Les også vår elektrisk tannbørste testoversikt. Les også om IPL hårfjerning.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere