Rettebørste Testoversikt: Finn den beste rettebørsten – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: I denne artikkelen om rettebørster ser vi på hvilke modeller som er kåret til testvinnere hos anerkjente aviser og magasiner. Vi har analysert de forskjellige testene og kommer med en gjennomgang av de ulike ekspertvurderingene, slik at du kan finne en rettebørste som passer dine behov.

Denne rettebørste testen guide inneholder:

 En oversikt over de beste rettebørstene
 En gjennomgang av hva ekspertene mener om de forskjellige rettebørstene
 Gode råd for valg av rettebørste eller rettetang
 Guide for å skåne håret
 En gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Babyliss Liss Brush 3D

Anbefalt av Elle
Toppscorer hos tyske Testsieger
✅ “Frisørens favoritt” på TV2.no

Babyliss Liss Brush 3D

.
Rettebørsten fra Babyliss har fått navnet ‘Liss Brush 3D’ og er testet og anmeldt av damemagasinet Elle, den tyske forbrukerplattformen Testsieger og norske TV2. Her gir testpanelet en god vurdering av rettebørsten fra Babyliss. Hos tyske Testsieger får Babyliss Liss Brush 3D 76 av 100 poeng.

Tre forskjellige størrelser på busten

Rettebørsten består av tre typer nyskapende hår på børsten, som bidrar til å skåne håret ved bruk. På selve børstehodet er det 126 hår i ulik utforming. Den ytre busten er laget av plast og silikon, og den indre busten er laget av et keramisk materiale. Elle mener busten kan virke stiv i materialet, men at børsten likevel gir en behagelig børsting og retting. Det er tre ulike typer bust, som alle bidrar til å gi mer effektivt og rett hår, siden de arbeider sammen under retting av håret. TV2.no understreker at håret glir lett gjennom busten og at det blir et fint og jevnt sluttresultat.

Forskjellige temperaturinnstillinger

Rettebørsten fra Babyliss Liss Brush 3D har tre ulike temperaturinnstillinger. Innstillingene kan justeres på børstens av/på-knapp, som du finner på enden av børsten. Den har en minimumstemperatur på 160 grader og en maksimumstemperatur på 200 grader. Dette gjør rettebørsten ideell for alle typer hår, slik at kan du stille den inn på en temperatur som passer håret ditt.

En rettetang med ion-teknologi

Børstehodet er utstyrt med en keramisk plate, som har effektiv ion-teknologi. Det er en teknologi som gjør håret rett og skinnende, samtidig som det blir skånet fra varmen. Testsieger fremhever at rettebørsten gir et rett og flott resultat, som passer for alle typer hår. Elle synes også at børsten gir et raskt og jevnt resultat. De bemerker derimot at børsten kan bli varm utenpå når du holder på den.

Utvalgte fordeler ved Babyliss Liss Brush 3D:
3 forskjellige typer bust, som retter håret
Tre forskjellige temperaturinnstillinger
Egnet for alle hårtyper
Nyskapende ion-teknologi
Pakken inkluderer en varmereistent matte

I videoen under kan du se en demonstrasjon av Babyliss Liss Brush 3D:


Remington Straight Brush CB7400 E51

Anbefalt av Cosmopolitan
Anbefalt av australske Body and Soul
✅ Brukerfavoritt hos TV2.no

Remington Straight Brush CB7400 E51

.
Rettebørsten Remington Straight Brush CB7400 E51 er testet og vurdert av damebladet Cosmopolitan, den australske skjønnhetsplattformen Body and Soul og TV2.no. Rettebørsten fra Remington får mange gode tilbakemeldinger. Testpanelet merker seg blant annet at rettebørsten gir et raskt og skinnende resultat, og at børsten har mange gode funksjoner.

Rett hår på halve tiden

Rettebørsten fra Remington Straight Brush CB7400 E51 har tre ulike varmeinnstillinger, som gir alle hårtyper rett hår.  Varmeinnstillingene er på 150 grader, 190 grader og 230 grader, slik at du kan velge den innstillingen som best passer din hårtype. Rettebørsten varmes opp på bare 30 sekunder, og er et nyttig verktøy for travle mennesker. TV2.no synes børsten raskt varmes opp til de ulike varmeinnstillingene, at den er enkel å bruke og gir et vakkert resultat.

Antistatisk belegg

Belegget på rettebørsten har en antistatisk funksjon, for å hindre statisk elektrisitet i håret under bruk. Busten består av et spesielt keramisk belegg, som retter håret på en skånsom og effektiv måte. Børsten egner seg godt til både tynt, normalt og tykt hår. Testpanelet fra Cosmopolitan fremhever også at rettebørsten gir volum til håret, i tillegg til skinnende og glatt hår.

1 års ekstra garanti

Når du har kjøpt en Remington Straight Brush CB7400 E51, kan du registrere den på hjemmesiden til Remington for et års ekstra garanti. Dette betyr at du er sikret erstatning, hvis du skulle finne en feil på rettetangen i garantiperioden. Rettebørsten skrur seg av selv etter en stund, hvis du ikke trykker på av-knappen. Da slipper du å bekymre deg for om du husket å slå av børsten da du reiste hjemmefra.

Utvalgte fordeler ved Remington Straight Brush CB7400 E51:
3 varmeinnstillinger, egnet for alle hårtyper
Antistatisk belegg
Keramisk belegg på busten
1 års ekstra garanti
Varm i løpet av 30 sekunder
Slår seg av automatisk etter 1 time

I videoen nedenfor kan du se hvordan Remington Straight Brush fungerer:


DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Anbefalt av BusinessInsider.com
Anbefalt av engelske Cosmopolitan
✅ 5 av 5 stjerner hos australske Beauty Heaven
✅ Anbefalt av Daily Mail
✅ Anbefalt av New Zealand Stuff
✅ Anbefalt av australske Mama Mia
✅ Anbefalt av Vogue

DAFNI glatteboerste

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Rettebørsten er testet og vurdert av nettavisene Business Insider og Daily Mail. Rettebørsten fra DAFNI Hair Straigtening Ceramic Brush er også testet av damemagasinene Cosmopolitan, Vogue og Mama Mia, samt forbrukerplattformene Beauty Heaven og Stuff. Alle er enige om at rettebørsten gir et vakkert og naturlig resultat.

Rask og enkel å bruke

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush får ros av testpanelene for sin effektive og raske måte å rette ut håret på. Magasinet Cosmopolitan fremhever blant annet at det bare tar fem minutter å få alt håret fint og rett. Vogue er også imponert over rettebørstens evne til å temme krusete hår på kort tid. Rettebørsten varmes opp på under et minutt og kan varmes opp til 185 grader.

Stort børstehode

Testpanelet mener det store børstehodet kan rette ut store flater samtidig.  Når du kan rette mer hår på samme tid, vil det gi et raskere resultat. Selve busten består av et keramisk belegg og bust som kan varmes opp. Ytterst på børsten finner du en svart spiss, som ikke blir varm. Dette betyr at du kan bruke børsten nær hodebunnen uten å brenne deg.

Perfekt til retting og utjevning

Om du ønsker helt rett og jevnt hår, så anbefaler testpanelet at du bruker en rettetang i stedet. Ønsker du derimot å spare tid, så er det best å kjøpe en rettebørste. Rettebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush gir rask og jevn retting av krøllete og krusete hår.  Den har keramisk belegg og en temperaturinnstilling på 185 grader, som retter ut håret på en effektiv og skånsom måte Denne rettebørsten veier ikke like mye som en rettetang, og det er derfor lettere å komme seg raskt og effektivt gjennom håret.

Utvalgte fordeler med DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush:
Keramisk belegg
Stort børstehode
Kan varmes opp til 185 grader
Klar på under ett minutt
Beskyttende bust

Du kan se hvordan rettebørsten fra DAFNI fungerer i videoen nedenfor:


Hvordan fungerer en rettebørste

Med rettebørsten kan du få glatt, rett og jevnt hår raskt og effektiv når du børster håret. Hodet og busten på børsten vil varmes opp til valgt temperatur. Deretter kan du børste håret med rettebørsten, på samme måte som når du grer håret. Når rettebørsten varmes opp, vil busten rette ut hårene. Det gir håret ditt et mykt og naturlig utseende.

Det er lurt å børste håret med en vanlig hårbørste først, siden det reduserer risikoen for at håret knyter seg fast i busten på rettebørsten.

Hvis du vurderer du å investere i en rettetang, bør du lese Forbrukerliv.no sin store rettetang test, hvor vi går gjennom de beste modellene på markedet og hjelper deg å finne riktig rettetang.


Bør du velge en rettebørste eller en rettetang?

Både rettebørsten og rettetangen kan gjøre håret rett. Derfor kan det være litt vanskelig å finne ut hva du bør velge. På grunnlag av hva erfarne håreksperter fra Hair Brush Guides og Groom and Style mener, har vi samlet en oversikt over fordeler og ulemper ved en rettetang og en rettebørste, slik at det blir lettere for deg å velge det verktøyet som passer best til hårtypen din.

Fordeler med en rettebørste:

DafniHvis du har vanlig, tynt eller skadet hår, som lett kruser seg, så vil rettebørsten være et godt verktøy om du ønsker å skåne håret og samtidig rette det ut daglig. Rettebørsten har nemlig ganske lav varme, og det reduserer risikoen for uheldige varme- og slitasjeskader. Selv om rettebørsten ikke er like varm som en rettetang, så gir den allikevel et fint og rett resultat på kortere tid enn om du bruker rettetangen.

De fleste børstene har en ion-funksjon som reduserer statisk elektrisitet i håret og som legger til mer glans under bruk. En annen fordel med rettebørsten er at du kan bruke den nær hodebunnen, fordi busten på børsten beskytter hodebunnen mot varmeskader. Med tanke på at du både børster og retter på samme tid, vil børsten gjøre at du får et mer naturlig og fyldigere resultat enn rettetangen gjør.

Ulemper med en rettebørste:

Hvis du har stort, tykt eller krøllete hår, vil rettebørsten sannsynligvis ikke gi deg det beste resultatet, siden varmen ikke er høy nok til å gi et raskt og jevnt resultat. Det vil derfor ta tid lenger tid og style og rette ut håret med rettebørsten.

En annen ulempe er at håret kan knyte seg sammen og forårsake problemer under bruk, siden håret kan vil knyte seg sammen rundt busten. Det betyr at det kan bli en mer langsom og irriterende prosess å rette håret med rettebørsten.

Fordeler med rettetang:

GHD V Gold Classic StylerRettetangen kan også brukes på tykt hår. Hvis du har tykt og krøllete hår, vil en rettetang være et bedre verktøy for å rette ut krøllene, siden varmen på rettetangen er høyere enn på rettebørsten. Håret er mer i direkte kontakt med varmen på rettetangen, og det vil gi et raskere og mer effektivt resultat.

Rettetanger kommer med forskjellige funksjoner, som bidrar til å beskytte håret og gjør det mer glansfullt. Flere rettetanger har også en ion-funksjon, som bidrar til å redusere statisk elektrisitet i håret. Rettetangen har keramiske plater som beskytter håret mot høy varme og bidrar til å gi et langvarig resultat. Du får også flere muligheter for styling enn med rettetangen, siden den kan lage både krøller og gjøre håret rett.

Ulemper med rettetang:

Den største ulempen med en rettetang er at den har høy varme og er i direkte kontakt med håret. Selv om de fleste rettetanger leveres med keramiske plater, så vil håret bli skadet av høy og direkte varme over lengre tid, spesielt hvis du bruker den daglig. Om du har en rettetang med jernplater, så kan det være noen flekker på platene, som er varmere enn andre steder. Det kan skade håret ditt enda mer og brenne av håret. Du bør derfor vurdere å bytte den ut med en rettetang eller rettebørste som har keramiske plater.

En annen ulempe med rettetangen er at det er vanskelig å gi håret volum og fylde når du retter håret. Den vil gjøre at håret legger seg mer flatt rundt hodet og du må bruke mer tid på å gi håret volum med stylingprodukter. Å rette ut hele håret kan være en tidkrevende prosess, siden det er lett å se områder som ikke er rettet ut. Du bør derfor rette hele håret med rettetangen. Bruker du en rettebørste kan du bare ta deler av det, siden det gir en mer naturlig retting.


Ta vare på håret

Rettetanger og rettebørster oppnår ofte høy temperatur, noe som kan resultere i skader på hårstråenes struktur. Skadet hår gir seg ofte til kjenne som flisete tupper og tørt, krusete hår. Det er derfor viktig å ta forholdsregler når du bruker stylingverktøy med varme.

Det er heldigvis mye du kan gjøre for å beskytte håret når du bruker varme stylingverktøy. I lys av hva skjønnhetseksperter fra den danske bloggen Pudderdåserne og damebladet KK mener, har vi samlet en liten oversikt over hvordan du best kan beskytte håret. På denne måten kan du beholde et sunt og velstelt hår.

Husk varmebeskyttelse:

ghd-varmebeskytterDet er viktig å påføre god varmebeskyttelse før du bruker stylingverktøy som avgir varme. Varmebeskyttelsen vil feste seg som en hinne på håret og beskytte det mot den høye varmen.

God pleie er viktig

Plei håret ditt med gjenoppbyggende produkter når du vasker eller styler det. Da forhindrer du at stylingverktøyene skader og sliter på håret ditt. Det finnes mange fuktighetsgivende hårprodukter med gjenoppbyggende ingredienser, som bidrar til å gjøre håret sterkt og sunt. Du bør velge en sjampo og balsam som inneholder protein, fordi den vil bygge hårstråenes struktur fra innsiden. Velg gjerne varmebeskyttelse og hårspray med arganolje, siden det vil bidra til å gi håret mer fukt og glans. Det er også lurt å pleie håret med en god hårmaske innimellom.

Spise deg til sunt hår:

Sundt haar mad

Et godt og sunt kosthold vil gjenspeiles i både hår og utseende. Hvis du har mangel på vitaminer og mineraler, vil det ofte vise seg i form av flisete tupper og tørt hår med treg hårvekst. Hvis du ønsker å opprettholde et sunt hår, er det derfor viktig å spise mat som er rik på jern, svovel, omega-3, folsyre og kalium. Dette kan du få ved å ha et sunt kosthold med mye grønnsaker. Du kan også få kosttilskudd i pilleform.

Shampoo

En glattebørste er et fantastisk redskab til at tæmme og glatte håret, men det er også vigtigt at bruge den rigtige shampoo for at opnå det bedste resultat. Dette gælder især for dem med krøllet hår, da det kræver lidt ekstra pleje og opmærksomhed. Når man taler om krøller, er det vigtigt at tage hensyn til denne hårtypes specifikke behov, og en passende shampoo til krøller kan virkelig gøre en forskel.

Shampooer til krøller er specielt udviklet til at fugte, pleje og nære krøllet hår, som ofte kan være tørt og tilbøjeligt til at kruse. Disse shampooer indeholder normalt ingredienser, der er rige på fugt og proteiner, såsom aloe vera, sheasmør og keratin, for at styrke og beskytte håret og fremhæve krøllernes naturlige form. Det er også vigtigt at vælge en shampoo, der er uden sulfat og parabener, da disse kemikalier kan være skadelige for håret og hovedbunden.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke rettebørster har fått de beste anmeldelsene i testene?

Babyliss Liss Brush 3D, Remington Straight Brush CB7400 E51 og DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

Hvordan er rettebørstene blitt testet?

Rettebørstene er hovedsakelig blitt vurdert ut ifra deres evne til å gi et flott glatt hår. I tillegg har ekspertene også sett nøye på deres brukervennlighet og innebygde innstillinger.

Skader det håret å bruke rettebørster, føner, rettetang eller krølltang?

Det korte svaret er ja. Når man bruker disse produktene vil man utsette håret for høy varme, noe som sliter på det ytterste laget av håret. Av den grunn kan håret bli spaltet og til slutt bli tørt og livløst å se på. For å motvirke dette er det anbefalt at man bruker et varmebeskyttende produkt til håret, samt at man bruker en sjampo med fuktighetsgivende ingredienser.


Rettebørste test – Disse kildene har vi brukt

Business Insider
Det amerikanske nyhetsnettstedet Business Insider har nyheter fra inn og utland, og publiserer artikler i flere land og på flere språk. Business Insider har mange nyheter innen bedriftsområdet. Avisen har også produktomtaler, og har testet og vurdert rettebørsten fra DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Les hele anmeldelsen her.

Cosmopolitan
Cosmopolitan er et dameblad som kommer fra USA. Magasinet publiseres i over 110 land og på 35 forskjellige språk. Cosmopolitan har nyheter om skjønnhet og mote, og har blant annet testet DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush og Remington Straight Brush CB7400 E51. Du kan lese anmeldelsen om rettebørsten DAFNI her. 

Beauty Heaven
Den australske nettplattformen Beauty Heaven henvender seg til kvinner og har nyheter og anmeldelser innen skjønnhet og livsstil Beauty Heaven har testet DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. og anmeldelsen kan du lese her.

Daily Mail
Daily Mail er en engelsk nettavis, som daglig utgir nyheter fra både innland og utland. I tillegg har Daily Mail også produktomtaler. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Stuff
Stuff er et nettmagasin fra New Zealand, som skriver anmeldelser av ulike forbrukerprodukter. De har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og anmeldelsen kan du lese her.

Mama Mia
Australske Mama Mia er en nettplattform med nyheter og artikler innen skjønnhet og livsstil. De har testet og vurdert DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush. og anmeldelsen kan du lese her.

Vogue
Vogue er et internasjonalt mote og livsstilsmagasin, som publiseres i 18 forskjellige land. De vurderer også ulike skjønnhetsprodukter. Vogue har testet og anmeldt DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush, og du kan lese anmeldelsen her.

Elle
Elle er et livsstilsmagasin med nyheter om livsstil, mote og skjønnhet, som publiseres i over 60 land. Elle har testet og anmeldt rettebørsten Babyliss Liss Brush 3D, og anmeldelsen kan du lese her.

Testsieger
Testsieger er en tysk forbrukerside, som har produktanmeldelser og artikler med forskjellige testresultater. Testsieger testet og anmeldt rettebørsten Babyliss Liss Brush 3D. Anmeldelsen kan du lese her.

Body and Soul
Den australske nettplattformen Body and Soul skriver artikler om helse, skjønnhet og livsstil. De tester og vurderer ulike produkter for kvinner, og har blant annet testet rettebørsten Remington Straight Brush CB7400 E51. Anmeldelsen kan du lese her.

TV2.no
TV2 Norge har testet fire ulike rettebørster med overskriften “Kan disse erstatte rettetangen?”. Testpanelet besto av to forbrukere og en profesjonell frisør. Konklusjonen ble at du får et raskt og flott resultat med rettebørsten, men at det blir jevnere med en rettetang. Du kan lese hele testen her.

 

Les også: Elektrisk tannbørste testoversikt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere