Strykejern – Best i Test: Her er de beste dampstrykejernene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne strykejern test-guiden ser vi nærmere på hvilke merker og modeller av dampstrykejern som har vunnet tester i ulike anerkjente testmagasiner. Vi ser blant annet på testresultatene fra det største forbrukermagasinet i Sverige, Råd & Rön, som har testet forskjellige typer strykejern.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Braun TexStyle 7 TS745A – strykejern med konstant dampmengde på 50 gram/minuttet

strygejernet Braun TexStyle 7 TS745A

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.

Klassisk dampstrykejern

Braun TexStyle 7 TS745A er en klassisk modell med et flott design som oser av god kvalitet og robusthet. Modellen lever godt opp til den høye standarden som forventes av produkter fra merket Braun. Her er det snakk om et kraftig strykejern med en effekt på 2400 watt.

Braun TexStyle 7 TS745A er lagd til å gi et profesjonelt resultat hvor alle krøller blir rettet ut uten problemer. Derfor stryker Braun TexStyle 7 TS745A med en konstant dampmengde på 50 gram/minuttet. Hvis man har bruk for at det skal gå raskere, eller stryker tøy som er veldig krøllete, er det mulig å få et ekstra «skudd» damp som er 3 ganger så høyt som vanlig.

En del av TexStyle 7-serienBraun TexStyle 7 TS745A

Braun TexStyle 7 TS745A gir mulighet til å foreta en rask stryking og oppnå et perfekt resultat. Ettersom modellen er en del av Braun sin TexStyle 7-serie tilbys forbrukeren hos Braun et produkt i høyeste kvalitet.

Utover den effektive dampmengden er Braun TexStyle 7 TS745A også utstyrt med en spesiell strykesåle, og denne kombinasjonen sørger for at man kan bruke modellen til alle typer tekstiler.

Strykesålen har 3 forskjellige dampintensive områder som sikrer en jevn stryking uten krøller. Helt ytterst finnes det en presisjonstupp som retter ut selv de krøllene som ligger helt ytterst i kantene på tøyet.

Til tross for den gode effektiviteten er Braun TexStyle 7 TS745A et energibesparende strykejern. Modellen har også en vanntank på 400 milliliter.

Fokus på sikkerhet

Når man har med strykejern å gjøre så skal man være veldig forsiktig. Her er det snakk om veldig høye temperaturer, og kun litt uoppmerksomhet kan skape problemer. Derfor er sikkerhetsnivået på Braun TexStyle 7 TS745A veldig høyt, og modellen er utstyrt med 2 autoslukk-funksjoner.

Den ene autoslukk-funksjonen trer i kraft i loddrett posisjon og slår av strykejernet etter 8 minutter. Den andre funksjonen er enda mer effektiv og slår av modellen hvis den står urørt i vannrett posisjon i mer enn 30 sekunder.

Fordeler ved Braun TexStyle 7 TS745A:
Klassisk dampstrykejern
Effekt på 2400 watt
Konstant dampmengde på 50 gram/minuttet
Mulighet for ekstra «skudd» med damp
Presisjonstupp
Energibesparende modell
2 autoslukk-funksjoner

Her kan du se en presentasjon av TexStyle-serien fra Braun: 


Tips til valg av dampstrykejern

Slik som du sikkert allerede har sett i presentasjonen av de ulike modellene, følger prisen ikke alltid kvaliteten når det gjelder dampstrykejern. Dersom du velger en av modellene fra listen over, er du sikker på å få ett av de beste strykejernene på markedet. Om du stryker klær bare av og til, kan du som regel gå etter laveste pris, men ellers bør du tenke litt over hvilke egenskaper du legger vekt på når du stryker.

En lang ledning er som regel et stort pluss, men du kan finne en midt-i-mellom-løsning med ekstra ledning. Om du bor i et område med “hardt vann” (dette kan du sjekke på nettet), kan det være en fordel å velge et strykejern som effektivt takler høyt kalk- og mineralinnhold i vannet.

Om du stryker svært mye, kan du vurdere å skaffe deg en dampstasjon som er litt dyrere enn de andre modellene, men til gjengjeld sørger for at arbeidet blir gjort både billigere og mer effektivt.

Vurder også preferansene dine i forhold til sikkerhet. Noen modeller har høyere sikkerhetsnivå enn andre. Har du barn i hjemmet, eller generelt travelt tempo og mange distraksjoner med telefonringing eller annet, kan et strykejern med ekstra sikkerhetsfunksjoner gi deg større trygghet.

 


Vedlikehold strykejernet

Forbrukermagasinet Samvirke.dk har publisert en artikkel der de gir gode råd til hvordan du best mulig kan ta vare på strykejernet ditt. Dette anbefaler de for at strykejernet skal holde lengst mulig:

Det er viktig å fjerne kalk i strykejernet – gjerne opptil en gang i måneden. Noen strykejern har en avkalkings-funksjon som det blir anbefalt å bruke fordi det er enkelt og raskt. Hos Samvirke anbefaler de at dersom du selv vil fjerne kalk i strykejernet, kan du blande 1 del eddiksyre 32% med 9 deler vann. Deretter heller du det i vannbeholderen og skrur strykejernet på det varmeste dampprogrammet. Etterpå setter du det i vasken og aktiverer dampfunksjonen, så vann og kalk kommer ut.

Det blir også anbefalt at du alltid tømmer ut vannet i strykejernet når du er ferdig med å stryke klærne. Slik minsker du mengden av kalk som legger seg i varmeelementet.

Du kan lese alle de gode råden hos Samvirke ved å klikke her.


Slik rengjør du strykeflaten

Forbrukerbladet Dinside.no har testet en rekke måter å rengjøre strykesålen på.

Den mest effektive måten å fjerne skitt fra strykejernet er ved å blande salt og eddik og varme det til kokepunktet, deretter vaske overflaten med denne blandingen. Du kan lese hele artikkelen på Dinside.no her.

Den svenske avisen Aftonbladet har laget en artikkel om hvordan du unngår at strykejernet setter flekker og merker på klærne dine. Du kan lese hele artikkelen her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Philips GC3925 – strykejern med OptimalTEMP

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips GC3925

.
Philips GC3925 er blitt testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene liker denne modellen svært godt, og har derfor gitt den en plassering som toppscorer i sin store test av strykejern.

Råd & Rön trekker også frem at Philips GC3925 kommer med en dampskudds-funksjon og et avkalkningsprogram som de mener er både brukbart og effektivt. Dette er en av grunnene til at strykejernet endte med å bli en av toppscorerne.

Dampstrykejern med OptimalTEMP-teknologi og dampskudd 

Med Philips GC3925 har man mulighet til å stryke stort sett alt slags tøy da det er utstyrt med teknologien OptimalTEMP.

Denne teknologien gir en god kombinasjon av varme og damp slik at man kan glatte ut selv de vanskeligste skrukkene uten risiko for å lage merker. På grunn av OptimalTEMP er det ikke nødvendig med innstillinger eller skruknapper da den kan klare alle materialer.

Philips GC3925 varmes raskt opp da modellen kommer med en effekt på 2400 Watt – i tillegg til et dampskudd på opptil 180 g. Strykejernet har også en konstant damp på opptil 45 g/min, noe som er med på å sikre en effektiv yteevne.

Med SteamGlide Plus-strykesåle, dryppstopp og autoslukk 

Philips GC3925 er utstyrt med en SteamGlide Plus-strykesåle som kommer med et lag av titan samt et 6-lags belegg. Dette sørger for en optimal glideevne uansett hva slags materiale man skal stryke. Sålen er ripefast og enkel å rengjøre.

Videre kommer strykejernet med et dryppstopp-system og funksjonen autoslukk. Dryppstopp-systemet sørger for at det er enkelt å stryke mer delikate stoffer ved lavere temperaturer slik at man ikke trenger å bekymre seg for flekker etter vanndråper. Autoslukk sørger for at modellen slår seg av automatisk dersom man glemmer å slå det av.

Strykejernet slår seg av automatisk etter 30 minutter dersom man lar det stå på strykesålen, men om man setter det på støtten så vil det slå seg av etter kun 8 minutter.

Vannkapasitet og innebygd Calc-Clean-skyter 

Ved kjøp av Philips GC3925 får man et strykejern som kommer med en vannbeholder med en kapasitet på 3oo ml. Dette er mye for et gjennomsnittlig strykejern – derfor har man mulighet til å stryke en god del tøy før man må fylle på mer vann.

I tillegg til dette kommer Philips GC3925 med en innebygd Calc-Clean-skyter. Dette er en rensefunksjon som hjelper til med å fjerne kalkflak og kalkavleiringer, og som sørger for at strykejernet både renses og blir vedlikeholdt.

Fordeler ved Philips GC3925:
Dampstrykejern med dampskudd på opptil 180 g.
Effekt på 2400 Watt
Dampmengde på 45 g/min
Med autoslukk-funksjon
Med innebygd Calc-Clean-skyter
Med OptimalTEMP-teknologi
Med SteamGlide Plus-strykesåle


Tefal FV5335 Aquaspeed

Tefal FV5335 Aquaspeed

 

.

Gode grunnspesifikasjoner og ripesikker strykesåle

Generelt imponerer Tefal FV5335 Aquaspeed med gode spesifikasjoner over hele linja, blant annet med en utmerket ledningslengde på 2 meter og praktisk opprulling til ledningen. Strykejernet blir også varmt raskt og får toppkarakter når det gjelder å være klar til damping på en-to-tre. Den automatiske avkalkningsfunksjonen er ikke fullt så avansert som på de mest avanserte modellene, men testpanelet vurderer likevel at dette strykejernet “klarte seg perfekt” i kalktesten.

På tross av den svært moderate prisen på denne modellen får du likevel et svært kompakt strykejern som med en vekt på bare 1,4 kilo er behagelig å jobbe med. Selve strykesålen er svært glatt, og det fortsetter den å være.

Fordeler ved Tefal FV5335 Aquaspeed:

Billig pris
Sikkerhetsfunksjoner med auto-slukk
Justerbart damptrykk og flere dampfunksjoner
2 meter ledning med praktisk opprulling
Rask oppvarmning og klargjøring av damp
God avkalkingsevne
Lav vekt på 1,4 kilo
Robust konstruksjon og ripe-sikker strykesåle


Morphy Richards Redefine VapoCare

✅ 3 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 74 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.co.uk

Morphy Richards Redefine VapoCare

.
Morphy Richards Redefine VapoCare har blitt testet både hos den anerkjente testsiden Trustedreviews.com og britiske Goodhousekeeping.co.uk som har fokus på alt til hus og hage.

Morphy Richards Redefine VapoCare klarer seg veldig godt i begge testene og etterlater ekspertene veldig imponerte over alle de gode egenskapene. Derfor får modellen flotte anmeldelser som ligger i den gode enden av skalaen.

Interessant designMorphy Richards Redefine VapoCare strygejern

Morphy Richards Redefine VapoCare ser ikke helt ut som andre strykejern. Hvis man vil ha en modell som virkelig skiller seg ut, og som ser litt futuristisk og toppmoderne ut, så vil Morphy Richards Redefine VapoCare være et godt valg.

Ekspertene fremhever også designet som et pluss da modellen har et unikt utseende. Morphy Richards Redefine VapoCare skiller seg også ut på andre områder – dette gjelder måten modellen bruker vann/damp til å få bukt med krøllete tøy på.

Morphy Richards Redefine VapoCare bruker ikke damp på samme måte som andre strykejern – i stedet sprayer modellen litt vann på tøyet. Deretter skal man bare bevege strykejernet bortover vannet. Vannet blir til damp når varmen fra strykesålen stryker over det.

God oversikt

Morphy Richards Redefine VapoCare har en strykesåle i solid glass, som også gjør denne delen av utseendet annerledes. Ekspertene forklarer at sålen er utrolig velfungerende og solid, og at den er veldig effektiv når det gjelder å rette ut krøllete tøy.

Utformingen gir også bedre oversikt når man stryker, for nå kan man enkelt se de krøllene man trenger å stryke vekk.

I tillegg til at Morphy Richards Redefine VapoCare er god til å rette ut krøller og ujevnheter, så er modellen ifølge ekspertene veldig komfortabel å holde. Selve håndtaket er kledd med en liten pute som gjør det mulig å bruke modellen over lang tid. Modellen er også veldig lett og dermed enklere å bevege rundt.

600 milliliter tank

Morphy Richards Redefine VapoCare kan brukes i lang tid før det er på tide å fylle på vann igjen. Ifølge produsenten er det her snakk om 2 timers kontinuerlig bruk. Morphy Richards Redefine VapoCare er nemlig utstyrt med en stor vanntank på 600 milliliter.

Hvis man ikke trenger å stryke så lenge og skulle glemme å slå av strykejernet etter bruk, så har Morphy Richards Redefine VapoCare en autoslukk-funksjon som slår av jernet etter 10 minutter uten bruk.

Fordeler ved Morphy Richards Redefine VapoCare:
Unikt design
Bruker vannspray i stedet for damp
Effektiv strykesåle i glass
Glass-strykesålen gir bedre oversikt
Lett modell og håndtak kledd med pute
Vanntank på 600 milliliter
Autoslukk-funksjon

Her kan du se en presentasjonsvideo av strykejernet fra Morphy Richards:


Tefal Ultimate Anti-calc FV9740

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Tefal Ultimate Anti-calc FV9740

 

.
Det er opprinnelig forgjengeren til Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740, nemlig Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650, som ble testet av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Modellen imponerer de svenske ekspertene som belønner den med en flott topplassering i testen. Denne beskrivelsen handler i stedet om Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740, da Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650 er utgått og erstattet med Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740.

De to modellene minner veldig om hverandre. De har samme høye kvalitet og utfører stort sett de samme oppgavene.

Effektivt strykejernTefal Ultimate Anti-calc FV9740 dampstrygejern

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 er et klassisk strykejern som er designet til å kunne håndtere alle slags krøller på alt slags tøy. Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 har en vanntank på 350 milliliter samt en effekt på 2800 watt, så her det snakk om et kraftig strykejern. Kombinert med en konstant dampmengde på 55 gram/minuttet, sørger dette for at strykejernet raskt kan strykes over tøyet og fjerne krøller og ujevnheter underveis.

Hvis det skal gå veldig raskt og man skal stryke tykke tekstiler eller tøy som er veldig krøllete, så er det mulig å bruke ekstra damp som tar seg av de vanskeligere oppgavene. Her er det snakk om et kraftig «skudd» med damp på 230 gram/minuttet.

Allsidig strykejern

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 er lagd til å kunne oppfylle alle forbrukerens behov og ønsker når det kommer til stryking av tøy. Med Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 kan man stryke på tradisjonelt vis på et strykebrett. Da håndterer strykesålen med den spesielle Tefal Durilium-teknologien alt slags tøy uten problemer, men man kan også bruke modellen loddrett.

Dette kommer konkret til uttrykk ved at man kan stryke tøy som henger direkte på kleshengeren. Det vil ofte dreie seg om skjorter eller kjoler, men man kan også bruke denne funksjonen til gardiner.

Slår seg av selv

Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 blir i likhet med andre strykejern veldig varmt. For at det ikke skal bli noen sikkerhetsmessige problemer har Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740 en autoslukk- funksjon. Denne funksjonen trer i kraft etter kort tid uten bruk.

Den 350 milliliter store vanntanken er selvsagt ofte i kontakt med vann. For at den ikke skal få kalkavleiringer og kalkes tett har modellen en antikalk-oppsamler som fjerner kalken med én gang den dannes. Det at modellen ikke kalkes tett sikrer også at strykeresultatet blir bra gang etter gang.

Fordeler ved Tefal Ultimate Anti-Calc FV9740:
Kraftig strykejern med effekt på 2800 watt
Konstant dampmengde på 55 gram/minuttet
Mulighet for ekstra «skudd» med kraftig damp
Kan brukes vannrett og loddrett
Tefal Durilium strykesåle
Autoslukk-funksjon
Antikalk-strykejern som bekjemper kalk underveis

Her kan du se en videopresentasjon av strykejernet fra Tefal. Videoen er produsert av Tefal selv:


Philips GC4910/10

Philips GC491010

 

.
I denne beskrivelsen fokuserer vi imidlertid på den nye modellen Philips GC4910/10, da denne modellen erstatter Philips GC4913/30 som er utgått. Det er også Philips GC4910/10 som forhandles i Norge.

De to modellene minner veldig om hverandre. De har samme høye kvalitet og utfører stort sett de samme oppgavene.

Enkelt men braPhilips GC49101010 dampstrygejern

Philips GC4910/10 er et klassisk strykejern som kan brukes til å stryke tøy på et vannrett strykebrett. Modellen kan altså ikke stryke loddrett slik andre modeller kan.

Til tross for litt mindre allsidighet er Philips GC4910/10 likevel et kraftig og effektivt strykejern. Modellen er svært velfungerende når det kommer til å få rettet tøyet helt ut.

Philips GC4910/10 har en effekt på 2400 watt og gir en konstant mengde damp på 45 gram/minuttet. Hvis man håndterer tykkere materialer og tøy som er veldig krøllete, eller hvis man har det travelt, så kan Philips GC4910/10 levere et ekstra «skudd» med damp på 180 gram/minuttet – som gir mye mer styrke.

SteamGlide Plus strykesåle

Philips GC4910/10 er lagd til å gli lett bortover alle tekstiler og rette ut krøller eller skrukker med dampen. Dette er mulig takket være den unike SteamGlide Plus strykesålen som får sålen til å gli lettere bortover stoffet.

For å opprettholde den riktige temperaturen har modellen også teknologien OptimalTEMP. Her sikres en jevn og høy temperatur for den beste og jevneste strykingen. Denne funksjonen gjør også at man ikke trenger å justere temperaturen selv når man for eksempel bytter mellom sarte og grove tekstiler.

Sikker – også mot kalk

Philips GC4910/10 er designet med et høyt sikkerhetsnivå. Derfor er modellen utstyrt med en autoslukk-funksjon som selv slår av strykejernet hvis det står passivt en stund.

Man trenger heller ikke bekymre seg for kalkavleiringer og kalk som gjøre prestasjonen dårligere, for Philips GC4910/10 har et avkalkningsprogram som selv fjerner kalken.

Vanntanken til Philips GC4910/10 kan romme 350 milliliter, og man kan bruke vann rett fra springen på grunn av avkalkningsprogrammet.

Fordeler ved Philips GC4910/10:
Klassisk strykejern til vannrett stryking
Dampmengde på 45 gram/minuttet
  Mulighet for ekstra «skudd» med damp på 180 gram/minuttet
SteamGlide Plus strykesåle
OptimalTEMP-teknologi
Autoslukk-funksjon
Avkalkningsprogram


Philips GC4527

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips GC4527

 

.
Philips GC4527 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I testen er strykejernet blitt anmeldt sammen med modeller fra andre merker og prisklasser.

Ekspertene fra Råd & Rön merker seg spesielt at Philips GC4527 er et effektivt og brukervennlig strykejern som de liker svært godt. Derfor ender Råd & Rön med å kåre modellen til testvinner i denne testen.

Kraftig dampstrykejern med effektivt damptrykk og justering 

Ved kjøp av Philips GC4527 får man et kraftig dampstrykejern som raskt varmes opp og er effektivt i bruk. Strykejernet har en effekt på 2400 Watt og kommer med en romslig vanntank på 300 ml. Modellen har en lang ledning på hele 2 meter som gjør det enklere for brukeren å stryke da modellen kan nå forholdsvis langt.

I tillegg til dette kommer Philips GC4527 med et effektivt damptrykk og dampjustering. Strykejernet har en konstant damp på opptil 45 g/min, noe som sørger for en mer optimal fjerning av bretter og skrukker. Dette gjør at dampen trenger dypere ned i skrukkene og at tøyet bevarer den myke følelsen lengre.

Med Philips GC4527 sin automatiske dampjustering sørger strykejernet også for at man får riktig mengde damp uansett hva slags tøy man skal stryke. Det vil si at strykejernet automatisk velger riktig mengde damp ut ifra temperaturen man har valgt.

Modell med T-ionicGlide strykesåle og innebygd kalkbeholder 

Philips GC4527 kommer med en T-ionicGlide strykesåle som sørger for at strykejernet glir lett og gir maksimal ripefasthet. Det betyr at strykejernets vekt er optimert slik at det er enklere å bruke det på alt slags tøy.

Videre kommer Philips GC4527 med en innebygd kalkbeholder som sørger for å samle opp kalk mens man stryker. Dette er en slags selvrensende prosess som gjør at kalken skylles ut av strykejernet slik at det holdes effektivt så lenge som mulig.

Philips GC4527 kommer også med en hurtig-avkalkningsfunksjon som regelmessig fjerner kalkfragmenter fra strykesålen slik at den holdes ren.

Strykejern med dampskudd på opptil 220 g. og autoslukk

Philips GC4527 kommer med et dampskudd på opptil 220 g. Dette hjelper ikke minst med strykejernets effektivitet og yteevne, men også med å fjerne skrukker som ikke er så enkle å få bort.

Sist, men ikke minst, kommer Philips GC4527 med en autoslukk-funksjon. Det vil si at man ikke trenger å bekymre seg for om man husket å slå av strykejernet eller ikke etter bruk. Modellen vil nemlig automatisk slå seg av dersom man etterlater det påslått etter at man har brukt det. Det slår seg av automatisk etter 30 minutter. Dersom strykejernet står på støtten, vil det slå seg av etter kun 8 minutter. 

Fordeler ved Philips GC4527:
Dampstrykejern med dampskudd på opptil 220 g.
Effekt på 2400 Watt
Dampmengde på 45 g/min
Med autoslukk-funksjon
Med innebygd kalkbeholder
Product specification  Med automatisk dampjustering
Product specification  Hurtig-avkalkningsfunksjon


Bosch TDA70EASY

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch TDA70EASY

 

.
Bosch TDA70EASY er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene liker dette strykejernet så godt at de har valgt å gi det en topplassering i sin omfattende test av ulike modeller.

Ekspertene fra Råd & Rön liker spesielt godt at Bosch TDA70EASY er et enkelt og brukervennlig strykejern hvor man ikke trenger å stille inn temperaturen. De mener også at det er en fordel at strykejernet slår seg av automatisk dersom man glemmer det.

Effektiv modell med CeraniumGlissée og SensorSecure

Med Bosch TDA70EASY får man et effektivt dampstrykejern med et dampskudd på 200 gram samt konstant damp på opptil 45 g/min. Det vil si at strykejernet også kan brukes til vanskeligere oppgaver da dette er over gjennomsnittet sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Modellen kommer med en effekt på 2400 Watt, noe som hjelper veldig når man skal utføre vanskeligere strykeoppgaver.

I tillegg til dette er Bosch TDA70EASY utstyrt med en spesiell strykesåle med 3-fasedesign som gir en optimal gjennomstrømming av damp og god glid. Dette kalles CeraniumGlissée og inkluderer tørke-, fukt- og strykeprosesser.

Bosch TDA70EASY kommer også med funksjonen SensorSecure. Denne funksjonen sørger for at strykejernet slår seg av automatisk når det ikke brukes.

Flere praktiske funksjoner 

Bosch TDA70EASY er utstyrt med flere praktiske funksjoner som sørger for at man kan stryke på en effektiv og enkel måte.

Strykejernet kommer for eksempel med funksjonen TempOK – som gjør at det er enkelt å velge den ønskede temperaturen. Ikke alle materialer trenger samme varme, derfor sørger TempOK for at indikatoren forteller når den ønskede temperaturen oppnås. Indikatoren vil blinke – og lyse med et fast lys når det er klart til å begynne å stryke.

I tillegg til dette er Bosch TDA70EASY utstyrt med funksjonen i-Temp, som gir en ideell kombinasjon av temperatur og damp til alle slags materialer. Det vil si at man slipper å endre temperaturen eller innstillingene i og med at denne funksjonen kan brukes til alle slags stoffer og materialer.

Med dryppstopp og anti-kalk-system 

Bosch TDA70EASY er utstyrt med en dryppstopp-funksjon som er innebygd i selve strykejernet. Denne funksjonen forhindrer at det kommer vanndråper og flekker på tøyet – derfor slipper man å bekymre seg for flekker fra vannet.

Modellen er også utstyrt med et anti-kalk-system som forhindrer opphoping av kalk i strykejernet. Dette gjør det ikke bare enklere å vedlikeholde modellen, men sørger også for at produktet leverer en bedre yteevne i lang tid.

Sist, men ikke minst har Bosch TDA70EASY en ledning på 2,5 meter. Det gir brukeren en forholdsvis stor fleksibilitet i og med at man ikke trenger å stå ved siden av en stikkontakt. Vannbeholderen har en kapasitet på 400 ml.

Fordeler ved Bosch TDA70EASY:
Dampstrykejern med dampskudd på opptil 200 g.
Effekt på 2400 Watt
Med anti-kalk-system
Med SensorSecure
Utstyrt med i-Temp og TempOK
Spesiell strykesåle med 3-fasedesign
Med dryppstopp-funksjon


Braun TS525A

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Braun TS525A

 

.
Med Braun TS525A får man et effektivt strykejern som er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene er imponerte over modellen og mener den er både sikker og brukervennlig.

Ekspertene fra Råd & Rön liker spesielt godt at strykejernet kommer med et anti-kalk-system og en strykesåle som er ripefast.

Effektivt strykejern med automatisk avkalkningsprogram 

Med Braun TS525A får man et strykejern med en effekt på 2000 Watt. Dette sørger for en rask oppvarming ved bruk. I tillegg til dette kommer dampstrykejernet med et dampskudd på 120 gram – da har man også mulighet til å stryke selv de vanskeligste skrukkene på null komma niks.

Videre kommer modellen også med en konstant damp på 30 g/min. Dette er litt mindre sammenlignet med de andre modellene som ble testet av Råd & Rön, men det er fremdeles effektivt nok til å klare vanskeligere oppgaver.

I tillegg til dette kommer Braun TS525A med et automatisk avkalkningsprogram, derfor trenger man ikke bekymre seg for kalkavleiringer fra selve dampen. Strykesålen er ripefast, noe som ikke bare gir en forbedret yteevne, men som også gir best mulig glid.

Sikkert og brukervennlig dampstrykejern 

Braun TS525A kan beskrives som et sikkert og brukervennlig strykejern på grunn av modellens ulike funksjoner. Modellen er blant annet utstyrt med en autoslukk-funksjon som sørger for at strykejernet slår seg av etter 8 minutter i stående posisjon – samt etter 30 sekunder i liggende posisjon.

Braun TS525A kommer også med et ergonomisk formet håndtak som er 20% lettere sammenlignet med andre modeller. Dette sørger for en større brukervennlighet da det er enklere å bevege strykejernet bortover tøyet.

Med dryppstopp-funksjon og vannbeholder på 300 ml. 

Braun TS525A har en vanntank med en kapasitet på 300 ml og en ledning på 2 meter, derfor slipper man å måtte stå helt inntil en stikkontakt når man stryker.

Videre er Braun TS525A utstyrt med en dryppstopp-funksjon som sørger for at man slipper å måtte bekymre seg for flekker på tøyet fra vanndråpene. Strykejernet kommer nemlig med en innebygd funksjon som sørger for at vanndråpene ikke faller ned på tøyet og lager merker mens man holder på å stryke.

Fordeler ved Braun TS525A: 
Effekt på 2000 Watt
Effektivt og kraftig dampskudd
Med autoslukk-funksjon
Lang ledning på 2 meter
Med et ergonomisk håndtak
Automatisk avkalkningsprogram
Med dryppstopp-funksjon


Philips GC9622

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Philips GC9622

 

.
De svenske ekspertene fra forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt strykejernet Philips GC9622 i sin omfattende test av modeller fra ulike merker og prisklasser.

Ekspertene fra Råd & Rön er spesielt imponerte over at modellen kommer med flere praktiske funksjoner som for eksempel OptimalTEMP-teknologi – samt et avkalkningsprogram. Derfor har Råd & Rön valgt å gi Philips GC9622 en topplassering i og med at strykejernet ble kåret til en av toppscorerne i testen.

Strykejern med OptimalTEMP-teknologi og autoslukk 

Philips GC9622 er utstyrt med en effekt på 2400 Watt, derfor varmes strykejernet raskt opp når man skal bruke det. Modellen kommer også med en konstant dampmengde på 125 g/min. Hvis man har bruk for ekstra damp så kan strykejernet levere et dampskudd på opptil 450 g/min. Med Philips GC9622 får man derfor et strykejern som tar seg av selv de vanskeligste oppgavene.

I tillegg til dette kommer Philips GC9622 med teknologien OptimalTEMP som gjør at man kan stryke alle slags klær uten å måtte stille inn temperaturen. Denne teknologien sørger for at strykesålens temperatur kontrolleres nøyaktig – samt at det leveres en konstant og kraftig damp.

Philips GC9622 sørger også for å slå seg av automatisk dersom man har glemt å slå det av etter bruk. På den måten slipper man å bekymre seg hvis man oppdager at man har glemt å slå av strykejernet.

Energibesparende modell med avkalkningsprogram

Med Philips GC9622 får man et energibesparende strykejern. Strykejernet kommer nemlig med funksjonen ECO-tilstand som sørger for en nedsatt dampmengde. Dette betyr at man har mulighet til å spare energi uten at man går på kompromiss med strykeresultatet.

Hvis man ønsker å stryke enda raskere, kan man også velge å bruke Turbotilstanden der det lages mer damp.

Videre er Philips GC9622 utstyrt med et avkalkningsprogram som kalles Easy De-Calc Plus. Dette programmet sørger for at man slipper kalkavleiringer i strykejernet, noe som hjelper til med å forlenge produktets levetid. Lys og lyd vil gi brukeren en påminnelse når det er på tide å rengjøre strykejernet.

Brukervennlig strykejern med vann fra springen 

Philips GC9622 er kjent for å være et brukervennlig og behagelig dampstrykejern da det veier ganske lite. Derfor er det også enklere å håndtere da det glir lettere over tøyet som skal strykes.

Med Philips GC9622 er det også mulig å fylle strykejernets vannbeholder med vann rett fra springen. Det vil si at man enkelt kan fylle på vann i strykejernet når man går tom – både under og etter stryking. Vannbeholderen er avtakbar og har en kapasitet på til sammen 1,8 liter.

Fordeler ved Philips GC9622: 
 Effekt på 2400 Watt
Avtakbar vannbeholder med kapasitet på opptil 1,8 liter
Dampskudd på opptil 450 g/min.
Med OptimalTEMP-teknologi
Med ECO-tilstand og Turbotilstand
Med avkalkningsprogram
Med autoslukk-funksjon

Her kan du se en videopresentasjon av Philips GC9622 som er laget av Philips:


Tefal Total Pro Express GV9060E0

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

 

Tefal Total Pro Express GV9060E0

.
Tefal Total Pro Express GV9060E0 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertene fra Råd & Rön liker dette strykejernet svært godt og har gitt det en topplassering ved å kåre modellen til en av toppscorerne i den store testen deres.

Råd & Rön liker spesielt godt at strykejernet kommer med flere praktiske funksjoner – som for eksempel en Smart-teknologi og en høy yteevne.

Høytrykks-dampgenerator med beskyttelsessystem og Smart-teknologi 

Ved kjøp av Tefal Total Pro Express GV9060E0 får man en høytrykks-dampgenerator som sørger for å passe godt på tøyet. Modellen er nemlig utstyrt med et beskyttelsessystem som sørger for å omdanne skitne dråper til damp – noe som forebygger flekker på tøyet. Modellens kalk-samler gjør det også enkelt å fjerne kalk.

Videre kommer modellen med en Smart-teknologi, noe som vil si at den har til sammen 3 kombinasjoner av damp og temperatur. Disse innstillingene sørger for at kombinasjonen av damp og temperatur alltid tilpasses optimalt til alle slags materialer kun ved å trykke på én enkelt knapp.

Strykejernet har en effekt på 2200 Watt, en konstant dampmengde på 120 g/min samt et dampskudd på opptil 470 g/min. Med dette dampskuddet har man mulighet til å fjerne uønskede skrukker og rynker i tøyet enklere.

Tidsbesparende modell med antikalk-løsning 

Tefal Total Pro Express GV9060E0 kan beskrives som en tidsbesparende modell da den kommer med en slags høytrykksdamp. Denne høytrykksdampen sørger for å trenge inn i stoffet, noe som gjør strykingen enklere – selv ved vanskeligere arbeidsoppgaver.

I tillegg til dette kommer Tefal Total Pro Express GV9060E0 med en effektiv og praktisk anti-kalk-løsning. Modellen er nemlig utstyrt med en kalk-samler som gir brukeren mulighet til å fjerne kalk fra beholderen på en best mulig måte. Dette sikrer ikke bare at strykejernet får en lengre levetid, men også at damp-yteevnen holdes effektiv.

Med romslig vannbeholder og autoslukk-funksjon 

Tefal Total Pro Express GV9060E0 er utstyrt med en romslig vannbeholder som har en kapasitet på 1,6 liter. Det vil si at man slipper å måtte fylle på vann i beholderen hele tiden da den kan holde i forholdsvis lang tid.

Strykejernet kommer også med en autoslukk-funksjon. Denne funksjonen gjør at man slipper å bekymre seg dersom man har glemt å slå av strykejernet etter bruk. Autoslukk-funksjonen sørger nemlig for at strykejernet slår seg av automatisk etter en bestemt tid dersom man har glemt å slå det av manuelt.

Fordeler ved Tefal Total Pro Express GV9060E0: 
 Effekt på 2200 Watt
Vannbeholder med en kapasitet på opptil 1,6 liter
Dampskudd på opptil 470 g/min.
Med Smart-teknologi
Med autoslukk-funksjon
Med anti-kalk-løsning
Tidsbesparende modell

Her kan du se en videopresentasjon av Tefal Total Pro Express GV9060E0 som er laget av Tefal:


Strykejern Test – Disse kildene har vi brukt

I artikkelen over henviser vi til forskjellige testresultater, og her ser du en kort oversikt over kildene vi har tatt utgangspunkt i.

 

Råd & Rön
Sveriges største forbrukermagasin Råd & Rön har testet en lang rekke strykejern. Her har de valgt å supplere testen med nye modeller hele tiden, slik at nye strykejern blir satt på listen etter hvor mange poeng de samler i hver sin individuelle test. I skrivende stund er det altså 39 strykejern som konkurrerer om de beste vurderingene – og vi har bare fokusert på modellene i toppsjiktet.

Du kan se den samlede testen her. For å se testen må du ha abonnement. Om du har det, får du tilgang til et interaktivt skjema der du kan sortere og rangere strykejernene etter merke, pris og andre kriterier du ønsker å sammenligne. Klikk deg inn på hvert enkelt produkt for å se poengene og en forklaring av hvert testet område.

Goodhousekeeping.co.uk
Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretar nye tester en gang iblant og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet et strykejern fra Morphy Richards. Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com er en internasjonal nettside med hovedsete i England. De foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de siste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin oppgave å gi de besøkende den seneste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet et strykejern fra Morphy Richards. Hvis du vil lese mer kan du klikke på denne linken.

Anmeldelser på nettet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Et par av de interessante produktene vi har valgt å se nærmere på er så nye eller spesielle at de ikke er tatt med i de vanlige forbrukertestene, men dette betyr ikke at det ikke finnes omtaler og tester. Derfor har vi også tittet litt på forbrukernes egne opplevelser av disse produktene i praksis, noe som faktisk er avgjørende når du skal velge strykejern.


 

FAQ

Hva er et strykejern?
Et strykejern er et elektrisk apparat som brukes til å glatte klær og fjerne krøller ved hjelp av varme og trykk.
Hvordan fungerer et strykejern?
Et strykejern består av en glatt metallplate som varmes opp. Når strykejernet dras over klærne, overføres varmen og trykket til stoffet og glatter det ut.
Hvordan velger jeg riktig strykejern?
Det avhenger av dine behov. Vurder faktorer som størrelse, varmeinnstillinger, dampfunksjon, automatisk slå-av-funksjon og strykejernets materiale og vekt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere