Her er de beste platetoppene med innebygd ventilator

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: april 9, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Her er de beste platetoppene med innebygd ventilator

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Er du glad i å lage mat og setter pris på et estetisk flott kjøkken?

Da vil en platetopp med en innebygd ventilator være midt i blinken for deg. Disse platetoppene er elegante, effektive, raske – og kommer med en innebygd vifte som trekker vekk matos og damp med en gang det oppstår.

I denne artikkelen går vi gjennom de beste platetoppene med innebygd ventilator, ifølge ekspertene og forbrukerne, slik at du raskt og enkelt får god oversikt. Vi gir deg all den informasjonen du trenger, slik at du kan velge den modellen som er best til akkurat ditt kjøkken.

Platetopper med innebygd ventilator representerer den nyeste teknologien innen matlaging, og modellene er blitt veldig populære da de både ser flotte ut og gjør matlagingsopplevelsen enda bedre.

I denne artikkelen får du først en gjennomgang av de beste modellene, og deretter kan du lese en kjøpsguide der du finner alt du trenger å vite før du kjøper en ny platetopp med innebygd ventilator. Her vil du kunne lese en sammenfattet oversikt over både fordeler og ulemper ved å gå til innkjøp av en slik modell – samt hvordan modellene er blitt testet. Helt til slutt vil du finne svar på ofte stilte spørsmål, en kildeliste over kildene vi har brukt i denne artikkelen og alternative lenker til videre lesning dersom du skulle ønske det.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg oversikt over de beste produktene markedet har å by på.

Seneste endring:

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 3 beste platetoppene med innebygd ventilator i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Elica NikolaTesla Switch - induksjonstopp med ventilator

Beste platetopp i minimalistisk design

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Elica NikolaTesla Switch:

 • Justerer automatisk uttrekkshastigheten
 • Bridge-funksjon - for større gryter og panner
 • Unik design med særpreget og minimalistisk estetikk

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening er Elica Nikola Tesla Switch Recirculation (83 cm) en gjennomtenkt blanding av design og nytteverdi. Vi setter spesielt pris på den livlige fargen, som passer til lyse kjøkken, og det diskré designet som skiller seg ut blant andre platetopper. Platetoppens sømløse integrering av avtrekksventilasjon og estetikk er en stor fordel, og avtrekkshastigheten på nesten 700 m3/t er en solid egenskap. Unike tilleggsfunksjoner som Elicas brofunksjon og brukervennlige funksjoner som foreldrekontroll gir platetoppen merverdi, til tross for den høye prisen. Selv om det kan ta litt tid å venne seg til den ukonvensjonelle vifteplasseringen, mener vi at den samlede pakken tilbyr en god blanding av design, effektivitet og funksjonalitet som kan gjøre investeringen verdt det.

Fordeler

 • Kokesone med innebygd ventilator
 • Designet av verdens største produsent av vifter - Elica
 • Barnesikring slik at kokesonen ikke slår seg på ved et uhell
 • Brofunksjon til å aktivere 2 kokesoner samtidig
 • Lavt støynivå
 • Energiklasse A+
 • Varmeindikator

Ulemper

 • Kan virke liten på grunn av viftens posisjon

Elica er i dag verdens største produsent av vifter, og finnes i mange ulike design og farger. Med en vifte fra Elica vil kjøkkenet ditt utstråle eleganse, innovasjon, dynamikk og eksklusivitet. Elica er kjent for nettopp å produsere platetopper med innebygd ventilator.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Elica NikolaTesla Switch

Platetoppen Elica NikolaTesla Switch har en kokesone der ventilatoren er integrert. Det vil si at den passer inn i nesten alle typer kjøkken. Konseptet med en integrert ventilator er veldig populært, og har derfor overtatt markedet med stor fremgang siden lanseringen.

Den største fordelen ved å ha en integrert vifte er at det er svært plassbesparende. På denne måten unngår du at viften tar for mye plass og dermed er i veien på kjøkkenet. Denne platetoppen har en god kombinasjon av både kokesoner og vifte.

Vær imidlertid oppmerksom på at viften er laget til utsuging. Det betyr at du må ha både rør og monteringsutstyr for at montering skal være mulig. Utsuging betyr nemlig at matosen blir ført ut av huset ved hjelp av rør.

Når det kommer til andre innovative funksjoner, har denne platetoppen både en barnesikring, varmeindikator og gryte-registrering. Barnesikringen gjør det umulig å slå kokesonen på ved uhell. Varmeindikatoren viser hvilke kokesoner som ikke er avkjølt enda, og gryte-registreringen registrerer hvor gryten din står. Derfor er det kun det området der gryten er plassert som blir varmet opp.

Platetopper med induksjon fra merket EICO kan fås fra ca. 1.900 kroner. Denne induksjonstoppen med ventilator koster ca. 13.000 kroner. Dette er altså en luksuriøs induksjonstopp da den både har en innebygd ventilator samt flere innovative funksjoner som kan gjøre hverdagen enklere.

Med denne platetoppen får du det nyeste på markedet. Modellen er utstyrt med et moderne design, og den er både plassbesparende og enkel å rengjøre. Derfor er Elica NikolaTesla Switch vår anbefaling, dersom du vurderer å gå til innkjøp av en platetopp med innebygd ventilator.

THERMEX Hood in Hob

Bra platetopp for prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på THERMEX Hood in Hob:

 • Rask oppvarming med Flex- og Boost-funksjoner
 • Valg av luftmengde i 3 sugetrinn
 • Kompakt, benkintegrert design

Forbrukerlivs vurdering

THERMEX kombinerer et moderne, diskret design med funksjonelle elementer, noe som bidrar til et romsligere kjøkkenmiljø. Selv om varmespredningen kunne vært bedre, gir modellen verdifull fleksibilitet med sine doble ventilasjonsmuligheter. Vi mener at denne allsidigheten, sammen med energiklassifiseringen A+ og en betydelig luftgjennomstrømningskapasitet på 550 m3/t, til en viss grad veier opp for problemet med varmefordelingen. Dessuten har de fire kokesonene en samlet effekt på 7,2 kW, og boost- og flex-funksjonene gjør matlagingen enda mer allsidig. Det er imidlertid verdt å merke seg at materialet er utsatt for flekker. Til tross for denne lille ulempen har apparatet et relativt lavt støynivå på 40-60 dB(A) og har fått gode kundevurderinger, noe som gjør denne platetoppen til et godt alternativ for dem som setter pris på estetikk, tilpasningsdyktighet og effektivitet.

Fordeler

 • Energieffektiv modell med 3 hastigheter
 • Kokesoner kan kobles sammen
 • Boost funksjon
 • Flex funksjon
 • Rimelig modell
 • Kompakt modell

Ulemper

 • Ikke den beste varmefordelingen på markedet
 • Får lett flekker

Hvis du er på utkikk etter en platetopp med en integrert ventilator, og gjerne vil ha mye for pengene, kan THERMEX Hood in Hob være et godt valg. THERMEX Hood in Hob har et moderne og diskret design, som tar seg godt ut på ethvert kjøkken. Den integrerte ventilatoren gjør også at du vil oppleve å få mye mer plass på kjøkkenet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av THERMEX Hood in Hob

Kraftige sugetrinn med boost funksjon
Den danske produsenten THERMEX er en av de mest populære produsentene når det kommer til induksjonsplatetopper. Denne modellen har 3 kraftige sugetrinn – og du kan velge om luften skal blåses ut av huset, eller om den skal resirkuleres tilbake til luften på kjøkkenet.

Miljøvennlig med stor kapasitet
THERMEX Hood in Hob er en platetopp med integrert ventilator som har en svært stor kapasitet. Den klarer å flytte så mye som 550 m3 med luft per time – og fremdeles hører den til i energiklassen A+.

Boost- og flex-funksjon
Denne modellen er utstyrt med 4 kokesoner, og til sammen har disse sonene en effekt på 7,2 kW – og halvparten av sonene er utstyrt med en boost funksjon på 2,3 kW. Platetoppen er utstyrt med en såkalt flex-funksjon hvor får mulighet til å slå sammen flere kokesoner dersom du trenger et større område å lage mat på.

Kompakt modell
THERMEX Hood in Hob er en benkintegrert modell som er laget av rustfritt stål og sort glass. Modellen måler 520 mm (D) x 800 mm (B), og er derfor en kompakt modell. Motoren er intern, og vil ikke kunne synes fra utsiden. Filteret er et Alufilter av beste kvalitet, som sørger for at kjøkkenet holder seg fritt for stekos.

THERMEX Hood in Hob er også svært stillegående -lydnivået ligger på kun 40-60 dB(A). Kundene hos nettbutikken for hvitevarer Skousen.no er veldig fornøyde med modellen, da de gir den hele 5 av 5 stjerner etter å ha testet modellen i bruk.

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 - stilig platetopp med ventilator og integrert vekt

Beste platetopp i tre-i-ett-design

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Eico NikolaTesla Libra WH/F/83:

 • Avtrekksvifte, integrert kjøkkenvekt og koketopp i én enhet
 • Brukervennlig, moderne berøringspanel
 • Regenerérbare fett- og luktfiltre med høy ytelse

Forbrukerlivs vurdering

Elica Nikola Tesla Libra Recirculation skiller seg ut på listen vår med sin unike kombinasjon av funksjoner. Den forener effektivt koketopp, avtrekksvifte og innebygd kjøkkenvekt i ett effektivt design, noe som forenkler matlagingsprosessen. Vi er spesielt tiltrukket av det moderne berøringsbaserte kontrollsystemet og det enkle brukergrensesnittet, som gir en uanstrengt matlagingsopplevelse. I tillegg understreker den prisverdige energiklasse A-betegnelsen en forpliktelse til miljøvennlig bruk. Funksjoner som barnesikring og restvarmeindikator er også gode sikkerhetsfunksjoner.

Det er imidlertid verdt å merke seg at den kan være mer støyende enn noen av konkurrentene på markedet. Men med tanke på det innovative resirkuleringssystemet og bonusen med en integrert vekt, mener vi at Elica Nikola Tesla Libra Recirculation er et godt valg for et moderne kjøkken. Tilbakemeldinger fra anerkjente kilder underbygger vårt positive syn på denne platetoppen.

Fordeler

 • Integrert vekt
 • Bro-funksjon
 • Barnesikring
 • Restvarmeindikator
 • Justerer sugestyrken automatisk

Ulemper

 • Støyer litt mer sammenlignet med andre modeller

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er et godt valg dersom du er opptatt av design og ofte veier ingrediensene du bruker til matlaging.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Eico NikolaTesla Libra WH/F/83

Integrert matvekt
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er utstyrt med en integrert vekt, og er den første koketoppen som har denne ekstra funksjonen.

Da vil du alltid ha en vekt lett tilgjengelig, og du slipper å lete fram vekten fra kjøkkenskapet eller bekymre deg for om batteriet kanskje har gått tomt, for batteriet i denne vekten vil nemlig aldri gå tom for strøm. Du kan nullstille vekten mellom hver gang du veier ingrediensene, slik at du kan veie og dosere ingrediensene i samme gryte/panne.

Justeres automatisk
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er en smart modell -den er nemlig utstyrt med funksjonen Autocapture. Med funksjonen Autocapture vil den integrerte viften kunne motta informasjon fra kokesonene og automatisk justere sugestyrken selv.

Modellen har avrundede hjørner og kan enten legges ned eller integreres i benkeplaten. Sørg imidlertid for at målene passer inn i kjøkkeninnredningen din før du kjøper modellen. Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 måler 830 mm i bredden og 515 mm i dybden. Innebygde mål er 807 x 492 x 210 mm.

Bro-funksjon og barnesikring
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 har i tillegg en bro-funksjon som gjør at du kan lage en «bro» mellom to kokesoner ved å kombinere de – slik at du kan bruke store kokekar dersom behovet skulle oppstå.

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 kan selv oppfatte størrelse på kokekarene du plasserer på den, slik at den tilpasser sonen for varmekonsentrasjonen der kokekarene er plassert. I tillegg er modellen utstyrt med en barnesikring som gjør at barn ikke vil kunne slå på modellen ved et uhell og brenne seg.

Platetoppen har i tillegg en restvarmeindikator som hjelper til med å øke sikkerheten enda et hakk – denne funksjonen gjør at du vil kunne se hvilke kokesoner som fremdeles er varme, slik at du unngår å brenne deg eller plassere noe som kan smeltes oppå kokesonen. Ekspertene har få ulemper å påpeke, men nevner at modellen bråker litt mer under bruk sammenlignet med andre modeller. Du kan finne en introduksjonsvideo av modellen her.

Tester og anmeldelser av platetoppene med innebygd ventilator som er brukt i artikkelen

Vi ønsker å gi deg som forbruker god informasjon om alle produkter, slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Ekspert- og testkilder

Computersalg.no

Nettsiden Computersalg.no har mer enn 22 år med erfaring og er en nettbutikk som har eksistert siden 1999. Her vil du finne et stort utvalg av de mest populære produktene med over 1.400.000 produkter på nettsiden. I 2019 ble Computersalg.no kåret til den beste nettbutikken i kategorien Telefoni, en pris som Pricerunner står bak. Her har nettsiden inkludert modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan lese mer om Elica NikolaTesla Switch her.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner der du som forbruker kan finne prisen på en gitt vare hos ulike forhandlere. Det gjør deg i stand til å velge den billigste modellen. Pricerunner.dk foretar også egne tester av forskjellige forbrukerprodukter som de har inkludert i sortimentet sitt, blant annet modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan finne ut mer om modellen Elica NikolaTesla Switch her.

Power.no

Power.no er Nordens nye elektro-gigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk. Suksessen startet i Danmark i 2015, og deretter åpnet de butikker i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom Power til Norge. Her har nettbutikken fått mange gode brukeranmeldelser for modellen Siemens ED811FQ15E – modellen har fått hele 4,6 av 5 mulige stjerner i gjennomsnitt.

Du kan lese mer om Siemens ED811FQ15E her.

Kundeanmeldelser

Skousen.no

Skousen.dk var den første store leverandøren av hvitevarer i Danmark og har som de eneste i bransjen solgt hvitevarer i mer enn 60 år. I mars 2015 åpnet de første butikkene i Norge og dermed nettbutikken Skousen.no. Butikken styres av franchisetakere som har som oppgave å være til stede lokalt og å gi kundene veiledning i bransjen. Her har nettsiden inkludert modellen THERMEX Hood in Hob.

Du kan lese mer om THERMEX Hood in Hob her.

Whiteaway.no

På Whiteaway.no finner du et bredt utvalg av kvalitetshvitevarer, støvsugere og husholdningsapparater til konkurransedyktige priser. Whiteaway begynte sin historie i 2003, og da som hobbyprosjekt for brødrene Johannes og Esben Gadsbøll og vennen Jesper Bang fra Jylland i Danmark. Den gang het butikken Ahvidevarer.dk, men 13 år og ett navneskift senere er til sammen 240 personer kommet med på Whiteaway Group laget. Det som startet i det små ble raskt en stor suksess, og nå anses nettsiden som å være en av de største aktørene på det skandinaviske markedet innenfor hvitevarer. Nettsiden har listet flere av modellen som er inkludert i denne artikkelen.

Du kan finne ut mer om Siemens ED811FQ15E her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla BL/F Mix her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 her.

Du kan finne ut mer om Siemens ED711FQ15E iQ500 her.

Du kan finne ut mer om Silverline PE900 INT her.

FAQ

Hvilke platetopp med ventilator er best?
Elica NikolaTesla Switch, THERMEX Hood in Hob og Eico NikolaTesla Libra WH/F/83.
Hvordan velger man en platetopp innebygd ventilator?
Tenk først over hva slags behov du har i hjemmet ditt. Deretter burde du undersøke aspekter som installasjon, mål, tilleggsdeler og filtre. Finn ut hvilken installasjonsmetode som passer til kjøkkenet ditt, og sjekk målene du har til rådighet slik at du er sikker på hvilke modeller som passer. Finn ut om du trenger å kjøpe tilleggsdeler og om filtre er inkludert eller om de må kjøpes utenom. Tenk også over budsjettet ditt – hvor mye du er villig til å bruke på en slik modell.
Hva er fordelene med en platetopp med integrert ventilator?
De største fordelene ved å skaffe seg en platetopp med ventilator er friheten og kontrollen man får over designet på kjøkkenet. En slik modell vil være diskret og elegant – og i tillegg vil den ofte være mer effektiv enn en tradisjonell kjøkkenvifte da matos og lukt trekkes unna rett ved kilden idet det oppstår.

Kjøpsguide: Dette bør du vite om platetopper med innebygde ventilatorer

Lukten av nybakt brød rett fra ovnen kan være deilig – men fisken du spiste til middag i går vil være mindre deilig å ha hengende i luften lenge etter at du har spist måltidet ditt. Så hvordan fungerer egentlig en platetopp med ventilator?

En platetopp med ventilator vil suge til seg lukt og fettpartikler rett fra stekepkannen og grytene dine, og vil på denne måten hindre at lukten stiger og sprer seg i kjøkkenet eller resten av hjemmet ditt. Fettpartiklene som frigis mens man lager mat vil effektivt fanges i fettfiltrene av rustfritt stål.

Midt på platetoppen vil du kunne se en kraftig vifte. Du vil trenger litt plass under platetoppen til motoren, men de fleste merker har tilpasset designet sitt til dette. En platetopp med en integrert vifte vil være utrolig effektiv, da alt av lukt og matos vil bli fjernet ved kilden.

Fordeler og ulemper med en platetopp med ventilator

Det finnes både fordeler og ulemper med å skaffe seg en platetopp med en integrert ventilator. Den største fordelen ved å skaffe seg en slik modell er muligens friheten til å velge kjøkkendesign. Da modellen vil være veldig diskret og ta lite plass på kjøkkenet, vil du ha frie tøyler til å designe resten av kjøkkenet uten å måtte bekymre deg for at en hengende vifte skal passe inn i innredningen.

En platetopp med integrert vifte vil også kunne brukes på en kjøkken-øy, da du ikke vil ha behov for å henge opp en vifte.  Den tar veldig lite plass og vil se moderne og elegant ut. En platetopp med integrert ventilator vil også være mye enklere å rengjøre sammenlignet med tradisjonelle kjøkkenvifter. Et godt merke er kjøkkenvifter fra Siemens. Du vil legge merke til sugeeffekten når du lager mat – ellers vil du ikke legge merke til at viften er der. En annen type kjøkkenvifte er en kjøkkenvifte med kullfilter, som gir deg muligheten til å trekke luften ut med resirkulering

På den annen side vil en platetopp med en ventilator imidlertid trenge litt plass under selve platetoppen, for at motoren skal kunne festes på undersiden. Dette kan for noen anses som en ulempe da det kan redusere oppbevaringsplassen under selve platetoppen.

Å installere en platetopp med ventilator kan i enkelte kjøkken være vanskelig dersom kjøkkenet allerede er installert og det ikke er tatt hensyn til at du vil trenge plass under platetoppen. Et godt merke er Siemens induksjonstopper.

Slik er modellene blitt testet

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet. Ventilatorene testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på deres brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme