Her er de beste platetoppene med innebygd ventilator for matlaging

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du glad i å lage mat og setter pris på et estetisk flott kjøkken?

Da vil en platetopp med en innebygd ventilator være midt i blinken for deg. Disse platetoppene er elegante, effektive, raske – og kommer med en innebygd vifte som trekker vekk matos og damp med en gang det oppstår.

I denne artikkelen går vi gjennom de beste platetoppene med innebygde ventilatorer, ifølge ekspertene og forbrukerne, slik at du raskt og enkelt får god oversikt. Vi gir deg all den informasjonen du trenger, før du velger den modellen du mener er best til akkurat ditt kjøkken.

Platetopper med innebygd ventilator representerer den nyeste teknologien innen matlaging, og modellene er blitt veldig populære da de både ser flotte ut og gjør matlagingsopplevelsen enda bedre.

Før du kjøper en platetopp med innebygd ventilator bør du tenke over følgende:

🔸 Installasjon: Det er viktig at du vet hva slags installasjonsmetode som passer til ditt kjøkken. Vil du helst ha en integrert vifte med avtrekk, eller en som resirkulerer luften ut i rommet igjen? Tenk over hva du har mulighet til – samt hva du har mest lyst på.
🔸 Mål: De aller fleste typer kjøkkenvifter vil passe inn på et standard kjøkken. Det er imidlertid viktig at du likevel sjekker målene, slik at du er hundre prosent sikker på at den modellen du har valgt vil passe inn i kjøkkeninnredningen din. Sjekk hva som står beskrevet i bruksanvisninger og tegninger fra produsenten – disse finnes som regel på nett.
🔸 Tilleggsdeler: Trenger du å gå til innkjøp av tilleggsdeler til viften – som for eksempel, rør, filtre eller teip?
🔸 Filter: Dersom du bestemmer deg for en modell med karbonfilter er det viktig å sjekke om disse filtrene er inkludert i pakken når du kjøper modellen, og hvor ofte de blir nødt til å byttes ut. Det kan også lønne seg å kjøpe et ekstra sett med filter slik at du har det klart når du plutselig trenger det.
🔸 Budsjett: Platetopper med integrerte ventilatorer kan variere i pris. Derfor er det viktig at du tenker over hvor mye du er villig til å bruke. Dette vil også mest sannsynlig redusere antall modeller å velge mellom, og dermed gjøre det enklere for deg å velge riktig modell.

I denne artikkelen får du først en gjennomgang av de beste modellene, og deretter kan du lese en kjøpsguide der du finner alt du trenger å vite før du kjøper deg en ny koketopp med innebygd ventilator. Her vil du kunne lese en sammenfattet oversikt over både fordeler og ulemper ved å gå til innkjøp av en slik modell – samt hvordan modellene er blitt testet. Helt til slutt vil du finne svar på ofte stilte spørsmål, en kildeliste over kildene vi har brukt i denne artikkelen og alternative linker til videre lesning dersom du skulle ønske det.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Elica NikolaTesla Switch – induksjonstopp med ventilator

Vår anbefaling

Fjerdeplass hos den danske sammenligningstjenesten Pricerunner.dk
Elica NikolaTesla Switch

 

Denne induksjonsplatetoppen er populær blant forbrukerne. Den ligger nemlig på fjerdeplass under kategorien «platetopper» hos den danske sammenligningstjenesten Pricerunner. Det betyr at den er blant de 4 mest populære platetoppene hos danske Pricerunner.

Om Elica NikolaTesla Switch:

Platetoppen Elica NikolaTesla Switch har en kokesone der ventilatoren er integrert. Det vil si at den passer inn i nesten alle typer kjøkken. Konseptet med en integrert ventilator er veldig populært, og har derfor overtatt markedet med stor fremgang siden lanseringen.

Den største fordelen ved å ha en integrert vifte er at det er svært plassbesparende. På denne måten unngår du at viften tar for mye plass og dermed er i veien på kjøkkenet. Denne platetoppen har en god kombinasjon av både kokesoner og vifte.

Vær imidlertid oppmerksom på at viften er laget til utsuging. Det betyr at du må ha både rør og monteringsutstyr for at montering skal være mulig. Utsuging betyr nemlig at matosen blir ført ut av huset ved hjelp av rør.

Når det kommer til andre innovative funksjoner, har denne platetoppen både en barnesikring, varmeindikator og gryte-registrering. Barnesikringen gjør det umulig å slå kokesonen på ved uhell. Varmeindikatoren viser hvilke kokesoner som ikke er avkjølt enda, og gryte-registreringen registrerer hvor gryten din står. Derfor er det kun det området der gryten er plassert som blir varmet opp.

Elica er i dag verdens største produsent av vifter, og finnes i mange ulike design og farger. Med en vifte fra Elica vil kjøkkenet ditt utstråle eleganse, innovasjon, dynamikk og eksklusivitet. Elica er kjent for nettopp å produsere platetopper med innebygd ventilator.

Elica NikolaTesla Switch vs. markedet:

Platetopper med induksjon fra merket EICO kan fås fra ca. 1.900 kroner. Denne induksjonstoppen med ventilator koster ca. 13.000 kroner. Dette er altså en luksuriøs induksjonstopp da den både har en innebygd ventilator samt flere innovative funksjoner som kan gjøre hverdagen enklere.

Med denne platetoppen får du det nyeste på markedet. Modellen er utstyrt med et moderne design, og den er både plassbesparende og enkel å rengjøre. Derfor er Elica NikolaTesla Switch vår anbefaling, dersom du vurderer å gå til innkjøp av en platetopp med innebygd ventilator.

Utvalgte spesifikasjoner ved Elica NikolaTesla Switch:
Styringstype: Berøringsfølsom
Dybde: 51 cm
Bredde: 83 cm
Energiklasse: A+ 

Fordeler

 • Kokesone med innebygd ventilator
 • Designet av verdens største produsent av vifter – Elica
 • Barnesikring slik at kokesonen ikke slår seg på ved et uhell
 • Brofunksjon til å aktivere 2 kokesoner samtidig
 • Lavt støynivå
 • Energiklasse A+
 • Varmeindikator
Ulemper

 • Kan virke liten på grunn av viftens posisjon


THERMEX Hood in Hob – kompakt platetopp med ventilator

Beste platetopp for prisen

5 av 5 stjerner hos Skousen.no
THERMEX Hood in Hob
Hvis du er på utkikk etter en platetopp med en integrert ventilator, og gjerne vil ha mye for pengene, kan THERMEX Hood in Hob være et godt valg. THERMEX Hood in Hob har et moderne og diskret design, som tar seg godt ut på ethvert kjøkken. Den integrerte ventilatoren gjør også at du vil oppleve å få mye mer plass på kjøkkenet.

Kraftige sugetrinn med boost funksjon
Den danske produsenten THERMEX er en av de mest populære produsentene når det kommer til induksjonsplatetopper. Denne modellen har 3 kraftige sugetrinn – og du kan velge om luften skal blåses ut, eller om den skal resirkuleres tilbake til luften på kjøkkenet.

Miljøvennlig med stor kapasitet
THERMEX Hood in Hob er en platetopp med integrert ventilator som har en svært stor kapasitet. Den klarer å flytte så mye som 550 m3 med luft per time – og fremdeles hører den til i energiklassen A+.

Boost- og flex-funksjon
Denne modellen er utstyrt med 4 kokesoner, og til sammen har disse sonene en effekt på 7,2 kW – og halvparten av sonene er utstyrt med en boost funksjon på 2,3 kW. Platetoppen er utstyrt med en såkalt flex-funksjon hvor får mulighet til å slå sammen flere kokesoner dersom du trenger et større område å lage mat på.

Kompakt modell
THERMEX Hood in Hob er en benkintegrert modell som er laget av rustfritt stål og sort glass. Modellen måler 520 mm (D) x 800 mm (B), og er derfor en kompakt modell. Motoren er intern, og vil ikke kunne synes fra utsiden. Filteret er et Alufilter av beste kvalitet, som sørger for at kjøkkenet holder seg fritt for stekos.

THERMEX Hood in Hob er også svært stillegående -lydnivået ligger på kun 40-60 dB(A). Kundene hos nettbutikken for hvitevarer Skousen.no er veldig fornøyde med modellen, da de gir den hele 5 av 5 stjerner etter å ha testet modellen i bruk.

Utvalgte spesifikasjoner ved THERMEX Hood in Hob:
Modell: Benkintegrert med intern motor
Dybde: 520 mm
Bredde: 800 mm
Energiklasse A+

Fordeler

 • Energieffektiv modell med 3 hastigheter
 • Kokesoner kan kobles sammen
 • Boost funksjon
 • Flex funksjon
 • Rimelig modell
 • Kompakt modell
Ulemper

 • Ikke den beste varmefordelingen på markedet
 • Får lett flekker


Eico NikolaTesla BL/F Mix – Beste kombimodell med integrert vifte

Beste platetopp med ventilator i sin klasse (Pricerunner)

✅ Førsteplass i sin kategori hos den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos Google shopping

Eico NikolaTesla BL F Mix

Er du på utkikk etter en kombinert platetopp, som også har en integrert ventilation, kan Eico NikolaTesla BL/F Mix være den ideelle modellen for deg. Denne platetoppen med ventilator og induksjon er populær blant forbrukerne, og ligger på førsteplass i kategorien «platetopper» hos den danske sammenligningsnettsiden Pricerunner. Det betyr at det er den mest populære platetoppen hos sammenligningstjenesten.

Om platetoppen Eico NikolaTesla BL/F Mix:
Eico NikolaTesla BL/F Mix platetopp med induksjon har en kokesone med en integrert ventilator. Dermed passer denne 2-i-1 løsningen til nesten alle slags kjøkken. Den er populær fordi den er svært plassbesparende samtidig som at du slipper å ha en vifte hengende i taket. Dette er den beste kombinasjonen av kokesoner og ventilator.

Eico NikolaTesla BL/F Mix har en bro-funksjon som gir deg mulighet til å lage mat i store gryter og panner da du kan skru på 2 kokesoner samtidig. På denne modellen finnes bro-funksjonen på venstre side, og du finner også en barnesikring slik at barna ikke kan slå på koketoppen ved et uhell.

I tillegg finner du en Stop and Go funksjon. som er svært praktisk hvis du raskt må komme deg ut av kjøkkenet. Her trykker du bare på Stop and Go knappen, og så vil alle kokesonene slå seg av med én gang. Når du kommer tilbake og trykker på knappen blir alle kokesonene satt på samme nivå som før.

Denne modellen har også en varmeindikator. Denne funksjonen viser når kokesonene fremdeles er varme. Gryteregistreringsfunksjonen gjør at kokesonen med induksjon kun varmer opp gryten eller pannen der den står.

Viften er designet av Elica, som er verdens største produsent av vifter. Designet fra Elica oser av eleganse og innovasjon, samt dynamikk og unikhet.

Eico NikolaTesla BL/F Mix vs. markedet:
Platetoppene med induksjon fra merket Eico kan fås fra ca. kr. 1.900, – Denne induksjonstoppen koster rundt kr. 10.000, – Den er blant de to billigste induksjonstoppene fra EICO som også har en integrert ventilator. Dette er en premium induksjonsplatetopp, med mange innovative funksjoner.

Denne typen platetopp med en ventilatior har hatt enormt med fremgang siden lanseringen. Det er fordi den er svært plassbesparende og enkel å vedlikeholde. Derfor anbefaler vi gjerne Eico NikolaTesla BL/F Mix, hvis du vurderer å gå til innkjøp av denne typen platetopp.

Utvalgte spesifikasjoner ved Eico NikolaTesla BL/F Mix:
Energiklasse: A+
Dybde: 51 cm
Bredde: 83 cm
 Innbyggingshøyde: 21 cm

Fordeler

 • Fullt integrert ventilasjon
 • Stillegående og yter toppklasse med tanke på absorberingsevne og energieffektivitet
 • Automatisk soneaktiveringssystem
 • Power boost funksjon
Ulemper

 • I den dyre enden av prisskalaen
 • Sugeevnen er god, men ikke optimal


Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 – Stilig platetopp med ventilator og integrert vekt

Beste platetopp med ventilator med barnesikring

Eico NikolaTesla Libra WHF83

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er et godt valg dersom du legger stor vekt på design og ofte veier ingrediensene du bruker til matlaging.

Integrert matvekt
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er utstyrt med en integrert vekt, og er den første koketoppen som har denne ekstra funksjonen.

Da vil du alltid ha en vekt lett tilgjengelig, og du slipper å lete fram vekten fra kjøkkenskapet eller bekymre deg for om batteriet kanskje har gått tomt, for batteriet i denne vekten vil nemlig aldri gå tom for strøm. Du kan nullstille vekten mellom hver gang du veier ingrediensene, slik at du kan veie og dosere ingrediensene i samme gryte/panne.

Justeres automatisk
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er en smart modell -den er nemlig utstyrt med funksjonen Autocapture. Med funksjonen Autocapture vil den integrerte viften kunne motta informasjon fra kokesonene og automatisk justere sugestyrken selv.

Modellen har avrundede hjørner og kan enten legges ned eller integreres i benkeplaten. Sørg imidlertid for at målene passer inn i kjøkkeninnredningen din før du kjøper modellen. Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 måler 830 mm i bredden og 515 mm i dybden. Innebygde mål er 807 x 492 x 210 mm.

Bro-funksjon og barnesikring
Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 har i tillegg en bro-funksjon som gjør at du kan lage en «bro» mellom to kokesoner ved å kombinere de – slik at du kan bruke store kokekar dersom behovet skulle oppstå.

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 kan selv oppfatte størrelse på kokekarene du plasserer på den, slik at den tilpasser sonen for varmekonsentrasjonen der kokekarene er plassert. I tillegg er modellen utstyrt med en barnesikring som gjør at barn ikke vil kunne slå på modellen ved et uhell og brenne seg.

Platetoppen har i tillegg en restvarmeindikator som hjelper til med å øke sikkerheten enda et hakk – denne funksjonen gjør at du vil kunne se hvilke kokesoner som fremdeles er varme, slik at du unngår å brenne deg eller plassere noe som kan smeltes oppå kokesonen. Ekspertene har få ulemper å påpeke, men nevner at modellen bråker litt mer under bruk sammenlignet med andre modeller. Du kan finne en introduksjonsvideo av modellen her.

Fordeler

 • Integrert vekt
 • Bro-funksjon
 • Barnesikring
 • Restvarmeindikator
 • Justerer sugestyrken automatisk
Ulemper

 • Bråker litt mer sammenlignet med andre modeller

Utvalgte spesifikasjoner ved Eico NikolaTesla Libra WH/F/83:
Modell: Til integrering i bordplaten
Dybde: 515 mm
Bredde: 830 mm
 Type motor: Innebygd motor


Kjøpsguide: Dette bør du vite om platetopper med innebygde ventilatorer

Lukten av nybakt brød rett fra ovnen kan være deilig – men fisken du spiste til middag i går vil være mindre deilig å ha hengende i luften lenge etter at du har spist måltidet ditt. Så hvordan fungerer egentlig en platetopp med ventilator?

En platetopp med ventilator vil suge til seg lukt og fettpartikler rett fra kokekarene dine, og vil på denne måten hindre at lukten stiger og sprer seg i kjøkkenet eller resten av hjemmet ditt. Fettpartiklene som frigis mens man lager mat vil effektivt fanges i fettfiltrene av rustfritt stål.

Midt på platetoppen vil du kunne se en kraftig vifte. Du vil trenger litt plass under platetoppen til motoren, men de fleste merker har tilpasset designet sitt til dette. En platetopp med en integrert vifte vil være utrolig effektiv, da alt av lukt og matos vil bli fjernet ved kilden.


Fordeler og ulemper ved en platetopp med ventilator

Det finnes både fordeler og ulemper ved å skaffe seg en platetopp med en integrert ventilator. Den største fordelen ved å skaffe seg en slik modell er muligens friheten til å velge kjøkkendesign. Da modellen vil være veldig diskret og ta lite plass på kjøkkenet, vil du ha frie tøyler til å designe resten av kjøkkenet uten å måtte bekymre deg for at en hengende vifte skal passe inn i innredningen.

En platetopp med integrert vifte vil også kunne brukes på en kjøkken-øy, da du ikke vil ha behov for å henge opp en vifte.  Den tar veldig lite plass og vil se moderne og elegant ut. En platetopp med integrert ventilator vil også være mye enklere å rengjøre sammenlignet med tradisjonelle kjøkkenvifter. Et godt merke er kjøkkenvifter fra Siemens. Du vil legge merke til sugeeffekten når du lager mat – ellers vil du ikke legge merke til at viften er der. En annen type kjøkkenvifte er en kjøkkenvifte med kullfilter, som gir deg muligheten til å trekke luften ut med resirkulering

På den annen side vil en platetopp med en ventilator imidlertid trenge litt plass under selve platetoppen, for at motoren skal kunne festes på undersiden. Dette kan for noen anses som en ulempe da det kan redusere oppbevaringsplassen under selve platetoppen.

Å installere en platetopp med ventilator kan i enkelte kjøkken være vanskelig dersom kjøkkenet allerede er installert og det ikke er tatt hensyn til at du vil trenge plass under platetoppen. Et godt merke er Siemens induksjonstopper.


Slik er modellene blitt testet

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet. Ventilatorene testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på deres brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.


FAQ

Hvilke platetopp med ventilator er best?
Elica NikolaTesla Switch, THERMEX Hood in Hob, Siemens ED811FQ15E, Eico NikolaTesla BL/F Mix, Eico NikolaTesla Libra WH/F/83, Siemens ED711FQ15E iQ500 og Silverline PE900 INT.

Hvordan velger man en platetopp med ventilator?
Tenk først over hva slags behov du har i hjemmet ditt. Deretter burde du undersøke aspekter som installasjon, mål, tilleggsdeler og filtre. Finn ut hvilken installasjonsmetode som passer til kjøkkenet ditt, og sjekk målene du har til rådighet slik at du er sikker på hvilke modeller som passer. Finn ut om du trenger å kjøpe tilleggsdeler og om filtre er inkludert eller om de må kjøpes utenom. Tenk også over budsjettet ditt – samt hvor mye du er villig til å bruke på en slik modell.
Hva er fordelene ved en platetopp med ventilator?
De største fordelene ved å skaffe seg en platetopp med ventilator er friheten og kontrollen man får over designet på kjøkkenet. En slik modell vil være diskret og elegant – og i tillegg vil den ofte være mer effektiv enn en tradisjonell kjøkkenvifte da stekos og lukt trekkes unna rett ved kilden idet de oppstår.

Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker god informasjon om alle produkter, slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Computersalg.no

Nettsiden Computersalg.no har mer enn 22 år med erfaring og er en nettbutikk som har eksistert siden 1999. Her vil du finne et stort utvalg av de mest populære produktene med over 1.400.000 produkter på nettsiden. I 2019 ble Computersalg.no kåret til den beste nettbutikken i kategorien Telefoni, en pris som Pricerunner står bak. Her har nettsiden inkludert modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan lese mer om Elica NikolaTesla Switch her.

Skousen.no

Skousen.dk var den første store leverandøren av hvitevarer i Danmark og har som de eneste i bransjen solgt hvitevarer i mer enn 60 år. I mars 2015 åpnet de første butikkene i Norge og dermed nettbutikken Skousen.no. Butikken styres av franchisetakere som har som oppgave å være til stede lokalt og å gi kundene veiledning i bransjen. Her har nettsiden inkludert modellen THERMEX Hood in Hob.

Du kan lese mer om THERMEX Hood in Hob her.

Whiteaway.no:

På Whiteaway.no finner du et bredt utvalg av kvalitetshvitevarer, støvsugere og husholdningsapparater til konkurransedyktige priser. Whiteaway begynte sin historie i 2003, og da som hobbyprosjekt for brødrene Johannes og Esben Gadsbøll og vennen Jesper Bang fra Jylland i Danmark. Den gang het butikken Ahvidevarer.dk, men 13 år og ett navneskift senere er til sammen 240 personer kommet med på Whiteaway Group laget. Det som startet i det små ble raskt en stor suksess, og nå anses nettsiden som å være en av de største aktørene på det skandinaviske markedet innenfor hvitevarer. Nettsiden har listet flere av modellen som er inkludert i denne artikkelen.

Du kan finne ut mer om Siemens ED811FQ15E her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla BL/F Mix her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 her.

Du kan finne ut mer om Siemens ED711FQ15E iQ500 her.

Du kan finne ut mer om Silverline PE900 INT her.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner der du som forbruker kan finne prisen på en gitt vare hos ulike forhandlere. Det gjør deg i stand til å velge den billigste modellen. Pricerunner.dk foretar også egne tester av forskjellige forbrukerprodukter som de har inkludert i sortimentet sitt, blant annet modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan finne ut mer om modellen Elica NikolaTesla Switch her.

Power.no

Power.no er Nordens nye elektro-gigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk.  Suksessen startet i Danmark i 2015, og deretter åpnet de butikker i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom Power til Norge. Her har nettbutikken fått mange gode brukeranmeldelser for modellen Siemens ED811FQ15E – modellen har fått hele 4,6 av 5 mulige stjerner i gjennomsnitt.

Du kan lese mer om Siemens ED811FQ15E her.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


SIEMENS ED711FQ15E iQ500

SIEMENS ED711FQ15E iQ500

 

Siemens ED711FQ15E iQ500 har et flott og kompakt design, og er fra et anerkjent merke.

Godt egnet til presisjonskoking

Dersom du gjerne vil kunne bruke koketoppen din til presisjonskoking, vil Siemens ED711FQ15E iQ500 være den mest ideelle modellen. Presisjonskoking vil si at du varmer all maten til en helt nøyaktig temperatur – for eksempel dersom du skal steke en biff til «medium» på 55 grader Celsius. Denne rammeløse modellen har 2 kokesoner, induksjon og en elektrisk motor. Den leveres uten støpsel – og må derfor installeres av en autorisert elektriker.

Effektiv og stillegående modell

Denne platetoppen er svært kraftig og vil kunne suge vekk lukt og stekos på en effektiv måte mens du lager mat. Den har en maksimal kapasitet på 615 m3/t. Siemens ED711FQ15E iQ500 er også en stillegående modell -det maksimale lydnivået ligger på kun 69 dB. Til sammenligning vil en samtale i et normalt stemmeleie ha cirka samme lydnivå målt i dB.

Full pott hos forbrukerne

Forbrukerne som har anmeldt modellen på nettsiden til Siemens er svært fornøyde med modellen. De gir den full pott på hele 5 av 5 stjerner. Det vitner om modellens kvalitet og effektivitet.

Det er viktig at du sjekker målene på kjøkkenet ditt slik at du er sikker på at modellen vil passe i innredningen. Målene på Siemens ED711FQ15E iQ500 er som følger: B 710 mm x D 522 mm. Innbyggingsmålene er noe annerledes og ligger på B 560 mm x D 490 mm x H 223 mm.

Siemens ED711FQ15E iQ500 er i tillegg utstyrt med en Boosterfunksjon, som gjør pannen/gryten varm på svært kort tid.  Dette er en praktisk funksjon hvis du for eksempel skal koke opp vann, eller bare har dårlig tid. Modellen har et årlig energiforbruk på 61.80 kWh, og er plassert i energiklasse B på en skala som strekker seg fra D (dårligst) til A+++ (best).

Utvalgte spesifikasjoner ved Siemens ED711FQ15E iQ500:
Energiklasse: B
Dybde: 522 mm
Bredde: 710 mm
 Innbyggingshøyde: 223 mm

Fordeler

 • Anerkjent merke
 • Fantastisk til presisjonskoking
 • Kraftig ventilator
Ulemper

 • Resirkulerings-sett kan være vanskelig å finne og dyrt
 • Ikke den enkleste modellen å rengjøre

Siemens ED811FQ15E 

Siemens ED811FQ15E

 

Dersom du er på utkikk etter en rammeløs premium platetopp av beste kvalitet, kan Siemens ED811FQ15E være et godt valg.

Like effektiv som vanlige platetopper

Siemens ED811FQ15E er en platetopp med en innebygd ventilator, men det betyr ikke at den er noe mindre effektiv sammenlignet med vanlige platetopper. Dette er en koketopp med induksjon og 4 kokesoner, som varmes opp på veldig kort tid.

Med Siemens ED811FQ15E kan du velge om den innebygde viften skal blåse luften ut – eller om den skal resirkulere luften tilbake i rommet. Modellen kommer med cleanAir luktfiltre. Forbrukerne hos nettbutikken Power.no er svært fornøyde med modellen, og har gitt den 4,6 av 5 mulige stjerner.

Nydelig design som pynter opp

Forbrukerne nevner mange fordeler ved modellen, og kun én ulempe. Det gjelder prisen -forbrukerne mener at modellen ligger i den dyrere enden av skalaen, men at den helt klart er verdt det dersom man har budsjettet til det. Forbrukerne mener at modellen er svært effektiv og fin å se på, og en av forbrukerne fra nettsiden Power.no har følgende å si om Siemens ED811FQ15E:

«Vi har lenge gått og vurdert å kjøpe en komfyr med innebygd vifte, men har virkelig vært i tvil med tanke på om sugeevnen faktisk er like effektiv som på vanlige kjøkkenvifter. Det må vi si, vi er så glade for å ha byttet ut viften og fått en kokesone med innebygd vifte. Den er effektiv og pynter virkelig opp, man har ikke den store viften hengende. Generelt sett veldig fornøyd med kjøpet mitt!»

Enkel å rengjøre og stille i bruk

Alle delene til Siemens ED811FQ15E er enkle å rengjøre da de er avtakbare og kan vaskes i oppvaskmaskin. De er også varmebestandig og svært stillegående da modellen har et lydnivå på maksimalt 69 dB. Til sammenligning tilsvarer dette en samtale i et normalt stemmeleie.

Luktreduksjonen er også svært imponerende, da viften reduserer komplekse luftmolekyler – som for eksempel fra fisk. I tillegg ligger fettfiltrenes effektivitet på så mye som 94 %, noe som virkelig vitner om hvor god denne modellen er.

Siemens ED811FQ15E ligger i energiklasse B (på en skala som strekker seg fra A+++ til D). Viftesystemet er vanntett, og selve platetoppen er utstyrt med en powerBoost-funksjon for alle induksjonssonene. Du kan også kombinere to av kokesonene slik at de kan brukes som én stor sone dersom du trenger det – og velge mellom hele 17 effekttrinn.

Utvalgte spesifikasjoner ved Siemens ED811FQ15E:
Modell: Rammeløs induksjonskoketopp med integrert vifte og innebygd motor
Dybde: 522 mm
Bredde: 802 mm
Energiklasse B

Fordeler:

 • Like effektiv som vanlige koketopper
 • Nydelig design
 • Veldig stillegående
Ulemper:

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere