Her er de beste platetoppene med innebygd ventilator ifølge ekspertene

Sist oppdatert Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Er du glad i å lage mat, og legger du stor vekt på å ha et estetisk flott kjøkken?

Da vil en platetopp med en innebygd ventilator være midt i blinken for deg. Disse koketoppene er elegante, effektive, raske – og kommer med en innebygd vifte som trekker vekk matos og damp med en gang det oppstår.

Dersom du har en induksjonsovn vil du også kunne lage mat raskt, samtidig som du vil kunne sosialisere og brødfø de du er glad i. Da vil du få en renere luft med mindre kondens.

I denne artikkelen vil gi gå igjennom de beste modellene når det kommer til platetopper med innebygde ventilatorer ifølge ekspertene og brukerne, slik at du raskt og enkelt vil kunne skaffe deg en oversikt. Du kan få all den informasjonen du trenger før du velger den modellen du mener er best til akkurat ditt kjøkken.

Disse koketoppene med innebygd ventilator representerer den nyeste teknologien innen matlaging, og modellene er blitt veldig populære da de både ser flotte ut og gjør matlagings-opplevelsen enda bedre.

Før du kjøper en platetopp med innebygd ventilator bør du tenke på følgende:

🔸 Installasjon: Det er viktig at du vet hva slags installasjonsmetode som passer til ditt behov. Vil du helst ha en integrert vifte med avtrekk, eller en som resirkulerer luften ut i rommet igjen? Tenk over hva du har mulighet til – samt hva du har mest lyst på.
🔸 Mål: De aller fleste typer kjøkkenvifter vil passe inn på et standard kjøkken. Det er imidlertid viktig at du uansett sjekker målene slik at du er hundre prosent sikker på at den modellen du har valgt vil passe inn i kjøkkeninnredningen din. Sjekk hva som står beskrevet i bruksanvisninger og tegninger fra produsenten – disse finnes som regel på nett.
🔸 Tilleggsdeler:Trenger du å gå til innkjøp av ekstra tilleggsdeler til viften – som for eksempel, rør, filtre eller teip?
🔸 Filter: Dersom du bestemmer deg for en modell med karbonfilter så er det viktig å sjekke om disse filtrene er inkludert i pakken når du kjøper modellen, og hvor ofte de blir nødt til å byttes ut. Det kan også lønne seg å kjøpe et ekstra sett med filter slik at du har det klart når du plutselig trenger det.
🔸 Budsjett: Koketopper med integrerte ventilatorer kan variere i pris. Derfor er det viktig at du tenker over hvor mye du er villig til å bruke på en slik modell. Dette vil også mest sannsynlig redusere antall modeller å velge mellom, og dermed gjøre det enklere for deg å velge riktig modell.

Denne artikkelen er bygget opp slik at du får en gjennomgang av de beste modellene, og deretter kan du lese en kjøpsguide der du finner alt du trenger å vite før du kjøper deg en ny koketopp med innebygd ventilator. Her vil du kunne lese en sammenfattet oversikt over både fordeler og ulemper ved å gå til innkjøp av en slik modell – samt hvordan modellene er blitt testet. Helt til slutt vil du finne svar på ofte stilte spørsmål, en kildeliste over kildene vi har brukt i denne artikkelen og alternative linker til videre lesning dersom du skulle ønske det.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Elica NikolaTesla Switch – 

Vår anbefaling

Fjerdeplass hos den danske sammenligningstjenesten Pricerunner.dk
Elica NikolaTesla Switch

 

Denne induksjonskoketoppen er populær blant forbrukerne. Den ligger nemlig på fjerdeplass under kategorien «koketopper» hos den danske sammenligningstjenesten Pricerunner. Det betyr at den er blant de 4 mest populære platetoppene hos danske Pricerunner.

Om Elica NikolaTesla Switch:

Koketoppen Elica NikolaTesla Switch har en kokesone der ventilatoren er integrert. Det gjør at den passer inn på nesten alle typer kjøkken. Konseptet med en integrert ventilator er veldig populært, og har derfor overtatt markedet med en stor fremgang siden lanseringen.

Fordelen ved å ha en integrert vifte er at den er svært plassbesparende. Du vil ikke få en vifte som kommer til å være i veien og som du lett kan slå hodet i. Denne platetoppen er en fantastisk kombinasjon av både kokesoner og vifte.

Vær imidlertid oppmerksom på at viften er laget til utsuging. Det betyr at du må ha både rør og monteringsutstyr for at montering skal være mulig. Utsuging betyr nemlig at matosen blir ført ut av huset ved hjelp av rør.

Når det kommer til andre innovative funksjoner så finner du både en barnesikring, varmeindikator og gryte-registrering. Barnesikringen gjør det umulig å slå på kokesonen ved uhell. Varmeindikatoren viser hvilke kokesoner som ikke er avkjølt enda, og gryte-registreringen registrerer hvor gryten din står. Derfor er det kun det området der gryten er plassert som blir varmet opp.

Elica er i dag verdens største produsent av vifter, og finnes i mange ulike design og farger. Med en vifte fra Elica vil kjøkkenet ditt utstråle eleganse, innovasjon, dynamikk og unikhet. Elica er kjent for å produsere nettopp kokesoner med innebygd ventilator.

Elica NikolaTesla Switch vs. markedet:

Platetopper til induksjon fra merket EICO kan fås fra ca. 1.900 kroner. Denne induksjonstoppen med ventilator koster ca. 13.000 kroner. Derfor er dette en luksuriøs induksjonstopp da den både har en innebygd ventilator samt flere innovative funksjoner som kan hjelpe til med å gjøre hverdagen enklere.

Med denne platetoppen får du det nyeste på markedet. Modellen er utstyrt med et moderne design. Platetopper med innebygd ventilator er veldig populært. Den er både plassbesparende og enkel å rengjøre. Derfor er Elica NikolaTesla Switch vår anbefaling dersom du vurderer å gå til innkjøp av en slik koketopp.

Utvalgte spesifikasjoner ved Elica NikolaTesla Switch:
Styringstype: Berøringsfølsom
Dybde: 51 cm
Bredde: 83 cm
Energiklasse: A+ Nå bruker de bare A – B etc

Fordeler:

 • Kokesone med innebygd ventilator
 • Designet av verdens største produsent av vifter – Elica
 • Barnesikring slik at kokesonen ikke slår seg på ved et uhell
 • Brofunksjon til å aktivere 2 kokesoner samtidig
 • Lavt støynivå
 • Energiklasse A+
 • Varmeindikator
Ulemper:

 • Kan virke liten på grunn av viftens posisjonk


THERMEX Hood in Hob 

Beste platetopp med ventilator for prisen

5 av 5 stjerner hos Skousen.no
THERMEX Hood in Hob

 

 

Er du på utkikk etter en platetopp med en integrert ventilator der du får mye for pengene du investerer, så vil THERMEX Hood in Hob være et fantastisk valg for deg.

THERMEX Hood in Hob er designet med et moderne og diskret utseende som vil endre hele utseendet på kjøkkenet ditt fordi du vil få mye mer plass til de viktige tingene i livet – som for eksempel det å lage mat eller tilbringe kvalitetstid med de som står deg nær.

Kraftige sugetrinn med boost funksjon

Den danske produsenten THERMEX er en av de mest populære produsentene når det kommer til induksjonskoketopper. Med denne modellen vil du få hele 3 kraftige sugetrinn – og du kan velge om luften skal blåses ut, eller om den skal resirkuleres tilbake til luften på kjøkkenet.

Miljøvennlig med stor kapasitet

THERMEX Hood in Hob er en platetopp med integrert ventilator som har en utrolig stor kapasitet. Den klarer å flytte så mye som 550 m3 med luft per time – og fremdeles hører den til i energiklassen A+.

Boost- og flex-funksjon

Denne modellen er utstyrt med 4 kokesoner, og til sammen har disse sonene en effekt på 7,2 kW – og halvparten av sonene er utstyrt med en boost funksjon på 2,3 kW.

Koketoppen er utstyrt med en såkalt flex-funksjon hvor du vil få mulighet til å slå sammen flere kokesoner dersom du trenger et større område å lage mat på.

Kompakt modell

THERMEX Hood in Hob er en benkintegrert modell som er laget av rustfritt stål og sort glass. Modellen måler 520 mm (D) x 800 mm (B), og er derfor en kompakt modell.

Motoren er intern, og vil ikke kunne synes fra utsiden. Filteret er et Alufilter av beste kvalitet som vil hjelpe deg med å holde hjemmet fritt for stekos.

THERMEX Hood in Hob vil heller ikke bråke veldig mye mens du lager mat, for selve lydnivået ligger på kun 40-60 dB(A).

Kundene hos nettbutikken for hvitevarer Skousen.no er også veldig fornøyde med modellen da de gir den hele 5 av 5 stjerner etter å ha testet modellen i bruk.

Utvalgte spesifikasjoner ved THERMEX Hood in Hob:
Modell: Benkintegrert med intern motor
Dybde: 520 mm
Bredde: 800 mm
Energiklasse A+

Fordeler:

 • Energieffektiv modell med 3 hastigheter
 • Kokesoner kan kobles sammen
 • Boost funksjon
 • Flex funksjon
 • Rimelig modell
 • Kompakt modell
Ulemper:

 • Ikke den beste varmefordelingen på markedet
 • Får lett flekker


Siemens ED811FQ15E 

Beste platetopp med ventilator i premiumklassen

✅ 4,6 av 5 stjerner hos Power.no
Siemens ED811FQ15E

 

Dersom du er på utkikk etter en rammeløs premium platetopp av beste kvalitet så vil Siemens ED811FQ15E være et åpenbart valg for deg.

Like effektiv som vanlige platetopper

Siemens ED811FQ15E er en koketopp med en innebygd ventilator, men det betyr ikke at den er noe mindre effektiv sammenlignet med vanlige platetopper. Dette er en koketopp med induksjon og 4 kokesoner som varmes opp på veldig kort tid.

Med Siemens ED811FQ15E kan du velge om den innebygde viften skal blåse luften ut – eller om den skal resirkulere luften tilbake i rommet. Modellen kommer med cleanAir luktfiltre. Brukerne hos nettbutikken Power.no er veldig fornøyde med modellen da de gir den hele 4,6 av 5 mulige stjerner.

Nydelig design som pynter opp

Brukerne nevner mange fordeler ved modellen, men kun én ulempe. Her gjelder det prisen, da brukerne mener at modellen ligger mot den dyre enden av skalaen, men at den helt klart er verdt det dersom man har budsjettet til det. Brukerne mener at modellen er svært effektiv og fin å se på, og en av brukerne fra nettsiden Power.no har følgende å si om Siemens ED811FQ15E:

«Vi har lenge gått og vurdert å kjøpe en komfyr med innebygd vifte, men har virkelig vært i tvil med tanke på om sugeevnen faktisk er like effektiv som på vanlige kjøkkenvifter. Det må vi si, vi er så glade for å ha byttet ut viften og fått en kokesone med innebygd vifte. Den er effektiv og pynter virkelig opp, man har ikke den store viften hengende. Generelt sett veldig fornøyd med kjøpet mitt!»

Enkel å rengjøre og stille i bruk

Alle delene til Siemens ED811FQ15E er enkle å rengjøre da de er avtakbare og kan vaskes i oppvaskmaskin. De er også varmebestandig og svært stillegående da modellen har et lydnivå på maksimalt 69 dB. Til sammenligning så vil dette tilsvare en samtale i et normalt stemmeleie.

Luktreduksjonen er her veldig imponerende da viften reduserer komplekse luftmolekyler – som for eksempel fra fisk. I tillegg ligger fettfiltrenes effektivitet på så mye som 94 %, noe som virkelig vitner om hvor god denne modellen er.

Siemens ED811FQ15E ligger i energiklasse B (på en skala som strekker seg fra A+++ til D). Derfor er den ganske snill mot miljøet. Viftesystemet er vanntett, og selve platetoppen er utstyrt med en powerBoost-funksjon for alle induksjonssonene. Du kan også kombinere to av kokesonene slik at de kan brukes som én stor sone dersom du trenger det – og velge mellom hele 17 effekttrinn.

Utvalgte spesifikasjoner ved Siemens ED811FQ15E:
Modell: Rammeløs induksjonskoketopp med integrert vifte og innebygd motor
Dybde: 522 mm
Bredde: 802 mm
Energiklasse B

Fordeler:

 • Like effektiv som vanlige koketopper
 • Nydelig design
 • Veldig stillegående
Ulemper:

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen


Eico NikolaTesla BL/F Mix – beste kombimodell med integrert vifte

Beste platetopp med ventilator i sin klasse (Pricerunner)

✅ Førsteplass i sin kategori hos den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos Google shopping

Eico NikolaTesla BL F Mix

 

Er du på utkikk etter en kombinert platetopp som også har en integrert ventilation så vil Eico NikolaTesla BL/F Mix passe perfekt til deg. Denne platetoppen med ventilator og induksjon er populær blant forbrukerne, og ligger på førsteplass i kategorien «koketopper» hos den danske sammenligningsnettsiden Pricerunner. Det betyr at det er den mest populære koketoppen hos sammenligningstjenesten.

Om koketoppen Eico NikolaTesla BL/F Mix:

Eico NikolaTesla BL/F Mix platetopp med induksjon har en kokesone med en integrert ventilator. Dermed passer denne 2-i-1 løsningen til nesten alle slags kjøkken. Den er populær fordi den er svært plassbesparende samtidig som at du slipper å ha en vifte hengende i taket. Dette er den beste kombinasjonen av kokesoner og ventilator.

Eico NikolaTesla BL/F Mix har en bro-funksjon som gir deg mulighet til å lage mat i store gryter og panner da du kan skru på 2 kokesoner samtidig. På denne modellen finnes bro-funksjonen på venstre side, og du finner også en barnesikring slik at barna ikke kan slå på koketoppen ved et uhell.

I tillegg finner du en Stop and Go funksjon som er perfekt hvis du raskt må komme deg ut av kjøkkenet. Her trykker du bare på Stop and Go knappen, og så vil alle kokesonene slå seg av med én gang. Når du kommer tilbake og trykker på knappen så blir alle kokesonene satt på samme nivå som før.

Det finnes også en varmeindikator. Denne funksjonen viser når kokesonene fremdeles er varme. Gryteregistreringsfunksjonen gjør at kokesonen med induksjon kun varmer opp gryten eller pannen der den står.

Viften er designet av Elica, som er verdens største produsent av vifter. Designet fra Elica oser av eleganse og innovasjon samt dynamikk og unikhet.

Eico NikolaTesla BL/F Mix vs. markedet:

Platetoppene med induksjon fra merket Eico kan fås fra ca. kr. 1.900, – Denne induksjonstoppen koster rundt kr. 10.000, – Den er blant de to billigste induksjonstoppene fra EICO som også har en integrert ventilator. Dette er en premium platetopp med induksjon som kommer med mange innovative funksjoner.

Denne typen platetopp med en ventilatior har hatt enormt med fremgang siden lanseringen. Det er fordi den er svært plassbesparende og enkel å vedlikeholde. Dermed er Eico NikolaTesla BL/F Mix en god anbefaling hvis du vurderer å gå til innkjøp av denne typen koketopp.

Utvalgte spesifikasjoner ved Eico NikolaTesla BL/F Mix:
Energiklasse: A+
Dybde: 51 cm
Bredde: 83 cm
 Innbyggingshøyde: 21 cm

Fordeler:

 • Fullt integrert ventilasjon
 • Stillegående og yter toppklasse med tanke på absorberingsevne og energieffektivitet
 • Automatisk soneaktiveringssystem
 • Power boost funksjon
Ulemper:

 • I den dyre enden av prisskalaen
 • Sugeevnen er bra, men ikke fantastisk


Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 – veldig stilig modell med integrert vekt

Beste platetopp med ventilator med barnesikring

Eico NikolaTesla Libra WHF83

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 vil være et perfekt valg for deg dersom du legger stor vekt på design og ofte veier ingrediensene du bruker. Eico NikolaTesla Libra WH/F/83

Integrert matvekt

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er utstyrt med en integrert vekt, og er den første koketoppen som har denne ekstra funksjonen.

Da vil du alltid ha en vekt lett tilgjengelig, og du slipper å lete fram vekten fra kjøkkenskapet eller bekymre deg for om batteriet kanskje har gått tomt, for batteriet i denne vekten vil nemlig aldri gå tom for strøm.

Du kan nullstille vekten mellom hver gang du veier ingrediensene, slik at du kan veie og dosere ingrediensene i samme bolle.

Justeres automatisk

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 er en smart modell, for den er nemlig utstyrt med funksjonen Autocapture. Med funksjonen Autocapture vil den integrert viften kunne motta informasjon fra kokesonene og automatisk justere sugestyrken selv.

Modellen har avrundede hjørner og kan enten legges ned eller integreres i benkeplaten. Sørg imidlertid for at målene passer inn i kjøkkeninnredningen din før du kjøper modellen. Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 måler 830 mm i bredden og 515 mm i dybden. Innebygde mål er 807 x 492 x 210 mm.

Bro-funksjon og barnesikring

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 har i tillegg en bro-funksjon som gjør at du kan lage en «bro» mellom to kokesoner ved å kombinere de – slik at du kan bruke store kokekar dersom behovet skulle oppstå.

Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 kan selv oppfatte størrelse på kokekarene du plasserer på den, slik at den tilpasser sonen for varmekonsentrasjonen der kokekarene er plassert. I tillegg er modellen utstyrt med en barnesikring som gjør at barn ikke vil kunne slå på modellen ved et uhell og brenne seg.

Platetoppen har i tillegg en restvarmeindikator som hjelper til med å øke sikkerheten enda et hakk – for da vil du kunne se hvilke kokesoner som fremdeles er varme, slik at du ikke tar på de eller setter noe som kan smeltes oppå kokesonen.

Ekspertene har ikke mange ulemper å komme med her, men nevner at modellen bråker litt mer under bruk sammenlignet med andre modeller. Du kan finne en introduksjonsvideo av modellen her.

Utvalgte spesifikasjoner ved Eico NikolaTesla Libra WH/F/83:
Modell: Til integrering i bordplaten
Dybde: 515 mm
Bredde: 830 mm
 Type motor: Innebygd motor

Fordeler:

 • Integrert vekt
 • Bro-funksjon
 • Barnesikring
 • Restvarmeindikator
 • Justerer sugestyrken automatisk
Ulemper:

 • Bråker litt mer sammenlignet med andre modeller


SIEMENS ED711FQ15E iQ500 – kompakt og flott design

✅ 5 av 5 mulige stjerner hos brukerne på Siemens’ nettside

SIEMENS ED711FQ15E iQ500

 

Siemens ED711FQ15E iQ500 er en perfekt modell til deg som setter stor pris på flott og kompakt design fra et anerkjent merke.

Bra til presisjonskoking

Dersom du gjerne vil kunne bruke koketoppen din til presisjonskoking så vil Siemens ED711FQ15E iQ500 være den perfekte modellen til jobben. Presisjonskoking vil si at du varmer all maten til en helt nøyaktig temperatur – for eksempel dersom du skal steke en biff til «medium» på 55 grader Celsius.

Med denne modellen vil du få 2 kokesoner, og modellen er rammeløs. Dette er en induksjons-modell i svart med en elektrisk motor. Den leveres uten støpsel – det er fordi den må installeres av en autorisert elektriker.

Effektiv og stillegående modell

Modellen er veldig kraftig og vil kunne suge vekk luktgener og stekos på en effektiv måte mens du lager mat. Den har en maksimal kapasitet på 615 m3/t.

Siemens ED711FQ15E iQ500 er også en stillegående modell da det maksimale lydnivået ligger på kun 69 dB. Til sammenligning så vil en samtale i et normalt stemmeleie ha cirka samme lydnivå målt i dB.

Full pott av brukerne

Brukerne som har anmeldt modellen på nettsiden til Siemens er svært fornøyde med modellen da de gir den full pott på hele 5 av 5 stjerner. Det vitner om modellens kvalitet og effektivitet.

Det er viktig at du sjekker målene på kjøkkenet ditt slik at du er sikker på at modellen vil passe i innredningen. Målene på Siemens ED711FQ15E iQ500 er som følger: B 710 mm x D 522 mm. Innbyggingsmålene er noe annerledes og ligger på B 560 mm x D 490 mm x H 223 mm.

Siemens ED711FQ15E iQ500 er i tillegg utstyrt med en Boosterfunksjon som lar deg varme opp kokekarene utrolig fort – for eksempel dersom du skal koke vann eller har dårlig tid. Modellen har et årlig energiforbruk på 61.80 kWh, og er plassert i energiklasse B på en skala som strekker seg fra D (dårligst) til A+++ (best).

Utvalgte spesifikasjoner ved Siemens ED711FQ15E iQ500:
Energiklasse: B
Dybde: 522 mm
Bredde: 710 mm
 Innbyggingshøyde: 223 mm

Fordeler:

 • Anerkjent merke
 • Fantastisk til presisjonskoking
 • Kraftig ventilator
Ulemper:

 • Resirkulerings-sett kan være vanskelig å finne og dyrt
 • Ikke den enkleste modellen å rengjør

Kjøpsguide: Dette bør du vite om platetopper med innebygde ventilatorer

Lukten av nybakt brød rett fra ovnen kan være deilig – men fisken du spiste til middag i går vil være mindre deilig å ha hengende i luften lenge etter at du har spist måltidet ditt. Så hvordan fungerer egentlig en platetopp med ventilator?

En platetopp med ventilator vil suge til seg luktgener og fettpartikler rett fra kokekarene dine, og vil på denne måten hindre at lukten stiger og sprer seg i kjøkkenet eller resten av hjemmet ditt. Fettpartiklene som frigis mens man lager mat vil effektivt fanges i fettfiltrene av rustfritt stål.

Midt på platetoppen vil du kunne se en kraftig vifte. Du trenger imidlertid litt plass under koketoppen til motoren, men de fleste merker har tilpasset designet sitt til dette. En platetopp med en integrert vifte vil være utrolig effektiv i og med at alt av luktgener og matos vil bli fjernet ved kilden.

 


Fordeler og ulemper ved en platetopp med ventilator

Det finnes både fordeler og ulemper ved å skaffe seg en platetopp med en integrert ventilator. Den muligens største fordelen ved å skaffe seg en slik modell er friheten du vil få med tanke på design. Siden modellen vil være veldig diskret og ta lite plass på kjøkkenet, så vil du ha frie tøyler til å designe resten av kjøkkenet uten å måtte bekymre deg for at en hengende vifte skal passe inn i innredningen.

En platetopp med integrert vifte vil også kunne brukes på en kjøkken-øy, for da vil du ikke ha behov for å henge opp en vifte.  Den tar veldig lite plass og vil se moderne og elegant ut. En platetopp med integrert ventilator vil også være mye enklere å rengjøre sammenlignet med tradisjonelle kjøkkenvifter. Du vil også kun legge merke til sugeeffekten når du lager mat – ellers vil du ikke legge merke til at viften er der.

På en annen side så vil imidlertid en platetopp med en ventilator trenge litt plass under selve koketoppen slik at motoren kan festes på undersiden. Dette kan for noen anses som en ulempe da det kan redusere oppbevaringsplassen din litt.

Å installere en platetopp med ventilator kan i enkelte kjøkken være vanskelig dersom kjøkkenet allerede er installert og det ikke er tatt hensyn til at du vil trenge plass under modellen.


Slik er modellene blitt testet

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet. Ventilatorene testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på deres brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.


FAQ

Hvilke platetopp med ventilator er best?
Elica NikolaTesla Switch, THERMEX Hood in Hob, Siemens ED811FQ15E, Eico NikolaTesla BL/F Mix, Eico NikolaTesla Libra WH/F/83, Siemens ED711FQ15E iQ500 og Silverline PE900 INT.
Hvordan velger man en platetopp med ventilator?
Tenk først over hva slags behov du har i hjemmet ditt. Deretter burde du sjekke aspekter som installasjon, mål, tilleggsdeler og filtre. Finn ut hvilken installasjonsmetode som passer til kjøkkenet ditt, og sjekk målene du har til rådighet slik at du er sikker på hvilke modeller som passer. Finn ut om du trenger å kjøpe tilleggsdeler og om filtre er inkludert eller om de må kjøpes utenom. Tenk også over budsjettet ditt med tanke på hva du har råd til – samt hvor mye du er villig til å bruke på en slik modell.
Hva er fordelene ved en platetopp med ventilator?
De største fordelene ved å skaffe seg en platetopp med ventilator er friheten og kontrollen man får over designet på kjøkkenet. En slik modell vil være diskret og elegant – og i tillegg vil den ofte være mer effektiv enn en tradisjonell kjøkkenvifte da stekos og luktgener trekkes unna rett ved kilden idet de oppstår.

Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Computersalg.no

Nettsiden Computersalg.no har mer enn 22 år med erfaring og er en nettbutikk som har vært på nett siden 1999. Her vil du finne et stort utvalg av de mest populære produktene med over 1.400.000 produkter på nettsiden. I 2019 ble Computersalg.no kåret til den beste nettbutikken i kategorien Telefoni, en pris som Pricerunner står bak. Her har nettsiden inkludert modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan lese mer om Elica NikolaTesla Switch her.

Skousen.no

Skousen.dk var den første store leverandøren av hvitevarer i Danmark og har som de eneste i bransjen der solgt hvitevarer i mer enn 60 år. I mars 2015 åpnet de første butikkene i Norge og dermed nettbutikken Skousen.no. Butikken styres av franchisetakere som har som oppgave å være til stede lokalt og å gi kundene veiledning i bransjen. Her har nettsiden inkludert modellen THERMEX Hood in Hob.

Du kan lese mer om THERMEX Hood in Hob her.

Whiteaway.no:

På Whiteaway.no finner du et bredt utvalg av kvalitetshvitevarer, støvsugere og husholdningsapparater til konkurransedyktige priser. Whiteaway begynte sin historie i 2003, og da som hobbyprosjekt for brødrene Johannes og Esben Gadsbøll og vennen Jesper Bang fra Jylland i Danmark. Den gang het butikken Ahvidevarer.dk, men 13 år og ett navneskift senere er til sammen 240 personer kommet med på Whiteaway Group laget. Det som startet i det små ble raskt en stor suksess, og nå anses nettsiden som å være en av de største aktørene på det skandinaviske markedet innenfor hvitevarer. Nettsiden har listet flere av modellen som er inkludert i denne artikkelen.

Du kan finne ut mer om Siemens ED811FQ15E her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla BL/F Mix her.

Du kan finne ut mer om Eico NikolaTesla Libra WH/F/83 her.

Du kan finne ut mer om Siemens ED711FQ15E iQ500 her.

Du kan finne ut mer om Silverline PE900 INT her.

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske versjonen av den internasjonale sammenligningssiden Pricerunner der du som forbruker kan finne prisen på en gitt vare hos ulike forhandlere. Det gjør deg i stand til å velge den billigste modellen. Pricerunner.dk foretar også egne tester av forskjellige forbrukerprodukter som de har inkludert i sortimentet sitt, og her er det snakk om modellen Elica NikolaTesla Switch.

Du kan finne ut mer om modellen Elica NikolaTesla Switch her.

Power.no

Power.no er Nordens nye elektro-gigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk.  Suksessen startet i Danmark i 2015, og deretter åpnet de butikker i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom Power til Norge. Her har nettbutikken fått mange gode brukeranmeldelser for modellen Siemens ED811FQ15E – modellen har fått hele 4,6 av 5 mulige stjerner i gjennomsnitt.

Du kan lese mer om Siemens ED811FQ15E her.

 

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du og også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre kjøkkenrelaterte artikler om ulike produkter.

I forlengelse av artikkelen vår om platetopper med ventilator så vil vi også fremheve vår artikkel om induksjonstopper samt induksjonstopper fra merket Siemens. Dersom du er glad i å lage mat, og gjerne vil se hva ekspertene og forbrukerne har å si om ulike produkter så vil du kunne lese mer om de beste modellene med induksjon i disse artiklene.

Det vil gjøre at du kan skaffe deg moderne utstyr og gi deg mulighet til å lage deilig mat til de du er glad i på en rask og effektiv måte – uansett om du vil ha en integrert vifte i platetoppen din eller ikke.

I tillegg vil vi fremheve vår artikkel om kjøkkenvifter generelt sett, kjøkkenvifter med kullfilter og kjøkkenvifter fra merket Siemens. Disse kjøkkenviftene må installeres separat, og det kan være bra dersom kjøkkenet ditt ikke er lagt opp til å gi deg nok plass under bordplaten til å installere en integrert vifte. Disse artiklene er det lurt å ta en titt på slik at du kan ta et veloverveid valg når du skal kjøpe deg en kjøkkenvifte, og her vil du ha mange ulike modeller å velge mellom ut ifra hva slags behov du har i hjemmet ditt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere