Kjøkkenvifte Test – Her er de beste kjøkkenviftene

0

Kjøkkenvifte test: Forbrukerliv.no har sett nærmere på tester av kjøkkenvifter og ventilatorer som er populære på markedet. Utgangspunktet for artikkelen er uavhengige tester som er offentliggjort fra magasiner og tester i Skandinavia, i tillegg til forbrukernes vurderinger. Det viser seg at pris og kvalitet ofte henger sammen, men blant testvinnerne finnes det også et par relativt billige modeller, som på tross av prisen klarer seg veldig bra.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Miele PUR68W

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele PUR68W

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
8 279,00 Kr. 0,00 Kr. 8 279,00 Kr. Les mer
9 199,00 Kr. 0,00 Kr. 9 199,00 Kr. Les mer
9 427,00 Kr. 0,00 Kr. 9 427,00 Kr. Les mer

 

Modellen Miele PUR68W er testet av eksperter fra både det danske og det svenske forbrukerrådet. Modellen Miele PUR68W får ros og fine kommentarer, og ender derfor på topp i begge testene.

Dette er en veggmontert kjøkkenvifte, som både kan brukes i hjem hvor den kan kobles til en avtrekkskanal, og brukes til resirkulering.

Hvis du vil bruke modellen til resirkulering, bør du kjøpe et kullfilter.

Effektiv kjøkkenvifte

Miele PUR68W er nevnt som en veggmontert kjøkkenvifte, og denne typen er ofte den mest effektive. Dette gjelder også Miele PUR68W, som har en rensekapasitet på 650 m3/time. Det svarer til et kjøkken i normal størrelse, og den kan både være både i en enebolig eller i en større leilighet.

Modellen har et effektiv metallfett-filter i rustfritt stål, som har hele ti lag. Det sikrer at ikke fett, matos eller fuktighet lekker ut i hele huset eller leiligheten.

I Miele-Individual-serien

Miele PUR68W gir forbrukeren en svært høy grad av frihet. Modellen er nemlig en Miele Individual-kjøkkenvifte, og som navnet antyder, er det snakk om spesial-tilpassede modeller.

Forbrukeren kan komme med sine egne ønsker til Miele, både når det kommer til design, lengde, romforhold, rutiner for matlaging, brukerens høyde, bredde, dybde og farge på kjøkkenviften. Det er derfor mulig å få en veldig personlig kjøkkenvifte med Miele PUR68W.

Fint design og enkel å rengjøre

En veggmontert kjøkkenvifte er veldig synlig, derfor er denne modellen laget i et vakkert design i rustfritt stål, som ikke får uheldig misfarging etter lang tids bruk. Belysningen er HighPower LED, som gir et kraftig lys med et minimalt strømforbruk.

Kokeplatene lyser opp et jevnt, sterkt, men samtidig et naturlig og varmt lys.

I tillegg er Miele PUR68Wlaget for å være enkel å rengjøre. Fettfilteret kan fjernes og settes i oppvaskmaskinen, uten risiko for misfarging. Bak fettfilteret finner du også Miele CleanCover, som beskytter mot kontakt med elektriske komponenter og motoren.

Det er ingen skarpe kanter, men overflaten er glatt og lett å tørke av med en klut.

Miele PUR68W er i Miele sin Individual-serie, derfor er det ikke faste mål.

Utvalgte fordeler med Miele PUR68W:
🔵 Effektiv veggmontert kjøkkenvifte med rensekapasitet på 650 m3/time.
🔵 Ti-lags metalfettfilter.
🔵 Den er i Miele sin Individual-serie og kan derfor bli produsert etter egne ønsker.
🔵 HighPower LED-belysning.
🔵 Miele Clean Cover sørger for enkel og sikker rengjøring.


Gorenje WHC623E16X

«Godt kjøp» hos det danske forbrukerrådet Tænk

Gorenje WHC623E16X

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer

 

Gorenje WHC623E16X har blitt testet av det danske forbrukerråd Tænk, som har kåret modellen til «et godt kjøp». Dette betyr at modellen er i den lavere enden av prisskalaen, mens kvaliteten fortsatt er høy.

Det har nemlig ikke gått på kompromiss med kvaliteten, for modellen er både solid og har god sugekraft. På den annen side passer Gorenje WHC623E16X bare til mindre kjøkken.

Modellen er en veggmontert kjøkkenvifte, men du bør være oppmerksom på at det kreves kullfilter, hvis kjøkkenviften skal brukes til resirkulering.

Gorenje WHC623E16X kan også brukes avtrekk, hvis det er en avtrekkskanal på kjøkkenet.

Passer for et lite kjøkken

Denne kjøkkenviften vil være et godt valg for mindre kjøkken, hvor det ikke er nødvendig med like stor rensekapasitet. Kapasiteten på Gorenje WHC623E16X er på 505 m3/time, men har du et lite kjøkken, så kan du være sikker på ren luft.

Som nevnt er modellen veggmontert, noe som både har plusser og minuser. På pluss-siden er de veldig effektive, så den vegghengte fasongen gir Gorenje WHC623E16Xs god effektivitet, men på minus-siden så er veggmonterte kjøkkenvifter svært synlige.

Denne kjøkkenviften fra Gorenje er derfor laget i et enkelt design, som har mål om å få så lite oppmerksomhet som mulig.

Tre alternativer for sugestyrke

Gorenje WHC623E16X gir et fritt valg mellom tre ulike innstillinger for sugeeffekt når du lager mat, og disse velges med enkle knapper.

Den har også en på/av-bryter, samt et fettrensingsfilter i klasse A, som er vaskbart og laget i aluminium med polyuretan-skum. Filteret er effektiv og sørger for å fange det meste av fettet og fukten som oppstår under matlaging.

Modellen kan som nevnt brukes både til resirkulering og avtrekkskanal, avhengig av hva du foretrekker og hva kjøkkenet er utstyrt med.

God belysning med LED

Gorenje WHC623E16Xs sin effektive belysning er også i A-klassen, og det betyr modellen har et godt og sterkt lys på seks watt. Lyset er naturlig selv om det er sterkt, og det lages gjennom to LED-lys, som gir en god oversikt over kokeplatene og området rundt.

I tillegg til funksjonaliteten bidrar LED-belysningen også til det estetiske inntrykket av modellen. Modellen er produsert i rustfritt stål, som både gir et enkelt utseende og sikrer at modellen ikke bli misfarget ved langvarig bruk.

Gorenje WHC623E16X har en intern motor og måler 112,5 cm (maksimal høyde), 60 cm (b), 50 cm (d).

Utvalgte fordeler med Gorenje WHC623E16X:
🔵 Prisvennlig modell.
🔵 Rensekapasitet på 505 m3/time – derfor egnet for mindre kjøkken.
🔵 Tre ulike sugestyrker.
🔵 Estetisk og diskret LED-belysning.
🔵 Produsert i rustfritt stål.


Miele DA 6096 W

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk
Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele DA 6096 W emhaette

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
10 895,00 Kr. 0,00 Kr. 10 895,00 Kr. Les mer
10 895,00 Kr. 0,00 Kr. 10 895,00 Kr. Les mer
10 895,00 Kr. 0,00 Kr. 10 895,00 Kr. Les mer

 

Modellen Miele DA 6096 W har både vært med i det danske og det svenske forbrukerrådets tester med mange ulike kjøkkenvifter. Modellen gjør det så bra i testene at begge forbrukerrådene plasser modellen blant de beste.

Tænk kårer også Miele DA 6096 W som testvinner.

Dette er en veggmontert kjøkkenvifte som kan brukes både til resirkulering og til avtrekk, hvis det er en avtrekkskanal på kjøkkenet. Vær oppmerksom på at du må kjøpe kullfilter hvis kjøkkenviften skal brukes til resirkulering.

Effektiv på mellomstore kjøkken

Miele DA 6096 W vil kunne holde luften ren og fri for matos og fukt på et mellomstort kjøkken, siden modellens rensekapasitet er på 650 m3/time.

Denne kjøkkenviften er laget for å holde klimaet på kjøkkenet så rent som mulig, samt å være så fin som mulig. Modellen er derfor utstyrt med et ti-lags metallfettfilter i rustfritt stål, som både er effektivt og fint å se på.

Både overflaten og filterrammen er i rustfritt stål og fettfilteret kan enkelt fjernes og vaskes i oppvaskmaskin. Siden materialet er rustfritt stål, så bevares den fine overflaten lenger.

Dette er en fordel med en veggmontert kjøkkenvifte som Miele DA 6096 W, siden den vil være veldig synlig på kjøkkenet.

NoSmell-filter

Miele DA 6096 W sikrer et så bra kjøkkenmiljø som mulig, og modellen er derfor utstyrt med et NoSmell-filter, som gjør at det ikke lukter matos på kjøkkenet. NoSmell-filteret binder nemlig matluktene effektivt og over lang tid.

Som nevnt, er dette en veggmontert modell som er meget synlig på kjøkkenet. Men for å synliggjøre modellen litt mindre, så er den skråstilt, slik at den vender skrått oppover, og gir mer luftrom over platene.

Dette designet gir også økt komfort når du lager mat og gir mer plass og luftrom.

HighPower LED-belysning

Miele DA 6096 W har HighPower LED, som sikrer best mulig oversikt over kjøkkenet, siden HighPower LED gir et lys med minimalt strømforbruk. HighPower LED bruker bare to watt. Lyset er jevnt med en naturlig farge og har en levetid på omtrent 20 år.

Når det kommer til rengjøring, kan filtrene Miele Clean Cover lette rengjøringen ved å ikke ha skarpe kanter eller hjørner. Dette gjør modellen også sikrere, siden forbrukeren ikke kommer i kontakt med elektriske komponenter eller motoren. Her finner du bare glatte flater som er enkle å tørke av.

Miele DA 6096 Ws sin motor er av den interne typen og måler 54,7 cm (h), 89,8 cm (b) 52,3 cm (d).

Utvalgte fordeler med Miele DA 6096 W:
🔵 Veggmontert skrå kjøkkenvifte som kan brukes til resirkulering eller avtrekk.
🔵 Kjøkkenvifte med ti-lags metallfettfilter.
🔵 NoSmell-filter.
🔵 HighPower LED-belysning.
🔵 Miele Clean Cover for enklere rengjøring og større sikkerhet.


Siemens LF97BB532

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Siemens LF97BB532

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
8 595,00 Kr. 0,00 Kr. 8 595,00 Kr. Les mer
8 595,00 Kr. 0,00 Kr. 8 595,00 Kr. Les mer
8 595,00 Kr. 0,00 Kr. 8 595,00 Kr. Les mer

 

Kjøkkenviften Siemens LF97BB532 har blitt testet av de danske ekspertene fra forbrukerrådet Tænk på bredt spekter av parametere. Tænks har som sitt mål å finne de beste kjøkkenviftene, og de mener at Siemens LF97BB532 er en av disse.

Modellen kan både brukes til avtrekk, hvis det finnes en avtrekkskanal på kjøkkenet og til resirkulering. Vær oppmerksom på at du må kjøpe kullfilter, hvis kjøkkenviften skal brukes til resirkulering.

Effektiv rensekapasitet

Siemens LF97BB532 må monteres i taket og henge fritt over kokeplatene. Modellen er utstyrt med en iQdrive-motor med doble blåsehjul, som effektivt sikrer god utsugning.

Denne kjøkkenviften har derfor også en høy rensekapasitet på 740 m3/time, hvis du bruker den høyeste hastigheten. Derfor kan Siemens LF97BB532 holde selv større kjøkken rene og fri for matos og fuktighet.

Tre hastigheter

Siemens LF97BB532 kan brukes for ulike typer mat. Det finnes tre alternativer for ulike hastigheter, samt et intensiv-trinn, slik at selv mat som avgir mye varme og fuktighet kan håndteres.

Modellen er utstyrt med et metallfettfilter som også kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

Belysningen består av LED-lamper, som både gir et kraftig, og naturlig lys. Kjøkkenviften er utstyrt med fire lyspærer på tre watt.

Modell med lite støy

En av parameterne som Siemens LF97BB532 skiller seg positivt ut fra, i forhold til andre gode kjøkkenvifter, er nivået på lyden.

Kjøkkenviften fra Siemens er nemlig laget for å være stille og er utstyrt med en spesiell lyd-demping, noe som reduserer støynivået betydelig. Dette betyr at støyen på den svakeste hastigheten kun er på 38 dB og maksimum 52 dB.

Det er veldig lave tall, og til sammenligning er lydnivået på en vanlig samtale cirka 60 dB.

Siemens LF97BB532 har en intern motor og måler 92,4 cm (makshøyde), 90 cm (b), 60 cm (d).

Utvalgte fordeler med Siemens LF97BB532:
🔵 Kan brukes både til avtrekk og resirkulering.
🔵 Maksimal rensekapasitet på 740 m3/time.
🔵 Tre hastigheter og et intensivt trinn.
🔵 LED-belysning.
🔵 Stille modell med et støynivå på maksimalt 52 dB.


Miele DA 429-6

Testvinner hos danske Tænk.dk
Testvinner hos svenske Råd & Rön

Miele DA 429-6

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
11 795,00 Kr. 0,00 Kr. 11 795,00 Kr. Les mer
11 795,00 Kr. 0,00 Kr. 11 795,00 Kr. Les mer
11 795,00 Kr. 0,00 Kr. 11 795,00 Kr. Les mer

 

Det danske forbrukermagasinet Tænk har foretatt en test av 21 vegghengte kjøkkenventilatorer, og her ble Miele DA 429-6 en klar testvinner. Akkurat samme resultat nådde det svenske forbrukermagasiner Råd & Rön frem til, da de gjennomførte en test med hele 34 ventilatorer. I begge testene ligger denne modellen i den dyre enden, men vinner suverent på både utsugingsevne og funksjoner.

Både det danske og det svenske testlaboratoriet verdsetter blant annet at det innebygde LED-lyset gir godt arbeidslys til komfyren, og at det er lett å rengjøre filtrene som enkelt kan tas av og vaskes i oppvaskmaskinen. Bruksanvisningen får toppkarakter, men selve monteringen av Miele DA 429-6 kan være litt komplisert.

Viktige elementer som gjør Miele DA 429-6 til suveren testvinner:

Miele DA 429-6 får gode karakterer på nesten alle de testede områdene, men klarer seg mer gjennomsnittlig på andre områder. Tilsammen får modellen et flott gjennomsnittsresultat.

Blant annet er både de danske og svenske laboratoriene imponert over den svært støysvake driften som er målt til bare 48 dB(A). Det gjør denne modellen til den mest stillegående av alle kjøkkenviftene i testen. Det går likevel ikke ut over effekten, for Miele DA 429-6 får absolutt toppkarakter for fettfiltrering og utsuging av damp.

Det er mange smarte innebygde funksjoner i Miele DA 429-6 som trekker nivået opp: Ventilatoren har blant annet en turbofunksjon som setter ekstra futt i luftgjennomstrømningen i fem minutter, og deretter faller tilbake på normalt nivå. Det slåes automatisk av etter 5-15 minutter med inaktivitet.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 God og effektiv utsugingsevne
🔵 Bra fettfiltrering og utsuging av damp
🔵 Støysvak drift
🔵 Gode innstillingsmuligheter
🔵 Tidsbegrenset turbo- og avsluttingsfunksjon
🔵 LED-belysning som gir gode arbeidsforhold
🔵 Filter kan vaskes i oppvaskmaskin
🔵 God bruksanvisning


Bosch DWW067A50

Flotte karakterer hos svenske Råd & Rön
”Godt kjøp” hos danske Tænk.dk

Bosch DWW067A50

 

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 495,00 Kr. 0,00 Kr. 4 495,00 Kr. Les mer
4 695,00 Kr. 0,00 Kr. 4 695,00 Kr. Les mer
5 295,00 Kr. 0,00 Kr. 5 295,00 Kr. Les mer

 

Bosch er generelt kjent for å produsere gode hvitevarer til en attraktiv pris, og det er akkurat dette som kjennetegner Bosch DWW067A50. Modellen er med i toppfeltet hos både Tænk og Råd & Rön, og begge steder klarer modellen seg fint blant de beste i testen til tross for at den faktisk er en av de billigste kjøkkenviftene.

Danske Tænk nøler ikke med å kåre Bosch DWW067A50 til “Godt Kjøp” fordi den ligger på en overraskende tredjeplass. I den svenske testen med 34 modeller kommer Bosch DWW067A50 med i topp 5. Generelt viser testene at pris og kvalitet henger sammen, men denne modellen er unntaket som bekrefter regelen.

Det er et par punkter der Bosch DWW067A50 ikke klarer seg like bra som de dyreste modellene som koster 3-4 ganger så mye. Eksempelvis blir fettfiltrering vurdert til “bare” middels god, og selve sugeevnen og evnen til å fjerne damp ligger en anelse under nivået for de dyreste modellene, men vesentlig over prestasjonene av kjøkkenvifter i samme prisklasse. Dersom du ønsker en ventilator i denne prisklassen, er Bosch DWW067A50 et riktig bra kjøp.

Derfor ble Bosch DWW067A50 vurdert som et godt kjøp:

De billige kjøkkenventilatorene er generelt kjent for å bråke mye, noe som ikke er tilfellet med Bosch DWW067A50. Med et støynivå på bare 55 dB(A) legger den seg tett på de dyre modellene, og gjør det mulig å føre en uforstyrret samtale under matlagingen. Til tross for prisen, har denne modellen også en ekstra turbofunksjon som automatisk slår seg av etter en stund.

Den velfungerende LED-belysningen er også med på å trekke opp vurdering, og brukervennligheten får gode bedømmelser på alle områder.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 Billig kjøpspris
🔵 Lavt støynivå
🔵 Tidsstyrt turbofunksjon
🔵 LED-belysning
🔵 Stor brukervennlighet


Siemens LC97BC532

Testvinner hos svenske Testfakta.se
✅ Toppscorer hos danske Tænk.dk
✅ Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Siemens LC97BC532

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 399,00 Kr. 0,00 Kr. 5 399,00 Kr. Les mer
5 399,00 Kr. 0,00 Kr. 5 399,00 Kr. Les mer
5 399,00 Kr. 0,00 Kr. 5 399,00 Kr. Les mer

 

Siemens leverer med LC97BC532 et svært godt alternativ til en billig kjøkkenvifte som til tross for prisen yter ganske bra. Både hos Tænk og Råd & Rön ligger modellen i den beste halvdelen av testen, og den var prisvinner hos det velansette svenske testlaboratoriet Testfakta, da de i slutten av oktober 2015 testet 7 av de mest populære kjøkkenviftene.

Testfakta bruker eksterne laboratorier og er grundige i arbeidet og har blant annet målt viftens fettopptak i filteret. De praktiske målingene viser at denne modellen karer seg best av alle.

Grunner til at Siemens LC97BC532 ble testvinner hos Testfakta.se:

En av de store fordelene ved denne modellen er at den er betraktelig mer strømbesparende i drift enn gjennomsnittet. Alle tre testlaboratorier er dessuten enige om at denne modellen gir arbeidslys i særklasse under matlagingen, via de tre innebygde LED-modulene. Modellen er i tillegg utstyrt med turbosugefunksjon som ellers bare finnes på de dyrere modellene.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 God fettfiltrering og eliminering av stekeos
🔵  Strømbesparende
🔵 LED-belysning
🔵 Tidsstyrt turbofunksjon


Mirabilia Manhattan

Toppscorer hos danske Tænk.dk

Gerson Mirabilia Manhattan

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
17 186,00 Kr. 0,00 Kr. 17 186,00 Kr. Les mer
17 186,00 Kr. 0,00 Kr. 17 186,00 Kr. Les mer

 

Hvis du liker spennende og annerledes design, er det verdt å vurdere Gerson Mirabilia Manhattan. Her får du en god kjøkkenvifte med at stil som viktig element. Denne modellen ble en av toppscorerne i testen hos det danske forbrukermagasinet Tænk. Den er litt dyrere ettersom både design og funksjon er i toppklasse.

En liten ulempe ved Gerson Mirabilia Manhattan er dessverre at designelementene gjør det en anelse vanskeligere å skifte halogenpærer og fettfilter, men det er små detaljer som ikke ødelegger det samlede inntrykket.

Gerson Mirabilia Manhattan scorer høyt hos Tænk av fler grunner:

Et kjennetegn for Gerson Mirabilia Manhattan er at den konsekvent får høye karakterer på samtlige målinger. Det sikrer et flott gjennomsnitt og dermed også en god plassering.

På noen områder utmerker modellen seg, blant annet på støysvak drift som med ca. 55 dB(A) sikrer god komfort i det daglige. Komforten slår også gjennom på betjeningen som får en fin vurdering.

Utsuging av damp klarer Gerson-modellen med jevn prestasjon, men yter svært godt på fettfiltrering. Modellen byr også på ekstra funksjoner som turbo-sug og avsluttingsfunksjon. Begge disse funksjonene fungerer med automatisk timer som nullstilles etter en stund. Det er også en praktisk indikator som advarer når det er tid for rengjøring av filteret.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 Eksklusivt design
🔵 Høy ytelse
🔵 Støysvak drift
🔵 Enkel betjening
🔵 God fettfiltrering
🔵 Tidsstyrt turbo-sug og avsluttingsfunksjon
🔵 Indikator for rengjøring av filteret


Siemens LC67BC532

Toppscorer hos svenske Råd & Rön
✅ “Godt Kjøp” hos danske Tænk.dk

Siemens LC67BC532

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 395,00 Kr. 0,00 Kr. 4 395,00 Kr. Les mer
4 595,00 Kr. 0,00 Kr. 4 595,00 Kr. Les mer
4 595,00 Kr. 0,00 Kr. 4 595,00 Kr. Les mer

 

Siemens LC67BC532 er en av de modellene som koster 70-80% mindre enn de dyre ventilatorene, og samtidig klarer å ligge best an i tester hos både svenske Råd & Rön og danske Tænk.

I den svenske testen får Siemens LC67BC532 en femteplass på 34 viftet, og hos Tænk blir det en tredjeplass. Derfor overrasker det ikke at Tænk kårer denne kjøkkenviften til å være et “godt kjøp”.

Den gode vurderingen av Siemens LC67BC532 har flere grunner:

Generelt er Siemens LC67BC532 svært brukervennlig, og begge testpanelene gir ekstra god karakter for LED-lyset som både er kraftig og jevnt fordelt over komfyrområdet. Bruken av LED gir også ekstra komfort i forhold til at pæren stort sett aldri må skiftes, som selvsagt også er en besparelse på energiforbruket. En kritikk er at evnen til å fjerne damp ikke er helt på nivå med de dyreste modellene.

Støynivået ligger også på et komfortabelt nivå på 55 dB(A) under vanlig drift. Her kan man føre en samtale uten problemer med maten blir tilberedt. Siemens LC67BC532 har også innebygd turbofunksjon som kan skrus på kortvarig når det er behov for ekstra utsug. Her er støynivået litt høyere enn under normal drift.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 Billig pris
🔵 Brukervennlig
🔵 LED-belysning
🔵 Lavt støynivå
🔵 Tidsstyrt turbofunksjon


Thermex Super Silent

Populær kjøkkenvifte blant brukerne

Thermex Super Silent

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 195,00 Kr. 0,00 Kr. 2 195,00 Kr. Les mer
2 195,00 Kr. 0,00 Kr. 2 195,00 Kr. Les mer
3 585,00 Kr. 0,00 Kr. 3 585,00 Kr. Les mer

 

Kjøkkenventilator-testene som er utført blant annet hos Tænk og Råd & Rön har kun tatt med vegghengte modellen, og det er litt dumt fordi mer kompakte kjøkkeninnredninger sjelden har plass til disse typene. Vi har derfor valgt å ta med Thermex Super Silent, som kan integreres i overskap eller annet eksisterende kjøkkeninteriør.

Nettopp denne modellen får gode anmeldelser fra forbrukerne på blant annet den store hvitevare-siden Whiteaway.no, og den er samtidig mye billigere enn tilsvarende vegghengte modeller.

Flere grunner til de gode anmeldelsene av Thermex Super Silent:

 

Selv om prisen er helt i bunn for Thermex Super Silent, byr den likevel på ganske utmerkede prestasjoner. Med en flyttet luftmengde på 444 kubikmeter i timen, suger den like mye som de dyrere vegghengte modellene. På grunn av den kompakte utformingen er det ikke plass til støyreduserende installeringer, men det er kun den høyeste innstillingen som gir et støynivå som ligger over de dyre modellene.

Det finnes 3 hastigheter, og de lavere nivåene kan redusere lydnivået til bare 40 dB(A).

Thermex Super Silent får ros for å ha innebygd LED-lys, som er energibesparende og komfortabelt fordi du i praksis aldri trenger å skifte pærer. Modellen blir levert i en hvitlakkert finish som er egnet til integrasjon i de fleste eksisterende kjøkkeninnredninger.

Derfor anbefales denne modellen:
🔵 Billigere enn vegghengte vifter
🔵 God sugeevne
🔵 Kompakt utforming
🔵 Lavt støynivå ved lavere hastigheter
🔵 LED-belysning


Kjøkkenvifte Test: Disse kildene har vi brukt i artikkelen

Artikkelen er delvis basert på uavhengige, eksterne testresultater fra Danmark og Sverige, og dels på brukernes egne opplevelser med produktene slik de selv beskriver på nettet. I listen under ser du de anvendte kildene, samt linker slik at du selv kan grave dypere i detaljene dersom du ønsker det.

Tænk.dk
Flere av de omtalte modellene har blitt testet i det danske forbrukermagasinet Tænk, som er en velansett, uavhengig kilde. Tænk brukes av mange betalende medlemmer, men blir også ofte sitert i medier både i Danmark og i andre land. Tænk har nære forbindelser til den danske Forbrugerstyrelsen, som øker troverdigheten.

Kjøkkenviftene som ble testet ble målt på en lang rekke områder som hver får særskilt karakter. Dette blir oppsummert i en samlet karakter og en litt mer subjektiv vurdering og sammenfatting av produktinntrykket. Hele testresultatet blir presentert i et intuitivt og interaktivt skjema, der det er ulike sorteringsmuligheter.

Hele testen av ventilatorer kan leses her. Vær oppmerksom på at full tilgang til testen krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang bare til kjøkkenviftetesten, og uansett tilbyr Tænk en del gratis råd og informasjon angående valg av kjøkkenvifte.

Råd & Rön
Sveriges mest velansette forbrukermagasin Råd & Rön testet 34 forskjellige kjøkkenventilatorer, og denne testen refererer vi til flere steder i artikkelen. Råd & Rön forholder seg alltid helt objektivt til produktene som blir testet, og offentliggjør bare de målte resultatene og karakterene. En mer subjektiv fortolking må du som leser selv sørge for. Resultatet av testen kan du se her, men full tilgang krever abonnement på Råd & Rön.

Testfakta.se
Testfakta er et svensk testmagasin som på oppfordring tester ulike typer forbrukerprodukter. Magasinet har etterhvert blitt svært anerkjent i både Sverige og resten av Norden. Testfakta bruker eksterne, uavhengige testlaboratorier og eksperter. I denne artikkelen refererer vi blant annet til en svært grundig test av 7 kjøkkenventilatorer, og hele testen er tilgjengelig for alle her.

Forbrukernes egne anmeldelser
Selv om offisielle uavhengige testresultater er viktige, er det stor risiko for at resultat og fortolkinger kan være påvirket av personlige preferanser til de som er involvert i testen, og selve testen blir som regel utført over kort tid og med et enkelt testprodukt om gangen – vanligvis i et test- og laboratoriemiljø. Derfor ser vi også på forbrukernes egne opplevelser, eksempelvis på www.whiteaway.no der forbrukerne med egne ord kan beskrive og vurdere opplevelsen av produktet i praksis, basert på en lengre bruksperiode.