Kjøkkenvifte Test – Her er de beste kjøkkenviftene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test guide: Forbrukerliv.no har sett nærmere på tester av kjøkkenvifter og ventilatorer som er populære på markedet. Utgangspunktet for artikkelen er uavhengige tester som er offentliggjort fra magasiner og tester i Skandinavia, i tillegg til forbrukernes vurderinger. Det viser seg at pris og kvalitet ofte henger sammen, men blant testvinnerne finnes det også et par relativt billige modeller, som på tross av prisen klarer seg veldig bra.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Miele PUR68W

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele PUR68W

.
Modellen Miele PUR68W er testet av eksperter fra både det danske og det svenske forbrukerrådet. Modellen Miele PUR68W får ros og fine kommentarer, og ender derfor på topp i begge testene.

Dette er en veggmontert kjøkkenvifte, som både kan brukes i hjem hvor den kan kobles til en avtrekkskanal, og brukes til resirkulering.

Hvis du vil bruke modellen til resirkulering, bør du kjøpe et kullfilter.

Effektiv kjøkkenvifte

Miele PUR68W er nevnt som en veggmontert kjøkkenvifte, og denne typen er ofte den mest effektive. Dette gjelder også Miele PUR68W, som har en rensekapasitet på 650 m3/time. Det svarer til et kjøkken i normal størrelse, og den kan både være både i en enebolig eller i en større leilighet.

Modellen har et effektiv metallfett-filter i rustfritt stål, som har hele ti lag. Det sikrer at ikke fett, matos eller fuktighet lekker ut i hele huset eller leiligheten.

I Miele-Individual-serien

Miele PUR68W gir forbrukeren en svært høy grad av frihet. Modellen er nemlig en Miele Individual-kjøkkenvifte, og som navnet antyder, er det snakk om spesial-tilpassede modeller.

Forbrukeren kan komme med sine egne ønsker til Miele, både når det kommer til design, lengde, romforhold, rutiner for matlaging, brukerens høyde, bredde, dybde og farge på kjøkkenviften. Det er derfor mulig å få en veldig personlig kjøkkenvifte med Miele PUR68W.

Fint design og enkel å rengjøre

En veggmontert kjøkkenvifte er veldig synlig, derfor er denne modellen laget i et vakkert design i rustfritt stål, som ikke får uheldig misfarging etter lang tids bruk. Belysningen er HighPower LED, som gir et kraftig lys med et minimalt strømforbruk.

Kokeplatene lyser opp et jevnt, sterkt, men samtidig et naturlig og varmt lys.

I tillegg er Miele PUR68Wlaget for å være enkel å rengjøre. Fettfilteret kan fjernes og settes i oppvaskmaskinen, uten risiko for misfarging. Bak fettfilteret finner du også Miele CleanCover, som beskytter mot kontakt med elektriske komponenter og motoren.

Det er ingen skarpe kanter, men overflaten er glatt og lett å tørke av med en klut.

Miele PUR68W er i Miele sin Individual-serie, derfor er det ikke faste mål.

Utvalgte fordeler med Miele PUR68W:
Effektiv veggmontert kjøkkenvifte med rensekapasitet på 650 m3/time.
Ti-lags metalfettfilter.
Den er i Miele sin Individual-serie og kan derfor bli produsert etter egne ønsker.
HighPower LED-belysning.
Miele Clean Cover sørger for enkel og sikker rengjøring.


Gorenje WHC623E16X

Gorenje WHC623E16X

 

.

Det har nemlig ikke gått på kompromiss med kvaliteten, for modellen er både solid og har god sugekraft. På den annen side passer Gorenje WHC623E16X bare til mindre kjøkken.

Modellen er en veggmontert kjøkkenvifte, men du bør være oppmerksom på at det kreves kullfilter, hvis kjøkkenviften skal brukes til resirkulering.

Gorenje WHC623E16X kan også brukes avtrekk, hvis det er en avtrekkskanal på kjøkkenet.

Passer for et lite kjøkken

Denne kjøkkenviften vil være et godt valg for mindre kjøkken, hvor det ikke er nødvendig med like stor rensekapasitet. Kapasiteten på Gorenje WHC623E16X er på 505 m3/time, men har du et lite kjøkken, så kan du være sikker på ren luft.

Som nevnt er modellen veggmontert, noe som både har plusser og minuser. På pluss-siden er de veldig effektive, så den vegghengte fasongen gir Gorenje WHC623E16Xs god effektivitet, men på minus-siden så er veggmonterte kjøkkenvifter svært synlige.

Denne kjøkkenviften fra Gorenje er derfor laget i et enkelt design, som har mål om å få så lite oppmerksomhet som mulig.

Tre alternativer for sugestyrke

Gorenje WHC623E16X gir et fritt valg mellom tre ulike innstillinger for sugeeffekt når du lager mat, og disse velges med enkle knapper.

Den har også en på/av-bryter, samt et fettrensingsfilter i klasse A, som er vaskbart og laget i aluminium med polyuretan-skum. Filteret er effektiv og sørger for å fange det meste av fettet og fukten som oppstår under matlaging.

Modellen kan som nevnt brukes både til resirkulering og avtrekkskanal, avhengig av hva du foretrekker og hva kjøkkenet er utstyrt med.

God belysning med LED

Gorenje WHC623E16Xs sin effektive belysning er også i A-klassen, og det betyr modellen har et godt og sterkt lys på seks watt. Lyset er naturlig selv om det er sterkt, og det lages gjennom to LED-lys, som gir en god oversikt over kokeplatene og området rundt.

I tillegg til funksjonaliteten bidrar LED-belysningen også til det estetiske inntrykket av modellen. Modellen er produsert i rustfritt stål, som både gir et enkelt utseende og sikrer at modellen ikke bli misfarget ved langvarig bruk.

Gorenje WHC623E16X har en intern motor og måler 112,5 cm (maksimal høyde), 60 cm (b), 50 cm (d).

Utvalgte fordeler med Gorenje WHC623E16X:
Prisvennlig modell.
Rensekapasitet på 505 m3/time – derfor egnet for mindre kjøkken.
Tre ulike sugestyrker.
Estetisk og diskret LED-belysning.
Produsert i rustfritt stål.


Miele DA 6096 W


Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Miele DA 6096 W emhaette

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Modellen Miele DA 6096 W har både vært med i det danske og det svenske forbrukerrådets tester med mange ulike kjøkkenvifter. Modellen gjør det så bra i testene at begge forbrukerrådene plasser modellen blant de beste.

Dette er en veggmontert kjøkkenvifte som kan brukes både til resirkulering og til avtrekk, hvis det er en avtrekkskanal på kjøkkenet. Vær oppmerksom på at du må kjøpe kullfilter hvis kjøkkenviften skal brukes til resirkulering.

Effektiv på mellomstore kjøkken

Miele DA 6096 W vil kunne holde luften ren og fri for matos og fukt på et mellomstort kjøkken, siden modellens rensekapasitet er på 650 m3/time.

Denne kjøkkenviften er laget for å holde klimaet på kjøkkenet så rent som mulig, samt å være så fin som mulig. Modellen er derfor utstyrt med et ti-lags metallfettfilter i rustfritt stål, som både er effektivt og fint å se på.

Både overflaten og filterrammen er i rustfritt stål og fettfilteret kan enkelt fjernes og vaskes i oppvaskmaskin. Siden materialet er rustfritt stål, så bevares den fine overflaten lenger.

Dette er en fordel med en veggmontert kjøkkenvifte som Miele DA 6096 W, siden den vil være veldig synlig på kjøkkenet.

NoSmell-filter

Miele DA 6096 W sikrer et så bra kjøkkenmiljø som mulig, og modellen er derfor utstyrt med et NoSmell-filter, som gjør at det ikke lukter matos på kjøkkenet. NoSmell-filteret binder nemlig matluktene effektivt og over lang tid.

Som nevnt, er dette en veggmontert modell som er meget synlig på kjøkkenet. Men for å synliggjøre modellen litt mindre, så er den skråstilt, slik at den vender skrått oppover, og gir mer luftrom over platene.

Dette designet gir også økt komfort når du lager mat og gir mer plass og luftrom.

HighPower LED-belysning

Miele DA 6096 W har HighPower LED, som sikrer best mulig oversikt over kjøkkenet, siden HighPower LED gir et lys med minimalt strømforbruk. HighPower LED bruker bare to watt. Lyset er jevnt med en naturlig farge og har en levetid på omtrent 20 år.

Når det kommer til rengjøring, kan filtrene Miele Clean Cover lette rengjøringen ved å ikke ha skarpe kanter eller hjørner. Dette gjør modellen også sikrere, siden forbrukeren ikke kommer i kontakt med elektriske komponenter eller motoren. Her finner du bare glatte flater som er enkle å tørke av.

Miele DA 6096 Ws sin motor er av den interne typen og måler 54,7 cm (h), 89,8 cm (b) 52,3 cm (d).

Utvalgte fordeler med Miele DA 6096 W:
Veggmontert skrå kjøkkenvifte som kan brukes til resirkulering eller avtrekk.
Kjøkkenvifte med ti-lags metallfettfilter.
NoSmell-filter.
HighPower LED-belysning.
Miele Clean Cover for enklere rengjøring og større sikkerhet.


Thermex Super Silent

Populær kjøkkenvifte blant brukerne

Thermex Super Silent

.
Kjøkkenventilator-testene som er utført blant annet hos Råd & Rön har kun tatt med vegghengte modellen, og det er litt dumt fordi mer kompakte kjøkkeninnredninger sjelden har plass til disse typene. Vi har derfor valgt å ta med Thermex Super Silent, som kan integreres i overskap eller annet eksisterende kjøkkeninteriør.

Nettopp denne modellen får gode anmeldelser fra forbrukerne på blant annet den store hvitevare-siden Whiteaway.no, og den er samtidig mye billigere enn tilsvarende vegghengte modeller.

Flere grunner til de gode anmeldelsene av Thermex Super Silent:

Selv om prisen er helt i bunn for Thermex Super Silent, byr den likevel på ganske utmerkede prestasjoner. Med en flyttet luftmengde på 444 kubikmeter i timen, suger den like mye som de dyrere vegghengte modellene. På grunn av den kompakte utformingen er det ikke plass til støyreduserende installeringer, men det er kun den høyeste innstillingen som gir et støynivå som ligger over de dyre modellene.

Det finnes 3 hastigheter, og de lavere nivåene kan redusere lydnivået til bare 40 dB(A).

Thermex Super Silent får ros for å ha innebygd LED-lys, som er energibesparende og komfortabelt fordi du i praksis aldri trenger å skifte pærer. Modellen blir levert i en hvitlakkert finish som er egnet til integrasjon i de fleste eksisterende kjøkkeninnredninger.

Derfor anbefales denne modellen:
Billigere enn vegghengte vifter
God sugeevne
Kompakt utforming
Lavt støynivå ved lavere hastigheter
LED-belysning


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke kjøkkenvifter er best i test?

Miele PUR68W og Miele DA 6096 W

🤓 Hvordan testes kjøkkenvifter?

Kjøkkenvifter testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på deres brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

Start med å bestemme deg for om du vil ha en modell med utsuging i det fri eller med resirkulasjon. Deretter bør du vurdere en rekke andre parametere, som for eksempel om du ønsker en modell med innebygd eller ekstern motor, hvor mye du vil den skal bråke, energiforbruk, plassering og utforming.


Kjøkkenvifte Test: Disse kildene har vi brukt i artikkelen

Artikkelen er delvis basert på uavhengige, eksterne testresultater fra Danmark og Sverige, og dels på brukernes egne opplevelser med produktene slik de selv beskriver på nettet. I listen under ser du de anvendte kildene, samt linker slik at du selv kan grave dypere i detaljene dersom du ønsker det.

Råd & Rön
Sveriges mest velansette forbrukermagasin Råd & Rön testet 34 forskjellige kjøkkenventilatorer, og denne testen refererer vi til flere steder i artikkelen. Råd & Rön forholder seg alltid helt objektivt til produktene som blir testet, og offentliggjør bare de målte resultatene og karakterene. En mer subjektiv fortolking må du som leser selv sørge for. Resultatet av testen kan du se her, men full tilgang krever abonnement på Råd & Rön.

Testfakta.se
Testfakta er et svensk testmagasin som på oppfordring tester ulike typer forbrukerprodukter. Magasinet har etterhvert blitt svært anerkjent i både Sverige og resten av Norden. Testfakta bruker eksterne, uavhengige testlaboratorier og eksperter. I denne artikkelen refererer vi blant annet til en svært grundig test av 7 kjøkkenventilatorer, og hele testen er tilgjengelig for alle her.

Forbrukernes egne anmeldelser
Selv om offisielle uavhengige testresultater er viktige, er det stor risiko for at resultat og fortolkinger kan være påvirket av personlige preferanser til de som er involvert i testen, og selve testen blir som regel utført over kort tid og med et enkelt testprodukt om gangen – vanligvis i et test- og laboratoriemiljø. Derfor ser vi også på forbrukernes egne opplevelser, eksempelvis på www.whiteaway.no der forbrukerne med egne ord kan beskrive og vurdere opplevelsen av produktet i praksis, basert på en lengre bruksperiode.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere