Siemens Induksjonstopp test – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen gjennomgår vi de beste induksjonstoppene som finnes på markedet fra Siemens. Slik kan du raskt og enkelt sammenligne og skaffe deg en oversikt over de ulike modellene.

Kun få induksjonstopper fra Siemens er blitt inkludert i offisielle eksperttester, derfor har vi både inkludert eksperttester og brukeranmeldelser. Under utvelgelsen av induksjonstopper har vi derfor også lagt vekt på hvordan forbrukerne bedømmer de ulike modellene da vi har inkludert de modellene som har fått best anmeldelser fra brukerne.

Ønsker du å lese mer om de ulike eksperttestene og brukeranmeldelsene så kan du finne linker til anmeldelsene nederst i artikkelen.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over induksjonstopper fra Siemens

🔸 Alternative induksjonstopper fra andre produsenter
🔸 Gode råd om hva du bør tenke på før du kjøper en induksjonstopp
🔸 Slik fungerer induksjon
🔸 Informasjon om energimerket
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra utvalgte tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Siemens Induksjonstopp test – Her er de beste modellene 

Hos Forbrukerliv har vi analysert en rekke eksperttester fra både inn- og utland, og samlet de beste modellene i denne artikkelen. Vi har også inkludert relevante brukeranmeldelser da vi vet at forbrukerne upartisk deler ut hverdagens positive og negative opplevelser med produktet. Under hvert produkt finner du en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den billigste forhandleren.

Vi håper at du, etter å ha lest denne artikkelen, vil være rustet til å finne den induksjonstoppen fra Siemens som dekker akkurat dine behov.


Siemens ED651FSB5E

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens ED651FSB5E

.
Siemens ED651FSB5E er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

De svenske ekspertene har gitt induksjonskoketoppen gode anmeldelser på grunn av koketoppens brukervennlighet og effektivitet.

De nevner ikke mange ulemper ved modellen, men mener at varmefordelingen ikke er den beste.

Induksjonskoketopp med PowerBoost-funksjon og gryteregistrering

Med Siemens ED651FSB5E får man en induksjonskoketopp med fire kokesoner som varmer opp og tilbereder maten på kort tid. Koketoppen kommer også med funksjonen PowerBoost som gjør at man kan øke effekten med så mye som 50 %. Dette er ideelt hvis matlagingen må gjøres enda raskere.

I tillegg kommer Siemens ED651FSB5E med gryteregistrering på alle kokesoner samt en timer man kan stille inn. Timeren holder øye med tilberedningstiden og gir beskjed når den spesifikke tiden har gått.

Brukervennlig koketopp

Siemens ED651FSB5E er enkel å betjene da den er utstyrt med en touchSlider-funksjon. Det vil si at det ikke finnes noen knapper på koketoppen, derfor stilles den i stedet inn ved hjelp av en lett berøring på overflaten.

Koketoppen også er sikker å ha i hjem med barn da den kommer med en barnesikring slik at barn ikke kan slå på koketoppen selv. Det er mulig å aktivere og deaktivere barnesikringen etter ønske og behov.

combiZone og powerMove

Siemens ED651FSB5E er utstyrt med flere praktiske funksjoner i form av combiZone og powerMove. Begge funksjonene sikrer at tilberedningen foregår enda enklere.

Mens combiZone sørger for at man kan lage mat enkelt ved å bruke større panner og gryter, sørger powerMove for at man kan forhåndsinnstille de individuelle effektnivåene for både den bakerste og den fremste combiZonen.

Dette gjør at de spesifikke effektnivåene aktiveres og deaktiveres automatisk når kokekaret blir flyttet fra en sone til en annen.

Siemens ED651FSB5E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens ED651FSB5E:
combiZone
powerMove
Innstillbar timer
Barnesikring
PowerBoost-funksjon


Siemens EH651FEB1E

Siemens EH651FEB1E

.

Siemens EH651FEB1E er som sagt en induksjonstopp som er utstyrt med 4 kokesoner. Disse kokesonene har 17 forskjellige effekttrinn man kan velge mellom ved hjelp av touchslider-funksjonen. Denne funksjonen gjør at man har mulighet til å stille inn temperaturen på kokefeltene kun ved å bevege én enkelt finger opp eller ned på selve temperaturfeltet.

Elektrisk induksjon med rask oppvarming 

Siemens EH651FEB1E bruker elektrisk induksjon, som betyr at varmen forblir i bunnen av enten gryten eller pannen. Derfor holder overflaten på induksjonstoppen seg kjølig. Dette gjør ikke bare at man ikke kan brenne seg så lett, men det reduserer også induksjonstoppens energiforbruk.

Videre er Siemens EH651FEB1E utstyrt med flere effektive ekstrafunksjoner som QuickStart og PowerBoost. PowerBoost sørger for en rask oppvarming, og QuickStart sørger for at induksjonstoppen automatisk kjenner igjen den kokesonen som pannen eller gryten er plassert på.

Med kokesonens HighSpeed-glass vil man oppleve en rask oppvarming både med gryter og panner.

Induksjonstopp med flere praktiske funksjoner 

Siemens EH651FEB1E kommer med flere praktiske funksjoner som for eksempel en automatisk gryteregistrering og ReStart-funksjon.

Den automatiske gryteregistreringen sørger for at kokesonen ikke slår seg på før det står en panne eller en gryte på den. Dersom gryten eller pannen fjernes, vil kokesonen slå seg av med én gang.

I tillegg til dette kommer Siemens EH651FEB1E med en ReStart-funksjon. Denne funksjonen sørger for at kokefeltet husker de brukte innstillingene hvis man holder Start-knappen nede. Hvis man ønsker å lage den samme maten så kan dette være en fordel da man slipper å stille inn kokefeltet på nytt.

Med timer-funksjon og innebygd klokke 

Alle kokesonene på denne induksjonstoppen er utstyrt med en timer som kan stilles inn til å slå seg av på et bestemt tidspunkt.

I tillegg til dette kommer Siemens EH651FEB1E med en innebygd klokke man kan still inn på et bestemt tidspunkt slik at man ikke glemmer å holde øye med maten.

Induksjonstoppen kommer også med en barnelås som gjør at barn ikke kan slå på platetoppen eller endre på innstillingene når den er aktivert.

Siemens EH651FEB1E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens EH651FEB1E:
Rask oppvarming
Med Restart-funksjon
Med QuickStart
Automatisk gryteregistrering
Med timer-funksjon og innebygd klokke


Siemens EH975LVC1E

✅ God anmeldelse hos den store britiske avisen The Telegraph

Siemens EH975LVC1E

.
Siemens EH975LVC1E er blitt testet og anmeldt av den britiske avisen The Telegraph, som har utført en test av ulike induksjonstopper på markedet. Ekspertene fra The Telegraph er imponerte over denne modellen, og har derfor gitt den en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på bakgrunn av at Siemens EH975LVC1E er rask til å varme opp gryter og panner – samt at den er enkel i bruk.

Ekspertene fra The Telegraph har kun rosende ord å si om Siemens EH975LVC1E, da de ikke nevner noen ulemper i sin anmeldelse av induksjonstoppen.

Ekspertene: Effektiv induksjonstopp med flere funksjoner 

Ifølge The Telegraph er Siemens EH975LVC1E «den beste induksjonstoppen» de har brukt når det kommer til brukervennlighet og hvor rask den er til å varmes opp og kjøles ned igjen.

Ekspertene nevner at Siemens EH975LVC1E er «ekstremt enkel å komme i gang med». Man har også mulighet til å aktivere og kontrollere alle kokeplatene individuelt med det «svært responsive kontrollpanelet».

Sist, men ikke minst, trekker The Telegraph frem modellens mange funksjoner – som for eksempel PowerBoost og FryingSensor Plus. Ekspertene elsker disse funksjonene da de mener at det gjør matlagingen enklere.

Rund kokesone med tre ulike ringer

Med Siemens EH975LVC1E får man en induksjonstopp som kommer med en rund kokesone med tre ringer. Dette sørger for at de er plass til flere forskjellige gryter og panner i ulike størrelser og former.

I tillegg til dette kommer Siemens EH975LVC1E med sensoren FryingSensor Plus. Denne sensoren kontrollerer og regulerer temperaturen, noe som sikrer optimale resultater og et redusert energiforbruk. Takket være kokeplatens fem ytelsesnivåer, er det mulig å tilberede mye forskjellige mat.

Det er også mulig å bruke funksjonene PowerBoost- eller QuickStart. PowerBoost sørger for en rask oppvarming, mens QuickStart sørger for at kokeplaten automatisk kjenner igjen den kokesonen som gryten er plassert på.

Enkel å betjene 

Siemens EH975LVC1E er enkel å betjene da kokeplaten er utstyrt med Dual LightSlider. Dette sørger for et intuitivt kontrollpanel hvor man kun trenger å berøre de ulike innstillingene med én enkelt finger.

Det er også mulig å bruke ReStart-funksjonen. Her trenger man bare å holde Start-knappen nede i et par sekunder for at kokeplaten skal huske de innstillingene som ble brukt sist.

Når man skal rengjøre induksjonstoppen så kan man tørke over den med en klut etter man har fjernet gryten eller pannen. Man kan også bruke vaskebeskyttelsen under rengjøringen da dette sørger for at man ikke kan endre innstillingene ved aktivering.

Siemens EH975LVC1E kommer også med en timer-funksjon og en barnelås som forhindrer barn i å slå på eller endre kokeplatens innstillinger.

Siemens EH975LVC1E måler (D x B x H) 52 cm x 91,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens EH975LVC1E:
Med barnelås og timer-funksjon
Husker de sist brukte innstillingene
Med PowerBoost- og QuickStart-funksjon
Rund kokesone med tre ringer
Med FryingSensor Plus


Siemens EH851FEB1E

✅ Gode brukeranmeldelser hos svenske Testfreaks.se
✅ 4.7 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.com
✅ 4.7 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.dk

Siemens EH851FEB1E

.
Siemens EH851FEB1E er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær modell blant brukerne. Kokeplaten er blitt anmeldt av brukere på nettsidene Testfreaks.se, WhiteAway.com og Skousen.dk, hvor den har fått flere gode brukeranmeldelser.

Brukerne liker spesielt godt at Siemens EH851FEB1E kommer med et vell av gode funksjoner – samt at det er mulig å lage mat på en rask og enkel måte.

Det er ikke mange brukere som nevner noen utpregede ulemper ved modellen, men flere forbrukere merker seg at Siemens EH851FEB1E har et forholdsvis høyt støynivå sammenlignet med andre modeller på markedet.

Forbrukerne: Stilren induksjonstopp med mange gode funksjoner 

Siemens EH851FEB1E er en populær induksjonstopp blant forbrukerne som har flere rosende ord å si om modellen. Noe av det første brukerne trekker frem er at kokeplaten kommer i et stilrent og nydelig design. Én bruker skriver for eksempel at Siemens EH851FEB1E «passer perfekt inn på kjøkkenet på grunn av dens enkle og stilrene utseende».

Dette er en annen bruker enig i, og nevner også at Siemens EH851FEB1E virker som den skal og er utstyrt med «mange gode funksjoner». Ifølge brukeren så sørger disse funksjonene for at man kan lage mat både raskt og enkelt. En annen bruker skriver også at «det er en drøm å lage mat med Siemens EH851FEB1E».

Sist, men ikke minst, forklarer en bruker at induksjonstoppen er enkel å bruke. Det tar ikke lang tid å lære den å kjenne, og man kan også «raskt stille den inn til å gjøre det man vil at den skal gjøre».

Med touchslider og PowerBoost-funksjon 

Siemens EH851FEB1E er utstyrt med fire kokefelt. De fire kokefeltene har flere effekttrinn som man kan velge mellom ved hjelp av touchslider-funksjonen. Her kan man raskt stille inn temperaturen på kokefeltene med kun ett enkelt trykk med fingeren.

I tillegg til dette kommer denne induksjonstoppen med en PowerBoost-funksjon som sørger for å øke effekten med opptil 50%. Dette gir ikke bare en raskere oppvarming av gryten eller pannen, men det er også tidsbesparende.

Det er også mulig å bruke kokeplatens timerfunksjon for å stille inn kokeplaten til å stoppe etter en bestemt tid.

Enkel rengjøring 

Med Siemens EH851FEB1E får man en induksjonstopp som er enkel å rengjøre. På denne kokeplaten er det er det nemlig umulig at noe brenner seg fast, derfor kan man bare tørke over kokeplaten etter bruk.

Man har også mulighet til å aktivere en barnesikring slik at barn ikke kan slå på kokeplaten. Barnesikringen sørger også for at det ikke er mulig å endre på de ulike innstillingene.

Siemens EH851FEB1E måler (D x B x H) 52,2 cm x 80,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens EH851FEB1E:
Enkel rengjøring
Med PowerBoost-funksjon
Med timer-funksjon
Barnesikring
Enkel å betjene


Siemens EX975LXC1E

✅ 4.9 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.com
✅ 4.9 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.dk

Siemens EX975LXC1E

.
Siemens EX975LXC1E er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har fått gode anmeldelser av forbrukerne hos de to forhandlerne WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har brukerne gitt kokeplaten 4,9 av 5 stjerner.

En av de største fordelene ved Siemens EX975LXC1E er, ifølge forbrukerne, at kokeplaten er både rask og effektiv slik at man raskt kan tilberede mat i både gryter og panner.

Det er imidlertid flere forbrukere som nevner at kokeplatens lydnivå er for høyt og at man må venne seg til lyden.

Forbrukerne: Genial og rengjøringsvennlig kokeplate 

Ifølge brukeranmeldelsene på de to nettsidene WhiteAway.com og Skousen.dk, er Siemens EX975LXC1E et «genialt arbeidsredskap» som raskt og effektivt tilbereder maten. Derfor mener flere brukere at det er «en optimal kokeplate hvis man har lyst til at ting skal gå raskt på kjøkkenet».

Flere brukere nevner også at Siemens EX975LXC1E er utstyrt med et elegant og stilrent design. Én bruker skriver for eksempel at «den nærmest fremstår som et designmøbel», og en annen bruker kaller den for et «vidunder».

Forbrukerne elsker også at kokeplaten er enkel å rengjøre. En av brukerne forklarer at man raskt kan rengjøre og tørke av kokeplaten etter bruk på grunn av modellens glatte glassoverflate.

Modell med fem kokefelt og gryteregistrering

Med fem kokefelt får man en induksjonstopp som er større enn de fleste andre modeller. Derfor egner den seg godt til brukere som vil ha mer fleksibilitet i matlagingen. De fem kokefeltene har også en automatisk gryteregistrering hvor kokeplaten automatisk registrerer når det står en gryte eller panne på den.

I tillegg til dette kommer Siemens EX975LXC1E med en PowerBoost-funksjon og en FryingSensor Plus. PowerBoost-funksjonen sørger for en rask oppvarming, og FryingSensor Plus registrerer og tilpasser temperaturen konstant under matlagingen. Dette sikrer at maten ikke brenner seg fast.

Siemens EX975LXC1E kommer også med PowerMove Plus som deler inn kokeseksjonen i tre varmesoner. Det betyr at man kan tilberede mat med ulike temperaturer samtidig.

Enkel betjening og FlexMotion 

Siemens EX975LXC1E er utstyrt med funksjonen FlexMotion, som husker temperaturinnstillingene for spesifikke typer kokekar. På den måten har man mulighet til å flytte kokekarene fritt rundt på kokesonen da temperaturen automatisk tilpasses.

Kokeplaten kan også huske de innstillingene man brukte sist dersom man holder Start-knappen nede i et par sekunder. Det vil si at man slipper å stille inn kokeplaten på nytt dersom man skal lage den samme maten senere eller dagen etter.

Siemens EX975LXC1E er også enkel å betjene takket være dens Dual LightSlider-teknologi. Man må bare angi de spesifikke innstillingene eller flytte slideren for at kokeplaten skal slås på.

Siemens EX975LXC1E måler (D x B x H) 52 cm x 91,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens EX975LXC1E:
Med FlexMotion
Fem kokefelt
Med FryingSensor Plus
Med PowerBoost-funksjon
Kokeseksjon inndelt i tre varmesoner


Siemens EH675LFC1E

✅ 5 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos Lavprishvidevarer.dk
✅ 4.9 av 5 mulige stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.com 

Siemens EH675LFC1E

.
Siemens EH675LFC1E er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra brukerne hos Lavprishvidevarer.dk og WhiteAway.com. Her har brukerne gitt modellen henholdsvis 5 av 5 stjerner og 4,9 av 5 mulige stjerner.

Forbrukerne skriver at de spesielt er imponerte over kokeplatens mange funksjoner da de mener at dette ikke bare gjør matlagingen enklere og mer fleksibel, men også en del raskere.

Der er ikke funnet noen umiddelbare minus ved modellen da forbrukerne ikke har nevnt noen ulemper ved den.

Forbrukerne: Fantastisk kokeplate med massevis av gode funksjoner 

Siemens EH675LFC1E blir av flere forbrukere beskrevet som en «fantastisk kokeplate». Dette er ikke bare på grunn av modellens «mange gode funksjoner», men også fordi kokeplaten er «svært enkel å betjene».

En av brukerne skriver for eksempel at den «klart kan anbefales» da man raskt kan komme i gang med den uten å måtte bruke masse tid på å finne ut av de ulike innstillingene. Det er enkelt å lære seg hvordan den fungerer.

I tillegg til dette så forklarer en annen bruker at Siemens EH675LFC1E er «rask til å koke opp ting» samt at den «fungerer optimalt» uansett hva slags mat man vil tilberede.

Induksjonstopp med FryingSensor og PowerBoost-funksjon 

Siemens EH675LFC1E er utstyrt med fire kokefelt hvor man har mulighet til å tilberede maten sin. I tillegg til dette kommer induksjonstoppen med flere funksjoner som for eksempel FryingSensor og PowerBoost.

PowerBoost-funksjonen øker effekten med opptil 50%, noe som ikke bare sikrer en rask oppvarming av gryter og panner, men som også er tidsbesparende på kjøkkenet.

Kokeplatens FryingSensor-funksjon sørger også for at kokeplaten har en konstant varme uansett om man tilbereder mat i 20 minutter eller i 1 time. Den sørger også for at ingen ingredienser brenner seg fast.

Enkel betjening og timer-funksjon 

Med Siemens EH675LFC1E får man en induksjonstopp som er enkel å bruke. Den er nemlig utstyrt med Dual LightSlider-betjening der man bare trenger å angi innstillingene eller flytte slideren. Kontrollpanelet er oversiktlig, men synes ikke når kokeplaten er avslått.

Det er også mulig å bruke kokeplatens to timer-funksjoner. Den ene timer-funksjonen sørger for at man får beskjed når man må sjekke maten, og den andre timer-funksjonen sørger for at kokesonen slår seg av automatisk når den innstilte tiden er utløpt.

Sist, men ikke minst, kommer Siemens EH675LFC1E med en barnesikring som låser alle kokefeltene slik at barn ikke kan slå de på.

Siemens EH675LFC1E måler (D x B x H) 52 cm x 60,2 cm x 5,1 cm.

Fordeler ved Siemens EH675LFC1E:
Med PowerBoost-funksjon
Enkel betjening
To timer-funksjoner
Med FryingSensor
Barnesikring


Alternativer:

I denne artikkelen har vi gått igjennom flere induksjonstopper fra Siemens som enten har fått toppkarakterer av eksperter i ulike tester – eller som er populære blant brukerne.

I tillegg til disse induksjonstoppene så finnes det også andre gode modeller på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi i dette avsnittet gå igjennom induksjonstopper fra andre produsenter som også har fått ros fra enten eksperter eller brukere.


AEG IKB64301FB

✅ Anbefalt av den engelske avisen The Telegraph

AEG IKB64301FB

.
AEG IKB64301FB er blitt testet og anmeldt både av The Telegraph som begge har gitt induksjonskoketoppen en god score.

Dette har de gitt på grunnlag av koketoppens brukervennlighet samt modellens effektive og raske tilbereding. Ekspertene nevner imidlertid også at AEG IKB64301FB ikke er så enkel å rengjøre sammenlignet med andre koketopper.

God koketopp til en overkommelig pris, ifølge ekspertene

De britiske ekspertene fra The Telegraph har vurdert AEG IKB64301FB til å være en «god induksjonskoketopp» som sørger for «raske resultater». De er i tillegg fornøyde med at den er energieffektiv slik at man ikke trenger å bekymre seg for strømforbruket.

Ekspertene merker seg i tillegg at AEG IKB64301FB kan kjøpes til en rimelig pris og at den er utstyrt med flere praktiske funksjoner som for eksempel en timerfunksjon. Det blir ikke nevnt mange ulemper i anmeldelsen annet enn rengjøringen som kan være tidkrevende.

Effektiv induksjonskoketopp

AEG IKB64301FB er en rask og effektiv induksjonskoketopp med fire kokesoner som på kort tid varmer opp og tilbereder maten.

Ønsker man en enda raskere tilberedning så har man mulighet til å benytte seg av Booster-funksjonen. Her tilføres det en ekstra effekt til alle kokesonene i opptil 10 minutter.

Hvis man skal ordne noe annet og ønsker å stoppe tilberedningen så kommer koketoppen med en Stop&Go-funksjon.  Denne funksjonen sørger for at maten holdes varm uten at man trenger å holde øye med den.

Praktisk koketopp

Ved kjøp av AEG IKB64301FB får man en praktisk koketopp som er utstyrt med flere smarte funksjoner i form av en automatisk gryteregistrering og en 3-trinns restvarmeindikator.

Den automatiske gryteregistreringen sikrer at ingen at ingen av kokesonene kan slås på uten et kokekar, og restvarmeindikatoren sørger for at man enkelt kan få en oversikt over restvarmen på koketoppen.

Ved betjening av AEG IKB64301FB foregår dette via en touch-funksjon. Her kan man stille inn de ulike funksjonene samt finne en timerfunksjon som kan brukes både som en klokke og som en timer. 

AEG IKB64301FB måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Fordeler ved AEG IKB64301FB:
Booster-funksjon
Stop&Go-funksjon
Timer-funksjon og klokke
Gryteregistrering
3-trinns restvarmeindikator


Electrolux HOI630MF

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux HOI630MF

.
Electrolux HOI630MF er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Begge ekspertene har gitt induksjonskoketoppen en god poengsum da de er fornøyde med den enkle tilberedingen og den gode brukervennligheten. De nevner imidlertid også at koketoppen ikke har en ramme, noe som gjør rengjøringen litt vanskeligere og mer tidkrevende.

Klassisk induksjonskoketopp med PowerBoost-funksjon

Med Electrolux HOI630MF får man en klassisk induksjonskoketopp med fire kokesoner som er enkel og lett å betjene. Koketoppen betjenes via en touch-betjening som ikke har noen knapper, men som heller kan stilles inn ved hjelp av en lett berøring på overflaten.

I tillegg er Electrolux HOI630MF rask til å varmes opp og tilberede maten. Om det må gå enda raskere så kan man bruke PowerBoost-funksjonen som sikrer at oppvarmingen går enda raskere.

Hvis man har behov for å ta en pause i matlagingen så har man mulighet til dette med pause-funksjonen.

Barnevennlig koketopp

Electrolux HOI630MF er en sikker og barnevennlig koketopp da den er utstyrt med flere forskjellige sikkerhetsfunksjoner.

En av disse er en barnesikring som gjør at barn ikke kan slå på koketoppen når den ikke er under tilsyn. I tillegg finnes det et funksjonslås som gjør at man ikke kan endre innstillingene så lenge koketoppen er i bruk.

Samtidig er koketoppen utstyrt med automatisk gryteregistrering slik at sonene ikke kan slås på uten kokekar. 

Koketopp med brukbare funksjoner

Ved kjøp av Electrolux HOI630MF får man en koketopp som kommer med en timerfunksjon som også brukes som en klokke. Dermed kan man stille klokken og la timeren ha en oversikt over tilberedningstiden.

Sist, men ikke minst kommer Electrolux HOI630MF med en 3-trinns restvarmeindikator som gir brukeren oversikt over restvarmen slik at den kan benyttes til det fulle.

Electrolux HOI630MF måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Fordeler ved Electrolux HOI630MF:
PowerBoost-funksjon
Timer-funksjon
Enkel betjening
Funksjonslås og barnesikring
3-trinns restvarmeindikator


Gram KKI 6044-90 T

Gram KKI 6044-90 T

.

Kokeplate med gryteregistrering og Booster-funksjon

Gram KKI 6044-90 T er utstyrt med fire kokefelt. I tillegg til dette kommer induksjonstoppen med en automatisk gryteregistrering samt en Booster-funksjon.

Den automatiske gryteregistreringen sørger for at tilberedningen starter først når kokekaret er plassert på kokesonen. Booster-funksjonen gir en økt effekt på kokesonen samt en kortere oppvarmingstid.

Induksjonstoppen kommer også med en Holde-varm-funksjon som sørger for at maten holdes varm helt til den tas av kokeplaten. Denne funksjonen kan brukes på alle kokesonene.

Flere praktiske egenskaper 

Med Gram KKI 6044-90 T får man en kokeplate med flere praktiske egenskaper. Gram KKI 6044-90 T er blant annet utstyrt med en automatisk oppkoking som varmer opp kokesonen til det høyeste varmetrimmet før den automatisk skrus ned til det innstilte trinnet. Dette sørger for at man ikke trenger å justere på varmetrinnene ved tilberedning av maten.

Gram KKI 6044-90 T kommer også med Autofocus, noe som betyr at kokesonene automatisk tilpasser seg etter den enkelte gryten eller pannen. Man kan derfor benytte alle slags størrelser når det kommer til gryter og panner.

Det er også mulig å bruke kokeplatens timer-funksjon som man kan stille inn på hver kokesone. Med timer-funksjonen slår kokesonen seg av automatisk, derfor brennes ikke maten. Man kan også bruke timeren som en klokke.

Med flere sikkerhetsfunksjoner

Gram KKI 6044-90 T er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner som for eksempel en barnesikring. Med barnesikringen kan man låse kokeplaten slik at det ikke er mulig å hverken slå den på eller endre på innstillingene.

Induksjonstoppen kommer også med funksjoner som gjør at den slår seg av ved overoppheting, tørrkoking eller overkoking. Kokesonen slår seg også av automatisk dersom man fjerner gryten eller pannen – eller hvis den har stått på i lang tid.

Ved betjening av Gram KKI 6044-90 T kan man bruke touchcontrol hvor man kan velge de ulike innstilligene ved hjelp av et lett trykk med fingeren.

Gram KKI 6044-90 T måler (D x B x H) 51,8 cm x 57 cm x 5,5 cm.

Fordeler ved Gram KKI 6044-90 T:
Med flere sikkerhetsfunksjoner
Autofocus-funksjon
Timer-funksjon
Automatisk gryteregistrering
Rask oppvarming


Electrolux HOI620S

Electrolux HOI620S

.

Rask varme og automatisk gryteregistrering

Electrolux HOI620S kommer med fire kokefelt, derfor egner den seg godt til en mellomstor familie. Med Electrolux HOI620S oppnår man raskt en høy varme på grunn av induksjonen.

Dette er mulig på grunn av kokeplatens Booster-funksjon som sørger for at man har mulighet til å spare tid ved raskt å oppnå en høy varme. Dette reduserer ikke bare energiforbruket, men er også med på å oppnå høye temperaturer på kort tid.

I tillegg til dette kommer Electrolux HOI620S med en automatisk gryteregistrering slik at kokeplaten kun slår seg på når det er står en panne eller gryte på den. Når pannen eller gryten fjernes så slår den seg av automatisk.

Raskt og enkelt oppsett

Ved kjøp av Electrolux HOI620S trenger man ikke bruke massevis av tid på oppsettet av induksjonstoppen. Selve koketoppen er nemlig enkel å installere: Man trenger bare sette i stikkontakten, og deretter kan man gå i gang med tilberedningen med én gang.

Det er også enkelt å rengjøre modellen når man er ferdig med å lage mat. I og med at selve overflaten på koketoppen aldri blir veldig varm, kan man tørke over den med en klut rett etter bruk. Det betyr også at matrester og fett ikke setter seg fast på kokeplaten, derfor er det lettere å rengjøre den.

Med restvarmeindikatorer og barnesikring

Electrolux HOI620S er utstyrt med restvarmeindikatorer som angir hvor varmen er. På den måten vet man alltid hvilke soner på kokeplaten som fremdeles er varme.

I tillegg til dette kommer Electrolux HOI620S med en barnesikring av induksjonstoppen. Ved aktivering av barnesikringen, er det ikke lenger mulig å slå på kokeseksjonen. Man kan imidlertid lett slå av barnesikringen når man skal i gang med matlagingen.

Electrolux HOI620S måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 6 cm.

Fordeler ved Electrolux HOI620S:
Med barnesikring
Restvarmeindikatorer
Enkel installasjon
Rengjøringsvennlig modell
Rask oppvarming og gryteregistrering


Dette bør du tenke på før du kjøper en induksjonstopp

induksjonstopp

Induksjonstopper er mer populære nå enn noensinne, og det er det en god grunn til. Kokeplatene varmer nemlig mer effektivt og er mer energieffektive enn tradisjonelle kokeplater. Du får en raskere og mer nøyaktig temperaturregulering enn med andre typer kokeplater. Så hva bør du tenke på når du er på utkikk etter en induksjonstopp? Dette kan du lese mer om i de følgende avsnittene:

Vil du ha du en rask kokeplate?

Hvis du vil bruke elektrisitet som energiforsyning til kokeplaten din, er induksjon helt klart den raskeste løsningen man har til rådighet på markedet i dag.

I og med at energien overføres direkte til kokekarene og deres innhold, sørger induksjon for å koke vann enda raskere enn for eksempel en gasskomfyr.

På flere induksjonstopper kan du også finne en Booster-funksjon som sørger for en mer effektiv oppvarming som sparer deg for å måtte bruke enda mer tid på kjøkkenet. Det vil være en fordel om du finner en induksjonstopp med denne funksjonen – slik at du har mulighet til å varme den opp enda raskere om du vil.

I tillegg til en rask oppvarming så sørger induksjon også for at temperaturen senkes like raskt når man justerer på effekten. Dette er praktisk hvis man vil redusere varmen for å forhindre at maten koker over. Hvis du vil ha en smart platetopp med ventilator, må du imidlertid være oppmerksom på at den blir raskere skitten enn en vanlig koketopp. Du må derfor bruke mer tid på rengjøring.

Er induksjonstopper rengjøringsvennlige? 

induksjonstoppEn annen ting man bør tenke på er hvor rengjøringsvennlig induksjonstoppen er. De fleste kokeplater kommer med en glatt overflate som går i ett med kjøkkenbenken, noe som er en fordel når det kommer til rengjøringen.

Hvis du finner en induksjonstopp som dette så vil det holde lenge å tørke over med en fuktig klut etter bruk.

Hvilke størrelser er induksjonstopper tilgengelige i? 

Enten du er på utkikk etter en liten eller stor induksjonstopp så er det stor sannsynlighet for at du kan finne en kokeplate som passer til dine behov.

Derfor er det viktig at du tar en titt på kokeplatens størrelse før du kjøper den – og at du finner ut av om den passer inn i den eksisterende kjøkkeninnredningen eller ikke.

Det finnes induksjonstopper med ulike antall kokesoner og kokefelt slik at du kan velge akkurat den størrelsen som passer best til deg og ditt kjøkken.

Har jeg bruk for andre funksjoner? 

Når det kommer til induksjonstopper så er det mulig å finne modeller med et vell av ulike funksjoner.

Derfor bør du tenke over hvilke funksjoner du faktisk har bruk for da dette kan gjøre det mye enklere å velge den beste modellen for deg. Du kan finne kokeplater med alt ifra restvarmeindikatorer til sikkerhetsfunksjoner eller automatisk gryteregistrering.

Ta en titt på hva du kan få av funksjoner på en induksjonstopp, og velg de funksjonene som passer best til dine behov.

Energieffektivitet 

En induksjonstopp er vanligvis mer energivennlig enn gasskokeplater eller andre slags kokeplater som finnes på markedet.

Induksjon overfører nemlig energi direkte til pannen eller grytens overflate uten å varme opp det resterende området av platen. Dette sparer mye energi da man ikke sløser med varmen fordi den er konsentrert akkurat der det trengs.

I likhet med alle andre apparater i hjemmet, er det en fordel om man alltid er oppmerksom på energieffektiviteten dersom man vil ha et energivennlig produkt. Dette kan du lese mer om lenger ned i artikkelen.

Vær oppmerksom på hva slags gryter og panner du bruker 

Det viktigste du må være oppmerksom på når du kjøper en induksjonstopp er grytene og pannene du bruker. Du må sørge for at de er magnetiske, og hvis det ikke er tilfellet så kan de ikke brukes på en induksjonstopp.

Det finnes imidlertid massevis av gryter og panner på dagens marked som egner seg til bruk på induksjonstopper, derfor burde det ikke være noe problem å gå til anskaffelse av disse.

Det er imidlertid viktig at du er oppmerksom på dette da det også kan være en ekstra utgift dersom du ikke allerede har gryter og panner som kan brukes på en induksjonstopp.

Ønsker du å lese mer om hva du bør tenke på når du skal kjøpe en induksjonstopp så kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Which.co.uk.


Slik virker en induksjonstopp 

Induksjonstopper fungerer ved at magnetfeltene overfører varme til bunnen av den pannen eller gryten du har plassert på selve kokeplaten.

Siemens EH651FEB1EFor at induksjons-teknologien skal virke, er det imidlertid viktig at grytene og pannene du bruker er magnetiske. Hvis det ikke er tilfellet, vil de ikke kunne brukes på en induksjonstopp.

I dag er det mulig å finne gryter og panner til induksjon i flere forskjellige størrelser og materialer. Det finnes kokekar i støpejern, som allerede er magnetisk, eller redskaper i aluminium eller rustfritt stål. Med disse to materialene er det imidlertid viktig at bunnen er magnetisk, noe som ikke alltid er tilfellet.

Dersom du er i tvil om du kan bruke en gryte eller panne på induksjonstoppen din så kan du sjekke det selv. Du kan for eksempel sjekke dette ved å bruke en magnet og holde den foran bunnen på pannen eller gryten.

Hvis magneten fester seg på pannen eller gryten så er den magnetisk, derfor kan du godt plassere den på en induksjonstopp uten problemer.

Hvis du gjerne vil vite mer om induksjonstopper, og hvordan induksjon virker, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra CDA.eu.


Forstå energimerket

Som vi har nevnt tidligere i denne artikkelen, er det viktig at du tar en titt på et produkts energimerke. Her kan du finne mer informasjon om energimerket slik at du vet akkurat hva du skal se etter og hva informasjonen faktisk betyr for deg.

energimerketEnergimerket sørger for at det er enklere for deg å investere i de mer energivennlige produktene på markedet. Dette er gjelder også om du ser etter en ny tørketrommel, en ny oppvaskmaskin, en ny ovn, en ny komfyr eller noe lignende.

Det mest utbredte energimerket er EU’s obligatoriske ordning for energimerking. På dette energimerket har du mulighet til å finne all den informasjonen du trenger når det kommer til å velge et energieffektivt produkt på dagens marked.

Hva viser energimerket? 

På energimerket vil du finne en bokstav som viser hva slags energiklasse selve produktet er plassert i. Skalaen går fra A til G, hvor A er den beste plasseringen og G den dårligste plasseringen. Det kan hende at skalaen varierer da dette kommer an på det spesifikke produktet. Uansett hva slags produkt man ser på så vil A alltid være den beste plasseringen.

I tillegg til en bokstav vil det også finnes en grønn pil på energimerket. Denne pilen viser hvilken klasse som er den beste da det kommer an på hvilket produkt det er.

Energimerket viser også hvor mye energi produktet bruker i løpet av et år, noe som vises i kWh/år. Det hender også at man har mulighet til å finne ut generell informasjon om produktet i forhold til lydnivå og vannforbruk med mer. Dette kommer imidlertid an på hva slags produkt det er snakk om.

Energimerking av ovner

EnergimerketSom vi har nevnt i avsnittet ovenfor, sørger et energimerke for at du har mulighet til å finne et energieffektivt produkt. Dette gjelder naturligvis også når det kommer til en ovn eller en komfyr med en kokeplate.

På energimerket kan du nemlig se hvor mye energi produktet bruker i løpet av et år. Energimerket hjelper deg derfor med å finne en ovn eller en komfyr med en kokeplate som har et lavt energiforbruk.

Energimerket viser hvor mye strøm produktet bruker i løpet av et år. Skalaen går fra A+++ til D, hvor A+++ er den beste plasseringen. Det er også mulig å finne opplysninger om kapasiteten dersom man har bruk for det.

Danske Sparenergi.dk anbefaler at du går etter en ovn eller en komfyr med en kokeplate med energimerket A eller bedre. Med et slikt energimerke forklarer Sparenergi.dk at du har mulighet til å spare en del strøm i løpet av et år sammenlignet med en modell med et dårligere energimerke.

Du bør også være oppmerksom på at det ikke finnes en dedikert energimerking av kokeplater – i stedet står det bare hvor mye strøm produktet bruker. Hvis kokeplaten er en del av en komfyr (som kokeplaten er i de fleste tilfeller, med mindre det er en induksjonstopp) så kan man finne en energimerking av komfyren.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Siemens induksjonstopper er best i test?

Siemens ED651FSB5E, Siemens EH651FEB1E

🤓 Hvordan testes Siemens induksjonstoppene?

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for induksjonstopper går fra A+++ som det beste og helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Gjennomgang av testkilder 


Testfreaks.se 🇸🇪 
Testfreaks.se er en svensk nettside som hjelper butikker, produsenter og forbrukere med spørsmål og svar samt annet forbrukerinnhold. I tillegg til dette, kan man også finne anmeldelser fra brukere på Testfreaks.se slik at man skaffe seg en oversikt over andre forbrukeres opplevelse av de spesifikke produktene. Her er kokeplaten Siemens EH851FEB1E blitt anmeldt. Ønsker du å lese alle brukeranmeldelsene så kan du klikke på Testfreaks.se sin hjemmeside.

The Telegraph 🇬🇧 
Den britiske avisen The Telegraph leverer nyheter hver dag om begivenheter fra hele verden. De tester og anmelder mange ulike produkter, og her har de blant annet utført en test av 7 av de beste induksjonstoppene som finnes på markedet. Dette inkluderer modellen Siemens EH975LVC1E. Du kan lese anmeldelsen her.

The Telegraph har også testet og anmeldt AEG IKB64301FB som de har gitt en anbefaling.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön skriver om et vell av aspekter som har med det svenske forbrukerlivet å gjøre. Dette inkluderer tester og anmeldelser av ulike forbrukerprodukter.

I denne omgang har Råd & Rön testet induksjonskoketopper der de blant annet har tatt en titt på Siemens ED651FSB5E og Electrolux HOI630MF.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen så kan du klikke her på denne linken. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Dersom man ønsker å se resultatet av én enkelt test så har man mulighet til å kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Andre brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
I og med at ikke alle produktene er blitt inkludert i offisielle eksperttester, har vi også valgt å inkludere noen modeller som er blitt testet og anmeldt av brukere. I denne artikkelen har vi derfor sett på brukeranmeldelser fra ulike forhandlere som for eksempel Lavprishvidevarer.dk, WhiteAway.com og Skousen.dk. Vi har blant annet tatt en titt på brukernes anmeldelser av Siemens EH675LFC1E, Siemens EX975LXC1E og Siemens EH851FEB1E.


Andre relevante tester:

Hvis du enda ikke har bestemt deg for hvilken produsent du vil kjøpe fra så kan du vurdere å lese vår generelle artikkel om induksjonstopper. Her har vi samlet de beste induksjonstoppene ifølge ekspertene, på tvers av ulike produsenter. Du kan også besøke vår induksjonskomfyr artikkel hvor du finner en oversikt over de modellene som har klart seg best i test. Se også gryter til induksjon.

Kanskje vår keramisk komfyr artikkel også kan være interessant for deg. I denne artikkelen finner du også en komplett oversikt over alle de beste modellene på markedet ifølge flere anerkjente testresultater.

Hvis du samtidig er på utkikk etter en ovn så bør du vurdere å lese vår Siemens innbyggingsovn artikkel hvor vi gjennomgår alle de ovnene som har fått de beste anmeldelsene av ekspertene.

Les også om de beste stekepanner.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere