Varmluftsovn Test – Finn de beste varmluftsovnene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Ovnen er et flott flerbruksprodukt på kjøkkenet som både kan tilberede kjøtt, grønnsaker og poteter – samt bake brød og kaker.

Det finnes forskjellige typer ovner og mange er i dag utstyrt med varmluft. Denne artikkelen handler om tester av varmluftsovner. Ut ifra ekspertenes vurdering i forskjellige tester gjennomgår vi varmluftsovnene en etter en for å finne ut hva som gjør hver enkelt ovn til et godt kjøp.

Vi gjennomgår forskjellige tester for best å kunne guide deg til å finne ovnen som er best til dine behov og har sett nærmere på tester fra det svenske Forbrukerrådet Råd & Rön.

Ikke alle ovnene har blitt inkludert i tester, så derfor ser vi også nærmere på diverse brukeranmeldelser for å se hva forbrukerne selv sier om ovnene og deres funksjonalitet.

Markedet for varmluftsovner er stort, så det er kun utvalgte modeller som blir med i de forskjellige testene. Dette betyr ikke at ovnene som ikke er blitt testet er noe dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. Hvis du vil lese mer, har vi inkludert en liste over kildene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne varmluftsovn testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste varmluftsovnene  
🔸 Guide til å bli bedre kjent med din ovns funksjoner
🔸 Informasjon om hvordan man billigst og best bruker sin ovn
🔸 Tabell over forskjell på konvensjonell varme og varmluft
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Miele H2265-1B

Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H2265-1B

.
Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H2265-1B som begge har gitt modellen en god anmeldelse. Ekspertene er imponerte over ovnen av flere årsaker – og de nevner spesielt den effektive tilberedningen og sikkerhetsfunksjonene som to av de største fordelene.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Miele H2265-1B så nevner de også at de ikke er fornøyde med ovnens energiforbruk sammenlignet med andre modeller.

Hvis man velger å investere i Miele H2265-1B så må man være oppmerksom på at dette er en integreringsmodell, og derfor må målene passe inn på ens kjøkken.

Velegnet til en større familie

Miele H2265-1B er en romslig ovn som er velegnet til en større familie som vil ha plass til å kunne tilberede store porsjoner av gangen. Dette er mulig takket være det store ovnsrommet som har en kapasitet på 76 liter.

I tillegg er Miele H2265-1B en energieffektiv ovn med energimerking A+, derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år. Man kan også bruke ovnens praktiske tidsfunksjoner der man har mulighet til å programmere ovnens tilberedningstid, eller start- og sluttid. Dermed er man sikret at maten tilberedes på den mest optimale måten.

Velg mellom flere ovnsprogrammer

Miele H2265-1B kommer med 8 programmer som man kan velge mellom. Disse programmene inkluderer tradisjonell grill og grill med ventilasjon, over- og undervarme, undervarme, varmluft pluss, tining, WCO-varmluft samt intensiv baking.

Skal man velge et program så kan dette gjøres på ovnens elektroniske touchflate eller med selve skruknappene. Det følger også med et par PerfectClean stekeplater ved kjøp av Miele H2265-1B som er enkle å rengjøre på grunn av non-stick-belegget.

Man kan i tillegg benytte seg av ovnens automatiske programmer. Her kan man velge mellom flere matretter som man ønsker å tilberede. Når man har valgt retten så blir alt automatisk kontrollert og styrt slik at man ikke trenger å holde øye med maten. Man kan i stedet bare vente på at den skal bli ferdig.

Rengjøringsvennlig ovn

Med Miele H2265-1B får man en rengjøringsvennlig ovn med en selvrensende funksjon. Den er nemlig utstyrt med en katalytisk emalje på alle overflater inne i selve ovnsrommet. Dermed kan ovnen rense seg selv når temperaturen kommer opp på cirka 250 grader.

I tillegg til å være rengjøringsvennlig så er Miele H2265-1B også sikker. Takket være ovnsdøren med 3 lag og grundig forsegling holder ovnens ytterside seg konstant kjølig slik at man ikke brenner seg på den. I tillegg kommer ovnen også med en barnesikring.

Ovnen er i tillegg utstyrt med en rask oppvarming, og den oppnår en temperatur på rundt 200 grader på kun seks minutter. Dette sikrer ikke bare en raskere tilbereding, men også et mindre forbruk av energi.

Spesifikasjoner ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Høyde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Høyde: 593 millimeter
🌀 Makshøyde: 595 millimeter
🌀 Bredde: 560 millimeter
🌀 Dybde: 550 millimeter
🌀 Vekt: 39 kilo

Spesifikasjoner ved Miele H2265-1B – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Integrert stekeovn
🔴 Kapasitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,71
🔴 Antall programmer: 8
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Miele H2265-1B:
Katalytisk emalje på alle innvendige overflater
Flere sikkerhetsfunksjoner
Automatiske programmer
Rask oppvarming
Tidsfunksjoner


Miele H22651BP

Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

.
Miele H22651BP er blitt testet og anmeldt av det største testmagasinet i England, nemlig Which.co.uk, som er imponerte over denne ovnen. Dette er spesielt på grunn av det romslige ovnsrommet og den selvrensende funksjonen. Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med Miele H22651BP så er de mindre fornøyde med prisen på ovnen.

Velger man å investere i Miele H22651BP må man være oppmerksom på at dette er en integrert stekeovn. Målene må derfor passe inn i kjøkkeninnredningen.

Stor og energivennlig ovn

Miele H22651BP er en stor og energivennlig ovn med et ovnsrom som har en kapasitet på 76 liter. Man kan derfor bruke ovnen til å lage store porsjoner av gangen da den passer til en større familie. I tillegg er ovnen energivennlig med energimerkingen A+. Dette gjør at ovnen ikke bruker mye energi i løpet av et år.

I tillegg er Miele H22651BP utstyrt med tidsfunksjoner. Her kan man stille inn tilberedningstiden samt start- og sluttider. Man trenger derfor ikke å holde øye med maten hele tiden, og man kan være sikker på at retten får nøyaktig den tiden i ovnen som den skal ha.

Selvrensende ovn med pyrolysefunksjon

Med Miele H22651BP får man en rengjøringsvennlig ovn som renser seg selv takket være pyrolysefunksjonen. Aktiverer man dette programmet så vil ovnen fjerne fett, lukt og matrester og gjøre det om til aske. Deretter må man bare fjerne den resterende asken med en fuktig klut.

Dersom ovnen trenger en rengjøring på utsiden så kan man tørke med en fuktig klut her også. Ovnen holder seg ren og pen i lang tid på grunn av dens CleanSteel-overflate som gjør at man ikke kan se fingeravtrykk med mer.

Velg mellom flere ovnsprogrammer

Miele H22651BP kommer med 7 ovnsprogrammer slik at man kan velge det som passer best til matlagingen. Disse programmene består av: Tradisjonell grill, ECO-varmluft, intensiv baking, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilasjon og varmluft pluss.

Har man det ekstra travelt med matlagingen så går det raskt med denne modellen som når en temperatur på rundt 200 grader på kun seks minutter. Dette sikrer også at ovnen ikke bruker mye energi.

Sist, men ikke minst har Miele H22651BP flere praktiske sikkerhetsfunksjoner da den er utstyrt med både en kjølig front og en sikkerhetsbryter.

Spesifikasjoner ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Høyde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Høyde: 593 millimeter
🌀 Makshøyde: 595 millimeter
🌀 Bredde: 560 millimeter
🌀 Dybde: 550 millimeter
🌀 Vekt: 46 kilo

Spesifikasjoner ved Miele H22651BP – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Integrert stekeovn
🔴 Kapasitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,71
🔴 Antall programmer: 7
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Miele H22651BP:
Mange ovnsprogrammer
Flere sikkerhetsfunksjoner
Rask oppvarming
Selvrensende ovn
CleanSteel-overflate


Electrolux EOB100X

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux EOB100X

 

Med Electrolux EOB100X får du flere gode og nyttige funksjoner og innstillinger. Blant annet har ovnen et effektivt varmluftssystem som sørger for en stabil og jevn temperatur i hele ovnsrommet. Modellen har også over- og undervarme, lavtemperaturstekning, intervallgrill og grillfunksjon. Det er også et innbygd kjølesystem som sørger for at ovnen ikke blir for varm.

God temperaturpresisjon

Temperaturen i ovnen er viktig for å oppnå best mulig resultat når man lager mat. Takket være Electrolux’ unike UltraFanPlus-varmluftssystem er du sikret jevn og god tilberedning.

Hensyn til miljø og forbruker

Electrolux EOB100X er en stor modell med en kapasitet på 72 liter, som vil være mer enn nok til en stor familie på 5+ familiemedlemmer – eller når det kommer gjester. Med energimerket A er den både miljø- og brukervennlig med lavt strømforbruk. Det er lett å stille inn ovnen og finne ut av de forskjellige innstillingene. Det finnes mange muligheter for å lage mat; både med kombinert over- og undervarme, kun undervarme, kun overvarme og varmluft i tillegg til en stor og en liten grill. Som ekstra bonus er Electrolux EOB100X en prisvennlig modell med 1 medfølgende langpanne, 2 stekeplater og 1 rist.

Electrolux EOB100X er en innbyggingsovn, som betyr at den er laget til å bli en integrert del av kjøkkenet. Legg derfor ekstra godt merke til målene: 57,3 cm utvendig (H), 55,6 cm utvendig (B), 55,5 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOB100X:
Bra til både kjøtt og baking
Høy temperaturpresisjon
Miljøvennlig modell
Innbygningsovn med mange funksjoner
Prisvennlig modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Electrolux EOB100X:


Steba ECO miniovn

Populær blant brukerne

Steba ECO miniovn

.
Modellen Steba ECO miniovn fra det mindre kjente merket Steba har ikke blitt inkludert i ekspertenes tester, men vi har likevel tatt den med i artikkelen da dette er en bra og solid miniovn som brukerne er meget begeistret for.

Vi har sett på brukeranmeldelser fra nettstedene Skousen.dk og Whiteaway.com hvor forbrukerne som bruker ovnene daglig forteller om de beste sidene ved produktene. Steba ECO miniovn er blitt anmeldt av nesten 20 forbrukere, og får i gjennomsnitt 4,7 av 5 mulige stjerner.

God til kylling på spyd

Hvis man har et lite kjøkken med lite plass, kan det være en god ide å anskaffe en miniovn i stedet for en konvensjonell ovn eller komfyr. Steba ECO er en miniovn som brukerne er veldig begeistret over. Det følger også med et roterende grillspyd og er lagt opp til å bruke ovnen til kylling.

Dette har flere av forbrukerne testet ut og alle er veldig imponerte over hvor god og velsmakende kyllingen blir. Selv en forholdsvis stor kylling på ca. 1200 gram kan tilberedes i det 28 liter store ovnsrommet. Det er mulig å tilberede mange andre retter i miniovnen, som for eksempel pizza, brød og kjøtt – så Seba ECO miniovn fungerer like godt som konvensjonelle ovner.

Mye tilbehør

Steba ECO miniovn har mange medfølgende deler som ytterligere utvider bruksområdene for miniovnen. Det er både mulighet for over/undervarme og varmluft – og temperaturen kan stilles inn på opptil 230 grader. Sammen med selve ovnen følger det også med et grillspyd og en emaljert stekeplate, en forkrommet rist og en smuleoppsamler.

Ovnsrommet er bekledd med et non-stick-belegg slik at det er vanskeligere for matrester, fett og skitt å sette seg fast. Brukerne bemerker også at rengjøringen av ovnen er enkel og at non-stick-belegget er en av grunnene til dette. Man kan tilberede mat i ovnsrommet i 3 forskjellige høyder, og timeren kan telle ned inntil 90 minutter.

Høy brukervennlighet

Brukerne roser Steba ECO miniovn for å være veldig brukervennlig. Maten blir veltilberedt og velsmakende, og modellen er også rask og varmes opp på ca. 10 minutter. Den er også laget med tanke på miljøet. Dette er en ECO-modell som er 36% mer strømsparende. Isolasjonen er effektiv og overflatetemperaturen er lav. En av de store fordelene ved modellen er den velfungerende varmlufts-funksjonen.

I en miniovn vil ovnsrommet typisk være mindre enn på en konvensjonell ovn. Tilbereder man store retter vil det ikke være mye overskuddsplass i ovnsrommet. Her er varmluft effektivt da sirkulasjonen sørger for jevn varmefordeling. Steba ECO miniovn har et pent design og kommer i en sølvgrå farge. Husk at den skal plasseres slik at det er mellom 5 og 10 cm med plass rundt ovnen.

Steba ECO miniovn måler 31 cm utvendig (H), 51 cm utvendig (B), 41 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Steba ECO miniovn:
Tar mindre plass enn konvensjonelle ovner
Allsidig bruk
Mye medfølgende tilbehør
Varmers raskt opp
 God varmlufts-funksjon


Lær deg ovnsfunksjonene

Du har sikkert lest hva ovnen kan og hvilke funksjoner den har i brukermanualen, men bruker du den samme innstillingen igjen og igjen? Da er du ikke alene, for mange ovner har funksjoner som brukerne ikke kan noe om. Hvis man vil lese mer om ulike innstillinger og funksjoner, kan man besøke DinSide.no.

Over- og undervarme:
Når man bruker enten over, under eller over/undervarme, kommer varmen enten fra toppen, bunnen eller begge steder. Over/undervarme er det beste valget når man skal bake kaker eller brød.

Undervarme alene:
Undervarme alene kan også brukes når man baker kaker, slik at man unngår at overflaten blir brent.

Overvarme alene:
Bruk gjerne overvarme alene til retter som suffléer og gratinerte retter hvor retten kun skal brunes på toppen. Har man ikke en overvarme-funksjon kan over/undervarme også brukes her.

Varmluft:
Når man bruker varmlufts-funksjonen sikrer man jevn varmefordeling i hele ovnen. Derfor er varmluft fordelaktig hvis man tilbereder retter i flere lag. Oppvarmingen går raskere med varmluft, men man kan ofte kombinere varmluft med over/undervarme. Varmluft med overvarme sørger for at retten blir sprø på toppen, samt at varmen i ovnsrommet er jevn. Varmluft med undervarme gir også jevn varmefordeling, men toppen blir ikke sprø. Denne innstillingen kan for eksempel brukes til fløtegratinerte poteter.

Grill:
Denne funksjonen griller maten. Bruk gjerne grill til flate matvarer som karbonader og pølser. Grill-funksjonen kan også brukes til etter-gratinering slik at toppen blir sprø. Den kan med fordel anvendes til å lage sprø svor og skinn på fjærkre.

Andre funksjoner:
Forskjellige ovner kan ha mange funksjoner som for eksempel langtidssteking, hvor stekingen tar lengre tid men har lavere temperatur. Tiningsfunksjonen kan brukes til å tine både kjøtt, grønnsaker og brød ved lav temperatur. Dampfunksjonen damper maten i stedet for å steke den, slik at den beholder mest mulig vitaminer og mineraler. Utover dette finnes det spesialfunksjoner som hurtig oppvarming, pizzaprogram, impuls-grill og hydrobaking. Det står mer om disse funksjonene i hver enkelt brukermanual – som det anbefales å lese.


Forskjell på varmluft og konvensjonell varme

Der er forskjell på temperaturinnstillingene når man bruker varmluft og konvensjonell varme. Som hovedregel skal temperaturen senkes ca. 20% når man bruker varmluft. Grunnen til dette er den sirkulerende luftstrømmen som oppstår når man bruker varmluft. Det danske nettstedet Kogebogen.dk anbefaler følgende innstillinger:

Varmluft                   Konvensjonell varme

50 grader C               50 grader C

70 grader C               75 grader C

90 grader C               100 grader C

100 grader C             125 grader C

130 grader C             150 grader C

160 grader C             175 grader C

180 grader C             200 grader C

200 grader C             225 grader C


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux EKC6051BOW

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

 

.
EKC6051BOW fra Electrolux har alle nødvendige funksjoner samt noen ekstra. Selve ovnsrommet har en kapasitet på 70 liter hvor man kan utnytte hele ovnsrommet med flere plater inne på en gang, takket være varmluftssystemet som fordeler varmen jevnt i ovnen.

Enkel å bruke

Et annet viktig element for å avgjøre om en ovn er et godt kjøp, er brukervennlighet. Her klarer Electrolux EKC6051BOW seg meget godt. Innstillingene er enkle å forstå og det er lett å sette maten inn og ta den ut igjen. Dette er spesielt viktig hvis man håndterer tunge plater.

For ytterligere brukervennlighet følger det med en god bruksanvisning som har svar på de fleste spørsmål og gir gode tips til bruk av Electrolux EKC6051BOW. Strømforbruket ligger også i den lave enden av skalaen på kun 0,61 kWh når man baker kaker, og modellen ligger i energiklasse A. Det er mulig å anvende funksjonene over/undervarme, varmluft og grill med varmluft, noe som holder lenge til hva vanlige forbrukere trenger i hverdagen.

Electrolux EKC6051BOW måler 90 cm utvendig (H), 60 cm utvendig (B), 60 cm utvendig (D). Legg merke til at målene er høyere enn hos de andre testede ovnene da dette inkluderer hele komfyren.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKC6051BOW:
En hel komfyr i stedet for kun en ovn
God til kjøtt og har en velfungerende grill-funksjon
Nøyaktig på temperatur
 Enkel å håndtere

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Electrolux EKC6051BOW:


Gorenje BOP799S51X

Gorenje BOP799S51X

 

Ved kjøp av Gorenje BOP799S51X er det en god idé å være oppmerksom på målene da dette er en integreringsmodell som skal integreres i kjøkkeninnredningen.

Romslig ovn med praktiske funksjoner 

Med Gorenje BOP799S51X får man en brukervennlig ovn med en kapasitet på 71 liter. Dette gjør at ovnen er velegnet til en større familie som ønsker å lage store porsjoner av gangen. I tillegg til dette så kommer ovnen med et teleskoputtrekk som gjør det enklere å ta maten inn og ut av ovnen.

Ovnen kommer også med flere ovnsprogrammer i form av over- og undervarme, varmluft, infragrill og tining med mer. Man kan også benytte seg av det innebygde steketermometeret slik at man får en oversikt over hvordan det går med tilberedingen av maten.

Gorenje BOP799S51X er en forholdsvis energivennlig ovn den er plassert i energiklasse A+. Det betyr at ovnen ikke bruker mye energi i løpet av et år, noe som både er en fordel for lommeboka og miljøet. Lydnivået ligger i tillegg på kun 47 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Avansert ovn

Gorenje BOP799S51X gir brukeren mulighet til å tilberede mye mat samtidig og på flere nivåer takket være de to egenskapene HomeMade-formen og MultiFlow 360. Sammen sørger disse funksjonene for at man kan tilberede mat på opptil 5 ovnsplater samtidig.

Mens HomeMade-formen sørger for at den varme luften sirkler optimalt rundt maten, sikrer

MultiFlow 360 for at det blir en jevn og ensartet varme- og dampsirkulasjon i ovnen. På den måten blir varmen fordelt på best mulig måte.

I tillegg kommer Gorenje BOP799S51X med en PerfectGrill-funksjon hvor et stort varmeelement er plassert på utsiden og et lite varmeelement er plassert på innsiden. Dette bidrar i tillegg til en ultimat fordeling av varmen i ovnen.

Selvrensende ovn

Gorenje BOP799S51X er en selvrensende ovn som er utstyrt med en pyrolysefunksjon. Benytter man seg av dette programmet så vil lukt, fett og matrester bli brent bort slik at man bare kan fjerne den resterende asken med en fuktig klut.

Når man åpner og lukker ovnen trenger man ikke å være bekymret for at døren skal smelle igjen. Gorenje BOP799S51X har nemlig funksjonen GentleClose som forsiktig lukker ovnsdøren når en har behov for det.

Sist, men ikke minst kommer Gorenje BOP799S51X med et helautomatisk tilberedingsprogram som har over 80 oppskrifter. Velger man en av disse programmene så stilles tid og temperatur inn automatisk. Deretter kan man bare starte og vente på at maten skal bli ferdig.

Spesifikasjoner ved Gorenje BOP799S51X – mål:
🌀 Høyde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 54,6 centimeter
🌀 Høyde: 590 millimeter
🌀 Makshøyde: 595 millimeter
🌀 Bredde: 564 millimeter
🌀 Dybde: 550 millimeter
🌀 Vekt: 44,6 kilo

Spesifikasjoner ved Gorenje BOP799S51X – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Integrert stekeovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,94
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,91
🔴 Antall programmer: 15+
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Gorenje BOP799S51X:
PerfectGrill
Selvrensende ovn
Romslig ovnsrom
GentleClose
Helautomatisk tilberedningsprogram


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke varmluftsovner er best i test?

Electrolux EOB100X og Electrolux EKC6051BOW

🤓 Hvordan testes varmluftsovnene?

Varmluftsovnene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som er det beste – og helt til D som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Varmluftsovn Test – Disse kildene har vi brukt:

Det svenske Forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av forskjellige hverdagsprodukter. I denne artikkelen har vi sett nærmere på 2 tester fra Råd & Rön: I den første har rådet testet 7 innbyggingsovner med fokus på tilberedning av mat og bakverk, energiforbruk og brukervennlighet. I den andre testen har de testet 6 komfyrer på de samme områdene.

Du kan lese mer om testene her og her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til enkeltstående tester.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er det største testmagasinet i England. Magasinet tester og anmelder en rekke ulike forbrukerprodukter for å hjelpe forbrukerne med å velge de beste produktene. Her har de testet og anmeldt de to ovnene Miele H2265-1B og Miele H22651BP som begge er kåret til «Best Buy».

Les hele anmeldelsen av Miele H2265-1B her.

Les hele anmeldelsen av Miele H22651BP her.

Brukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for varmluftsovner er stort, så det er kun utvalgte modeller som kommer med i testene. Dette betyr ikke at de ovnene som ikke har blitt testet er dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. I vår vurdering av varmluftsovner har Forbrukerliv også sett på brukeranmeldelser hos blant annet det danske nettstedet Skousen.no og Whiteaway.no

Vi har undersøkt hva forbrukerne mener om produktene, noe som gir god tilleggsinformasjon til ekspertvurderingene. Hos Forbrukerliv finner du også en rekke andre relevante tester som du kan lese før du kjøper deg ny ovn.


Øvrige relevante tester

Hvis du har bestemt deg for at din nye ovn skal være innbyggingsovn, kan du med fordel lese denne innbygningsovn test hvor vi har samlet de beste modellene ifølge ekspertene. Samtidig har vi samlet en rekke modeller som får best anmeldelser av brukerne på de forskjellige forhandlernettstedene, slik at du kan se både ekspertenes og brukernes favoritter. Vi har også foretatt en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Hvis du vil finne en ovn som selv tar seg av rengjøringen, kan du lese vår pyrolyseovn test. Pyrolyseovner rengjør selv ovnsrommet ved å varme det opp til omkring 500 grader slik at alt av fett og matrester blir til aske.

I vår test av pyrolyseovner har vi samlet de modellene med best ekspertanmeldelser, og du finner også en prissammenligning av alle produktene – slik at du enkelt får oversikt over de billigste forhandlerne. Er du interessert i å lage mat med damp så bør du lese vår dampovn test.

En dampovn sikrer at maten ikke tørker ut under tilberedning, i tillegg til at den bevarer farge, tekstur, vitaminer og mineraler. Dampovner har i mange år blitt brukt av profesjonelle kokker verden over. I testen får du oversikt over de beste modellene ifølge ekspertene, samt de billigste forhandlerne.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere