Varmluftsovn Test – Finn de beste varmluftsovnene

0

Ovnen er et flott flerbruksprodukt på kjøkkenet som både kan tilberede kjøtt, grønnsaker og poteter – samt bake brød og kaker.

Det finnes forskjellige typer ovner og mange er i dag utstyrt med varmluft. Denne artikkelen handler om tester av varmluftsovner. Ut ifra ekspertenes vurdering i forskjellige tester gjennomgår vi varmluftsovnene en etter en for å finne ut hva som gjør hver enkelt ovn til et godt kjøp.

Vi gjennomgår forskjellige tester for best å kunne guide deg til å finne ovnen som er best til dine behov og har sett nærmere på tester fra det danske Forbrukerrådet Tænk og det svenske Forbrukerrådet Råd & Rön.

Ikke alle ovnene har blitt inkludert i tester, så derfor ser vi også nærmere på diverse brukeranmeldelser for å se hva forbrukerne selv sier om ovnene og deres funksjonalitet.

Markedet for varmluftsovner er stort, så det er kun utvalgte modeller som blir med i de forskjellige testene. Dette betyr ikke at ovnene som ikke er blitt testet er noe dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. Hvis du vil lese mer, har vi inkludert en liste over kildene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne varmluftsovn testen inneholder:

🔸1) Oversikt over de beste varmluftsovnene  
🔸2) Guide til å bli bedre kjent med din ovns funksjoner
🔸3) Informasjon om hvordan man billigst og best bruker sin ovn
🔸4) Tabell over forskjell på konvensjonell varme og varmluft
🔸5) Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Electrolux EOB100X

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
“Godt kjøp” hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux EOB100X

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 569,00 Kr. 0,00 Kr. 3 569,00 Kr. Les mer
3 569,00 Kr. 0,00 Kr. 3 569,00 Kr. Les mer
3 569,00 Kr. 0,00 Kr. 3 569,00 Kr. Les mer

Med Electrolux EOB100X får du flere gode og nyttige funksjoner og innstillinger. Blant annet har ovnen et effektivt varmluftssystem som sørger for en stabil og jevn temperatur i hele ovnsrommet. Modellen har også over- og undervarme, lavtemperaturstekning, intervallgrill og grillfunksjon. Det er også et innbygd kjølesystem som sørger for at ovnen ikke blir for varm.

God temperaturpresisjon

Temperaturen i ovnen er viktig for å oppnå best mulig resultat når man lager mat. Takket være Electrolux’ unike UltraFanPlus-varmluftssystem er du sikret jevn og god tilberedning.

Hensyn til miljø og forbruker

Electrolux EOB100X er en stor modell med en kapasitet på 72 liter, som vil være mer enn nok til en stor familie på 5+ familiemedlemmer – eller når det kommer gjester. Med energimerket A er den både miljø- og brukervennlig med lavt strømforbruk. Det er lett å stille inn ovnen og finne ut av de forskjellige innstillingene. Det finnes mange muligheter for å lage mat; både med kombinert over- og undervarme, kun undervarme, kun overvarme og varmluft i tillegg til en stor og en liten grill. Som ekstra bonus er Electrolux EOB100X en prisvennlig modell med 1 medfølgende langpanne, 2 stekeplater og 1 rist.

Electrolux EOB100X er en innbyggingsovn, som betyr at den er laget til å bli en integrert del av kjøkkenet. Legg derfor ekstra godt merke til målene: 57,3 cm utvendig (H), 55,6 cm utvendig (B), 55,5 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOB100X:

🔵 Bra til både kjøtt og baking
🔵 Høy temperaturpresisjon
🔵 Miljøvennlig modell
🔵 Innbygningsovn med mange funksjoner
🔵 Prisvennlig modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Electrolux EOB100X:


Bosch HBA63B152S

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch HBA63B152S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

Bosch HBA63B152S har temperaturregulering fra 50 – 300° C og intet mindre enn 6 ovnsfunksjoner: over-/undervarme, varmluft, varmluft øko, undervarme, stor VARIO grill og varmluft/impulsgrill. Ovnen spenner bredt mellom tilberedningsmulighetene og er derfor meget godt egnet til tilberedning av kjøtt, bakverk og mye annet. Ovnsrommet har en kapasitet på 63 liter.

Både stabil og nøyaktig

En velfungerende ovn skal holde en konstant temperatur for å varmebehandle maten jevnt. Bosch HBA63B152S er ifølge produsenten utrolig nøyaktig på temperatur og det å holde den stabil under matlagingen. Dersom temperaturstabiliteten ikke er optimal, kan den svinge både opp og ned under tilberedningsprosessen og gå utover maten.

Pyrolysefunksjon klarer rengjøringen

Bosch HBA63B152S er laget med tanke på brukervennlighet og har en innebygd pyrolysefunksjon som rengjør ovnen selv slik at du slipper å fjerne fett og matrester manuelt. Under prosessen omdannes dette til aske slik at du enkelt kan tørke det vekk med en fuktig klut etter at programmet er ferdig.

Bosch HBA63B152S er en meget rask ovn som hurtig varmes opp til ønsket temperatur. En annen nyttig funksjon er den hurtige oppvarmingsfunksjonen for ekstra rask oppvarming.

Målene er viktige å legge merke til da dette er en innbyggingsovn: 7,1 cm utvendig (H), 55,9 cm utvendig (B), 56,0 cm utvendig (D).

Uvalgte fordeler ved Bosch HBA63B152S:

🔵 Allsidig modell med mange funksjoner
🔵 Ovnsrom på 63 liter
🔵 Veldig temperaturstabil og nøyaktig
🔵 Pyrolysefunksjon tar seg av rengjøringen
🔵 Lyn-oppvarmingsfunksjon for ekstra rask oppvarming

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Bosch HBA 63B152S:


Electrolux EOP601X

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Electrolux EOP601X

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 030,00 Kr. 0,00 Kr. 5 030,00 Kr. Les mer
5 030,00 Kr. 0,00 Kr. 5 030,00 Kr. Les mer
5 030,00 Kr. 0,00 Kr. 5 030,00 Kr. Les mer

Electrolux EOP601X er en modell som vil passe for de fleste forbrukere da den kan anvendes på mange forskjellige måter og er veldig allsidig – spesielt briljerer den når det kommer til varmluftssystemet som sørger for jevn temperatur i hele ovnsrommet. Det er også mulig å benytte seg av lavtemperatursteking, intervallgrill til gratinering og grillfunksjonen så svoren blir sprø.

Høy brukervennlighet

Avanserte ovner kan være vanskelige å stille inn og finne ut av, men Electrolux EOP601X har god anvendelighet og er lett å bruke. Ovnen leveres med detaljert brukermanual som kan gi deg svar på det meste, inkludert gode tips for tilberedning og innstillinger.

Både temperaturpresisjon og stabilitet fungerer ypperlig, så man kan stole på at ovnen holder riktig temperatur stabilt under hele tilberedningen. Også sikkerheten er det tatt hensyn til med barnesikring på døren slik at ingen barn kommer til skade under matlagingen. Ovnens utvendige temperatur holdes også så lav at verken barn eller dyr kan brenne seg.

Varmluft gir jevnt resultat

Electrolux EOP601X har mange forskjellige anvendelsesfunksjoner: Det finnes både
varmluft, over/undervarme, undervarme, grill, og varmluftsgrill-funksjon. Spesielt er det varmluften som har mange fordeler, for når man bruker varmluft sørger ovnen for at varmen sirkulerer rundt om i hele ovnen og blir jevnt fordelt.

Dette betyr at maten blir tilberedt optimalt da både midten og sidene får samme varme. Med innebygd pyrolysefunksjon er rengjøringen veldig enkel med Electrolux EOP601X – den tar seg av dette selv og du kan bare tørke av asken med en fuktig klut når programmet er ferdig.

Modellen er også skapt med tanke på miljøet med miljømerking i energiklasse A+. Legg godt merke til målene da dette er en innbygningsovn: 57,3 cm utvendig (H), 55,6 cm utvendig (B), 55,5 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOP601X:

🔵 Mulighet for intervallgrill og lavtemperatursteking
🔵 Meget god grillfunksjon
🔵 Nøyaktig og stabil temperatur
🔵 Mange ovnsfunksjoner som gir større allsidighet
🔵 Pyrolysefunksjon som tar seg av rengjøringen

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Electrolux EOP601X:


Electrolux EKC6051BOW

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

electrolux-ekc6051bow

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 490,00 Kr. 0,00 Kr. 6 490,00 Kr. Les mer
6 495,00 Kr. 0,00 Kr. 6 495,00 Kr. Les mer
6 495,00 Kr. 0,00 Kr. 6 495,00 Kr. Les mer

EKC6051BOW fra Electrolux har alle nødvendige funksjoner samt noen ekstra. Selve ovnsrommet har en kapasitet på 70 liter hvor man kan utnytte hele ovnsrommet med flere plater inne på en gang, takket være varmluftssystemet som fordeler varmen jevnt i ovnen.

Enkel å bruke

Et annet viktig element for å avgjøre om en ovn er et godt kjøp, er brukervennlighet. Her klarer Electrolux EKC6051BOW seg meget godt. Innstillingene er enkle å forstå og det er lett å sette maten inn og ta den ut igjen. Dette er spesielt viktig hvis man håndterer tunge plater.

For ytterligere brukervennlighet følger det med en god bruksanvisning som har svar på de fleste spørsmål og gir gode tips til bruk av Electrolux EKC6051BOW. Strømforbruket ligger også i den lave enden av skalaen på kun 0,61 kWh når man baker kaker, og modellen ligger i energiklasse A. Det er mulig å anvende funksjonene over/undervarme, varmluft og grill med varmluft, noe som holder lenge til hva vanlige forbrukere trenger i hverdagen.

Electrolux EKC6051BOW måler 90 cm utvendig (H), 60 cm utvendig (B), 60 cm utvendig (D). Legg merke til at målene er høyere enn hos de andre testede ovnene da dette inkluderer hele komfyren.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKC6051BOW:

🔵 En hel komfyr i stedet for kun en ovn
🔵 God til kjøtt og har en velfungerende grill-funksjon
🔵 Nøyaktig på temperatur
🔵 Enkel å håndtere

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Electrolux EKC6051BOW:


Bosch HBN201E2S

Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

HBN201E2S bosch ovn test

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

Bosch HBN201E2S4’s funksjoner er alle effektive og enkle å bruke: Varmluft/impulsgrill, vanlig varmluft, VARIO-grill samt over/undervarme. Temperaturen kan stilles inn på 50-270°C og ovnen betjenes via 2 skruknapper.

Solid og god

Er man på utgikk etter en solid ovn som også er brukervennlig, vil Bosch HBN201E2S være et godt valg da modellen scorer gode karakterer på de fleste områder. Temperaturen er nøyaktig og brukermanualen er enkel å forstå da den også er rettet mot uerfarne brukere. Det er likevel nesten ikke behov for en brukermanual fordi modellen er meget enkel å betjene og innstillingene lette å finne ut av.

God til en mellomstor husstand

Bosch HBN201E2S er ikke en av de største ovnene på markedet med et ovnsrom på 66 liter, men størrelsen vil passe til en mellomstor familie. Bosch HBN201E2S har ikke like mange ovnsfunksjoner som noen av de andre modellene på markedet, men til gjengjeld fungerer standard-funksjonene meget godt. Spesielt fungerer varmlufts-funksjonen veldig bra, og varmluft kan med fordel anvendes når du vil sikre optimal fordeling av varmen i ovnsrommet.

Hvis du ikke har bruk for mange smarte funksjoner, er det viktigste å skaffe seg en god og enkel ovn som til gjengjeld produserer god middag. Da vil Bosch HBN201E2S være et godt valg.

Legg merke til målene da dette er en innbyggingsovn som skal integreres i kjøkkenet: 57 cm utvendig (H), 55 cm utvendig (B), 55 cm utvendig (D).

Uvalgte fordeler ved Bosch HBN201E2S:

🔵 Grill-funksjon sikrer god sprøhet
🔵 Velskrevet brukermanual
🔵 God til en mellomstor husstand
🔵 Enkel, men solid modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av Bosch HBN201E2S:


Whirlpool AKZM 8090/IX

Populær blant brukerne

Whirlpool AKZM 8090-IX

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

Markedet for ovner er stort, så det er kun uvalgte modeller som kommer med i de forskjellige testene. Det betyr ikke at de utelatte ovnene er dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. Dette gjelder eksempelvis for modellen Whirlpool AKZM 8090/IX som forbrukerne er veldig begeistret for. Derfor har vi sett nærmere på brukeranmeldelser fra det danske nettstedet Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrukerne forteller om ovnens beste sider og egenskaper. Whirlpool AKZM 8090/IX er blitt anmeldt av knappe 50 forbrukere og får i gjennomsnitt 4,3 stjerner av 5 mulige.

Sprøtt svor

Noe av det forbrukerne fremhever ved Whirlpool AKZM 8090/IX er dens gode tilberedningsevner. Dette gjelder både når det kommer til middag og baking av brød og kaker. Alle rettene blir veltilberedte og møre. En kunst som kan være vanskelig å få til en sprø svor da både varme, timing og grill skal fungere sammen.

Whirlpool AKZM 8090/IX klarer denne oppgaven veldig godt – ikke minst på grunn av modellens gode grillelement som sørger for sprø overflate og den spesielle grillede smaken. Skinnet på for eksempel kylling eller andestek blir også sprøtt på grunn av den gode grillfunksjonen.

Mange funksjoner

En annen fordel ved Whirlpool AKZM 8090/IX som fremheves av brukerne, er ovnens mange funksjoner og brukervennlighet. For det første er ovnsrommet stort med et volum på 73 liter – dette gjør det mulig å lage store måltid når det for eksempel kommer gjester eller man er en stor familie.

Det finnes også et teleskoputtrekk som gjør det enklere å sette platene inn og ut av ovnen uten å brenne seg eller miste platene i gulvet. Modellen kommer også med et steketermometer som arbeider sammen med selve kontrollsystemet i ovnen. Dette gjør at man oppnår ønsket kjernetemperatur i for eksempel steken – deretter slår ovnen seg av automatisk og gir brukeren beskjed. Forbrukerne trekker også frem at Whirlpool AKZM 8090/IX raskt varmes opp.

Enkel rengjøring med pyrolyse

Mange moderne ovner har en selvrenselsesfunksjon og Whirlpool AKZM 8090/IX er intet unntak. Med innebygd pyrolysefunksjon varmes ovnen til 500 grader og brenner vekk alt av fett og matrester slik at du enkelt kan fjerne asken med en klut når programmet er ferdig.

Whirlpool AKZM 8090/IX har både over/undervarme, grill og varmluft, så det er gode muligheter for å tilberede maten på forskjellige måter. Bruk gjerne varmluft når du lager flere retter eller plater samtidig i ovnen, da varmluft sørger for bedre varmefordeling i ovnsrommet.

Whirlpool AKZM 8090/IX er en innbyggingsovn, så det er viktig å legge merke til målene: 59,5 cm utvendig (H), 59,5 cm utvendig (B), 56,4 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Whirlpool AKZM 8090/IX:

🔵 Veltilberedt mat
🔵 Sprøtt svor
🔵 Stort ovnsrom
🔵 Intelligent steketermometer
🔵 Pyrolysefunksjon tar seg av rengjøringen


Zanussi ZCV65000WA

Populær blant brukerne

zanussi-zcv65000wa

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 795,00 Kr. 0,00 Kr. 5 795,00 Kr. Les mer
5 795,00 Kr. 0,00 Kr. 5 795,00 Kr. Les mer
5 795,00 Kr. 0,00 Kr. 5 795,00 Kr. Les mer

Modellen Zanussi ZCV65000WA har enda ikke blitt inkludert i noen offisielle tester. Den er likevel tatt med i artikkelen da dette er en god og solid komfyr som forbrukerne er veldig fornøyde med. Vi har sett nærmere på brukeranmeldelser fra det danske nettstedet Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrukere som bruker ovnene/komfyrene daglig forteller om produktenes fordeler. Zanussi ZCV65000WA har blitt anmeldt av nesten 30 forbrukere, og får i gjennomsnitt 4,3 stjerner av 5 mulige.

Både ovn og kokeplater

Zanussi ZCV65000WA er ikke kun en ovn, men en hel komfyr som skal stå alene og ikke integreres i kjøkkenet på samme måte som innbyggingsovner. Dette betyr også at det følger med kokeplater på kjøpet som gir flere muligheter.

Brukerne er generelt fornøyde med modellen, og det bemerkes at ovnen er veldig god til å tilberede maten. Som en ekstra bonus ligger den i den lave enden av prisskalaen og gir mye for pengene. Utover dette er de 4 kokeplatene keramiske, som betyr at de varmes raskt opp.

Få, men gode funksjoner

Zanussi ZCV65000WA hører ikke til blant ovnene/komfyrene som har mange avanserte funksjoner, men den har de nødvendige funksjonene – deriblant mulighet for over/undervarme, grill og varmluft. Grill-funksjonen er spesielt god når man vil ha en litt grillet smak og gjerne sprø svor eller skinn på fjærkre. Varmluften er velegnet til å tilberede mat i flere lag samtidig, da varmluftens sirkulasjon sørger for at alle hjørner i ovnen får lik varme. Det gir også et jevnt utseende på retten når man for eksempel baker enkeltstående kaker som muffins.

Stor ovn

Zanussi ZCV65000WA har et ovnsrom med en kapasitet på 68 liter, dermed er den også velegnet til gjestebesøk. Det store ovnsrommet er kombinert med 5 ribber og ekstra store stekeplater slik at man kan utnytte hele ovnsrommet maksimalt.

Størrelsen er også en av de faktorene som brukerne selv fremhever, og det nevnes at de 5 ribbene er et stort pluss. Zanussi ZCV65000WA har ikke en selvrenselsesfunksjon, men til gjengjeld nevner brukerne at det er veldig enkelt å rengjøre den manuelt. Knappene fungerer godt og komfyren er lett å montere. Det generelle kvalitetsinntrykket er høyt.

Zanussi ZCV65000WA måler 85,0 cm utvendig (H), 59,6 cm utvendig (B), 60,0 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Zanussi ZCV65000WA:

🔵 Helt komfyr med både ovn og kokeplater
🔵 Prisvennlig modell
🔵 Få men gode tilberedningsmuligheder
🔵 Stor modell med ovnsromkapasitet på 68 liter
🔵 God kvalitet


VOSS-Electrolux ELK23320RF

Populær blant brukerne

VOSS-Electrolux ELK23320RF

Modellen VOSS-Electrolux ELK23320RF har ikke blitt vurdert av ekspertene, men vi har likevel tatt den med i artikkelen da det er en solid og bra komfyr som forbrukerne er fornøyde med. Vi har sett nærmere på brukeranmeldelser fra Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrukerne som bruker ovnene/komfyrene daglig forteller om produktenes fordeler. VOSS-Electrolux ELK23320RF er blitt anmeldt av nesten 20 forbrukere og får i gjennomsnitt 4,6 stjerner av 5 mulige.

Flott glasskeramisk komfyr

VOSS-Electrolux ELK23320RF er en hel komfyr og ikke bare en ovn. Brukerne roser modellen for evnen til å tilberede mat i tillegg til det flotte designet. Utseendet er nøytralt, men klassisk, og vil passe inn i alle kjøkken.

VOSS-Electrolux ELK23320RF har i tillegg en velfungerende ovn med både mulighet for over/undervarme, grill, varmluft og 4 keramiske kokeplater som raskt varmes opp. Som en ekstra funksjon finnes det en restvarmeindikator på platene. Brukerne er meget tilfredse med kokeplatene og bemerker at de er enkle å kontrollere.

Gode funksjoner

I tillegg til restvarmeindikatoren er VOSS-Electrolux ELK23320RF også utstyrt med et aktivt nedkjølingssystem som starter automatisk når ovnen skrus på. Systemet sørger for at ovnen ikke blir for varm å ta på utenpå, og det følger også med et intelligent steketermometer som vekker stor begeistring hos brukerne.

Via displayet kan man hele tiden følge med på hvor høy temperaturen er på maten man tilbereder, og termometeret gir beskjed når den ønskede temperaturen er nådd. Deretter slår ovnen seg av automatisk. Oversiktligheten sitter i høysetet og det bemerkes at døren er konstruert med et stort vindu slik at man enkelt kan holde øye med maten. Ovnslyset slås på når døren åpnes, og lyset er kraftig og gir god belysning.

Stor men energivennlig modell

VOSS-Electrolux ELK23320RF har et ovnsrom på 72 liter. Størrelsen får også ros av brukerne, for det er mulig å tilberede store retter som for eksempel julemiddag. Det glidende teleskoputtrekket sørger for at det er enkelt å sette maten inn og ut av ovnen uten av man mister noe i gulvet.

Selv om VOSS-Electrolux ELK23320RF er en stor modell, så er energiforbruket lavt og plasseres i energiklasse A. De smarte pop-ut knappene gjør at man kan trykke de helt inn når de ikke er i bruk, noe som gjør rengjøringen enklere. Innvendig behøver man ikke tenke på rengjøring, for VOSS-Electrolux ELK23320RF har en innebygd katalyse-selvrenselses-funksjon. Katalyse fungerer på mange måter likt som pyrolyse, hvor fett og matrester brennes vekk ved temperaturer på opptil 500 grader – men ved katalyse blir ikke temperaturen like høy.

VOSS-Electrolux ELK23320RF måler 85,0 cm utvendig (H), 59,6 cm utvendig (B), 60,0 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved VOSS-Electrolux ELK23320RF:

🔵 Glasskeramisk komfyr med både ovn og kokeplater
🔵 Både velfungerende ovn og kokeplater
🔵 Flott design
🔵 Gode funksjoner gjør oversiktligheten større
🔵 Med katalyse-selvrenselsesfunksjon


Steba ECO miniovn

Populær blant brukerne

Steba ECO miniovn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 304,00 Kr. 0,00 Kr. 1 304,00 Kr. Les mer
1 304,00 Kr. 0,00 Kr. 1 304,00 Kr. Les mer
1 304,00 Kr. 0,00 Kr. 1 304,00 Kr. Les mer
1 304,00 Kr. 0,00 Kr. 1 304,00 Kr. Les mer
1 349,00 Kr. 0,00 Kr. 1 349,00 Kr. Les mer
1 429,00 Kr. 0,00 Kr. 1 429,00 Kr. Les mer
1 629,00 Kr. 0,00 Kr. 1 629,00 Kr. Les mer

Modellen Steba ECO miniovn fra det mindre kjente merket Steba har ikke blitt inkludert i ekspertenes tester, men vi har likevel tatt den med i artikkelen da dette er en bra og solid miniovn som brukerne er meget begeistret for.

Vi har sett på brukeranmeldelser fra nettstedene Skousen.dk og Whiteaway.com hvor forbrukerne som bruker ovnene daglig forteller om de beste sidene ved produktene. Steba ECO miniovn er blitt anmeldt av nesten 20 forbrukere, og får i gjennomsnitt 4,7 av 5 mulige stjerner.

God til kylling på spyd

Hvis man har et lite kjøkken med lite plass, kan det være en god ide å anskaffe en miniovn i stedet for en konvensjonell ovn eller komfyr. Steba ECO er en miniovn som brukerne er veldig begeistret over. Det følger også med et roterende grillspyd og er lagt opp til å bruke ovnen til kylling.

Dette har flere av forbrukerne testet ut og alle er veldig imponerte over hvor god og velsmakende kyllingen blir. Selv en forholdsvis stor kylling på ca. 1200 gram kan tilberedes i det 28 liter store ovnsrommet. Det er mulig å tilberede mange andre retter i miniovnen, som for eksempel pizza, brød og kjøtt – så Seba ECO miniovn fungerer like godt som konvensjonelle ovner.

Mye tilbehør

Steba ECO miniovn har mange medfølgende deler som ytterligere utvider bruksområdene for miniovnen. Det er både mulighet for over/undervarme og varmluft – og temperaturen kan stilles inn på opptil 230 grader. Sammen med selve ovnen følger det også med et grillspyd og en emaljert stekeplate, en forkrommet rist og en smuleoppsamler.

Ovnsrommet er bekledd med et non-stick-belegg slik at det er vanskeligere for matrester, fett og skitt å sette seg fast. Brukerne bemerker også at rengjøringen av ovnen er enkel og at non-stick-belegget er en av grunnene til dette. Man kan tilberede mat i ovnsrommet i 3 forskjellige høyder, og timeren kan telle ned inntil 90 minutter.

Høy brukervennlighet

Brukerne roser Steba ECO miniovn for å være veldig brukervennlig. Maten blir veltilberedt og velsmakende, og modellen er også rask og varmes opp på ca. 10 minutter. Den er også laget med tanke på miljøet. Dette er en ECO-modell som er 36% mer strømsparende. Isolasjonen er effektiv og overflatetemperaturen er lav. En av de store fordelene ved modellen er den velfungerende varmlufts-funksjonen.

I en miniovn vil ovnsrommet typisk være mindre enn på en konvensjonell ovn. Tilbereder man store retter vil det ikke være mye overskuddsplass i ovnsrommet. Her er varmluft effektivt da sirkulasjonen sørger for jevn varmefordeling. Steba ECO miniovn har et pent design og kommer i en sølvgrå farge. Husk at den skal plasseres slik at det er mellom 5 og 10 cm med plass rundt ovnen.

Steba ECO miniovn måler 31 cm utvendig (H), 51 cm utvendig (B), 41 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Steba ECO miniovn:

🔵 Tar mindre plass enn konvensjonelle ovner
🔵 Allsidig bruk
🔵 Mye medfølgende tilbehør
🔵 Varmers raskt opp
🔵 God varmlufts-funksjon


Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn

Populær blant brukerne

Gorenje MI 281 W mikroboelgeovn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Les mer
2 050,00 Kr. 0,00 Kr. 2 050,00 Kr. Les mer
2 050,00 Kr. 0,00 Kr. 2 050,00 Kr. Les mer
2 050,00 Kr. 0,00 Kr. 2 050,00 Kr. Les mer

Modellen Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn har enda ikke blitt testet av ekspertene, men vi har likevel tatt den med i artikkelen. Dette er en solid og bra mikrobølgeovn som brukerne er begeistret for. Vi har sett nærmere på brukeranmeldelser fra nettstedene Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor forbrukerne som bruker produktene daglig forteller om ovnenes beste sider og fordeler. Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn er blitt anmeldt av over 50 brukere og får i gjennomsnitt 4,4 stjerner av 5 mulige.

Effektiv mikrobølgeovn

Gorenje MI 281 W er mer enn bare en mikrobølgeovn da den blant annet har innebygd varmluft som øker variasjonsmulighetene betraktelig. Det betyr man kan anvende den til å tilberede for eksempel middag selv om det er en mikrobølgeovn. Varmluften fungerer slik som i en konvensjonell ovn, som varmer ovnsrommet jevnt og sørger for samme temperatur i alle kriker og kroker. Brukerne er også fornøyde med at modellen er allsidig, for med Gorenje MI 281 W behøver man stort sett ikke en konvensjonell ovn.

Brukbare funksjoner

Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn passer veldig godt inn i hjem med lite plass. Til tross for den lille størrelsen har den et ovnsrom på 28 liter, så her er det ikke bare småretter som kan tilberedes i ovnen.

Utover varmluft er det også mulighet for grillfunksjon i tillegg til tining av kjøtt, grønnsaker og andre frossenvarer. Modellen får ros for brukervennligheten da display og innstillinger er lette å finne ut av. For enklere bruk er den også utstyrt med 10 nivåer og 5 programmer slik at man bare trenger å velge program og vekt – så regner ovnen selv ut tilberedningstiden.

Flott design

Flere brukere trekker frem det flotte designet på Gorenje MI 281 W. Modellen er i en nøytral, hvit farge og ovnsrommet er rustfritt. Kapasiteten på 28 liter gjør at Gorenje MI 281 W kan romme store tallerkener og fat på opptil 30 cm. i diameter. Den automatisk roterende tallerkenen sørger for jevnere tilberedning. Modellen er også barnesikret slik at verken barn eller dyr kommer til skade.

Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn måler 31,1 cm utvendig (H), 51,3 cm utvendig (B), 40,1 cm utvendig (D).

Udvalgte fordele ved Gorenje MI 281 W mikrobølgeovn:

🔵 Allsidig mikrobølgeovn med varmluft
🔵 Stor kapasitet på 28 liter
🔵 God tiningsfunksjon
🔵 Høy brukervennlighet
🔵 Flott design


Gorenje MI281SL mikrobølgeovn

Populær blant brukerne

Gorenje MI281SL mikroboelgeovn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 880,00 Kr. 0,00 Kr. 1 880,00 Kr. Les mer
1 880,00 Kr. 0,00 Kr. 1 880,00 Kr. Les mer
2 075,00 Kr. 0,00 Kr. 2 075,00 Kr. Les mer

Flere av modellene vi har nevnt i denne artikkelen har ikke blitt inkludert i eksperttestene. Dette gjelder også for Gorenje MI281SL mikrobølgeovn. Vi har likevel tatt den med i artikkelen, da dette er en solid og bra mikrobølgeovn som brukerne er begeistret for. Vi har sett nærmere på brukeranmeldelser fra nettstedene Skousen.dk og Whiteaway.com hvor forbrukerne som bruker produktene daglig forteller om ovnenes beste sider og fordeler. Gorenje MI281SL er blitt anmeldt av over 40 forbrukere og får i gjennomsnitt 4,3 stjerner av 5 mulige.

Multifunksjonell ovn

Gorenje MI281SL er en mikrobølgeovn som kan brukes til de fleste formål man vanligvis ville brukt en konvensjonell ovn til. Du kan bruke både varmluft og grill til å lage et ordentlig måltid. Brukerne nevner også at ovnen er spesielt god i bruk og har mange bruksområder – spesielt trekkes grillfunksjonen frem, men man kan også tilberede retter med varmlufts-funksjonen.

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn har en crust-funksjon som gir en sprø skorpe på maten. Tiningsfunksjonen sørger også for at man på kort tid kan tine både kjøtt og grønnsaker ved å velge mattype og vekt – deretter kalkulerer mikrobølgeovnen selv hvor lang tid maten skal stå i ovnen.

Enkel å bruke

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er en intelligent ovn som sørger for at maten verken får for lang eller kort tid i ovnen. En av modellens store fordeler ifølge brukerne er enkelheten. Modellen kan utføre mange oppgaver og er veldig enkel i bruk.

Betjeningen og innstillingene er enkle å bruke, og med få trykk er matlagingen raskt i gang. Også rengjøringen går som en lek, og med et rustfritt ovnsrom dannes det ingen rustflekker fra fukt eller lignende. Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er en stor mikrobølgeovn med en kapasitet på 28 liter, så det er også mulig å bruke den til å tilberede større retter. Ovnen rommer tallerkener eller fat på opptil 30 cm. i diameter.

Velfungerende innstillinger

Gorenje MI281SL mikrobølgeovn har en bra timer som selv regner ut tilberedningstid ut ifra mattype og vekt. For å gjøre arbeidet enda enklere for brukeren, kommer modellen med 5 forskjellige programmer som kan stilles inn etter mattype og vekt. Tiden kan også stilles inn manuelt helt ned til 10 sekunders-intervaller.

Maten roteres automatisk på tallerkenen under tilberedningen for jevn varmefordeling. Dersom man vil være sikker på at retten får jevn varme over hele, kan man med fordel bruke varmlufts-funksjonen. Som en ekstra bonus kommenterer brukerne også at Gorenje MI281SL mikrobølgeovn er en pen ovn i flott design.

Modellen måler 31,1 cm utvendig (H), 51,3 cm utvendig (B), 40,1 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Gorenje MI281SL mikrobølgeovn:

🔵 Mikrobølgeovn med varmluft
🔵 Mulighet til å tilberede mange forskjellige mattyper
🔵 Intelligent ovn som selv beregner tilberedningstid
🔵 Enkel men funksjonell
🔵 Lett å bruke


Whirlpool JT469BL kombiovn

Populær blant brukerne

Whirlpool JT469BL kombiovn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 965,00 Kr. 0,00 Kr. 3 965,00 Kr. Les mer

Whirlpool JT469BL kombiovn har enda ikke blitt testet av ekspertene. Vi har likevel tatt den med i artikkelen da dette er en solid og bra mikrobølgeovn som brukerne er begeistret for. Vi har sett nærmere på brukeranmeldelser fra nettstedene Skousen.dk og Whiteaway.com hvor forbrukerne som bruker produktene daglig forteller om ovnenes beste sider og fordeler. Whirlpool JT469BL kombiovn får i gjennomsnitt 4,8 stjerner av 5 mulige.

Kraftig kombiovn med sensorer

Whirlpool JT469BL kombiovn er en meget allsidig ovn som kan utføre mange oppgaver. Man har mulighet til å bruke både varmluft og grill – og det finnes stort sett ikke en matvare som ikke kan tilberedes i denne ovnen. Brukerne nevner at den er spesielt god til å tilberede pizza, hvor kantene verken blir under- eller overstekt. Dette skyldes modellens crisp-funksjon som sikrer at skorper blir sprøe og jevnt stekt på kort tid.

For bedre tilberedning er Whirlpool JT469BL kombiovn utstyrt med Whirlpool 6th Sense-sensorsystem som tilpasser og justerer tid og effekt mens maten tilberedes, slik at man får best mulig sluttresultat.

Mange funksjoner

Brukerne roser Whirlpool JT469BL for å ha mange gode funksjoner som gjør tilberedning av maten enklere. Blant annet inneholder modellen en tiningsfunksjon til både kjøtt og grønnsaker. For at frossent brød ikke skal bli dvaskt og slapt når det tines, har ovnen Bread Defrost spesielt egnet til tining av brød.

Denne funksjonen tiner brødet raskt samtidig som den sprøe overflaten bevares og innmaten blir myk og velsmakende. Whirlpool JT469BL kombiovn har også en sunnhetsfremmende Steam-funksjon som har til formål å dampe maten slik at den beholder mest mulig vitaminer og mineraler.

Stor ovn

Brukerne er begeistret over ovnens størrelse, for Whirlpool JT469BL kombiovn har en kapasitet på hele 31 liter. Det gir mulighet til å tilberede store porsjoner, og modellen er utstyrt med en roterende tallerken på 36 cm. i diameter. For raskt å komme i gang med å tilberede mat, er ovnen utstyrt med 30 forhåndsinnstilte oppskrifter.

Whirlpool JT469BL er en kraftig ovn med større effekt enn vanlige mikrobølgeovner. Til tross for kraften, tar ikke modellen mye plass og er perfekt til et lite kjøkken.

Whirlpool JT469BL kombiovn måler 37,7 cm utvendig (H), 48,7 cm utvendig (B), 54,1 cm utvendig (D).

Utvalgte fordeler ved Whirlpool JT469BL kombiovn:

🔵 Med grill og varmluft kan ovnen brukes til stort sett alt
🔵 Spesielt god til pizza
🔵 Whirlpool 6th Sense-sensorsystem beregner selv tilberedningstid
🔵 Meget gode funksjoner som Bread Defrost og Steam-funksjon
🔵 Romslig ovn


Lær deg ovnsfunksjonene

Du har sikkert lest hva ovnen kan og hvilke funksjoner den har i brukermanualen, men bruker du den samme innstillingen igjen og igjen? Da er du ikke alene, for mange ovner har funksjoner som brukerne ikke kan noe om. Hvis man vil lese mer om ulike innstillinger og funksjoner, kan man besøke DinSide.no.

Over- og undervarme:
Når man bruker enten over, under eller over/undervarme, kommer varmen enten fra toppen, bunnen eller begge steder. Over/undervarme er det beste valget når man skal bake kaker eller brød.

Undervarme alene:
Undervarme alene kan også brukes når man baker kaker, slik at man unngår at overflaten blir brent.

Overvarme alene:
Bruk gjerne overvarme alene til retter som suffléer og gratinerte retter hvor retten kun skal brunes på toppen. Har man ikke en overvarme-funksjon kan over/undervarme også brukes her.

Varmluft:
Når man bruker varmlufts-funksjonen sikrer man jevn varmefordeling i hele ovnen. Derfor er varmluft fordelaktig hvis man tilbereder retter i flere lag. Oppvarmingen går raskere med varmluft, men man kan ofte kombinere varmluft med over/undervarme. Varmluft med overvarme sørger for at retten blir sprø på toppen, samt at varmen i ovnsrommet er jevn. Varmluft med undervarme gir også jevn varmefordeling, men toppen blir ikke sprø. Denne innstillingen kan for eksempel brukes til fløtegratinerte poteter.

Grill:
Denne funksjonen griller maten. Bruk gjerne grill til flate matvarer som karbonader og pølser. Grill-funksjonen kan også brukes til etter-gratinering slik at toppen blir sprø. Den kan med fordel anvendes til å lage sprø svor og skinn på fjærkre.

Andre funksjoner:
Forskjellige ovner kan ha mange funksjoner som for eksempel langtidssteking, hvor stekingen tar lengre tid men har lavere temperatur. Tiningsfunksjonen kan brukes til å tine både kjøtt, grønnsaker og brød ved lav temperatur. Dampfunksjonen damper maten i stedet for å steke den, slik at den beholder mest mulig vitaminer og mineraler. Utover dette finnes det spesialfunksjoner som hurtig oppvarming, pizzaprogram, impuls-grill og hydrobaking. Det står mer om disse funksjonene i hver enkelt brukermanual – som det anbefales å lese.


Bruk din ovn best og billigst

Ved å kjenne sine behov på kjøkkenet kan man spare mye penger – både når man skal kjøpe ny ovn og når man bruker ovnen. Det danske Forbrukerrådet Tænk viser hvordan man bruker ovnen sin best og billigst for å spare penger.

Dyre funksjoner

Først og fremst er det lurt å ha i bakhodet hvilke funksjoner og innstillinger man har bruk for når man kjøper ny ovn. Man kan raskt ende med å betale mye ekstra for funksjoner man aldri kommer til å bruke.

For de fleste hjemme-kokker vil det være nok at ovnen kan steke og bake. Gå gjerne etter en ovn som har både over/undervarme, varmluft og grill – da har du dekket de fleste behov.

Man burde tenke på om man har bruk for funksjoner som damp og pyrolyse, da dette er to funksjoner som koster ekstra.

Dampfunksjonen kan være en god funksjon å ha dersom man baker ofte eller er nøye på at vitaminer og mineraler ikke skal forsvinne. Alternativt kan man skape damp selv ved å sette inn en skål med vann i ovnen.

Pyrolyse-selvrengjøringen er en smart funksjon hvor ovnen rengjør seg selv uten at man trenger å gjøre arbeidet manuelt. Man setter i gang pyrolyseprogrammet og ovnen brenner vekk fett og matrester ved temperaturer på opptil 500 grader. Deretter kan man tørke av asken med en fuktig klut. Dette er en funksjon som letter arbeidet på kjøkkenet, men husk at man kommer til å måtte betale en god del ekstra for det – så dersom man ikke har noe imot å rengjøre ovnen selv har man ikke behov for pyrolyse.

Spar strøm og penger

Det er også viktig å se på ovnens energimerke når man skal kjøpe ny ovn. Gå gjerne etter ovner i minst energiklasse A eller høyere, som er bedre både for miljøet og lommeboken.

Når man skal bruke ovnen burde man utnytte varmen maksimalt. Med mindre man skal lage småkaker eller andre kaker med kort tilberedningstid, kan man godt sette inn maten i kald ovn mens den varmes opp. Da sløser man ikke bort varme– men husk å legge til 10-15 minutter på tilberedningstiden dersom du skal gjøre dette.

Det er også en fordel å bruke restvarmen konstruktivt. Hvis du slår av ovnen 10-15 minutter før retten er ferdig vil restvarmen gjøre det siste arbeidet.

Hold gjerne ovnsdøren lukket under hele tilberedningsfasen da mye varme slippes ut hver gang man åpner den. Benytt deg gjerne av varmlufts-funksjonen hvor du kan tilberede flere retter samtidig i flere lag, og dessuten kan temperaturen senkes med 20% i forhold til konvensjonell varme. Se neste avsnitt for detaljer om temperaturforskjeller på varmluft og konvensjonell varme.


Forskjell på varmluft og konvensjonell varme

Der er forskjell på temperaturinnstillingene når man bruker varmluft og konvensjonell varme. Som hovedregel skal temperaturen senkes ca. 20% når man bruker varmluft. Grunnen til dette er den sirkulerende luftstrømmen som oppstår når man bruker varmluft. Det danske nettstedet Kogebogen.dk anbefaler følgende innstillinger:

Varmluft                   Konvensjonell varme

50 grader C               50 grader C

70 grader C               75 grader C

90 grader C               100 grader C

100 grader C             125 grader C

130 grader C             150 grader C

160 grader C             175 grader C

180 grader C             200 grader C

200 grader C             225 grader C


Varmluftsovn Test – Disse kildene har vi brukt:

Det danske Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet utfører grundige tester og sammenligninger av hverdagsprodukter og forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av 17 ovner i alle prisklasser både fra kjente og mindre kjente merker. Det sees først på ovnens evner når det kommer til steking og baking av kjøtt og bakverk – deretter vurderes temperaturpresisjon og –stabilitet, sikkerhet og funksjoner.

Du kan lese testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til enkeltstående tester

Det svenske Forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av forskjellige hverdagsprodukter. I denne artikkelen har vi sett nærmere på 2 tester fra Råd & Rön: I den første har rådet testet 7 innbyggingsovner med fokus på tilberedning av mat og bakverk, energiforbruk og brukervennlighet. I den andre testen har de testet 6 komfyrer på de samme områdene.

Du kan lese mer om testene her og her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til enkeltstående tester.

Brukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for varmluftsovner er stort, så det er kun utvalgte modeller som kommer med i testene. Dette betyr ikke at de ovnene som ikke har blitt testet er dårligere – de har bare ikke blitt testet enda. I vår vurdering av varmluftsovner har Forbrukerliv også sett på brukeranmeldelser hos blant annet det danske nettstedet Skousen.no og Whiteaway.no

Vi har undersøkt hva forbrukerne mener om produktene, noe som gir god tilleggsinformasjon til ekspertvurderingene. Hos Forbrukerliv finner du også en rekke andre relevante tester som du kan lese før du kjøper deg ny ovn.

Øvrige relevante tester

Hvis du har bestemt deg for at din nye ovn skal være innbyggingsovn, kan du med fordel lese denne innbygningsovn test hvor vi har samlet de beste modellene ifølge ekspertene. Samtidig har vi samlet en rekke modeller som får best anmeldelser av brukerne på de forskjellige forhandlernettstedene, slik at du kan se både ekspertenes og brukernes favoritter. Vi har også foretatt en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere som er billigst i Norge.

Hvis du vil finne en ovn som selv tar seg av rengjøringen, kan du lese vår pyrolyseovn test. Pyrolyseovner rengjør selv ovnsrommet ved å varme det opp til omkring 500 grader slik at alt av fett og matrester blir til aske.

I vår test av pyrolyseovner har vi samlet de modellene med best ekspertanmeldelser, og du finner også en prissammenligning av alle produktene – slik at du enkelt får oversikt over de billigste forhandlerne. Er du interessert i å lage mat med damp så bør du lese vår dampovn test.

En dampovn sikrer at maten ikke tørker ut under tilberedning, i tillegg til at den bevarer farge, tekstur, vitaminer og mineraler. Dampovner har i mange år blitt brukt av profesjonelle kokker verden over. I testen får du oversikt over de beste modellene ifølge ekspertene, samt de billigste forhandlerne.