Dampovn Test – Se de beste dampovnene – Best i Test guide

0

Dampovn test: Dampovner har blitt brukt av profesjonelle kokker i mange år for bedre resultat. Dette ser vi nærmere på nederst i artikkelen, der vi også har et par gode råd om valg av ovn. En dampovn sikrer at maten ikke tørker ut i ovnen, samtidig som at maten bedre bevarer farge og konsistens. Du kan også tilberede flere forskjellige matvarer samtidig – også der ovn ikke nødvendigvis er det naturlige førstevalget.

I testresultater fra blant annet det danske forbrukermagasinet Tænk.dk og Sveriges største forbrukermagasin Råd & Rön, får du her oversikt over hvilke dampovner som er best i test akkurat nå.

Denne dampovn testen inneholder:

🔸 Alle testvinnerne fra de største testene i Skandinavia
🔸 Hvor det er billigst å kjøpe hver modell
🔸 Alle de testene vi har analysert finner du nederst i artikkelen. Her kan du se linkene til de originale kildene

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens CD634GBS1/01

Testvinner hos svenske Råd & Rön
Testvinner hos danske Tænk.dk

Siemens CD634GBS1/01

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 990,00 Kr. 0,00 Kr. 9 990,00 Kr. Les mer
10 090,00 Kr. 0,00 Kr. 10 090,00 Kr. Les mer

 

Selv om Siemens CD634GBS1/01 var den nest billigste modellen danske Tænk testet 10 forskjellige populære dampovner, ble den likevel suveren testvinner. Det samme mønsteret gjaldt da det svenske magasinet Råd & Rön testet dampovner: Også her var modellen blant de billigste og beste.

Denne dampovnen har ett spesialområde: Damptilberedning

Mange dampovner er laget som kombiovner som både kan brukes som dampovn og vanlig ovn. Det gir vanligvis en svært høy pris på produktet, som ikke alltid er den beste løsningen. Siemens har med CD634GBS1/01 valgt å designe modellen spesifikt til damptilberedning, og det er nok en av grunner til at ovnen er så bra på dette området.

Siemens CD634GBS1/01 er ikke fullt så stor som en vanlig ovn, men det er som regel heller ikke nødvendig ved damptilberedning. Også rent mekanisk er modellen svært god. Både det danske og det svenske testpanelet legger merke til at ovnsdøren er enkel å åpne og lukke, og driften er relativt stille. Det er også lett å håndtere og etterfylle vanntanken, og innstilling og programmering er både brukervennlig og intuitiv.

Denne dampovnen får gode karakterer på alle de områdene den er testet på, i tillegg til toppkarakter på blant annet damptilberedning, funksjoner og tilbehør. Ovnen får også ros for å bli levert med en svært oversiktlig manual som gjør det enkelt å komme i gang med matlagingen.

De største fordelene ved Siemens CD634GBS1/01:
🔵 Spesialdesignet til damptilberedning
🔵 Svært attraktiv pris
🔵 Lavt støynivå
🔵 Brukervennlig, både med ovnsluke og intuitiv programmering
🔵 Svært god manual


AEG BP500432SM

Populær dampovn blant brukerne

AEG BP500432SM

 

Vi har ikke funnet noen offisielle tester av AEG BP500432SM enda, mest sannsynlig fordi produktet fremdeles er så nytt. Med denne modellen får du den nyeste matlagingsteknologien, og brukerne som allerede har installert modellen er fra seg av begeistring om man leser brukeranmeldelsene som finnes på nettet. AEG BP500432SM er en spesiell kombiovn som bruker kombidamp-prinsipper, det vil si at det beste fra den tradisjonelle ovnen og den moderne dampovnen blir utnyttet. Maten blir tilberedt med 25 prosent damp og 75 prosent varmluft, som har vist seg å gi perfekte resultater med sprø og gyllen skorpe utenpå og saftig mørhet inni.

AEG BP500432SM byder på fuldautomatik og pyrolyse

Kombinasjonen av damp og varmluft kan høres ut som en komplisert prosess, men ovnen styrer alt automatisk og guider den deg med forslag til optimal temperatur når du har valgt et tilberedningsprogram. En smart detalj ved skruknappene er at de kan trykkes inn når de ikke er i bruk. Da blir de ikke skitne, og barn leker ikke med dem. Luken har også med barnesikring og er utstyrt med kjøling så den ikke blir så varm på utsiden.

Det har også blitt gjort mye for å gjøre AEG BP500432SM rengjøringsvennlig: Utsiden er behandlet med et belegg som motvirker fettmerker som for eksempel fingermerker, og det er i tillegg en innebygd en pyrolyse-funksjon til den innvendige rengjøringen. Når du tar en pyrolyse-rengjøring, kjører ovnen opp på en svært høy temperatur, som effektivt brenner bort skitt og eventuelle matrester. Etter pyrolysen er ferdig, kan du enkelt tørke bort askerestene med en klut, uten å bruke såpe.

Generelt byr modellen på en rekke smarte og praktiske funksjoner, slik som matlagingstermometer med automatisk slukk ved forhåndsinnstilt temperatur, restvarmeindikator, start/stopp-automatikk og mye mer.

De største fordelene ved AEG BP500432SM:
🔵 Optimal kombi-damp med 25 % damp og 75 % varmluft
🔵 Fullautomatisk drift og brukervennlig innstilling
🔵 Barnesikring på flere områder
🔵 Enkel rengjøring med pyrolyse-funksjoner
🔵 Mange smarte og praktiske spesialfunksjoner


Electrolux EOB8841WOX

 Testvinner hos svenske Råd og Rön
 Vurdert som “Godt Kjøp” hos Tænk.dk

Electrolux EOB8841WOX

Hvis du foretrekker en kombiovn som både kan tilberede med damp og har tradisjonelle ovnsfunksjoner, er Electrolux EOB8841WOX et svært godt alternativ.

Her får du to komplette ovnssystemer i ett til en litt høyere pris. Det danske forbrukerrådet Tænk.dk påpeker at modellen kan være litt vanskelig å finne i vanlige butikker, muligens fordi det er en halvprofesjonell ovn. I alle fall får den svært god karakter hos Tænk.dk og til og med tittelen “Best i test” hos svenske Råd & Rön.

Derfor anbefales Electrolux EOB8841WOX

Electrolux EOB8841WOX er laget som kombiovn og har samme størrelse som en vanlig ovn, slik at den lett kan erstatte ovnen du har nå. Ett av de eneste kritikkpunktene som dukker opp i testresultatene er at energiforbruket ligger litt over middels, men i praksis har det ikke så mye å si ettersom ovnen ikke brukes så lenge av gangen. På en annen side blir det notert i ulike tester at den er kjapp til å varme opp og holder den ønskede temperaturen svært stabilt.

Testpanelene legger merke til at Electrolux EOB8841WOX er utrolig brukervennlig og intuitiv å stille inn. Det er faktisk oppskrifter direkte på skjermen. Den får også poeng for at driften er svært støysvak og innredningen gjør det lett å rengjøre ovnen. Ovnen bidrar selv til rengjøringen med ulike funksjoner, slik som dampkretsløpsrens, avkalking og damprengjøring. Derfor overrasker det ikke at denne modellen får absolutt toppkarakter på funksjoner og brukervennlighet.

De største fordelene ved Electrolux EOB8841WOX:
🔵 Komplett kombisystem i standard-dimensjoner
🔵 Intuitiv og brukervennlig betjening
🔵 Oppskrifter direkte i displayet
🔵 Støysvak drift
🔵 Enkel rengjøring, både manuell og automatisk

 


Gorenje BOC6322AX

 God kvalitet for pengene

Gorenje BOC6322AX

 

Med et ovnsrom på 34 liter er Gorenje BOC6322AX en liten og nett sak som enkelt får plass i leiligheten eller et mindre kjøkken. Størrelsen er perfekt til en husholdning på 2-3 personer, eller som ovn nummer 2 i storfamilien. På tross av størrelsen får du svært mye dampovn for pengene. Den klarer alle oppgaver enkelt, med 100 % dampbasert tilberedning, kombifunksjoner med både damp og varmluft, i tillegg til alle de vanlige ovnsfunksjonene som over- og undervarme, grill og varmlufts-funksjoner.

Gorenje BOC6322AX er praktisk og rengjøringsvennlig

Det har blitt gjort ekstra mye ut av estetikken og designet på Gorenje BOC6322AX. Selve betjeningen skjer via et touchpanel av glass, som også gjør den daglige rengjøringen og tørkingen mye enklere. Den barnesikrede ovnsdøren er dessuten utstyrt med avkjøling, og av smarte funksjoner kan det blant annet nevnes den integrerte steketermometerfunksjonen som gir beskjed når kjøttet har den perfekte kjernetemperaturen.

Det er også gode tidsinnstillingsfunksjoner som lar deg forhåndsprogrammere tidspunkter for både på- og avslåing. Slik kan du for eksempel få ovnen til å ha maten klar når du kommer hjem. Til den innvendige rengjøringen kan Gorenje BOC6322AX selv assistere med det spesielle AquaClean damprensingsprogrammet.

De største fordelene ved Gorenje BOC6322AX:
🔵 God størrelse til en liten familie
🔵 Har alle typer ovnsfunksjoner og kombinasjoner
🔵 Rengjøringsvennlig utside og innvendig damprensingsprogram
🔵 Barnesikret og avkjølt ovnsdør
🔵 Integrert steketermometerfunksjon
🔵 Avansert tidsinnstilling


Hvorfor bruke dampovn, og hvilken modell bør man velge?

En av de store fordelene ved å tilberede maten med damp er at den bedre holder på saft og kraft. Temperaturen er lavere og mer skånsom, smaken bevares bedre og maten beholder langt flere naturlige vitaminer og mineraler.

Vitenskapelige undersøkelser viser for eksempel at dampede grønnsaker beholder opptil 50% flere vitaminer enn kokte. Til bakst er dampen også optimal, da skorpen blir lettere gyllen og sprø – akkurat de egenskapene de fleste setter ekstra pris på i varm bakst som kan være vanskelige å få til i en vanlig ovn.

Uansett hvilken modell du velger, kan du ikke ta feil om du velger en av de modellene vi har trukket frem i denne artikkelen. Det er likevel ganske store forskjeller; om du kjøper dampovn som ekstraovn eller føler deg klar for å gå 100% inn for damp, kan du velge en dampovn som kun er laget for damping som er den billigste og beste løsningen. Mange velger likevel en kombiovn som gjør det mulig å kombinere damp og tradisjonell tilberedning i samme ovn og tar mindre plass på kjøkkenet.

Viktige parameter for valget av dampovn er blant annet:
🔵 Størrelse
🔵 Kombinasjonsmuligheter
🔵 Rengjøringsvennlighet
🔵 Brukervennlighet
🔵 Spesialfunksjoner

Som regel kan du ikke få alle fordelene i én løsning, og derfor bør du vurdere hvilke egenskaper som er viktigst for deg. Tænk.dk har laget en guide med “3 gode grunner til hvorfor du bør kjøpe en dampovn”. Du kan lese den her. Vær oppmerksom på at det krever betalt abonnement å få tilgang til artikkelen.

Den danske avisen Ekstra Bladet har også skrevet en artikkel om dampovner kalt “Ovnen du ikke aner du mangler“. Her ser avisen nærmere på dampovnens funksjoner, men den omtalte ovnen i artikkelen er dessverre ikke på markedet lenger.


Dampovn Test – Disse kildene har vi brukt:

I artikkelen har vi samlet den viktigste informasjonen og gjort det enkelt for deg. Vi har hentet ekspertvurderinger og analyser fra forskjellige kilder som er listet opp under slik at du eventuelt selv kan grave dypere:

Tænk.dk 🇩🇰
Forbrukermagasinet Tænk er Danmarks største, og har i årevis vært en god kilde til upartiske tester av forbrukervarer av alle typer. Tænk har nære relasjoner til den danske Forbrukerstyrelsen, som naturligvis bidrar til troverdigheten. Magasinet blir ofte sitert i medier i Skandinavia.

I denne artikkelen har vi blant annet sett på Tænks test fra sommeren 2015 hvor de testet 10 populære dampovner. Ovnene ble testet på en lang rekke områder og det endte med en samlet karakter og rangering. Til hver modell kommer Tænk også med relevante kommentarer og vurderinger. Testen er presentert i et interaktivt skjema hvor du kan sortere etter pris, funksjoner og andre egenskaper. Du kan se hele testen her om du er abonnent hos Tænk.dk. Ellers kan du kjøpe spesiell tilgang til denne testen for et mindre beløp.


Råd & Rön 🇸🇪
Sommeren 2015 testet det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön 7 populære dampovnsmodeller. Råd & Rön er, i likhet med danske Tænk, ansett for å være et uavhengig serviceorgan som guider forbrukerne trygt gjennom jungelen av produkter. I motsetning til Tænk kommer Råd & Rön ikke med subjektive vurderinger og kommentarer i testene sine, men lar testresultatene snakke for seg selv.

Produktene blir testet på mange områder og karakterer presenteres for hvert produkt. Alle karakterene samles og rangeres i et interaktivt skjema hvor du kan sortere og sammenligne etter forskjellige funksjoner. Du kan lese hele testen her, men det krever abonnement hos Råd & Rön.


Forbrukeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
De ulike testlaboratoriene utfører svært grundige og vitenskapelig baserte tester som er verdifulle for oss forbrukere, men testmiljøet og omstendighetene blir sjelden helt realistiske i et laboratorium. For eksempel utføres testen over en kort periode hvor kun ett apparat som blir testet (som kanskje er bedre eller dårligere enn gjennomsnittet).

Derfor har vi naturligvis også tittet på hva forbrukerne selv opplever med produktene sine hjemme. Blant annet på hvitevareportalen www.whiteaway.no kan forbrukerne selv gi karakterer og kommentarer som er verdifull informasjon når man skal velge modell.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse