Siemens innbyggingsovn test – Her er ekspertenes favoritter

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen vil du finne en gjennomgang av innbyggingsovner fra produsenten Siemens. Artikkelen er basert på eksterne tester av innbyggingsovner fra ulike ekspertkilder – samt brukeranmeldelser.

Vi går igjennom forskjellige innbyggingsovner fra Siemens i artikkelen som alle har fått gode anmeldelser fra ekspertkildene. Innbyggingsovnene gjennomgås i forhold til funksjoner og spesifikasjoner for å gi best mulig oversikt over fordeler og ulemper ved modellen. Etter oversikten over innbyggingsovner fra Siemens, finnes det også en gjennomgang av alternative innbyggingsovner fra andre produsenter.

Ovnene blir gjennomgått med det formål å gi forbrukerne en oversikt over hvilken ovn som passer best til ens egne behov. Deretter finner du flere gode råd, guider og tips til bruk av ovn. Dersom du vil lese mer om de ulike testene, finnes du linker til anmeldelsene nederst i artikkelen.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Gjennomgang av innbyggingsovner fra Siemens
🔸 Gjennomgang av alternative innbyggingsovner
🔸 Informasjon om innbyggingsovner
🔸 Gode råd til kjøp av en ny ovn
🔸 Guide til hvordan du kan spare strøm og penger med innbyggingsovnen din
🔸 Tips til rengjøring av ovnen din
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester ovnene selv, men heller samler inn informasjon og resultater fra testene. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de ulike innbyggingsovnene som finnes på markedet.

Siemens innbyggingsovn test – Her er de de 5 beste modellene

Hos Forbrukerliv har vi analysert en rekke eksperttester fra inn- og utland, og samlet de beste modellene i denne artikkelen. Vi har også inkludert relevante brukeranmeldelser da vi vet at forbrukerne upartisk deler meninger ut ifra hverdagens positive og negative opplevelser med produktet. Under hvert produkt finner du en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den billigste forhandleren.

Etter at du har lest denne testen så håper vi at du er bedre rustet til å finne akkurat den innbyggingsovnen fra Siemens som passer best til dine behov. 


Siemens HB672GBS1S

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

.

Romslig ovn med flere funksjoner 

Med Siemens HB672GBS1S får man en romslig innbyggingsovn med en kapasitet på 71 liter. Det vil si at ovnen egner seg godt til en familie på ca. 4 til 5 personer. Det vil også være nok plass til å lage mat til et par ekstra gjester.

I tillegg til dette er Siemens HB672GBS1S plassert i energiklasse A+. Selv om dette ikke er den beste energiklassen nå for ovner, er det fremdeles i den gode enden av skalaen – noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Siemens HB672GBS1S kommer også med hele 8 forskjellige funksjoner. Disse funksjonene inkluderer alt ifra over- og undervarme til øko-funksjoner, varmluft, grill, 4D-varmluft og coolStart. Dette gir en mulighet til å velge den funksjonen som passer best til den maten man skal tilberede.

Brukervennlig modell med praktiske egenskaper 

Siemens HB672GBS1S er utstyrt med et stort TFT-fargedisplay med TouchControl. Dette sørger for at man får en god oversikt over ovnens ulike funksjoner, innstillinger og programmer. På displayet vises den nøyaktige temperaturen og timeren.

Videre kommer Siemens HB672GBS1S med flere praktiske egenskaper som for eksempel en hurtigoppvarmingsfunksjon. Med denne funksjonen kan ovnen varmes opp til ønsket temperatur på kun et par minutter, noe som er en fordel for brukeren som har det travelt eller bare vil at maten skal tilberedes raskt.

Siemens HB672GBS1S kommer selv med temperaturforslag som gjør det enklere for brukeren å velge riktig temperatur i forhold til ingrediensene. Man kan velge en temperatur på mellom 30 grader og 300 grader.

Elegant innbyggingsovn med pyrolysefunksjon 

Siemens HB672GBS1S er laget i et enkelt og elegant design, derfor vil den passe godt inn på mange ulike kjøkken. Den er også utstyrt med en halogenbelysning slik at man har mulighet til å følge med på tilberedningen inne i ovnen.

Innbyggingsovnen er også utstyrt med en pyrolysefunksjon, derfor kan den godt kalles en selvrensende ovn. Pyrolyseprogrammet sørger for at ovnen blir renset og rengjort på best mulig måte uten at man trenger å gjøre noe særlig selv. Alt man trenger å gjøre er å starte programmet og deretter tørke bort asken med en fuktig klut når programmet er ferdig.

Sist, men ikke minst, er Siemens HB672GBS1S utstyrt med funksjonen SoftClose. Denne funksjonen sikrer en stille og rolig åpning og lukking av ovnsdøren slik at man ikke kan slamre den igjen. Man kan også bruke ovnens dørlås eller barnesikring for ekstra sikkerhet.

Spesifikasjoner ved Siemens HB672GBS1S – mål:
🌀 Høyde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 38,75 kilo 

Spesifikasjoner ved Siemens HB672GBS1S – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,69
🔴 Antall programmer: 8
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved Siemens HB672GBS1S:
Selvrensende ovn med pyrolysefunksjon
Kapasitet på 71 liter
Med 8 ulike funksjoner
Med hurtigoppvarming
Kommer med temperaturforslag


Siemens ovn HR675GBS1S

Populær blant brukerne

Siemens ovn HR675GBS1S

Siemens ovn HR675GBS1S er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester. Til gjengjeld er ovnen populær blant forbrukerne da de har gitt modellen mange gode anmeldelser.

Med Siemens ovn HR675GBS1S får man nemlig en romslig ovn med en kapasitet på 71 liter. Den er derfor velegnet til en familie på ca. 4 til 5 personer samt til et par ekstra gjester.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at modellen er en innbyggingsovn, derfor må man huske å sjekke målene før man kjøper den. Siemens ovn HR675GBS1S kommer også med en innebygd dampfunksjon med pulse-steam. Dette kan være en praktisk funksjon å bruke da den sørger for å bevare matens næringsstoffer.

Energivennlig og selvrensende ovn

Ved kjøp av Siemens ovn HR675GBS1S får man en energivennlig ovn som ligger i energiklasse A+. Man kan derfor trygt stole på at ovnen ikke bruker for mye energi i løpet av året, noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Videre kommer Siemens ovn HR675GBS1S med et pyrolyseprogram, derfor kan ovnen kalles en selvrensende modell. Dersom man bruker pyrolyseprogrammet så trenger man ikke rengjøre ovnen manuelt. Programmet sørger nemlig for at alt av fett og matrester brennes bort, deretter trenger man bare tørke av asken med en fuktig klut.

I mange anmeldelser fra brukerne nevnes det at Siemens ovn HR675GBS1S egner seg godt til baking. Flere av forbrukerne skriver at modellen sørger for et optimalt bakeresultat, og én av brukerne skriver også at resultatet aldri har blitt så bra som det ble med denne ovnen.

Med flere ulike funksjoner

Siemens ovn HR675GBS1S kommer med til sammen 13 ulike funksjoner som for eksempel over- og undervarme, langtidssteking, pizzafunksjon og mange flere.

I tillegg til de vanlige funksjonene så er ovnen også utstyrt med både coolStart og 4D-varmluft. CoolStart sørger for at man har mulighet til å tilberede frossen mat i ovnen raskt og enkelt. Dette er mulig på grunn av en varmeteknologi som gjør at maten kan settes rett i ovnen i frossen tilstand uten at man trenger å tine den først.

Med 4D-varmluft blir den varme luften fordelt jevnt i hele ovnsrommet – noe som sørger for et mer optimalt og jevnt resultat av den tilberedte maten. Man vil også oppnå det samme jevne resultatet selv om man tilbereder på flere nivåer på én gang.

Enkel og brukervennlig ovn

Med Siemens ovn HR675GBS1S får man en enkel og brukervennlig ovn som sørger for at man uten forkunnskap kan komme i gang med å tilberede maten. Den kommer nemlig med de automatiske cookControl-programmene. Disse programmene sørger for at man automatisk oppnår optimale resultater. Ved å angi matens vekt og velge et program, tilbereder ovnen maten på best mulig måte uansett hva slags ingredienser man har brukt.

I tillegg til dette er Siemens ovn HR675GBS1S utstyrt med coolGlass og SoftClose. CoolGlass-teknologien sørger for at det ikke er mulig å brenne seg på ovnsdøren når ovnen er påslått, og SoftClose-funksjonen sørger for at ovnen er enkel å bruke. Dette er på grunn av dempingsmekanismen som gjør at man ikke kan slamre igjen ovnsdøren ved et uhell.

Sist, men ikke minst, er Siemens ovn HR675GBS1S utstyrt med en halogenbelysning. Med halogenbelysningen får man en god oversikt over maten slik at man kan holde et øye med når den er ferdig.

Spesifikasjoner ved Siemens ovn HR675GBS1S – mål:
🌀 Høyde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 41,79 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens ovn HR675GBS1S – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,69
🔴 Antall programmer: 13
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved Siemens ovn HR675GBS1S:
13 ulike funksjoner
Med cookControl
Med coolGlass og SoftClose-funksjon
Kapasitet på 71 liter
Med pyrolyseprogram  

Her kan du se en videopresentasjon av Siemens ovn HR675GBS1S som er laget av WhiteAway.com:


Siemens HB510ABR0S

God budsjettmodell

Siemens HB510ABR0S

.
Siemens HB510ABR0S er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en modell som kan betegnes som en «god budsjettmodell». Det er fordi ovnen prismessig er en god del billigere enn mange andre modeller. Ovnen kommer imidlertid likevel med flere praktiske egenskaper og funksjoner.

Med et ovnsrom på 27 liter egner ovnen seg godt til en familie på ca. 4 til 5 personer. Det er også mulig å bruke ovnen til å lage store porsjoner dersom man får gjester på besøk.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at Siemens HB510ABR0S er en innbyggingsovn, derfor må man huske å sjekke målene til modellen før man kjøper den.

Ovn med praktiske funksjoner

Med Siemens HB510ABR0S får man en ovn som kommer med flere praktiske funksjoner. Modellen er utstyrt med 4 ulike funksjoner som for eksempel stor variogrill, skånsom varmluft, 3D-varmluft Plus samt over- og undervarme.

I tillegg til dette kommer Siemens HB510ABR0S med 2 andre funksjoner som hurtigoppvarming og coolStart. Hurtigoppvarmingen sørger for at ovnen varmes opp på null komma niks, og coolStart gir brukerne mulighet til å raskt kunne tilberede frossen mat i ovnen uten å måtte tine den først.

Man har mulighet til å benytte seg av temperaturer mellom 50 og 275 grader ved bruk av Siemens HB510ABR0S.

Besparende modell med halogenbelysning 

Ved kjøp av Siemens HB510ABR0S får man en besparende ovn som er plassert i energiklasse A. Selv om dette ikke er den beste energiklassen som finnes for ovner på markedet, så ligger modellen fremdeles i den gode enden av skalaen.

Derfor kan man trygt stole på at ovnen ikke bruker for mye energi i løpet av et år – noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Videre kommer Siemens HB510ABR0S med en god belysning i form av halogenlys. På grunn av halogenlyset er det enklere å skaffe seg en oversikt over hva som skjer inne i ovnsrommet. Derfor er det enklere å følge med på tilberedningen og se når maten er ferdig.

Stilren og elegant ovn med sikkerhetsfunksjoner

Siemens HB510ABR0S kan betegnes som en trygg ovn da den er laget med fokus på å være sikker for både barn og voksne. Ovnen kommer nemlig med en mekanisk lås i ovnsdøren som sørger for at barn ikke kan åpne ovnen uten hjelp fra en voksen.

Ovnen kommer også med en innebygd kjølevifte og en fronttemperatur på maks 50 grader ved bruk av over- og undervarme på 180 grader. Ovnen blir derfor generelt sett ikke så varm at man kan brenne seg på den under bruk.

Siemens HB510ABR0S er både en elegant og stilren innbyggingsovn som vil passe inn på de fleste kjøkken. Ovnen er designet på en enkel, men moderne måte slik at den hverken er for anonym eller for prangende.

Spesifikasjoner ved Siemens HB510ABR0S – mål:
🌀 Høyde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 33,9 kilo 

Spesifikasjoner ved Siemens HB510ABR0S – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,97
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,81
🔴 Antall programmer: 4
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved Siemens HB510ABR0S:
Trygg ovn
Med hurtigoppvarming og coolStart Kapasitet på 71 liter
4 ulike funksjoner og 2 ekstra funksjoner
Med en mekanisk lås


Siemens BF634LGW1 iQ700

Populær blant brukerne

Siemens BF634LGW1 iQ700

.
Siemens BF634LGW1 iQ700 er en mikrobølgeovn. Mikrobølgeovnen er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld populær blant brukerne. Forbrukerne elsker denne modellen da de mener at den er utstyrt med flere nyttige funksjoner sammenlignet med andre modeller som finnes på markedet.

Med Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en mikrobølgeovn som har en kapasitet på til sammen 21 liter. Dette er en gjennomsnittlig størrelse for en mikrobølgeovn, derfor egner den seg godt til en gjennomsnittlig stor familie, eller andre forbrukere som har bruk for et slikt produkt.

Siemens BF634LGW1 iQ700 er også plassert i energiklasse A+, derfor bruker den ikke for mye energi i løpet av et år. Den egner seg også godt til å både varme opp og tine mat dersom det trengs.

Man må huske å sjekke mikrobølgeovnens mål før man kjøper den da dette er en mikrobølgeovn som skal integreres i den eksisterende kjøkkeninnredningen.

Praktisk mikrobølgeovn med roterende antenne og 5 effekttrinn

Ved kjøp av Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en mikrobølgeovn som er utstyrt med 5 effekttrinn. Disse trinnene går fra 90 Watt til 900 Watt med Inverter-funksjon. Denne funksjonen gjør at man har mulighet til å tine frosne matvarer ca. 30% raskere enn hva som er mulig ved det laveste effekttrinnet. Dersom man bruker de 2 høyeste effekttrinnene vil man oppleve at maten tilberedes raskere.

I tillegg til de ulike effekttrinnene så kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 også med en roterende antenne. Denne antennen sørger for en tids- og energibesparelse på opptil 30%. Denne besparelsen er mulig fordi den roterende antennen sørger for at mikrobølgene fordeles jevnere i forhold til den vanlige roterende tallerkenen.

Modell med automatiske programmer og cookControl

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med flere matlagings- og bakeprogrammer. Disse programmer sørger for at man får en allsidig hjelp til matlagingen. Det er til sammen 7 ulike automatiske programmer slik at man kan velge mellom flere programmer avhengig av hva slags mat man skal lage og hvilke ingredienser man bruker.

Videre kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en innebygd kokebok som kalles cookControl. Denne funksjonen har til sammen 70 matretter installert. Det betyr at man bare må sette maten i mikrobølgeovnen, angi vekt og velge et program. Deretter vil modellen selv sørge for at tilberedningen skjer på best mulig måte på grunnlag av informasjonen man har tastet inn.

Brukervennlig mikrobølgeovn med LED-belysning 

Siemens BF634LGW1 iQ700 er en brukervennlig mikrobølgeovn som er utstyrt med et TFT-display samt TouchControl.

Displayet sørger for at man hele tiden kan se hva som foregår på displayet uansett vinkel. TouchControl sørger for at man raskt kan stille inn mikrobølgeovnen ved å «trykke» på de ulike «knappene». Man trenger nemlig ikke trykke på knappene da de bare skal berøres fort.

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med en LED-belysning som sikrer en skarp og effektiv belysning inne i selve mikrobølgeovnen. Lyset blender ikke, men sørger heller for at man konstant kan følge med på tilberedningsprosessen.

Spesifikasjoner ved Siemens BF634LGW1 iQ700 – mål:
🌀 Høyde: 38,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 31,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 36,2 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 36,2 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 30 centimeter
🌀 Vekt: 16,72 kilo 

Spesifikasjoner ved Siemens BF634LGW1 iQ700 – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Mikrobølgeovn til integrering
🔴 Kapasitet: 21 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Mikrobølgeeffekt: 900 Watt
🔴 Dørhengsler: Venstrehengt
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved Siemens BF634LGW1 iQ700:
Med 5 forskjellige effekttrinn
Med LED-belysning
Fleksibel hjelp med cookControl
Kapasitet på 21 liter
Plassert i energiklasse A+


Alternative testvinnere 

I denne artikkelen har vi nå gjennomgått flere innbyggingsovner fra Siemens som enten har fått toppkarakterer av ekspertene fra ulike tester, eller som er populære blant brukerne.

I tillegg til disse innbyggingsovnene så finnes det også mange andre gode modeller på markedet fra diverse produsenter. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig, vil vi i dette avsnittet gå igjennom innbyggingsovner fra andre merker som også har klart seg godt i ulike tester.


Bosch HBG672BS1

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.

Modell med 8 funksjoner og pyrolyseprogram

Bosch HBG672BS1 er utstyrt med et romslig ovnsrom på 71 liter. Ovnen egner seg derfor godt til en familie på 4 til 5 personer – og gjester – som gjør at man kan lage store porsjoner av gangen.

I tillegg til dette kommer Bosch HBG672BS1 med 8 forskjellige funksjoner – inkludert flere ulike varmluftsfunksjoner. Disse funksjonene inkluderer varmluft øko, 4D-varmluft, kombinert varmluft/grill, over- og undervarme, pizzafunksjon, tining, grill og over- og undervarme øko. Derfor har man mulighet til å velge en funksjon som passer til de spesifikke ingrediensene. Man kan også velge temperaturer fra 30 til 300 grader.

Bosch HBG672BS1 kommer også med et pyrolyseprogram slik at man slipper å måtte rengjøre innsiden av ovnen manuelt. Pyrolyseprogrammet sørger nemlig for å brenne vekk matrester og fett slik at alt man trenger å gjøre er å tørke bort asken med en fuktig klut når programmet er ferdig.

Besparende ovn med temperaturforslag og automatiske programmer

Med Bosch HBG672BS1 får man en energibesparende ovn som ligger i energiklasse A+. Selv om det ikke er den beste energiklassen som finnes på markedet når det kommer til ovner, er det fremdeles i den gode enden av skalaen.

Videre har Bosch HBG672BS1 flere intelligente egenskaper som for eksempel temperaturforslag og 10 forskjellige automatiske matlagings- og bakeprogrammer. Disse programmene kan hjelpe en med å oppnå resultater som er så gode som mulig når man tilbereder ulike matretter.

Betjeningen av ovnen er brukervennlig da man kan finne alle relevante innstillinger og funksjoner på ovnens TFT-display. Displayet er utstyrt med en oversiktlig tekst og TouchControl slik at man alltid får god oversikt. I tillegg til dette er det også mulig å betjene ovnen via kontrollringen som sitter i midten av displayet slik at man holde øye med tiden.

Ovn med halogenbelysning og SoftClose-funksjon 

Ved kjøp av Bosch HBG672BS1 får man en ovn som er utstyrt med en kraftig og effektiv halogenbelysning. Halogenbelysningen blender ikke, men gir til gjengjeld en god oversikt over hva som foregår inne i ovnen. På den måten kan man alltid følge med på tilberedningen. Belysningen er plassert i taket inne i ovnen, og man har mulighet til å slå den av dersom det trengs.

Sist, men ikke minst, så kommer Bosch HBG672BS1 med funksjonen SoftClose. Denne funksjonen er en slags dempingsmekanisme som sørger for at ovnsdøren alltid åpnes og lukkes rolig og forsiktig. Det vil si at døren ikke kan smekkes igjen – noe som er en fordel dersom man har begge hendene fulle.

Spesifikasjoner ved Bosch HBG672BS1 – mål:
🌀 Høyde: 59,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 58,5 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 36,46 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch HBG672BS1 – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,87
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,69
🔴 Antall programmer: 8
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved Bosch HBG672BS1:
Ligger i energiklasse A+
Kapasitet på 71 liter
Med SoftClose-funksjon
Selvrensende modell
Med 8 forskjellige funksjoner


Hva er en innbyggingsovn? 

Siemens HB510ABR0SHvis du er på utkikk etter en ny ovn, bør du være oppmerksom på at det finnes mange forskjellige typer ovner på markedet. Det finnes blant annet kombi-ovner, mikrobølgeovner, innbyggingsovner og mye mer. De ulike ovnstypene kan imidlertid ha flere funksjoner da en innbyggingsovn for eksempel kan være utstyrt med en dampfunksjon.

Når det kommer til innbyggingsovner i forhold til andre ovner, så skiller denne typen seg ut ved at den ikke kommer med en tilhørende koketopp. Det betyr at det kun er en ovn uten en koketopp oppå. Du bør også være oppmerksom på at en innbyggingsovn skal plasseres i en arbeidshøyde som er behagelig når du skal ta mat inn og ut av ovnen.

Fordeler og ulemper ved en innbyggingsovn 

I likhet med andre ovner så finnes det både fordeler og ulemper ved en innbyggingsovn. Det kan også hende at kjøkkenet ditt ikke er innredet slik at det vil være optimalt med en integrert løsning. Uansett kan du finne fordeler og ulemper ved en innbyggingsovn her – slik at du enklere kan ta en beslutning når det kommer til om dette er den riktige ovnstypen til dine behov eller ikke.

Innbyggingsovner er fleksible 

Først og fremst er innbyggingsovner kjent for å være veldig fleksible da de kan plasseres akkurat der du vil ha de. Naturligvis må kjøkkenet gjøre det mulig å integrere ovnen i resten av kjøkkeninnredningen, og dersom dette er tilfellet så er det mulig å plassere ovnen slik at du slipper å måtte bøye deg ned hver gang du skal ta en titt på maten eller sette retter inn og ut av ovnen.

Ovnens fleksibilitet og plassering kan imidlertid også ende med å bli en ulempe for deg da innbyggingsovner skal integreres rett inn i den eksisterende kjøkkeninnredningen din. Du må derfor sørge for at du er oppmerksom på ovnens mål før du kjøper den, slik at du ikke ender med å kjøpe en ovn som ikke passer i forhold til målene.

Kommer med separat komfyr

Siemens EH651FEB1ESom tidligere nevnt så kommer en innbyggingsovn med en separat komfyr. For enkelte kan dette være en fordel, mens det for andre kan være en ulempe. Dersom du velger å kjøpe en innbyggingsovn så bør du være oppmerksom på at du også blir nødt til å ha en separat komfyr på kjøkkenet. Det kan bety at det blir litt dyrere for deg da du både må investere i ovnen og i en koketopp. Dersom du har et stramt budsjett, kan det hende at en innbyggingsovn ikke er den beste løsningen for deg.

Innbyggingsovner koster ofte mer

I dag kan du finne mange frittstående ovner til en forholdsvis billig pris. Disse kan ofte kjøpes for kun et par tusen kroner – også dersom det er fra et merke som vi alle kjenner til. Dette er imidlertid litt annerledes når det kommer til innbyggingsovner.

Innbyggingsovner er ofte dyrere i forhold til andre ovner, noe du bør være oppmerksom på dersom du har valgt denne løsningen til kjøkkenet ditt. Dette er selvsagt en av de største ulempene ved en innbyggingsovn, men dersom budsjettet ikke er noe problem så kan det ende med å bli en optimal løsning for deg dersom du ikke vil ha en ovn og en koketopp i ett og samme produkt.


Gode råd til kjøp av en ny ovn 

Gode råd til kjøp av en ny ovn

Når du skal kjøpe en ny ovn så er det en fordel om du er oppmerksom på flere forskjellige faktorer. Dette sørger i hvert fall for at det er enklere for deg å velge en ovn som passer til akkurat dine behov. Med en ovn som passer til dine behov er det også et produkt som du kan sette pris på i lengden. Du bør tenke på følgende faktorer når du er på utkikk etter en ny ovn:

Hvor mye plass har du på kjøkkenet?
Noe av det beste ved ovner er at det finnes så mange forskjellige modeller på markedet. Det betyr også at de kommer i et vell av størrelser. Derfor kan du finne den ovnen som vil passe best til kjøkkenet ditt. De fleste kjøkken har som regel plass til en frittstående ovn eller et hull til en innbyggingsovn. Uansett hva, bør du sørge for at ovnen du ender med å kjøpe passer inn på den plassen du har på kjøkkenet – i hvert fall hvis du ikke ønsker å gå i gang med å renovere hele kjøkkenet bare for å få plass til ovnen.

Hva skal du bruke ovnen til?
I tillegg til å være oppmerksom på plassen på kjøkkenet ditt, bør du vurdere hva du skal bruke ovnen til. Det kan nemlig ende med å ha en innflytelse på hvilken ovn du bør velge. Det kan i hvert fall være en fordel å vurdere hva du skal bruke ovnen til i forhold til modellens kapasitet. Ovner har ulik kapasitet, derfor er det en god idé å være oppmerksom på dette da det blir enklere for deg å utelukke andre modeller i ditt søk etter den rette ovnen for deg. En helt vanlig ovn vil som regel passe perfekt til de fleste familier, men dersom dere er mange i husstanden, eller du vil ha en ovn hvor det er mulig å lage store porsjoner på én gang, så bør du finne en modell som har et ovnsrom som er stort nok.

Hvilke funksjoner har du bruk for?

Du bør også ta ovnens funksjoner i betraktning. Mens enklere ovner kommer med et vell av praktiske funksjoner som for eksempel et rengjøringsprogram, et timer-display, et ekstra varmeelement med mer, så finnes det andre ovner som ikke er utstyrt med så mange funksjoner – annet enn de vanlige. Du bør derfor være oppmerksom på hvilke behov du har da dette kan hjelpe deg med å finne en ovn med akkurat de funksjonene du trenger når du skal lage mat.

Hvordan skal ovnens design være?
 
I og med at det finnes så mange ulike ovner på markedet, er det naturligvis også mulig å finne ovner i veldig mange ulike design. For mange spiller ovnens utseende en stor rolle, derfor er det verdt å være oppmerksom på dette. Hvordan ser kjøleskapet, oppvaskmaskinen eller mikrobølgeovnen din ut? Det er stor sannsynlighet for at du vil at ovnen skal matche disse andre elementene slik at du får et kjøkken du liker.

Vær oppmerksom på ovnens energimerke 
Sist, men ikke minst, bør du være oppmerksom på ovnens energimerke. Når du kjøper en ovn så har den en energimerking som forteller om produktets strømforbruk. Energiskalaen går fra A til G. Skalaen kan variere fra produkt til produkt, men A vil alltid være det beste. Dersom du har bruk for en energieffektiv ovn som ikke bruker altfor mye energi i løpet av året, så bør du velge en modell som er plassert i energiklasse A eller høyere.


Dette må du vite om energimerker på ovner

Hva er et energimerke?
Når du skal kjøpe ny ovn så vil du se at alle hvitevarene i butikken har et energimerke. Det er EU sin obligatoriske ordning som gjør det mulig for deg å finne ut av hva kjøleskapet, ovnen eller fjernsynet bruker av energi i gjennomsnitt. Merket gir deg en indikator på det spesifikke produktets reelle energiforbruk – noe som kan hjelpe deg som forbruker med å avgjøre om dette er det riktige produktet for deg. 

Det anerkjente merket har nylig skiftet karakter. Det oppdaterte merket ligner det gamle, men er blitt enklere å finne ut av for deg som forbruker. Her setter vi deg inn i det nye formatet slik at du trygt kan gå på jakt etter nye energieffektive og miljøvennlige maskiner til hjemmet. Vi gir deg også nyttig kunnskap om den informasjonen som du vanligvis vil finne på et energimerke – slik at du vet hvordan du skal lese det. 

Hva er den nye energimerkeloven? energiklassen
Den nye energimerkeloven gjelder i hele EU og omfatter alle hvitevarer og all elektronikk. Ifølge loven skal alle produkter ha det lille merket der produktene vurderes på en skala fra A til G. Tidligere var skalaen forskjellig fra produkt til produkt – noe som kunne være forvirrende å finne ut av, men nå er skalaen den samme uansett hvilket produkt det er snakk om. 

Oppdateringen betyr at produkter som tidligere var merket med A (+++) blir til merket B, C eller D. Endringen skjer for at du som forbruker enklere skal kunne vurdere det reelle energiforbruket når du skal kjøpe det mest energivennlige produktet med deg hjem. 

Den nye merkingen blir i første omgang innfaset på utvalgte produkter som oppvaskmaskiner, kjøleskap og TV med mer – og på sikt vil andre produkter følge etter slik at alle hvitevarer og elektriske apparater vil ha det samme lille informative merket. 

Derfor vil du i en periode oppleve at enkelte produkter har forskjellige energimerking fordi noen produkter har det gamle merket, mens andre har det nye. For å unngå forvirring anbefales det at du heller ser på fargene på merket fremfor på bokstavene – da blir det enklere å finne ut av energiforbruket. Jo mørkere den grønne fargen er, desto mer energieffektiv er produktet. 

Hva betyr den nye energimerkingen?

 • Den nye skalaen går fra A til G og har ingen pluss. De mest energieffektive produkter får A-merket, mens de minst energivennlige er merket med G.
 • Skalaen er lik for alle produkter uansett type, slik at det er enkelt for deg å finne ut av om produktet bruker lite eller mye strøm. 
 • Den nye skalaen har en tilknyttet QR-kode som du kan skanne for å lese mer informasjon om produktet. 

Hva med det gamle energimerket?
Den gamle skalaen er avhengig av det produktet merket sitter på. Noen produkter har A som det beste merket øverste på skalaen, mens andre har en merking på helt opptil A+++. Det kan være forvirrende å sammenligne to merker som forbruker, så derfor er merkingen blitt lik for alle produkter. Formålet er at det skal være enklere å handle miljøvennlig og energieffektivt.

Hva slags informasjon kan du finne på energimerket?
Informasjonen på energimerket er tilpasset det produktet som merket sitter på. Derfor kan den informasjonen du kan finne på merket være avvikende ut ifra hvilket produkt det gjelder. 

Energimerket kan ha følgende opplysninger:

 • L/år: Det årlige vannforbruket i liter
 • Kg: Hvor mange kilo maskinen kan inneholde
 • dB: Det generelle støynivået for maskinen
 • kWh/år: Hvor mange kilowatt maskinen bruker på et år

Hvilket energimerke skal du velge?
Hvis du ønsker å spare litt på strømforbruket hjemme – eller ta hensyn til miljøet – så er det en god idé å se etter et energimerke som ligger høyt på skalaen. 

Når tiden er kommet for å bytte ut produktene dine så er kjøkkenet en av de største energi-slukerne. Kjøkkenviften, kjøleskapet og ovnen din bruker mye strøm, så hvis du vurderer å kjøpe nye produkter til hjemmet så er dette et godt sted å begynne. 

Når du velger energieffektive hvitevarer og elektroniske produkter så kan du redusere strømforbruket og spare hundrevis av kroner i året.

Hvilke produkter har et energimerke? 

 • Ovner 
 • Frysere og kjøleskap 
 • Lamper
 • Ventilatorer/vifter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørketromler
 • Oppvaskmaskiner
 • Støvsugere

Tips til å rengjøre ovnen din

Tips til å rengjøre ovnen din

Mange av oss bruker ovnen til å lage mat hver eneste dag. Derfor kan du heller ikke unngå at den fylles med matrester og fett. I og med at alt dette ender i ovnen, må du naturligvis sørge for at den blir rengjort regelmessig før det brenner seg altfor godt fast. Det anbefales at du rengjør ovnen annenhver måned. På den måten kan du klare rengjøringen raskere enn om du venter enda lengre med å gjøre det. Nedenfor kan du finne gode råd og tips om hvordan du kan rengjøre ovnen din på best mulig måte. 

Sørg for å bruke grønnsåpe 
GrønnsåpeFørst og fremst kan det være en fordel om du benytter deg av grønnsåpe når du skal gå i gang med å rengjøre ovnen din. Du kan bruke grønnsåpe på flere måter avhengig av om du har mye eller lite tid til å utføre arbeidsoppgaven, men grønnsåpe kan ikke brukes på selvrensende ovner.

Hvis du gjerne vil få rengjøringen overstått så fort som mulig, kan du smøreinnsiden av ovnen med et godt lag med grønnsåpe. Husk å bruke hansker da grønnsåpe har en høy pH-verdi. Deretter kan du sette ovnen på 100 grader. Såpen vil begynne å boble, og når det skjer skal man slå av ovnen igjen. La ovnsrommet kjøles helt ned og vask etter med varmt vann. En vanlig skuresvamp er best til dette formålet. Det er viktig at alle såperestene fjernes, så for sikkerhets skyld kan man sette ovnen på 200 grader etter rengjøring. La den stå i ca. 10 minutter og kjøl ovnen helt ned før du vasker over med en klut – så er ovnen ren igjen!

Hvis du har god tid, kan du starte med å smøre inn alle ovnens flater med grønnsåpe. Deretter må de innsmurte områdene dekkes til med plastfolie og stå over natten. Neste dag fjernes folien, og såpen skal bare vaskes av med vann.

Bruk natron til å rengjøre ovnen 
Natron er kjent for å være et vidundermiddel som kan brukes til mange forskjellige ting. En av disse tingene er rengjøring! Hvis du bruker natron til å rengjøre ovnen, skal du starte med å blande en kopp med vann og natron. Blandingen skal være forholdsvis tykk slik at den kan smøres på ovnens innvendige overflater. Deretter skal blandingen sitte i ca. 2 til 3 timer før du kan tørke den av med en klut.

Fjern glasset fra ovnsdøren
Fjern glasset fra ovnsdøren Når du skal inn i ovnsrommet kan det være en fordel å fjerne glasset fra døren. Dette gjør det enklere å få plass til å rengjøre ovnsrommet, men det blir også enklere å fjerne all skitten fra selve glasset. Sørg for at du renser glasset med såpe og vann, og legg eventuelt glasset i bløtt i en times tid.

Rens alltid ovnens ventilator 
De fleste av oss tenker ikke over at ovnen har en ventilator som også skal renses. Ventilatoren er også et sted inne i ovnen hvor det kan samles mye fett og matrester, derfor er det viktig at den også renses hver gang du rengjør ovnen din. Dersom du ikke vet hvordan du fjerner ventilatoren, så kan det vært lurt å ta en titt i bruksanvisningen før du begynner.

Selvrensende ovner 
Hvis du har kjøpt en ovn med et pyrolyseprogram så trenger du ikke bruke så mye tid og energi på rengjøringen. Pyrolyseprogrammet sørger nemlig for å fjerne alt av fett og matrester, og når programmet er ferdig så trenger du bare fjerne asken med en fuktig klut.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG BPB331021M

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG BPB331021M

Romslig ovn med et ekstra varmeelement og pyrolyseprogram

AEG BPB331021M kan betegnes som en energivennlig og romslig ovn. Modellen er nemlig plassert i energiklasse A+, derfor bruker den ikke mye strøm i løpet av året. Modellen har også en kapasitet på hele 72 liter, derfor egner den seg godt til en større familie eller til forbrukere som gjerne vil lage store porsjoner av gangen.

I tillegg til dette kommer AEG BPB331021M med et ekstra varmeelement slik at matrettene blir tilberedt så godt og jevnt som mulig uansett om man har én eller flere stekeplater i ovnen samtidig. Man har også mulighet til å stille inn en alarm eller justere tiden dersom man vil bruke lengre tid på tilberedningen – eller at det skal gå raskere.

AEG BPB331021M kommer også med 2 pyrolyseprogrammer: Intensivt og langt program. Det vil si at man får en selvrensende ovn med AEG BPB331021M, derfor slipper man å måtte rengjøre den manuelt. Matrester og fett blir brent til aske, og deretter trenger man bare tørke bort asken med en fuktig klut.

Trygg ovn med AntiFingerPrint

AEG BPB331021M er utstyrt med flere forskjellige sikkerhetsfunksjoner som for eksempel en barnesikring og en IsoFront Top-dør. Mens barnesikringen sørger for at man har mulighet til å låse ovnens display, panel og dør, så sørger IsoFront Top-døren for at man ikke har mulighet til å brenne seg på den.

Videre kommer AEG BPB331021M med AntiFingerPrint. Det vil si at det er mulig å tørke bort fingermerker raskt og enkelt dersom det er mange av disse på ovnens overflate. Det gjør den manuelle rengjøringen av ovnen både raskere og enklere.

Med AEG BPB331021M følger det også med en XL-stekeplate som er 20% større enn vanlige stekeplater. Det er derfor mulig å lage en stor porsjon på én gang med denne stekeplaten.

Multifunksjonsovn med HotAir-system og SurroundCook

Med AEG BPB331021M får man en multifunksjonsovn som kommer med flere funksjoner som for eksempel over- og undervarme, lavtemperatursteking, intervallgrill og grill.

Ovnen er også utstyrt med et Hot Air-system som sørger for at varmen fordeles jevnt i hele ovnsrommet. På den måten blir alle ingredienser jevnt tilberedt og på best mulig måte. Dette systemet er strømbesparende da ovnens temperatur reduseres med opptil hele 20%.

Det er også mulig å bruke en SurroundCook-funksjon. Denne funksjonen sørger for et jevnt resultat på grunn av den nøyaktige varmen. Dette er mulig da funksjonens spesielle vifteteknologi gjør at ingrediensene ikke må snus for å oppnå best mulig resultat.

Spesifikasjoner ved AEG BPB331021M – mål:
🌀 Høyde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 56,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 590 millimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 590 millimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 560 millimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 550 millimeter
🌀 Vekt: 31,40 kilo 

Spesifikasjoner ved AEG BPB331021M – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,93
🔴 Energiforbruk varmluft kWh: 0,69
🔴 Antall programmer: 8
🔴 Spenning (V): 220-240 volt 

Fordeler ved AEG BPB331021M:
Med 8 funksjoner
Med flere pyrolyseprogrammer
Kapasitet på opptil 72 liter
Med HotAir-system
Med funksjonen SurroundCook


Siemens CM633GBS1S

Siemens CM633GBS1S

.
Både testmagasinet Kagoo.co.uk og forbrukere hos de to danske forhandlerne Skousen.dk og WhiteAway.com har testet og anmeldt Siemens CM633GBS1S.

Begge har gitt ovnen en god anmeldelse fordi de er fornøyde med modellens effektivitet og smarte funksjoner.

Selv om eksperter og forbrukere generelt sett er fornøyde med Siemens CM633GBS1S så nevner de at designet ikke er helt optimalt.

Dersom man velger å investere i Siemens CM633GBS1S så bør man være oppmerksom på at dette er en ovn til innbygging og en mikrobølgeovn i én og samme modell.

Rask og effektiv ovn

Siemens CM633GBS1S egner seg godt i et hjem der det er behov for en stor ovn. Dette er nemlig en forholdsvis kompakt ovn med en kapasitet på 45 liter.

Ovnen er imidlertid både kraftig og effektiv, og lynrask til å varmes opp. Takket være funksjonen varioSpeed reduseres tilberedningstiden med opptil hele 50 % slik at man kan komme i gang med å tilberede maten på kort tid.

Siemens CM633GBS1S kommer også med fem innstillinger når det kommer til mikrobølgeeffekten. Disse går fra 90 og opp til 1000 Watt. Uansett hvilken effekt man velger så vil den alltid være høy på grunn av Inverter-teknologien.

Flere ovnsfunksjoner  

Med Siemens CM633GBS1S får man en kombiovn som kan brukes både som en mikrobølgeovn og som en vanlig ovn.

Den er utstyrt med seks ovnsfunksjoner i form av 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og liten grill samt en mulighet til å forvarme tallerkener.

I tillegg har Siemens CM633GBS1S et par praktiske funksjoner som oppvarmingskontroll og temperaturforslag. Dette gjør at man får hjelp til tilberedningen slik at det ikke bare blir enklere, men også raskere å lage mat.

Det er også mulig å benytte seg av de 14 automatiske programmene. Ved hjelp av disse programmene blir maten tilberedt best mulig med den riktige ovnsfunksjonen som passer til vekten på maten man skal tilberede.

Et vell av praktiske funksjoner, ifølge forbrukere og eksperter

Både brukere og eksperter gir Siemens CM633GBS1S mange rosende ord med på veien da de mener at dette er en god ovn som er ideell til mindre hjem.

Én av brukerne forklarer blant annet at denne modellen er «velegnet til matlaging til en selv eller til flere personer samtidig». En annen bruker skriver at «både håndteringen, rengjøringen og betjeningen er svært tilfredsstillende».

Ekspertene fra Kagoo.co.uk fremhever også flere av disse tingene og trekker i tillegg frem at

«Siemens CM633GBS1S kommer med et vell av forskjellige praktiske funksjoner». De mener at dette er en fordel fordi man da kan lage mat på nøyaktig den måten man ønsker. Brukerne nevner imidlertid at ovnen noen ganger bråker ved avkjøling.

Spesifikasjoner ved Siemens CM633GBS1S – mål:
🌀 Høyde: 45,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde: 45 centimeter
🌀 Innbyggingshøyde maks: 45,5 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Vekt: 36,033 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens CM633GBS1S – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn, kombiovn
🔴 Kapasitet: 45 liter
🔴 Antall programmer: 6
🔴 Spenning (V): 220-240 volt

Fordeler ved Siemens CM633GBS1S:
Både vanlig ovn og mikrobølgeovn
14 automatiske programmer
Flere ovnsfunksjoner
Rask oppvarming
Oppvarmingskontroll og temperaturforslag

FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Siemens innbyggingsovner er best i test?

Siemens HB672GBS1S

🤓 Hvordan testes innbyggingsovnene?

Innbyggingsovnene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som er det beste – og helt til D som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Gjennomgang av testkilder

 

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører tester av forskjellige produkter som forbrukerne bruker i hverdagen. Her har ekspertene testet ulike modeller med tanke på yteevne, brukervennlighet og energiforbruk med mer.

Du kan lese mer om de forskjellige anmeldelsene her, her og her. Du må imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte tester individuelt.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin som jevnlig sammenligner ulike forbrukerprodukter for å kunne hjelpe forbrukerne i hverdagen. De tester og anmelder flere produkter, og i denne omgang har de tatt en titt på Siemens CM633GBS1S som de har gitt 71 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Brukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Siemens innbyggingsovn testen er basert på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrukere. I og med at enkelte av modellene ikke er blitt anmeldt av offentlige ekspertkilder, har vi også tatt en titt på brukeranmeldelser.

Dette gir oss en mulighet til å se hvilke ovner som er forbrukernes favoritter og hva de merker seg av fordeler og ulemper ved modellene.

Vi har brukt forhandlere som Skousen.dk og WhiteAway.com. Dersom du ønsker å lese brukeranmeldelsene så kan du finne linker nederst i artikkelen til de anmeldelsene vi har tatt med i denne artikkelen.

Les brukeranmeldelser av Siemens CM633GBS1S hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.


Andre relevante artikler

Hvis du ikke er sikker på hvilken produsent du vil kjøpe fra, så kan du lese vår innbyggingsovn test hvor vi har samlet de beste innbyggingsovnene ifølge forskjellige eksperttester. Denne testen omhandler innbyggingsovner fra ulike produsenter som alle har fått positiv kritikk i ulike tester uansett produsent.

Du kan også vurdere å lese vår artikkel om ovner fra Siemens hvor vi ser nærmere på alle de beste ovnene fra Siemens. Her får du en god oversikt over hvilke modeller som er de beste på markedet basert på resultater fra eksperttestene.

Hos Forbrukerliv finner du også vår generelle ovn test hvor vi har samlet alle de ovnene som har klart seg best i testene uansett merke eller type. I artikkelen finner du også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan danne deg en god oversikt.

En annen veldig populær ovnsprodusent er Bosch. I vår Bosch ovn artikkel finner du de modellene fra Bosch som klarer seg best i test. Vi har ikke testet ovnene selv, men viser heller testresultater fra anerkjente tester fra hovedsakelig Danmark og Sverige.

Electrolux er også et populært valg blant mange, spesielt fordi ovnene deres generelt sett klarer seg godt i testene, og samtidig har en fornuftig pris. Du kan lese mye mer om dette i vår store Electrolux ovn test.

Et populært valg blant mange brukere er en pyrolyseovn. Dette er en ovn som kan rengjøre seg selv ved å bruke varme til å bryte ned fett og matrester i ovnen. Du kan lese hele vår artikkel om pyrolyseovner hvor vi har samlet de modellene som får de beste anmeldelsene i ulike eksperttester.

Du kan også lese vår artikkel om selvrensende ovner hvor vi både har inkludert ovner med pyrolyse og ovner med katalyse. Ovner med katalysefunksjon har spesielle fettavvisende paneler som selv brenner bort fett og matrester når ovnen har vært påslått i en time eller lenger tid på minst 200 grader. I likhet med pyrolyseovnene vil det eneste manuelle arbeidet være å tørke av askerester med en klut når ovnen har kjølt seg ned igjen.

For tiden er det blitt veldig populært med dampovner da det gir forbrukeren noen spennende måter å tilberede mat på. Derfor har vi også utarbeidet en dampovn test hvor vi har samlet de modellene som får de beste anmeldelsene i ulike tester.

Til slutt bør vi også nevne vår varmluftovn test som har fokus på de modellene som klarer seg best i test av alle ovnene med varmluft. I artikkelen finner du prissammenligning og en oversikt over de beste modellene ifølge ekspertene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere