Innbyggingsovn Test – De beste innebygde ovnene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om tester av innebygde ovner. Artikkelen er basert på en rekke eksterne tester av innebygde ovner. Vi ser nærmere på hvilke modeller som er kåret til testvinnere og vi går gjennom de innebygde ovnene en etter en, for å finne ut hva som gjør hver enkelt ovn til et godt kjøp.

Vi gjennomgår ulike tester, slik at du kan finne ovnen som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester av innebygde ovner fra anerkjente testmagasiner og forbrukerråd. Vi ser også på brukervurderinger av produktene for å finne ut hva forbrukerne sier om ovnene.

I denne artikkelen får du:

 En oversikt over de beste innebygde ovnene.
 Informasjon om pyrolyse-funksjon.
 Tips til hva du bør tenke på når du kjøper en ny ovn.
 Guide til hvordan du kan gjøre ren ovnen.
 En gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Bosch HBG675BB1 – Rengjøringsvennlig innbyggingsovn med jevn og stabil temperatur

En generelt god innbyggingsovn

✅4,4/5 Testberichte.de
✅Amazons valg for Bosch innbyggingsovn med 4,8/5 vurdering
✅4,8/5 Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.

Har du noen gang ønsket deg et jevn, gyldenbrunt resultat på alt du baker? Bosch HBG675BB1s innovative 4D-varmluftsteknologi har som mål å sikre akkurat dette. Takket være den optimale varmefordelingen på hvert eneste nivå (enten du baker på nivå 1 eller 4), er du garantert jevnt stekt mat, ifølge Bosch.

 • 4D-varmluft for optimal varmefordeling
 • 10 forhåndsinnstilte automatiske programmer
 • Enkel betjening med TFT-skjerm

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bosch HBG675BB1

Utmerket varmefordeling

Vi vet alle at en jevn temperatur er avgjørende for å oppnå virkelig gode resultater i matlagingen. Heldigvis gjør de 10 forhåndsinnstilte programmene i Boschs innbyggingsovn matlagingen enklere, fordi du slipper å stille inn alt manuelt. Noen av stekeovnens systemer for tilberedning av mat inkluderer varmluftsfunksjon, grill, pizzainnstilling, tining og hold-varm-funksjon. Når du velger et av de automatiske programmene, bestemmer ovnen automatisk riktig temperatur og tilberedningstid. Og hvis du likevel ønsker å skreddersy et program for å få et perfekt resultat, kan du gjøre det ved hjelp av kontrollringen og den oversiktlige TFT-skjermen.

Effektiv selvrensing

Rengjøringen av Bosch HBG675BB1 går nesten av seg selv takket være den smarte pyrolyseknologien. Ved hjelp av denne teknologien kan ovnen selv brenne bort matrester og smuss. Når rengjøringen er ferdig, ligger det bare litt aske igjen som raskt og enkelt kan tørkes bort med en klut.

Innebygd stekeovn med stor kapasitet og dør med myk lukking

Med en kapasitet på 71 liter er denne innbyggingsovnen stor sammenlignet med gjennomsnittet på markedet. Den har plass til måltider for 6 eller flere personer, noe som er viktig hvis du har en stor familie eller ofte er vertskap for sammenkomster. Og for at hele tilberedningsprosessen skal være enkel og praktisk, har apparatet hengslet dør med Soft Open og Soft Close – ovnsdøren åpnes og lukkes ekstra forsiktig og stille.

MERK: Teleskopforlengere følger ikke med, men kan kjøpes separat. Vi anbefaler at du gjør det, ettersom det gjør det enklere å skyve skuffene inn og ut av ovnen.

Hva sier brukere og eksperter om Bosch HBG675BB1?

Vi starter med Testberichte.de som fremhever noen bemerkelsesverdige egenskaper ved Bosch HBG675BB1, blant annet: en jevn perfeksjon i bakingen, enkel rengjøring takket være pyrolysebaserte selvrengjøringssystemet og automatiske programmer som forbedrer funksjonaliteten.

Videre er denne modellen stolt innehaver av tittelen “Amazons Choice” for Bosch innbyggingsovner, med en vurdering på 4,8/5. Kundene roser den enkle installasjonen og tilkoblingsmulighetene. Brukervennligheten er et gjennomgående tema blant brukerne, med tydelige instruksjoner som gjør det enkelt å lære. I tillegg er ovnen svært stillegående, noe brukerne mener er et stort pluss.

Fordeler

 • Selvrensende teknologi (pyrolyse)
 • A+ energiklasse
 • Hold-varm-funksjon
 • Stor kapasitet
 • Stillegående drift
Ulemper

 • Kontrollringen kan være vanskelig å rotere
 • Teleskopforlengere er ikke inkludert, men kan kjøpes separat

Forbrukerlivs vurdering

Bosch HBG675BB1 innbyggingsovn fremstår som en av de beste moderne kjøkkenmaskinene. Den innovative 4D-varmluftsteknologien garanterer jevnt tilberedt mat på alle nivåer, og har en optimal varmefordeling. Ovnens forhåndsinnstilte programmer forenkler ikke bare matlagingen, men sikrer også presise og konsistente resultater. Dessuten er den selvrensende pyrolyseteknologien et høydepunkt som gjør vedlikeholdet til en lek.

Selv om noen brukere har nevnt at kontrollringen kan være litt vanskelig å dreie, mener vi at de øvrige imponerende funksjonene og det intuitive TFT-displayet veier opp for denne ulempen. Konklusjonen er at kombinasjonen av avansert teknologi og brukervennlighet gjør dette til et utmerket valg.

Spesifikasjoner:

Kapasitet: 71 L
Energiklasse: A+
Dimensjoner: 59,4 x 59,5 x 54,8 cm
Rengjøringsteknologi: hydrolyse, pyrolyse
Dampfunksjon: Ja
Fjernstyring: Nei


Siemens HB672GBS1S – brukervennlig innbyggingsovn

God valuta for pengene

✅4,3/5 Testsieger.de
✅4,7/5 på Google Shopping
✅Amazons valg for Siemens innbyggingsovn med 4,7/5 vurdering

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.

Siemens HB672GBS1S kan betraktes som en energivennlig ovn som ligger i den øvre enden av energiskalaen med energimerke A+. I tillegg har den en ECO-funksjon som tar sikte på å optimere strømforbruket og redusere det med opptil 30 % sammenlignet med normal varmluft.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Siemens HB672GBS1S

Selvrensende stekeovn med 8 stekeovnsfunksjoner

Med Siemens HB672GBS1S slipper du å bruke lang tid på rengjøring, ettersom ovnen er utstyrt med et pyrolyseprogram – matrester og fett brennes til aske på grunn av de høye temperaturene, og deretter kan du enkelt tørke dem bort med en klut.

Siemens-ovnen leveres også med 8 ulike ovnsfunksjoner, slik at du kan velge akkurat den funksjonen du trenger. Den er blant annet utstyrt med under- og overvarme, 4D-varmluft, pizzafunksjon, VARIO-grill og coolStart. Det er enkelt å velge mellom de ulike programmene, siden ovnen har et TFT-display som kan leses fra alle vinkler. Det er også her du kan stille inn temperaturen, som går fra 30 grader til og med 300 grader. En annen praktisk ting å merke seg her er at fronten på ovnen aldri blir høyere enn 30 grader, slik at du ikke risikerer å brenne deg på den.

Temperaturforslag, 4D varmluft og coolStart

I tillegg til hurtigoppvarming (når opp til 175 grader på ca. 5 minutter) er Siemens HB672GBS1S også utstyrt med andre praktiske ovnsfunksjoner som 4D varmluft og coolStart. Med 4D-varmluft er det mulig å tilberede mat på flere nivåer, og du er likevel sikker på å få et optimalt stekeresultat. CoolStart-funksjonen brukes derimot til tilberedning av frossen mat, ettersom funksjonen gjør det mulig å tilberede frossen mat raskt i ovnen. Dette kan gjøres uten å forvarme ovnen først.

Sist, men ikke minst, er det en funksjon som gir deg temperaturforslag til den ideelle temperaturen avhengig av maten du tilbereder.

Hva sier brukere og eksperter om Siemens HB672GBS1S?

Testsieger.de trekker spesielt frem ovnens romslige innredning og mangfoldet av de syv ulike modusene for oppvarming. Men den funksjonen som virkelig fanget oppmerksomheten deres, er det automatiske rengjøringssystemet med pyrolyse, en tidsbesparende funksjon som mange liker.

Ifølge brukeromtalene fungerer ovnen feilfritt, oppnår gode resultater og har gode indikatorer. Selv om den ikke har et display som viser temperaturen, ser det ikke ut til å være noe problem. I tillegg kan du velge mellom 8 ulike stekeovnsfunksjoner, så temperaturreguleringen er ikke noe stort problem, etter vår mening.

Fordeler

 • Brukervennlig
 • Gode innstillinger og programmer
 • Lavt støynivå
 • Hurtig oppvarming
Ulemper

 • Ingen dampfunksjon
 • Har ikke et display som viser temperaturen

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening har Siemens HB672GBS1S en fin balanse mellom effektivitet, kapasitet og allsidighet. Med en energiklassifisering på A+, selvrensende funksjon og en kapasitet på 71 liter kan den være et godt tilskudd til mange kjøkken. Vi verdsetter de ulike stekeovnsfunksjonene, inkludert 4D-varmluft og coolStart, som gjør det mulig med flere ulike måter å tilberede maten. Ekstra SoftClose-funksjoner og sikkerhetsfunksjoner bidrar ytterligere til brukervennligheten.

Selv om den ligger i den øvre delen av prisskalaen og mangler mulighet for dampkoking, mener vi at de andre banebrytende funksjonene og den gode ytelsen i praksis gir Siemens HB672GBS1S høy verdi og rettferdiggjør investeringen.

Spesifikasjoner:

Kapasitet 71 L
Energiklasse: A+
Dimensjoner: 59,4 x 59,5 x 54,8 cm
Rengjøringsteknologi: Pyrolyse
Dampfunksjon: Nei
Fjernkontroll: Nei


AEG BEB230010M

 AEG BEB230010M

.

Ovnen kommer med et ovnsrom på 71 liter og er plassert i energiklasse A. Den er utstyrt med skruknapper som gjør det enkelt å stille inn ovnen på ønskede funksjoner og innstillinger.

Ovn med flere praktiske funksjoner 

Med AEG BEB230010M får man en ovn med flere praktiske funksjoner og ovnsprogrammer. Den kommer blant annet med varmluft, grillfunksjon, over- og undervarme samt lavtemperatursteking. Derfor har man mulighet til å finne nøyaktig den funksjonen man trenger for å tilberede matvarene sine.

I tillegg til dette kommer AEG BEB230010M med vifteteknologien SurroundCook. Denne teknologien sørger for at varmen er både jevn og presis slik at man får et jevnt resultat uansett hva man tilbereder i ovnen. Med SurroundCook kan man tilberede flere retter i ovnen samtidig, og man trenger heller ikke snu på maten i og med at varmen når rundt til alle ingrediensene.

Ovnen er utstyrt med et kraftig lys som gir en god oversikt over matvarene. Lyset er designet på en måte som gjør at det er kraftig uten å blende brukeren.

Ovn med XL-stekeplate og fleksible ovnsriller 

Ved kjøp av AEG BEB230010M følger det også med en XL-stekeplate slik at man har mulighet til å tilberede større porsjoner samtidig. Stekeplaten er nemlig ca. 20 prosent større enn andre vanlige stekeplater.

Videre er AEG BEB230010M designet med PerfectEntry ovnsriller som er fleksible da de er laget på en måte som gjør det enklere å plassere stekeplatene i ovnen. Rillene er plassert over hverandre slik at stekeplatene kan hvile på selve rillen uten problemer.

Rengjøringsvennlig og trygg ovn

AEG BEB230010M er enkel å rengjøre da man har mulighet til å ta av ovnsdøren uten bruk av verktøy. Det betyr også at man enklere kan komme til inne i selve ovnsrommet – samt at døren og glasset kan rengjøres raskt og enkelt.

Ovnen kommer også med AntiFingerPrint, derfor vil man ikke kunne se fete fingermerker på overflaten. Dersom man vil rengjøre overflaten er dette også betydelig enklere i og med at overflaten er glatt slik at den raskt kan tørkes av.

Sist, men ikke minst er AEG BEB230010M en trygg ovn med flere sikkerhetsfunksjoner. Disse funksjonene inkluderer blant annet en barnesikring, IsoFront Plus og et kjølesystem. IsoFront Plus sørger for at fronten aldri blir varmere enn 20 grader, og kjølesystemet sørger for at ovnen alltid holdes kald uansett om den er påslått eller avslått. 

Spesifikasjoner ved AEG BEB230010M – mål:
Høyde: 59,4 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 56,7 centimeter
Innbyggingshøyde: 590 millimeter
Innbyggingshøyde maks: 590 millimeter
Innbyggingsbredde: 560 millimeter
Innbyggingsdybde: 550 millimeter
Vekt: 33,5 kilo

Spesifikasjoner ved AEG BEB230010M – nøkkelopplysninger:
Type: Innbyggingsovn
Kapasitet: 71 liter
Energiklasse: A
Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,99
Energiforbruk varmluft kWh: 0,88
LydnivådB(A): 47 dB
Spenning (V): 230 volt

Fordeler ved AEG BEB230010M:
Ovnsrom på 71 liter
Utstyrt med flere funksjoner
Utstyrt med SurroundCook
XL-stekeplate følger med
Enkel å rengjøre


Asko OCS8664A – ideelt for store familier eller de som ofte er vertskap

God og romslig innbyggingsovn

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.

Ovnsrommet i Asko OCS8664A rommer hele 73 liter, noe som gjør den ekstra god hvis du trenger litt mer plass å lage mat på enn en vanlig standardovn kan tilby – nyttig hvis du for eksempel har en stor familie eller ofte har gjester.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av OCS8664A

Dampfunksjon

Som en vanlig dampovn kan du bruke ovnen både med damp som eneste oppvarmingsform og med damp som et ekstra supplement til oppvarming med varmluft eller vanlig tradisjonell oppvarming. Det følger også med et programmerbart steketermometer der du kan forhåndsinnstille temperaturen. Det betyr at ovnen automatisk slås av når kjøttet har nådd ønsket kjernetemperatur.

Bredt utvalg av programmer

Det finnes også en rekke smarte programmer som gjør matlagingen enklere. Du kan for eksempel stille inn ovnen på sous vide, tining, oppvarming av en plate eller dampkoking. I tillegg finnes det flere oppvarmingsalternativer, blant annet varmluft, under- og overvarme, grill og damp, samt utallige muligheter til å stille inn ovnen til akkurat det du trenger. Alt dette styres enkelt med ergonomiske knapper og et lite display der du kan styre de ulike funksjonene.

Robust konstruksjon og enkel rengjøring

Ovnen har dessuten en Easy Clean-innredning og er designet med en helt flat overflate. Det betyr at både den varme luften og dampen fordeles jevnt i ovnen, og rengjøringen blir betydelig enklere. Og med et eget damprengjøringsprogram slipper du å bruke tid og krefter på det selv. Ovnen er laget av en robust og motstandsdyktig emalje og et dobbelt varmeelement for optimal varmefordeling.

Fordeler

 • Ergonomiske knapper og et lite display
 • Ulike oppvarmingsalternativer
 • Sterk, motstandsdyktig emaljekonstruksjon
 • Jevn 360º dampfordeling
Cons

 • Maks. temperatur på 230° (ikke så høy som på enkelte andre modeller)
 • Høy prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening briljerer Asko OCS8664A i stor grad der det teller. En av de viktigste parameterne du bør tenke på når du kjøper en ny ovn, er om den når den temperaturen du stiller inn ovnen på, og om den kan holde temperaturen stabil. Til tross for at denne ovnen ikke når like høy temperatur som enkelte andre modeller, har den en god evne til å opprettholde temperaturen. Sammen med grillfunksjon, selvrensende egenskaper, teleskopskinner og en motstandsdyktig, sterk emaljekonstruksjon mener vi at denne modellen absolutt ikke bør undervurderes.

Samtidig betaler du også en pris, for modellen ligger helt i det øvre sjiktet – men hvis du ikke har noe imot å gi litt ekstra for også å få litt ekstra, er vår vurdering at du gjør et godt kjøp her.

Spesifikasjoner:

Kapasitet: 73 L
Energiklasse: A+
Dimensjoner: 59.7 x 60 x 54.6 cm
Rengjøringsteknologi: Damp
Dampfunksjon: Ja
Fjernstyring: Nei


Hva er pyrolyse?

hvad er pyrolyse

Kort sagt kan pyrolyseovnen rengjøre seg selv. Hvis du har en ovn med pyrolyse-funksjon, så slipper du å rengjøre ovnen selv.

De fleste ovner i denne testen har en pyrolyse-funksjon.

Det er forskjellig fra ovn til ovn, hvor lenge en pyrolyse-rengjøring tar, men vanligvis tar det mellom halvannen og tre timer. Det tar lang tid, men for å få renset så grundig som mulig, er det nødvendig med et tidkrevende program.

Temperaturen i ovnen vil være opptil 500 grader varmt under pyrolysen. Den høye temperaturen er også årsaken til at dørene på ovnene automatisk forblir låst under rensen.

Det er nødvendig med svært høye temperaturer for å gjøre all skitt og smuss om til aske. Pyrolyse-prosesser brukes ofte på oljeraffinerier og i kjemisk industri, siden pyrolyse teknisk sett er en termisk prosess, som spalter sammensatte stoffer i enklere forbindelser ved bruk av varme.

Når du bruker pyrolysen i ovnen, er det lite du behøver å gjøre, bortsett fra å fjerne asken med en klut, slik at ovnsrommet blir fint og rent.

Det er allikevel noen bivirkninger av å bruke pyrolyse til rengjøring: røyk og lukt.

Det er umulig å unngå lukt under “brenneprosessen”, og noen mindre bra ovner kan avgi både røyk og sterk lukt. Noen av disse stoffene, blant annet formaldehyd, kan være skadelig for helsen. Det er derfor viktig å lufte godt ut, både under og etter pyrolysen. Det kan være lurt å lukke døren til kjøkkenet og være i et annet rom, mens programmet kjører.

Fjern også inventar fra ovnen før pyrolyse-programmet kjøres. Det er nemlig ikke sikkert at inventaret tåler pyrolysen. Da snakker vi om panner, gryter, rister og stekepanner.

Her finner du en video fra Electrolux, hvor de kort gjennomgår pyrolyse-funksjonen:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPLzJFx2VwM


Pyrolyse, katalyse og damprengjøring

I tillegg til pyrolysen finnes det også andre selvrensende programmer til ovnen. Forhandleren Whiteaway forklarer at det er to andre muligheter: katalyse og damprengjøring.

Katalyseovner har ikke så høye temperaturer som ved pyrolyse. Faktisk er 200 grader nok. Katalyse-ovnene er nemlig belagt med spesielle fettresistente paneler innvendig, som brenner vekk fett og smuss ved en temperatur på 200 grader i minst en time. Etterpå på må du tørke ovnen med en fuktig klut, slik som i pyrolyse-ovnen.

Dessverre er ikke hele katalyse-prosessen helt automatisk, siden det kan samle seg fettrester bak panelene på ovnsviften, som du må vaske for hånd.

Ofte vil det også være nødvendig å rengjøre ristene og bakeplatene med vann og såpe.

Ovnsrommet vil noen ganger bare være katalytisk belagt på sidene, og ikke på veggen bakerst i ovnen.

Totalt sett er katalyse en god rengjøringsmetode, men du slipper ikke helt unna det manuelle arbeidet.

Den tredje rengjøringsformen kalles for damprengjøring. Damprengjøring er ikke så effektiv som pyrolyse eller katalyse, og er ikke en automatisk rengjøringsfunksjon, men det kan gjøre den manuelle jobben betydelig lettere: du fyller bare vann i en stekepanne og slår på funksjonen for damprengjøring. Ovnen vil da varme opp så mye vann at det fordamper, og den varme dampen løsner fett og smuss, som du enkelt kan fjerne med en klut.

Hele prosessen tar bare en halv time, men du må gjøre en del av arbeidet selv. Metoden er langt mer strømbesparende enn både pyrolyse og katalyse, og du unngår vond lukt og røyk.


Dette bør du være klar over når du kjøper ny ovn

Avisen Berlingske skriver at du kan spare mye penger, om du kjenner dine egne behov når du går og kjøpe en ny ovn. Mange av ovnene på markedet er utstyrt med mange funksjoner, men om du vet at du ikke kommer til å bruke dem, er det er best for lommeboka å investere i det du virkelig trenger.

For en hverdagskokk, er det ofte nok at ovnen kan koke og bake, siden spesifikke funksjoner ofte forblir urørte. Se etter en ovn med over/undervarme, varmluft og grill, så kommer du langt.

Pyrolyse-rengjøring er en funksjon som har blitt mer utbredt. Ovnen rengjør seg selv, uten at du trenger å gjøre manuelt arbeid. Det er absolutt en funksjon som forenkler arbeidet på kjøkkenet, men du må også betale mer for slike funksjoner. Så hvis du ikke har noe imot å gjøre ovnen ren, så behøver du ikke pyrolysen.

En annen faktor du bør være klar over, er energimerket. Avisa Berlingske skriver at Energistyrelsen anbefaler en ovn med energimerke C eller høyere. Det er bedre både for miljøet og økonomien. Faktisk så ulikhetene lett å legge mere til. Hvis du har en ovn i energiklasse E, bruker den tre ganger så mange kWh som en ovn i energiklasse A.

Når du kjøper ny ovn, bør du også tenke på brukervennligheten, siden noen ovner er betydelig vanskeligere å bruke enn andre.

Når det kommer til pris, er det store forskjeller på ovnene, som har en prisforskjell på mange tusen kroner. Det er derfor viktig å være klar over hva du har bruk for, når du skal kjøpe din neste ovn.


Slik rengjør du ovnen manuelt

rengore ovnHvis ovnen din ikke har en selvrensende funksjon, så må du gjøre det selv. Det eneste du trenger er brun såpe, vann og vaskemiddel, så det koster ikke mye.

Basert på artikler fra Bolius, gir vi deg noen tips for manuell rengjøring av ovnen:

Ovner med glatt emalje: Fastbrent fett fjernes enkelt med brun såpe, hvis ovnen har ren, jevn emalje. Smør et godt lag med brun såpe på emalje-flater og sett ovnen på 100 grader. Husk også å smøre i hjørnene. Når såpen begynner å boble, kan du slå av komfyren. Når ovnen er avkjølt kan du vaske overflatene med vann og tørke med en klut.

Ovnsglass: Legg en klut med vanlig oppvaskmiddel på forsiden av glasset, i cirka 30 minutter. Da vil smusset være så oppløst at glasset kan tørkes med en fuktig klut. På mange ovner kan glasset tas av. Det gjør også rengjøringen enklere. Hvis glasset er veldig skittent, kan du skrape av det verste smusset med et barberblad, før du legger på kluten.

 Bakeristen: Bakeristen går ofte i oppvaskmaskinen, men hvis det er vanskelige og fastbrente matrester på den, kan du legge den i bløt med oppvaskvann til dagen etter. Du kan også smøre inn risten med brun såpe og pakke den inn i plastfilm i 30 minutter. Det gjør at smusset løsner. Deretter kan du bruke en stål- eller skuresvamp for å fjerne restene. Du bør sjekke at risten er laget av rustfritt stål, før du bruker stålsvamp eller brun såpe.

Ventilatoren: Varmluftsovner har ofte en avtagbar ventilator, som kan renses med oppvaskmiddel. Det kan være litt vanskelig å ta ut viften, men lær hvordan du skal gjøre det i bruksanvisningen. Du må også huske å skru av strømmen først.

Ru emalje: Innsiden av ovnen kan være dekket med en ru emalje, som ikke tåler rensemiddel eller brun såpe. Da kan du bruke en blanding av varmt vann og oppvaskmiddel, som kan sitte på i cirka en time. Deretter kan du fjerne blandingen med en oppvaskbørste. Særlig vanskelig skitt kan skrapes bort med en slikkepott.

Her kan du se en video fra Bolius.dk, med deres rengjøringsekspert “Fru. Grøn”, som gir sine beste råd om rengjøring av ovnen:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Electrolux EOB100W

Electrolux EOB100W indbygningsovn

 

.

Man bør imidlertid være oppmerksom på at Electrolux EOB100W er en innbyggingsovn, derfor er det viktig at ovnens mål passer inn i resten av kjøkkeninnredningen.

Multifunksjonsovn med stor kapasitet

Electrolux EOB100W er en multifunksjonsovn som kommer med flere funksjoner. Ovnen kommer med alle de klassiske ovnsfunksjonene som varmluft, over- og undervarme, grill – samt et program til pizza og pai.

I tillegg til dette er ovnen utstyrt med et stort ovnsrom med en kapasitet på hele 72 liter. Derfor er dette en ovn som egner seg godt til store husstander eller til forbrukere som vil ha en ovn med nok plass til å lage store porsjoner.

Electrolux EOB100W er plassert i energiklasse A, derfor er den forholdsvis energivennlig i bruk. Det vil si at ovnen ikke bruker mye energi i løpet av året – noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet.

Sikker og rengjøringsvennlig ovn med UltraFanPlus-varmluftsystem 

Med Electrolux EOB100W får man en ovn med varmluftsystemet UltraFanPlus. Dette sørger for at varmen fordeles jevnt i hele ovnsrommet, noe som er en fordel da ingrediensene på denne måten blir tilberedt på best mulig måte.

I tillegg til dette kan Electrolux EOB100W betegnes som både en sikker og rengjøringsvennlig ovn. Den kommer nemlig med et flyttbart varmeelement øverst – samt en avtakbar dør som gjør det enklere å rengjøre ovnsrommet og de ulike delene.

Videre kommer Electrolux EOB100W med et aktivt kjølesystem og barnesikring. Kjølesystemet sørger for at ovnen alltid har en lav temperatur på utsiden, og barnesikringen sørger for at barn ikke har mulighet til å åpne ovnen når den er påslått.

Enkel å betjene

Electrolux EOB100W er en fleksibel ovn som er enkel å betjene. Den er nemlig utstyrt med 2 skruknapper på fronten, og her har man mulighet til å stille inn de ulike funksjonene.

I tillegg til dette kommer Electrolux EOB100W med en XL-stekeplate som er 20% større enn andre vanlige stekeplater. Det vil si at man har mulighet til å lage større porsjoner på én gang da denne stekeplaten har plass til en god del mer.

Det følger også med en stekeplate, en rist og en ekstra stekeplate ved kjøp av Electrolux EOB100W. 

Spesifikasjoner ved Electrolux EOB100W – mål:
Høyde: 59,4 centimeter
Bredde: 59,4 centimeter
Dybde: 56,9 centimeter
Innbyggingshøyde: 60 centimeter
Innbyggingshøyde maks: 60 centimeter
Innbyggingsbredde: 56 centimeter
Innbyggingsdybde: 55 centimeter
Vekt: 29 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux EOB100W – nøkkelopplysninger:
Type: Innbyggingsovn
Kapasitet: 72 liter
Energiklasse: A
Energiforbruk konvensjonell varme kWh: 0,93
Energiforbruk varmluft kWh: 0,81
LydnivådB(A): 47 dB
Spenning (V): 230 volt

Fordeler ved Electrolux EOB100W:
Ovnsrom på 72 liter
Utstyrt med flere ovnsfunksjoner som for eksempel varmluft
Med UltraFanPlus-varmluftsystem
Enkel rengjøring
Med aktivt kjølesystem og barnesikring


Electrolux EOB100X

Testvinner i det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

 Electrolux EOB100X indbygningsovn

 

.
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön har testet sju ovner, med fokus på evner innen baking av kake og matlaging, temperatur og brukervennlighet. Electrolux EOB100X er imponerer både danske og svenske eksperter.

Gode både for bakere og kokker 

Ovnens primære funksjon er å lage god mat. Dette gjelder både mat med mørt og saftig kjøtt, velbakte poteter og grønnsaker, men også ovnens evne til baking av kaker og brød. Electrolux EOB100X tilfredsstiller kravene til begge deler, og får toppkarakter i begge testene. Ekspertene bemerker at ovnene som er testet, generelt sett har større vanskeligheter med å klare bakeoppgaver enn kjøttet, men Electrolux EOB100X er en av de beste på bakefronten. Dette er derfor en modell som er svært egnet hvis du bruker ovnen til baking.

Nøyaktig temperatur 

Det er viktig med rett temperatur, for å få de beste resultatene på kjøkkenet. Det er ikke sikkert du oppnår de beste resultatene, hvis temperaturen ikke er nøyaktig og stabil. Temperaturen er for eksempel ikke stabil hvis du setter ovnen på 80 grader, og temperaturen svinger opp og ned fra 95 til 65 grader. Når temperaturen ikke er jevn, kan det påvirke matens kvalitet etter tilberedningstiden. Hvis ovnen for eksempel er på 60 grader når du har satt den på 80 grader, vil ikke retten bli ferdig tidsnok, og du må vente lenger før maten er ferdig.

Temperaturen er derfor svært viktig. Ekspertene mener at Electrolux EOB100X fungerer fint med hensyn til stabilitet, og at den er bra når det gjelder presisjon. I denne delen blir ovnen også vurdert til å være blant de beste på markedet.

Omtanke for miljøet og forbruker 

Electrolux EOB100X er en god modell med en kapasitet på 72 liter, noe som vil være nok når du får gjester eller for en familie på fem eller mer. Det er en brukervennlig og miljøvennlig ovn, med et lavt strømforbruk og energimerke A.
det er lett å stille inn ovnen ved hjelp av bruksanvisningen og den bråker ikke så mye. Sikkerheten er god, for selv ved høye temperaturer inne i ovnen, så blir ikke utsiden varm. Det er mange måter å lage mat med både over/undervarme, undervarme, overvarme, varmluft og grill. Det følger med to flate og en dyp bakeplate, samt en rist.

Som en ekstra bonus er Electrolux EOB100X en rimelig modell, sammenlignet med lignende modeller på markedet.

Ovnen har følgende mål:
Høyde: 594 mm.
Bredde: 594 mm.
Dybde: 569 mm.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOB100X:
Bra for både mat og baking
 Nøyaktig temperatur
 Miljøvennlig ovn
 Mange funksjoner som gir godt med muligheter for tilberedning
 Rimelig modell

Her finner du en gjennomgang av Electrolux EOB100X. Videoen er produsert av forhandleren Whiteaway:


Electrolux EOP601X

Electrolux EOP601X

 

.
Electrolux EOP601X er blant modellene som vil passe til mange. Det er en god allround-ovn for matlaging og den passer godt inn i hjem som bruker ovnen til kjøtt, poteter, grønnsaker og bakervarer.

Mange muligheter og funksjoner 

Kjøper du Electrolux EOP601X, er du sikret en ovn som kan mange ting. Det er både varmluftsfunksjon, over/undervarme, undervarme og varmluftsfunksjon med grill. Du kan også bruke lavtemperaturs-stigning for optimal gratinering. Da får du ekstra møre og saftige steker. Den elektriske klokken har både opptelling, en minutt-klokke og start-stopp. Om du bruker forslaget for automatisk temperatur, får du den mest optimale temperaturen i forhold til valgt program.

Det følger med en flat og en dyp bakeplate, samt en rist og et steketermometer, som gjør det lettere å oppnå kjernetemperaturen du ønsker, for eksempel på en stek.

Pyrolysen tar rengjøringen 

Hvis du bruker ovnen ofte, må den også rengjøres ofte. Med Electrolux EOP601X slipper du å gjøre rent, siden modellen har en innebygd pyrolyse-funksjon som selv renser ovnen. Pyrolysen fungerer veldig bra på denne modellen, og det er nesten ingen lukt eller røykplager, når rengjøringen utføres. Når pyrolyse-funksjonen er slått på, kan det lettere komme plagsom lukt og usunne partikler som ødelegger rommets luftkvalitet. Det anbefales derfor at du ventilerer under og etter pyrolyseprosessen.

Ovnen har følgende mål:
Høyde: 594 mm.
Bredde: 594 mm.
Dybde: 568 mm.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOP601X:
God til både steking og baking
 Veldig god til pizza
 Mange muligheter for steking og baking
 Smarte funksjoner som letter arbeidet
 Pyrolyse-funksjon som tar rengjøringen

Her kan du se en gjennomgang av Electrolux EOP601X. Videoen er produsert av forhandleren Whiteaway:


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke innbyggingsovner er best i test?

Electrolux EOB100X

Hvordan testes innbyggingsovnene?

Innbyggingsovnene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A som er det beste – og helt til G som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med C som et minimum.


Innebygde ovner test – Disse kildene har vi brukt:

Råd & Rön
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. For å skrive denne artikkelen har vi undersøkt en test fra Råd & Rön, hvor de har testet sju innebygde ovner, med fokus på tilberedning av mat og bakevarer, strømforbruk og brukervennlighet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.


Google Shopping

Google Shopping er en tjeneste fra Google som gjør det mulig for brukere å søke etter produkter på nettbutikker. Tjenesten viser produktoppføringer, priser og butikker, og brukerne kan også se og lese produktomtaler, noe som hjelper dem med å ta bedre kjøpsbeslutninger.

Bosch HBG675BB1 – Du kan se anmeldelsene her.
Siemens HB672GBS1S – Du kan se anmeldelsene her.


Amazon

Amazon er en av verdens største nettbaserte markedsplasser som tilbyr et stort utvalg av produkter til salgs, fra bøker til elektronikk og husholdningsartikler. Brukere kan legge ut og lese anmeldelser av produkter og gi innsikt og erfaringer som kan være til hjelp for andre potensielle kjøpere.

Bosch HBG675BB1 – Du kan se anmeldelsene her.
Siemens HB672GBS1S – Du kan se anmeldelsene her.


Testsieger.de

Testsieger.de er en tysk online sammenligningsportal som samler og evaluerer produkttester fra ulike kilder. Brukerne kan se rangeringer og finne de beste produktene basert på ekspertvurderinger.

Siemens HB672GBS1S – Se anmeldelsen her.


Testberichte.de

Testberichte.de er en annen tysk plattform for produktanmeldelser. Den samler testrapporter og meninger fra ulike testinstitusjoner og magasiner, slik at forbrukerne kan få et helhetlig bilde av et produkts ytelse og tilbakemeldinger.

Bosch HBG675BB1 – Se anmeldelsen her.


Testfakta
Svenske Testfakta.se utfører uavhengige tester og forskning, og de har spesialisert seg på sammenligning av laboratorietester av forbrukerprodukter. Testen til Testfakta er en laboratorietest av sju ulike varmluftsovner, som er testet på ulike parametere som baking, temperatur, oppvarming og rengjøring.


Forbrukervurderinger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I tillegg til ovennevnte tester, har vi også sett på forbrukerens vurderinger hos Whiteaway. Vi sett på de omtalte ovnene og undersøkt hva forbrukerne mener om produktene. Det er et godt supplement til ekspertenes vurderinger.


Andre relevante tester
I tillegg til denne testen av integrerte stekeovner har vi utarbeidet en lang rekke andre artikler som er nyttige å lese før du kjøper ny ovn.

Det er viktig å tenke godt over hvilken type ovn som best passer ditt behov. Det finnes innbygde stekeovner med mange forskjellige nyttige funksjoner.

En av de mer populære funksjonene er prolysefunksjonen. Den gjør at ovnen renser seg selv ved å varme ovnsrommet til en temperatur hvor fett og matrester blir til aske. Man kan deretter tørke av ovnen med en klut, uten bruk av kjemikalier. Du kan lese vår pyrolyseovn test hvor vi har undersøkt hvilke modeller som får best ekspertanmeldelser.

En annen nyttig funksjon er varmluft som finnes på de fleste moderne ovner, men ikke hos alle. Derfor har vi utarbeider en varmluftsovn test hvor du kan få enkel oversikt over modellene ekspertene anbefaler, samt hvilke forhandlere som selger de billigst i Norge.

En tredje funksjon som stadig blir mer populær er ovner med dampfunksjon. Dampovnene har tidligere blitt brukt mest av profesjonelle kokker, men flere produsenter har nå begynt å lage ovner med innebygget dampfunksjon – som også kan kjøpes til fornuftige priser. I vår dampovn test viser vi deg modellene ekspertene har kåret til de beste på markedet, i tillegg til å sammenligne priser slik at du kan finne den billigste forhandleren.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere