Electrolux Ovn Test – Finn de beste Electrolux-ovnene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser Forbrukerliv nærmere på forskjellige tester av ovner fra merket Electrolux, hvor eksperter har gjennomgått ovnene en etter en for å vurdere hvilke Electrolux-modeller som er de beste.

Utover Electrolux-ovnene har vi også tatt med testvinnende ovner fra andre merker, for å vise hvilke alternativer til Electrolux som er verdt å vurdere. Det dreier seg om ovner fra Siemens og Bosch.

Modellene i denne artikkelen er av 2 typer: Enten innbygningsovn, som er laget til å være en integrert og innbygd del av kjøkkenet, eller hele komfyrer som skal stå alene. Dette er angitt ved hver modell.

Vi gjennomgår forskjellige tester for å kunne guide deg til å finne den ovnen som best passer til dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, samt det svenske testnettstedet Testfakta.

Ønsker du å lese mer, så bringer vi en liste over linkene til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Denne Electrolux ovn testen inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Electrolux ovnene, samt et par alternativer
🔸 Guide til å tolke energimerket riktig
🔸 Råd til best mulige rengjøring av ovnen
🔸 Inspirasjon til gode ovnsretter
🔸 Gjennomgang av diverse tester vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultatene fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Electrolux COC720X

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux COC720X

 

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux COC720X som de har kåret til toppscorer i sin store test. De har vurdert ovnen ut ifra forskjellige parametere som brukervennlighet, temperatur, tilbereding, lyd og energiforbruk med mer.

Dersom man velger å kjøpe Electrolux COC720X bør man være oppmerksom på at dette er en ovn til integrering. 

Selvrensende ovn

Electrolux COC720X er en ovn med en kapasitet på 71 liter – derfor er den velegnet til en husstand der man ønsker å lage så store porsjoner. Samtidig er ovnen plassert i energiklasse A+, og derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år.  

I tillegg har Electrolux COC720X en katalytisk selvrens som betyr at ovnen bryter ned matrester, lukt og fett selv når temperaturen er på rundt 250 grader. Dermed er det alltid enkelt å rense ovnen etter bruk. 

Ovnen kommer i tillegg med en funksjon som sikrer en rask oppvarming. På den måten kan man komme raskere i gang med tilberedingen hvis matlagingen må gå ekstra fort. 

Brukervennlig ovn med flere ovnsfunksjoner

Med Electrolux COC720X får man en brukervennlig ovn med et LED-display og knapper. På selve displayet er det mulig å stille inn temperaturen samt starte og stoppe tiden. Ovnen foreslår også en temperatur ut ifra den spesifikke tilberedings-funksjonen. 

Det er i tillegg mulig å tilberede maten ved hjelp av en dampfunksjon. Det gjør at man kan både lage mat enten med eller uten damp i forhold til hva man har bruk for.

I tillegg til dampfunksjonen kommer ovnen med andre ovnsfunksjoner som varmluft, over- og undervarme, steking på lav temperatur, grill og SteamBake. SteamBake er en funksjon som er egner seg godt dersom man skal bake brød. Den kan imidlertid også brukes til kylling og fisk.

Støysvak ovn med steketermometer

Electrolux COC720X er utstyrt med et steketermometer som gir brukeren mulighet til å overvåke matvarenes kjernetemperatur. I tillegg gir termometeret beskjed når maten har oppnådd den ønskede temperaturen, og tilberedingen stopper automatisk.

Ovnens lydnivå ligger på maksimalt 47 dB, så den bråker ikke mye under tilberedingen. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Sist, men ikke minst er Electrolux COC720X utstyrt med funksjonen Soft Closing som sørger for at ovnsdøren lukker seg stille. Det vil si at ovnsdøren aldri smeller igjen – noe som er praktisk når man har hendene fulle. 

Electrolux COC720X – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 59 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 34 kilo
🌀 Bruttovekt: 35 kilo 

Electrolux COC720X – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 1,09 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,69 kWh
🔴 Selvrens: Ja, katalyse
🔴 Tilberedingsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux COC720X:
 Dampfunksjon
 SteamBake
 Katalytisk rensing
 Steketermometer
 LED-display


Electrolux COB100X

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den svenske forhandleren Elgiganten.se

Electrolux COB100X

Electrolux COB100X er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær ovn blant forbrukerne. Ovnen har nemlig fått 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den svenske forhandleren Elgiganten.se.

Ved kjøp av Electrolux COB100X bør man være oppmerksom på målene da dette er en ovn til innbygging.

God ovn, ifølge forbrukerne

Ifølge forbrukerne hos den svenske forhandleren Elgiganten.se så er Electrolux COB100X en «god ovn» som «fungerer godt». En annen bruker skriver i tillegg at ovnen «føles solid» og «i god kvalitet» som kan holde i mange år fremover. 

En annen bruker fremhever også at Electrolux COB100X er «enkel i bruk». Brukeren noterer seg at ovnen «varmes raskt opp» og sørger for «en jevn varme i hele ovnsrommet» slik at maten tilberedes optimalt. 

Ingen av brukerne finner noen utpregede ulemper ved Electrolux COB100X.

Romslig og rengjøringsvennlig ovn

Med Electrolux COB100X får man en romslig ovn med en kapasitet på 72 liter. Det er derfor en ovn som egner seg til større familier eller til en husstand som ønsker å lage store porsjoner av gangen. Ovnen kommer nemlig også med en XL-stekeplate som er 20 % større enn vanlige stekeplater. Dermed kan man uten problemer lage ekstra store porsjoner.

I tillegg er Electrolux COB100X enkel å rengjøre takket være funksjonen AquaClean. Med denne funksjonen fordamper vann i bunnen av ovnen, og dampen løser opp matrester og fett med mer på overflatene. På denne måten oppnår man en naturlig og enkel rengjøring. 

Electrolux COB100X er i tillegg en energivennlig og støysvak ovn med energimerking A og et lydnivå på 53 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Rask og effektiv ovn med SurroundCook

Electrolux COB100X er utstyrt med funksjonen SurroundCook som sikrer en jevn tilbereding av alle matvarer. Viften sirkulerer luft og varme rundt i ovnsrommet på en jevn måte slik at man ikke behøver å snu maten under tilberedingen. 

Samtidig er man sikret en jevn tilbereding på flere ribber. Ovnen har en ekstra ring med varme som gjør at alle tre nivåer oppnår akkurat den samme tilberedingen. 

Dessuten varmes Electrolux COB100X raskt opp slik at man sparer både strøm og tid.

Electrolux COB100X kommer med flere forskjellige ovnsfunksjoner slik at man kan velge den funksjonen som passer best til maten. Disse funksjonene inkluderer alt ifra over- og undervarme, steking på lav temperatur, intervallgrill og grillfunksjon. 

Electrolux COB100X – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 60 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 28,8 kilo
🌀 Bruttovekt: 29,8 kilo 

Electrolux COB100X – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,81 kWh
🔴 Selvrens: Ja, AquaClean
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux COB100X:
 AquaClean
 SurroundCook
 XL-stekeplate
 Rask oppvarming
 Støysvak


Electrolux COP600X

4.2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den danske forhandleren Elgiganten.dk 

Electrolux COP600X

Electrolux COP600X er en populær ovn blant forbrukerne hos den danske forhandleren Elgiganten.dk. Den har nemlig fått 4,2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser på grunnlag av flere ulike faktorer.

Ved kjøp av Electrolux COP600X bør man imidlertid være oppmerksom på ovnens mål da dette er en innbyggingsovn.

Enkel ovn med mange funksjoner, ifølge forbrukerne

Ifølge forbrukerne hos den danske forhandleren Elgiganten.dk er Electrolux COP600X «en enkel ovn med mange funksjoner». En bruker skriver for eksempel at ovnen «er super-funksjonell» da den kan brukes til alle mulige slags matretter. 

Andre brukere fremhever i tillegg at Electrolux COP600X er av «topp kvalitet» og ekstremt intuitiv. De mener at den «varmes raskt opp» og tilbereder maten «jevnt og fint». Imidlertid noterer noen brukere at steketermometeret ikke er plassert spesielt bra og at «døren er altfor stram».

Romslig ovn med pyrolyse

Med Electrolux COP600X får man en romslig ovn med en kapasitet på 72 liter – derfor egner den seg godt til en familie på fem personer eller mer. Samtidig er ovnen plassert i energiklasse A+ slik at den ikke bruker mye energi i løpet av et år.

I tillegg kommer Electrolux COP600X med en innebygd pyrolysefunksjon som gjør rengjøringen rask og enkel. Matrester, fett og annen skitt blir nemlig brent til aske med dette programmet. Deretter trenger man bare fjerne asken med en fuktig klut.

Ovnens lydnivå er ligger på maksimalt 45 dB – derfor bråker den ikke mye under tilberedningen. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. 

Med Electrolux COP600X er det flere ovnsfunksjoner å velge mellom som over- og undervarme, varmluft, intervallgrill, grill og steking ved lav temperatur med mer. Disse funksjonene velges ved hjelp av popp-ut-knapper og et LED-display. Displayet foreslår også den rette temperaturen ut ifra tilberedningsfunksjonen man velger. Den kan også justeres manuelt.

Rask og jevn tilberedning

Electrolux COP600X er utstyrt med et tilberedningssystem som sikrer en rask og jevn tilberedning. 

Systemet sørger for at varmen sirkulerer rundt i hele ovnsrommet slik at man ikke behøver å snu maten eller flytte rundt på stekeplatene. 

I tillegg har ovnen en rask oppvarmingsfunksjon slik at den blir klar til tilberedning på kort tid. Det sparer ikke bare på energien, men også på tidsforbruket dersom han har det ekstra travelt når man skal lage mat. 

Takket være steketermometret er det også mulig å overvåke tilberedningen da det måler matens kjernetemperatur. Termometeret gir til og med beskjed når maten har nådd den ønskede temperaturen, og tilberedingen stoppes automatisk. 

Electrolux COP600X – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 60 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 31,1 kilo
🌀 Bruttovekt: 32,2 kilo

Electrolux COP600X – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,69 kWh
🔴 Selvrens: Ja, pyrolyse
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux COP600X:
 Pyrolyse
 Rask oppvarmingsfunksjon
 Steketermometer
 Rask og jevn tilbereding
 Stort ovnsrom


Electrolux COB300W

4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den danske forhandleren Elgiganten.dk  

Electrolux COB300W

Electrolux COB300W er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en favoritt blant brukerne. Ovnen har nemlig fått 4 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den danske forhandleren Elgiganten.dk.

Ved kjøp av Electrolux COB300W bør man være oppmerksom på målene da dette er en ovn til innbygging.

Mye for pengene ifølge forbrukerne   

Ifølge forbrukerne hos den danske forhandleren Elgiganten.dk er Electrolux COB300W en elegant ovn som «fungerer bra». En av brukerne skriver for eksempel at ovnen gir «mye for pengene» da den er «enkel i bruk» og ikke kommer med noen «unødvendige klokker eller timere».

En annen bruker forklarer i tillegg at Electrolux COB300W «tilbereder maten jevnt og fint». Brukeren mener imidlertid at det «kan være litt vanskelig å stille inn ovnen på den helt nøyaktige temperaturen».

Brukerne merker seg også at «ovnen er veldig stor» slik at man «ikke risikerer å mangle plass under tilberedingen».

Stor og energibesparende ovn

Med Electrolux COB300W får man en stor og energibesparende ovn som har en kapasitet på 72 liter. Dette sikrer at det er plass til å lage store porsjoner av gangen. Samtidig er ovnen plassert i 

energiklasse A, derfor bruker den ikke mye strøm i løpet av et år. Dette er ikke bare en fordel for lommeboka, men også for miljøet.

I tillegg er Electrolux COB300W utstyrt med SurroundCook. Dette systemet sørger for at maten tilberedes jevnt og fint uansett nivå da luft og varme sirkulerer rundt i hele ovnsrommet. Dermed trenger man ikke å snu maten eller flytte rundt på stekeplatene underveis. 

Ovnen kommer i tillegg med flere ovnsfunksjoner. Disse inkluderer blant annet over- og undervarme, varmluft, steking ved lav temperatur, intervallgrill og grill. 

Brukervennlig og rengjøringsvennlig ovn

Electrolux COB300W er en brukervennlig ovn som er enkel å betjene via skruknapper og et LED-display. LED-displayet sikrer at man kan stille inn de nøyaktige tilberedningstidene samt overvåke matrettene under tilberedingen. 

Selve rengjøringen er også rask og enkel takket være funksjonen AquaClean. AquaClean gjør at vann fordamper i bunnen av ovnen og deretter løser opp matrester, lukt og fett som sitter godt fast. Man trenger derfor ikke bruke mye tid på å rense ovnen – selv etter bruk. 

Det følger også med en XL- stekeplate ved kjøp av Electrolux COB300W. Denne stekeplaten er ekstra stor slik at det er mulig å tilberede enda mer mat av gangen. Under tilberedningen ligger ovnens lydnivå på maksimalt 53 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB – derfor bråker den ikke mye under bruk. 

Electrolux COB300W – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 60 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 29 kilo
🌀 Bruttovekt: 30 kilo

Electrolux COB300W – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,81 kWh
🔴 Selvrens: Ja, AquaClean
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux COB300W:
 XL-stekeplate
 SurroundCook
 AquaClean
 LED-display
 Energibesparende ovn


Electrolux EOB100X

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Electrolux EOB100X

 

Electrolux EOB100X er elegant å se på med et flott design i rustfritt stål. Modellen vil være et passende valg til større husholdninger som også er bevisste på økonomien. Electrolux EOB100X er av typen innbygningsovn.

Stor men prisvennlig

Electrolux EOB100X har masser av kvalitet og funksjoner, selv om modellen også hører til i den prisvennlige enden av skalaen. En av de interessante aspektene ved Electrolux EOB100X er ovnens størrelse med en kapasitet på hele 72 liter, noe som betyr at ovnen med fordel kan brukes i store familier. Til tross for den store størrelsen er ikke ovnen dyr i drift da den ligger i energiklasse A, som er den gode og energivennlige enden av skalaen like under A+ og A++ (det finnes stort sett ingen ovner med A+++).

Mange tilberedningsmuligheter

Når det kommer til bake-/steke-muligheter så har Electrolux EOB100X veldig mange tilberedningsmuligheter. Modellen er blant annet utstyrt med over-/under-varme, varmluft, lavtemperatursteking, intervallgrill og grill, som hver passer til et spesielt bruksområde. For eksempel sikrer varmluft en jevn temperatur, mens lavtemperatursteking er fordelaktig til å tilberede steker, og grill sørger for sprø fleskesvor.

Electrolux EOB100X kommer også med brukervennlige dreieknapper, og man slipper synlige fettmerker etter fingre på ovnens overflater med Anti FingerPrint.

Enkel, manuell rengjøring

For å gjøre rengjøringen på Electrolux EOB100X så enkel som mulig er modellen utstyrt med et flyttbart varmeelement slik at man kan flytte det opp når det skal gjøres rent. Deretter kan man ta av ovnsdøren uten bruk av verktøy, og glassene kan fjernes enkeltvis. Man kan også ta ovnsdøren helt av, noe som vil gjøre rengjøringen mye enklere.

Så snart ovnen slås på startes det aktive kjølesystemet som både sikrer at ovnen ikke blir for varm å ta på, og at de elektroniske komponentene holdes kalde. Derfor er det er tydelig at sikkerheten på Electrolux EOB100X har vært et viktig aspekt fra produsentens side. Videre finnes det også en barnesikring på ovnsdøren slik at man trygt kan ta med barn inn på kjøkkenet.

Siden Electrolux EOB100X er en innbygningsovn er det viktig å legge merke til målene. Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i innbygningsmål.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOB100X: 
Prisvennlig modell
Kapasitet på 72 liter
Energivennlig modell i energiklasse A
Mulighet for blant annet varmluft, over-/under-varme og grill
Anti-FingerPrint verner mot fingeravtrykk

Nedenfor kan du se en presentasjon av Electrolux EOB100X og dens funksjoner:


Om Electrolux

Svenske Electrolux ble grunnlagt i 1910 under navnet ”Elektromekaniske AB”. I 1919 fikk virksomheten sitt nåværende navn, men med en annen stavemåte: ”Elektrolux”. Først i 1957 ble stavemåten endret og ”Elektrolux” ble til ”Electrolux”. Siden stiftelsen har merket bredt seg utover Sveriges grenser og blitt verdenskjent, blant annet med 22 fabrikker i Europa hvor kvalitetsproduktene blir produsert.

I Danmark har Electrolux hovedsete i Frederica, hvor mesteparten av de 120 ansatte arbeider. På verdensplan har Electrolux nesten 60.000 medarbeidere. Denne artikkelen handler om Electrolux-ovner, men Electrolux produserer også mange andre produkter som blant annet kjøleskap, frysere, oppvaskmaskiner, støvsugere, pansere, vaskemaskiner og tørketromler.

Videre selger Electrolux produkter til både privatpersoner og virksomheter, som for eksempel storkjøkken, og etterhvert har virksomheten kjøpt opp en rekke av de konkurrerende merkene som AEG, Voss og Zanussi. På årsbasis selger Electrolux mer enn 40 millioner produkter i 150 forskjellige land.

Electrolux sin første salgssuksess var en støvsuger og siden den gang er nettopp støvsugere blitt et av fokusområdene hvor Electrolux er ledende. Electrolux sitt produktsortiment utvides hele tiden og inkluderer nå også gressklippere og motorsager.

I dag er Electrolux en stor aktør på den Europeiske handels- og forbrukerscenen med et stort antall ansatte, og derfor er virksomheten også oppmerksomme på bærekraftighet og miljø. Les mer om Electrolux sine verdier og grunnlag på deres hjemmeside her, eller les mye mer om alle merkets ovner her.

Electrolux-logo


Energimerket: Kjøp energieffektive hvitevarer

Hva er et energimerke?
Energimerket viser deg hvor energieffektivt det produktet du ser på egentlig er. Det er EU sin obligatoriske ordning og finnes på alle produkter. På denne måten kan du se hvordan du kan gjøre miljøet og strømregningen din en tjeneste. 

Det anerkjente merket har nylig skiftet karakter. Det oppdaterte merket ligner mye på det gamle, men er blitt enklere å finne ut av for deg som forbruker. Her setter vi deg inn i det nye formatet og gir deg nyttig kunnskap om den informasjonen du som regel vil finne på et energimerke. Da er du godt skodd til å gå på jakt etter nye energieffektive og miljøvennlige maskiner til hjemmet.

Hva er den nye energimerkeloven? energiklassen
Den nye energimerkeloven omfatter alle hvitevarer og all elektronikk. Ifølge loven skal alle produkter ha det lille merket der produktene vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivningen var skalaen forskjellig fra produkt til produkt, noe som kunne være forvirrende å finne ut av, men nå er skalaen den samme uansett hvilket produkt det er snakk om.

Den nye energimerkingen innebærer at produkter som tidligere var merket med A (+++) blir til merket B, C eller D. Endringen betyr at du som forbruker får det enklere når du skal vurdere det gjennomsnittlige energiforbruket når du skal kjøpe det mest energivennlige produktet med deg hjem. 

Den nye merkingen blir i første omgang innfaset på utvalgte produkter som for eksempel oppvaskmaskiner, kjøleskap og TV med mer – og på sikt vil de andre produktene følge etter. Målet er at alle hvitevarer og elektriske apparater skal ha vil det samme informative merket.

Derfor vil du i en periode oppleve at noen produkter har forskjellig energimerking fordi noen har det gamle merket mens andre har det oppdaterte merket. For å unngå forvirring i kjøpsprosessen så anbefales det at du ser på fargene på skalaen fremfor fargene på bokstavene, slik at det blir enklere å finne ut av energiforbruket. Jo mørkere den grønne fargen er, desto mer energieffektivt er produktet. 

Hva betyr den nye energimerkingen?

 • Den nye skalaen går fra A til G og har ingen pluss. De mest energieffektive produktene er merket med A, mens de minst energivennlige er merket med G.
 • Skalaen er lik for alle produkter uansett type, så da blir det enklere for deg å finne ut av om produktet bruker lite eller mye strøm.
 • Den nye skalaen har en tilknyttet QR-kode som du kan skanne for å få ekstra informasjon om produktet. 

Hva med det gamle energimerket?
Den gamle skalaen er avhengig av det produktet merket sitter på. Noen produkter har A øverst på skalaen, mens andre har en merking på helt opptil A+++. Det kan være forvirrende å sammenligne to forskjellige merker som forbruker, så derfor er merkingen nå blitt lik på alle produkter. Målet er at det skal være enklere å handle miljøvennlig og energieffektivt.

Hva slags informasjon kan du finne på energimerket?
Informasjonen på energimerket er tilpasset det produktet som merket sitter på. Derfor kan den informasjonen du kan finne på merket variere ut ifra hvilket produkt det sitter på. 

Energimerket kan ha følgende opplysninger:

 • L/år: Det årlige vannforbruket i liter
 • Kg: Hvor mange kilo maskinen kan inneholde
 • dB: Det generelle støynivået for maskinen
 • kWh/år: Hvor mange kilowatt maskinen bruker på et år

Hvilket energimerke skal du velge?
Hvis du ønsker å spare på strømforbruket i hjemmet eller ta hensyn til miljøet, så er det en god idé å se etter energimerking som ligger så høyt på skalaen som mulig. 

Når det er på tide å skifte ut produktene dine så er kjøkkenet en av de største strøm-slukerne. Kjøkkenvifter, kjøleskap og ovner bruker mye strøm – så hvis du vurderer å gå til innkjøp av nye produkter til hjemmet så er dette et bra sted å begynne. 

Når du velger energieffektive hvitevarer og elektroniske produkter så kan du redusere strømforbruket og spare hundrevis av kroner i året. Husk imidlertid at du ikke bør skifte ut produktene dine før de er gått i stykker. Det er belastende for miljøet å produsere nye hvitevarer, så derfor er det mer miljøbevisst å vente til produktene kan få et nytt hjem, eller til de skal leveres til gjenbruk.

Hvilke produkter har et energimerke?

 • Ovner
 • Frysere og kjøleskap 
 • Lamper
 • Ventilatorer/vifter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørketromler 
 • Oppvaskmaskiner
 • Støvsugere

Gode råd: Slik rengjør du ovnen dinrengoeringsmidler

Ved flittig bruk av ovnen kan man ikke unngå at det kommer skitt og fett i ovnsrommet. Når det stekes og bakes dannes det os og røyk, noen ganger renner det saft ut og matrester faller ned på bunnen.

Hvis du gjerne vil holde ovnen din ren bør du rense den grundig ca. hver andre måned. Det er mange måter man kan rengjøre ovnen sin på og videre i artikkelen gjennomgår vi forskjellige metoder:

Ovner med vanlig emalje

Hvis du har en ovn med normal emalje, fortæller Klikk.no dig, at grøn sæbe eller ovnrens er måde at gøre det på Start forsigtigt med at skrabe overskydende fedt af inde fra ovnen med et barberblad og tag ristene ud. Brug ovnrens og lad det virke lidt inden du går i gang.

Varm gjerne opp ovnen litt først, men ikke til mer enn 50 grader. Skyll godt med rent vann når du er ferdig, slik at det ikke danner seg en film som ødelegger emaljen i ovnen. Da vil den bli mye vanskeligere å rengjøre senere. Det er viktig at såperestene fjernes, så for sikkerhets skyld kan du deretter sette ovnen på 200 grader og la den stå i ca. 10 minutter. Kjøl deretter ned ovnen og vask etter med vann en gang til.

Husk at ovner med non-stick belegg kan være følsomme overfor rengjøringsmidler. Dersom man bruker rengjøringsmidler som ikke er egnet til bruk i ovn, kan belegget bli ødelagt. Les derfor alltid grundig på etiketten før du kjøper middelet.

Husk også at ovner med ru emalje (ofte selvrensende ovner) ikke tåler grønnsåpe (se nedenfor).

Ovner med ru emalje – selvrensende ovner

Flere ovner har ru emalje i stedet for den glatte varianten. Er ovnen veldig grisete så kan du starte med å fjerne den overflødige skitten med en tre-spatel. Smør deretter ovnens sider med en blanding av vann og oppvaskmiddel og la det stå en times tid.

Etter en time tar du en oppvaskbørste, skurer ovnens sider med børsten og vasker etter med varmt vann. For å fjerne de siste restene av skitt, kan du deretter starte ovnens selvrenselsesprogram som gjerne skal kjøre i et par timer.

Glassdøren

Pass godt på glassruten som verken må få slag eller bli utsatt for slipende rengjøringsmidler, selv om de fleste glassruter er meget tykke og herdede. Klikk.no skriver at det finnes flere metoder hvor du kan få glassdøren ren igjen, for glasset er noe av det som blir fortest tilgriset. Start med å skrape av det verste griset med et barberblad, og avmonter gjerne ruten dersom det er mulig. Legg deretter en klut med vanlig håndoppvaskmiddel eller grønnsåpe på glasset i 30 minutter mens skitten løses opp.

Etter halvtimen skal du bare tørke av glasset med en fuktig klut. Du kan også bruke en skurebørste tilsatt eddik og natron på glasset eller gni stålull tilsatt oppvaskmiddel mot glasset – med denne metoden må du være forsiktig da stålull kan skade glasset. Mange glassruter kan også tåle oppvaskmaskin.

Ristene

Som oftest vil man kunne nøyes med å legge ristene i bløtt i en oppvaskbalje med såpevann, eller ta de en runde i oppvaskmaskinen. Har man en ovn hvor ristene ikke kan tas ut så kan man vaske de med en svamp med såpevann og eventuelt stryke de med stålull.

Ettersom ristene ofte er laget av rustfritt stål så kan de godt tåle litt hardhendt behandling. Du kan også eventuelt bruke en stålsvamp til å fjerne skitt som har brent seg fast og ikke går av ellers.

Stekeplatene

Side2.no har noen forskjellige tips og triks til hvordan du kan gjøre stekeplatene dine helt rene dersom vanlig vann og såpe ikke holder.

Grønnsåpe er alltid en klassiker når det kommer til rengjøring, så prøv gjerne å smøre inn platen med grønnsåpe og sett den inn i en 100 grader varm ovn. Her skal den stå i cirka ett kvarter og da vil de brente restene løsne seg.

Du kan også forsøke deg med eddik – her skal du helle eddik i platen slik at det dekker bunnen.

Varm opp ovnen til 50 grader og sett inn platen. Sjekk deretter med jevne mellomrom når skitten begynner å løsne seg. Bakepulver er enda en naturlig løsning som kan brukes og er helt uten kjemikalier: Bland et par skjefuller bakepulver med vann og smør blandingen utover platen. La platen stå kald i 12 timer og vask den som vanlig.

Et siste triks som Side2.no nevner er det mest alternative, og dette involverer cola. Det handler om misfargede stekeplater og det er veldig enkelt: Hell bare colaen utover stekeplaten og la den stå i et par timer. Vask den deretter som vanlig.

Toppen av komfyren

Hvis man har en helt vanlig komfyr med kokeplate øverst er det også viktig å rengjøre disse overflatene. Klikk.no skriver at man burde unngå å bruke vanlig oppvaskmiddel da det har en tendens til å danne en usynlig film som kan misfarge de glasskeramiske komfyrene.

Man burde heller ikke bruke skure- eller slipemidler. I stedet bør man først fjerne all overflødig skitt med en skrape og deretter bruke en fuktig klut. Spesielt vanskelig smuss kan også fjernes ved å la grønnsåpe sitte i noen minutter. Har man en keramisk komfyr kan man også kjøpe spesial-rengjøringsmiddel til dette belegget.

Pyrolyse

Det lyder som nevnt litt futuristisk med en ovn som kan rense seg selv, men det er faktisk dette en pyrolyse-ovn kan.

Dinside.no skriver at pyrolyse teknisk sett er en termisk prosess som innebærer spaltning av sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved bruk av varme. Pyrolyseprosesser finner ofte sted på blant annet oljeraffinerier og i kjemisk industri, men nå også i ovnen hjemme.

I ovnen i hjemmet fungerer pyrolysen ved at man først starter pyrolyseprogrammet. Deretter varmes ovnen til omkring 500 grader og den høye temperaturen sørger for å brenne all skitt og smuss til aske.

Etter endt program åpnes døren og skitten som nå er blitt til aske kan lett tørkes vekk med en klut – så er ovnen helt ren igjen. Husk likevel å være oppmerksom på strømregningen dersom pyrolysefunksjonen brukes ofte.

Det er forskjellig fra ovn til ovn hvor lang tid pyrolysen tar, men det vil vanligvis ta mellom 1,5 til 3 timer. Den lange tiden sørger for at ovnen blir renset så grundig som mulig. Temperaturen blir ekstrem høy inne i ovnsrommet når programmet kjører, og derfor har de fleste ovner også en sikkerhets-låsingsfunksjon under rengjøringen som sørger for at døren ikke kan åpnes.

Den meget høye temperaturen er nødvendig for at all skitt og smuss inne i ovnsrommet blir til aske.

På grunn av den høye temperaturen frarådes det at man forlater hjemmet under pyrolysen. Når man befinner seg i samme hus som en pågående pyrolysefunksjon så vil man ofte kunne oppleve både røyk- og luktgener. Noen av disse stoffene – blant annet formaldehyd – kan være helseskadelige. Derfor er det viktig å lufte grundig ut både under og etter pyrolyseprogrammet. Dersom det er mulig kan man også oppholde seg i et annet rom i mellomtiden. Husk også å fjerne inventar fra ovnen før man slår på pyrolysefunksjonen. Det gjelder både panner og gryter, men også ovnens medfølgende rister og stekeplater som ofte ikke tåler så høye temperaturer.

Hvis man ikke har en ovn med pyrolyse så gir Dinside.no et par tips til hvordan man med små triks kan få en renere ovnsbunn, som faktisk er den overflaten i ovnen som ofte blir mest tilsmusset. Her anbefales også bakepulver, men det skal strøs over bunnen av ovnen sammen med litt vann. Bakepulveret kan nemlig løsne skitt og smuss slik at det lettere kan skrapes vekk. Man kan også velge å bruke noe så naturlig som en sitron. Del sitronen i 2 halve og gni de mot bunnen i ovnen, spesielt godt over fastbrente tilsmussinger. La det virke i et par minutter og skrubb deretter med en skuresvamp.

Det siste trikset er kanskje også det letteste for å holde ovnsbunnen ren: Legg aluminiumsfolie i bunnen under tilberedningen slik at matrester og fett ender der i stedet for å brenne seg fast på ovnsbunnen.

Pass på effektive kjemikalier

Utover de naturlige metodene vi har gjennomgått ovenfor kan man også velge å ty til skarpere midler som ovnsrens og salmiakk. Resultatet vil bli bra, men pass på de farlige kjemikaliene da det er nødvendig med beskyttelsesutstyr og veldig grundig utlufting dersom man velger den kjemiske løsningen.


Inspirasjon til 3 gode ovnsretter

Ovnen kan brukes til veldig mange formål, men ofte tar mange seg i å tilberede de samme rettene om og om igjen. Hvis man ønsker ny inspirasjon til middagen så tilbyr Arla en lang rekke oppskrifter til gode ovnsretter.

Hvis du ikke har tålmodighet til å lete igjennom alle rettene på Arlas hjemmeside, men gjerne vil prøve noe nytt og annerledes, kan du prøve deg på en av de følgende oppskriftene som får ekstra gode anmeldelser av leserne. Både bilder og oppskrifter er fra Arlas hjemmeside:

Yoghurtmarinert kylling med stikkelsbær

Yoghurtmarinert kylling
Ingredienser (4 pers):
6 rensede kyllinglår (ca. 1 kg)
1 dl Karolines Køkken® Greskinspirert yoghurt 2%
Greskinspirert yoghurt 2%
400 g rensede stikkelsbær
3 ss flytende honning
200 g rensede sjalottløk i hele og halve
1 ts grovt salt
Nykvernet pepper

Yoghurtdressing:
3 dl Karolines Køkken® Greskinspirert yoghurt 2%
Greskinspirert yoghurt 2%
1 ss flytende honning
½ ts grovt salt
Nykvernet pepper
200 g grønn salat, f.eks. hjertesalat og blandede babysalatblader
50 g grovhakkede peanøtter
1 dl finklippet purreløk

Slik gjør du:
– Fjern skinnet fra kyllinglårene og vend kjøttet i yoghurt
– Legg lårene i en ildfast form og dryss stikkelsbær og løk rundt omkring
– Drypp litt honning og dryss med salt og pepper
– Stek kylling, stikkelsbær og løk midt i ovnen i 45 minutter ved 225°C

Yoghurtdressing:
– Vend yoghurt, honning, salt og pepper sammen og smak
– Legg salatbladene i en skål og dryss over peanøtter og purreløk
– Server salaten sammen med grovbrød, yoghurtdressing og de stekte kyllinglårene med stikkelsbær og løk

Når det ikke er sesong for stikkelsbær kan du bruke grønne, steinfrie druer. Drypp et par spiseskjeer ferskpresset sitronsaft på druene.

Du kan også se oppskriften på Arlas hjemmeside.


Canelloni med spinat og svampe

Cannelloni
Ingredienser (4 pers):
 Cannelloni
15 g smør
200 g champignoner i skiver
2 små finhakkede fedd hvitløk
250 g tinte frossen helbladet spinat
4 dl Karolines Køkken® Tomat & Cremefraiche Pastasaus
1 ts grovt salt
Nykvernet pepper
1 frisk lasagneplate (ca. 200 g)
1 eggehvite
2 store tomater i små skiver (ca. 200 g)
100 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15%

Spisskålssalat
300 g finsnittet spisskål
1 finhakket rødløk (ca. 75 g)
1 ss eddik
1 ss ferskpresset sitronsaft
½ ts grovt salt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:
– La smøret smelte ved kraftig varme i stekepannen, men uten at det bruner
– Fres champignon og hvitløk i ca. 2 min
– Legg spinat i en sikt og press ut vannet
– Bland spinat i grønnsakene og stek i ytterligere ca. 2 min. ved middels varme
– Tilsett 1 dl pastasaus, salt og pepper, og smak til
– Del lasagneplaten i 2 like store stykker (ca. 14 x 55 cm)
– Legg platene på en våt oppvaskklut og pensle med eggehvite
– Del hver plate i 4 like store stykker, så du i alt har 8 stykker (ca. 14 x 14 cm)
– Fordel fyllet på den penslede siden på de 8 stykkene, og rull dem sammen
– Legg de 8 cannelloniene i en smurt ildfast form (ca. 20 x 30 cm) og fordel tomatene over
– Fordel resten av pastasausen over, dryss med ost og stek retten midt i ovnen
– Stekes i ca. 25 min. ved 225°C

Spisskålssalat:
– Bland spisskål, rødløk, eddik og sitronsaft sammen
– Fordel spisskålssalaten på et fat og dryss med salt og pepper

Du kan også se oppskriften på Arlas hjemmeside.


Fylte squash med ost


Ingredienser (4 pers):
4 mellomstore grønne squash (ca. 700 g)
½ ts grovt salt
½ dl ferskpresset sitronsaft
1 purre (ca. 150 g)
1 dl hakket fersk dill
2 ss hakket fersk bredbladet persille
1 boks skrellede tomater (ca. 400 g)
200 g løs ris, rå (ca. 2½ dl)
4 ss pinjekjerner
15 g smør
2 små knuste fedd hvitløk
1 ts grovt salt
Nykvernet pepper
75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratinerings-ost 30%

Slik gjør du:

Squash:
– Vask de 4 squashene og del de på langs
– Fjern kjernene og kast de – bruk en liten skarp kniv eller skrap med en skje
– Legg de halve squashene i en ildfast form eller bakepanne

Fyll:
– Krydre de 4 squashene med salt og drypp sitronsaft på
– Skyl purren og finhakk den
– Bland purre og krydderurter med små tomatterninger, rå ris, pinjekjerner, små klatter smør og knust hvitløk
– Krydre med salt og pepper
– Hell fyllet i squashene
– Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten midt i ovnen til risen er myk
– Dryss osten over squashene
– Skru opp varmen i ovnen og gratiner de fylte squashene øverst i ovnen til osten er gylden
– Server brød til

Steketid:
– Sett retten i en kald ovn
– Still inn på 175° og stek i ca. 1 time
– Deretter drysses det ost oppå og retten gratineres ved 250°C i 10 minutter

Du kan også se oppskriften på Arlas hjemmeside.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux EOL3420AOX

55 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den svenske forhandleren Electrolux.see

Electrolux EOL3420AOXElectrolux EOL3420AOX er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en favoritt blant forbrukerne. Ovnen har nemlig fått 5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos den svenske forhandleren Electrolux.se.

Ved kjøp av Electrolux EOL3420AOX bør man være oppmerksom på at dette er en innbyggingsovn.

Den perfekte ovnen ifølge forbrukerne

Ifølge forbrukerne hos den svenske forhandleren Electrolux.se så er Electrolux EOL3420AOX «den perfekte ovnen» som kommer med et vell av praktiske funksjoner.

For eksempel skriver en bruker at ovnen har «en lang rekke med varmlufts-funksjoner» så «det er veldig gøy å bake og lage mat i ovnen». 

En annen bruker forklarer i tillegg at «det er praktisk med en sidehengt dør» slik at det er enklere å sette inn og ta maten ut av ovnen. Ingen av brukerne finner noen utpregede ulemper ved Electrolux EOL3420AOX.

Multifunksjonsovn med enkel rengjøring  

Electrolux EOL3420AOX er en multifunksjonsovn med en kapasitet på 72 liter som kommer med flere forskjellige ovnsfunksjoner. Den har for eksempel over- og undervarme, varmluft, en pizzafunksjon, steking på lav temperatur og intervallgrill med mer. Dette gjør det enklere å lage ulike matretter med den helt riktige funksjonen.

Ovnen betjenes ved hjelp av skruknapper og et display som gir brukeren full kontroll over innstillingene. Her kan man velge både tilberedingens varighet samt start- og sluttidspunkt. 

Det er også enkelt å rengjøre denne ovnen takket være den miljøvennlige rensemetoden som forvandler vann til damp med ovnens varme. Så fort ovnen er avkjølt så trenger man bare tørke den helt ren med en klut.

Praktisk ovn med UltraFanPlus

Med Electrolux EOL3420AOX får man en praktisk ovn med en sidehengt dør som gjør det enklere å få tilgang til maten i ovnen. Det følger også med et fleksibelt teleskoputtrekk som bidrar til å gjøre det enklere å sette maten inn og ta den ut av ovnen.

Helt uavhengig av hvor man plasserer maten i ovnen, vil systemet UltraFanPlus i tillegg fordele den varme luften jevn og effektivt. Dette sikrer at tilberedingen blir jevn uansett nivå. 

Sist, men ikke minst er Electrolux EOL3420AOX plassert i energiklasse A, mens lydnivået ligger på 45 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Electrolux EOL3420AOX – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 60 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 29,7 kilo

Electrolux EOL3420AOX – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,81 kWh
🔴 Selvrens: Ja, damprens
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux EOL3420AOX:
 UltraFanPlus
 Miljøvennlig rensemetode
 Sidehengt dør
 Flere ovnsfunksjoner 
 Enkel betjening


Electrolux EOB100W

Electrolux EOB100W

Kapasitet på 72 liter

Electrolux EOB100W hører til blant de innbygningsovnene med størst ovnsrom. Kapasiteten hos Electrolux EOB100W er på 72 liter, som betyr at man både kan tilberede enkelte store steker eller flere plater av gangen. Electrolux EOB100W er dermed et godt valg for store familier på 5+ medlemmer.

Til tross for størrelsen ligger Electrolux EOB100W fint til i energiklasse A, og det gjelder også for prisen da modellen ligger i den lave enden av prisskalaen.

Kvalitetsovn

Der er ingen tvil om at Electrolux EOB100W er en kvalitetsovn som kan brukes til mange forskjellige oppgaver. Med mulighet for både over-/under-varme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervallgrill og grill er det en funksjon som passer til enhver type rett. Varmluften er ekstra velutviklet med det unike UltraFanPlus-varmluftssystemet som sørger for å fordele varmen helt jevnt.

Brukervennligheten på Electrolux EOB100W er også høy, og det er lett å styre og stille inn modellen via velfungerende og enkle skruknapper.

Enkel å gjøre ren med håndkraft

Electrolux EOB100W er ikke utstyrt med en selvrenselsesfunksjon, men til gjengjeld er den enkel å rengjøre manuelt. Dette skyldes ikke minst den avtakbare ovnsdøren som kan avmonteres helt uten verktøy slik at man kommer bedre til, samt det flyttbare varmeelementet i øverst i ovnen.

Electrolux EOB100W har dessuten et aktivt kjølesystem som sørger for å holde en lav temperatur utenpå ovnen. For å sikre de minste mot uhell er modellen utstyrt med en barnesikring av ovnsdøren. Den kan kun åpnes ved å trykke inn sikringen med den ene hånden mens man åpner døren med den andre.

Som nevnt er Electrolux EOB100W en innbygningsovn, så det er viktig å legge merke til målene. Electrolux EOB100W måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i innbygningsmål.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOB100W: 
Kapasitet på 72 liter
Flere funksjoner, blant annet varmluft
UltraFanPlus-varmluftssystem sørger for jevn temperatur
Energivennlig i energiklasse A
Aktivt kjølesystem som holder overflaten kjølig


Electrolux EOP601X

Electrolux EOP601X

Med en kapasitet på hele 72 liter vil Electrolux EOP601X passe godt inn i en stor familie på 5+ medlemmer. Med en stor familie vil det også være behov for mange tilberedningsmuligheter, og her stiller Electrolux EOP601X sterkt.

Mange tilberedningsmuligheter

Noe av det mest bemerkelsesverdige ved Electrolux EOP601X er ovnens mange forskjellige funksjoner når det kommer til tilberedningen. Det er både mulighet for de typiske over-/under-varme, varmluft og grill, men også fuktig varmluft (sparer strøm når man baker tørt bakverk), pizza-funksjon (sikrer sprø bunn), kjøtt (til skånsom steking) samt en holde-varm-funksjon som sørger for at maten ikke blir kald.

Utover dette er ovnen også utstyrt med en tiningsfunksjon til frosne matvarer. Dermed er det tydelig at Electrolux EOP601X vil være et godt valg hvis man har bruk for mange litt annerledes funksjoner enn de som vanligvis er inkludert.

Intelligent ovn

Electrolux EOP601X er en veldig intelligent ovn, noe som blant annet kommer til uttrykk ved at ovnen selv kommer med automatiske temperaturforslag i forhold til det valgte programmet. Er man derfor i tvil kan man bare la seg guide av ovnen selv.

Utover dette følger det også med et steketermometer som sikrer veltilberedte retter hver gang, men også steketermometeret er intelligent: Det har nemlig en autoslukk-funksjon som betyr at ovnen slås av automatisk når den valgte kjernetemperaturen er nådd.

Ovnen skrur seg av automatisk etter en bestemt tid dersom man har glemt å skru den av manuelt. Modellen kommer også med et elektronisk ur med både nedtelling, minutt-ur og automatisk start-stopp for bedre oversikt.

2 pyrolyse-programmer

Med innebygd pyrolysefunksjon tar Electrolux EOP601X seg selv av rengjøringen av ovnsrommet. Modellen er utstyrt med hele 2 pyrolyseprogrammer, så man har mulighet til å rense ovnen på 2 nivåer: Intensivt og langt program. Som en ekstra service kan man slå på påminnelsesfunksjonen slik at ovnen selv indikerer når det er tid for å rengjøre ovnen med pyrolyse.

Utseendemessig kommer Electrolux EOP601X også heldig ut, for ovnen kommer i et pent design i rustfritt stål. For et ekstra stilrent design har modellen pop-ut-knapper som kan trykkes inn slik at de ikke ødelegger det nydelige utseendet.

Electrolux EOP601X er en innbygningsovn, så husk derfor å legge godt merke til målene. Electrolux EOP601X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i innbygningsmål.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EOP601X: 
Kapasitet på 72 liter
9 tilberedelses-funksjoner, blant annet spesialfunksjon til pizza, kjøtt og holde-varm
Intelligent modell som selv foreslår temperatur
Inklusivt steketermometer med autoslukk
2 pyrolyse-funksjoner til rengjøring

Nedenfor kan du se en presentasjon av Electrolux EOP601X og dens funksjoner:


Electrolux EOP605X

4.8 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos WhiteAway.no
4.2 av 5 stjerner basert på brukeranmeldelser hos Skousen.no

Electrolux EOP605X

Electrolux EOP605X er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra brukerne på WhiteAway.no og Skousen.no. Her har brukerne gitt ovnen henholdsvis 4,8 av 5 stjerner og 4,2 av 5 stjerner.

Hos de to forhandlerne forklarer brukerne at de spesielt er imponerte over ovnens funksjoner, og at den tilbereder maten raskt. De er imidlertid mindre imponerte over ovnens design, som kan virke litt plastikkaktig.

Ved kjøp av Electrolux EOP605X må man være oppmerksom på at ovnens mål må passe inn i kjøkkeninnredningen da dette er en innbygningsmodell.

Brukerne: Ovn som tilbereder maten godt og raskt 

Ifølge brukerne hos WhiteAway.no og Skousen.no er Electrolux EOP605X en «fantastisk ovn» som kommer med flotte funksjoner og gir svært gode resultater.

For eksempel skriver en av brukerne at Electrolux EOP605X «tilbereder maten godt og raskt», og det er flere andre enige i.

Ekspertene trekker også frem at modellen har mange nyttige funksjoner, som for eksempel et matlagningstermometer. Det gjør at man får litt hjelp til å tilberede et perfekt resultat når man lager mat.

En annen bruker forklarer også at Electrolux EOP605X er en «velfungerende ovn» da «den gjør det den skal på en god måte».

Det finnes ikke mange forbrukere som nevner noen ulemper ved Electrolux EOP605X.

Romslig ovn med pyrolyse og matlagningstermometer

Med Electrolux EOP605X får man en romslig ovn med et ovnsrom på 72 liter. Dette gjør den velegnet til en husstand på 5+ personer.

Ovnen er plassert i energiklasse A+, derfor bruker den lite energi i løpet av ett år. Dette er en fordel både for lommeboka og for miljøet.

Videre kommer Electrolux EOP605X med to pyrolyseprogrammer. Med disse programmene kan man rense ovnsrommet med kun ett trykk på én enkelt knapp.

Matrester og annen fastbrent skitt blir brent vekk, og man kan tørke vekk asken med fuktig klut når programmet er ferdig. Man kan velge mellom et langt eller et intensivt program.

Electrolux EOP605X er også utstyrt med et matlagningstermometer som kan brukes til flere forskjellige oppskrifter. Ved hjelp av dette termometret unngår man oversteking i og med at man kan stille det inn til helt riktig temperatur.

Multifunksjonsovn med XL-stekeplate, temperaturstyring og temperaturforslag

Electrolux EOP605X er en multifunksjonsovn som kommer med flere funksjoner. Disse inkluderer varmluft, under- og overvarme, lavtemperaturstekning, intervallgrill, grillfunksjon og mye mer.

Funksjonene kan betjenes via ovnens pop-ut-knapper som kan trykkes inn under tilberedningen.

Videre kommer Electrolux EOP605X både med en temperaturstyring samt temperaturforslag.

Mens temperaturstyringen sørger for at temperaturen er jevn i hele ovnsrommet, foreslår temperaturforslaget en temperatur som er mest optimal i forhold til det programmet en har valgt.

Ved kjøp av Electrolux EOP605X følger det også med en XL-stekeplate som er 20% større sammenlignet med vanlige stekeplater. Med denne stekeplaten har man mulighet til å lage større porsjoner av gangen.

Ovnen er også utstyrt med Easy Entry ovnsriller som gjør det enkelt å plassere platen rett i ovnsrommet.

Electrolux EOP605X – mål:
🌀 Innbyggingshøyde: 59 centimeter
🌀 Innbyggingsbredde: 56 centimeter
🌀 Innbyggingsdybde: 55 centimeter
🌀 Nettovekt: 31,3 kilo
🌀 Bruttovekt: 32,3 kilo 

Electrolux EOP605X – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Innbyggingsovn
🔴 Kapasitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Energiforbruk ved konvensjonell varme: 0,93 kWh
🔴 Energiforbruk ved varmluft: 0,69 kWh
🔴 Selvrens: Ja, pyrolyse
🔴 Tilberedningsprogrammer: 5+

Fordeler ved Electrolux EOP605X:
Stort ovnsrom på 72 liter
Flere forskjellige ovnsfunksjoner
Selvrensende ovn med to pyrolyseprogrammer
Med innebygget matlagningstermometer
Med temperaturforslag og temperaturstyring


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Electrolux ovner er best i test?

Electrolux EOB100X

🤓 Hvordan testes Electrolux ovnene?

Electrolux ovnene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som er det beste – og helt til D som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Electrolux Ovn Test – Disse kildene har vi brukt:

Det Svenske Forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet. Her har de foretatt en test av 7 innbygningsovner. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til individuelle tester.

Testfakta.se 🇸🇪
Svensk testnettsted som spesialiserer seg på laboratorietester og vurderinger av forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av 7 forskjellige varmluftsovner hvor det har blitt fokusert på både bake-/steke-evner, selvrenselse, strømforbruk og helhetsinntrykk. Les mer her.


Gjennomgang av testkilder

Eksisterende kilder:

Brukeranmeldelser

Du kan lese brukeranmeldelser av Electrolux COB100X hos Elgiganten.se her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Electrolux EOL3420AOX hos Electrolux.se her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Electrolux COP600X hos Elgiganten.dk her.

Du kan lese brukeranmeldelser av Electrolux COB300W hos Elgiganten.dk her.


Andre relevante tester og artikler 

Hvis du ikke fant den perfekte ovnen i denne testen så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Skaff deg en oversikt over markedets forskjellige testvinnende modeller med vår generelle ovn test, eller fordyp deg i vår rekke av produsent-spesifikke tester.  

Her finner du blant annet vår Bosch ovn test, vår Siemens ovn test og vår Electrolux ovn test som alle inneholder testvinnende ekspertfavoritter.  

Ønsker du at din nye ovn skal integreres som en del av kjøkkenet ditt så kan vi også være behjelpelige med gode artikler om dette.

Her kan du lese vår store innbyggingsovn test som viser deg en lang rekke av markedets best anmeldte modeller.

I denne kategorien finner du også en rekke produsent-spesifikke tester. Her kan du lese vår Siemens innbyggingsovn test.

Du kan også lese våre tester med spesielt fokus på ovnenes spesialinnstillinger. Her finner du for eksempel vår selvrensende ovn test, vår dampovn test, vår varmluftsovn test, vår pyrolyseovn test og vår Siemens kombiovn test som alle inneholder forskjellige ekspertfavoritter.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere