Bosch Ovn Test – Finn de beste Bosch Innbyggingsovnene

0

I denne Bosch ovn-testen får du oversikt over hvilke modeller ekspertene vurderer som de beste ovnene på markedet.

Vi har analysert en rekke anerkjente tester, for eksempel tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det danske forbrukerrådet Tænk – her har vi har sett nærmere på modellene ekspertene anbefaler.

Når du har lest denne artikkelen bør du være klar for å velge den Bosch-ovnen som passer best for deg og dine behov.

Her i artikkelen har vi også tatt med andre ovner fra ulike kjente merker som også skiller seg ut med toppkarakterer i tester.Grunnen er at du skal få best mulig informasjon om de ulike alternativene som finnes, slik at du tar det riktige valget når du kjøper ny ovn.

I denne artikkelen får du:
– Oversikt over de beste Bosch-ovnene på markedet
– Presentasjon av alternative testvinnere fra Siemens og Electrolux
– Gjennomgang av de ulike testene vi har analysert

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.


Bosch HBA63B152S

Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch HBA63B152S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 605,00 Kr. 0,00 Kr. 5 605,00 Kr. Les mer
5 605,00 Kr. 0,00 Kr. 5 605,00 Kr. Les mer

 

Denne innbyggingsovnen fra Bosch ble kåret til testvinner av det danske forbrukerrådet Tænk, og utmerker seg ved at den generelt klarer seg svært bra på alle områder.

Ekspertene er ekstra begeistret for den effektive pyrolyse-rengjøringen som er en av de mest effektive av alle ovnene i testen.

De forskjellige ovnene i testen ble blant annet vurdert på hvor bra de bakte småkaker på 2 nivåer. Der klarte Bosch HBA63B152S seg bedre enn mange av de andre dyrere ovnene i testen.

Denne innbyggingsovnen er laget i rustfritt stål og har en ovnskapasitet på 63 liter, hvilket betyr at du også fint kan bruke den til større ting. Den passer bra i størrelsen til en familie på 4 personer.

Funksjoner:
Ovnen tilbyr 6 forskjellige ovnsfunksjoner. Du kan velge mellom overvarme, undervarme, varmluft/impulsgrill, øko-varmluft, vanlig varmluft og stor VARIO grill.

Den har også automatisk turbooppvarming som gjør at ovnen blir varm svært fort.
Temperaturen kan enkelt reguleres fra 50 til 300 °C.

Pyrolyse-funksjonen gjør at ovnen er selvrensende. Du trenger bare å kjøre pyrolyseprogrammet etter bruk og deretter tørke over bunnen med en klut.
Pyrolyse-rengjøring fungerer ved at ovnen blir varmet opp til 400°C slik at alt av fett og matrester blir forvandlet til aske. Etterpå trenger du bare en våt klut for å tørke bort asken, og så er ovnen helt ren igjen.

En annen fordel ved denne Bosch-ovnen er at den er merket med energimerkingen A-30% som betyr at det er en energivennlig ovn. Det er også fokus på sikkerheten med denne modellen, for eksempel blir dørlåsen aktivert automatisk under pyrolyserengjøring på 400 °C.

Den har selvsagt også barnesikring som fungerer via nøkkelfunksjon, pluss mekanisk dørlås og sikkerhets-bryter.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Innbyggingshøyde (max): 575 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 42,30 kg.

Fordeler med Bosch HBA63B152S:
🔵
Pyrolyse – automatisk selvrensing
🔵 Energiklasse A-30%
🔵 6 ovnsfunksjoner
🔵 Automatisk turbooppvarming
🔵 Barnesikring med nøkkelfunksjon


Bosch HBG672BW1S

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch-ovn-HBG673CW1S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 495,00 Kr. 0,00 Kr. 9 495,00 Kr. Les mer
11 475,00 Kr. 0,00 Kr. 11 475,00 Kr. Les mer
11 475,00 Kr. 0,00 Kr. 11 475,00 Kr. Les mer

 

Bosch HBG672BW1S er en innbyggingsovn fra Bosch som får skryt fra ekspertene for å være veldig støysvak og ha svært god temperaturstabilitet.

Ovnsrommet er på 71 liter, så du kan lage mat til mange på en gang. Ovnen har også flere varmenivåer slik at du kan tilberede flere retter samtidig. Denne modellen er en av de mer miljøvennlige på markedet og har energimerket A+. 

Funksjoner:
Ovnen utmerker seg blant annet med spennende funksjoner som gir deg gode muligheter på kjøkkenet. Den byr på 10 forskjellige ovnsfunksjoner, blant annet tradisjonell over- og undervarme, varmluft grill, pizzafunksjon og tining.

En annen nyttig funksjon er 4D varmluftfunksjonen, som fungerer ved å sikre en stabil, varm luftsirkulering slik at du kan lage deilig kjøtt, lasagne, kaker og mye mer. Det er også en innebygd akselereringseffekt som forkorter tilberedningstiden.

Denne ovnen har også integrert steketermometer som lar deg stille inn korrekt temperatur og sørger for at ovnen automatisk skrur seg av når kjøttet er ferdig. Dette sikrer at du oppnår perfekt tilberedning hver gang.

Denne Bosch-ovnen har også pyrolyse-rengjøringsfunksjon som betyr at rengjøringen fikser seg selv. Alt du trenger å gjøre er bare å tørke av flatene med en våt klut etter bruk. Pyrolysen fungerer ved å varme opp ovnen til 400°C slik at gamle matrester og fett blir brent til aske som du lett kan fjerne med en klut.

En annen viktig faktor er sikkerheten rundt Bosch HBG672BW1S. Ovnen har barnesikring som gjør at barn ikke klarer å åpne døren. Den er også utstyrt med hele 4 glasslag som sikrer at framsiden ikke blir varm under matlaging og baking.

Til slutt må det nevnes at det hos denne modellen også har vært mye fokus på design, og den har et stort TFT-display som er lett og intuitivt å bruke slik at du raskt og enkelt kan stille inn oven til ønsket program.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde (max): 585 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 35,95 kg.

Fordeler med Bosch HBG672BW1S:
🔵
10 ovnsfunksjoner
🔵 Barnesikring
🔵 Energimerke A+
🔵 Pyrolyse-rengjøring
🔵 4D varmluft
🔵 Innebygd TFT-display
🔵 Integrert termometer
🔵 Stor kapasitet på 71 liter
🔵 Mulighet for å tilberede flere retter samtidig
🔵 SoftClose-funksjon


Bosch HBN201E2S

Billig ovn som får gode karakterer hos danske Tænk
Toppscorer hos svenske Råd & Rön

HBN201E2S bosch ovn test

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer

 

Dersom du leter etter en billig ovn fra Bosch som dekker de grunnleggende behovene, er denne innbyggingsovnen et godt valg. Bosch HBN201E2S er ikke en innbyggingsovn med stort utvalg av funksjoner og egenskaper, men en enkel ovn som får svært gode anmeldelser i de ulike testene den har vært med i.

Ovnen har fått energimerket A og passer fint til et hjem med 3-4 personer med ovnsrom på 66 liter.

Funksjoner:
Denne Bosch-ovnen er en multifunksjonsovn slik som de andre ovnene i artikkelen, hvilket betyr at den har en rekke forskjellige programmer. Denne modellen har 4 forskjellige programmer du kan velge mellom – enten varmluft/impulsgrill, varmluft, stor VARIO-grill, over-/undervarme.

Fordi dette er en av de billigere modellene på markedet har den ikke selvrensefunksjonen med pyrolyse slik som de dyrere modellene. Dersom du er vant til å rengjøre ovnen selv, blir det nok ikke en mangel for deg. Det bør også nevnes at selv om dette er en billig ovn, er den fremdeles laget i et elegant design med rustfritt stål på utsiden og titanemalje på innsiden.

Slik som alle andre Bosch-ovner har denne modellen også barnesikring på døren.
Her får man en ovn som dekker de grunnleggende behovene, så dersom du ser etter en billig ovn og samtidig ønsker en modell som får toppkarakterer i forskjellige skandinaviske tester, er denne ovnen er svært godt valg.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde (max): 575 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 34,90 kg.

Fordeler med Bosch HBN201E2S:
🔵 Barnesikring
🔵 Billig, men fremdeles toppscorer i tester
🔵 Multifunksjonsovn
🔵 Energimerket A
🔵 Avtakbar ovnsdør for enkel rengjøring


Bosch HBG673CS1S

Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Bosch-HBG673CS1S-ovn

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Med Bosch HBG673CS1S får du en ovn full av innovative teknologier som gjør det lett å tilberede selv svært kompliserte retter. Ovnen har en kapasitet på 71 liter og er derfor en av de større modellene på markedet. Den passer bra for en familie på 6-8 personer.

Dersom du skal lage flere retter på en gang, kan du stille inn ovnen til dette ved hjelp av de 5 platenivåene.

Funksjoner:
Denne Bosch-ovner er utstyrt med hele 10 forskjellige ovnsfunksjoner, så du får svært mange muligheter for ulike måter å lage mat på.

Av funksjonene er det verdt å nevne den tradisjonelle over- og undervarmen, varmluft, pizzafunksjon, tining, varmluftsgrill og 4D varmluft. 4D varmluft sirkulerer varm luft helt jevnt rundt i ovnen, slik at rettene og bakverket ditt får optimalt resultat. Denne funksjonen er også svært nyttig til mange mattyper og gir svært gode resultater når du baker.

En annen fordel med 4D varmluft-funksjonen er at den skaper akselerasjonseffekt, slik at maten blir fortere ferdig.

Ovnen har også integrert steketermometer, som gjør at du kan stille inn ovnen til den ønskede temperaturen. Ovnen skrur seg automatisk av når kjøttet har fått den rette temperaturen.

Ovnen gir deg også automatisk temperaturforslag og autopilot, samt flere bake- og matlagingsprogrammer som hjelper deg med å lage mat raskt og enkelt.

Denne Bosch-ovnen er svært lett å holde ren da den er utstyrt med Pyrolyserengjøring. Ovnen blir varmet opp til 400°C slik at alle matrester og fett blir forvandlet til aske. Døren låser seg under pyrolysen slik at verken barn eller voksne risikerer å brenne seg.

Generelt er det mye fokus på sikkerhet hos Bosch. Denne modellen har barnesikring og en ovnsdør som består av hele 4 glasslag slik at den ikke blir for varm når ovnen er i bruk.

Innstilling av funksjoner foregår på TFT-displayet som gir oversiktlig og enkel styring. Ovnen har fått energimerket A+ som viser at denne modellen er av den mer energivennlige typen.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde (max): 585 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 38,41 kg.

Fordeler ved Bosch HBG673CS1S:
🔵 Pyrolyse-rengjøring
🔵 Barnesikring
🔵 Dør med 4 glasslag
🔵 10 forskjellige ovnfunksjoner
🔵 4D varmluft
🔵 Integrert steketermometer
🔵 TFT-display
🔵 Energimerke A+
🔵 Autopilot


Andre testvinnere:

I denne seksjonen ser vi nærmere på testvinnere fra andre merker enn Bosch. Formålet med denne delen av artikkelen er å gi deg en oversikt over alternativer til Bosch. Alle modellene er testvinnere fra anerkjente skandinaviske tester.

Electrolux EOB100X

Toppscorer hos danske Forbrugerrådet Tænk
Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EOB100X

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 789,00 Kr. 0,00 Kr. 3 789,00 Kr. Les mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Les mer
3 995,00 Kr. 0,00 Kr. 3 995,00 Kr. Les mer

 

Denne innbyggingsovnen fra svenske Electrolux har vi tatt med i testen fordi den både er testvinner hos den store svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, og toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk.

Ovnen holder et veldig rimelig prisnivå, så her har du altså sjansen til å få deg en billig og testvinnende ovn med energimerking A.

Funksjoner:
Denne ovnen er en multifunksjonsovn som både har varmluft og mange andre smarte funksjoner.

Ovnen får ros for å ha et suverent varmluftsystem som gir jevn temperatur i hele ovnen. Dermed får du optimale resultater, også med flere plater. Over- og undervarme er perfekt for baking, lavtemperatursteking til å forberede saftig og mørt kjøtt, intervallgrill til gratinering og grillfunksjon for å sikre sprø skorpe.

Ovnen er lett å rengjøre da du enkelt kan ta delene fra hverandre uten å måtte bruke verktøy. Dette er viktig fordi denne modellen ikke har pyrolyse-funksjon til rengjøring fordi den er billig. Dersom du ønsker en ovn med pyrolyse-rengjøring, kan du med fordel se på noen av ovnene fra Bosch som er beskrevet lenger oppe i artikkelen.

Electrolux har også gitt denne ovnen et flyttbart varmeelement som gjør det ekstra enkelt å rengjøre. Produsenten har fokusert på at ovnen skal være enkel å ta fra hverandre, slik at rengjøringen blir mye lettere og raskere. Utsiden er av rustfritt stål, og overflaten har et belegg som kalles AntiFingerPrint som gjør det ekstra lett å fjerne fettflekker og fingeravtrykk.

Ovnen er utstyrt med barnesikring slik at du kan låse ovnen når den er varm. Om du vil åpne ovnen mens barnesikringen er aktivert, trenger du bare å trykke inn sikringen med den ene hånden og åpne døren med den andre.

Det aktive kjølesystemet sikrer at ovnen holder seg nedkjølt utenpå når den er i bruk, slik at den ikke blir varm på framsiden. Dette er en god funksjon, spesielt om du har småbarn i huset.

Størrelse:
Høyde: 594 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 569 mm
Innbyggingshøyde (max): 600 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 32 kg.

Fordeler med Electrolux EOB100X:
🔵 Multifunksjonsovn
🔵 Flyttbart varmeelement
🔵 Barnesikring
🔵 Aktivt kjøling av yttersiden
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Lett å dele for enklere rengjøring
🔵 Prisvennlig


Siemens HB63AB522S

Toppscorer hos svenske Råd & Rön

Siemens HB63AB522S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 384,00 Kr. 0,00 Kr. 9 384,00 Kr. Les mer
9 384,00 Kr. 0,00 Kr. 9 384,00 Kr. Les mer
9 645,00 Kr. 0,00 Kr. 9 645,00 Kr. Les mer

 

Denne ovnen ble vurdert til å være den beste ovnen i hele testen da den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön testet en rekke ovner. Den har ikke blitt testet andre steder i Skandinavia enda.

Egentlig er det modell nummer HB63AB512S som vant testen, men den har blitt erstattet av HB63AB522S som er en nyere og forbedret versjon.

Denne modellen er utstyrt med et ovnsrom på 63 liter som gjør den velegnet til en familie på 3-4 personer. Innbyggingsovnen fra Siemens er konstruert i rustfritt stål som gir den et stilrent og tidløst design, som passer fint i de fleste moderne hjem.

Funksjoner:
Denne testvinneren har en programvifte på 6 forskjellige ovnsfunksjoner: Undervarme, Varmluft/impulsgrill, Stor VARIO grill, Over-/undervarme, Varmluft og Øko varmluft.

Du kan sørge for at matlagingen og bakingen er energisparende og miljøvennlig med varmluftprogrammet hotAir Eco. Du har også mulighet for å bake opptil 3 plater samtidig, takket være varmefordelingen med 3D-varmluft Pluss-funksjonen. Ovnen har fått energimerket A.

Automatisk turbooppvarming betyr at ovnen varmer raskere enn de fleste andre.

Denne ovnen har også barnesikring med nøkkelfunksjon, mekanisk dørlås, sikkerhets-bryter og innebygd kjølevifte som sikrer at fronten ikke blir for varm når den er i bruk.

Siemens HB63AB522S er enkel å holde ren med det patenterte programmet activeClean som sikrer at ovnen automatisk utfører selv-rens etter bruk. Dette skjer ved pyrolyse, der ovnen blir varmet opp til 400°C. Slik blir alle matrester og fett i ovnsrommet forvandlet til aske. Døren låser seg under pyrolyse-rensen slik at hverken store eller små risikerer å brenne seg.

Det er mulig å regulere temperaturen i ovnen fra 50 – 300° C.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde (max): 575 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 39,83 kg.

Fordeler med Siemens HB63AB522S:
🔵 activeClean pyrolyse-rengjøring
🔵 6 forskjellige ovnsfunksjoner
🔵 3D varmluft pluss
🔵 Automatisk turbooppvarming
🔵 hotAir Eco-funksjon
🔵 Barnesikring


Informasjon om Bosch

bosch ovn

Den tyske virksomheten har mer enn 125 års historie bak seg. Bosch ble startet i 1886, hvor Robert Bosch grunnla sitt ”Verksted for Finmekanikk og Elektronikk”.

Bosch er et av verdens mest kjente merker innenfor el-verktøy, hvitevarer og byggeteknikk. Samtidig er det også verdens største underleverandør til bilindustrien, hvor de blant annet produserer bremser og tenningssystemer.

Bosch har mer enn 260 fabrikker verden over og mer en 271.000 ansatte på verdensplan. Du kan lese mye mer om Boschs historie ved å klikke her.

På Bosch sin hjemmeside kan du se en oversikt over alle produktene deres, inkludert en komplett oversikt over alle ovner, komfyrer og kokeplater her.

Dersom du ønsker å lese mer om Boschs filosofi når det gjelder innbygningsovner, har de laget en hel seksjon om sine visjoner og filosofi når de produsere ovnene sine. Du kan lese mer på deres egen hjemmeside her.


Bosch ovn test – Disse kildene har vi brukt:

Forbrugerrådet Tænk
Det danske forbrukerrådet Tænk har utført en test av 17 forskjellige ovner. Her undersøkte forbrukerrådet ulike faktorer som brukervennlighet, energiforbruk, støy, sikkerhet, funksjoner, evne til rask oppvarming og evne til å holde temperatur.

Tænk er meget anerkjent og bruker mange ressurser på å teste produktene på riktig måte. Når de utfører tester sendes produktene på laboratorium slik at de blir testet vitenskapelig korrekt.

Du kan lese hele ovnstesten fra Tænk ved å klikke her. Merk at det krever betalt abonnement å få tilgang til testen.

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har flere ganger utført tester av ovner. Slik som danske Tænk, er Råd & Rön berømt i Skandinavia for de grundige og utfyllende testene sine. Akkurat nå har de 7 forskjellige ovnstester på hjemmesiden sin.

Du kan se oversikt over ovnstestene ved å klikke her. Merk at det krever betalt abonnement å få tilgang til de forskjellige testene på siden.