Bosch Ovn Testoversikt – Finn de beste Bosch Innbyggingsovnene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test: I denne Bosch ovn-testen får du oversikt over hvilke modeller ekspertene vurderer som de beste ovnene på markedet.

Vi har analysert en rekke anerkjente tester, for eksempel tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön – her har vi har sett nærmere på modellene ekspertene anbefaler.

Når du har lest denne artikkelen bør du være klar for å velge den Bosch-ovnen som passer best for deg og dine behov.

Her i artikkelen har vi også tatt med andre ovner fra ulike kjente merker som også skiller seg ut med toppkarakterer i tester.Grunnen er at du skal få best mulig informasjon om de ulike alternativene som finnes, slik at du tar det riktige valget når du kjøper ny ovn.

Denne Bosch ovn testoversikten inneholder:

🔸 Oversikt over de beste Bosch-ovnene på markedet
🔸 Presentasjon av alternative testvinnere fra Siemens og Electrolux
🔸 Gjennomgang av de ulike testene vi har analysert

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet. 


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

 

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, har testet og vurdert modellen Bosch HBG672BS. Ekspertene er enige i modellens gode kvaliteter og forbrukerrådene kårer modellen til testvinner.

Bosch HBG672BS1 har pyrolysefunksjon og er en innbyggingsovn – legg derfor godt merke til modellens mål.

Funksjoner

Denne modellen er en allsidig ovn med et stort ovnsrom på 71 liter og 8 ovnsfunksjoner å velge mellom. Med et stort ovnsrom vil man også kunne få plass til å steke og bake flere retter samtidig. Til dette formålet er ovnen utstyrt med flere forskjellige varmluftsfunksjoner som er ideelle til å holde en jevn og stabil temperatur i hele ovnsrommet. En jevn og stabil temperatur gir mat med gjentatte gode resultater.

Blant de forskjellige varmluftsfunksjonene gjelder både 4D varmluft, varmluft øko og kombinert varmluft/grill. Utover dette har Bosch HBG672BS1 hele 6 andre funksjoner: Over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, tining og pizzafunksjon.

På Bosch HBG672BS1 er det mulig å bake og steke fra 30 grader til 300 grader.

Bosch HBG672BS1 er en intelligent ovn som også fungerer som en god kjøkkenhjelp for den uerfarne hjemmekokken. Modellen kommer selv med temperaturforslag og har 10 forskjellige automatiske bake- og matlagingsprogrammer som hjelper til med å få best mulig resultat.

I tillegg til øko-programmene som kan brukes til bedre å utnytte energiens effektivitet, er det også tenkt på miljøet fra produsentens side. Bosch HBG672BS1 ligger nemlig i energiklasse A+ som er en av de beste klassene på markedet.

Betjening og styring av denne ovnen er enkel og brukervennlig. Derfor er modellen utstyrt med et TFT-display med tydelig tekst og touch control som gir god oversikt.

Betjeningen foregår via kontrollhjulet som er plassert i midten av displayet. Her vises også den elektroniske klokken hvor man kan holde øye med tiden. For enda bedre oversikt er ovnen utstyrt med halogenbelysning i taket som også kan slås av dersom man ønsker det. For brukervennlighetens skyld har ovnen også SoftClose som sørger for dempet åpning og lukking av ovnsdøren.

Rengjøringen av ovnen er enkel – uten at man trenger å gjøre for mye manuelt arbeid. Bosch HBG672BS1 har nemlig en pyrolysefunksjon som selv sørger for å fjerne matrester og skitt. Det er bare å sette på programmet for at ovnen selv skal brenne vekk matrester ved veldig høy temperatur.

Det eneste man trenger å gjøre selv er å tørke vekk asken med en klut når programmet er ferdig. Både ovnsrister og stekeplater tåler pyrolysen og derfor blir rengjøringen minimal.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde: 585 mm
Innbyggingshøyde (maks): 585 mm
Innbyggingsbredde: 585 mm
Innbyggingsdybde: 560 mm
Vekt: 38,80 kg.

Fordeler ved Bosch HBG672BS1:
Stort ovnsrom på 71 liter
Mange ovnsfunksjoner, blant annet 3 varmluftsfunksjoner
Intelligent ovn som selv kommer med temperaturforslag
10 automatiske programmer
Miljøvennlig modell i energiklasse A+
Flere øko-programmer
Enkel betjening med TFT-display og touch control
Halogenbelysning
Ovnsdør med SoftClose
Pyrolysefunksjon tar seg av rengjøringen
Rister og stekeplater tåler pyrolyse


Bosch HBA533BB0S

Bosch HBA533BB0S

.

Funksjoner

Bosch HBA533BB0S er en ovn som er plassert i energiklasse A, derfor er dette en forholdsvis energibesparende modell. Ovnen kommer dessuten med en kapasitet på 71 liter. Derfor er dette en ovn som egner seg godt til en litt større familie eller hvis man vil ha nok plass til å tilberede mat til et par ekstra gjester.

Ovnen Bosch HBA533BB0S kommer med mange ulike funksjoner. Dette inkluderer blant annet 5 forskjellige funksjoner som for eksempel over/undervarme, varmluft/impulsgrill, stor variogrill, skånsom og varmluft med mer.

Videre er ovnen utstyrt med funksjonen 3D-varmluft Plus. 3D-varmluft Plus sørger for at ovnen gir en optimal varmefordeling og en jevn temperatur i hele ovnsrommet, noe som sørger for et jevnt resultat på de 3 ulike nivåene.

Med en av ovnens andre funksjoner, nemlig hurtigoppvarmningsfunksjonen, varmes ovnen opp ekstra raskt uten å bruke mer energi. Den kan for eksempel varmes opp til 175 grader på kun 5 minutter.

Rengjøringen er veldig enkel med Bosch HBA533BB0S. Den kommer nemlig med den energibesparende rengjøringsfunksjonen EcoClean. Dette er et spesielt belegg av mikroskopiske keramikkuler på bakveggen som bryter ned fett når man tilbereder mat i ovnen. På den måten slipper man å bruke tid på å rengjøre ovnen etter bruk.

Bosch HBA533BB0S har et flott og stilrent design med kontrollpanelet foran. Her finner man et betjeningspanel i glass og et LED-display. LED-displayet er brukervennlig og utstyrt med enkel tilgang til ulike tidsfunksjoner og innstillinger.

Ovnen er også trygg å bruke da den kommer med en barnesikring med en nøkkelfunksjon og en innebygd kjølevifte. I tillegg til dette vil ikke temperaturen på fronten overstige 50 grader når ovnen er på – derfor kommer man ikke til å brenne seg på ovnen når den er påslått.

Ved kjøp av Bosch HBA533BB0S følger det også med en universalpanne, en rist og en emaljert stekeplate.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde: 585 mm
Innbyggingshøyde (maks): 595 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 36,70 kg.

Fordeler ved Bosch HBA533BB0S:
Stort ovnsrom på 71 liter
Hurtigoppvarmingsfunksjon
3D-varmluft Plus
Energiklasse A
EcoClean-funksjon
5 forskjellige ovnsfunksjoner
Innebygd kjølevifte
Barnesikring
LED-display
Stilrent design
Forskjellig tilbehør følger med


Bosch HBA533BS0S

Bosch HBA533BS0S

.Man bør også være oppmerksom på at Bosch HBA533BS0S er en innbygningsovn, derfor må man være oppmerksom på at målene skal passe inn på kjøkkenet.

Funksjoner

Bosch HBA533BS0S er en modell med et stort ovnsrom på 71 liter. Det betyr at ovnen kan brukes av familier på mer enn 5 personer samt til andre forbrukere som vil ha en stor ovn med plass til å lage mat til flere gjester. I tillegg til dette er Bosch HBA533BS0S en forholdsvis energivennlig ovn da den er plassert i energiklasse A.

Ovnen kommer også med 5 funksjoner. Dette inkluderer en stor variogrill, over/undervarme, varmluft/impulsgrill og skånsom varmluft. I tillegg til disse 4 funksjonene er den siste funksjonen 3D-varmluft Plus.

Med 3D-varmluft Plus oppnår man en optimal varmefordeling og en jevn temperatur i hele ovnsrommet, noe som gir et optimalt resultat på alle de 3 nivåene samtidig.

I tillegg til 3D-varmluft Plus er Bosch HBA533BS0S utstyrt med en hurtigoppvarmingsfunksjon. Ved bruk av denne funksjonen blir ovnen varmet opp ekstra raskt uten å bruke mer energi. Det tar for eksempel kun 5 minutter å varme opp ovnen til 175 grader. Man kan også regulere temperaturen fra 50 grader til 275 grader.

Bosch HBA533BS0S er en tidløs og stilren ovn som vil passe inn i de fleste hjem. Den kommer nemlig med et betjeningspanel i rustfritt stål samt et LED-display som viser all informasjon i rødt. Dette gjør det enkelt å se displayet på ovnen – til og med når man ikke står rett ved siden av den.

Videre er det både enkelt og raskt å gjøre Bosch HBA533BS0S ren etter bruk da den er utstyrt med funksjonen EcoClean. Med EcoClean er det et slags belegg på ovnens bakvegg som absorberer fett automatisk. Det er nesten ikke nødvendig å rengjøre ovnen etter bruk da denne funksjonen tar seg av det meste av fettet.

Sist, men ikke minst kommer Bosch HBA533BS0S med flere sikkerhetsfunksjoner. Disse sikkerhetsfunksjonene inkluderer blant annet en mekanisk dørlås, en barnesikring og en innbygd kjølevifte. Ovnens fronttemperatur vil heller ikke overstige 50 grader, derfor kommer man heller ikke til å brenne seg på ovnen.

Ved kjøp av Bosch HBA533BS0S følger det med en emaljert stekeplate, en rist og en universalpanne.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde: 585 mm
Innbyggingshøyde (maks): 595 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 36,20 kg.

Fordeler ved Bosch HBA533BS0S:
Enkel å gjøre ren
Hurtigoppvarmingsfunksjon
3D-varmluft Plus
Flere sikkerhetsfunksjoner
Betjeningspanel i rustfritt stål
LED-display
5 forskjellige ovnsfunksjoner
Ovnsrom på 71 liter
Energiklasse A
Tidløst design
Kommer med emaljert stekeplate, rist og universalpanne


Bosch HBA533BW0S

Bosch HBA533BW0S

 

Man må være oppmerksom på at denne ovnen er en innbyggingsovn – derfor må målene passe inn i kjøkkeninnredningen.

Funksjoner

Med et ovnsrom på 71 liter kommer man ikke til å mangle plass i ovnen når man har Bosch HBA533BW0S. Denne ovnen passer til en familie på 5+ personer, eller til forbrukere som vil ha en stor ovn hjemme hvor det er plass til å lage mat til et par ekstra gjester.

Bosch HBA533BW0S er en energivennlig ovn da den er plassert i energiklasse A. Dette er ikke bare en fordel for deg som forbruker – det er også en fordel for miljøet.

I tillegg til å være energivennlig så kommer Bosch HBA533BW0S også med et vell av funksjoner. Ovnen er for eksempel utstyrt med hele 5 ulike funksjoner. Dette inkluderer blant annet under/overvarme, stor variogrill og skånsom varmluft med mer.

En annen funksjon som følger med denne ovnen er 3D-varmluft Plus. Med 3D-varmluft Plus sørger ovnen for at man får en jevn temperatur i hele ovnsrommet, noe som gir et ensartet resultat uansett hvilke av de 3 nivåene man bruker når man lager mat.

Med denne ovnen får man også funksjonen hurtigoppvarming. Som navnet antyder kan man bruke denne funksjonen til å varme opp ovnen lynraskt. Det tar ikke mer enn 5 minutter å varme opp ovnen til 175 grader.

Det er også enkelt å gjøre ren ovnen da den kommer med funksjonen EcoClean. Det vil si at det finnes et belegg på ovnens bakvegg som automatisk absorberer alt av fett og skitt. Derfor behøver man nesten ikke gjøre ren ovnen etter bruk da dette allerede er tatt hånd om.

Designet er både brukervennlig og praktisk da Bosch HBA533BW0S er utstyrt med et betjeningspanel i glass og et LED-display. Det brukervennlige LED-displayet har en enkel tilgang til alle tidsfunksjoner, derfor kan man raskt velge den innstillingen eller funksjonen man har bruk for.

Videre er Bosch HBA533BW0S utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner som for eksempel en fronttemperatur som ikke går over 50 grader, en mekanisk dørlås, en barnesikring og en innebygd kjølevifte.

Ved kjøp av Bosch HBA533BW0S følger det med en universalpanne, en emaljert stekeplate og en rist.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde
: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde: 585 mm
Innbyggingshøyde (maks): 595 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 36,20 kg.

Fordeler ved Bosch HBA533BW0S:
EcoClean-funksjon
Hurtigoppvarmingsfunksjon
3D-varmluft Plus
LED-display
Betjeningspanel i glass
Barnesikring
Innbygd vifte
Energiklasse A
Ovnsrom på 71 liter
5 forskjellige funksjoner
Mekanisk dørlås


Andre testvinnere:

I denne seksjonen ser vi nærmere på testvinnere fra andre merker enn Bosch. Formålet med denne delen av artikkelen er å gi deg en oversikt over alternativer til Bosch. Alle modellene er testvinnere fra anerkjente skandinaviske tester.


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

.Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet Siemens HB672GBS1S i 2 store, omfattende ovnstester. Modellen imponerer ekspertene så mye at begge instansene kårer modellen til testvinner.

Modellen er både en pyrolyseovn og en innbyggingsovn – legg derfor ekstra godt merke til målene.

Funksjoner

Siemens HB672GBS1S vil være fordelaktig for den forbrukeren som har bruk for en stor ovn og gjerne vil ha mulighet til å bruke mange forskjellige funksjoner.

Modellen har nemlig et ovnsrom med en kapasitet på 71 liter. Dette er stort og gir god plass enten til store steker eller flere brett av gangen. Hvis man vil bruke flere brett samtidig så vil varmluft være det beste valget. Siemens HB672GBS1S har derfor 3 valgmuligheter innenfor varmluftsfunksjoner: Varmluft, 4D varmluft og øko varmluft.

Utover disse 3 ovnsfunksjonene har den også 5 andre funksjoner: Over-/undervarme, over-/undervarme øko, pizzafunksjon, grill og coolStart.

Hvis man har det travelt så vil den hurtige oppvarmingsfunksjonen også være nyttig. Dette gjør at ovnen kan varmes opp på ganske få minutter.

Legg gjerne merke til at Siemens HB672GBS1S har 2 forskjellige øko-programmer. De har som formål å være mest mulig energieffektive. Utover dette finnes modellen i energiklasse A+, som er i den høye enden av skalaen og vil spare både energi og miljø.

Er man ny når det kommer til eksperimentering på kjøkkenet, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn som selv kommer med temperaturforslag. Modellen kan stilles inn på temperaturer mellom 30 og 300 grader.

Displayet sørger for å skape god oversikt og viser den aktuelle ovnstemperaturen sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommers TFT-fargedisplay med touch som er plassert øverst foran på ovnen for enda bedre brukervennlighet.

Det er også tenkt på utseendet fra produsentens side, og derfor har Siemens HB672GBS1S et fint og enkelt design. Den dekorative halogenbelysningen lyser godt opp slik at man lett kan følge med på tilberedingsprosessen.

Brukervennlige softClose gir en dempet åpning og lukking av ovnsdøren slik at den ikke smeller igjen. Det gir bedre sikkerhet hvis man har med seg barn på kjøkkenet. Ovnen er også utstyrt med en elektronisk dørlås, barnesikring og sikkerhetsbryter for maksimal sikkerhet.

Rengjøringen på Siemens HB672GBS1S fungerer med minst mulig manuelt arbeid. Her er det snakk om en selvrensende ovn med pyrolysefunksjon som selv tar seg av rengjøringen. Alt man trenger å gjøre er å starte programmet. Da brenner ovnen vekk matrester og skitt, og deretter trenger man bare å tørke av asken i ovnsrommet med en våt klut.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde: 595 mm
Bredde: 595 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde: 585 mm
Innbyggingshøyde (maks): 585 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 41,10 kg.

Fordeler ved Siemens HB672GBS1S:
Stort ovnsrom på 71 liter
8 forskjellige ovnsfunksjoner
3 varmluftsfunksjoner
2 øko-funksjoner
Ovn i energiklasse A+
Hurtig oppvarmingsfunksjon
Fargedisplay med touch
Timer
Halogenbelysning
SoftClose
Pyrolyse


Informasjon om Bosch

bosch ovn

Den tyske virksomheten har mer enn 125 års historie bak seg. Bosch ble startet i 1886, hvor Robert Bosch grunnla sitt ”Verksted for Finmekanikk og Elektronikk”.

Bosch er et av verdens mest kjente merker innenfor el-verktøy, hvitevarer og byggeteknikk. Samtidig er det også verdens største underleverandør til bilindustrien, hvor de blant annet produserer bremser og tenningssystemer.

Bosch har mer enn 260 fabrikker verden over og mer en 271.000 ansatte på verdensplan. Du kan lese mye mer om Boschs historie ved å klikke her.

På Bosch sin hjemmeside kan du se en oversikt over alle produktene deres, inkludert en komplett oversikt over alle ovner, komfyrer og kokeplater her.

Dersom du ønsker å lese mer om Boschs filosofi når det gjelder innbygningsovner, har de laget en hel seksjon om sine visjoner og filosofi når de produsere ovnene sine. Du kan lese mer på deres egen hjemmeside her.


5 råd: Slik rengjør du ovnen din

rengoeringsmidlerDe fleste av oss bruker ovnen på kjøkkenet hver eneste dag. Dersom man bruker ovnen hver dag kan man heller ikke unngå at den blir tilgriset. Alt ifra matrester til fett og olje havner direkte i ovnen, derfor må den naturligvis også gjøres ren før det setter seg for godt fast. Det anbefales at man rengjør ovnen ca. annenhver måned da man på denne måten slipper å gjøre det til et heldagsprosjekt hver eneste gang. Her finner man 5 gode råd til hvordan man kan rengjøre ovnen.

Tips nummer 1: Grønnsåpe
Hvis du velger å bruke grønnsåpe er det flere måter du kan gjøre dette på, avhengig av om det kan ta litt tid eller om det må skje raskt.

Bruker man den raske måten skal man smøre inn alle de innvendige flatene i ovnen med grønnsåpe. Deretter kan du sette ovnen på 100 grader. Når såpen bobler skal ovnen slås av – deretter skal man tørke av såpen med varmt vann når ovnen er helt nedkjølt. Da skal det meste av skitt og fett være borte.

Dersom man vil bruke en metode som tar litt lengre tid, må man starte med å smøre inn grønnsåpen på alle de innvendige flatene i ovnen. Deretter skal man legge plastfolie over såpen og la det stå over natten. Dagen etter kan man fjerne plastfolien og vaske av all skitt og fett med varmt vann. Denne metoden kan også brukes på stekeplater.

Tips nummer 2: Natron
Natron er et naturlig middel, derfor er det en fordel å bruke dette når man skal gjøre rent. Dersom man velger å rengjøre ovnen med natron, skal man blande en halv kopp med natron og vann – da skal blandingen helst være ganske tykk. Deretter skal man smøre blandingen på alle de innvendige flatene i ovnen og la det stå i minst et par timer. Når blandingen har virket en stund så kan man tørke av all skitt og fett med en fuktig klut.

Tips nummer 3: Ta ut glasset i ovnsdøren
Når man skal vaske glasset i ovnsdøren er det viktig at man tar det ut. Deretter skal det smøres inn med enten oppvaskmiddel eller grønnsåpe og stå en stund.

Tips nummer 4: Sett risten i oppvaskmaskinen
Et raskt og enkelt tips er at du kan sette risten din i oppvaskmaskinen. Det er ingen grunn til at man skal bruke Put ovnristen i opvaskemaskinenmange krefter på å skure risten da den i de aller fleste tilfeller bare kan settes i oppvaskmaskinen. Deretter kan den settes tilbake i ovnen når den er ferdig vasket.

Tips nummer 5: Husk å rense ventilatoren
En ting som mange av oss glemmer når vi rengjør ovnen, er ventilatoren. Det er viktig å rengjøre ventilatoren da det her kan samle seg mye fett og skitt. Dersom man ikke er sikker på hvordan man tar den av, kan man ta en titt på bruksanvisningen som følger med.

Ovner med pyrolyse
Hvis man har en ovn med pyrolyse så skal rengjøringen av ovnen gjøres helt annerledes. Dette programmet gjør nemlig rengjøringen lett som en lek. Med et pyrolyseprogram varmes ovnen opp til mer enn 400 grader slik at alt av fett og matrester brennes bort. Når programmet er ferdig trenger man bare å tørke av asken som er igjen med en fuktig klut.


Finn en energibesparende ovn til hjemmet

I og med at vi bruker ovnen så ofte, er det også viktig at vi finner en ovn som er energibesparende. Det betyr at strømforbruket vil være minimalt, noe som alltid er å foretrekke når det kommer til de apparatene vi har i hjemmet. Nedenfor kan man lese mer om hva man bør være oppmerksom på når man er på utkikk etter en ny ovn. Det finnes også et par gode råd til hvordan man kan bruke ovnen best mulig for å spare strøm.

Ta en titt på ovnens energimerking

Når man er på utkikk etter en ny ovn, er det også en fordel å være oppmerksom på ovnens energimerking. Energimerket finnes på alle ovner, og er viktig dersom man vil ha en ovn som er energibesparende.

Energimerket viser nemlig hvor energivennlig og miljøvennlig den spesifikke modellen er, samt hva strømforbruket ligger på. A er best, og G er dårligst. Derfor bør man se etter ovner med energimerket A.

Bruk ovnens varme så godt som mulig

Goer brug af ovnens varmeSelv om man har en energivennlig ovn hjemme så er det fremdeles ting man kan gjøre for å utnytte varmen og energien fra ovnen optimalt. Dette vil også gjøre at man sparer penger.

Man kan for eksempel utnytte ovnens kapasitet mest mulig ved å tilberede flere matretter samtidig, noe som skal spare over halvparten av energiforbruket. Dersom man har en ovn med varmluft så er denne metoden optimal da varmluften vil sørge for at alle ingrediensene blir jevnt tilberedt.

I tillegg til dette kan man også utnytte ovnens etter- og forvarme. Man kan for eksempel sette matrettene inn i ovnen når den er kald og la maten varmes opp sammen med ovnen. Deretter kan man slå av ovnen i god tid slik at maten blir ferdig de siste 5 til 10 minuttene mens det fremdeles er varmt i ovnen. På denne måten kan man spare en god del av energiforbruket da man utnytter varmen på best mulig måte.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AEG BPB331021M

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

AEG BPB331021M
AEG BPB331021M er testet av eksperter – den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertene er enige om at AEG BPB331021M er en veldig god ovn og gir modellen gode anmeldelser.

Ovnen fra AEG er både en pyrolyseovn og innbyggingsovn. Det betyr at modellen kan integreres i designet som allerede finnes på kjøkkenet. Legg derfor ekstra godt merke til målene på modellen.

Funksjoner

AEG BPB331021M er en stor ovn med en ovnsromkapasitet på 72 liter. Det betyr at ovnen vil være et godt valg til en stor husstand på 5+ medlemmer. Modellen kan romme store steker og håndtere flere stekeplater av gangen – opptil 3 stykker. Til dette formålet kan man med fordel bruke ovnens varmluftsfunksjoner. AEG BPB331021M bruker også HotAir, som er en energieffektiv måte å få luften til å sirkulere jevnt i hele ovnsrommet på.

For å klare større porsjoner kommer denne modellen med en XL-stekeplate som er 20% større enn standardstørrelsen på stekeplater.

AEG BPB331021M har mange ovnsfunksjoner som gjør bruken av ovnen allsidig. Her gjelder blant annet over-/undervarme, lavtemperatursteking og intervallgrill.

For å kunne levere et perfekt tilberedt måltid er ovnen utstyrt med teknologien SurroundCook. Denne sørger for nøyaktig temperatur via viften og sikrer gylden gratinering, sprø svor, gjennombakt kake samt saftig og mørt kjøtt.

AEG BPB331021M har et flott design i en stålgrå farge med kontrollpanelet plassert foran. Her finnes en oversiktlig skjerm med timer som gir god oversikt over statusen på tilberedningen. Her kan man også stille inn alarm og klokkeslett – samt se resterende tilberedningstid.

Man betjener ovnen via knapper som ikke er synlige når man ikke bruker ovnen fordi de kan trykkes inn og ut. Dette er av hensyn til designets stilrenhet og at knappene ikke skal bli tilgriset. Utover dette har AEG BPB331021M AntiFingerPrint som gjør overflaten motstandsdyktig mot fete fingermerker.

Det er også tatt hensyn til miljøet ved denne modellen da den ligger i energiklasse A+, som er i den gode enden av energiskalaen.

Rengjøringen er veldig enkel på AEG BPB331021M takket være ovnens 2 pyrolyseprogrammer. Modellen varmes opp til 500 grader, hvor matrester og skitt brennes vekk. Det eneste manuelle arbeidet man trenger å gjøre er å sette i gang programmet og deretter tørke av asken med en klut.

De 2 programmene kalles intensivt og langt program. Utover dette kan man også ta av ovnsdøren uten bruk av verktøy dersom man vil ha en manuell rengjøring av døren.

AEG BPB331021M er en sikker ovn med barnesikring av døren. Den har et aktivt kjølesystem som sørger for at ovnen ikke blir for varm utenpå.

Størrelse i innbyggingsmål:
Høyde: 594 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 568 mm
Innbyggingshøyde: 590 mm
Innbyggingshøyde (maks): 590 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 36,70 kg.

Fordeler ved AEG BPB331021M:
Stort ovnsrom på 72 liter
Kan håndtere opptil 3 stekeplater samtidig
Mange ovnsfunksjoner
Energieffektiv HotAir
XL-stekeplate
SurroundCook-teknologi sikrer nøyaktig og stabil varme
Kontrollpanel med timer
Knapper som kan trykkes inn og ut
AntiFingerPrint
Energiklasse A+
2 pyrolyseprogrammer


Electrolux EOB100X

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux EOB100X

 

.
Denne innbyggingsovnen fra svenske Electrolux har vi tatt med i testen fordi den både er testvinner hos den store svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Ovnen holder et veldig rimelig prisnivå, så her har du altså sjansen til å få deg en billig og testvinnende ovn med energimerking A.

Funksjoner

Denne ovnen er en multifunksjonsovn som både har varmluft og mange andre smarte funksjoner.

Ovnen får ros for å ha et suverent varmluftsystem som gir jevn temperatur i hele ovnen. Dermed får du optimale resultater, også med flere plater. Over- og undervarme er perfekt for baking, lavtemperatursteking til å forberede saftig og mørt kjøtt, intervallgrill til gratinering og grillfunksjon for å sikre sprø skorpe.

Ovnen er lett å rengjøre da du enkelt kan ta delene fra hverandre uten å måtte bruke verktøy. Dette er viktig fordi denne modellen ikke har pyrolyse-funksjon til rengjøring fordi den er billig. Dersom du ønsker en ovn med pyrolyse-rengjøring, kan du med fordel se på noen av ovnene fra Bosch som er beskrevet lenger oppe i artikkelen.

Electrolux har også gitt denne ovnen et flyttbart varmeelement som gjør det ekstra enkelt å rengjøre. Produsenten har fokusert på at ovnen skal være enkel å ta fra hverandre, slik at rengjøringen blir mye lettere og raskere. Utsiden er av rustfritt stål, og overflaten har et belegg som kalles AntiFingerPrint som gjør det ekstra lett å fjerne fettflekker og fingeravtrykk.

Ovnen er utstyrt med barnesikring slik at du kan låse ovnen når den er varm. Om du vil åpne ovnen mens barnesikringen er aktivert, trenger du bare å trykke inn sikringen med den ene hånden og åpne døren med den andre.

Det aktive kjølesystemet sikrer at ovnen holder seg nedkjølt utenpå når den er i bruk, slik at den ikke blir varm på framsiden. Dette er en god funksjon, spesielt om du har småbarn i huset.

Størrelse:
Høyde: 594 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 569 mm
Innbyggingshøyde (max): 600 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 32 kg.

Fordeler med Electrolux EOB100X:
Multifunksjonsovn
Flyttbart varmeelement
Barnesikring
Aktivt kjøling av yttersiden
AntiFingerPrint
Lett å dele for enklere rengjøring
Prisvennlig


Bosch HBG672BW1S

Bosch HBG672BW1S

Ovnsrommet er på 71 liter, så du kan lage mat til mange på en gang. Ovnen har også flere varmenivåer slik at du kan tilberede flere retter samtidig. Denne modellen er en av de mer miljøvennlige på markedet og har energimerket A+. 

Funksjoner

Ovnen utmerker seg blant annet med spennende funksjoner som gir deg gode muligheter på kjøkkenet. Den byr på 10 forskjellige ovnsfunksjoner, blant annet tradisjonell over- og undervarme, varmluft grill, pizzafunksjon og tining.

En annen nyttig funksjon er 4D varmluftfunksjonen, som fungerer ved å sikre en stabil, varm luftsirkulering slik at du kan lage deilig kjøtt, lasagne, kaker og mye mer. Det er også en innebygd akselereringseffekt som forkorter tilberedningstiden.

Denne ovnen har også integrert steketermometer som lar deg stille inn korrekt temperatur og sørger for at ovnen automatisk skrur seg av når kjøttet er ferdig. Dette sikrer at du oppnår perfekt tilberedning hver gang.

Denne Bosch-ovnen har også pyrolyse-rengjøringsfunksjon som betyr at rengjøringen fikser seg selv. Alt du trenger å gjøre er bare å tørke av flatene med en våt klut etter bruk. Pyrolysen fungerer ved å varme opp ovnen til 400°C slik at gamle matrester og fett blir brent til aske som du lett kan fjerne med en klut.

En annen viktig faktor er sikkerheten rundt Bosch HBG672BW1S. Ovnen har barnesikring som gjør at barn ikke klarer å åpne døren. Den er også utstyrt med hele 4 glasslag som sikrer at framsiden ikke blir varm under matlaging og baking.

Til slutt må det nevnes at det hos denne modellen også har vært mye fokus på design, og den har et stort TFT-display som er lett og intuitivt å bruke slik at du raskt og enkelt kan stille inn oven til ønsket program.

Størrelse:
Høyde: 595 mm
Bredde: 594 mm
Dybde: 548 mm
Innbyggingshøyde (max): 585 mm
Innbyggingsbredde: 560 mm
Innbyggingsdybde: 550 mm
Vekt: 35,95 kg.

Fordeler med Bosch HBG672BW1S:
 
10 ovnsfunksjoner
Barnesikring
Energimerke A+
Pyrolyse-rengjøring
4D varmluft
Innebygd TFT-display
Integrert termometer
Stor kapasitet på 71 liter
Mulighet for å tilberede flere retter samtidig
SoftClose-funksjon


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Bosch ovner er best i test?

Bosch HBG672BS1

🤓 Hvordan testes Bosch ovnene?

Bosch ovnene vurderes ut ifra hvor raskt de blir varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort energiforbruk de har. I tillegg ses det også på brukervennlighet og støynivå, samt den elektriske og mekaniske sikkerheten.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for ovner går fra A+++ som er det beste – og helt til D som er det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Bosch ovn test – Disse kildene har vi brukt:

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har flere ganger utført tester av ovner. Råd & Rön berømt i Skandinavia for de grundige og utfyllende testene sine. Akkurat nå har de 7 forskjellige ovnstester på hjemmesiden sin.

Du kan se oversikt over ovnstestene ved å klikke her. Merk at det krever betalt abonnement å få tilgang til de forskjellige testene på siden.


Les også: Stekepanne testoversikt og gryter til induksjon.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere