Induksjonstopp Test 2020 – Finn de beste induksjonstoppene her

0

Best i Test 2020: I denne artikkelen vurderer vi de beste modellene for induksjonstopper på markedet, slik at du raskt og enkelt kan få oversikt og sammenligne modellene. Induksjonstoppene representerer den ultimate teknologien innen matlagingsteknikker og er populære som aldri før.

Det er med god grunn. Induksjonstopper varmer mer effektivt og er mer energieffektive enn tradisjonelle kokeplater, siden du får en mer nøyaktig og rask temperaturregulering enn hos andre typer kokeplater.

Bare noen induksjonstopper har vært med i offisielle tester, derfor har vi også lagt stor vekt på hvordan forbrukerne vurderer de ulike modellene, etter å ha kjøpt og testet dem i praksis over tid. Vi har derfor samlet uavhengige brukervurderinger fra hvitevareportaler som WhiteAway og Skousen.

En enkelt brukervurdering kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved å ta utgangspunkt i en gjennomsnittlig vurdering fra brukere, oppnår vi et bedre bilde av hvert produkt. Av induksjonstoppene som oppnår best bruker-rangeringer har vi valgt de beste, basert på vurdering av kokeplatenes spesifikasjoner.

Denne induksjonstopp inneholder:

🔸 Oversikt over de beste induksjonstoppene på markedet.
🔸 En oversikt over hva induksjon er, og hvorfor teknologien skiller seg fra tradisjonelle kokeplater.
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene, som vi har brukt i utarbeidelse av artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Whirlpool ACM 802/NE

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Les mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Les mer
3 990,00 Kr. 0,00 Kr. 3 990,00 Kr. Les mer

Induksjonstoppen fra Whirlpool har fire kokefelt som enkelt kan betjenes med touch-knapper. Touch-knappene reagerer allerede på lett berøring, så det er lett å skru varmen både opp og ned.

Alle varmesoner har egne separate tidtakere, så det er mulig å personlig overvåke alle de fire sonene samtidig og ha full kontroll over matlagingen. Tidtakeren kan brukes til å stille inn koketiden på opptil 99 minutter på alle kokesonene. En av sonene har også en booster-funksjon når det skal gå ekstra raskt.

Hvis du slår på booster-funksjonen, så det er mulig å få en liter vann til å koke på 90 sekunder. Etter fem minutters bruk med booster-funksjonen så stilles kokeseksjonen automatisk sonen på nivå ni.

Grytegjenkjennelse og automatiserings-funksjon

Det er totalt ni varmetrinn og restvarmeindikator for alle fire kokefelt. Det er også barnesikring, som blokkerer driften av kokeseksjonen, slik at de ikke kan slås på ved et uhell.

Whirlpool ACM 802/NE er også utstyrt med en automatisk funksjon, som angir strømnivået. Det er egnet for å holde koke maten forsiktig i gryten. Funksjonen aktiveres lett, når det koker i gryten. Du må trykke på den relevante sone-knappen og deretter på automatikk-knappen.

Hvis gryten ikke er egnet for induksjonsdelen, den er dårlig plassert eller ikke har en passende størrelse, så gjør kokeplaten deg oppmerksom på dette ved å vise symbolet for «gryte finnes ikke» på skjermen. Hvis dette er tilfellet, så anbefales det å skyve på gryten til du finner den driftsposisjonen. Hvis gryten ikke oppdages iløpet av 60 sekunder, så vil kokesonen slå seg av.

Du må alltid huske å sjekke ofm grytene dine er egnet for induksjon, siden dette ikke er tilfelle med alle gryter og panner. Dette kan enkelt kontrolleres ved å holde en magnet i bunnen av den gryten du ønsker å bruke. Hvis den er magnetisk kan den brukes til induksjon.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 centimeter i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for Whirlpool ACM 802/NE:
🔵 Booster-funksjon
🔵 Automatiserings-funksjon
🔵 Barnesikring
🔵 Touch-betjening
🔵 Innebygd tidtaker


Siemens EH651FEB1E 

Testvinner hos svenske Testfakta

Siemens EH651FEB1E

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 819,00 Kr. 0,00 Kr. 4 819,00 Kr. Les mer
6 495,00 Kr. 0,00 Kr. 6 495,00 Kr. Les mer
6 495,00 Kr. 0,00 Kr. 6 495,00 Kr. Les mer

Denne modellen fra Siemens ble kåret som testvinner i den svenske testportalen Testfakta sin store gjennomgang av induksjonstopper. Testfakta vurderte ni forskjellige induksjonstopper, og modellen fra Siemens utmerket seg spesielt for sin effektivitet, temperaturstabilitet og raske oppvarming. Platetoppen fra Siemens roses også for sitt lave strømforbruk.

Induksjonstoppen har, som nesten alle andre modeller, fire kokesoner. Alle kokesoner har 17 forskjellige trinn, som lett velges med Siemens unike «TouchSlider»-funksjon. TouchSlider-funksjonen betyr at du lett kan stille inn temperaturen på kokesonen, ved å bevege fingeren opp eller ned i temperaturfeltet. Kokeplaten har automatisk kjeleregistrering. Det vil si at kokesonen ikke slås på før det er plassert en kjele eller en panne på den.

Modellen har også en powerboost funksjon, der det er mulig å øke effekten på en kokesone med opptil 50%. Skal du for eksempel koken store mengder vann, så kan powerboost-funksjonen spare deg for 35% av koketiden. Alle kokesoner har også en tids-funksjon, som du kan velge å deaktivere på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et innebygd minutur, en totrinns restvarmeindikator for hver kokesone og barnesikring.

Utvalgte spesifikasjoner for Siemens EH651FEB1E:
🔵 17 ulike effekttrinn
🔵 TouchSlider-funksjon
🔵 Powerboost-funksjo
🔵 Energivennlig
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Kjeleregistrering


AEG HK604200IB

«Best buy» hos det engelske testmagasinet Which

AEG HK604200IB

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer
5 999,00 Kr. 0,00 Kr. 5 999,00 Kr. Les mer

Induksjonstoppen fra AEG er enda en «Best buy» fra det engelske testmagasinet Which. Dette betyr at modellens pris, spesifikasjoner og resultater i testen utgjør et produkt som gir svært mye for pengene.

Kokeplaten har en effektiv og umiddelbar varmeregulering, som både gir effektiv og trygg matlaging, siden overflaten aldri blir skikkelig varm, takket være profesjonell induksjonsteknologi. Det er totalt fire kokesoner og ingen fleksible soner.

Booster-funksjon og stabil småkoke-temperatur

Modellen har en Booster funksjon som de fleste andre, noe, som gir ekstra rask og intens varme, for eksempel ved oppkok. Ifølge AEG selv,, så kan funksjonen få en liter vann til å koke på bare 1 ½ minutt. Booster-funksjonen fungerer i maksimalt 10 minutter om gangen. Lavere varmetrinn er også så stabile og konstante i temperaturen, at de enkelt kan brukes til å holde mat småkokende over lengre tid, uten at det brenner seg fast eller blir for kaldt.

Betjeningen gjøres enkelt gjennom integrerte touch knapper, som er enkle å bruke og betjene. Når kokesonene er i bruk er det mulig å slå på en funksjonslås til, slik at du ikke kan endre de valgte innstillingene og varmetrinnene. Modellen har også en Stop+Go-funksjon, som kan brukes som en slags pausemodus hvis du blir avbrutt i matlagingen. Funksjonen kan nemlig holde maten varm til du kommer tilbake, uten at det brenner seg fast.

Varmesonene har også barnesikring, slik at du ikke risikerer feil bruk. Sonene er også utstyrt med en ekstra sikkerhetsfunksjon som gjør at kokepaten slår seg av, hvis den ikke er brukt på en stund.

Ekstra sikkerhet med automatisk grytegjenkjenning

Det er også automatisk grytegjenkjenning som sørger for at varmesonen ikke slår seg på og varmer, hvis det ikke er knyttet til riktig utstyr av metall. Det er også en restvarmeindikator til sonene.

Rengjøring av kokeplaten er spesielt lett, fordi induksjonsteknologien sikrer at det bare er gryter som blir varmet opp og ikke den faktiske glassplaten, som vil holde seg kjølig. Dette betyr at du lett kan tørke vekk maten hvis du søler, siden den ikke brenner seg fast.

Induksjonstoppen har ingen ramme, så den kan lett gå i ett med resten av kjøkkenbordet. Den er også enkel å tørke av, siden fett og matrester ikke kan sette seg.

Induksjonstoppen er 75 centimer i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for AEG HK604200IB:
🔵 Booster-funksjon
🔵 Stop+Go-funksjon
🔵 Automatisk grytegjenkjenning
🔵
Barnesikring
🔵 Funksjonslås


Gram KKI 6044-90 T

God anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk

Gram KKI 6044-90 T

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
8 099,00 Kr. 0,00 Kr. 8 099,00 Kr. Les mer
8 099,00 Kr. 0,00 Kr. 8 099,00 Kr. Les mer
8 099,00 Kr. 0,00 Kr. 8 099,00 Kr. Les mer

Det danske Forbrukerrådet Tænk har testet og anmeldt Gram KKI 6044-90 T som de har gitt en god anmeldelse. Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med koketoppens lave energiforbruk, i tillegg til at den er utstyrt med gode sikkerhetsfunksjoner. Til gjengjeld er de danske ekspertene mindre imponerte over innstillingen av koketoppen i enkelte situasjoner.

Induksjonstopp med praktiske funksjoner 

Med Gram KKI 6044-90 T får man en praktisk koketopp som er inndelt i fire kokesoner. Koketoppen er med induksjon, og derfor må man bruke gryter og panner som er egnet spesielt til dette. Induksjonstoppen er blant annet utstyrt med en automatisk gryteregistrering. Det betyr at tilberedningen først starter når man har plassert en gryte eller panne på selve kokesonen.

Samtidig kommer Gram KKI 6044-90 T med en Booster-funksjon som sikrer en høyere effekt på kokefeltet. Dette gir også en kortere oppvarmingstid, og dersom man har behov for å holde maten varm i en periode så kan man benytte Holde-varm-funksjonen. På den måten holdes maten varm helt til man fjerner gryten eller pannen fra kokefeltet.

Koketopp med oppkokings-automatikk, Autofokus og timer-funksjon

Gram KKI 6044-90 T kommer med flere egenskaper som er praktisk ved tilberedning av mat. En av disse er en oppkokings-automatikk. Her varmes kokesonen opp automatisk til det høyeste varmetrinnet, og deretter skrur den selv ned varmen til det nivået man har stilt den inn til. I tillegg er Gram KKI 6044-90 T utstyrt med Autofokus. Det vil si at alle kokesonene tilpasser seg automatisk etter det spesifikke kokekaret. Uansett om man bruker en liten eller stor gryte eller panne så vil kokekaret passe på kokesonen.

Dersom man ønsker at kokesonen skal slå seg av helt av seg selv på et bestemt tidspunkt så kan man benytte timer-funksjonen. Denne funksjonen sikrer at maten ikke svir seg.

Sikker koketopp

Gram KKI 6044-90 T er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner i form av blant annet en barnesikring. Barnesikringen låser koketoppen slik at den ikke kan slås på eller endre innstilling ved tilberedning.

I tillegg har man mulighet til å benytte en funksjon som slår av kokesonen ved eventuell overoppheting, tørrkoking eller om maten koker over. Fjerner man kokekaret fra en kokesone så vil feltet slå seg av automatisk.

Utvalgte spesifikasjoner for Gram KKI 6044-90 T:
🔵 Booster-funksjon
🔵 Oppkokings-automatikk
🔵 Autofokus
🔵 Barnesikring
🔵 Automatisk gryteregistrering


Electrolux HOI620S

God anmeldelse hos det danske Forbrukerrådet Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux HOI620S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 299,00 Kr. 0,00 Kr. 3 299,00 Kr. Les mer
3 495,00 Kr. 0,00 Kr. 3 495,00 Kr. Les mer
4 780,00 Kr. 0,00 Kr. 4 780,00 Kr. Les mer

Både det danske Forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux HOI620S. De danske og svenske ekspertkildene har begge gitt koketoppen en god anmeldelse på grunn av modellens lave energiforbruk og gode brukervennlighet.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med koketoppen så nevner de støynivået som en ulempe.

Rask og effektiv koketopp med automatisk gryteregistrering

Electrolux HOI620S har fire kokesoner og er laget med induksjon, derfor tilbereder den maten både raskt og effektivt. Takket være koketoppens Booster-funksjon varmer den opp maten enda raskere da den sikrer en høy varme på kortere tid.

I tillegg kommer Electrolux HOI620S med automatisk gryteregistrering der kokesonen aktiveres først når kokekaret plasseres på et kokefelt. Fjernes gryten eller pannen så vil den slå seg av automatisk.

Rengjøringsvennlig koketopp med enkel betjening

Med Electrolux HOI620S får man en induksjonstopp som er enkel å betjene. Den betjenes ved hjelp av touchbetjening, noe som betyr at den er laget uten synlige knapper. Dette gir et stilrent utseende og er samtidig enklere å rengjøre. Det er også mulig å rengjøre kokesonen rett etter bruk da den ikke holder seg varm. Man kan derfor tørke av den med en fuktig klut når man har fjernet gryten eller pannen. Seige matrester vil derfor ikke sette seg fast på koketoppen.

Koketopp med sikkerhetsfunksjoner og restvarmeindikatorer

Har man barn i huset er det mulig å bruke barnesikringen. Barnesikringen låser koketoppen slik at man ikke kan slå den på eller endre innstillingene. Man kan slå barnesikringen av og på etter behov.

Electrolux HOI620S kommer i tillegg med restindikator som angir hvor varmen er lokalisert. Det vil si at man kan se om kokesonen fremdeles er varm og akkurat hvor varmen er. 

Utvalgte spesifikasjoner for Electrolux HOI620S:
🔵 Barnesikring
🔵 Restvarmeindikatorer
🔵 Automatisk gryteregistrering
🔵 Enkel betjening
🔵 Rask oppvarming


Hva er en induksjonstopp?

På overflaten ligner en induksjonstopp og en glasskeramisk kokeplate på hverandre. Under overflaten er de to svært forskjellige.

En induksjonstopp fungerer slik at den har en elektrisk spiral under kokefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kokeplaten er slått på, så overfører det elektromagnetiske feltet varme til en gryte eller panne av jernholdig materiale. Det magnetiske feltet har ingen effekt i seg selv, derfor skrur kokeplaten seg av, hvis det ikke er en kjele eller panne på den. Dette betyr at det ikke er selve induksjontoppen som blir varm, men kjelen eller pannen. Selve induksjonstoppen kan virke varm, men dette skyldes restvarmen, som slippes ut av kjelen eller pannen som står på kokeplaten. induksjonstopp

En keramisk kokeplate fungerer på en slik måte, at et varmelegeme under glassoverflaten overfører varmen til valgt kokesone, som varmes deretter. Her er det selve kokeplaten som blir varm, og det fungerer i utgangspunktet på samme måte som gammeldagse masse-kokeplater. Du kan lese mer om hvordan induksjonstopper og andre typer kokeplater fungerer her.

Induksjonstopper er både sikrere og langt mer effektive, enn for eksempel keramiske kokeplater. Det kan ta litt tid å bli vant til induksjon, men når du har omstillet deg, så gir kokeplatene mange fordeler i forhold til konvensjonelle kokeplater. En induksjonstopp vil bli raskere varm, sammenlignet med andre typer kokeplater. Det betyr at kjelene dine vil koke raskere, og maten kan tilberedes raskere. For eksempel annonserer de fleste produsenter med at induksjonstopper kan få en gryte med vann til å koke på 90 sekunder. Gitt at induksjonstopper fungerer gjennom et elektromagnetisk felt, så er sikkerheten også mye høyere enn på andre kokeplater. For eksempel kan ikke platene slås på, hvis ikke det er plassert en kjele på kokefeltet.

Vil du lese mer om fordelene med induksjonstopper, så kan du dra nytte av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Röns artikkel om emnet her.

Vurderer du å investere i en komfyr med induksjonstopp, så kan du lese  Forbrukerliv.no sin store test av induksjonskomfyrer, hvor de beste og mest prisbelønte induksjonskomfyrene er gjennomgått.

Induksjonstopper og kjeler

Noe du bør ha i tankene, er at induksjon krever en spesiell type kjeler. Hvis du investerer i induksjon, må du kanskje også investere i nye kjeler. Kokeutstyr i aluminium og kobber fungerer for eksempel ikke til induksjon. Måten du kan teste om ditt eksisterende kjøkkenutstyr er kompatibelt med induksjon, er ved å bruke en liten magnet.

Er utstyret magnetisk, så kan det brukes på induksjon. Som utgangspunkt, kan jern, visse typer rustfritt stål og emaljert jern, forutsatt at det er en kjerne av jern nederst, brukes til matlaging på induksjonstopper. Hvis ikke dine kjeler og panner er egnet for induksjon, så kan du ikke lage mat på induksjonstoppen. Du kan lese mer om å finne de rette kjelene for induksjon i det danske magasinet Idenyt.dk, som i 2015, skrev en utmerket artikkel om kjeler for induksjon.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🏆 Hvilke induksjonstopper er best i test?

Whirlpool ACM 802/NE, Siemens EH651FEB1E og AEG HK604200IB

🔍 Hvordan testes induksjonstoppene?

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for induksjonstopper går fra A+++ som det beste og helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Test av induksjonstopper – Disse testene har vi gjennomgått:

Testportalen Testfakta 🇸🇪
De har gjort en grundig gjennomgang av ni ulike induksjonstopper. De forskjellige induksjonstoppene ble alle vurdert på parameterne effektivitet, energiforbruk, holdbarhet, rengjøring og temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E fikk best resultater og utmerker seg spesielt på energieffektivitet og energivennlighet. Du kan lese hele testen her.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk har gjort en gjennomgående test av induksjonstopper. Testen er ikke lenger tilgjengelig på nett, men på Tænk sin hjemmeside har du mulighet til å lese en rekke andre tester. Se siden her.

Which? 🇬🇧
Which? er Englands største forbrukermagasin med cirka 700 000 magasinabonnenter. Magasinet tester kontinuerlig forskjellige husholdningsprodukter, og her snakker vi om en test av Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D og Miele KM 6115. Vennligst merk at full tilgang til de ulike testene krever abonnement.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor de har testet åtte induksjonstopper for å vurdere modellene på ulike parametre.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse