Induksjonstopp Test – Finn de beste induksjonstoppene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021: I denne artikkelen vurderer vi de beste modellene for induksjonstopper på markedet, slik at du raskt og enkelt kan få oversikt og sammenligne modellene. Induksjonstoppene representerer den ultimate teknologien innen matlagingsteknikker og er populære som aldri før.

Det er med god grunn. Induksjonstopper varmer mer effektivt og er mer energieffektive enn tradisjonelle kokeplater, siden du får en mer nøyaktig og rask temperaturregulering enn hos andre typer kokeplater.

Bare noen induksjonstopper har vært med i offisielle tester, derfor har vi også lagt stor vekt på hvordan forbrukerne vurderer de ulike modellene, etter å ha kjøpt og testet dem i praksis over tid. Vi har derfor samlet uavhengige brukervurderinger fra hvitevareportaler som WhiteAway og Skousen.

En enkelt brukervurdering kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved å ta utgangspunkt i en gjennomsnittlig vurdering fra brukere, oppnår vi et bedre bilde av hvert produkt. Av induksjonstoppene som oppnår best bruker-rangeringer har vi valgt de beste, basert på vurdering av kokeplatenes spesifikasjoner.

Denne induksjonstopp inneholder:

Oversikt over de beste induksjonstoppene på markedet.
En oversikt over hva induksjon er, og hvorfor teknologien skiller seg fra tradisjonelle kokeplater.
Gjennomgang av de forskjellige testene, som vi har brukt i utarbeidelse av artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Siemens ED651FSB5E

Beste induksjonstopp i test

Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Siemens ED651FSB5E

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens ED651FSB5E.  Både de danske og svenske ekspertene er fornøyde med denne koketoppen som de henholdsvis har kåret til testvinner og toppscorer i de store testene sine.

I anmeldelsene sine skriver de to ekspertkildene at de er imponerte over koketoppens støynivå og enkle betjening. De nevner imidlertid også at selve varmefordelingen på kokesonene ikke er helt optimal.

Dersom man velger å kjøpe Siemens ED651FSB5E må man være oppmerksom på at dette er en induksjonskoketopp. Derfor må det brukes spesielle kokekar som er laget til induksjon.

Rask tilbereding av mat

Siemens ED651FSB5E er en induksjonskoketopp som på svært kort tid tilbereder maten.

Takket være PowerBoost-funksjonen har man i tillegg mulighet til å øke effekten med opptil hele 50 % slik at tilberedingen går enda raskere.

Selve koketoppen har til sammen fire kokesoner som alle har gryteregistrering. I tillegg er det både raskt og enkelt å rengjøre koketoppens glassoverflate etter bruk da den bare skal tørkes av med en fuktig klut for å fjerne skitt og matrester.

Enkel betjening

Siemens ED651FSB5E er utstyrt med barnesikring, noe som gjør at man kan sikre at barn ikke slår på koketoppen når den ikke er under tilsyn. Barnesikringen kan aktiveres og deaktiveres alt etter behov slik at man selv kan velge når den skal brukes eller ikke.

Betjeningen av Siemens ED651FSB5E skjer via en touchSlider-funksjon. Den er ingen knapper, og derfor stiller man inn koketoppen og regulerer effekten ved hjelp av en lett berøring. Varmen reguleres via sensorer, noe som gjøres i halve trinn helt opp til trinn 9.

Innovative funksjoner

Med Siemens ED651FSB5E får man en koketopp som er utstyrt med innovative funksjoner. Disse funksjonene er blant annet combiZone og powerMove som begge bidrar til en enklere matlaging på kjøkkenet.

CombiZone sikrer at man uten problemer kan lage mat selv i de største grytene og pannene, og powerMove gir brukeren mulighet til å kunne stille inn de individuelle effektnivåene på forhånd – for både den fremste og den bakerste combiZonen. Dermed blir de gjeldende effektnivåene aktivert og deaktivert automatisk hvis kokekaret flyttes fra en sone til en annen.

Sist, men ikke minst kommer Siemens ED651FSB5E med en innstillbar timer. Timeren har oversikt over tilberedningstiden og gir fra seg en lyd når tiden som er stilt inn har gått.

Siemens ED651FSB5E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Utvalgte spesifikasjoner for Siemens ED651FSB5E:
PowerBoost-funksjon
Gryteregistrering
combiZone
powerMove
Timer-funksjon


AEG IKB64301FB

Beste induksjonstopp med timer

Anbefalt av den engelske avisen The Telegraph

AEG IKB64301FB

.
Den engelske avisen The Telegraph har testet og anmeldt AEG IKB64301FB. Begge ekspertkildene er imponerte over denne koketoppen som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av koketoppens lave lydnivå, enkle betjening og raske resultater.

Selv om ekspertene generelt sett liker AEG IKB64301FB svært godt, så nevner de at den er litt vanskelig å rengjøre.

Velger man å kjøpe AEG IKB64301FB så bør man være oppmerksom på at dette er en induksjonskoketopp.

Rask og energieffektiv koketopp ifølge ekspertene

I anmeldelsen fra The Telegraph skriver de at AEG IKB64301FB er en utmerket induksjonskoketopp som «leverer raske resultater» mens den samtidig er energieffektiv.

De fremhever i tillegg at koketoppen har en overkommelig pris, noe som alltid er en fordel hvis man vil ha en induksjonskoketopp på kjøkkenet.

Samtidig er ekspertene svært imponerte over flere funksjoner – som for eksempel timer-funksjonen som alltid gir brukeren oversikt over tilberedningstiden.

Den største ulempen ved AEG IKB64301FB er, ifølge ekspertkildene, at koketoppen ikke er like enkel å rengjøre etter bruk i forhold til andre sammenlignbare modeller.

Rask induksjonskoketopp

Med AEG IKB64301FB får man en rask induksjonskoketopp som er utstyrt med en Booster-funksjon. Booster-funksjonen sikrer at man oppnår en intens og rask oppvarming slik at matlagingen går enda raskere. Den gir nemlig en ekstra effekt til kokesonene i opptil 10 minutter.

Dersom man har behov for å stoppe matlagingen en stund så har man mulighet til å benytte seg av Stop&Go. Denne funksjonen setter tilberedingen på pause – uten at maten blir kald. Når man er klar til å fortsette vil koketoppen automatisk gå tilbake til det koketrinnet som var valgt tidligere.

AEG IKB64301FB er også utstyrt med fire kokesoner, noe som passer godt til en helt husstand av vanlig størrelse.

Restvarmeindikator og automatisk gryteregistrering

AEG IKB64301FB er utstyrt med flere praktiske funksjoner i form av 3-trinns restvarmeindikator og en automatisk gryteregistrering. Med restvarmeindikatoren får man en oversikt over kokesonens restvarme slik at den kan utnyttes maksimalt. Gryteregistreringen sørger for at kokesonene aldri slås på eller varmer for lenge dersom det ikke står noen gryter på dem.

Sist, men ikke minst har AEG IKB64301FB en touch-funksjon der man finner de forskjellige innstillingene. Her er det også en timer-funksjon som kan brukes både som timer og klokke. 

AEG IKB64301FB måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Utvalgte spesifikasjoner ved AEG IKB64301FB:
Restvarmeindikator
Automatisk gryteregistrering
Booster-funksjon
Stop&Go-funksjon
Timer-funksjon og klokke


Electrolux HOI630MF

Beste induksjonstopp med power boost funksjon

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux HOI630MF

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Electrolux HOI630MF er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. Ekspertkildene er fornøyde med denne koketoppen som de henholdsvis har kåret til testvinner og toppscorer.

I anmeldelsene sine skriver ekspertene at de er spesielt fornøyde med koketoppen på grunn av modellens effektive og raske tilberedning samt enkle betjening.

Selv om de er imponerte over Electrolux HOI630MF nevner de at den er utstyrt med en ramme – noe de mener er en ulempe i forhold til rengjøring.

Dersom man velger å kjøpe Electrolux HOI630MF må man være oppmerksom på at dette er en induksjonskoketopp. Det må derfor brukes spesielle kokekar som egner seg til induksjon.

Rask og brukervennlig koketopp

Electrolux HOI630MF er en induksjonskoketopp med funksjoner som sikrer en rask og effektiv matlaging. Den kommer nemlig blant annet med en PowerBoost-funksjon samt en pause-funksjon.

PowerBoost-funksjonen sørger for en lynrask oppvarming som kan koke opp vann på mindre enn 90 sekunder, og pause-funksjonen gjør det mulig å sette maten i en holde-varm-tilstand slik at den ikke blir kald dersom man er nødt til å gå fra den en stund.

Electrolux HOI630MF har også fire forskjellige kokesoner som betjenes ved hjelp av en touch-betjening. Touch-betjeningen er nøyaktig, enkel og kan stilles inn med en lett berøring.

Koketopp med sikkerhetsfunksjoner 

Med Electrolux HOI630MF får man en koketopp med flere sikkerhetsfunksjoner som bidrar til en tryggere matlaging på kjøkkenet.

Takket være barnesikringen så er det ikke mulig å slå på koketoppen så lenge barnesikringen er aktivert. Funksjonslåsen sørger også for at man ikke kan endre på de forskjellige innstillingene når den er slått på.

Electrolux HOI630MF er i tillegg utstyrt med en automatisk gryteregistrering. Den automatiske gryteregistreringen gjør at en kokesone ikke kan avgi varme hvis ikke et kokekar er plassert på den.

Flere praktiske funksjoner 

Electrolux HOI630MF kommer med både en praktisk timer-funksjon og en restvarmeindikator.

Ved bruk av timer-funksjonen har man mulighet til å stille inn tilberedningstiden etter behov.

Når tiden er omme så gir koketoppen fra seg en lyd.

Hvis man vil så kan man også bruke timeren som en klokke. Den 3-trinns restvarmeindikatoren viser hvilke kokesoner som fremdeles er varme slik at man kan benytte restvarmen maksimalt.

Induksjonskoketoppen har nemlig en oppkokingsautomatikk. Her stiller Electrolux HOI630MF seg inn på det høyeste varmetrinnet i en periode, og deretter reduseres temperaturen til det valgte nivået.

Electrolux HOI630MF måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Utvalgte spesifikasjoner ved Electrolux HOI630MF:
PowerBoost-funksjon
Flere sikkerhetsfunksjoner
3-trinns restvarmeindikator
Timer-funksjon og klokke
Touch-betjening


Bosch PIE651BB1E

Beste induksjonstopp for barnefamilier

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön
84 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Bosch PIE651BB1E

.
Bosch PIE651BB1E er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön og det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk. Både de svenske og britiske ekspertene er fornøyde med koketoppen som de har kåret til henholdsvis toppscorer og gitt 84 av 100 poeng.

Dette har de blant annet gjort fordi de er fornøyde med koketoppens elegante design og enkle betjening. De er imidlertid mindre fornøyde med den høye pipelyden som kommer noen ganger.

Ved kjøp av Bosch PIE651BB1E må man være oppmerksom på at dette er en induksjonskoketopp.

Elegant koketopp som er enkel å betjene, ifølge ekspertene  

Ifølge ekspertene fra Kagoo.co.uk er Bosch PIE651BB1E en «elegant koketopp» som passer godt inn på de fleste kjøkken. Ekspertene skriver for eksempel at «koketoppens design er stilig, mens den også virker optimalt». De er imidlertid mindre fornøyde med pipelyden som kan være litt høy.

Kagoo.co.uk fremhever også at Bosch PIE651BB1E er brukervennlig da den er svært enkel å betjene – uansett om man har hatt en induksjonskoketopp før eller ikke.

Ekspertene forklarer også at koketoppen har mange funksjoner som gjør matlagingen både raskere og enklere, noe som alltid er en fordel.

Enkel og rask matlaging 

Med Bosch PIE651BB1E får man en induksjonskoketopp med fire kokesoner som alle er utstyrt med gryteregistrering.

Alle kokesoner betjenes via TouchSelect-betjeningen slik at det er enkelt å velge kokesone og effekt.

Bosch PIE651BB1E kommer også med en PowerBoost-funksjon. Her økes effekten på kokesonene med opptil 50 %, noe som kan brukes en dag matlagingen må gjøres enda raskere.

QuickStart- og timer-funksjon

Bosch PIE651BB1E er utstyrt med flere praktiske funksjoner som en QuickStart-funksjon og en timer-funksjon.

QuickStart-funksjonen registrerer hvor man har plassert kokekaret og viser deretter kokesonen automatisk på displayet slik at man kan komme raskere i gang med matlagingen.

Timer-funksjonen slår av den spesifikke kokesonen etter at den innstilte tiden er over, slik at man kan sette mat der uten å måtte holde øye med den hele tiden.

Sist, men ikke minst kommer Bosch PIE651BB1E med en elektronisk barnesikring som kan aktiveres og deaktiveres etter behov.

Bosch PIE651BB1E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Utvalgte spesifikasjoner ved Bosch PIE651BB1E:
Elektronisk barnesikring
QuickStart-funksjon
Timer-funksjon
PowerBoost-funksjon
TouchSelect-betjening

 


Siemens EH651FEB1E 

Beste induksjonstopp med touch

Testvinner hos svenske Testfakta

Siemens EH651FEB1E

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>–>

.
Denne modellen fra Siemens ble kåret som testvinner i den svenske testportalen Testfakta sin store gjennomgang av induksjonstopper. Testfakta vurderte ni forskjellige induksjonstopper, og modellen fra Siemens utmerket seg spesielt for sin effektivitet, temperaturstabilitet og raske oppvarming. Platetoppen fra Siemens roses også for sitt lave strømforbruk.

Induksjonstoppen har, som nesten alle andre modeller, fire kokesoner. Alle kokesoner har 17 forskjellige trinn, som lett velges med Siemens unike “TouchSlider”-funksjon. TouchSlider-funksjonen betyr at du lett kan stille inn temperaturen på kokesonen, ved å bevege fingeren opp eller ned i temperaturfeltet. Kokeplaten har automatisk kjeleregistrering. Det vil si at kokesonen ikke slås på før det er plassert en kjele eller en panne på den.

Modellen har også en powerboost funksjon, der det er mulig å øke effekten på en kokesone med opptil 50%. Skal du for eksempel koken store mengder vann, så kan powerboost-funksjonen spare deg for 35% av koketiden. Alle kokesoner har også en tids-funksjon, som du kan velge å deaktivere på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et innebygd minutur, en totrinns restvarmeindikator for hver kokesone og barnesikring.

Utvalgte spesifikasjoner for Siemens EH651FEB1E:
17 ulike effekttrinn
TouchSlider-funksjon
Powerboost-funksjo
Energivennlig
God temperaturstabilitet
Kjeleregistrering


AEG HK604200IB

“Best buy” hos det engelske testmagasinet Which

AEG HK604200IB

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Induksjonstoppen fra AEG er enda en “Best buy” fra det engelske testmagasinet Which. Dette betyr at modellens pris, spesifikasjoner og resultater i testen utgjør et produkt som gir svært mye for pengene.

Kokeplaten har en effektiv og umiddelbar varmeregulering, som både gir effektiv og trygg matlaging, siden overflaten aldri blir skikkelig varm, takket være profesjonell induksjonsteknologi. Det er totalt fire kokesoner og ingen fleksible soner.

Booster-funksjon og stabil småkoke-temperatur

Modellen har en Booster funksjon som de fleste andre, noe, som gir ekstra rask og intens varme, for eksempel ved oppkok. Ifølge AEG selv,, så kan funksjonen få en liter vann til å koke på bare 1 ½ minutt. Booster-funksjonen fungerer i maksimalt 10 minutter om gangen. Lavere varmetrinn er også så stabile og konstante i temperaturen, at de enkelt kan brukes til å holde mat småkokende over lengre tid, uten at det brenner seg fast eller blir for kaldt.

Betjeningen gjøres enkelt gjennom integrerte touch knapper, som er enkle å bruke og betjene. Når kokesonene er i bruk er det mulig å slå på en funksjonslås til, slik at du ikke kan endre de valgte innstillingene og varmetrinnene. Modellen har også en Stop+Go-funksjon, som kan brukes som en slags pausemodus hvis du blir avbrutt i matlagingen. Funksjonen kan nemlig holde maten varm til du kommer tilbake, uten at det brenner seg fast.

Varmesonene har også barnesikring, slik at du ikke risikerer feil bruk. Sonene er også utstyrt med en ekstra sikkerhetsfunksjon som gjør at kokepaten slår seg av, hvis den ikke er brukt på en stund.

Ekstra sikkerhet med automatisk grytegjenkjenning

Det er også automatisk grytegjenkjenning som sørger for at varmesonen ikke slår seg på og varmer, hvis det ikke er knyttet til riktig utstyr av metall. Det er også en restvarmeindikator til sonene.

Rengjøring av kokeplaten er spesielt lett, fordi induksjonsteknologien sikrer at det bare er gryter som blir varmet opp og ikke den faktiske glassplaten, som vil holde seg kjølig. Dette betyr at du lett kan tørke vekk maten hvis du søler, siden den ikke brenner seg fast.

Induksjonstoppen har ingen ramme, så den kan lett gå i ett med resten av kjøkkenbordet. Den er også enkel å tørke av, siden fett og matrester ikke kan sette seg.

Induksjonstoppen er 75 centimer i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for AEG HK604200IB:
Booster-funksjon
Stop+Go-funksjon
Automatisk grytegjenkjenning
Barnesikring
Funksjonslås


Gram KKI 6044-90 T

Gram KKI 6044-90 T

.

Induksjonstopp med praktiske funksjoner 

Med Gram KKI 6044-90 T får man en praktisk koketopp som er inndelt i fire kokesoner. Koketoppen er med induksjon, og derfor må man bruke gryter og panner som er egnet spesielt til dette. Induksjonstoppen er blant annet utstyrt med en automatisk gryteregistrering. Det betyr at tilberedningen først starter når man har plassert en gryte eller panne på selve kokesonen.

Samtidig kommer Gram KKI 6044-90 T med en Booster-funksjon som sikrer en høyere effekt på kokefeltet. Dette gir også en kortere oppvarmingstid, og dersom man har behov for å holde maten varm i en periode så kan man benytte Holde-varm-funksjonen. På den måten holdes maten varm helt til man fjerner gryten eller pannen fra kokefeltet.

Koketopp med oppkokings-automatikk, Autofokus og timer-funksjon

Gram KKI 6044-90 T kommer med flere egenskaper som er praktisk ved tilberedning av mat. En av disse er en oppkokings-automatikk. Her varmes kokesonen opp automatisk til det høyeste varmetrinnet, og deretter skrur den selv ned varmen til det nivået man har stilt den inn til. I tillegg er Gram KKI 6044-90 T utstyrt med Autofokus. Det vil si at alle kokesonene tilpasser seg automatisk etter det spesifikke kokekaret. Uansett om man bruker en liten eller stor gryte eller panne så vil kokekaret passe på kokesonen.

Dersom man ønsker at kokesonen skal slå seg av helt av seg selv på et bestemt tidspunkt så kan man benytte timer-funksjonen. Denne funksjonen sikrer at maten ikke svir seg.

Sikker koketopp

Gram KKI 6044-90 T er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner i form av blant annet en barnesikring. Barnesikringen låser koketoppen slik at den ikke kan slås på eller endre innstilling ved tilberedning.

I tillegg har man mulighet til å benytte en funksjon som slår av kokesonen ved eventuell overoppheting, tørrkoking eller om maten koker over. Fjerner man kokekaret fra en kokesone så vil feltet slå seg av automatisk.

Utvalgte spesifikasjoner for Gram KKI 6044-90 T:
Booster-funksjon
Oppkokings-automatikk
Autofokus
Barnesikring
Automatisk gryteregistrering


Electrolux HOI620S

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux HOI620S

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux HOI620S. De svenske ekspertkildene har begge gitt koketoppen en god anmeldelse på grunn av modellens lave energiforbruk og gode brukervennlighet.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med koketoppen så nevner de støynivået som en ulempe.

Rask og effektiv koketopp med automatisk gryteregistrering

Electrolux HOI620S har fire kokesoner og er laget med induksjon, derfor tilbereder den maten både raskt og effektivt. Takket være koketoppens Booster-funksjon varmer den opp maten enda raskere da den sikrer en høy varme på kortere tid.

I tillegg kommer Electrolux HOI620S med automatisk gryteregistrering der kokesonen aktiveres først når kokekaret plasseres på et kokefelt. Fjernes gryten eller pannen så vil den slå seg av automatisk.

Rengjøringsvennlig koketopp med enkel betjening

Med Electrolux HOI620S får man en induksjonstopp som er enkel å betjene. Den betjenes ved hjelp av touchbetjening, noe som betyr at den er laget uten synlige knapper. Dette gir et stilrent utseende og er samtidig enklere å rengjøre. Det er også mulig å rengjøre kokesonen rett etter bruk da den ikke holder seg varm. Man kan derfor tørke av den med en fuktig klut når man har fjernet gryten eller pannen. Seige matrester vil derfor ikke sette seg fast på koketoppen.

Koketopp med sikkerhetsfunksjoner og restvarmeindikatorer

Har man barn i huset er det mulig å bruke barnesikringen. Barnesikringen låser koketoppen slik at man ikke kan slå den på eller endre innstillingene. Man kan slå barnesikringen av og på etter behov.

Electrolux HOI620S kommer i tillegg med restindikator som angir hvor varmen er lokalisert. Det vil si at man kan se om kokesonen fremdeles er varm og akkurat hvor varmen er. 

Utvalgte spesifikasjoner for Electrolux HOI620S:
Barnesikring
Restvarmeindikatorer
Automatisk gryteregistrering
Enkel betjening

Rask oppvarming


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Electrolux HOI650MF

Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux HOI650MF

Electrolux HOI650MF er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön som har kåret koketoppen til toppscorer i sin store test. Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over betjeningen og lydnivået.

Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over sikkerhetsfunksjonene.

Ved kjøp av Electrolux HOI650MF må man være oppmerksom på at det er en induksjonskoketopp.

Rask oppvarming

Med Electrolux HOI650MF får man en koketopp med fire kokesoner, derfor passer den godt inn på de fleste kjøkken. I og med at koketoppen er med induksjon så er man sikret en rask oppvarming og en stor nøyaktighet når det kommer til temperaturen.

Samtidig kommer Electrolux HOI650MF med en Booster-funksjon som gir en intens varme når det er behov for det. Man oppnår dermed en ekstra rask oppvarming der funksjonen gir ekstra effekt til kokesonene i maksimalt 10 minutter.

Selve koketoppen betjenes via et touch-display der man kan justere på de forskjellige innstillingene med en enkel og lett berøring.

Praktisk og funksjonell koketopp 

Electrolux HOI650MF er en praktisk og funksjonell koketopp med funksjoner som gjør matlagingen enklere. Den kommer for eksempel med en timer- og en pause-funksjon.

Den innstilte timer-funksjonen sørger for at man blir minnet på den valgte tilberedningstiden, mens man har mulighet til å sette alle kokesonene i en holde-varm-tilstand med pausefunksjonen. Når man er klar igjen vil alle kokesonene gå tilbake til det valgte koketrinnet.

Koketoppen kommer i tillegg med en oppkokingsautomatikk som selv stiller seg inn på det høyeste varmetrinnet i en bestemt periode. Deretter senkes temperaturen til det ønskede nivået.

Sikker koketopp

Electrolux HOI650MF er en sikker koketopp som er utstyrt med flere forskjellige sikkerhetsfunksjoner som barnesikring og en funksjonslås. Barnesikringen hindrer at koketoppen kan slås på, mens funksjonslåsen sikrer at det ikke er mulig å endre innstillingene.

Sist, men ikke minst kommer Electrolux HOI650MF med en restvarmeindikator samt en automatisk gryteregistrering. Restvarmeindikatoren viser den aktuelle restvarmen slik at man kan utnytte denne optimalt.

Med den automatiske gryteregistreringen vil ikke kokesonen slås på og bli varm dersom det ikke står et kokekar på den.

Electrolux HOI650MF måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Utvalgte spesifikasjoner ved Electrolux HOI650MF:
Automatisk gryteregistrering
Pause-funksjon
Timer-funksjon
Booster-funksjon
Barnesikring og funksjonslås


Whirlpool ACM 802/NE

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

 

.
Induksjonstoppen fra Whirlpool har fire kokefelt som enkelt kan betjenes med touch-knapper. Touch-knappene reagerer allerede på lett berøring, så det er lett å skru varmen både opp og ned.

Alle varmesoner har egne separate tidtakere, så det er mulig å personlig overvåke alle de fire sonene samtidig og ha full kontroll over matlagingen. Tidtakeren kan brukes til å stille inn koketiden på opptil 99 minutter på alle kokesonene. En av sonene har også en booster-funksjon når det skal gå ekstra raskt.

Hvis du slår på booster-funksjonen, så det er mulig å få en liter vann til å koke på 90 sekunder. Etter fem minutters bruk med booster-funksjonen så stilles kokeseksjonen automatisk sonen på nivå ni.

Grytegjenkjennelse og automatiserings-funksjon

Det er totalt ni varmetrinn og restvarmeindikator for alle fire kokefelt. Det er også barnesikring, som blokkerer driften av kokeseksjonen, slik at de ikke kan slås på ved et uhell.

Whirlpool ACM 802/NE er også utstyrt med en automatisk funksjon, som angir strømnivået. Det er egnet for å holde koke maten forsiktig i gryten. Funksjonen aktiveres lett, når det koker i gryten. Du må trykke på den relevante sone-knappen og deretter på automatikk-knappen.

Hvis gryten ikke er egnet for induksjonsdelen, den er dårlig plassert eller ikke har en passende størrelse, så gjør kokeplaten deg oppmerksom på dette ved å vise symbolet for “gryte finnes ikke” på skjermen. Hvis dette er tilfellet, så anbefales det å skyve på gryten til du finner den driftsposisjonen. Hvis gryten ikke oppdages iløpet av 60 sekunder, så vil kokesonen slå seg av.

Du må alltid huske å sjekke ofm grytene dine er egnet for induksjon, siden dette ikke er tilfelle med alle gryter og panner. Dette kan enkelt kontrolleres ved å holde en magnet i bunnen av den gryten du ønsker å bruke. Hvis den er magnetisk kan den brukes til induksjon.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 centimeter i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for Whirlpool ACM 802/NE:
Booster-funksjon
Automatiserings-funksjon
Barnesikring
Touch-betjening
Innebygd tidtaker


Hva er en induksjonstopp?

På overflaten ligner en induksjonstopp og en glasskeramisk kokeplate på hverandre. Under overflaten er de to svært forskjellige.

En induksjonstopp fungerer slik at den har en elektrisk spiral under kokefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kokeplaten er slått på, så overfører det elektromagnetiske feltet varme til en gryte eller panne av jernholdig materiale. Det magnetiske feltet har ingen effekt i seg selv, derfor skrur kokeplaten seg av, hvis det ikke er en kjele eller panne på den. Dette betyr at det ikke er selve induksjontoppen som blir varm, men kjelen eller pannen. Selve induksjonstoppen kan virke varm, men dette skyldes restvarmen, som slippes ut av kjelen eller pannen som står på kokeplaten. induksjonstopp

En keramisk kokeplate fungerer på en slik måte, at et varmelegeme under glassoverflaten overfører varmen til valgt kokesone, som varmes deretter. Her er det selve kokeplaten som blir varm, og det fungerer i utgangspunktet på samme måte som gammeldagse masse-kokeplater. Du kan lese mer om hvordan induksjonstopper og andre typer kokeplater fungerer her.

Induksjonstopper er både sikrere og langt mer effektive, enn for eksempel keramiske kokeplater. Det kan ta litt tid å bli vant til induksjon, men når du har omstillet deg, så gir kokeplatene mange fordeler i forhold til konvensjonelle kokeplater. En induksjonstopp vil bli raskere varm, sammenlignet med andre typer kokeplater. Det betyr at kjelene dine vil koke raskere, og maten kan tilberedes raskere. For eksempel annonserer de fleste produsenter med at induksjonstopper kan få en gryte med vann til å koke på 90 sekunder. Gitt at induksjonstopper fungerer gjennom et elektromagnetisk felt, så er sikkerheten også mye høyere enn på andre kokeplater. For eksempel kan ikke platene slås på, hvis ikke det er plassert en kjele på kokefeltet.

Vil du lese mer om fordelene med induksjonstopper, så kan du dra nytte av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Röns artikkel om emnet her.

Vurderer du å investere i en komfyr med induksjonstopp, så kan du lese  Forbrukerliv.no sin store test av induksjonskomfyrer, hvor de beste og mest prisbelønte induksjonskomfyrene er gjennomgått.

Induksjonstopper og kjeler

Noe du bør ha i tankene, er at induksjon krever en spesiell type kjeler. Hvis du investerer i induksjon, må du kanskje også investere i nye kjeler. Kokeutstyr i aluminium og kobber fungerer for eksempel ikke til induksjon. Måten du kan teste om ditt eksisterende kjøkkenutstyr er kompatibelt med induksjon, er ved å bruke en liten magnet.

Er utstyret magnetisk, så kan det brukes på induksjon. Som utgangspunkt, kan jern, visse typer rustfritt stål og emaljert jern, forutsatt at det er en kjerne av jern nederst, brukes til matlaging på induksjonstopper. Hvis ikke dine kjeler og panner er egnet for induksjon, så kan du ikke lage mat på induksjonstoppen. Du kan lese mer om å finne de rette kjelene for induksjon i det danske magasinet Idenyt.dk, som i 2015, skrev en utmerket artikkel om kjeler for induksjon.

En platetopp med ventilator er en mer funksjonsrik platetopp som har en innebygd vifte. Den fanger opp lukt og røyk raskere enn vanlige kjøkkenvifter.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke induksjonstopper er best i test?

Siemens ED651FSB5E, AEG IKB64301FB, Electrolux HOI630MF, Whirlpool ACM 802/NE, Siemens EH651FEB1E og AEG HK604200IB

Hvordan testes induksjonstoppene?

Induksjonstoppene vurderes ut ifra deres energieffektivitet, varmefordeling på sonene og deres evne til å koke opp en gitt mengde vann. De blir også testet på deres energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet.

Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for induksjonstopper går fra A+++ som det beste og helt til D som det dårligste. Det er anbefalt at man velger en modell med A+ som et minimum.


Test av induksjonstopper – Disse testene har vi gjennomgått:

Testportalen Testfakta
De har gjort en grundig gjennomgang av ni ulike induksjonstopper. De forskjellige induksjonstoppene ble alle vurdert på parameterne effektivitet, energiforbruk, holdbarhet, rengjøring og temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E fikk best resultater og utmerker seg spesielt på energieffektivitet og energivennlighet. Du kan lese hele testen her.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön 
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor de har testet åtte induksjonstopper for å vurdere modellene på ulike parametre.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Kagoo.co.uk
Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk sammenligner forskjellige forbrukerprodukter slik at forbrukerne enklere kan finne de beste produktene som finnes på markedet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt induksjonskoketoppen Bosch PIE651BB1E som de har gitt 84 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

The Telegraph
Den engelske avisen The Telegraph publiserer nye artikler hver dag. I avisen finnes det nyheter om alt ifra sport til politikk, økonomi, kultur og underholdning med mer. Dette inkluderer nyheter fra både inn- og utland. De tester og anmelder også forbrukerprodukter som for eksempel induksjonskokstopper. I denne omgang har de testet syv av de beste induksjonskokstoppene på markedet – inkludert AEG IKB64301FB. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.


Andre relevante tester og artikler

Har du enda ikke funnet den rette induksjonskoketoppen for deg så har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre tester og artikler som du kanskje vil finne interessante.

Her kan du for eksempel lese vår populære Siemens induksjonskoketopp test som inneholder testvinnende modeller fra det tyske kvalitetsmerket.

Er du også på utkikk etter en ny ovn så kan vi her hos Forbrukerliv også være behjelpelig med dette. Lag deg en oversikt over markedet med vår generelle ovn og varmluftsovn test som begge inneholder testvinnende ovner.

Er det et bestemt merke du er spesielt interessert i så kan du lese våre produsentspesifikke tester her.

Se blant annet vår Bosch ovn test, vår Siemens ovn test og vår Electrolux ovn test. I disse testene gjennomgår vi de best anmeldte ovnene fra de forskjellige produsentene som er testet av uavhengige ekspertpaneler.

Dersom du spesifikt vil ha en innbyggingsovn så kan du lese mer om markedets beste modeller i vår store innbyggingsovn test.

I likhet med de vanlige ovnene finner du også her en rekke produsent-spesifikke tester.

Her kan du lese vår Siemens innbyggingsovn test.

En annen ting som det er verdt å tenke på er rengjøringen av ovnen. I vår selvrensende ovn test og vår pyrolyseovn test finner du en gjennomgang av de beste ovnene på markedet som har selvrensende programmer.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere