Induksjonstopp Test – Finn de beste induksjonstoppene her

0

I denne artikkelen vurderer vi de beste modellene for induksjonstopper på markedet, slik at du raskt og enkelt kan få oversikt og sammenligne modellene. Induksjonstoppene representerer den ultimate teknologien innen matlagingsteknikker og er populære som aldri før.

Det er med god grunn. Induksjonstopper varmer mer effektivt og er mer energieffektive enn tradisjonelle kokeplater, siden du får en mer nøyaktig og rask temperaturregulering enn hos andre typer kokeplater.

Bare noen induksjonstopper har vært med i offisielle tester, derfor har vi også lagt stor vekt på hvordan forbrukerne vurderer de ulike modellene, etter å ha kjøpt og testet dem i praksis over tid. Vi har derfor samlet uavhengige brukervurderinger fra hvitevareportaler som WhiteAway og Skousen.

En enkelt brukervurdering kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved å ta utgangspunkt i en gjennomsnittlig vurdering fra brukere, oppnår vi et bedre bilde av hvert produkt. Av induksjonstoppene som oppnår best bruker-rangeringer har vi valgt de beste, basert på vurdering av kokeplatenes spesifikasjoner.

I denne artikkelen får du:
🔸 Oversikt over de beste induksjonstoppene på markedet.

🔸 En oversikt over hva induksjon er, og hvorfor teknologien skiller seg fra tradisjonelle kokeplater.
🔸 Gjennomgang av de forskjellige testene, som vi har brukt i utarbeidelse av artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Whirlpool ACM 802/NE

Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 420,00 Kr. 0,00 Kr. 2 420,00 Kr. Les mer
2 420,00 Kr. 0,00 Kr. 2 420,00 Kr. Les mer
2 420,00 Kr. 0,00 Kr. 2 420,00 Kr. Les mer

 

Induksjonstoppen fra Whirlpool har fire kokefelt som enkelt kan betjenes med touch-knapper. Touch-knappene reagerer allerede på lett berøring, så det er lett å skru varmen både opp og ned.

Alle varmesoner har egne separate tidtakere, så det er mulig å personlig overvåke alle de fire sonene samtidig og ha full kontroll over matlagingen. Tidtakeren kan brukes til å stille inn koketiden på opptil 99 minutter på alle kokesonene. En av sonene har også en booster-funksjon når det skal gå ekstra raskt.

Hvis du slår på booster-funksjonen, så det er mulig å få en liter vann til å koke på 90 sekunder. Etter fem minutters bruk med booster-funksjonen så stilles kokeseksjonen automatisk sonen på nivå ni.

Grytegjenkjennelse og automatiserings-funksjon

Det er totalt ni varmetrinn og restvarmeindikator for alle fire kokefelt. Det er også barnesikring, som blokkerer driften av kokeseksjonen, slik at de ikke kan slås på ved et uhell.

Whirlpool ACM 802/NE er også utstyrt med en automatisk funksjon, som angir strømnivået. Det er egnet for å holde koke maten forsiktig i gryten. Funksjonen aktiveres lett, når det koker i gryten. Du må trykke på den relevante sone-knappen og deretter på automatikk-knappen.

Hvis gryten ikke er egnet for induksjonsdelen, den er dårlig plassert eller ikke har en passende størrelse, så gjør kokeplaten deg oppmerksom på dette ved å vise symbolet for «gryte finnes ikke» på skjermen. Hvis dette er tilfellet, så anbefales det å skyve på gryten til du finner den driftsposisjonen. Hvis gryten ikke oppdages iløpet av 60 sekunder, så vil kokesonen slå seg av.

Du må alltid huske å sjekke ofm grytene dine er egnet for induksjon, siden dette ikke er tilfelle med alle gryter og panner. Dette kan enkelt kontrolleres ved å holde en magnet i bunnen av den gryten du ønsker å bruke. Hvis den er magnetisk kan den brukes til induksjon.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 centimeter i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for Whirlpool ACM 802/NE:

🔵 Booster-funksjon
🔵 Automatiserings-funksjon
🔵 Barnesikring
🔵 Touch-betjening
🔵 Innebygd tidtaker


Smeg SI5643D

«Best buy» hos det engelske testmagasinet Which

Smeg SI5643D

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
7 399,00 Kr. 0,00 Kr. 7 399,00 Kr. Les mer

 

Induksjonstoppen fra SMEG er enda en «Best buy» fra det engelske testmagasinet Which. Dette betyr at modellens pris, spesifikasjoner og resultater i testen utgjør et produkt som gir svært mye for pengene.

Induksjonstoppen har fire varmesoner, som alle har automatisk grytegjenkjenning. Det vil si at når det settes en gryte på en sone, så  vil den automatisk justere oppvarmingen, slik at den tilpasses størrelsen på gryten eller pannen. Ingen av sonene er flex-soner.

Integrert tidtaker og 9 varmetrinn

Når du velger induksjon får du rask oppvarming og stor presisjon i valg av temperatur. Dette er selvfølgelig også tilfelle med kokeplaten fra SMEG. Tre av de varme sonene har booster-funksjon, så hvis du raskt og effektivt trenger for eksempel kokende vann, så kan dette enkelt la seg gjøre. I tillegg er det totalt ni varmetrinn, akkurat som det også er restvarme-indikatorer for alle soner. Da vil du alltid vite om platen fortsatt er varm.

Andre gode funksjoner for modellen inkluderer en barnesikring og en tidtaker som automatisk slår av varmen og piper når den forhåndsinnstilte tiden har gått. Hvis du fjerner en gryte fra kokesonen som er i bruk, så slår sonen seg av selv. Dermed risikerer du ikke å gå fra en varm plate.

Induksjonstoppen fra SMEG er laget i svart glass med avrundet ramme og måler 60 cm i bredde og 51,1 i dybde.

Utvalgte spesifikasjoner for Smeg SI5643D:

🔵 Booster-funksjon
🔵 Automatisk grytegjenkjenning
🔵 Tidtaker
🔵 Barnesikring
🔵 
Auto-slukking


Witt WIF 801 FS

✅ 4,7 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,6 av 5 stjerner hos Skousen

Witt WIF 801 FS

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Denne modellen fra Witt har ikke vært med i noen offisielle tester, men på den annen side, roser forbrukerne induksjonstoppen til skyene. Spesielt brukervennligheten blir understreket flere ganger. Stilig design og effektive kokesoner, får god omtale.

Induksjonstoppene fra Witt har fire kokesoner, og til venstre er det en smart brofunksjon, som gjør det mulig med to sammenkoblede varmefelt.. Dette gjør at selv de største kjelene kan brukes på kokeplaten uten problemer. Alle varmesoner har ni ulike varmetrinn, akkurat som de også har en som øker varmen, og en dobbel økefunksjon. Økefunksjonene gjør, som navnet antyder, at du kan øke varmen på en varmesone. Når funksjonen er slått på, så fungerer varmesonen i ti minutter på varmetrinn ni, med ekstra høy effekt. Dette gjør at du for eksempel kan varme store mengder raskt. Alle varmesoner har også en tidsfunksjon, slik at du enkelt og nøyaktig kan kontrollere hvor lang tid det skal være varme under en kjele. Hvis du må forlate platene i en kort periode, kan du bruke «Pause»-funksjonen. Med denne funksjonen er det mulig å stoppe, og deretter starte platene med samme innstilling og oppvarmingstrinn, som du forlot dem på.

Kokeplatene har også en restvarmeindikator, og så lenge en varmesone fortsatt har en overflatetemperatur på mer enn 60 °C, så lyser restvarmeindikatoren. Når restvarmeindikatoren lyser opp, kan du med fordel dra nytte av varmesonen som en småkokesone. Du kan både holde maten varm og spare energi. Hvis det ikke er nok restvarme, så har kokeplatene også en fullverdig «Behold varme»- funksjon. Her er det mulig å opprettholde en temperatur på 45 °C eller 70 °C i en varmesone, og dermed raskt varme opp kalde retter eller la en rett stå og putre, slik at maten holdes varmt.

Kokeplaten kan betjenes med fingerberøring, noe som gjør det enkelt å administrere hver enkelt temperatur og innstillinger på hver av de fire sonene. Det er selvfølgelig også et låsealternativ, noe som sikrer at alternativene ikke endres under bruk, slik som at en aktivering sikrer at kokeplater ikke kommer på ved et uhell.

Utvalgte spesifikasjoner for Witt WIF 801 FS: 

🔵 Smart bromodus
🔵 Økefunksjon og dobbel økefunksjon
🔵 Pausefunksjon
🔵 Timerfunksjon
🔵 Behold varme-funksjon

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av induksjonstoppene fra Witt:


Siemens EH651FEB1E 

Testvinner hos svenske Testfakta

Siemens EH651FEB1E

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 069,00 Kr. 0,00 Kr. 4 069,00 Kr. Les mer
4 069,00 Kr. 0,00 Kr. 4 069,00 Kr. Les mer
4 069,00 Kr. 0,00 Kr. 4 069,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Siemens ble kåret som testvinner i den svenske testportalen Testfakta sin store gjennomgang av induksjonstopper. Testfakta vurderte ni forskjellige induksjonstopper, og modellen fra Siemens utmerket seg spesielt for sin effektivitet, temperaturstabilitet og raske oppvarming. Platetoppen fra Siemens roses også for sitt lave strømforbruk.

Induksjonstoppen har, som nesten alle andre modeller, fire kokesoner. Alle kokesoner har 17 forskjellige trinn, som lett velges med Siemens unike «TouchSlider»-funksjon. TouchSlider-funksjonen betyr at du lett kan stille inn temperaturen på kokesonen, ved å bevege fingeren opp eller ned i temperaturfeltet. Kokeplaten har automatisk kjeleregistrering. Det vil si at kokesonen ikke slås på før det er plassert en kjele eller en panne på den.

Modellen har også en powerboost funksjon, der det er mulig å øke effekten på en kokesone med opptil 50%. Skal du for eksempel koken store mengder vann, så kan powerboost-funksjonen spare deg for 35% av koketiden. Alle kokesoner har også en tids-funksjon, som du kan velge å deaktivere på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et innebygd minutur, en totrinns restvarmeindikator for hver kokesone og barnesikring.

Utvalgte spesifikasjoner for Siemens EH651FEB1E: 

🔵 17 ulike effekttrinn
🔵 TouchSlider-funksjon
🔵 Powerboost-funksjo
🔵 Energivennlig
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Kjeleregistrering


Whirlpool ACM 804/BA

Prisvennlig forbrukerfavoritt

Whirlpool ACM 804/BA

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 543,00 Kr. 0,00 Kr. 2 543,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Whirlpool har ikke vært med i noen offisielle tester, men induksjonstoppene har mange positive vurderinger fra forbrukere. Det blir spesielt fremhevet, at du får et virkelig godt produkt med gode funksjoner for prisen. Det er spesielt brukervennligheten som får skryt, og det blir også fremhevet at økefunksjonen er effektiv.

Trenger du en ny induksjonstopp, så er Whirlpool ACM 804/BA induksjon en av de rimeligere alternativene. Modellen har mange av de samme funksjonene som flere av de dyrere modellene, bare til en helt annen pris. Akkurat som med dyre modeller, så styres kokeplaten med en touch-skjerm med glidere som kontrollerer temperaturen. Modellen har fire kokesoner, som alle er utstyrt med en økefunksjon. Du kan legge til ekstra effekt i kokesonen for en periode, og dermed betraktelig forkorte koketiden på store mengder vann.

Med denne modellen er det også lett å se om du bruker en kjele som ikke passer for induksjon. Hvis en kjele ikke er egnet for induksjonssonen, eller hvis den ikke er riktig plassert, vises det et symbol for «Kjele mangler» i displayet. Da får du raskt vite om en kjele kan brukes eller ikke. Kokesonene har også sine egne timere, og det er mulig å aktivere en timer per kokesone. Dermed er det mulig å ha full kontroll over alle kokesoner, og holde et øye med hvor lenge en kjele har vært varm.

Utvalgte spesifikasjoner for Whirlpool ACM 804/BA: 

🔵 Økefunksjon
🔵 Separat timer-funksjonen for alle kokesoner
🔵 Brukervennlig
🔵 Favoritt blant forbrukere
🔵 Berøringspanel


Miele KM 6115

✅ 4,8 av 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,7 av 5 stjerner hos Skousen

Miele KM 6115

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 265,00 Kr. 0,00 Kr. 6 265,00 Kr. Les mer
9 245,00 Kr. 0,00 Kr. 9 245,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen fra Miele er enda en forbrukerfavoritt. Modellen har ikke vært med i noen offisielle tester, men det er ingen tvil om at disse induksjonstoppene har Mieles gode design, kvalitet og brukervennlighet. Som med alle andre produkter fra Miele, er også denne modellen testet med 20 års levetid. Med denne modellen får du ekte tysk kvalitet og robusthet for pengene.

Som med nesten alle andre modeller på markedet, får du her fire kokesoner, samt økefunksjon i alle soner. I tillegg har Miele KM 6115 flere smarte og brukervennlige funksjoner. Blant annet er det en avansert «Behold varmen»-funksjon, der kokesonene sørger for en intelligent overvåking av kjelens temperatur. Dette gjør maten oppvarmet til serveringstemperatur og den holder temperaturen, uten at varmen er på. Induksjonstoppene har også et automatisk alternativ for oppvarming av mat, hvor en Miele-automatikk regulerer en høy starteffekt ned til redusert varme for videre forberedelser. Da får du effektiv og automatisk oppvarming av mat, som du unngår at brenner seg, hvis du glemmer å skru ned varmen. Denne modellen fra Miele har også en innebygd timer, som gjør matlaging mer avslappet. Med timeren kan du angi steketiden for de forskjellige kokesonene, etter som de automatisk blir slått av.

Med denne modellen er det også fokus på kjeleregistrering og sikkerhet. Når det ikke er noen kjeler eller panner på en tent kokesone, eller hvis en bestemt panne ikke er egnet for induksjon, blir ikke energiforsyningen til kokesonen opprettet. Når det gjelder sikkerhet, er det også innebygd barnesikring i modellen. Hver enkelt varmesone er utstyrt med en overopphetings-beskyttelse, som automatisk avbryter oppvarmingen av en kokesone ved ekstrem belastning, innen glasskeramikk eller andre komponenter overopphetes og tar skade.

Utvalgte spesifikasjoner for Whirlpool ACM 804/BA: 

🔵 Økefunksjon
🔵 Behold varme-funksjon
🔵 Innebygd timer
🔵 Kjeleregistrering
🔵 Beskyttelse mot overoppheting
🔵 Levetid som er testet for 20 år


AEG HK604200IB

«Best buy» hos det engelske testmagasinet Which

AEG HK604200IB

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 725,00 Kr. 0,00 Kr. 2 725,00 Kr. Les mer
2 725,00 Kr. 0,00 Kr. 2 725,00 Kr. Les mer
2 725,00 Kr. 0,00 Kr. 2 725,00 Kr. Les mer

 

Induksjonstoppen fra AEG er enda en «Best buy» fra det engelske testmagasinet Which. Dette betyr at modellens pris, spesifikasjoner og resultater i testen utgjør et produkt som gir svært mye for pengene.

Kokeplaten har en effektiv og umiddelbar varmeregulering, som både gir effektiv og trygg matlaging, siden overflaten aldri blir skikkelig varm, takket være profesjonell induksjonsteknologi. Det er totalt fire kokesoner og ingen fleksible soner.

Booster-funksjon og stabil småkoke-temperatur

Modellen har en Booster funksjon som de fleste andre, noe, som gir ekstra rask og intens varme, for eksempel ved oppkok. Ifølge AEG selv,, så kan funksjonen få en liter vann til å koke på bare 1 ½ minutt. Booster-funksjonen fungerer i maksimalt 10 minutter om gangen. Lavere varmetrinn er også så stabile og konstante i temperaturen, at de enkelt kan brukes til å holde mat småkokende over lengre tid, uten at det brenner seg fast eller blir for kaldt.

Betjeningen gjøres enkelt gjennom integrerte touch knapper, som er enkle å bruke og betjene. Når kokesonene er i bruk er det mulig å slå på en funksjonslås til, slik at du ikke kan endre de valgte innstillingene og varmetrinnene. Modellen har også en Stop+Go-funksjon, som kan brukes som en slags pausemodus hvis du blir avbrutt i matlagingen. Funksjonen kan nemlig holde maten varm til du kommer tilbake, uten at det brenner seg fast.

Varmesonene har også barnesikring, slik at du ikke risikerer feil bruk. Sonene er også utstyrt med en ekstra sikkerhetsfunksjon som gjør at kokepaten slår seg av, hvis den ikke er brukt på en stund.

Ekstra sikkerhet med automatisk grytegjenkjenning

Det er også automatisk grytegjenkjenning som sørger for at varmesonen ikke slår seg på og varmer, hvis det ikke er knyttet til riktig utstyr av metall. Det er også en restvarmeindikator til sonene.

Rengjøring av kokeplaten er spesielt lett, fordi induksjonsteknologien sikrer at det bare er gryter som blir varmet opp og ikke den faktiske glassplaten, som vil holde seg kjølig. Dette betyr at du lett kan tørke vekk maten hvis du søler, siden den ikke brenner seg fast.

Induksjonstoppen har ingen ramme, så den kan lett gå i ett med resten av kjøkkenbordet. Den er også enkel å tørke av, siden fett og matrester ikke kan sette seg.

Induksjonstoppen er 75 centimer i bredde og 51 cm i høyden.

Utvalgte spesifikasjoner for AEG HK604200IB:

🔵 Booster-funksjon
🔵 Stop+Go-funksjon
🔵 Automatisk grytegjenkjenning
🔵
Barnesikring
🔵 Funksjonslås


Gorenje IS756ST

«Best buy» hos det engelske testmagasinet Which

Gorenje IS756ST

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
6 529,00 Kr. 0,00 Kr. 6 529,00 Kr. Les mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Les mer
7 499,00 Kr. 0,00 Kr. 7 499,00 Kr. Les mer

 

Induksjonstoppen fra Gorenje er kåret til «beste kjøp hos det engelske testmagasinet Which. Med andre ord gir den god verdi for pengene, basert på produktets spesifikasjoner, resultater i test og pris.

Induksjonstoppen er designet av den franske designeren Philippe Starck, som har designet alt fra et romskip for Virgin Galactic, til den tidligere Presidenten Mitterrand sin private leilighet i Elysée Paleet i Paris. Men mest kjent og ikonisk er trolig AK47-lampene hans. Platetoppen fra Gorenje får spesielt ros for sitt elegante og strømlinjeformede design og den er utviklet i svart stål og med en glass-look som lett passer inn i de fleste kjøkken.

To flex-soner og PowerBoost-funksjon

Det er fire kokesoner som kan kombineres til to store kokesoner, hvis du trenger spesielt store områder til matlagingen. Modellen leveres også med en rekke flotte funksjoner, som både gjør matlagingen enklere og raskere. Det er for eksempel mulig å aktivere en PowerBoost-funksjon, som gir en mer effektiv varmeintensitet og dermed reduserer ventetiden betydelig, hvis du for eksempel skal koke vann. Ifølge produsenten selv tar det cirka fire minutter å få to liter vann til å koke. Det er PowerBoost-funksjon på alle de fire kokesonene.

Det er også fokus på sikkerhet i modellen fra Gorenje, så her finnes det både barnesikring, samt en indikator for områder med restvarme på kokeplaten. Det er også en integrert funksjon som gjør det mulig for kokeområdene å skille små gjenstander og gryter. Dette betyr at hvis du for eksempel legger et kjøkkenredskap eller bestikk på kokeplaten ved et uhell, så kan kokesonen kjenne forskjell på dette og en gryte. Den vil derfor ikke varme opp kjøkkenredskapet eller bestikket.

Touch-betjening og ekstra bred induksjonstopp

Kokesonene betjenes med touch-knappene, og det er derfor ikke noe synlig kontrollpanel på induksjonstoppen. Dette betyr at den glasskeramiske platen er lettere å rengjøre, men også at kokeplaten er langt mer elegant og nøytral å se på. Det er også barnesikring, slik at du ikke risikerer feil bruk av kokeplatene.

Induksjonstoppen måler 75 centimer i bredde og 51 cm i høyden. Alle kokesoner måler 20 x 20 centimeter.

Vær oppmerksom på at kokeplatens bredde er på 75 cm, siden det er mer vanlig med 60 cm. Dette betyr både at induksjonstoppen vil fylle mer på kjøkkenet ditt, men også at det er mer plass til å lage mat på.

Utvalgte spesifikasjoner for Gorenje IS756ST:

🔵 PowerBoost-funksjon på alle de fire kokesonene
🔵 Ekstra bred modell på 75 centimer
🔵 Flex-soner
🔵 Intelligent gryteregistrering
🔵 Touch-betjening


Hva er en induksjonstopp?

På overflaten ligner en induksjonstopp og en glasskeramisk kokeplate på hverandre. Under overflaten er de to svært forskjellige.

En induksjonstopp fungerer slik at den har en elektrisk spiral under kokefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kokeplaten er slått på, så overfører det elektromagnetiske feltet varme til en gryte eller panne av jernholdig materiale. Det magnetiske feltet har ingen effekt i seg selv, derfor skrur kokeplaten seg av, hvis det ikke er en kjele eller panne på den. Dette betyr at det ikke er selve induksjontoppen som blir varm, men kjelen eller pannen. Selve induksjonstoppen kan virke varm, men dette skyldes restvarmen, som slippes ut av kjelen eller pannen som står på kokeplaten. induksjonstopp

En keramisk kokeplate fungerer på en slik måte, at et varmelegeme under glassoverflaten overfører varmen til valgt kokesone, som varmes deretter. Her er det selve kokeplaten som blir varm, og det fungerer i utgangspunktet på samme måte som gammeldagse masse-kokeplater. Du kan lese mer om hvordan induksjonstopper og andre typer kokeplater fungerer her.

Induksjonstopper er både sikrere og langt mer effektive, enn for eksempel keramiske kokeplater. Det kan ta litt tid å bli vant til induksjon, men når du har omstillet deg, så gir kokeplatene mange fordeler i forhold til konvensjonelle kokeplater. En induksjonstopp vil bli raskere varm, sammenlignet med andre typer kokeplater. Det betyr at kjelene dine vil koke raskere, og maten kan tilberedes raskere. For eksempel annonserer de fleste produsenter med at induksjonstopper kan få en gryte med vann til å koke på 90 sekunder. Gitt at induksjonstopper fungerer gjennom et elektromagnetisk felt, så er sikkerheten også mye høyere enn på andre kokeplater. For eksempel kan ikke platene slås på, hvis ikke det er plassert en kjele på kokefeltet.

Vil du lese mer om fordelene med induksjonstopper, så kan du dra nytte av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Röns artikkel om emnet her.

Vurderer du å investere i en komfyr med induksjonstopp, så kan du lese  Forbrukerliv.no sin store test av induksjonskomfyrer, hvor de beste og mest prisbelønte induksjonskomfyrene er gjennomgått.

Induksjonstopper og kjeler

Noe du bør ha i tankene, er at induksjon krever en spesiell type kjeler. Hvis du investerer i induksjon, må du kanskje også investere i nye kjeler. Kokeutstyr i aluminium og kobber fungerer for eksempel ikke til induksjon. Måten du kan teste om ditt eksisterende kjøkkenutstyr er kompatibelt med induksjon, er ved å bruke en liten magnet.

Er utstyret magnetisk, så kan det brukes på induksjon. Som utgangspunkt, kan jern, visse typer rustfritt stål og emaljert jern, forutsatt at det er en kjerne av jern nederst, brukes til matlaging på induksjonstopper. Hvis ikke dine kjeler og panner er egnet for induksjon, så kan du ikke lage mat på induksjonstoppen. Du kan lese mer om å finne de rette kjelene for induksjon i det danske magasinet Idenyt.dk, som i 2015, skrev en utmerket artikkel om kjeler for induksjon.


Test av induksjonstopper – Disse testene har vi gjennomgått:

Testportalen Testfakta 🇸🇪
De har gjort en grundig gjennomgang av ni ulike induksjonstopper. De forskjellige induksjonstoppene ble alle vurdert på parameterne effektivitet, energiforbruk, holdbarhet, rengjøring og temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E fikk best resultater og utmerker seg spesielt på energieffektivitet og energivennlighet. Du kan lese hele testen her.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk har gjort en gjennomgående test av induksjonstopper. Testen er ikke lenger tilgjengelig på nett, men på Tænk sin hjemmeside har du mulighet til å lese en rekke andre tester. Se siden her.

Which? 🇬🇧
Which? er Englands største forbrukermagasin med cirka 700 000 magasinabonnenter. Magasinet tester kontinuerlig forskjellige husholdningsprodukter, og her snakker vi om en test av Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D og Miele KM 6115. Vennligst merk at full tilgang til de ulike testene krever abonnement.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. Til denne artikkelen har vi sett nærmere på en test hvor de har testet åtte induksjonstopper for å vurdere modellene på ulike parametre.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.